20 April. Gebed om verlossing uit de handen van vijanden. Gebed om redding van vijanden. Psa. 13. Een psalm van David voor de koordirigent. Psa.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "20 April. Gebed om verlossing uit de handen van vijanden. Gebed om redding van vijanden. Psa. 13. Een psalm van David voor de koordirigent. Psa."

Transcriptie

1 20 April Psa. 13 Gebed om verlossing uit de handen van vijanden. Een psalm van David voor de koordirigent. HERE, bent U mij helemaal vergeten? Wanneer komt U mij weer tegemoet? Moet ik nog lang naar U uitzien? Dag in, dag uit schreeuwt mijn hart om U! Laat U mij nog lang onder de overheersing van mijn vijand? Kijk toch naar mij om, HERE, en laat mij eens iets van U mogen opmerken. U bent toch mijn God? Geef mij Uw licht en kracht, zodat ik niet zal sterven.' Zodat mijn vijand nooit kan zeggen: "Ik heb hem overwonnen!" Want als ik val, staan zij om mij heen te juichen. Maar ik stel al mijn vertrouwen op Uw goedheid en liefde. In mijn hart is vreugde omdat ik zeker weet dat U voor bevrijding zorgt. Ik wil een loflied voor de HERE zingen, want Hij helpt mij altijd. Psa. 17 Gebed om redding van vijanden. Een gebed van David. Luister toch, HERE, want ik vraag Uw oordeel over een eerlijke zaak. Schenk mij Uw aandacht en luister naar mijn smeekgebed. Ik kom bij U met een volkomen eerlijk hart en spreek oprecht tot U. Spreek Uw oordeel over mij uit, want U weet wat goed en rechtvaardig is. Beoordeel mijn geweten; U kunt dat zelfs 's nachts doen. Test mij maar. U zult niets verkeerds bij mij vinden, waar ik ook over spreek. Zoals U mij hebt geleerd, ben ik ook nooit op pad gegaan met zondaars. Daarvoor heb ik gewaakt. Integendeel, ik heb alleen Uw weg betreden en daarop liep ik met vaste tred. Maar nu roep ik naar U, juist naar U, mijn God, omdat ik weet dat U mij zult antwoorden. Luister alstublieft! Laat ook nu blijken hoe genadig en liefdevol U bent. Want U bevrijdt de mensen die bij U schuilen. Bescherm mij zoals een vader zijn geliefd kind beschermt. Laat ik mij in Uw schaduw mogen verbergen. Want de ongelovigen willen mij de baas worden en mijn aartsvijanden dreigen mij in te sluiten. De stem van hun geweten leggen zij het zwijgen op en het lijkt of zij mij vriendelijk benaderen. Zij zijn overal om mij heen, waar ik ook ben. Hun enige bedoeling is mij te vernietigen. Mijn vijand lijkt op een leeuw, klaar om zijn prooi te bespringen. Of op een leeuwewelp, diep weggedoken in een schuilplaats. Gaat U hem tegemoet, HERE, en sla hem neer. Red mijn leven door Uw zwaard. Sla hem met Uw eigen hand, HERE. Het zijn mannen van deze wereld, die buiten dit leven niets meer verwachten.

2 Geef hun maar wat goed voor hen is. Laat zelfs hun nageslacht er nog maar last van hebben. Ik wil rechtvaardig blijven en U altijd kunnen aanzien. 's Morgens wil ik, denkend aan Uw goddelijke heerlijkheid, blij en dankbaar wakker worden. Psa. 23 De Heer als een beschermende Herder. Een gebed van David. De HERE is mijn herder, dus heb ik alles wat ik nodig heb! Hij laat mij uitrusten in een groene weide en wijst mij de weg langs kabbelende beekjes. Hij verfrist mijn innerlijk en leidt mij op de weg, waar Zijn recht geldt, tot eer van Zijn naam. Zelfs als ik door een donker dal moet lopen, ben ik niet bang, want U bent dicht bij mij. U bewaakt mij en gaat de hele weg met mij mee. U bereidt heerlijk eten voor mij, waar mijn vijanden bij zijn. U behandelt mij als een persoonlijke gast! U zegent mij overvloedig! Uw goedheid, liefde en trouw mag ik mijn hele leven ervaren; en daarna mag ik voor eeuwig bij U wonen in Uw huis. Psa. 26 Gebed om de vrijkoping van de rechtvaardigen. Een lied van David. Laat het recht over mij zegevieren, HERE, want ik ben onschuldig. Ik vertrouwde op de HERE zonder uit mijn evenwicht te raken. Stel mij maar op de proef, HERE, en ga na of er iets fout is. Beoordeel mijn hele leven; ja, ook mijn gedachten. Ik houd steeds Uw goedheid en liefde voor ogen. Ik ga mijn weg in Uw waarheid. Nooit zoek ik contact met slechte mensen en de huichelaars mijd ik. Ik wil niet omgaan met misdadigers en zal mij nooit bemoeien met de goddelozen. Ik was mijn handen in onschuld en kom graag bij Uw altaar, HERE. Ik zing daar uit volle borst een lied om U te loven en vertel er over Uw wonderen. HERE, ik houd zoveel van Uw huis, de plaats waar U Zelf immers woont! Laat mij niet met de zondaars en moordenaars verloren gaan. Aan hun handen kleeft de misdaad en zij nemen geschenken aan als verradersloon. Niets van deze dingen heb ik gedaan; verlos mij en toon mij Uw genade. Ik ben op het rechte pad. Ik zal de HERE prijzen in de samenkomsten.

3 Psa. 28 Gebed om verlossing van de rechtvaardigen en bestraffing van de slechten. Door David. Ik roep naar U, HERE, mijn rots. Keer U niet zonder te spreken van mij af. Want als U tegen mij blijft zwijgen, zal ik sterven. Luister toch naar mijn luide smeekbeden. Ik hef mijn handen naar U omhoog in Uw heiligdom. Vernietig mij niet samen met de goddelozen of met andere misdadigers. Die spreken wel vriendelijk met anderen, maar in hun hart haten zij hen. Geef hun maar wat zij verdienen; loon naar werken. Vergeld hun maar naar hun handelwijze. De HERE zal hen vernietigen en niet meer herstellen, omdat zij niet naar Hem hebben opgezien en ook Zijn werken niet hebben onderscheiden. Ik loof de HERE, want Hij heeft mijn luide smeekbeden gehoord. De HERE geeft mij Zijn kracht; Hij is het schild, waarachter ik schuil. Mijn hart heeft op Hem vertrouwd en Hij heeft mij geholpen. Mijn hart juicht en ik prijs Hem met mijn lied. De HERE geeft Zijn volk kracht. Hij is een beschermende vesting voor hem die Hij heeft gezalfd. Maak Uw volk vrij en zegen die van U zijn. Zorg voor hen en bescherm hen tot in eeuwigheid. Psa. 31 Gebed om verademing tijdens de vlucht voor achtervolgers en lasteraars. Een psalm van David voor de koordirigent. Ik verberg mij bij U, HERE. Geef dat ik nooit tevergeefs bij U aanklop. Help mij ontkomen door Uw rechtsgevoel. Luister toch naar mij en red mij vlug. Wees voor mij als een rots die beschutting biedt; als een sterke burcht, zodat ik word gered. Want U bent voor mij een rots en een burcht; om de eer van Uw naam zult U mij leiden op mijn weg. U zult mij redden uit de valstrik die voor mij was uitgezet. Ik vertrouw U helemaal. Mijn hele wezen leg ik in Uw handen, want U zult mij zeker bevrijden, HERE, mijn trouwe God. Ik haat mensen die waarde hechten aan onbelangrijke en ijdele dingen. Zelf vertrouw ik alleen op de HERE. Ik zing het uit en verblijd mij over Uw goedheid en liefde. Want U hebt naar mij omgezien in mijn ellendige toestand; U kende mijn angst en spanningen. U zorgde ervoor dat de vijand mij niet de baas werd. U hebt mij alle ruimte gegeven. Ik kon gaan waar ik wilde. Help mij met Uw genade, HERE; ik heb het zó moeilijk! Alles in mij kwijnt weg van narigheid. Het verdriet overmant mij!

4 Mijn leven gaat voorbij in verdriet en jarenlang leef ik zuchtend. Door mijn eigen slechtheid heb ik geen kracht meer over en lichamelijk ga ik alleen maar achteruit. Voor hen die het mij moeilijk maken, ben ik een mikpunt van spot geworden; vooral voor mijn buren. Vrienden en bekenden schrikken als zij mij zien. Wie mij op straat tegenkomt, maakt rechtsomkeert. Men denkt niet meer aan mij; het lijkt wel of ik dood ben voor anderen. Als een gebroken servies ben ik, waardeloos. Ik hoor het wel hoe men achter mijn rug over mij praat. De achterklap: "Heb je hém gezien?" Zij overleggen met elkaar en maken plannen mij van het leven te beroven. Toch is mijn vertrouwen op U gevestigd, HERE; ik spreek het ook tegen U uit: "U bent mijn God. U bepaalt hoe lang ik leef; verlos mij van mijn vijanden en achtervolgers. Laat Uw licht over mij, Uw dienaar, schijnen en bevrijd mij door Uw goedheid en trouw. Ik roep tot U, HERE; beschaam mijn vertrouwen niet. Laat hen die zonder U leven, maar beschaamd staan. Breng hen tot zwijgen in de godverlatenheid. Breng de leugenmond tot zwijgen. Die spreekt toch alleen maar trots en smalend tegen Uw volgeling. Wat een geweldige rijkdom wacht degenen die ontzag voor U hebben, allen die bij U schuilen. Zelfs de ongelovigen zullen het zien. U verbergt de Uwen en beschermt hen tegen de aanvallen van de mensen. U verstopt hen in een hut en vrijwaart hen van roddels." Alle eer is voor de HERE, want Hij heeft mij op wonderbaarlijke wijze Zijn goedheid en liefde getoond. Vooral toen ik het zo verschrikkelijk moeilijk had. Terwijl ik in mijn angst dacht dat U mij vergeten was, hebt U juist mijn luide smeekbeden gehoord. U hoorde mij om hulp roepen. Dit zeg ik tegen allen die God volgen: "Heb Hem van harte lief, want de HERE zorgt voor hen die Hem trouw volgen; maar Hij rekent grondig af met de hoogmoedigen. Wees sterk; laat uw hart maar sterk en moedig zijn en blijf altijd op de HERE hopen."

5 CHRONOLOGIE EN COMMENTAAR The Daily Bible, Copyright 1984 Harvest House Publishers, Eugene, Oregon Met toestemming gebruikt. Nadruk en reproductie is in geen enkele vorm toegestaan. BIJBELTEKSTEN HET BOEK, Copyright 1979, 1988, 2007 van Biblica, Inc. Gebruikt met toestemming van Biblica, Inc. Alle rechten wereldwijd voorbehouden.

23 April. Dringende behoefte aan Gods redding. Gebed om Gods aanwezigheid, zelfs op hoge leeftijd. Psa. 70

23 April. Dringende behoefte aan Gods redding. Gebed om Gods aanwezigheid, zelfs op hoge leeftijd. Psa. 70 23 April Psa. 70 Dringende behoefte aan Gods redding. Een lied van David voor de koordirigent. Bij het gedenkoffer. O God, kom mij snel bevrijden! Help mij toch, HERE! Laat de mensen die mij willen ombrengen,

Nadere informatie

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te zingen op de wijs van: 'Verderf niet'.

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te zingen op de wijs van: 'Verderf niet'. 1 Mei Psa. 75 Lof voor de grote Rechter van de aarde. Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te zingen op de wijs van: 'Verderf niet'. Wij loven en prijzen Uw naam, o God, want Uw naam is onder

Nadere informatie

Maar ik vertrouw op Uw goedertierenheid; mijn hart zal zich verheugen in Uw heil; ik zal den HEERE zingen, omdat Hij aan mij welgedaan heeft.

Maar ik vertrouw op Uw goedertierenheid; mijn hart zal zich verheugen in Uw heil; ik zal den HEERE zingen, omdat Hij aan mij welgedaan heeft. 20 April Psa. 13 Gebed om verlossing uit de handen van vijanden. Een psalm van David, voor den opperzangmeester. Hoe lang, HEERE, zult Gij mij steeds vergeten? Hoe lang zult Gij Uw aangezicht voor mij

Nadere informatie

2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart.

2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart. 108 1 Een lied van David. God geeft mij moed 2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart. 3 Ik wil mijn harp laten klinken, ik wil de zon wakker maken met mijn lied. 4 Heer,

Nadere informatie

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer.

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer. Psalmen Psalm 119 Heer, ik wil leven volgens uw wetten 1 Gelukkig zijn mensen die altijd het goede doen, die leven volgens de wet van de Heer. 2 Gelukkig zijn mensen die altijd denken aan de woorden van

Nadere informatie

Ik groet het licht. De psalmen uit hun schaduw. Francien van de Beek

Ik groet het licht. De psalmen uit hun schaduw. Francien van de Beek Ik groet het licht De psalmen uit hun schaduw Francien van de Beek Boek I, psalm 1-41, bevat voornamelijk psalmen waarin de worsteling die een mens doormaakt op velerlei wijze beschreven en/of bezongen

Nadere informatie

29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang

29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang 29 April Psalmen van Vreugde en Lofzang In de volgende groep van 36 psalmen vinden we een grenzeloos prijzen van de Heer van de schepping en de vele wonderen die Hij heeft verricht. Zij bevatten een diepe

Nadere informatie

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music Familie naar Psalm 133 2012 Celmar Music Hoe mooi en hoe heerlijk als wij als familie, als broers en als zussen om elkaar geven, en open en eerlijk met elkaar omgaan, de vrede bewaren en eensgezind leven.

Nadere informatie

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Hartelijk welkom Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Kom, als je honger hebt of dorst. Hier kun je eten, deel met ons. Kom met je tranen en je pijn. Hier is het goed, hier mag je zijn. Met open

Nadere informatie

26 April Psalmen over Rechtschapenheid en Boosaardigheid

26 April Psalmen over Rechtschapenheid en Boosaardigheid 26 April Psalmen over Rechtschapenheid en Boosaardigheid Eén van de steeds terugkerende thema's van de Schriftteksten is de inherente superioriteit van rechtschapenheid over boosaardigheid. Maar vaak lijken

Nadere informatie

21 April. Gebed om rechtvaardiging in de ogen van trotse vijanden. Psa. 35. Een lied van David.

21 April. Gebed om rechtvaardiging in de ogen van trotse vijanden. Psa. 35. Een lied van David. 21 April Psa. 35 Gebed om rechtvaardiging in de ogen van trotse vijanden. Een lied van David. HERE, als sommigen met mij argumenteren, wilt U dan voor mij antwoorden? Als iemand mij aanvalt, vecht U dan

Nadere informatie

6 Mei Psalmen die Diverse Gevoelens Uitdrukken

6 Mei Psalmen die Diverse Gevoelens Uitdrukken 6 Mei Psalmen die Diverse Gevoelens Uitdrukken De volgende 16 psalmen bevatten een verscheidenheid aan sentimenten, die vanuit het hart van een gelovige aan zijn God worden uitgedrukt. In deze groep psalmen

Nadere informatie

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te begeleiden met snaarinstrumenten.

Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te begeleiden met snaarinstrumenten. 28 April Psa. 76 Gods toorn over kwaad moet enorm gevreesd worden. Een psalm van Asaf. Een lied voor de koordirigent. Te begeleiden met snaarinstrumenten. Iedereen in Juda kent God. Heel Israël eert en

Nadere informatie

1. Als het leven soms pijn doet

1. Als het leven soms pijn doet 1. Als het leven soms pijn doet 1 Als het leven soms pijn doet en de storm gaat tekeer in een tijd van moeite en verdriet. Alsof de zon niet meer opkomt en het altijd donker blijft en de ochtend het daglicht

Nadere informatie

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort Opening en welkom Zegengroet en gebed. Opwekking 586 - Hij is Heer Heel de schepping geeft U eer. Buigt zich vol aanbidding neer. Jezus Christus, Zoon van God, trouw in eeuwigheid. Heel de schepping zingt

Nadere informatie

Psalmen kaarten. Wilfried

Psalmen kaarten. Wilfried Psalmen kaarten Wilfried Er was ooit een lied van iemand die bad met zijn kaarten. Vandaag is dit werkelijkheid geworden. Spelenderwijs leer je de psalmen kennen van inhoud. En voor wie wil kan je ook

Nadere informatie

30 September. Israëls herstel na de straf. Psa. 107

30 September. Israëls herstel na de straf. Psa. 107 30 September Psa. 107 Israëls herstel na de straf. Prijs de HERE! Hij is een goede God. Want Zijn goedheid en liefde blijven eeuwig bestaan. Laat ieder die door de HERE is bevrijd, dit blijven zeggen.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Psalm 130 Lied 256 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 97 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 23 vers 1 (Weerklank) Psalm 23 vers 2 en 3 (Weerklank)

Nadere informatie

Opwekking 763 Ik heb U nodig

Opwekking 763 Ik heb U nodig Inhoud Opwekking 763 Ik heb U nodig... 2 Filippenzen 4 : 1a... 2 Opwekking 767 Familie... 3 Opwekking 654 De vreugde van U is mijn kracht... 3 Gebed... 4 Opwekking 436 Onze Vader... 4 Schriftlezing Filippenzen

Nadere informatie

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers Eredienst 17 maart 2019 16.30 uur Voorganger: Ds. H. Lopers Liturgie Votum / zegengroet Gezang 145 : 1-4 Gebed Gezang 164 (2x) Schriftlezing Matteüs 19 : 16-30 Psalm 86 : 4 Verkondiging Gezang 62 : 1 4

Nadere informatie

A. de Jager. Wees toch stil. Gedichtenbundel. Wees toch stil 1

A. de Jager. Wees toch stil. Gedichtenbundel. Wees toch stil 1 A. de Jager Wees toch stil Gedichtenbundel Wees toch stil 1 Wees toch stil O, wees toch stil, als God u hier wil leiden op wegen die u niet verstaat. Blijf gelovig steeds Zijn hulp verbeiden; bij Hem is

Nadere informatie

126 Jezus vol liefde. 502 Jezus ik wil heel dicht bij U komen

126 Jezus vol liefde. 502 Jezus ik wil heel dicht bij U komen 126 Jezus vol liefde Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer. Kom met uw kracht o en vul ons tot uw eer, kom tot uw doel met ieder van ons. Maak ons een volk heilig en rein, dat

Nadere informatie

9 oktober uur SM Alserda orgel / piano Johan Volk

9 oktober uur SM Alserda orgel / piano Johan Volk 9 oktober 10.00 uur SM Alserda orgel / piano Johan Volk 1. Votum & Zegengroet 2. Zingen: GK psalm 61:1,2,3 3. Gebed 4. Schriftlezing: Psalm 62 5. Zingen: Opw 717 (Stil, mijn ziel, wees stil...) 6. Tekst:

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

De angst van een stervend mens die zich afvraagt of God hem hoort.

De angst van een stervend mens die zich afvraagt of God hem hoort. 24 April Psa. 88 De angst van een stervend mens die zich afvraagt of God hem hoort. Een psalm van de Korachieten voor de koordirigent. Te zingen bij ziekte en droefheid. Het leerzame gedicht werd gemaakt

Nadere informatie

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE:

28 oktober uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: 28 oktober 2018-10.00 uur AvdLugt orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk LITURGIE: votum en groet NPB psalm 100:1-3 wet en gebed GK 233 (GK06 gz164) ( Jezus, vol liefde... ) ==> in canon en

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

19 juli uur G.Gunnink WEST en OOST Thema: Op reis (2). Doop Feike Messink

19 juli uur G.Gunnink WEST en OOST Thema: Op reis (2). Doop Feike Messink 19 juli 10.00 uur G.Gunnink WEST en OOST Thema: Op reis (2). Doop Feike Messink Gesproken verwachting en groet Amen = zingen Opw. 733, De zon komt op Lezing van de wet Zingen: PvN 130 Gebed Zingen voor

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag.

Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag. Hartelijk welkom Ik wil juichen voor U Opwekking 589 Ik wil juichen voor U, mijn Heer, met blijdschap in mijn hart. Ik wil jubelen voor U, Heer, mijn hart is vol ontzag. Ik erken: U, Heer, bent God en

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie

September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640

September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640 Tekst lied van de maand bovenbouw 2017-2018 September 2017 / Ik hef mijn ogen op naar de bergen / OTH 2015 nr 56 / Opwekking 640 Ik hef mijn ogen op naar de bergen, waar komt mijn hulp vandaan? ik hef

Nadere informatie

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd

Zingen: OTH 45 - als een hert dat verlangt naar water. Zingen: Opwekking 468 - wij willen dat Jezus wordt verhoogd Welkom Zingen: OTH 204 - kom tot de Vader Votum en groet Zingen: OTH187 - maak mij rein voor u Gebed Gezongen geloofsbelijdenis: Opwekking 426 Ja, ik geloof in Jezus Schriftlezing: Psalm 27 Zingen: OTH

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Liederenbundel Toerustend Weekend

Liederenbundel Toerustend Weekend 1 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde die Gij steeds waart, dat bewijst

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst 23 juli 2017, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen

Liturgie ochtenddienst 23 juli 2017, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Liturgie ochtenddienst 23 juli 2017, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Psalm 117d Laudate omnes gentes (in beurtzang (4x): allen, vrouwen, mannen, allen) Verblijdt

Nadere informatie

Liturgie jongerendienst 14 juli 2019

Liturgie jongerendienst 14 juli 2019 Liturgie jongerendienst 14 juli 2019 Muzikale invulling Welkom Zingen: Schrijvers van gerechtigheid: Met open armen Kom, als je honger hebt of dorst. Hier kun je eten, deel met ons. Kom met je tranen en

Nadere informatie

Liturgie. zondag 29 januari :30 uur Ds D Noort. 14:15 uur Ds J W Roosenbrand

Liturgie. zondag 29 januari :30 uur Ds D Noort. 14:15 uur Ds J W Roosenbrand Liturgie zondag 29 januari 2017 09:30 uur Ds D Noort 14:15 uur Ds J W Roosenbrand 09:30 uur 29-jan Ds D Noort LB 479 : 1, 3, 4 Ps 100 : 1, 2, 4 Mar 9 : 2-13 Gez 111 : Mar 9 : 14-29 LB 95 : Gez 167 : 1,

Nadere informatie

Inzameling van de gaven (tijdens collecte Heer, wij kijken omhoog, Sela; zie onder)

Inzameling van de gaven (tijdens collecte Heer, wij kijken omhoog, Sela; zie onder) 25 maart 2018 17.00 uur GP Hommes orgel: Piet Noort schriftlezing: Annemarie Kreling Moment van stilte Belijdenis van afhankelijkheid en groet Opw. 640 (Ik hef mijn ogen op naar de bergen) Gebed Johannes

Nadere informatie

0 Daar staat de troon al opgericht, daar zetelt de gezalfde Zoon, in Davids stad, op Davids troon, al wie Hem haatten schamen zich en bloeien zal zijn

0 Daar staat de troon al opgericht, daar zetelt de gezalfde Zoon, in Davids stad, op Davids troon, al wie Hem haatten schamen zich en bloeien zal zijn PSALM 3 Heer, denk aan David en zijn eed. Eens riep hij de geduchte naam van Jakobs sterke helper aan, gedenk aan David en het leed dat hij voor U heeft uitgestaan. 4 Zo zal ik naar Gods woning gaan en

Nadere informatie

Avondgebeden in de stille week. Blijf hier met mij waken

Avondgebeden in de stille week. Blijf hier met mij waken Avondgebeden in de stille week Blijf hier met mij waken Protestantse wijkgemeente Apeldoorn-Noordoost Julianakerk 2019 omslag: Jezus neemt het kruis op zich één van de kruiswegstaties van Margaret van

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: 1 Timotheüs 1 vers 18 t/m 1 Timotheüs 2 vers 15 Lied 410 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 21 vers 5 (Schoolpsalm) Gezang 323 vers 1, 7

Nadere informatie

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning 4 augustus 2019; Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer; Piet George Klootwijk liederen uit Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

Nadere informatie

19 April Het Boek der Psalmen

19 April Het Boek der Psalmen 19 April Het Boek der Psalmen David is weliswaar niet perfect, maar hij heeft een zuiver hart. Dit kan wellicht het best gezien worden in de vele liederen (of psalmen) die hij schrijft. De inhoud van zijn

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Nieuwe Liedbundel Juicht Gode toe, bazuint en zingt 1 2 3

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Visser (Amsterdam)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Visser (Amsterdam) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Visser (Amsterdam) Schriftlezing: 1 Petrus 5 vers 8 en 9 Lied 303 (Op Toonhoogte) Psalm 116 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 17 vers 3, 4 en 5 (Nieuwe Psalmberijming)

Nadere informatie

Giemel Ik ben Uw dienaar; bewaart U mij,

Giemel Ik ben Uw dienaar; bewaart U mij, 3 Mei Psa. 119 Lof voor inzicht uit Gods wetten en leiding door Gods wetten. א Alef Gelukkig zijn de mensen die een zuiver leven leiden en zich houden aan de wet van de HERE. Gelukkig zijn de mensen die

Nadere informatie

Liturgie 22 januari Avondmaal

Liturgie 22 januari Avondmaal Liturgie 22 januari 2017 Avondmaal Votum en Groet Zingen Hemelhoog 209 Zie hoe Jezus lijdt voor mij Zie hoe Jezus lijdt voor mij, aan het kruis de dood nabij. Die voor mij het oordeel draagt; Hij die tot

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 10 februari 2019 met medewerking van de Spoorzoekers, de Bijbelclub voor gemeenteleden met een beperking.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 10 februari 2019 met medewerking van de Spoorzoekers, de Bijbelclub voor gemeenteleden met een beperking. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 10 februari 2019 met medewerking van de Spoorzoekers, de Bijbelclub voor gemeenteleden met een beperking. Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van dienst: Gerrit

Nadere informatie

Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht

Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht Maak ons tot een stralend licht voor de volken, een stralend licht voor de mensen om ons heen. Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft, laat het schijnen

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

SAMENZANG VOOR DE DIENST

SAMENZANG VOOR DE DIENST SAMENZANG VOOR DE DIENST Opw. 720 - God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen en verhogen Uw naam. U geeft ons genade,

Nadere informatie

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Martinus Huistra 3 augustus 1931 5 augustus 2015 Op maandag 10 augustus 2015 om 13.30 uur in de Gereformeerde kerk te Leek Voorganger: ds. L.G. van der Heide

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: uur Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst in de Gereformeerde kerk te Den Ham, aanvang: 19.00 uur Voorganger: Ds. G. Doorn (Vriezenveen) Afkondigingen Aanvangslied: Psalm 138: 1 en 2 1. U loof ik, Heer,

Nadere informatie

Liturgie voor de Praisedienst Zondag 20 januari 2019 om uur in de Pauluskerk te Wezep. Thema : Je bent gek!

Liturgie voor de Praisedienst Zondag 20 januari 2019 om uur in de Pauluskerk te Wezep. Thema : Je bent gek! Liturgie voor de Praisedienst Zondag 20 januari 2019 om 19.00 uur in de Pauluskerk te Wezep Thema : Je bent gek! Voorganger : ds. Hans van Ark Ouderling : dhr. J. Fijn Muziek : Marloes van Ommen Welkom

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

SCHADUW OVER HET EVANGELIE. 26 juni :30 10:30

SCHADUW OVER HET EVANGELIE. 26 juni :30 10:30 SCHADUW OVER HET EVANGELIE 26 juni 2016 8:30 10:30 ds. W. Gugler VOORGANGER ds. W. Gugler Jan Pauw OUDERLING Gea van Maanen Lydia van den Broek ORGANIST Jan W. van den Brink Thea Bos LECTOR Desiree van

Nadere informatie

1. Bij een nieuw begin

1. Bij een nieuw begin Inhoudsopgave Bij een nieuw begin 13 Een bijeenkomst beginnen 37 Bij het begin van de dag 59 Bij een goed gesprek 85 Bij verdriet 119 Bij vreugde 147 Bij twijfel 183 Bij zorgen 215 Bij ziekte 245 Om troost

Nadere informatie

Liturgie zondag 27 augustus 2017, morgendienst (9.30 uur) Voorganger : Ds. A.A.J. de Boer, Urk. Welkom. Mededelingen namens de Kerkenraad

Liturgie zondag 27 augustus 2017, morgendienst (9.30 uur) Voorganger : Ds. A.A.J. de Boer, Urk. Welkom. Mededelingen namens de Kerkenraad Liturgie zondag 27 augustus 2017, morgendienst (9.30 uur) Voorganger : Ds. A.A.J. de Boer, Urk. Welkom Mededelingen namens de Kerkenraad Votum (gezongen) Zegengroet met gezongen Amen Zingen : Gez. 147

Nadere informatie

31 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters

31 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters 31 december 2018 19.30 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters Orde van dienst: Welkom Votum en zegegroet GK ps100 Inleiding: een jaar voorbij. Lezen: Psalm 91 Zingen: LB 91a Wie

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Liturgie. zaterdag 31 december :30 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zaterdag 31 december :30 uur Ds H D Bondt Liturgie zaterdag 31 december 2016 19:30 uur Ds H D Bondt 19:30 uur 31-dec Ds H D Bondt Ps 93 : 1, 2, 3 Gen 16 : NwPsB 95 : 1, 2, 3 NLB 730 : 2, 3 Gez 168 : Psalm 95 (denieuwepsalmberijming.nl) 1. Kom,

Nadere informatie

Liturgie 19 maart 2017

Liturgie 19 maart 2017 Liturgie 19 maart 2017 Votum en Groet Zingen Psalm 42: 1, 3 Evenals een moede hinde naar het klare water smacht, schreeuwt mijn ziel om God te vinden, die ik ademloos verwacht. Ja, ik zoek zijn aangezicht,

Nadere informatie

zondag 28 juni uur Pagina 1

zondag 28 juni uur Pagina 1 28 juni 10.30 uur AA Kramer Votum en zegengroet Psalm 84 (Psalmen voor nu) Wet Opwekking 518 Heer, u doorgrondt en kent mij. Kindmoment: Waar ben je? GK 171: 1, 2 Lezen: Psalm 62 Zingen: GK 174 Preek Zingen:

Nadere informatie

Liturgie 8 januari 2017

Liturgie 8 januari 2017 Liturgie 8 januari 2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 276 Heer, ontferm U over ons Kom en heel ons land. Reinig met uw vuur. Raak ons nu aan. Wij buigen neer en roepen tot U, Heer. O, Heer ontferm U

Nadere informatie

Psalmen kaarten. Wilfried

Psalmen kaarten. Wilfried Psalmen kaarten Wilfried Er was ooit een lied van iemand die bad met zijn kaarten. Vandaag is dit werkelijkheid geworden. Spelenderwijs leer je de psalmen kennen van inhoud. En voor wie wil kan je ook

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

(tegenstem dames:) Wij juichen, tot eer van onze God, die ons liefheeft. Wij juichen, tot eer van onze God.

(tegenstem dames:) Wij juichen, tot eer van onze God, die ons liefheeft. Wij juichen, tot eer van onze God. -Intro beelden opwekking plus VO -Samenzang lied Opwekking 174/Juicht, want Jezus is Heer Juicht, want Jezus is Heer, kinderen Sions, verblijdt u ter ere van Hem, die ons liefheeft. Hij is verrezen en

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

27 April. Erkenning van ware godsdienst in een rechtschapen leefstijl. Psa. 40. Een psalm van David voor de koordirigent.

27 April. Erkenning van ware godsdienst in een rechtschapen leefstijl. Psa. 40. Een psalm van David voor de koordirigent. 27 April Psa. 40 Erkenning van ware godsdienst in een rechtschapen leefstijl. Een psalm van David voor de koordirigent. Met verlangen keek ik uit naar de HERE; toen boog Hij Zich tot mij over en hoorde

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

UW NAAM WORDE GEHEILIGD. 19 februari :30 uur / 10:30

UW NAAM WORDE GEHEILIGD. 19 februari :30 uur / 10:30 UW NAAM WORDE GEHEILIGD 19 februari 2017 8:30 uur / 10:30 ds. W. Gugler VOORGANGER - ds. W. Gugler Rex Arendsen OUDERLING Jannie Torsius Lydia vd Broek - ORGANIST Lydia vd Broek Thea Bos - LECTOR Corrie

Nadere informatie

Liturgie 28 juli 2019

Liturgie 28 juli 2019 Liturgie 28 juli 2019 Welkom en mededelingen Votum en groet Opw 727 Ik val niet uit Uw hand Mijn God, ik kom naar U, dan ben ik veilig. Ik heb het U gezegd, en blijf het zeggen: Ik heb U nodig, Heer, de

Nadere informatie

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Orde van dienst voor de viering op zondagmorgen 18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Protestantse gemeente Schouwen aan Zee kerk in Burgh 9 e zondag van de zomer Kleur: Groen, kleur

Nadere informatie

3. Bijzonder heilzaam is wat U ons zegt; je voeten in het rechte spoor blijft zetten

3. Bijzonder heilzaam is wat U ons zegt; je voeten in het rechte spoor blijft zetten Zingen: Breng ons samen Sela 1.U roept ons samen als kerk van de Heer, verbonden met U en elkaar. Wij brengen U lof, geven U alle eer: eendrachtig, veelstemmig en dankbaar. Jezus is Gastheer en nodigt

Nadere informatie

Zondag 2 December Eerste zondag van advent. Voorganger: Ds. L. v. d. Veer. Organist: Mans Kuipers

Zondag 2 December Eerste zondag van advent. Voorganger: Ds. L. v. d. Veer. Organist: Mans Kuipers Zondag 2 December 2018 Eerste zondag van advent Voorganger: Ds. L. v. d. Veer Organist: Mans Kuipers Liederen in deze dienst: Eerste psalm Ps. 25 : 1 Lied: 454 Ps. 25: 10 Lied 435: 1 en 2 Slotlied Lied:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Tonny Nap Lezen : Lucas 19 : 1-10 Tekst : Zondag 11 Lied 440 : 1 en 2 Gezang 55 Opwekking 461 Opwekking 347 Psalm 118 : 1, 9 en 10 Lezen : Lucas 19 : 1-10 Tekst : Zondag

Nadere informatie

Eredienst van gebed, zang en bemoediging

Eredienst van gebed, zang en bemoediging Eredienst van gebed, zang en bemoediging Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed, samen met de vrouwen en met Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broers. Zingen: Psalm 116 vers 7, 8 en 10

Nadere informatie

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht)

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht) 5 februari 2017 17.00 uur A Kruizinga orgel: Piet Noort - gezongen votum / zegengroet / gezongen amen - GK psalm 63: 2. 3 (Uw liefde is het hoogste goed) - L: 2 Koningen 20: 1-11 - GK psalm 116: 1. 2.

Nadere informatie

Liturgie. zondag 10 september :00/10:45 Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 10 september :00/10:45 Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins Liturgie zondag 10 september 2017 9:00/10:45 Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 9:00/10:45 10-sep Ds H D Bondt NwPsB 40 : 1 NwPsB 40 : 3 Opw 575 : Hand 27 : 1-12 Hand 27 : 13-26 Hand 27 : 27-44 Hand 27

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Oberink M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Een geworteld leven

Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Oberink M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Een geworteld leven Opwekkingsdienst 16 augustus 2015 om 16.45 in de Ark - Zingen voor de dienst om 16.45: Opw. 559 Schijn met Uw licht (E) Schijn met uw licht in mijn hart, Heer, ) schijn met uw licht in mijn hart, ) dat

Nadere informatie

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit)

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) O N T M O E T E N D Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) Intochtslied NLB 150: 1, 2 staande 1 Looft God, looft Hem overal. Looft de Koning van 't heelal om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 30 april 2017 Lof in de Hof dienst. Thema: Gods terughoudendheid

Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 30 april 2017 Lof in de Hof dienst. Thema: Gods terughoudendheid Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 30 april 2017 Lof in de Hof dienst Thema: Gods terughoudendheid Voorganger: ds. W. van der Schee Mmv: True Colors Welkom door de ouderling van dienst Lied Nieuw

Nadere informatie

Tjimmie van der Wal: Zodra iedereen binnen is beginnen we met:

Tjimmie van der Wal: Zodra iedereen binnen is beginnen we met: 14 september 2014, 16.30 uur, Goede Herderkerk Zangdienst: Samen zingend het nieuwe seizoen in, Thema van de landelijke startdag is met hart en ziel. Verbinden. Tjimmie van der Wal: Hans van de Pol: Jaap

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Schriftlezing: Psalm 44 vers 16 t/m 27 Jesaja 50 vers 7 t/m 11 Romeinen 8 vers 31m t/m 39 Lied 302 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop!

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop! Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om 16.45. Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband Thema: Hoop! - Zingen voor de dienst: Opwekking 337 Mijn hoop is op U Heer Mijn hoop is op U Heer, mijn kracht is

Nadere informatie

18 September Psalmen van een Volk in Ballingschap

18 September Psalmen van een Volk in Ballingschap 18 September Psalmen van een Volk in Ballingschap Een aantal sentimenten die door Job worden uitgedrukt, zijn terug te vinden in een aantal psalmen die betrekking hebben op het volk van Israël in ballingschap.

Nadere informatie

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat.

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. Hartelijk welkom Laat het feest zijn in de huizen Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

ACTIE SCHOENENDOOS. 4 november :30 uur

ACTIE SCHOENENDOOS. 4 november :30 uur ACTIE SCHOENENDOOS 4 november 2018 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Wim van Vliet Organist: Lydia van den Broek Muziek: kinderkoor & E. Arendsen Koster: H. van Polen/ D. Bruggeman 2 Mededelingen

Nadere informatie

Avondgebed. Week van Gebed om de Eenheid der Kerken Op weg als vrienden van Jezus. Voorgangers: Ds. Peter Mol en Ds.

Avondgebed. Week van Gebed om de Eenheid der Kerken Op weg als vrienden van Jezus. Voorgangers: Ds. Peter Mol en Ds. Avondgebed Week van Gebed om de Eenheid der Kerken 2012 Op weg als vrienden van Jezus Voorgangers: Ds. Peter Mol en Ds. Dick Lagewaard donderdag 24 januari Aanvangslied: Wat vraagt de Heer, uw God, van

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Ik verblijd mij in degenen, die tot mij zeggen: Wij zullen in het huis des HEEREN gaan. Onze voeten zijn staande in uw poorten, o Jeruzalem!

Ik verblijd mij in degenen, die tot mij zeggen: Wij zullen in het huis des HEEREN gaan. Onze voeten zijn staande in uw poorten, o Jeruzalem! 4 Mei Psa. 122 Lof voor Jeruzalem en het huis van de Heer. Ik verblijd mij in degenen, die tot mij zeggen: Wij zullen in het huis des HEEREN gaan. Onze voeten zijn staande in uw poorten, o Jeruzalem! Jeruzalem

Nadere informatie

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw?

Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde en trouw? Spreuken 3,3 Mogen liefde en trouw je nooit verlaten, wind ze om je hals, schrijf ze in je hart. Spreuken 14,22 Wie kwaad smeden, komen zij niet op een dwaalweg? Wie goed doen, oogsten zij geen liefde

Nadere informatie