Kookles mousse en snijtechnieken. Amuse: Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kookles mousse en snijtechnieken. Amuse: Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes"

Transcriptie

1 Kookles mousse en snijtechnieken Amuse: Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes Voorgerecht: Pittige tomatensoep Bouillon trekken en clarifiëren Hoofdgerecht: Varkenshaas met champignonsaus Geglaceerd worteltje Stampotje van andijvie Dessert: Chocolademousse en citroenmousse met vanillesaus en crumble van hazelnoot en amandel

2 Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes Ingrediënten: (8 personen) Hammousse 150 g gekookte beenham 1 dl slagroom Peper en zout Jus van doperwtjes 250 g doperwtjes 1 st sjalotje 2 dl gevogeltebouillon Peper en zout Garnering 50 g Piccalilly Peterselie (ter garnering) Bereidingswijze: Mousse: Blend de gekookte beenham in de keukenmachine Klop de slagroom Voeg de opgeklopte room toe aan de beenham Breng op smaak met peper en zout. Doe de mousse in een spuitzak en leg koel weg. Jus van doperwtjes: Snipper de sjalotten grof. Stoof de erwtjes aan in boter samen met de sjalot. Voeg na 5 minuten de bouillon toe en laat 30 minuten sudderen. Blend en zeef om een mooie jus te verkrijgen en breng op smaak. Presentatie: Neem een amuse glaasje. Doe een laagje van de jus van doperwtjes onderin het glaasje. Spuit in het midden van het glaasje een mooie gladde (zonder kartel) toef beenhammousse. Dresseer hier bovenop wat piccalilly. Werk het geheel af met een klein takje peterselie.

3 Het trekken van een bouillon Ingrediënten: runderschenkel (=soepvlees) en beenderen of wildbotten water bouquet garni: prei ui wortel knolselderij gekneusde peterselie laurierblad Soepvlees en beenderen evt. blancheren Wildbotten even aanbakken in een pan of in de oven ( 1 uur of 200 C ) geeft een mooie bruine kleur aan de bouillon. Opzetten met koud water en aan de kook brengen (net niet laten koken) Afschuimen en ontvetten bouquet garni toevoegen (ui evt. kleuren,) Minimaal ± 4 uur laten trekken op ± 95 C mag ook een hele dag of nacht. Let op: indien bouillon kookt, slaat deze blind nooit een deksel op een bouillon nooit veel roeren in de bouillon Bouquet garni Een bouquet garni wordt samengesteld van: uien, selderijknol, wortelen, prei, peterseliestelen, selderijstelen. Deze worden samengebonden tot een bouquet. Afhankelijk van het recept kan men kruiden toevoegen zoals: tijm, laurierblad, dragon, rozemarijn, basilicum, venkel, kervel, pimpernel, bonenkruid enz. Een bouquet garni vindt toepassing bij het verhogen van de smaak in soepen en sausen waarin klein vlees aanwezig is. Als het vlees gaar is, kan men door middel van het touw in een keer alle groenten uit de soep of saus verwijderen.

4 Clarifiëren van bouillon Clarifiëren betekent klaren of helder maken. Je maakt een bouillon helder met behulp van een clarifique. Hierdoor krijg je en kraakheldere en smaakvolle consommé. Clarifique: Ingrediënten voor tien liter clarifique: 1500 gram mager rundergehakt. Boeket: 500 gram prei 250 gram wortel 250 gram selderij 2 deciliter eiwit Bereidingswijze: Meng de ingrediënten van de clarifique in een bekken. Neem de pan met daarin de koude, ontvette bouillon (=marmite). Meng de clarifique in de koude bouillon. De bouillon moet koud zijn omdat anders het eiwit uit de clarifique meteen stolt waardoor het eiwit onvoldoende zijn werk kan doen en de bouillon niet meer kraakhelder wordt. De eiwitten uit de clarifique stollen door de warmte en komen langzaam boven drijven. Ze zorgen ervoor dat de zwevende deeltjes, die de bouillon troebel maken, worden gebonden. Het eiwit fungeert hier als een soort filter. De gestolde eiwitten vormen een koek aan de oppervlakte van de bouillon. Verwarm dit mengsel langzaam en roer rustig met een spatel over de bodem van de marmite. Je moet rustig roeren omdat het eiwit naar de bodem van de marmite zakt en daar zal aanbranden als je niet roert. Je krijgt dan een onbruikbare bouillon met een aangebraden smaak en geur. Laat de bouillon een uur zachtjes trekken. Hij mag niet koken. Zo komen de smaakstoffen uit het boeket en het gemalen vlees vrij en daardoor wordt de bouillon nog krachtiger van smaak. Draai het vuur onder de marmite uit. Schep met een schuimspaan de gestolde clarifique van de bouillon. Passeer de bouillon zoals aangegeven.

5 De bouillon is nu geklaard en we nu noemen het nu een consommé. Je kunt de consommé natuurlijk voorzien van een garnituur en smaakstoffen en dan doorgeven. Controleer de smaak en temperatuur van de consommé door nog even te proeven voor je hem doorgeeft.

6 Pittige tomatensoep Ingrediënten : (8 personen) 1½ ltr. basisbouillon of gevogeltebouillon 2 teentjes knoflook 1 ui 100 gram tomatenpuree 750 gram verse tomaten 1 stuks chilipeper 40 gram suiker 250 gram gehakt half om half ¼ bosje peterselie Olijfolie Rivierkreeftjes Snipper de ui en de knoflook Snijd de chilipepers fijn, snij de peterselie fijn Fruit de fijn gesneden knoflook aan in de olijfolie. Voeg de fijn gesneden uien er aan toe samen met de helft van de heel fijn gesneden chilipeper. Voeg nu de tomatenpuree toe en laat dit geheel even fruiten. Ontdoe de tomaten van het vel door ze te pliceren 10 seconden. ( even in kokend water leggen en daarna ontvellen) Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze bij de soep. Suiker toevoegen en afblussen met de bouillon. De bouillon aan de kook laten komen. Eventueel de rest van de chilipeper toe voegen Van het op smaak gebracht gehakt soepballetjes draaien en deze apart koken. Pureer de soep met een staafmixer. Eventueel zeven. Voeg de soepballetjes als laatste toe aan de soep. Presentatie: Serveer de bouillon in voorverwarmde soepkoppen. Rivierkreeftstaartjes verdelen over de soepkoppen. Strooi voor het doorgeven peterselie op de soep.

7 Varkenshaas met champignonsaus Ingrediënten: (8 personen) 16 varkenshaasmedaillons ( 60 gram per stuk) 100 gram boter Champignonsaus 250 gram champignons 2 sjalotten 25 gram roomboter 100 ml witte wijn 150 ml crème fraîche Varkenshaas: Bestrooi de varkenshaasjes met wat zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en laat deze warm worden. Bak hierin de varkenshaasjes snel rondom bruin en leg deze in een ovenschaal of op een bakplaat. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van C en doe de kernthermometer in het dikste varkenshaasje. Laat de kerntemperatuur oplopen tot min. 63 C. Champignonsaus: Champignons schoonvegen en de steeltjes verwijderen. Champignonhoedjes in piepkleine blokjes snijden. Sjalotten pellen en zeer fijn snipperen. In een pan 1 el boter verhitten en de sjalot kort fruiten. Champignonblokjes 3 min. zachtjes meebakken. Wijn erbij schenken en 5 min. zachtjes verwarmen. Crème fraîche erdoor roeren, nog 5 min. zachtjes laten doorkoken. Pan van vuur nemen en saus op smaak brengen met zout en peper.

8 Stampotje van andijvie Ingrediënten: (voor 10 personen) 400 gram aardappels 100 ml melk 100 gram koude boter in blokjes 300 gram andijvie Schil de aardappels, snijd ze in even grote stukken en kook ze met een beetje zout in ruim water. Snijd de andijvie fijn. Giet de aardappels af en maak ze fijn met een pureeknijper Verwarm de melk en roer die door de puree met een garde. Roer de boter door de puree. Meng de rauwe andijvie door de warme puree en laat ze nog even garen. Breng op smaak met zout en peper.

9 Geglaceerde worteltjes Ingrediënten: (8 personen) 1 bosje bospeen 20 gram boter 50 gram suiker ½ flesje jus d orange Maak de worteltjes schoon en tourneer ze. Kook ze beetgaar. Vlak voor het opdienen de boter in een pan doen en de worteltjes aanfruiten tot ze gaan glanzen. Voeg de suiker toe. Blus af met de jus d orange.

10 Chocolademousse Ingrediënten: (8 personen) 1 dl room 100 g couverture puur 1 dl eigeel (fles koelkast) 30 g suiker 2 dl room 2 blaadjes gelatine Week de gelatine in koud water Maak 1 dl room warm en voeg de gelatine en couverture eraan toe Klop de 2 dl room tot yoghurtdikte. Klop het eigeel met de suiker wit en roer door de couvertureroom en spatel de geklopte room erdoor Stort in een glaasjes en laat opstijven in de koeling

11 Vanillesaus Ingrediënten: (8 personen) 4 st eidooiers (gepasteuriseerd eigeel: fles koelkast) 100 gram suiker 2,5 dl melk 2,5 dl slagroom 1 vanille stokje Klop de eidooiers met de suiker tot een romig mengsel. Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden. Breng de melk met de slagroom en het vanillestokje aan de kook. Giet het mengsel al kloppend bij de eidooiers. Verwarm dit mengsel onder voortdurend roeren tot de saus gaat binden. Laat de saus al roerende koud worden op ijsblokjes.

12 Crumble van hazelnoot en amandel Ingrediënten: (8 personen) 20 gram suiker 20 gram amandelen om poeder te maken 10 gram hazelnoten 25 gram boter 20 gram bloem Verwarm de oven voor op 200 C Maal de amandelen in een keukenmachine tot poeder. Hak de hazelnoten grof Meng alle ingrediënten in een kom Stort daarna alles op een bakplaat met een ovenmatje of vetvrij papier en zet in de oven. Bakken tot de crumble goudbruin is. Om de 4 minuten de crumble door elkaar mengen om een egale kleuring te krijgen.

13 Citroenyoghurt Ingrediënten: ( 10 personen) 2 dl yoghurt (dikke Griekse) 30 ml citroensap 1 dl eiwit 60 g suiker 125 ml room 3 blaadjes gelatine Week de gelatine in koud water Klop de room tot yoghurt dikte Klop de eiwitten op en voeg de suiker in drie keer toe Verwarm citroensap en los gelatine erin op en roer door de yoghurt Meng de yoghurt met het geklopte eiwit Spatel daarna de room erdoor Stort in een bak en laat opstijven in de koeling

Zalmtartaar. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes witte kool met bechamelsaus

Zalmtartaar. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes witte kool met bechamelsaus Kookles 1 Helmond 25-09-2018 BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen roux maken voor soep en saus, mayonaise, ei als bindmiddel eieren splitsen- laten zien rest uit fles gebruiken roux maken laten zien Zalmtartaar

Nadere informatie

pocheren van peren, bakken van biefstuk, sausje maken van kruiden, soep met staafmixer, bouillon trekken sausjes maken voor bij vlees Amuse

pocheren van peren, bakken van biefstuk, sausje maken van kruiden, soep met staafmixer, bouillon trekken sausjes maken voor bij vlees Amuse Kookles 2 26-03-2019 pocheren van peren, bakken van biefstuk, sausje maken van kruiden, soep met staafmixer, bouillon trekken sausjes maken voor bij vlees Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje Voorgerecht

Nadere informatie

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Kookles 2 Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes --- Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal --- Diamanthaas

Nadere informatie

Kookles Helmond stoven van vlees, karamelliseren van fruit, mousjes maken

Kookles Helmond stoven van vlees, karamelliseren van fruit, mousjes maken Kookles Helmond 22-10-2017 stoven van vlees, karamelliseren van fruit, mousjes maken Amuse: Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes Soep bouillon trekken voor volgende keer Pittige tomatensoep

Nadere informatie

Kookles Helmond les 1. BAKKEN, BRADEN EN GRILLEN vlees, aardappels, sauzen maken en binden. Tartaartje van zalm met bieslook dressing

Kookles Helmond les 1. BAKKEN, BRADEN EN GRILLEN vlees, aardappels, sauzen maken en binden. Tartaartje van zalm met bieslook dressing Kookles Helmond 25-09-2017 les 1 BAKKEN, BRADEN EN GRILLEN vlees, aardappels, sauzen maken en binden Tartaartje van zalm met bieslook dressing -- Salade van zelfgerookt gevogelte met verse kruiden. --

Nadere informatie

Bieftartaar truffelmayonaise. Javaanse kerriesoep. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes

Bieftartaar truffelmayonaise. Javaanse kerriesoep. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes Kookles 1 Helmond 12-03-2019 BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen roux maken voor soep en saus, mayonaise, ei als bindmiddel eieren splitsen- laten zien rest uit fles gebruiken roux maken laten zien Bieftartaar

Nadere informatie

Kookles 1 gevorderden bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ----

Kookles 1 gevorderden bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ---- Kookles 1 gevorderden 19-02-2018 bieftartaar met crostine en truffelmayonaise (beginnersles) --- javaanse kerriesoep (beginnersles) ---- Snoekbaars - zuurkool met zwarte rijst cèpessaus - shii take ---

Nadere informatie

Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes

Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes Mousse van beenham 175 g gekookte beenham 1 dl opgeklopte slagroom Peper en zout Jus van doperwten 400 g doperwtjes 1 st sjalotjes 2,5 dl gevogeltebouillon

Nadere informatie

Rucolamousse met geitenkaas en rode biet

Rucolamousse met geitenkaas en rode biet Rucolamousse met geitenkaas en rode biet Ingrediënten: (10 glaasjes) 1 sjalot 50 g rucola 1 eetlepel olijfolie 2 dl slagroom 200 g gekookte rode biet 60 g roomkaas 60 g geitenkaas zout Pel de sjalot en

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Beginners kookles Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen, groenten blancheren,

Beginners kookles Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen, groenten blancheren, Beginners kookles 2 09-10-2018 Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen, groenten blancheren, Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes --- Taartje van vis en groenten met gedroogde

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Leuk dat je aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat je veel geleerd hebt en genoten!

Leuk dat je aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat je veel geleerd hebt en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat je aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat je veel geleerd hebt en genoten! Hierbij ontvang je de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Bieftartaar truffelmayonaise. Witlofsoep. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes Witlof met bechamelsaus

Bieftartaar truffelmayonaise. Witlofsoep. Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes. Geglaceerde worteltjes Witlof met bechamelsaus Kookles 1 Helmond 29-05-2018 BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen roux maken voor soep en saus, mayonaise, ei als bindmiddel eieren splitsen- laten zien rest uit fles gebruiken roux maken laten zien Bieftartaar

Nadere informatie

Kookles amuse. Ham mousse met doperwtenjus en piccalilly. voorgerecht. Vitello tonato. hoofdgerecht

Kookles amuse. Ham mousse met doperwtenjus en piccalilly. voorgerecht. Vitello tonato. hoofdgerecht Kookles 1 29-09-2014 amuse Ham mousse met doperwtenjus en piccalilly voorgerecht Vitello tonato hoofdgerecht Lamsfilet aardappeltaartje gekarameliseerde wortel stoofpeer met veenbessen dessert Mangoparfait

Nadere informatie

Bieftartaar truffelmayonaise. Javaanse kerriesoep. Kalfsfond (opzetten door kok) Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes

Bieftartaar truffelmayonaise. Javaanse kerriesoep. Kalfsfond (opzetten door kok) Varkenshaas met champignonsaus. Rozemarijn aardappeltjes Kookles Helmond 19-02-2018 BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen roux maken voor soep en saus, mayonaise, ei als bindmiddel eieren splitsen- laten zien rest uit fles gebruiken roux maken laten zien Bieftartaar

Nadere informatie

Kookles 2 beginners stoven van vlees, bouillon trekken, soep met staafmixer, stampotje maken, vis bakken, spekjes uitbakken, parfait bereiden

Kookles 2 beginners stoven van vlees, bouillon trekken, soep met staafmixer, stampotje maken, vis bakken, spekjes uitbakken, parfait bereiden Kookles 2 beginners 5-3-2018 stoven van vlees, bouillon trekken, soep met staafmixer, stampotje maken, vis bakken, spekjes uitbakken, parfait bereiden Rilette van gerookte forel (bereid door gevorderden)

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Kookles 4. amuse. Slakken met kruidenboter --- Gepocheerd ei op ham-komkommer-tartaar. voorgerecht

Kookles 4. amuse. Slakken met kruidenboter --- Gepocheerd ei op ham-komkommer-tartaar. voorgerecht Kookles 4 amuse Slakken met kruidenboter --- Gepocheerd ei op ham-komkommer-tartaar voorgerecht Wildbouillon met peterselieroom in glaasje (clarifiëren van bouillon) soepstengel met maanzaad --- Gestoomde

Nadere informatie

Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes

Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes Ingrediënten: (18 personen) 350 g gekookte beenham 2 dl gevogeltebouillon 2 dl opgeklopte slagroom Peper en zout 75 g Piccalilly 450 g doperwtjes 2

Nadere informatie

Tartaartje van Schotse zalm op bordje

Tartaartje van Schotse zalm op bordje Tartaartje van Schotse zalm op bordje Ingrediënten: (20 personen) Zalmtartaar: 200 gr Verse zalm 200 gr Gerookte zalm 2 st Kleine sjalotten 100 gr Crème Fraîche Druppels tabasco/peper en zout/citroensap

Nadere informatie

Koken; Geert Gerritsma

Koken; Geert Gerritsma Koken; Geert Gerritsma Menu Oktober 2017 Romige mosterdsoep met pittige chiabatta 1 ½ liter bouillon 2 stronken witlof 2 dunne prei 2 uien 25 gram margarine 4 aardappels 2 eetlepels bloem 25 gram margarine

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing

MENU MEI 2015. Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon. Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU MEI 2015 Bouillabaisse van gepocheerde tong met knoflookcrème en makreelsabayon Zeebaars met geprakte aardappels en wijndressing Gebraden speenvarken

Nadere informatie

Leuk dat je aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat je veel geleerd hebt en genoten!

Leuk dat je aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat je veel geleerd hebt en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat je aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat je veel geleerd hebt en genoten! Hierbij ontvang je de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Kookles Helmond BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen. Bieftartaar truffelmayonaise. Salade van zelfgerookt gevogelte met verse kruiden.

Kookles Helmond BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen. Bieftartaar truffelmayonaise. Salade van zelfgerookt gevogelte met verse kruiden. Kookles Helmond 20-02-2017 BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen Bieftartaar truffelmayonaise Salade van zelfgerookt gevogelte met verse kruiden. Javaanse kerriesoep Varkenshaas met champignonsaus Rozemarijn

Nadere informatie

Kookles 2 gevorderden Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes

Kookles 2 gevorderden Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes Kookles 2 gevorderden 09-10-2018 Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes -- Kalfswang met selderijpuree, tomaat met diverse bietjes en gefrituurde wortel en prei -- Amandelbavarois

Nadere informatie

Kookles BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen. Bieftartaar met kruidig sausje. Salade van zelfgerookt gevogelte met verse kruiden.

Kookles BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen. Bieftartaar met kruidig sausje. Salade van zelfgerookt gevogelte met verse kruiden. Kookles 1 26-09-2016 BAKKEN EN BRADEN; vlees en sauzen Bieftartaar met kruidig sausje Salade van zelfgerookt gevogelte met verse kruiden. Varkenhaasmedaillons omwikkeld met ham en een mosterdknoflooksaus

Nadere informatie

Kookles Hammousse met een doperwtenjus en piccalilly. Taartje van vis en groenten met zongedroogde tomaatjes en garnaal

Kookles Hammousse met een doperwtenjus en piccalilly. Taartje van vis en groenten met zongedroogde tomaatjes en garnaal Kookles 4 09-04-2019 Hammousse met een doperwtenjus en piccalilly Taartje van vis en groenten met zongedroogde tomaatjes en garnaal Stoofpotje Aardappelquiche stoofgroenten mousseline van zoete aardappel

Nadere informatie

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen Kastanje soepje met schorseneren Ingrediënten voor 16 personen 200 gram champignons 2 gesnipperde uien 100 gram tomatenpuree 1 liter bouillon 1 liter melk 200 gram kastanje 100 ml room 1 goudrenet 2 el

Nadere informatie

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten;

Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Terine van gerookte paling met een zoetzure salsa van paprika. Ingredienten; Vis gelei (1 ltr water met 20 gram geweekte gelatine) Gefileerde ontdaan van vet en buikwand gerookte paling. Evt fijn gehakte

Nadere informatie

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Kookles 2 Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes --- Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal --- Diamanthaas

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Sardines 1 witbrood 1 teen knoflook ½ bosje peterselie 1 citroen gerapspt en geperst 2 rode paprika s scheutje balsamico zout en peper Fileer

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Ingrediënten: (10 personen) Zalmtartaar: 100 gr verse zalm 100 gr gerookte zalm 1 st kleine sjalot 50 gr crème Fraîche Druppels tabasco/peper

Nadere informatie

Bonbonnetje van roomkaas met garnaaltjes

Bonbonnetje van roomkaas met garnaaltjes Bonbonnetje van roomkaas met garnaaltjes Ingrediënten: (± 35 hapjes) 300 gr Roomkaas 150 gr Garnaaltjes(kleine) 75 gr Jumbo garnaal (garnering) 1 Bakje sherry tomaatjes 1 Potje zwarte kaviaar(imitatie)

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa Reuzen garnaal met salsa van avocado Ingrediënten avocado salsa In blokjes gesneden tomaat met vel In kleine blokjes gesneden rode ui Iets koriander fijn gesneden Citroensap Fijn gesneden appel In blokjes

Nadere informatie

Fietstocht en kookworkshop Ammertech 13-09-2014 Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes Ingrediënten: (10 personen) Mousse van beenham 175 g gekookte beenham 1 dl opgeklopte slagroom Peper

Nadere informatie

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis. Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje

Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis. Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht: Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal Hoofdgerecht: Kabeljauwfilet

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes

Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes Ingrediënten: (18 personen) 350 g gekookte beenham 2 dl gevogeltebouillon 2 dl opgeklopte slagroom Peper en zout 75 g Piccalilly 450 g doperwtjes 2

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood ***

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Gebakken biefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken spruitjes en

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A bijlage De Soepterrine receptenboekje Aspergesoep met beenham ½ ui 1 l aspergebouillon 10 g zout 200 g asperges in kleine stukjes gesneden

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes ***

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes *** Menu Crostini met chorizo Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes Papillot van zeebaars met seizoen groenten en krieltjes Profiteroles met vanille-ijs

Nadere informatie

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015

KWB KOOKAVOND. De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND De Lochting 09/03/2015 KWB KOOKAVOND Koen Verledens Scampi met pasta in tomatensaus Preisoep met gedroogde ham Varkenshaasje met gorgonzolasaus Tarte Tatin met vanilleijs KWB KOOKAVOND KWB

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper Gebakken varkens lende met tonijn saus en een crostini. Ingrediënten tonijn mayonaise ½ potje mayonaise 2 eetlepels gehakte platte peterselie (laatste moment toevoegen!) Eetlepel gehakte kappertjes Citroensap

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE BB versie rood 2019 onderdeel C

profielvak HBR CSPE BB versie rood 2019 onderdeel C profielvak HBR CSPE BB versie rood 2019 onderdeel C bijlage menu Mozzarellasalade met groene-kruidendressing brood, boter, tapenade en olie *** Varkenshaasmedaillons met pepersaus of portsaus geroerbakte

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart

Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart Paasmenu April 2019 Velouté van gerookte paling **** Krieltjes in schil met gember Asperges met hollandaisesaus Lamskotelet **** Advocaat-ijstaart Velouté van gerookte paling 50 gr. boter 60 gr. bloem

Nadere informatie

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade

Pikante kip gemarineerd in yoghurt. Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt. Coq au vin Gesauteerde aardappelen. Moelleux van chocolade Pikante kip gemarineerd in yoghurt Kikkererwtensoepje met kurkuma en yoghurt Coq au vin Gesauteerde aardappelen Moelleux van chocolade Smakelijk Voorgerecht Pikante kip gemarineerd in yoghurt: Benodigdheden:

Nadere informatie

Rode Mul bet basilicumpuree en rode-wijnjus *** Pompoensoep met truffeltapenade en knoflookschuim *** Varkensribstuk met mousseline van picalilly ***

Rode Mul bet basilicumpuree en rode-wijnjus *** Pompoensoep met truffeltapenade en knoflookschuim *** Varkensribstuk met mousseline van picalilly *** Rode Mul bet basilicumpuree en rode-wijnjus *** Pompoensoep met truffeltapenade en knoflookschuim *** Varkensribstuk met mousseline van picalilly *** Gepocheerde peer omwikkeld met bladerdeeg en peersorbetijs

Nadere informatie

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus

MENU JUNI 2015. Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette. Aardappelsoufflé met gerookte paling. Asperges met kalfstong en morillesaus Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JUNI 2015 Warme asperges in tomaten-basilicumvinaigrette Aardappelsoufflé met gerookte paling Asperges met kalfstong en morillesaus Aardbeien

Nadere informatie

Mabré van gerookte zalm met kruidenkaas en grove mosterd mayonaise.

Mabré van gerookte zalm met kruidenkaas en grove mosterd mayonaise. Mabré van gerookte zalm met kruidenkaas en grove mosterd mayonaise. Nodig 400 gram roomkaas 15 gram gelatine 2 dl water of vis bouillon 700 gram gerookte zalm 5 eetlepel mayonaise 1 eetlepel grove mosterd.

Nadere informatie

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing.

Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Taartje van Hollandse garnalen met avocado en tomaten dressing. Nodig voor dressing; ½ in blokjes gesneden tomaat pp. zonder vel. ½ eetlepel dragon azijn 3 eetlepels olijf olie. 1 eetlepel Fijn gesneden

Nadere informatie

Geitenkaas lolly met een paneer van roggebrood en rozijnen

Geitenkaas lolly met een paneer van roggebrood en rozijnen Geitenkaas lolly met een paneer van roggebrood en rozijnen 1 rol geitenkaas van 250 gram gemengde groene kruiden klein scheutje room half pakje roggebrood 50 gram rozijnen Doe de geitenkaas in de keukenmachine

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer

Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer. Marinade komkommer Rosbief van tonijn gemarineerd met gemarineerde komkommer Marinade komkommer 3 dl water Eetlepel Witte wijn azijn Suiker Kruidnagel 5 stuks ketoembar boontjes Theelepel gekneusde Zwarte peper korrels Zout

Nadere informatie

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus

Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Taartje van zalm op een bedje van komkommer met kruidensaus Ingrediënten: (10 personen) Zalmtartaar: 100 gr verse zalm 100 gr gerookte zalm 1 st kleine sjalot 50 gr crème Fraîche Druppels tabasco/peper

Nadere informatie

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) ****

Ierland 26 april 2018 **** Garlic mushroom (champignons met knoflook) **** Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) **** Ierland 26 april 2018 Garlic mushroom (champignons met knoflook) Cottage Pie ( ovenschotel van gehakt en aardappelpuree) Bread and butter pudding ( brood en boter pudding) Irish coffee (Ierse koffie) Garlic

Nadere informatie

Creme van knolselderij met pittige bloemkool en een kwartelei.

Creme van knolselderij met pittige bloemkool en een kwartelei. Creme van knolselderij met pittige bloemkool en een kwartelei. Ingredienten voor 16 personen; ½ knolselderij 1 ui 500-1000 ml groentenbouillon 1 el tahin scheutje citroensap 1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom EENDENBORST Mousse van GEROOKT beenham EN SOUS Mousse van beenham VIDE Amuse GEGAARD 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom Sla de slagroom yoghurt dik Week de gelatine Kook

Nadere informatie

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies.

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika stengel bleekselderij halve rode ui tomaten puree olijfolie Rooster de paprika in de oven

Nadere informatie

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige

Qlivino. Koken met Roy Franken Van het prachtige Qlivino Koken met Roy Franken Van het prachtige Trio van tonijn tournedos, tartaar en sashimi Ingrediënten: - Tonijnfilet 3kg vers niet diepvries - 1 fles Ketjap toko - 500 gr Suiker - ½ liter Water -

Nadere informatie

Logus Proefmenu november 2015

Logus Proefmenu november 2015 Logus Proefmenu november 2015 Snel wortelsoepje met kikkererwten en chorizo - Varkenshaas met espressosaus & Knolselderijpuree met Old Amsterdam en spruitjes met hazelnootboter - Walnoottaartje - Kerstcake

Nadere informatie

Toets 1 uitstroom. Kok basis. Naam student Klas

Toets 1 uitstroom. Kok basis. Naam student Klas Toets 1 uitstroom Kok basis Naam student Klas Uitleg toets Tijdens deze toets ga je twee gangen bereiden, een voorgerecht en een hoofdgerecht. Je krijgt de receptuur en het stappenplan, maar je moet zelf

Nadere informatie

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 bijlage 1 menu Lichtromige courgettesoep met munt of kervel *** Kalkoenfilet met kastanjechampignons en dragonroomsaus gestoofde spinazie komkommersalade

Nadere informatie

Culinair Pakhuys. Menu mei Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise. Schuimsoep van asperge met verse zalm

Culinair Pakhuys. Menu mei Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise. Schuimsoep van asperge met verse zalm Culinair Pakhuys Menu mei 2013 Schelvis Green shell mossel salsa verde antiboise Schuimsoep van asperge met verse zalm Lamsrump asperge risotto Pancetta saus van venkel Gemarineerde aardbeien aardbeienroom

Nadere informatie

3 luik van kabeljauw. Ingrediënten kroket van kabeljauw (8-10 personen):

3 luik van kabeljauw. Ingrediënten kroket van kabeljauw (8-10 personen): Amuse. 3 luik van kabeljauw. Bospaddenstoelensoep met truffelroom. Ganzenlever met sjalottencompote. Wildzwijn filet met seizoensgarnituur. Kruidkoek dessert. 3 luik van kabeljauw. Ingrediënten kroket

Nadere informatie

Kookles voor mannen 2015

Kookles voor mannen 2015 Kookles voor mannen 2015 Kir Ingrediënten 15 ml crème de cassis of crème de framboise 120 ml droge witte wijn Bereiding Schenk de crème in een flûteglas Voeg de wijn toe Niet roeren, de crème blijft op

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE KB 2016

consumptief-breed CSPE KB 2016 consumptief-breed CSPE KB 2016 bijlage 3 opdracht 15 PK-0866-b-16-1-b3 1 / 7 lees verder plate (4 personen) Rundervink met roergebakken groenten, krieltjes uit de oven, spicy appelcompote en ketchup. bereidingstijd:

Nadere informatie

Kerst zonder Herrie: recepten Lapland

Kerst zonder Herrie: recepten Lapland Kerst zonder Herrie: recepten Lapland De hoeveelheden zijn gebaseerd op een menu voor 6 personen Quenellen 400 gram witvis 2 eieren 400 gram room zout peper 2 uien 1 fles witte wijn 2 courgettes 500 gr

Nadere informatie

Cannoli van topinamboers. Penne met groene asperges. Gevogeltebouillon met room

Cannoli van topinamboers. Penne met groene asperges. Gevogeltebouillon met room Cannoli van topinamboers Penne met groene asperges Gevogeltebouillon met room Lamsrack met mosterd -dragonkorst geserveerd met dragonsaus, knoflookaardappels uit de oven en voorjaarsgroenten Amandelparfait

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie