De Basis voor Succes. Kees van Dijk WebwinkelSucces.nl - De Basis voor Succes 2.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Basis voor Succes. Kees van Dijk WebwinkelSucces.nl - De Basis voor Succes 2.0"

Transcriptie

1

2 500,- Cadeau! Omdat je geïnvesteerd hebt in "De Basis voor Succes" wil je waarschijnlijk een webwinkel beginnen of je huidige webwinkel verbeteren. WebwinkelSucces kan je hier extra bij helpen! Wij bouwen namelijk 12 Magento webwinkels per jaar voor onze klanten. Omdat je "De Basis voor Succes" nu in bezit hebt krijg je 500,- cadeau wanneer wij jouw webwinkel mogen (ver)bouwen! Lees alles over Magento webwinkels door ons gebouwd!

3 Inhoudsopgave De Basis voor Succes Inhoudsopgave De Basis voor Succes... 2 Voorwoord... 5 Deel 1 Een eigen webwinkel starten Waarom wil je een webwinkel beginnen?...11 Deel 2 Op absoluut noodzakelijke voor een succesvolle webwinkel De juist webwinkel software Hosting en Domeinnamen De juiste producten en een goed assortiment Buitenlandse afnemers Betalingen accepteren De bestelling inpakken en versturen Klantenservice Administratie...47 Deel 3 Dingen die je moet weten voor je Webwinkel De zin en onzin van keurmerken Reviews Verzendkosten berekenen De winkelwagen Het afrekenproces Bezoekers meten Splittesten Menustructuur Productomschrijvingen en foto s Succesvol uitbesteden SEO Optimalisatie...82 Deel 4 Dropshipping Leveranciers Buitenlandse leveranciers...98

4 Bonus-onderdeel Tijd Tot Slot...106

5 Voorwoord Het kan zijn dat je nog helemaal niets doet op het internet maar het kan ook zo zijn dat je al een webwinkel business hebt. Hoe je het wendt of keert, je zult ongetwijfeld een aantal eyeopeners krijgen tijdens het lezen van dit e-book. Dit e-book is speciaal geschreven voor mensen die overwegen om te starten met een webwinkel en voor beginnende webwinkel-ondernemers (al ben ik overtuigd dat elke webwinkel-ondernemer aan dit e-book iets heeft). Mocht je al een webwinkel hebben kijk dan ook even of jouw concurrenten deze informatie en tips al toepassen. Mocht dit niet zo zijn, denk dan goed na of je misschien een voorsprong kunt creëren door deze tips wel toe te passen. Mocht je nog helemaal niets op het internet doen dan leer je waar je aan moet denken wanneer je start met een webwinkel. Ik raad je aan om het boek uit te printen en eens rustig door te lezen. Wellicht komen er spontaan goede ideeën in je op. Schrijf deze direct op. Meestal verdwijnen de ideeën net zo snel als ze plotseling opkwamen, maar door ze opschrijven kun je zo toch onthouden. Zoals je misschien weet zou ik iedereen aanraden om een webwinkel op te zetten. Toch zal ik het niet mooier maken dan het daadwerkelijk is... Wanneer je webwinkel wilt starten zul je namelijk wel actie moeten ondernemen! Je zult echt de eerste stap zelf moeten maken om te starten met een webwinkel. Je kunt een mooi extra inkomen genereren of misschien wel een fulltime inkomen opbouwen en daar wil ik je graag bij helpen. Veel leesplezier!

6 Uitstel is de natuurlijke moordenaar van mogelijkheden. Victor Kiam

7 Deel 1 Een eigen webwinkel starten Laat ik maar direct met de deur in huis vallen en beginnen met de kosten van een webwinkel. Dan weet je meteen wat je te wachten staat. Een webwinkel starten is niet goedkoop. Je hebt software, hosting, administratie, producten, marketing en nog veel meer nodig. De ideale webwinkel is voor mij de zogenaamde hangmat-webwinkel. Dit betekent dat ik de webwinkel in principe kan runnen vanuit mijn hangmat. Ook kan ik zorgeloos op vakantie of rustig een week ziek zijn. Voor deze vrijheid betaal je wel een prijs. Je zult namelijk bedrijven moeten zoeken die de vervelende klusjes kunnen opknappen. Het starten van mijn ideale webwinkel kost ongeveer Daarnaast ben je ongeveer per jaar kwijt voor de hosting en administratie van de ideale webwinkel. De hele webwinkel heb ik uitbesteed. Van telefoonaanname tot het inpakken van de bestellingen. Ik had meteen een top webwinkel neergezet waar menig webwinkeleigenaar jaloers op kan zijn.

8 Natuurlijk geef ik jaarlijks meer uit dan Alleen aan marketing geef ik maandelijks al dubbel zoveel uit. Maar als je het goed doet heb je geen maandelijks marketingbudget nodig maar bereken je dit per verkoop. Voor elke euro die je dan uitgeeft ontvang je direct resultaat! Als je nu denkt: Kees, dit kan veel goedkoper. Dan moet ik je daar inderdaad gelijk in geven. Voor minder dan 500 heb je tegenwoordig een jaarlang je eigen webwinkel online. Echter zie ik dat mensen die slechts bereid zijn tot een investering van 500 veel vaker hun webwinkel na één jaar al gedwongen moeten stoppen. Ze stoppen meestal omdat hun webwinkel te veel tijd kost in vergelijk met de opbrengsten. Meestal draaiden ze wel een leuke omzet maar doordat ze uren bezig waren met de klantenservice, het verzendklaar maken en het retourneren bracht het relatief weinig op. Als deze webwinkels hun energie niet hadden verspilt met eerder genoemde activiteiten maar zich hadden bezig gehouden met de marketing dan had hun webwinkel waarschijnlijk nog bestaan. Je zult dus naast geld ook veel tijd en energie in je webwinkel moeten steken. De tijd en energie moeten vooral opgaan aan marketing. Gelukkig is marketing niet tijdgebonden en kun je dit altijd en overal doen! Ook is het niet erg als je eens twee weken geen tijd hebt voor de marketing. Je zult ook dan de vruchten ervan plukken. Mijn bedoeling met dit e-book is om jou uit te leggen hoe je een webwinkel start die hangmat-proof is en makkelijk grote stromen klanten aankan. Voor deze webwinkel heb je een stevige fundering nodig. Er zit een heel verschil in tijd en geld tussen 1 klant per dag en 100 klanten per dag! Ik hoop dat ik je niet laat schrikken en dat je begrijpt dat een succesvolle webwinkel je niet komt aanwaaien. Wanneer je dit begrijpt zal de kans op succes een stuk groter zijn! Als je de webwinkel goed opzet, kun je met een paar avonden per week een compleet tweede inkomen opbouwen! Zelf heb ik ook een hangmat-webwinkel. Dit kan je zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. We verkopen via o.a. EerlijkeWereld.nl, HangmatGigant.nl en StandaardHangmat.nl namelijk hangmatten op de automatische piloot. Het leukste van mijn webwinkel-business is dat de webwinkel de meeste omzet draait wanneer ik er niet ben.

9 Onze topverkopen worden namelijk gehaald eind juli. Eind juli is ook de tijd dat ik in het buitenland op vakantie ben en slechts een paar keer mijn kan (en wil) checken. Afgelopen zomer was voor mij sowieso een uniek moment. Terwijl ik cocktailtjes aan het wegtikken was in ze Turkse zon had ik mijn vakantie alweer terugverdiend! Helaas kwam ik daar pas bij terugkomst achter toen ik de omzetten aan het controleren was. Anders had ik er zeker nog een extra biertje op gedronken! De vakantie was trouwens erg tof ;-):

10 De Basis voor Succes Nu we toch met foto s bezig zijn. Hier werken we wanneer we niet op vakantie zijn: Kees van Dijk WebwinkelSucces.nl - De Basis voor Succes 2.0

11 1.1 Waarom wil je een webwinkel beginnen? Wat is jouw doel met je webwinkel? Wat wil je bereiken met je webwinkel? Wil je een extra tweede inkomen genereren, zodat je twee keer per jaar op vakantie kan, die tweede auto kan kopen of groter kan gaan wonen? Wellicht wil je juist wel twee dagen minder voor je baas werken. Of wil je meer thuis zijn voor de kinderen. Misschien wil je ook wel de allergrootste webwinkel in jouw branche/niche worden. Of wil je, net zoals mij, meerdere webwinkels van uit je hangmat runnen. Het is belangrijk dat je het doel helder voor ogen hebt. Zonder een duidelijk afgebakend doel is de kans op succes veel minder. Het klinkt voor jou misschien gek of zweverig, maar het is echt belangrijk. Geloof mij! In het verleden heb ik met mijn webwinkels de knoop doorgehakt om maandelijks 5.000,- omzet te draaien. Opdat moment werd alles een stuk makkelijker. Ik probeerde vroeger mee te rennen met elke hype; de nieuwste technieken, de nieuwste marketingmethodes, de beste campagnes. Ik heb alles geprobeerd, en ik was niet succesvol. Op het moment dat ik mijn doel had vastgesteld kon ik hier na toe werken. Bij elke actie die ik deed dacht ik: "Brengt mij dit dichter bij de 5.000,- omzet?". Als het antwoord JA was dan deed ik het direct, als het NEE was dan deed ik het nooit. Was het antwoord MISSCHIEN dan zette ik dit op een lijst. Pas nadat ik alle JA's had toegepast ging ik MISSCHIEN punten proberen. Wanneer ik zag dat een MISSCHIEN een JA werd ging ik er volledig voor, werd het een NEE (wat acht van de tien keer gebeurde) dan stopte ik direct. Binnen drie maanden was ik gegroeid van 1.000,- omzet naar 5.000,- omzet. Vanaf dat moment heb ik voor alles doelen gesteld. Op dit moment is voor het doel om 7.500,- winst te draaien per maand. Wellicht is euro winst voor jou nog een te hoog doel. Misschien is als eerste doel 500,- extra inkomen per maand een geschikter doel. Denk nu eens na: "Wat moet ik doen om 500,- per maand extra te verdienen?". Waarschijnlijk schieten je dingen binnen als: KVK regelen, webwinkel online krijgen, producten inkopen, foto's maken, marketingcampagne uitdenken.

12 En dat is exact wat je moet hebben! Schrijf dit op en ga er mee aan de slag. Vraag jezelf wel bij elk punt af "Brengt dit mij dichter bij de 500,-?". Door een doel te stellen ga je zelfs ook onbewust dingen doen om het doel te bereiken. Ik weet 100% zeker dat wanneer jij je eigen doel hebt gesteld jij 3 keer zo snel het doel zult halen.

13 Deel 2 Op absoluut noodzakelijke voor een succesvolle webwinkel In dit deel bespreek ik alle punten die absoluut noodzakelijk zijn voor je webwinkel. Zonder één van deze punten wordt je webwinkel nooit succesvol. Ik raad je aan om dit hoofdstuk zorgvuldig te bestuderen en op deze punten zo min mogelijk concessies te doen. Dit is de basis van je webwinkel. Wil je groeien? Dan moet de basis goed zijn. Je zult lezen dat ik vanaf het begin af aan al zoveel mogelijk wil uitbesteden. Hierdoor kan je webwinkel harder groeien en kun je meer orders verwerken.

14 2.1 De juiste webwinkel software De juiste software vormt de basis voor elke webwinkel. Het is van groot belang om hierin de juiste keuze te maken Veell aanbiieders Er zijn veel aanbieders van software waarmee je een webwinkel kunt maken. De één nog makkelijker dan de andere, tenminste dat beloven ze. En inderdaad sommige pakketten scoren erg hoog op gebruiksvriendelijkheid. Maar gebruiksvriendelijkheid is niet alles. Schaalbaarheid en flexibiliteit zijn naast gebruiksvriendelijkheid één van de belangrijkste pijlers voor een succesvolle webwinkel. Onlliine based aanbiiederrs Online bases aanbieders zijn aanbieders als; MijnWinkel.nl; Shoppagina.nl; En Biedmeer.nl. Deze aanbieders scoren op de gebruiksvriendelijkheid erg hoog. Binnen een middag kun je al online zijn. Op WebwinkelSucces zijn reviews van deze aanbieders te vinden. Je hebt voor deze aanbieders beperkte kennis nodig om toch een leuke webwinkel te bouwen. Er is één groot nadeel, je bent afhankelijk van wat de software kan. Als de software een waardeloos nieuwsbriefsysteem heeft dan heb je pech, je zult er toch gebruik van moeten maken. Moet je de orders in een bepaald formaat exporteren voor PostNL of het fulfillment bedrijf? Jammer, maar als ze dit niet aanbieden dan zal het nooit mogelijk zijn.

15 Een MijnWinkel of Shoppagina is voor de mensen die een webwinkel erbij doen en totaal geen plannen hebben echt groot en echt succesvol te worden. Deze aanbieders zijn een verstandige keuze voor mensen zonder internet- en webwinkel kennis. Open Sourrce Voor een serieuzere business raad ik je aan om gebruik te maken van een open source aanbieder. Open source betekend dat de code openbaar is. Je kunt dus zonder problemen aanpassingen maken aan de webwinkel. Doordat het open source is zijn er ook duizenden extensies voor gemaakt. Wil je bijvoorbeeld je nieuwsbrief systeem MailChimp koppelen aan je webwinkel dan kan dit met een gratis plugin. Je bepaalt dus zelf hoe je de webwinkel invult en zit niet vast aan een stuk software. Het opzetten van een webwinkel met open source is meestal lastiger dan een MijnWinkel of 123Webwinkels. Je moet meestal zelf meer instellen. Uiteindelijk heb je echter wel een webwinkel staan met een open source pakket waardoor je slagvaardig bent en goed voorbereid! En nog belangrijker; deze website ziet er precies uit zoals jij dat wenst. Er zijn twee open source pakketten die er toe doen; - Magento - En OScommerce. Ik raad aan om Magento te gebruiken. Magento is gemakkelijk in het gebruik en heeft een zeer actieve community. Voor elk probleem is er wel een oplossing. Nog belangrijker zijn de duizenden gratis en betaalde extensies voor Magento. Met Magento zijn de mogelijkheden groots. Ik maak al mijn webwinkels met Magento en ik denk niet dat ik ooit nog zal overstappen. Magento is voor zowel kleine webwinkels als grote webwinkels zeer geschikt. In de rest van het e-book zal ik dan ook vaak naar Magento refereren.

16 Magento In dit e-book ga ik je niet vertellen hoe je een Magento webwinkel installeert en instelt (daar zijn artikelen over verschenen op WebwinkelSucces.nl), maar wil ik je wel graag een aantal dingen meegeven. Want wat zijn nu de voordelen van Magento? De voorrdellen van Magentto Open source Honderden plugins Grote community voor vragen Zoekmachine vriendelijk Nederlandstalig Meerdere webwinkels vanuit één installatie (gezamenlijk voorraadbeheer) Compleet in te richten voor de Nederlandse markt Ook prima voor het buitenland (ook binnen één installatie) De statistieken worden uitgebreid bijgehouden en zijn gemakkelijk in te kijken Gemakkelijk splittesten IInstallllatiie Het installeren neemt behoorlijk wat tijd in beslag. De basis heb je gelukkig binnen een dag wel staan, maar dan begint het pas. Je moet veel verschillende dingen instellen en diverse tweaks toepassen. Doordat Magento wereldwijd wordt gebruikt dien je hem eerst volledig te tunen naar de Nederlandse markt. Desiign Je hebt natuurlijk een passend design nodig voor je webwinkel. Je kunt dit zelf ontwerpen (of laten ontwerpen) maar er zijn ook goedkopere alternatieven. Zoek op Google naar free magento templates en je komt honderden gratis templates tegen. Haal het woordje free weg en je vind als snel de wat exclusievere templates. Meetal kosten deze templates tussen de 50 en 250 euro.

17 Natuurlijk is je template nooit helemaal perfect. Kies een template uit welke het dichts bij je wensen komt en ga deze customizen. Het template vormt het uiterlijk en de opbouw van de webwinkel. Let er op dat je je houdt aan de webregels. Ga geen gekke dingen met de webwinkel uithalen. Zorg dat alles klopt; logo linksboven, menu boven of links, juiste kleuren, duidelijke zoekfunctie en ga zo maar door. Uiitbesteden Ik raad je aan om de installatie uit te besteden. Via Google kun je diverse bedrijven vinden die dit voor je doen. Een installatie van Magento plus een template zonder aanpassingen ligt zo rond de Ga er niet van uit dat je dan meteen kunt beginnen. Er komen meestal nog extra tweaks en koppelingen bij. Bijvoorbeeld om het betalingsverkeer te regelen. Lees alles over Magento webwinkels door ons gebouwd!

18 2.2 Hosting en Domeinnamen Een goede hosting is essentieel voor de webwinkel. Je wilt je immers geen zorgen maken omdat de hosting plat ligt. Ik raad je dan ook aan om absoluut niet bij een vriendje die handig is met computers je website onder te brengen. Dit levert meestal veel ellende op. Ik weet hier zelf alles van. Ik heb ooit de foute beslissing gemaakt om bij een goedkope aanbieder mijn websites en domeinnamen onder te brengen. Het was te mooi om waar zijn, zo goedkoop. Later bleek het inderdaad te mooi om waar te zijn, ze gingen failliet. Gelukkig kon ik mijn sites en domeinnamen nog wel verhuizen. Mijn sites zijn dagenlang uit de lucht geweest en het verhuizen kostte veel geld en tijd Waar moet jje oplletten biijj het kiiezen van de hostiing De volgende punten moet je minimaal in acht nemen bij het kiezen van de juiste hosting partij uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. 2. Genoeg kennis in huis om ook lastige problemen op te lossen. 3. Leeftijd van het bedrijf (bestaat het bedrijf minder dan 2 jaar? Niet doen!) 4. Prijzen die marktconform zijn (goedkoop=duurkoop). 5. Een gegarandeerde uptime van 99.95% of hoger. 6. Snelheid (Vraag een test account aan) Upttiime vaak verrkeerrd iingeschatt Om op punt 5 terug te komen. Een uptime van bijvoorbeeld 98% lijkt al heel veel. Maar omgerekend naar dagen betekent dat de website meer dan 7 dagen per jaar offline kan liggen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn!

19 Snellheiid errg bellangrriijjk Als je professioneel met je webwinkel bezig bent dan zorg je ervoor dat de webwinkel ten alle tijden bereikbaar is. Je moet er echter ook voor zorgen dat de webwinkel snel is. De CLOSE of BACK button zijn snel gevonden en een potentiële klant is dus zo weer weg! Een webwinkel is een zeer zware applicatie (vooral Magento) en die draait lang niet overal even soepel. Sinds kort neemt Google ook de laadtijd van de website mee in de ranking. Een slome website zal dus minder hoog scoren bij Google. Het is dus van belang dat je website altijd snel laadt SSL certiiffiicaat voor extra veiilliigheiid ((en vertrouwen)) Een goede webwinkel heeft een SSL certificaat nodig. Dit betekend dat als er gegevens worden verstuurd (bijvoorbeeld bij het betalen of het aanmaken van een account) dit gebeurd via een beveiligde verbinding. Ik raad je zeker aan om een SSL certificaat aan te nemen. Dit kun je bij alle professionele hosting partijen afsluiten. Meestal zijn ze ook bereid de instellingen goed te verwerken. Exttrra verrttrrouwen mett een beveiilliigde verrbiindiing Je straalt extra vertrouwen en veiligheid uit als je gebruikmaakt van SSL. Officieel is het zelfs verplicht om de gegevens van de klanten te beveiligen. Volgen het wetboek moet je er alles aan doen om de veiligheid van de bezoeker te garanderen. Als je serieus met de business bezig gaat kun je dit daarom beter direct regelen Wellke partiijjen Professionele partijen hebben meestal twee oplossingen; voor particulieren en bedrijven. De hosting voor bedrijven is meestal 1.5 tot 2 maal zo duur. Dit is niet voor niets! Je krijgt meestal betere support en een uptime van 99.98% wordt gegarandeerd.

20 Je kunt beter de hosting direct goed regelen. Het scheelt enorm veel tijd en gedoe als je je draaiende webwinkel moet verhuizen naar een andere aanbieder. Hosttiing XS en Bytte Onze eigen webwinkels worden tegenwoordig gehost op snelle eigen servers. Daarvoor hadden we ze de webwinkels ondergebracht bij Hosting XS. Deze jongens werken snel en betrouwbaar. Zelf ben ik altijd erg tevreden over ze geweest. Ik hoor ook veel goede verhalen over Byte. Het kan geen kwaad om deze twee eens te vergelijken. Bij beide partijen is de groei onbeperkt. Je hoeft de webwinkel dus nooit meer te verhuizen naar een grotere server. Ook bieden ze goede back-up mogelijkheden en heb je de beschikking over een testomgeving. In de testomgeving kun je bijvoorbeeld de lay-out veranderen zonder dat de klanten er last van hebben. Kostten hosttiing De kosten van hosting zijn afhankelijk van hoe groot de webwinkel is en hoeveel dataverkeer je website verbruikt. Stel je webwinkel is 600 megabyte groot en verbruikt 10 gigabyte per maand (gemiddelde Magento webwinkel). Je wilt dat er automatisch back-ups worden gemaakt en ook een SSL certificaat mag niet ontbreken. Bij Byte betaal je dan ongeveer 60 euro per maand. Bij Hosting XS 50 euro per maand. Een domeinnaam is inbegrepen. Je hebt voor deze 50/60 euro de webhosting geregeld, je kunt zonder problemen doorgroeien en mocht het misgaan dan is er altijd nog de back-up De jjuiiste domeiinnaam voor een webwiinkell Een goede domeinnaam is erg belangrijk voor een webwinkel. De werrkiing van een domeiinnaam

21 Een domeinnaam staat, in tegenstelling wat veel mensen denken, los van de hosting. De hosting is een plek op het internet waar je webwinkel te vinden is. De domeinnaam wijst hier naartoe. De domeinnaam kan ook gemakkelijk naar een andere website verwijzen. Je hebt dus voor een Magento webwinkel hosting nodig en een domeinnaam. Meestal worden deze twee in één pakket aangeboden. Voor een webwinkel via MijnWinkel of andere aanbieders heb je meestal alleen een domeinnaam nodig. De webwinkel wordt al gehost op hun servers. De kostten van een domeiinnaam Voor een tientje per jaar kun je al een domeinnaam registeren. Ik raad je aan om niet te zuinig te zijn. Registreer alvast een paar mooie domeinnamen zodat je bij goede ideeën alvast een mooie domeinnaam hebt. Ik registreer mijn domeinnamen bijna altijd bij TransIP. Dit is een goede en niet te dure partij om de domeinnamen realtime te registreren. Ook kun je gemakkelijk controleren of een domeinnaam nog vrij is. Een goed domeiin iis goud waarrd!! Een domeinnaam is heel belangrijk voor je webwinkel. Het is niet voor niets dat domeinnamen soms voor duizenden euro s worden overgenomen. Een domeiinnaam moett makkelliijjk tte ontthouden ziijjn Je moet je domeinnaam kunnen doorgeven op verjaardagfeestjes, netwerkborrels e.d. Zorg er daarom voor dat de domeinnaam; Een.nl is Die niet te lang is Geen streepjes bevat* En sleutelwoorden van jouw business bevat Streepjes zie ik echt heel vaak. Soms hebben ze zelf de variant zonder streepjes niet er extra bij geregistreerd, dat kan echt niet! Stel je concurrent registreert de domeinnaam zonder streepje dan loop je al snel veel geld mis.

22 Allttiijjd de jjuiistte exttensiie De extensie van een domeinnaam is de code er achter. Bijvoorbeeld.nl,.com,.eu. Als je in Nederland actief bent zorg dan dat je altijd een.nl domeinnaam hebt. Ga geen rare extensies achter je naam zetten omdat die domeinnaam toevallig nog wel vrij was. Voor een Nederlandse webwinkel heb je een.nl domeinnaam nodig. Wel is het verstandig om ook direct de.com te registeren. Denk ook goed na over een eventueel buitenlands avontuur. Misschien wil je over 5 jaar wel de stap naar het buitenland wagen. Registreer nu dan alvast de domeinnamen met de buitenlandse extensies (.de,.be,.fr, co.uk) zodat je niet tegen het probleem aanloopt dat ze weg zijn! Keyworrds iin de domeiinnaam Je moet zorgen dat het belangrijkste keywords in de domeinnaam zit. Dit levert (bijna) gegarandeerd een top Google notering op met dit keyword. Heb je een webwinkel met schoenen. Neem dan een naam met het woord schoenen erin. Denk wel na over de toekomst. Vandaag verkoop je schoenen maar wat verkoop je volgend jaar? Nog steeds schoenen of heb je nu ook kleding e.d. in je assortiment? Een domeinnaam die alleen gericht is op schoenen geeft dan een verkeerd beeld. Ditzelfde geld ook voor merknamen in je domeinnaam. Een nieuw merk toevoegen pas niet erg bij de domeinnaam. Je moet ook goed opletten als een merknaam in je domeinnaam wel mag. Veel merken staan namelijk niet te springen en het kan wel eens tot vervelende juridische situaties leiden. Kiies de perrffectte domeiinnaam Je moet geen concessies doen bij het kiezen van een goede domeinnaam. Beter is om nog een paar dagen extra te brainstormen op je domeinnaam dan om een slechtere domeinnaam te registeren. Om een goede domeinnaam te vinden is SEDO.com wellicht een uitkomst. Op SEDO bieden domeinnaam-houders te koop aan. Voor een paar honderd euro kan je soms je perfecte domeinnaam aanschaffen! Een paar honderd euro lijkt misschien veel geld.

23 Maar wanneer jou dit van top posities in Google verzekerd is het een zeer goede investering! Kijk op SEDO.com voor meer informatie.

24 2.3 De juiste producten en een goed assortiment Wellicht weet je al precies welke producten je wilt verkopen in de webwinkel of moet je juist nog opzoek naar producten. In dit hoofdstuk vertel ik je wat de belangrijkste aandachtspunten zijn voor een goed assortiment Ga niiet concurreren op de priijjs Veel mensen die ik spreek (voornamelijk mannen) willen graag een webwinkel beginnen met elektronica (televisies, gsm s, navigatie, enz). Dit is naar mijn mening niet het beste product voor een startende webwinkelier. De prijzen in de elektronica branche staan altijd onder druk. De consument weet dit en zoekt altijd de laagste prijs. Je zult dus altijd moeten concurreren op prijs. Wil je wel op prijs concurreren bedenk dan dat je moet concurreren met webwinkels die al jaren ervaring hebben. Deze hebben de top resultaten in Google al bezet en hebben de beste advertentieposities. Denk ook goed na of je het wel leuk vindt om te concurreren op prijs. Een lage prijs betekent ook weinig service. Wil je een keer een klant verrassen met korting, of heb je wat goed te maken door een verkeerde levering, dan hoef je niet direct verlies te draaien Ga voor een diiep assortiiment Het is belangrijk dat je een goed assortiment hebt in je webwinkel. Zelf ben ik hier in het begin de mist mee ingegaan. Voor deze valkuil wil ik je graag behoeden. Wellke ffoutt iik maaktte mett miijjn assorrttiimentt?

25 Wat deed ik nu verkeerd? Ik had bij de start van mijn eerste webwinkel ongeveer voor de voorraad te besteden. Ik bestelde zo weinig mogelijk producten van zoveel mogelijk categorieën. Ik had van de volgende categorieën overal zo n 5 tot 8 producten: Handtassen, schoudertassen, boodschappentassen, armbanden, kettingen, oorbellen, warme sjaals, mode sjaals, hangmatten. Ik had dus een lekker breed assortiment. Als de eerste verkopen er waren (en er weer geld binnen kwam) dan wilde ik zo snel mogelijk nog een paar nieuwe categorieën toevoegen om daarna pas het assortiment te verdiepen. Met de kennis van nu zou ik juist beginnen met maar één categorie, bijvoorbeeld handtassen. In plaats van te starten met slechts 7 handtassen kon ik dan beginnen met 40 handtassen. Het voordeel is dat je veel efficiënter marketing kunt bedrijven en verkeer kunt kopen. Daarnaast is er een grotere kans dat een potentiële koper tussen 40 handtassen zijn favoriete handtas in plaats van dat er slechts 5 zijn. Ook zullen consumenten je website beter onthouden als die site waar je handtassen kunt kopen. Kortom: Liever 40 bijna dezelfde producten dan totaal verschillende producten Probeer uniiek te ziijjn Probeer net een wat ander assortiment te hebben als de andere webwinkels. In plaats van gewone tassen koos ik voor uitsluitend fair trade tassen. Maar je kunt ook denken aan: - Van één merk - Alleen A-merken - Alleen B-merken - Duurzaam - Outlet - Milieu vriendelijk - Goedkoop - Exclusief - Onslijtbaar - Gratis - All-in - Enz.

26 Een klleiin ttesttjje Doe het volgende: Probeer tien webwinkels of gewone winkels te bedenken waar je een tas kunt kopen. Gelukt? Waarschijnlijk wel. Probeer nu 10 winkels te bedenken waar je een fair trade tas kan kopen. Waarschijnlijk kom je niet verder dan de Wereldwinkel en misschien nog 1 of 2 andere winkels. Als jij een goede marketing uitzet heb je dikke kans dat je (na lang zwoegen) ook in dit rijtje voorkomt. In het eerste rijtje zal je waarschijnlijk nooit voorkomen. Makkelliijjkerr tte verrmarrktten Bekijk eens de Adwords die Google laat zien als je het woord hosting in typt (de betaalde advertenties aan de rechterkant in de resultaten). Deze advertenties zien er op het eerste oog precies hetzelfde uit. Je kunt dus niet opvallen door andere lettertypes, kleuren of afbeeldingen. Waarschijnlijk klik je alleen op de advertenties die een uniek element hebben. Bijvoorbeeld goedkoop, gratis, betrouwbaar. Deze vallen namelijk op. Zorg er dus voor dat jij ook zo n element hebt! Hoe kun jje de producten verzenden Voor een webwinkel is de verzending een grote kostenpost. Van belang is dus dat je producten makkelijk en goedkoop kan verzenden. Woeps,, duurr ffouttjje Een kennis van mij had een eigen product (pillen tegen artrose). Hij had prachtige doosjes gemaakt en er direct stuks van besteld. Helaas had hij vierkante doosjes gemaakt die niet door de brievenbus konden. Dit betekende dat hij het tarief voor

27 pakketpost moest betalen 6,95. Had hij dunne rechthoekige doosjes laten maken? Dan had hij ze per briefpost kunnen versturen voor 2,95. De vier euro extra kosten voor verzenden zal hij op één of andere manier moeten doorberekenen aan zijn klanten. Hierdoor was hij duurder dan zijn concurrenten en verkocht hij uiteindelijk minder. Hij kwam er zelf vlak voor lancering ook achter en besloot om toch maar nieuwe doosjes te laten maken. Hij is ondertussen erg succesvol geworden. De oude doosjes liggen nog ergens op zolder. Kiijjk verrderr dan jje neus llang iis Weet je zeker dat je de bestelling zo moet versturen? Wellicht is er een andere leverancier die je producten handzamer kan aanleveren. Waardoor het nu net wel door de brievenbus kan, niet breekbaar is of in één pakket kan worden verzonden. Frragmentt uiitt de niieuwsbrriieff Misschien heb je het onderstaande al gelezen in de nieuwsbrief. Het is echt een geweldig idee wat elke webwinkel eigenaar moet kennen. Niet alleen specifiek om het idee, maar ook dat je inziet dat je door iets heel simpels een compleet nieuw concept kan neerzetten. Misschien is het zelfs interessant om de producten uit de originele verpakking te halen en op te sturen in een kleinere verpakking. Het klinkt gek, maar als je dit een paar honderd euro per maand extra oplevert is het zo gek nog niet! Ik ken een buitenlandse speelgoedwinkel die het bovenstaande toepast. Dit bespaart hem duizenden euro s per jaar! Speelgoed zit meestal in grote schreeuwerige verpakkingen met teveel karton en plastic. Duur om te verzenden en totaal niet milieuvriendelijk. Hij krijgt van de leverancier de producten zonder de originele verpakking. Het enige wat hij doet is een kartonnen doos pakken die net groot genoeg is voor de bestelling. Hier stopt hij het product in en verzend het zo stukken goedkoper. Voor de klant maakt het weinig uit. De klant heeft al besteld en ziet de doos pas bij bezorging. Je zult dus echt geen verkopen mislopen (anders dan een fysieke winkel).

Tig Tips Die Je Eigenlijk Direct Zou Moeten Toepassen

Tig Tips Die Je Eigenlijk Direct Zou Moeten Toepassen Tig Tips Die Je Eigenlijk Direct Zou Moeten Toepassen Het kan zijn dat je nog helemaal niks doet op het internet maar het kan ook al zijn dat je een succesvolle internetbusiness hebt. Hoe je het wendt

Nadere informatie

Dit is versie 3.0 van dit rapport.

Dit is versie 3.0 van dit rapport. Dit is versie 3.0 van dit rapport. Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://www.winst.nl/e books Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid

Nadere informatie

Tig Tips Die Je Eigenlijk Direct Zou Moeten Toepassen

Tig Tips Die Je Eigenlijk Direct Zou Moeten Toepassen Tig Tips Die Je Eigenlijk Direct Zou Moeten Toepassen Het kan zijn dat je nog helemaal niks doet op het internet maar het kan ook al zijn dat je een succesvolle internetbusiness hebt. Hoe je het wendt

Nadere informatie

Online ondernemen Geld verdienen door en met internet

Online ondernemen Geld verdienen door en met internet Online ondernemen Geld verdienen door en met internet Online ondernemen Geld verdienen door en met internet Voorwoord 2 Hans Biesheuvel Voorzitter MKB-Nederland Beste ondernemer, Met trots presenteer

Nadere informatie

Eerste hulp bij online ondernemen. Geld verdienen door en met internet

Eerste hulp bij online ondernemen. Geld verdienen door en met internet Eerste hulp bij online ondernemen Geld verdienen door en met internet 4 Eerste hulp bij online ondernemen 5 Voorwoord Beste ondernemer, Met trots presenteer ik u hierbij het boekje Eerste Hulp bij Online

Nadere informatie

Van ontslagen student tot full time internet ondernemer. Hoe ik ben begonnen

Van ontslagen student tot full time internet ondernemer. Hoe ik ben begonnen Hoe ik ben begonnen Het verhaal van een ontslagen student die fulltime internet ondernemer is geworden. Kees van Dijk Laatste update: Oktober 2012 Kees van Dijk www.webwinkelsucces.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2!

Nadere informatie

Inhoud. Ontvouw jezelf als een (online) ondernemer 2015

Inhoud. Ontvouw jezelf als een (online) ondernemer 2015 Inhoud Gebruiksaanwijzing... 3 De Juiste Business... 4 Vragen, Juiste Business!?... 5 Een paar wijsheden om je te stimuleren... 5 Hoe ziet je begroting eruit?... 6 To Do: maak een begroting!... 6 Wat zijn

Nadere informatie

Dit is versie 3.0 van dit rapport.

Dit is versie 3.0 van dit rapport. Dit is versie 3.0 van dit rapport. Download de nieuwste versie van dit rapport op http://www.winst.nl/ Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van

Nadere informatie

Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Eelco de Boer kan echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Van installatie tot je eerste sale!

Van installatie tot je eerste sale! MagentoBasics Van installatie tot je eerste sale Voorwoord Beste lezer, Allereerst wil ik je bedanken voor het downloaden van deze handleiding. Ik hoop dat jij net zo enthousiast bent als ik was en nog

Nadere informatie

Opzetten van een Webwinkel. De weg naar ultieme online aankoopervaring. Alex van Ginneken

Opzetten van een Webwinkel. De weg naar ultieme online aankoopervaring. Alex van Ginneken Opzetten van een Webwinkel De weg naar ultieme online aankoopervaring Alex van Ginneken 1 Van dezelfde auteur: - Internet marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail marketing, Opzetten van

Nadere informatie

Onafhankelijk vakblad voor webwinkeliers Jaargang 1 25 januari 2012. Retouren

Onafhankelijk vakblad voor webwinkeliers Jaargang 1 25 januari 2012. Retouren Checklist Webwinkel Onafhankelijk vakblad voor webwinkeliers Jaargang 1 25 januari 2012 Checklist Opslag Webcare Keurmerken: duurder is niet altijd beter Hoewel veel keurmerken weinig garanties bieden,

Nadere informatie

Dit is versie 3.0 van dit rapport.

Dit is versie 3.0 van dit rapport. Dit is versie 3.0 van dit rapport. Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://www.winst.nl/e books Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Dit is versie 2.0. Klik hier om de nieuwste upgrade te downloaden van dit e-book.

Dit is versie 2.0. Klik hier om de nieuwste upgrade te downloaden van dit e-book. Dit is versie 2.0. Klik hier om de nieuwste upgrade te downloaden van dit e-book. Copyright: Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming PowerSellers BV verveelvoudigd en/of

Nadere informatie

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One NICK JENNEBOER 1 Inhoudsopgave Voorwoord. 3 Geschiedenis van het internet en websites.. 4 Het ontstaan van de eerste webwinkel. 4 Wat heb ik aan een Domein naam? 6 Bedrijfs E-mail... 6 Website & Hosting....

Nadere informatie

Hoe kies ik de beste webwinkel voor mijn onderneming?

Hoe kies ik de beste webwinkel voor mijn onderneming? Hoe kies ik de beste webwinkel voor mijn onderneming? Inhoudsopgave 4 Inleiding 5 Aanleiding 6 Wat is een webwinkel? 6 Winkel 6 Locatie 6 Klantenservice 7 Groeien en uitgroeien tot 7 Webpagina of webwinkel?

Nadere informatie

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU

BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU BULLDOG MEDIA FULL SERVICE INTERNET & RECLAMEBUREAU ui j e D e w e t s a a gn cc u rs!! es inhoud Wie zijn wij? ICt Waarborg Logo en huisstijl Websites Webshop Starterspakketen A-B-C-D Backup en support

Nadere informatie

De gids voor de startende webwinkelier

De gids voor de startende webwinkelier Starters Kit De gids voor de startende webwinkelier start idee doe plan De webwinkel van A tot Z Wat kost betalen? Tips voor online-marketing Usability Tevreden klanten Werken met vergelijkingssites De

Nadere informatie

Dit is versie 3.0 van dit rapport.

Dit is versie 3.0 van dit rapport. Dit is versie 3.0 van dit rapport. Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://www.winst.nl/e books Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid

Nadere informatie

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus:

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus: Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën Bonus: Hoe verzamel je adressen zonder te spammen. Prijs 29,95 wwwwwwwwwwww De auteur Jan Kosters is geboren in 1980 en vanaf 1998

Nadere informatie

Winnen in Google! Tonny Loorbach

Winnen in Google! Tonny Loorbach Tonny Loorbach Winnen in Google! Tonny Loorbach 2014 Tonny Loorbach Internet Marketing Universiteit 1 Winnen in Google 3.0! Dit is de 3.0 versie van dit e-book. De nieuwste versie van dit boek kun je hier

Nadere informatie

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals

e-mail marketing webwinkeliers voor Voor praktische professionals e-mail marketing voor webwinkeliers Voor praktische professionals Alle grote webwinkels doen aan e-mail marketing. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Ze weten namelijk dat e-mail marketing meer oplevert

Nadere informatie

Profile. de fietsspecialist. combineert het beste van on- en offline. pag. 8. 7 tips om uw online zichtbaarheid te vergroten

Profile. de fietsspecialist. combineert het beste van on- en offline. pag. 8. 7 tips om uw online zichtbaarheid te vergroten nr.2 2012 4,95 pag. 8 Profile de fietsspecialist combineert het beste van on- en offline 7 tips om uw online zichtbaarheid te vergroten Biedt Facebook commerciële kansen? 6 12 16 Sloggies.nl: snelheid

Nadere informatie

Dit is versie 2.0. Klik hier om de nieuwste upgrade te downloaden van dit e-book.

Dit is versie 2.0. Klik hier om de nieuwste upgrade te downloaden van dit e-book. Dit is versie 2.0. Klik hier om de nieuwste upgrade te downloaden van dit e-book. Copyright: Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming PowerSellers BV verveelvoudigd en/of

Nadere informatie

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch?

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Snap binnen 2 uur de belangrijkste financiële begrippen:

Nadere informatie

Internet Succes Formule

Internet Succes Formule Internet Succes Formule De ultieme formule voor geld verdienen via internet in 19 stappen 2012 Tonny Loorbach InternetMarketingUniversiteit.nl Pagina 2 van 62 Heb je de nieuwste versie van dit boek? Ik

Nadere informatie

Dit is versie 3.0 van dit rapport.

Dit is versie 3.0 van dit rapport. Dit is versie 3.0 van dit rapport. Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://www.winst.nl/e books Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid

Nadere informatie

Dit is versie 3.0 van dit rapport.

Dit is versie 3.0 van dit rapport. Dit is versie 3.0 van dit rapport. Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://www.winst.nl/e books Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid

Nadere informatie