De Basis voor Succes. Kees van Dijk WebwinkelSucces.nl - De Basis voor Succes 2.0

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Basis voor Succes. Kees van Dijk WebwinkelSucces.nl - De Basis voor Succes 2.0"

Transcriptie

1

2 500,- Cadeau! Omdat je geïnvesteerd hebt in "De Basis voor Succes" wil je waarschijnlijk een webwinkel beginnen of je huidige webwinkel verbeteren. WebwinkelSucces kan je hier extra bij helpen! Wij bouwen namelijk 12 Magento webwinkels per jaar voor onze klanten. Omdat je "De Basis voor Succes" nu in bezit hebt krijg je 500,- cadeau wanneer wij jouw webwinkel mogen (ver)bouwen! Lees alles over Magento webwinkels door ons gebouwd!

3 Inhoudsopgave De Basis voor Succes Inhoudsopgave De Basis voor Succes... 2 Voorwoord... 5 Deel 1 Een eigen webwinkel starten Waarom wil je een webwinkel beginnen?...11 Deel 2 Op absoluut noodzakelijke voor een succesvolle webwinkel De juist webwinkel software Hosting en Domeinnamen De juiste producten en een goed assortiment Buitenlandse afnemers Betalingen accepteren De bestelling inpakken en versturen Klantenservice Administratie...47 Deel 3 Dingen die je moet weten voor je Webwinkel De zin en onzin van keurmerken Reviews Verzendkosten berekenen De winkelwagen Het afrekenproces Bezoekers meten Splittesten Menustructuur Productomschrijvingen en foto s Succesvol uitbesteden SEO Optimalisatie...82 Deel 4 Dropshipping Leveranciers Buitenlandse leveranciers...98

4 Bonus-onderdeel Tijd Tot Slot...106

5 Voorwoord Het kan zijn dat je nog helemaal niets doet op het internet maar het kan ook zo zijn dat je al een webwinkel business hebt. Hoe je het wendt of keert, je zult ongetwijfeld een aantal eyeopeners krijgen tijdens het lezen van dit e-book. Dit e-book is speciaal geschreven voor mensen die overwegen om te starten met een webwinkel en voor beginnende webwinkel-ondernemers (al ben ik overtuigd dat elke webwinkel-ondernemer aan dit e-book iets heeft). Mocht je al een webwinkel hebben kijk dan ook even of jouw concurrenten deze informatie en tips al toepassen. Mocht dit niet zo zijn, denk dan goed na of je misschien een voorsprong kunt creëren door deze tips wel toe te passen. Mocht je nog helemaal niets op het internet doen dan leer je waar je aan moet denken wanneer je start met een webwinkel. Ik raad je aan om het boek uit te printen en eens rustig door te lezen. Wellicht komen er spontaan goede ideeën in je op. Schrijf deze direct op. Meestal verdwijnen de ideeën net zo snel als ze plotseling opkwamen, maar door ze opschrijven kun je zo toch onthouden. Zoals je misschien weet zou ik iedereen aanraden om een webwinkel op te zetten. Toch zal ik het niet mooier maken dan het daadwerkelijk is... Wanneer je webwinkel wilt starten zul je namelijk wel actie moeten ondernemen! Je zult echt de eerste stap zelf moeten maken om te starten met een webwinkel. Je kunt een mooi extra inkomen genereren of misschien wel een fulltime inkomen opbouwen en daar wil ik je graag bij helpen. Veel leesplezier!

6 Uitstel is de natuurlijke moordenaar van mogelijkheden. Victor Kiam

7 Deel 1 Een eigen webwinkel starten Laat ik maar direct met de deur in huis vallen en beginnen met de kosten van een webwinkel. Dan weet je meteen wat je te wachten staat. Een webwinkel starten is niet goedkoop. Je hebt software, hosting, administratie, producten, marketing en nog veel meer nodig. De ideale webwinkel is voor mij de zogenaamde hangmat-webwinkel. Dit betekent dat ik de webwinkel in principe kan runnen vanuit mijn hangmat. Ook kan ik zorgeloos op vakantie of rustig een week ziek zijn. Voor deze vrijheid betaal je wel een prijs. Je zult namelijk bedrijven moeten zoeken die de vervelende klusjes kunnen opknappen. Het starten van mijn ideale webwinkel kost ongeveer Daarnaast ben je ongeveer per jaar kwijt voor de hosting en administratie van de ideale webwinkel. De hele webwinkel heb ik uitbesteed. Van telefoonaanname tot het inpakken van de bestellingen. Ik had meteen een top webwinkel neergezet waar menig webwinkeleigenaar jaloers op kan zijn.

8 Natuurlijk geef ik jaarlijks meer uit dan Alleen aan marketing geef ik maandelijks al dubbel zoveel uit. Maar als je het goed doet heb je geen maandelijks marketingbudget nodig maar bereken je dit per verkoop. Voor elke euro die je dan uitgeeft ontvang je direct resultaat! Als je nu denkt: Kees, dit kan veel goedkoper. Dan moet ik je daar inderdaad gelijk in geven. Voor minder dan 500 heb je tegenwoordig een jaarlang je eigen webwinkel online. Echter zie ik dat mensen die slechts bereid zijn tot een investering van 500 veel vaker hun webwinkel na één jaar al gedwongen moeten stoppen. Ze stoppen meestal omdat hun webwinkel te veel tijd kost in vergelijk met de opbrengsten. Meestal draaiden ze wel een leuke omzet maar doordat ze uren bezig waren met de klantenservice, het verzendklaar maken en het retourneren bracht het relatief weinig op. Als deze webwinkels hun energie niet hadden verspilt met eerder genoemde activiteiten maar zich hadden bezig gehouden met de marketing dan had hun webwinkel waarschijnlijk nog bestaan. Je zult dus naast geld ook veel tijd en energie in je webwinkel moeten steken. De tijd en energie moeten vooral opgaan aan marketing. Gelukkig is marketing niet tijdgebonden en kun je dit altijd en overal doen! Ook is het niet erg als je eens twee weken geen tijd hebt voor de marketing. Je zult ook dan de vruchten ervan plukken. Mijn bedoeling met dit e-book is om jou uit te leggen hoe je een webwinkel start die hangmat-proof is en makkelijk grote stromen klanten aankan. Voor deze webwinkel heb je een stevige fundering nodig. Er zit een heel verschil in tijd en geld tussen 1 klant per dag en 100 klanten per dag! Ik hoop dat ik je niet laat schrikken en dat je begrijpt dat een succesvolle webwinkel je niet komt aanwaaien. Wanneer je dit begrijpt zal de kans op succes een stuk groter zijn! Als je de webwinkel goed opzet, kun je met een paar avonden per week een compleet tweede inkomen opbouwen! Zelf heb ik ook een hangmat-webwinkel. Dit kan je zowel letterlijk als figuurlijk opvatten. We verkopen via o.a. EerlijkeWereld.nl, HangmatGigant.nl en StandaardHangmat.nl namelijk hangmatten op de automatische piloot. Het leukste van mijn webwinkel-business is dat de webwinkel de meeste omzet draait wanneer ik er niet ben.

9 Onze topverkopen worden namelijk gehaald eind juli. Eind juli is ook de tijd dat ik in het buitenland op vakantie ben en slechts een paar keer mijn kan (en wil) checken. Afgelopen zomer was voor mij sowieso een uniek moment. Terwijl ik cocktailtjes aan het wegtikken was in ze Turkse zon had ik mijn vakantie alweer terugverdiend! Helaas kwam ik daar pas bij terugkomst achter toen ik de omzetten aan het controleren was. Anders had ik er zeker nog een extra biertje op gedronken! De vakantie was trouwens erg tof ;-):

10 De Basis voor Succes Nu we toch met foto s bezig zijn. Hier werken we wanneer we niet op vakantie zijn: Kees van Dijk WebwinkelSucces.nl - De Basis voor Succes 2.0

11 1.1 Waarom wil je een webwinkel beginnen? Wat is jouw doel met je webwinkel? Wat wil je bereiken met je webwinkel? Wil je een extra tweede inkomen genereren, zodat je twee keer per jaar op vakantie kan, die tweede auto kan kopen of groter kan gaan wonen? Wellicht wil je juist wel twee dagen minder voor je baas werken. Of wil je meer thuis zijn voor de kinderen. Misschien wil je ook wel de allergrootste webwinkel in jouw branche/niche worden. Of wil je, net zoals mij, meerdere webwinkels van uit je hangmat runnen. Het is belangrijk dat je het doel helder voor ogen hebt. Zonder een duidelijk afgebakend doel is de kans op succes veel minder. Het klinkt voor jou misschien gek of zweverig, maar het is echt belangrijk. Geloof mij! In het verleden heb ik met mijn webwinkels de knoop doorgehakt om maandelijks 5.000,- omzet te draaien. Opdat moment werd alles een stuk makkelijker. Ik probeerde vroeger mee te rennen met elke hype; de nieuwste technieken, de nieuwste marketingmethodes, de beste campagnes. Ik heb alles geprobeerd, en ik was niet succesvol. Op het moment dat ik mijn doel had vastgesteld kon ik hier na toe werken. Bij elke actie die ik deed dacht ik: "Brengt mij dit dichter bij de 5.000,- omzet?". Als het antwoord JA was dan deed ik het direct, als het NEE was dan deed ik het nooit. Was het antwoord MISSCHIEN dan zette ik dit op een lijst. Pas nadat ik alle JA's had toegepast ging ik MISSCHIEN punten proberen. Wanneer ik zag dat een MISSCHIEN een JA werd ging ik er volledig voor, werd het een NEE (wat acht van de tien keer gebeurde) dan stopte ik direct. Binnen drie maanden was ik gegroeid van 1.000,- omzet naar 5.000,- omzet. Vanaf dat moment heb ik voor alles doelen gesteld. Op dit moment is voor het doel om 7.500,- winst te draaien per maand. Wellicht is euro winst voor jou nog een te hoog doel. Misschien is als eerste doel 500,- extra inkomen per maand een geschikter doel. Denk nu eens na: "Wat moet ik doen om 500,- per maand extra te verdienen?". Waarschijnlijk schieten je dingen binnen als: KVK regelen, webwinkel online krijgen, producten inkopen, foto's maken, marketingcampagne uitdenken.

12 En dat is exact wat je moet hebben! Schrijf dit op en ga er mee aan de slag. Vraag jezelf wel bij elk punt af "Brengt dit mij dichter bij de 500,-?". Door een doel te stellen ga je zelfs ook onbewust dingen doen om het doel te bereiken. Ik weet 100% zeker dat wanneer jij je eigen doel hebt gesteld jij 3 keer zo snel het doel zult halen.

13 Deel 2 Op absoluut noodzakelijke voor een succesvolle webwinkel In dit deel bespreek ik alle punten die absoluut noodzakelijk zijn voor je webwinkel. Zonder één van deze punten wordt je webwinkel nooit succesvol. Ik raad je aan om dit hoofdstuk zorgvuldig te bestuderen en op deze punten zo min mogelijk concessies te doen. Dit is de basis van je webwinkel. Wil je groeien? Dan moet de basis goed zijn. Je zult lezen dat ik vanaf het begin af aan al zoveel mogelijk wil uitbesteden. Hierdoor kan je webwinkel harder groeien en kun je meer orders verwerken.

14 2.1 De juiste webwinkel software De juiste software vormt de basis voor elke webwinkel. Het is van groot belang om hierin de juiste keuze te maken Veell aanbiieders Er zijn veel aanbieders van software waarmee je een webwinkel kunt maken. De één nog makkelijker dan de andere, tenminste dat beloven ze. En inderdaad sommige pakketten scoren erg hoog op gebruiksvriendelijkheid. Maar gebruiksvriendelijkheid is niet alles. Schaalbaarheid en flexibiliteit zijn naast gebruiksvriendelijkheid één van de belangrijkste pijlers voor een succesvolle webwinkel. Onlliine based aanbiiederrs Online bases aanbieders zijn aanbieders als; MijnWinkel.nl; Shoppagina.nl; En Biedmeer.nl. Deze aanbieders scoren op de gebruiksvriendelijkheid erg hoog. Binnen een middag kun je al online zijn. Op WebwinkelSucces zijn reviews van deze aanbieders te vinden. Je hebt voor deze aanbieders beperkte kennis nodig om toch een leuke webwinkel te bouwen. Er is één groot nadeel, je bent afhankelijk van wat de software kan. Als de software een waardeloos nieuwsbriefsysteem heeft dan heb je pech, je zult er toch gebruik van moeten maken. Moet je de orders in een bepaald formaat exporteren voor PostNL of het fulfillment bedrijf? Jammer, maar als ze dit niet aanbieden dan zal het nooit mogelijk zijn.

15 Een MijnWinkel of Shoppagina is voor de mensen die een webwinkel erbij doen en totaal geen plannen hebben echt groot en echt succesvol te worden. Deze aanbieders zijn een verstandige keuze voor mensen zonder internet- en webwinkel kennis. Open Sourrce Voor een serieuzere business raad ik je aan om gebruik te maken van een open source aanbieder. Open source betekend dat de code openbaar is. Je kunt dus zonder problemen aanpassingen maken aan de webwinkel. Doordat het open source is zijn er ook duizenden extensies voor gemaakt. Wil je bijvoorbeeld je nieuwsbrief systeem MailChimp koppelen aan je webwinkel dan kan dit met een gratis plugin. Je bepaalt dus zelf hoe je de webwinkel invult en zit niet vast aan een stuk software. Het opzetten van een webwinkel met open source is meestal lastiger dan een MijnWinkel of 123Webwinkels. Je moet meestal zelf meer instellen. Uiteindelijk heb je echter wel een webwinkel staan met een open source pakket waardoor je slagvaardig bent en goed voorbereid! En nog belangrijker; deze website ziet er precies uit zoals jij dat wenst. Er zijn twee open source pakketten die er toe doen; - Magento - En OScommerce. Ik raad aan om Magento te gebruiken. Magento is gemakkelijk in het gebruik en heeft een zeer actieve community. Voor elk probleem is er wel een oplossing. Nog belangrijker zijn de duizenden gratis en betaalde extensies voor Magento. Met Magento zijn de mogelijkheden groots. Ik maak al mijn webwinkels met Magento en ik denk niet dat ik ooit nog zal overstappen. Magento is voor zowel kleine webwinkels als grote webwinkels zeer geschikt. In de rest van het e-book zal ik dan ook vaak naar Magento refereren.

16 Magento In dit e-book ga ik je niet vertellen hoe je een Magento webwinkel installeert en instelt (daar zijn artikelen over verschenen op WebwinkelSucces.nl), maar wil ik je wel graag een aantal dingen meegeven. Want wat zijn nu de voordelen van Magento? De voorrdellen van Magentto Open source Honderden plugins Grote community voor vragen Zoekmachine vriendelijk Nederlandstalig Meerdere webwinkels vanuit één installatie (gezamenlijk voorraadbeheer) Compleet in te richten voor de Nederlandse markt Ook prima voor het buitenland (ook binnen één installatie) De statistieken worden uitgebreid bijgehouden en zijn gemakkelijk in te kijken Gemakkelijk splittesten IInstallllatiie Het installeren neemt behoorlijk wat tijd in beslag. De basis heb je gelukkig binnen een dag wel staan, maar dan begint het pas. Je moet veel verschillende dingen instellen en diverse tweaks toepassen. Doordat Magento wereldwijd wordt gebruikt dien je hem eerst volledig te tunen naar de Nederlandse markt. Desiign Je hebt natuurlijk een passend design nodig voor je webwinkel. Je kunt dit zelf ontwerpen (of laten ontwerpen) maar er zijn ook goedkopere alternatieven. Zoek op Google naar free magento templates en je komt honderden gratis templates tegen. Haal het woordje free weg en je vind als snel de wat exclusievere templates. Meetal kosten deze templates tussen de 50 en 250 euro.

17 Natuurlijk is je template nooit helemaal perfect. Kies een template uit welke het dichts bij je wensen komt en ga deze customizen. Het template vormt het uiterlijk en de opbouw van de webwinkel. Let er op dat je je houdt aan de webregels. Ga geen gekke dingen met de webwinkel uithalen. Zorg dat alles klopt; logo linksboven, menu boven of links, juiste kleuren, duidelijke zoekfunctie en ga zo maar door. Uiitbesteden Ik raad je aan om de installatie uit te besteden. Via Google kun je diverse bedrijven vinden die dit voor je doen. Een installatie van Magento plus een template zonder aanpassingen ligt zo rond de Ga er niet van uit dat je dan meteen kunt beginnen. Er komen meestal nog extra tweaks en koppelingen bij. Bijvoorbeeld om het betalingsverkeer te regelen. Lees alles over Magento webwinkels door ons gebouwd!

18 2.2 Hosting en Domeinnamen Een goede hosting is essentieel voor de webwinkel. Je wilt je immers geen zorgen maken omdat de hosting plat ligt. Ik raad je dan ook aan om absoluut niet bij een vriendje die handig is met computers je website onder te brengen. Dit levert meestal veel ellende op. Ik weet hier zelf alles van. Ik heb ooit de foute beslissing gemaakt om bij een goedkope aanbieder mijn websites en domeinnamen onder te brengen. Het was te mooi om waar zijn, zo goedkoop. Later bleek het inderdaad te mooi om waar te zijn, ze gingen failliet. Gelukkig kon ik mijn sites en domeinnamen nog wel verhuizen. Mijn sites zijn dagenlang uit de lucht geweest en het verhuizen kostte veel geld en tijd Waar moet jje oplletten biijj het kiiezen van de hostiing De volgende punten moet je minimaal in acht nemen bij het kiezen van de juiste hosting partij uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. 2. Genoeg kennis in huis om ook lastige problemen op te lossen. 3. Leeftijd van het bedrijf (bestaat het bedrijf minder dan 2 jaar? Niet doen!) 4. Prijzen die marktconform zijn (goedkoop=duurkoop). 5. Een gegarandeerde uptime van 99.95% of hoger. 6. Snelheid (Vraag een test account aan) Upttiime vaak verrkeerrd iingeschatt Om op punt 5 terug te komen. Een uptime van bijvoorbeeld 98% lijkt al heel veel. Maar omgerekend naar dagen betekent dat de website meer dan 7 dagen per jaar offline kan liggen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn!

19 Snellheiid errg bellangrriijjk Als je professioneel met je webwinkel bezig bent dan zorg je ervoor dat de webwinkel ten alle tijden bereikbaar is. Je moet er echter ook voor zorgen dat de webwinkel snel is. De CLOSE of BACK button zijn snel gevonden en een potentiële klant is dus zo weer weg! Een webwinkel is een zeer zware applicatie (vooral Magento) en die draait lang niet overal even soepel. Sinds kort neemt Google ook de laadtijd van de website mee in de ranking. Een slome website zal dus minder hoog scoren bij Google. Het is dus van belang dat je website altijd snel laadt SSL certiiffiicaat voor extra veiilliigheiid ((en vertrouwen)) Een goede webwinkel heeft een SSL certificaat nodig. Dit betekend dat als er gegevens worden verstuurd (bijvoorbeeld bij het betalen of het aanmaken van een account) dit gebeurd via een beveiligde verbinding. Ik raad je zeker aan om een SSL certificaat aan te nemen. Dit kun je bij alle professionele hosting partijen afsluiten. Meestal zijn ze ook bereid de instellingen goed te verwerken. Exttrra verrttrrouwen mett een beveiilliigde verrbiindiing Je straalt extra vertrouwen en veiligheid uit als je gebruikmaakt van SSL. Officieel is het zelfs verplicht om de gegevens van de klanten te beveiligen. Volgen het wetboek moet je er alles aan doen om de veiligheid van de bezoeker te garanderen. Als je serieus met de business bezig gaat kun je dit daarom beter direct regelen Wellke partiijjen Professionele partijen hebben meestal twee oplossingen; voor particulieren en bedrijven. De hosting voor bedrijven is meestal 1.5 tot 2 maal zo duur. Dit is niet voor niets! Je krijgt meestal betere support en een uptime van 99.98% wordt gegarandeerd.

20 Je kunt beter de hosting direct goed regelen. Het scheelt enorm veel tijd en gedoe als je je draaiende webwinkel moet verhuizen naar een andere aanbieder. Hosttiing XS en Bytte Onze eigen webwinkels worden tegenwoordig gehost op snelle eigen servers. Daarvoor hadden we ze de webwinkels ondergebracht bij Hosting XS. Deze jongens werken snel en betrouwbaar. Zelf ben ik altijd erg tevreden over ze geweest. Ik hoor ook veel goede verhalen over Byte. Het kan geen kwaad om deze twee eens te vergelijken. Bij beide partijen is de groei onbeperkt. Je hoeft de webwinkel dus nooit meer te verhuizen naar een grotere server. Ook bieden ze goede back-up mogelijkheden en heb je de beschikking over een testomgeving. In de testomgeving kun je bijvoorbeeld de lay-out veranderen zonder dat de klanten er last van hebben. Kostten hosttiing De kosten van hosting zijn afhankelijk van hoe groot de webwinkel is en hoeveel dataverkeer je website verbruikt. Stel je webwinkel is 600 megabyte groot en verbruikt 10 gigabyte per maand (gemiddelde Magento webwinkel). Je wilt dat er automatisch back-ups worden gemaakt en ook een SSL certificaat mag niet ontbreken. Bij Byte betaal je dan ongeveer 60 euro per maand. Bij Hosting XS 50 euro per maand. Een domeinnaam is inbegrepen. Je hebt voor deze 50/60 euro de webhosting geregeld, je kunt zonder problemen doorgroeien en mocht het misgaan dan is er altijd nog de back-up De jjuiiste domeiinnaam voor een webwiinkell Een goede domeinnaam is erg belangrijk voor een webwinkel. De werrkiing van een domeiinnaam

21 Een domeinnaam staat, in tegenstelling wat veel mensen denken, los van de hosting. De hosting is een plek op het internet waar je webwinkel te vinden is. De domeinnaam wijst hier naartoe. De domeinnaam kan ook gemakkelijk naar een andere website verwijzen. Je hebt dus voor een Magento webwinkel hosting nodig en een domeinnaam. Meestal worden deze twee in één pakket aangeboden. Voor een webwinkel via MijnWinkel of andere aanbieders heb je meestal alleen een domeinnaam nodig. De webwinkel wordt al gehost op hun servers. De kostten van een domeiinnaam Voor een tientje per jaar kun je al een domeinnaam registeren. Ik raad je aan om niet te zuinig te zijn. Registreer alvast een paar mooie domeinnamen zodat je bij goede ideeën alvast een mooie domeinnaam hebt. Ik registreer mijn domeinnamen bijna altijd bij TransIP. Dit is een goede en niet te dure partij om de domeinnamen realtime te registreren. Ook kun je gemakkelijk controleren of een domeinnaam nog vrij is. Een goed domeiin iis goud waarrd!! Een domeinnaam is heel belangrijk voor je webwinkel. Het is niet voor niets dat domeinnamen soms voor duizenden euro s worden overgenomen. Een domeiinnaam moett makkelliijjk tte ontthouden ziijjn Je moet je domeinnaam kunnen doorgeven op verjaardagfeestjes, netwerkborrels e.d. Zorg er daarom voor dat de domeinnaam; Een.nl is Die niet te lang is Geen streepjes bevat* En sleutelwoorden van jouw business bevat Streepjes zie ik echt heel vaak. Soms hebben ze zelf de variant zonder streepjes niet er extra bij geregistreerd, dat kan echt niet! Stel je concurrent registreert de domeinnaam zonder streepje dan loop je al snel veel geld mis.

22 Allttiijjd de jjuiistte exttensiie De extensie van een domeinnaam is de code er achter. Bijvoorbeeld.nl,.com,.eu. Als je in Nederland actief bent zorg dan dat je altijd een.nl domeinnaam hebt. Ga geen rare extensies achter je naam zetten omdat die domeinnaam toevallig nog wel vrij was. Voor een Nederlandse webwinkel heb je een.nl domeinnaam nodig. Wel is het verstandig om ook direct de.com te registeren. Denk ook goed na over een eventueel buitenlands avontuur. Misschien wil je over 5 jaar wel de stap naar het buitenland wagen. Registreer nu dan alvast de domeinnamen met de buitenlandse extensies (.de,.be,.fr, co.uk) zodat je niet tegen het probleem aanloopt dat ze weg zijn! Keyworrds iin de domeiinnaam Je moet zorgen dat het belangrijkste keywords in de domeinnaam zit. Dit levert (bijna) gegarandeerd een top Google notering op met dit keyword. Heb je een webwinkel met schoenen. Neem dan een naam met het woord schoenen erin. Denk wel na over de toekomst. Vandaag verkoop je schoenen maar wat verkoop je volgend jaar? Nog steeds schoenen of heb je nu ook kleding e.d. in je assortiment? Een domeinnaam die alleen gericht is op schoenen geeft dan een verkeerd beeld. Ditzelfde geld ook voor merknamen in je domeinnaam. Een nieuw merk toevoegen pas niet erg bij de domeinnaam. Je moet ook goed opletten als een merknaam in je domeinnaam wel mag. Veel merken staan namelijk niet te springen en het kan wel eens tot vervelende juridische situaties leiden. Kiies de perrffectte domeiinnaam Je moet geen concessies doen bij het kiezen van een goede domeinnaam. Beter is om nog een paar dagen extra te brainstormen op je domeinnaam dan om een slechtere domeinnaam te registeren. Om een goede domeinnaam te vinden is SEDO.com wellicht een uitkomst. Op SEDO bieden domeinnaam-houders te koop aan. Voor een paar honderd euro kan je soms je perfecte domeinnaam aanschaffen! Een paar honderd euro lijkt misschien veel geld.

23 Maar wanneer jou dit van top posities in Google verzekerd is het een zeer goede investering! Kijk op SEDO.com voor meer informatie.

24 2.3 De juiste producten en een goed assortiment Wellicht weet je al precies welke producten je wilt verkopen in de webwinkel of moet je juist nog opzoek naar producten. In dit hoofdstuk vertel ik je wat de belangrijkste aandachtspunten zijn voor een goed assortiment Ga niiet concurreren op de priijjs Veel mensen die ik spreek (voornamelijk mannen) willen graag een webwinkel beginnen met elektronica (televisies, gsm s, navigatie, enz). Dit is naar mijn mening niet het beste product voor een startende webwinkelier. De prijzen in de elektronica branche staan altijd onder druk. De consument weet dit en zoekt altijd de laagste prijs. Je zult dus altijd moeten concurreren op prijs. Wil je wel op prijs concurreren bedenk dan dat je moet concurreren met webwinkels die al jaren ervaring hebben. Deze hebben de top resultaten in Google al bezet en hebben de beste advertentieposities. Denk ook goed na of je het wel leuk vindt om te concurreren op prijs. Een lage prijs betekent ook weinig service. Wil je een keer een klant verrassen met korting, of heb je wat goed te maken door een verkeerde levering, dan hoef je niet direct verlies te draaien Ga voor een diiep assortiiment Het is belangrijk dat je een goed assortiment hebt in je webwinkel. Zelf ben ik hier in het begin de mist mee ingegaan. Voor deze valkuil wil ik je graag behoeden. Wellke ffoutt iik maaktte mett miijjn assorrttiimentt?

25 Wat deed ik nu verkeerd? Ik had bij de start van mijn eerste webwinkel ongeveer voor de voorraad te besteden. Ik bestelde zo weinig mogelijk producten van zoveel mogelijk categorieën. Ik had van de volgende categorieën overal zo n 5 tot 8 producten: Handtassen, schoudertassen, boodschappentassen, armbanden, kettingen, oorbellen, warme sjaals, mode sjaals, hangmatten. Ik had dus een lekker breed assortiment. Als de eerste verkopen er waren (en er weer geld binnen kwam) dan wilde ik zo snel mogelijk nog een paar nieuwe categorieën toevoegen om daarna pas het assortiment te verdiepen. Met de kennis van nu zou ik juist beginnen met maar één categorie, bijvoorbeeld handtassen. In plaats van te starten met slechts 7 handtassen kon ik dan beginnen met 40 handtassen. Het voordeel is dat je veel efficiënter marketing kunt bedrijven en verkeer kunt kopen. Daarnaast is er een grotere kans dat een potentiële koper tussen 40 handtassen zijn favoriete handtas in plaats van dat er slechts 5 zijn. Ook zullen consumenten je website beter onthouden als die site waar je handtassen kunt kopen. Kortom: Liever 40 bijna dezelfde producten dan totaal verschillende producten Probeer uniiek te ziijjn Probeer net een wat ander assortiment te hebben als de andere webwinkels. In plaats van gewone tassen koos ik voor uitsluitend fair trade tassen. Maar je kunt ook denken aan: - Van één merk - Alleen A-merken - Alleen B-merken - Duurzaam - Outlet - Milieu vriendelijk - Goedkoop - Exclusief - Onslijtbaar - Gratis - All-in - Enz.

26 Een klleiin ttesttjje Doe het volgende: Probeer tien webwinkels of gewone winkels te bedenken waar je een tas kunt kopen. Gelukt? Waarschijnlijk wel. Probeer nu 10 winkels te bedenken waar je een fair trade tas kan kopen. Waarschijnlijk kom je niet verder dan de Wereldwinkel en misschien nog 1 of 2 andere winkels. Als jij een goede marketing uitzet heb je dikke kans dat je (na lang zwoegen) ook in dit rijtje voorkomt. In het eerste rijtje zal je waarschijnlijk nooit voorkomen. Makkelliijjkerr tte verrmarrktten Bekijk eens de Adwords die Google laat zien als je het woord hosting in typt (de betaalde advertenties aan de rechterkant in de resultaten). Deze advertenties zien er op het eerste oog precies hetzelfde uit. Je kunt dus niet opvallen door andere lettertypes, kleuren of afbeeldingen. Waarschijnlijk klik je alleen op de advertenties die een uniek element hebben. Bijvoorbeeld goedkoop, gratis, betrouwbaar. Deze vallen namelijk op. Zorg er dus voor dat jij ook zo n element hebt! Hoe kun jje de producten verzenden Voor een webwinkel is de verzending een grote kostenpost. Van belang is dus dat je producten makkelijk en goedkoop kan verzenden. Woeps,, duurr ffouttjje Een kennis van mij had een eigen product (pillen tegen artrose). Hij had prachtige doosjes gemaakt en er direct stuks van besteld. Helaas had hij vierkante doosjes gemaakt die niet door de brievenbus konden. Dit betekende dat hij het tarief voor

27 pakketpost moest betalen 6,95. Had hij dunne rechthoekige doosjes laten maken? Dan had hij ze per briefpost kunnen versturen voor 2,95. De vier euro extra kosten voor verzenden zal hij op één of andere manier moeten doorberekenen aan zijn klanten. Hierdoor was hij duurder dan zijn concurrenten en verkocht hij uiteindelijk minder. Hij kwam er zelf vlak voor lancering ook achter en besloot om toch maar nieuwe doosjes te laten maken. Hij is ondertussen erg succesvol geworden. De oude doosjes liggen nog ergens op zolder. Kiijjk verrderr dan jje neus llang iis Weet je zeker dat je de bestelling zo moet versturen? Wellicht is er een andere leverancier die je producten handzamer kan aanleveren. Waardoor het nu net wel door de brievenbus kan, niet breekbaar is of in één pakket kan worden verzonden. Frragmentt uiitt de niieuwsbrriieff Misschien heb je het onderstaande al gelezen in de nieuwsbrief. Het is echt een geweldig idee wat elke webwinkel eigenaar moet kennen. Niet alleen specifiek om het idee, maar ook dat je inziet dat je door iets heel simpels een compleet nieuw concept kan neerzetten. Misschien is het zelfs interessant om de producten uit de originele verpakking te halen en op te sturen in een kleinere verpakking. Het klinkt gek, maar als je dit een paar honderd euro per maand extra oplevert is het zo gek nog niet! Ik ken een buitenlandse speelgoedwinkel die het bovenstaande toepast. Dit bespaart hem duizenden euro s per jaar! Speelgoed zit meestal in grote schreeuwerige verpakkingen met teveel karton en plastic. Duur om te verzenden en totaal niet milieuvriendelijk. Hij krijgt van de leverancier de producten zonder de originele verpakking. Het enige wat hij doet is een kartonnen doos pakken die net groot genoeg is voor de bestelling. Hier stopt hij het product in en verzend het zo stukken goedkoper. Voor de klant maakt het weinig uit. De klant heeft al besteld en ziet de doos pas bij bezorging. Je zult dus echt geen verkopen mislopen (anders dan een fysieke winkel).

Verkopen zonder voorraad

Verkopen zonder voorraad Verkopen zonder voorraad Inhoudsopgave Introductie Over dropshipping De voordelen De valkuilen Het proces Over Volare Cycles Introductie Wat is dropshipping? Is dropshipping een verzendmethode? Ja, maar

Nadere informatie

Magento Hosting. Geoptimaliseerde hosting voor elke. Magento Webwinkel. Kees van Dijk

Magento Hosting. Geoptimaliseerde hosting voor elke. Magento Webwinkel. Kees van Dijk Magento Hosting Geoptimaliseerde hosting voor elke Magento Webwinkel Kees van Dijk Voorwoord Beste (toekomstige) webwinkel eigenaar, Bedankt dat je interesse toont in het Magento Hosting Pakket. In deze

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Een webwinkel starten Hoe doe je dat? Beeld slider met ipad, computer en android

Een webwinkel starten Hoe doe je dat? Beeld slider met ipad, computer en android Een webwinkel starten Hoe doe je dat? Beeld slider met ipad, computer en android Inhoudsopgave HOOFDSTUKKEN 1. Het juiste software pakket kiezen 2. Domeinnaam 2. Hosting 3. Template 4. PSP (Payment Service

Nadere informatie

Je webshop inrichten

Je webshop inrichten Je webshop inrichten Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: Je webshop inrichten 1. Producten, categorieën en pagina s aanmaken 2. Webshop vormgeven 3. Verzendkosten, betaaloplossingen

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Overstappen naar CCV Shop

Overstappen naar CCV Shop Overstappen naar CCV Shop Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave Changelog 2 3 1. Inleiding 4 2. Maak kennis met CCV Shop 5 3. De voordelen 6

Nadere informatie

Start je eigen webwinkel en verleg je ambities. Maak gebruik van talloze mogelijkheden waar je bijzonder weinig voor betaalt. Vanaf 12,95 per maand

Start je eigen webwinkel en verleg je ambities. Maak gebruik van talloze mogelijkheden waar je bijzonder weinig voor betaalt. Vanaf 12,95 per maand Vanaf 12,95 per maand Start je eigen webwinkel en verleg je ambities Maak gebruik van talloze mogelijkheden waar je bijzonder weinig voor betaalt. www.ccvonline.be Welkom bij BiedMeer Powered by Waar e-commerce

Nadere informatie

Levering & verzending

Levering & verzending Levering & verzending Wat is de levertijd bij producten die niet op voorraad zijn? Wij proberen de producten die niet leverbaar zijn op rood te plaatsen, wanneer de producten op rood staan kunt u altijd

Nadere informatie

Volare Fietsen. Dropshipping voor beginners. Verkopen zonder voorraad

Volare Fietsen. Dropshipping voor beginners. Verkopen zonder voorraad Volare Fietsen Dropshipping voor beginners Verkopen zonder voorraad Inhoud 1. Introductie 2. Over Dropshipping 3. De voordelen 4. De Valkuilen 5. Het Proces 6. Voorbereiding 7. De volgende stap Introductie

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

1. Maak altijd back-ups van je webshop

1. Maak altijd back-ups van je webshop 1. Maak altijd back-ups van je webshop Een webshop is een business en zo moet je het ook behandelen. Je kunt je geen fouten permitteren want anders kost het je geld. Wanneer je een webshop hebt moet je

Nadere informatie

Adverteren op one2xs

Adverteren op one2xs Adverteren op one2xs GPT advertenties die wél rendabel zijn. Laat u overtuigen door de vele mogelijkheden die one2xs u biedt. www.one2xs.com 28-11-2008 Adverteren op one2xs. Waarom? Enorm brede doelgroep

Nadere informatie

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk

Guy Coenen. 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk Guy Coenen 10 Tips om online geld te verdienen met freelance thuiswerk 2015 Inleiding Hoe kun je van huis uit geld verdienen met je computer? Wat zijn de beste manieren om freelance bij te verdienen? In

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

De eerste stappen van je webshop. Leon Bothof

De eerste stappen van je webshop. Leon Bothof De eerste stappen van je webshop Leon Bothof 1. INTRODUCTIE: EERST IETS OVER GRATISWEBSHOPBEGINNEN Gefeliciteerd met je nieuwe webshop, we zijn erg blij dat je gekozen hebt voor Gratis Webshop Beginnen!

Nadere informatie

U verheugt zich enorm op de vakantie. Op Hyves vertelt u aan al uw vrienden wanneer u vertrekt en waar u heen gaat. Wat is juist:

U verheugt zich enorm op de vakantie. Op Hyves vertelt u aan al uw vrienden wanneer u vertrekt en waar u heen gaat. Wat is juist: U verheugt zich enorm op de vakantie. Op Hyves vertelt u aan al uw vrienden wanneer u vertrekt en waar u heen gaat. Wat is juist: Onverstandig - ook inbrekers weten nu wanneer u niet thuis bent. Leuk -

Nadere informatie

Google AdWords Tips Stefan Rooyackers

Google AdWords Tips Stefan Rooyackers Google AdWords Tips Stefan Rooyackers Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Dit document is met grote zorg samengesteld door Stershop BV. Incidentele onvolkomenheden kunnen

Nadere informatie

ESED. ESED direct marketing ESED

ESED. ESED direct marketing ESED logistics druk direct en marketing print design logistics direct marketing LOGISTIEK UITBESTEDEN LOGISCH TOCH? design logistics direct marketing LogiStiEK UitBEStEDEN, LogiScH toch? Heeft u te weinig opslagruimte?

Nadere informatie

Case Studie: Groothandelsbedrijf. Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten?

Case Studie: Groothandelsbedrijf. Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten? Case Studie: Groothandelsbedrijf Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten? Voorwoord Welkom bij de case studie. Ik ga je aan de hand van een praktijk voorbeeld en 5 stappen laten zien hoe je als

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Tour door het bestelproces bij Champagne Babes

Tour door het bestelproces bij Champagne Babes Tour door het bestelproces bij Champagne Babes Als voorbeeld gaan we een heerlijke Roederer champagne bestellen en we gaan deze betalen met ideal (de veilige, snelle en meestgekozen betaalmethode). Voor

Nadere informatie

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt dibbadoo Een onvergetelijke eerste indruk met een website van Dibbadoo Bestaande en potentiële klanten zoeken elke dag op internet naar producten en diensten.

Nadere informatie

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0 Jobbersguide - 2015 Jobbersguide 2015 0 Introductie Jobbersguide Om ervoor te zorgen dat jij als Jobber succesvol aan de slag kan en niet tegen verrassingen aanloopt hebben wij deze Jobbersguide gemaakt.

Nadere informatie

BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET. VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE

BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET. VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE IN DEZE GIDS ALLES OVER BESTELLEN BIJ VANDIJK.NL BESTEL VOOR 20 JULI! BESTELLEN 4 LEVEREN 6 BETALEN 8 SERVICE 10 INLEVEREN

Nadere informatie

checklist voor het opzetten van je webshop

checklist voor het opzetten van je webshop checklist voor het opzetten van je webshop 1. introductie: EERST IETS OVER SEOSHOP Gefeliciteerd met je nieuwe webshop; we zijn blij dat je voor SEOshop hebt gekozen! Laten we ons eerst even voorstellen.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden JMS Merkkleding Outlet

Algemene Voorwaarden JMS Merkkleding Outlet Algemene Voorwaarden JMS Merkkleding Outlet 1. JMS Merkkleding Outlet.nl 2. Producten en prijzen 3. Betaalmogelijkheden 4. Levering 5. Garantie, Ruilen en Herroepen 6. Retourzendingen 1. JMS Merkkleding

Nadere informatie

Uitmetkorting.nl. Internet korting ontrafeld

Uitmetkorting.nl. Internet korting ontrafeld Uitmetkorting.nl Internet korting ontrafeld Inhoud Internet korting ontrafeld 3 Kortingsbon 4 Kortingscode 5 Dag deal 7 Last minute 9 Vroegboekkorting 11 Uitverkoop en sale 13 Bijzondere Sale 14 Kortlopende

Nadere informatie

Klarna. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Klarna. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl t Klarna Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Aanmelden Klarna 6 2.1 Registratie 6 2.2 Zichtbaarheid Klarna

Nadere informatie

Buckaroo. Handleiding Versie 3.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Buckaroo. Handleiding Versie 3.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Buckaroo Handleiding Versie 3.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Aanmelden Buckaroo 6 2.1 Tabblad: algemeen 7 2.2 Tabblad: redirect

Nadere informatie

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE GOOGLE ZOEKMACHINES WIJ LEVEREN Complete Website Bouw en

Nadere informatie

Ontdek hoe je een Wordpress thema vindt dat echt bij jou past!

Ontdek hoe je een Wordpress thema vindt dat echt bij jou past! Ontdek hoe je een Wordpress thema vindt dat echt bij jou past! www.speciaalgeselecteerd.nl jouw gids voor Wordpress thema s Door: Stephanie van Nellestijn Datum: 1-1-2016 E-mail: stephanie@innonet.nl Wordpress

Nadere informatie

Informatie Sandtronic IT Resellerprogramma

Informatie Sandtronic IT Resellerprogramma Voorwoord U wilt een bedrijf starten en daarbij domeinen en hosting aanbieden, maar u heeft niet de mogelijkheid om een aantal servers neer te zetten. Of u wilt zich alleen concentreren op de verkoop van

Nadere informatie

Wij zijn ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Maastricht

Wij zijn ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Maastricht 1.0 Onze winkel Onze winkel is een officiële webwinkel. Verkoop vindt alleen plaats via internet. Wij zijn ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Maastricht onder nummer: 14085443.

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Bijna elf miljoen Nederlanders kochten vorig jaar. Geen last van opdringerige verkopers. Online winkelen

Bijna elf miljoen Nederlanders kochten vorig jaar. Geen last van opdringerige verkopers. Online winkelen Online winkelen Geen last van opdringerige verkopers Terwijl de kopers wegblijven uit de winkelstraten, wordt er online elk jaar meer gekocht. Ook steeds meer SeniorWeb-leden durven het aan. Waarom vinden

Nadere informatie

Verkoop informatie. Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal. Inleiding

Verkoop informatie. Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal. Inleiding Verkoop informatie Web winkel in kinder educatief speelgoed en leer/spel materiaal Inleiding De eigenaar van de webwinkel bied deze te koop aan omdat de winkel te goed loopt en niet meer alleen / part

Nadere informatie

Handleiding SHOP.HALAL.AMSTERDAM

Handleiding SHOP.HALAL.AMSTERDAM Handleiding SHOP.HALAL.AMSTERDAM Mijn webwinkel.nl Inloggen Artikelen toevoegen Nieuwe orders Orders verplaatsen Verzenden Invoices Distributie lijst - Webshop - Transportkosten - Verkoop in winkels -

Nadere informatie

Selss wij gaan voor écht

Selss wij gaan voor écht Selss wij gaan voor écht Verkopers Handleiding Selss www.selss.nl info@selss.nl T. +31 (0)162 223465 Welkom bij Selss als verkoper! Hier leggen jou stap voor stap uit hoe je jouw winkel het beste kan opzetten.

Nadere informatie

Wanneer een hoofdcategorie een of meer subcategorieën bevat, klik dan op een plaatje om de mogelijkheden te zien.

Wanneer een hoofdcategorie een of meer subcategorieën bevat, klik dan op een plaatje om de mogelijkheden te zien. De bestelprocedure is o-zo-eenvoudig bij Label & Co.Kijk gerust rond in de webshop van Label & Co. Kies het gewenste product via 'categorieën', aan de linkerbovenzijde. Indien er een + voor een categorie

Nadere informatie

TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen

TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen 2014 TC Webdesign [9 TIPS VOOR DOMEINNAMEN ] 9 tips voor het kiezen en gebruiken van domeinnamen Wat is een domeinnaam? Zonder een webadres heb je geen website. Als mensen naar je website toe willen dan

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities Extrakados.nl Klant Overeenkomst op afstand Techniek voor communicatie op afstand Dag Duurtransactie

ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities Extrakados.nl Klant Overeenkomst op afstand Techniek voor communicatie op afstand Dag Duurtransactie ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Extrakados.nl: de natuurlijke- of rechtspersoon die producten op afstand aan consumenten aanbiedt; 2. Klant: de natuurlijke

Nadere informatie

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet

Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Gevorderd Geld Verdienen Met Internet Zonder enige kosten/moeilijkheden Copyright 2009: "Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd/aangepast zonder toestemming van de auteur. 1 Hee! Bedankt dat je mijn

Nadere informatie

informatie 7. Prijs en

informatie 7. Prijs en Een eerstee kennismaking U hebt informatie aangevraagd m.b.t. het ontwikkelen of restylen van uw website In deze beklopte handleiding kunt u Meer lezen over wat Joomla is, hoe ik ermeee werk en onder welke

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Online WEBSHOP OP MAAT. Switch Reclamebureau bv I Rendementsweg 2-Q I Mijdrecht I I

Online WEBSHOP OP MAAT. Switch Reclamebureau bv I Rendementsweg 2-Q I Mijdrecht I I WEBSHOP OP MAAT Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Uw webshop 3 Webshop pakket uitleg 4 Extra opties 6 Hosting 6 Domeinnamen 7 WordPress onderhoud 7 De kleine lettertjes 8 Bekijk drainplug.com en

Nadere informatie

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Hosting Aan de slag WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl 1. Installatie WeFact Hosting installeren In ons e-mail bericht heeft u inloggegevens ontvangen

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

OpenX Hosting. Opties en Alternatieven

OpenX Hosting. Opties en Alternatieven OpenX Hosting Opties en Alternatieven Versie 1.0 Groningen, 9 juni 2009 Opgesteld door: Copyright 2009 ErikGeurts.com B.V. Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? MILLY S MOZAIEKKRANT, UITGAVE JUNI 2015 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b, 3194 DG te Hoogvliet (geen pinautomaat) Webwinkel: www.millyswinkel.nl E-mailadres: info@millyswinkel.nl Milly s Mozaiek Startpagina:

Nadere informatie

Handleiding voor Dropshipping

Handleiding voor Dropshipping Handleiding voor Dropshipping 0. Voorwoord 3 1. Webwinkel Dropshipping 3 1.1 Onze webwinkels.. 1.2 Onze missie.. 2. Informatie 3 2.1 Kamer van Koophandel 4 2.2 BTW Nummer.. 2.3 Website.. 3. Handige Hulp

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Haal meer omzet met nichewebshops

Haal meer omzet met nichewebshops Haal meer omzet met nichewebshops Haal meer omzet met nichewebshops De e-commerce strategie van Coolblue wordt regelmatig bejubeld. Niet voor niets, met honderden nichewebshops genereert Coolblue stijgende

Nadere informatie

Checklist voor het opzetten van je webshop

Checklist voor het opzetten van je webshop Checklist voor het opzetten van je webshop 1. INTRODUCTIE: EERST IETS OVER SEOSHOP Gefeliciteerd met je nieuwe webshop; we zijn blij dat je voor SEOshop hebt gekozen! Laten we ons eerst even voorstellen.

Nadere informatie

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen - Heeft de Online Vloerenstudio een showroom? - Tips voor het bestellen van uw vloer - Hoe kan ik bestellen bij de Online Vloerenstudio? - Hoe kan ik betalen bij de Online Vloerenstudio? - Wanneer en hoe

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Welkom Exact

Gebruikershandleiding. Welkom Exact Gebruikershandleiding Welkom Exact Pimm : de slimme one-stop shop voor bloemen, cadeaubonnen & overige geschenken http://pimmcadeaushop.nl Je favoriete lokale leveranciers onder één dak NPS +8 Uitstekende

Nadere informatie

transparant & vertrouwd

transparant & vertrouwd Connect transparant & vertrouwd Connect is het meest gebruikelijke online betaalsysteem voor webwinkels. Met Connect kunnen uw klanten afrekenen in een vertrouwde betaalomgeving. Connect biedt een geheel

Nadere informatie

VERSIE 2.5 WELKOM. Zo start je een webwinkel. Door: Pieter Smits

VERSIE 2.5 WELKOM. Zo start je een webwinkel. Door: Pieter Smits VERSIE 2.5 WELKOM Zo start je een webwinkel. Door: Pieter Smits - Inhoudsopgave - Algemene introductie Persoonlijke achtergrond Voor- en nadelen van verkopen via internet Internet als verkoopkanaal Een

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu.

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu. Lets t Gooi HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL EXCHANGE Met het programma Local Exchange, afgekort LEX, kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je knikkers overschrijven. Het is een geweldige

Nadere informatie

Als Wil ik Zodat Prioriteit Inventarisatie

Als Wil ik Zodat Prioriteit Inventarisatie Als Wil ik Zodat Prioriteit Inventarisatie Een product kunnen bekijken Ik genoeg info kan vinden over het product Overzicht pagina -Foto -Naam product -bijschrift -beschrijving -in winkelwagentje -verschillende

Nadere informatie

Hoe begin ik een webwinkel? Alles wat je moet weten

Hoe begin ik een webwinkel? Alles wat je moet weten Hoe begin ik een webwinkel? Alles wat je moet weten Even voorstellen Mijnwebwinkel Sinds 2005 kan je een webshop bij ons huren. Op dit moment meer dan 35.000 webwinkels via Mijnwebwinkel. Kasper Hägele

Nadere informatie

Aan de slag met WordPress

Aan de slag met WordPress Aan de slag met WordPress De complete handleiding om eenvoudig een website online te zetten! In slechts enkele stappen, het is heel makkelijk! Copyright 2004-2013 Antagonist B.V. 1 Inhoudsopgave De complete

Nadere informatie

Aanbodhandleiding Het verkopen van 2 e hands studiemateriaal

Aanbodhandleiding Het verkopen van 2 e hands studiemateriaal 1. 2 e hands studiematerialen verkopen via hlbookshop.nl hlbookshop.nl is een website speciaal voor studenten van de Hogeschool Leiden en biedt online alle materialen aan die nodig zijn voor een studie

Nadere informatie

ER IS GEEN MINIMUM BESTELBEDRAG VOOR ONZE BESTELLINGEN.

ER IS GEEN MINIMUM BESTELBEDRAG VOOR ONZE BESTELLINGEN. ALGEMENE VOORWAARDEN HET HOBBYPUNT. Versie 01-01-2012. ER IS GEEN MINIMUM BESTELBEDRAG VOOR ONZE BESTELLINGEN. 1. Levering / verzending Wij hanteren als verzendkosten voordeligere portokosten dan dat de

Nadere informatie

Step By Step Instructions

Step By Step Instructions Step By Step Instructions Verdien 30 per verwerkte e-mail. Direct uitbetaald. Gegarandeerd! E-mails verwerken en geld verdienen. Stap voor stap instructies. Volg de instructies op om snel van start te

Nadere informatie

Operator Handleiding DateLive.nl

Operator Handleiding DateLive.nl Operator Handleiding DateLive.nl Op DateLive.nl zal je erotische berichten beantwoorden op een bericht- per- bericht basis. Je krijgt een nieuw bericht van een klant te zien met de bijbehorende profiel

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

Pakketaanbieding de Online oefentherapeut. Pakketaanbieding. De online oefentherapeut

Pakketaanbieding de Online oefentherapeut. Pakketaanbieding. De online oefentherapeut Pakketaanbieding De online oefentherapeut zomer 2015 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare inzet voor de drukbezette oefentherapeut

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - MoneyBird vs 1.1

Handleiding SEOshop - MoneyBird vs 1.1 Handleiding SEOshop - MoneyBird vs 1.1 www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar MoneyBird. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch

Nadere informatie

Wél scoren met je webshop Waardevolle Website & Shop Weetjes: Tips en valkuilen

Wél scoren met je webshop Waardevolle Website & Shop Weetjes: Tips en valkuilen Wél scoren met je webshop Waardevolle Website & Shop Weetjes: Tips en valkuilen Ronald Otto ( ) en Peter Kolster ( ) hebben naar aanleiding van hun presentatie dit document geschreven waarin heel puntsgewijs

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

Hoe verloopt het geautomatiseerde proces. Geef een WOW gevoel voor je klanten kopen. Geef een WOW gevoel na het kopen

Hoe verloopt het geautomatiseerde proces. Geef een WOW gevoel voor je klanten kopen. Geef een WOW gevoel na het kopen Waarom automatiseren? En de 2 must have systemen Hoe verloopt het geautomatiseerde proces Geef een WOW gevoel voor je klanten kopen Geef een WOW gevoel tijdens het kopen Geef een WOW gevoel na het kopen

Nadere informatie

Verzenden & Retouren. Het adres voor retourzendingen is: Staff Hoorn Lange Kerkstraat 27 1621 EG HOORN

Verzenden & Retouren. Het adres voor retourzendingen is: Staff Hoorn Lange Kerkstraat 27 1621 EG HOORN Verzenden & Retouren Verzenden Bestellingen worden verzonden via TNT Post. De verzendbijdrage zijn 6,95 voor afleveradressen binnen Nederland, 14,50 voor overige afleveradressen binnen de EU en 22,00 voor

Nadere informatie

Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen

Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen Oktober 2015 Tip 1: E-mail Marketing De e-mail is en blijft een trend door de jaren heen. Vooral tijdens de feestdagen wordt er flink

Nadere informatie

Buckaroo. Handleiding Versie

Buckaroo. Handleiding Versie Buckaroo Handleiding Versie 3.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Aanmelden Buckaroo 5 2.1 Tabblad: algemeen 6 2.2 Tabblad: redirect

Nadere informatie

Verkoopprospect Refkleding.nl ( overname webshop met omzet en goede winstmarge )

Verkoopprospect Refkleding.nl ( overname webshop met omzet en goede winstmarge ) De webshop refkleding.nl is een webshop van circa 7 8 maanden oud en is gerealiseerd door een bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw van Magento Webshops. Omdat het bedrijf achter Refkleding de onderneming

Nadere informatie

Backoffice. Artikelbeheer

Backoffice. Artikelbeheer Backoffice Een kassa kan veel meer zijn dan enkel een apparaat om geldtransacties mee uit te voeren. Met behulp van Procash softwarepakket wordt een kassa omgetoverd in een echte marketingmachine. Een

Nadere informatie

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden.

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden. Inleiding Als je producten op je website wilt verkopen maar je wilt niet meteen een hele webshop optuigen, dan kan dit ook eenvoudiger. Er is een manier om snel en gemakkelijk producten op je website te

Nadere informatie

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel WEBSHOP Geld verdienen met een online winkel Agenda 1. Online kansen 2. Waarom u en waarom nu? 3. Webwinkel starten 4. Aan de slag! 2 Online kansen 3 Online kansen Online consumentenbestedingen in miljarden

Nadere informatie

15 GRATIS tips. om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen

15 GRATIS tips. om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen 15 GRATIS tips om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen Om een website te maken heb je in ieder geval een domeinnaam nodig. Je domeinnaam is het internetadres van je website, de URL (Uniform

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

PostNL Checkout SEOshop handleiding

PostNL Checkout SEOshop handleiding PostNL Checkout SEOshop handleiding PostNL Checkout SEOshop handleiding Datum Versie 26 februari 2013 V3.0 Inhoudsopgave 1 PostNL Checkout 3 1.1 PostNL Checkout en MijnPakket.nl 3 1.2 SEOShop en PostNL

Nadere informatie

1. Toepasselijkheid Op al onze aanbiedingen zijn de volgende leverings- en betalingscondities van toepassing.

1. Toepasselijkheid Op al onze aanbiedingen zijn de volgende leverings- en betalingscondities van toepassing. Algemene voorwaarden Alle gebruikers van onze website ZusenSjiek.nl worden geacht kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de onderstaande algemene voorwaarden van ZusenSjiek, gevestigd te Zuiderwoude

Nadere informatie

Handleiding SEOshop - Asperion

Handleiding SEOshop - Asperion Handleiding SEOshop - Asperion www.webwinkelfacturen.nl Samenvatting Dit is de handleiding voor de koppeling van SEOshop naar Asperion. De koppeling zorgt dat voor bestellingen in SEOshop automatisch een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Onze voorwaarden

Algemene voorwaarden. Onze voorwaarden Algemene voorwaarden Onze voorwaarden Hieronder staan de algemene verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van AtChrissys te Moordrecht Als u bij AtChrissys artikelen bestelt, verklaart u zich akkoord

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

Checklist CHECKLIST T.B.V. OPZETTEN VAN MIJNWEBWINKEL.NL. Check. 1. Businessplan. Strategie en doelstelling, kosten en planning.

Checklist CHECKLIST T.B.V. OPZETTEN VAN MIJNWEBWINKEL.NL. Check. 1. Businessplan. Strategie en doelstelling, kosten en planning. Checklist 1. Businessplan Strategie en doelstelling, kosten en planning. Check 2. Juridische Voorwaarden KvK, Belastingdienst formulieren downloaden en invullen. Handelsnaam verzinnen. Domeinnaam registreren.

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website

v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website Inhoud Voordat u begint...3 Het instellen van uw webshop...4 Verkoper gegevens...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

Prijslijst. Een professionele, responsive website. Goedkoper kan bijna niet. Mooi online is onderdeel van Ersite webdesign

Prijslijst. Een professionele, responsive website. Goedkoper kan bijna niet. Mooi online is onderdeel van Ersite webdesign Mooi online is onderdeel van Ersite webdesign www.ersite.nl Hazenweg 2 7556 BM Hengelo T: 074 711 0324 E: info@mooionline.nl K.v.K. 08092369 BTW. NL128172848B02 Prijslijst Een professionele, responsive

Nadere informatie