Bijsluiter akte van levering bij verkoop van onroerend goed

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijsluiter akte van levering bij verkoop van onroerend goed"

Transcriptie

1 Bijsluiter akte van levering bij verkoop van onroerend goed

2 2 Geachte lezer, Moonen Notarissen heeft stukken ontvangen waaruit blijkt dat u zich bij koopovereenkomst verplicht heeft tot het meewerken aan de overdracht van een onroerend goed, dat uw eigendom is. Het betreft hier een bestaande woning. Bij deze wil ik u alvast enige algemene informatie geven met betrekking tot de overdracht en de daarmee verband houdende procedures. Een en ander is immers juridische taal en voor de meeste cliënten beslist geen dagelijkse kost. De notaris is een onafhankelijke en onpartijdige ambtenaar, die officiële documenten opstelt. Hij ziet met inachtneming van de belangen van partijen toe op de correcte uitvoering van de afspraken. De wetgever vindt het van groot belang dat overdracht van onroerend goed altijd goed gaat, zodat de notariële tussenkomst dwingend is voorgeschreven. Dit gebeurt in dit geval door middel van een akte van levering. U ontvangt daarom van ons over enige tijd een ontwerp-akte. In veel gevallen zit er dan ook meteen de nota van afrekening (met bijlagen) bij. Wanneer de voor die afrekening relevante gegevens echter te lang op zich laten wachten, sturen wij u de ontwerp-akte alvast vooruit en de afrekening zo spoedig mogelijk daarna. Als de koopovereenkomst niet door hemzelf is opgesteld controleert de notaris of dat contract aan alle geldende voorschriften voldoet en geen onduidelijkheden en/of tegenstrijdigheden bevat. Als is overeengekomen dat de koper een waarborgsom dient te betalen of een bankgarantie te stellen, houdt de notaris de nakoming van die verplichting in de gaten en stelt partijen daaromtrent in kennis. Als de koper heeft kenbaar gemaakt dat de koopovereenkomst in het kadaster dient te worden ingeschreven zorgt de notaris daarvoor op het daarvoor meest geëigende moment. Soms is terzake de koop ook overeengekomen dat via de afrekening van de notaris door de koper een bedrag wordt betaald voor, door deze over te nemen, roerende zaken. De notaris dient hieromtrent enige regels in acht te nemen en zal in elk geval moeten beschikken over een gelet op de prijs aannemelijke lijst van overgenomen zaken.

3 3 In geval van een ongebruikelijke transactie heeft de notaris een wettelijke meldplicht. De notaris controleert of er een energielabel met betrekking tot het verkochte object bestaat en of daar afspraken over zijn gemaakt. In de akte van levering wordt uitvoering gegeven aan de koopovereenkomst, waarin is vastgelegd dat koper aan verkoper een koopprijs moet betalen en dat verkoper aan koper de juridische eigendom dient over te dragen alsmede het bezit (het feitelijk genot) dient te verschaffen. In verband met een en ander gaat de notaris meteen na ontvangst van de opdracht informatie inwinnen. Daartoe wendt hij zich tot partijen, maar doet hij ook inzage in registers, zoals het kadaster en de gemeentelijke basisadministratie. In geval van een appartementswoning wendt hij zich ook tot het Bestuur van de Vereniging van Eigenaren. Indien nodig neemt hij contact op met de bij de verkoop betrokken makelaar. Wat de verkoper betreft wordt er met name onderzoek gedaan wie nu precies de eigenaar van het onroerend goed is, hoe die eigendom is verkregen en of die eigendom met één of meer hypotheken is belast. Er moet ook worden beoordeeld of de eigenaar bevoegd en/of in staat is om de overdracht zelfstandig te verrichten. Indien de verkoper gehuwd is doet de notaris ook inzage in het huwelijksgoederenregister, waarbij hij kan inzien of een echtpaar huwelijkse voorwaarden heeft gemaakt en of er een verzoek tot echtscheiding is ingediend. Een dergelijk verzoek heeft tot gevolg dat in geval van wettelijke gemeenschap van goederen te allen tijde beide echtelieden samen beschikkingsbevoegd zijn. Doorgaans levert dit geen problemen op; af en toe is het wat ingewikkelder. Het kan daarom voorkomen dat het notariskantoor zich tot partijen wendt voor aanvullende informatie. Wanneer u als verkoper denkt dat bepaalde informatie van belang kan zijn, is het aan te raden deze gegevens of stukken, ook al wordt er in eerste instantie (nog) niet naar gevraagd, mee te sturen of daarover in elk geval contact op te nemen met het notariskantoor. De verkoper is verplicht de eigendom te leveren vrij van hypotheken en beslagen.

4 4 In geval de verkoper één of meer hypotheken op zijn eigendom heeft, vraagt de notaris bij de desbetreffende geldverstrekkers tijdig op hoeveel er bij gelegenheid van de overdracht betaald moet worden. Als er beslag op het pand ligt gaat hij informatie inwinnen of en onder welke condities dit beslag kan worden verwijderd. In geval van dit soort bijzonderheden is initiatief en informatie van de verkoper welkom. Er kan dan adequater en sneller worden gewerkt. De notaris verricht uiteindelijk na de overdracht de administratieve werkzaamheden, die nodig zijn voor de feitelijke verwijdering van de hypotheken (en evt. beslagen) van verkoper uit het kadastrale register (dit heet royement). Hiertoe dient hij voldoende gemachtigd te zijn. Zonder onvoorwaardelijke en geldig ondertekende machtiging van de geldverstrekker mag de notaris niet overgaan tot ondertekening van de akte. Royement vindt overigens plaats bij aparte notariële akte en wordt ook ingeschreven in het kadaster. Als de notaris alle voor de vrije levering benodigde financiële gegevens heeft ontvangen stelt hij de afrekening voor de verkoper op. Op de afrekening staan naast de aflossingen ook zaken als evt. makelaarscourtage. Als de verkoper de notaris tijdig voorziet van informatie omtrent eigenaarslasten (zoals onroerende zaak-belasting) zal de notaris ook zorgen dat deze lasten via de afrekening tussen partijen worden verrekend. In de meeste gevallen wordt er kosten koper verkocht. Betekent dit dan dat de verkoper in zijn geheel geen kosten in rekening gebracht krijgt? Nee. De verkoper krijgt de kosten van royement in rekening gebracht. Deze kosten zijn overigens fiscaal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Tevens komt het af en toe voor dat bepaalde aan de overdracht verbonden onkosten het gevolg zijn van zodanige omstandigheden betreffende de verkoper dat deze aan hem in rekening worden gebracht. Te denken valt aan het inschakelen van een tolk omdat de verkoper onvoldoende de Nederlandse taal beheerst of het regelen van toestemming aan de kantonrechter wanneer de verkoper minderjarig of onder bewind gesteld is. De notaris houdt in de gaten of de koper op de afgesproken datum aan zijn verplichtingen gaat voldoen. Daartoe neemt hij met de koper contact op. Als het ernaar uitziet dat dit gaat lukken (hij heeft bijvoorbeeld stukken ontvangen waaruit blijkt dat de koper een dekkende financiering heeft gesloten) neemt hij met partijen contact op om een afspraak te maken voor het ondertekenen van de akte van levering.

5 5 Daarbij moet rekening gehouden worden met een aantal omstandigheden. Als de verkoper de voor hem beschikbaar komende gelden meteen gebruikt om via een andere notaris een ander huis te betalen dient hij de notaris, die zijn verkoop regelt, daarover te informeren, zodat tussen de beide notarissen een afspraak kan worden gemaakt over de overboeking van die gelden. Het is in ieder geval praktischer als beide transacties in één notariële hand zijn en aansluitend op elkaar kunnen worden ingepland. De verkoper heeft vaak al vóór de overdracht van zijn oude woning de eigendom verkregen van zijn nieuwe woning. Daarbij wordt nog wel eens voor enige tijd (mede) hypotheek verleend op de oude woning. Dit noemt men een overbrugging. Het is van groot belang dat de verkoper de notaris, die de verkoop regelt, op de hoogte brengt van details van die overbrugging. Het komt wel eens voor dat die overdracht moet worden uitgesteld omdat van die overbrugging pas blijkt op de dag van overdracht zelf. Het verdient sterk de voorkeur dat de verkoper bij de overdracht aanwezig is. Als deze verkoper uit meerdere personen bestaat is het aan te bevelen dat er tenminste één van hen aanwezig is. Als het niet anders kan, kan er een volmacht worden opgemaakt en ter ondertekening toegestuurd. Een aantal zaken moeten dan wel vooraf goed geregeld worden (bijv. de sleuteloverdracht). Naast de juridische levering (via de notaris) moet de verkoper de koper ook het feitelijk genot van de woning verschaffen. In verband hiermee is het gebruikelijk dat vóór de afspraak bij de notaris de koper de woning samen met de verkoper (evt. in het bijzijn van de makelaar) inspecteert. Het is aan te bevelen dit tijdig af te spreken, niet te krap vóór de afspraak bij de notaris. Het kan altijd zijn dat een en ander meer tijd in beslag neemt dan gedacht of dat er nog iets geregeld moet worden omdat niet alles in orde is. De koper moet er bij de inspectie op toezien dat het pand in de staat is waarin hij het verwacht (leeg en ontruimd, zonder niet-bekende defecten). De verkoper kan tijdens de inspectie nog enige uitleg geven over bepaalde praktische zaken, de meterstanden kunnen worden opgenomen, er kunnen nog wat afspraken worden gemaakt (over het doorgeven van de meterstanden, het doorsturen van post, etc.). De verkoper dient ook alle papieren, die bij het huis horen, beschikbaar te hebben en aan de koper af te geven (evt. bouwtekeningen, garantiebewijzen, papieren vereniging van eigenaren, etc.).

6 6 Wanneer er problemen ontstaan over de feitelijke staat waarin het pand wordt opgeleverd, dienen partijen dit meteen met elkaar te bespreken en evt. in overleg met de makelaar te regelen. Als dit niet tot een oplossing leidt kunnen partijen zich tot de notaris wenden om de kwestie met hem te bespreken en mogelijk alsnog te regelen. Dit moet wel zo snel mogelijk gemeld worden, zodat de notaris daarvoor de nodige ruimte in zijn agenda kan reserveren. De overdracht dient dan mogelijkerwijs uitgesteld te worden. De notaris kan zijn mening geven, wellicht een voorstel doen en/of een afspraak op papier zetten doch is niet bevoegd in geschillen zelfstandig te beslissen. Dat is voorbehouden aan de rechter. Aan extra-werkzaamheden van dien aard zijn in voorkomende gevallen kosten verbonden. De inspectie / oplevering kan ook 1 of meerdere dagen voor het notarieel transport plaatsvinden. Uiterlijk bij ondertekening van de akte worden de sleutels overgedragen. Als de verkoper de sleutels eerder afgeeft is dat zijn eigen verantwoording. Als het meer dan enkele dagen betreft (het pand staat toch leeg) kunnen daarover concrete afspraken gemaakt worden zoals het betalen van een vergoeding. Het verdient aanbeveling dit schriftelijk vast te leggen in een zogenaamde sleutelovereenkomst. Verkoper kan per de datum van eigendomsoverdracht zijn opstalverzekering opzeggen. De koper doet er goed aan ervoor te zorgen dat het object vanaf de overdracht afdoende verzekerd is. Appartementsrechten zijn (vrijwel) altijd verzekerd via de Vereniging van Eigenaren. In geval van vragen en/of opmerkingen over de ontwerp-akte of afrekening dient men meteen contact op te nemen met het notariskantoor. Controleer met name de afrekening goed. Door snel te reageren kan er tijd gewonnen worden om bepaalde zaken alsnog te regelen of te laten corrigeren. De notaris bespreekt overigens bij het ondertekenen van de akte met verkoper diens afrekening en noteert waar en hoe het saldo van de afrekening kan worden uitbetaald. Voor contante betalingen bestaan beperkende wettelijke regels. Als uw afrekening een negatief saldo vertoont dient u dit bedrag tijdig op de rekening van de notaris te betalen. Het notariskantoor neemt overigens in zo n geval altijd contact met u op. Als de betaling niet aantoonbaar is geschied mag het passeren der akte niet plaatsvinden.

7 7 Grote contante betalingen dient de notaris, net als alle ongebruikelijke transacties, te melden. Boven de ,-- mag hij het zelfs niet aannemen / uitbetalen. Als uw afrekening een positief saldo vertoont mag dit saldo alleen worden uitgekeerd aan de desbetreffende partij. Op grond van bestaande regelgeving dient het bankrekeningnummer, waarnaar het saldo dient te worden overgeboekt, op naam te staan van degene op wiens naam de bijbehorende afrekening is gesteld. De notaris mag dus niet aan derden uitbetalen. In geval van vragen hierover gelieve u vooraf met het notariskantoor contact op te nemen. Het eigendomsrecht gaat overigens pas over op de koper als de ondertekening van de akte is gevolgd door inschrijving in het eigendomsregister bij het kadaster. De notaris verzorgt deze inschrijving. Notariskantoor Moonen was in november 2005 één van de eerste kantoren, dat dit op digitale wijze deed. De gehele procedure van inschrijving is daarom uiterlijk de eerste werkdag na ondertekening van de akte afgerond. De notaris controleert de eerstvolgende werkdag na inschrijving nog eens of alles correct in het kadaster is verwerkt en gaat dan onmiddellijk over tot het uitbetalen van de voor de verkoper bestemde gelden. De notaris zal bij akte-passeren de akte niet geheel voorlezen als u dat niet wilt. Daar is in de akte al rekening mee gehouden. Hij is wel wettelijk verplicht bepaalde dingen te constateren. U bent er veel meer bij gebaat dat hij de inhoud van de akte in begrijpelijke taal samenvat en aan u uitlegt. Er zal u uiteraard de gelegenheid worden geboden vragen te stellen en/of opmerkingen te maken. Sterker: er wordt niet eerder getekend dan dat u een duidelijk en akkoord heeft uitgesproken. Daarom moet u dus de Nederlandse taal beheersen, in elk geval waarneembaar begrijpen. Als er iemand de leveringsakte moet tekenen, die aan die voorwaarde niet voldoet, dan dient er door de notaris een tolk te worden ingeschakeld. Dit dient dus zo vroeg mogelijk te worden gemeld, want dit vergt enige voorbereiding. De akte van levering bestaat uit een aantal verklaringen van partijen en een aantal constateringen van de notaris, die betrekking hebben op de betaling van de koopprijs en de eigendomsoverdracht.

8 8 In de akte van levering worden eerst de verschenen personen / partijen omschreven. Indien een partij wordt vertegenwoordigd (bijv. door een gemachtigde) dan wordt dat ook vermeld. Natuurlijk is in de akte ook het onroerend goed juridisch en kadastraal omschreven. Er wordt verder met details beschreven hoe de verkoper de eigendom heeft verworven onder eventuele mededelingen omtrent de beschikkingsbevoegdheid. De koopprijs wordt vermeld en er wordt geconstateerd dat de koper zijn betalingsverplichting heeft voldaan, waarvoor kwitantie wordt verleend. Vervolgens worden de bepalingen, waaronder de levering plaatsvindt, vermeld, zoals kosten koper, vrij van hypotheken en beslagen, leeg en ontruimd, etc. In de akte geeft de verkoper aan de koper een aantal juridische en feitelijke garanties. Er staan mogelijke bijzonderheden in zoals ondergrondse tanks en erfdienstbaarheden. Eventuele bepalingen uit vroegere aktes, die nog van kracht kunnen zijn, worden letterlijk in de akte opgenomen. Er wordt verder geconstateerd dat de koopovereenkomst door de betaling en levering, behoudens uitzonderingen, is uitgewerkt. In de akte is ook vermeld dat de levering onvoorwaardelijk en definitief is, dus niet door partijen ongedaan kan worden gemaakt. Als de verkoper gehuwd is en het object de echtelijke woning betreft dan dient de echtgeno(o)t(e) van verkoper toestemming tot de levering te geven. Meestal gebeurt dit doordat die persoon met verkoper meekomt naar de notaris en de akte mede-ondertekent. Dit mag echter ook bij een afzonderlijke schriftelijke verklaring. Partijen verlenen in de akte de nodige volmachten voor de verdere afwikkeling na afloop. De notaris voert bij het passeren van de akte nog enkele controles uit m.b.t. personalia, kadastrale gegevens en ontvangen gelden. Zo dienen alle partijen zich nogmaals te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. De notaris checkt ook of alle stukken, die aan de akte gehecht dienen te worden, voorhanden zijn. Als er een gedeelte van een kadastraal perceel wordt overgedragen dan is hieromtrent iets in de akte opgenomen en wordt er een kadastrale tekening aan

9 9 de akte gehecht. Het kadaster zal naar aanleiding daarvan te zijner tijd beide partijen oproepen om bij de uitmeting aanwezig te zijn en de grens aan te wijzen. Partijen bepalen immers de grens en niet het kadaster; de landmeter is wat dat betreft lijdelijk. Het aanbrengen van een afscheiding of bebouwing kan daarom meteen na de levering plaatsvinden, mits in overleg en conform afspraak. Het kadaster zorgt er voor dat de opgemeten grens in haar administratie wordt verwerkt en dat zowel het overgedragen deel als het restant-gedeelte een nieuw nummer krijgen. Van het resultaat van de uitmeting krijgen partijen bericht van het kadaster. Een en ander speelt zich meestal geruime tijd na de levering af. Na het aktepasseren ontvangt de koper van de notaris per post het eigendomsbewijs (een afschrift van de akte van levering met inschrijvingsgegevens). De verkoper ontvangt van het kadaster een brief met de melding dat hij geen eigenaar meer is. Er zijn een paar zaken, die nog het vermelden waard zijn: - De notaris is geen advocaat. Met name als er geschillen ontstaan tussen partijen zal hij u wel in het algemeen informeren over uw juridische positie, eventueel zelfs een bepaald oordeel geven doch hij mag niet namens u allerlei handelingen verrichten. Een regelmatig voorkomend probleem is dat de koper zijn financiering niet op tijd heeft geregeld en dus de overeengekomen datum zal worden overschreden. In zo n geval is meestal in de koopovereenkomst precies geregeld wat te doen. Vaak heeft de koper dan nog 8 dagen respijt; de verkoper doet er dan goed aan de koper meteen in gebreke te stellen. Bij deze ingebrekestelling en andere maatregelen jegens de koper mag de notaris u niet helpen; u dient dan evt. rechtsbijstand (verzekering, advocaat) in te schakelen. Hetzelfde geldt (andersom) bij gebleken gebreken en onvoldoende / niet-tijdige ontruiming. - De notaris heeft een geheimhoudingsplicht. Als echter door omstandigheden van de ene partij de levering niet kan plaatsvinden dient hij de andere partij daar toch over te informeren. Zo komt het wel eens voor dat de verkoper zoveel schuld op zijn huis heeft dat dit met de koopprijs niet vrij van hypotheken kan worden gemaakt. Wanneer ook na overleg met de bank etc. geen oplossing wordt bereikt dan zal daarover de koper moeten worden ingelicht. - Indien de koper een financiering heeft in de vorm van een hypotheek gaat de notaris, voordat hij de akte van levering passeert, met de koper de hypotheekakte

10 10 doornemen en ondertekenen. In verband hiermee wordt de koper uitgenodigd op een eerder tijdstip aanwezig te zijn dan de verkoper. Soms dient de koper ook nog enkele andere zaken bij de notaris te tekenen (bijv. papieren van de bank, samenlevingscontract). De koper wordt in verband hiermee verzocht 15, 30 of 45 minuten eerder aanwezig te zijn. Op deze manier kunnen we de verkoper pas echt garanderen dat de koopprijs beschikbaar is als hij overdraagt en de sleutels afgeeft. Tenslotte: Overdracht van onroerend goed is een ingewikkeld proces waarbij veel facetten een rol kunnen spelen. Wij zullen er al het mogelijke aan doen om een en ander zo goed mogelijk te laten verlopen; u kunt ons daarbij helpen door u opmerkzaam en coöperatief op te stellen. Mocht een of ander vragen oproepen of aanleiding zijn tot opmerkingen dan gelieve u contact met ons op te nemen. Ik dank u voor de aandacht. notaris mr. A.G.M. Moonen.

11 11 Wist u bovendien het volgende? Moonen Notarissen is een full service-organisatie van meer dan gemiddelde omvang, die u op alle notariële werkterreinen van dienst kan zijn; zij is gericht op dienstverlening over de volle breedte. U kunt er nu en in de toekomst op één adres terecht voor al uw persoonlijke en zakelijke opdrachten, ongeacht aard of omvang. Bij de uitvoering van opdrachten wordt actief geadviseerd en uitvoerig geïnformeerd in begrijpelijke taal. Moonen Notarissen is officieel kwaliteitsgecertificeerd door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie te Den Haag. Het kantoor voldoet dus aan de specifiek voor kwaliteitsbewaking geformuleerde normen. Dit is het resultaat van een zorgvuldige en onafhankelijke toetsing. Moonen Notarissen heeft een klantenbestand opgebouwd van tienduizenden particulieren, overheidsinstellingen, bedrijven, ondernemers, projectontwikkelaars etc. etc. Er zijn in totaal 20 personen werkzaam waaronder 4 (notariële) juristen, die aan alle bij- en nascholingseisen voldoen. Het kantoor is centraal gelegen, desalniettemin goed bereikbaar en voorzien van eigen parkeerplaatsen. Moonen Notarissen brengt geen kosten in rekening voor algemene informatie en advies; of dit nu telefonisch of in de vorm van een bespreking op afspraak geschiedt. U bent alleen iets verschuldigd wanneer u een opdracht geeft tot schriftelijke vastlegging van een of ander. U wordt daarover altijd vooraf geïnformeerd. Zo kunt u in alle vrijblijvendheid kennisnemen van de mogelijkheden en keuzes maken. Moonen Notarissen is volledig voorzien van alle mogelijke digitale aansluitingen. Daarmee kunnen alle mogelijke registers op de kortst mogelijke termijn worden geraadpleegd. Onroerend goed-transacties zijn door digitale inschrijving binnen 2 uur na passeren gegarandeerd verwerkt in het kadaster. Uitbetaling van gelden geschiedt, bijzonderheden daargelaten, binnen 24 of 48 uur na aktepasseren. Door regelmatige vervanging van apparatuur en de permanente aanwezigheid van een opgeleide systeembeheerder is storingsrisico beperkt tot het minimum. Wilt u meer weten? Bel ons op of maak een afspraak!

12 12 Hoewel de informatie in deze bijsluiter met grote zorg is samengesteld en wordt onderhouden, kan Moonen Notarissen geen enkele garantie geven dat de beschikbare informatie volledig en/of juist is. De verstrekte informatie is aan wijziging onderhevig. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Overzicht notariële werkzaamheden bij aankoop van een woning

Overzicht notariële werkzaamheden bij aankoop van een woning 1 Overzicht notariële werkzaamheden bij aankoop van een woning Veel mensen vragen zich af wat de notaris allemaal doet in verband met de overdracht van een woning. Hieronder vindt u een overzicht van alle

Nadere informatie

Voorwaarden en condities Wooncomfort Notarisservice All-in

Voorwaarden en condities Wooncomfort Notarisservice All-in Voorwaarden en condities Wooncomfort Notarisservice All-in De Wooncomfort Notarisservice wordt naar keuze aangeboden als een All-in dienstverlening of als budget dienstverlening. Kiest u voor het all-in

Nadere informatie

Prijslijst & procedure aankoop woning (met hypotheek)

Prijslijst & procedure aankoop woning (met hypotheek) Prijslijst & procedure aankoop woning (met hypotheek) Hierbij treft u een overzicht aan van ons tarief voor alle gebruikelijke werkzaamheden die nodig zijn voor een reguliere eigendomsoverdracht met hypotheekvestiging.

Nadere informatie

Algemene Bepalingen voor de verkoop en levering van bloot eigendom van gronden der gemeente s-gravenhage 2008

Algemene Bepalingen voor de verkoop en levering van bloot eigendom van gronden der gemeente s-gravenhage 2008 Algemene Bepalingen voor de verkoop en levering van bloot eigendom van gronden der gemeente s-gravenhage 2008 Verkoopvoorwaarden bloot eigendom: Vastgesteld door burgemeester en wethouders van s-gravenhage

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN bloot eigendom van gronden GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN bloot eigendom van gronden GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN bloot eigendom van gronden GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE Blad 1 INHOUD Art. 1. Art. 2. Art. 3. Art. 4. Art. 5. Art. 6. Art. 7. Art. 8. Art. 9. Art. 10. Art. 11. Art. 12. Art. 13. Art.

Nadere informatie

Wat het kost? Het basistarief

Wat het kost? Het basistarief Wat het kost? Hierbij treft u een overzicht aan van ons tarief voor alle gebruikelijke werkzaamheden die nodig zijn voor een reguliere registergoedakte. Daarna volgt een lijst met de tarieven voor een

Nadere informatie

TE KOOP Percelen grond te Ruinen

TE KOOP Percelen grond te Ruinen TE KOOP Percelen grond te Ruinen 2 percelen Landbouwgrond. Locatie: Armstraat te Ruinen Locatie: Noordharen te Ruinen Vraagprijs: 45.000,- k.k. p.ha. KENMERKEN: Ligging: Deze percelen zijn gelegen aan

Nadere informatie

Prijslijst & procedure hypotheek

Prijslijst & procedure hypotheek Prijslijst & procedure hypotheek Hierbij treft u een overzicht aan van ons tarief voor alle gebruikelijke werkzaamheden die nodig zijn voor een reguliere hypotheekakte. Daarna volgt een lijst met de tarieven

Nadere informatie

Parkeerplaats Ronsseweg, 2803, Gouda

Parkeerplaats Ronsseweg, 2803, Gouda Parkeerplaats Ronsseweg, 2803, Gouda Vraagprijs 5.500,00 kosten koper Nabij het centrum van Gouda, op steenworp afstand van het NS station, aan de Ronsseweg gelegen eigen parkeerplaats door middel van

Nadere informatie

Agavedreef 22 UTRECHT

Agavedreef 22 UTRECHT Agavedreef 22 UTRECHT Vraagprijs 15.000 k.k. Agavedreef 22 3563EM UTRECHT Bent u op zoek naar een garagebox in de wijk Overvecht te Utrecht voor de opslag van uw spullen, stalling van motoren of auto?

Nadere informatie

Van een basis-hypotheek-dossier is sprake als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

Van een basis-hypotheek-dossier is sprake als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: Prijsprotocol Prijsprotocol Waalstroom Netwerk Notarissen Inleiding Wij hebben gemerkt dat cliënten in het notariaat behoefte hebben aan een beter inzicht in de werkzaamheden van een notariskantoor en

Nadere informatie

Koopovereenkomst De Bleek 13 te Woerden

Koopovereenkomst De Bleek 13 te Woerden Koopovereenkomst De Bleek 13 te Woerden 1 KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Robeco Structured Properties I Limited, gevestigd te Caymaneilanden, rechtsgeldig vertegenwoordigd door naam/namen, als

Nadere informatie

Zomerkade 136 te Huizen

Zomerkade 136 te Huizen Zomerkade 136 te Huizen Inhoudsopgave Objectomschrijving Fotopresentatie Plattegrondtekeningen Bijlagen Bijlagen: Bijzonderheden Het verloop van een aankooptraject APPARTEMENT DIREKT AAN HET GOOIMEER Zoekt

Nadere informatie

Kooiweg 2 Zwolle. Vraagprijs: 324.500,00 k.k.

Kooiweg 2 Zwolle. Vraagprijs: 324.500,00 k.k. Kooiweg 2 Zwolle Vraagprijs: 324.500,00 k.k. Op een mooie locatie gelegen in het buitengebied van Zwolle ligt dit agrarisch bedrijf, welke ook geschikt is voor een particulier. De boerderij is zeer centraal

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN

KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN BV KOOPOVEREENKOMST OP HOOFDLIJNEN Ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid..bv. te. ( KvK nummer ) vertegenwoordigd

Nadere informatie

Van den Berghlaan 119 2132 AB Hoofddorp Vraagprijs! 269.000 k.k.

Van den Berghlaan 119 2132 AB Hoofddorp Vraagprijs! 269.000 k.k. Van den Berghlaan 119 2132 AB Hoofddorp Vraagprijs! 269.000 k.k. Ondanks de zorg die door de makelaar aan de correcte invoer van de gegevens besteed wordt, kan Anita van Delft Makelaardij, niet verantwoordelijk

Nadere informatie

Offerte voor Leveringsakte

Offerte voor Leveringsakte Offerte voor Leveringsakte U heeft bij de makelaar de koopakte getekend. Deze koopakte wordt vervolgens naar de notaris gestuurd. Die maakt daarvan een akte van levering. Door deze akte van levering wordt

Nadere informatie

Offerte voor Leveringsakte + Hypotheekakte

Offerte voor Leveringsakte + Hypotheekakte Offerte voor Leveringsakte + Hypotheekakte U heeft bij de makelaar de koopakte getekend. Deze koopakte wordt vervolgens naar de notaris gestuurd. Die maakt daarvan een akte van levering. Door deze akte

Nadere informatie

SPORTLAAN 412E TE AMSTELVEEN

SPORTLAAN 412E TE AMSTELVEEN Amsterdamseweg 415, 1181 BP Amstelveen Telefoon: 020-6459446 E-mail: amstelveen@ludenhoff.nl, Internet: www.ludenhoff.nl KvK nummer 33144536, BTW nummer 92.44.864.B.01 ABN AMRO Bank: NL94ABNA0437304744

Nadere informatie

Een eigen. huis. www.lindenotarissen.nl

Een eigen. huis. www.lindenotarissen.nl Een eigen huis www.lindenotarissen.nl Inhoudsopgave Een eigen huis 3 Woonhuis, de akte van levering 4 De Hypotheek 5 Samenlevingscontract 7 Testament 8 Een eigen huis U leest dit boekje waarschijnlijk

Nadere informatie

Offerte voor Hypotheekakte

Offerte voor Hypotheekakte Offerte voor Hypotheekakte Indien u uw woning financiert met een (nieuwe) geldlening van de bank, dan moet ook een hypotheekrecht worden gevestigd. Door het hypotheekrecht heeft de bank meer zekerheid

Nadere informatie

Banne 45 ong - Zwanenburg

Banne 45 ong - Zwanenburg Banne 45 ong - Vraagprijs 25.000,-- kosten koper Omschrijving Banne 45 ong - Op een gunstige locatie in, achter de woningen aan de Banne, staat deze nette stenen GARAGEBOX met stalen kanteldeur te koop

Nadere informatie

Belangrijke informatie kopen en verkopen

Belangrijke informatie kopen en verkopen Belangrijke informatie kopen en verkopen Wij hopen u door deze brochure een goed beeld te geven van het door ons te koop aangeboden object. Wilt u zelf verkopen? Wij taxeren graag vrijblijvend de waarde

Nadere informatie

Bonairedreef 10 UTRECHT

Bonairedreef 10 UTRECHT Bonairedreef 10 UTRECHT Vraagprijs 16.500 k.k. Bonairedreef 10 3563SJ UTRECHT Bent u op zoek naar een garagebox in de wijk Overvecht te Utrecht voor de opslag van uw spullen, stalling van motoren of auto?

Nadere informatie

Haaftenseweg 14 te Rumpt Vraagprijs 575.000,-- k.k.

Haaftenseweg 14 te Rumpt Vraagprijs 575.000,-- k.k. Haaftenseweg 14 te Rumpt Vraagprijs 575.000,-- k.k. Rentmeesters- Makelaars & Taxatiekantoor Van Gellicum Vastgoed b.v. Roodseweg 11 4156 AP RUMPT 0345-651635 / 06-51260930 Kenmerken & Locatie Vraagprijs

Nadere informatie

Westkade 35 te Huizen

Westkade 35 te Huizen Westkade 35 te Huizen Inhoudsopgave Objectomschrijving Fotopresentatie Plattegrondtekeningen Bijlagen Bijlagen: Bijzonderheden Het verloop van een aankooptraject Op loopafstand van winkelcentrum De Oostermeent

Nadere informatie

Schaarweg 6. Huizen. Vraagprijs ,-- k.k.

Schaarweg 6. Huizen. Vraagprijs ,-- k.k. Schaarweg 6 te Huizen Vraagprijs 235.000,-- k.k. Inhoudsopgave Objectomschrijving Fotopresentatie Tekeningen Bijlagen Bijlagen: Kadastrale kaart Bijzonderheden Het verloop van een aankooptraject RUIME

Nadere informatie

Doesburgseweg 23 Kavel1 - Wehl

Doesburgseweg 23 Kavel1 - Wehl Vraagprijs 230.000,-- k.k. Aanstoot Van Bavel Makelaars Stationsstraat 11 7031 BM Wehl Tel: 0314-680840 Fax: 0314-683465 E-mail: info@aanstootvanbavel.nl Omschrijving Gunstig gelegen aan de rand van het

Nadere informatie

Hoofdstraat 221, 9828 PB Oostwold Koopsom ,- k.k.

Hoofdstraat 221, 9828 PB Oostwold Koopsom ,- k.k. Hoofdstraat 221, 9828 PB Oostwold Koopsom 250.000,- k.k. Omschrijving Hoofdstraat 221, 9828 PB Oostwold Uniek project In de dorpskern van Oostwold fraai gelegen perceel grond t.b.v. de bouw van 2 tot maximaal

Nadere informatie

Vraagprijs ,-- k.k.

Vraagprijs ,-- k.k. Ceintuurbaan 33 te Huizen Vraagprijs 395.000,-- k.k. Inhoudsopgave Objectomschrijving Fotopresentatie Bijlagen Bijlagen: Kadastrale kaart Bijzonderheden Het verloop van een aankooptraject VOOR-OORLOGSE

Nadere informatie

Algemene Verkoopvoorwaarden

Algemene Verkoopvoorwaarden Algemene Verkoopvoorwaarden LET OP! Bij het uitbrengen van een bod op één van onderstaande woningen wordt u geacht met onderstaande voorwaarden bekend te zijn en daarmee akkoord te zijn. Bij eventuele

Nadere informatie

Akker Makelaardij Makelaardij en alle taxaties

Akker Makelaardij Makelaardij en alle taxaties Lithoijen Bouwkavel Stuwstraat ong Alle informatie kan worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een aanbod of om in onderhandeling te treden. 1 Locatie Koopsom : Stuwstraat ong. te Lithoijen

Nadere informatie

Offerte voor Oversluiten Hypotheek

Offerte voor Oversluiten Hypotheek Offerte voor Oversluiten Hypotheek U heeft een offerte bij de bank getekend voor uw nieuwe hypotheek. Uw oude hypotheek zal door de notaris doorgehaald worden en er zal een nieuw hypotheekrecht worden

Nadere informatie

Veilig een huis kopen in Spanje

Veilig een huis kopen in Spanje Veilig een huis kopen in Spanje Het Ministerie van Publieke Werken, Transport en Huisvesting heeft, in samenwerking met de Spaanse Vereniging van vastgoed- en commerciële administrateurs, een korte, eenvoudige

Nadere informatie

Mr. Marcel Rompes notaris en estate planner

Mr. Marcel Rompes notaris en estate planner OFFERTE OVERDRACHT BEDRIJFSPAND De offerte betreft het verzorgen door ons kantoor van een gewone akte van levering met een koopprijs tot 1.000.000,00 inzake de aankoop van een bedrijfspand. Bij een koopprijs

Nadere informatie

Ons low-budget tarief is gebaseerd op maximaal 4 werkuren.

Ons low-budget tarief is gebaseerd op maximaal 4 werkuren. Low-budget tarief Ons low-budget tarief voor het opmaken van de akte van levering en de hypotheekakte is 500,00 excl. 21% BTW (is 605,00 incl. 21% BTW.). Let op: Bij elk notariskantoor bedragen de bijkomende

Nadere informatie

TE KOOP OUDWIJKERDWARSSTRAAT 90 BIS 3581 LH UTRECHT. VRAAGPRIJS: 234.000,- k.k.

TE KOOP OUDWIJKERDWARSSTRAAT 90 BIS 3581 LH UTRECHT. VRAAGPRIJS: 234.000,- k.k. TE KOOP OUDWIJKERDWARSSTRAAT 90 BIS 3581 LH UTRECHT Antonius Matthaeuslaan 19 3515 AN Utrecht telefoon 030 271 00 04 info@wijmakelaardij.nl www.wijmakelaardij.nl NL20 INGB 0004 7756 49 kvk 30216129 btw

Nadere informatie

Akker Makelaardij Makelaardij en alle taxaties

Akker Makelaardij Makelaardij en alle taxaties Makelaardij en alle taxaties Wijststraat ong. Heesch Alle informatie kan worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een aanbod of om in onderhandeling te treden. Bouwkavel van ca. 1.350m² voor

Nadere informatie

Spectrumlaan 33, 2665 NM, Bleiswijk

Spectrumlaan 33, 2665 NM, Bleiswijk Spectrumlaan 33, 2665 NM, Bleiswijk Vraagprijs 45.000,00 kosten koper Omschrijving Bent u op zoek naar een zelfstandige bedrijfsruimte of opslag/stallingsruimte voor uw camper/caravan/motoren/auto's, dan

Nadere informatie

overeenkomen gevolgd door inschrijving van deze akte in de openbare registers, voor welke inschrijving partijen bij deze reeds nu voor alsdan toestemm

overeenkomen gevolgd door inschrijving van deze akte in de openbare registers, voor welke inschrijving partijen bij deze reeds nu voor alsdan toestemm Bijlage 14a overeenkomen gevolgd door inschrijving van deze akte in de openbare registers, voor welke inschrijving partijen bij deze reeds nu voor alsdan toestemming verlenen, doch uiterlijk op 1 maart

Nadere informatie

W.A. Scholtenlaan 25 Doorwerth

W.A. Scholtenlaan 25 Doorwerth W.A. Scholtenlaan 25 Doorwerth Situatie Algemeen: Verwarming: - c.v.-ketel Details Inhoud (circa) : 1.868 m³ Perceeloppervlakte : perceeloppervlak m² Vloeroppervlakte (ca.) : 500 m² Bouwperiode (ca.) :

Nadere informatie

Raad van Toezicht Amsterdam van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM DE LOOP VAN DE PROCEDURE

Raad van Toezicht Amsterdam van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM DE LOOP VAN DE PROCEDURE Voorlichting/belangen niet-opdrachtgever. Ontbreken schriftelijke vastlegging koopovereenkomst. Verkoop aan derde. Bevoegdheid t.a.v. schadevergoeding. Klaagster was geïnteresseerd in een woning die beklaagde

Nadere informatie

Mr. Marcel Rompes notaris en estate planner

Mr. Marcel Rompes notaris en estate planner kandidaat- OFFERTE LEVERING EN HYPOTHEEK De offerte betreft het verzorgen door ons kantoor van een gewone akte van levering in combinatie met een hypotheekakte met een koopprijs tot 1.000.000,00 inzake

Nadere informatie

TE KOOP AZIËLAAN SX UTRECHT. VRAAGPRIJS: ,- k.k.

TE KOOP AZIËLAAN SX UTRECHT. VRAAGPRIJS: ,- k.k. TE KOOP AZIËLAAN 716 3526 SX UTRECHT Antonius Matthaeuslaan 19 3515 AN Utrecht telefoon 030 271 00 04 info@wijmakelaardij.nl www.wijmakelaardij.nl NL20 INGB 0004 7756 49 kvk 30216129 btw NL8201.24.989.B01

Nadere informatie

Lange Groenendaal 106 b, 2801 LV Gouda. Vraagprijs ,00 kosten koper.

Lange Groenendaal 106 b, 2801 LV Gouda. Vraagprijs ,00 kosten koper. Lange Groenendaal 106 b, 2801 LV Gouda Vraagprijs 124.500,00 kosten koper www.langegroenendaal106b.nl Omschrijving Schitterend gelegen 2 kamer appartement op de tweede verdieping in het historische centrum

Nadere informatie

Kandidaat notarissen: Mr. Ronald H. Schonenberg Mr. Marcel Rompes

Kandidaat notarissen: Mr. Ronald H. Schonenberg Mr. Marcel Rompes Mr. Monique M. Rens Waarnemend notaris/ estate planner Kandidaat notarissen: Mr. Ronald H. Schonenberg Mr. Marcel Rompes Raadhuisplein 19 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel Website: www.rompes.nl E-mail:

Nadere informatie

Basilicumweg 68, 1314 HC Almere

Basilicumweg 68, 1314 HC Almere TE KOOP Basilicumweg 68, 1314 HC Almere 170.000,- Aanvaarding in overleg B Kenmerken Bieden vanaf 170.000,00 Soort Appartement Open portiek Nee Aantal kamers 3 kamers waarvan 2 slaapkamer(s) Inhoud woning

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden

Algemene leveringsvoorwaarden Algemene leveringsvoorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities gehanteerd, zowel in enkelvoud als in meervoud. 1.1 Aanvraagformulier Het (online) formulier

Nadere informatie

Akker Makelaardij Makelaardij en alle taxaties

Akker Makelaardij Makelaardij en alle taxaties Molenstraat 0-ong. Reek Alle informatie kan worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een aanbod of om in onderhandeling te treden. 1 Locatie Vraagprijs : Molenstraat ong. 5375 te Reek : 250.000,--

Nadere informatie

NOORDDAMMERLAAN 94 TE AMSTELVEEN

NOORDDAMMERLAAN 94 TE AMSTELVEEN Amsterdamseweg 415, 1181 BP Amstelveen Telefoon: 020-6459446 E-mail: amstelveen@ludenhoff.nl, Internet: www.ludenhoff.nl KvK nummer 33144536, BTW nummer 92.44.864.B.01 ABN AMRO Bank: NL94ABNA0437304744

Nadere informatie

blad 1 van de toelichting: Oidtmann Meijer Dijkstra notarissen

blad 1 van de toelichting: Oidtmann Meijer Dijkstra notarissen TOELICHTING VERSIE januari 2013 Deze toelichting moet u zien als een aanreiking. Mocht u evenwel nadere uitleg wensen over het een of ander, dan vernemen wij dat uiteraard graag van u. TOELICHTING WERKZAAMHEDEN

Nadere informatie

Houtrib 20 te Huizen

Houtrib 20 te Huizen Houtrib 20 te Huizen Inhoudsopgave Objectomschrijving Fotopresentatie Plattegrondtekeningen Bijlagen Bijlagen: Bijzonderheden Het verloop van een aankooptraject MIDDENWONING met DIEPE TUIN Deze woning

Nadere informatie

TE KOOP Bunnerweg Eelde

TE KOOP Bunnerweg Eelde TE KOOP Bunnerweg Eelde Totale oppervlakte: 03.13.45 ha Vraagprijs: 75.000,00 k.k. Lauwers 14, 9405 BL Assen Postadres: Postbus 855, 9400 AW Assen Tel.: 0592-390321 E-mail: info@huitingschoon.nl www.huitingschoon.nl

Nadere informatie

Grote Havensteeg 5 te Hoorn Vraagprijs: ,- k.k.

Grote Havensteeg 5 te Hoorn Vraagprijs: ,- k.k. Grote Havensteeg 5 te Hoorn Vraagprijs: 149.000,- k.k. Omschrijving Ruim, woon- en/ of winkelpand in de binnenstad van Hoorn In de binnenstad van Hoorn nabij diverse voorzieningen bieden wij u dit woon-/

Nadere informatie

Koopsom ,-- k.k. Lauteslager Makelaars B.V. Catharijnesingel GV Utrecht Tel:

Koopsom ,-- k.k. Lauteslager Makelaars B.V. Catharijnesingel GV Utrecht Tel: Simplonbaan 43 3524 GB Utrecht Koopsom 350.000,-- k.k. Lauteslager Makelaars B.V. Catharijnesingel 100 3511 GV Utrecht Tel: 030-2315186 www.lauteslager.nl Simplonbaan 43-3524 GB Utrecht Foto s Simplonbaan

Nadere informatie

C VERKOOPOVEREENKOMST VAN EEN ONROERENDE ONBEBOUWDE ZAAK

C  VERKOOPOVEREENKOMST VAN EEN ONROERENDE ONBEBOUWDE ZAAK C nr. @ Casenr. @ VERKOOPOVEREENKOMST VAN EEN ONROERENDE ONBEBOUWDE ZAAK De ondergetekenden: 1. De PROVINCIE NOORD-BRABANT, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door naam vertegenwoordiger, domicilie

Nadere informatie

Albert Hahnlaan 1, 9744 HP Groningen Vraagprijs ,00 kosten koper

Albert Hahnlaan 1, 9744 HP Groningen Vraagprijs ,00 kosten koper Albert Hahnlaan 1, 9744 HP Groningen Vraagprijs 239.000,00 kosten koper Omschrijving Albert Hahnlaan 1, 9744 HP Groningen Een ruime bungalow op een perceel van maar liefst 950 m², met veel mogelijkheden!

Nadere informatie

Full-service tarief. Ons full-service tarief is gebaseerd op maximaal 7 werkuren.

Full-service tarief. Ons full-service tarief is gebaseerd op maximaal 7 werkuren. Full-service tarief Ons full-service tarief voor het opmaken van de akte van levering en de hypotheekakte is 700,00 excl. 21% BTW (is 847,00 incl. 21% BTW.). Let op: Bij elk notariskantoor bedragen de

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERKOOP VAN ONROERENDE ZAKEN DOOR DE GEMEENTE BEDUM

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERKOOP VAN ONROERENDE ZAKEN DOOR DE GEMEENTE BEDUM ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERKOOP VAN ONROERENDE ZAKEN DOOR DE GEMEENTE BEDUM Bedingen die van toepassing zijn op de verkoop van alle onroerende zaken. HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.1 :

Nadere informatie

TARIEF VOORWAARDEN HOGE VAN GERVEN NOTARISSEN. Alle genoemde tarieven zijn exclusief 21% BTW. De kadasterkosten zijn vrij van BTW.

TARIEF VOORWAARDEN HOGE VAN GERVEN NOTARISSEN. Alle genoemde tarieven zijn exclusief 21% BTW. De kadasterkosten zijn vrij van BTW. per 1 januari 2015 TARIEF VOORWAARDEN HOGE VAN GERVEN NOTARISSEN Alle genoemde tarieven zijn exclusief 21% BTW. De kadasterkosten zijn vrij van BTW. LEVERING EN HYPOTHEEK - Er is uitgegaan van de overdracht

Nadere informatie

Inschrijvingshandboek. Inschrijving Agrarisch perceel grond gelegen aan: Pastoor Rientjesstraat te Hellendoorn

Inschrijvingshandboek. Inschrijving Agrarisch perceel grond gelegen aan: Pastoor Rientjesstraat te Hellendoorn Inschrijvingshandboek Inschrijving Agrarisch perceel grond gelegen aan: Pastoor Rientjesstraat te Hellendoorn 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding... 3 3 Projectinformatie... 3 3.1 Doel...

Nadere informatie

Procedure POP3-project Kavelruil Werkt!

Procedure POP3-project Kavelruil Werkt! Procedure POP3-project Kavelruil Werkt! Versie: januari 2017 (3) In 2016 heeft de Stichting ter Verbetering van de Agrarische Structuur (Stivas) binnen de Uitvoeringsregeling POP3 Noord-Holland Verbetering

Nadere informatie

BROERENKERKPLEIN 3 TE ZWOLLE

BROERENKERKPLEIN 3 TE ZWOLLE BROERENKERKPLEIN 3 TE ZWOLLE Fotopresentatie Entree Hal Hal Fotopresentatie Woonkamer Woonkamer Woonkamer Woonkamer Fotopresentatie Woonkamer uitzicht Keuken Keuken Fotopresentatie Overloop Slaapkamer

Nadere informatie

Verkoopvoorwaarden voor de verkoop bij inschrijving van:

Verkoopvoorwaarden voor de verkoop bij inschrijving van: Verkoopvoorwaarden voor de verkoop bij inschrijving van: De kavel gemeente Oirschot, sectie H, nummer 710 (Nieuwedijk) 1. Verkoopvoorwaarden 1. Wij behouden ons uitdrukkelijk het recht voor om, indien

Nadere informatie

OFFERTE OVERDRACHT WONING OF LOSSE GARAGE/PARKEERPLAATS/GROENSTROOK

OFFERTE OVERDRACHT WONING OF LOSSE GARAGE/PARKEERPLAATS/GROENSTROOK Mr. Monique M. Rens Waarnemend notaris/ estate planner Kandidaat notarissen: Mr. Ronald H. Schonenberg Mr. Marcel Rompes Raadhuisplein 19 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel Website: www.rompes.nl E-mail:

Nadere informatie

C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST KAVEL VRIJSTAANDE WONING DRIEKOPPENLAND

C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST KAVEL VRIJSTAANDE WONING DRIEKOPPENLAND C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST KAVEL VRIJSTAANDE WONING DRIEKOPPENLAND Ondergetekenden, 1. De gemeente Nieuwkoop, gevestigd te Nieuwveen, Teylersplein 1, 2441 LE, te dezen krachtens artikel 171 van de

Nadere informatie

Oosterweg 26, 2451 VT, Leimuiden

Oosterweg 26, 2451 VT, Leimuiden Oosterweg 26, 2451 VT, Leimuiden Vraagprijs 160.000,00 kosten koper Omschrijving In Leimuiden gelegen karakteristieke 2/1 kap woning met 2 schuren. Indeling: Begane grond: Hal met meterkast, toilet en

Nadere informatie

Het onderzoek van het onroerend goed: Goed om weten

Het onderzoek van het onroerend goed: Goed om weten Goed om weten Het is raadzaam een advocaat in Spanje in de hand te nemen die u vanaf het begin van het aankoopproces kan adviseren en begeleiden tijdens de aankopen. Hij/zij zal de nodige wettelijke garanties

Nadere informatie

TE KOOP. Perceel bouwland te Spier

TE KOOP. Perceel bouwland te Spier TE KOOP Perceel bouwland te Spier Moraineweg ong. - totale grondoppervlakte: 02.52.17 ha - in gebruik als bouwland - bestemming agrarisch - vraagprijs: 155.000,- k.k Lauwers 14, 9405 BL Assen Postadres:

Nadere informatie

RUUSBROECSTRAAT 57 TE ZWOLLE

RUUSBROECSTRAAT 57 TE ZWOLLE RUUSBROECSTRAAT 57 TE ZWOLLE Fotopresentatie Ruusbroecstraat 57 8022 EB ZWOLLE Fotopresentatie Ruusbroecstraat 57 8022 EB ZWOLLE Omschrijving Ruusbroecstraat 57 8022 EB ZWOLLE Kadastrale gegevens Gemeente

Nadere informatie

Van Humboldtstraat 34 UTRECHT

Van Humboldtstraat 34 UTRECHT Van Humboldtstraat 34 UTRECHT De Meern Meerndijk 17 3454 HM De Meern T: 030-241 61 71 E: demeern@nenh.nl Utrecht Kievitstraat 4 3514 VB Utrecht T: 030-272 39 59 E: utrecht@nenh.nl Van Humboldtstraat 34

Nadere informatie

Uitgiftevoorwaarden en lotingsregelement kavels particuliere ontwikkeling

Uitgiftevoorwaarden en lotingsregelement kavels particuliere ontwikkeling Uitgiftevoorwaarden en lotingsregelement kavels particuliere ontwikkeling Inschrijving algemeen Voor inschrijving als gegadigde voor een bouwkavel gelden de volgende regels: 1. Inschrijving vindt plaats

Nadere informatie

Bousemalaan, 9356 TN Tolbert Vraagprijs ,- k.k.

Bousemalaan, 9356 TN Tolbert Vraagprijs ,- k.k. Bousemalaan, 9356 TN Tolbert Vraagprijs 135.000,- k.k. Omschrijving Bousemalaan, 9356 TN Tolbert Riante bouwkavel Uniek aan rand van bestaande woonwijk de Linde in Tolbert gelegen ruime bouwkavel van ca.

Nadere informatie

Rijnstraat 2, 9725 ET Groningen Vraagprijs ,00 kosten koper

Rijnstraat 2, 9725 ET Groningen Vraagprijs ,00 kosten koper Rijnstraat 2, 9725 ET Groningen Vraagprijs 155.000,00 kosten koper Omschrijving Rijnstraat 2, 9725 ET Groningen Het genoemde bedrag van 155.000,- k.k. is een vanaf prijs, bedoeld om via onderhandeling

Nadere informatie

Model verkoopovereenkomst legakker te Vinkeveen

Model verkoopovereenkomst legakker te Vinkeveen Versie 3 dd. 21 maart 2017 Model verkoopovereenkomst legakker te Vinkeveen Partijen, 1... hierna te noemen koper, verklaart te hebben gekocht van: 2. Recreatieschap Vinkeveense plassen, gevestigd op het

Nadere informatie

Vraagprijs ,-- k.k.

Vraagprijs ,-- k.k. Vraagprijs 1.250.000,-- k.k. Lauteslager Makelaars B.V. Catharijnesingel 100 3511 GV Utrecht Tel: 030-2315186 www.lauteslager.nl Foto s Foto s Foto s Foto s Foto s Foto s Omschrijving Kenmerken Locatie

Nadere informatie

2. Op de overeenkomst zijn, onder uitsluiting van andere algemene voorwaarden, deze algemene voorwaarden van toepassing.

2. Op de overeenkomst zijn, onder uitsluiting van andere algemene voorwaarden, deze algemene voorwaarden van toepassing. Algemene voorwaarden 2017 LEMSTRA NOTARISKANTOOR TE KESTEREN Deze algemene voorwaarden gelden voor alle opdrachten van de opdrachtgever aan LEMSTRA NOTARISKANTOOR TE KESTEREN en aan de verbonden (kandidaat-)

Nadere informatie

Doesburgseweg 23 Kavel1 - Wehl

Doesburgseweg 23 Kavel1 - Wehl Vraagprijs 250.000,-- k.k. Aanstoot Van Bavel Makelaars Stationsstraat 11 7031 BM Wehl Tel: 0314-680840 Fax: 0314-683465 E-mail: info@aanstootvanbavel.nl Omschrijving Gunstig gelegen aan de rand van het

Nadere informatie

E. Thomassen a Thuessinklaan 33, 9713 JS Groningen Vraagprijs ,00 kosten koper

E. Thomassen a Thuessinklaan 33, 9713 JS Groningen Vraagprijs ,00 kosten koper E. Thomassen a Thuessinklaan 33, 9713 JS Groningen Vraagprijs 149.000,00 kosten koper Omschrijving E. Thomassen a Thuessinklaan 33, 9713 JS Groningen Deze leuke jaren '30 benedenwoning is zeer geschikt

Nadere informatie

TARIEVEN EN VOORWAARDEN VOOR LEVERING- EN HYPOTHEEKAKTEN

TARIEVEN EN VOORWAARDEN VOOR LEVERING- EN HYPOTHEEKAKTEN TARIEVEN EN VOORWAARDEN VOOR LEVERING- EN HYPOTHEEKAKTEN Tot het tarief behoren alle gebruikelijke en bij of krachtens de wet voorgeschreven handelingen, zoals hierna omschreven. Indien er hierbuiten nog

Nadere informatie

de Hoef Westzijde 3 A

de Hoef Westzijde 3 A de Hoef Westzijde 3 A DE HOEF (UTRECHT) Koop Lenstra Makelaars Uithoorn Amstelplein 6-12 1423 CN Uithoorn T 0297-524124 uithoorn@kooplenstra.nl www.kooplenstra.nl Vraagprijs 199.000,- kosten koper Bouwperceel

Nadere informatie

- 1 - Mobers & Dings notarissen

- 1 - Mobers & Dings notarissen Mobers & Dings notarissen - 1 - J.F. Kennedylaan 6 5981 XC Panningen 077-3071490 INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN Object: weiland en cultuurgrond aan de Lorbaan en Venweg te Grashoek kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Albert Einsteinstraat 46, 1341 BZ Almere

Albert Einsteinstraat 46, 1341 BZ Almere TE KOOP Albert Einsteinstraat 46, 1341 BZ Almere Bieden vanaf prijs 250.000,- k.k. Aanvaarding in overleg Kenmerken Bieden vanaf prijs 250.000,00 Soort Bouwgrond Perceel oppervlakte 288 m 2 Ligging Aan

Nadere informatie

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden en/of

Nadere informatie

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden en/of

Nadere informatie

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK ALGEMENE VOORWAARDEN De hierna volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Surlinio B.V, ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer 60691611. ARTIKEL

Nadere informatie

BIJLAGE 7: DEZE BIJLAGE BEVAT HET ONTWERP VAN DIVERSE 'LASTEN EN BEPERKINGEN' INZAKE DE FLAT KLEIBURG, FASE 3.

BIJLAGE 7: DEZE BIJLAGE BEVAT HET ONTWERP VAN DIVERSE 'LASTEN EN BEPERKINGEN' INZAKE DE FLAT KLEIBURG, FASE 3. BIJLAGE 7: DEZE BIJLAGE BEVAT HET ONTWERP VAN DIVERSE 'LASTEN EN BEPERKINGEN' INZAKE DE FLAT KLEIBURG, FASE 3. HET ONTWERP IS BESCHIKBAAR GESTELD ONDER VOORBEHOUD VAN AANVULLINGEN EN WIJZIGINGEN DOOR VERKOPER.

Nadere informatie

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen

Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen Deze brochure dient ter informatie van geïnteresseerden en is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. CARO makelaars & taxateurs aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden en/of

Nadere informatie

TE KOOP WOLKAMMERWEG 31 3615 CE WESTBROEK. VRAAGPRIJS: 242.500,- k.k.

TE KOOP WOLKAMMERWEG 31 3615 CE WESTBROEK. VRAAGPRIJS: 242.500,- k.k. TE KOOP WOLKAMMERWEG 31 3615 CE WESTBROEK Antonius Matthaeuslaan 19 3515 AN Utrecht telefoon 030 271 00 04 info@wijmakelaardij.nl www.wijmakelaardij.nl NL20 INGB 0004 7756 49 kvk 30216129 btw NL8201.24.989.B01

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN@ Kreken van Nibbeland te Zuidland@ (Fase 3.1, kavels 20 tot en met 33)@

ALGEMENE VOORWAARDEN@ Kreken van Nibbeland te Zuidland@ (Fase 3.1, kavels 20 tot en met 33)@ Fokkema Linssen Blad 1 Notarissen te Rotterdam Concept d.d. 25-11-2015 ALGEMENE VOORWAARDEN@ Kreken van Nibbeland te Zuidland@ (Fase 3.1, kavels 20 tot en met 33)@ Heden, @, verscheen voor mij, mr. @,

Nadere informatie

TE KOOP 3531GZ UTRECHT. VRAAGPRIJS: ,- k.k. PIETER BOTHSTRAAT 2

TE KOOP 3531GZ UTRECHT. VRAAGPRIJS: ,- k.k. PIETER BOTHSTRAAT 2 TE KOOP PIETER BOTHSTRAAT 2 3531GZ UTRECHT Antonius Matthaeuslaan 19 3515 AN Utrecht telefoon 030 271 00 04 info@wijmakelaardij.nl www.wijmakelaardij.nl NL20 INGB 0004 7756 49 kvk 30216129 btw NL8201.24.989.B01

Nadere informatie

1.6 Inschrijvingsformulier: het formulier, bedoeld in artikel 2 en volgende.

1.6 Inschrijvingsformulier: het formulier, bedoeld in artikel 2 en volgende. - 1 - VOORWAARDEN voor de verkoop bij inschrijving van het registergoed: Wijk 2 17-18 te urk Begrippen/Omschrijving 1.1 Het verkochte: de voormalige havenmeesterwoning met ondergrond en verder toebehoren

Nadere informatie

J o r d a an 38 te Laren

J o r d a an 38 te Laren Jordaan 38 te Laren Aan charmante laan, op loopafstand van het Centrum van Laren, alsmede in directe omgeving van natuurgebieden, sportvelden, zwembad, (lagere)scholen en uitvalswegen, ligt deze prachtige

Nadere informatie

1 VOORWAARDEN OPENBARE INSCHRIJVING Verkoper is met betrekking tot genoemd registergoed geen erfdienstbaarheden, kwalitatieve bedingen en/of

1 VOORWAARDEN OPENBARE INSCHRIJVING Verkoper is met betrekking tot genoemd registergoed geen erfdienstbaarheden, kwalitatieve bedingen en/of 1 VOORWAARDEN OPENBARE INSCHRIJVING Verkoper is met betrekking tot genoemd registergoed geen erfdienstbaarheden, kwalitatieve bedingen en/of bijzondere verplichtingen bekend. In voormelde aankomsttitel

Nadere informatie

De Centrale Raad van Toezicht geeft de volgende uitspraak in de zaak van: B MAKELAARDIJ, lid van de vereniging, gevestigd en kantoorhoudende te M,

De Centrale Raad van Toezicht geeft de volgende uitspraak in de zaak van: B MAKELAARDIJ, lid van de vereniging, gevestigd en kantoorhoudende te M, Controle door de makelaar op storting waarborgsom. Een makelaar verkoopt voor klager diens woning. In de koopakte wordt geen financieringsvoorbehoud gemaakt. Koper verbindt zich om uiterlijk op 12 november

Nadere informatie

Vraagprijs ,-- k.k. Lauteslager Makelaars B.V. Catharijnesingel GV Utrecht Tel:

Vraagprijs ,-- k.k. Lauteslager Makelaars B.V. Catharijnesingel GV Utrecht Tel: Robert Stolzlaan 22 3543 JG Utrecht Vraagprijs 419.000,-- k.k. Lauteslager Makelaars B.V. Catharijnesingel 100 3511 GV Utrecht Tel: 030-2315186 www.lauteslager.nl Robert Stolzlaan 22-3543 JG Utrecht Foto

Nadere informatie

Prijsprotocol/Extra Notariswerk (versie )

Prijsprotocol/Extra Notariswerk (versie ) 1 Prijsprotocol/Extra Notariswerk (versie 06-03-2018) Met deze bijlage willen wij u informeren over de werkzaamheden die wij als notariskantoor voor u verrichten bij het vestigen van een hypotheek en bij

Nadere informatie

P. Waijerstraat 20, 9731 CE Groningen Vraagprijs ,00 kosten koper

P. Waijerstraat 20, 9731 CE Groningen Vraagprijs ,00 kosten koper P. Waijerstraat 20, 9731 CE Groningen Vraagprijs 139.000,00 kosten koper Omschrijving P. Waijerstraat 20, 9731 CE Groningen Ideaal voor starters of voor de verhuur! Leuke benedenwoning in een rustige straat

Nadere informatie