INHOUDSOPGAVE. Voorwoord. ASVA studentenunie. Verenigingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUDSOPGAVE. Voorwoord. ASVA studentenunie. Verenigingen"

Transcriptie

1 INHOUDSOPGAVE 4 8 Voorwoord ASVA studentenunie Verenigingen UvA-studieverenigingen HvA-studieverenigingen Studentenverenigingen Studentensportverenigingen Studentenorganisaties Medezeggenschap Politieke jongerenorganisaties Studententijdschriften Index

2 2

3 IN OPDRACHT VAN ASVA studentenunie REDACTIE Nina van Douwen VORMGEVING Barend Wilschut FOTOGRAFIE Emil Pepic, Vera Duivenvoorden UITGAVE COLOFON 3 De Verenigingengids is een uitgave van de ASVA studentenunie XVIIIe uitgave, Amsterdam 2014 CONTACT ASVA Studentenunie Nieuwe Achtergracht WV Amsterdam De ASVA studentenunie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden. Niets uit deze gids mag worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van de ASVA studentenunie.

4 4 BESTE STUDENT, Als voorzitter van ASVA ben ik trots op het grote aantal verenigingen dat in deze gids te vinden is. Jij gaat komend jaar kennis maken met het Amsterdamse studentenleven en hopelijk zal deze gids je hierbij helpen. In dit boekje vind je welke verenigingen Amsterdam allemaal heeft. Als jij veel van sporten houdt, staan er in dit boekje allerlei verengingen van roeien tot paardrijden waar je lid van kunt worden. Maar ook als je van debatteren, schilderen of gewoon heel veel van feesten houdt, vind je in dit boekje verenigingen die bij jou passen. ASVA is dé belangenbehartiger van de Amsterdamse student en is de overkoepelende studentenorganisatie: veel van de verenigingen in deze gids

5 5 komen maandelijks bij elkaar op overleggen georganiseerd door ASVA. Maar alhoewel het natuurlijk ontzettend belangrijk is doen we als belangenbehartiger meer dan alleen het maken van verenigingengidsen en spreken met de verenigingen. Zo zorgen we ervoor dat er meer studentenwoningen in Amsterdam komen. Dankzij ASVA heeft de gemeente Amsterdam beloofd extra studentenwoningen te gaan bouwen. Maar alleen beloven is natuurlijk niet genoeg, ASVA gaat er komende tijd voor zorgen dat de gemeente zich hier ook aan houdt. Er gebeurt ook veel op het gebied van onderwijs, zoals de mogelijke invoering van het leenstelsel.

6 6 ASVA is fel tegenstander van een leenstelsel en zal de komende tijd vechten voor het behoud van de studiefinanciering voor iedereen! Wij geloven dat studeren meer is dan alleen het halen van studiepunten. Het gaat erom dat je uitgedaagd wordt, dat je jezelf ontwikkelt, dat je dingen gaat doen in je studietijd die je van tevoren nooit had kunnen bedenken. Dat je fouten maakt, dat je domme dingen doet. Want we hebben behoefte aan rebellen die de wereld kunnen verbeteren, niet aan suffe schaapjes uit een leerfabriek. Namens ASVA en alle studie- en studentenverenigingen wensen wij jou een hele leuke introductieperiode en een geweldige studietijd toe! Esther Crabbendam Voorzitter ASVA studentenunie 13 14

7 7

8 8 ASVA VOOR DE AMSTERDAMSE STUDENT De ASVA studentenunie zet zich elke dag in voor de belangen van alle studenten aan de Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam. ASVA strijdt voor kwalitatief goed onderwijs, voldoende en betaalbare studentenwoningen en een actief studentenleven. Wij helpen studenten met de alledaagse problemen waar zij tegenaan lopen. Daarom biedt ASVA bijvoorbeeld woonruimte, rechtshulp, fietsen en verzekeringen aan. Daarnaast geven we antwoord op al je vragen over het studentenleven. ASVA is aangesloten bij de landelijke studentenorganisaties (LSVb en ISO).

9 9 9

10 10 ASVA IS ER VOOR JOU Om ervoor te zorgen dat jij alles uit je studententijd kan halen, lobbyt ASVA bij de UvA en HvA, de gemeente Amsterdam en de landelijke politiek op het gebied van onderwijs en studentenvoorzieningen. Zo heeft ASVA ervoor gezorgd dat de politiek eindelijk werk maakt van het tekort aan studentenkamers. Ook organiseren we congressen en debatten om studentenbelangen aan het licht te brengen. Daarnaast heeft ASVA een eigen onderzoeksbureau om meer inzicht te krijgen in studentgerelateerde onderwerpen en zorgen we ervoor dat het studentenbelang goed gehoord wordt in de media. Ten slotte biedt ASVA steun aan studie- en studentenverenigingen, bijvoorbeeld door het organiseren van trainingen.

11 11 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? Fietsverkoop iedere donderdag uur. Ook bakfietsverhuur. Cursussen die je studie ondersteunen, zoals speedreaden. Gratis rechtshulp voor en door studenten. Hulp bij het opzetten van een project of evenement. Actueel kameraanbod en tips voor het vinden van je eerste kamer op onze website. i Belangrijk nieuws over huisvesting, bezuinigingen, en onderwijs. Voor een gedetailleerde beschrijving van de verschillende ASVA diensten kijk op pagina 14 (kamers), 17 (fietsen), 18 (bakfiets), 21 (ASVA Academy), 22(onderzoek), 24 (rechtsbureau) en 26 (actief bij ASVA).

12 12 WORD LID Als lid van ASVA kun je gebruik maken van al onze diensten. Bovendien steun je dan onze organisatie, waardoor wij ons kunnen blijven inzetten voor alle studenten in Amsterdam. Lidmaatschap van ASVA kost je 15,- per jaar. Als je lid bent van één van onze partnerverenigingen, bijvoorbeeld van je studievereniging, kost het je 10,-. Je kunt lid worden via onze website. Kijk voor meer informatie op STUDENTENBALIE Bij de ASVA studentenbalie kun je terecht met al je vragen over het studentenleven. Hier zit elke werkdag een ASVA-medewerker die jou verder helpt. Bij deze balie is het mogelijk om ter plekke lid te worden, hier vindt de fietsverkoop plaats (zie p.17) en hier kun je terecht voor de loting van de kamers (zie p.14). ASVA heeft een studentenbalie op de UvA en op de HvA.

13 13 CONTACTINFORMATIE Studentenbalie (UvA) CREA Nieuwe Achtergracht WV Amsterdam Telefoon: Openingstijden: 12:30 16:00 (ma-vr) Fietsverkoop: elke donderdag vanaf 12:30 (zie p.17) Studentenbalie (HvA) HvA Kohnstammhuis Wibautstraat GM Amsterdam Openingstijden: 9:00-12:30 Open op dinsdag en donderdag

14 14 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? KAMERS ASVA biedt gratis kamerbemiddeling aan. Op vind je het actuele kameraanbod. Als je interesse hebt in een van de aangeboden kamers, kun je je opgeven voor de loting door te bellen, mailen of door langs te komen bij de studentenbalie (kijk voor het adres op p.13). Daarnaast vind je op onze website een kamerstappenplan, met handige tips voor hoe je een kamer kan vinden in Amsterdam.

15 15

16 16 16

17 17 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? FIETSEN In Amsterdam is een fiets onmisbaar. ASVA biedt de goedkoopste legale fietsen van Amsterdam: voor slechts 60 ben je in het bezit van een goede fiets. De fietsverkoop vindt elke donderdag om 12:30 uur plaats bij de ASVA studentenbalie (voor adres zie p.13). Je moet wel lid van ASVA zijn (of ter plekke worden) en je identiteitsbewijs meenemen. Als ASVA-lid kun je één keer per jaar een fiets kopen. Hoe je lid wordt van ASVA lees je op p.12.

18 18 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? BAKFIETS Bij ASVA kun je een multifunctionele bakfiets huren. De kosten zijn 10 voor het eerste dagdeel en 5 voor elk volgend dagdeel. Ook vragen we een borgsom van 150 en een identiteitsbewijs. Mail of bel de ASVA studentenbalie om de bakfiets te reserveren (contactgegevens vind je op p.13).

19 19 19

20 20 20

21 21 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? ASVA ACADEMY Als student wil je natuurlijk zoveel mogelijk leren in je studententijd, maar niet alles wordt op de universiteit of hogeschool aangeboden. Daarom is er ASVA ACADEMY, waar je als student of vereniging een aanvraag kunt doen voor een cursus. Wil jij leren presenteren, onderhandelen, vergaderen of photoshoppen? Mail naar en wij brengen je in contact met een student uit ons netwerk die jou dit kan leren.

22 22 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? ONDERZOEK Om de belangen van studenten te kunnen behartigen moet ASVA natuurlijk weten wat er speelt in de studentenwereld. Daarom heeft ASVA een onderzoeksbureau. Dit bureau doet bijvoorbeeld onderzoek naar studenteninspraak, onderwijsvoorzieningen, de organisatie van het onderwijs of studentenhuisvesting. Deze onderzoeken vormen een betrouwbare bron van informatie en worden door de UvA, de HvA, andere organisaties en de pers serieus genomen.

23 23 23

24 24 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? RECHTSBUREAU Als Amsterdamse student zul je tijdens je studie verschillende contracten ondertekenen. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een kamer of het aangaan van een arbeidsovereenkomst. Je hoopt natuurlijk dat dit allemaal probleemloos verloopt, maar wat doe je als dat niet zo is? Ook in je onderwijs kun je tegen hindernissen oplopen, bijvoorbeeld als je het niet eens bent met de uitslag van een tentamen. Met alle juridische vragen en problemen kun je terecht bij het rechtsbureau van ASVA. Hier werken enthousiaste (rechten)studenten die klaar staan om medestudenten met hun juridische problemen verder te helpen. Rechtsgebieden waar ASVA je mee kan helpen zijn onder andere huurrecht, arbeidsrecht, onderwijsrecht en problemen met DUO. Ook helpt het rechtsbureau je bij het vinden van de juiste weg binnen de UvA of HvA als je ergens mee zit of als je het niet eens bent met de gang van zaken binnen het onderwijs dat je volgt.

25 25 VRAGEN? Voor korte vragen kan je bellen met het Front Office of je kunt bij de studentenbalie langsgaan. Het Front Office weet het antwoord op de meeste vragen. Heb je een wat langere of ingewikkelde vraag, dan is het handiger als je het probleem in een mail verwoordt. Er wordt dan een afspraak voor je gemaakt bij het Back Office. Op het Back Office werken enthousiaste, gevorderde rechtenstudenten die met jouw zaak aan de slag gaan. CONTACTINFORMATIE ASVA rechtsbureau Front Office ASVA studentenbalie (UvA) CREA Nieuwe Achtergracht WV Amsterdam Telefoon: ASVA rechtsbureau Back Office (alleen op afspraak) Gebouw J/K, kamer B62, rechts tegenover de ingang Valckenierstraat XE Amsterdam

26 26 ACTIEF BIJ ASVA Bij ASVA krijg je de ruimte om invulling te geven aan je eigen ideeën en initiatieven. Je doet nuttige contacten op en ontplooit je talenten. Bovendien brengt ASVA veel gezelligheid! Vijf bestuurleden werken full-time. Zij geven leiding aan ongeveer 25 studenten die ieder hun eigen taak hebben. Werken bij ASVA betekent dat je veel ervaring opdoet en tegelijkertijd bijdraagt aan een goede zaak: de belangen van tienduizenden Amsterdamse studenten. ASVA biedt je niet alleen een leuke bijbaan met veel vrijheid, maar ook werkervaring die bij je opleiding past en een leuke werksfeer met medestudenten. Zo kun je bijvoorbeeld medewerker worden en actief helpen op het gebied van studentenhuisvesting of juist als commissielid meehelpen aan de nieuwe ASVA krant.

27 27 Bij ASVA werken is voor een deel je inzetten voor een goed doel, maar het betekent vooral een functie met mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Er wordt daarnaast verwacht dat jij je naast je gewone taken af en toe inzetbij activiteiten vanasva. Ook ben je als student steeds meer geïnteresseerd in de belangen die een student heeft. Ben jij nieuwsgierig naar ASVA en wil jij je voor ons komen inzetten? Of vind je juist dat ASVA wat verkeerd doet? Maak jij graag het leven van de Amsterdamse student een stukje beter? Wij staan open voor nieuwe ideeën en initiatieven binnen onze organisatie en wij zoeken voortdurend actieve studenten die ons willen komen versterken. Dit kan bijvoorbeeld ook door het helpen bij een evenement, het schrijven van een blog of het maken van filmpjes. Interesse en ideeën? Twijfel dan niet en stuur een mailtje

28 UVA - STUDIEVERENIGINGEN

29 Aan de UvA heeft (bijna) elke opleiding een studievereniging. Vaak geven ze korting op boeken en organiseren ze studiegerelateerde activiteiten zoals lezingen, rondleidingen en reizen. Het is ook een plek om veel mensen van je studie te leren kennen. Het is dus zeker de moeite waard om lid te worden van de vereniging van jouw studie!

30 30 UVA-STUDIEVERENIGINGEN A.A.S Amsterdam Americanist Society The Amsterdam Americanist Society is a student-run network. Its members include BA and MA students in American Studies and related fields at the University of Amsterdam, as well as alumni. Its purpose is to broaden connections between students, staff, alumni, and the city of Amsterdam. The Society facilitates events and gatherings in the area, and serves as a platform for ideas beyond the classroom. amsterdamamericanistsociety.nl

31 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 31 ACD Amsterdams Chemisch Dispuut Het ACD is een studievereniging die zich ten doel stelt de scheikunde studie te bevorderen en de belangen van de studenten te behartigen. Dit doet het bestuur onder andere door middel van boeken- en labjassenverkoop, thee- en koffieservice en het organiseren van lezingen en excursies. Een ander doel is ook voor binding tussen studenten te zorgen met borrels en activiteiten. Verder zorgt het bestuur er voor dat de klachten en suggesties van studenten bij de juiste mensen terecht komen. Studenten Scheikunde c Wekelijkse borrel op vrijdagmiddag/avond Sportevenementen Feesten Lezingen en excursies Werkdagen , Science Park 904, kamer A

32 32 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studieverenigingen en Facultaire Bladen aan de Faculteit der Geesteswetenschappen Na iedere ARV (vier keer per jaar) is er een borrel in de ALPHA-kamer. ALPHA Algemeen Platform Humaniora Amsterdam ALPHA is de faculteitsvereniging van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de UvA. Studieverenigingen en Bladen van de faculteit kunnen bij ons terecht voor subsidie. Een andere functie van ALPHA is de belangenbehartiging en praktische ondersteuning voor studieverenigingen en bladen. Zo houden wij contact met het faculteitsbestuur, ICT, gebouwbeheer, de FSR en ASVA. Ten slotte organiseert ALPHA elk voorjaar de Dag van de Geesteswetenschappen. Spuistraat Kamer VB Amsterdam

33 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 33 AmFiBi Amsterdamse Filosofen Binding AmFiBi is er voor de Amsterdamse filosofiestudent. Het bestuur en de actieve leden organiseren filosofische, gezellige, culturele en praktische activiteiten. Filosofiestudenten UvA Elke dinsdag vanaf 20:30 borrel Oude Turfmarkt 141, kamer GC Amsterdam

34 34 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten en geïnteresseerden religiestudies kijk op de site voor informatie ARS Notoria Studievereniging ARS Notoria Het doel van onze vereniging is het organiseren van activiteiten voor studenten van de opleiding Religiestudies, studenten die een of meerdere vakken van de opleiding volgen en andere geïnteresseerden. Deze activiteiten zijn heel uiteenlopend; zo organiseren we borrels en filmavonden, maar ook meer inhoudelijke activiteiten zoals excursies naar musea en religieuze gebouwen. Het religieuze leven in Amsterdam is heel rijk en dat willen we graag laten zien! Oude Turfmarkt GC Amsterdam

35 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 35 ASA ASA International Law ASA International Law is de studievereniging voor iedereen die geïnteresseerd is in internationaal recht. Wij organiseren discussies, excursies, debatten, gastcolleges, paper bag lunches en een buitenlandse studiereis. Lidmaatschap is gratis en betekent dat je via op de hoogte zult worden gehouden van al onze activiteiten. geïnteresseerden in Intern. recht 0 0 Oudemanhuispoort 4, postvak CN Amsterdam

36 36 UVA-STUDIEVERENIGINGEN AUC Students AUCSA organises activities for our student community at AUC, such as sport events, trips and parties, complementing the academic part of student life with a social one. AUCSA Amsterdam University College Student Association AUCSA is the umbrella organization that covers all the social activities at AUC. It provides funding to activities and supports committees where necessary. The organization listens to its members and acts according to their demands. AUCSA is made by the students for the students. Together with all its members, the AUCSA board strives for the further development of extra-curricular student activities at AUC. Sciencepark XG Amsterdam aucsa.nl

37 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 37 Cercle d Amis Studievereniging Franse studenten Cercle d Amis Gedurende het cursusjaar zullen wij o.a. wijnproeverijen, uitwisseling naar Strasbourg, Parijsreis, culinaire activiteiten, filmavonden en nog veel meer organiseren. Genoeg activiteiten om met z n allen onder genot van een petit vin de francofolie te vieren! Studeer je Frans of Europese studies of heb je gewoon iets met Frankrijk, de taal, het chanson, het eten, het landschap, de Cote? Word dan lid van Cercle d Amis! Parijsreis, Prend-ta-bouffe, Pubquiz, Filmavond, Uitwisseling Strasbourg, Lezingen, Wijnproeverij, Karaoke en regelmatig een borrel! Spuistraat VB Amsterdam

38 38 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten Pedagogische Wetenschappen, Onderwijskunde en Universitaire PABO aan de UvA (Niet-)Studiegerelateerde activiteiten: Kindertelefoon, Spirit, borrels, feesten, shoppen in Antwerpen, Walibi Studiereizen: Israël, Riga, Gambia Symposia: FAS, mindfulness, cyberpesten Comenius Comenius Studievereniging Pedagogiek en Onderwijskunde Gedurende het hele jaar organiseren wij (niet-)studiegerelateerde activiteiten, zoals bezoeken aan pedagogische- en onderwijskundige instellingen, symposia, feesten, borrels en studiereizen. Leden kunnen gebruik maken van de samenvattingen op blackboard. Verder hebben we ons eigen kwartaal Magazine: GROEI. Je kan als lid van Comenius bij ons je studieboeken kopen met 10% korting. Wij organiseren elk jaar het Comenius H. EerstejaarsWeekend (CHEW) voor de nieuwe eerstejaars. Nieuwe Prinsengracht 130 GS VZ Amsterdam

39 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 39 CONGO Comt Onoos len Naerstighlijck Gheleertheydt Ontvanghen CONGO is de studievereniging van Biologie, Bio-medische Wetenschappen en Psychobiologie aan de UvA. Opgericht als een klein biologenclubje in 1919 en uitgegroeid tot een grote actieve vereniging. Een zeskoppig bestuur en ongeveer 150 actieve leden, organiseren activiteiten van een EJW tot wintersport, feesten en de epische liftwedstrijd. Ook is CONGO dé plek waar je je boeken kunt kopen en terecht kunt met vragen en klachten over je studie. Kortom, een vereniging waar niets moet en alles mag! Stud. Biologie, Bio-Medische Wetenschappen en Psychobiologie Er is iedere dinsdagavond borrel in Cafe de Havelaar van tot uur. Deze avond staan er ook leden van Congo achter de bar. Eén keer in de maand is er themaborrel, waarbij het bier 1 euro is. Science Park HX Amsterdam

40 40 UVA-STUDIEVERENIGINGEN studenten Italiaanse Taal en Cultuur Maandelijkse borrel, locatie T.B.A. Convivio Studievereniging Italiaans Elke student(e) Italiaans is welkom bij Convivio! Wij organiseren allerlei Italiaanse activiteiten om je kennis te vergroten en je medestudenten te leren kennen. De naam Convivio( banket )is gebaseerd op het gelijknamige werk van Dante, de grootste schrijver uit de Italiaanse literatuurgeschiedenis, over de vraag hoe zoveel mogelijk mensen disgenoot kunnen worden van zijn banket van kennis. Om je honger naar Italiaanse kennis te stillen ben je bij Convivio dus aan het juiste adres! Spuistraat VT Amsterdam studieverenigingconvivio.nl

41 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 41 ELSA The European Law Students Association ELSA is een Europese vereniging voor rechtenstudenten, actief in meer dan 40 landen en met leden. In Amsterdam organiseren we reizen, lezingen en borrels voor Nederlandse studenten met internationale ambities! Rechtenstudenten Vaak na de bekende kroeglezingen, waar we borrelen met bijvoorbeeld een ambassadeur of een internationale rechter. Ook tijdens bezoeken op de zuidas wordt er genoeg geborreld! Oudemanhuispoort 4, kamer A CN Amsterdam +31 (0)

42 42 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten Engelse Taal & Cultuur (UvA) en studenten die affiniteit met Engels hebben door bijvoorbeeld een minor of overlappende vakken aan de UvA Maandelijkse borrel, feestjes met andere studieverenigingen, ledenweekend, studiereis, boekverkoop, book club, film screenings, lectures Etcetera Studievereniging Engelse Taal & Cultuur (UvA) Studievereniging Etcetera heeft als doel studenten Engels met elkaar in contact te brengen via de activiteiten die zij organiseert. Ook probeert Etcetera een aanvulling te zijn op de studie Engels door middel van het organiseren van lectures, film screenings en het houden van de boekverkoop, waarbij onze leden een aantrekkelijke korting op de studieboeken wordt aangeboden. Spuistraat 210, Bungehuis VT Amsterdam

43 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 43 Fabula Rasa Studievereniging Algemene Literatuurwetenschappen Fabula Rasa is dé manier voor studenten literatuurwetenschap om wegwijs te worden in Amsterdam. Door samen spannende activiteiten te ondernemen en elke twee weken bij elkaar te komen voor een borrel of een feest helpen wij jou om een sterke sociale band te scheppen met je medestudenten. Onze activiteiten zijn vaak literair of cultureel van aard waardoor wij jou meer diepgang kunnen bieden in je studie. Studieboeken duur? Niet als je ze met korting bij ons bestelt! Literatuurwetenschap Elke twee weken komen we bij elkaar om gezellig te borrelen. Hiernaast organiseren wij ook open podia, literaire pubquizzen, een prachtig gala en een superleuke studiereis! Spuistraat 134, kamer VB Amsterdam False

44 44 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten tandheelkunde en mondzorgkunde Borrel elke donderdagavond, Café Havelaar, Voetboogstraat Elke woensdagmiddag en donderdagmiddag borrel op ACTA Favervuta Faculteitsvereniging Verenigde Universiteiten Tandheelkunde Wij organiseren ontspannende activiteiten voor de studenten zoals borrels, feesten, een gala, sporttoernooien, een autorally, karten, introductieweek, etc. Daarnaast worden ook workshops en symposia georganiseerd. Gustav Mahlerlaan 3004 Kamer 1N LA Amsterdam

45 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 45 FSA Financiele Studievereniging Amsterdam De Financiele Studievereniging Amsterdam (FSA) is een studievereniging voor financieel georienteerde studenten. Met ruim 4000 leden is deze vereniging de grootste financiele studievereniging van Nederland. De FSA organiseert zowel nationale als internationale projecten binnen de vakgebieden Finance, Accountancy, Investments en Consultancy. Kijk voor meer informatie op Financieel georienteerde studenten Plantage Muidergracht 24 Kamer P 2.02A/2.03A 1018 TV Amsterdam

46 46 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten Aardwetenschappen De GAOS-kamer is van maandag tot en met vrijdag open van 12 tot 14 uur voor al uw vragen over de opleidingen en voor de gezelligheid, het maakt niet uit: iedereen is welkom! GAOS Studievereniging Aardwetenschappen GAOS, Geografische Activiteiten en Onderwijs voor Studenten, is de studievereniging voor studenten Aardwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. GAOS heeft als doel het studeren leuker te maken door het organiseren van allerlei activiteiten buiten het vaste studieprogramma. Tegelijkertijd worden de contacten tussen studenten bevorderd en draagt GAOS bij aan een goede sfeer binnen de opleiding. Daarnaast draagt GAOS zorg voor verkoop van studieboeken en veldwerkmaterialen. Science Park 904 Kamer A XH Amsterdam

47 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 47 HELIOS Studievereniging Nederlandse Taal & Cultuur en Taal & Communicatie Helios is een actieve vereniging die je de gelegenheid biedt je medestudenten te leren kennen. Het introductieweekend staat voor de deur en er wordt weer wekelijks geborreld. Maar met je lidmaatschap kun je ook studieboeken met korting aanschaffen en lezingen, podiumavonden en taalcafés bijwonen. Daarnaast gaat Helios elk jaar op Actieve Leden Weekend en organiseert ze ook een studiereis. Kortom: Helios combineert het nuttige en het aangename van je studietijd! Studenten en docenten Nederlandse Taal en Cultuur & Taal en Communicatie Elke donderdag vanaf 21:00u in Café de Gaeper, Staalstraat 4. Spuistraat 134, kamer VB Amsterdam

48 48 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten van de Juridische Fac JFAS Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten Belangenbehartiging van met name rechtenstudenten in de ruimste zin van het woord. Te weten op het gebied van de studie door actualiteitencolleges, excursies, studiereis en een boekenverkoop (8% korting op studieboeken ). Maar ook het geven van feesten, borrels en een weekend ter introductie van de nieuwe studenten behoren tot onze activiteiten. Oudemanhuispoort CN Amsterdam jfas.com

49 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 49 Kanvas Kanvas Kanvas heeft als doel de kunstgeschiedenisstudent meer in aanraking te laten komen met de kunstwereld. Naast alles wat je geleerd hebt eens in het echt te bekijken, leer je ook je studiegenoten wat beter kennen. Wat ga je bijvoorbeeld doen als je bent afgestudeerd? Welke vakken kan je volgen op de andere universiteiten? Welke tentoonstelling moet je zien de komende tijd? Samen met een kern actieve leden houdt Kanvas je op de hoogte! Studenten Kunstgeschiedenis Elke donderdagavond Borrel in Café De Koningshut (Spuistraat 269). Diverse excursies naar musea, galeries en andere culturele bedevaartsoorden. Studie-ondersteunende activiteiten. Herengracht BX Amsterdam False

50 50 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten Geschiedenis & Kunstgeschiedenis UvA Wekelijkse borrel op dinsdag vanaf uur in Het Kalfje, Prinsenstraat 5. Voor leden kost bier slechts 2,00. Kleio Amsterdamsche studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Kleio is met haar ruim 700 leden een van de grootste en oudste verenigingen van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Kleio wil de studietijd van (kunst)geschiedenisstudenten verrijken door middel van onderwijs en nietonderwijs gerelateerde activiteiten. Kortom: bezoek onze site, word lid, profiteer van onze voordelige boekverkoop, schrijf je in voor ons spetterende kennismakingsweekend en ga tijdens de Intreeweek vooral met ons mee het (kunst) historische Amsterdam in! Spuistraat 134 (kamer 558) 1012 VB Amsterdam kleio-amsterdam.nl

51 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 51 Kwakiutl Antropologische Studievereniging Kwakiutl ASV Kwakiutl is de studievereniging voor alle studenten Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de UvA, en voor andere geïnteresseerden. Ze houdt zich bezig met het organiseren van een breed aantal studie gerelateerde activiteiten. Daarnaast organiseert de vereniging tal van sociale evenementen. ASV Kwakiutl is dus een breed georiënteerde vereniging die voor studenten de brug slaat tussen de studie, het dagelijks leven en actuele maatschappelijke vraagstukken. Antropologie & Ontwikkelingssociologie Elke donderdag van 17:00 tot 00:00: borrel in de Common Room in het Spinhuis (Zie adres). De plek om studenten te leren kennen, met regelmatig thema s, lezingen en gelegenheid tot eten. Oudezijds Achterburgwal 185 (kamer 0.13) 1012 DK Amsterdam

52 52 UVA-STUDIEVERENIGINGEN studenten GLTC en LTC Elke donderdagmiddag vanaf uur in cafe P96 (aan de Prinsengracht) Laverna Studievereniging voor Klassieke Talen en Latinistiek Laverna, opgericht in 1993, probeert studie en gezelligheid te combineren en mensen uit verschillende jaren met elkaar in contact te brengen. Naast de jaarlijkse hoogtepunten (eerstejaarsweekend en buitenlandreis) zijn er regelmatig lezingen en borrelen we wekelijks. Verder worden er feesten georganiseerd en bezoeken we toneel en opera. Ook kunnen studenten bij Laverna met korting studieboeken bestellen. Kortom: voor iedere klassieke talenstudent wat wils! Spuistraat 134, kamer VB Amsterdam

53 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 53 Los Guiris Studievereniging Spaans Los Guiris De doelstelling van Los Guiris is het bevorderen van de contacten tussen studenten, het bieden van hulp bij de studie en de studenten betrekken bij de Spaanse en Spaans- Amerikaaanse cultuur. Daarnaast houdt Los Guiris zich bezig met het organiseren van een jaarlijkse rondreis Spanje, themaborrels, feesten, culturele uitstapjes naar o.a. musea, theater en films, lezingen, dansles, introductieweekend en uitrekselbundels. Studenten Spaans aan de UvA Elke woensdag vanaf borrel in tapas café Duende Spuistraat 134, kamer VB Amsterdam

54 54 UVA-STUDIEVERENIGINGEN De MAA richt zich op 3e jaars, pre-master en master studenten van de UvA en de VU in Amsterdam Maandelijkse borrel in Cafe Volle Maan, Sarphatipark 4, Amsterdam MAA Marketing Associatie Amsterdam De Marketing Associatie Amsterdam (MAA) is de universitaire intermediair tussen marketingtheorie en marketingpraktijk. De MAA heeft als doel om een inspirerend marketing netwerk te creëren met haar leden, relevante bedrijven en de wetenschap. De MAA wil haar leden en andere marketinggeïnteresseerden inspiratie geven door gerichte marketing activiteiten te organiseren. Daarnaast biedt de MAA haar leden de mogelijkheid om hun onderlinge banden te versterken en netwerken. Roetersstraat 11, Kamer E WB Amsterdam ma-amsterdam.nl

ASVA verenigingengids 2010 2011

ASVA verenigingengids 2010 2011 ASVA verenigingengids 2010 2011 Colofon In opdracht van Redactie Design Fotografie Acquisitie de ASVA studentenunie Sophie Villerius, Doenja Peeters Emil Pepic Wilko Miletic e.a. Maaike de Reuver, Kirsten

Nadere informatie

VOORSTEL STUDIEVERENIGINGEN VAN

VOORSTEL STUDIEVERENIGINGEN VAN VOORSTEL STUDIEVERENIGINGEN VAN DE FACULTEIT MAATSCHAPPIJ- EN GEDRAGSWETENSCHAPPEN RUIMTE IN HET NIEUWE ROETERSEILAND COMPLEX 1 VOORWOORD 12 NOVEMBER 2012 FV-FMG UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM Voor u ligt

Nadere informatie

Studeren aan de. universiteit 2011-2012. Alles wat je moet weten als je kiest voor een universitaire studie

Studeren aan de. universiteit 2011-2012. Alles wat je moet weten als je kiest voor een universitaire studie Studeren aan de universiteit 2011-2012 Alles wat je moet weten als je kiest voor een universitaire studie 2 Op weg naar je nieuwe leven Studeren aan een universiteit is meer dan colleges volgen of thuis

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015 51ste bestuur der Studievereniging Machiavelli

Beleidsplan 2014-2015 51ste bestuur der Studievereniging Machiavelli Beleidsplan 2014-2015 51ste bestuur der Studievereniging Machiavelli Van links naar rechts Robin Verhey Roderick Witjas Sammie Peters Maxim Sonnega Vincenzo Gomes Eva Kristel Michiel Piersma Coördinator

Nadere informatie

Studenten aan de universiteit zijn niet voor één gat te vangen. Ze zijn op zoek naar

Studenten aan de universiteit zijn niet voor één gat te vangen. Ze zijn op zoek naar Op weg naar je nieuwe leven Studeren aan een universiteit is meer dan colleges volgen of thuis in de studieboeken duiken. Het is een manier van leven. Je bezoekt een interessante lezing of brengt de middag

Nadere informatie

HvA AMSTELCAMPUS Kwantitatief onderzoek naar de bekendheid en beleving van de Amstelcampus onder HvA-studenten

HvA AMSTELCAMPUS Kwantitatief onderzoek naar de bekendheid en beleving van de Amstelcampus onder HvA-studenten HvA AMSTELCAMPUS Kwantitatief onderzoek naar de bekendheid en beleving van de Amstelcampus onder HvAstudenten FERNANDO MCDOUGAL CAROLINE VAN TEEFFELEN AMSTERDAM, JULI 204 2 INHOUDSOPGAVE VOORAF ACHTERGROND

Nadere informatie

In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden.

In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden. Sociologisch Epicentrum - beleidsplan - 2013-2014 Beleidsplan studievereniging SEC 2014/2015 In dit document kan je alle informatie over het bestuur en de studieverenigingvan Sociologie vinden. 1 Beste

Nadere informatie

Introductieboekje 2015 Welkom bij SV Esperia!

Introductieboekje 2015 Welkom bij SV Esperia! *** LET OP *** Je kan je vanaf nu inschrijven voor het introductiekamp en de introductieactiviteiten van studievereniging Esperia! Dit kan je doen via onze website www.svesperia.nl onder het kopje Inschrijven

Nadere informatie

JUNI ALTIJD DRUK. de actieve student in Amsterdam. opinie DE ACTIEVE STUDENT IS ER KLAAR MEE

JUNI ALTIJD DRUK. de actieve student in Amsterdam. opinie DE ACTIEVE STUDENT IS ER KLAAR MEE JUNI ALTIJD DRUK de actieve student in Amsterdam een eigen bedrijf starten 6 TIPS VAN STUDENTENONDERNEMERS asva onderzoek WAARMEE VERDOEN WE ONZE TIJD? opinie DE ACTIEVE STUDENT IS ER KLAAR MEE festivalagenda

Nadere informatie

Zoekt een nieuw bestuur

Zoekt een nieuw bestuur Zoekt een nieuw bestuur Zoek je een uitdaging naast je studie? Vertegenwoordig 40.000 Zwolse studenten en wordt bestuurslid bij het Studenten Overleg Orgaan Zwolle Voorwoord Beste lezer, Wil jij de belangen

Nadere informatie

Ben jij de ingenieur van de toekomst?

Ben jij de ingenieur van de toekomst? Ben jij de ingenieur van de toekomst? Alles wat je wilt weten over studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven Maak je dromen waar! Ontdek het Bachelor College Collegejaar 2015/2016 Smart mobility

Nadere informatie

Bedrijfswetenschappen. Studiegids 2006/2007

Bedrijfswetenschappen. Studiegids 2006/2007 Bedrijfswetenschappen Studiegids 2006/2007 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Algemene informatie voor bachelorstudenten 9 1.1 Algemeen 9 1.2 Voorzieningen voor studenten 9 1.2.1 Informatievoorziening 9 1.2.2

Nadere informatie

WWW.STUDENT.UVA.NL > JE OPLEIDING > A-Z > TAAL EN DE ARBEIDSMARKT

WWW.STUDENT.UVA.NL > JE OPLEIDING > A-Z > TAAL EN DE ARBEIDSMARKT Faculteit der Geesteswetenschappen Taal en toekomst Arbeidsmarktperspectieven na een talenstudie WWW.STUDENT.UVA.NL > JE OPLEIDING > A-Z > TAAL EN DE ARBEIDSMARKT Inhoud Voorwoord 1 Taal en toekomst 2

Nadere informatie

Waar kom jij terecht?

Waar kom jij terecht? met gastspreker Jan Kees de Jager Waar kom jij terecht? www.utrechtsebedrijvendag.nl Colofon JURIDISCHE STUDENTEN VERENIGING TE UTRECHT Bedrijvendagcommissie 2013 / 2014 Jansveld 44, 3512 BH Utrecht T

Nadere informatie

Informatiepakket Actief Lidmaatschap 2015-2016

Informatiepakket Actief Lidmaatschap 2015-2016 Informatiepakket Actief Lidmaatschap 20152016 Welkom bij de MAA! Heb jij passie voor marketing? Wil jij je naast je studie ontwikkelen door bijvoorbeeld een bijdrage te leveren aan de organisatie van een

Nadere informatie

Studiegids Windesheim Flevoland 2013/2014

Studiegids Windesheim Flevoland 2013/2014 Studiegids Windesheim Flevoland 2013/2014 www.windesheimflevoland.nl Inhoudsopgave Welkom bij Windesheim Flevoland! Beste student, Welkom bij Windesheim Flevoland! Wat maakt studeren bij Windesheim Flevoland

Nadere informatie

Magazine voor studiekiezers. nummer 3 oktober 2011. Straks student

Magazine voor studiekiezers. nummer 3 oktober 2011. Straks student Magazine voor studiekiezers nummer 3 oktober 2011 Straks student Voorlichtingsdag RUG, 4 november Dagboek van een eerstejaars Hotspots in Groningen, de beste tips voor kamer, kroeg en keuken De RUG, groot

Nadere informatie

Werk voor je toekomst!

Werk voor je toekomst! Bedrijvendagen 2015 Universiteit Twente 17 februari - 26 maart Werk voor je toekomst! www.bedrijvendagentwente.nl Bedrijvendagen 2015 Universiteit Twente Colofon Dit is een uitgave van de Stichting Bedrijvendagen

Nadere informatie

RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo. Zoetermeer

RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo. Zoetermeer RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo Zoetermeer 2 013 / 2 014 Alfrink College Inhouds opgave > INHOUDSOPGAVE Informatie voor ouders en leerlingen 2 Welkom op het Alfrink College 4 Het

Nadere informatie

De Landelijke Studenten Vakbond is

De Landelijke Studenten Vakbond is De Landelijke Studenten Vakbond is Voorwoord Beste geïnteresseerde, Terwijl wij als huidig bestuur nog volop bezig zijn, is de zoektocht naar nieuwe bestuursleden gestart. Vanuit de bestuurskamer typ ik

Nadere informatie

ASVA Studentenunie in perspectief. Een beeld van de toekomst

ASVA Studentenunie in perspectief. Een beeld van de toekomst ASVA Studentenunie in perspectief Een beeld van de toekomst Voorwoord De bepaling van de koers die de ASVA Studentenunie zou moeten varen blijft een veel besproken onderwerp. Hoewel dit intern soms leidt

Nadere informatie

De FSA heeft een nieuw onderkomen!

De FSA heeft een nieuw onderkomen! www.fsa.nl OKTOBER 2005, TIENDE JAARGANG, NUMMER 1 De FSA heeft een nieuw onderkomen! AMSTERDAM, RICHARD JONKMAN EN WILLEM ALBERTS Zoals velen van jullie al gemerkt hebben zijn de afgelopen zomermaanden

Nadere informatie

COLOFON. 22 maart 2013 J S V U

COLOFON. 22 maart 2013 J S V U COLOFON JURIDISCHE STUDENTEN VERENIGING TE UTRECHT BEDRIJVENDAGCOMMISSIE 2012 / 2013 Jansveld 44, 3512 BH Utrecht 030 24 00 811 bedrijvendag@jsvu.nl www.utrechtsebedrijvendag.nl 22 maart 2013 J S V U REDACTIE

Nadere informatie

De alumni van Wiskunde vertellen. Mathematisch Instituut

De alumni van Wiskunde vertellen. Mathematisch Instituut De alumni van Wiskunde vertellen Mathematisch Instituut Bekijk je mogelijkheden op onze website www.studereninleiden.nl en vind je studie Als afgestudeerde wiskundige heb je geleerd om complexe problemen

Nadere informatie

Informatiebundel Voor Bestuur 2013-2014. Studievereniging POLIS

Informatiebundel Voor Bestuur 2013-2014. Studievereniging POLIS Informatiebundel Voor Bestuur 2013-2014 Studievereniging POLIS Tilburg, maart 2013 Studievereniging POLIS Tilburg University Locatie: P. 3.217 Warandelaan 2 Tilburg Postadres: Postbus 90153 5000 LE Tilburg

Nadere informatie

sector periodiek van studievereniging Kraket jaargang 5 nummer 2 juni 2015

sector periodiek van studievereniging Kraket jaargang 5 nummer 2 juni 2015 sector periodiek van studievereniging Kraket jaargang 5 nummer 2 juni 2015 MIcompany passie voor data & analytics docent vertelt communicatie en econometrie? alumnivereniging tijd voor verandering de week

Nadere informatie

Instroom 2011-2012. Masteropleidingen. Algemene informatie voor hbo ers. Explore your mind, be THE INNOVATOR. Where innovation starts

Instroom 2011-2012. Masteropleidingen. Algemene informatie voor hbo ers. Explore your mind, be THE INNOVATOR. Where innovation starts Instroom 2011-2012 Masteropleidingen Algemene informatie voor hbo ers Explore your mind, be THE INNOVATOR Where innovation starts Studeren aan de TU/e - mastergids voor hbo ers Masteropleidingen instroom

Nadere informatie

Beleidsplan S.V. RealTime

Beleidsplan S.V. RealTime Beleidsplan S.V. RealTime Bestuur 2014-2015 Versienummer: Publicatiedatum: 6-10-2014 Bestuursjaar: 2014-2015 Auteur: Vincent Hummel Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van het vijftiende bestuur, oftewel

Nadere informatie

Docenten weten waar ze het over hebben

Docenten weten waar ze het over hebben Next level leraar Kijk jij graag verder dan de muren van het klaslokaal? Bij de Marnix Academie leer je niet alleen les te geven in een groot aantal vakken, je leert ook te kijken naar de ontwikkeling

Nadere informatie

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015

Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 der S.V. RealTime 20 januari 2015 Secretarieel halfjaarverslag 2014-2015 Irene Klaren Secretaris 14-15 Versie 1.2 Studievereniging RealTime

Nadere informatie