INHOUDSOPGAVE. Voorwoord. ASVA studentenunie. Verenigingen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUDSOPGAVE. Voorwoord. ASVA studentenunie. Verenigingen"

Transcriptie

1 INHOUDSOPGAVE 4 8 Voorwoord ASVA studentenunie Verenigingen UvA-studieverenigingen HvA-studieverenigingen Studentenverenigingen Studentensportverenigingen Studentenorganisaties Medezeggenschap Politieke jongerenorganisaties Studententijdschriften Index

2 2

3 IN OPDRACHT VAN ASVA studentenunie REDACTIE Nina van Douwen VORMGEVING Barend Wilschut FOTOGRAFIE Emil Pepic, Vera Duivenvoorden UITGAVE COLOFON 3 De Verenigingengids is een uitgave van de ASVA studentenunie XVIIIe uitgave, Amsterdam 2014 CONTACT ASVA Studentenunie Nieuwe Achtergracht WV Amsterdam De ASVA studentenunie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden. Niets uit deze gids mag worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van de ASVA studentenunie.

4 4 BESTE STUDENT, Als voorzitter van ASVA ben ik trots op het grote aantal verenigingen dat in deze gids te vinden is. Jij gaat komend jaar kennis maken met het Amsterdamse studentenleven en hopelijk zal deze gids je hierbij helpen. In dit boekje vind je welke verenigingen Amsterdam allemaal heeft. Als jij veel van sporten houdt, staan er in dit boekje allerlei verengingen van roeien tot paardrijden waar je lid van kunt worden. Maar ook als je van debatteren, schilderen of gewoon heel veel van feesten houdt, vind je in dit boekje verenigingen die bij jou passen. ASVA is dé belangenbehartiger van de Amsterdamse student en is de overkoepelende studentenorganisatie: veel van de verenigingen in deze gids

5 5 komen maandelijks bij elkaar op overleggen georganiseerd door ASVA. Maar alhoewel het natuurlijk ontzettend belangrijk is doen we als belangenbehartiger meer dan alleen het maken van verenigingengidsen en spreken met de verenigingen. Zo zorgen we ervoor dat er meer studentenwoningen in Amsterdam komen. Dankzij ASVA heeft de gemeente Amsterdam beloofd extra studentenwoningen te gaan bouwen. Maar alleen beloven is natuurlijk niet genoeg, ASVA gaat er komende tijd voor zorgen dat de gemeente zich hier ook aan houdt. Er gebeurt ook veel op het gebied van onderwijs, zoals de mogelijke invoering van het leenstelsel.

6 6 ASVA is fel tegenstander van een leenstelsel en zal de komende tijd vechten voor het behoud van de studiefinanciering voor iedereen! Wij geloven dat studeren meer is dan alleen het halen van studiepunten. Het gaat erom dat je uitgedaagd wordt, dat je jezelf ontwikkelt, dat je dingen gaat doen in je studietijd die je van tevoren nooit had kunnen bedenken. Dat je fouten maakt, dat je domme dingen doet. Want we hebben behoefte aan rebellen die de wereld kunnen verbeteren, niet aan suffe schaapjes uit een leerfabriek. Namens ASVA en alle studie- en studentenverenigingen wensen wij jou een hele leuke introductieperiode en een geweldige studietijd toe! Esther Crabbendam Voorzitter ASVA studentenunie 13 14

7 7

8 8 ASVA VOOR DE AMSTERDAMSE STUDENT De ASVA studentenunie zet zich elke dag in voor de belangen van alle studenten aan de Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam. ASVA strijdt voor kwalitatief goed onderwijs, voldoende en betaalbare studentenwoningen en een actief studentenleven. Wij helpen studenten met de alledaagse problemen waar zij tegenaan lopen. Daarom biedt ASVA bijvoorbeeld woonruimte, rechtshulp, fietsen en verzekeringen aan. Daarnaast geven we antwoord op al je vragen over het studentenleven. ASVA is aangesloten bij de landelijke studentenorganisaties (LSVb en ISO).

9 9 9

10 10 ASVA IS ER VOOR JOU Om ervoor te zorgen dat jij alles uit je studententijd kan halen, lobbyt ASVA bij de UvA en HvA, de gemeente Amsterdam en de landelijke politiek op het gebied van onderwijs en studentenvoorzieningen. Zo heeft ASVA ervoor gezorgd dat de politiek eindelijk werk maakt van het tekort aan studentenkamers. Ook organiseren we congressen en debatten om studentenbelangen aan het licht te brengen. Daarnaast heeft ASVA een eigen onderzoeksbureau om meer inzicht te krijgen in studentgerelateerde onderwerpen en zorgen we ervoor dat het studentenbelang goed gehoord wordt in de media. Ten slotte biedt ASVA steun aan studie- en studentenverenigingen, bijvoorbeeld door het organiseren van trainingen.

11 11 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? Fietsverkoop iedere donderdag uur. Ook bakfietsverhuur. Cursussen die je studie ondersteunen, zoals speedreaden. Gratis rechtshulp voor en door studenten. Hulp bij het opzetten van een project of evenement. Actueel kameraanbod en tips voor het vinden van je eerste kamer op onze website. i Belangrijk nieuws over huisvesting, bezuinigingen, en onderwijs. Voor een gedetailleerde beschrijving van de verschillende ASVA diensten kijk op pagina 14 (kamers), 17 (fietsen), 18 (bakfiets), 21 (ASVA Academy), 22(onderzoek), 24 (rechtsbureau) en 26 (actief bij ASVA).

12 12 WORD LID Als lid van ASVA kun je gebruik maken van al onze diensten. Bovendien steun je dan onze organisatie, waardoor wij ons kunnen blijven inzetten voor alle studenten in Amsterdam. Lidmaatschap van ASVA kost je 15,- per jaar. Als je lid bent van één van onze partnerverenigingen, bijvoorbeeld van je studievereniging, kost het je 10,-. Je kunt lid worden via onze website. Kijk voor meer informatie op STUDENTENBALIE Bij de ASVA studentenbalie kun je terecht met al je vragen over het studentenleven. Hier zit elke werkdag een ASVA-medewerker die jou verder helpt. Bij deze balie is het mogelijk om ter plekke lid te worden, hier vindt de fietsverkoop plaats (zie p.17) en hier kun je terecht voor de loting van de kamers (zie p.14). ASVA heeft een studentenbalie op de UvA en op de HvA.

13 13 CONTACTINFORMATIE Studentenbalie (UvA) CREA Nieuwe Achtergracht WV Amsterdam Telefoon: Openingstijden: 12:30 16:00 (ma-vr) Fietsverkoop: elke donderdag vanaf 12:30 (zie p.17) Studentenbalie (HvA) HvA Kohnstammhuis Wibautstraat GM Amsterdam Openingstijden: 9:00-12:30 Open op dinsdag en donderdag

14 14 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? KAMERS ASVA biedt gratis kamerbemiddeling aan. Op vind je het actuele kameraanbod. Als je interesse hebt in een van de aangeboden kamers, kun je je opgeven voor de loting door te bellen, mailen of door langs te komen bij de studentenbalie (kijk voor het adres op p.13). Daarnaast vind je op onze website een kamerstappenplan, met handige tips voor hoe je een kamer kan vinden in Amsterdam.

15 15

16 16 16

17 17 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? FIETSEN In Amsterdam is een fiets onmisbaar. ASVA biedt de goedkoopste legale fietsen van Amsterdam: voor slechts 60 ben je in het bezit van een goede fiets. De fietsverkoop vindt elke donderdag om 12:30 uur plaats bij de ASVA studentenbalie (voor adres zie p.13). Je moet wel lid van ASVA zijn (of ter plekke worden) en je identiteitsbewijs meenemen. Als ASVA-lid kun je één keer per jaar een fiets kopen. Hoe je lid wordt van ASVA lees je op p.12.

18 18 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? BAKFIETS Bij ASVA kun je een multifunctionele bakfiets huren. De kosten zijn 10 voor het eerste dagdeel en 5 voor elk volgend dagdeel. Ook vragen we een borgsom van 150 en een identiteitsbewijs. Mail of bel de ASVA studentenbalie om de bakfiets te reserveren (contactgegevens vind je op p.13).

19 19 19

20 20 20

21 21 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? ASVA ACADEMY Als student wil je natuurlijk zoveel mogelijk leren in je studententijd, maar niet alles wordt op de universiteit of hogeschool aangeboden. Daarom is er ASVA ACADEMY, waar je als student of vereniging een aanvraag kunt doen voor een cursus. Wil jij leren presenteren, onderhandelen, vergaderen of photoshoppen? Mail naar en wij brengen je in contact met een student uit ons netwerk die jou dit kan leren.

22 22 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? ONDERZOEK Om de belangen van studenten te kunnen behartigen moet ASVA natuurlijk weten wat er speelt in de studentenwereld. Daarom heeft ASVA een onderzoeksbureau. Dit bureau doet bijvoorbeeld onderzoek naar studenteninspraak, onderwijsvoorzieningen, de organisatie van het onderwijs of studentenhuisvesting. Deze onderzoeken vormen een betrouwbare bron van informatie en worden door de UvA, de HvA, andere organisaties en de pers serieus genomen.

23 23 23

24 24 WAT DOET ASVA VOOR MIJ? RECHTSBUREAU Als Amsterdamse student zul je tijdens je studie verschillende contracten ondertekenen. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een kamer of het aangaan van een arbeidsovereenkomst. Je hoopt natuurlijk dat dit allemaal probleemloos verloopt, maar wat doe je als dat niet zo is? Ook in je onderwijs kun je tegen hindernissen oplopen, bijvoorbeeld als je het niet eens bent met de uitslag van een tentamen. Met alle juridische vragen en problemen kun je terecht bij het rechtsbureau van ASVA. Hier werken enthousiaste (rechten)studenten die klaar staan om medestudenten met hun juridische problemen verder te helpen. Rechtsgebieden waar ASVA je mee kan helpen zijn onder andere huurrecht, arbeidsrecht, onderwijsrecht en problemen met DUO. Ook helpt het rechtsbureau je bij het vinden van de juiste weg binnen de UvA of HvA als je ergens mee zit of als je het niet eens bent met de gang van zaken binnen het onderwijs dat je volgt.

25 25 VRAGEN? Voor korte vragen kan je bellen met het Front Office of je kunt bij de studentenbalie langsgaan. Het Front Office weet het antwoord op de meeste vragen. Heb je een wat langere of ingewikkelde vraag, dan is het handiger als je het probleem in een mail verwoordt. Er wordt dan een afspraak voor je gemaakt bij het Back Office. Op het Back Office werken enthousiaste, gevorderde rechtenstudenten die met jouw zaak aan de slag gaan. CONTACTINFORMATIE ASVA rechtsbureau Front Office ASVA studentenbalie (UvA) CREA Nieuwe Achtergracht WV Amsterdam Telefoon: ASVA rechtsbureau Back Office (alleen op afspraak) Gebouw J/K, kamer B62, rechts tegenover de ingang Valckenierstraat XE Amsterdam

26 26 ACTIEF BIJ ASVA Bij ASVA krijg je de ruimte om invulling te geven aan je eigen ideeën en initiatieven. Je doet nuttige contacten op en ontplooit je talenten. Bovendien brengt ASVA veel gezelligheid! Vijf bestuurleden werken full-time. Zij geven leiding aan ongeveer 25 studenten die ieder hun eigen taak hebben. Werken bij ASVA betekent dat je veel ervaring opdoet en tegelijkertijd bijdraagt aan een goede zaak: de belangen van tienduizenden Amsterdamse studenten. ASVA biedt je niet alleen een leuke bijbaan met veel vrijheid, maar ook werkervaring die bij je opleiding past en een leuke werksfeer met medestudenten. Zo kun je bijvoorbeeld medewerker worden en actief helpen op het gebied van studentenhuisvesting of juist als commissielid meehelpen aan de nieuwe ASVA krant.

27 27 Bij ASVA werken is voor een deel je inzetten voor een goed doel, maar het betekent vooral een functie met mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Er wordt daarnaast verwacht dat jij je naast je gewone taken af en toe inzetbij activiteiten vanasva. Ook ben je als student steeds meer geïnteresseerd in de belangen die een student heeft. Ben jij nieuwsgierig naar ASVA en wil jij je voor ons komen inzetten? Of vind je juist dat ASVA wat verkeerd doet? Maak jij graag het leven van de Amsterdamse student een stukje beter? Wij staan open voor nieuwe ideeën en initiatieven binnen onze organisatie en wij zoeken voortdurend actieve studenten die ons willen komen versterken. Dit kan bijvoorbeeld ook door het helpen bij een evenement, het schrijven van een blog of het maken van filmpjes. Interesse en ideeën? Twijfel dan niet en stuur een mailtje

28 UVA - STUDIEVERENIGINGEN

29 Aan de UvA heeft (bijna) elke opleiding een studievereniging. Vaak geven ze korting op boeken en organiseren ze studiegerelateerde activiteiten zoals lezingen, rondleidingen en reizen. Het is ook een plek om veel mensen van je studie te leren kennen. Het is dus zeker de moeite waard om lid te worden van de vereniging van jouw studie!

30 30 UVA-STUDIEVERENIGINGEN A.A.S Amsterdam Americanist Society The Amsterdam Americanist Society is a student-run network. Its members include BA and MA students in American Studies and related fields at the University of Amsterdam, as well as alumni. Its purpose is to broaden connections between students, staff, alumni, and the city of Amsterdam. The Society facilitates events and gatherings in the area, and serves as a platform for ideas beyond the classroom. amsterdamamericanistsociety.nl

31 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 31 ACD Amsterdams Chemisch Dispuut Het ACD is een studievereniging die zich ten doel stelt de scheikunde studie te bevorderen en de belangen van de studenten te behartigen. Dit doet het bestuur onder andere door middel van boeken- en labjassenverkoop, thee- en koffieservice en het organiseren van lezingen en excursies. Een ander doel is ook voor binding tussen studenten te zorgen met borrels en activiteiten. Verder zorgt het bestuur er voor dat de klachten en suggesties van studenten bij de juiste mensen terecht komen. Studenten Scheikunde c Wekelijkse borrel op vrijdagmiddag/avond Sportevenementen Feesten Lezingen en excursies Werkdagen , Science Park 904, kamer A

32 32 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studieverenigingen en Facultaire Bladen aan de Faculteit der Geesteswetenschappen Na iedere ARV (vier keer per jaar) is er een borrel in de ALPHA-kamer. ALPHA Algemeen Platform Humaniora Amsterdam ALPHA is de faculteitsvereniging van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de UvA. Studieverenigingen en Bladen van de faculteit kunnen bij ons terecht voor subsidie. Een andere functie van ALPHA is de belangenbehartiging en praktische ondersteuning voor studieverenigingen en bladen. Zo houden wij contact met het faculteitsbestuur, ICT, gebouwbeheer, de FSR en ASVA. Ten slotte organiseert ALPHA elk voorjaar de Dag van de Geesteswetenschappen. Spuistraat Kamer VB Amsterdam

33 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 33 AmFiBi Amsterdamse Filosofen Binding AmFiBi is er voor de Amsterdamse filosofiestudent. Het bestuur en de actieve leden organiseren filosofische, gezellige, culturele en praktische activiteiten. Filosofiestudenten UvA Elke dinsdag vanaf 20:30 borrel Oude Turfmarkt 141, kamer GC Amsterdam

34 34 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten en geïnteresseerden religiestudies kijk op de site voor informatie ARS Notoria Studievereniging ARS Notoria Het doel van onze vereniging is het organiseren van activiteiten voor studenten van de opleiding Religiestudies, studenten die een of meerdere vakken van de opleiding volgen en andere geïnteresseerden. Deze activiteiten zijn heel uiteenlopend; zo organiseren we borrels en filmavonden, maar ook meer inhoudelijke activiteiten zoals excursies naar musea en religieuze gebouwen. Het religieuze leven in Amsterdam is heel rijk en dat willen we graag laten zien! Oude Turfmarkt GC Amsterdam

35 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 35 ASA ASA International Law ASA International Law is de studievereniging voor iedereen die geïnteresseerd is in internationaal recht. Wij organiseren discussies, excursies, debatten, gastcolleges, paper bag lunches en een buitenlandse studiereis. Lidmaatschap is gratis en betekent dat je via op de hoogte zult worden gehouden van al onze activiteiten. geïnteresseerden in Intern. recht 0 0 Oudemanhuispoort 4, postvak CN Amsterdam

36 36 UVA-STUDIEVERENIGINGEN AUC Students AUCSA organises activities for our student community at AUC, such as sport events, trips and parties, complementing the academic part of student life with a social one. AUCSA Amsterdam University College Student Association AUCSA is the umbrella organization that covers all the social activities at AUC. It provides funding to activities and supports committees where necessary. The organization listens to its members and acts according to their demands. AUCSA is made by the students for the students. Together with all its members, the AUCSA board strives for the further development of extra-curricular student activities at AUC. Sciencepark XG Amsterdam aucsa.nl

37 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 37 Cercle d Amis Studievereniging Franse studenten Cercle d Amis Gedurende het cursusjaar zullen wij o.a. wijnproeverijen, uitwisseling naar Strasbourg, Parijsreis, culinaire activiteiten, filmavonden en nog veel meer organiseren. Genoeg activiteiten om met z n allen onder genot van een petit vin de francofolie te vieren! Studeer je Frans of Europese studies of heb je gewoon iets met Frankrijk, de taal, het chanson, het eten, het landschap, de Cote? Word dan lid van Cercle d Amis! Parijsreis, Prend-ta-bouffe, Pubquiz, Filmavond, Uitwisseling Strasbourg, Lezingen, Wijnproeverij, Karaoke en regelmatig een borrel! Spuistraat VB Amsterdam

38 38 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten Pedagogische Wetenschappen, Onderwijskunde en Universitaire PABO aan de UvA (Niet-)Studiegerelateerde activiteiten: Kindertelefoon, Spirit, borrels, feesten, shoppen in Antwerpen, Walibi Studiereizen: Israël, Riga, Gambia Symposia: FAS, mindfulness, cyberpesten Comenius Comenius Studievereniging Pedagogiek en Onderwijskunde Gedurende het hele jaar organiseren wij (niet-)studiegerelateerde activiteiten, zoals bezoeken aan pedagogische- en onderwijskundige instellingen, symposia, feesten, borrels en studiereizen. Leden kunnen gebruik maken van de samenvattingen op blackboard. Verder hebben we ons eigen kwartaal Magazine: GROEI. Je kan als lid van Comenius bij ons je studieboeken kopen met 10% korting. Wij organiseren elk jaar het Comenius H. EerstejaarsWeekend (CHEW) voor de nieuwe eerstejaars. Nieuwe Prinsengracht 130 GS VZ Amsterdam

39 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 39 CONGO Comt Onoos len Naerstighlijck Gheleertheydt Ontvanghen CONGO is de studievereniging van Biologie, Bio-medische Wetenschappen en Psychobiologie aan de UvA. Opgericht als een klein biologenclubje in 1919 en uitgegroeid tot een grote actieve vereniging. Een zeskoppig bestuur en ongeveer 150 actieve leden, organiseren activiteiten van een EJW tot wintersport, feesten en de epische liftwedstrijd. Ook is CONGO dé plek waar je je boeken kunt kopen en terecht kunt met vragen en klachten over je studie. Kortom, een vereniging waar niets moet en alles mag! Stud. Biologie, Bio-Medische Wetenschappen en Psychobiologie Er is iedere dinsdagavond borrel in Cafe de Havelaar van tot uur. Deze avond staan er ook leden van Congo achter de bar. Eén keer in de maand is er themaborrel, waarbij het bier 1 euro is. Science Park HX Amsterdam

40 40 UVA-STUDIEVERENIGINGEN studenten Italiaanse Taal en Cultuur Maandelijkse borrel, locatie T.B.A. Convivio Studievereniging Italiaans Elke student(e) Italiaans is welkom bij Convivio! Wij organiseren allerlei Italiaanse activiteiten om je kennis te vergroten en je medestudenten te leren kennen. De naam Convivio( banket )is gebaseerd op het gelijknamige werk van Dante, de grootste schrijver uit de Italiaanse literatuurgeschiedenis, over de vraag hoe zoveel mogelijk mensen disgenoot kunnen worden van zijn banket van kennis. Om je honger naar Italiaanse kennis te stillen ben je bij Convivio dus aan het juiste adres! Spuistraat VT Amsterdam studieverenigingconvivio.nl

41 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 41 ELSA The European Law Students Association ELSA is een Europese vereniging voor rechtenstudenten, actief in meer dan 40 landen en met leden. In Amsterdam organiseren we reizen, lezingen en borrels voor Nederlandse studenten met internationale ambities! Rechtenstudenten Vaak na de bekende kroeglezingen, waar we borrelen met bijvoorbeeld een ambassadeur of een internationale rechter. Ook tijdens bezoeken op de zuidas wordt er genoeg geborreld! Oudemanhuispoort 4, kamer A CN Amsterdam +31 (0)

42 42 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten Engelse Taal & Cultuur (UvA) en studenten die affiniteit met Engels hebben door bijvoorbeeld een minor of overlappende vakken aan de UvA Maandelijkse borrel, feestjes met andere studieverenigingen, ledenweekend, studiereis, boekverkoop, book club, film screenings, lectures Etcetera Studievereniging Engelse Taal & Cultuur (UvA) Studievereniging Etcetera heeft als doel studenten Engels met elkaar in contact te brengen via de activiteiten die zij organiseert. Ook probeert Etcetera een aanvulling te zijn op de studie Engels door middel van het organiseren van lectures, film screenings en het houden van de boekverkoop, waarbij onze leden een aantrekkelijke korting op de studieboeken wordt aangeboden. Spuistraat 210, Bungehuis VT Amsterdam

43 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 43 Fabula Rasa Studievereniging Algemene Literatuurwetenschappen Fabula Rasa is dé manier voor studenten literatuurwetenschap om wegwijs te worden in Amsterdam. Door samen spannende activiteiten te ondernemen en elke twee weken bij elkaar te komen voor een borrel of een feest helpen wij jou om een sterke sociale band te scheppen met je medestudenten. Onze activiteiten zijn vaak literair of cultureel van aard waardoor wij jou meer diepgang kunnen bieden in je studie. Studieboeken duur? Niet als je ze met korting bij ons bestelt! Literatuurwetenschap Elke twee weken komen we bij elkaar om gezellig te borrelen. Hiernaast organiseren wij ook open podia, literaire pubquizzen, een prachtig gala en een superleuke studiereis! Spuistraat 134, kamer VB Amsterdam False

44 44 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten tandheelkunde en mondzorgkunde Borrel elke donderdagavond, Café Havelaar, Voetboogstraat Elke woensdagmiddag en donderdagmiddag borrel op ACTA Favervuta Faculteitsvereniging Verenigde Universiteiten Tandheelkunde Wij organiseren ontspannende activiteiten voor de studenten zoals borrels, feesten, een gala, sporttoernooien, een autorally, karten, introductieweek, etc. Daarnaast worden ook workshops en symposia georganiseerd. Gustav Mahlerlaan 3004 Kamer 1N LA Amsterdam

45 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 45 FSA Financiele Studievereniging Amsterdam De Financiele Studievereniging Amsterdam (FSA) is een studievereniging voor financieel georienteerde studenten. Met ruim 4000 leden is deze vereniging de grootste financiele studievereniging van Nederland. De FSA organiseert zowel nationale als internationale projecten binnen de vakgebieden Finance, Accountancy, Investments en Consultancy. Kijk voor meer informatie op Financieel georienteerde studenten Plantage Muidergracht 24 Kamer P 2.02A/2.03A 1018 TV Amsterdam

46 46 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten Aardwetenschappen De GAOS-kamer is van maandag tot en met vrijdag open van 12 tot 14 uur voor al uw vragen over de opleidingen en voor de gezelligheid, het maakt niet uit: iedereen is welkom! GAOS Studievereniging Aardwetenschappen GAOS, Geografische Activiteiten en Onderwijs voor Studenten, is de studievereniging voor studenten Aardwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. GAOS heeft als doel het studeren leuker te maken door het organiseren van allerlei activiteiten buiten het vaste studieprogramma. Tegelijkertijd worden de contacten tussen studenten bevorderd en draagt GAOS bij aan een goede sfeer binnen de opleiding. Daarnaast draagt GAOS zorg voor verkoop van studieboeken en veldwerkmaterialen. Science Park 904 Kamer A XH Amsterdam

47 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 47 HELIOS Studievereniging Nederlandse Taal & Cultuur en Taal & Communicatie Helios is een actieve vereniging die je de gelegenheid biedt je medestudenten te leren kennen. Het introductieweekend staat voor de deur en er wordt weer wekelijks geborreld. Maar met je lidmaatschap kun je ook studieboeken met korting aanschaffen en lezingen, podiumavonden en taalcafés bijwonen. Daarnaast gaat Helios elk jaar op Actieve Leden Weekend en organiseert ze ook een studiereis. Kortom: Helios combineert het nuttige en het aangename van je studietijd! Studenten en docenten Nederlandse Taal en Cultuur & Taal en Communicatie Elke donderdag vanaf 21:00u in Café de Gaeper, Staalstraat 4. Spuistraat 134, kamer VB Amsterdam

48 48 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten van de Juridische Fac JFAS Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten Belangenbehartiging van met name rechtenstudenten in de ruimste zin van het woord. Te weten op het gebied van de studie door actualiteitencolleges, excursies, studiereis en een boekenverkoop (8% korting op studieboeken ). Maar ook het geven van feesten, borrels en een weekend ter introductie van de nieuwe studenten behoren tot onze activiteiten. Oudemanhuispoort CN Amsterdam jfas.com

49 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 49 Kanvas Kanvas Kanvas heeft als doel de kunstgeschiedenisstudent meer in aanraking te laten komen met de kunstwereld. Naast alles wat je geleerd hebt eens in het echt te bekijken, leer je ook je studiegenoten wat beter kennen. Wat ga je bijvoorbeeld doen als je bent afgestudeerd? Welke vakken kan je volgen op de andere universiteiten? Welke tentoonstelling moet je zien de komende tijd? Samen met een kern actieve leden houdt Kanvas je op de hoogte! Studenten Kunstgeschiedenis Elke donderdagavond Borrel in Café De Koningshut (Spuistraat 269). Diverse excursies naar musea, galeries en andere culturele bedevaartsoorden. Studie-ondersteunende activiteiten. Herengracht BX Amsterdam False

50 50 UVA-STUDIEVERENIGINGEN Studenten Geschiedenis & Kunstgeschiedenis UvA Wekelijkse borrel op dinsdag vanaf uur in Het Kalfje, Prinsenstraat 5. Voor leden kost bier slechts 2,00. Kleio Amsterdamsche studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Kleio is met haar ruim 700 leden een van de grootste en oudste verenigingen van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Kleio wil de studietijd van (kunst)geschiedenisstudenten verrijken door middel van onderwijs en nietonderwijs gerelateerde activiteiten. Kortom: bezoek onze site, word lid, profiteer van onze voordelige boekverkoop, schrijf je in voor ons spetterende kennismakingsweekend en ga tijdens de Intreeweek vooral met ons mee het (kunst) historische Amsterdam in! Spuistraat 134 (kamer 558) 1012 VB Amsterdam kleio-amsterdam.nl

51 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 51 Kwakiutl Antropologische Studievereniging Kwakiutl ASV Kwakiutl is de studievereniging voor alle studenten Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de UvA, en voor andere geïnteresseerden. Ze houdt zich bezig met het organiseren van een breed aantal studie gerelateerde activiteiten. Daarnaast organiseert de vereniging tal van sociale evenementen. ASV Kwakiutl is dus een breed georiënteerde vereniging die voor studenten de brug slaat tussen de studie, het dagelijks leven en actuele maatschappelijke vraagstukken. Antropologie & Ontwikkelingssociologie Elke donderdag van 17:00 tot 00:00: borrel in de Common Room in het Spinhuis (Zie adres). De plek om studenten te leren kennen, met regelmatig thema s, lezingen en gelegenheid tot eten. Oudezijds Achterburgwal 185 (kamer 0.13) 1012 DK Amsterdam

52 52 UVA-STUDIEVERENIGINGEN studenten GLTC en LTC Elke donderdagmiddag vanaf uur in cafe P96 (aan de Prinsengracht) Laverna Studievereniging voor Klassieke Talen en Latinistiek Laverna, opgericht in 1993, probeert studie en gezelligheid te combineren en mensen uit verschillende jaren met elkaar in contact te brengen. Naast de jaarlijkse hoogtepunten (eerstejaarsweekend en buitenlandreis) zijn er regelmatig lezingen en borrelen we wekelijks. Verder worden er feesten georganiseerd en bezoeken we toneel en opera. Ook kunnen studenten bij Laverna met korting studieboeken bestellen. Kortom: voor iedere klassieke talenstudent wat wils! Spuistraat 134, kamer VB Amsterdam

53 UVA-STUDIEVERENIGINGEN 53 Los Guiris Studievereniging Spaans Los Guiris De doelstelling van Los Guiris is het bevorderen van de contacten tussen studenten, het bieden van hulp bij de studie en de studenten betrekken bij de Spaanse en Spaans- Amerikaaanse cultuur. Daarnaast houdt Los Guiris zich bezig met het organiseren van een jaarlijkse rondreis Spanje, themaborrels, feesten, culturele uitstapjes naar o.a. musea, theater en films, lezingen, dansles, introductieweekend en uitrekselbundels. Studenten Spaans aan de UvA Elke woensdag vanaf borrel in tapas café Duende Spuistraat 134, kamer VB Amsterdam

54 54 UVA-STUDIEVERENIGINGEN De MAA richt zich op 3e jaars, pre-master en master studenten van de UvA en de VU in Amsterdam Maandelijkse borrel in Cafe Volle Maan, Sarphatipark 4, Amsterdam MAA Marketing Associatie Amsterdam De Marketing Associatie Amsterdam (MAA) is de universitaire intermediair tussen marketingtheorie en marketingpraktijk. De MAA heeft als doel om een inspirerend marketing netwerk te creëren met haar leden, relevante bedrijven en de wetenschap. De MAA wil haar leden en andere marketinggeïnteresseerden inspiratie geven door gerichte marketing activiteiten te organiseren. Daarnaast biedt de MAA haar leden de mogelijkheid om hun onderlinge banden te versterken en netwerken. Roetersstraat 11, Kamer E WB Amsterdam ma-amsterdam.nl

De Verenigingengids is een uitgave van de ASVA studentenunie XVIIe uitgave, Amsterdam 2013

De Verenigingengids is een uitgave van de ASVA studentenunie XVIIe uitgave, Amsterdam 2013 Inhoudsopgave Voorwoord ASVA studentenunie Verenigingen UvA-studievereningen HvA-studieverenigingen Studentenverenigingen Studentensportverenigingen Studentenorganisaties Medezeggenschap Politieke jongerenorganisaties

Nadere informatie

Tim de Graaff, Anna Beukenhorst, Iris Joosten en Niek Benedictus

Tim de Graaff, Anna Beukenhorst, Iris Joosten en Niek Benedictus Colofon In opdracht van Redactie Design de ASVA studentenunie Tim de Graaff, Anna Beukenhorst, Iris Joosten en Niek Benedictus Emil Pepic Oplage 17.500 Uitgave Contact De Verenigingengids is een uitgave

Nadere informatie

WO-BACHELOR - studentaantallen Economie en Recht

WO-BACHELOR - studentaantallen Economie en Recht Economie en Recht Bedrijfskunde Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen Wageningen University 238 Bedrijfskunde Bedrijfskunde Erasmus Universiteit Rotterdam 2.204 Bedrijfskunde Bedrijfskunde Maastricht University**

Nadere informatie

http://uva.nl/ Sunday 28th of September 2014 08:37:59 AM Document generated by http://siteoid.com/

http://uva.nl/ Sunday 28th of September 2014 08:37:59 AM Document generated by http://siteoid.com/ Studenten Medewerkers EN Delen Delen via email Delen op facebook Delen op linkedin Delen op twitter Extranet Alumni Bibliotheek Contact English home Koninklijke onderscheiding voor universiteitshoogleraar

Nadere informatie

Vooropleidingseisen WO

Vooropleidingseisen WO Vooropleidingseisen WO Instroommogelijkheden met ATHENEUM-DIPLOMA van het GVC Economie 1. Actuariële wetenschappen Ja Wis B Nee Nee 2. Bedrijfseconomie Ja Ja Ja Wis A 3. Bedrijfskunde Ja Ja Ja Wis A 4.

Nadere informatie

* * * wia of wib Bedrijfskunde 8. B Business Studies * * * wia of wib 9. B Econometrics * wib wib wib 10. B Econometrics and Operations

* * * wia of wib Bedrijfskunde 8. B Business Studies * * * wia of wib 9. B Econometrics * wib wib wib 10. B Econometrics and Operations Bijlage C Lijst van dere vooropleidingseisen in het wetenschappelijk onderwijs. Deze eisen gelden voor 4 vwo, dus voor leerlingen die instromen in het wo vaf 2010 en vallen onder de nieuwe tweede fase.

Nadere informatie

GEESTESWETENSCHAPPEN DAG VAN DE. Maak gratis kennis met alle geesteswetenschappen Woensdag 16 april 2014 www.dvdg.nl

GEESTESWETENSCHAPPEN DAG VAN DE. Maak gratis kennis met alle geesteswetenschappen Woensdag 16 april 2014 www.dvdg.nl DAG VAN DE GEESTESWETENSCHAPPEN 2014 DAG GEESTESWETENSCHAPPEN VAN DE Maak gratis kennis met alle geesteswetenschappen Woensdag 16 april 2014 www.dvdg.nl Colofon Organisatie ALPHA bestuur Joris van Wouden

Nadere informatie

VSNU - overzichtlijst bacheloropleidingen concept

VSNU - overzichtlijst bacheloropleidingen concept Aardwetenschappen Accountancy en Controlling Acheologie Actuariele wetenschappen Agrotechnologie Algemene cultuurwetenschappen KUN OUNL Algemene Economie Algemene Gezondheidswetenschappen Algemene Natuurwetenschappen

Nadere informatie

EUROPESE AEGEE STEDEN

EUROPESE AEGEE STEDEN STRUCTUUR AEGEE-Amsterdam wordt geleid door het bestuur. De voorzitter, secretaris, penningmeester en de algemene bestuursleden doen een jaar lang van april tot april hun uiterste best om alles op rolletjes

Nadere informatie

Vooropleidingseisen WO per 1 oktober 2008

Vooropleidingseisen WO per 1 oktober 2008 Vooropleidingseisen WO per 1 oktober 2008 Instroommogelijkheden met VWO-DIPLOMA van het GVC Economie 1. Accountancy en Controlling 2. Actuariële wetenschappen Ja Wi B Nee Nee 3. Algemene economie 4. Bedrijfseconomie

Nadere informatie

REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS April 2012

REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS April 2012 REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS April 2012 Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs In deze bijlage wordt verstaan onder: NT: profiel natuur en techniek NG: profiel

Nadere informatie

BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007

BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf

Nadere informatie

Nadere vooropleidingseisen in het wetenschappelijk onderwijs, bij de profielen in het voortgezet onderwijs geldig tot 1 augustus 2007.

Nadere vooropleidingseisen in het wetenschappelijk onderwijs, bij de profielen in het voortgezet onderwijs geldig tot 1 augustus 2007. Bijlage A behorende bij artikel 2, eerste lid, van de Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 8 mei 2007, nr. HO/BL/2007/3152, houdende nadere vooropleidingseisen hoger onderwijs

Nadere informatie

Vooropleidingseisen WO

Vooropleidingseisen WO Vooropleidingseisen WO Betekenis van gebruikte tekens en afkortingen: * : toegangsrecht # : geen toegangsrecht ( ) : keuze uit de tussen haakjes vermelde vakken. Eén van de vakken is voldoende. Een vakaanduiding

Nadere informatie

BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007

BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf

Nadere informatie

BIJLAGE BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007

BIJLAGE BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 BIJLAGE BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf

Nadere informatie

VOORLICHTINGSAVOND HAARLEM 2e AVOND, 13 NOVEMBER 2013

VOORLICHTINGSAVOND HAARLEM 2e AVOND, 13 NOVEMBER 2013 VOORLICHTINGSAVOND HAARLEM 2e AVOND, 13 NOVEMBER 2013 Lokaal Gidsnr Voorlichting ronde 1 (18.30-19.05 uur) capaciteit Gidsnr G1-10 155 G1-14 152 G1-17 174 Taalwetenschap G2-03 108 Informatie, Multimedia

Nadere informatie

B Milieu-maatschappij-wetenschappen. B Molecular Science and Technology. B Oude Culturen van de Mediterrane Wereld

B Milieu-maatschappij-wetenschappen. B Molecular Science and Technology. B Oude Culturen van de Mediterrane Wereld zonder meer toelaatbaar met profiel NT B Aarde en economie B Aardwetenschappen B Actuariële wetenschappen B Advanced Technology B Afrikaanse talen en culturen B Agrotechnologie B Algemene Cultuurwetenschappen

Nadere informatie

Alle WO studies NT NG EM CM

Alle WO studies NT NG EM CM Alle WO studies NT NG EM CM B Aarde en economie * * * wisa of wisb B Aardwetenschappen * nat nat + schk (wisa of wisb) + nat + schk B Actuariële wetenschappen * wisb wisb wisb B Advanced Technology * wisb

Nadere informatie

Vooropleidingseisen van VWO naar WO

Vooropleidingseisen van VWO naar WO Vooropleidingseisen van VWO naar WO Vooropleidingseisen van VWO naar WO! = Dit profiel geeft toegang tot deze opleiding. " = Dit profiel geeft geen toegang tot deze opleiding. A / B A + B A / B + C / D

Nadere informatie

BIJLAGE A NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN VOOR OPLEIDINGEN VAN HET WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS

BIJLAGE A NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN VOOR OPLEIDINGEN VAN HET WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS BIJLAGE A NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN VOOR OPLEIDINGEN VAN HET WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS 1. In deze bijlage wordt verstaan onder: NT: profiel natuur en techniek NG: profiel natuur en gezondheid EM: profiel

Nadere informatie

Nadere vooropleidingseisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs

Nadere vooropleidingseisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs Bijlage A Nadere vooropleidingseisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs Bijlage bij de Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 28 april 2006, nr. HO/BL/2006/8595,

Nadere informatie

Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf 1 augustus 2007 worden aangeboden

Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf 1 augustus 2007 worden aangeboden BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf 1 augustus 2007 worden aangeboden 1. In deze bijlage wordt verstaan

Nadere informatie

Vooropleidingseisen van vwo naar wo

Vooropleidingseisen van vwo naar wo Vooropleidingseisen van vwo naar wo 2016-2017 Vooropleidingseisen Vooropleidingseisen van vwo naar van wo van VWO VWO naar naar WO WO = = Dit profiel Dit profiel geeft geeft toegang toegang tot deze tot

Nadere informatie

Bijlage C behorende bij artikel 2, tweede lid, van de Regeling nadere vooropleidingseisen hoger onderwijs 2007

Bijlage C behorende bij artikel 2, tweede lid, van de Regeling nadere vooropleidingseisen hoger onderwijs 2007 Bijlage C (Bijlage behorende bij de regeling Wijziging van de regeling nadere vooropleidingseisen hoger onderwijs 2007 in verband met vervanging van de bijlagen van 1 oktober 2008, kenmerk HOenS-2008/59402)

Nadere informatie

Universiteit van Amsterdam - Regeling bestuursbeurzen 2013/2014

Universiteit van Amsterdam - Regeling bestuursbeurzen 2013/2014 Universiteit van Amsterdam - Regeling bestuursbeurzen 2013/2014 Bestuursbeurzen kunnen worden verstrekt in de vorm van uitkeringen aan individuele studenten, zie voor voorwaarden 1 Individuele Bestuursbeurs,

Nadere informatie

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Aantal week 12 Verschil 213 tov. 212 21 3 211 aantal % Radboud Universiteit Nijmegen 225 221

Nadere informatie

Italiaanse taal en cultuur Talen en Cult. ZO Az+Oceanie (Indonesië) Landschapsarch. en ruimtel. planning

Italiaanse taal en cultuur Talen en Cult. ZO Az+Oceanie (Indonesië) Landschapsarch. en ruimtel. planning CULTUUR EN MAATSCHAPPIJ VWO-WO BIJLAGE 3(a) Zonder meer. Literatuurwetenschap Toegepaste Commuinicatiewetenschappen Media en Cultuur Uniformberoepen: leger, politie, e.d. Algemene Cultuurwetenschappen

Nadere informatie

Vooropleidingseisen wetenschappelijk onderwijs: van vwo naar wo

Vooropleidingseisen wetenschappelijk onderwijs: van vwo naar wo Vooropleidingseisen wetenschappelijk onderwijs: van vwo naar wo (Gebaseerd op de publicatie van het ministerie van OCW Regeling aanmelding en toelating hoger onderwijs d.d. 01-10-2016) Betekenis van gebruikte

Nadere informatie

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Aantal week 16 Verschil 214 tov. 213 16-4-212 aantal % Radboud Universiteit Nijmegen 283 3319

Nadere informatie

BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007

BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf

Nadere informatie

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Aantal week 19 Verschil 214 tov. 213 7-5-212 6-5-213 5-5-214 aantal % Radboud Universiteit Nijmegen

Nadere informatie

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling

Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Vooraanmeldingen per instelling voor Bachelor Opleidingen (1e jrs) Bachelor vooraanmeldingen per instelling Aantal week 24 Verschil 213 tov. 212 13 6 211 aantal % Radboud Universiteit Nijmegen 479 417

Nadere informatie

BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007

BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 BIJLAGE C BEHORENDE BIJ ARTIKEL 2, TWEEDE LID, VAN DE REGELING NADERE VOOROPLEIDINGSEISEN HOGER ONDERWIJS 2007 Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf

Nadere informatie

Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf 1 augustus 2007 worden aangeboden

Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf 1 augustus 2007 worden aangeboden Bijlage C (Behorende bij artikel 2, tweede lid, van de Regeling nadere vooropleidingseisen hoger onderwijs 2007; laatstelijk gewijzigd bij regeling Wijziging van de regeling nadere vooropleidingseisen

Nadere informatie

Van VWO naar WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS

Van VWO naar WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS Van VWO naar WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS Disclaimer: De lijst is gebaseerd op de officiële doorstroomeisen van het ministerie van onderwijs. Bij het overnemen van deze gegevens kunnen er tikfouten zijn

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 1 ALPHA Het Algemeen Platform Humanoria Amsterdam is de faculteitsvereniging voor de studieverenigingen en bladen van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit van

Nadere informatie

Bijlage A behorende bij artikel 2, eerste lid, van de Regeling nadere vooropleidingseisen hoger onderwijs 2007

Bijlage A behorende bij artikel 2, eerste lid, van de Regeling nadere vooropleidingseisen hoger onderwijs 2007 Bijlage A (Bijlage behorende bij de regeling Wijziging van de regeling nadere vooropleidingseisen hoger onderwijs 2007 in verband met vervanging van de bijlagen van 1 oktober 2008, kenmerk HOenS-2008/59402)

Nadere informatie

REBO Carrière Symposium 2011

REBO Carrière Symposium 2011 PERIKLES REBO Carrière Symposium 2011 Studievereniging Perikles REBO Carrièresymposium REBO Carrièresymposium Onder de huidige studenten ontstaat steeds meer het besef dat zij zich niet kunnen beperken

Nadere informatie

Van VWO naar WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS

Van VWO naar WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS Van VWO naar WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS Disclaimer: De lijst is gebaseerd op de officiële doorstroomeisen van het ministerie van onderwijs. Bij het overnemen van deze gegevens kunnen er tikfouten zijn

Nadere informatie

Nadere vooropleidingseisen in het wetenschappelijk onderwijs, bij de profielen in het voortgezet onderwijs geldig vanaf 1 augustus 2007.

Nadere vooropleidingseisen in het wetenschappelijk onderwijs, bij de profielen in het voortgezet onderwijs geldig vanaf 1 augustus 2007. Bijlage C, behorende bij artikel 2, tweede lid, van de Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 8 mei 2007, nr. HO/BL/2007/3152, houdende dere vooropleidingseisen hoger onderwijs

Nadere informatie

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Molecular Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Matching

Veelgestelde vragen over Matching Veelgestelde vragen over Matching Voor de meest actuele versie zie www.uu.nl/matching 1. Waarom voert de Universiteit Utrecht matching in? Om jou als aankomend student te laten beginnen aan een opleiding

Nadere informatie

UNIVERSITEIT. Studeren aan de 2012 / 2013. Overzicht bacheloropleidingen. Legenda

UNIVERSITEIT. Studeren aan de 2012 / 2013. Overzicht bacheloropleidingen. Legenda Studeren aan de UNIVERSITEIT 2012 / 2013 Overzicht bacheloropleidingen Legenda Opleiding in voltijd Opleiding in voltijd en deeltijd Opleiding voltijd en deeltijd met duaal als mogelijkheid Opleiding voltijd

Nadere informatie

Naam opleiding: Technische Bestuurskunde. Toelating

Naam opleiding: Technische Bestuurskunde. Toelating Naam opleiding: Technische Bestuurskunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2017-2018 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Betekenis van gebruikte tekens en afkortingen: = toegangsrecht = géén toegangsrecht

Betekenis van gebruikte tekens en afkortingen: = toegangsrecht = géén toegangsrecht Disclaimer: De lijst is gebaseerd op de officiële doorstroomeisen van het ministerie van onderwijs. Bij het overnemen van deze gegevens kunnen er tikfouten zijn gemaakt. Controleer daarom altijd (en op

Nadere informatie

Vooropleidingseisen Van vwo naar wo

Vooropleidingseisen Van vwo naar wo qompas.nl Vooropleidingseisen Van vwo naar wo 2017-2018 Talent Vooropleidingseisen van vwo naar wo = Dit profiel geeft toegang tot deze opleiding. = Dit profiel geeft geen toegang tot deze opleiding. A

Nadere informatie

Bijlage C. ak: aardrijkskunde bi: biologie gr: Grieks. la: Latijn na: natuurkunde nl&t: natuur, leven en technologie

Bijlage C. ak: aardrijkskunde bi: biologie gr: Grieks. la: Latijn na: natuurkunde nl&t: natuur, leven en technologie Bijlage C Bijlage bij de voorlichtingspublicatie Nadere vooropleidingseisen hoger onderwijs bij nieuwe voprofielen 2007 van 13 september 2006, kenmerk HO/BL-2006/33802 Nadere vooropleidingseisen voor opleidingen

Nadere informatie

Van VWO naar WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS

Van VWO naar WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS vwo verplichte profielvakken Vooropleidingseisen hoger onderwijs: van vwo naar wo Van VWO naar WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS Disclaimer: De lijst is gebaseerd op de officiële doorstroomeisen van het ministerie

Nadere informatie

Samenwerken met DELFT

Samenwerken met DELFT Samenwerken met DELFT AEGEE AEGEE AEGEE (Association des Etats Généraux des Etudiants de l Europe / European Students Forum) is gesticht in 1985 in Parijs, Frankrijk met idee van een verenigd Europa.

Nadere informatie

Vooropleidingseisen wetenschappelijk onderwijs: van vwo naar wo

Vooropleidingseisen wetenschappelijk onderwijs: van vwo naar wo Vooropleidingseisen wetenschappelijk onderwijs: van vwo naar wo Regeling aanmelding en toelating hoger onderwijs Geldend van 29-09-2017 t/m heden (publicatie van het ministerie van OCW) Bijlage A. Nadere

Nadere informatie

Van VWO naar WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS

Van VWO naar WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS vwo verplichte profielvakken Vooropleidingseisen hoger onderwijs: van vwo naar wo Van VWO naar WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS Disclaimer: De lijst is gebaseerd op de officiële doorstroomeisen van het ministerie

Nadere informatie

VWO (nieuwe) doorstroomlijsten naar WO

VWO (nieuwe) doorstroomlijsten naar WO Vastgestelde OCW regeling per oktober 2008 VWO (nieuwe) doorstroomlijsten naar WO Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VOprofielen zoals die vanaf 1 augustus 2007 worden aangeboden.

Nadere informatie

STUDENTENVERENIGINGEN

STUDENTENVERENIGINGEN STUDENTENVERENIGINGEN Maak kennis met de Tilburgse Studentenverenigingen T.S.C. St. Olof T.S.R. Vidar T.S.V. Plato I*ESN T.S.C. ST. OLOF Ook Olof! Als oudste studentenvereniging van de stad is Olof sinds

Nadere informatie

AEGEE Amsterdam sponsormogelijkheden

AEGEE Amsterdam sponsormogelijkheden AEGEE Amsterdam sponsormogelijkheden Door met AEGEE-Amsterdam samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE telt momenteel rond de 620 leden en ruim 75

Nadere informatie

Bijlage C behorende bij artikel 2, tweede lid, van de Regeling nadere vooropleidingseisen hoger onderwijs 2007

Bijlage C behorende bij artikel 2, tweede lid, van de Regeling nadere vooropleidingseisen hoger onderwijs 2007 Bijlage C behorende bij artikel 2, tweede lid, van de Regeling nadere vooropleidingseisen hoger onderwijs 2007 Eisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs, bij de VO-profielen zoals die vanaf

Nadere informatie

wisa of wisb en Engelse taal wisa of wisb en Engelse taal Engelse taal B Economie * * * wisa of wisb B Economie en Bedrijfseconomie

wisa of wisb en Engelse taal wisa of wisb en Engelse taal Engelse taal B Economie * * * wisa of wisb B Economie en Bedrijfseconomie Bijlage A. Nadere vooropleidingseisen voor opleidingen van het wetenschappelijk onderwijs 1.In deze bijlage wordt verstaan onder: NT: NG: EM: CM: ak: biol: econ: grtl: latl: : nlt: : wisa: wisb: profiel

Nadere informatie

College Maastricht. International Bachelor in Psychology

College Maastricht. International Bachelor in Psychology OPEN DAGEN NOVEMBER 2015 Kijk voor meer informatie op de site van de instelling. Wat 2 nov Experience Day University College Maastricht Waar open dag (11:00-16:30) Zwingelput 4 2 nov Meeloopdagen diverse

Nadere informatie

De studiebelasting voor Werktuigbouwkunde bedraagt gemiddeld 42 uur per week. Wiskunde is wel een

De studiebelasting voor Werktuigbouwkunde bedraagt gemiddeld 42 uur per week. Wiskunde is wel een Naam opleiding: Werktuigbouwkunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen kan

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit? Nanobiology wordt uitsluitend in Delft gegeven.

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit? Nanobiology wordt uitsluitend in Delft gegeven. Naam opleiding: Nanobiology Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen kan altijd

Nadere informatie

Naam opleiding: Technische Natuurkunde. Toelating

Naam opleiding: Technische Natuurkunde. Toelating Naam opleiding: Technische Natuurkunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014

Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014 Sollicitatieformulier Commissies Studiejaar 2013-2014 Algemeen Met dit formulier solliciteer je voor een functie in één van de commissies van S.F.V. Cedo Nulli om zo actief lid te worden. Actief lidmaatschap

Nadere informatie

Bijlage A. Nadere vooropleidingseisen in het Wetenschappelijk Onderwijs

Bijlage A. Nadere vooropleidingseisen in het Wetenschappelijk Onderwijs Bijlage bij de Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 6 december 2006, nr. HO/BL/2006/468783, tot wijziging van de Regeling nadere vooropleidingseisen hoger onderwijs

Nadere informatie

Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie!

Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie! Dé studievereniging voor alle Communicatie-studenten in Groningen Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie! Het bestuur van Commotie Beste aankomende eerstejaars CIW-student, Communicatie- en Informatiewetenschappen,

Nadere informatie

VWO WO doorstroomeisen

VWO WO doorstroomeisen VWO WO doorstroomeisen Wil je na VWO naar HBO? Haal dan in het decanaat een lijst met doorstroomeisen van VWO naar HBO N+T N+G E+M C+M VWO VERPLICHTE PROFIELVAKKEN wib wia/b wia wic na bi ec Gs sk sk Keuzevak/

Nadere informatie

Studentenvereniging S.V.A.A. NoNoMes Samenwerkingsmogelijkheden 2013

Studentenvereniging S.V.A.A. NoNoMes Samenwerkingsmogelijkheden 2013 Studentenvereniging Samenwerkingsmogelijkheden 2013 Email pr@nonomes.nl NoNoMes NoNoMes is een snel groeiende studentenvereniging voor alle studenten die in Amsterdam studeren. Meer dan 350 actieve leden

Nadere informatie

Samenwerken met S.v. Communiqué

Samenwerken met S.v. Communiqué Samenwerken met S.v. Communiqué Studievereniging Communiqué is de studievereniging van de studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit Twente in Enschede. Communiqué telt ongeveer 850 leden. Doordat

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2016-2017 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Naam opleiding: Life Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Life Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Life Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? De studie is pittig; zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie direct vol voor gaat. Gas terugnemen kan altijd

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 11 oktober 2017

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 11 oktober 2017 Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 11 oktober 2017 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhofcollege, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College,

Nadere informatie

Welkom in Tilburg! Intro Guide zomer 2013. Academisch jaar 2013-2014. School of Economics and Management

Welkom in Tilburg! Intro Guide zomer 2013. Academisch jaar 2013-2014. School of Economics and Management Welkom in Tilburg! Intro Guide zomer 2013 Academisch jaar 2013-2014 School of Economics and Management Inhoud Welkom op Tilburg University 5 Introductieperiode 6 Verplichte Studie Introductie Dag 7 TOP

Nadere informatie

OPEN DAGEN WO FEBRUARI 2016. Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer.

OPEN DAGEN WO FEBRUARI 2016. Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer. OPEN DAGEN WO FEBRUARI 2016 Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer. 1 FEBRUARI 2016 (13:15-16:00) Meeloopdag International

Nadere informatie

Welkom in Tilburg! Introductiegids zomer 2014. Academisch jaar 2014-2015. Mentorship System Tilburg School of Economics and Management

Welkom in Tilburg! Introductiegids zomer 2014. Academisch jaar 2014-2015. Mentorship System Tilburg School of Economics and Management Welkom in Tilburg! Introductiegids zomer 2014 Academisch jaar 2014-2015 School of Economics and Management Mentorship System Tilburg School of Economics and Management Inhoud Welkom op Tilburg University

Nadere informatie

OPEN DAGEN WO MAART 2016. Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer.

OPEN DAGEN WO MAART 2016. Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer. OPEN DAGEN WO MAART 2016 Kijk voor aanvullende informatie op de site van de universiteit. Lever tijdig een roze formulier in bij de decanenkamer. 1 MAART 2016 (13:00-16:00) Meeloopdag Bestuurskunde: Economie

Nadere informatie

Voor de ruim 800 leden organiseert HMV Actis een breed scala aan activiteiten, zowel informeel als formeel.

Voor de ruim 800 leden organiseert HMV Actis een breed scala aan activiteiten, zowel informeel als formeel. Welkom HMV Actis is de studievereniging van het instituut voor Marketing Management. Bij de vereniging kun je gedurende je studie genieten van vele voordelen. Ga bijvoorbeeld gratis mee naar bedrijfsbezoeken,

Nadere informatie

Behoefteonderzoek Resultaten

Behoefteonderzoek Resultaten Behoefteonderzoek Resultaten 5 10 Inleiding Dit jaar is er voor het eerst een grootschalig Dimensie behoefteonderzoek gedaan onder alle (huidige) studenten Psychologie, Onderwijskunde en EST. Dit om te

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 33, lid 1c, van de Wet op het voortgezet onderwijs;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 33, lid 1c, van de Wet op het voortgezet onderwijs; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 24411 1 mei 2017 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 11 april 2017, nr. HO&S/805204, houdende

Nadere informatie

OPEN DAGEN WO NOVEMBER 2016

OPEN DAGEN WO NOVEMBER 2016 OPEN DAGEN WO NOVEMBER 2016 Kijk voor meer informatie over voorlichtingsevenementen op de site van de betreffende universiteit. Meld je afwezigheid op school een week vóór de Open dag bij de decanen (kamer

Nadere informatie

CROHO. code. University. University

CROHO. code. University. University wo bachelor in combinatie met educatieve minor CROHO code indien beperkt tot daarbij genoemde universiteit(en) Bevoegdheid Sociale Geografie en Planologie 56838 Leraar Aardrijkskunde Aardwetenschappen

Nadere informatie

Studentenvereniging UMTC

Studentenvereniging UMTC Studentenvereniging UMTC WELKOM Beste aankomend student, Binnenkort staat je leven op zijn kop: je wordt student! Starten met studeren, je maakt nieuwe vrienden en wellicht ga je op kamers. De Utrechtse

Nadere informatie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie

Introductie Bacheloropleiding Psychologie Introductie Bacheloropleiding Psychologie 31 augustus 2015 Anna Zandvliet, Arjaan Wit Instituut Psychologie Welkom Organisatie Universiteit/Faculteit/Instituut Programma propedeuse In het kort: BSA & studiebegeleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Appendix

Inhoudsopgave 1 Appendix Inhoudsopgave 5 10 15 20 25 30 1 Appendix 2 1.1 Contacten........................................ 2 1.1.1 BBB....................................... 2 1.1.2 INN....................................... 2

Nadere informatie

Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten

Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten Welkom! Programma prof.dr. André Nollkaemper, decaan prof.dr. Arthur Salomons, onderwijsdirecteur presentatie van het eerste jaar mr.dr. Ronald Janse, coordinator jaar 1 Amsterdam Law Firm stelt zich voor

Nadere informatie

Interdisciplinair. Economie

Interdisciplinair. Economie Legenda Opleiding in voltijd Opleiding in voltijd en deeltijd Opleiding in voltijd en deeltijd met duaal als mogelijkheid Opleiding in voltijd met duaal als mogelijkheid Opleiding in deeltijd Opleiding

Nadere informatie

Interdisciplinair. Economie

Interdisciplinair. Economie Legenda Opleiding in voltijd Opleiding in voltijd en deeltijd Opleiding in voltijd en deeltijd met duaal als mogelijkheid Opleiding in voltijd met duaal als mogelijkheid Opleiding in deeltijd Opleiding

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op artikel 33, lid 1c, van de Wet op het voortgezet onderwijs;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op artikel 33, lid 1c, van de Wet op het voortgezet onderwijs; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 32957 30 september 2015 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 21 september 2015, nr. HO&S/805204,

Nadere informatie

Rapportage Toplijsten havo 4/5 en vwo 5/6

Rapportage Toplijsten havo 4/5 en vwo 5/6 Rapportage Toplijsten havo 4/5 en vwo 5/6 www.qompas.nl Top-50 studies op Qompas StudieKeuze September 2016 tot en met april 2017 Surrounded by Talent Inleiding Deze maand publiceren wij de top-50 studies

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds ARTIKEL I. WIJZIGING REGELING STUDIEFINANCIERING 2000

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds ARTIKEL I. WIJZIGING REGELING STUDIEFINANCIERING 2000 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 46450 16 augustus 2017 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 07-08-2017, nr. HO&S/1199472,

Nadere informatie

INSTITUUT VOOR INTERDISCIPLINAIRE STUDIES bacheloropleiding Bèta-gamma

INSTITUUT VOOR INTERDISCIPLINAIRE STUDIES bacheloropleiding Bèta-gamma INSTITUUT VOOR INTERDISCIPLINAIRE STUDIES bacheloropleiding Bèta-gamma Intakeformulier 1. Persoonsgegevens Naam Adres Postcode & plaats Telefoon E-mail adres Geboortedatum Svp invullen, uitprinten en terugsturen

Nadere informatie

AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden

AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden Introductie Door met AEGEE-Leiden samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE-Leiden biedt vele mogelijkheden tot sponsoring

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit?

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit? Naam opleiding: Industrieel Ontwerpen Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Omschrijving en prijsoverzicht

Omschrijving en prijsoverzicht Omschrijving en prijsoverzicht Studievereniging LiNK voor Academie Creatieve Technologie Saxion Enschede Het begin van een samenwerking Gedurende het hele jaar is studievereniging LiNK druk bezig met het

Nadere informatie

Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Woensdag 5 oktober 2016

Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Woensdag 5 oktober 2016 Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Woensdag 5 oktober 2016 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhof College, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 5.6, vijfde lid, van Wet studiefinanciering 2000;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 5.6, vijfde lid, van Wet studiefinanciering 2000; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17816 31 augustus 2012 Regeling van de Staatsecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 15 augustus 2012, nr.

Nadere informatie

AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden

AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden Door met AEGEE- Leiden samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE- Leiden biedt vele mogelijkheden tot sponsoring

Nadere informatie

Economie en Bedrijfseconomie. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde

Economie en Bedrijfseconomie. Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde Economie en Bedrijfseconomie Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde ( FEWEB) Opbouw van studie door prof. dr. Henri de Groot (programmadirecteur)

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op artikel 33, lid 1c, van de Wet op het voortgezet onderwijs;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op artikel 33, lid 1c, van de Wet op het voortgezet onderwijs; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21337 29 juli 2014 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 09-07-2014, nr. DL/641019, houdende

Nadere informatie

Beste aankomende psychologiestudent,

Beste aankomende psychologiestudent, Beste aankomende psychologiestudent, Gefeliciteerd met je toelating tot de opleiding psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een lange zomer is de tijd aangebroken waarin je gaat studeren, je

Nadere informatie