UltraView IP dag- /nachtbereik boxcamera Gebruikershandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UltraView IP dag- /nachtbereik boxcamera Gebruikershandleiding"

Transcriptie

1 UltraView IP dag- /nachtbereik boxcamera Gebruikershandleiding O/N NL REVISIE B ISS 01MAY11

2 Copyright Handelsmerken en patenten 2011 UTC Fire & Security. Alle rechten voorbehouden. De UltraView-naam en het -logo zijn handelsmerken van UTC Fire & Security. Andere in dit document gebruikte handelsnamen kunnen handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken zijn van de fabrikanten of leveranciers van de betreffende producten. Fabrikant UTC Fire & Security Americas Corporation, Inc Red Hill Avenue, Costa Mesa, CA , USA Geautoriseerde vertegenwoordiger in de E.U.: UTC Fire & Security B.V. Kelvinstraat 7, 6003 DH Weert, Nederland Certificatie Naleving van FCCrichtlijnen Richtlijnen van de Europese Unie N4131 Klasse A: Deze apparatuur is getest en voldoet aan de normen voor digitale apparatuur van klasse A volgens deel 15 van de regels van de FCC. Deze normen zijn vastgesteld om een redelijke bescherming te bieden tegen schadelijke interferentie bij gebruik van de apparatuur in een commerciële omgeving. Deze apparatuur genereert en maakt gebruik van radiofrequenties die onder omstandigheden ook uitgestraald kunnen worden. Onjuiste installatie en gebruik in strijd met de instructies in deze handleiding kan leiden tot interferentie met etherverbindingen. Gebruik van de apparatuur in een woonomgeving kan tot storingen leiden. In dat geval dient de gebruiker op eigen kosten deze situatie te corrigeren. 2004/108/EU (EMC-richtlijn): UTC Fire & Security verklaart hierbij dat dit apparaat voldoet aan de essentiële vereisten en andere belangrijke voorschriften van Richtlijn 2004/108/EU. 2002/96/EU (WEEE-richtlijn): Producten met dit symbool mogen in de Europese Unie niet bij het ongesorteerde gemeenteafval worden gegooid. Lever dit product na aankoop van een soortgelijk nieuw product in bij uw plaatselijke leverancier of bij een daarvoor aangewezen afvalinzamelingspunt. Zie voor meer informatie: Contactgegevens Bezoek onze website voor onze contactgegevens:

3 Inhoud Inleiding 1 Productbeschrijving 1 Functies 1 Installatie 2 Installatieomgeving 2 Inhoud van de verpakking 2 Kabelvereisten 3 De cameratitel instellen 3 Camerabeschrijving 4 Objectieven 4 De camera monteren 4 Aansluitingen 5 Alarmaansluiting 5 Analoge kabels aansluiten 6 De DIP-schakelaars van de camera instellen 6 Beschrijving van de DIP-schakelaarinstellingen 7 Systeem configureren 9 Softwarevereisten 9 Gebruikers van Windows Vista en 7 9 De camera bedienen via het internet 10 Overzicht van beheer en configuratie van het systeem 10 Live-videoweergave 11 Het systeem beheren 11 De camera en het netwerk configureren 13 Specificaties 16 Garantie- en contactinformatie 17 Garantie-informatie 17 Contact opnemen voor ondersteuning 17 UltraView IP dag-/nachtbereik boxcamera Gebruikershandleiding i

4 ii UltraView IP dag-/nachtbereik boxcamera Gebruikershandleiding

5 Inleiding Productbeschrijving De UltraView IP dag-/nachtbereik boxcamera gebruikt een digitale signaalprocessor (DSP) voor het verwerken van videosignalen. De videocamera is uitgerust met een microcontroller die zorgt voor kwaliteitsbeelden met een hoge kleurreproductie en scherp beelden. Productcodes: UVC-IP-EVRDN-HR UVC-IP-EVRDN-HR-P Functies De camera bevat de volgende functies: H.264-SVC-videocompressie met multistream-functionaliteit. Super HAD-technologie (Hole Accumulated Diode) met beeldpunten voor PAL ( beeldpunten voor NTSC). Digitale LSI-processoren (Large Scale Integration) voor het produceren van beelden met 4CIF-resolutie (horizontale analoge resolutie van 540 lijnen). Productie van beelden met hoge resolutie door gebruikmaking van digital signaalprocessoren voor het verbeteren van de horizontale en verticale lensopening. Slimme digitale automatische tegenlichtcompensatie. Geavanceerd automatisch belichtingssysteem om de hoeveelheid licht voor de imager te optimaliseren. Interne synchronisatie of externe netspanningsynchronisatie. Lange levensduur en hoge mate van betrouwbaarheid. Bediening van de camera-instellingen met DIP-schakelaars. Signaal-naar-ruis-verhouding beter dan 48 db. PoE (Power over Ethernet) of geïsoleerde schakelvoedingsbron voor 12V gelijkstroom of 24V wisselstroom.

6 Installatie Installatieomgeving Tijdens het installeren van uw product moet u rekening houden met het volgende: Elektriciteit: Wees voorzichtig met het installeren van de elektriciteitsdraden. Dit moet door gekwalificeerd servicepersoneel worden uitgevoerd. Gebruik altijd een geschikte PoE- netwerk switch, een 12V gelijkstroom of 24V wisselstroom UL Klasse 2 of CE-gecertificeerde voedingsbron voor de voeding van de camera. Zorg dat de voedingskabel of de adapter niet wordt overbelast. Ventilatie: De installatielocatie voor de camera moet goed zijn geventileerd. Temperatuur:Gebruik de camera niet indien de opgegeven waarden voor temperatuur, vochtigheid of voedingsbron worden overschreden. De bedrijfstemperatuur van de camera ligt tussen -30 en +50. De vochtigheid is lager dan 90%. Vocht: Stel de camera niet bloot aan regen of vocht, en gebruik de camera niet in natte omgevingen. Als de camera nat is geworden, schakelt dan onmiddellijk de voeding uit en neemt u contact op met een gekwalificeerde onderhoudsmedewerker. Vocht kan de camera beschadigen en tevens bestaat er kans op elektrische schokken. Onderhoud: Probeer nooit zelf onderhoud aan de camera uit te voeren. Elke poging om de behuizingen van dit product te demonteren of te verwijderen, maakt de garantie ongeldig en kan bovendien ernstig letsel veroorzaken. Laat al het onderhoud door gekwalificeerd onderhoudspersoneel uitvoeren. WAARSCHUWING: Stel deze eenheid niet bloot aan regen of vocht en verwijder de behuizing of de achterkant niet om het risico op brand of elektrische schokken te minimaliseren. Inhoud van de verpakking De camera wordt geleverd met de volgende items: De camera-unit 1-kanaals passieve videozender/ontvanger Netstroomdraadmantel 150 mm DC-stekker naar terminaladapter

7 Kabelvereisten Voor een juiste werking van het systeem dient u rekening te houden met de volgende kabel- en voedingsvereisten voor de camera s. Het gebruik van kabels van categorie 5 of hoger wordt aanbevolen. Alle netwerkkabels moeten worden geïnstalleerd volgens de geldende richtlijnen en wetgeving. Tabel 1 hieronder geeft een overzicht van de vereisten voor de kabels die op de camera worden aangesloten. Tabel 1: Aanbevolen kabelvereisten Type kabel Video Voeding Vereisten 75 ohm RS-59-coaxkabel met BNC-uiteinden 24V wisselstroomkabel De cameratitel instellen Opmerking: Als de lichtbron op de locatie waar de camera is gemonteerd snelle, grote variaties in licht waarneemt, is het mogelijk dat de camera niet functioneert zoals de bedoeling is. Ga als volgt te werk om de camera snel in werking te nemen: 1. Bevestig het objectief aan de camera. 2. Bereid het montageoppervlak voor en bevestig de camera aan de wand of het plafond met het juiste bevestigingsmateriaal. 3. Sluit de kabels aan op de camera. 4. Sluit een CCTV-monitor aan op het systeem om de camera te programmeren. 5. Stel de DIP-schakelaars aan de achterzijde van de camera in, zodat deze overeenkomen met de locatie van de camera. Zie De DIP-schakelaars van de camera instellen op pagina Stel de juiste streamingparameters in voor het netwerk van de camera, zodat de camera via het netwerk kan worden bediend. Zie De camera benaderen via het internet op pagina 10.

8 Camerabeschrijving Afbeelding 1: Zijweergave van boxcamera 1. Aansluiting voor objectief met automatische diafragmainstelling Aansluiting automatische diafragmalens van het videotype: A. Video (wit); B. Voeding; C. NC (Normaal gesloten); D. GND (Aarde)(zwart) Aansluiting automatische diafragmalens van het gelijkstroomtype: A. Aanstuurspoel (+); B. Dempspoel (+); C. Dempspoel (-); D. Aanstuurspoel (-) 2. Camera 3. Back-focus instellen 4. Lens (automatische diafragmalens wordt weergegeven. Handmatige lens heeft geen kabel.) Niet inbegrepen 5. Borgschroef back-focus 6. Kabel automatische diafragmalens Niet inbegrepen Objectieven Bevestig een handmatig objectief met AES (automatische belichting) of bevestig een objectief met AI (automatisch diafragma). De camera monteren Om de camera te monteren, bevestigt u de camera met de juiste bevestiging aan het montageoppervlak.

9 Aansluitingen Afbeelding 2: Achterzijde van de camera 1. Aan/uit-indicatielampje. 2. Resetknop. Druk hierop om de fabriekswaarden voor de camera in te stellen. 3. Ethernet RJ45-poort Netwerkapparaten aansluiten. 4. DIP-schakelaars. Camera-instellingen configureren. 5. Alarmingang en -uitgang. Sluit deze aan om een alarm op een netwerkapparaat te kunnen activeren. 6. Voedingsmodule Aansluiting voor 12V gelijkstroom of 24V wisselstroom. 7. Videouitgang. Aansluiting voor CCTV-monitor Alarmaansluiting Afbeelding 3: Bedrading gelijkstroom alarmingang en -uitgang 1. OUT (UIT) 2. GND (Aarde) 3. IN 4. GND (Aarde) Tabel 2: Beschrijving van de alarmaansluitingen Alarmingang Type Type aansluiting TTL. Compatibel met 48 V ingangsspanning. Schroefterminal

10 Alarmuitgang Type Type aansluiting Open collector. Compatibel met 48 V externe voeding. Schroefterminal Analoge kabels aansluiten Sluit een standaard CCTV-monitor aan op het systeem om de kwaliteit van het videobeeld aan te passen met de DIP-schakelaars. De DIP-schakelaars kunnen ook worden aangepast wanneer er een verbinding is met het IP-systeem. U kunt de kabels als volgt aansluiten: 1. Sluit een coaxkabel aan op de BNC-aansluiting van de camera en een CCTVmonitor of een video-opnameapparaat. 2. Sluit een PoE-schakelaar, een 12 VDC- of 24 VAC-voedingsbron aan op de voedingsaansluiting. Sluit niet gelijktijdig de PoE-aansluiting en een DC- of AC-aansluiting aan. Het label op de camera biedt de volgende informatie: Rode kabel. Voedingsingang. Zwarte kabel. Voedingsingang. Witte kabel. Videouitgang. Zwarte kabel. Aardeaansluiting voor video. Opmerking: Voor 24V wisselstroom of 12V gelijkstroom kan zwart of rood worden gebruikt als aardeaansluiting. De DIP-schakelaars van de camera instellen U kunt zes camerafuncties instellen met de reeks DIP-schakelaars aan de achterzijde van de camera. Afbeelding 4 hieronder toont de indeling van de DIPschakelaars. Zie Beschrijving van de DIP-schakelaar instellingen op pagina 7 voor meer informatie over deze functies. Afbeelding 4: Indeling DIP-schakelaars (aan de achterzijde van de camera) OFF (UIT) ON (AAN) (standaard)

11 Tabel 3: Functies DIP-schakelaars Schakelaar Beschrijving 1. White balance (Witbalans) ON: ATW-modus; OFF: PTL-modus 2. Backlight compensation (Tegenlichtcompensatie) ON: BLC uit; OFF: BLC aan 3. AI/AE-belichtingsmodus ON: AI (Auto Iris)-modus; OFF: AE (Auto Exposure)-modus 4. Day/Night (Dag/Nacht)-instellingen ON: Auto Day/Night-modus; OFF: Alleen kleurmodus 5. Mirror (Spiegelen) ON: Normaal; OFF: Mirror (Spiegelen) aan 6. Trillingvrije instelling ON: Normaal; OFF: Trllingvrij aan Beschrijving van de DIP-schakelaar instellingen Witbalans (WB) White balance (Witbalans) vertelt de camera hoe de kleur wit eruit ziet. Op basis van deze informatie geeft de camera vervolgens alle kleuren correct weer. Er zijn twee methoden om de witbalans te bepalen: ATW (auto tracking white balance: witbalans automatisch traceren). De gebruikte waarde is afhankelijk van de geselecteerde lichtconditie. Het zorgt voor een betrouwbare kleurenreproductie wanneer lichtomstandigheden regelmatig veranderen. PTL (push-to-lock white balance: drukken voor vergrendelen witbalans). Witbalans wordt vastgezet op het moment dat de DIP-schakelaar in de stand ON wordt gezet. Tegenlichtcompensatie (BLC) De tegenlichtcompensatiefunctie verbetert de beeldkwaliteit wanneer het licht in de achtergrond fel is. Hiermee wordt voorkomen dat het object in het midden te donker is weergegeven. AI/AE-belichtingsmodus Gebruik deze instelling om de methode te selecteren waarmee de camera de belichtingsniveaus aanpast. Day/Night (Dag/Nacht) Met deze functie kunt u bepalen wanneer de camera overschakelt van de dagnaar de nachtmodus. De camera produceert kleurenvideobeelden van hoge kwaliteit gedurende de dag of wanneer er veel licht is. Vervolgens wordt overgeschakeld naar monochroom en de infraroodfilter verwijderd om de

12 infraroodgevoeligheid s nachts of bij weinig licht te verhogen. Er is een optie beschikbaar om de de kleurmodus voor de camera te forceren en niet over te schakelen naar de monochrome modus, ongeacht de lichtomstandigheden. Mirror (Spiegelen) Gebruik deze functie om de oorspronkelijke afbeelding te wijzigen in een (horizontaal) gespiegelde afbeelding. Trillingvrije instelling De trillingvrije instelling voorkomt trillingen die worden veroorzaakt door de frequentieverschillen (60 Hz) tussen de ionisatie van gassen in TL-lampen en de verticale frequentie (59,95 Hz) in de camera. Hoewel het verschil heel klein is, kan er een lichte trilling optreden boven in het monitorbeeld of, in video via IPtoepassingen, zou het kunnen worden gezien als beweging. De trillingvrije instelling zorgt voor kleinere bestandsformaten en overdrachtsbitsnelheden van gecomprimeerde videobeelden. Resetknop Gebruik deze knop om voor de camera en de netwerkinstellingen de fabriekswaarden opnieuw in te stellen. Houd terwijl de camera is ingeschakeld de rode resetknop 10 tot 15 seconden ingedrukt. Het rode LED-lampje knippert wanneer het resetsignaal is geaccepteerd.

13 Systeem configureren In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de camera via een webbrowser kunt configureren. Softwarevereisten De UVD-IP-camera vereist het volgende: Microsoft Internet Explorer Een VLC-speler via een ActiveX-invoegtoepassing is vereist voor het afspelen van video wanneer Internet Explorer wordt gebruikt om de camera te bekijken. Afbeelding 5: ActiveX-invoegtoepassingsoptie Gebruikers van Windows Vista en 7 Internet Explorer voor Windows Vista- en Windows 7-besturingssystemen beschikt over uitgebreide beveiligingsmaatregelen om uw PC te beschermen tegen de installatie van schadelijke software. Als u wilt beschikken over de volledige functionaliteit van de webbrowserinterface met Windows Vista en Windows 7, doet u het volgende: Voer de browserinterface en de DVR-speler uit als systeembeheerder in uw werkstation Voeg het IP-adres van de camera s toe aan de lijst van vertrouwde websites van uw browser U kunt als volgt het IP-adres van de camera s toevoegen aan de lijst van vertrouwde websites van Internet Explorer: 1. Start Internet Explorer.

14 2. Klik op Extra en kies vervolgens Internetopties. 3. Klik op de tab Beveiliging en selecteer het pictogram Vertrouwde websites. 4. Klik op de toets Websites. 5. Controleer of het selectievakje Serververificatie (https:) voor alle websites in deze zone verplicht is uitgeschakeld. 6. Geef het IP-adres op in het veld Deze website aan de zone toevoegen. 7. Klik op Toevoegen en klik vervolgens op Sluiten. 8. Klik op OK in het dialoogvenster Internetopties. 9. Maak een verbinding met de camera voor de volledige browserfunctionaliteit. De camera benaderen via het internet De camera kan worden geconfigureerd met behulp van een internetbrowser zoals Microsoft Internet Explorer (IE). U moet beschikken over systeembeheerderrechten op uw computer om de camera via internet te kunnen configureren. Indien u camerabeelden via een netwerkvideorecorder of vergelijkbaar digitaal videosysteem wilt bekijken, raadpleegt u de documentatie van het desbetreffende systeem. Ga als volgt te werk om de camera online te benaderen: 1. Configureer uw host PC/laptop met hetzelfde subnet als het standaard IPadres van de camera, bijv: Voer , het standaard vaste IP-adres van de camera, in de webbrowser in. Het dialoogvenster Login (Aanmelden) verschijnt. 3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in: Aanmelden: admin Password (Wachtwoord): admin 4. Klik op OK. De UltraView IP dag-/nachtbereik boxcamera introductiepagina wordt weergegeven. Overzicht van beheer en configuratie van het systeem Gebruik de menuwerkbalk boven aan het scherm om de verschillende vensters voor het beheren en configureren van de camera te openen. Er zijn vijf opties: Home (Introductiepagina): Terug naar de introductiepagina. Live view (Live-videoweergave): Beelden weergeven in de livevideoweergave. Monitoring (Controle): Informatie weergeven over de conditie van apparaat, systeemconfiguratie, videopoorten en netwerkinterfaces. Zie Het systeem op pagina 11.

15 Administration (Beheer): De netwerkparameters, toegangsrechten en video-indelingen definiëren. Zie De camera en het netwerk configureren op pagina 13. Restart (Opnieuw starten): Het apparaat opnieuw starten. Dit is bijvoorbeeld vereist om wijzigingen door te voeren die actief worden nadat het apparaat opnieuw opgestart is. Indien echter de netwerkverbinding is verbroken als gevolg van de doorgevoerde configuratiewijzigingen, moet de camera opnieuw worden geconfigureerd door op de resetknop aan de achterzijde van de camera te drukken. De instellingen worden ingesteld op de fabriekswaarden. De menuwerkbalk met deze opties wordt boven aan alle vensters weergegeven, dus is makkelijk toegankelijk. Live-videoweergave Gebruik deze menuoptie om de live-weergavemodus te bekijken. Klik met de muis op de optie Live View (Live-videoweergave) in de menuwerkbalk. Klik op de knop Stop (Stoppen) om de live-videoweergave te stoppen en vervolgens op de knop Play (Afspelen) om deze opnieuw te starten. U kunt verschillende videostreams bekijken in de live-videoweergave. Deze moeten echter eerst zijn ingesteld in het VisioWave CSS-systeem. Het systeem monitoren Gebruik deze menuoptie om de status en configuratie van de camera en netwerkparameters te controleren. Klik met de muis op de optie Monitoring (Controle) in de menuwerkbalk. Op het scherm worden vijf pictogrammen weergegeven. Standaard wordt het scherm Health Metrics (Statusoverzicht) weergegeven. Door op elk pictogram te klikken, worden de desbetreffende waarden weergegeven. De systeemdatum en -tijd moeten zijn ingesteld met een NVR-server om de datum en tijd te kunnen synchroniseren. Klik op de knop Refresh (Vernieuwen) onder aan het scherm om de weergegeven informatie bij te werken.

16 Afbeelding 6: Het scherm Monitoring (Controle) (Health Metrics (Statusoverzicht) wordt weergegeven) Tabel 4: Beschrijving van het scherm Monitoring (Controle) Pictogram Functie Beschrijving Health metrics (Statusoverzicht) Geeft de status van de camera weer. De beschikbare items zijn de volgende: CPU temperature (CPU-temperatuur) ( C) Core voltage (Core-voltage) Voedingsspanning +1,2 V Voedingsspanning +1,8 V Voedingsspanning +5 V Voedingsspanning +12 V Free memory (Vrij geheugen) CPU usage (CPU-gebruik) System data and time (Systeemdatum en -tijd). Een rode waarde geeft aan dat het apparaat niet is gesynchroniseerd met een NTP-server. Uptime Waarden in groen zijn normale waarden. Rode waarden zijn afwijkende waarden.

17 Pictogram Functie Beschrijving System configuration (Systeem configuratie) Video ports (Videopoorten) Network interfaces (Netwerkinterfaces) Geeft informatie over de systeemconfiguratie en - status weer. De beschikbare items zijn de volgende: Equipment name (Naam uitrusting) Serial number of the device (Serienummer van het apparaat) Software revision (Softwareversie) U-boot revision (U-bootrevisie) Software recovery revision (Softwareherstelrevisie) Geeft informatie over de systeemconfiguratie en - status weer. De beschikbare items zijn de volgende: Label TCP port (TCP-poort) Format (Indeling) PAL- of NTCP-weergave Size (Formaat) FPS. Framesnelheid Bandwidth (Bandbreedte) Status. Normale status wordt het groen weergegeven. Abnormale status wordt in het rood weergegeven. Geeft informatie over de netwerkconfiguratie en - status weer. De beschikbare items zijn de volgende: Type IP/Mask (IP/Masker) Cable status (Kabelstatus) Tx packets (Tx-pakketten) Tx errors (Tx-fouten) MAC address (MAC-adres) Default Gateway (Standaard gateway) Ethernet configuration (Ethernet-configuratie) Rx packets (Rx-pakketten) Rx errors (Rx-fouten) De camera en het netwerk configureren Gebruik deze software om de camera- en netwerkparameters te configureren. Klik met de muis op de optie Administration (Beheer) in de menuwerkbalk. Op het scherm worden vijf pictogrammen weergegeven. Standaard wordt het scherm Network Configuration (Netwerkconfiguratie) weergegeven. Door op elk pictogram te klikken, wordt een ander scherm weergegeven waarin u verschillende parameters kunt configureren. Zie Afbeelding 7 op pagina 14.

18 Het systeem vraagt u om opnieuw op te starten zodat de wijzigingen worden doorgevoerd. Klik op Restart (Opnieuw starten) in de werkbalk om het systeem opnieuw op te starten. Afbeelding 7: Het scherm Network Configuration (Netwerk configureren) Tabel 5: Beschrijving van het scherm Administration (Beheer) Pictogram Functie Beschrijving Het scherm Network Configuration (Netwerk configureren) Hier kunt u de netwerkparameters configureren. U kunt automatisch of handmatig een IP-adres toewijzen door een van de volgende opties te selecteren: DHCP. Schakel het vakje DHCP Auto Configuration of IP Address (Automatische DHCP-configuratie van het IP-adres) in voor een automatische installatie. Deze optie is standaard uitgeschakeld.

19 Pictogram Functie Beschrijving Videopoortindeling Change administrative password (Systeembeheerderswac htwoord wijzigen) File firmware update (Update bestandsfirmware) of Static IP (Statisch IP-adres). Voer IP-adres, Netwerkmasker, Broadcastadres en Gatewayadreswaarden in voor een handmatige installatie. Het standaard IP-adres is Klik op de toets Apply (Toepassen) om de instellingen op te slaan. Selecteer de gebruikte video-indeling: PAL of NTSC. Schakel een van de indelingsvakjes in. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan. Opmerking: Deze parameter is niet beschikbaar als de camera is geconfigureerd via een Central Configuration Server of VisioWave Security Center. Hier kunt u het systeembeheerderswachtwoord definiëren voor toegang tot het systeem. De fabriekswaarde voor het standaard systeembeheerderswachtwoord is admin. Het is raadzaam dat u dit wijzigt uit veiligheidsoverwegingen. Opmerking:Bewaar het wachtwoord van de systeembeheerder op een veilige plaats. Als u het per ongeluk bent vergeten, moet de cameraconfiguratie opnieuw worden ingesteld op de standaardwaarden door op de Resetknop aan de achterzijde van de camera te drukken. Geef het huidige systeembeheerderwachtwoord op in het vakje Enter old password (Oude wachtwoord invoeren). Geef het nieuwe systeembeheerderwachtwoord op in het vakje Enter new password (Nieuwe wachtwoord invoeren) en bevestig dit. Klik op de toets Change administrative password (Systeembeheerderwachtwoord wijzigen) om de instellingen op te slaan. Klik op de optie Restart (Opnieuw starten) in de menuwerkbalk. Het scherm Restart (Opnieuw starten) wordt weergegeven. Klik op OK om het systeem opnieuw op te starten en de wijzigingen door te voeren. Hiermee werkt u de firmware bij. De camerafirmware is opgeslagen in het flashgeheugen. Gebruik deze optie om de firmware naar het flashgeheugen te schrijven. Tijdens het bijwerken van de firmware, blijven alle bestaande instellingen ongewijzigd. Alleen nieuwe functies worden toegevoegd met hun standaardinstellingen. Klik op de knop Browse (Bladeren) om de bijgewerkte firmware te vinden en druk op Upload firmware file (Firmwarebestand uploaden) om de update te starten.

20 Pictogram Functie Beschrijving Configuration download (Configuratiedownload) Geeft een overzicht van alle configuratiegegevens. U kunt deze downloaden naar een bestand op uw computer of naar een andere locatie. Klik op de knop Save the configuration (Configuratie opslaan) om deze informatie te downloaden en de geef de downloadbestemming op. Specificaties Camera Beeldsensor Signaal-ruisverhouding AGC (AGR - Automatische gain-regeling) Exposure (Belichting) Resoluties Analoog uit Video Beeldcompressie Framesnelheid Netwerk Overig 1/3 inch interline transfer Super HAD CCD > 50 db 0 of 36 db Ai/AE 4CIF, 2CIF, CIF, QCIF 540 TVL-kleur H.264-SVC-compressie Bedrijfstemperatuur -30 tot +50 ºC Afmetingen (B x H x D) Gewicht Stroomverbruik Voedingseenheid PAL ( fps); NTSC ( fps) Autodetecterende Ethernet 10/100Mbit LAN-poort Ondersteuning voor IP Multicast, Unicast en Multi-Unicast mm 690 g 8W (12V gelijkstroom); 6,4W (12V gelijkstroom); 6,7W (PoE) 24V wisselstroom ±10% / 12V gelijkstroom ±10%, PoE

21 Garantie- en contactinformatie Garantie-informatie De garantieperiode voor de UltraView IP dag-/nachtbereik boxcamera is drie jaar vanaf de leveringsdatum. Contact opnemen voor ondersteuning Voor hulp bij de installatie, de bediening, het onderhoud en voor het opsporen van storingen kunt u dit document en alle andere meegeleverde documentatie raadplegen. Als u nog vragen hebt, kunt u tijdens kantooruren (maandag tot en met vrijdag, behalve op feestdagen) contact met ons opnemen. Europa: Australië:

TruVision Outdoor IPcamera. Gebruikershandleiding P/N 1072587B-NL REV 1.0 ISS 10JAN13

TruVision Outdoor IPcamera. Gebruikershandleiding P/N 1072587B-NL REV 1.0 ISS 10JAN13 TruVision Outdoor IPcamera Gebruikershandleiding P/N 1072587B-NL REV 1.0 ISS 10JAN13 Copyright Handelsmerken en patenten Fabrikant Certificatie Naleving van FCC-richtlijnen Richtlijnen van de Europese

Nadere informatie

Configuratiehandleiding TruVision Covert IP Camera

Configuratiehandleiding TruVision Covert IP Camera Configuratiehandleiding TruVision Covert IP Camera P/N 1072913-NL REV A ISS 18DEC14 Copyright Handelsmerken en patenten Fabrikant Certificering Contactgegevens 2014 United Technologies Corporation. Interlogix

Nadere informatie

TruVision TVN 20 Gebruikershandleiding

TruVision TVN 20 Gebruikershandleiding TruVision TVN 20 Gebruikershandleiding P/N 1070712B-NL REV 1.00 ISS 18SEP12 Copyright Handelsmerken en patenten Fabrikant Certificatie Naleving van FCCrichtlijnen Naleving van ACMArichtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

TruVision IP PTZ-camera Configuratiehandleiding

TruVision IP PTZ-camera Configuratiehandleiding TruVision IP PTZ-camera Configuratiehandleiding Firmware 5.0X P/N 1072664A-NL REV 1.0 ISS 25FEB14 Copyright Handelsmerken en patenten Fabrikant Contactgegevens Klantenondersteuning 2014 United Technologies

Nadere informatie

TruVision DVR 11 Gebruikershandleiding

TruVision DVR 11 Gebruikershandleiding TruVision DVR 11 Gebruikershandleiding P/N 1072595C-NL REV 1.0 ISS 15APR13 Copyright Handelsmerken en patenten Fabrikant Certificatie Naleving van FCC-richtlijnen Richtlijnen van de Europese Unie 2013

Nadere informatie

TruVision DVR 10 Gebruikershandleiding

TruVision DVR 10 Gebruikershandleiding GE Security TruVision DVR 10 Gebruikershandleiding ONDERDEELNUMMER 1068258_NL REVISIE A ISS 25NOV09 Copyright Disclaimer Handelsmerken en patenten Bedoelde toepassing Naleving van FCC-richtlijnen 2009

Nadere informatie

TruVision NVR 10 Gebruikershandleiding

TruVision NVR 10 Gebruikershandleiding TruVision NVR 10 Gebruikershandleiding P/N 1072766C-NL REV 1.0 ISS 10OCT14 Copyright Handelsmerken en patenten Fabrikant Naleving van FCCrichtlijnen Canada Naleving van ACMArichtlijnen Certificering EU-richtlijnen

Nadere informatie

Netwerkcamera. Gebruikershandleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de speler in gebruik neemt en bewaar de handleiding voor later.

Netwerkcamera. Gebruikershandleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de speler in gebruik neemt en bewaar de handleiding voor later. Gebruikershandleiding Netwerkcamera Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de speler in gebruik neemt en bewaar de handleiding voor later. Modellen LND3110R LNU3110R LND3210R LNU3210R LND3220R

Nadere informatie

FlexiDome IP NWD-455VO3-10P NWD-455V04-10P PNWD-455V03-20P NWD-455V04-20P. Gebruiksaanwijzing

FlexiDome IP NWD-455VO3-10P NWD-455V04-10P PNWD-455V03-20P NWD-455V04-20P. Gebruiksaanwijzing FlexiDome IP NWD-455VO3-10P NWD-455V04-10P PNWD-455V03-20P NWD-455V04-20P nl Gebruiksaanwijzing FlexiDome IP nl 3 Inhoud 1 Inleiding 13 1.1 Overzicht modelnummers 14 1.2 Uitpakken 14 1.3 Systeemvereisten

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Nederlands

Gebruikshandleiding. Nederlands Gebruikshandleiding Nederlands Deze handleiding is van toepassing op de volgende Y cam producten. Y cam Black Y cam Knight Y cam White De eigenschappen en bedieningen beschreven in deze handleiding zijn

Nadere informatie

Netwerkcamera. Gebruikershandleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de speler in gebruik neemt en bewaar de handleiding voor later.

Netwerkcamera. Gebruikershandleiding. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de speler in gebruik neemt en bewaar de handleiding voor later. Gebruikershandleiding Netwerkcamera Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de speler in gebruik neemt en bewaar de handleiding voor later. Modellen LNB5220 1505 (V1.0) Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

AutoDome 700 Series IP PTZ Camera VG5 700 Series. Gebruikershandleiding

AutoDome 700 Series IP PTZ Camera VG5 700 Series. Gebruikershandleiding AutoDome 700 Series IP PTZ Camera VG5 700 Series nl Gebruikershandleiding AutoDome 700 Series IP PTZ Camera Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Aan de slag 5 1.1 Inschakelen 5 1.2 Bediening van de AutoDome

Nadere informatie

Netwerkcamera. Gebruikershandleiding V4.0.3. http://www.hikvision.com. Hikvision Digital Technology Co., Ltd.

Netwerkcamera. Gebruikershandleiding V4.0.3. http://www.hikvision.com. Hikvision Digital Technology Co., Ltd. Netwerkcamera Gebruikershandleiding V4.0.3 Hikvision Digital Technology Co., Ltd. http://www.hikvision.com 1 Deze handleiding is van toepassing voor de volgende cameramodellen: Type Box camera III Dome

Nadere informatie

TruVision SVR-systeem Gebruikershandleiding

TruVision SVR-systeem Gebruikershandleiding TruVision SVR-systeem Gebruikershandleiding P/N 1072701A-NL REV 1.0 ISS 15OCT13 Copyright Handelsmerken en patenten Certificatie Contactgegevens 2013UTC Fire & Security Americas Corporation, Inc. Interlogix

Nadere informatie

Gebruikshandleiding - Nederlands

Gebruikshandleiding - Nederlands Gebruikshandleiding - Nederlands Deze handleiding is van toepassing op de volgende Y-cam producten: S Aanbod SD Aanbod Bullet Aanbod Dome Aanbod Y-cam White S YCW004 Y-cam White S POE YCWP04 Y-cam Black

Nadere informatie

In deze handleiding gebruikte pictogrammen Cursief gedrukte alinea s hebben een pictogram waarmee het gegeven type informatie wordt gekarakteriseerd:

In deze handleiding gebruikte pictogrammen Cursief gedrukte alinea s hebben een pictogram waarmee het gegeven type informatie wordt gekarakteriseerd: Gebruik van deze handleiding Gebruik van deze handleiding Op de werkbalk: Vorige pagina / Volgende pagina Naar beginpunt / Naar eindpunt Afdrukken: Hoewel de pagina s van deze handleiding zijn geoptimaliseerd

Nadere informatie

EM6250 Easy Pro View IP camera

EM6250 Easy Pro View IP camera EM6250 Easy Pro View IP camera 2 NEDERLANDS EM6250 Easy Pro View IP camera Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 4 1.2 Wat heb je nodig om de camera te benaderen... 4 1.3 Hardware

Nadere informatie

Gezondheids- en veiligheidsmaatregelen 4 Voorzorgsmaatregelen voor algemeen gebruik 4

Gezondheids- en veiligheidsmaatregelen 4 Voorzorgsmaatregelen voor algemeen gebruik 4 Inhoudsopgave pagina Inhoudsopgave Gezondheids- en veiligheidsmaatregelen 4 Voorzorgsmaatregelen voor algemeen gebruik 4 1. Inleiding tot de Ethernet Disk mini van LaCie 6 1.1. Harddrive-temperatuurregeling

Nadere informatie

Bedankt voor het kiezen van een Q-See product!

Bedankt voor het kiezen van een Q-See product! Bedankt voor het kiezen van een Q-See product! Al onze producten vallen onder een voorwaardelijke garantie die tot 12 maanden na datum van aankoop de hardware dekt. Daarbij hanteren wij voor al onze producten

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. LACIE NETWORK SPACE http://nl.yourpdfguides.com/dref/3461206

Uw gebruiksaanwijzing. LACIE NETWORK SPACE http://nl.yourpdfguides.com/dref/3461206 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor LACIE NETWORK SPACE. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de LACIE NETWORK SPACE in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

CMOS-netwerkcamera Installatie handleiding

CMOS-netwerkcamera Installatie handleiding CMOS-netwerkcamera Installatie handleiding 1 Introductie Geachte klant, Hartelijk dank voor de aankoop van deze CMOS-netwerkcamera uit de DIGI-LAN serie van Security Center. Met dit apparaat heeft u een

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 6 1.1. Wat is een CloudBox Online Backup?... 7 1.2. Eerste back-up en niet-ondersteunde bestanden... 7 1.3. Minimale systeemvereisten...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. X8104XX Digitale Video Recorder Gebruikershandleiding... v1.0

INHOUDSOPGAVE. X8104XX Digitale Video Recorder Gebruikershandleiding... v1.0 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDING... - 4-1.1 BELANGRIJKSTE FUNCTIE... - 4-1.2 PRODUCTKENMERKEN... - 4 - HOOFDSTUK 2 MILIEU AANPASSINGSVERMOGEN... - 5 - HOOFDSTUK 3 BEDIENINGSHANDLEIDING VAN HET APPARAAT...

Nadere informatie

ABUS 4-kanaals compacte digitale recorder TVVR30001. Handleiding. Version 1.2

ABUS 4-kanaals compacte digitale recorder TVVR30001. Handleiding. Version 1.2 ABUS 4-kanaals compacte digitale recorder TVVR30001 Handleiding Version 1.2 en over deze handleiding Nederlands Deze handleiding hoort bij dit product. Er staan belangrijke aanwijzingen in betreffende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 1.1. Minimale systeemvereisten... 6 1.2. Inhoud van de verpakking... 7 1.3. Aanzichten van de drive... 8 1.3.1. Vooraanzicht...

Nadere informatie

Conettix Ethernet-Übertragungsmodul

Conettix Ethernet-Übertragungsmodul Conettix Ethernet-Übertragungsmodul B426 nl Installatie- en bedieningshandleiding Conettix Ethernet-Übertragungsmodul Inhoud nl 3 Inhoudsopgave 1 Veiligheid 4 2 Inleiding 5 2.1 Over de documentatie 5

Nadere informatie

EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera

EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera Inhoudsopgave 2 NEDERLANDS 1.0 Introductie... 4 1.1 Inhoud van de verpakking... 4 1.2 Wat heb je nodig om de camera

Nadere informatie

CE-waarschuwing. Canada

CE-waarschuwing. Canada Verklaring van conformiteit Fabrikant: InFocus Corporation, 13190 SW 68th Parkway, Suite 200, Portland, Oregon 97223-8368 USA We verklaren onder onze unieke verantwoordelijkheid dat deze projector voldoet

Nadere informatie

2big network. Professional 2disk RAID Gigabit Ethernet. user manual. manuel utilisateur. manual de instrucciones. gebruikershandleiding.

2big network. Professional 2disk RAID Gigabit Ethernet. user manual. manuel utilisateur. manual de instrucciones. gebruikershandleiding. 2big network Professional 2disk RAID Gigabit Ethernet user manual manuel utilisateur manual de instrucciones gebruikershandleiding guída utente handbuch ユーザー マニュアル 用 户 手 册 용자 설명서 Gebruikershandleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 6 1.1. Minimale systeemvereisten... 7 1.1.1. Windows-gebruikers... 7 1.1.2. Mac-gebruikers... 7 1.1.3. Linux-gebruikers... 7 1.2.

Nadere informatie