Open het klepje aan de onderkant van de gateway.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Open het klepje aan de onderkant van de gateway."

Transcriptie

1

2 Inhoud van deze gids De Smart energy box is enkel geschikt voor toestellen van maximaal A (resistief) 0V. Lees de veiligheidsadviezen in deze gebruikersgids grondig door voordat u de toestellen in gebruik neemt. Houd u aan de waarschuwingen op de toestellen en in deze gebruikersgids.

3 Voor je begint Installeren Open het klepje aan de onderkant van de gateway. Kleef de rubberen voetjes in de daarvoor voorziene cirkels. tip Gebruik de ethernet kabel om de WAN-poort van uw gateway te verbinden met uw internetmodem of -router. modem of router Sluit de stroomkabel aan op de gateway. Leg de ethernet- en stroomkabel in de voorziene gootjes en sluit het klepje. Steek de stekker van de adapter in het stopcontact.

4 Voor je begint Het led-lampje op de gateway knippert groen tijdens het opstarten en blijft groen branden als er een correcte verbinding met het internet gemaakt is. Een rood of een geel led-lampje duidt op een verbindingsfout. Groene, knipperende led: uw gateway start op of vernieuwt de software. Dit kan enkele minuten duren. Groene led: uw gateway werkt naar behoren. Rode, knipperende led: de gateway werkt niet naar behoren. Gele, knipperende led: er is geen verbinding met het internet. Gele led: er is geen verbinding met het webplatform. Als u met uw hand boven de gateway wuift, zegt het toestel u in het Engels in welke status het zich bevindt. tip 7 Plaats de Smart energy plugs in de stopcontacten van de toestellen die u wilt beheren. Sluit daarna de toestellen aan op de Smart energy plugs. 7 Indien het led-lampje op de Smart energy plug rood blijft knipperen, kan er geen verbinding gemaakt worden met de gateway. Druk dan de knop van de plug kort in. Gedurende minuut zal hij opnieuw proberen verbinding te maken. Als dat lukt, zal het rode, knipperende lichtje vanzelf uitgaan.! Indien nodig, kunt u de Smart energy plug volledig resetten door langer dan seconden op het knopje te drukken.

5 Voor je begint Registreren Open uw activeringsmail en klik op de blauwe knop om de registratie te starten. U hebt de activeringsmail niet bij de hand? Surf dan naar: (voor particulieren) of (voor professionele klanten) Meld u aan met uw login en paswoord. Bent u reeds geregistreerd op de Online Energiedesk? Meld u aan met uw persoonlijke gegevens. U vindt ze ook in de activeringsmail of bovenaan uw Electrabel-factuur. Is het uw eerste bezoek aan de Online Energiedesk? Registreer u met het klantnummer en de activeringscode uit de activeringsmail of bovenaan uw Electrabel-factuur. Vul het registratieformulier in. MAC 00::::: SN 0789 Tik het MAC-adres en serienummer (SN) van uw gateway in. U vindt ze op de sticker op de onderzijde van de gateway. Controleer of vervolledig uw persoonlijke gegevens. Vink aan dat u de gebruiksvoorwaarden en bijzondere voorwaarden accepteert. Klik op de knop Start. Het Electrabel Smart-webplatform opent automatisch. gateway

6 Voor je begint Configureren In het Electrabel Smart-webplatform ziet u in de tab Netwerk een overzicht van uw Smart energy plugs. U bent niet meer verbonden met het Electrabel Smart-webplatform? Log opnieuw in via (voor particulieren) of (voor professionele klanten). Kies dan voor de tab Netwerk. Uw gateway moet met het internet verbonden zijn om met het Electrabel Smart-webplatform te kunnen werken.! Daarna bent u klaar om uw Smart energy box verder te personaliseren en te gebruiken. U leest er alles over op de volgende pagina s.

7 Voor je begint Extra Smart energy plugs installeren en configureren Hebt u extra Smart energy plugs gekocht, dan moet u ze eerst met de gateway verbinden voordat u ze kunt gebruiken. Zorg ervoor dat uw gateway actief, verbonden en geregistreerd is. Het ledlichtje op uw gateway kleurt groen. Surf naar het Electrabel Smart-webplatform en meld u aan met uw login en paswoord. Particulieren: Professionals: Ga naar de tab Netwerk. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Voeg een plug toe. 8 Geef het serienummer van de Smart energy plug in. U vindt het op de achterzijde van elke Smart energy plug net boven de barcode. Het serienummer bestaat uit acht tekens: twee keer vier tekens, de spatie hoeft u niet over te nemen. Klik op Toevoegen. 7 7 Het serienummer verschijnt rechts in de tijdelijke lijst van aansluitbare plugs. Na enkele minuten zal het systeem de plug automatisch toevoegen. Zolang dat niet gebeurd is, kunt u het serienummer alsnog verwijderen door op te klikken. Herhaal stappen en voor alle Smart energy plugs die u wilt toevoegen. 8 9 Klik op of buiten het pop-upvenster om het venster te sluiten. Plaats de Smart energy plugs in de stopcontacten van de toestellen die u wilt beheren. Sluit daarna de toestellen aan op de Smart energy plugs.

8 Voor je begint 0 0 Ga opnieuw naar de tab Netwerk in het Electrabel Smart-webplatform. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Netwerkoverzicht. Wacht tot uw toegevoegde Smart energy plugs automatisch gedetecteerd worden of klik op Start automatische scan om ze onmiddellijk te detecteren. Klik in het linkermenu onder de rubriek Groepen op Alle toestellen voor een overzicht van uw Smart energy plugs. Klik bij de Smart energy plugs die u wilt configureren op het potloodje. Vul bij elke plug de gevraagde gegevens in en bewaar.! Zijn uw Smart energy plugs geïnstalleerd en geconfigureerd? Dan kunt u ze meteen gebruiken. Het gebruik en beheer van de plugs werkt op dezelfde manier als bij de Smart energy box.

9 Aan de slag Dankzij uw Smart energy box krijgt u niet alleen een zicht op het energieverbruik van uw toestellen, u houdt er uw energieverbruik ook zelf mee onder controle. U kunt bijvoorbeeld programmeren dat een toestel alleen ingeschakeld wordt als dat echt nodig is. Daarnaast kunt u instellen dat berichten u verwittigen bij een abnormaal hoog of laag verbruik van een toestel. U ontvangt ze via sms en/of en kunt zo uw situatie op de voet volgen, waar u ook bent. U doet het allemaal snel en gemakkelijk via uw computer of tablet, op (voor particulieren) of (voor professionele klanten). En zelfs onderweg kunt u uw energieverbruik beheren, met de Electrabel Smart-applicatie voor iphone, Android-smartphones en Android-tablets. Meer informatie over de applicatie? Neem een kijkje bij Energie beheren, ook onderweg. tip Om uw energieverbruik goed te kunnen inschatten, vindt u hieronder een lijst met een aantal veel voorkomende toestellen en hun gemiddeld energieverbruik in waakstand. We geven u ook een indicatie van wat u jaarlijks kunt besparen als u toestellen uitschakelt in plaats van ze in waakstand te laten staan. Toestel Schatting jaarlijks verbruik in waakstand (in kwh) Jaarlijkse besparing in euro (aan 0, euro/kwh) draadloze telefoon,98 internetmodem 80 8,0 decoder digitale tv 0, babyfoon, televisie, draagbare computer 7 8,0 vaste computer,8 printer 7 8,0 scanner 7 8,0 wekkerradio 70,0 draagbare radio 70,0 dvd-speler 0,90

10 Aan de slag Uw Smart energy plugs instellen De vier Smart energy plugs die met de Smart energy box geleverd werden, zijn al met de gateway verbonden. U kunt ze dus onmiddellijk gebruiken om uw energieverbruik op te volgen en te beheren. Hebt u extra Smart energy plugs gekocht, dan moet u ze eerst met de gateway verbinden voordat u ze kunt gebruiken. Raadpleeg Smart energy plugs toevoegen voor meer informatie. U kunt uw Smart energy plugs en uw netwerk personaliseren, bijvoorbeeld door ze te benoemen. Hoe u dat doet, leest u in het deel Personaliseren. Wilt u de gegevens helemaal laten aansluiten op uw specifieke situatie, dan kunt u uw Smart energy plugs ook groeperen of aan een kamer toevoegen. Bij Smart energy plugs groeperen leest u er alles over.. Personaliseren.. Smart energy plugs personaliseren Ga naar de tab Netwerk. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Netwerkoverzicht. Uw Smart energy plugs worden automatisch gedetecteerd en verschijnen in de rubriek Actieve Smart Plugs. Is dat niet het geval, klik dan op Start automatische scan. Na enkele minuten verschijnt de status van uw Smart energy plugs. Actieve Smart Plugs: de Smart energy plugs die uw gateway in het netwerk gedetecteerd heeft en operationeel zijn. Inactieve Smart Plugs: de Smart energy plugs die uw gateway niet kon detecteren in het netwerk. De oorzaak kan een slechte verbinding tussen de Smart energy plugs en uw gateway zijn, een defecte Smart energy plug of een Smart energy plug die niet in het stopcontact zit. Klik in het linkermenu onder de rubriek Groepen op Alle toestellen. U krijgt een overzicht van uw Smart energy plugs. Klik op het icoontje naast de Smart energy plug die u wilt personaliseren.

11 Aan de slag Stel uw Smart energy plug in zoals u dat wilt. 7 Naam: tik in het veld de naam die u aan uw Smart energy plug wilt geven. Het Serienummer staat automatisch ingevuld. Is een producent is alleen van toepassing als het aangesloten toestel elektriciteit kan opwekken. Dan wordt in de tab Grafieken ook weergegeven hoeveel elektriciteit het toestel opwekt. Aangezien er bijna geen enkel toestel op de markt bestaat dat energie kan opwekken, hoeft u het niet aan te vinken. Type: selecteer in het dropdown-menu het type toestel. Kamer: stel in tot welke kamer de Smart energy plug moet behoren. Er staat standaard één kamer in het systeem: DefaultRoom. Hoe u zelf kamers aanmaakt, leest u bij Smart energy plugs in een kamer groeperen. Vink Schakelbaar aan als u de Smart energy plug wilt kunnen in- en uitschakelen, online via uw computer of tablet, onderweg via uw smartphone of Android-tablet, of via het knopje op de Smart energy plug. Hoe u dat doet, leest u bij Uw Smart energy plugs in- en uitschakelen. Smart energy plugs die niet schakelbaar zijn, zullen enkel het verbruik kunnen meten.! Vink, indien gewenst, Wis de eerder verzamelde gegevens aan om alle eerder gemeten gegevens van deze Smart energy plug te wissen... Netwerk personaliseren 7 Klik op Bewaren en daarna op. Ga naar de tab Netwerk. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Netwerkinstellingen. Tik in het veld de naam die u aan uw netwerk wilt geven. Klik op Bewaren.

12 Aan de slag. Smart energy plugs toevoegen Zorg ervoor dat uw gateway actief, verbonden en geregistreerd is. Het ledlichtje op uw gateway kleurt groen. Surf naar het Electrabel Smart-webplatform en meld u aan met uw login en paswoord. Particulieren: Professionals: Ga naar de tab Netwerk. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Voeg een plug toe. 8 Geef het serienummer van de Smart energy plug in. U vindt het op de achterzijde van elke Smart energy plug net boven de barcode. Het serienummer bestaat uit acht tekens: twee keer vier tekens, de spatie hoeft u niet over te nemen. Klik op Toevoegen. 7 7 Het serienummer verschijnt rechts in de tijdelijke lijst van aansluitbare plugs. Na enkele minuten zal het systeem de plug automatisch toevoegen. Zolang dat niet gebeurd is, kunt u het serienummer alsnog verwijderen door op te klikken. Herhaal stappen en voor alle Smart energy plugs die u wilt toevoegen. 8 9 Klik op of buiten het pop-upvenster om het venster te sluiten. Plaats de Smart energy plugs in de stopcontacten van de toestellen die u wilt beheren. Sluit daarna de toestellen aan op de Smart energy plugs.

13 Aan de slag 0 0 Ga opnieuw naar de tab Netwerk in het Electrabel Smart-webplatform. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Netwerkoverzicht. Wacht tot uw toegevoegde Smart energy plugs automatisch gedetecteerd worden of klik op Start automatische scan om ze onmiddellijk te detecteren. Klik in het linkermenu onder de rubriek Groepen op Alle toestellen voor een overzicht van uw Smart energy plugs. Klik bij de Smart energy plugs die u wilt configureren op het potloodje. Vul bij elke plug de gevraagde gegevens in en bewaar.! Zijn uw Smart energy plugs geïnstalleerd en geconfigureerd? Dan kunt u ze meteen gebruiken. Het gebruik en beheer van de plugs werkt op dezelfde manier als bij de Smart energy box.

14 Aan de slag. Smart energy plugs groeperen... Smart energy plugs in een kamer groeperen Ga naar de tab Netwerk. Klik in het linkermenu op het icoontje Tik de naam van de kamer in het veld. naast Kamers. Klik op Bewaren. U vindt de kamer nu in het linkermenu terug onder de rubriek Kamers. Eenmaal een kamer aangemaakt is, kan hij niet meer verwijderd worden.! U kunt wel nog de naam van de kamer wijzigen: klik in het linkermenu op het icoontje en tik de nieuwe naam in het veld. Klik nu in het linkermenu onder de rubriek Groepen op Alle toestellen. U krijgt een overzicht van uw Smart energy plugs. Klik in de laatste kolom op het icoontje van de Smart energy plug die u aan de kamer wilt toevoegen.

15 Aan de slag 7 8 Selecteer in het dropdown-menu Kamer de kamer waaraan u de geselecteerde Smart energy plug wilt toevoegen. Klik op Bewaren en daarna op Sluiten. Herhaal deze stappen voor alle Smart energy plugs die u aan de kamer wilt toevoegen. 7 8

16 Aan de slag... Smart energy plugs in een groep opnemen Ga naar de tab Netwerk. Klik in het linkermenu op het icoontje naast Groepen. Tik in het veld Naam de naam die u aan de groep wilt geven. Vink Zichtbaar op dashboard aan als u wilt dat de grafiek voor deze groep als standaardgrafiek getoond wordt in de tab Grafieken. Geef een beschrijving indien gewenst. Klik bovenaan op de tab Toestellen om Smart energy plugs aan de groep toe te voegen. 7 8 Vink de Smart energy plugs aan die u wilt toevoegen aan de groep. Klik op Bewaren. U vindt de groep nu in het linkermenu terug onder de rubriek Groepen. tip Wilt u nog aanpassingen doen aan uw groep, klik dan in het linkermenu naast de naam 8 7 van de groep op het icoontje. U kunt er de groep ook verwijderen door op te klikken en te bevestigen.

17 Aan de slag Uw Smart energy plugs in- en uitschakelen Sommige toestellen verbruiken heel wat energie, zelfs in waakstand. Om uw verbruik tot een minimum te beperken, kunt u via uw Smart energy box uw Smart energy plugs vanop afstand in- en uitschakelen. Om uw energieverbruik goed te kunnen inschatten, vindt u hier een lijst met een aantal veel voorkomende toestellen en hun gemiddeld energieverbruik. Hebt u een iphone, Android-smartphone of Android-tablet? Dan kunt u uw Smart energy plugs ook onderweg in- en uitschakelen via de Electrabel Smart-applicatie. Download de applicatie in de App Store of via Google Play. Meer informatie over de applicatie? Neem een kijkje bij Energie beheren, ook onderweg. Ga naar de tab Netwerk. Kies of u alle Smart energy plugs, of enkel de Smart energy plugs van een bepaalde kamer of groep wilt weergeven: Alle Smart energy plugs: klik in het linkermenu onder de rubriek Groepen op Alle toestellen. Smart energy plugs per groep of kamer: selecteer in het linkermenu de groep of kamer. Afhankelijk van uw keuze, krijgt u een overzicht van de Smart energy plugs. Klik in de kolom Schakel op de knop I Aan of 0 Uit om de betreffende Smart energy plug in- of uit te schakelen. De status van de Smart energy plug zal zich na enkele seconden aanpassen. Klik op om het huidige verbruik te hernieuwen of op om het continue verbruik op te vragen. Wilt u alle Smart energy plugs (van een groep of kamer) in één keer in- of uitschakelen, klik dan op de knop I Aan of 0 Uit boven de lijst van Smart energy plugs. Klik op Alles vernieuwen om het nieuwe verbruik van de toestellen te zien. tip

18 Aan de slag Uw Smart energy plugs programmeren U kunt uw Smart energy plugs het best in- en uitschakelen door vaste programma s aan te maken. Een programma is een (combinatie van) periode(s) waarin uw Smart energy plugs in- of uitgeschakeld zijn. Eenmaal een programma aangemaakt, kunt u een Smart energy plug, groep of kamer eraan toewijzen. Ze zullen dan enkel in de door u opgegeven periode(s) in- of uitgeschakeld zijn. U kunt gemakkelijk extra programma s aanmaken of programma s verwijderen of aanpassen. Hoe u dat doet, leest u bij Programma verwijderen en Programma wijzigen. U kunt ook een kostenbesparing simuleren, dan berekent u uw besparing door een bestaand programma op een Smart energy plug toe te passen... Programma aanmaken De Smart energy plugs zijn standaard / actief. Met een programma kunt u zelf bepalen wanneer uw Smart energy plugs actief zijn. Stel de programma s als volgt in: Ga naar de tab Programmeren. Klik in het linkermenu op het icoontje naast Plugs programmeren. Tik de naam van uw programma in het veld en klik op Bewaren. Het is mogelijk om een Smart energy plug in te stellen als standby-killer. De Smart energy plug zal in dat geval controleren of een toestel in gebruik is. Indien niet, zal de plug het toestel uitschakelen. Op die manier kan bespaard worden op het sluipverbruik van bijvoorbeeld een televisie wanneer er niet naar gekeken wordt. tip

19 Aan de slag Voeg binnen de tab Programmering een periode aan uw programma toe: selecteer met de muis in de tabel de periode die u wenst in te stellen. Bevestig de dag(en) en het begin- en einduur van de periode. Een periode kan niet in de volgende dag overlopen. U krijgt een foutmelding als u bijvoorbeeld een periode van maandag uur tot dinsdag uur wilt instellen. U kunt wel dezelfde periode voor verschillende dagen instellen, bijvoorbeeld weekdagen van middernacht tot uur. Bepaal de status van uw Smart energy plugs: Aan: de Smart energy plugs zijn gedurende de geselecteerde periode ingeschakeld. Uit: de Smart energy plugs zijn gedurende de geselecteerde periode uitgeschakeld. Standby-killer: de Smart energy plugs wordt uitgeschakeld als het verbruik lager is dan de ingestelde waarde. Geef uw gewenste waarde in. Klik op Bewaren. De geselecteerde periode wordt in het blauw weergegeven. Herhaal deze stap om meerdere periodes toe te voegen. 7 Klik op de tab Toegevoegde plugs. Klik op Voeg een plug toe aan het programma. 7

20 Aan de slag 8 9 Klik op de Smart energy plug(s) die u wilt toevoegen. Elke toegevoegde Smart energy plug wordt blauw gemarkeerd. Klik op Bewaren. 8 Houd steeds rekening met de opstarttijd van een toestel bij het opstellen van een programma.! 9 Sommige toestellen, zoals lampen, hebben een aan/uit-knop. Zorg ervoor dat de knop van het toestel zelf steeds op Aan staat. Enkel zo zal u uw toestel automatisch en vanop afstand kunnen bedienen.

21 Aan de slag.. Een Smart energy plug, groep of kamer aan een programma toewijzen Ga naar de tab Programmeren. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Pas een programmering toe. Selecteer in het dropdown-menu de gewenste programmering. Selecteer welke Smart energy plug, groep of kamer u aan het programma wilt toewijzen. Klik op Programmeer.! Wilt u een programma aan een groep toewijzen via Pas een programmering toe, maar is een Smart energy plug van de groep al aan een ander programma toegewezen, dan wordt u gewaarschuwd voor het conflict. U hebt dan de keuze: het oorspronkelijke programma behouden of de Smart energy plug aan het geselecteerde programma toewijzen. De standaard actie is het oorspronkelijke programma te behouden. Wilt u de Smart energy plug toch aan het nieuwe programma toewijzen, klik dan op het icoontje. Het icoontje verandert in een, wat wil zeggen dat het oude programma vervangen werd door het geselecteerde. Opnieuw op het groene vinkje klikken, maakt de actie ongedaan. Klik op Verder gaan om uw keuze te bevestigen. Opgelet! Maakt u een nieuw programma aan door op naast Plugs programmeren te klikken en selecteert u een plug die al aan een programma gekoppeld is, dan zal de plug bij dat programma verwijderd worden om aan het nieuwe programma gekoppeld te worden. U krijgt geen waarschuwing.

22 Aan de slag.. Programma wijzigen Ga naar de tab Programmeren. Klik in het linkermenu op het programma dat u wilt wijzigen. U kunt de instellingen van het programma wijzigen. Selecteer binnen de tab Programmering in het overzicht een nieuwe periode of klik op de periode die u wilt aanpassen. U kunt nu de instellingen wijzigen. Binnen de tab Toegevoegde plugs krijgt u een overzicht van de Smart energy plugs die aan het programma toegewezen zijn. U kunt een Smart energy plug verwijderen door bij de Smart energy plug op Verwijder te klikken. Klik op Voeg een plug toe aan het programma om een nieuwe Smart energy plug aan het programma toe te wijzen. Let goed op als u een Smart energy plug selecteert die al aan een programma gekoppeld is, want de plug zal bij dat programma verwijderd worden om aan het nieuwe programma gekoppeld te worden. Klik op Bewaren.

23 Aan de slag.. Programma verwijderen Ga naar de tab Programmeren. Klik in het linkermenu op het programma dat u wilt verwijderen. Klik op Verwijderen om het programma te verwijderen. U krijgt een waarschuwing, klik op Ja om te bevestigen.

24 Aan de slag.. Uw kostenbesparing simuleren Ga naar de tab Programmeren. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Simuleer kostenbesparing. Selecteer het gewenste programma. Selecteer het gewenste tarief. Selecteer de Smart energy plug, groep of kamer in het dropdown-menu. Klik op Berekenen. U krijgt uw wekelijkse en jaarlijkse (in vergelijking met de situatie zonder programma) uitgedrukt in kwh, euro of kg CO.

25 Aan de slag Uw verbruik opvolgen Dankzij uw Smart energy box kunt u het energieverbruik van uw toestellen snel en eenvoudig opvolgen. Naargelang de situatie, selecteert u verschillende parameters: het verbruik van één toestel of van meerdere, enkel van vandaag of van een langere periode. Wilt u ook een budgettair correcte inschatting maken van uw situatie, dan kunt u uw tariefplan ook invoeren. Hoe u dat doet, leest u bij Uw tarieven. Hebt u een iphone, Android-smartphone of Android-tablet? Dan kunt u uw verbruik ook onderweg opvolgen via de Electrabel Smart-applicatie. Download de applicatie in de App Store of via Google Play. Meer informatie over de applicatie? Neem een kijkje bij Energie beheren, ook onderweg.. Verbruik raadplegen.. Standaard verbruik Ga naar de tab Grafieken. U krijgt in de grafiek standaard het energieverbruik van alle toestellen van die dag te zien, uitgedrukt in Wh per kwartier. U kunt ook een groep als standaard instellen. Hoe u dat doet, leest u bij Smart energy plugs in een groep opnemen. tip Beweeg met uw cursor over de grafiek om de exacte waarden per kwartier te zien. Trek met uw cursor een kader over een serie waarden die u in detail wilt bekijken. Zo zoomt u in op de waarden in het kader. Klik op Reset zoom om terug te keren naar de volledige grafiek.

26 Aan de slag.. Parameters kiezen Ga naar de tab Grafieken. Kies in het linkermenu van welke Smart energy plug, groep, kamer of van welk netwerk u het verbruik wilt zien. Selecteer in het dropdown-menu bovenaan de periode waarvan u het verbruik wilt zien. U kunt kiezen uit het verbruik van de dag zelf, van de vorige dag, de laatste 7 dagen, de laatste maand of het laatste jaar. Selecteer de meeteenheid waarin u het verbruik wilt visualiseren: kwh, Watt, kg CO of euro. U krijgt een grafiek met het verbruik volgens uw parameters. tip Beweeg met uw cursor over de grafiek om de exacte waarden per kwartier te zien. Trek met uw cursor een kader over een serie waarden die u in detail wilt bekijken. Zo zoomt u in op de waarden in het kader. Klik op Reset zoom om terug te keren naar de volledige grafiek.

27 Aan de slag. Verbruik vergelijken.. Smart energy plugs vergelijken Ga naar de tab Grafieken. Vink in het linkermenu onder de rubriek Vergelijking de Smart energy plugs aan die u wilt vergelijken.! Zorg ervoor dat u enkel Smart energy plugs aanvinkt! Het heeft geen zin om plugs met thermostaten te vergelijken. U krijgt het energieverbruik van de geselecteerde Smart energy plugs van die dag zelf te zien, uitgedrukt in Wh. Selecteer welke grafiek u wilt zien: kolom, gestapelde kolom of ring. U krijgt een grafiek met het verbruik volgens uw parameters... Parameters kiezen Ga naar de tab Grafieken. Vink in het linkermenu onder de rubriek Vergelijking de Smart energy plugs aan die u wilt vergelijken.! Zorg ervoor dat u enkel Smart energy plugs aanvinkt! Het heeft geen zin om plugs met thermostaten te vergelijken. Selecteer in het dropdown-menu bovenaan de periode waarvan u het verbruik wilt zien. U kunt kiezen uit het verbruik van de dag zelf, van de vorige dag, de laatste 7 dagen, de laatste maand of het laatste jaar. Selecteer de meeteenheid waarin u het verbruik wilt visualiseren: kwh, Watt, kg CO of euro. Selecteer welke grafiek u wilt zien: kolom, gestapelde kolom of ring. U krijgt een grafiek met het verbruik volgens uw parameters.

28 Aan de slag. Uw resultaten exporteren.. Handmatig Ga naar de tab Grafieken. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Start nieuwe export. Tik in het veld Datum de datum in. Vink het netwerk aan dat u wilt exporteren. Klik op Exporteer. Het exporteren kan enkele minuten in beslag nemen. Als uw export voltooid is, krijgt u een melding. Ga naar Berichten en klik op het bericht om uw bestanden te downloaden.

29 Aan de slag.. Automatisch Ga naar de tab Grafieken. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Configureer auto-export. Vink actief aan om het automatisch exporteren van uw resultaten in te schakelen. Selecteer de frequentie van de auto-export: dagelijks, wekelijks of maandelijks. Vink het netwerk dat u wilt exporteren aan. 7 Klik op Open adresboek en vink aan welke contacten de resultaten moeten ontvangen. 7 tip Nog geen contacten? Klik dan op Toevoegen en geef de naam, het gsm-nummer en het adres van de ontvanger in. Klik daarna op Bewaren. Herhaal deze stappen voor alle contacten die u wilt toevoegen. 7 Klik op Bewaren.

30 Aan de slag Berichten ontvangen Aan de hand van berichten kan het systeem u op de hoogte houden van abnormaal verbruik. U kunt twee types berichten instellen: het onverwacht verbruik-bericht signaleert een abnormaal verbruik van een Smart energy plug, groep of kamer; het doelverbruik-bericht waarschuwt u wanneer een bepaalde ingestelde waarde overschreden wordt. Per type bericht kunt u de ontvangers instellen en de manier waarop ze verwittigd worden.. Bericht bij onverwacht verbruik Het onverwacht verbruik -bericht signaleert een abnormaal verbruik van een Smart energy plug, groep of kamer. Ga naar de tab Berichten. Klik in het linkermenu op het icoontje naast Onverwacht verbruik om een notificatieprofiel aan te maken. Selecteer in het dropdown-menu of u met een nieuw sjabloon wil starten of met een bestaand sjabloon. Klik op Volgende. Activeer uw nieuwe notificatieprofiel door Is ingeschakeld aan te vinken. Dit is standaard aangevinkt. Tik in het veld Naam de naam van het nieuwe notificatieprofiel. 7 Geef indien gewenst een beschrijving. 8 Klik op Volgende. 7 9 Kies of u berichten wilt genereren voor een Smart energy plug, groep of kamer en selecteer de naam van de Smart energy plug, groep of kamer. Klik op Volgende. 8

31 Aan de slag 0 Stel een periode in: selecteer met de muis de periode in de tabel waarin het profiel actief moet zijn. Bevestig de dag(en) en het begin- en einduur van de periode. Bepaal de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om het bericht te versturen: 0 Inactief: tijdens deze periode zal het notificatieprofiel niet actief zijn. Drempelwaarde: geef aan of de waarde groter dan of kleiner dan uw ingestelde waarde moet zijn en tik de waarde die u wenst in het veld. Gedurende minstens: geef aan hoelang aan de drempelwaarde voldaan moet worden vooraleer er een notificatie wordt gestuurd. Klik op Bewaren. De geselecteerde periode wordt in het blauw weergegeven. Klik op Volgende. Vink Tonen in berichten aan om berichten te ontvangen in uw berichtenoverzicht. Vink aan welke ontvanger op welke manier op de hoogte gebracht moet worden. Klik op Adresboek om contactpersonen toe te voegen of de gegevens van de bestemmelingen te wijzigen. Klik op Bewaren.

32 Aan de slag. Bericht bij overschrijding Het doelverbruik -bericht waarschuwt u wanneer een bepaalde dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse ingestelde waarde overschreden wordt. Ga naar de tab Berichten. Klik in het linkermenu op het icoontje naast Doelverbruik om een notificatieprofiel aan te maken. Selecteer in het dropdown-menu of u met een nieuw sjabloon wil starten of met een bestaand sjabloon. Klik op Volgende. Schakel uw nieuw notificatieprofiel in door Is ingeschakeld aan te vinken. Dit is standaard aangevinkt. Tik in het veld Naam de naam van het nieuwe notificatieprofiel. 7 Geef indien gewenst een beschrijving. 8 Klik op Volgende. 7 9 Kies of u berichten wilt genereren voor een Smart energy plug, groep of kamer en selecteer de naam van de Smart energy plug, groep of kamer. Klik op Volgende. 8

33 Aan de slag 0 Stel een tijdsvenster in: dag, week of maand. Selecteer de doelwaarde: 0 Geef een vaste waarde in Wh of euro in. U kunt er ook voor kiezen een percentage van het gemiddelde in te voeren. Vink Proactief aan als u een bericht wilt ontvangen met de voorspelling dat uw verbruik groter zal zijn dan de ingestelde doelwaarde. Klik op Volgende. Vink Tonen in berichten aan om berichten te ontvangen in uw berichtenoverzicht. Vink aan welke ontvanger op welke manier op de hoogte gebracht moet worden. Klik op Adresboek om contactpersonen toe te voegen of de gegevens van de bestemmelingen te wijzigen. Klik op Bewaren.

34 Aan de slag. Ontvangers toevoegen en beheren Ga naar de tab Berichten. Klik in het linkermenu bij de rubriek Adresboek op Bewerken. Klik op Toevoegen om een ontvanger toe te voegen. Geef de naam, het gsm-nummer en het adres van de ontvanger in. Klik op Bewaren. Herhaal deze stappen als u meerdere ontvangers wilt toevoegen. U kunt de gegevens van de ontvangers aanpassen door op het icoontje te klikken. Klik op het icoontje om een ontvanger te verwijderen.

35 Aan de slag. Overzicht van berichten raadplegen U kunt ervoor kiezen om uw berichten via sms, en/of via het online platform te raadplegen. Als u een nieuw bericht heeft, zal de tab Berichten oplichten. In de tab ziet u ook hoeveel ongelezen berichten u hebt. Ga naar de tab Berichten. Klik in het linkermenu onder de rubriek Berichten op Lees uw berichten. U krijgt een overzicht van uw berichten. Klik op om een bericht te wissen. Klik in het linkermenu onder de rubriek Berichten op Alle berichten verwijderen om alle berichten in één keer te verwijderen.

DELTA Comfort Wijzer. Snelstartgids. Zo DELTA!

DELTA Comfort Wijzer. Snelstartgids. Zo DELTA! DELTA Comfort Wijzer Snelstartgids Zo DELTA! Inhoud 1. Installatie 3 1.1 Aan de slag 3 1.2 De gateway aansluiten 3 1.3 De gateway met het draadloos netwerk verbinden 6 1.4 Nieuwe gebruiker registreren

Nadere informatie

Watts Water Technologies - Beernemsteenweg Wingene (Belgium) Belgium: Phone Fax

Watts Water Technologies - Beernemsteenweg Wingene (Belgium) Belgium: Phone Fax 1 Opstartprocedure Watts Vision Comfort Pakket Vloerverwarming. Zoneregeling van vloerverwarmingskring(en) met RF BT Master 6 zones BT-M6Z02 RF 230V en digitale RF ruimtethermostaat BT-D02 RF. A. Aansluitschema

Nadere informatie

Watts Water Technologies - Beernemsteenweg Wingene (Belgium) Belgium: Phone Fax

Watts Water Technologies - Beernemsteenweg Wingene (Belgium) Belgium: Phone Fax 1 Opstartprocedure Watts Vision Comfort Pakket Radiatoren. Zoneregeling van radiatorkring(en) met thermostaatkop(pen) BT-TH02 RF en digitale RF ruimtethermostaat BT-D02 RF. Installatie van de RF digitale

Nadere informatie

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie Installatiehandleiding U de regie, wij de energie 1 INHOUD Inleiding Instellingen hardware 1. Gateway 5 2. A. Slimme meter 10 B. Traditionele meter 13 3. Slimme stekkers 25 4. Slimme thermostaat 29 5.

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit.

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Applicatie WIFI : Watts Vision koppelen met WIFI Router A. Installatie van de Watts Vision Central Unit (Wifi). Centrale Touch Screen met kleurenscherm met individuele

Nadere informatie

Gebruikershandleiding van de thermostaat

Gebruikershandleiding van de thermostaat NL Gebruikershandleiding van de thermostaat Eens uw thermostaat geïnstalleerd en verbonden is met de Box, kan u ontdekken hoe u hem moet programmeren en besturen vanuit uw Internet portaal. U kan op ieder

Nadere informatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie TVB, 05/02/2014 Qbus Cloud Activatie Door de ethernetpoort van de Controller CTD01E, CTD01E+, CTD02E, CTD03E te verbinden met de router in het lokale netwerk, zal deze controller zichzelf aanmelden aan

Nadere informatie

Installatie en gebruiksvoorschriften. gas

Installatie en gebruiksvoorschriften. gas Installatie en gebruiksvoorschriften NL gas WELKOM IN DE WERELD VAN STÛV! U hebt gekozen voor de applicatie MyFire, een regelsysteem voor een hoogrendementsgaskachel! Wij wensen u veel gebruiksplezier.

Nadere informatie

Installatiegids Access Point WNDR4300-TN

Installatiegids Access Point WNDR4300-TN Installatiegids Access Point WNDR00-TN Access_Point_Instal_C_NL_v0.indd /0/ :6 T EL Het Access Point installeren Je Access Point installeren doe je in enkele eenvoudige stappen. Je verbindt het Access

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

DELTA Veilig Wonen. Gebruikershandleiding Registratie

DELTA Veilig Wonen. Gebruikershandleiding Registratie DELTA Veilig Wonen Gebruikershandleiding Registratie Inhoudsopgave 1. Inloggen met uw DELTA account... 4 Maak uw DELTA account aan... 4 Koppel uw gegevens... 5 2. Welkom bij DELTA Veilig Wonen... 6 3.

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker.

Handleiding GPS tracker. Handleiding GPS tracker. Hartelijk dank voor het huren van een GPS-tracker voor uw geadopteerde hondje. INHOUD: 1. Wat wordt er allemaal geleverd bij de GPS-Tracker. 2. Opladen van de Batterij. 3. In en

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi. RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02

Handleiding Wi-Fi. RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02 Handleiding Wi-Fi RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 4 3. Mededeling... 4 4. Registreren... 5 5. Externe Wi-Fi module

Nadere informatie

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP 3 EENVOUDIGE STAPPEN VOOR EEN OPTIMAAL GEBRUIK VAN DE APP EN DE CONNECTION BOX 1PUNTEN VAN 1 tot 4 DE SMARTPHONE EN DE APP OP DE CONNECTION

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

THERMOSTAAT. Handleiding

THERMOSTAAT. Handleiding THERMOSTAAT Handleiding Gebruik van deze handleiding Gefeliciteerd! U bent nu de eigenaar van een slimme oplossing voor het beheren van uw woning en het besparen van energie, allemaal dankzij de cutting-edge

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek

Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek INHOUDSTAFEL GIDS BIJ HET INSTALLEREN VAN UW E-DAGBOEK Stap 1: Uw account aanmaken op de computer... pagina 3 Stap 2: Uw e-dagboek activeren op de computer...

Nadere informatie

PowerView Motorisation

PowerView Motorisation PowerView Motorisation Smart shades that simplify your life Scène Snelstart gids Een briljante evolutie in The Art of Window Styling. Deze gids helpt je op weg met je PowerView aankoop. STAP 1 INSTALLEER

Nadere informatie

Create Your Locksystem

Create Your Locksystem Create Your Locksystem Gebruikershandleiding Wendy Caers CVO Antwerpen Inhoudstafel Inhoudstafel 2 Het programma starten 3 Profielen Profiel aanmaken Profiel wijzigen Profiel verwijderen Sluitplannen Sluitplan

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

SMART LOCK SOLUTION VERKORTE HANDLEIDING APP SMARTPHONE. Smartphone Afstandsbediening Vingerafdruk Code

SMART LOCK SOLUTION VERKORTE HANDLEIDING APP SMARTPHONE. Smartphone Afstandsbediening Vingerafdruk Code SMART LOCK SOLUTION VERKORTE HANDLEIDING APP SMARTPHONE Smartphone Afstandsbediening Vingerafdruk Code versie 11-2016 1. Installatie van de App. 1.1 Installatie van de App. Een Android smartphone aansluiten:

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

Installatie GfK Digital Trends voor Android (app versie )

Installatie GfK Digital Trends voor Android (app versie ) Inhoud Installatie GfK Digital Trends voor Android (app versie 2.00.93)... 1 Installatie VPN-verbinding voor Android 6 en hoger... 6 Gebruikstoegang voor Android 5 (Lollipop) en hoger... 7 Installatie

Nadere informatie

gebruikershandleiding iungo beheren en bedienen via je smartphone, tablet of computer.

gebruikershandleiding iungo beheren en bedienen via je smartphone, tablet of computer. gebruikershandleiding iungo beheren en bedienen via je smartphone, tablet of computer. inleiding Bedankt voor de aanschaf van iungo! Met iungo krijg je inzicht in je energie- en gasverbruik en weet je

Nadere informatie

NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING

NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING Aan de slag met CQ-Care! Hoofdstuk 1 Installatie instructies Inhoud Let op: om gebruik te maken van CQ-Net Live functionaliteiten via deze NetBOX Live,

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

versie 112014 Handleiding Toon met Philips Hue

versie 112014 Handleiding Toon met Philips Hue versie 112014 Handleiding Toon met Philips Hue Inhoud 1. Toon met Philips Hue 4 2. Philips Hue koppelen met Toon 5 3. Philips Hue bedienen met Toon 9 4. Philips Hue verwijderen uit Toon 15 5. Philips

Nadere informatie

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie Installatiehandleiding U de regie, wij de energie 1 INHOUD Inleiding Instellingen hardware 1. Gateway 5 2. A. Slimme meter 10 B. Traditionele meter 13 3. Slimme stekkers 25 4. Slimme thermostaat 29 5.

Nadere informatie

Hulp bij installatieproblemen. Nuon E-manager Gateway

Hulp bij installatieproblemen. Nuon E-manager Gateway Hulp bij installatieproblemen Nuon E-manager Gateway 1 Gateway installeren Sluit de gateway met behulp van de meegeleverde ethernetkabel aan op uw bestaande breedbandrouter/modem. Steek de meegeleverde

Nadere informatie

Veroval Medi.connect. Beknopte handleiding SH 7/6/17

Veroval Medi.connect. Beknopte handleiding SH 7/6/17 Veroval Medi.connect Beknopte handleiding SH 7/6/17 Inhoudstafel 1. Veroval -medi.connect installeren 2. Uw bloeddrukmeter installeren 3. Uw ECG installeren 4. Uw personenweegschaal installeren 5. Uw gegevens

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8 v.120110 1. Installatie van de e-thermostaat 3 2. Installatie van de hub 8 3. De webportal en smart phone app 10 Webportal...10 Smart phone App...10 4. Problemen oplossen - E-thermostaat 11 Het display

Nadere informatie

Gebruikers- & Installatie Handleiding CEMM basic

Gebruikers- & Installatie Handleiding CEMM basic Gebruikers- & Installatie Handleiding CEMM basic INTRODUCTIE CEMM basic is een apparaat die uw gas, elektra en uw zonnepaneel gegevens meet en die vertaald naar een energieoverzicht. Uw kosten en opbrengsten

Nadere informatie

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit.

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Applicatie 3 : Zoneregeling van radiatorkring(en) met thermostaatkop(pen) BT-TH02 RF en digitale RF ruimtethermostaat BT-D02 RF. Installatie van de RF digitale

Nadere informatie

TVB, 04/11/2014. Qbus Cloud Activatie & Configuratie

TVB, 04/11/2014. Qbus Cloud Activatie & Configuratie TVB, 04/11/2014 Qbus Cloud Activatie & Configuratie Door de ethernetpoort van de Controller CTD01E, CTD01E+, CTD02E, CTD03E te verbinden met de router in het lokale netwerk, zal deze controller zichzelf

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014 Handleiding Zakelijk Exchange Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen in Zelfservice Cloud 4 2.2 Abonnement selecteren 4 2.3 Eerste gebruiker

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (ios)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (ios) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (ios) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen TM Air 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

Switch. Handleiding 200.106.110117

Switch. Handleiding 200.106.110117 Switch Handleiding 200.106.110117 Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze uitbreiding van uw Plugwise systeem. Met de Switch kunt u draadloos de elektrische stroom naar de apparaten in uw Plugwise netwerk

Nadere informatie

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers)

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om WorkTimer te gebruiken voor tijdregistratie. WorkTimer is een programma waarmee u eenvoudig

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren Wat is KPN SmartLife? KPN SmartLife is er op gericht je leven makkelijker te maken met diensten voor in- en om het huis die je bedient met je

Nadere informatie

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids 02-2017 / v2.0 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking - RE11S x 2 - CD met meertalige QIG en gebruikershandleiding -

Nadere informatie

Handleiding profielbeheerder

Handleiding profielbeheerder Handleiding profielbeheerder Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Toegang tot het webportaal... 1 3. Profiel vervolledigen... 2 4. Nieuwe gebruikers aanmaken... 3 5. Gebruikers beheren... 4 6. Opvolgen van je mobiliteitsaankopen...

Nadere informatie

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids 09-2012 / v2.0 0 Voordat u begint Voordat u dit access point in gebruik neemt dient u eerst te controleren of alle onderdelen in de verpakking aanwezig

Nadere informatie

Gebruikersinstructie herkozen Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie herkozen Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie herkozen Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw

Nadere informatie

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking Smart Plug Switch Snelstartgids CD met snelle installatiegids I-2. Voorzijde Power LED Switch

Nadere informatie

DRAADLOOS HD CAMERASYSTEEM HANDLEIDING DVR-PL-NL V1.0

DRAADLOOS HD CAMERASYSTEEM HANDLEIDING DVR-PL-NL V1.0 DRAADLOOS HD CAMERASYSTEEM HANDLEIDING DVR-PL-NL V1.0 INHOUD Inleiding Benodigdheden Pagina 3 Aansluiten Stap 1: aansluiten van de recorder Pagina 4 Stap 2: aansluiten van de monitor Pagina 4 Stap 3: adapters

Nadere informatie

Mobile Connect & Apple

Mobile Connect & Apple Mobile Connect & Apple Software versie 4.05.01.00 - Always Best Connected - Hoe Installeert U de Vodafone Mobile Broadband software op uw Apple computer. Index van deze handleiding: Inleiding Het installeren

Nadere informatie

Gebruikersgids. Hoofdstation Wireless modem CH7465LG-TN

Gebruikersgids. Hoofdstation Wireless modem CH7465LG-TN Gebruikersgids Hoofdstation Wireless modem CH765LG-TN De gegevens van je Wi-Fi-netwerk altijd bij de hand Om je toestellen draadloos te verbinden met het netwerk van je Hoofdstation (Wireless modem), heb

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - Hibu

Gebruikershandleiding - Hibu Gebruikershandleiding - Hibu Het toestel Hibu-knop De Hibu-knop werkt in combinatie met een applicatie op een smartphone. De locatie details en het instellen van de alarmmeldingen verlopen via het menu

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Installatiehandleiding Smile. Versie 1.2. Vanaf firmware versie 2.1.x

Installatiehandleiding Smile. Versie 1.2. Vanaf firmware versie 2.1.x Installatiehandleiding Smile Versie 1.2 Vanaf firmware versie 2.1.x Vooraf Deze handleiding is de aanvulling op de quick start die u vindt in uw Smile pakket. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u

Nadere informatie

1. Home. 22 9. Gebruikersaccount. 22 10. Email. 23 11. Gebruikerspaswoord. 24 12. Gedetecteerd netwerk. 24 13. Netwerk naam. 24 14.

1. Home. 22 9. Gebruikersaccount. 22 10. Email. 23 11. Gebruikerspaswoord. 24 12. Gedetecteerd netwerk. 24 13. Netwerk naam. 24 14. Gebruiksaanwijzing Inhoud Hoofd menu. Home 6 2. Hoofd menu 6 a. Verhoog / verlaag temperatuur 7 b. Gebruik 7 Eerste aansluiting. Welkom bij Momit ST 2. Taal 3. Laden 4. Gebruiksvoorwaarden 5. Land 6. Postcode

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (Android) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen Air TM 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende

Nadere informatie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen Een aanwezigheidssimulatie werkt preventief tegen inbraak en kunt u met e-domotica realiseren in elk type woning. Deze geavanceerde aanwezigheidssimulatie

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Uw persoonlijke account

Uw persoonlijke account Uw persoonlijke account 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Inloggen Mijnsmartalarm... 4 2. Aansluiten basiscentrale... 5 2.1 Model zwart... 5 2.2 Model wit... 5 3. Bediening alarmsysteem... 6 3.1 Alarm... 7 2.1.1

Nadere informatie

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen.

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen. Over de FollowHub De FollowHub helpt u bij het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten. U kunt de app voor uzelf gebruiken of voor een familielid, kennis of cliënt. U plant bijvoorbeeld een afspraak

Nadere informatie

Gebruikers- & Installatie Handleiding CEMM basic

Gebruikers- & Installatie Handleiding CEMM basic Gebruikers- & Installatie Handleiding CEMM basic INTRODUCTIE CEMM basic is een apparaat die uw gas, elektra en uw zonnepaneel gegevens meet en die vertaald naar een energieoverzicht. Uw kosten en opbrengsten

Nadere informatie

Bestuur uw warmtepomp op afstand

Bestuur uw warmtepomp op afstand Wi-Fi Module handleiding Energy Eco Bestuur uw warmtepomp op afstand Inhoud 1. Beschrijving van de Wi-Fi module..1 2. Installatie van de applicatie. 2 3. Configuratie van de verbinding...7 4. Instructie

Nadere informatie

Instructies voor gebruik

Instructies voor gebruik Instructies voor gebruik Introductie van het product..3 Voorzorgsmaatregelen. 3 Inhoud 3 Onderdelen en functies.4 Deurbel installeren 5 Muziek toon..6 App Downloaden 7 Het product is gebaseerd op het Wi-Fi-netwerk

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

Wi-Fi installatie. Inleiding

Wi-Fi installatie. Inleiding Wi-Fi installatie Inleiding De Solar Wi-Fi module is een data logging module. Met de functie plug & play kan de WiFi module eenvoudig informatie van uw PV-installatie verzamelen. Met de geïntegreerde Wi-

Nadere informatie

Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W)

Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W) modem Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W) Zo installeert u het modem op uw Mac Uw telefoontoestel(len) is (zijn) nu op uw modem aangesloten. Nu volgt het installeren van het modem op uw computer.

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Handleiding. ORSY-Scan 4.0

Handleiding. ORSY-Scan 4.0 Handleiding ORSY-Scan 4.0 Auteur E-shop team Versie 1.0 Datum 2 september 2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 1.1 Bestellen met ORSY Scan in drie eenvoudige stappen... 3 1.2 Voordelen van de ORSY Scanner...

Nadere informatie

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011 Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2011 Onderwerp Pagina Belangrijke punten 2 3 Installatie ZIGGO Digitale TV op SAMSUNG CI+ TV 4 9 Frequenties en netwerknummers Ziggo 10-12 Problemen oplossen

Nadere informatie

Software-installatiehandleiding

Software-installatiehandleiding Software-installatiehandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de software via een USB- of netwerkverbinding installeert. Netwerkverbinding is niet beschikbaar voor de modellen SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Nadere informatie

LET OP! IS ANNA GESCHIKT VOOR MIJN CV-KETEL?

LET OP! IS ANNA GESCHIKT VOOR MIJN CV-KETEL? LET OP! Zet bij installatie altijd eerst de cv-ketel en de Smile uit. Dit doe je door de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact te halen. Zorg er ook voor dat de Smile niet is aangesloten met de adapter

Nadere informatie

INTEGRA SMART WIFI KIT

INTEGRA SMART WIFI KIT Toepassing INTEGRA SMART WIFI KIT De Integra Smart Wifi kit bestaat uit 2 onderdelen, de Wifi naar RF converter SR-2818 en RF controller SR-1009FA. De Integra Smart Wifi kit zet een Wifi signaal om naar

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Handleiding voor de Netatmo app

Handleiding voor de Netatmo app Handleiding voor de Netatmo app Inhoudstafel 1. Regelen van de temperatuur... 3 2. De verwarmingsplanning... 4 2.1 Een planning maken... 5 2.2 Verwarmingsperiodes & temperaturen... 6 2.3 Een nieuwe stand

Nadere informatie

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren Vragen? info@alarmsecur.com 1. Software installeren Download de app voor Android of apple: 2. Aanmelden bij AlarmSecur Open de app http://www.alarmsecur.com/handleidingen Klik op registreren 1. Vul emailadres

Nadere informatie

Een SMS versturen via Spryng

Een SMS versturen via Spryng Een SMS versturen via Spryng 23/05/2014 Mireille Devriese, Karlien Hollanders, Stijn De Jaeger Gebruikershandleiding Versienummer software : 47 Revisienummer handleiding : 1 Datum: 23 mei 2014 Adres Corilus

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Inhoud 1 Bezoeker aanmelden via uw persoonlijke pagina op internet... 3 1.1 Introductie persoonlijke pagina... 3 1.2 Aanmelden

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

it600 Smart Home-serie

it600 Smart Home-serie www.salus-smarthome.com it600 Smart Home-serie MAAK UW LEVEN EENVOUDIGER Slimme thermostaat VS20 en TRV10RFM Raam-/deurcontact OS600 Smart Plug SPE600 it600 Smart Home-serie 2 Index Inleiding... 5 De SALUS

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps Inleiding Stel de Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het product niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy UBL-import topaccount www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy 1 Nuttige informatie Handleiding Service Center, professionals @ your service 1-2-3 Support U kan 24/24, uw vraag of

Nadere informatie

Handleiding snelbestellen via barcodescanner

Handleiding snelbestellen via barcodescanner Online uw bestelling plaatsen met de Opticon OPN 2001 1 INHOUD Hoofdstuk Pagina Installatie 3 Installatie 2 6 De scanner 8 Het programma 9 Afronden op de website 14 Tip: meerdere scanners in één keer uitlezen

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat

Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat Techneco Energiesystemen BV Kleveringweg 9 2616 LZ Delft T. 015 21 91 000 Symbolen Beschrijving Menu selecteren, wisselen bedrijfsmodus Verstellen waarde

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing applicatie smartphone Haier smart air

Gebruiksaanwijzing applicatie smartphone Haier smart air Gebruiksaanwijzing applicatie smartphone Haier smart air Download de Haiersmartair app, via Google play of App store *Downloaden is ook mogelijk via de QR code die U vindt op de verpakking van de WIFI

Nadere informatie

Dank voor uw AppLamp aankoop!

Dank voor uw AppLamp aankoop! Handleiding Dank voor uw AppLamp aankoop! Met minstens 80% energiebesparing tegenover de oude gloeilamp heeft u ook een milieubewuste aankoop gedaan! Wij raden oplaadbare batterijen aan voor de afstandsbedieningen

Nadere informatie

Dank voor uw AppLamp aankoop!

Dank voor uw AppLamp aankoop! Handleiding Dank voor uw AppLamp aankoop! Met minstens 80% energiebesparing tegenover de oude gloeilamp heeft u ook een milieubewuste aankoop gedaan! In het verlengde van die gedachte bieden we deze handleiding

Nadere informatie

SMART HOMES - SMART BUILDINGS. Snel aan de slag

SMART HOMES - SMART BUILDINGS. Snel aan de slag Snel aan de slag versie 1.5 Copyright 2014, Plugwise. Alle rechten voorbehouden Plugwise B.V. Wattstraat 56 2171 TR Sassenheim Telefoon: 0252-433070 E-mail: info@plugwise.com Bezoek ons ook via www.plugwise.nl

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie