Open het klepje aan de onderkant van de gateway.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Open het klepje aan de onderkant van de gateway."

Transcriptie

1

2 Inhoud van deze gids De Smart energy box is enkel geschikt voor toestellen van maximaal A (resistief) 0V. Lees de veiligheidsadviezen in deze gebruikersgids grondig door voordat u de toestellen in gebruik neemt. Houd u aan de waarschuwingen op de toestellen en in deze gebruikersgids.

3 Voor je begint Installeren Open het klepje aan de onderkant van de gateway. Kleef de rubberen voetjes in de daarvoor voorziene cirkels. tip Gebruik de ethernet kabel om de WAN-poort van uw gateway te verbinden met uw internetmodem of -router. modem of router Sluit de stroomkabel aan op de gateway. Leg de ethernet- en stroomkabel in de voorziene gootjes en sluit het klepje. Steek de stekker van de adapter in het stopcontact.

4 Voor je begint Het led-lampje op de gateway knippert groen tijdens het opstarten en blijft groen branden als er een correcte verbinding met het internet gemaakt is. Een rood of een geel led-lampje duidt op een verbindingsfout. Groene, knipperende led: uw gateway start op of vernieuwt de software. Dit kan enkele minuten duren. Groene led: uw gateway werkt naar behoren. Rode, knipperende led: de gateway werkt niet naar behoren. Gele, knipperende led: er is geen verbinding met het internet. Gele led: er is geen verbinding met het webplatform. Als u met uw hand boven de gateway wuift, zegt het toestel u in het Engels in welke status het zich bevindt. tip 7 Plaats de Smart energy plugs in de stopcontacten van de toestellen die u wilt beheren. Sluit daarna de toestellen aan op de Smart energy plugs. 7 Indien het led-lampje op de Smart energy plug rood blijft knipperen, kan er geen verbinding gemaakt worden met de gateway. Druk dan de knop van de plug kort in. Gedurende minuut zal hij opnieuw proberen verbinding te maken. Als dat lukt, zal het rode, knipperende lichtje vanzelf uitgaan.! Indien nodig, kunt u de Smart energy plug volledig resetten door langer dan seconden op het knopje te drukken.

5 Voor je begint Registreren Open uw activeringsmail en klik op de blauwe knop om de registratie te starten. U hebt de activeringsmail niet bij de hand? Surf dan naar: (voor particulieren) of (voor professionele klanten) Meld u aan met uw login en paswoord. Bent u reeds geregistreerd op de Online Energiedesk? Meld u aan met uw persoonlijke gegevens. U vindt ze ook in de activeringsmail of bovenaan uw Electrabel-factuur. Is het uw eerste bezoek aan de Online Energiedesk? Registreer u met het klantnummer en de activeringscode uit de activeringsmail of bovenaan uw Electrabel-factuur. Vul het registratieformulier in. MAC 00::::: SN 0789 Tik het MAC-adres en serienummer (SN) van uw gateway in. U vindt ze op de sticker op de onderzijde van de gateway. Controleer of vervolledig uw persoonlijke gegevens. Vink aan dat u de gebruiksvoorwaarden en bijzondere voorwaarden accepteert. Klik op de knop Start. Het Electrabel Smart-webplatform opent automatisch. gateway

6 Voor je begint Configureren In het Electrabel Smart-webplatform ziet u in de tab Netwerk een overzicht van uw Smart energy plugs. U bent niet meer verbonden met het Electrabel Smart-webplatform? Log opnieuw in via (voor particulieren) of (voor professionele klanten). Kies dan voor de tab Netwerk. Uw gateway moet met het internet verbonden zijn om met het Electrabel Smart-webplatform te kunnen werken.! Daarna bent u klaar om uw Smart energy box verder te personaliseren en te gebruiken. U leest er alles over op de volgende pagina s.

7 Voor je begint Extra Smart energy plugs installeren en configureren Hebt u extra Smart energy plugs gekocht, dan moet u ze eerst met de gateway verbinden voordat u ze kunt gebruiken. Zorg ervoor dat uw gateway actief, verbonden en geregistreerd is. Het ledlichtje op uw gateway kleurt groen. Surf naar het Electrabel Smart-webplatform en meld u aan met uw login en paswoord. Particulieren: Professionals: Ga naar de tab Netwerk. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Voeg een plug toe. 8 Geef het serienummer van de Smart energy plug in. U vindt het op de achterzijde van elke Smart energy plug net boven de barcode. Het serienummer bestaat uit acht tekens: twee keer vier tekens, de spatie hoeft u niet over te nemen. Klik op Toevoegen. 7 7 Het serienummer verschijnt rechts in de tijdelijke lijst van aansluitbare plugs. Na enkele minuten zal het systeem de plug automatisch toevoegen. Zolang dat niet gebeurd is, kunt u het serienummer alsnog verwijderen door op te klikken. Herhaal stappen en voor alle Smart energy plugs die u wilt toevoegen. 8 9 Klik op of buiten het pop-upvenster om het venster te sluiten. Plaats de Smart energy plugs in de stopcontacten van de toestellen die u wilt beheren. Sluit daarna de toestellen aan op de Smart energy plugs.

8 Voor je begint 0 0 Ga opnieuw naar de tab Netwerk in het Electrabel Smart-webplatform. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Netwerkoverzicht. Wacht tot uw toegevoegde Smart energy plugs automatisch gedetecteerd worden of klik op Start automatische scan om ze onmiddellijk te detecteren. Klik in het linkermenu onder de rubriek Groepen op Alle toestellen voor een overzicht van uw Smart energy plugs. Klik bij de Smart energy plugs die u wilt configureren op het potloodje. Vul bij elke plug de gevraagde gegevens in en bewaar.! Zijn uw Smart energy plugs geïnstalleerd en geconfigureerd? Dan kunt u ze meteen gebruiken. Het gebruik en beheer van de plugs werkt op dezelfde manier als bij de Smart energy box.

9 Aan de slag Dankzij uw Smart energy box krijgt u niet alleen een zicht op het energieverbruik van uw toestellen, u houdt er uw energieverbruik ook zelf mee onder controle. U kunt bijvoorbeeld programmeren dat een toestel alleen ingeschakeld wordt als dat echt nodig is. Daarnaast kunt u instellen dat berichten u verwittigen bij een abnormaal hoog of laag verbruik van een toestel. U ontvangt ze via sms en/of en kunt zo uw situatie op de voet volgen, waar u ook bent. U doet het allemaal snel en gemakkelijk via uw computer of tablet, op (voor particulieren) of (voor professionele klanten). En zelfs onderweg kunt u uw energieverbruik beheren, met de Electrabel Smart-applicatie voor iphone, Android-smartphones en Android-tablets. Meer informatie over de applicatie? Neem een kijkje bij Energie beheren, ook onderweg. tip Om uw energieverbruik goed te kunnen inschatten, vindt u hieronder een lijst met een aantal veel voorkomende toestellen en hun gemiddeld energieverbruik in waakstand. We geven u ook een indicatie van wat u jaarlijks kunt besparen als u toestellen uitschakelt in plaats van ze in waakstand te laten staan. Toestel Schatting jaarlijks verbruik in waakstand (in kwh) Jaarlijkse besparing in euro (aan 0, euro/kwh) draadloze telefoon,98 internetmodem 80 8,0 decoder digitale tv 0, babyfoon, televisie, draagbare computer 7 8,0 vaste computer,8 printer 7 8,0 scanner 7 8,0 wekkerradio 70,0 draagbare radio 70,0 dvd-speler 0,90

10 Aan de slag Uw Smart energy plugs instellen De vier Smart energy plugs die met de Smart energy box geleverd werden, zijn al met de gateway verbonden. U kunt ze dus onmiddellijk gebruiken om uw energieverbruik op te volgen en te beheren. Hebt u extra Smart energy plugs gekocht, dan moet u ze eerst met de gateway verbinden voordat u ze kunt gebruiken. Raadpleeg Smart energy plugs toevoegen voor meer informatie. U kunt uw Smart energy plugs en uw netwerk personaliseren, bijvoorbeeld door ze te benoemen. Hoe u dat doet, leest u in het deel Personaliseren. Wilt u de gegevens helemaal laten aansluiten op uw specifieke situatie, dan kunt u uw Smart energy plugs ook groeperen of aan een kamer toevoegen. Bij Smart energy plugs groeperen leest u er alles over.. Personaliseren.. Smart energy plugs personaliseren Ga naar de tab Netwerk. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Netwerkoverzicht. Uw Smart energy plugs worden automatisch gedetecteerd en verschijnen in de rubriek Actieve Smart Plugs. Is dat niet het geval, klik dan op Start automatische scan. Na enkele minuten verschijnt de status van uw Smart energy plugs. Actieve Smart Plugs: de Smart energy plugs die uw gateway in het netwerk gedetecteerd heeft en operationeel zijn. Inactieve Smart Plugs: de Smart energy plugs die uw gateway niet kon detecteren in het netwerk. De oorzaak kan een slechte verbinding tussen de Smart energy plugs en uw gateway zijn, een defecte Smart energy plug of een Smart energy plug die niet in het stopcontact zit. Klik in het linkermenu onder de rubriek Groepen op Alle toestellen. U krijgt een overzicht van uw Smart energy plugs. Klik op het icoontje naast de Smart energy plug die u wilt personaliseren.

11 Aan de slag Stel uw Smart energy plug in zoals u dat wilt. 7 Naam: tik in het veld de naam die u aan uw Smart energy plug wilt geven. Het Serienummer staat automatisch ingevuld. Is een producent is alleen van toepassing als het aangesloten toestel elektriciteit kan opwekken. Dan wordt in de tab Grafieken ook weergegeven hoeveel elektriciteit het toestel opwekt. Aangezien er bijna geen enkel toestel op de markt bestaat dat energie kan opwekken, hoeft u het niet aan te vinken. Type: selecteer in het dropdown-menu het type toestel. Kamer: stel in tot welke kamer de Smart energy plug moet behoren. Er staat standaard één kamer in het systeem: DefaultRoom. Hoe u zelf kamers aanmaakt, leest u bij Smart energy plugs in een kamer groeperen. Vink Schakelbaar aan als u de Smart energy plug wilt kunnen in- en uitschakelen, online via uw computer of tablet, onderweg via uw smartphone of Android-tablet, of via het knopje op de Smart energy plug. Hoe u dat doet, leest u bij Uw Smart energy plugs in- en uitschakelen. Smart energy plugs die niet schakelbaar zijn, zullen enkel het verbruik kunnen meten.! Vink, indien gewenst, Wis de eerder verzamelde gegevens aan om alle eerder gemeten gegevens van deze Smart energy plug te wissen... Netwerk personaliseren 7 Klik op Bewaren en daarna op. Ga naar de tab Netwerk. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Netwerkinstellingen. Tik in het veld de naam die u aan uw netwerk wilt geven. Klik op Bewaren.

12 Aan de slag. Smart energy plugs toevoegen Zorg ervoor dat uw gateway actief, verbonden en geregistreerd is. Het ledlichtje op uw gateway kleurt groen. Surf naar het Electrabel Smart-webplatform en meld u aan met uw login en paswoord. Particulieren: Professionals: Ga naar de tab Netwerk. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Voeg een plug toe. 8 Geef het serienummer van de Smart energy plug in. U vindt het op de achterzijde van elke Smart energy plug net boven de barcode. Het serienummer bestaat uit acht tekens: twee keer vier tekens, de spatie hoeft u niet over te nemen. Klik op Toevoegen. 7 7 Het serienummer verschijnt rechts in de tijdelijke lijst van aansluitbare plugs. Na enkele minuten zal het systeem de plug automatisch toevoegen. Zolang dat niet gebeurd is, kunt u het serienummer alsnog verwijderen door op te klikken. Herhaal stappen en voor alle Smart energy plugs die u wilt toevoegen. 8 9 Klik op of buiten het pop-upvenster om het venster te sluiten. Plaats de Smart energy plugs in de stopcontacten van de toestellen die u wilt beheren. Sluit daarna de toestellen aan op de Smart energy plugs.

13 Aan de slag 0 0 Ga opnieuw naar de tab Netwerk in het Electrabel Smart-webplatform. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Netwerkoverzicht. Wacht tot uw toegevoegde Smart energy plugs automatisch gedetecteerd worden of klik op Start automatische scan om ze onmiddellijk te detecteren. Klik in het linkermenu onder de rubriek Groepen op Alle toestellen voor een overzicht van uw Smart energy plugs. Klik bij de Smart energy plugs die u wilt configureren op het potloodje. Vul bij elke plug de gevraagde gegevens in en bewaar.! Zijn uw Smart energy plugs geïnstalleerd en geconfigureerd? Dan kunt u ze meteen gebruiken. Het gebruik en beheer van de plugs werkt op dezelfde manier als bij de Smart energy box.

14 Aan de slag. Smart energy plugs groeperen... Smart energy plugs in een kamer groeperen Ga naar de tab Netwerk. Klik in het linkermenu op het icoontje Tik de naam van de kamer in het veld. naast Kamers. Klik op Bewaren. U vindt de kamer nu in het linkermenu terug onder de rubriek Kamers. Eenmaal een kamer aangemaakt is, kan hij niet meer verwijderd worden.! U kunt wel nog de naam van de kamer wijzigen: klik in het linkermenu op het icoontje en tik de nieuwe naam in het veld. Klik nu in het linkermenu onder de rubriek Groepen op Alle toestellen. U krijgt een overzicht van uw Smart energy plugs. Klik in de laatste kolom op het icoontje van de Smart energy plug die u aan de kamer wilt toevoegen.

15 Aan de slag 7 8 Selecteer in het dropdown-menu Kamer de kamer waaraan u de geselecteerde Smart energy plug wilt toevoegen. Klik op Bewaren en daarna op Sluiten. Herhaal deze stappen voor alle Smart energy plugs die u aan de kamer wilt toevoegen. 7 8

16 Aan de slag... Smart energy plugs in een groep opnemen Ga naar de tab Netwerk. Klik in het linkermenu op het icoontje naast Groepen. Tik in het veld Naam de naam die u aan de groep wilt geven. Vink Zichtbaar op dashboard aan als u wilt dat de grafiek voor deze groep als standaardgrafiek getoond wordt in de tab Grafieken. Geef een beschrijving indien gewenst. Klik bovenaan op de tab Toestellen om Smart energy plugs aan de groep toe te voegen. 7 8 Vink de Smart energy plugs aan die u wilt toevoegen aan de groep. Klik op Bewaren. U vindt de groep nu in het linkermenu terug onder de rubriek Groepen. tip Wilt u nog aanpassingen doen aan uw groep, klik dan in het linkermenu naast de naam 8 7 van de groep op het icoontje. U kunt er de groep ook verwijderen door op te klikken en te bevestigen.

17 Aan de slag Uw Smart energy plugs in- en uitschakelen Sommige toestellen verbruiken heel wat energie, zelfs in waakstand. Om uw verbruik tot een minimum te beperken, kunt u via uw Smart energy box uw Smart energy plugs vanop afstand in- en uitschakelen. Om uw energieverbruik goed te kunnen inschatten, vindt u hier een lijst met een aantal veel voorkomende toestellen en hun gemiddeld energieverbruik. Hebt u een iphone, Android-smartphone of Android-tablet? Dan kunt u uw Smart energy plugs ook onderweg in- en uitschakelen via de Electrabel Smart-applicatie. Download de applicatie in de App Store of via Google Play. Meer informatie over de applicatie? Neem een kijkje bij Energie beheren, ook onderweg. Ga naar de tab Netwerk. Kies of u alle Smart energy plugs, of enkel de Smart energy plugs van een bepaalde kamer of groep wilt weergeven: Alle Smart energy plugs: klik in het linkermenu onder de rubriek Groepen op Alle toestellen. Smart energy plugs per groep of kamer: selecteer in het linkermenu de groep of kamer. Afhankelijk van uw keuze, krijgt u een overzicht van de Smart energy plugs. Klik in de kolom Schakel op de knop I Aan of 0 Uit om de betreffende Smart energy plug in- of uit te schakelen. De status van de Smart energy plug zal zich na enkele seconden aanpassen. Klik op om het huidige verbruik te hernieuwen of op om het continue verbruik op te vragen. Wilt u alle Smart energy plugs (van een groep of kamer) in één keer in- of uitschakelen, klik dan op de knop I Aan of 0 Uit boven de lijst van Smart energy plugs. Klik op Alles vernieuwen om het nieuwe verbruik van de toestellen te zien. tip

18 Aan de slag Uw Smart energy plugs programmeren U kunt uw Smart energy plugs het best in- en uitschakelen door vaste programma s aan te maken. Een programma is een (combinatie van) periode(s) waarin uw Smart energy plugs in- of uitgeschakeld zijn. Eenmaal een programma aangemaakt, kunt u een Smart energy plug, groep of kamer eraan toewijzen. Ze zullen dan enkel in de door u opgegeven periode(s) in- of uitgeschakeld zijn. U kunt gemakkelijk extra programma s aanmaken of programma s verwijderen of aanpassen. Hoe u dat doet, leest u bij Programma verwijderen en Programma wijzigen. U kunt ook een kostenbesparing simuleren, dan berekent u uw besparing door een bestaand programma op een Smart energy plug toe te passen... Programma aanmaken De Smart energy plugs zijn standaard / actief. Met een programma kunt u zelf bepalen wanneer uw Smart energy plugs actief zijn. Stel de programma s als volgt in: Ga naar de tab Programmeren. Klik in het linkermenu op het icoontje naast Plugs programmeren. Tik de naam van uw programma in het veld en klik op Bewaren. Het is mogelijk om een Smart energy plug in te stellen als standby-killer. De Smart energy plug zal in dat geval controleren of een toestel in gebruik is. Indien niet, zal de plug het toestel uitschakelen. Op die manier kan bespaard worden op het sluipverbruik van bijvoorbeeld een televisie wanneer er niet naar gekeken wordt. tip

19 Aan de slag Voeg binnen de tab Programmering een periode aan uw programma toe: selecteer met de muis in de tabel de periode die u wenst in te stellen. Bevestig de dag(en) en het begin- en einduur van de periode. Een periode kan niet in de volgende dag overlopen. U krijgt een foutmelding als u bijvoorbeeld een periode van maandag uur tot dinsdag uur wilt instellen. U kunt wel dezelfde periode voor verschillende dagen instellen, bijvoorbeeld weekdagen van middernacht tot uur. Bepaal de status van uw Smart energy plugs: Aan: de Smart energy plugs zijn gedurende de geselecteerde periode ingeschakeld. Uit: de Smart energy plugs zijn gedurende de geselecteerde periode uitgeschakeld. Standby-killer: de Smart energy plugs wordt uitgeschakeld als het verbruik lager is dan de ingestelde waarde. Geef uw gewenste waarde in. Klik op Bewaren. De geselecteerde periode wordt in het blauw weergegeven. Herhaal deze stap om meerdere periodes toe te voegen. 7 Klik op de tab Toegevoegde plugs. Klik op Voeg een plug toe aan het programma. 7

20 Aan de slag 8 9 Klik op de Smart energy plug(s) die u wilt toevoegen. Elke toegevoegde Smart energy plug wordt blauw gemarkeerd. Klik op Bewaren. 8 Houd steeds rekening met de opstarttijd van een toestel bij het opstellen van een programma.! 9 Sommige toestellen, zoals lampen, hebben een aan/uit-knop. Zorg ervoor dat de knop van het toestel zelf steeds op Aan staat. Enkel zo zal u uw toestel automatisch en vanop afstand kunnen bedienen.

21 Aan de slag.. Een Smart energy plug, groep of kamer aan een programma toewijzen Ga naar de tab Programmeren. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Pas een programmering toe. Selecteer in het dropdown-menu de gewenste programmering. Selecteer welke Smart energy plug, groep of kamer u aan het programma wilt toewijzen. Klik op Programmeer.! Wilt u een programma aan een groep toewijzen via Pas een programmering toe, maar is een Smart energy plug van de groep al aan een ander programma toegewezen, dan wordt u gewaarschuwd voor het conflict. U hebt dan de keuze: het oorspronkelijke programma behouden of de Smart energy plug aan het geselecteerde programma toewijzen. De standaard actie is het oorspronkelijke programma te behouden. Wilt u de Smart energy plug toch aan het nieuwe programma toewijzen, klik dan op het icoontje. Het icoontje verandert in een, wat wil zeggen dat het oude programma vervangen werd door het geselecteerde. Opnieuw op het groene vinkje klikken, maakt de actie ongedaan. Klik op Verder gaan om uw keuze te bevestigen. Opgelet! Maakt u een nieuw programma aan door op naast Plugs programmeren te klikken en selecteert u een plug die al aan een programma gekoppeld is, dan zal de plug bij dat programma verwijderd worden om aan het nieuwe programma gekoppeld te worden. U krijgt geen waarschuwing.

22 Aan de slag.. Programma wijzigen Ga naar de tab Programmeren. Klik in het linkermenu op het programma dat u wilt wijzigen. U kunt de instellingen van het programma wijzigen. Selecteer binnen de tab Programmering in het overzicht een nieuwe periode of klik op de periode die u wilt aanpassen. U kunt nu de instellingen wijzigen. Binnen de tab Toegevoegde plugs krijgt u een overzicht van de Smart energy plugs die aan het programma toegewezen zijn. U kunt een Smart energy plug verwijderen door bij de Smart energy plug op Verwijder te klikken. Klik op Voeg een plug toe aan het programma om een nieuwe Smart energy plug aan het programma toe te wijzen. Let goed op als u een Smart energy plug selecteert die al aan een programma gekoppeld is, want de plug zal bij dat programma verwijderd worden om aan het nieuwe programma gekoppeld te worden. Klik op Bewaren.

23 Aan de slag.. Programma verwijderen Ga naar de tab Programmeren. Klik in het linkermenu op het programma dat u wilt verwijderen. Klik op Verwijderen om het programma te verwijderen. U krijgt een waarschuwing, klik op Ja om te bevestigen.

24 Aan de slag.. Uw kostenbesparing simuleren Ga naar de tab Programmeren. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Simuleer kostenbesparing. Selecteer het gewenste programma. Selecteer het gewenste tarief. Selecteer de Smart energy plug, groep of kamer in het dropdown-menu. Klik op Berekenen. U krijgt uw wekelijkse en jaarlijkse (in vergelijking met de situatie zonder programma) uitgedrukt in kwh, euro of kg CO.

25 Aan de slag Uw verbruik opvolgen Dankzij uw Smart energy box kunt u het energieverbruik van uw toestellen snel en eenvoudig opvolgen. Naargelang de situatie, selecteert u verschillende parameters: het verbruik van één toestel of van meerdere, enkel van vandaag of van een langere periode. Wilt u ook een budgettair correcte inschatting maken van uw situatie, dan kunt u uw tariefplan ook invoeren. Hoe u dat doet, leest u bij Uw tarieven. Hebt u een iphone, Android-smartphone of Android-tablet? Dan kunt u uw verbruik ook onderweg opvolgen via de Electrabel Smart-applicatie. Download de applicatie in de App Store of via Google Play. Meer informatie over de applicatie? Neem een kijkje bij Energie beheren, ook onderweg.. Verbruik raadplegen.. Standaard verbruik Ga naar de tab Grafieken. U krijgt in de grafiek standaard het energieverbruik van alle toestellen van die dag te zien, uitgedrukt in Wh per kwartier. U kunt ook een groep als standaard instellen. Hoe u dat doet, leest u bij Smart energy plugs in een groep opnemen. tip Beweeg met uw cursor over de grafiek om de exacte waarden per kwartier te zien. Trek met uw cursor een kader over een serie waarden die u in detail wilt bekijken. Zo zoomt u in op de waarden in het kader. Klik op Reset zoom om terug te keren naar de volledige grafiek.

26 Aan de slag.. Parameters kiezen Ga naar de tab Grafieken. Kies in het linkermenu van welke Smart energy plug, groep, kamer of van welk netwerk u het verbruik wilt zien. Selecteer in het dropdown-menu bovenaan de periode waarvan u het verbruik wilt zien. U kunt kiezen uit het verbruik van de dag zelf, van de vorige dag, de laatste 7 dagen, de laatste maand of het laatste jaar. Selecteer de meeteenheid waarin u het verbruik wilt visualiseren: kwh, Watt, kg CO of euro. U krijgt een grafiek met het verbruik volgens uw parameters. tip Beweeg met uw cursor over de grafiek om de exacte waarden per kwartier te zien. Trek met uw cursor een kader over een serie waarden die u in detail wilt bekijken. Zo zoomt u in op de waarden in het kader. Klik op Reset zoom om terug te keren naar de volledige grafiek.

27 Aan de slag. Verbruik vergelijken.. Smart energy plugs vergelijken Ga naar de tab Grafieken. Vink in het linkermenu onder de rubriek Vergelijking de Smart energy plugs aan die u wilt vergelijken.! Zorg ervoor dat u enkel Smart energy plugs aanvinkt! Het heeft geen zin om plugs met thermostaten te vergelijken. U krijgt het energieverbruik van de geselecteerde Smart energy plugs van die dag zelf te zien, uitgedrukt in Wh. Selecteer welke grafiek u wilt zien: kolom, gestapelde kolom of ring. U krijgt een grafiek met het verbruik volgens uw parameters... Parameters kiezen Ga naar de tab Grafieken. Vink in het linkermenu onder de rubriek Vergelijking de Smart energy plugs aan die u wilt vergelijken.! Zorg ervoor dat u enkel Smart energy plugs aanvinkt! Het heeft geen zin om plugs met thermostaten te vergelijken. Selecteer in het dropdown-menu bovenaan de periode waarvan u het verbruik wilt zien. U kunt kiezen uit het verbruik van de dag zelf, van de vorige dag, de laatste 7 dagen, de laatste maand of het laatste jaar. Selecteer de meeteenheid waarin u het verbruik wilt visualiseren: kwh, Watt, kg CO of euro. Selecteer welke grafiek u wilt zien: kolom, gestapelde kolom of ring. U krijgt een grafiek met het verbruik volgens uw parameters.

28 Aan de slag. Uw resultaten exporteren.. Handmatig Ga naar de tab Grafieken. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Start nieuwe export. Tik in het veld Datum de datum in. Vink het netwerk aan dat u wilt exporteren. Klik op Exporteer. Het exporteren kan enkele minuten in beslag nemen. Als uw export voltooid is, krijgt u een melding. Ga naar Berichten en klik op het bericht om uw bestanden te downloaden.

29 Aan de slag.. Automatisch Ga naar de tab Grafieken. Klik in het linkermenu onder de rubriek Algemeen op Configureer auto-export. Vink actief aan om het automatisch exporteren van uw resultaten in te schakelen. Selecteer de frequentie van de auto-export: dagelijks, wekelijks of maandelijks. Vink het netwerk dat u wilt exporteren aan. 7 Klik op Open adresboek en vink aan welke contacten de resultaten moeten ontvangen. 7 tip Nog geen contacten? Klik dan op Toevoegen en geef de naam, het gsm-nummer en het adres van de ontvanger in. Klik daarna op Bewaren. Herhaal deze stappen voor alle contacten die u wilt toevoegen. 7 Klik op Bewaren.

30 Aan de slag Berichten ontvangen Aan de hand van berichten kan het systeem u op de hoogte houden van abnormaal verbruik. U kunt twee types berichten instellen: het onverwacht verbruik-bericht signaleert een abnormaal verbruik van een Smart energy plug, groep of kamer; het doelverbruik-bericht waarschuwt u wanneer een bepaalde ingestelde waarde overschreden wordt. Per type bericht kunt u de ontvangers instellen en de manier waarop ze verwittigd worden.. Bericht bij onverwacht verbruik Het onverwacht verbruik -bericht signaleert een abnormaal verbruik van een Smart energy plug, groep of kamer. Ga naar de tab Berichten. Klik in het linkermenu op het icoontje naast Onverwacht verbruik om een notificatieprofiel aan te maken. Selecteer in het dropdown-menu of u met een nieuw sjabloon wil starten of met een bestaand sjabloon. Klik op Volgende. Activeer uw nieuwe notificatieprofiel door Is ingeschakeld aan te vinken. Dit is standaard aangevinkt. Tik in het veld Naam de naam van het nieuwe notificatieprofiel. 7 Geef indien gewenst een beschrijving. 8 Klik op Volgende. 7 9 Kies of u berichten wilt genereren voor een Smart energy plug, groep of kamer en selecteer de naam van de Smart energy plug, groep of kamer. Klik op Volgende. 8

31 Aan de slag 0 Stel een periode in: selecteer met de muis de periode in de tabel waarin het profiel actief moet zijn. Bevestig de dag(en) en het begin- en einduur van de periode. Bepaal de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om het bericht te versturen: 0 Inactief: tijdens deze periode zal het notificatieprofiel niet actief zijn. Drempelwaarde: geef aan of de waarde groter dan of kleiner dan uw ingestelde waarde moet zijn en tik de waarde die u wenst in het veld. Gedurende minstens: geef aan hoelang aan de drempelwaarde voldaan moet worden vooraleer er een notificatie wordt gestuurd. Klik op Bewaren. De geselecteerde periode wordt in het blauw weergegeven. Klik op Volgende. Vink Tonen in berichten aan om berichten te ontvangen in uw berichtenoverzicht. Vink aan welke ontvanger op welke manier op de hoogte gebracht moet worden. Klik op Adresboek om contactpersonen toe te voegen of de gegevens van de bestemmelingen te wijzigen. Klik op Bewaren.

32 Aan de slag. Bericht bij overschrijding Het doelverbruik -bericht waarschuwt u wanneer een bepaalde dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse ingestelde waarde overschreden wordt. Ga naar de tab Berichten. Klik in het linkermenu op het icoontje naast Doelverbruik om een notificatieprofiel aan te maken. Selecteer in het dropdown-menu of u met een nieuw sjabloon wil starten of met een bestaand sjabloon. Klik op Volgende. Schakel uw nieuw notificatieprofiel in door Is ingeschakeld aan te vinken. Dit is standaard aangevinkt. Tik in het veld Naam de naam van het nieuwe notificatieprofiel. 7 Geef indien gewenst een beschrijving. 8 Klik op Volgende. 7 9 Kies of u berichten wilt genereren voor een Smart energy plug, groep of kamer en selecteer de naam van de Smart energy plug, groep of kamer. Klik op Volgende. 8

33 Aan de slag 0 Stel een tijdsvenster in: dag, week of maand. Selecteer de doelwaarde: 0 Geef een vaste waarde in Wh of euro in. U kunt er ook voor kiezen een percentage van het gemiddelde in te voeren. Vink Proactief aan als u een bericht wilt ontvangen met de voorspelling dat uw verbruik groter zal zijn dan de ingestelde doelwaarde. Klik op Volgende. Vink Tonen in berichten aan om berichten te ontvangen in uw berichtenoverzicht. Vink aan welke ontvanger op welke manier op de hoogte gebracht moet worden. Klik op Adresboek om contactpersonen toe te voegen of de gegevens van de bestemmelingen te wijzigen. Klik op Bewaren.

34 Aan de slag. Ontvangers toevoegen en beheren Ga naar de tab Berichten. Klik in het linkermenu bij de rubriek Adresboek op Bewerken. Klik op Toevoegen om een ontvanger toe te voegen. Geef de naam, het gsm-nummer en het adres van de ontvanger in. Klik op Bewaren. Herhaal deze stappen als u meerdere ontvangers wilt toevoegen. U kunt de gegevens van de ontvangers aanpassen door op het icoontje te klikken. Klik op het icoontje om een ontvanger te verwijderen.

35 Aan de slag. Overzicht van berichten raadplegen U kunt ervoor kiezen om uw berichten via sms, en/of via het online platform te raadplegen. Als u een nieuw bericht heeft, zal de tab Berichten oplichten. In de tab ziet u ook hoeveel ongelezen berichten u hebt. Ga naar de tab Berichten. Klik in het linkermenu onder de rubriek Berichten op Lees uw berichten. U krijgt een overzicht van uw berichten. Klik op om een bericht te wissen. Klik in het linkermenu onder de rubriek Berichten op Alle berichten verwijderen om alle berichten in één keer te verwijderen.

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie Installatiehandleiding U de regie, wij de energie 1 INHOUD Inleiding Instellingen hardware 1. Gateway 5 2. A. Slimme meter 10 B. Traditionele meter 13 3. Slimme stekkers 25 4. Slimme thermostaat 29 5.

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET ANNA. Handleiding versie 2.3

AAN DE SLAG MET ANNA. Handleiding versie 2.3 AAN DE SLAG MET ANNA. Handleiding versie 2.3 Copyright 2014, Plugwise. Alle rechten voorbehouden. 2 Hallo Anna. Vroeger had je thermostaten. Nu is er Anna. Anna werkt voor jou en doet wat ze moet doen:

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT p.2. 2. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT230 p.

Inhoudstafel. 1. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT p.2. 2. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT230 p. Handleidingen Anna Inhoudstafel 1. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT p.2 2. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT230 p.26 3. Handleiding Ontdek Anna p.50 4. Handleiding

Nadere informatie

SMS INFO & KLANT DASHBOARD. Met Cloud Communication Solution (C.C.S).

SMS INFO & KLANT DASHBOARD. Met Cloud Communication Solution (C.C.S). INFO & KLANT DASHBOARD. INFO & KLANT DASHBOARD Inhoud Presentatie CCS... 3... 3 Kanalen... 3 Soorten tools voor uw SFU WEB solutie :... 3 Vereisten... 3 1.1 Voordat u zich aanmeldt... 4 1.2 GEBRUIKTE SYMBOLEN...

Nadere informatie

EM6250HD Easy Pro View HD IP camera

EM6250HD Easy Pro View HD IP camera EM6250HD Easy Pro View HD IP camera 2 NEDERLANDS EM6250HD Easy Pro View HD IP camera Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 4 1.1 Update informatie... 4 1.2 Inhoud van de verpakking... 4 1.3 Wat heb je nodig

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Versie 1.1

Gebruikershandleiding Versie 1.1 Gebruikershandleiding Versie 1.1 May 2014 (Dutch), version 1.0 2013-2014 Smappee NV. All rights reserved. Specifications are subject to change without notice. All product names are trademarks of their

Nadere informatie

TVB, 04/11/2014. Qbus Cloud Activatie & Configuratie

TVB, 04/11/2014. Qbus Cloud Activatie & Configuratie TVB, 04/11/2014 Qbus Cloud Activatie & Configuratie Door de ethernetpoort van de Controller CTD01E, CTD01E+, CTD02E, CTD03E te verbinden met de router in het lokale netwerk, zal deze controller zichzelf

Nadere informatie

Welkom bij innr. Succes en veel plezier met je aankoop. Het innr Team.

Welkom bij innr. Succes en veel plezier met je aankoop. Het innr Team. Welkom bij innr. Gefeliciteerd met jouw persoonlijke innr LightAdvice. Als je dit leest heb je het pakket dat bij jouw lichtplan hoort waarschijnlijk al thuisgestuurd gekregen. Wij hebben ons uiterste

Nadere informatie

Internet. Handleiding. EXPERIA BOX v8

Internet. Handleiding. EXPERIA BOX v8 Internet Handleiding EXPERIA BOX v8 Overzicht van de onderdelen uit het pakket Power Wireless Voice Broadband Internet TV Upgrade WPS ECO 1 x 1 x 1 x 1 x Experia Box v8 Dit is het modem. Deze regelt telefoongesprekken,

Nadere informatie

EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera

EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera EM6270 Easy Pro View HD Pan/Tilt IP camera Inhoudsopgave 2 NEDERLANDS 1.0 Introductie... 4 1.1 Inhoud van de verpakking... 4 1.2 Wat heb je nodig om de camera

Nadere informatie

EM6250 Easy Pro View IP camera

EM6250 Easy Pro View IP camera EM6250 Easy Pro View IP camera 2 NEDERLANDS EM6250 Easy Pro View IP camera Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 4 1.2 Wat heb je nodig om de camera te benaderen... 4 1.3 Hardware

Nadere informatie

Handleiding Management Dashboard

Handleiding Management Dashboard Handleiding Management Dashboard Versie 3.5.0 www.howardshome.com Fultonbaan 30 Telefoon +31 (0)30 6083 540 KvK 20093764 Postbus 1092 Fax +31 (0)30 6083 549 ABN AMRO 54.85.62.202 3430 BB Nieuwegein E-mail

Nadere informatie

Internet modem Zyxel VMG8324-b10A Installatiehandleiding

Internet modem Zyxel VMG8324-b10A Installatiehandleiding Internet modem Zyxel VMG8324-b10A Installatiehandleiding Inhoudsopgave 1 Inhoud pakket pagina 3 Internet pagina 5 2 Aansluitschema s modem Internet pagina 5 3 Betekenis lampjes en knopjes modem Internet

Nadere informatie

Wat je nodig hebt voor Telenet Internet 05. Hoe je Telenet Internet vlot installeert 09. Eerste hulp bij problemen 87

Wat je nodig hebt voor Telenet Internet 05. Hoe je Telenet Internet vlot installeert 09. Eerste hulp bij problemen 87 Wat je nodig hebt voor Telenet Internet 05 Over je computer en over de software, de hardware en andere zaken die je nodig hebt om Telenet Internet te kunnen gebruiken. Hoe je Telenet Internet vlot installeert

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE... 4 1.1 Overzicht Cameramanager 360... 4 1.2 Soorten weergaven Cameramanager 360... 4 2 AAN DE SLAG... 5 2.1 Automatische installatie van Cameramanager

Nadere informatie

Datec Score Manager 3.0 Opstartgids

Datec Score Manager 3.0 Opstartgids Datec Score Manager 3.0 Opstartgids 2001-2010, Datec Correspondentie richten aan: Datec Torenwacht 31 2353 DB Leiderdorp Nederland Tel: 071-5890056 Fax: 071-5238607 E-mail: info@datec.nl DATEC Internet:

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE... 3 1.1 Overzicht Cameramanager... 3 1.2 CLVR... 3 1.3 Cameramanager applicatie... 3 2 AAN DE SLAG... 4 2.1 Cameramanager aansluiten en activeren... 4 2.2 Starten van de online

Nadere informatie

Handleiding Management Dashboard

Handleiding Management Dashboard Handleiding Management Dashboard Versie 3.5.2 www.howardshome.com Fultonbaan 30 Telefoon +31 (0)30 6083 540 KvK 20093764 Postbus 1092 Fax +31 (0)30 6083 549 ABN AMRO 54.85.62.202 3430 BB Nieuwegein E-mail

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Anna

Veelgestelde vragen Anna Veelgestelde vragen Anna Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Installatie van Anna... 2 ALGEMEEN... 2 IK KOM ER NIET UIT BIJ STAP 1 VAN DE INSTALLATIE: VERBINDEN MET WIFI-NETWERK.... 3 IK KOM ER NIET UIT BIJ

Nadere informatie

TimeWriter Standard. Handleiding

TimeWriter Standard. Handleiding TimeWriter Standard Handleiding XSO; xbase Software Ontwikkeling Lytsedyk 16 9036ML Menaldum 088-0011800 www.timewriter5.nl 2015 xbase Software Ontwikkeling Inhoudsopgave Inleiding..........................................................5.......Platform.......................................................................6.

Nadere informatie

Self Starter Gids SSGids_E10_NL_v04b.indd 1 23/06/10 11:56

Self Starter Gids SSGids_E10_NL_v04b.indd 1 23/06/10 11:56 Self Starter Gids SSGids_E0_NL_v04b.indd 3/06/0 :56 Veiligheid Vooraleer je aan de slag gaat met de Self Starter Box, lees je best eerst deze veiligheidsvoorschriften: Verwijder het omhulsel van de modem

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - 1

Gebruikershandleiding - 1 Gebruikershandleiding - 1 2-2013 Alle rechten voorbehouden. Iconia W4 Gebruikershandleiding Deze handleiding behandelt: Iconia W4-820 Deze uitgave: 12/2013 Meld u aan voor een Acer ID en schakel Acer externe

Nadere informatie

Gebruikershandleiding internet

Gebruikershandleiding internet Gebruikershandleiding internet Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens in op

Nadere informatie

dixel XJ500 FRIGRO NV dixel XJ500 Monitoring Unit

dixel XJ500 FRIGRO NV dixel XJ500 Monitoring Unit dixel XJ500 Monitoring Unit 1 MENU toets *** (indien paswoord actief is) GEBRUIKERS MENU ACTUEEL BEKIJKEN ALARM UIT ARCHIEF Start datum AFDRUKKEN SYSTEEM STATUS ACTUEEL FLOW-CHART Eind datum GEGEVENS UIT

Nadere informatie

installatiehandleiding Basisalarmsysteem

installatiehandleiding Basisalarmsysteem installatiehandleiding Basisalarmsysteem 1 INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMSYSTEEM Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmsysteem. Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

Portal Handleiding voor de klant 4.8

Portal Handleiding voor de klant 4.8 o Portal Handleiding voor de klant 4.8 Deze MobiDM handleiding bekijkt de mogelijkheden voor de klant binnen de MobiDM Portal. Version: x.x MOBIDM Klant Handleiding Pagina 1 Index Introductie Help- bestanden

Nadere informatie

Door to Door Engine Handleiding

Door to Door Engine Handleiding Door to Door Engine Handleiding www.doortodoorengine.be huis-aan-huiscommunicatie Door to Door Engine inhoudsopgave Door to Door Engine introductie 3 1. Getting started 4 2. De opties Weergave en Toon

Nadere informatie

Versie 1.0 dd.14-3-2011. Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2

Versie 1.0 dd.14-3-2011. Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2 Versie 1.0 dd.14-3-2011 Beheerderhandleiding MobiDM 3.6.2 Index 1. INLEIDING... 2 1.1. GEBRUIKTE SYMBOLEN... 2 1.2. UW DIENSTVERLENER... 3 2. INGEBRUIKNAME MOBIDM... 3 2.1. ALGEMEEN... 3 2.2. INLOGGEN...

Nadere informatie

leiding Informatica Wetenschap Technologie Techniek Wiskunde LEGOeducation.com/MINDSTORMS

leiding Informatica Wetenschap Technologie Techniek Wiskunde LEGOeducation.com/MINDSTORMS Hand leiding πr Informatica Wetenschap Technologie Techniek Wiskunde LEGOeducation.com/MINDSTORMS Inhoud Inleiding + Welkom... 3 EV3-technologie + overzicht.... 4 + ev3-steen... 5 Overzicht... 5 Batterijen

Nadere informatie

Handleiding Internet. Type Ubee EVW3210

Handleiding Internet. Type Ubee EVW3210 Handleiding Internet Type Ubee EVW3210 Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens

Nadere informatie