Logitech. Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Logitech. Handleiding"

Transcriptie

1 Logitech Handleiding

2

3 Handleiding van Squeezebox Boom 1 Inhoud Dank je wel!...3 Hulp verkrijgen...3 Pakketinhoud...4 Systeemvereisten...4 Overzicht van de Boom-hardware...5 Afstandsbediening...5 Knoppen op het voorpaneel...6 Tips en trucks voor knoppengebruik...7 Connectors op het achterpaneel...8 De Squeezebox Boom installeren...9 Overzicht van de installatiestappen...9 Noteer je netwerkinstellingen...9 Een onlineaccount maken en software downloaden De Squeezebox Boom instellen en met je netwerk verbinden Een muziekbron selecteren Speel wat muziek af Optioneel: Verbinding maken met SqueezeCenter De Squeezebox Boom gebruiken Speelt nu Muziek dempen Voorinstellingsknoppen en favorieten De wekker van Squeezebox Boom...20 Helderheid van het display Muziekbronnen selecteren en veranderen...22 Herhalen en Willekeurig afspelen...23 Podcasts en RSS-nieuwskanalen...23 Last.fm Audioscrobbler...24 Mp3-spelers en andere lijningangapparaten verbinden...24 Meer informatie over SqueezeNetwork en SqueezeCenter...25 Tips, trucks en geavanceerde technieken...26 StereoXL...26 Pandora beheren...26 Je Boom installeren...26 Naar je muziekcollectie luisteren zonder computer...27 Bijlage A: Je firewall configureren...28 Bijlage B: Ondersteunde bestandsindelingen...29 Bijlage C: Apple itunes gebruiken...30 Bijlage D: Hulp verkrijgen...32 Online-Help...32 Contact opnemen...32 Resources voor ontwikkelaars...32 Als je je Squeezebox Boom moet retourneren...32

4 2 Logitech Bijlage E: Problemen oplossen...33 Wanneer ik netwerkfunctionaliteit instel, verschijnt mijn netwerk niet...33 Je netwerknaam verschijnt, maar de Squeezebox Boom kan geen verbinding maken...34 De Squeezebox Boom kan je computer niet vinden of geen verbinding met SqueezeCenter maken...35 Hoe gebruik ik een statisch IP-adres met Squeezebox Boom?...36 Mijn muziek hapert of klinkt vervormd...36 De Squeezebox Boom kan geen IP-adres verkrijgen...37 Er wordt geen muziek afgespeeld...37 De knoppen VOORUITSPOELEN en TERUGSPOELEN werken niet met een aantal nummers in mijn muziekcollectie...38 SqueezeCenter kan niet al mijn muziek vinden...38 Enkele namen van nummers ontbreken of kloppen niet...39 Ik heb SqueezeCenter geïnstalleerd zodat ik muziek kan afspelen die ik op mijn computer bewaar, maar mijn itunes-muziekcollectie wordt slechts gedeeltelijk of helemaal niet afgespeeld...40 Ik kan me niet aanmelden bij mijn nieuwe SqueezeNetwork-account...40 Wanneer ik mijn koptelefoon op de Squeezebox Boom aansluit, komt de audio maar uit één kanaal...40 Bijlage F: Boom als onderdeel van een systeem voor het hele huis gebruiken Logitech Beperkte garantie voor hardwareproducten...42 Veiligheidsinformatie...43

5 Handleiding van Squeezebox Boom 3 Dank je wel! Hartelijk dank voor je aanschaf van een Logitech's Squeezebox Boomnetwerkmuzieksysteem. We hopen dat je er net zoveel plezier van zult hebben als wij hebben gehad bij het maken ervan. Squeezebox Boom combineert de functies en technologie waarop onze klanten zo gesteld zijn in een alles-in-één apparaat. Dankzij de ingebouwde versterker en hoogwaardige speakers kun je de Squeezebox Boom overal binnen het bereik van je lokale netwerk neerzetten, zonder gedoe met afzonderlijke speakers. Daarom is het systeem de ideale oplossing voor kamers met weinig ruimte, of een omgeving waar een lijvig speakersysteem niet welkom is. Deze handleiding bevat instructies voor de installatie en basisbediening van je Squeezebox Boom, evenals extra informatie over de nieuwste functies. Je kunt ook lid worden van onze actieve communityforums en gedetailleerde documentatie voor ontwikkelaars oproepen via onze website op Hulp verkrijgen Als je tijdens de installatie problemen ondervindt, kun je op verschillende manieren deskundige hulp verkrijgen: 1. Raadpleeg eerst de sectie Problemen oplossen in deze handleiding. De meest voorkomende problemen worden hier besproken. 2. Op vind je een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen onder Support Problemen. Selecteer 'Draadloze muzieksystemen' in de lijst met productcategorieën. ons supportteam. Ga naar 3. en vul het online- formulier in. Je ontvangt binnen één werkdag antwoord.

6 4 Logitech Pakketinhoud Het pakket bevat: Squeezebox Boom Infraroodafstandsbediening met batterij Beschermende tas Stroomtoevoer met stekkeradapter voor jouw regio 3,5mm male-to-male audiodraad Snelstartgids Systeemvereisten Besturingssysteem Windows Vista, Windows XP of Windows 2000 (SP4 of hoger vereist) Mac OS X, versie 10.3 of hoger Linux-besturingssysteem met Perl of hoger geïnstalleerd Computer 733 MHz CPU of sneller 256 MB RAM 80 MB vasteschijfruimte Netwerk Ethernet en/of b/g compatibel draadloos netwerk. Routers die Draft N ondersteunen zijn ook compatibel, zolang ze achterwaarts compatibel zijn met g. Internet Je hebt een breedbandinternetverbinding nodig voor internetradio en toegang tot muziekservices. Je moet ook internettoegang hebben om de SqueezeCenter -software te kunnen downloaden.

7 Handleiding van Squeezebox Boom 5 Overzicht van de Boom-hardware Afstandsbediening A. Met de aan/uit-knop zet je de Squeezebox Boom aan of uit. B. Via de huisjesknop wordt het hoofdscherm (hoofdmenu) opnieuw weergegeven. Wanneer je in het hoofdscherm weer op de huisjesknop drukt, verschijnt het scherm Speelt nu. C. Met de pijltjesknoppen links, rechts, omhoog en omlaag kun je door nummerlijsten, muziekservices, configuratiemenu s en meer navigeren. Met omhoog en omlaag scrol je door het menu, met rechts selecteer je de optie en met links ga je weer naar het vorige menu. D. Druk op de afspeelknop om naar geselecteerde nummers, artiesten, albums, genres of playlists te luisteren. Hiermee wordt de huidige playlist door het geselecteerde item vervangen. Wil je het geselecteerde item aan je playlist toevoegen, druk dan op de plusknop in plaats van afspeelknop. E. Druk op de plusknop om geselecteerde nummers, artiesten, albums, genres of playlists aan het eind van de huidige playlist ( Speelt nu genaamd) toe te voegen. Houd de plusknop ingedrukt om het geselecteerde item aan Speelt nu toe te voegen en als het volgende item af te spelen. F. Met de knoppen voor terugspoelen, pauzeren en vooruitspoelen regel je het afspelen van je muziek. Druk op vooruitspoelen om naar het volgende nummer te springen, en op terugspoelen om naar het vorige nummer te springen. Druk op pauzeren om de muziek te pauzeren of hervatten. Houd de knop terugspoelen of vooruitspoelen ingedrukt om terug of vooruit te spoelen in het nummer dat wordt afgespeeld. Houd pauzeren ingedrukt om het huidige nummer te stoppen. G. volume omhoog en volume omlaag H. De slaapknop heeft twee functies. Tijdens normaal gebruik wordt de sleeptimer geactiveerd om de stroom na een vooraf ingestelde tijd (tussen 15 en 90 minuten) uit te schakelen. De slaapknop fungeert ook als snoozeknop en pauzeert het weksignaal na activering gedurende een vooraf bepaalde tijd. Standaard is dit negen minuten. Zie Tips en trucs om de knoppen te gebruiken voor meer informatie over het aanpassen van de standaardinstelling.

8 6 Logitech Knoppen op het voorpaneel A. Met de aan/uit-knop zet je de Squeezebox Boom aan of uit. B. Met het navigatiewiel kun je snel door menu's, nummerlijsten, muziekservices en meer scrollen. Draai aan het wiel om te scrollen en druk erop om een optie te selecteren. Wanneer de screensaver Speelt nu actief is, kan het wiel ook als volumeregelaar worden gebruikt. C. Druk op de afspeelknop om naar geselecteerde nummers, artiesten, albums, genres of playlists te luisteren. Als je door een muziekcollectie of muziekservice navigeert, wordt de lijst Speelt nu door het geselecteerde item vervangen. Wil je het geselecteerde item aan 'Speelt nu' toevoegen, dan druk je op de plusknop in plaats van de afspeelknop. D. Druk op de terugknop om naar het vorige menu terug te gaan. Dit heeft hetzelfde effect als het naar links wijzende pijltje op de afstandsbediening. E. Met de knoppen voor terugspoelen, pauzeren en vooruitspoelen regel je het afspelen van je muziek. Druk op vooruitspoelen om naar het volgende nummer te springen, en op terugspoelen om naar het vorige nummer te springen. Druk op pauzeren om de muziek te pauzeren of hervatten. Houd de knop terugspoelen of vooruitspoelen ingedrukt om terug of vooruit te spoelen in het nummer dat wordt afgespeeld. Houd pauzeren ingedrukt om het huidige nummer te stoppen.

9 Handleiding van Squeezebox Boom 7 F. volume omhoog en volume omlaag Nadat je op volume omhoog of volume omlaag hebt gedrukt, kun je het navigatiewiel ook gebruiken om het volume bij te stellen. G. Met de voorinstellingsknoppen krijg je snel toegang tot je favoriete nummers, internetradiostations, playlists of albums. Tik op een voorinstellingsknop om een favoriet te selecteren. Houd de knop ingedrukt om hem aan het huidig geselecteerde item toe te wijzen. H. De slaapknop heeft twee functies. Tijdens normaal gebruik wordt de sleeptimer geactiveerd om de stroom na een vooraf ingestelde tijd (tussen 15 en 90 minuten) uit te schakelen. De slaapknop fungeert ook als snoozeknop en pauzeert het weksignaal na activering gedurende een vooraf bepaalde tijd. Tips en trucks voor knoppengebruik De afstandsbediening communiceert met de Squeezebox Boom via infraroodlicht. Aangezien de infraroodsensor op het voorpaneel van de Boom zit, krijg je de beste resultaten als je de afstandsbediening daarop richt terwijl je ervóór staat. Meer informatie over de Squeezeboxmultiroomcontroller vind je in de sectie Boom als onderdeel van een systeem voor het hele huis verderop in deze handleiding. De Squeezebox Boom heeft geen speciale stopknop. Hij werkt namelijk ongeveer zoals een mp3- of cd-speler, zodat je je muziek kunt pauzeren en er op elk moment weer naar terug kunt gaan. Met een tik op de pauzeerknop wordt het nummer gepauzeerd. Als je het afspelen wilt stoppen, houd je de pauzeerknop ingedrukt. Je kunt de huidige playlist ('Speelt nu' genaamd) uit het geheugen wissen door een nummer, artiest, album, genre of andere playlist uit je muziekcollectie of andere onlinemuziekservice te selecteren en de afspeelknop ingedrukt te houden. Er wordt dan een nieuwe playlist van het geselecteerde item gemaakt. Wil je het geselecteerde item echter toevoegen aan het einde van de playlist die afgespeeld wordt, dan druk je op de plusknop. Als je de plusknop ingedrukt houdt, wordt het geselecteerde item in 'Speelt nu' ingevoegd, en als het volgende item afgespeeld. De snoozeknop heeft standaard een wachtperiode van negen minuten. Zie Squeezebox Boom-wekker verderop in deze handleiding voor instructies om de wachttijd te wijzigen.

10 8 Logitech Connectors op het achterpaneel A. Lijningang. Ideaal voor het aansluiten van een mp3-speler, draagbare cd-speler of ander audioapparaat met een lijnuitgang van 3,5 millimeter, zodat je van het geavanceerde driverontwerp en de akoestiek van de Squeezebox Boom kunt genieten. Je hoeft 'Lijningang' niet als bron op het voorpaneel te selecteren. De Squeezebox Boom detecteert automatisch de verbinding van je apparaat. B. Koptelefoon- of subwooferuitgang. Sluit een koptelefoon aan voor ongestoord luistergenot, of een subwoofer met eigen voeding voor extra diepe bas. Aangezien deze connector twee functies heeft, moet je Instellingen > Audio > Lijnuitgang selecteren in het hoofdscherm om koptelefoon- of subwooferuitvoer te kiezen. Als je een koptelefoon gebruikt en de audio komt maar uit één kanaal, dan is de subwooferinstelling misschien geselecteerd. C. Ethernet. Als je liever een ethernetverbinding gebruikt in plaats van de ingebouwde draadloze verbinding van de Squeezebox Boom, kun je de Squeezebox Boom met je eigen ethernetdraad op je netwerk aansluiten. D. Stroomtoevoer. Gebruik alleen de meegeleverde stroomtoevoer van de Squeezebox Boom.

11 Handleiding van Squeezebox Boom 9 De Squeezebox Boom installeren Gebruiksomstandigheden De Squeezebox Boom is voornamelijk voor gebruik binnenshuis bedoeld. Hij kan tijdelijk buiten worden gebruikt, maar moet dan voldoende beschermd worden tegen vocht en extreme temperaturen. Wanneer je de Squeezebox Boom buiten gebruikt, plaats hem dan niet in direct zonlicht, aangezien dit storing met de infraroodsensor kan veroorzaken. Zie de sectie Veiligheidsinformatie verderop in deze handleiding voor meer informatie. Overzicht van de installatiestappen Noteer de instellingen van je draadloze netwerk (als er via een draadloos netwerk verbinding wordt gemaakt) Maak een SqueezeNetworkaccount en download de software Stel de Boom in en verbind deze met je netwerk Selecteer een muziekbron Noteer je netwerkinstellingen Als je weet hoe je een computer op je draadloze netwerk aansluit, zul je je Squeezebox Boom ook probleemloos kunnen instellen. Wanneer je nu informatie over je netwerk verzamelt, maakt dit de configuratie van je Squeezebox Boom nog gemakkelijker. Netwerknaam (SSID): Draadloze beveiliging (één omcirkelen): WEP 64 bits WEP 128 bits WPA WPA2 Beveiligingssleutel:

12 10 Logitech Als je niet vertrouwd bent met de beveiligingsmethode van je draadloze netwerk of je beveiligingssleutel, kun je dat uitvinden door een verbinding met je draadloze router te maken. Raadpleeg de instructies van je router indien nodig, of neem contact op met je netwerkaanbieder of de installateur van je draadloze router. Je kunt de naam van je draadloze netwerk achterhalen door een computer op je netwerk te gebruiken die al met je draadloze netwerk is verbonden. Voor Windows XP en Vista Dubbelklik op het pictogram voor draadloze netwerken in het systeemvak. Voor Mac OS X Klik op het pictogram voor draadloze netwerken op de menubalk en noteer welk netwerk aangevinkt is. Opmerking voor gebruikers van Apple Airport Base Station: Squeezebox Boom voldoet aan de standaard en verwacht een WEP-sleutel in hexadecimale indeling. Het Airport Base Station gebruikt ASCII-tekens voor de WEP-sleutel. Je moet de hexadecimale versie van je WEP-sleutel vinden, anders kun je je Squeezebox Boom niet configureren. Voer hiervoor de volgende stappen uit: Open het Airport-hulpprogramma. Op Mac OS X staat dit hulpprogramma onder Programma's -> Hulpprogramma's in de Finder. In Windows staat het in Start -> Programma's -> Airport-hulpprogramma. Selecteer je basisstation en klik op de configureerknop. Klik in het configuratievenster dat nu geopend wordt, op het wachtwoordsymbool (lijkt op een slotje) boven in het venster. De sleutel wordt dan in HEX-indeling weergegeven. Noteer dit net zoals de beveiligingssleutel op de vorige pagina. N.B. 64-bits WEP-sleutels op het Airport Base Station hebben precies 5 tekens, 128-bits sleutels precies 13.

13 Handleiding van Squeezebox Boom 11 Een onlineaccount maken en software downloaden Belangrijke informatie over muziekbronnen De Squeezebox Boom moet met een muziekbron verbonden zijn, anders werkt hij niet. Dit zijn de twee muziekbronnen die beschikbaar zijn: SqueezeNetwork en SqueezeCenter. SqueezeNetwork SqueezeNetwork is een gratis internetservice van Logitech. Hiermee kun je een verbinding met vele verschillende services maken, waaronder internetradiogidsen en onlinemuziekservices zoals Rhapsody, Sirius-internetradio en Pandora Radio. Je kunt zelfs je eigen muziekcollectie in een onlinemuziekkluis van MP3tunes opslaan, zodat je ook wanneer je computer uitstaat naar je muziek kunt luisteren. Aan sommige muziekservices kunnen aparte kosten verbonden zijn. Wij bieden ze gratis op proef zodat je ze eerst kunt uitproberen. SqueezeCenter (optioneel) SqueezeCenter is een toepassing die je uitvoert op een computer die met je lokale netwerk verbonden is, zodat je je persoonlijke muziekcollectie op de Squeezeboxmuzieksystemen in je huis kunt afspelen. Je kunt via SqueezeCenter ook een verbinding maken met internetradiogidsen en onlinemuziekservices. Als je niet naar je persoonlijke muziekcollectie wilt luisteren of als je je muziek naar een MP3tunes-muziekkluis wilt uploaden, heb je SqueezeCenter niet nodig. Een SqueezeNetwork-account instellen Aanmelding voor een gratis account op SqueezeNetwork is een essentieel onderdeel van het Squeezebox Boom-setupproces. Ga naar om je via de aanmeldingswizard aan te melden. Heb je al een account? Verderop in deze handleiding staan instructies over hoe je je nieuwe Squeezebox Boom aan je account kunt toevoegen.

14 12 Logitech Optioneel: SqueezeCenter downloaden en installeren Nadat je het SqueezeNetwork-aanmeldingsproces hebt voltooid, wordt je gevraagd SqueezeCenter te downloaden. Je hebt SqueezeCenter alleen nodig als je naar een persoonlijke muziekcollectie wilt luisteren die op een computer op je lokale netwerk wordt bewaard. Als je alleen naar internetradiostations of onlinemuziekservices wilt luisteren, kun je deze stap overslaan. Wij bieden SqueezeCenter-versies voor Windows, Mac OS X en Linux. Selecteer de toepasselijke versie, sla deze op je vaste schijf op en klik dan op het gedownloade bestand. Hierna kan SqueezeCenter muziek naar je Squeezebox Boom sturen. De Squeezebox Boom instellen en met je netwerk verbinden Selecteer een geschikte plaats voor je Squeezebox Boom. Zorg ervoor dat hij beschermd is tegen vocht, extreme temperaturen en niet in direct zonlicht staat. Als je een verbinding maakt met je draadloze netwerk, moet je een plaats kiezen binnen bereik van de dichtstbijzijnde router of in de buurt van een toegangspunt. Maak je een verbinding via het ethernet, dan moet de Squeezebox Boom dicht bij een ethernetverbinding komen te staan. Je maakt de infraroodafstandsbediening gebruiksklaar door de batterijhouder te openen, het beschermende lipje van de batterij te trekken en de batterijhouder weer te sluiten. Optioneel: Als je een ethernetdraad gebruikt om een verbinding te maken met je netwerk, sluit je de draad nu aan. Bij de stroomtoevoer wordt een stekkeradaptersysteem geleverd om wereldwijde compatibiliteit te verzekeren. Schuif de stekkeradapter in de stroomtoevoer en zorg ervoor dat hij op zijn plaats klikt. Steek de busstekker in de wisselstroomingang op het achterpaneel van de Squeezebox Boom. Sluit de stroomtoevoer op een stopcontact aan. De Squeezebox Boom gaat automatisch aan en geeft een welkomstbericht weer, waarna het setupmenu verschijnt. TIP: Met de omhoog- en omlaagwijzende pijltjes op de afstandsbediening bereik je hetzelfde als wanneer je het navigatiewiel naar links of rechts draait (zie eerder in deze handleiding). Wanneer je op de afstandsbediening op het pijltje naar rechts drukt, heeft dit hetzelfde effect als drukken op het wiel. In de rest van deze sectie bespreken we het gebruik van de verschillende knoppen van de afstandsbediening, maar je kunt ook het navigatiewiel gebruiken.

15 Handleiding van Squeezebox Boom Via het menu dat verschijnt, kun je een verbinding via een bedraad of draadloos netwerk maken. Gebruik de omhoog- en omlaagwijzende pijltjes om je selectie te maken en druk dan op het pijltje naar rechts. Als je een verbinding met je draadloze netwerk maakt, verschijnt eerst een menu waarin je je regio kunt selecteren, en daarna een menu waarin je de naam van je draadloze netwerk kunt selecteren. Als je een beveiligd draadloos netwerk gebruikt, moet je de beveiligingssleutel invoeren die je eerder hebt genoteerd in Noteer je netwerkinstellingen. Wanneer de Squeezebox Boom je laat weten dat er een verbinding met je draadloze netwerk is gemaakt, druk je op het pijltje naar rechts om verder te gaan. Als het display weergeeft dat de Squeezebox Boom geen verbinding met je netwerk kan maken, druk je op het pijltje naar links op de afstandsbediening (of op de terugknop op het voorpaneel) om terug te gaan naar de menu's voor netwerkinstelling. Controleer of je je beveiligingssleutel goed hebt ingevoerd en of je een verbinding met het juiste netwerk maakt. Lukt dit nog steeds niet, kijk dan in de bijlage Problemen oplossen voor advies. In het volgende menu wordt je gevraagd of je automatisch een IP-adres wilt ophalen via DHCP, of handmatig een IP-adres aan je Squeezebox Boom wilt toewijzen. De meeste thuisnetwerken maken gebruik van DHCP, dus selecteer bij twijfel deze optie. Wanneer er wordt bevestigd dat er een IPadres is verkregen, druk je op het pijltje naar rechts om naar het volgende menu te gaan.

16 14 Logitech Een muziekbron selecteren Wanneer je Squeezebox Boom een verbinding met je netwerk heeft gemaakt, verschijnt er een menu waarin je wordt gevraagd je muziekbron te selecteren. Selecter SqueezeNetwork, de gratis internetservice van Logitech. Wanneer je een verbinding maakt met SqueezeNetwork, verschijnt er een unieke code op je Squeezebox Boom waarmee je je Boom aan je SqueezeNetwork-account kunt koppelen. Ga naar selecteer Muzieksystemen, en typ de code in de sectie Muzieksysteem toevoegen op de pagina. Speel wat muziek af Je bent bijna klaar! Een goede manier om te controleren of alles op de juiste manier werkt, is een internetradiostation af te spelen. 1. Ga naar het hoofdscherm via de huisjesknop van de afstandsbediening. 2. Druk op het omlaagwijzende pijltje op de afstandsbediening (of draai het navigatiewiel naar rechts) tot Internetradio verschijnt. Druk dan op het pijltje naar rechts van de afstandsbediening (of druk op het wiel). 3. Selecteer Aanraders. 4. Selecteer De beste internetradio. 5. Scrol naar Slim Showcase: Miles Davis en druk op afspelen Pas het volume aan. Als je dit station aan je voorinstellingen wilt toevoegen, houd je een van de voorinstellingsknoppen ingedrukt. TIP: Hoewel er zes voorinstellingsknoppen zijn waarmee je zes van je favoriete nummers, albums of internetradiostations snel kunt vinden, kun je een onbeperkt aantal favorieten opslaan. Wanneer je een item aan een van de voorinstellingsknoppen toewijst, wordt het automatisch ook aan je favorieten toegevoegd. Wil je een item aan je favorieten toevoegen zonder het aan een voorinstellingsknop toe te wijzen, dan klik je op het wiel of druk je op het pijltje naar rechts op de afstandsbediening, en selecteer je Toevoegen aan favorieten.

17 Handleiding van Squeezebox Boom 15 Optioneel: Verbinding maken met SqueezeCenter Als je naar je persoonlijke muziekcollectie wilt luisteren die op je computer opgeslagen is, en je hebt SqueezeCenter gedownload en geïnstalleerd, dan voer je de volgende stappen uit om SqueezeCenter voor het eerst te verbinden: 1. Houd de terugknop ingedrukt op het voorpaneel (of het pijltje naar links op de afstandsbediening) om naar het set-upscherm terug te gaan. 2. Scrol tot je de optie bereikt om je computer te verbinden (bijvoorbeeld Verbinding maken met de computer van jan smid) 3. Druk op het navigatiewiel (of op het pijltje naar rechts op de afstandsbediening) om verbinding te maken met je computer. Als de naam van uw computer niet op het menu staat of als de Squeezebox Boom geen verbinding kan maken, raadpleeg je Bijlage E: Problemen oplossen.

18 16 Logitech De Squeezebox Boom gebruiken Speelt nu De huidige playlist blijft altijd in het geheugen van de Squeezebox Boom staan. Deze playlist heet 'Speelt nu'. Je kunt hem wijzigen door nummers uit je muziekcollectie, nummers en playlists van muziekservices of zelfs opgeslagen playlists toe te voegen. Wanneer je de lijst Speelt nu efficiënt kunt organiseren, zul je meer plezier beleven van je Squeezebox Boom. 'Speelt nu' bekijken via de afstandsbediening Druk op de huisjesknop om naar het hoofdscherm te gaan als je er nog niet bent. Druk dan nogmaals op de huisjesknop. 'Speelt nu' bekijken via het voorpaneel Druk op de terugknop tot je het hoofdscherm bereikt. Scrol dan met het navigatiewiel naar 'Speelt nu', de eerste optie op het hoofdscherm. Klik dan op het wiel op druk op de afspeelknop om naar het scherm Speelt nu te gaan. Nummers, albums, playlists en andere items toevoegen Druk op de plusknop op de afstandsbediening of het voorpaneel. Het huidig geselecteerde item wordt nu toegevoegd aan het einde van 'Speelt nu'. Als je de plusknop ingedrukt houdt, wordt het geselecteerde item in 'Speelt nu' ingevoegd en als het volgende item afgespeeld. Als playlist opslaan Squeezebox Boom kan je lijst Speelt nu op de vaste schijf opslaan voor later gebruik. Deze functie is vooral nuttig voor feesten. Het geweldige van Squeezebox Boom is dat iedereen hem wil gebruiken. Wanneer je je playlist van tevoren opslaat, kun je hem later herstellen als een van je gasten hem wist of muziek toevoegt die je niet mooi vindt. Controleer eerst of Squeezebox Boom met SqueezeCenter verbonden is. Via het hoofdscherm selecteer je dan Extra's > Playlist opslaan. Je kunt de pijltjestoetsen op de afstandsbediening gebruiken of het navigatiewiel op het voorpaneel om je playlist een unieke naam te geven.

19 Handleiding van Squeezebox Boom 17 Het aantal playlists dat je kunt opslaan, wordt alleen beperkt door de vasteschijfruimte op je computer. De lijst Speelt nu wissen Wanneer je een nummer, album, genre of playlist uit je muziekcollectie of van een onlinemuziekservice selecteert en op de afspeelknop drukt, wordt de lijst Speelt nu gewist en door het geselecteerde item vervangen. TIP: Als je een feestje houdt en je de afstandsbediening aan je gasten geeft om een nummer te selecteren, moet je hen eerst uitleggen hoe ze de plusknop moeten gebruiken om een nummer aan 'Speelt nu' toe te voegen. Als ze op de afspeelknop in plaats van de plusknop drukken, wordt jouw lijst door hun nummer vervangen. Als de herhaalmodus ingeschakeld is, wordt dat nummer continu afgespeeld tot al je gasten ervan balen. Daarom is het ook zo belangrijk om de lijst Speelt nu als playlist op je computer op te slaan voordat je gasten er zijn. Als je favoriete muziek dan per ongeluk door iemand gewist wordt, kun je die gemakkelijk herstellen door Muziekcollectie > Playlists vanuit het hoofscherm te selecteren. Muziek dempen Aangezien Boom als een cd-speler werkt, heb je geen dempknop nodig. Voor de meeste muziekbronnen kun je op pauzeren drukken zodat je later vanaf precies hetzelfde punt weer van je muziek kunt genieten. Muziek uit je collectie, evenals muziek van interactieve onlineservices kun je meestal zolang pauzeren als je wilt. Als je naar een streaming-radiostation luistert, wordt de muziek met pauzeren gepauzeerd tot de geheugenbuffer van Squeezebox Boom vol is. In de geheugenbuffer kan een aantal minuten muziek worden bewaard, waarbij de precieze lengte afhangt van de samplingfrequentie van het radiostation. Houd pauzeren enkele seconden ingedrukt om het afspelen van een item helemaal te stoppen.

20 18 Logitech Voorinstellingsknoppen en favorieten Favorieten en voorinstellingen: Wat is het verschil? Favorieten zijn eerder in deze handleiding kort besproken. Je kunt huidig geselecteerde nummers, albums, radiostations of playlists aan je lijst met favorieten toevoegen via pauzeren op de afstandsbediening, of door op het navigatiewiel te drukken en dan Toevoegen aan favorieten te selecteren in het volgende scherm. Enkele items kunnen niet aan je favorieten toegevoegd worden. Als je bijvoorbeeld naar een internetradiostation luistert, kun je dat station wel toevoegen, maar niet het nummer dat op dat moment door het station afgespeeld wordt. Enkele abonnementsservices beperken welk type item je aan je favorieten kunt toevoegen. Bij twijfel kun je op je navigatiewiel drukken om te zien of het volgende menu een optie biedt om items aan je favorieten toe te voegen. Squeezebox Boom heeft zes voorinstellingsknoppen onder het display. Je kunt deze als een minilijst met zes favorieten beschouwen die je op elk moment direct kunt oproepen. Wanneer je een item aan een voorinstelling toevoegt, wordt het ook aan je favorieten toegevoegd, als het er nog niet in staat. Voorinstellingsknoppen instellen en gebruiken Als je vertrouwd bent met een autoradio, kun je ook met voorinstellingsknoppen werken. Houd een van de zes voorinstellingsknoppen ingedrukt om het huidig geselecteerde item toe te wijzen. Je roept dat item op door op de relevante voorinstellingsknop te tikken. Net als bij favorieten kan een voorinstelling een nummer, album, radiostation of playlist zijn.

21 Handleiding van Squeezebox Boom 19 Favorieten beheren met SqueezeNetwork of SqueezeCenter Als je veel favorieten tegelijk wilt toevoegen of verwijderen, kun je dit het gemakkelijkst via je computer doen. Ga naar meld je aan bij je account en selecteer dan 'Favorieten'. Als je SqueezeCenter op een lokale computer uitvoert, kun je hiermee je favorieten beheren. Markeer de menuoptie Favorieten en selecteer het bewerkingspictogram (potlood). TIP: Wanneer je een voorinstelling of favoriet toevoegt terwijl je Squeezebox Boom met SqueezeNetwork verbonden is, wordt het item in je SqueezeNetwork-account opgeslagen. Wanneer je een voorinstelling of favoriet toevoegt terwijl je Boom met SqueezeCenter verbonden is, wordt het item in SqueezeCenter opgeslagen. SqueezeNetwork en SqueezeCenter onderhouden elk aparte lijsten met favorieten en voorinstellingen. Een favoriet radiostation toevoegen dat niet in een van de gidsen staat Met behulp van de radiostationgidsen die via SqueezeNetwork en het Squeezebox Boom-menu (RadioIO, RadioTime, Live365, en ShoutCast) worden geboden, kun je gemakkelijk duizenden radiostations doorzoeken en aan je favorieten of voorinstellingen toevoegen. Als je favoriete onlinestation niet via een van deze gidsen beschikbaar is, kun je het gemakkelijk met SqueezeCenter of SqueezeNetwork toevoegen als je de URL voor de stream weet. Met SqueezeNetwork Zo voeg je een radiostation toe aan je lijst met favorieten op SqueezeNetwork: Ga naar klik op 'Favorieten', selecteer een naam voor de stream en voer de URL in. Zo voeg je een radiostation toe aan je lijst met favorieten op SqueezeCenter: 1. Start de SqueezeCenter-webinterface. 2. Selecteer het menu Internetradio en dan URL instellen. 3. Voer de URL in en klik op +.

Logitech. Netwerkmuzieksysteem. Handleiding. nederlands (emea)

Logitech. Netwerkmuzieksysteem. Handleiding. nederlands (emea) Logitech Netwerkmuzieksysteem Handleiding nederlands (emea) Squeezebox Duet-handleiding 1 Contents Over Squeezebox Duet...2 Hulp verkrijgen...2 Pakketinhoud...3 Systeemvereisten...3 Voordat je begint...4

Nadere informatie

Een kennismaking met Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-muzieksysteem. Functiegids

Een kennismaking met Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-muzieksysteem. Functiegids Een kennismaking met Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-muzieksysteem Functiegids Inhoudsopgave Squeezebox Touch-functiegids Dank je wel!............................................................ 5 Hulp

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CAMBRIDGE AUDIO STREAM MAGIC 6 http://nl.yourpdfguides.com/dref/5201383

Uw gebruiksaanwijzing. CAMBRIDGE AUDIO STREAM MAGIC 6 http://nl.yourpdfguides.com/dref/5201383 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor CAMBRIDGE AUDIO STREAM MAGIC 6. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

Sonos. Installatiehandleiding

Sonos. Installatiehandleiding Sonos Installatiehandleiding DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of

Nadere informatie

SONOS CONNECT:AMP. (Voorheen ZonePlayer 120) Productgids

SONOS CONNECT:AMP. (Voorheen ZonePlayer 120) Productgids SONOS CONNECT:AMP (Voorheen ZonePlayer 120) Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen

Nadere informatie

SONOS CONNECT:AMP. Productgids

SONOS CONNECT:AMP. Productgids SONOS CONNECT:AMP Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of

Nadere informatie

Gebruikershandleiding internet

Gebruikershandleiding internet Gebruikershandleiding internet Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens in op

Nadere informatie

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens

Nadere informatie

Handleiding Internet. Type Ubee EVW3210

Handleiding Internet. Type Ubee EVW3210 Handleiding Internet Type Ubee EVW3210 Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens

Nadere informatie

Nog even en u en uw MacBook Air zijn vrienden voor het leven.

Nog even en u en uw MacBook Air zijn vrienden voor het leven. Nog even en u en uw MacBook Air zijn vrienden voor het leven. Ingebouwde isight-camera Met drie vrienden tegelijk een videoconferentie houden, waar ter wereld ze ook zijn. www.apple.com/nl/macbook Mac

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING FUEL

GEBRUIKERSHANDLEIDING FUEL GEBRUIKERSHANDLEIDING FUEL KLIK HIER VOOR TOEGANG TOT EEN UP-TO-DATE ONLINE VERSIE van dit document. Daar vindt u de meest recente inhoud en ook uitvouwbare illustraties, eenvoudigere navigatie en een

Nadere informatie

Speler voor streaming media

Speler voor streaming media Speler voor streaming media Laagsteen 9 Breda Tel: 076 5439920 email: info@vision-electronics.nl Inhoud 1 Belangrijke gebruikersinformatie............... 1 Belangrijke veiligheidsinstructies............................

Nadere informatie

Nederlandse versie. LW320/LW321 Sweex Wireless 300N Router. Inhoud van het pakket. Terminologielijst

Nederlandse versie. LW320/LW321 Sweex Wireless 300N Router. Inhoud van het pakket. Terminologielijst LW320/LW321 Sweex Wireless 300N Router Stel de Sweex Wireless 300N Router niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de buurt van verwarmingselementen. Gebruik

Nadere informatie

EM7071 - hdmedia High-Definition Media Player

EM7071 - hdmedia High-Definition Media Player E EM7071 - hdmedia High-Definition Media Player 2 NEDERLANDS EM7071 - hdmedia High-Definition Media Player Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel

Nadere informatie

Nog even en u en uw imac zijn vrienden voor het leven.

Nog even en u en uw imac zijn vrienden voor het leven. Nog even en u en uw imac zijn vrienden voor het leven. Maak kennis met de imac. www.apple.com/nl/imac Ingebouwde isight-camera en ichat Videochatten met uw vrienden, waar ter wereld ze ook zijn. Mac Help

Nadere informatie

Sonos PLAYBAR. Productgids

Sonos PLAYBAR. Productgids Sonos PLAYBAR Productgids DIT DOCUMENT BEVAT INFORMATIE DIE ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING KAN WORDEN GEWIJZIGD. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd of overgedragen in enige vorm of via

Nadere informatie

Hercules eplug 200 INHOUDSOPGAVE. Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven.

Hercules eplug 200 INHOUDSOPGAVE. Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven. INHOUDSOPGAVE Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven. 1. UW HERCULES eplug 200-ADAPTER... 2 1.1. Aanbevelingen... 2 1.2. Specificaties... 3 1.3. Minimale

Nadere informatie

ipod shuffle Gebruikershandleiding

ipod shuffle Gebruikershandleiding ipod shuffle Gebruikershandleiding 2 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 3 De ipod shuffle Hoofdstuk 2 5 Basiskenmerken van de ipod shuffle 5 De ipod shuffle in één oogopslag 6 De regelaars van de ipod shuffle gebruiken

Nadere informatie

Stora. Gebruikershandleiding. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 Verenigde Staten. Maart 2011 202-10571-03 v1.0

Stora. Gebruikershandleiding. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 Verenigde Staten. Maart 2011 202-10571-03 v1.0 Stora Gebruikershandleiding 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 Verenigde Staten Maart 2011 202-10571-03 v1.0 2010-2011 NETGEAR, Inc. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Webbox2. V2.09 uitgegeven in maart 2014. voice enabled by Acapela

Webbox2. V2.09 uitgegeven in maart 2014. voice enabled by Acapela SolutionsRadio b.v. Motorenweg 5-k 2623CR Delft (The Netherlands) tel: +31 15 262 59 55 fax: +31 15 257 15 95 e-mail: info@orionwebbox.nl URL : www. orionwebbox.org V2.09 uitgegeven in maart 2014 Copyright

Nadere informatie

WFR-29C 中文 NL Revision 1

WFR-29C 中文 NL Revision 1 WFR-29C 中 NL文 Revision 1 "Made for ipod", "Made for iphone" en "Made for ipad" betekent dat een elektronisch accessoire speciaal is ontworpen voor aansluiting op respectievelijk een ipod, iphone, of ipad,

Nadere informatie

OWNER S MANUAL. De NetWorks radio met FM

OWNER S MANUAL. De NetWorks radio met FM OWNER S MANUAL De NetWorks radio met FM De NetWorks radio met FM Inhoud Introductie; Snel van start; WiFi-ontvangst...3 Bedieningsfuncties bovenzijde; Bedieningsfuncties afstandsbediening...5 Bedieningsfuncties

Nadere informatie

Handleiding Aan de slag en problemen oplossen

Handleiding Aan de slag en problemen oplossen Handleiding Aan de slag en problemen oplossen INHOUDSOPGAVE Belangrijke informatie 2 Basisinformatie computer 3 Veiligheid en comfort... 3 Veiligheidsmaatregelen... 3 Voorzorgsmaatregelen... 3 Kennismaking

Nadere informatie

Hercules Wireless N Access Point INHOUDSOPGAVE. Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven.

Hercules Wireless N Access Point INHOUDSOPGAVE. Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven. HWNAP-300 Hercules Wireless N Access Point INHOUDSOPGAVE Als u op een titel in deze inhoudsopgave klikt, wordt de betreffende sectie weergegeven. 1. UW HERCULES WIRELESS N ACCESS POINT...3 1.1. Aanbevelingen...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN NETWORK SPACE FAMILY

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN NETWORK SPACE FAMILY GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN NETWORK SPACE FAMILY KLIK HIER VOOR TOEGANG TOT EEN UP-TO-DATE ONLINE VERSIE van dit document voor de meest recente inhoud en functies zoals uitbreidbare illustraties, eenvoudigere

Nadere informatie

Network Speaker. Gebruiksaanwijzing. Aan de slag. Netwerkverbindingen

Network Speaker. Gebruiksaanwijzing. Aan de slag. Netwerkverbindingen Network Speaker Gebruiksaanwijzing Aan de slag Netwerkverbindingen Luisteren naar audiocontent via uw thuisnetwerk Genieten van Sony multiple-room producten Overige Problemen oplossen SA-NS300 WAARSCHUWING

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Over de AC Ryan Playon!HD... 14 3. Instellingsmenu... 18 4. Blader Menu... 26

Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Over de AC Ryan Playon!HD... 14 3. Instellingsmenu... 18 4. Blader Menu... 26 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Voorwoord... 2 1.2 Geleverde onderdelen... 3 1.3 Waarschuwingen... 3 1.4 Aansluiten... 5 1.5 In- en uitschakelen... 11 1.6 Menutaal... 12 1.7 Harde schijf Formatteren...

Nadere informatie

Je HTC One max Handleiding

Je HTC One max Handleiding Je HTC One max Handleiding 2 Inhoud Inhoud Aan de slag HTC One max 9 Achterklep 10 micro-sim-kaart 12 Geheugenkaart 13 De batterij opladen 14 Het toestel in- of uitschakelen 14 Heb je begeleiding nodig

Nadere informatie

Gefeliciteerd! U en uw MacBook Pro zijn echt voor elkaar gemaakt.

Gefeliciteerd! U en uw MacBook Pro zijn echt voor elkaar gemaakt. Gefeliciteerd! U en uw MacBook Pro zijn echt voor elkaar gemaakt. Maak kennis met de MacBook Pro www.apple.com/nl/macbookpro Ingebouwde FaceTime HD-camera Videobellen met gebruikers van de nieuwste ipad,

Nadere informatie

Webbox2. V2.07 uitgegeven in maart 2013. voice enabled by Acapela

Webbox2. V2.07 uitgegeven in maart 2013. voice enabled by Acapela SolutionsRadio b.v. Motorenweg 5-k 2623CR Delft (The Netherlands) tel: +31 15 262 59 55 fax: +31 15 257 15 95 e-mail: info@orionwebbox.nl URL : www. orionwebbox.org V2.07 uitgegeven in maart 2013 Copyright

Nadere informatie