Logitech. Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Logitech. Handleiding"

Transcriptie

1 Logitech Handleiding

2

3 Handleiding van Squeezebox Boom 1 Inhoud Dank je wel!...3 Hulp verkrijgen...3 Pakketinhoud...4 Systeemvereisten...4 Overzicht van de Boom-hardware...5 Afstandsbediening...5 Knoppen op het voorpaneel...6 Tips en trucks voor knoppengebruik...7 Connectors op het achterpaneel...8 De Squeezebox Boom installeren...9 Overzicht van de installatiestappen...9 Noteer je netwerkinstellingen...9 Een onlineaccount maken en software downloaden De Squeezebox Boom instellen en met je netwerk verbinden Een muziekbron selecteren Speel wat muziek af Optioneel: Verbinding maken met SqueezeCenter De Squeezebox Boom gebruiken Speelt nu Muziek dempen Voorinstellingsknoppen en favorieten De wekker van Squeezebox Boom...20 Helderheid van het display Muziekbronnen selecteren en veranderen...22 Herhalen en Willekeurig afspelen...23 Podcasts en RSS-nieuwskanalen...23 Last.fm Audioscrobbler...24 Mp3-spelers en andere lijningangapparaten verbinden...24 Meer informatie over SqueezeNetwork en SqueezeCenter...25 Tips, trucks en geavanceerde technieken...26 StereoXL...26 Pandora beheren...26 Je Boom installeren...26 Naar je muziekcollectie luisteren zonder computer...27 Bijlage A: Je firewall configureren...28 Bijlage B: Ondersteunde bestandsindelingen...29 Bijlage C: Apple itunes gebruiken...30 Bijlage D: Hulp verkrijgen...32 Online-Help...32 Contact opnemen...32 Resources voor ontwikkelaars...32 Als je je Squeezebox Boom moet retourneren...32

4 2 Logitech Bijlage E: Problemen oplossen...33 Wanneer ik netwerkfunctionaliteit instel, verschijnt mijn netwerk niet...33 Je netwerknaam verschijnt, maar de Squeezebox Boom kan geen verbinding maken...34 De Squeezebox Boom kan je computer niet vinden of geen verbinding met SqueezeCenter maken...35 Hoe gebruik ik een statisch IP-adres met Squeezebox Boom?...36 Mijn muziek hapert of klinkt vervormd...36 De Squeezebox Boom kan geen IP-adres verkrijgen...37 Er wordt geen muziek afgespeeld...37 De knoppen VOORUITSPOELEN en TERUGSPOELEN werken niet met een aantal nummers in mijn muziekcollectie...38 SqueezeCenter kan niet al mijn muziek vinden...38 Enkele namen van nummers ontbreken of kloppen niet...39 Ik heb SqueezeCenter geïnstalleerd zodat ik muziek kan afspelen die ik op mijn computer bewaar, maar mijn itunes-muziekcollectie wordt slechts gedeeltelijk of helemaal niet afgespeeld...40 Ik kan me niet aanmelden bij mijn nieuwe SqueezeNetwork-account...40 Wanneer ik mijn koptelefoon op de Squeezebox Boom aansluit, komt de audio maar uit één kanaal...40 Bijlage F: Boom als onderdeel van een systeem voor het hele huis gebruiken Logitech Beperkte garantie voor hardwareproducten...42 Veiligheidsinformatie...43

5 Handleiding van Squeezebox Boom 3 Dank je wel! Hartelijk dank voor je aanschaf van een Logitech's Squeezebox Boomnetwerkmuzieksysteem. We hopen dat je er net zoveel plezier van zult hebben als wij hebben gehad bij het maken ervan. Squeezebox Boom combineert de functies en technologie waarop onze klanten zo gesteld zijn in een alles-in-één apparaat. Dankzij de ingebouwde versterker en hoogwaardige speakers kun je de Squeezebox Boom overal binnen het bereik van je lokale netwerk neerzetten, zonder gedoe met afzonderlijke speakers. Daarom is het systeem de ideale oplossing voor kamers met weinig ruimte, of een omgeving waar een lijvig speakersysteem niet welkom is. Deze handleiding bevat instructies voor de installatie en basisbediening van je Squeezebox Boom, evenals extra informatie over de nieuwste functies. Je kunt ook lid worden van onze actieve communityforums en gedetailleerde documentatie voor ontwikkelaars oproepen via onze website op Hulp verkrijgen Als je tijdens de installatie problemen ondervindt, kun je op verschillende manieren deskundige hulp verkrijgen: 1. Raadpleeg eerst de sectie Problemen oplossen in deze handleiding. De meest voorkomende problemen worden hier besproken. 2. Op vind je een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen onder Support Problemen. Selecteer 'Draadloze muzieksystemen' in de lijst met productcategorieën. ons supportteam. Ga naar 3. en vul het online- formulier in. Je ontvangt binnen één werkdag antwoord.

6 4 Logitech Pakketinhoud Het pakket bevat: Squeezebox Boom Infraroodafstandsbediening met batterij Beschermende tas Stroomtoevoer met stekkeradapter voor jouw regio 3,5mm male-to-male audiodraad Snelstartgids Systeemvereisten Besturingssysteem Windows Vista, Windows XP of Windows 2000 (SP4 of hoger vereist) Mac OS X, versie 10.3 of hoger Linux-besturingssysteem met Perl of hoger geïnstalleerd Computer 733 MHz CPU of sneller 256 MB RAM 80 MB vasteschijfruimte Netwerk Ethernet en/of b/g compatibel draadloos netwerk. Routers die Draft N ondersteunen zijn ook compatibel, zolang ze achterwaarts compatibel zijn met g. Internet Je hebt een breedbandinternetverbinding nodig voor internetradio en toegang tot muziekservices. Je moet ook internettoegang hebben om de SqueezeCenter -software te kunnen downloaden.

7 Handleiding van Squeezebox Boom 5 Overzicht van de Boom-hardware Afstandsbediening A. Met de aan/uit-knop zet je de Squeezebox Boom aan of uit. B. Via de huisjesknop wordt het hoofdscherm (hoofdmenu) opnieuw weergegeven. Wanneer je in het hoofdscherm weer op de huisjesknop drukt, verschijnt het scherm Speelt nu. C. Met de pijltjesknoppen links, rechts, omhoog en omlaag kun je door nummerlijsten, muziekservices, configuratiemenu s en meer navigeren. Met omhoog en omlaag scrol je door het menu, met rechts selecteer je de optie en met links ga je weer naar het vorige menu. D. Druk op de afspeelknop om naar geselecteerde nummers, artiesten, albums, genres of playlists te luisteren. Hiermee wordt de huidige playlist door het geselecteerde item vervangen. Wil je het geselecteerde item aan je playlist toevoegen, druk dan op de plusknop in plaats van afspeelknop. E. Druk op de plusknop om geselecteerde nummers, artiesten, albums, genres of playlists aan het eind van de huidige playlist ( Speelt nu genaamd) toe te voegen. Houd de plusknop ingedrukt om het geselecteerde item aan Speelt nu toe te voegen en als het volgende item af te spelen. F. Met de knoppen voor terugspoelen, pauzeren en vooruitspoelen regel je het afspelen van je muziek. Druk op vooruitspoelen om naar het volgende nummer te springen, en op terugspoelen om naar het vorige nummer te springen. Druk op pauzeren om de muziek te pauzeren of hervatten. Houd de knop terugspoelen of vooruitspoelen ingedrukt om terug of vooruit te spoelen in het nummer dat wordt afgespeeld. Houd pauzeren ingedrukt om het huidige nummer te stoppen. G. volume omhoog en volume omlaag H. De slaapknop heeft twee functies. Tijdens normaal gebruik wordt de sleeptimer geactiveerd om de stroom na een vooraf ingestelde tijd (tussen 15 en 90 minuten) uit te schakelen. De slaapknop fungeert ook als snoozeknop en pauzeert het weksignaal na activering gedurende een vooraf bepaalde tijd. Standaard is dit negen minuten. Zie Tips en trucs om de knoppen te gebruiken voor meer informatie over het aanpassen van de standaardinstelling.

8 6 Logitech Knoppen op het voorpaneel A. Met de aan/uit-knop zet je de Squeezebox Boom aan of uit. B. Met het navigatiewiel kun je snel door menu's, nummerlijsten, muziekservices en meer scrollen. Draai aan het wiel om te scrollen en druk erop om een optie te selecteren. Wanneer de screensaver Speelt nu actief is, kan het wiel ook als volumeregelaar worden gebruikt. C. Druk op de afspeelknop om naar geselecteerde nummers, artiesten, albums, genres of playlists te luisteren. Als je door een muziekcollectie of muziekservice navigeert, wordt de lijst Speelt nu door het geselecteerde item vervangen. Wil je het geselecteerde item aan 'Speelt nu' toevoegen, dan druk je op de plusknop in plaats van de afspeelknop. D. Druk op de terugknop om naar het vorige menu terug te gaan. Dit heeft hetzelfde effect als het naar links wijzende pijltje op de afstandsbediening. E. Met de knoppen voor terugspoelen, pauzeren en vooruitspoelen regel je het afspelen van je muziek. Druk op vooruitspoelen om naar het volgende nummer te springen, en op terugspoelen om naar het vorige nummer te springen. Druk op pauzeren om de muziek te pauzeren of hervatten. Houd de knop terugspoelen of vooruitspoelen ingedrukt om terug of vooruit te spoelen in het nummer dat wordt afgespeeld. Houd pauzeren ingedrukt om het huidige nummer te stoppen.

9 Handleiding van Squeezebox Boom 7 F. volume omhoog en volume omlaag Nadat je op volume omhoog of volume omlaag hebt gedrukt, kun je het navigatiewiel ook gebruiken om het volume bij te stellen. G. Met de voorinstellingsknoppen krijg je snel toegang tot je favoriete nummers, internetradiostations, playlists of albums. Tik op een voorinstellingsknop om een favoriet te selecteren. Houd de knop ingedrukt om hem aan het huidig geselecteerde item toe te wijzen. H. De slaapknop heeft twee functies. Tijdens normaal gebruik wordt de sleeptimer geactiveerd om de stroom na een vooraf ingestelde tijd (tussen 15 en 90 minuten) uit te schakelen. De slaapknop fungeert ook als snoozeknop en pauzeert het weksignaal na activering gedurende een vooraf bepaalde tijd. Tips en trucks voor knoppengebruik De afstandsbediening communiceert met de Squeezebox Boom via infraroodlicht. Aangezien de infraroodsensor op het voorpaneel van de Boom zit, krijg je de beste resultaten als je de afstandsbediening daarop richt terwijl je ervóór staat. Meer informatie over de Squeezeboxmultiroomcontroller vind je in de sectie Boom als onderdeel van een systeem voor het hele huis verderop in deze handleiding. De Squeezebox Boom heeft geen speciale stopknop. Hij werkt namelijk ongeveer zoals een mp3- of cd-speler, zodat je je muziek kunt pauzeren en er op elk moment weer naar terug kunt gaan. Met een tik op de pauzeerknop wordt het nummer gepauzeerd. Als je het afspelen wilt stoppen, houd je de pauzeerknop ingedrukt. Je kunt de huidige playlist ('Speelt nu' genaamd) uit het geheugen wissen door een nummer, artiest, album, genre of andere playlist uit je muziekcollectie of andere onlinemuziekservice te selecteren en de afspeelknop ingedrukt te houden. Er wordt dan een nieuwe playlist van het geselecteerde item gemaakt. Wil je het geselecteerde item echter toevoegen aan het einde van de playlist die afgespeeld wordt, dan druk je op de plusknop. Als je de plusknop ingedrukt houdt, wordt het geselecteerde item in 'Speelt nu' ingevoegd, en als het volgende item afgespeeld. De snoozeknop heeft standaard een wachtperiode van negen minuten. Zie Squeezebox Boom-wekker verderop in deze handleiding voor instructies om de wachttijd te wijzigen.

10 8 Logitech Connectors op het achterpaneel A. Lijningang. Ideaal voor het aansluiten van een mp3-speler, draagbare cd-speler of ander audioapparaat met een lijnuitgang van 3,5 millimeter, zodat je van het geavanceerde driverontwerp en de akoestiek van de Squeezebox Boom kunt genieten. Je hoeft 'Lijningang' niet als bron op het voorpaneel te selecteren. De Squeezebox Boom detecteert automatisch de verbinding van je apparaat. B. Koptelefoon- of subwooferuitgang. Sluit een koptelefoon aan voor ongestoord luistergenot, of een subwoofer met eigen voeding voor extra diepe bas. Aangezien deze connector twee functies heeft, moet je Instellingen > Audio > Lijnuitgang selecteren in het hoofdscherm om koptelefoon- of subwooferuitvoer te kiezen. Als je een koptelefoon gebruikt en de audio komt maar uit één kanaal, dan is de subwooferinstelling misschien geselecteerd. C. Ethernet. Als je liever een ethernetverbinding gebruikt in plaats van de ingebouwde draadloze verbinding van de Squeezebox Boom, kun je de Squeezebox Boom met je eigen ethernetdraad op je netwerk aansluiten. D. Stroomtoevoer. Gebruik alleen de meegeleverde stroomtoevoer van de Squeezebox Boom.

11 Handleiding van Squeezebox Boom 9 De Squeezebox Boom installeren Gebruiksomstandigheden De Squeezebox Boom is voornamelijk voor gebruik binnenshuis bedoeld. Hij kan tijdelijk buiten worden gebruikt, maar moet dan voldoende beschermd worden tegen vocht en extreme temperaturen. Wanneer je de Squeezebox Boom buiten gebruikt, plaats hem dan niet in direct zonlicht, aangezien dit storing met de infraroodsensor kan veroorzaken. Zie de sectie Veiligheidsinformatie verderop in deze handleiding voor meer informatie. Overzicht van de installatiestappen Noteer de instellingen van je draadloze netwerk (als er via een draadloos netwerk verbinding wordt gemaakt) Maak een SqueezeNetworkaccount en download de software Stel de Boom in en verbind deze met je netwerk Selecteer een muziekbron Noteer je netwerkinstellingen Als je weet hoe je een computer op je draadloze netwerk aansluit, zul je je Squeezebox Boom ook probleemloos kunnen instellen. Wanneer je nu informatie over je netwerk verzamelt, maakt dit de configuratie van je Squeezebox Boom nog gemakkelijker. Netwerknaam (SSID): Draadloze beveiliging (één omcirkelen): WEP 64 bits WEP 128 bits WPA WPA2 Beveiligingssleutel:

12 10 Logitech Als je niet vertrouwd bent met de beveiligingsmethode van je draadloze netwerk of je beveiligingssleutel, kun je dat uitvinden door een verbinding met je draadloze router te maken. Raadpleeg de instructies van je router indien nodig, of neem contact op met je netwerkaanbieder of de installateur van je draadloze router. Je kunt de naam van je draadloze netwerk achterhalen door een computer op je netwerk te gebruiken die al met je draadloze netwerk is verbonden. Voor Windows XP en Vista Dubbelklik op het pictogram voor draadloze netwerken in het systeemvak. Voor Mac OS X Klik op het pictogram voor draadloze netwerken op de menubalk en noteer welk netwerk aangevinkt is. Opmerking voor gebruikers van Apple Airport Base Station: Squeezebox Boom voldoet aan de standaard en verwacht een WEP-sleutel in hexadecimale indeling. Het Airport Base Station gebruikt ASCII-tekens voor de WEP-sleutel. Je moet de hexadecimale versie van je WEP-sleutel vinden, anders kun je je Squeezebox Boom niet configureren. Voer hiervoor de volgende stappen uit: Open het Airport-hulpprogramma. Op Mac OS X staat dit hulpprogramma onder Programma's -> Hulpprogramma's in de Finder. In Windows staat het in Start -> Programma's -> Airport-hulpprogramma. Selecteer je basisstation en klik op de configureerknop. Klik in het configuratievenster dat nu geopend wordt, op het wachtwoordsymbool (lijkt op een slotje) boven in het venster. De sleutel wordt dan in HEX-indeling weergegeven. Noteer dit net zoals de beveiligingssleutel op de vorige pagina. N.B. 64-bits WEP-sleutels op het Airport Base Station hebben precies 5 tekens, 128-bits sleutels precies 13.

13 Handleiding van Squeezebox Boom 11 Een onlineaccount maken en software downloaden Belangrijke informatie over muziekbronnen De Squeezebox Boom moet met een muziekbron verbonden zijn, anders werkt hij niet. Dit zijn de twee muziekbronnen die beschikbaar zijn: SqueezeNetwork en SqueezeCenter. SqueezeNetwork SqueezeNetwork is een gratis internetservice van Logitech. Hiermee kun je een verbinding met vele verschillende services maken, waaronder internetradiogidsen en onlinemuziekservices zoals Rhapsody, Sirius-internetradio en Pandora Radio. Je kunt zelfs je eigen muziekcollectie in een onlinemuziekkluis van MP3tunes opslaan, zodat je ook wanneer je computer uitstaat naar je muziek kunt luisteren. Aan sommige muziekservices kunnen aparte kosten verbonden zijn. Wij bieden ze gratis op proef zodat je ze eerst kunt uitproberen. SqueezeCenter (optioneel) SqueezeCenter is een toepassing die je uitvoert op een computer die met je lokale netwerk verbonden is, zodat je je persoonlijke muziekcollectie op de Squeezeboxmuzieksystemen in je huis kunt afspelen. Je kunt via SqueezeCenter ook een verbinding maken met internetradiogidsen en onlinemuziekservices. Als je niet naar je persoonlijke muziekcollectie wilt luisteren of als je je muziek naar een MP3tunes-muziekkluis wilt uploaden, heb je SqueezeCenter niet nodig. Een SqueezeNetwork-account instellen Aanmelding voor een gratis account op SqueezeNetwork is een essentieel onderdeel van het Squeezebox Boom-setupproces. Ga naar om je via de aanmeldingswizard aan te melden. Heb je al een account? Verderop in deze handleiding staan instructies over hoe je je nieuwe Squeezebox Boom aan je account kunt toevoegen.

14 12 Logitech Optioneel: SqueezeCenter downloaden en installeren Nadat je het SqueezeNetwork-aanmeldingsproces hebt voltooid, wordt je gevraagd SqueezeCenter te downloaden. Je hebt SqueezeCenter alleen nodig als je naar een persoonlijke muziekcollectie wilt luisteren die op een computer op je lokale netwerk wordt bewaard. Als je alleen naar internetradiostations of onlinemuziekservices wilt luisteren, kun je deze stap overslaan. Wij bieden SqueezeCenter-versies voor Windows, Mac OS X en Linux. Selecteer de toepasselijke versie, sla deze op je vaste schijf op en klik dan op het gedownloade bestand. Hierna kan SqueezeCenter muziek naar je Squeezebox Boom sturen. De Squeezebox Boom instellen en met je netwerk verbinden Selecteer een geschikte plaats voor je Squeezebox Boom. Zorg ervoor dat hij beschermd is tegen vocht, extreme temperaturen en niet in direct zonlicht staat. Als je een verbinding maakt met je draadloze netwerk, moet je een plaats kiezen binnen bereik van de dichtstbijzijnde router of in de buurt van een toegangspunt. Maak je een verbinding via het ethernet, dan moet de Squeezebox Boom dicht bij een ethernetverbinding komen te staan. Je maakt de infraroodafstandsbediening gebruiksklaar door de batterijhouder te openen, het beschermende lipje van de batterij te trekken en de batterijhouder weer te sluiten. Optioneel: Als je een ethernetdraad gebruikt om een verbinding te maken met je netwerk, sluit je de draad nu aan. Bij de stroomtoevoer wordt een stekkeradaptersysteem geleverd om wereldwijde compatibiliteit te verzekeren. Schuif de stekkeradapter in de stroomtoevoer en zorg ervoor dat hij op zijn plaats klikt. Steek de busstekker in de wisselstroomingang op het achterpaneel van de Squeezebox Boom. Sluit de stroomtoevoer op een stopcontact aan. De Squeezebox Boom gaat automatisch aan en geeft een welkomstbericht weer, waarna het setupmenu verschijnt. TIP: Met de omhoog- en omlaagwijzende pijltjes op de afstandsbediening bereik je hetzelfde als wanneer je het navigatiewiel naar links of rechts draait (zie eerder in deze handleiding). Wanneer je op de afstandsbediening op het pijltje naar rechts drukt, heeft dit hetzelfde effect als drukken op het wiel. In de rest van deze sectie bespreken we het gebruik van de verschillende knoppen van de afstandsbediening, maar je kunt ook het navigatiewiel gebruiken.

15 Handleiding van Squeezebox Boom Via het menu dat verschijnt, kun je een verbinding via een bedraad of draadloos netwerk maken. Gebruik de omhoog- en omlaagwijzende pijltjes om je selectie te maken en druk dan op het pijltje naar rechts. Als je een verbinding met je draadloze netwerk maakt, verschijnt eerst een menu waarin je je regio kunt selecteren, en daarna een menu waarin je de naam van je draadloze netwerk kunt selecteren. Als je een beveiligd draadloos netwerk gebruikt, moet je de beveiligingssleutel invoeren die je eerder hebt genoteerd in Noteer je netwerkinstellingen. Wanneer de Squeezebox Boom je laat weten dat er een verbinding met je draadloze netwerk is gemaakt, druk je op het pijltje naar rechts om verder te gaan. Als het display weergeeft dat de Squeezebox Boom geen verbinding met je netwerk kan maken, druk je op het pijltje naar links op de afstandsbediening (of op de terugknop op het voorpaneel) om terug te gaan naar de menu's voor netwerkinstelling. Controleer of je je beveiligingssleutel goed hebt ingevoerd en of je een verbinding met het juiste netwerk maakt. Lukt dit nog steeds niet, kijk dan in de bijlage Problemen oplossen voor advies. In het volgende menu wordt je gevraagd of je automatisch een IP-adres wilt ophalen via DHCP, of handmatig een IP-adres aan je Squeezebox Boom wilt toewijzen. De meeste thuisnetwerken maken gebruik van DHCP, dus selecteer bij twijfel deze optie. Wanneer er wordt bevestigd dat er een IPadres is verkregen, druk je op het pijltje naar rechts om naar het volgende menu te gaan.

16 14 Logitech Een muziekbron selecteren Wanneer je Squeezebox Boom een verbinding met je netwerk heeft gemaakt, verschijnt er een menu waarin je wordt gevraagd je muziekbron te selecteren. Selecter SqueezeNetwork, de gratis internetservice van Logitech. Wanneer je een verbinding maakt met SqueezeNetwork, verschijnt er een unieke code op je Squeezebox Boom waarmee je je Boom aan je SqueezeNetwork-account kunt koppelen. Ga naar selecteer Muzieksystemen, en typ de code in de sectie Muzieksysteem toevoegen op de pagina. Speel wat muziek af Je bent bijna klaar! Een goede manier om te controleren of alles op de juiste manier werkt, is een internetradiostation af te spelen. 1. Ga naar het hoofdscherm via de huisjesknop van de afstandsbediening. 2. Druk op het omlaagwijzende pijltje op de afstandsbediening (of draai het navigatiewiel naar rechts) tot Internetradio verschijnt. Druk dan op het pijltje naar rechts van de afstandsbediening (of druk op het wiel). 3. Selecteer Aanraders. 4. Selecteer De beste internetradio. 5. Scrol naar Slim Showcase: Miles Davis en druk op afspelen Pas het volume aan. Als je dit station aan je voorinstellingen wilt toevoegen, houd je een van de voorinstellingsknoppen ingedrukt. TIP: Hoewel er zes voorinstellingsknoppen zijn waarmee je zes van je favoriete nummers, albums of internetradiostations snel kunt vinden, kun je een onbeperkt aantal favorieten opslaan. Wanneer je een item aan een van de voorinstellingsknoppen toewijst, wordt het automatisch ook aan je favorieten toegevoegd. Wil je een item aan je favorieten toevoegen zonder het aan een voorinstellingsknop toe te wijzen, dan klik je op het wiel of druk je op het pijltje naar rechts op de afstandsbediening, en selecteer je Toevoegen aan favorieten.

17 Handleiding van Squeezebox Boom 15 Optioneel: Verbinding maken met SqueezeCenter Als je naar je persoonlijke muziekcollectie wilt luisteren die op je computer opgeslagen is, en je hebt SqueezeCenter gedownload en geïnstalleerd, dan voer je de volgende stappen uit om SqueezeCenter voor het eerst te verbinden: 1. Houd de terugknop ingedrukt op het voorpaneel (of het pijltje naar links op de afstandsbediening) om naar het set-upscherm terug te gaan. 2. Scrol tot je de optie bereikt om je computer te verbinden (bijvoorbeeld Verbinding maken met de computer van jan smid) 3. Druk op het navigatiewiel (of op het pijltje naar rechts op de afstandsbediening) om verbinding te maken met je computer. Als de naam van uw computer niet op het menu staat of als de Squeezebox Boom geen verbinding kan maken, raadpleeg je Bijlage E: Problemen oplossen.

18 16 Logitech De Squeezebox Boom gebruiken Speelt nu De huidige playlist blijft altijd in het geheugen van de Squeezebox Boom staan. Deze playlist heet 'Speelt nu'. Je kunt hem wijzigen door nummers uit je muziekcollectie, nummers en playlists van muziekservices of zelfs opgeslagen playlists toe te voegen. Wanneer je de lijst Speelt nu efficiënt kunt organiseren, zul je meer plezier beleven van je Squeezebox Boom. 'Speelt nu' bekijken via de afstandsbediening Druk op de huisjesknop om naar het hoofdscherm te gaan als je er nog niet bent. Druk dan nogmaals op de huisjesknop. 'Speelt nu' bekijken via het voorpaneel Druk op de terugknop tot je het hoofdscherm bereikt. Scrol dan met het navigatiewiel naar 'Speelt nu', de eerste optie op het hoofdscherm. Klik dan op het wiel op druk op de afspeelknop om naar het scherm Speelt nu te gaan. Nummers, albums, playlists en andere items toevoegen Druk op de plusknop op de afstandsbediening of het voorpaneel. Het huidig geselecteerde item wordt nu toegevoegd aan het einde van 'Speelt nu'. Als je de plusknop ingedrukt houdt, wordt het geselecteerde item in 'Speelt nu' ingevoegd en als het volgende item afgespeeld. Als playlist opslaan Squeezebox Boom kan je lijst Speelt nu op de vaste schijf opslaan voor later gebruik. Deze functie is vooral nuttig voor feesten. Het geweldige van Squeezebox Boom is dat iedereen hem wil gebruiken. Wanneer je je playlist van tevoren opslaat, kun je hem later herstellen als een van je gasten hem wist of muziek toevoegt die je niet mooi vindt. Controleer eerst of Squeezebox Boom met SqueezeCenter verbonden is. Via het hoofdscherm selecteer je dan Extra's > Playlist opslaan. Je kunt de pijltjestoetsen op de afstandsbediening gebruiken of het navigatiewiel op het voorpaneel om je playlist een unieke naam te geven.

19 Handleiding van Squeezebox Boom 17 Het aantal playlists dat je kunt opslaan, wordt alleen beperkt door de vasteschijfruimte op je computer. De lijst Speelt nu wissen Wanneer je een nummer, album, genre of playlist uit je muziekcollectie of van een onlinemuziekservice selecteert en op de afspeelknop drukt, wordt de lijst Speelt nu gewist en door het geselecteerde item vervangen. TIP: Als je een feestje houdt en je de afstandsbediening aan je gasten geeft om een nummer te selecteren, moet je hen eerst uitleggen hoe ze de plusknop moeten gebruiken om een nummer aan 'Speelt nu' toe te voegen. Als ze op de afspeelknop in plaats van de plusknop drukken, wordt jouw lijst door hun nummer vervangen. Als de herhaalmodus ingeschakeld is, wordt dat nummer continu afgespeeld tot al je gasten ervan balen. Daarom is het ook zo belangrijk om de lijst Speelt nu als playlist op je computer op te slaan voordat je gasten er zijn. Als je favoriete muziek dan per ongeluk door iemand gewist wordt, kun je die gemakkelijk herstellen door Muziekcollectie > Playlists vanuit het hoofscherm te selecteren. Muziek dempen Aangezien Boom als een cd-speler werkt, heb je geen dempknop nodig. Voor de meeste muziekbronnen kun je op pauzeren drukken zodat je later vanaf precies hetzelfde punt weer van je muziek kunt genieten. Muziek uit je collectie, evenals muziek van interactieve onlineservices kun je meestal zolang pauzeren als je wilt. Als je naar een streaming-radiostation luistert, wordt de muziek met pauzeren gepauzeerd tot de geheugenbuffer van Squeezebox Boom vol is. In de geheugenbuffer kan een aantal minuten muziek worden bewaard, waarbij de precieze lengte afhangt van de samplingfrequentie van het radiostation. Houd pauzeren enkele seconden ingedrukt om het afspelen van een item helemaal te stoppen.

20 18 Logitech Voorinstellingsknoppen en favorieten Favorieten en voorinstellingen: Wat is het verschil? Favorieten zijn eerder in deze handleiding kort besproken. Je kunt huidig geselecteerde nummers, albums, radiostations of playlists aan je lijst met favorieten toevoegen via pauzeren op de afstandsbediening, of door op het navigatiewiel te drukken en dan Toevoegen aan favorieten te selecteren in het volgende scherm. Enkele items kunnen niet aan je favorieten toegevoegd worden. Als je bijvoorbeeld naar een internetradiostation luistert, kun je dat station wel toevoegen, maar niet het nummer dat op dat moment door het station afgespeeld wordt. Enkele abonnementsservices beperken welk type item je aan je favorieten kunt toevoegen. Bij twijfel kun je op je navigatiewiel drukken om te zien of het volgende menu een optie biedt om items aan je favorieten toe te voegen. Squeezebox Boom heeft zes voorinstellingsknoppen onder het display. Je kunt deze als een minilijst met zes favorieten beschouwen die je op elk moment direct kunt oproepen. Wanneer je een item aan een voorinstelling toevoegt, wordt het ook aan je favorieten toegevoegd, als het er nog niet in staat. Voorinstellingsknoppen instellen en gebruiken Als je vertrouwd bent met een autoradio, kun je ook met voorinstellingsknoppen werken. Houd een van de zes voorinstellingsknoppen ingedrukt om het huidig geselecteerde item toe te wijzen. Je roept dat item op door op de relevante voorinstellingsknop te tikken. Net als bij favorieten kan een voorinstelling een nummer, album, radiostation of playlist zijn.

21 Handleiding van Squeezebox Boom 19 Favorieten beheren met SqueezeNetwork of SqueezeCenter Als je veel favorieten tegelijk wilt toevoegen of verwijderen, kun je dit het gemakkelijkst via je computer doen. Ga naar meld je aan bij je account en selecteer dan 'Favorieten'. Als je SqueezeCenter op een lokale computer uitvoert, kun je hiermee je favorieten beheren. Markeer de menuoptie Favorieten en selecteer het bewerkingspictogram (potlood). TIP: Wanneer je een voorinstelling of favoriet toevoegt terwijl je Squeezebox Boom met SqueezeNetwork verbonden is, wordt het item in je SqueezeNetwork-account opgeslagen. Wanneer je een voorinstelling of favoriet toevoegt terwijl je Boom met SqueezeCenter verbonden is, wordt het item in SqueezeCenter opgeslagen. SqueezeNetwork en SqueezeCenter onderhouden elk aparte lijsten met favorieten en voorinstellingen. Een favoriet radiostation toevoegen dat niet in een van de gidsen staat Met behulp van de radiostationgidsen die via SqueezeNetwork en het Squeezebox Boom-menu (RadioIO, RadioTime, Live365, en ShoutCast) worden geboden, kun je gemakkelijk duizenden radiostations doorzoeken en aan je favorieten of voorinstellingen toevoegen. Als je favoriete onlinestation niet via een van deze gidsen beschikbaar is, kun je het gemakkelijk met SqueezeCenter of SqueezeNetwork toevoegen als je de URL voor de stream weet. Met SqueezeNetwork Zo voeg je een radiostation toe aan je lijst met favorieten op SqueezeNetwork: Ga naar klik op 'Favorieten', selecteer een naam voor de stream en voer de URL in. Zo voeg je een radiostation toe aan je lijst met favorieten op SqueezeCenter: 1. Start de SqueezeCenter-webinterface. 2. Selecteer het menu Internetradio en dan URL instellen. 3. Voer de URL in en klik op +.

Logitech. Netwerkmuzieksysteem. Handleiding. nederlands (emea)

Logitech. Netwerkmuzieksysteem. Handleiding. nederlands (emea) Logitech Netwerkmuzieksysteem Handleiding nederlands (emea) Squeezebox Duet-handleiding 1 Contents Over Squeezebox Duet...2 Hulp verkrijgen...2 Pakketinhoud...3 Systeemvereisten...3 Voordat je begint...4

Nadere informatie

Squeezebox Radio Feature Guide 10/15/2009

Squeezebox Radio Feature Guide 10/15/2009 0 Inhoudsopgave Bedankt!... 4 Handleidingen... 4 Hulp verkrijgen... 4 Online-Help... 4 Contact opnemen... 4 Overzicht van de Squeezebox Radio... 5 Knoppen en functies... 6 Display... 7 De titelbalk...

Nadere informatie

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma).

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma). Netgear MP101 Dit apparaat speelt MP3's en WMV digitale bestanden en koppelt de stereo rechtstreeks aan de PC. Het apparaat werkt alleen in combinatie met een router of een wireless acces point. Er zit

Nadere informatie

N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, :39 PM. Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520

N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, :39 PM. Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520 N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 1 Wednesday, October 4, 2006 3:39 PM Verkorte handleiding bij de Nokia N80 en Philips Streamium SLA5520 N80_Philips_bundle_GS_SGML.book Page 2 Wednesday, October 4,

Nadere informatie

Aansluitingengids. Ondersteunde besturingssystemen. Aansluitingengids. Pagina 1 van 5

Aansluitingengids. Ondersteunde besturingssystemen. Aansluitingengids. Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Aansluitingengids Ondersteunde besturingssystemen U kunt de cd Software en documentatie gebruiken om de printersoftware te installeren voor de volgende besturingssystemen: Windows 8 Windows

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Een kennismaking met Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-muzieksysteem. Functiegids

Een kennismaking met Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-muzieksysteem. Functiegids Een kennismaking met Logitech Squeezebox Touch Wi-Fi-muzieksysteem Functiegids Inhoudsopgave Squeezebox Touch-functiegids Dank je wel!............................................................ 5 Hulp

Nadere informatie

hdmedia Draadloze configuratie EM4555

hdmedia Draadloze configuratie EM4555 2 E hdmedia Draadloze configuratie EM4555 hdmedia Draadloze installatie Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

Wifi-instellingengids

Wifi-instellingengids Wifi-instellingengids Wifi-verbindingen met de printer Verbinding met een computer maken via een wifi-router Direct verbinding maken met een computer Verbinding met een smartapparaat maken via een wifi-router

Nadere informatie

Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken

Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken Gids De Telenet Wireless Modem gebruiken In deze gids Je hebt je Telenet Wireless Modem reeds geinstalleerd en je verbinding met de modem ingesteld met behulp van het stappenplan. Krijg je de verbinding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nokia Music

Gebruikershandleiding Nokia Music Gebruikershandleiding Nokia Music Uitgave 1.0 NL Aan de slag met de applicatie Nokia Music Met Nokia Music kunt u nieuwe muziek ontdekken en naar uw oude favorieten luisteren. U kunt Nokia Music gratis

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Linksys PLEK500 Powerline-netwerkadapter Inhoud Overzicht...............3 Kenmerken.................... 3 Hoe Powerline-netwerken werken........... 4 Installatievoorbeeld.......................

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen

Nummers en andere geluidsbestanden afspelen Muziek op de ipad Muziek en audiobestanden toevoegen U kunt op de volgende manieren muziek en audiobestanden op de ipad zetten: U kunt via de i Tunes Store op de ipad materiaal kopen en downloaden. Tik

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler 1 Installatie van de PLEXTALK Pocket 1. Draai de PLEXTALK Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen. Druk op de

Nadere informatie

Aansluiten op uw PC Sluit het Philips Wireless Music Station aan op uw PC voor:

Aansluiten op uw PC Sluit het Philips Wireless Music Station aan op uw PC voor: CD/MP3-CD HD SOURCE SEARCH REC MARK/UNMARK DBB Wireless Music Station WAS7000 Aansluiten op uw PC Sluit het Philips Wireless Music Station aan op uw PC voor: Het openen avan muziekbestanden die op uw PC

Nadere informatie

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Let op! Stel de Sweex Wireless 300N Adapter USB niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de directe nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de router dient aan te sluiten en hoe u hiermee verbinding met het internet kunt maken. Wat zit er in de doos? De

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Het plaatsen van de batterij in de Linio Pocket 1. Draai de Linio Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen.

Nadere informatie

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Netwerk Media Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 2 Instellen van UpnP in Windows Vista... 3 Ínstellen van UPnP in Windows 7... 4 Bestanden

Nadere informatie

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids 02-2017 / v2.0 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking - RE11S x 2 - CD met meertalige QIG en gebruikershandleiding -

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex Versie 1.4.12.21 Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex in opdracht van Stichting Platform Huurdersbelangen Inhoudsopgave Terminologie... 2 Advies. 2 Instellen van

Nadere informatie

Gebruikersgids. Hoofdstation Wireless modem CH7465LG-TN

Gebruikersgids. Hoofdstation Wireless modem CH7465LG-TN Gebruikersgids Hoofdstation Wireless modem CH765LG-TN De gegevens van je Wi-Fi-netwerk altijd bij de hand Om je toestellen draadloos te verbinden met het netwerk van je Hoofdstation (Wireless modem), heb

Nadere informatie

WSB Radio Player. Handleiding

WSB Radio Player. Handleiding WSB Radio Player Handleiding Inhoudstafel Inhoudstafel 1 0. Inleiding 2 1. Toepassingsgebied 2 2. Installeren 2 2.1 Recentste versie downloaden 2 2.2 Installatie 3 2.3 De start 4 2.4 Initialiseren 4 3.

Nadere informatie

XEMIO-200 HANDLEIDING

XEMIO-200 HANDLEIDING Speciale kenmerken Elegant uiterlijk en eenvoudig in gebruik. Multi-code speler Ondersteunt MP1, MP2, MP3, WMA, formaat. U-Disk zonder stuurprogramma U kunt uw bestanden rechtstreeks beheren zonder gebruik

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Ook het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W)

Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W) modem Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W) Zo installeert u het modem op uw Mac Uw telefoontoestel(len) is (zijn) nu op uw modem aangesloten. Nu volgt het installeren van het modem op uw computer.

Nadere informatie

Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport

Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport Introductie Jouw Nabaztag heeft geen specifieke voorgeprogrammeerde instellingen. Nabaztag weet hoe hij moet verbinden met een Wi-Fi netwerk, indien:

Nadere informatie

Software-installatiehandleiding

Software-installatiehandleiding Software-installatiehandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de software via een USB- of netwerkverbinding installeert. Netwerkverbinding is niet beschikbaar voor de modellen SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Nadere informatie

itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie.

itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. 123 3. Werken met muziek itunes is een gebruiksvriendelijk programma voor het afspelen, opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. In itunes kunt u bijvoorbeeld de tracks van een muziek-cd kopiëren en

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be PIXMA MG5500. series. Installatiehandleiding

Downloaded from www.vandenborre.be PIXMA MG5500. series. Installatiehandleiding PIXMA MG5500 series Installatiehandleiding CANON INC. 2013 Installatiehandleiding In deze handleiding leest u hoe u een netwerkverbinding voor de printer instelt. Netwerkverbinding Draadloze verbinding

Nadere informatie

Resusci Anne Skills Station

Resusci Anne Skills Station MicroSim Frequently Asked Questions 1 Resusci Anne Skills Station Resusci_anne_skills-station_installation-guide_sp7012_NL.indd 1 24/01/08 13:06:06 2 Resusci_anne_skills-station_installation-guide_sp7012_NL.indd

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (ios)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (ios) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (ios) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen TM Air 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software

Nadere informatie

Inhoudsopgave Klik op een onderwerp in onderstaande inhoudsopgave om de betreffende sectie te bekijken

Inhoudsopgave Klik op een onderwerp in onderstaande inhoudsopgave om de betreffende sectie te bekijken Inhoudsopgave Klik op een onderwerp in onderstaande inhoudsopgave om de betreffende sectie te bekijken 1. HERCULES WIRELESS G EN WINDOWS VISTA... 3 1.1. Verbinden met een draadloos netwerk... 3 1.2. Verbinden

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid

Nadere informatie

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning,

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) M (Menu oproepen/ Submenu) (3) (Vorige / Terugspoelen,

Nadere informatie

Switch. Handleiding 200.106.110117

Switch. Handleiding 200.106.110117 Switch Handleiding 200.106.110117 Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze uitbreiding van uw Plugwise systeem. Met de Switch kunt u draadloos de elektrische stroom naar de apparaten in uw Plugwise netwerk

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Problemen oplossen

Hoofdstuk 2 Problemen oplossen Hoofdstuk 2 Problemen oplossen In dit hoofdstuk staat informatie over het oplossen van problemen met de router. Snelle tips Hier volgen een aantal tips voor het oplossen van eenvoudige problemen. Start

Nadere informatie

Softphone Installatie Handleiding

Softphone Installatie Handleiding Softphone Installatie gids Softphone Installatie Handleiding Specifications subject to change without notice. This manual is based on Softphone version 02.041 and DaVo I en II software version 56.348 or

Nadere informatie

3. Video, DVD en radio

3. Video, DVD en radio 77 3. Video, DVD en radio Windows Media Player 10 kan voor meer gebruikt worden dan het beluisteren van muziek. Ook voor het bekijken van videofilmpjes is het programma zeer geschikt. Met Windows Media

Nadere informatie

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen.

Ondersteuning. Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Aan de slag Ondersteuning Bedankt dat u voor NETGEAR-producten hebt gekozen. Zoek nadat u uw product hebt geïnstalleerd het serienummer op het etiket van uw product op en gebruik dit om uw product te registreren

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED

AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED AAN DE SLAG MET DJCONTROL INSTINCT EN DJUCED INSTALLATIE Plaats de cd. Voer het installatieprogramma uit. Volg de instructies. 1 6 2 7 3 4 5 1- alans van kanaal 1-2 (mixuitgang) 2- Volume op kanaal 1

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3 Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2 2. Software installeren... 3 3. LaCie Shortcut Button gebruiken... 4 3.1. Installatie... 4 3.2.

Nadere informatie

Draadloze Multimedia Adapter. Welkom. Korte handleiding. 1 Installeer 2 Sluit aan 3 Geniet

Draadloze Multimedia Adapter. Welkom. Korte handleiding. 1 Installeer 2 Sluit aan 3 Geniet NL Draadloze Multimedia Adapter SLM5500 Welkom Korte handleiding 1 Installeer Sluit aan Geniet Wat in de doos zit Welcome Quick start guide 1 Install Connect Enjoy a. SLM5500 Draadloze Multimedia Adapter

Nadere informatie

Handleiding Glashart Media ipad applicatie

Handleiding Glashart Media ipad applicatie Handleiding Glashart Media ipad applicatie V 2.0 Alle mogelijkheden van de Glashart Media app:* - Een persoonlijk overzicht: het 'dashboard' - Meerdere Set-Top boxen kunnen gekoppeld worden (woonkamer,

Nadere informatie

Thuisnetwerk instellen met Windows

Thuisnetwerk instellen met Windows Thuisnetwerk instellen met Windows Een thuisnetwerk kan behoorlijk lastig zijn om in te stellen. Gelukkig heeft Microsoft genoeg hulpmiddelen om alles in goede banen te leiden, of u nu Windows XP, Vista

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding EN Versie: 1.0 H.264 Handleiding Inhoud Hardware... 2 ios View... 2 Android View... 5 PC View... 9 Contact... 11 1 Hardware verbindingen 1. Schroef de antenne in de achterkant van de camera en draai rechtop.

Nadere informatie

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER

GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER GEEF UW INVESTERINGEN EEN BOOST MET LIVE TRADER Klaar om LIVE TRADER te gebruiken? Ontdek de belangrijkste functies van deze tool. Het hoofdscherm gebruiken De modules organiseren Effecten zoeken Het overzicht

Nadere informatie

Daisylezer handleiding (Android)

Daisylezer handleiding (Android) Daisylezer handleiding (Android) Inhoud Over Daisylezer o Toegankelijkheid Aanmelden Algemeen Hoofdscherm o Boekenplank o Abonnementen Plakboek Beheer van titels o Retourneren o Downloaden en verwijderen

Nadere informatie

Remote Back-up Personal

Remote Back-up Personal handleiding Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater is een complete oplossing voor digitaal entertainment om tv te kijken en op te nemen, foto's te bekijken

Nadere informatie

EM7410 WiFi Music Streamer

EM7410 WiFi Music Streamer EM7410 WiFi Music Streamer EM7410 WiFi Music Streamer 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Uitleg over de aansluitingen... 3 3.0 De WiFi Music Streamer

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie

Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING

Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BELANGRIJKE OPMERKING... 3 BELANGRIJKSTE KENMERKEN... 6 IMPLEMENTATIE... 6 OPRICHTING VAN EEN DRAADLOOS INFRASTRUCTUURNETWERK.... 6 REPEATER:... 7 TOEGANGSPUNT:...

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies Installatie-instructies NB Het in deze instructies getoonde productmodel is TL-MR3040, bij wijze van voorbeeld. Voor meer informatie over de installatie raadpleegt u de Engelse installatie-instructies

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Software installatie. MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player

Nederlandse versie. Inleiding. Software installatie. MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player MP502FM / MP504FM Sweex Black Onyx MP4 Player Inleiding Stel de Sweex Black Onyx MP4 Player niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van

Nadere informatie

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad)

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM Aan de slag Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) 1. Microfoon 7. Knop (R) Sectie herhalen 2. LCD-schermen 8. De knop Aan/Uit en

Nadere informatie

1.2 De muziekspeler openen

1.2 De muziekspeler openen Uw simpc beschikt over een muziekspeler waarmee u digitale muziek kunt afspelen. De muziekspeler vindt u in de toepassing 'Maak'. Met de muziekspeler kunt u verschillende typen muziekbestanden afspelen

Nadere informatie

De Konftel 300W Korte handleiding

De Konftel 300W Korte handleiding Conference phones for every situation De Konftel 300W Korte handleiding NEDERLANDS Beschrijving De Konftel 300W is een draadloze conferentietelefoon op batterijen, die kan worden aangesloten op DECT-systemen,

Nadere informatie

De Konftel 250 Korte handleiding

De Konftel 250 Korte handleiding Conference phones for every situation De Konftel 250 Korte handleiding NEDERLANDS Beschrijving De Konftel 250 is een conferentietelefoon die kan worden aangesloten op analoge telefoonaansluitingen. Zie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding AE6000 Draadloze mini-usb-adapter AC580 Dual Band a Inhoudsopgave Productoverzicht Kenmerken 1 Installatie Installatie 2 Wi-Fi Protected Setup 3 Hulpprogramma voor configuratie van

Nadere informatie

PLEXTALK Pocket PTP1 Tutorial - Podcastontvanger -

PLEXTALK Pocket PTP1 Tutorial - Podcastontvanger - PLEXTALK Pocket PTP1 Tutorial - Podcastontvanger - Shinano Kenshi Co., Ltd. behoudt het recht om de inhoud van deze handleiding zonder voorafgaand bericht te veranderen. Inhoudstafel 1 Wat kan ik doen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender

Gebruikershandleiding. 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender Gebruikershandleiding 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 4 2. OPMERKINGEN... 4 3. FUNCTIES... 4 4. KNOPPEN EN SCHERM... 4 4.1 Functies

Nadere informatie

Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C

Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C Draadloze verbinding beveiligen Zyxel Prestige 2602HW-61C/63C 1. Draadloze netwerkverbinding beveiligen 2. Wanneer je gebruik maakt van een onbeveiligde netwerkverbinding is het voor een buitenstaander

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

PLEXTALK Pocket PTP1 handleiding - Webradio streaming -

PLEXTALK Pocket PTP1 handleiding - Webradio streaming - PLEXTALK Pocket PTP1 handleiding - Webradio streaming - Shinano Kenshi Co., Ltd. behoudt het recht om de inhoud van deze handleiding zonder voorafgaand bericht te veranderen. Inhoudstafel 1 Wat kan ik

Nadere informatie

Aansluiten: Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw StreamOn! Verwijder de plastic lipjes van de HDMI-Kabel

Aansluiten: Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw StreamOn! Verwijder de plastic lipjes van de HDMI-Kabel Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw StreamOn! Aansluiten: In deze handleiding staat beschreven hoe u de StreamOn aan uw TV en internet aan dient te sluiten. Uw StreamOn pakket is compleet uitgerust

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

Blackwire C310/C320. USB-headset met snoer. Gebruikershandleiding

Blackwire C310/C320. USB-headset met snoer. Gebruikershandleiding Blackwire C310/C320 USB-headset met snoer Gebruikershandleiding Inhoud Welkom 3 Systeemvereisten 3 Hulp nodig? 3 Inhoud van de doos 4 Basisfuncties van de headset 5 De headset dragen 6 De hoofdbeugel verstellen

Nadere informatie

Ashampoo Rescue Disc

Ashampoo Rescue Disc 1 Ashampoo Rescue Disc Met de software kunt u een Rescue (Herstel) CD, DVD of USB-stick maken. Het rescue systeem (redding systeem) is voor twee typen situaties bedoeld: 1. Om een back-up naar uw primaire

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids 09-2012 / v2.0 0 Voordat u begint Voordat u dit access point in gebruik neemt dient u eerst te controleren of alle onderdelen in de verpakking aanwezig

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Welkom bij uw nieuwe Sound Rise! Wij hebben Sound Rise ontwikkeld voor muziekliefhebbers zoals u. Begin de dag met uw favoriete muziek,

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (Android) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen Air TM 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende

Nadere informatie

BeoSound 4. Aanvulling

BeoSound 4. Aanvulling BeoSound 4 Aanvulling Menusysteem Deze aanvulling bevat correcties voor uw BeoSound 4-handleiding. Dankzij nieuwe software is uw muzieksysteem nu uitgerust met nieuwe functies. Het menusysteem is gewijzigd

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de router dient aan te sluiten en hoe u hiermee verbinding met het internet kunt maken. Wat zit er in de doos? De

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

XEMIO-243/253 HANDLEIDING

XEMIO-243/253 HANDLEIDING Speciale eigenschappen Elegant ontwerp en eenvoudig in gebruik. Speler ondersteunt meerdere formaten Ondersteunt het MP3- en WMA-formaat. USB-Disk zonder stuurprogramma U kunt uw (muziek)bestanden rechtstreeks

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Snel op weg met de PepperPlayer.

Snel op weg met de PepperPlayer. Snel op weg met de PepperPlayer. Dit is een korte leidraad voor de installatie van de PepperPlayer. Hierin wordt zo simpel mogelijk beschreven hoe u de PepperPlayer kunt instaleren. Kijk voor uitgebreide

Nadere informatie

Internetmuziekdienst Spotify groeit snel; er zijn al meer dan 10 miljoen gebruikers in de zeven aangesloten landen. Wat kun je er wel en niet mee?

Internetmuziekdienst Spotify groeit snel; er zijn al meer dan 10 miljoen gebruikers in de zeven aangesloten landen. Wat kun je er wel en niet mee? Wat is Spotify Internetmuziekdienst Spotify groeit snel; er zijn al meer dan 10 miljoen gebruikers in de zeven aangesloten landen. Wat kun je er wel en niet mee? L egaal Spotify is een legale online muziekdienst.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 1 Inhoudsopgave 1. 2. 3. Installatie Gebruik van uw toestel Problemen oplossen Basis IP321 en IP331 telefoon Voeding (24Volt, 500mA) Ethernet kabel Telefoonhoorn

Nadere informatie

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM Verkorte handleiding Deze Verkorte handleiding helpt u bij de installatie en het gebruik van Readiris TM 15. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van Readiris TM, raadpleeg het hulpbestand

Nadere informatie

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1

CrashPlan PROe installatie handleiding. Versie 2.2-17-04-2016. Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 CrashPlan PROe installatie handleiding Versie 2.2-17-04-2016 Mac-Up! - CrashPlan PROe Installatie Handleiding - 1 1 - Ga naar de gedownloade CrashPlanPROe_Mac-Up!.zip (staat standaard in jouw Downloads

Nadere informatie

V 2.0. Handleiding Glashart Media Android applicatie

V 2.0. Handleiding Glashart Media Android applicatie V 2.0 Handleiding Glashart Media Android applicatie Alle mogelijkheden van de Glashart Media app:* - Een persoonlijk overzicht: het 'dashboard' - Meerdere Set-Top boxen kunnen gekoppeld worden (woonkamer,

Nadere informatie

Draadloze Muziekadapter. Verkorte handleiding. Installeren. Aansluiten. Genieten

Draadloze Muziekadapter. Verkorte handleiding. Installeren. Aansluiten. Genieten NL Draadloze Muziekadapter SLA5520 Verkorte handleiding 1 2 3 Installeren Aansluiten Genieten Wat zit er in de verpakking? a. Draadloze muziekadapter SLA5520 b1. Afstandsbediening, b2. 2 AAA-batterijen

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler 1 Installatie van de Linio Pocket 1. Draai de Linio Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen. Druk op de

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie