integreerbaar flexibiliteit schaalbaar Helvar Router Systemen P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "integreerbaar flexibiliteit schaalbaar Helvar Router Systemen P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s"

Transcriptie

1 integreerbaar flexibiliteit schaalbaar Helvar Router Systemen P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

2 Router Systemen Mardan Palace, Turkije De DIGIDIM 910 Router en Imagine 920 Router zijn bouwelementen waarmee commerciële en architecturale lightregelsystemen kunnen worden geïntegreerd. Ze bieden het beste van beide werelden en vereenvoudigen de taak van installateurs, systeemintegrators en verlichtingontwerpers aanzienlijk. Tegenwoordig zijn zelfs relatief eenvoudige lichtinstallaties voorzien van zowel commerciële als architecturale belichtingselementen. Denk aan hotels met energiebesparende verlichting in openbare ruimten en sfeerverlichting in lounges, of grote kantoorgebouwen waarin energiebesparende binnenverlichting is gecombineerd met decoratieve gevelverlichting. De DIGIDIM 910 Router en Imagine 920 Router Deze combinatie van toepassingen voor verlichtingsbeheer vormde voorheen een uitdaging voor ontwerpers en installateurs van verlichting maken ook de integratie mogelijk van systemen van derden, zoals Gebouw Beheer Systemen (GBS). omdat het niet eenvoudig is om architecturale en commerciële lichtregelsystemen te combineren tot een enkel geïntegreerd systeem.

3 Projectreferenties Het Helvar Router System is dankzij de beproefde schaalbaarheid en flexibele functionaliteit een veelzijdige oplossing voor een grote variëteit aan toepassingen, uiteenlopend van energiebesparende commerciële verlichting tot hypermoderne architecturale verlichtingstoepassingen. Dankzij de Ethernet-backbone (TCP/IP) kunnen de routers worden gecombineerd en gebruikt voor het beheer van elke gebruikelijke lichtbron, uiteenlopend van halogeen- en TL-verlichting tot LED-verlichting. Bocconi University, Italië Oasis of the Seas, RCCL Ozeaneum, Duitsland Uppsala University, Zweden

4 DIGIDIM 910 Router Productoplossing Het DIGIDIM 910 Router-systeem gebruikt standaard-ethernetcommunicatie om DALI-netwerken te integreren. Dankzij de modulaire opbouw kunnen schaalbare systemen worden ontworpen, uiteenlopend van systemen voor één enkele kantoorruimte tot een groot kantoorgebouw. De basisfunctionaliteit is "out-of-box" beschikbaar, dus zonder Mains DALI DALI ETHERNET programmeerwerk. Geavanceerde functionaliteit kan geprogrammeerd worden middels de Designer-software van Helvar. Elke router kan twee DALI-subnetten aansturen met in totaal 128 devices en belastingsinterfaces. Er kan energie worden bespaard door een combinatie van aanwezigheidsdetectie en functionaliteit voor constant Belangrijkste eigenschappen 2 gevoede DALI-subnetten (128 devices) Ethernet-poort voor netwerkbackbone Universele netvoeding voor wereldwijd gebruik Ethernet I/O-commando's DALI-Emergency-ondersteuning Astronomische tijdklok licht. Er kunnen ook tijdschema's worden gebruikt om zaken verder te automatiseren. Met behulp van OPC-serversoftware en Ethernet I/Ocommando's kan een koppeling tot stand worden gebracht met systemen van derden, zoals Gebouw Beheer Systemen (GBS). Ultieme betrouwbaarheid Alle gegevens worden opgeslagen binnen het systeem zelf en beheeractiviteiten op een PC zijn voor dagelijks gebruik overbodig. Door de afwezigheid van een centrale controller kan het systeem nooit volledig uitvallen door een single point of failure. Er kan een PC op het routersysteem worden aangesloten voor diagnose- en geschiedenisdoeleinden. Extra componenten Helvar levert ook een breed assortiment aan met DALI compatibele devices voor alle routersystemen. Het betreft onder meer componenten voor modulaire bedieningspanelen, zoals druk- en draaiknoppen en schuifregelaars in diverse afwerkingen, passend bij elke moderne inrichting. Andere componenten zijn onder meer de DALI-multisensor, dimmers voor montage aan de wand of op een DIN-rail, en ingangs- en uitgangseenheden. Bovendien levert Helvar een compleet assortiment van bedienbare elektronische EL-iDim-voorschakelapparaten (VSA s) gebaseerd op het meest recente DALI-protocol.

5 Imagine 920 Router Productoplossing De 920 Imagine Router bevat standaard besturingsprotocollen waaronder DALI, DMX, Ethernet (TCP/IP) en Helvar S-DIM om alle gebruikelijke lichtbronnen en systemen van derden te besturen. Deze technologie is verpakt in een eenvoudig te installeren DIN-rail behuizing. Besturing Bij architecturale toepassingen stelt het systeem de gebruiker in staat om de verlichting te bedienen en de juiste sfeer te creeeren. Met een eenvoudige druk op een knop zorgt het systeem voor comfort en veiligheid. Mains DALI DALI Override S-DIM DMX ETHERNET Bij commerciële toepassingen wordt een maximum aan energiebesparing bereikt door daglichtafhankelijke verlichting, aanwezigheidsdetectie en geautomatiseerde tijdschema's te gebruiken. Controle De 920 router kan de systeemstatus controleren en vastleggen, wat van groot belang is bij Gebouwbeheersystemen (GBS). De lichtniveaus kunnen worden gecontroleerd en dienen als indicator voor het energiegebruik van het systeem. Daarnaast is het mogelijk om DALI Noodverlichting te controleren en te testen, zowel handmatig als volgens een schema. Belangrijkste eigenschappen 2 x gevoede DALI-subnetten (max. 128 devices) DMX poort (in of uit) S-DIM poort voor Helvar Imagine-apparaten Ethernet-poort voor netwerk-backbone Override-poort voor S-DIM Universele hoofdvoeding voor wereldwijd Ethernet Backbone Met de Ethernet I/O-module kan rechtstreeks toegang worden verkregen tot het routersysteem. Met Ethernet-commando's (zowel TCP als UDP) kan het routersysteem worden bediend en gecontroleerd. Een Helvarrouter kan ook Ethernet-commando's sturen naar externe Ethernetapparaten. Mogelijke toepassingen zijn onder meer directe PC-toegang tot het Helvar-systeem voor front-end softwareoplossingen op maat; Panel PC voor een intuïtieve gebruikersinterface en bediening van bijvoorbeeld de Audio/Video-gateway via Ethernet. Meer informatie over het gebruik van Ethernet I/O-commando's vindt u in het Designer help bestand.

6 Enkel routersysteem Een enkele router wordt gewoonlijk ingezet bij middelgrote toepassingen zoals een vergaderruimte, een auditorium of een restaurant. De dubbelgevoede DALI-subnetten kunnen tot 128 aangesloten DALI-apparaten bevatten, waaronder de DIGIDIM-devices van Helvar: DMX (in of uit) Toetsenpanelen Belastingen (gedimd, geschakeld, 1-10 V) DALI multi-sensoren DALI voorschakelapparaten (EL-iDim) De DMX-poort is zowel bruikbaar voor het verzenden van DMX-gegevens (zoals besturing van LED-kleurenarmaturen) en het ontvangen van DMX-gegevens (bijvoorbeeld vanaf een DMX controle-paneel). Maximaal 252 kanalen De S-DIM poort zorgt voor snelle RS485 seriële communicatie met het Helvar S-DIM-protocol. Hierdoor is de bediening van 252 kanalen van Helvar Imagine-devices mogelijk. De 920 routers zijn onderling verbonden en geconfigureerd via een standaard Ethernet 10/100 Mbit/s-verbinding over het Internet (TCP/IP)-protocol. De 920 router wordt gevoed door een universele EL-iDim DALI Voorschakelapparaat netaansluiting ( VAC, Hz). Maximaal 64 DALI (EL-sc)

7 Systeemintegratie Steeds meer verlichtingstoepassingen vereisen een bediening die verder gaat dan verlichting. Deze kunnen daarom profiteren van de integratiemogelijkheden van de DIGIDIM 910 Router en Imagine 920 Router. Het routersysteem wordt in gebruik genomen Panel PC met Helvar Touchstudio software en geprogrammeerd via Helvar s Designer softwarepakket. Daarnaast kan de Designer Converter software worden voorzien van een optionele OPC-plug-inmodule (OPC server). OPC is een interface voor softwarecommunicatie die open connectiviteit biedt voor interactieve bedizening en gegevensuitwisseling tussen een Helvar routersysteem en een extern hoofdsysteem zoals een GBS (OPC-client). Rechtstreekse toegang voor integratie is mogelijk met de Ethernet I/O Commando s set. Hierdoor is een software interface overbodig en is het mogelijk om het routersysteem rechtstreeks aan te sluiten op andere Ethernetsystemen zoals een GBS of LCD-touchpaneel. Ethernetopdrachten (TCP of UDP) zijn bruikbaar bij de besturing en statuscontrole van het Helvar routersysteem of om opdrachten naar externe systemen te sturen. Een traditionele systeemintegratie heeft ook voordeel van het gebruik van de Helvar DALI- to-serial gateway 503AV. Met standaard RS232- devices berichten kan het routersysteem worden bediend en statussen worden opgevraagd.

8 Netwerkoplossingen Het is mogelijk om meerdere Helvar-routers in een netwerk te combineren om een enkel naadloos systeem te maken bij het ontwerpen van oplossingen voor grote systemen. Kantoorruimtes Bij het bedienen van vooral TL-verlichting is de 910 Ethernet switch DIGIDIM Router een voordeligere oplossing dan de 920 Router. De 910 Router bevat twee DALIsubnetten. Deze zijn bruikbaar voor DALI ballasts (EL-iDim), Multisensors (312) voor een maximale energiebesparing en DIGIDIM user interfaces voor handmatige bediening. Het is ook mogelijk om Panel PC met Helvar Touchstudio software DALI Emergency-apparatuur op te nemen en aan te sturen. Conferentiecentrum In conferentiecentra kan de 920 Imagine Router elke gebruikelijke lichtbelasting bedienen via de DI- GIDIM en S-DIM load interfaces (gedimd, geschakeld 1-10 V, DSI en PWM). Het is ook mogelijk om DMX-apparaten (in of uit) aan te sluiten. Het is ook DMX (in) mogelijk om met het routersysteem projectieschermen en/of AV-apparatuur te bedienen en invoerapparatuur aan te sluiten voor partitioneringsdoeleinden. Restaurants De router zorgt voor een volledige bediening van restauranttoepassingen die van verschillende soorten verlichting gebruik maken (zoals TL, LED, koude kathode en halogeen). Het is mogelijk om verschillende verlichtingsscènes te programmeren voor de energievoorziening van de ruimte tijdens het ontbijt of voor een ontspannen ambiance tijdens het diner. Dit kan bediend worden via een automatisch tijdschema of handmatig met toetsenpanelen of LCD touchpanelen. DMX (uit) Digitaal DALI armatuur met EL-iDim electronisch voorschakelapparaat 1-10V regelbaar armatuur met EL-sc electronisch oorschakelapparaat DALI Emergency-armaturen

9 DMX Regeltafel DIGIDIM Multisensor (312) Toetsenpanelen (1xx/2xx)

10 Designer software pakket Helvar Designer is een met Microsoft compatibel softwarepakket. Het is een intuïtieve tool voor het ontwerpen, in gebruik nemen en programmeren van Helvar 910- en 920-routersystemen. Designer bestaat uit een basissoftwarepakket en optionele softwaremodules. Doordat de software en hardware van Helvar voortdurend verder worden ontwikkeld, zijn de compatibiliteit en betrouwbaarheid van alle systeemcomponenten gewaarborgd. Ontwerp Met Designer is het mogelijk om vooraf, off-line ontwerpen op te maken en on-line te programmeren om een ontwerp voor het verlichtingssysteem te maken of aan te passen. Er zijn drie niveaus van wachtwoordbeveiliging beschikbaar om de systeemgegevens te beschermen. Scene-gegevens kunnen met Microsoft - toepassingen zoals Excel worden uitgewisseld. Indienststellen Een belangrijke functie van de Designer-software is het in dienst stellen van Helvar-systeem devices. Dit is meestal een eenmalige activiteit welke wordt uitgevoerd na afronding van de fysieke installatie van de apparatuur. Tijdens deze eerste fase worden alle systemen geïdentificeerd, getest, benoemd en gegroepeerd. Programmeren Tijdens deze fase wordt de intelligentie van de systeem devices geprogrammeerd. De geprogrammeerde functionaliteit wordt bepaald door de wensen van de lichtontwerper of eindgebruiker. De functies omvatten: Scènes en fade-tijden Linken, sequenties en condities en voorwaardelijke logica Multisensor-intelligentie Mogelijkheden voor ruimteverdeling

11 Controleren, loggen en rapporteren Designer bevat ook mogelijkheden voor het controleren en loggen van systeemgebeurtenissen. Diagnostische rapporten van het gedrag van apparaten en het opsporen van fouten worden ondersteund. Live controle van scènes of belastingniveaus Loggen van resultaten van noodtests De items in het logbestand worden automatisch van een tijdstempel voorzien Loggen naar de hardeschijf (bestandsformaat CSV, compatibel met MS Excel) Integratie - OPC en Ethernet I/O Veel gebouwbeheersystemen worden gecombineerd en vereisen een bepaald niveau van integratie. Hiertoe zijn de volgende integratiemogelijkheden beschikbaar: De OPC module biedt een interface (OPC server) voor open connectiviteit, interactieve bediening en gegevensuitwisseling tussen Helvar-routersystemen en externe hostsystemen zoals een HVAC (OPC client). Met de Ethernet I/O-module kan rechtstreeks toegang worden verkregen tot het routersysteem. Met Ethernet-commando s (zowel TCP als UDP) kan het routersysteem worden bediend en gecontroleerd. Een Helvarrouter kan ook Ethernet-commando s sturen naar externe Ethernet-apparaten. Mogelijke toepassingen zijn onder meer directe PC-toegang tot het Helvar-systeem voor front-end softwareoplossingen op maat; Panel PC voor een intuïtieve gebruikersinterface en bediening van bijvoorbeeld de Audio/Video-gateway via Ethernet. Meer informatie over het gebruik van Ethernet I/O-commando s vindt u in het Designer help bestand. DALI Emergency De optionele softwaremodule DALI Emergency wordt gebruikt voor het controleren en testen van DALI Emergency-apparatuur. Out-of-box functionaliteit en auto EM-groepering Handmatige en automatisch geplande tests Functionele tests (korte operationele test) Duurzaamheidtests (uitgebreide test) Live of gelogde rapportage (bestandsformaat CSV) Plans view Dit is een optionele softwaremodule (beschikbaar vanaf v4.3) waarmee het mogelijk is om AutoCAD-tekeningen te importeren en grafisch Helvarsysteemapparaten te overlayen. Dit zorgt voor een eenvoudiger en sneller proces van ingebruikname.

12 Technische gegevens DIGIDIM 910 router Digidim Router mm 90mm 158mm 58mm DIN-rail behuizing 9U-breed, gewicht 260 g Aansluitingen L N E L N E 910 Digidim Router RJ45 DA- Ethernet DA+ DALI 1 DALI 2 DA+ DA- Inleiding De DIGIDIM Router gebruikt standaard ethernetcommunicatie Technische gegevens Voedingsspanning: VAC, 45 Hz 65 Hz om meerdere DALI-netwerken te combineren. De router heeft twee DALIsubnetten waarmee een totaal van 128 DALI Externe afzekerwaarde: DALI Voeding: 4 A 2 x 250mA componenten kunnen worden aangestuurd. Belangrijkste eigenschappen Twee DALI subnetten met een voeding van 250mA Omgevingstemperatuur: 0 40 C Relatieve luchtvochtigheid: 90% max, geen condensvorming Opslagtemperatuur: C Ethernet port for network backbone Support OPC, voor koppeling naar GBS Support Ethernet I/O commando's Support DALI Emergency devices Wij zijn ten aller tijde gerechtigd deze informatie te wijzigen, zonder u hiervan op de hoogte te brengen.

13 Technische gegevens Imagine 920 router Imagine 45mm 100mm 158mm 58mm DIN-rail behuizing 9U-breed, gewicht 260 g Aansluitingen Imagine 920 Imagine Router RJ45 L N E DALI 1 DALI 2 DA- DA+ DA- DA+ Source Sink OVR Ethernet S-DIM DMX Inleiding De 920 Imagine router gebruikt een Ethernet-verbinding als Technische gegevens Voedingsspanning: VAC, 45 Hz 65 Hz netwerkbackbone om DIGIDIM / DALI, DMX en S-DIM netwerken naadloos te combineren. Het is mogelijk om een pc aan te sluiten Externe afzekerwaarde: DALI Voeding: 4 A 2 x 250mA (ingebouwd) voor bediening, controle en logboekdoeleinden. Belangrijkste eigenschappen Twee DALI subnetten met een voeding van 250mA Omgevingstemperatuur: 0 40 C Relatieve luchtvochtigheid: 90% max, geen condensvorming Opslagtemperatuur: C S-DIM poort voor Helvar Imagine-apparaten DMX-poort (in of uit) Override-poort voor S-DIM Support OPC, voor koppeling naar GBS Support Ethernet I/O commando s Support DALI Emergency devices Wij zijn ten aller tijde gerechtigd deze informatie te wijzigen, zonder u hiervan op de hoogte te brengen.

14 Helvar kantoren Helvar heeft representatie over de gehele wereld. For additionele informatie, bezoek Hoofdkantoor, Finland Helvar Oy Ab Yrittäjäntie 23 FI Karkkila Tel: Fax: Verenigd Koninkrijk Helvar Ltd Hawley Mill Hawley Road Dartford Kent, DA2 7SY Tel: Fax: Duitsland Helvar GmbH Philipp-Reis-Straße 4-8 DE Heusenstamm Tel: Fax: Italië Helvar S.r.l. Via W-Tobagi 26/1 IT Peschiera Borromeo (MI) Tel: Fax: Hongarije Helvar Kft. Lomb u. 31/b. HU-1139 Budapest Tel: or Fax: Zweden Helvar AB Åsögatan 155 SE Stockholm Tel: Fax: Frankrijk Helvar Bureau France 12 Allée Joséphine de Beauharnais FR Saint-Leu-la-Forêt Tel: Fax: Rusland Representative Office of Helvar Oy Ab Sadovnicheskaya naberezhnaya 79 Moscow, Tel: Wij zijn ten aller tijde gerechtigd deze informatie te wijzigen, zonder u hiervan op de hoogte te brengen. REF A Dutch

Lichtregelsysteem componenten 2011

Lichtregelsysteem componenten 2011 ichtregelsysteem componenten 2011 P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s Hoofd kantoor Helvar Oy Ab Yrittäjäntie 23 FI - 03600 Karkkila Finland Tel: +358 9 5654 1 Fax: +358 9 5654 9600 Verenigd

Nadere informatie

Inhoud. Helvar Lichtregelsystemen Introductie Helvar Lichtregelsystemen 4 DIGIDIM standalone 6 DIGIDIM Router 8 Imagine Router 10

Inhoud. Helvar Lichtregelsystemen Introductie Helvar Lichtregelsystemen 4 DIGIDIM standalone 6 DIGIDIM Router 8 Imagine Router 10 Inhoud Helvar ichtregelsystemen Introductie Helvar ichtregelsystemen 4 DIGIDIM standalone 6 DIGIDIM Router 8 Imagine Router 10 1 Router 910 DIGIDIM Router 12 920 Imagine Router 13 2 Uitgangen, Aansturingen

Nadere informatie

eenvoudig energiebesparend Out of Box idim - moeiteloos energie besparen People Innovations Solutions

eenvoudig energiebesparend Out of Box idim - moeiteloos energie besparen People Innovations Solutions eenvoudig energiebesparend Out of Box idim - moeiteloos energie besparen People Innovations Solutions Het makkelijkste verlichtingsregelsysteem ooit, stel u dat eens voor. Het laat zich makkelijk installeren,

Nadere informatie

Helvar voor het milieu. P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

Helvar voor het milieu. P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s Helvar voor het milieu P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s Helvar voor het milieu Het milieu voor Helvar Betrouwbare energie efficiënte producten en lichtsystemen. Energie efficiëntie bij

Nadere informatie

KNX domovea Intelligent visualiseren - intuïtief besturen

KNX domovea Intelligent visualiseren - intuïtief besturen KNX domovea Intelligent visualiseren - intuïtief besturen KNX... YZ Intelligente gebouwen van begin tot eind KNX is de naam voor de wereldstandaard waarmee woningen en gebouwen worden bestuurd. In 1990

Nadere informatie

KNX domovea Intelligent visualiseren - intuïtief besturen

KNX domovea Intelligent visualiseren - intuïtief besturen KNX domovea Intelligent visualiseren - intuïtief besturen KNX... YZ Intelligente gebouwen van begin tot eind KNX is de naam voor de wereldstandaard waarmee woningen en gebouwen worden bestuurd. In 1990

Nadere informatie

Toptechnologie Intelligente gebouwsysteemtechniek ABB i-bus KNX

Toptechnologie Intelligente gebouwsysteemtechniek ABB i-bus KNX Toptechnologie Intelligente gebouwsysteemtechniek ABB i-bus KNX Inhoudsopgave KNX en ABB i-bus KNX 4 Waar staat KNX voor? 5 Wat doet KNX? 6 ABB i-bus KNX 7 Energie-efficiëntie met ABB i-bus KNX 8 Hoe functioneert

Nadere informatie

Satchwell Sigma en MicroNet. Gebouwautomatiseringsoplossingen

Satchwell Sigma en MicroNet. Gebouwautomatiseringsoplossingen Satchwell Sigma en MicroNet Gebouwautomatiseringsoplossingen Gebouwen Vliegvelden Ziekenhuizen Hotels Industrie Make the most of your energy Schneider Electric Schneider Electric, wereldwijde specialist

Nadere informatie

98% Selectiegids 0,25 kw 400 kw VLT AutomationDrive FC 301/302. www.danfoss.com/drives. Energie-efficiëntie MAKING MODERN LIVING POSSIBLE

98% Selectiegids 0,25 kw 400 kw VLT AutomationDrive FC 301/302. www.danfoss.com/drives. Energie-efficiëntie MAKING MODERN LIVING POSSIBLE MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Selectiegids 0,25 kw 400 kw VLT AutomationDrive FC 301/302 98% Energie-efficiëntie Bespaar energie en geld met VLT -frequentieomvormers met een rendement tot 98% www.danfoss.com/drives

Nadere informatie

LRS. Wie is. Solutions

LRS. Wie is. Solutions Wie is LRS Solutions LRS Solutions is een jong bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in lichtregelsystemen. We werken met ervaren specialisten die hun sporen verdiend hebben in de wereld van de lichtbesturingstechniek.

Nadere informatie

HabiTEQ. Draadloze oplossingen voor energiebeheer in residentiële en commerciële gebouwen. ecomagination SM. GE Industrial Solutions

HabiTEQ. Draadloze oplossingen voor energiebeheer in residentiële en commerciële gebouwen. ecomagination SM. GE Industrial Solutions GE Industrial Solutions HabiTEQ Draadloze oplossingen voor energiebeheer in residentiële en commerciële gebouwen ecomagination SM GE imagination at work EnOcean -alliantie De EnOcean-alliantie is een consortium

Nadere informatie

IP Communications Platform

IP Communications Platform IP Communications Platform De belofte van convergentie waargemaakt Communicatie is voor iedere organisatie van groot belang en vindt op ieder denkbaar niveau plaats (persoonlijk, tussen afdelingen en door

Nadere informatie

domovea tebis Het huis onder toezicht

domovea tebis Het huis onder toezicht domovea tebis Het huis onder toezicht domovea tebis De verbinding tussen com Met de domovea-software kunnen alle functionaliteiten worden bediend vanaf om het even welke PC. Op die manier kunt u de verlichting,

Nadere informatie

Paxton. Catalogus 2014. Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen. De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw

Paxton. Catalogus 2014. Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen. De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Paxton De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Catalogus 2014 Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen 2 Inhoudsopgave 3 Introductie 5 PC gestuurde toegangscontrole 6 Bedrade

Nadere informatie

De intelligente digitale operatiekamer

De intelligente digitale operatiekamer TM De intelligente digitale operatiekamer Compatible. Reliable. Compatible. De toekomst binnen handbereik NUCLeUS integreert op slimme wijze digitale operatiekamers De intelligente digitale operatiekamer

Nadere informatie

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Gebouwbeheer met Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Het beheer van het klimaat in een gebouw is steeds

Nadere informatie

Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden

Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden Voor uw gemoedsrust Professionele opname en beheer van videobeelden 2 Bosch Recording Solutions Hoogwaardige oplossingen voor iedereen Kies uit onze uitgebreide reeks opnamesystemen de beste oplossing

Nadere informatie

voor vandaag en morgen

voor vandaag en morgen Technologie voor vandaag en morgen Onafhankelijke oplossingen voor gebouwgebonden installaties De Basis van Webeasy Technologie voor vandaag en morgen Webeasy levert open en onafhankelijke oplossingen

Nadere informatie

SiPass Entro Gebruikersvriendelijk, flexibel en modulair

SiPass Entro Gebruikersvriendelijk, flexibel en modulair Toegangscontrole SiPass Entro Gebruikersvriendelijk, flexibel en modulair Building Technologies SiPass Entro: Uitgebreid toegangscontrolesysteem binnen handbereik In een toenemende onzekere wereld, vormt

Nadere informatie

A X S GUARD À LA CARTE

A X S GUARD À LA CARTE A X S GUARD À LA CARTE 1 Inhoud 1 Inhoud...2 2 3 Copyrights en gebruiksvoorwaarden...3 Over dit document...3 4 Wat is axs GUARD?...4 5 Wat is de à la Carte Configurator?...4 6 7 Wat zijn axs GUARD performance

Nadere informatie

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US.

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. U wilt natuurlijk een perfecte workflow in uw bedrijf. Dan heeft u printers en multifunctionals nodig die naadloos integreren in elke werkomgeving

Nadere informatie

Lastenboekbeschrijving 2015. KNX Gebouwenautomatisering. www.siemens.be/hvac

Lastenboekbeschrijving 2015. KNX Gebouwenautomatisering. www.siemens.be/hvac Lastenboekbeschrijving 2015 KNX Gebouwenautomatisering www.siemens.be/hvac 1. Algemeen... 4 2. Sensoren... 6 2.1. Schakelaar... 6 2.1.1. KNX schakelaar UP 285/3 enkelvoudig... 6 2.1.2. KNX schakelaar UP

Nadere informatie

Productcatalogus. SmartStruxure. De volgende generatie gebouwmanagement voor IP, LonWorks, BACnet en Modbus. Voor duurzame gebouwen

Productcatalogus. SmartStruxure. De volgende generatie gebouwmanagement voor IP, LonWorks, BACnet en Modbus. Voor duurzame gebouwen Productcatalogus SmartStruxure De volgende generatie gebouwmanagement voor IP, LonWorks, BACnet en Modbus Voor duurzame gebouwen Wereldwijde specialist in energiemanagement Energie & Infra Industrie Datacenters

Nadere informatie

IGEL TECHNOLOGY THIN CLIENT SOFTWARE UND HARDWARE

IGEL TECHNOLOGY THIN CLIENT SOFTWARE UND HARDWARE IGEL TECHNOLOGY THIN CLIENT SOFTWARE UND HARDWARE Universal Management Suite Universal Desktop Converter Universal Desktops Shared WorkPlace Universal MultiDisplay MEER DAN 20 JAAR ERVARING ALS THIN CLIENT

Nadere informatie

Moeller Home Control Box

Moeller Home Control Box Installatiehandleiding Nederlands Handleiding versie 1. Geschreven voor software versie 1.0. Copyright 2007 Home Automation Europe. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

HET ELC LIGHTING NETWERKBOEK

HET ELC LIGHTING NETWERKBOEK HET ELC LIGHTING NETWERKBOEK Een inleiding tot en ethernetnetwerken gebruikt in theater en voor touring Inleiding Dit boek voorziet u, van een basis overzicht met ethernet schema s voor lichtnetwerken

Nadere informatie

Paxton. Catalogus 2015. Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen. De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw

Paxton. Catalogus 2015. Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen. De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Paxton De intelligente beveiligingsoplossing voor uw gebouw Catalogus 2015 Intelligente toegangscontrole en deurintercom systemen 2 Inhoudsopgave 3 Introductie 5 PC gestuurde toegangscontrole 6 Bedrade

Nadere informatie

Het Isotron effect... Wij kleuren het plaatje voor u in. Extra pagina s boordevol applicaties en nieuws

Het Isotron effect... Wij kleuren het plaatje voor u in. Extra pagina s boordevol applicaties en nieuws dertiende jaargang tweede kwartaal 2011 Extra pagina s boordevol applicaties en nieuws Checker, uitbreiding Cognexpakket bij Isotron Systems Geen barcode te gek voor Dataman 500 Het Isotron effect... Wij

Nadere informatie

ENTERPRISE MULTIMEDIA SERVER

ENTERPRISE MULTIMEDIA SERVER ENTERPRISE MULTIMEDIA SERVER Neem een voorsprong op uw concurrentie met Ericsson s Enterprise Multimedia Server en beheer uw communicatie waar, wanneer en hoe u maar wilt. Als u uw communicatiesysteem

Nadere informatie

CATALOGUS. Stroombeveiligingsoplossingen voor IT en netwerkapparatuur

CATALOGUS. Stroombeveiligingsoplossingen voor IT en netwerkapparatuur CATALOGUS Stroombeveiligingsoplossingen voor IT en netwerkapparatuur 0 0 Kies de juiste oplossing voor stroombeveiliging De UPS-technologieën VFD 'offline' - 'Spannings- en frequentieafhankelijk'. Nutsbedrijven

Nadere informatie