integreerbaar flexibiliteit schaalbaar Helvar Router Systemen P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "integreerbaar flexibiliteit schaalbaar Helvar Router Systemen P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s"

Transcriptie

1 integreerbaar flexibiliteit schaalbaar Helvar Router Systemen P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

2 Router Systemen Mardan Palace, Turkije De DIGIDIM 910 Router en Imagine 920 Router zijn bouwelementen waarmee commerciële en architecturale lightregelsystemen kunnen worden geïntegreerd. Ze bieden het beste van beide werelden en vereenvoudigen de taak van installateurs, systeemintegrators en verlichtingontwerpers aanzienlijk. Tegenwoordig zijn zelfs relatief eenvoudige lichtinstallaties voorzien van zowel commerciële als architecturale belichtingselementen. Denk aan hotels met energiebesparende verlichting in openbare ruimten en sfeerverlichting in lounges, of grote kantoorgebouwen waarin energiebesparende binnenverlichting is gecombineerd met decoratieve gevelverlichting. De DIGIDIM 910 Router en Imagine 920 Router Deze combinatie van toepassingen voor verlichtingsbeheer vormde voorheen een uitdaging voor ontwerpers en installateurs van verlichting maken ook de integratie mogelijk van systemen van derden, zoals Gebouw Beheer Systemen (GBS). omdat het niet eenvoudig is om architecturale en commerciële lichtregelsystemen te combineren tot een enkel geïntegreerd systeem.

3 Projectreferenties Het Helvar Router System is dankzij de beproefde schaalbaarheid en flexibele functionaliteit een veelzijdige oplossing voor een grote variëteit aan toepassingen, uiteenlopend van energiebesparende commerciële verlichting tot hypermoderne architecturale verlichtingstoepassingen. Dankzij de Ethernet-backbone (TCP/IP) kunnen de routers worden gecombineerd en gebruikt voor het beheer van elke gebruikelijke lichtbron, uiteenlopend van halogeen- en TL-verlichting tot LED-verlichting. Bocconi University, Italië Oasis of the Seas, RCCL Ozeaneum, Duitsland Uppsala University, Zweden

4 DIGIDIM 910 Router Productoplossing Het DIGIDIM 910 Router-systeem gebruikt standaard-ethernetcommunicatie om DALI-netwerken te integreren. Dankzij de modulaire opbouw kunnen schaalbare systemen worden ontworpen, uiteenlopend van systemen voor één enkele kantoorruimte tot een groot kantoorgebouw. De basisfunctionaliteit is "out-of-box" beschikbaar, dus zonder Mains DALI DALI ETHERNET programmeerwerk. Geavanceerde functionaliteit kan geprogrammeerd worden middels de Designer-software van Helvar. Elke router kan twee DALI-subnetten aansturen met in totaal 128 devices en belastingsinterfaces. Er kan energie worden bespaard door een combinatie van aanwezigheidsdetectie en functionaliteit voor constant Belangrijkste eigenschappen 2 gevoede DALI-subnetten (128 devices) Ethernet-poort voor netwerkbackbone Universele netvoeding voor wereldwijd gebruik Ethernet I/O-commando's DALI-Emergency-ondersteuning Astronomische tijdklok licht. Er kunnen ook tijdschema's worden gebruikt om zaken verder te automatiseren. Met behulp van OPC-serversoftware en Ethernet I/Ocommando's kan een koppeling tot stand worden gebracht met systemen van derden, zoals Gebouw Beheer Systemen (GBS). Ultieme betrouwbaarheid Alle gegevens worden opgeslagen binnen het systeem zelf en beheeractiviteiten op een PC zijn voor dagelijks gebruik overbodig. Door de afwezigheid van een centrale controller kan het systeem nooit volledig uitvallen door een single point of failure. Er kan een PC op het routersysteem worden aangesloten voor diagnose- en geschiedenisdoeleinden. Extra componenten Helvar levert ook een breed assortiment aan met DALI compatibele devices voor alle routersystemen. Het betreft onder meer componenten voor modulaire bedieningspanelen, zoals druk- en draaiknoppen en schuifregelaars in diverse afwerkingen, passend bij elke moderne inrichting. Andere componenten zijn onder meer de DALI-multisensor, dimmers voor montage aan de wand of op een DIN-rail, en ingangs- en uitgangseenheden. Bovendien levert Helvar een compleet assortiment van bedienbare elektronische EL-iDim-voorschakelapparaten (VSA s) gebaseerd op het meest recente DALI-protocol.

5 Imagine 920 Router Productoplossing De 920 Imagine Router bevat standaard besturingsprotocollen waaronder DALI, DMX, Ethernet (TCP/IP) en Helvar S-DIM om alle gebruikelijke lichtbronnen en systemen van derden te besturen. Deze technologie is verpakt in een eenvoudig te installeren DIN-rail behuizing. Besturing Bij architecturale toepassingen stelt het systeem de gebruiker in staat om de verlichting te bedienen en de juiste sfeer te creeeren. Met een eenvoudige druk op een knop zorgt het systeem voor comfort en veiligheid. Mains DALI DALI Override S-DIM DMX ETHERNET Bij commerciële toepassingen wordt een maximum aan energiebesparing bereikt door daglichtafhankelijke verlichting, aanwezigheidsdetectie en geautomatiseerde tijdschema's te gebruiken. Controle De 920 router kan de systeemstatus controleren en vastleggen, wat van groot belang is bij Gebouwbeheersystemen (GBS). De lichtniveaus kunnen worden gecontroleerd en dienen als indicator voor het energiegebruik van het systeem. Daarnaast is het mogelijk om DALI Noodverlichting te controleren en te testen, zowel handmatig als volgens een schema. Belangrijkste eigenschappen 2 x gevoede DALI-subnetten (max. 128 devices) DMX poort (in of uit) S-DIM poort voor Helvar Imagine-apparaten Ethernet-poort voor netwerk-backbone Override-poort voor S-DIM Universele hoofdvoeding voor wereldwijd Ethernet Backbone Met de Ethernet I/O-module kan rechtstreeks toegang worden verkregen tot het routersysteem. Met Ethernet-commando's (zowel TCP als UDP) kan het routersysteem worden bediend en gecontroleerd. Een Helvarrouter kan ook Ethernet-commando's sturen naar externe Ethernetapparaten. Mogelijke toepassingen zijn onder meer directe PC-toegang tot het Helvar-systeem voor front-end softwareoplossingen op maat; Panel PC voor een intuïtieve gebruikersinterface en bediening van bijvoorbeeld de Audio/Video-gateway via Ethernet. Meer informatie over het gebruik van Ethernet I/O-commando's vindt u in het Designer help bestand.

6 Enkel routersysteem Een enkele router wordt gewoonlijk ingezet bij middelgrote toepassingen zoals een vergaderruimte, een auditorium of een restaurant. De dubbelgevoede DALI-subnetten kunnen tot 128 aangesloten DALI-apparaten bevatten, waaronder de DIGIDIM-devices van Helvar: DMX (in of uit) Toetsenpanelen Belastingen (gedimd, geschakeld, 1-10 V) DALI multi-sensoren DALI voorschakelapparaten (EL-iDim) De DMX-poort is zowel bruikbaar voor het verzenden van DMX-gegevens (zoals besturing van LED-kleurenarmaturen) en het ontvangen van DMX-gegevens (bijvoorbeeld vanaf een DMX controle-paneel). Maximaal 252 kanalen De S-DIM poort zorgt voor snelle RS485 seriële communicatie met het Helvar S-DIM-protocol. Hierdoor is de bediening van 252 kanalen van Helvar Imagine-devices mogelijk. De 920 routers zijn onderling verbonden en geconfigureerd via een standaard Ethernet 10/100 Mbit/s-verbinding over het Internet (TCP/IP)-protocol. De 920 router wordt gevoed door een universele EL-iDim DALI Voorschakelapparaat netaansluiting ( VAC, Hz). Maximaal 64 DALI (EL-sc)

7 Systeemintegratie Steeds meer verlichtingstoepassingen vereisen een bediening die verder gaat dan verlichting. Deze kunnen daarom profiteren van de integratiemogelijkheden van de DIGIDIM 910 Router en Imagine 920 Router. Het routersysteem wordt in gebruik genomen Panel PC met Helvar Touchstudio software en geprogrammeerd via Helvar s Designer softwarepakket. Daarnaast kan de Designer Converter software worden voorzien van een optionele OPC-plug-inmodule (OPC server). OPC is een interface voor softwarecommunicatie die open connectiviteit biedt voor interactieve bedizening en gegevensuitwisseling tussen een Helvar routersysteem en een extern hoofdsysteem zoals een GBS (OPC-client). Rechtstreekse toegang voor integratie is mogelijk met de Ethernet I/O Commando s set. Hierdoor is een software interface overbodig en is het mogelijk om het routersysteem rechtstreeks aan te sluiten op andere Ethernetsystemen zoals een GBS of LCD-touchpaneel. Ethernetopdrachten (TCP of UDP) zijn bruikbaar bij de besturing en statuscontrole van het Helvar routersysteem of om opdrachten naar externe systemen te sturen. Een traditionele systeemintegratie heeft ook voordeel van het gebruik van de Helvar DALI- to-serial gateway 503AV. Met standaard RS232- devices berichten kan het routersysteem worden bediend en statussen worden opgevraagd.

8 Netwerkoplossingen Het is mogelijk om meerdere Helvar-routers in een netwerk te combineren om een enkel naadloos systeem te maken bij het ontwerpen van oplossingen voor grote systemen. Kantoorruimtes Bij het bedienen van vooral TL-verlichting is de 910 Ethernet switch DIGIDIM Router een voordeligere oplossing dan de 920 Router. De 910 Router bevat twee DALIsubnetten. Deze zijn bruikbaar voor DALI ballasts (EL-iDim), Multisensors (312) voor een maximale energiebesparing en DIGIDIM user interfaces voor handmatige bediening. Het is ook mogelijk om Panel PC met Helvar Touchstudio software DALI Emergency-apparatuur op te nemen en aan te sturen. Conferentiecentrum In conferentiecentra kan de 920 Imagine Router elke gebruikelijke lichtbelasting bedienen via de DI- GIDIM en S-DIM load interfaces (gedimd, geschakeld 1-10 V, DSI en PWM). Het is ook mogelijk om DMX-apparaten (in of uit) aan te sluiten. Het is ook DMX (in) mogelijk om met het routersysteem projectieschermen en/of AV-apparatuur te bedienen en invoerapparatuur aan te sluiten voor partitioneringsdoeleinden. Restaurants De router zorgt voor een volledige bediening van restauranttoepassingen die van verschillende soorten verlichting gebruik maken (zoals TL, LED, koude kathode en halogeen). Het is mogelijk om verschillende verlichtingsscènes te programmeren voor de energievoorziening van de ruimte tijdens het ontbijt of voor een ontspannen ambiance tijdens het diner. Dit kan bediend worden via een automatisch tijdschema of handmatig met toetsenpanelen of LCD touchpanelen. DMX (uit) Digitaal DALI armatuur met EL-iDim electronisch voorschakelapparaat 1-10V regelbaar armatuur met EL-sc electronisch oorschakelapparaat DALI Emergency-armaturen

9 DMX Regeltafel DIGIDIM Multisensor (312) Toetsenpanelen (1xx/2xx)

10 Designer software pakket Helvar Designer is een met Microsoft compatibel softwarepakket. Het is een intuïtieve tool voor het ontwerpen, in gebruik nemen en programmeren van Helvar 910- en 920-routersystemen. Designer bestaat uit een basissoftwarepakket en optionele softwaremodules. Doordat de software en hardware van Helvar voortdurend verder worden ontwikkeld, zijn de compatibiliteit en betrouwbaarheid van alle systeemcomponenten gewaarborgd. Ontwerp Met Designer is het mogelijk om vooraf, off-line ontwerpen op te maken en on-line te programmeren om een ontwerp voor het verlichtingssysteem te maken of aan te passen. Er zijn drie niveaus van wachtwoordbeveiliging beschikbaar om de systeemgegevens te beschermen. Scene-gegevens kunnen met Microsoft - toepassingen zoals Excel worden uitgewisseld. Indienststellen Een belangrijke functie van de Designer-software is het in dienst stellen van Helvar-systeem devices. Dit is meestal een eenmalige activiteit welke wordt uitgevoerd na afronding van de fysieke installatie van de apparatuur. Tijdens deze eerste fase worden alle systemen geïdentificeerd, getest, benoemd en gegroepeerd. Programmeren Tijdens deze fase wordt de intelligentie van de systeem devices geprogrammeerd. De geprogrammeerde functionaliteit wordt bepaald door de wensen van de lichtontwerper of eindgebruiker. De functies omvatten: Scènes en fade-tijden Linken, sequenties en condities en voorwaardelijke logica Multisensor-intelligentie Mogelijkheden voor ruimteverdeling

11 Controleren, loggen en rapporteren Designer bevat ook mogelijkheden voor het controleren en loggen van systeemgebeurtenissen. Diagnostische rapporten van het gedrag van apparaten en het opsporen van fouten worden ondersteund. Live controle van scènes of belastingniveaus Loggen van resultaten van noodtests De items in het logbestand worden automatisch van een tijdstempel voorzien Loggen naar de hardeschijf (bestandsformaat CSV, compatibel met MS Excel) Integratie - OPC en Ethernet I/O Veel gebouwbeheersystemen worden gecombineerd en vereisen een bepaald niveau van integratie. Hiertoe zijn de volgende integratiemogelijkheden beschikbaar: De OPC module biedt een interface (OPC server) voor open connectiviteit, interactieve bediening en gegevensuitwisseling tussen Helvar-routersystemen en externe hostsystemen zoals een HVAC (OPC client). Met de Ethernet I/O-module kan rechtstreeks toegang worden verkregen tot het routersysteem. Met Ethernet-commando s (zowel TCP als UDP) kan het routersysteem worden bediend en gecontroleerd. Een Helvarrouter kan ook Ethernet-commando s sturen naar externe Ethernet-apparaten. Mogelijke toepassingen zijn onder meer directe PC-toegang tot het Helvar-systeem voor front-end softwareoplossingen op maat; Panel PC voor een intuïtieve gebruikersinterface en bediening van bijvoorbeeld de Audio/Video-gateway via Ethernet. Meer informatie over het gebruik van Ethernet I/O-commando s vindt u in het Designer help bestand. DALI Emergency De optionele softwaremodule DALI Emergency wordt gebruikt voor het controleren en testen van DALI Emergency-apparatuur. Out-of-box functionaliteit en auto EM-groepering Handmatige en automatisch geplande tests Functionele tests (korte operationele test) Duurzaamheidtests (uitgebreide test) Live of gelogde rapportage (bestandsformaat CSV) Plans view Dit is een optionele softwaremodule (beschikbaar vanaf v4.3) waarmee het mogelijk is om AutoCAD-tekeningen te importeren en grafisch Helvarsysteemapparaten te overlayen. Dit zorgt voor een eenvoudiger en sneller proces van ingebruikname.

12 Technische gegevens DIGIDIM 910 router Digidim Router mm 90mm 158mm 58mm DIN-rail behuizing 9U-breed, gewicht 260 g Aansluitingen L N E L N E 910 Digidim Router RJ45 DA- Ethernet DA+ DALI 1 DALI 2 DA+ DA- Inleiding De DIGIDIM Router gebruikt standaard ethernetcommunicatie Technische gegevens Voedingsspanning: VAC, 45 Hz 65 Hz om meerdere DALI-netwerken te combineren. De router heeft twee DALIsubnetten waarmee een totaal van 128 DALI Externe afzekerwaarde: DALI Voeding: 4 A 2 x 250mA componenten kunnen worden aangestuurd. Belangrijkste eigenschappen Twee DALI subnetten met een voeding van 250mA Omgevingstemperatuur: 0 40 C Relatieve luchtvochtigheid: 90% max, geen condensvorming Opslagtemperatuur: C Ethernet port for network backbone Support OPC, voor koppeling naar GBS Support Ethernet I/O commando's Support DALI Emergency devices Wij zijn ten aller tijde gerechtigd deze informatie te wijzigen, zonder u hiervan op de hoogte te brengen.

13 Technische gegevens Imagine 920 router Imagine 45mm 100mm 158mm 58mm DIN-rail behuizing 9U-breed, gewicht 260 g Aansluitingen Imagine 920 Imagine Router RJ45 L N E DALI 1 DALI 2 DA- DA+ DA- DA+ Source Sink OVR Ethernet S-DIM DMX Inleiding De 920 Imagine router gebruikt een Ethernet-verbinding als Technische gegevens Voedingsspanning: VAC, 45 Hz 65 Hz netwerkbackbone om DIGIDIM / DALI, DMX en S-DIM netwerken naadloos te combineren. Het is mogelijk om een pc aan te sluiten Externe afzekerwaarde: DALI Voeding: 4 A 2 x 250mA (ingebouwd) voor bediening, controle en logboekdoeleinden. Belangrijkste eigenschappen Twee DALI subnetten met een voeding van 250mA Omgevingstemperatuur: 0 40 C Relatieve luchtvochtigheid: 90% max, geen condensvorming Opslagtemperatuur: C S-DIM poort voor Helvar Imagine-apparaten DMX-poort (in of uit) Override-poort voor S-DIM Support OPC, voor koppeling naar GBS Support Ethernet I/O commando s Support DALI Emergency devices Wij zijn ten aller tijde gerechtigd deze informatie te wijzigen, zonder u hiervan op de hoogte te brengen.

14 Helvar kantoren Helvar heeft representatie over de gehele wereld. For additionele informatie, bezoek Hoofdkantoor, Finland Helvar Oy Ab Yrittäjäntie 23 FI Karkkila Tel: Fax: Verenigd Koninkrijk Helvar Ltd Hawley Mill Hawley Road Dartford Kent, DA2 7SY Tel: Fax: Duitsland Helvar GmbH Philipp-Reis-Straße 4-8 DE Heusenstamm Tel: Fax: Italië Helvar S.r.l. Via W-Tobagi 26/1 IT Peschiera Borromeo (MI) Tel: Fax: Hongarije Helvar Kft. Lomb u. 31/b. HU-1139 Budapest Tel: or Fax: Zweden Helvar AB Åsögatan 155 SE Stockholm Tel: Fax: Frankrijk Helvar Bureau France 12 Allée Joséphine de Beauharnais FR Saint-Leu-la-Forêt Tel: Fax: Rusland Representative Office of Helvar Oy Ab Sadovnicheskaya naberezhnaya 79 Moscow, Tel: Wij zijn ten aller tijde gerechtigd deze informatie te wijzigen, zonder u hiervan op de hoogte te brengen. REF A Dutch

systemen regelingen energie besparing Licht Regelsystemen Toepassingen People Innovations Solutions

systemen regelingen energie besparing Licht Regelsystemen Toepassingen People Innovations Solutions systemen regelingen energie besparing Licht Regelsystemen Toepassingen People Innovations Solutions De oplossingen in verlichting Helvar is een internationaal technologie bedrijf gespecialiseerd in oplossingen

Nadere informatie

Helvar voor het milieu. P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s

Helvar voor het milieu. P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s Helvar voor het milieu P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s Helvar voor het milieu Het milieu voor Helvar Betrouwbare energie efficiënte producten en lichtsystemen. Energie efficiëntie bij

Nadere informatie

Helvar in Nederland. Helvar in Nederland. Helvar & Lighting Controls. Wat is DALI. Stand-alone systeem. Netwerk systeem. Gebouwbeheersysteem

Helvar in Nederland. Helvar in Nederland. Helvar & Lighting Controls. Wat is DALI. Stand-alone systeem. Netwerk systeem. Gebouwbeheersysteem Helvar in Nederland Helvar & Lighting Controls Wat is DALI Helvar in Nederland Stand-alone systeem Netwerk systeem Gebouwbeheersysteem Noodverlichting Helvar Oy, Finland Onafhankelijke fabrikant van componenten

Nadere informatie

eenvoudig energiebesparend Out of Box idim - moeiteloos energie besparen People Innovations Solutions

eenvoudig energiebesparend Out of Box idim - moeiteloos energie besparen People Innovations Solutions eenvoudig energiebesparend Out of Box idim - moeiteloos energie besparen People Innovations Solutions Het makkelijkste verlichtingsregelsysteem ooit, stel u dat eens voor. Het laat zich makkelijk installeren,

Nadere informatie

Licht Regelsystemen Toepassingen

Licht Regelsystemen Toepassingen Licht Regelsystemen Toepassingen DE OPLOSSINGEN IN VERLICHTING Helvar is een internationaal technologie bedrijf gespecialiseerd in oplossingen en productie van componenten voor de verlichtings industrie.

Nadere informatie

Wat is DALI? VSA s of LED drivers van elk merk/ fabrikaat kunnen in een installatie doorelkaar toegepast worden. (Osram, Philips, Helvar)

Wat is DALI? VSA s of LED drivers van elk merk/ fabrikaat kunnen in een installatie doorelkaar toegepast worden. (Osram, Philips, Helvar) Wat is DALI? DALI is een intelligent systeem waarin verschillende componenten met elkaar communiceren, gericht op verlichting, energiebesparing en bedieningsgemak. Digital Addressable Lighting Interface

Nadere informatie

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 2 U hoeft zich geen zorgen meer te maken met de 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Het systeem wordt gedefinieerd door uw wensen

Nadere informatie

Intelligente Gebouwbeheersysteem Oplossingen

Intelligente Gebouwbeheersysteem Oplossingen Intelligente Gebouwbeheersysteem Oplossingen Gebruiksvriendelijk, robuust, en gemakkelijk te installeren en configureren. En dat met een aantrekkelijk prijskaartje. Open standaarden bieden ongeziene compatibiliteit

Nadere informatie

LED-systemen Stand-alone oplossingen

LED-systemen Stand-alone oplossingen LED-systemen Stand-alone oplossingen freedim Personal lighting for you! freedim is een armatuur gebonden oplossing. De verlichting wordt ingesteld op de manier waarop de gebruiker het wilt en past zich

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

Inhoud. Helvar Lichtregelsystemen Introductie Helvar Lichtregelsystemen 4 DIGIDIM standalone 6 DIGIDIM Router 8 Imagine Router 10

Inhoud. Helvar Lichtregelsystemen Introductie Helvar Lichtregelsystemen 4 DIGIDIM standalone 6 DIGIDIM Router 8 Imagine Router 10 Inhoud Helvar ichtregelsystemen Introductie Helvar ichtregelsystemen 4 DIGIDIM standalone 6 DIGIDIM Router 8 Imagine Router 10 1 Router 910 DIGIDIM Router 12 920 Imagine Router 13 2 Uitgangen, Aansturingen

Nadere informatie

Lichtregelsysteem componenten 2011

Lichtregelsysteem componenten 2011 ichtregelsysteem componenten 2011 P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s Hoofd kantoor Helvar Oy Ab Yrittäjäntie 23 FI - 03600 Karkkila Finland Tel: +358 9 5654 1 Fax: +358 9 5654 9600 Verenigd

Nadere informatie

inhoud beveiliging - gemak - energiebesparend wat is net10? 4 net10 server 6 net10 controller 8 net10 desktoplezer 10 net10 lezers 12

inhoud beveiliging - gemak - energiebesparend wat is net10? 4 net10 server 6 net10 controller 8 net10 desktoplezer 10 net10 lezers 12 productcatalogus inhoud wat is net10? 4 net10 server 6 net10 controller 8 net10 desktoplezer 10 beveiliging - gemak - energiebesparend net10 lezers 12 net10 smartpoint 14 net10 connectors 16 beveiliging

Nadere informatie

Waarom verlichting beheersen?

Waarom verlichting beheersen? Waarom verlichting beheersen? Energiebesparing 3 redenen: Groene doelstellingen Richtlijnen/verplichtingen van overheden Energieprijzen Waarom verlichting beheersen? Flexibiliteit Comfort voor elke gebruiker

Nadere informatie

Praesideo Digitaal Public Address- en ontruimingssysteem Zorg dat elke boodschap overkomt, onder alle omstandigheden

Praesideo Digitaal Public Address- en ontruimingssysteem Zorg dat elke boodschap overkomt, onder alle omstandigheden Praesideo Digitaal Public Address- en ontruimingssysteem Zorg dat elke boodschap overkomt, onder alle omstandigheden 2 Praesideo Public Address- en ontruimingssystemen van Bosch Informeer en bescherm uw

Nadere informatie

De volgende richtlijnen moeten gevolgd worden voor de toepassing van het Casambi systeem.

De volgende richtlijnen moeten gevolgd worden voor de toepassing van het Casambi systeem. Richtlijnen voor toepassen Casambi systeem. Casambi staat voor slimme draadloze verlichting. Plaats een casambi-unit bij je lamp of gebruik de kant-en-klare LED lamp met ingebouwde Casambi-unit. Dimmen,

Nadere informatie

Dimmen/regelen van verlichting

Dimmen/regelen van verlichting Dimmen/regelen van verlichting ONTWIKKELING Het dimmen cq regelen van professionele verlichting is soms een lastige zaak. In het vroegere gloeilamptijdperk kon men relatief eenvoudig de lichtintensiteit

Nadere informatie

MyriaMesh. Professionele Draadloze Lichtbesturing. Parkeergarages - Distributiecentra - Ziekenhuizen - Scholen - Kantoren

MyriaMesh. Professionele Draadloze Lichtbesturing. Parkeergarages - Distributiecentra - Ziekenhuizen - Scholen - Kantoren MyriaMesh Professionele Draadloze Lichtbesturing Parkeergarages - Distributiecentra - Ziekenhuizen - Scholen - Kantoren Over Chess Wise Chess Wise maakt zich hard voor voor een transitie naar duurzame,

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwe generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET:

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET: dmxdomotica DDC1-IP Controller. Ipad en Android Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop

Nadere informatie

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen:

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop interfaces.

Nadere informatie

300 Mbps 2T2R draadloos-n Access Point met wandmontage - 2,4 GHz b/g/n wifitoegangspunt

300 Mbps 2T2R draadloos-n Access Point met wandmontage - 2,4 GHz b/g/n wifitoegangspunt 300 Mbps 2T2R draadloos-n Access Point met wandmontage - 2,4 GHz 802.11b/g/n wifitoegangspunt met PoE-voeding Product ID: AP300WN22WUE Dit in de wand te monteren access point biedt netwerk- en internetverbinding

Nadere informatie

The Power of Off. Specificatie Mymesh BLC 2.10

The Power of Off. Specificatie Mymesh BLC 2.10 The Power of Off Specificatie Mymesh BLC 2.10 Specificatie Mymesh BLC v2.10 Maak van iedere verlichtingsinstallatie een slim verlichtingssysteem met Mymesh. Mymesh is een draadloos lichtbesturingssysteem

Nadere informatie

idim Orbit Een unieke en complete oplossing voor lichtregeling in één sensor

idim Orbit Een unieke en complete oplossing voor lichtregeling in één sensor connecting light to your space idim Orbit Een unieke en complete oplossing voor lichtregeling in één sensor De idim Orbit is een eenvoudige, slimme oplossing om de verlichting aan te sturen in een ruimte.

Nadere informatie

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend.

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva blue id & Top control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva Blue ID & Top Control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Nooit eerder waren gebruiksgemak, snelheid en betrouwbaarheid

Nadere informatie

GRAFIK Eye Wireless Aanpasbare vooringestelde regeling voor licht, rolgordijnen en energie

GRAFIK Eye Wireless Aanpasbare vooringestelde regeling voor licht, rolgordijnen en energie Openen Voorkeuren Sluiten Vergadering Video Conferentie A/V Uit GRAFIK Eye Wireless Aanpasbare vooringestelde regeling voor licht, rolgordijnen en energie Fotografie Nic Lehoux bespaar energie met LutronTM

Nadere informatie

Nederlands. sfeer met controle en functionaliteit

Nederlands. sfeer met controle en functionaliteit Nederlands sfeer met controle en functionaliteit inzicht ilight bediening De kern van onze taken is het creatief vertalen van een lichtplan naar de realiteit. We hebben veel ervaring in het werken met

Nadere informatie

PRIJSLIJST SEPTEMBER 2009

PRIJSLIJST SEPTEMBER 2009 TSU-9200 Pronto TSU-9200 Jarenlange ervaring heeft ertoe geleid dat de Pronto-lijn van afstandsbedieningen met touchscreens nu is uitgebreid met de TSU9200. Deze afstandsbediening biedt de technologie

Nadere informatie

Geraffineerde en toch eenvoudige energiezuinige verlichtingsoplossingen

Geraffineerde en toch eenvoudige energiezuinige verlichtingsoplossingen Lighting Geraffineerde en toch eenvoudige energiezuinige verlichtingsoplossingen Dynalite System Integration In elk modern project zijn tal van systemen van derden te vinden die verschillende rollen vervullen.

Nadere informatie

USB 3.0 naar 2-poorts gigabit Ethernet-adapter NIC met USB-poort

USB 3.0 naar 2-poorts gigabit Ethernet-adapter NIC met USB-poort USB 3.0 naar 2-poorts gigabit Ethernet-adapter NIC met USB-poort Product ID: USB32000SPT Met de USB32000SPT USB 3.0 naar 2-poorts gigabit Ethernet-adapter kunt u twee gigabit Ethernetpoorten toevoegen

Nadere informatie

Meten is weten! Nauwkeurig inzicht stroomverbruik en efficiënt energiemanagement

Meten is weten! Nauwkeurig inzicht stroomverbruik en efficiënt energiemanagement Meten is weten! Nauwkeurig inzicht stroomverbruik en efficiënt energiemanagement Who s talking? Alfred Rombeek Saia-Burgess Benelux B.V. www.saia-pcd.com/nl Controls specialisten Integratie toonaangevende

Nadere informatie

FLEXIOS TOEGANGSCONTROLE TC-FL1. t int EIGENSCHAPPEN OMSCHRIJVING. Dit zeer geavanceerde en gebruikersvriendelijke op IP

FLEXIOS TOEGANGSCONTROLE TC-FL1. t int EIGENSCHAPPEN OMSCHRIJVING. Dit zeer geavanceerde en gebruikersvriendelijke op IP FLEXIOS TOEGANGSCONTROLE OMSCHRIJVING Dit zeer geavanceerde en gebruikersvriendelijke op IP gebaseerd toegangscontrolesysteem wordt opgebouwd uit s, PoE switch, router, software, server en/of pc, elektrische

Nadere informatie

Perfect Dimmen. Dé universele LED dimmer ISYGLT UD-700-X2 en ISYnet UD-700-X2 DALI. Optimaliseer dimbare LED retrofit lampen

Perfect Dimmen. Dé universele LED dimmer ISYGLT UD-700-X2 en ISYnet UD-700-X2 DALI. Optimaliseer dimbare LED retrofit lampen Perfect Dimmen Dé universele ED dimmer ISYGT en ISYnet DAI Optimaliseer dimbare ED retrofit lampen Universele dimmer en -DAI Kies voor kwaliteit bij de keuze voor uw dimmers. Deze universele dimmers dimmen

Nadere informatie

Artikel / Omschrijving. Afm: 72x88x66mm. HDL SB-DN-232IP-PRO. Afm: 72x88x66mm.

Artikel / Omschrijving. Afm: 72x88x66mm. HDL SB-DN-232IP-PRO. Afm: 72x88x66mm. SMART BUS HDL Catalogus HDL systeem. Een revolutionair, modulair systeem met RS232 en IP gateway voor bi-directionele communicatie met audiovisuele systemen, pc & tablet. Volledig naar eigen behoefte samen

Nadere informatie

ZDSN home management systeem

ZDSN home management systeem ZDSN home management systeem Dit document geeft u een indruk van de vele mogelijkheden en de eenvoud van het ZDSN home management systeem. De ZDSN home management systemen bestaan uit de Sensio X1 controller

Nadere informatie

Energi Savr NodeTM. Een veelzijdige, energiebesparende lichtregelingsoplossing die eenvoudig te installeren en gemakkelijk uit te breiden is

Energi Savr NodeTM. Een veelzijdige, energiebesparende lichtregelingsoplossing die eenvoudig te installeren en gemakkelijk uit te breiden is Energi Savr NodeTM Een veelzijdige, energiebesparende lichtregelingsoplossing die eenvoudig te installeren en gemakkelijk uit te breiden is bespaar energie met LutronTM INTRODUCTIE: ENERGI SAVR NODE WAT

Nadere informatie

COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN

COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN COMBINEER BETROUWBAARHEID MET ONGEËVENAARDE BESPARINGEN Nedap Luxon maakt ledverlichting nog zuiniger en echt duurzaam Slim licht brandt alleen wanneer het nodig is Wanneer u denkt aan energiebesparing

Nadere informatie

USB 3.0 naar 2-poorts gigabit Ethernet-adapter NIC met USB-poort

USB 3.0 naar 2-poorts gigabit Ethernet-adapter NIC met USB-poort USB 3.0 naar 2-poorts gigabit Ethernet-adapter NIC met USB-poort Product ID: USB32000SPT Met de USB32000SPT USB 3.0 naar 2-poorts gigabit Ethernet-adapter kunt u twee gigabit Ethernetpoorten toevoegen

Nadere informatie

USB-C naar Gigabit netwerk adapter met Power Delivery 2.0 opladen

USB-C naar Gigabit netwerk adapter met Power Delivery 2.0 opladen USB-C naar Gigabit netwerk adapter met Power Delivery 2.0 opladen Product ID: US1GC30PD Nu kunt u een vaste netwerkverbinding toevoegen aan uw met USB-C uitgevoerde laptop, tablet of desktopcomputer. U

Nadere informatie

LEDLine Lineair Profielsysteem

LEDLine Lineair Profielsysteem LEDLine Lineair Profielsysteem LEDSign LEDLine Lineair Profiel Systeem is een energie-efficiënte, weinig onderhoud alternatief voor traditionele lineaire fluorescente in diverse industriële, commerciële

Nadere informatie

2-poorts PCI Express (PCIe x4) gigabit ethernet server netwerk- adapter kaart - Intel i350 NIC

2-poorts PCI Express (PCIe x4) gigabit ethernet server netwerk- adapter kaart - Intel i350 NIC 2-poorts PCI Express (PCIe x4) gigabit ethernet server netwerk- adapter kaart - Intel i350 NIC Product ID: ST2000SPEXI Dankzij de ST2000SPEXI PCI Express 2-poorts gigabitnetwerkkaart kunt u twee gigabit

Nadere informatie

Optigo. De kleine en veelzijdige regelaar voor ventilatie, verwarming, koeling en tapwater regeling

Optigo. De kleine en veelzijdige regelaar voor ventilatie, verwarming, koeling en tapwater regeling O P T I G O R E G E L A A R Optigo De kleine en veelzijdige regelaar voor ventilatie, verwarming, koeling en tapwater regeling O P T I G O R E G E L A A R Veelzijdig en economisch Een eenvoudige stand-alone

Nadere informatie

USB-C naar dual Gigabit Ethernet adapter met USB (Type-A) poort

USB-C naar dual Gigabit Ethernet adapter met USB (Type-A) poort USB-C naar dual Gigabit Ethernet adapter met USB (Type-A) poort Product ID: US1GC301AU2R Nu kunt u vaste netwerktoegang toevoegen via de USB-C of Thunderbolt 3 poort van uw laptop of desktop en eenvoudig

Nadere informatie

24V-detectoren en daglichtstuurmodules Bespaar energie

24V-detectoren en daglichtstuurmodules Bespaar energie 24V-detectoren en daglichtstuurmodules Bespaar energie Detectoren bieden meer comfort en veiligheid. Bovendien helpen ze om behoorlijk wat energie te besparen. Bij automatische lichtregeling wordt de verlichting

Nadere informatie

Thunderbolt naar gigabit Ethernet plus USB Thunderbolt-adapter

Thunderbolt naar gigabit Ethernet plus USB Thunderbolt-adapter Thunderbolt naar gigabit Ethernet plus USB 3.0 - Thunderbolt-adapter Product ID: TB2USB3GE Met de TB2USB3GE Thunderbolt naar gigabit Ethernet + USB 3.0 adapter kunt u de aansluitingen van uw MacBook of

Nadere informatie

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control.

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control. MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit World leaders in process control. Nog betere controle met de MC3-FRUIT Fruithandelaren willen hun producten geleverd hebben op een bepaald

Nadere informatie

INT-TSI. touchscreen bediendeel. intelligent alarmsysteem bedieningspaneel.

INT-TSI. touchscreen bediendeel. intelligent alarmsysteem bedieningspaneel. INT-TSI touchscreen bediendeel intelligent alarmsysteem bedieningspaneel www.satel.eu INT-TSI Bedieningspaneel flexibiliteit en veelzijdigheid afstandsbediening eenvoudige toegang tot basis informatie

Nadere informatie

USB-C multiport adapter voor laptops - 4K HDMI - GbE - USB USB-A

USB-C multiport adapter voor laptops - 4K HDMI - GbE - USB USB-A USB-C multiport adapter voor laptops - 4K HDMI - GbE - USB 3.0 - USB-A Product ID: DKT30CHD Deze USB-C multiport adapter met HDMI combineert de capaciteit van drie adapters met één functie, een USB-C videoadapter

Nadere informatie

Configureer sneller met RoomSet

Configureer sneller met RoomSet Configureer sneller met RoomSet RoomSet - complete lichtsturing voor een ruimte Intelligente lichtsturing voor een ruimte RoomSet is ontworpen voor snelle en eenvoudige configuratie van een ruimte, zoals

Nadere informatie

Revolutionair Toegangscontrolesysteem

Revolutionair Toegangscontrolesysteem Revolutionair Toegangscontrolesysteem A complete sense of satisfaction with everything from Stanley Security Products whatever your business. Stanley Security Products, een verkoopdivisie van de wereldwijde

Nadere informatie

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control.

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control. MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit World leaders in process control. Nog betere controle met de nieuwe MC3-FRUIT Fruithandelaren willen hun producten geleverd hebben op

Nadere informatie

Innovatie voor systeemintegratie

Innovatie voor systeemintegratie Innovatie voor systeemintegratie PERFORMANCE MADE SMARTER PR-backplane Een gebruiksvriendelijke en betrouwbare montageoplossing tussen het DCS/PLC/SIS-systeem en isolatoren/i.s. interfaces TEMPERATUUR

Nadere informatie

WONINGBOUW & UTILITEIT

WONINGBOUW & UTILITEIT DRAADLOOS POWER ASSORTIMENT Digitale modules voor automatisering van elektrische installaties WONINGBOUW & UTILITEIT Centrale bediening van verlichting, zonwering en apparatuur digitale micromodules NU

Nadere informatie

IP-Com. AnB - Rimex sa. 28 maart 2013 B Installatiehandleiding voor de IP-Com. De IP-RS485 interface voor BiBus, MiniDo, MaxiDo en D2000i

IP-Com. AnB - Rimex sa. 28 maart 2013 B Installatiehandleiding voor de IP-Com. De IP-RS485 interface voor BiBus, MiniDo, MaxiDo en D2000i IP-Com AnB - Rimex sa 28 maart 2013 B-703-0006 Installatiehandleiding voor de IP-Com De IP-RS485 interface voor BiBus, MiniDo, MaxiDo en D2000i Een product van AnB-Rimex sa Inhoudsopgave 1 Inleiding 3

Nadere informatie

smartled Benelux 2014

smartled Benelux 2014 smartled Benelux 2014 smartled: overdaglicht en s avonds leds De SmartLED wordt geïntegreerd in het Solatube daglichtsysteem. Dankzij deze combinatie ontstaat er een geïntegreerd dag- en ledlichtsysteem,

Nadere informatie

Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid

Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid 2 Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid Het Plena Public Address

Nadere informatie

USB-C naar gigabit netwerkadapter met extra USB poort

USB-C naar gigabit netwerkadapter met extra USB poort USB-C naar gigabit netwerkadapter met extra USB poort Product ID: US1GC301AU Nu kunt u gemakkelijk verbinding maken met een gigabit netwerk via de USB-C of Thunderbolt 3 poort van uw laptop of desktop

Nadere informatie

Snelle, betrouwbare prestaties

Snelle, betrouwbare prestaties Thunderbolt naar gigabit Ethernet plus USB 3.0 - Thunderbolt-adapter StarTech ID: TB2USB3GE Met de TB2USB3GE Thunderbolt naar gigabit Ethernet + USB 3.0 adapter kunt u de aansluitingen van uw MacBook of

Nadere informatie

1 poorts USB 2.0 over Cat5 of Cat6 extender set - lokaal / afstand gevoed - 100m

1 poorts USB 2.0 over Cat5 of Cat6 extender set - lokaal / afstand gevoed - 100m 1 poorts USB 2.0 over Cat5 of Cat6 extender set - lokaal / afstand gevoed - 100m Product ID: USB2001EXT2P Met deze 1-poorts USB 2.0 extender hebt u gemakkelijk toegang tot uw USB-apparaat op een afstand

Nadere informatie

10/100/1000 Mbit/s Gigabit 1-poort USB over IP apparaat server

10/100/1000 Mbit/s Gigabit 1-poort USB over IP apparaat server 10/100/1000 Mbit/s Gigabit 1-poort USB over IP apparaat server Product ID: USB1000IP Deze gigabit USB-over-IP apparaatserver is een eenvoudige en comfortabele manier voor het uitbreiden en delen van een

Nadere informatie

4-Poort PCI Express gigabit netwerk adapter kaart - Quad Port PCIe Gigabit NIC

4-Poort PCI Express gigabit netwerk adapter kaart - Quad Port PCIe Gigabit NIC 4-Poort PCI Express gigabit netwerk adapter kaart - Quad Port PCIe Gigabit NIC Product ID: ST1000SPEX43 Nu kunt u vier aparte gigabit netwerkpoorten toevoegen aan uw client, server of werkstation via slechts

Nadere informatie

Technologie geïntegreerd in verlichting. Rob Verbeelen. December, 2014

Technologie geïntegreerd in verlichting. Rob Verbeelen. December, 2014 Technologie geïntegreerd in verlichting Rob Verbeelen Luxendi - Xicato Benelux www.luxendi.com December, 2014 Welke technologie kan je integreren in licht? LED lichtbron(led array) Elektronische driver

Nadere informatie

Machinebeheer op afstand. Efficiënt. Wereldwijd. Intuïtief

Machinebeheer op afstand. Efficiënt. Wereldwijd. Intuïtief NL Machinebeheer op afstand Efficiënt Wereldwijd Intuïtief Beheer en programmeer uw machines op afstand Het is voor u van groot belang dat machines en systemen altijd binnen handbereik zijn, waar dan ook

Nadere informatie

Vrije visualisatie en intelligentie crëeren met scripting (LUA)

Vrije visualisatie en intelligentie crëeren met scripting (LUA) Vrije visualisatie en intelligentie crëeren met scripting (LUA) 24 juni 2014 KNX Professionals Maarssen Erwin van der Zwart Product Application Engineer Buildings 1 Welk soort visualisa.e kies ik? Pc /

Nadere informatie

Deze applicatie nota legt uit hoe u een Net2 datalijn verbonden aan een TCP/IP netwerk, via een TCP/IP interface moet verbinden.

Deze applicatie nota legt uit hoe u een Net2 datalijn verbonden aan een TCP/IP netwerk, via een TCP/IP interface moet verbinden. Verbinden van via TCP/IP netwerken Oudere versies van ondersteunden enkel directe verbinding van de controle eenheden naar de server, via seriële poorten. Een nieuwe mogelijkheid, geïntroduceerd in standaard

Nadere informatie

3-poorts PCI Express USB 3.0-kaart + gigabit Ethernet

3-poorts PCI Express USB 3.0-kaart + gigabit Ethernet 3-poorts PCI Express USB 3.0-kaart + gigabit Ethernet Product ID: PEXUSB3S3GE Deze PCIe USB 3.0-kaart combineert uw rand- en netwerkverbindingen tot één schaalbare oplossing. Door drie USB 3.0 poorten

Nadere informatie

The Power of Off. Verbind elke lamp, overal.

The Power of Off. Verbind elke lamp, overal. The Power of Off Verbind elke lamp, overal. Over Chess Wij hebben het onze missie gemaakt om elke lamp, op elke locatie, draadloos te verbinden. Als ingenieurs in hart en nieren geloven wij dat technologie

Nadere informatie

Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen. Catalogus

Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen. Catalogus 2018 Slimme en eenvoudige toegangscontrole en deurintercom oplossingen Catalogus Deurintercom systeem is een deurintercom systeem wat volledig stand-alone kan werken of onderdeel kan uitmaken van het online

Nadere informatie

3-poorts USB 3.0 Hub met Gigabit Ethernet - USB-C - wit

3-poorts USB 3.0 Hub met Gigabit Ethernet - USB-C - wit 3-poorts USB 3.0 Hub met Gigabit Ethernet - USB-C - wit Product ID: HB30C3A1GEA Hier is een absoluut noodzakelijke accessoire voor uw MacBook Pro, Chromebook of laptop met USB- C. Deze USB 3.0 hub verandert

Nadere informatie

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe generatie Hydrovar drukverhogingssets brengt pompen naar een hoger niveau van flexibiliteit en efficiëntie. Montage op de

Nadere informatie

TOUCH SCREEN BEDIENDEEL. Veiligheid en comfort binnen handbereik

TOUCH SCREEN BEDIENDEEL. Veiligheid en comfort binnen handbereik TOUCH SCREEN BEDIENDEEL Veiligheid en comfort binnen handbereik INT TSG De perfecte match voor zowel een traditioneel als modern interieur, dankzij het kleine formaat en het strakke design. touch screen

Nadere informatie

Unrestricted / Siemens AG 2014. All Rights Reserved.

Unrestricted / Siemens AG 2014. All Rights Reserved. LOGO! Simpelweg uniek. siemens.com/answers LOGO! Positionering Advanced SIMATIC S7-1500 De modulaire controller voor systeem oplossingen in mid-range tot t high-endh discrete automatisering Applicatie

Nadere informatie

LUXOMAT net DALI LINK. De intelligente en kostenefficiënte single-room-oplossing van B.E.G.

LUXOMAT net DALI LINK. De intelligente en kostenefficiënte single-room-oplossing van B.E.G. LUXOMAT net DALI LINK De intelligente en kostenefficiënte single-room-oplossing van B.E.G. DALI LINK-single-room-oplossing De instapset voor kleine kantoren bestaat uit een DALI LINK-voedingsadapter, een

Nadere informatie

Voordelige, multi-mode netwerkverbindingen

Voordelige, multi-mode netwerkverbindingen 1-Poort PCIe 10GBase-T / NBASE-T Ethernet netwerkkaart StarTech ID: ST10GSPEXNB Deze netwerkadapterkaart met 5 snelheden biedt veelzijdige en voordelige netwerkverbindingen. U kunt een Ethernetpoort aan

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwste generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest

Nadere informatie

1 poorts Gigabit PoE+ Extender at en 802.3af - 100m - Power over Ethernet Repeater

1 poorts Gigabit PoE+ Extender at en 802.3af - 100m - Power over Ethernet Repeater 1 poorts Gigabit PoE+ Extender - 802.3at en 802.3af - 100m - Power over Ethernet Repeater Product ID: POEEXT1GAT Deze gigabit PoE+ extender verlengt uw Power over Ethernet (PoE) apparaat over een grotere

Nadere informatie

Zorgen dat alle berichten overkomen is het allerbelangrijkst.

Zorgen dat alle berichten overkomen is het allerbelangrijkst. Zorgen dat alle berichten overkomen is het allerbelangrijkst. PRAESIDEO Digitaal Public Address- en gesproken woord ontruimingssysteem boschsecurity.com PRAESIDEO Digitaal Public Address- en spraakgestuurd

Nadere informatie

Combokaart biedt gemak en kostenbesparing

Combokaart biedt gemak en kostenbesparing 3-poorts PCI Express USB 3.0-kaart + gigabit Ethernet StarTech ID: PEXUSB3S3GE Deze PCIe USB 3.0-kaart combineert uw rand- en netwerkverbindingen tot één schaalbare oplossing. Door drie USB 3.0 poorten

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Inbouw Datalogger PCE-KD9 Inbouw Datalogger met max. 72 analoge of digitale ingangen / RS-485 / max. 36 thermoelementen of 18 weerstand-ingangen / TFT-scherm met touchscreen / datalogger voor maximaal

Nadere informatie

2 ISYGLT USP Catalogus

2 ISYGLT USP Catalogus 2 ISYGLT USP Catalogus ISYGLT USP Catalogus 3 ANALOOG/DMX LED-Dimmer Artikelcode / Omschrijving ANALOOG/DMX-USP-LEDDIMMER serie De USP serie wordt in basis opgebouwd met een aantal professionele ISYGLT

Nadere informatie

De nieuwe generatie Toegangsbeheer.

De nieuwe generatie Toegangsbeheer. De nieuwe generatie Toegangsbeheer. Toekomstgericht Toegangsbeheer. Software eigenschappen. Simpel en visueel. Simpel betekent niet basis, het betekent dat het product correct werd ontworpen. Het systeem

Nadere informatie

Video Management Software. Productinformatie. Productbrochure

Video Management Software. Productinformatie. Productbrochure Video Management Software Productinformatie Productbrochure Flexibel, krachtig en intelligent Video Management Software is krachtige, geavanceerde en gebruiksvriendelijke videobewakingssoftware. Dankzij

Nadere informatie

1 poorts 10G Ethernet Netwerkkaart - PCI Express - Intel X550-AT Chip

1 poorts 10G Ethernet Netwerkkaart - PCI Express - Intel X550-AT Chip 1 poorts 10G Ethernet Netwerkkaart - PCI Express - Intel X550-AT Chip Product ID: ST10000SPEXI Hier is een krachtige en voordelige oplossing voor het upgraden van uw server of werkstation naar 10 gigabit

Nadere informatie

beproefde kwaliteit uit België plaatselijke technische ondersteuning onklopbaar in service

beproefde kwaliteit uit België plaatselijke technische ondersteuning onklopbaar in service PC35CAMSFG www.sefica.be NEPTUNE SERIE VIDEOFONIE BUITENPOST RJ45 AANSLUITING beproefde kwaliteit uit België plaatselijke technische ondersteuning onklopbaar in service 1.3 megapixel resolutie 80 openingshoek/kijkhoek

Nadere informatie

MICROS+ centrale eenheid

MICROS+ centrale eenheid MICROS+ centrale eenheid TDS10012 Centrale eenheid voor het installeren van domotica installaties die standaard uitgerust is met 2 Autobus aansluitingen, een USB connectie en een Ethernet connectie, waarmee

Nadere informatie

2-poorts PCI Express SuperSpeed USB 3.0 kaart met UASP-ondersteuning - 1 intern, 1 extern

2-poorts PCI Express SuperSpeed USB 3.0 kaart met UASP-ondersteuning - 1 intern, 1 extern 2-poorts PCI Express SuperSpeed USB 3.0 kaart met UASP-ondersteuning - 1 intern, 1 extern Product ID: PEXUSB3S11 Met de PEXUSB3S11 PCI Express USB 3.0 kaart kunt u één interne en één externe USB 3.0 poort

Nadere informatie

4 poorts USB 3.1 (10Gbps) kaart - 4x USB-A met twee onafhankelijke kanalen - PCIe

4 poorts USB 3.1 (10Gbps) kaart - 4x USB-A met twee onafhankelijke kanalen - PCIe 4 poorts USB 3.1 (10Gbps) kaart - 4x USB-A met twee onafhankelijke kanalen - PCIe Product ID: PEXUSB314A2V Met deze USB 3.1 PCIe-kaart kunt u vier USB Type-A poorten aan uw computer toevoegen, via een

Nadere informatie

LED Modulair Systeem

LED Modulair Systeem LED Modulair Systeem Inhoud Introductie...3 Armatuur...4 Montage...10 Voordelen...16 Weergave led lichtkleuren...17 Garantie...18 Showroom...19 Parkeergarage...20 Industrie...21 Bedrijfshal...22 Scholen...23

Nadere informatie

Programmeren op maat Keuze uit drie KNX-methodes

Programmeren op maat Keuze uit drie KNX-methodes Programmeren op maat Keuze uit drie KNX-methodes De aard en omvang van uw klantenwensen zijn van invloed op de functionaliteit en complexiteit van de uiteindelijke KNX-installatie. Met drie configuratiemethodes

Nadere informatie

Veiligheid en comfort binnen handbereik

Veiligheid en comfort binnen handbereik TOUCH SCREEN BEDIENDEEL Veiligheid en comfort binnen handbereik INT TSG De perfecte match voor zowel een traditioneel als modern interieur, dankzij het kleine formaat en het strakke design. touch screen

Nadere informatie

4-poorts USB 2.0 over gigabit LAN of direct Cat5e / Cat6 Ethernet extendersysteem - tot 100 m

4-poorts USB 2.0 over gigabit LAN of direct Cat5e / Cat6 Ethernet extendersysteem - tot 100 m 4-poorts USB 2.0 over gigabit LAN of direct Cat5e / Cat6 Ethernet extendersysteem - tot 100 m Product ID: USB2G4LEXT2 Met het USB2G4LEXT2 4-Port USB 2.0 extendersysteem kunt u USB-apparaten uitbreiden

Nadere informatie

USB-C multiport adapter voor laptops - Power Delivery - DVI - GbE - USB 3.0

USB-C multiport adapter voor laptops - Power Delivery - DVI - GbE - USB 3.0 USB-C multiport adapter voor laptops - Power Delivery - DVI - GbE - USB 3.0 Product ID: DKT30CDVPD Breid de connectiviteit van uw met USB-C uitgevoerde laptop uit. Met deze slanke USB-C multiport adapter

Nadere informatie

1-poorts RS232 seriële adapter kaart met UART

1-poorts RS232 seriële adapter kaart met UART 1-poorts RS232 seriële adapter kaart met 16950 UART Product ID: PEX1S953LP Met deze RS232 seriële adapterkaart kunt u een RS232 DB9 seriële poort aan uw computer toevoegen, via een PCI Express (PCIe) sleuf.

Nadere informatie

Larnitech Product Catalogus

Larnitech Product Catalogus Larnitech Product Catalogus DIN-rail modules Servers en switches DE-MG Server De DE-MG is de centrale server binnen het Larnitech-systeem. Verantwoordelijk voor de systeemconfiguratie en toegang van geautoriseerde

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Domintell

Inhoudsopgave. Domintell Domintell Domintell onderscheidt zich ten opzichte van andere domoticasystemen. Het design is uitgebreid, van klassiek tot modern. Het systeem is schaalbaar: van eenvoudige installatie tot uitgebreide

Nadere informatie

2-poort Dual DVI USB KVM-switch met Audio en USB 2.0-hub

2-poort Dual DVI USB KVM-switch met Audio en USB 2.0-hub 2-poort Dual DVI USB KVM-switch met Audio en USB 2.0-hub Product ID: SV231DD2DUA Met de SV231DD2DUA 2-poort Dual DVI USB KVM Switch kunt u twee pc's met Dual DVI-uitgangen aansluiten op twee monitoren,

Nadere informatie

4 poorts DisplayPort KVM switch met 4K 60Hz resolutie

4 poorts DisplayPort KVM switch met 4K 60Hz resolutie 4 poorts DisplayPort KVM switch met 4K 60Hz resolutie Product ID: SV431DPUA2 Deze 4-poorts KVM switch combineert 4K (60 Hz) digitale weergavemogelijkheden met bediening van tot vier aangesloten computers.

Nadere informatie

2 poorts automatische HDMI video switch - 4K 2x1 HDMI switch met snelschakeling

2 poorts automatische HDMI video switch - 4K 2x1 HDMI switch met snelschakeling 2 poorts automatische HDMI video switch - 4K 2x1 HDMI switch met snelschakeling Product ID: VS221HD4KA Creëer een krachtige visuele ervaring, met de mogelijkheid om naadloos tussen twee 4K-videobronnen

Nadere informatie

2 ISYGLT USP Catalogus

2 ISYGLT USP Catalogus 2 3 ANALOOG/DMX LED-Dimmer Artikelcode / Omschrijving ANALOOG/DMX-USP-LEDDIMMER serie De USP serie wordt in basis opgebouwd met een aantal professionele ISYGLT UD-700-X2 led dimmers. Waarvan de meest belangrijke

Nadere informatie