WmoRaad Tiel Notulen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WmoRaad Tiel Notulen"

Transcriptie

1 WmoRaad Tiel Notulen 3 april :00 22:00 Aanwezig: Jan Rabbinge, Bert Kaper, Corrie Bruin, Inge Laduc, Jan Duisterhof, Loek Enters, Aad van Dijk, Ada Klein Poelhuis, Joost den Biggelaar, Joyce Ulijn Afwezig (met kennisgeving): Robert Kettelarij, Tahar Mekkaoui I. Opening vergadering Tahar zal de aankomende tijd uit de running zijn. Dit vanwege een ongeval waar hij bij betrokken is geweest, en hier een whiplash en een beschadiging aan zijn ruggewervel heeft opgelopen. Bert Kaper neemt voorlopig het penningmeesterschap weer op zich, en gaat namens de WmoRaad een bloemetje brengen. II. Mededelingen / Ingekomen post Verwelkoming Inge Laduc als nieuw lid op persoonlijke titel. Bij het opstellen van het jaarverslag 2011 kwam er een verschil in de jaarrekening tussen gemeente en WmoRaad aan het licht. Bert en Joost zoeken dit uit. Voorstel voor aansluiten bij Koepel WmoRaden wordt aangenomen. Joyce zet verdere procedure in gang. Uitnodigingen voor bijeenkomst CDA op 20 april: geen gegadigden. Inge stuurt document over bijeenkomst Movisie (3D Doedagen door). Joyce en Inge gaan hier naartoe. De gemeente heeft het collegevoorstel toegankelijkheid sportaccommodaties ter kennisname aan de WmoRaad verstuurd. Deze worden met de notulen meegezonden. De brief over de aankondiging van het clienttevredenheidsonderzoek roept vragen op. Dit onderzoek richt zich op alle mensen die een aanvraag hebben ingediend en is gestandaardiseerd, dus ook te vergelijken met andere gemeenten. Inge vraagt of er een overzicht is van hoeveel aanvragen er zijn ingediend. Joost geeft aan dat het om productie en leverantie gaat. We kunnen kijken wat er uit het onderzoek komt en op basis daarvan in gesprek gaan. Bert is in onderhandeling met de cliëntenraad UWV, en gaat mogelijk deelnemen. Wanneer dit doorgaat, zullen zijn werkzaamheden voor de WmoRaad Tiel stoppen. Mocht dit gebeuren zal hij dit tijdig aangeven, evenals voor vervanging zorgen. Zijn oudste dochter zou mogelijk zijn taken over willen nemen. Bert houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen.

2 Aad is bij de regiobijeenkomst van Zorgbelang geweest in februari. Hier is een verslag van geschreven. Voorstel om aanmelding voor bijeenkomsten aan Joyce door te geven, en terugkoppeling middels een verslag (inleveren bij Joyce) wordt aangenomen. III. Goedkeuring van notulen van vorige vergadering Jan Rabbinge is aangemeld als contactpersoon voor Zorgbelang. Wanneer alle WmoRaden de contactpersonen aangemeld hebben volgen verdere stappen. Ook wordt er dan een adressenlijst rondgestuurd. IV. Actiepunten vorige vergadering 1. Sheets zitten bij de notulen van vergadering 3 april 2. Er is een overzicht van gemeentelijke beleidsstukken, welke niet voor iedereen interessant zijn. Ook gezien de grote hoeveelheid informatie die er voor handen is. In de bijlage is het overzicht terug te vinden. Graag aankruisen welke jij persoonlijk wilt ontvangen. Joyce vraagt de stukken op bij Joost en stuurt ze door. V. Openstaande punten a) Vervolg (concreet) op beleidsstuk top in Tiel Margot Koehorst Sheets zitten bij notulen van vandaag. b) Samenstelling WmoRaad Kijkende naar de veranderingen in de Wmo (als de transitie van de functie extramurale begeleiding, inclusief vervoer en kortdurend verblijf van AWBZ naar Wmo komt er een nieuwe doelgroep op de Wmo af. Is de samenstelling die we nu als WmoRaad hebben goed; of missen we nog vertegenwoordigers, en zo ja van welke doelgroepen. Mantelzorgers, Jeugdzorg, Psychiatrische zorg; dat zijn nieuwe doelgroepen. Jan R. heeft contacten met het mantelzorg café en Mezzo. Rekening hierbij moet wel gehouden worden dat het in deze groep gaat om mantelzorg HH; en nog niet de mantelzorgers van de nieuwe doelgroepen; deze zijn nog niet verenigd. Joost heeft een lijstje van organisaties/clientenverenigingen van de doelgroepen en zal deze aan Joyce doorgeven. Voorstel wordt gedaan om een bijeenkomst te organiseren voor de nieuwe doelgroepen. Om met hen kennis te maken, maar hen ook kennis te laten maken met de WmoRaad Tiel. Vanuit hier zouden we een e-panel of live panel kunnen opzetten. Hier wordt positief op gereageerd. In de vergadering op 6 juni zal verder vormgegeven worden aan de organisatie van deze bijeenkomst. Hiervoor zullen er een aantal acties door alle leden ondernomen moeten worden. Er wordt gevraagd om na te denken aan de invulling van de bijeenkomst en welke doelgroepen we willen we betrekken en uitnodigen.

3 VI. Nieuwe punten a) Jaarverslag 2011 Joyce heeft samen met Ingrid een opzet gemaakt voor het jaarverslag Deze is doorgenomen met de WmoRaad. Het financieel verslag moet nog aangepast worden. Voor de invulling van de plannen voor 2012 wordt naast de werving van nieuwe leden op hoofdlijnen teruggegrepen naar de verordening, het operationaliseren hiervan, en de drie transities. Joyce zal dit verder vormgeven en met Jan R afronden. Het voorwoord van de Wethouder is opgevraagd, Joost gaat hier achteraan. b) Werkwijze bij communicatie vanuit gemeente Er blijken wat onduidelijkheden te zijn over de communicatie van en naar de gemeente. In een gesprek wat Jan R en Joyce hebben gehad met Wethouder Driesen is besloten alle communicatie via de secretaris van de WmoRaad te laten verlopen, waarbij de ambtelijk ondersteuner op de hoogte wordt gehouden. Dit om dubbele berichtgeving en miscommunicatie te voorkomen; en overzicht te houden in de communicatie vanuit beide kanten. Dit houdt in dat alle stukken/vragen/opmerkingen die naar de gemeente gaan door Joyce verstuurd worden, en Joyce eerste aanspreekpunt is voor de gemeente. Zo is het ook voor de Gemeente Tiel helder bij wie zij terecht kunnen voor vragen. Op deze manier hopen we ook te ondervangen dat, zoals dat nu bij het onderzoek van de rekenkamercommissie is, niemand zeker wist of en zo ja wie er nu benaderd is. c) Kader / uitgangspunten WmoRaad Tiel Er moet een normatief kader worden opgesteld waar voorstellen van de gemeente aan getoetst kan worden, ook om terug te kijken op de resultaten van het afgelopen jaar. wat vinden wij als WmoRaad van iets en wat willen wij er als WmoRaad mee bereiken?. Joost geeft toelichting op wat er vorig jaar mis is gegaan: er was geen bestuurlijke agenda; waardoor dit niet matchte met de agenda van de WmoRaad. Nu wordt er een bestuurlijke agenda opgesteld, zodat de WmoRaad hier ook haar agenda op af kan stemmen. d) Evaluatie van het WMO-beleidsplan & Rekenkameronderzoek Vanavond zou de evaluatie van het WMO-beleidsplan, maar dit heeft gelijk gelopen met het rekenkameronderzoek. Joost geeft aan dat in de inleiding van dit rekenkameronderzoek vermeldt staat dat de WmoRaad Tiel is bevraagd; maar dit is nooit gebeurd. Dit wordt in de bestuurlijke reactie aangegeven. De WmoRaad Tiel wordt nog benaderd om een reactie te geven op het onderzoek; de gemeente geeft los hiervan ook nog een bestuurlijke reactie. De contouren van het rekenkameronderzoek: De gemeente heeft weinig coördinatie op het gebied van Wmo; er is geen integraal Wmobeleid. In het kader van de 3 transities en de financiële risico s; wat weer vast hangt met integrale werkwijze. Er is geen programmasturing op Wmo. Het onderzoek wordt binnenkort naar de WmoRaad toegestuurd.

4 VII. Rondvraag/WVTTK De vergadering van 5 juni wordt verzet naar donderdag 6 juni, in verband met de aanwezigheid van wethouder Driesen. Vragen kunnen tot twee weken van tevoren ingediend worden bij Joyce. Zij zal alle vragen doorsturen naar de wethouder, zodat hij zich kan voorbereiden op de vergadering. Een leuke discussie over de scooterpoule en het verstrekken van individuele voorzieningen, de kanteling en de competenties van de loketmedewerkers heeft geleid tot een voorstel om een laagdrempelige klachtmogelijkheid (sociale ombudsman) voor Tiel in te stellen. Inge geeft aan dat Zorgbelang Gelderland een mogelijkheid heeft op klachten in te dienen; welke met een klachtprocedure aan de slag gaat. Ada vraagt na over de mogelijkheden voor een consultatiebureau voor ouderen in Tiel. Joost geeft aan dat in het vorig regionaal sociaal programma dit idee is geopperd. Tiel heeft samen met 7 andere gemeenten gekozen voor een andere aanpak: preventieve huisbezoeken voor ouderen; afgelegd door ouderenadviseurs (vrijwilligers). Waar nodig wordt men doorverwezen naar de professional/huisarts. Er zijn nu 8/9 vrijwillige ouderenadviseurs en zij zijn samen met de huisartsen een geriatrisch netwerk aan het opzetten. Tiel zit in een project om met Wmoconsulent/huisarts/welzijnszorg de signalering te verbeteren. Ook een dementieconsulent/geheugenpoli en geriatrisch verpleegkundigen zijn hierbij betrokken. Joost vraagt zich af waar de mail van info@wmoraadtiel.nl blijft. Joyce gaat op onderzoek uit, en krijgt contactgegevens van de vorige secretaris van Joost. VIII. Sluiting vergadering IX. Bijlagen: a) Sheets presentatie top in Tiel Margot Koehorst b) Collegevoorstel toegankelijkheid sportaccommodaties c) Terugkoppeling bespreking uitgangspunten toegankelijkheid sportaccommodaties en wijkgebouwen in commissie samenleving van d) Overzicht beleidsstukken Graag aangeven welke jij wilt ontvangen en retourneren aan Joyce

5 Actiepunten Nummer Datum Wie Wat Wanneer Stand van zaken Joyce Digitale hand-outs Margot Koehorst Worden bij notulen vergadering 3 april meegezonden Aad Beleidsstukken opvragen bij Joost Zie notulen Alle leden Aangeven welke stukken je persoonlijk wilt ontvangen aan Joyce Jan, Bert, Joyce Uitgangspunten aankomend jaar Bert, Ingrid Jaarverslag 2011: Jaarrekening (Bert&Joost) Voorwoord Weth. (Joost) Joyce neemt over Joost & Ingrid Verordening Burgerparticipatie Alle leden Bijeenkomst: Invulling bijeenkomst Welke doelgroepen afgerond concept Doorsturen overzicht DG (Joost) Joyce Website & Joyce Aanmelden Koepel WmoRaden afgerond Aad Verslag bijeenkomst zorgbelang naar Joyce 10.

6 Besluitenlijst 1. Bert Kaper is vanaf Penningmeester a.i. 2. WmoRaad Tiel meldt zich aan bij Koepel WmoRaden 3. Bijeenkomsten/cursussen/congressen: Aanmelding doorgeven bij de secretaris, terugkoppeling middels verslag: inleveren bij de secretaris. 4. Alle communicatie van en naar de gemeente verloopt via de secretaris

Inleiding. Verleden heb je, toekomst moet je maken. Marc Andries

Inleiding. Verleden heb je, toekomst moet je maken. Marc Andries Jaarverslag 2012 Inhoud Inleiding... 3 WmoRaad Tiel Beoogd voorzitter... 4 WmoRaadsvergaderingen 2012... 5 Uitgebrachte adviezen 2012... 6 Interne besluiten 2012... 6 Financieel verslag 2012... 7 Begroting

Nadere informatie

WmoRaad Tiel Notulen

WmoRaad Tiel Notulen WmoRaad Tiel Notulen 6 juni 2012 19:30 22:00 Aanwezig: Jan Rabbinge, Bert Kaper, Corrie Bruin, Inge Laduc, Jan Duisterhof, Loek Enters, Aad van Dijk, Ada Klein Poelhuis, Robert Kettelarij, Joost den Biggelaar,

Nadere informatie

WmoRaad Tiel Notulen

WmoRaad Tiel Notulen WmoRaad Tiel Notulen 4 september 2012 20:00 22:00 Aanwezig: Jan Rabbinge, Bert Kaper, Corrie Bruin, Inge Laduc, Jan Duisterhof, Loek Enters, Aad van Dijk, Robert Kettelarij, Ulijn Inge Belgrave (ter vervanging

Nadere informatie

WmoRaad Tiel Notulen

WmoRaad Tiel Notulen WmoRaad Tiel Notulen 9 april 2013 19.30 22:00 Aanwezig: Bert Kaper, Corrie Bruin, Jan Duisterhof, Aad van Dijk, Joyce Ulijn, Tahar Mekkaoui, Daniëlle van Ooijen, Joost den Biggelaar, Robert Kettelarij,

Nadere informatie

Notulen 16 maart 2010 20.00 uur Sandra van Velzen

Notulen 16 maart 2010 20.00 uur Sandra van Velzen Notulen 16 maart 2010 20.00 uur Sandra van Velzen Aanwezig Afwezig Jan Hazenhoek, Sandra van Velzen, Kirsty Spoelder, Ben van Rossum, Corrie Bruin, Ingrid van Malsen, Willy Goossen, Bert Kaper, Jan Lemmers,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 Aanwezig : *de heren P. Brugman (voorz.), H. Wiedijk (secr.), J. Kerkman (pnnm.), T. Timmermans, F. Hoenderdos *de dames T. Boddaert

Nadere informatie

Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn

Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn 01. Communicatiemiddelen en wanneer en / of waarom. Communicatiemiddel Mondeling Bijeenkomst Wmo-raad Circa een keer per zes weken regulier overleg over zaken aangaande

Nadere informatie

Notulen 11 mei 2010 20.00 uur Sandra van Velzen

Notulen 11 mei 2010 20.00 uur Sandra van Velzen Notulen 11 mei 2010 20.00 uur Sandra van Velzen Aanwezig Afwezig Jan Hazenhoek, Sandra van Velzen, Kirsty Spoelder, Ben van Rossum, Corrie Bruin, Ingrid van Malsen, Willy Goossen, Bert Kaper, Jan Lemmers,

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Jaar van 'oprichting' Wij behartigen uw belangen zodat ook u mee kunt doen! Platform Maatschappelijke Ondersteuning Opgericht: 20 juni 2012 Adres:

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de WMO-adviesraad van de gemeente Leeuwarderadeel , in De Skalm te Stiens uur

Verslag van de vergadering van de WMO-adviesraad van de gemeente Leeuwarderadeel , in De Skalm te Stiens uur Verslag van de vergadering van de WMO-adviesraad van de gemeente Leeuwarderadeel 9-12-2014, in De Skalm te Stiens 19.30 uur Aanwezig: Jitske Tilstra Visser voorzitter, Gerard van Rijn secretaris, Jelle

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit

Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei werkgroepen Wmo, Basismobiliteit Verslag Wmo-raad vergadering Lochem d.d. 11 mei 2016 Aanwezig: Alize van Engelen, Secretaris Corry Giesen, 2 de secretaris Dinie Roeterdink, Penningmeester Ella Boere Dineke van Es Eric Hendriks Alie Hebing

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag Wmo-raad

INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag Wmo-raad Jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Inleiding 3. Samenstelling Wmo-raad 4. Visie 5. Werkwijze Wmo-raad 6. Vergaderingen 7. Deskundigheidsbevordering 8. Externe bijeenkomsten 9. Financiële verslaglegging

Nadere informatie

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Aanwezig: Betty Groot (voorzitter) Anna van der Plas-D Apice (secretaris) Ria Hes Ingrid Stroet Jacqueline van der Neut Jan Toet Richard Saelman Esther

Nadere informatie

4.2. Aanpassing Wmo-verordening in verband met de hulp bij het huishouden. De heer Goudriaan geeft een toelichting.

4.2. Aanpassing Wmo-verordening in verband met de hulp bij het huishouden. De heer Goudriaan geeft een toelichting. Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 30 augustus 2016 Tijd : 19.30-21.30 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT16.0538 Kenmerkcode

Nadere informatie

Graag Gerrit nog toevoegen bij de aanwezige leden, met deze toevoeging wordt het verslag goedgekeurd. De actielijst wordt bijgewerkt.

Graag Gerrit nog toevoegen bij de aanwezige leden, met deze toevoeging wordt het verslag goedgekeurd. De actielijst wordt bijgewerkt. Notulen Adviesraad Wmo ABvergadering 12 september 2016 Aanwezige leden: A.s. leden: Afwezig m.k.: Gasten: Voorzitter: Notulist: Aggie Zeinstra, Gerrit Haakma, Gonnie van Dieren, Hannie van der Heide, Luit

Nadere informatie

WMORaad Landsmeer. Jaarverslag 2015

WMORaad Landsmeer. Jaarverslag 2015 WMORaad Landsmeer Jaarverslag 2015 Inhoud Pagina Vooraf 1 1: De samenstelling van de WMOraad 2 2: Aantal vergaderingen 3 Inhoud in grote lijnen 4 3: Uitgebrachte adviezen Reacties van B&W 5 4: Externe

Nadere informatie

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd Gemeente Landerd Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen Wettelijke verplichting Wmo Adviesraad Convenant Plichten Bevoegdheden Verantwoordelijkheden 1. De leefbaarheid van de gemeente

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Adviesraad mo gemeente Steenbergen.

Jaarverslag 2013 Adviesraad mo gemeente Steenbergen. Jaarverslag 2013 Adviesraad mo gemeente Steenbergen. Datum Onderwerp Reactie naar B&W Verloop in proces 07-01-2013 -Nieuwe leden: Judith v. Oeffelen, Rien v. Dijke en Frans v. Oppen. - Boodschappendienst

Nadere informatie

cluster lichamelijk gehandicapten/chronisch zieken

cluster lichamelijk gehandicapten/chronisch zieken Hilversum Def. VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD HILVERSUM DATUM: 1 OKTOBER 2015 LOCATIE: WIJKCENTRUM ST. JOSEPH HILVERSUM Aanwezig: Mw. A. (Annemieke) Bakker Mw. C. (Centia) Vogels Dhr. P. (Peter)

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com

BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com Definitieve notulen van de vergadering van de Burgerparticipatieraad Wmo Grave

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 FEBRUARI PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Desiree, Agnes, Bernadette,, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Nadere informatie

Vakantierooster is doorgenomen. Een aanpassing is doorgegeven.

Vakantierooster is doorgenomen. Een aanpassing is doorgegeven. Datum : 21 maart 2017 Tijd : 15:30-17:00 Locatie : Kaleidoscoop Aanwezig oudergeleding : Marco Smit, Jessica W0pereis Aanwezig teamgeleding : Jolanda van Duinkerken, Annette van den Heuvel, Wendy Veltmeijer

Nadere informatie

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2018-02. Datum : 26-06-2018. Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris /notulist), Yvonne Somers. kandidaatsleden:

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering van de adviesraad Wmo en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt onveranderd vastgesteld.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering van de adviesraad Wmo en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt onveranderd vastgesteld. Notulen van de 11 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op12 november 2008 Aanwezig: dhr. B.Boersma, dhr.p.k.blanksma (secretaris), mw.p.van Driesum, mw.m.folkerts (voorzitter), mw.j.kamminga-van

Nadere informatie

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine)

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine) Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 21 januari 2019 Tijd : 19.30-21.00 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT19.0103 Kenmerkcode

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium I. Doelstelling 1. Doel van de Ouderraad is de behartiging van de belangen van leerlingen en ouders*. De Ouderraad tracht dit te bereiken

Nadere informatie

Jaarverslag. Adviesraad Sociaal Domein. Wmo-raad Oostzaan

Jaarverslag. Adviesraad Sociaal Domein. Wmo-raad Oostzaan Jaarverslag Adviesraad Sociaal Domein Wmo-raad Oostzaan 2015 Voorwoord van de voorzitter Voor u ligt het eerste jaarverslag van de Wmo-raad Oostzaan sinds lange tijd. Als voorzitter vind ik het belangrijk

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de WMO! -raad Tiel op 26 juni 2017

Verslag van de vergadering van de WMO! -raad Tiel op 26 juni 2017 Verslag van de vergadering van de WMO! -raad Tiel op 26 juni 2017 Aanwezig: Mark van Beek, Aad van Dijk, Petra van Dijk, Inge Laduc, Ingrid van Malsen, Frans van Oostveen, Geors Spanjer, Janneke van Wijk

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 27 januari 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. J. Honselaar Mw. F. Fikry Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d.

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d. Titel Datum Lokatie Notulen ouderraad vergadering Maandag 5 september, 19.45 uur Het Startblok Aanwezig Dorina van Putten Voorzitter Henk van Noord Janine de Keijzer Bianca Hameete Corrie v/d Winden Mirelle

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 maart 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 maart 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 maart 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 20 januari 2015

CONCEPT-BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 20 januari 2015 CONCEPT-BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 20 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: burgemeester, wethouders Verbeek Nijhof, Varkevisser, Luca en Fluitman en de gemeentesecretaris

Nadere informatie

Wmo-adviesraad West Maas en Waal. 24 november 2014

Wmo-adviesraad West Maas en Waal. 24 november 2014 Wmo-adviesraad West Maas en Waal 24 november 2014 1. Welkom, 2. Agenda 3. Wmo adviesraad, wat doen wij. 4. Hoe ziet de toekomst er uit? 5. Doel van vanavond. Agenda: Opening Onno Siegers Introductie avondprogramma

Nadere informatie

Notulen vergadering WMO-raad

Notulen vergadering WMO-raad Notulen vergadering WMO-raad Datum: 30 september 2015 Locatie: MFC Carrousel te Ommen Tijd: 19:30 uur. Aanwezig: Dhr. Vroon (voorzitter), dhr. Warmelink (MAR), mevr. Martens (MAR), mevr. Van Raalte (kerken),

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

Onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit cliëntenperspectief. De stand van zaken medio 2015

Onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit cliëntenperspectief. De stand van zaken medio 2015 Onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit cliëntenperspectief De stand van zaken medio 2015 AVI-toolkit 22 April 2015 Inhoudsopgave Onafhankelijke cliëntondersteuning... 3 1. Het belang van onafhankelijke

Nadere informatie

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer,

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer, Cools, Luuk Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 Bijlagen: jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc Geachte lezer, bijgaand bieden wij u ter informatie het jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 aan.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de WMO-raad Tiel op 28 augustus 2017

Verslag van de vergadering van de WMO-raad Tiel op 28 augustus 2017 Verslag van de vergadering van de WMO-raad Tiel op 28 augustus 2017 1 Aanwezig: Mark van Beek, Aad van Dijk, Inge Laduc, Ingrid van Malsen, Tahar Mekkaoui, Reina Rijzenga, Geors Spanjer, Janneke van Wijk

Nadere informatie

penningmeester Jannie Bosman, plv.lid Adrie ten Brinke, plv. lid Jan Bouw, lid Boudewijn Ridder, plv. lid Addie Lassche, lid

penningmeester Jannie Bosman, plv.lid Adrie ten Brinke, plv. lid Jan Bouw, lid Boudewijn Ridder, plv. lid Addie Lassche, lid Notulen van de vergadering van de Wmo-raad Barneveld op woensdag 3 december 2014 om 19.30 uur in het Gemeentehuis in Barneveld (ingang via de Oude Raadszaal) Vertegenwoordiging Aanwezig Afwezig Voorzitter

Nadere informatie

Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor (JV) Rene van der Meijden (RM) Paul van der Valk (PV) Wycher Dijkhuis (WD) Afwezig met melding: geen

Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor (JV) Rene van der Meijden (RM) Paul van der Valk (PV) Wycher Dijkhuis (WD) Afwezig met melding: geen Notulen vergadering bestuur 2015/2018 van de oudervereniging van de Oranje Nassau School (ONS) te Badhoevedorp Datum: 10.01.2017 Tijdstip: 19:00 h 20:30 h Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 08 januari 2015, Kroeten Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL), Helga Spelt (VZ, OL), Jaimy Sormani (OL) Groene Hil: Carin Smit (OL), Anjo Schaerlaeckens(LL), Ellen Schellekens (LL) + 6 kandidaten voor

Nadere informatie

Evaluatie één jaar Wmo-raad Eindhoven.

Evaluatie één jaar Wmo-raad Eindhoven. Evaluatie één jaar Wmo-raad Eindhoven. De Wmo raad is benoemd door de gemeenteraad tijdens zijn vergadering van 11 juni 2009. ij de instelling van deze adviesraad is besloten na twee jaar te evalueren

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de WMO-raad Tiel op 28 november 2016

Verslag van de vergadering van de WMO-raad Tiel op 28 november 2016 1 Verslag van de vergadering van de WMO-raad Tiel op 28 november 2016 Aanwezig: Aad, Daniëlle, Frans, Geors, Inge, Ingrid, Mark, Petra, Reina ( Reizenga) Ursula Marsha Buuron en Heidemarie van Drunen Afwezig

Nadere informatie

Wustefeld (gemeente Overbetuwe), Christa Vogel (inwoner gemeente Overbetuwe), Rient Ploeger (voorzitter KMO)

Wustefeld (gemeente Overbetuwe), Christa Vogel (inwoner gemeente Overbetuwe), Rient Ploeger (voorzitter KMO) Verslag van de vergadering van de Participatieraad (PR) van de Gemeente Overbetuwe d.d. 2 maart 2018 9.30 11.30 uur in de Commissiekamer te Elst Aanwezig: Leden: Harry Walker, Marja van Galen, Thea Hooijer,

Nadere informatie

Verordening. Participatieraad Sociaal Domein. (WMO, Participatiewet en Jeugdwet)

Verordening. Participatieraad Sociaal Domein. (WMO, Participatiewet en Jeugdwet) Verordening Participatieraad Sociaal Domein (WMO, Participatiewet en Jeugdwet) Aalten 2015 Verordening Participatieraad Sociaal Domein (WMO, Participatiewet en Jeugdwet) Aalten 2015. Artikel 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Verslag Wmo-raad Tiel 31 augustus 2015, 19:30 22:00 Locatie Inloophuis

Verslag Wmo-raad Tiel 31 augustus 2015, 19:30 22:00 Locatie Inloophuis Verslag Wmo-raad Tiel 31 augustus 2015, 19:30 22:00 Locatie Inloophuis Aanwezig: Tahar, Frans, Inge, Corrie, Geors, Aad, Koos, Mark Met kennisgeving afwezig: Danielle- Ursula- Joost- Ingrid Opening/ vaststelling

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr. C. Bakker Dhr. C. van Putten Mw.

Nadere informatie

Verslag basiscursus Wmo d.d. 12 april 2013 LSR in (Utrecht)

Verslag basiscursus Wmo d.d. 12 april 2013 LSR in (Utrecht) Verslag basiscursus Wmo d.d. 12 april 2013 LSR in (Utrecht) De vier cursisten, die aanwezig waren, begonnen zich aan elkaar voor te stellen onder leiding van de cursusleidster. Van de vier cursisten waren

Nadere informatie

JAARVERSLAG WMO RAAD DRUTEN

JAARVERSLAG WMO RAAD DRUTEN jaa JAARVERSLAG WMO RAAD DRUTEN 2014 Voorwoord. Dit jaarverslag beslaat de periode 2014 van het functioneren van de WMO -Raad. De WMO - Raad blijft onafhankelijk en zonder last of ruggespraak haar adviesfunctie

Nadere informatie

NOTULEN VERGADERING GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SOZKO

NOTULEN VERGADERING GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SOZKO NOTULEN VERGADERING GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SOZKO Datum: 24 juni 2013 Locatie: Joannes XXIII, Neckardreef 115 Aanwezig: Joannes XXIII: Ronald Koopman (directeur), Mohamed Ait Abdellah (ouder),

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Verordening Wmo-raad

Verordening Wmo-raad Verordening Wmo-raad De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 juni 2013, gelet op de artikelen 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning,

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 WMO-raad Bloemendaal

Jaarverslag 2011 WMO-raad Bloemendaal Bloemendaal 1. Inleiding De gemeente heeft vormgegeven aan participatie van inwoners door het instellen van een Wmo-raad. De Wmo-Raad Bloemendaal adviseert het college van B&W geheel onafhankelijk over

Nadere informatie

Wmo-raad gemeente Achtkarspelen. Verslag vergadering

Wmo-raad gemeente Achtkarspelen. Verslag vergadering Wmoraad gemeente Achtkarspelen Verslag vergadering Datum, tijdstip: dinsdag 18 maart 2014 19.00 21.00 uur locatie Rehoboth Gerkesklooster aanwezig: Leonie Kramer (voorzitter), Gerben Lenstra, Toos van

Nadere informatie

Agenda Raadscommissie Ruimte. Datum: 4 oktober 2011. Datum: 13 oktober 2011. Raadszaal (Stadhuis) Vanaf agendapunt IX.8. voort te zetten op:

Agenda Raadscommissie Ruimte. Datum: 4 oktober 2011. Datum: 13 oktober 2011. Raadszaal (Stadhuis) Vanaf agendapunt IX.8. voort te zetten op: Agenda Raadscommissie Ruimte Datum: 4 oktober 2011 Tijd: 19.30 uur Vanaf agendapunt IX.8. voort te zetten op: Datum: 13 oktober 2011 Tijd: 19.30 uur Locatie: Raadszaal (Stadhuis) Agenda I. Opening en mededelingen

Nadere informatie

7.1 Werkgroep Cohesie en Leefbaarheid Geen mededelingen. 7.2 Werkgroep Clientondersteuning

7.1 Werkgroep Cohesie en Leefbaarheid Geen mededelingen. 7.2 Werkgroep Clientondersteuning VERSLAG WMO ADVIESRAAD Datum 14 maart 2016 Locatie Aanwezig Gemeentehuis, Weteringsingel 1, Hendrik-Ido-Ambacht Arie van der Vlies - Stichting Unie van Vrijwilligers (UVV) (voorzitter a.i.) Wil van Schooten

Nadere informatie

DECENTRALISATIES SOCIAAL DOMEIN. Raadsvoorstellen 2014

DECENTRALISATIES SOCIAAL DOMEIN. Raadsvoorstellen 2014 DECENTRALISATIES SOCIAAL DOMEIN Raadsvoorstellen 2014 Presentatie: 11-12 12-20132013 Planning raadsbesluiten Beleidskader (nieuwe Wmo en Jeugdwet): januari 2014 Transitiearrangement Zorg voor Jeugd: :

Nadere informatie

Regeling burgerparticipatie Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Regeling burgerparticipatie Wet Maatschappelijke Ondersteuning Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn gelet op de verplichting tot burgerparticipatie in het kader van de artikel 1 1 en 1 2 van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning gelet op artikel

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Donderdag 1 september a.s. om uur in de Raadzaal stadhuis. Agenda (versie 23 augustus)

Donderdag 1 september a.s. om uur in de Raadzaal stadhuis. Agenda (versie 23 augustus) Leiden, 23 augustus 2005 Aan de leden, Namens de voorzitter van de raadscommissie Sociale frastructuur nodig ik u uit voor een vergadering op Donderdag 1 september a.s. om 20.00 uur in de Raadzaal stadhuis.

Nadere informatie

Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van de Drechtraad op 5 april 2006

Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van de Drechtraad op 5 april 2006 bijlage 2 Vergadernotitie ten behoeve van de vergadering van de Drechtraad op 5 april 2006 Onderwerp Reglement van Orde Bijlagen - Reglement van orde voor de Drechtraad agendapunt 6 datum 22 maart 2006

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein Gilze-Rijen. Notulen Adviesraad Sociaal Domein 20 mei 2015 aanvang 19.30 uur.

Adviesraad Sociaal Domein Gilze-Rijen. Notulen Adviesraad Sociaal Domein 20 mei 2015 aanvang 19.30 uur. Notulen Adviesraad Sociaal Domein 20 mei 2015 aanvang 19.30 uur. Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2015-4 Datum : 20 mei 2015 Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris), Michel van Boxtel,

Nadere informatie

WMORAAD NEDER-BETUWE. Jaarverslag 2014 D.D. 20 juli 2015

WMORAAD NEDER-BETUWE. Jaarverslag 2014 D.D. 20 juli 2015 WMORAAD NEDER-BETUWE Jaarverslag 2014 D.D. 20 juli 2015 Inhoudsopgave 1.0. Inleiding 3 2.0. Vergaderingen 4 2.1. Adviezen 4 2.2. Overleg met de gemeente 4 3.0. Ondersteuning,aandachtsgebieden, externe

Nadere informatie

Verslag vergadering Wmo-raad Bloemendaal Datum woensdag 20 januari 2015

Verslag vergadering Wmo-raad Bloemendaal Datum woensdag 20 januari 2015 Verslag vergadering Wmo-raad Bloemendaal Datum woensdag 20 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: Mw. Rianne de Borst, dhr. Cees Dedel, Mw. Claar Hinlopen, Dhr. Fons Hoenderdos (secretaris), Mw. Els Kok-Zieren,

Nadere informatie

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM Vastgesteld: 19 juli 2007 VR2007/075 Inwerking: 01 augustus 2007 Artikel 1 Begripsomschrijvingen a. de gemeente: Schiedam b. de raad: de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

Ineke van Dijk (secretaris)

Ineke van Dijk (secretaris) Concept Verslag Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg Verslag van Participatieraad Haarlemmermeer beleids- en praktijkvleugel Vergaderdatum 5 maart 2018 Aanwezig Afwezig met kennisgeving Afwezig zonder

Nadere informatie

Aan de leden van de Commissie muskus- en beverratten

Aan de leden van de Commissie muskus- en beverratten Aan de leden van de Commissie muskus- en beverratten datum ons kenmerk contactpersoon 14 mei 2013 67459/IP Dolf Moerkens bijlage(n) uw kenmerk e-mail CMB 13-10 t/m 16 - dmoerkens@uvw.nl betreft Vergadering

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de WMO-raad Tiel op 30 januari 2017

Verslag van de vergadering van de WMO-raad Tiel op 30 januari 2017 1 Verslag van de vergadering van de WMO-raad Tiel op 30 januari 2017 Aanwezig: Aad, Frans, Geors, Inge, Ingrid Mark, Tahar, Tineke ( Kerckhoff) Belgrave. Afwezig met kennisgeving: Joost, Marsha, Petra,

Nadere informatie

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin)

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin) Vergadering: 11 maart 2014 Agendanummer: 9 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 16 JANUARI 2012

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 16 JANUARI 2012 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 16 JANUARI 2012 Aanwezig Afwezig : *de heren P. Brugman (voorz.), H. Wiedijk (secr.), dhr. J. Kerkman (pnnm.), T. Timmermans (vice-voorz.), F.

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Zorg voor ouderen en welzijn Netwerk West Achterhoek

Zorg voor ouderen en welzijn Netwerk West Achterhoek Zorg voor ouderen en welzijn Netwerk West Achterhoek Huishoudelijk Reglement Zowel NWA Inleiding De dubbele vergrijzing vraagt om een proactief beleid op het gebied van zowel medische als niet-medische

Nadere informatie

Bijlage 1: wetteksten met toelichting cliënten- en burgerparticipatie

Bijlage 1: wetteksten met toelichting cliënten- en burgerparticipatie In deze informatie-set vindt u voorbeelden van documenten en profielen die door Wmo Adviesraden zijn gebruikt in het Plan van aanpak bij de omvorming naar een brede Adviesraad Sociaal Domein of Participatieraad.

Nadere informatie

Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk

Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk met lokale en regionale cliëntenraden, patiëntenverenigingen en belangengroepen De burger als adviseur van gemeenten 7 oktober 2015 Den Haag

Nadere informatie

Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009

Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009 Notulen van de 19 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 9 september 2009 Aanwezig: dhr.p.k.blanksma (secretaris), dhr.b.boersma, mw.p.van Driesum, M. Folkerts (voorzitter), dhr.t.a.m.louwe,

Nadere informatie

1. Opening: Goof opent de vergadering en heet iedereen welkom, in het bijzonder Démiencke Brinkman van de gemeente.

1. Opening: Goof opent de vergadering en heet iedereen welkom, in het bijzonder Démiencke Brinkman van de gemeente. Betreft: woensdag 12 december 2012 Aanwezig: Afwezig mk: Goof de Vor, voorzitter; Jeanine Schaling, secretaris; Bep van Norden; Sophia Veldhuizen; Stephan Bouman Jan Maasland; Anke van der Pluijm-van Breugel;

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Participatiewet. en Jeugdwet

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Participatiewet. en Jeugdwet Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Participatiewet en Jeugdwet Jaarverslag Wmo-raad Gemeente Bellingwedde 2015 1 De wet Wmo Vanaf 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor nagenoeg alle hulp en

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 februari 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Troost

Nadere informatie

CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2015 EN WERKPLAN 2016 VOORWOORD

CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2015 EN WERKPLAN 2016 VOORWOORD CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2015 EN WERKPLAN 2016 VOORWOORD De cliëntenraad van Synthese doet hierbij verslag van haar activiteiten in 2015 en geeft aan waar zij in 2016 aandacht aan wil besteden.

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008

Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008 Albertdonk 4 4707 XZ Roosendaal Tel. 0165-55 59 15 Fax. 0165-52 77 34 Postbus 1378 4700 BJ Roosendaal Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008 Van: Farida Ouahssain Datum: 17 juni 2008 Aan: Algemene

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 5

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 5 Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering Portefeuillehouder H.A. Driessen en M. Melissen Begrotingsprogramma Onderwerp - Beleidsplan Wmo en Jeugdhulp 2015 2016 - Verordening maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Verslag vergadering Wmo-raad Bloemendaal Datum dinsdag 10 november 2015

Verslag vergadering Wmo-raad Bloemendaal Datum dinsdag 10 november 2015 Verslag vergadering Wmo-raad Bloemendaal Datum dinsdag 10 november 2015 Aanwezig: Mw. Marijke Bergh, Mw. Rianne de Borst, Dhr. Cees Dedel (penningmeester), Mw. Claar Hinlopen, Dhr. Fons Hoenderdos (secretaris),

Nadere informatie

De slimste route? Vormgeven toegang

De slimste route? Vormgeven toegang De slimste route? Vormgeven toegang Grote veranderingen in zorg en ondersteuning Taken vanuit AWBZ, Jeugdzorg, Werk en inkomen. Passend onderwijs (toegang tot onderwijs) De slimste route (voor Hengelo)

Nadere informatie

*ZE9CFF87C44* Raadsvergadering d.d. 25 november 2014

*ZE9CFF87C44* Raadsvergadering d.d. 25 november 2014 *ZE9CFF87C44* Raadsvergadering d.d. 25 november 2014 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-30738/DV.14-404, afdeling Samenleving. Sellingen, 20 november2014 Onderwerp: Beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Reglement van orde Rekenkamercommissie Stichtse Vecht

Reglement van orde Rekenkamercommissie Stichtse Vecht REKENKAMERCOMMISSIE De rekenkamercommissie Stichtse Vecht, gelet op artikel 8 van de van de Verordening Rekenkamercommissie gemeente Stichtse Vecht; BESLUIT: vast te stellen het navolgende Reglement van

Nadere informatie

Verordening Sociale Adviesraad Waalwijk 2016

Verordening Sociale Adviesraad Waalwijk 2016 De raad van de gemeente Waalwijk; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 maart 2016; Gelet op de Gemeentewet, artikel 149 en gelet op de cliënten- en burgerparticipatie

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/43

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/43 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-6-2014 Nummer voorstel: 2014/43 Voor raadsvergadering d.d.: 24-06-2014 Agendapunt: 9 Onderwerp:

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Notulen van de 17 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 13 mei 2009

Notulen van de 17 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 13 mei 2009 Notulen van de 17 e vergadering van de Adviesraad WMO van Haren gehouden op 13 mei 2009 Aanwezig:, dhr.p.k.blanksma (secretaris), mw.p.van Driesum, dhr.t.a.m.louwe, dhr.h.morshuis, mw.j.kamminga-van Wijk

Nadere informatie

2.0 Ingekomen stukken: Adviesaanvraag onderzoek onderbenutting Wmo begeleiding

2.0 Ingekomen stukken: Adviesaanvraag onderzoek onderbenutting Wmo begeleiding Notulen vergadering WMO-Raad d.d. 08-03-2017 Aanwezig: Monique van de Meerendonk (vz), Dik Buitenhuis, Wim de Jonge, Ineke Lodder, Dim Beljaars, Jacqueline van der Stokker Afwezig: Marianne van Wilgenburg

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM 20.00 UUR Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Dhr. F. van Dalum, Dhr. E.A. Druppel,

Nadere informatie

PARTICIPATIERAAD. Verslag Participatieraad Gemeente Bronckhorst. Datum : Maandag 6 november 2017 Documentnr. : PR van5

PARTICIPATIERAAD. Verslag Participatieraad Gemeente Bronckhorst. Datum : Maandag 6 november 2017 Documentnr. : PR van5 1. Rapporten clientervaringsonderzoeken (CEO) Wethouder Peppelman heet de aanwezigen welkom. Naast de leden van de participatieraad zijn een aantal raads- en commissieleden aanwezig voor de presentatie

Nadere informatie