Ondersteunen bij huishouden en wonen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ondersteunen bij huishouden en wonen"

Transcriptie

1 Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij huishouden en wonen Crebonummer: Opleiding Helpende Zorg en Welzijn Kwalificatieniveau 2 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier

2 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Opdrachten en Beoordelingsformulieren: 5 1: De was verzorgen 6 2: Een bed verschonen 8 3: Een ruimte opruimen en schoonmaken 10 4: Boodschappen doen 12 5: Een warme maaltijd bereiden 14 Bewijs van Bekwaamheid 16 ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN Deze proeve is ontwikkeld door de examenbank PROVE2MOVE (2010) Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Examenbank PROVE2MOVE.

3 3 Inleiding Deze proeve van bekwaamheid gaat over het ondersteunen bij huishouden en wonen. Hierbij kun je denken aan helpen bij het opruimen van de woning of leefomgeving en het schoonhouden daarvan, het verzorgen van de was, het verzorgen van textiel, de maaltijd etc. Soms moet je de cliënt of zorgvrager ook helpen bij het boodschappen doen. Kerntaken, werkprocessen en competenties In deze proeve van bekwaamheid staan kerntaak 1 en 3 van de Helpende Zorg en Welzijn centraal. Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. In deze proeve worden de volgende werkprocessen van kerntaak 1 beoordeeld: Maakt een werkplanning op basis van het zorg-, leef-, begeleidings- of activiteitenplan Ondersteunt bij huishouden in de woon- of verblijfsomgeving of opvangsituatie Kerntaak 3 Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken. In deze proeve wordt het volgende werkproces van kerntaak 3 beoordeeld: Evalueert de werkzaamheden Voor het uitvoeren van de kerntaken en de werkprocessen moet je over bepaalde competenties beschikken. In de tabel op de volgende bladzijde kun je zien op welke competenties je in deze proeve wordt beoordeeld en welke opdrachten je daarvoor moet doen.

4 4 Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Werkprocessen Maakt een werkplanning op basis van het zorg-, leef-, begeleidings- of activiteitenplan Ondersteunt bij huishouden en de woon- of verblijfsomgeving of opvangsituatie Competenties Formuleren en rapporteren Opdrachten 1 De was verzorgen 2 Het bed verschonen 3 Een ruimte opruimen en schoonmaken X 4 Boodschappen doen 5 Een warme maaltijd bereiden Plannen en organiseren X X Op de behoefte en verwachtingen van de klant richten Instructies en procedures opvolgen X Op de behoeften en de verwachtingen van de klant richten X X Materialen en middelen X X X X inzetten Instructies en procedures opvolgen Kerntaak 3: Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Werkprocessen Evalueert de werkzaamheden Competenties Op de behoeften en de verwachtingen van de klant richten Formuleren en rapporteren X X X X X x x x X x

5 5 Opdrachten en Beoordelingsformulieren

6 6 1. De was verzorgen Opdracht Je verzorgt de was van een cliënt / zorgvrager. Afnameconditie Locatie van afname Toetsvorm Branche Tijdsduur van de opdracht Uitvoering opdracht Toegestane hulpmiddelen Moment van afname Beoordeling BPV-instelling / indien niet mogelijk in de praktijk deze opdracht op school uitvoeren Praktijkproeve of toetsstation in alle branches mogelijk 1 dagdeel Individueel indien nodig in samenwerking met een collega Geen Op een van te voren afgesproken datum en tijd Volgens het beoordelingsformulier Activiteiten Voorbereiden 1. Overleg met de cliënt/zorgvrager welke was je gaat verzorgen. 2. Maak een werkplanning 3. Bespreek de werkplanning met je beoordelaar Uitvoeren 4. Je verzorgt de was 5. Je vraagt na of de was naar wens is verzorgd. Beoordeling en nabespreking De opdracht is behaald als alle competenties met een voldoende beoordeeld zijn. 6. De beoordelaar vult de beoordeling in op het beoordelingsformulier en motiveert de beoordeling. 7. De beoordelaar deelt de beoordeling mee en licht deze toe. 8. Na de beoordeling is er gelegenheid om aan de hand van het beoordelingsformulier de opdracht te bespreken.

7 7 Beoordelingsformulier 1. De was verzorgen Naam student: Datum: Locatie van afname: COMPETENTIES Plannen en organiseren De werkplanning is volgens de criteria gemaakt De planning is besproken met de beoordelaar De werkzaamheden zijn volgens planning uitgevoerd Instructies en procedures opvolgen De was is volgens de wasvoorschriften uitgevoerd Werkt ergonomisch Werkt milieubewust Werkt hygiënisch Werkt volgens de veiligheidsvoorschriften Materialen en middelen inzetten Gebruikt het juiste wasmiddel Gebruikt de wasmachine op de juiste manier Gebruikt de droogtrommel op de juiste manier Gebruikt het strijkijzer / de strijkplank op de juiste manier Werkt veilig Werkt kostenbewust Op de behoeften en verwachtingen van de klant richten De was is volgens de wensen van de cliënt / zorgvrager verzorgd Vraagt na of de cliënt / zorgvrager tevreden is Opleiding: Beoordelaar: Eindoordeel: O voldoende O onvoldoende Toelichting beoordelaar: Handtekening beoordelaar:

8 8 2: Een bed verschonen Opdracht Je gaat een bed verschonen. Afnameconditie Locatie van afname Toetsvorm Branche Tijdsduur van de opdracht Uitvoering opdracht Toegestane hulpmiddelen Moment van afname Beoordeling BPV-instelling / indien niet mogelijk in de praktijk deze opdracht op school uitvoeren Praktijkproeve of toetsstation In alle branches mogelijk 30 minuten Individueel, indien nodig in samenwerking met een collega Geen Op een van te voren afgesproken datum en tijd Volgens het beoordelingsformulier Activiteiten Voorbereiding 1. Overleg met de beoordelaar welk bed je gaat verschonen. 2. Houdt rekening met de afspraken uit het zorgplan van de betreffende cliënt/zorgvrager. Uitvoering 3. Verschoon het bed. Beoordeling en nabespreking De opdracht is behaald als alle competenties met een voldoende beoordeeld zijn. 4. De beoordelaar vult de beoordeling in op het beoordelingsformulier en motiveert de beoordeling. 5. De beoordelaar deelt de beoordeling mee en licht deze toe. 6. Na de beoordeling is er gelegenheid om aan de hand van het beoordelingsformulier de opdracht te bespreken.

9 9 Beoordelingsformulier 2: Een bed verschonen Naam student: Datum: Locatie van afname: COMPETENTIES Instructies en procedures opvolgen Werkt volgens de richtlijnen van de instelling Volgt de afspraken uit het zorgplan op Werkt volgens de veiligheidsvoorschriften Materialen en middelen inzetten Gebruikt de juiste materialen en middelen Gebruikt de materialen en middelen op de juiste wijze Werkt hygiënisch Gebruikt de juiste hulpmiddelen Opleiding: Beoordelaar: Eindoordeel: O voldoende O onvoldoende Toelichting beoordelaar: Handtekening beoordelaar:

10 10 3. Een ruimte opruimen en schoonmaken Opdracht Je gaat een ruimte opruimen en schoonmaken. Afnameconditie Locatie van afname Toetsvorm Branche Tijdsduur van de opdracht Uitvoering opdracht Toegestane hulpmiddelen Moment van afname Beoordeling BPV-instelling Praktijkproeve In alle branches mogelijk 1 dagdeel Individueel, indien mogelijk in samenwerking met een cliënt/zorgvrager Schoonmaakmiddelen en -artikelen Op een van te voren afgesproken datum en tijd Volgens het beoordelingsformulier Activiteiten Voorbereiding 1. Overleg met de beoordelaar welke ruimte je gaat opruimen en schoonmaken. NB: in de kinderopvang, peuterspeelzaal of instelling voor bewoners met een verstandelijke beperking gaat het niet alleen om het opruimen en schoonmaken van ruimten. Het spelmateriaal schoonmaken hoort er ook bij. 2. Maak een schriftelijke werkplanning en houdt hierbij rekening met het zorgplan Betrek, indien mogelijk, de cliënt/zorgvrager bij de activiteit. Uitvoering 3. Voer de werkzaamheden (samen) uit. 4. Je vraagt na of de kamer naar wens is opgeruimd en schoongemaakt. Beoordeling en nabespreking De opdracht is behaald als alle competenties met een voldoende beoordeeld zijn. 5. De beoordelaar vult de beoordeling in op het beoordelingsformulier en motiveert de beoordeling. 6. De beoordelaar deelt de beoordeling mee en licht deze toe. 7. Na de beoordeling is er gelegenheid om aan de hand van het beoordelingsformulier de opdracht te bespreken.

11 11 Beoordelingsformulier 3: Een ruimte opruimen en schoonmaken Naam student: Opleiding: Datum: Locatie van afname: COMPETENTIES Plannen en organiseren De werkplanning is volgens de criteria gemaakt De planning is besproken met de beoordelaar De werkzaamheden zijn volgens planning uitgevoerd Formuleren en rapporteren Formuleert kort en bondig Gebruikt in de werkplanning de juiste woorden en uitdrukkingen Schrijft in helder en begrijpelijk Nederlands Instructies en procedures opvolgen Werkt volgens de richtlijnen en instructies van de instelling Volgt de afspraken uit het zorgplan op Werkt volgens de veiligheidsvoorschriften Materialen en middelen inzetten Gebruikt de juiste materialen en middelen Gebruikt de materialen en middelen op de juiste wijze Werkt hygiënisch Werkt kostenbewust Werkt ergonomisch Op de behoefte en verwachtingen van de klant richten De ruimte is volgens de wensen opgeruimd en schoongemaakt Vraagt na of de ruimte naar tevredenheid is opgeruimd en schoongemaakt Toelichting beoordelaar: Beoordelaar: Eindoordeel: O voldoende O onvoldoende Voldoende/ Onvoldoende Feedback Handtekening beoordelaar:

12 12 4. Boodschappen doen Opdracht Je doet boodschappen. Afnameconditie Locatie van afname Toetsvorm Branche Tijdsduur van de opdracht Uitvoering opdracht Toegestane hulpmiddelen Moment van afname Beoordeling BPV-instelling / indien niet mogelijk in de praktijk deze opdracht op school uitvoeren Praktijkproeve of toetsstation In alle branches mogelijk 1 uur Individueel, eventueel samen met een cliënt/zorgvrager Boodschappentas Op een van te voren afgesproken datum en tijd Volgens het beoordelingsformulier Activiteiten Voorbereiding 1. Kies in overleg met de beoordelaar een cliënt/zorgvrager, die je gaat helpen met boodschappen doen. 2. Maak samen met de cliënt/zorgvrager een boodschappenlijstje en houdt rekening met de aanwezige voorraad. Uitvoering 3. Doe de boodschappen en ruim (samen) de boodschappen op. Beoordeling en nabespreking De opdracht is behaald als alle competenties met een voldoende beoordeeld zijn. 4. De beoordelaar vult de beoordeling in op het beoordelingsformulier en motiveert de beoordeling. 5. De beoordelaar deelt de beoordeling mee en licht deze toe. 6. Na de beoordeling is er gelegenheid om aan de hand van het beoordelingsformulier de opdracht te bespreken.

13 13 Beoordelingsformulier 4: Boodschappen doen Naam student: Datum: Locatie van afname: COMPETENTIES Op de behoeften en de verwachtingen van de klant richten : Informeert naar de wensen van de cliënt/zorgvrager Maakt samen met de cliënt een boodschappenlijstje Opleiding: Beoordelaar: Eindoordeel: O voldoende O onvoldoende Instructies en procedures opvolgen : Werkt, indien aanwezig, volgens de richtlijnen van de instelling Koopt kostenbewust in Voert voorraadbeheer op de juiste wijze uit. Toelichting beoordelaar: Handtekening beoordelaar:

14 14 5. Een warme maaltijd bereiden Opdracht Je helpt met het bereiden van een maaltijd. Afnameconditie Locatie van afname Toetsvorm Branche Tijdsduur van de opdracht Uitvoering opdracht Toegestane hulpmiddelen Moment van afname Beoordeling BPV-instelling / indien niet mogelijk in de praktijk deze opdracht op school uitvoeren Praktijkproeve of toetsstation In alle branches mogelijk 2 uur Samen met een cliënt/zorgvrager Keukenmaterialen en levensmiddelen Op een van te voren afgesproken datum en tijd Volgens het beoordelingsformulier Voorbereiding 1. Kies in overleg met je beoordelaar een cliënt/zorgvrager met wie je samen een maaltijd gaat bereiden 2. Stel het menu samen en controleer of de ingrediënten aanwezig zijn. 3. Maak een werkplanning. Uitvoering 4. Bereid het gerecht. 5. Zorg dat de tafel netjes gedekt is 6. Serveer het gerecht. 7. Ruim de tafel af en doe de afwas. Beoordeling en nabespreking De opdracht is behaald als alle competenties met een voldoende beoordeeld zijn. 8. De beoordelaar vult de beoordeling in op het beoordelingsformulier en motiveert de beoordeling. 9. De beoordelaar deelt de beoordeling mee en licht deze toe. 10. Na de beoordeling is er gelegenheid om aan de hand van het beoordelingsformulier de opdracht te bespreken.

15 15 Beoordelingsformulier 5. Een warme maaltijd bereiden Naam student: Datum: Locatie van afname: COMPETENTIES Op de behoeften en verwachtingen van de klant richten Te denken valt aan: Houdt rekening met dieetvoorschriften van de cliënt/zorgvrager Houdt rekening met de wensen en gewoonten van de cliënt/zorgvrager Materialen en middelen inzetten Te denken valt aan: Werkt volgens de werkplanning Controleert of de ingrediënten aanwezig zijn Controleert de producten op houdbaarheid Heeft de tafel netjes gedekt Ruimt de gebruikte materialen en middelen op Instructies en procedures opvolgen Te denken valt aan: Werkt volgens de veiligheidsvoorschriften Gebruikt de apparatuur op de juiste wijze Werkt ergonomisch Werkt hygiënisch volgens richtlijnen HACCP Opleiding: Beoordelaar: Eindoordeel: O voldoende O onvoldoende Toelichting beoordelaar: Handtekening beoordelaar:

16 16 Bewijs van bekwaamheid Ondersteunen bij huishouden en wonen Student : Datum : naam beoordelaar handtekening datum Opdracht 1 vold/onvold.. Herkansing vold/onvold.. Opdracht 2 vold/onvold.. Herkansing vold/onvold. Opdracht 3 vold/onvold. Herkansing vold/onvold. Opdracht 4 vold/onvold. Herkansing vold/onvold. Opdracht 5 vold/onvold.. Herkansing vold/onvold.. Indien van toepassing/afspraken over herkansingen De student heeft de proeve van bekwaamheid: Ondersteunen bij huishouden en wonen met voldoende / onvoldoende * resultaat afgesloten. (*doorhalen wat niet van toepassing is) Handtekening docent ROC Handtekening student.

Ondersteunen bij Huishouden en wonen

Ondersteunen bij Huishouden en wonen Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij Huishouden en wonen Crebonummer: 92640 Opleiding Helpende Zorg en Welzijn Kwalificatieniveau 2 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Ondersteunen bij huishouden en wonen

Ondersteunen bij huishouden en wonen Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij huishouden en wonen Crebonummer: 92640 Opleiding Helpende Zorg en Welzijn Kwalificatieniveau 2 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e druk: juli

Nadere informatie

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Crebonummer 94830 en 93510 Opleiding Verzorgende IG Kwalificatieniveau 3 MBO Verpleegkundige Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Nadere informatie

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Crebonummer 95530 en 95520 Opleiding Verzorgende IG Kwalificatieniveau 3 MBO Verpleegkundige Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Nadere informatie

Examenopdracht. Baliegesprek. Crebonummer Opleiding Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE

Examenopdracht. Baliegesprek. Crebonummer Opleiding Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Examenopdracht A Baliegesprek Crebonummer 92670 Opleiding Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e druk: maart 2013 ISBN: 9789462240308 A: Baliegesprek

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdrachten

Nadere informatie

Ondersteunen bij dagelijkse bezigheden

Ondersteunen bij dagelijkse bezigheden Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij dagelijkse bezigheden Crebonummer: 92661 en 92662 Opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Nadere informatie

Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid. Planmatig werken. Crebonummer: 92620

Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid. Planmatig werken. Crebonummer: 92620 Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid Planmatig werken Crebonummer: 92620 Opleiding Pedagogisch werker 3 kinderopvang Kwalificatieniveau 3 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e herziene druk: december

Nadere informatie

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Crebonummer 95530 en 95520 Opleiding Verzorgende IG Kwalificatieniveau 3 MBO Verpleegkundige Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e herziene druk: november 2013 ISBN:

Nadere informatie

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Crebonummer 95530 en 95520 Opleiding Verzorgende IG Kwalificatieniveau 3 MBO Verpleegkundige Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Nadere informatie

Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving

Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving Crebonummer: 92661 en 92662 Opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Thematisch werken. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE

Proeve van Bekwaamheid. Thematisch werken. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Proeve van Bekwaamheid Thematisch werken Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1e druk: juli 2012 ISBN: 9789462240322 2 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Terugblikken en vooruitkijken (3) Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Terugblikken en vooruitkijken (3) Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Terugblikken en vooruitkijken (3) Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Terugblikken en vooruitkijken (1) Crebonummer: 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Terugblikken en vooruitkijken (1) Crebonummer: 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Terugblikken en vooruitkijken (1) Crebonummer: 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 SBL Juli 2012 2

Nadere informatie

NIET KOPIËREN. Kom eens kijken EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer: 93500

NIET KOPIËREN. Kom eens kijken EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer: 93500 Proeve van Bekwaamheid Kom eens kijken Crebonummer: 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 2 Opdracht 3 Beoordelingsformulier 5

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Dagelijkse werkzaamheden (1) Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Dagelijkse werkzaamheden (1) Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Dagelijkse werkzaamheden (1) Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Opdracht

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Thematisch werken. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE

Proeve van Bekwaamheid. Thematisch werken. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Proeve van Bekwaamheid Thematisch werken Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdracht en Beoordelingsformulier

Nadere informatie

NIET KOPIËREN. Niet iedereen is gelijk EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer 93500

NIET KOPIËREN. Niet iedereen is gelijk EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer 93500 Proeve van Bekwaamheid Niet iedereen is gelijk Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 Juli 2012 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Onderzoeken en presenteren Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Begeleiden. Crebonummer: Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL NIET KOPIËREN EXAMENBANK PROVE2MOVE

Proeve van Bekwaamheid. Begeleiden. Crebonummer: Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL NIET KOPIËREN EXAMENBANK PROVE2MOVE Proeve van Bekwaamheid Begeleiden Crebonummer: 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 6 Opdracht 6 Beoordelingsformulier: Opdracht

Nadere informatie

Helpende Zorg & Welzijn niveau 2

Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 wijzigingen examenproducten Helpende Zorg en Welzijn Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 3. Vaststellingscommissie 3 4. Totaaloverzicht 3 5.

Nadere informatie

OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak A Hulp bij huishouden en wonen. Niveau Gevorderd

OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak A Hulp bij huishouden en wonen. Niveau Gevorderd OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT Huishoudelijke zorg op maat. (Thuiszorg) Beroepstaak A Hulp bij huishouden en wonen. Niveau Gevorderd Toets BT A gevorderd Zorghulp Thz 08-2011 Albeda College Branche

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT Dat we er maar weer netjes bijzitten.! ( Verpleeg- en verzorgingshuiszorg) Beroepstaak A Helpen bij huishouding, wonen en recreëren. Niveau Startbekwaam

Nadere informatie

NIET KOPIËREN. De leerling en ik EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer 93500

NIET KOPIËREN. De leerling en ik EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer 93500 Proeve van Bekwaamheid De leerling en ik Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdracht en Beoordelingsformulier

Nadere informatie

Beroepsopdracht Beroepstaak A Helpende Gevorderd niveau

Beroepsopdracht Beroepstaak A Helpende Gevorderd niveau Beroepsopdracht Beroepstaak A Helpende Gevorderd niveau Toelichting: Deze beroepsopdracht is om te leren, vraag feedback met behulp van het feedbackformulier. NB. Beroepstaak A heeft 2 niveaus! Dat we

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Op het plein. Crebonummer Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL NIET KOPIËREN EXAMENBANK PROVE2MOVE

Proeve van Bekwaamheid. Op het plein. Crebonummer Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL NIET KOPIËREN EXAMENBANK PROVE2MOVE Proeve van Bekwaamheid Op het plein Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdracht en beoordelingsformulier 3 ALLE

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument wijzigingen examenproducten Pedagogisch Werker. Gespecialiseerd pedagogisch medewerker 4 kinderopvang EXAMENBANK PROVE2MOVE

Verantwoordingsdocument wijzigingen examenproducten Pedagogisch Werker. Gespecialiseerd pedagogisch medewerker 4 kinderopvang EXAMENBANK PROVE2MOVE wijzigingen examenproducten Pedagogisch Werker Gespecialiseerd pedagogisch medewerker 4 kinderopvang EXAMENBANK PROVE2MOVE Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 3. Vaststellingscommissie 3 4. Totaaloverzicht

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Helpende Zorg en Welzijn Niveau 2 1 jaar Crebocode: 92640 Dossiercode: 22189 /92640 Dossierjaar: 2012 Leerweg: BOL Cohort: 2012-2013

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL)

ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL) ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL) VOOR STUDENTEN EN BEOORDELAARS Datum: AUG 2015 Crebo 95 ALGEMENE INLEIDING Elke beroepstaak bestaat uit een aantal beroepsopdrachten dat de student

Nadere informatie

DOMEIN ZORG, WELZIJN, SPORT & BEWEGEN EN VEILIGHEID

DOMEIN ZORG, WELZIJN, SPORT & BEWEGEN EN VEILIGHEID DOMEIN ZORG, WELZIJN, SPORT & BEWEGEN EN VEILIGHEID Onderwijseenheid en KSB-niveau Kerntaken 1,2 en 3 Werkprocessen 1.1, 1.5,2.1,2.2, 3.2,3.3 Niveau 2 Crebo 92640 Praktijkexamen Helpende Zorg en Welzijn

Nadere informatie

OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT

OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT Huishoudelijke zorg op maat. (Verpleeg- en verzorgingshuiszorg) Beroepstaak A Hulp bij huishouden en wonen. Niveau Startbekwaam Toets BT A STB Zorghulp V en V 02-2012

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument wijzigingen examenproducten Pedagogisch Werker. Pedagogisch medewerker 4 jeugdzorg EXAMENBANK PROVE2MOVE

Verantwoordingsdocument wijzigingen examenproducten Pedagogisch Werker. Pedagogisch medewerker 4 jeugdzorg EXAMENBANK PROVE2MOVE wijzigingen examenproducten Pedagogisch Werker Pedagogisch medewerker 4 jeugdzorg EXAMENBANK PROVE2MOVE Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 3. Vaststellingscommissie 3 4. Totaaloverzicht 3 5. Het kwalificatiedossier

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid Entree assistent dienstverlening en zorg

Proeve van Bekwaamheid Entree assistent dienstverlening en zorg Proeve van Bekwaamheid Entree assistent dienstverlening en zorg Naam leerling Inschrijfnummer Cohort vanaf 2014 ROC-begeleider BPV-bedrijf Naam Adres Plaats Contactpersoon Examenlocatie Contactpersoon

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT Helpen waar het nodig is! (Thuiszorg) Beroepstaak B Helpen bij de persoonlijke zorg/ ADL Niveau Beginner Toets beroepstaak B beginner Helpende Thuiszorg

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT Zien waar hulp nodig is! (Thuiszorg) Beroepstaak B Helpen bij de persoonlijke zorg/ ADL Niveau Toets beroepstaak B Helpende gevorderd Thuiszorg

Nadere informatie

Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Werkproces 1.1: Maakt een werkplanning op basis van het zorg-, leef-, begeleidings- of activiteitenplan De helpende zorg en welzijn

Nadere informatie

Verzorgende IG niveau 3 Verpleegkundige niveau 4

Verzorgende IG niveau 3 Verpleegkundige niveau 4 examenproducten V&V Verzorgende IG niveau 3 Verpleegkundige niveau 4 EXAMENBANK PROVE2MOVE februari 2012 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Aanpassingen 2011-2012 ten opzichte van 2010-2011 in de proeven

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid Entree assistent verkoop/retail

Proeve van Bekwaamheid Entree assistent verkoop/retail Proeve van Bekwaamheid Entree assistent verkoop/retail Naam leerling Inschrijfnummer Cohort vanaf 2014 ROC-begeleider BPV-bedrijf Naam Adres Plaats Contactpersoon Examenlocatie Contactpersoon walificatiedossier

Nadere informatie

Verzorgende IG niveau 3

Verzorgende IG niveau 3 wijzigingen examenproducten Verzorgende IG Verzorgende IG niveau 3 EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 4. Totaaloverzicht 3 5. Het kwalificatiedossier 3 6. Wijzigingen ten opzichte

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT KD 2012

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT KD 2012 ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT VOOR STUDENTEN EN BEOORDELAARS KD 2012 Albeda College Branche Gezondheidszorg Kwalificatieniveau 3 Crebo:95530 Versie 1.0 KD 2012 ALGEMENE INLEIDING Elke beroepstaak

Nadere informatie

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht huishoudkunde

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht huishoudkunde STER opdracht huishoudkunde Als je in zorg of welzijn werkt, zul je veel te maken krijgen met zorgvragers die ondersteund moeten worden in het huishouden. In de eerste 0 weken van je opleiding ben je gestart

Nadere informatie

Beroepsopdracht 3: Voeding en Hygiëne / Zorghulp / september 2012 1 1

Beroepsopdracht 3: Voeding en Hygiëne / Zorghulp / september 2012 1 1 1 Beroepsopdracht 3: Voeding en Hygiëne / Zorghulp / september 2012 1 1 Zorghulp Inhoudsopgave Verantwoording... 2 Inleiding... 3 Opdracht 1... 4 Opdracht 2... 6 Opdracht 3... 9 Resultaatoverzicht... 11

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 3 2 jarig Crebocode: 92650 Dossiercode: 22195 versie 2012-2014 Dossierjaar: 2012-2013 Leerweg:

Nadere informatie

Verantwoordingsdocument wijzigingen examenproducten Maatschappelijke Zorg

Verantwoordingsdocument wijzigingen examenproducten Maatschappelijke Zorg wijzigingen examenproducten Maatschappelijke Zorg Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg en EXAMENBANK PROVE2MOVE Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 3. Vaststellingscommissie 3 4. Totaaloverzicht

Nadere informatie

Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september

Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september 1 Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september 2012 1 Zorghulp Inhoudsopgave Verantwoording... 2 Inleiding... 3 Opdracht 1... 4 Opdracht 2... 7 Opdracht 3... 10 Resultaatoverzicht... 11

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT (Thuiszorg) Beroepstaak B Helpen bij de persoonlijke zorg/ ADL Niveau Startbekwaam Toets beroepstaak B Helpende startbekwaam Thuiszorg 08-2011 Beroepsopdracht

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Gevorderd

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Gevorderd OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT Uitvoeren van activiteiten met zorgvragers (Verpleeg- en verzorgingshuiszorg & thuiszorg) Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten Niveau

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Helpende Zorg en Welzijn Niveau 2 1 jaar Crebocode: 92640 Dossiercode: 22189 /92640 Dossierjaar: 2012 Leerweg: BBL Cohort: 2013-2014

Nadere informatie

Beroepstaak A Helpende Startbekwaam niveau

Beroepstaak A Helpende Startbekwaam niveau Beroepsopdracht Beroepstaak A Helpende Startbekwaam niveau Toelichting: Deze beroepsopdracht is om te leren, vraag feedback met behulp van het feedbackformulier. Dat we er maar weer netjes bij zitten.!

Nadere informatie

Exameneenheid 1: Praktijkexamen Wonen en Huishouding

Exameneenheid 1: Praktijkexamen Wonen en Huishouding Exameneenheid 1: Praktijkexamen Wonen en Huishouding Opleiding Verzorgende IG Crebonummer 95530 Kerntaak/werkprocessen Kerntaak : 1 Werkprocessen : 1.7 Versie n.v.t. Toegestane hulpmiddelen n.v.t. Beschikbare

Nadere informatie

Exameneenheid 1: Praktijkexamen Wonen en Huishouding

Exameneenheid 1: Praktijkexamen Wonen en Huishouding Exameneenheid 1: Praktijkexamen Wonen en Huishouding Opleiding Verzorgende IG Crebonummer 95530 Kerntaak/werkprocessen Kerntaak : 1 Werkprocessen : 1.7 Versie n.v.t. Toegestane hulpmiddelen n.v.t. Beschikbare

Nadere informatie

Beroepsopdracht Beroepstaak A zorghulp gevorderd niveau

Beroepsopdracht Beroepstaak A zorghulp gevorderd niveau Beroepsopdracht Beroepstaak A zorghulp gevorderd niveau Toelichting: Deze beroepsopdracht is om te leren, vraag feedback met behulp van het feedbackformulier. NB. Beroepstaak A heeft 2 niveaus! Huishoudelijke

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Startbekwaam

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Startbekwaam OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT Uitvoeren van groepsactiviteiten met zorgvragers (Verpleeg- en verzorgingshuiszorg & thuiszorg) Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten

Nadere informatie

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit werkplanning Werkproces 1.5 Ondersteunt bij (sociale) activiteiten STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je te maken met het helpen bij creatieve activiteiten.

Nadere informatie

Examenplan voor de opleidingen tot Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) 1.Overzicht

Examenplan voor de opleidingen tot Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) 1.Overzicht Examenplan voor de opleidingen tot Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Medewerker Maatschappelijke Zorg Niveau 3 3 jaar Crebocode: 92650

Nadere informatie

OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT

OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT OPLEIDING ZORGHULP TOETS BEROEPSOPDRACHT Zien waar hulp nodig is! (Verpleeg- en verzorgingshuiszorg) Beroepstaak B Hulp bij dagelijkse bezigheden Niveau Startbekwaam Toets Beroepstaak B startbekwaam Zorghulp

Nadere informatie

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Bediening Zelfstandig werkend gastheer/- vrouw. Uitstroom : Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Bediening Zelfstandig werkend gastheer/- vrouw. Uitstroom : Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Praktijkopdracht Kwalificerend Instructie student Bediening Zelfstandig werkend gastheer/- vrouw Uitstroom : Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw Niveau : 3 Crebonr. : 25171 Kerntaak : P2-K3 Dossier : Vanaf

Nadere informatie

Doktersassistent (JANUARI-GROEPEN) Proeve van Bekwaamheid. Kerntaak 3. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken

Doktersassistent (JANUARI-GROEPEN) Proeve van Bekwaamheid. Kerntaak 3. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken (JANUARI-GROEPEN) Proeve van Bekwaamheid Doktersassistent Kerntaak 3 Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Kwalificatiedossier: 2010-2011 Crebonummer: 91310 Vastgesteld d.d.: Proeve van

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT KD 2012

ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT KD 2012 ALGEMENE INSTRUCTIE TOETS BEROEPSOPDRACHT VOOR STUDENTEN EN BEOORDELAARS KD 2012 KRAAM KD 2012 Cohort: 2012-2013 2 ALGEMENE INLEIDING Elke beroepstaak bestaat uit een aantal beroepsopdrachten die de student

Nadere informatie

OPDRACHTFORMULIER. De opdrachtomschrijving. Hoe ga je de opdracht uitvoeren? Wanneer ga je de opdracht uitvoeren?

OPDRACHTFORMULIER. De opdrachtomschrijving. Hoe ga je de opdracht uitvoeren? Wanneer ga je de opdracht uitvoeren? OPDRACHTFORMULIER Naam leerling Inschrijfnummer Cohort vanaf 2013 ROC begeleider BPV-bedrijf Kwalificatieprofiel Uitstroomdifferentiatie Naam Adres Plaats Contactpersoon Crebonummer 90440 Niveau 1 Kerntaak

Nadere informatie

Ondersteunen bij activiteiten

Ondersteunen bij activiteiten werkproces 1 Ondersteunen bij activiteiten Zorghulp Wat laat je zien? Je werkt volgens de huisregels en de beroepscode Je werkt alleen of samen, altijd in opdracht van anderen Je gaat flexibel om met onregelmatige

Nadere informatie

Inleiding BPV-wijzer schooldeel

Inleiding BPV-wijzer schooldeel Opleiding Verzorgende-IG en MBO verpleegkundige. Cohort 2009 (op basis van kwalificatiedossier 2008) Inleiding BPV-wijzer schooldeel Beste deelnemer, Voor je ligt het schooldeel van de BPV - wijzer. Hierin

Nadere informatie

OVERZICHT OPLEIDING HELPENDE ZORG & WELZIJN

OVERZICHT OPLEIDING HELPENDE ZORG & WELZIJN 1.1 Maakt een werkplanning op basis van het zorg-, leef-, begeleidings- of activiteitenplan 1.2 Ondersteunt bij huishouden en de woon- of verblijfsomgeving of opvangsituatie 1.3 Ondersteunt bij persoonlijke

Nadere informatie

Beroepsopdracht Beroepstaak A zorghulp startbekwaam niveau

Beroepsopdracht Beroepstaak A zorghulp startbekwaam niveau Beroepsopdracht Beroepstaak A zorghulp startbekwaam niveau Toelichting: Deze beroepsopdracht is om te leren, vraag feedback met behulp van het feedbackformulier. Huishoudelijke zorg op maat! (Thuiszorg)

Nadere informatie

Competentiegericht Opdrachten- en BeoordelingsMagazijn Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 2008/2009

Competentiegericht Opdrachten- en BeoordelingsMagazijn Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 2008/2009 Competentiegericht Opdrachten- en BeoordelingsMagazijn Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 2008/2009 DEMOVERSIE met 5 van de 126 opdrachten Deze demoversie bestaat uit 5 van 126 opdrachten van het opdrachtenmagazijn

Nadere informatie

BPV- beoordelingsformulier Kerntaak 4. Verkoopt producten en diensten en koopt ze in. Kwalificatie: Eerste Fietstechnicus

BPV- beoordelingsformulier Kerntaak 4. Verkoopt producten en diensten en koopt ze in. Kwalificatie: Eerste Fietstechnicus BPV- beoordelingsformulier Kerntaak 4 Verkoopt producten en diensten en koopt ze in Kwalificatie: Eerste Fietstechnicus Crebocode 95442, dossier 2013-2014 ROC: Bedrijf: Naam Deelnemer: Inleiding Bij dit

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Medewerker bediening/café-bar Gastronoom/sommelier. Uitstroom : Gastronoom/sommelier. Niveau : 4. Crebonr.

Servicedocument. Examenplan. Medewerker bediening/café-bar Gastronoom/sommelier. Uitstroom : Gastronoom/sommelier. Niveau : 4. Crebonr. Servicedocument Examenplan Medewerker bediening/café-bar Gastronoom/sommelier Uitstroom : Gastronoom/sommelier Niveau : 4 Crebonr. : 94163 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015

Nadere informatie

Kwalificatie: Gezel Schilder Voorman

Kwalificatie: Gezel Schilder Voorman Kwalificatie: Gezel Schilder Voorman Toets: Crebocode: 91461 Niveau: 3 Kwalificatiedossier: 2012-2013 Naam student: Relatienummer student: Naam school: Naam leerbedrijf: Naam praktijkopleider: Datum afname:

Nadere informatie

Beroepstaak A Helpende Startbekwaam niveau

Beroepstaak A Helpende Startbekwaam niveau Beroepsopdracht Beroepstaak A Helpende Startbekwaam niveau Toelichting: Deze beroepsopdracht is om te leren, vraag feedback met behulp van het feedbackformulier. Dat we er maar weer netjes bij zitten.!

Nadere informatie

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2, voor de kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Deze proeve sluit

Nadere informatie

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer. Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer. Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer Praktijkopdracht Kwalificerend Instructie student Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer Niveau : 4 Crebonr. : 25185 Kerntaak : B1-K1 Dossier :

Nadere informatie

Competentieoverzicht Totaal

Competentieoverzicht Totaal Praktijkopdracht voor kwalificatiiveau Compettieoverzicht Totaal Overzicht van competties uitwerking naar beoordelingscriteria niveau Wat kan je wat nog niet? Dit overzicht kun je gebruik invull als je

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan Facilitaire dienstverlening Facilitair leidinggevende Uitstroom : Facilitair leidinggevende Niveau : 4 Crebonr.

Servicedocument Examenplan Facilitaire dienstverlening Facilitair leidinggevende Uitstroom : Facilitair leidinggevende Niveau : 4 Crebonr. Servicedocument Examenplan Facilitaire dienstverlening Facilitair leidinggevende Uitstroom : Facilitair leidinggevende Niveau : 4 Crebonr. : 95750 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 mei 2016

Nadere informatie

Examenplan 1.Overzicht

Examenplan 1.Overzicht Examenplan 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker 4 Kinderopvang niveau 4 1 jarig Crebocode: 92632 Dossiercode: 22197 versie 2013-2014 Dossierjaar:

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Kok Gespecialiseerd kok. Uitstroom : Gespecialiseerd kok. Niveau : 4. Crebonr. : Dossier :

Servicedocument. Examenplan. Kok Gespecialiseerd kok. Uitstroom : Gespecialiseerd kok. Niveau : 4. Crebonr. : Dossier : Servicedocument Examenplan Kok Gespecialiseerd kok Uitstroom : Gespecialiseerd kok Niveau : 4 Crebonr. : 95101 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 mei 2016 Kwalificatiedossier : Kok Uitstroom

Nadere informatie

Autoschadehersteller. Crebonummer 91750 / 95030. PvB 01. Voertuig afleveringsklaarmaken na reparatie. Handleiding Proeve van Bekwaamheid

Autoschadehersteller. Crebonummer 91750 / 95030. PvB 01. Voertuig afleveringsklaarmaken na reparatie. Handleiding Proeve van Bekwaamheid Autoschadehersteller Crebonummer 91750 / 95030 PvB 01 Voertuig afleveringsklaarmaken na reparatie Handleiding Proeve van Bekwaamheid Voor de beoordelaar Handleiding PvB Carrosserietechniek voor de beoordelaar.

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan Medewerker bediening/café-bar Leidinggevende bediening Uitstroom : Leidinggevende bediening Niveau : 4 Crebonr.

Servicedocument Examenplan Medewerker bediening/café-bar Leidinggevende bediening Uitstroom : Leidinggevende bediening Niveau : 4 Crebonr. Servicedocument Examenplan Medewerker bediening/café-bar Leidinggevende bediening Uitstroom : Leidinggevende bediening Niveau : 4 Crebonr. : 94161 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Facilitaire dienstverlening Facilitair medewerker. Uitstroom : Facilitair medewerker. Niveau : 2. Crebonr.

Servicedocument. Examenplan. Facilitaire dienstverlening Facilitair medewerker. Uitstroom : Facilitair medewerker. Niveau : 2. Crebonr. Servicedocument Examenplan Facilitaire dienstverlening Facilitair medewerker Uitstroom : Facilitair medewerker Niveau : 2 Crebonr. : 95751 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015

Nadere informatie

Schema 2a: Beroepsprestaties en beroepstaken met beknopte inhoud

Schema 2a: Beroepsprestaties en beroepstaken met beknopte inhoud Schema 2a: Beroepsprestaties en beroepstaken met beknopte inhoud Consortium 1 2 Beroepsprestaties in de volgorde van het Kompas Factor-E 3 Beroepstaak 4 Onderdelen van de beroepstaak 5 Tijdsduur FASE 1

Nadere informatie

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer. Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer. Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer Praktijkopdracht Kwalificerend Instructie student Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer Niveau : 4 Crebonr. : 25185 Kerntaak : B1-K2 Dossier :

Nadere informatie

Onderwijsassistent niveau 4

Onderwijsassistent niveau 4 examenproducten Onderwijsassistent Onderwijsassistent niveau 4 EXAMENBANK PROVE2MOVE Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 4. Dekkingsgraad 3 7. Inhoudelijke wijzigingen per proeve 4 8. Vakkennis en vaardigheden

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Kok Leidinggevende keuken. Uitstroom : Leidinggevende keuken. Niveau : 4. Crebonr. : Dossier :

Servicedocument. Examenplan. Kok Leidinggevende keuken. Uitstroom : Leidinggevende keuken. Niveau : 4. Crebonr. : Dossier : Servicedocument Examenplan Kok Leidinggevende keuken Uitstroom : Leidinggevende keuken Niveau : 4 Crebonr. : 95102 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier : Kok

Nadere informatie

Opdracht Stimuleren helpt!

Opdracht Stimuleren helpt! Als je jezelf goed kunt redden, denk je er misschien niet aan hoe belangrijk het is om zelfredzaamheid te zijn. Dit geldt voor alle leeftijdsfasen: in de peuterfase zie je vaak dat kinderen heel trots

Nadere informatie

MZ-PBSD-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf

MZ-PBSD-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf MZ-PBSD-B-K1-W3 (C) Ondersteunt de cliënt bij wonen en huishouden Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: 23181 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Colofon Daar waar zij staat, wordt ook hij bedoeld en omgekeerd.

Nadere informatie

RES J K L M S T. 1.1 Werkproces: Bereidt onderhoudsopdracht aan bedrijfsauto voor. De deelnemer volgt de instructies/voorschriften in checlists en

RES J K L M S T. 1.1 Werkproces: Bereidt onderhoudsopdracht aan bedrijfsauto voor. De deelnemer volgt de instructies/voorschriften in checlists en 1.1 Werkproces: Bereidt onderhoudsopdracht aan bedrijfsauto voor De deelnemer volgt de instructies/voorschriften in checlists en fabrieksdocumentatie op De deelnemer kiest: geschikte materialen/onderdelen

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 6. Over de auteurs 8. Redactionele verantwoording 10. Kwalificatiedossier helpende zorg en welzijn, niveau 2 11.

Inhoud. Voorwoord 6. Over de auteurs 8. Redactionele verantwoording 10. Kwalificatiedossier helpende zorg en welzijn, niveau 2 11. Inhoud Voorwoord 6 Over de auteurs 8 Redactionele verantwoording 10 Kwalificatiedossier helpende zorg en welzijn, niveau 2 11 1 Werkplanning 13 2 De woonomgeving 18 3 Zorg voor de maaltijd 35 4 Zorg voor

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID PROEVE VAN BEKWAAMHEID CE 1:ONDERSTEUNEN BIJ HUISHOUDEN EN WONEN Handleiding voor deelnemer en beoordelaar Afdeling Opleiding Gezondheidszorg Verzorgende niveau 3, BOL/BBL; facultatief voor BOL niveau

Nadere informatie

Competentieprofiel beoordelaar

Competentieprofiel beoordelaar Competentieprofiel beoordelaar LTTR, SHE en SLEBB Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Gedurende de opleiding werken de studenten in de praktijk aan praktijkopdrachten. Een schooljaar

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel NGS Wellnessmasseur

Kwalificatieprofiel NGS Wellnessmasseur Kwalificatieprofiel NGS Wellnessmasseur 2013, NGS Nederlands Genootschap voor Sportmassage Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Medewerker bediening/café-bar Gastheer/-vrouw. Uitstroom : Gastheer/-vrouw. Niveau : 2. Crebonr.

Servicedocument. Examenplan. Medewerker bediening/café-bar Gastheer/-vrouw. Uitstroom : Gastheer/-vrouw. Niveau : 2. Crebonr. Servicedocument Examenplan Medewerker bediening/café-bar Gastheer/-vrouw Uitstroom : Gastheer/-vrouw Niveau : 2 Crebonr. : 94140 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier

Nadere informatie

Examenplan voor de brancheopleiding Kraamverzorgende 1.Overzicht

Examenplan voor de brancheopleiding Kraamverzorgende 1.Overzicht Examenplan voor de brancheopleiding Kraamverzorgende 1.Overzicht 1.1.Specifieke examens Examenoverzicht opleiding: Kraamverzorgende Niveau 3 1 jaar Crebocode: 95530 Dossiercode: - Dossierjaar: 2012 Leerweg:

Nadere informatie

Handleiding Proeve van Bekwaamheid voor de deelnemer. Dossiers VMBO

Handleiding Proeve van Bekwaamheid voor de deelnemer. Dossiers VMBO Handleiding Proeve van Bekwaamheid voor de deelnemer Dossiers VMBO Inhoudsopgave Inleiding... 3 Informatie Proeve... 4 Kerntaak, werkprocessen, competenties en beoordelingscriteria... 4 De beoordeling

Nadere informatie

proeven bij fase: certificeren

proeven bij fase: certificeren proeven bij fase: oriënteren proeven bij fase: certificeren proeven bij fase: diplomeren EXAMEN OVERZICHT: VERZORGENDE - IG OP BASIS VAN HET DOSSIER 2011-2012 Ondersteunen bij en wonen Ondersteunen bij

Nadere informatie

Autospuiter. Crebonummer PvB 08. Applicatiefouten herstellen. Handleiding Proeve van Bekwaamheid. Voor de beoordelaar

Autospuiter. Crebonummer PvB 08. Applicatiefouten herstellen. Handleiding Proeve van Bekwaamheid. Voor de beoordelaar Autospuiter Crebonummer 91770 PvB 08 Applicatiefouten herstellen. Handleiding Proeve van Bekwaamheid Voor de beoordelaar Handleiding PvB Carrosserietechniek voor de beoordelaar. 1 Wat is een Proeve van

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Kok Kok. Uitstroom : Kok. Niveau : 2. Crebonr. : Dossier :

Servicedocument. Examenplan. Kok Kok. Uitstroom : Kok. Niveau : 2. Crebonr. : Dossier : Servicedocument Examenplan Kok Kok Uitstroom : Kok Niveau : 2 Crebonr. : 90760 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier : Kok Uitstroom : Kok Crebonr. : 90760 Versie

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan. Logistiek teamleider. Logistiek teamleider. Uitstroom : Logistiek teamleider. Niveau : 3. Crebonr. : 22138, 90201, 90202

Servicedocument Examenplan. Logistiek teamleider. Logistiek teamleider. Uitstroom : Logistiek teamleider. Niveau : 3. Crebonr. : 22138, 90201, 90202 Servicedocument Examenplan Logistiek teamleider Logistiek teamleider Uitstroom : Logistiek teamleider Niveau : 3 Crebonr. : 22138, 90201, 90202 Kerntaak : 1, 2, 3 en 4 Dossier : 2012-2016 Versie : 1v1

Nadere informatie

Servicedocument. Examenplan. Kok Zelfstandig werkend kok. Uitstroom : Zelfstandig werkend kok. Niveau : 3. Crebonr. : Dossier :

Servicedocument. Examenplan. Kok Zelfstandig werkend kok. Uitstroom : Zelfstandig werkend kok. Niveau : 3. Crebonr. : Dossier : Servicedocument Examenplan Kok Zelfstandig werkend kok Uitstroom : Zelfstandig werkend kok Niveau : 3 Crebonr. : 95420 Kerntaak : Alle Dossier : 2012-2016 Versie : 1v2 oktober 2015 Kwalificatiedossier

Nadere informatie