HET TOEKANNIEUWS In dit nummer Agenda Kramenhuis actie: 2 november 2015 Groep 1 t/m 8 middag vrij! Zakelijke ouderavond Sinterklaasfeest

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HET TOEKANNIEUWS In dit nummer Agenda Kramenhuis actie: 2 november 2015 Groep 1 t/m 8 middag vrij! Zakelijke ouderavond Sinterklaasfeest"

Transcriptie

1 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar Nummer: 7 In dit nummer Agenda Directiepraat Zakelijke ouderavond Inloopmoment project Luizenbrigade Werkzaamheden woningen tegenover de Boekhorsterweg actie Agenda actie: 26 t/m 30 oktober 2 t/m 6 november 9 t/m 13 november 16 t/m 20 november de groepen 1/2 spulletjes prijzen en inleveren de groepen 3/4 spulletjes prijzen en inleveren de groepen 5/6 spulletjes prijzen en inleveren de groepen 7/8 spulletjes prijzen en inleveren 2 november 2015 Groep 1 t/m 8 middag vrij! 3 en 5 november minutengesprekken op uitnodiging leerkracht en/of verzoek van ouder 6 november 2015 Inloopmoment project Oude school versus Nieuwe school groep 1 t/m uur t/m 8.45 uur 9 november 2015 Zakelijke ouderavond uur inloop uur start 4 december 2015 Sinterklaasfeest Let op: het programma van groep 1 t/m 4 duurt van 8.30 uur uur. Kinderen uit deze groepen kunnen dus om uur opgehaald worden. Wanneer dit lastig te organiseren is, kunnen de kinderen tot uur op school blijven. Geef dit graag van tevoren even door aan de leerkracht. Directiepraat Na een weekje herfstvakantie zijn we weer enthousiast en volop aan de slag! We zijn afgelopen maandag begonnen met ons project Oude school versus Nieuwe school en ook de actie is inmiddels opgestart. De eerste spulletjes van de groepen 1/2 zijn al geprijsd en ingeleverd in de doos bij de ingang van de kleutergroepen. Studiemiddag - Volgende week maandagmiddag hebben we opnieuw een studiemiddag. We hebben dan eerst een bijeenkomst over BLP. We gaan het hebben over de leerspier Veerkracht. OBS De Toekan Weemeweg 14 Postbus AD Oosterwolde Tel.nr.: of Mailadres: info@obsdetoekan.nl Website:

2 Deze leerspier heeft vooral te maken met het emotionele aspect van het leren. Om goed te leren moeten kinderen het vermogen ontwikkelen door te zetten, doortastend te zijn, maar ook om veerkracht te tonen. Ze moeten als het ware opgeslorpt raken door het leren. Kinderen moeten leren om te gaan met frustraties wanneer iets nog niet lukt door geduldig te zijn, vragen te stellen, nieuwsgierig te zijn, maar ook plezier te halen uit nieuwe uitdagingen. Al dat wat we leren over BLP kunnen we meenemen in de wijze waarop we onze lessen geven binnen de groepen, echter gebruiken we de informatie ook om te reflecteren op ons eigen handelen en onze eigen persoonlijke leerdoelen. Dat geldt voor de leerkrachten, maar ook voor de intern begeleiders en mijzelf als directeur. Kortom, BLP zet dus een heel schoolteam in beweging! Na deze bijeenkomst gaan we met elkaar spreken over een rijke, krachtige en betekenisvolle leeromgeving. Hoe ziet deze eruit? Wat zien we daarvan op dit moment terug binnen onze school en groepen? Op welke wijze willen we straks vormgeven aan onze nieuwe lokalen? We houden u op de hoogte! Tot slot zijn ook de Sinterklaas en Kerstcommissie weer actief. De klok is weer een uur verzet en daarmee de donkere dagen weer in aantocht. Een gezellige periode in het schooljaar! Fancy Hoekstra Project Oude school versus Nieuwe school - schrijven met een kroontjespen. Best nog wel lastig om geen vlekken te maken tijdens het schrijven! Inloopmoment Oude school versus Nieuwe school Op vrijdagmorgen 6 november tussen 8.15 uur en 8.45 uur staan de deuren van de groepen 1 t/m 6 open om een kijkje te nemen naar wat we zoal gedaan hebben aan het project Oude school versus Nieuwe school. Groep 7 gaat aan de slag met een echte radio-uitzending. Zodra bekend is wanneer deze wordt uitgezonden, laten wij u dat weten! Groep 8 gaat aan de slag met het maken van een film. De film zal op een later moment getoond worden. Ook u bent dan van harte welkom de film te komen bekijken!

3 QR Codes Tot nog toe zijn er geen kinderen geweest die mij over de inhoud van de QR Codes hebben verteld. Ik zal een handje helpen! Ga naar de App-store en download daar een QR Code scanner. Wanneer je zoekt op i-nigma krijg je een prima te gebruiken QR Code scanner. Open de scanner en scan de QR Code. Vervolgens verschijnt er op het beeldscherm een zin/tekst/woord. Soms vraagt de scanner Go online?, dan geeft de QR Code een verwijzing naar een website of webpagina. Wanneer je dan op Go online klikt, gaat de scanner naar de website/webpagina. Ik ben benieuwd welke leerlingen hiermee aan de slag gaan! Zakelijke ouderavond U komt toch ook?! Op maandagavond 9 november zal de zakelijke ouderavond georganiseerd worden. Tijdens deze avond zullen zowel de MR als de OV zichzelf presenteren en verantwoorden middels een jaarverslag. Daarnaast zullen er ook een aantal onderwerpen vanuit school worden toegelicht. O.a. zal het door de gemeenteraad akkoord bevonden verkeersplan worden gepresenteerd. Tijdens de zakelijke ouderavond is er alle gelegenheid om vragen te stellen aan de MR, de OV, maar ook aan school zelf! We hopen u dan ook allen te mogen verwelkomen deze avond! Let op!!! Inloop: uur (starten om uur) Locatie: Grand Café Stellinghaven Heel graag zouden we willen weten of u aanwezig zult zijn deze avond i.v.m. de voorbereiding van de catering. U kunt ons dit laten weten door een mailtje te sturen naar info@obsdetoekan.nl. Alvast dank hiervoor!

4 Nieuws vanuit de luizenbrigade Hoofdluis Helaas zijn er momenteel weer meerdere leerlingen die last hebben van hoofdluis. Hoofdluis verspreidt zich makkelijk, omdat leerlingen vaak bij elkaar zijn. Het maakt niet uit hoe schoon uw kind is. Elk kind kan hoofdluis krijgen. Hoofdluis is hardnekkig! Het luizenprobleem grijpt snel om zich heen omdat hoofdluizen zich snel voortplanten. Het is daarom belangrijk om snel iets te doen, voordat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt en kinderen elkaar blijven besmetten. Wat kunt u zelf doen tegen hoofdluis? Luis in uw haar? Kammen maar! Als uw kind hoofdluis heeft, is het advies het haar gedurende twee weken dagelijks te kammen met een netenkam. Het netenkammetje is de meest vriendelijke methode voor het haar van uw kind. Eventueel kan het kammen gecombineerd worden met een antihoofdluismiddel. Wanneer u de haren inzeept met azijn en crèmespoeling en dit vervolgens 15 minuten laat intrekken, kamt u de luizen/neten er eenvoudig uit. Verder is het belangrijk om ook uzelf en anderen te controleren. Vroeger werd aangeraden alles op 60 graden te wassen wat uw kind in de voorafgaande 48 uur had gebruikt, bijvoorbeeld beddengoed, jas, kleding, sjaal, muts, knuffelberen, enzovoort. Dit blijkt niet nodig te zijn. Dagelijks kammen met een netenkam gedurende twee weken is voldoende. Tips om hoofdluis te voorkomen en snel te behandelen - Controleer regelmatig het haar van uw kind en van uzelf. - Kammen en borstels ontsmetten, uitkoken of weggooien. Leen ook geen kammen, borstels of mutsen uit. Filmpje: Luis in je haar? Kammen maar! Het filmpje geeft uitleg over hoofdluis en hoe je hoofdluis kunt bestrijden en is te vinden op Werkzaamheden woningen tegenover de Boekhorsterweg Vanaf a.s. donderdag 29 oktober zullen er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de woningen aan de overzijde van de Boekhorsterweg. Het gaat hier om de 3 bouwblokken van 2 lagen hoog. De totale werkzaamheden zullen ongeveer 6 weken duren afhankelijk van de weersomstandigheden. De werkzaamheden zullen enige overlast geven in de vorm van o.a.: - Vrachtauto s die komen laden en lossen - Mobiele bouwkraan op een van de parkeerplaatsen - Containers die geplaatst worden op de parkeerplaatsen - Hekken die geplaatst worden Wij hebben de toezegging van het Bouwbedrijf dat zij hun uiterste best doen om de overlast zoveel mogelijk te beperken!

5 actie Daisy Breddels, moeder van Link en eigenaar van het, heeft bij ons het voorstel neergelegd om samen een actie op te pakken, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt voor school. Ondanks we net de Sponsorloop en de Fancy Fair achter de rug hebben, zouden we als schoolteam graag gebruik maken van haar voorstel. Dit aangezien we in het voorjaar naar ons nieuwe gebouw verhuizen en nog wel het een en ander op ons wensenlijstje staat. Zaken waar school niet direct gelden voor kan reserveren en zaken die niet meegenomen worden in de bouw van het nieuwe gebouw. Even een voorbeeld ter verduidelijking: We krijgen wel in zijn geheel nieuw meubilair (tafeltjes, stoelen, kasten, bureaus, etc), maar de kleuterjuffen geen nieuwe poppenhoek. Uiteraard hebben zij wel de wens straks in de nieuwe school ook een nieuwe poppenhoek te hebben. Zo zijn er op het gebied van inrichting in alle groepen wel wensen. Ging de opbrengst van de Sponsorloop en de Fancy Fair naar de realisatie van het nieuwe schoolplein. De opbrengst van deze actie gaat in zijn geheel naar een aantal extra s in de inrichting van ons nieuwe schoolgebouw. Wat houdt de actie precies in: De gehele maand november staan er twee kramen in het ter beschikking voor school. De opbrengst van al dat wat verkocht wordt in de beide kramen is voor school. Wat vragen we van u en de kinderen: We zouden alle kinderen willen vragen iets mee te nemen wat verkocht mag worden in de kraam. Denk hierbij aan speelgoed, woonaccessoires, gebruiksvoorwerpen (geen kleding), eigenlijk alles wat goed te verkopen is. Het mag nieuw, maar we gaan uit van tweedehands spulletjes. Wat is de planning: 2 t/m 6 november spulletjes van groep 1/2 staan in het 9 t/m 13 november spulletjes van groep 3/4 staan in het 16 t/m 20 november spulletjes van groep 5/6 staan in het 23 t/m 27 november spulletjes van groep 7/8 staan in het

6 In de week voorafgaand aan de verkoop komt er bij het lokaal van uw kind een doos te staan waar u samen met uw kind het artikel kunt prijzen en inleveren. U bedenkt als ouder samen met uw kind een prijsje voor het artikel! 26 t/m 30 oktober de groepen 1/2 spulletjes prijzen en inleveren 2 t/m 6 november de groepen 3/4 spulletjes prijzen en inleveren 9 t/m 13 november de groepen 5/6 spulletjes prijzen en inleveren 16 t/m 20 november de groepen 7/8 spulletjes prijzen en inleveren Alle spullen komen in een kraam van het te staan, daar kunnen bezoekers van de winkel deze spullen kopen. Zelf kun je natuurlijk ook altijd even gaan kijken! De opbrengst van de verkoop is online te volgen. Elke avond wordt de opbrengst bijgewerkt op de site van het Overgebleven spullen komen tot 11 december in Stellinghaven te staan. Daar richten we een kleine kraam in en kunnen de spullen nog gekocht worden door bezoekers van het verzorgingstehuis. Wat doen we met de spullen die na 5 december niet verkocht zijn? Afhankelijk van wat u als ouder heeft aangegeven, krijgt u of het artikel weer terug, of het artikel wordt gedoneerd aan een Goed Doel. Wij begrijpen heel goed dat dit een derde actie op rij is. Toch hopen wij dat u allen een artikel beschikbaar wilt stellen voor de verkoop! Alvast dank daarvoor!

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 3. In dit nummer Agenda Directiepraat BLP Building Learning Power Bouw

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 3. In dit nummer Agenda Directiepraat BLP Building Learning Power Bouw Schooljaar 2015-2016 03-09-2015 Nummer: 3 In dit nummer Agenda Directiepraat BLP Building Learning Power Bouw HET TOEKANNIEUWS Dopjesactie/pennenactie Fancy Fair Met 30 km TSO inventarisatie Agenda 2014-2015

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2014-2015 20-08-2015 Nummer: 2

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2014-2015 20-08-2015 Nummer: 2 Schooljaar 2014-2015 20-08-2015 Nummer: 2 HET TOEKANNIEUWS In dit nummer Agenda Directiepraat Verkeer Informatie - inloopavond Vakantieregeling Luizencontrole Typecursussen Kek-project De oude school versus

Nadere informatie

Aalayah Otter wordt op 24 maart 4 jaar! Kim Vos op 27 maart en Leejay Creutzburg op 4 april!

Aalayah Otter wordt op 24 maart 4 jaar! Kim Vos op 27 maart en Leejay Creutzburg op 4 april! - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2015-2016 22-03-2016 Nummer: 17 In dit nummer - Agenda - Luizenpluizers gezocht - Trakteren - Directiepraat - Open Avond - Schoolfotograaf - Schoolreisjes - Korfbal en schoolvoetbal

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 17. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Schoolreisjes - GVO/HVO - Schoolfotograaf

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 17. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Schoolreisjes - GVO/HVO - Schoolfotograaf HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 15-05-2017 Nummer: 17 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Schoolreisjes - GVO/HVO - Schoolfotograaf - Rode Loper Loop - Klankbordbijeenkomst - Activiteiten in

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 06

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 06 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 29-10-2018 Nummer: 06 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Talentencircuit - BOON zoekt vrijwilligers - Wecycle - Nationaal Schoolontbijt -

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 16. In dit nummer - Agenda - Kinkhoest - Directiepraat - Open Avond.

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 16. In dit nummer - Agenda - Kinkhoest - Directiepraat - Open Avond. - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2015-2016 08-03-2016 Nummer: 16 In dit nummer - Agenda - Kinkhoest - Directiepraat - Open Avond Agenda 2015-2016 14 maart 2016 Start Project Zwerfafval 21 maart 2016 Studiemiddag

Nadere informatie

Wecycle inzamelingsactie

Wecycle inzamelingsactie HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2017/2018 19-09-2017 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - BLP - Nieuwe leerlingen - Leergeld - Jantje Beton - Activiteitenlijst - Fietsen op de stoep en parkeren

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2017/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2017/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2017/2018 20-02-2018 Nummer: 13 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP - MR Jaarverslag - Fancy Fair Agenda 2017-2018 24 februari 2018 Start voorjaarsvakantie

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 01

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 01 - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 30-08-2016 Nummer: 01 In dit nummer - Agenda - WC - gebruik - Directiepraat - Fancy Fair - Klankbordbijeenkomst - Binnenkomst groepen - Koptelefoons - Informatie

Nadere informatie

Let op: De studiemiddag op 18 februari is komen te vervallen! De kinderen verwachten wij deze middag gewoon op school..

Let op: De studiemiddag op 18 februari is komen te vervallen! De kinderen verwachten wij deze middag gewoon op school.. HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2015-2016 19-01-2016 Nummer: 12 In dit nummer - Agenda - Handige timmervaders/opa s - Directiepraat - Klankbordbijeenkomst - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken Agenda

Nadere informatie

Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 10-12-2018 Nummer: 09 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP - Kerstfeest - Kerststukjes maken Agenda 2018-2019 12 november 2018 19 april

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 14

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 14 Schooljaar 2015-2016 23-02-2016 Nummer: 14 HET TOEKANNIEUWS In dit nummer - Agenda - Kosteloos materiaal verzamelen - > Afvalproject - Directiepraat - Leegverkoop locatie Schapekamp 18 - Gymrooster - Open

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 01

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 01 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 20-08-2019 Nummer: 01 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Omgekeerde oudergesprekken - Website: vakantieregeling/gymrooster - Parkeren rondom

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 03

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 03 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 10-09-2019 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Omgekeerde oudergesprekken - Discofeest - Donkere dagen feest! - Klankbordbijeenkomst

Nadere informatie

Protocol hoofdluisbestrijding Bs De Beekgraaf

Protocol hoofdluisbestrijding Bs De Beekgraaf Protocol hoofdluisbestrijding Bs De Beekgraaf Hoofdluis is een probleem en vooral op plekken waar veel kinderen bij elkaar komen. We kunnen dit alleen bestrijden als we allemaal eraan werken en erin geloven.

Nadere informatie

Nieuws uit de groepen

Nieuws uit de groepen Welkom Stijn Heesterman is op 1 november 4 jaar geworden en zit sinds kort in groep 1/2C. Stijn, we wensen je een hele fijne en leerzame tijd op obs De Veenvlinder! Nieuws uit de groepen Groep 8: Oud-leerlingen

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 02

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 02 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 27-08-2019 Nummer: 02 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Omgekeerde oudergesprekken - Gymrooster - Wecycle - Klankbordbijeenkomst - Inloopavond

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 06

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 06 - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 15-11-2016 Nummer: 06 In dit nummer - Agenda - Vrijwillige ouderbijdrage - Wist u dat? - Sinterklaas - Oproep beeldscherm - Directiepraat - AH Actie - Juf Froukje

Nadere informatie

OBS De Watermolen Molenwerf 3 1541WR Koog aan de Zaan 075-6352239 info@obsdewatermolen.nl www.obsdewatermolen.nl Twitter @obsdewatermolen Skype

OBS De Watermolen Molenwerf 3 1541WR Koog aan de Zaan 075-6352239 info@obsdewatermolen.nl www.obsdewatermolen.nl Twitter @obsdewatermolen Skype OBS De Watermolen Molenwerf 3 1541WR Koog aan de Zaan 075-6352239 info@obsdewatermolen.nl www.obsdewatermolen.nl Twitter @obsdewatermolen Skype directie.obsdewatermolen Hoofdluis, het kan iedereen overkomen.

Nadere informatie

OBS De Watermolen Molenwerf WR Koog aan de Zaan Skype

OBS De Watermolen Molenwerf WR Koog aan de Zaan Skype OBS De Watermolen Molenwerf 3 1541WR Koog aan de Zaan 075-6352239 info@obsdewatermolen.nl www.obsdewatermolen.nl Twitter @obsdewatermolen Skype directie.obsdewatermolen Hoofdluis, het kan iedereen overkomen.

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 24-01-2017 Nummer: 10 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - Opvang tijdens de 10 minuten gesprekken - Oudergesprekken

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 27 november 2015 Ma 30 Di 1 Woe 2 Do 3 Vrij 4 Za 5 Sinterklaas Oud Papier

Nadere informatie

Inleiding. Vragen en/ of opmerkingen

Inleiding. Vragen en/ of opmerkingen Inleiding Op dit moment zijn er geen kinderen met hoofdluis maar het kan altijd gebeuren dat de hoofdluis weer eens de kop op steekt. Ook uw kind kan er last van hebben. Dit hoeft op zich geen drama te

Nadere informatie

Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 15-01-2019 Nummer: 11 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Leerlingenraad - Doorgaande lijn taal en lezen - Jantje Beton en de weeskinderen

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 03

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 03 - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 28-09-2016 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Leerlingenraad - 10 minuten gesprekken - Directiepraat - Klankbordbijeenkomst - Even voorstellen - Kinderboekenweek

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 14. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 14. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 05-03-2019 Nummer: 14 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren - Schoolreizen - VZ-jes actie - Klankbordbijeenkomst Agenda 2018-2019 15

Nadere informatie

Hoofdluis-Protocol Basisschool OBS Samsam

Hoofdluis-Protocol Basisschool OBS Samsam Hoofdluis-Protocol Basisschool OBS Samsam Het team (de luizenpluizers). Het luizenpluis- team werkt onder supervisie van de werkgroep luizen. Het team bestaat uit een aantal enthousiaste ouders/ verzorgers.

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol Versie februari 2019

Hoofdluisprotocol Versie februari 2019 Hoofdluisprotocol Versie februari 2019 Inhoudsopgave 1. Hoe te handelen bij hoofdluis... 3 2. Hoofdluisouders... 3 3. School... 4 4. Ouders... 4 Versie februari 2019 pagina 2 van 6 1. Hoe te handelen bij

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2018/2019 18-09-2018 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Kinderboekenweek Agenda 2017-2018 24 en 26 september 2018 Omgekeerde oudergesprekken

Nadere informatie

Luizenprotocol September 2010

Luizenprotocol September 2010 Luizenprotocol September 2010 Luizenprotocol OBS de Kiezel en de Kei Preventief Ieder nieuw schooljaar wordt aan de ouders gemeld dat zij het protocol hoofdluis kunnen vinden en downloaden via de website

Nadere informatie

Kwekkeveld nieuws april 2019

Kwekkeveld nieuws april 2019 Kwekkeveld nieuws april 2019 Beste ouder(s), verzorger(s), Deze keer wil ik u meenemen in de dagelijkse bezigheden van een directeur. Want u ziet mij vaak rondracen in het gebouw, op weg naar. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Hoofdluis is erg besmettelijk. Hoe eerder je het constateert, hoe beter. De inhoud van dit thema: 2 Hoofdluis, wat is het en hoe herken je het?

Hoofdluis is erg besmettelijk. Hoe eerder je het constateert, hoe beter. De inhoud van dit thema: 2 Hoofdluis, wat is het en hoe herken je het? DC 10 Hoofdluis 1 Inleiding Dit thema gaat over hoofdluis. Het kan zijn dat je bij het verzorgen van haren, kleine wondjes op de hoofdhuid van een cliënt ziet. Misschien klaagt een cliënt over jeuk op

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

Behandeling van hoofdluis

Behandeling van hoofdluis Behandeling van hoofdluis Hoofdluizen en neten Hoofdluizen zijn kleine beestjes van zo n twee à drie millimeter groot. Ze zijn grauwgrijs tot donkerbruin van kleur. Ze zitten het liefst op het haar van

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 In deze nieuwsbrief o.a.: Bingo-avond groepen 4 t/m 8 Bij Weet u dat informatie over kledinginzameling (Reshare) en rapport/portfolio Nog een paar kinderen gezocht voor de schoolzwemkampioenschappen!

Nadere informatie

Schooljaar Nummer: 5 Dinsdag 21 oktober 2014

Schooljaar Nummer: 5 Dinsdag 21 oktober 2014 Schooljaar 2014-2015 Nummer: 5 Dinsdag 21 oktober 2014 In dit nummer Agenda Directiepraat Kledingactie Klassenouders Gymrooster Melkgeld Vrijwillige ouderbijdrage Agenda 2014-2015 3 t/m 9 november 2014

Nadere informatie

Nummer oktober 2016

Nummer oktober 2016 Nummer 07 24 oktober 2016 Agenda 25 oktober Zakelijke ouderavond MR 19:30-21:30 uur 28 oktober Fietslichtcontrole groep 3 t/m 8 11 november Sint Maarten 14 18 november 10 minuten gesprekken groepen 1 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Week 35

Nieuwsbrief 1 Week 35 Nieuwsbrief 1 Week 35 Na een hectische week, mocht het team van 't Groenland gistermiddag gelukkig de kinderen verwelkomen op school. Misschien heeft u als ouder(s) ook al een kijkje kunnen nemen. Mocht

Nadere informatie

locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013

locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013 KlimtorenNieuws locatie Zomerweg groep 1-4 tel. 472785 - locatie Kerkstraat groep 5-8 tel. 473004 info@deklimtorendrempt.nl nr. 3 01-10-2013 In dit nummer: Informatieavonden Website Schoolfruit Schoolmelk

Nadere informatie

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 6 maart 2015. De nieuwsbrief staat ook op onze site www.kompasassen.nl. Mailadressen De ouders die hun mailadres

Nadere informatie

Protocol Hoofdluis Stichting Kinderopvang Oud Gastel. Voor u ligt het protocol Hoofdluis welke is afgeleid van de informatie van de GGD en het RIVM.

Protocol Hoofdluis Stichting Kinderopvang Oud Gastel. Voor u ligt het protocol Hoofdluis welke is afgeleid van de informatie van de GGD en het RIVM. Protocol Hoofdluis Stichting Kinderopvang Oud Gastel Voor u ligt het protocol Hoofdluis welke is afgeleid van de informatie van de GGD en het RIVM. 1. Algemene informatie 1.1. Wat is hoofdluis? 1.2. Hoe

Nadere informatie

Hoofdluis is erg besmettelijk. Hoe eerder je het constateert, hoe beter. De inhoud van dit thema: 2 Hoofdluis, wat is het en hoe herken je het?

Hoofdluis is erg besmettelijk. Hoe eerder je het constateert, hoe beter. De inhoud van dit thema: 2 Hoofdluis, wat is het en hoe herken je het? DC 49 Hoofdluis 1 Inleiding Veel kinderen hebben hoofdluis. Op de meeste scholen is het een hardnekkig probleem: luizen zijn vrijwel niet uitroeibaar. Klaagt een kind over jeuk op zijn hoofd en zie je

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 12. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 12. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 29-02-2019 Nummer: 12 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Rapportgesprekken - Talentmoment - Klankbordbijeenkomst Agenda 2018-2019 23 januari

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT

U I T D E S C H O O L GEKLAPT U I T D E S C H O O L GEKLAPT S e p t e mb e r 2 0 1 6 Geachte ouders, Voor de maand september zijn de volgende data van belang: - dinsdag 20 september (maandag 12 september is komen te vervallen) Dinsdag

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 06 11-11-2014 In dit nummer: Formatie 1 jaar Klimtoren Personele

Nadere informatie

Luizeninformatie! INFORMATIE HOOFDLUIS

Luizeninformatie! INFORMATIE HOOFDLUIS Luizeninformatie! INFORMATIE HOOFDLUIS Schrikt u er ook zo van als er weer luizen zijn gesignaleerd op school? Helaas.. iedereen kan luizen krijgen, het heeft niets met hygiëne te maken. Wel is het zo

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief februari 2016 Bijlage: protocol sociale media en internetgebruik Nieuwsbrief februari Website: Zoals u misschien al heeft gezien zijn er technische problemen met onze website. Wij waren al bezig met het laten ontwerpen

Nadere informatie

Fusie: Op dit moment zijn er nog geen verdere mededelingen te doen, betreffende de voorgenomen fusie.

Fusie: Op dit moment zijn er nog geen verdere mededelingen te doen, betreffende de voorgenomen fusie. TWISTVLIEDSCHOOL School voor Katholiek Primair Onderwijs Kwikstaart 44 46 Postbus 381 3640 AJ Mijdrecht Tel. 0297 256654 E mail: twistvliedschool@hetnet.nl TWIST INFO 31 e jaargang no 10 juli 2015 Fusie:

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 www.toverlaars.nl detoverlaars@stichtingleersaam.nl Info 3 - november 2018 Agenda NOVEMBER 1. OV 2. Groep 2 vrij 12. GMR 15. Schoolfotograaf

Nadere informatie

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 Beste ouders en kinderen, Obs Dijkerhoek, een dijk van een nieuwe school! Het is zover! Na ruim twee jaar is de nieuwbouw van Obs Dijkerhoek gerealiseerd.

Nadere informatie

Incasso Schoolzwemmen Speculaasactie Hoofdluis

Incasso Schoolzwemmen Speculaasactie Hoofdluis Nieuwsflits 27 oktober 2016 In deze nieuwsflits o.a.: Screenen motoriek Tevredenheidsmeting Kwink Incasso Schoolzwemmen Speculaasactie Hoofdluis Speelgoedbeurs Intocht Sinterklaas SIZ Twente Agenda: -

Nadere informatie

PROTOCOL Hoofdluis Januari 2016

PROTOCOL Hoofdluis Januari 2016 PROTOCOL Hoofdluis Januari 2016 Datum: januari 2016 Preventief Ieder nieuw schooljaar wordt aan de ouders gemeld dat zij het protocol hoofdluis kunnen vinden en downloaden via de website van de school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2; september 2019

Nieuwsbrief 2; september 2019 Nieuwsbrief 2; september 2019 Beste ouder(s) / verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief van september. We hopen u met deze berichten te informeren en te betrekken bij allerlei dingen die belangrijk zijn

Nadere informatie

Alle ruimte voor kennis en talent Jaargang 4 oktober 2017

Alle ruimte voor kennis en talent Jaargang 4 oktober 2017 Nieuwsbrief Twa Fjilden, onderwijsteam Joure Zuid Nieuwsbrief Alle ruimte voor kennis en talent Jaargang 4 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u een nieuwsbrief boordevol met praktische

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. https://www.oypo.nl/840da3391bfc4df2. Schooljaar2016/ Nummer: 22

HET TOEKANNIEUWS. https://www.oypo.nl/840da3391bfc4df2. Schooljaar2016/ Nummer: 22 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 18-07-2017 Nummer: 22 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Gymrooster - Schooltijden - Laatste schooldag - Wie zit waar volgend jaar? - Foto s Fancy Fair - Actiepunten

Nadere informatie

Luizenprotocol obs De Stroom

Luizenprotocol obs De Stroom Luizenprotocol obs De Stroom De Hoofdluis De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Hoofdluis bestrijden. het Uitkijck hoofdluis handboek, juli 2012

Hoofdluis bestrijden. het Uitkijck hoofdluis handboek, juli 2012 Hoofdluis bestrijden het Uitkijck hoofdluis handboek, juli 2012 Coördinator vanuit school Coördinator vanuit de oudergroep : Cora Wolswijk. : Inge Kromhout. In dit handboek leest u wat de werkwijze is

Nadere informatie

8 december 2016, Wetenswaardigheid. Beste kinderen, ouders en verzorgers,

8 december 2016, Wetenswaardigheid. Beste kinderen, ouders en verzorgers, 8 december 2016, Wetenswaardigheid Beste kinderen, ouders en verzorgers, Wat een gezellig en leuk sinterklaasfeest hebben we achter de rug. We kijken er met een tevreden gevoel op terug. En dan.staan de

Nadere informatie

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag 2017/2018 no.2 Inleiding In de eerste drie weken van dit nieuwe schooljaar hebben alle leerlingen, juffen, meesters en ook de Vliegerklas hun draai op school weer gevonden. Het is fijn om te zien en te

Nadere informatie

PROTOCOL. Hoofdluis oktober 2016

PROTOCOL. Hoofdluis oktober 2016 PROTOCOL Hoofdluis oktober 2016 Protocol Hoofdluis Datum: oktober 2016 Preventief Ieder nieuw schooljaar wordt aan de ouders gemeld dat zij het protocol hoofdluis kunnen vinden en downloaden via de website

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuw trappenhuis gaat open

Nieuwsbrief. Nieuw trappenhuis gaat open Nieuwsbrief Nieuw trappenhuis gaat open November 205 IN DIT NUMMER: Nieuw trappenhuis gaat open Werkzaamheden schoolplein Emmelijn, Tess en Timo verkopen tekeningen voor nieuwe schoolplein Sinterklaas

Nadere informatie

Hoofdluis onder controle! Hoofdluis is een vervelend probleem dat helaas op onze school ook voorkomt.

Hoofdluis onder controle! Hoofdluis is een vervelend probleem dat helaas op onze school ook voorkomt. Hoofdluis, onze afspraken op school Hoofdluis onder controle! Hoofdluis is een vervelend probleem dat helaas op onze school ook voorkomt. We hebben daarom een aantal afspraken waarmee we dit probleem willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Nummer februari 2016 (verschijnt 1x per twee weken) Nieuwe gymmaterialen.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm.  Nummer februari 2016 (verschijnt 1x per twee weken) Nieuwe gymmaterialen. Nieuwsbrief o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl Nummer 13 19 februari 2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: Nieuwe gymmaterialen Positief nieuws Facebook & Twitter Positieve resultaten Oversteekouder

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 11-02-2019 Nummer: 13 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren - Buurtsport in de voorjaarsvakantie - Schoolreisjes - Klankbordbijeenkomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 4 juli 2019

Nieuwsbrief 19 4 juli 2019 Nieuwsbrief 19 4 juli 2019 Vrijdag 19 juli vrij Vrijdagmorgen 19 juli is de afsluitende dag voor de zomervakantie. Omdat we nog reserve-uren hebben, kunnen we alle kinderen deze ochtend, als extraatje,

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 29, nummer 2 09-09-2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: We zijn weer begonnen! Info-avond Afscheid juf Wilma Sparen voor je school

Nadere informatie

Nieuwsbrief (1) augustus 2016

Nieuwsbrief (1) augustus 2016 Vakantie voorbij! We gaan weer beginnen! Tot ziens op school! Nieuwsbrief (1) augustus 2016 Maandagmiddag 29 augustus om 15.30 uur staan de koffie, de thee en de ranja klaar. Tijd om even bij te praten

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

Hallo Nummer 14. (schooljaar , 25 juni 2017 )

Hallo Nummer 14. (schooljaar , 25 juni 2017 ) Hallo Nummer 14 (schooljaar 2016-2017, 25 juni 2017 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Wat er speelt binnen de groepen Wat er speelt binnen de school Nieuws van de oudervereniging Nieuws

Nadere informatie

Ons protocol staat beschreven a.d.h.v. onderstaande 2 vergaderverslagen

Ons protocol staat beschreven a.d.h.v. onderstaande 2 vergaderverslagen Ons protocol staat beschreven a.d.h.v. onderstaande 2 vergaderverslagen Verslag startbijeenkomst luizenbrigade 1 e vergadering op maandag 27 oktober 2008. We hebben 8 luizenmoeders, in schooljaar 2008-2009

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Welkom. Geplande Schoolreisjes. Inspectiebezoek. Formatie

Welkom. Geplande Schoolreisjes. Inspectiebezoek. Formatie Weeknieuws nr.38 17 JUNI 2016 29 juni Modderdag groepen 1 en 2 1 juli Voorstelling groep 1/ 2 b en groep 4 8 juli Musical groep 8 16 juli t/m 28 Zomervakantie aug 30 sept Fancy Fair De data van dit schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief (2) september 2016

Nieuwsbrief (2) september 2016 Nieuwsbrief (2) september 2016 Welkom nieuwe leerlingen Nog maar net op school zijn Caitlyn Robijn, Vincent Hijmersma, Tess van Gangelen en Dirk Tillema. Wij wensen jullie allemaal een fijne tijd op De

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Start schooljaar

Nieuwsbrief. Start schooljaar Jaargang 26 Nr. 1 6 september 2018 Nieuwsbrief Belangrijke data: 7 september 18 Thai-boksen gr.8 10 september 18 MR/OR 12 september 18 Ontruimingsoefening 17 september 18 Zakelijke en informatieve ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Schooljaar , vrijdag 21 september 2018

Nieuwsbrief 2. Schooljaar , vrijdag 21 september 2018 Nieuwsbrief 2 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 21 september 2018 We groeien! Misschien heeft u het al gemerkt, we krijgen veel aanmeldingen. Daar zijn we trots op. Onze kleutergroepen zijn al aardig vol.

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 01. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren met de auto

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 01. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren met de auto HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2018/2019 03-09-2018 Nummer: 01 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren met de auto - Waar vind ik mijn klas het volgende schooljaar? - Waar parkeer

Nadere informatie

CBS De Mandebrink. Belangrijke data Start Tjong talent. Mandekrant schooljaar Datum:

CBS De Mandebrink. Belangrijke data Start Tjong talent. Mandekrant schooljaar Datum: Mandekrant schooljaar 2016-2017 Datum: 29-09-2016 CBS De Mandebrink Steegde 29, 8426 BZ Appelscha www.cbsdemandebrink.nl T: 0516 43 23 55 directeur: Vera te Winkel De afgelopen dagen is de herfst steeds

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Nationaal Schoolontbijt De kinderen ontbijten op school.

HET TOEKANNIEUWS. Nationaal Schoolontbijt De kinderen ontbijten op school. Schooljaar2017/2018 05-11-2017 Nummer: 06 HET TOEKANNIEUWS In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Verhuizingen - Nieuwe leerlingen - Stagiairs even voorstellen - Verkeersouders gezocht - Schoolschaken

Nadere informatie

01 december 2014 schooljaar nieuwsbrief 7

01 december 2014 schooljaar nieuwsbrief 7 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 01 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 7 Van de directie Weer een Lijstereens vol met leuke verhalen en informatie. De decembermaand

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Na de sponsorloop kunnen de kinderen het geld ophalen en inleveren op woensdag, donderdag of vrijdag.

Na de sponsorloop kunnen de kinderen het geld ophalen en inleveren op woensdag, donderdag of vrijdag. R.K. Basisschool Dr. Ariëns A. Brouwerstraat 4 Postbus 119 7480 AC HAAKSBERGEN 053-5722012 E mail: info@arienshbg.nl www.arienshbg.nl JUNI 2018 MEDEDELINGEN/NIEUWSBRIEF Informatie / data Dinsdag 19 juni

Nadere informatie

Schooljaar nr. 7. We zijn alweer een paar maanden aan het werk met de nieuwe methodes.

Schooljaar nr. 7. We zijn alweer een paar maanden aan het werk met de nieuwe methodes. Schooljaar 2017-2018 24-11-2017 nr. 7 S t a a l e n D a v i n c i We zijn alweer een paar maanden aan het werk met de nieuwe methodes. Iedereen begint eraan te wennen en ze bevallen heel erg goed. De leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda: Meester Dirk-Jan 40 jaar in het onderwijs! Uitnodiging. Voetpad. blz 1

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda: Meester Dirk-Jan 40 jaar in het onderwijs! Uitnodiging. Voetpad. blz 1 Nieuwsbrief De Zijlwijkschool Schaduwpad 1, 2371VX Leiden www.zijlwijk.pcsleiden.nl Nieuwsbrief nummer 2, 2014-2015 2 Denkt u er aan om geld mee te geven voor onze adoptiekinderen van Happy and Joy? Agenda:

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

5 dec Sinterklaasviering 22 dec Kerstviering uur 6 dec Studiemorgen, kinderen s

5 dec Sinterklaasviering 22 dec Kerstviering uur 6 dec Studiemorgen, kinderen s 2 december 2016 - nummer 4 Belangrijke data 5 dec Sinterklaasviering 22 dec Kerstviering 17.00-19.00 uur 6 dec Studiemorgen, kinderen s Kinderen s middags vrij! middags naar school!! 7 dec Inloopochtend

Nadere informatie

Weekbrief CBS De Til 20 t/m 26 november 2017 Week 47 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Weekbrief CBS De Til 20 t/m 26 november 2017 Week 47 Waarin een kleine school groot kan zijn! Weekbrief CBS De Til 20 t/m 26 november 2017 Week 47 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Belangrijke data 20 t/m 24 november: oudergesprekken na schooltijd, zelf inschrijven.

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 04. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 04. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 16-09-2019 Nummer: 04 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Kinderboekenweek - Jubileum Dirk - VZ- jes Agenda 2018-2019 16 en 18 september 2019

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 45 4 t/m 10 november 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 45 4 t/m 10 november 2018 Nieuwsbrief Week 45 4 t/m 10 november 2018 Van de directie Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van Peter Heidema, wethouder gemeente Ten Boer. Hij liet mij weten dat voor de Wieken i.p.v. de geplande

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 19. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Schoolreizen

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 19. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Schoolreizen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 20-05-2019 Nummer: 19 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Schoolreizen - Afscheid Arend en Marijke - Vakantieregeling - Formatie Agenda 2018-2019

Nadere informatie

Voor de aanpak van hoofdluis binnen de school hebben ouderwerkgroep en school de volgende stappen ontwikkeld.

Voor de aanpak van hoofdluis binnen de school hebben ouderwerkgroep en school de volgende stappen ontwikkeld. Stappenplan hoofdluisbeleid. Voor de aanpak van hoofdluis binnen de school hebben ouderwerkgroep en school de volgende stappen ontwikkeld. Inleiding. Hoofdluis is enorm besmettelijk, want hoofdluis verspreidt

Nadere informatie

samen met onze Kanjers

samen met onze Kanjers agenda Versieren Sint vrijdag 16 november Ouderavond Kanjertraining donderdag 22 november Surprises bovenbouw bekijken maandag 3 december Sinterklaasviering dinsdag 4 december Versieren Kerst OR donderdag

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL

NIEUWS UIT DE SCHOOL Regel van de maand De regel waar de komende maand extra aandacht aan besteden is: Problemen lossen wij met praten op. Afsluiting thema Middeleeuwen NIEUWS UIT DE SCHOOL Luizen Helaas, ze zijn er weer Wilt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 19 oktober 2018 Dag van de leerkracht Wat hebben jullie ons allemaal verwend, 5 oktober, op de dag van de leerkracht! Namens alle collega s en studenten wil

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. Basisschool De Borckeshof. welkom Kerstman! December

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. Basisschool De Borckeshof. welkom Kerstman! December NIEUWSBRIEF Agenda December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december Werkgroep Andere Tijden 9 december Basisschool De Borckeshof Techniek groep 7/8 (fiets mee) VO Voorlichtingsavond groep

Nadere informatie

Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool

Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool Het luizenprotocol van de H.M van Randwijkschool Het controleren: 1. De woensdag na elke vakantie wordt het haar van de kinderen op de aanwezigheid van hoofdluis gecontroleerd. 2. De controles worden grondig

Nadere informatie