Mechanisatie Polis. in samenwerking met

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mechanisatie Polis. in samenwerking met"

Transcriptie

1 Mechanisatie Polis in samenwerking met

2 Mechanisatie Polis

3 Voor u ligt de vernieuwde brochure over de COM Mechanisatie Polis. Deze exclusieve polis voor COM leden bestaat inmiddels al weer enige jaren en is het gevolg van een vruchtbare samenwerking tussen het COM en Wildschut Mr. Bolle Verzekeringen. Een samenwerking die ertoe heeft geleid dat er een specifiek op het mechanisatiebedrijf toegespitste verzekeringsproduct ontwikkeld is. Dat specifieke mechanisatiekarakter is essentieel gezien de uiteenlopende markt die door het huidige mechanisatiebedrijf bediend wordt. Van de agrarische sector tot de tuin-, park- en groenvoorzieningssector, van de melkwinningsector tot de industrie- en grondverzetsector. Een verzekeraar doet het goed op het moment dat hij de branche door en door kent, kennis heeft van de veelomvattende activiteiten die erin plaats vinden en een juiste inschatting kan maken van de risico s die daaraan verbonden zijn. Pas dan kan maatwerk worden geleverd en de juiste verzekeringscondities worden opgesteld die zijn afgestemd op uw mechanisatiebedrijf. Of het nu gaat om een aansprakelijkheidsverzekering voor landbouw- en motorvoertuigen of voor bedrijven; een cascoverzekering voor schade aan (landbouw)voertuigen van klanten of aan uw eigen handelsvoorraad; een ongevallen- of rechtsbijstandverzekering, waar het uiteindelijk om gaat is dat het goed afgestemd moet zijn op de praktijk van uw mechanisatiebedrijf. De COM Mechanisatie Polis is dat! Mechanisatie Polis U kunt terecht bij ons voor; Aansprakelijkheidsverzekering voor mechanisatiebedrijven Casco verzekering voor eigen landbouw en motorrijtuigen Drs.J.Bartlema Branche Manager COM Nieuwegein Casco verzekering voor schade aan landbouwvoertuigen van klanten Flexibele keuze Ook voor de ongevallen- & rechtsbijstands verzekering Aansprakelijk heidsverzekering De COM Mechanisatie Polis dekt vele bedrijfsrisico s. Uw adviseur van Wildschut - Mr. Bolle Verzekeringen brengt de risico s van uw bedrijf in kaart. U bekijkt samen met de adviseur welke maatregelen u treft, welke risico s u verzekert en welke risico s u zelf draagt.

4 Standaard verzekeringen Een ongeluk in uw bedrijfstak kan al snel in de papieren lopen. Schade aan een dure tractor of ingrijpend persoonlijk letsel heeft grote financiële gevolgen. Aan u de taak om de relatie met uw klanten en medewerkers goed te houden en te zorgen dat het werk gewoon doorgaat. Wildschut - Mr. Bolle ondersteunt u graag door u de financiële zorgen uit handen te nemen, met een aantrekkelijk verzekeringspakket speciaal voor COM Mechanisatiebedrijven. Dat bestaat standaard uit de Aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen, de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en de Cascoverzekering voor schade aan landbouw en motorrijtuigen van klanten. U kunt daarnaast kiezen uit aanvullende verzekeringen. Rubriek G1 - Aansprakelijkheidsverzekering voor landbouw en motorvoertuigen Wanneer een van uw medewerkers een testritje maakt met een zojuist gerepareerde tractor is het natuurlijk nooit uit te sluiten dat hij onderweg een aanrijding krijgt. Met als gevolg dat u voor de kosten moet opdraaien. De Aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen vergoedt schade die is veroorzaakt met of door een motorrijtuig. Dit geldt voor motorrijtuigen van uw mechanisatiebedrijf zelf én van uw klanten. De schade aan de landbouwvoertuigen van klanten valt onder een andere rubriek. Rubriek G2 - Aansprakelijkheidsverzekering voor landbouwmechanisatie bedrijven De Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven vergoedt de aansprakelijkheid van uw bedrijf voor schade aan personen en zaken van derden. Dit betreft schade veroorzaakt door: U en uw werknemers Huisgenoten, familie (tijdens werkzaamheden) voor het landbouwmechanisatiebedrijf en derden Bedrijfsgebouwen Dieren die de bedrijfsgebouwen bewaken Voordelen van de COM Mechanisatie Polis: Speciale premies voor COM leden Geen termijnopslag bij maand/kwartaal of half jaarlijkse betaling Aangepaste verzekerde hoedanigheid voor COM Mechanisatie bedrijven Ruime omschrijving van soorten objecten aangepast aan de branche Incidenteel uitlenen en verhuur zonder premie toeslag standaard meeverzekerd Aansprakelijkheid tot ,-- standaard verzekerd Incl.diverse (spontane) milieu schades Keuze in eigen risico bedragen Standaard meeverzekerd: Export Keuringswerkzaamheden Rubriek G4 - Cascoverzekering voor schade aan landbouwvoertuigen van klanten Uw personeel besteedt de grootste zorg aan elk voertuig dat de garage wordt binnengebracht. Maar er kan natuurlijk altijd iets fout gaan. Met schade aan het voertuig van uw klant tot gevolg. De Cascoverzekering voor schade aan landbouw en motorrijtuigen van klanten vergoedt zulke schade die ontstaat tijdens werkzaamheden in uw bedrijf. Ongeacht of u de veroorzaker bent, uw werknemers, uw meewerkende huisgenoten of familie leden.

5 Aanvullende verzekeringen Verzekert u uw bedrijf met de COM Mechanisatie Polis, dan sluit u automatisch de aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen, Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en een Cascoverzekering voor schade aan landbouw en motorrijtuigen van klanten. Daarmee zijn de belangrijkste risico s gedekt. Hebt u behoefte aan meer zekerheid, dan kunt u kiezen uit vier aanvullende verzekeringen. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over kosten van bijvoorbeeld schade aan uw eigen voertuigen of wanneer u een beroep wilt doen op rechtsbijstand. Voordelen van de aanvullende verzekeringen: Volledige cascodekking voor landbouw en motorrijtuigen jonger dan vijf jaar. No-claimkorting op de verzekering voor eigen (bestel) auto s en handelsvoorraad (landbouwvoertuigen) Deskundige hulp door DAS Rechtsbijstand Specialistisch advies

6 Rubriek G5 - Casco Voor eigen landbouw en motorrijtuigen (handels-voorraad) Naast de standaard Cascoverzekering voor schade aan motorrijtuigen van klanten, kunt u ook een Cascoverzekering voor uw eigen motorrijtuigen en uw handelsvoorraad afsluiten. Deze vergoedt schade aan uw eigen motorrijtuigen en handelsvoorraad, veroorzaakt door: Uzelf Uw vennoten, firmanten en bestuurders Echtgenoten van de bovengenoemde personen Uw werknemers, als u ze toestemming hebt gegeven om het landbouw en/of motorvoertuig te gebruiken. Rubriek G6 - Ongevallenverzekering De Ongevallenverzekering vergoedt de kosten bij overlijden en bij blijvende invaliditeit na een ongeval. Naast uzelf en uw werknemers zijn bij een ongeval ook de bestuurder en passagiers van een landbouw en/of motorrijtuig van de garage verzekerd. Rubriek G7 - Rechtsbijstandverzekering Soms komt juridische hulp goed van pas. Bij een schadeclaim van een klant bijvoorbeeld, of in geval van onenigheid over een garantiebepaling. Maar de kosten van een advocaat lopen al gauw hoog op. De Rechtsbijstandverzekering biedt uitkomst. Deze vergoedt onder meer: Het verhalen van door anderen veroorzaakte schade Het geven van juridische adviezen Schadeverzekering voor bestuurders De Schadeverzekering voor bestuurders vergoedt persoonlijke schade van de chauffeur die in uw opdracht een auto en/of landbouwvoertuig rijdt. De schadeverzekering voor inzittenden dekt de persoonlijke schade van de inzittenden (inclusief de bestuurder) van een van uw eigen landbouwvoertuigen of bestelauto s. Ongeacht de schuldvraag.

7 Technische specificatie In de standaardvoorwaarden is verzekerd de verzekeringnemer in zijn hoedanigheid van exploitatie van een: landbouw-, tuinbouw-, bosbouw, tuin&park mechanisatiebedrijf, Waaronder in ieder geval te verstaan het uitvoeren van: reparaties, onderhoudswerkzaamheden, constructiewerkzaamheden aan; verkoop en import van de verzekerde objecten. Onder constructiewerkzaamheden wordt verstaan het fabriceren, aanpassen en reviseren van machines. Alsmede het incidenteel bouwen van staalconstructies voor opstallen. In de voorwaarden wordt onder objecten verstaan: (landbouw)werktuigen, tractoren, tuin&parkmachines, heftrucks grondverzetmachines, en alle andere objecten waarin verzekeringnemer handelt, voor zover deze handel op enigerlei wijze te maken heeft met de gebruikelijke activiteiten in: landbouw, tuinbouw, bosbouw parkonderhoud en bewerking.

8 Matrix

9

10 Dit schema is een uittreksel, voor de juiste omschrijvingen, uitsluitingen kijk in de voorwaarden behorend bij de polis. Aan dit uittreksel kunnen geen rechten worden ontleend.

11 Gebouwen, bedrijfsmiddelen en mileuschade Schade aan uw pand en inventaris kan onvoorziene gevolgen hebben voor uw bedrijf. Hoe afhankelijk bent u bijvoorbeeld van uw automatisering? Uw adviseur van de Wildschut Mr. Bolle Verzekeringen maakt een grondige risicoanalyse van uw bedrijf en bepaalt welke risico s u kunt verkleinen met preventieve maatregelen tegen bijvoorbeeld brand en inbraak. Vervolgens stelt hij een verzekeringspakket samen dat past bij uw bedrijf. Bedrijfsgebouwenverzekering Vergoedt: schade aan het bedrijfsgebouw als gevolg van brand, ontploffing, blikseminslag, storm, inbraak en aanrijding. Jaarlijks wordt het verzekerde bedrag en de premie aangepast op basis van ontwikkeling van de bouwkosten. Gratis waardebepaling mogelijk: hiermee verzekert u zich van garantie tegen onderverzekering. U bent dus altijd goed verzekerd. Inventaris- en goederenverzekering Vergoedt schade aan goederen, inventaris, gelden waardepapieren als gevolg van brand, ontploffing, blikseminslag, storm, inbraak, aanrijding, wateroverlast, gewelddadige beroving en afpersing. U kunt zaken meeverzekeren die u voor eigen rekening aan het huurpand heb laten aanbrengen, zoals een verwarmingsinstallatie. Bedrijfsschade Vergoedt: extra kosten die u maakt om de normale bedrijfswerkzaamheden voort kunnen zetten. Reconstructieverzekering Vergoedt: de kosten van herstel van uw bedrijfsadministratie, kosten voor reconstructie van gegevens in gegevens van computers en andere elektronische informatiedragers. Elektronicaverzekering Vergoedt: schade door vrijwel alle oorzaken aan elektronische apparaten en instalaties. Extra optie: Dekkingsgebied uitbreiden tot nederland of werelddekking. Milieuschadeverzekering Vergoedt: de saneringskosten na verontreiniging van bodem of water. Naast de eigen bedrijfslocatie zijn ook daaromheen liggende locaties meeverzekerd. Zorg- en inkomstenverzekering Materiële schade is natuurlijk niet het enige wat uw bedrijf kan overkomen. Een medewerker kan bijvoorbeeld langdurig ziek worden. Als werkgever bent u dan verplicht om de loonkosten twee jaar lang door te betalen. Verder kunt u uw personeel tegemoet komen met een collectieve ziektekostenverzekering of een pensioenverzekering. Meer weten over de zakelijke verzekeringen? Wildschut Mr. Bolle Verzekeringen kan u er alles over vertellen.

12 Voordelen van verzekeren met de COM Mechanisatie Polis Verzekeringen optimaal op elkaar afgestemd Uitgebreide risicoanalyse Snelle schadeafhandeling Geen polis- en mutatiekosten Geen toeslag bij termijnbetaling Gratis waardevaststelling, de COM Mechanisatie Polis biedt u een gratis waardevaststelling voor gebouwen, inventaris en roerende zaken. Voor gebouwen, huurdersbelang en inventaris krijgt u na deze waarde vaststelling garantie tegen onderverzekering. Voor handelsgoederen krijgt u 30% overdekking. Voordeelpakket bedrijven Gebouwen, bedrijfsmiddelen en milieuschade Bedrijfsgebouwenverzekering Inventaris- en goederenverzekering Reconstructiekostenverzekering Glasverzekering Elektronicaverzekering Computerverzekering Milieuschadeverzekering Bedrijfsschadeverzekering Eigen vervoerverzekering Schadeverzekering voor bestuurder als werknemer Aanvullende verzekeringen (niet in pakket) Goederentransportverzekering vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering Construction All Risks verzekering

13

14 Uw tussenpersoon: Wildschut Mr.Bolle Verzekeringen BV Bezoekadres : Leidseweg 93a, 3533 HA Utrecht Correspondentie : Postbus 8055, 3503 RB Utrecht Antwoordnummer 9302, 3500 ZC Utrecht Telefoon : Fax : Internet :