Dak en dakgoot. BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR. De Verbouwwijzer is een initiatief van

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dak en dakgoot. BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR. De Verbouwwijzer is een initiatief van"

Transcriptie

1 Dak en dakgoot De Verbouwwijzer is een initiatief van BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR Is uw dak of dakgoot toe aan vervanging? Grijp deze gelegenheid dan aan om iets extra s te doen met uw dak. Bijvoorbeeld isoleren, een dakterras aanleggen, een lichtkoepel plaatsen of een zonnepaneel aanbrengen. Deze Verbouwwijzer biedt u een compleet overzicht van de keuzes waarvoor u komt te staan wanneer u uw dak en dakgoot wilt vernieuwen. Zo bent u goed voorbereid op een gesprek met de aannemer. Dat is het begin van een verbouwing met meer resultaat.

2 De Verbouwwijzer Dak en dakgoot is een gezamenlijke uitgave van BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR. Het kwaliteitslabel BouwGarant is erop gericht de consument optimale zekerheid te bieden. Een onafhankelijke instelling controleert de BouwGarant-aannemer op tal van eisen inzake de bedrijfsvoering, kwaliteit en service aan de klant. Milieu Centraal is een landelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische en betrouwbare informatie biedt over mogelijkheden om in het dagelijks leven rekening te houden met energie en milieu. Vereniging Eigen Huis is een onafhankelijke consumentenorganisatie en belangenbehartiger voor huidige en toekomstige huisen appartementseigenaren. SBR is een kennisinstituut voor de bouwnijverheid, dat zich richt op bouwtechniek en bouwproces. SBR richt zich voornamelijk op de professionele bouwpartijen (aannemer, architect, adviseur) in de woning- en utiliteitsbouw. Verbouwwijzers worden ondersteund door het Platform Bewoners en Duurzaam Bouwen. Dit platform bestaat uit: KENNISNETWERK DUURZAAM WONEN

3 De eerste stappen Wensenlijst maken (zie Bespreken met de aannemer) Nagaan of aannemer, specialist aan kwaliteitseisen voldoet Referenties vragen Nagaan of aannemer, specialist ervaring heeft met gebruik van milieuvriendelijke materialen en energiebesparende maatregelen Checken vergunningplicht Budget bepalen / financiering regelen Rechtsbijstandsverzekering afsluiten (houdt rekening met wachttijd van 3 maanden) internet Uw verbouwing in goede handen Zoek een goede aannemer. Bij voorkeur één die kwaliteitsgaranties kan bieden. Een BouwGarant-aannemer biedt deze garanties (www.bouwgarant.nl). Werk uw plannen zoveel mogelijk uit voordat u een aannemer een offerte laat uitbrengen. Vraag eventueel bij een tweede aannemer ook een offerte aan. Maak met de aannemer duidelijke afspraken over eventuele kosten van het uitbrengen van de offerte. Energiebewust en comfortabel bouwen Rekening houden met het milieu kan u veel opleveren, zoals een comfortabele woning en geld in de portemonnee. Een milieubewuste keus hoeft niet duurder te zijn in aanschaf, en door energiezuinige maatregelen zal uw energierekening lager zijn dan voorheen. Wanneer u bij het vernieuwen van uw dakconstructie, dakbedekking of dakgoot rekening wilt houden met het milieu, is het belangrijk om bij het zoeken van een aannemer of specialist te informeren of hij ervaring heeft met het gebruik van milieuvriendelijke materialen en het toepassen van energiebesparende maatregelen. Bouwvergunning Wanneer u bouwkundige wijzigingen aan wilt laten brengen in of aan uw woning heeft u veelal een bouwvergunning nodig. Zo ook bij het veranderen van het dak. Wanneer u plannen hiertoe hebt, kijk dan op Overleg bij twijfel altijd met uw gemeente.

4 Bespreken met de aannemer Is reparatie dakbedekking mogelijk? Vervanging dakbedekking schuin dak: - materiaal - indien nodig: panlatten vervangen - optimale dakisolatie toepassen Gehele vervanging schuin dak: - materiaal - constructie - dakoverstek van 75 cm Nieuwe (top)laag plat dak op bestaande bedekking: - materiaal - details vernieuwen - zorg voor voldoende afschot Vervanging dakbedekking plat dak: - materiaal (minimaal verkleefd met ondergrond) - optimale dakisolatie toepassen - zorg voor voldoende afschot Dakisolatie: - schuin dak - plat dak - optimale energiebesparing - ventilatiemogelijkheden Dakgoot en regenpijp: - gebruik materialen die weinig of geen metalen afgeven - type dakgoot - benut regenwater (regenton) - check bij gemeente of gebruik bouwmetalen (als zink, lood, koper) is toegestaan Nu volgt een toelichting op enkele punten uit de lijst hiernaast. Meer informatie over isoleren en ventileren vindt u in de Verbouwwijzer Isoleren. Uitgebreidere informatie over het plaatsen van een dakraam of dakkapel vindt u in de Verbouwwijzer Dakraam en Dakkapel. Achterin deze folder en op vindt u verwijzingen naar meer informatie over de overige punten. Dakisolatie Het isoleren van het dak levert een grote energiebesparing op. Zeker als het gaat om een verwarmde zolder. U bespaart hiermee al gauw tientallen procenten op uw energierekening. Een schuin dak kan aan de binnen- of buitenzijde geïsoleerd worden. Wanneer er aan de buitenzijde, tussen de dakpannen en het dakbeschot, een dampremmende laag (een soort folie) zit, kunt u alleen aan de buitenzijde isoleren. Isoleert u dan toch aan de binnenzijde dan bestaat het risico op vochtproblemen, met als uiteindelijk resultaat houtrot in de dakconstructie. Is deze laag niet aanwezig dan is isoleren aan de binnenzijde mogelijk. Gebruikt u de zolder alleen als bergruimte en is deze onverwarmd, isoleer dan de zoldervloer in plaats van het dak. Platte daken moeten bij voorkeur aan de buitenzijde worden geïsoleerd. Op (trefwoord: dakisolatie) krijgt u advies op maat over uw mogelijkheden. Ook kunt u uitrekenen wat uw investeringen en besparingen zullen zijn. Dakgoot en regenpijp Pas bij voorkeur buiten de gevel hangende goten toe. Met dit type dakgoot is het risico van schade door lekkage en warmteverlies door koudebruggen het kleinst.

5 Gebruik voor dakaansluitingen, dakgoten en regenpijpen materialen die weinig of geen metalen afgeven aan het regenwater. Voorbeelden hiervan zijn (gerecyclede) kunststoffen, aluminium of andere metalen die behandeld zijn met een coating. Meer informatie vindt u op (trefwoord: dakgoot). Zonne-energie Het gebruik van zonne-energie bespaart fossiele brandstoffen zoals aardgas en aardolie. Bij de verbranding van deze brandstoffen komen schadelijke stoffen vrij. Meer zonne-energie betekent dus minder schadelijke stoffen. Met zonnepanelen maakt u uw eigen (gratis) elektriciteit; met een zonneboiler (en zonnecollector) uw eigen warme water. Uw elektriciteits- en gasmeter gaan langzamer draaien. Op dagen dat de zon minder fel schijnt, zorgt een warmwatertoestel voor verwarming van het water uit de zonneboiler. U zult dus niet zomaar onder een koude douche staan. Meer informatie over zonne-energie en de verschillende systemen vindt u op (> duurzame energie). Voor plaatsing van een zonnepaneel of zonnecollector kan een vergunning nodig zijn. Kijk op of dit in uw situatie nodig is. internet (> dakisolatie ; > dakgoot) (> duurzame energie) (vervolg) Dakterras: - constructie voldoende sterk i.v.m. gewicht - drainagetegels of vlonders - reling tenminste 1 meter hoog - goede afwateringsmogelijkheden Lichtkoepel of lichtstraat bij plat dak: - plaats en afmeting - kies dubbelglas of dubbelwandig kunststof - kies veiligheidsglas - inbraakveilige montage Zonne-energie: - zonneboiler voor warm water: welk type? - is cv-ketel geschikt voor naverwarming? - plaats zonnecollectoren, -boilervat en installatie - zonnepanelen voor elektriciteit: welk type? - extra aansluitingen, groepen of andere meter nodig? - plaats elektrische aansluiting en dakdoorvoer Afwerking: - wat doet u zelf en wat besteedt u uit? - materiaal boeiboord - binnenzijde dak: materiaal Afvoeren bouwafval Onderhoud = behoud: - onderhoud bestaande dakbedekking: wat en hoe vaak? - onderhoudschecklist downloaden van

6 Duidelijke afspraken Het contract Betalingsafspraken: - vaste aanneemsom - meer- en minderwerk - betaling in termijnen Verzekering aannemer: - uitgebreide CAR-verzekering - VerBOUWgarantie internet (>VerBOUWgarantie) Het contract Wanneer u met een aannemer overeenstemming bereikt, is het belangrijk om een gespecificeerd contract op te stellen. Hierin staat een uitgebreide werkbeschrijving met tekeningen, eventueel berekeningen, materiaalkeuze, tijdsduur en een prijsopgave. Wanneer u zelf werkzaamheden wilt uitvoeren, doe dit dan in goed overleg met de aannemer. Vereniging Eigen Huis heeft een standaard contract opgesteld, de Verbouwingsovereenkomst 1998 (www.eigenhuis.nl). Hierin staat ook beschreven wat de leveringsvoorwaarden zijn voor zowel de opdrachtgever als de aannemer. Met een BouwGarant-aannemer bent u ervan verzekerd dat alle afspraken zwart op wit staan, ook tussentijdse afspraken, bijvoorbeeld over meerwerk. Betalingsafspraken Bij verbouwingen is het gebruikelijk om met de aannemer vooraf een vaste aanneemsom af te spreken. De betaling gebeurt meestal in termijnen. Op (>VerBOUWgarantie) staan richtlijnen voor een betalingsregeling passend bij de aanneemsom. Het kan gebeuren dat er tijdens de verbouwing wijzigingen in het oorspronkelijke plan ontstaan. Vraag de aannemer vooraf om een schriftelijke prijsopgave van eventueel meerwerk, de gevolgen voor de bouwtijd en -kosten. Verzekering Informeer of de aannemer goed is verzekerd. Een uitgebreide CAR-verzekering (Construction All Risks) biedt dekking bij schade die tijdens de verbouwing wordt aangericht aan het werk zelf, aan uw andere eigendommen of aan (eigendommen van) derden. Een BouwGarantaannemer beschikt over een CAR- en aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast kunt u bij de BouwGarant-aannemer de VerBOUWgarantie afsluiten. Dit geeft zekerheid bij faillissement, kwalitatieve en constructieve gebreken.

7 Naast de verwijzingen in de tekst vindt u hieronder adressen voor meer informatie over de keuzes waarvoor u komt te staan bij uw verbouwing. Hier vindt u een toelichting op alle punten uit deze Verbouwwijzer. BouwGarant Op kunt u eenvoudig een aannemer in uw omgeving zoeken. Onderdeel van de website is de VerBOUWplanner, een handig hulpmiddel als u gaat bouwen of verbouwen. Ook kunt u hier de Verbouwingsovereenkomst 1998 downloaden. Milieu Centraal Rekening houden met het milieu kan u veel opleveren, zoals een comfortabele woning en geld in de portemonnee. Op (trefwoord: dak vervangen) leest u welke milieuvriendelijke materialen en energiebesparende maatregelen u kunt toepassen bij het onderhouden en vernieuwen van dak en dakgoot. Op de site leest u wat in uw situatie mogelijk is, en kunt u uitrekenen hoeveel u kunt besparen. Ministerie van VROM Op staat onder het thema Bouwen en verbouwen uitgebreide informatie over bouwregelgeving (bouwvergunningen en bouwtechnische eisen) en duurzaam verbouwen. Op de website vindt u ook informatie over het energieprestatieadvies (EPA). SBR Op (> Infobladen) vindt u technische achtergrondinformatie over verschillende bouwtechnische onderwerpen. Vereniging Eigen Huis Uitgebreide informatie over verbouwingen en onderhoud vindt u in de publicaties Verstandig Verbouwen, Eigen Huis en Onderhoud en Zolder verbouwen, en in de webpublicatie De bouwvergunning van Vereniging Eigen Huis. Op kunnen leden gratis de Verbouwingsovereenkomst 1998 downloaden. Tijdens de verbouwing en bij oplevering kunnen ze een bouwkundige keuring aanvragen. Leden kunnen ook gratis telefonisch advies inwinnen over bouwtechnische, juridische en financieel/fiscale zaken (tel ).

8 Dak en dakgoot In de reeks Verbouwwijzers zijn verschenen: Aanbouw Badkamer en keuken Dak en dakgoot Dakraam en dakkapel Indeling van de woning Isoleren Kozijnen Serre De Verbouwwijzers zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Ministerie van VROM. Deze Verbouwwijzer is u aangeboden door: 2006, BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR Ontwerp: Eric Mels Grafische Vormgeving, Hoorn; fotografie: Ruud Gort, Amsterdam

Isoleren. Wilt u een comfortabele en energiezuinige woning? Isoleren helpt! De isolatiematerialen moeten wel op de juiste manier worden aangebracht.

Isoleren. Wilt u een comfortabele en energiezuinige woning? Isoleren helpt! De isolatiematerialen moeten wel op de juiste manier worden aangebracht. Isoleren De Verbouwwijzer is een initiatief van BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR Wilt u een comfortabele en energiezuinige woning? Isoleren helpt! De isolatiematerialen moeten

Nadere informatie

Indeling van de woning

Indeling van de woning Indeling van de woning De Verbouwwijzer is een initiatief van BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR Een woning biedt vaak onverwachte mogelijkheden. Door de indeling te veranderen kan

Nadere informatie

energiebesparing Pak nu uw kans! Ook in een huurwoning kunt u tegenwoordig veel aanpassen. Overleg wel eerst met uw verhuurder.

energiebesparing Pak nu uw kans! Ook in een huurwoning kunt u tegenwoordig veel aanpassen. Overleg wel eerst met uw verhuurder. energiebesparing Energie besparen is niet moeilijk, als u weet waar u op moet letten. Bovendien maakt u uw huis een stuk comfortabeler door energiebesparende maatregelen. Pak nu uw kans! Ook in een huurwoning

Nadere informatie

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken Bespaar energie én bespaar op uw woonlasten

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken Bespaar energie én bespaar op uw woonlasten Een huis kopen? Een slim moment om aan energie te denken Bespaar energie én bespaar op uw woonlasten Een nieuwe woning, een nieuwe start. Misschien hebt u al wat op het oog of bent u nog aan het rondkijken.

Nadere informatie

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken

Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken Een huis kopen? Een slim moment om aan energiebesparing te denken 2 Een huis kopen? Een nieuwe woning, een nieuwe start. Misschien hebt u al wat op het oog of bent u nog aan het rondkijken. Hoe dan ook

Nadere informatie

Eenvoudig isoleren en snel geld besparen

Eenvoudig isoleren en snel geld besparen Woningvergroting Energiebesparing VvE-vergroting Eenvoudig isoleren en snel geld besparen Vergroot je woning Voor meer informatie kunt u vrijblijvend langskomen bij de Serviceorganisatie op de Apeldoornselaan

Nadere informatie

Met gemak energie besparen. Mijn energieplan. Energieadvies op maat. plaats hier de foto van het huis

Met gemak energie besparen. Mijn energieplan. Energieadvies op maat. plaats hier de foto van het huis Met gemak energie besparen. Mijn energieplan Energieadvies op maat plaats hier de foto van het huis Energieadvies op maat met Meer Met Minder HR++-glas of een voorzetraam? Een HR-ketel of slimmer stoken

Nadere informatie

Energiekrant. Ruim baan voor woningisolatie! Maak kans op gratis zonnepanelen! Kom naar de Energiemarkt op 16 en 17 september.

Energiekrant. Ruim baan voor woningisolatie! Maak kans op gratis zonnepanelen! Kom naar de Energiemarkt op 16 en 17 september. Energiekrant Deze uitgave wordt u aangeboden door de gemeente Rheden september 2011 In deze krant: Isoleren; Juist nu! Uw woning isoleren levert vaak meer op dan u denkt. Maar wat is isoleren precies en

Nadere informatie

Nieuws en informatie over investeren in energiebesparing door beleggers in woningen, appartementen en bedrijfspanden.

Nieuws en informatie over investeren in energiebesparing door beleggers in woningen, appartementen en bedrijfspanden. Energielijn voor verhuurders 0900-0170 EnergieKrant Samen energie besparen Nieuws en informatie over investeren in energiebesparing door beleggers in woningen, appartementen en bedrijfspanden. 03 Het ministerie

Nadere informatie

UW WONING IS UW THUIS, DUS AANPASSEN MAG

UW WONING IS UW THUIS, DUS AANPASSEN MAG De woning die u van Woningstichting Dinteloord (WSD) huurt, wilt u natuurlijk naar uw eigen smaak inrichten. U kiest zelf de vloerbedekking en de meubels. Maar misschien heeft u meer wensen op het terrein

Nadere informatie

De zon als warmtebron

De zon als warmtebron Alles wat u wilt weten over Zonneboilers De zon als warmtebron Op maat voor: Huishoudens De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Zonlicht is er in overvloed. Zelfs in Nederland is er genoeg zonlicht

Nadere informatie

Zonneboilers op maat voor huishoudens

Zonneboilers op maat voor huishoudens koud tapwater Zonneboilers op maat voor huishoudens Stap voor stap warm water van de zon De zon als warmtebron De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Zonlicht is er in overvloed. Zelfs in Nederland

Nadere informatie

Zonne-energie in de historische omgeving. Groene gids

Zonne-energie in de historische omgeving. Groene gids Zonne-energie in de historische omgeving Groene gids Overige groene gidsen of wegwijzers: Zonne-energieplannen en monumenten: wegwijzer voor vergunningverleners Zonne-energie en uw monument: wegwijzer

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over zonnepanelen. februari 2013

Veelgestelde vragen over zonnepanelen. februari 2013 Veelgestelde vragen over zonnepanelen februari 2013 Veelgestelde vragen over zonnepanelen april 2013 Inleiding Veelgestelde vragen over zonnepanelen Steeds meer mensen wekken zelf groene energie op met

Nadere informatie

Energie besparen, dat levert wat op!

Energie besparen, dat levert wat op! Midden in de Noordwijkse gemeenschap NWS presenteert Keuzemenu Energie besparen, dat levert wat op! Algemene informatie over energiebesparing: Er zijn vier manieren om energie te besparen: 1. Beperk het

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

Kwaliteit & Vertrouwen

Kwaliteit & Vertrouwen Kwaliteit & Vertrouwen www.bouwgarant.nl www.bouwgarant.nl BouwGarant Een bouwproject is een flinke investering. Dan wilt u zeker weten dat het goed komt. Bij een BouwGarant-aannemer kunt u rekenen op

Nadere informatie

Maatwerk Advies. Energie Prestatie. Woning: Javastraat 81-B te Amsterdam

Maatwerk Advies. Energie Prestatie. Woning: Javastraat 81-B te Amsterdam Maatwerk Advies Energie Prestatie Woning: Javastraat 81-B te Amsterdam Geïnspecteerd op: 29 augustus 2012 Rapportdatum : 5 september 2012 Versie : 1 Projectnummer : 001 Triodos Opdrachtgever: Triodos Bank

Nadere informatie

QUICKSCAN ENERGIEBESPARING

QUICKSCAN ENERGIEBESPARING QUICKSCAN ENERGIEBESPARING Dit document wordt u aangeboden door de gemeente Wormerland en Produbo. Contactpersoon: Ruud Kos Ruud@produbo.nl 0641862826 INHOUDSOPGAVE 1. Intro... 3 2. uitgangspunten... 3

Nadere informatie

Monumentaal wonen. gids voor eigenaren van een rijksmonument

Monumentaal wonen. gids voor eigenaren van een rijksmonument Monumentaal wonen gids voor eigenaren van een rijksmonument Informatie aangeboden door Nationaal Restauratiefonds, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de

Nadere informatie

Monumentaal wonen. gids voor eigenaren van een rijksmonument

Monumentaal wonen. gids voor eigenaren van een rijksmonument Monumentaal wonen gids voor eigenaren van een rijksmonument Informatie aangeboden door Nationaal Restauratiefonds, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de

Nadere informatie

Meer licht is meer ruimte Met een comfortabel binnenklimaat

Meer licht is meer ruimte Met een comfortabel binnenklimaat Duurzaam wooncomfort Meer licht is meer ruimte Met een comfortabel binnenklimaat Brochure 2010 www.velux.nl Duurzaamheid Duurzaam wooncomfort Pagina 4-5 Ventilatie en daglicht Pagina 5 State of the Art

Nadere informatie

HBN/informatiemap renovatie Dahliastraat e.o./versie 4-9-2012 0

HBN/informatiemap renovatie Dahliastraat e.o./versie 4-9-2012 0 HBN/informatiemap renovatie Dahliastraat e.o./versie 4-9-2012 0 Inhoudsopgave blz Inleiding 1 Bewonerswerkgroep renovatie en contactpersonen 1.1 Bewonerswerkgroep renovatie 1.2 Conctactpersoon Huurdersraad

Nadere informatie

Bewonersinformatie. Voorstel aanpak Druiven- en Kersenstraat

Bewonersinformatie. Voorstel aanpak Druiven- en Kersenstraat Bewonersinformatie Voorstel aanpak Druiven- en Kersenstraat Bezoekadres: Langegracht 70a, Leiden Postadres: Postbus 1041 2302 BA Leiden Telefoon: (071) 516 26 36 E-mail: info@desleutels.nl Internet: www.desleutels.nl

Nadere informatie

cætshage a r c h i t e c t e n b u r e a u

cætshage a r c h i t e c t e n b u r e a u Situatie Rijnbandijk 213 te Rijswijk (schaal 1 : 500) Rijnbandijk gras gras gras gras geasfalteerd 213 rooilijn optie carport (vergunningsvrij) zone van 2,5 m om hoofdgebouw is vergunningsvrij zone van

Nadere informatie

VvEs met Energie FAQs over zonne-energie

VvEs met Energie FAQs over zonne-energie VvEs met Energie FAQs over zonne-energie work in progress commentaar is welkom; graag aan carolien@vvesmetenergie.nl Beste Lezer, Dit document is bedoeld voor (leden van) Verenigingen van Eigenaren die

Nadere informatie

krant Huis meer waard door hoger energielabel ENERGIEWINST HUIS INHOUD TE KOOP Februari 2015

krant Huis meer waard door hoger energielabel ENERGIEWINST HUIS INHOUD TE KOOP Februari 2015 Februari 2015 krant Huis meer waard door hoger energielabel Energiebesparende maatregelen aan je huis geven meer wooncomfort en lagere energiekosten. Maar is het handig om je huis energiezuiniger te maken

Nadere informatie

Info over isolatie LIMBURG ISOLEERT. Doet u mee? Algemene brochure over de isolatie van uw woning

Info over isolatie LIMBURG ISOLEERT. Doet u mee? Algemene brochure over de isolatie van uw woning Info over isolatie LIMBURG ISOLEERT Doet u mee? Algemene brochure over de isolatie van uw woning .BE Beste (ver)bouwer Uw verwarming is verantwoordelijk voor meer dan de helft van uw energiefactuur en

Nadere informatie

Nieuwbouw 2 energieneutrale woningen Boerhave Tubbergen

Nieuwbouw 2 energieneutrale woningen Boerhave Tubbergen Nieuwbouw 2 energieneutrale woningen Boerhave Tubbergen Nieuwbouwplan Boerhave Plan Binnenveld II te Tubbergen Algemeen Grenzend aan de wijk Binnenveld I ontwikkelt Woningstichting Tubbergen samen met

Nadere informatie

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Huis & Erf steekt energie in uw woning in de vorm van een compleet isolatiepakket voor uw hele woning.

Nadere informatie