28/04/2016. Een aanbod van individuele begeleiding naar een activiteit voor mensen met een psychische kwetsbaarheid binnen de regio Halle - Vilvoorde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "28/04/2016. Een aanbod van individuele begeleiding naar een activiteit voor mensen met een psychische kwetsbaarheid binnen de regio Halle - Vilvoorde"

Transcriptie

1 28/04/2016 Een aanbod van individuele begeleiding naar een activiteit voor mensen met een psychische kwetsbaarheid binnen de regio Halle - Vilvoorde Molenstraat Beigem (Grimbergen) 0475/ ( aanmeldingen) 02/ ( secretariaat Beigem) rhea@fracarita.org

2 INHOUDSOPGAVE RHEA Wat 3 Aanmelding...3 Wat wordt er van u verwacht?...4 Individuele trajectbegeleiding.5 Springplank + 7 Het activiteitencentrum 9 Maaltijden..9 RHEA-raad.9 RHEA-pas..9 Beigem.10 Activiteitenaanbod.. 11 Industrie 12 Tuin.12 Netbal en fitness.13 Relaxatie..13 Crea..14 Wandelen 14 Variété op de PVT...14 Samen brood bakken 15 Vorming 15 Eenvoudig koken Avondactiviteit.16 Ontmoeting.17 Actualiteit.17 Halle 18

3 Wat? Het RHEA-team staat voor Rehabilitatie en Herstel via Empowerment en Activering. Het team is samengesteld uit medewerkers van verschillende organisaties binnen de geestelijke gezondheidszorg. Wij hebben als doel om mensen met een langdurige psychische kwetsbaarheid toe te leiden naar een activiteit in de leefomgeving, aangepast aan de eigen mogelijkheden en wensen. Wij helpen, samen met je professionele begeleiding vanuit de zorg, bij de uitbouw van een individueel traject en bieden ondersteuning ter plaatse bij de integratie met betrekking tot vrije tijd, ontmoeting, vorming en arbeid. een intern aanbod van activiteiten te bieden, sommige structurerend en vormend, andere vrijblijvend en in een ontspanningssfeer. Aanmelding Om te kunnen deelnemen aan het intern aanbod of om een individueel traject uit te bouwen, is er telkens een aanmelding nodig. Hoe? Via het telefoonnummer : 0475/ / via mail: ellen.arys@fracarita.org / rhea@fracarita.org Tijdens de weekdagen tussen 8u30 en 16u. Bij het eerste contact kan informatie worden uitgewisseld en is er een korte bevraging over de verwachtingen en wensen van de kandidaat. Nadien wordt er een bijkomende afspraak gemaakt voor een iets uitgebreider gesprek met de trajectbegeleider.

4 Wat wordt er van jou verwacht? - een bereidheid tot enige activering - de wens en motivatie om één of andere vorm van activiteit te willen opnemen, binnen of buiten de organisatie van de GGZ, binnen of buiten de eigen woonomgeving - je te engageren en de gemaakte afspraken met de individuele trajectbegeleider of activiteitenbegeleider op te nemen - bij sommige activiteiten is een inschrijving nodig. Wanneer je je hebt ingeschreven en je kan toch niet aanwezig zijn, gelieve dit dan ook te melden. - aan sommige activiteiten zijn extra kosten verbonden die bij inschrijving/deelname moeten betaald worden. (vb: filmvoorstelling)

5 Individuele trajectbegeleiding Het RHEA-team biedt naast de eigen activiteiten ook individuele trajectbegeleiding aan psychisch kwetsbare mensen. Individuele trajectbegeleiding heeft als doel om psychisch kwetsbare mensen terug te laten participeren in de maatschappij. Dit door samen met de cliënt een traject op maat uit te bouwen. Het aanbod van activiteiten is onder te verdelen in vier peilers: - ontmoeting en dagstructurering - vrije tijd - vorming en rehabilitatie - werkoriëntering (hiervoor wordt men doorverwezen naar Springplank + / zie verder) Hoe? 1) Eerst volgt er een aanmelding. Dit kan zeer eenvoudig en snel door te bellen naar 02/ , tijdens de weekdagen tussen 8u30 en 16u30. 2) Er wordt een afspraak gemaakt met de cliënt. Hier wordt geluisterd naar de cliënt en rekening gehouden met de individuele wensen, mogelijkheden en verwachtingen. 3) De individuele trajectbegeleider zoekt activiteiten op, die samen besproken werden met de cliënt. 4) Er volgt een nieuwe uitnodiging en tijdens deze invitatie worden de activiteiten overlopen en wordt er een traject op maat uitgestippeld samen met de cliënt. Er is ook de mogelijkheid dat de eerste kennismaking met een activiteit samen met de cliënt en trajectbegeleider gebeurt. 5) Na vier weken wordt de cliënt opnieuw uitgenodigd door de trajectbegeleider. De activiteiten worden besproken en geëvalueerd en indien nodig aangepast.

6 Doelgroep Mensen met een langdurige psychiatrische problematiek waarbij de activering/oriëntering/ toeleiding een belangrijke en individuele inspanning vraagt. Verwijzingen kunnen gebeuren vanuit: SPITT, beschut wonen, PVT, Psychiatrisch ziekenhuis,. De afspraken kunnen doorgaan in Grimbergen, Asse en Halle.

7 Springplank plus Naast een activiteitenaanbod biedt het Rhea-team ook individuele trajectbegeleiding aan psychisch kwetsbare mensen die zich belemmerd voelen in het vinden van werk. Springplank plus is arbeidszorg met focus op persoonsvorming en op de versterking van sociale en algemene arbeidsvaardigheden. -Via een individueel traject-op-maat wordt de focus gericht op de persoonlijke groei van de cliënt of beter, de medewerker. Het psychosociaal welbevinden en het adequaat functioneren op de werkvloer staan daarbij centraal. - Tijdens het groeiproces wordt stilgestaan bij kwetsbaarheden en wordt gespeurd naar vaardigheden en talenten. De wens naar werkhervatting of herscholing vormt hierbij de rode draad.. - Zorg gaat naar psychische en sociale weerbaarheid. Dat wil zeggen dat ruimte geboden wordt aan de ontwikkeling van het zelfvertrouwen en van sociale en met werk verbonden vaardigheden. - Arbeidshouding, het omgaan met zelfstandigheid, met collega s en met leidinggevenden worden tijdens individuele sessies en stages op de werkvloer aangekaart, geoefend en zonodig bijgestuurd. Hoe? Bijdragen tot zorgnetwerking. Het is van belang dat de medewerker een beroep kan doen op gepaste zorgverleners die tegemoet komen aan medische, sociale en psychiatrische kwetsbaarheden. Individuele trajectbegeleiding op maat. Regelmatig overleg met de ZORG, in casus de psychosociaal en/of psychiatrisch begeleider. Het overleg focust op de psychosociale groei van de medewerker. Regelmatig evolutiegesprek met de stagebegeleider op de werkvloer en met de trajectbegeleider van GTB. Het overleg focust op het groeiproces naar tewerkstelling. De deelnemer wordt actief betrokken bij beide overlegmomenten.

8 Assessment van algemene arbeidsvaardigheden door medewerker en stagebegeleiding. Het assessment ligt aan de basis van het aanstippen van aandachts- en werkpunten. De duur van het arbeidszorgtraject is afhankelijk van de werkpunten die worden aangereikt door de medewerker, de stagebegeleider of de psychosociaal/psychiatrische begeleider. Voor wie? Werkzoekenden die omwille van psychische kwetsbaarheden zich sterk belemmerd voelen om gepast werk te vinden of om het werk te hervatten. De medewerker wordt begeleid door een psychosociaal of psychiatrisch werker (maatschappelijk assistent, psycholoog, verpleegkundige, ).

9 Het activiteitencentrum Maaltijden Elke dag (uitz. woensdag) wordt er in Ten Berg in Beigem samen een lekkere warme maaltijd bereid. Dit gebeurt tussen 9u30 en 12u. Nadien wordt deze gezellig in groep genuttigd. Wanneer je wenst mee te eten vragen wij hiervoor een bijdrage van 4 euro. Dit wordt op de dag zelf betaald of gefactureerd wanneer je een bewindvoerder hebt. Er is ook de mogelijkheid om frisdrank te kopen, dit kost 60 cent per consumptie. RHEA-raad Een aantal keer in het jaar wordt er een RHEA-raad georganiseerd. Dit is een vergadering samen met de begeleiding en de deelnemers. Hier wordt de werking bekeken. (aanbod activiteiten/ maandkalender) Zo willen we inspraak bieden aan onze deelnemers, zodat we samen kunnen kijken naar eventuele aanpassingen. RHEA-pas Bij de interne activiteiten die worden aangeboden, wordt er gewerkt met een proefperiode van 4 weken. Na deze proefperiode wordt er een evaluatiegesprek gehouden om het programma en toekomstige deelname te evalueren en om te bekijken of er nog eventuele aanpassingen nodig zijn. Na de proefperiode wordt er gevraagd om een RHEA-pas aan te kopen. Deze pas kost 15 euro en is geldig voor 6 maanden. Met deze pas kan je deelnemen aan de activiteiten binnen ons aanbod. Extra kosten gelden voornamelijk voor avondactiviteiten, fitness Ook maaltijden worden extra in rekening gebracht.

10 Beigem Sinds 1998 bestaat het activiteitencentrum in Beigem. We zijn uitgegroeid tot een activiteitencentrum waar elke dag activiteiten aangeboden worden. Deze zijn specifiek voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. We bieden laagdrempelige activiteiten aan, zodat iedereen op een zinvolle manier zijn tijd kan invullen. Dit proberen we door rekening te houden met ieders talenten en kwetsbaarheden.

11 Eigen activiteitenaanbod Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Industrie Industrie Ontmoeting Industrie Ontmoeting Netbal Eenvoudig Ontmoeting Ontmoeting koken Ontmoeting Actualiteit Wandeling Middagmaal Middagmaal Middagmaal Middagmaal Middagmaal Fitness Crea-café Tuin Vrije tijd Vorming Avondactiviteit Relaxatie om de 2 weken Crea-café Culturele uitstap

12 Industrie In groep doen we licht industrieel werk. Dit houdt in: - etikettering van non-foodproducten - etikettering, tellen, wegen en verpakken van ijzerwaren - verwerken van mailings voor verschillende organisaties - maandag - dinsdag donderdag van 9u tot 11u30 In het industrielokaal van het Sint-Alexius ziekenhuis in Grimbergen Tuin Voor wie graag buiten werkt in alle rust. Hier kan je meehelpen aan het onderhoud van onze tuin (gras maaien, onkruid wieden in de kruidentuin, terras vegen en andere kleine klusjes) Op dinsdag van 13u tot 14u30 In Ten Berg in Beigem

13 Netbal en fitness Voor iedereen die graag aan sport wil doen in een kleine groep. Netbal: op woensdag van 10u tot 11u. Nadien gaan we samen nog gezellig iets drinken. Fitness: op dinsdagnamiddag van 13u30 tot 14u30. Kosten: 5 euro/deelname Netbal: Sporthal Singel in Strombeek-Bever Fitness: Fitnesszaal Bodycomplex in Humbeek Relaxatie Voor wie wil ont-spannen. Dit door middel van verschillende technieken, zoals lichte bewegingsoefeningen en loslaten van spanningen door mentale oefeningen dit alles met aangepaste muziek. Op woensdagnamiddag van 14u tot 15u. Vertrek vanuit activiteitencentrum om 13u30. Het is ook mogelijk om rechtstreeks naar het Sint-Alexius ziekenhuis te gaan. In de relaxatieruimte van de afdeling Zeno in het Sint-Alexius ziekenhuis in Grimbergen

14 Crea-café Samen creatief bezig zijn, knutselen of aan een handwerkje werken. Je kunt deelnemen aan de crea-activiteit aangeboden door de begeleiding of je mag ook je eigen (hand)werk meebrengen. Maandagnamiddag en donderdagnamiddag tussen 13u30 en 16u In Ten Berg in Beigem Variété op de PVT Via verschillende activiteiten proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken die nood hebben aan wat ontspanning en vrije tijd. Dit kan gaan van een bingo-namiddag tot een uitstap of een film. Of we luisteren en genieten van muziek of we spelen wat gezelschapsspelen. Elke woensdagnamiddag van 14u tot 16u. Op de PVT Kraaienberg in het Sint-Alexiusziekenhuis in Grimbergen. Wandelen We maken een wandeling van gemiddeld 3 kilometer, waarbij we wekelijks proberen om in een andere omgeving te wandelen. De minst snelle wandelaar bepaalt het tempo. Maandagvoormiddag vertrek tussen 9u30-10u tot 11u30 Vertrek vanuit Ten Berg in Beigem

15 Samen brood bakken Het bakken van brood is een groepsactiviteit waar de klemtonen liggen op samenwerking, taakverdeling, zelfzorg, communicatie. Er wordt met kleine groepjes gewerkt van twee tot drie deelnemers, die met beperkte ondersteuning smakelijke, gezonde en budgetvriendelijke broden bakken. Elke deelnemer kan zelfgebakken brood kopen. Elke maandag, dinsdag en donderdag tussen 9u30 en 13u30 In Ten Berg in Beigem. Vorming We vertrekken vanuit de leefwereld en vanuit de kracht van de deelnemer. In dialoog worden thema s gekozen. Tijdens de vorming wordt informatie en kennis doorgegeven en wordt er actief geluisterd naar de ervaring van de deelnemer. Er wordt ruimte gemaakt voor het uitwisselen van ideeën en advies. Eén keer in de maand (zie maandkalender) De vorming vindt plaats op één van de twee locaties: in Ten Berg in Beigem, Molenstraat 7 of in Halle, Nericxstraat 15 of op verplaatsing.

16 Eenvoudig koken In een klein groepje (max 3 deelnemers) worden er eenvoudige gerechten op een leerzame manier gemaakt waarbij we ook letten op ieders budget. (Dit gebeurt in sessies van 8) Op woensdag voormiddag tussen 09u30 en 12u. In Ten Berg in Beigem Avondactiviteit Regelmatig wordt er een avondactiviteit aangeboden. Dit kan heel gevarieerd zijn. Van een bioscoopbezoek, of andere culturele aktiviteit tot een avondwandeling. Het tijdstip wordt doorgegeven via een maandkalender en affiches die uithangen in Ten Berg in Beigem Zie affiche

17 Ontmoeting Een ontmoetingshuis is op de eerste plaats een gezellige plek waar mensen kunnen binnenlopen voor een vrijblijvend gesprek bij een koffie of een frisdrank. Waar bezoekers de mogelijkheid hebben om de krant te lezen, de computer te gebruiken, een kaartje te leggen of een gezelschapspel te spelen. Waar iedereen vrijwillig kan deelnemen aan ontspanningsactiviteiten georganiseerd door henzelf en/of de begeleiding, zoals een film kijken, een dagje weg, iets cultureels of creatief, al naargelang de vraag van de deelnemers. Op maandag/dinsdag/woensdag/donderdag en vrijdag van 8u30 tot 13u. In Ten Berg in Beigem Actualiteit Voor wie op de hoogte wil blijven van het nieuws in België en in het buitenland. Samen wordt het nieuws van de voorbije week besproken, dit aan de hand van vooraf uitgekozen krantenartikelen. Deze worden voorgelezen becommentarieerd bediscussieerd. Er wordt geprobeerd ook aandacht te geven aan positieve, vrolijke nieuwtjes. Nadien wordt er een collage gemaakt. Elke vrijdagvoormiddag van 10u tot 11u. In Ten Berg in Beigem

18 Halle Sinds eind 2015 bieden wij ook op donderdagnamiddag een activiteit aan in Halle. Deze activiteit is wisselend elke week en daarom wordt er gewerkt met een maandkalender. Die wordt maandelijks op de site van geplaatst. De activiteiten in Halle gaan door op de Edmond Nerincxstraat 15 te Halle.

19

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN Activering Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN Dagactiviteitencentrum Kameleon re-actief

Nadere informatie

TEAM ACTIVERING. Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer. Team Activering

TEAM ACTIVERING. Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer. Team Activering TEAM ACTIVERING Ontmoetingscentrum Activiteitencentrum Arbeidscentrum Herstelwijzer Team Activering WIE ZIJN WIJ? Het Team Activering van VZW Hestia ( Alexianen Zorggroep Tienen) is al sinds 1994 actief

Nadere informatie

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken)

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) Psychiatrisch Centrum Bethanië Andreas Vesaliuslaan 39 2980 Zoersel Tel. 03 380 30 11 pcbethanie@emmaus.be www.pcbethanie.be Binnen en buiten met aandacht

Nadere informatie

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. Spelotheek Dobbeltje.

Activering. Dagactiviteitencentrum Kameleon. re-actief. Buurthuis de Honk. Buurthuis/Dagactiviteitencentrum. Spelotheek Dobbeltje. t SAS SOCIAAL ACTIEF SAMENWERKEN Activering Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN Dagactiviteitencentrum Kameleon re-actief

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! PVT Esperanza 2 1 PVT Esperanza 2 Welkom op Esperanza 2. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint- Jan-Baptist te Zelzate. Je bent hier opgenomen omdat er

Nadere informatie

Werken, leren en activiteiten

Werken, leren en activiteiten Werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Amplia 1 Amplia Welkom op Amplia. In deze brochure kan je kennismaken met onze afdeling. Hij werd gemaakt samen met de bewoners van Amplia. We hopen dat hij een antwoord geeft

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Wonen, werken, leren en activiteiten

Wonen, werken, leren en activiteiten Wonen, werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN

OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T. B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N. BOUWSTENEN tot WELZIJN OC St. FERDINAND A R B E I D S Z O R G C E N T R U M D E O O G S T B O U W S T E N E N t o t W E L Z I J N Heel wat personen krijgen niet altijd de mogelijkheid om te participeren aan de verschillende

Nadere informatie

ACTIVERING Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken)

ACTIVERING Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) ACTIVERING Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) Psychiatrisch Centrum Bethanië Andreas Vesaliuslaan 39 2980 Zoersel Tel. 03 380 30 11 pcbethanie@emmaus.be www.pcbethanie.be Deze voorziening maakt deel

Nadere informatie

Visie. Herstel of recovery visie: Geloof dat het zetten van stappen naar werk bijdraagt aan herstel en gezondheid van persoon in kwestie

Visie. Herstel of recovery visie: Geloof dat het zetten van stappen naar werk bijdraagt aan herstel en gezondheid van persoon in kwestie RIZIV GTB- VDAB Visie Herstel of recovery visie: Geloof dat het zetten van stappen naar werk bijdraagt aan herstel en gezondheid van persoon in kwestie 1. Historiek 1. Twee jaar pilootproject Samenwerking

Nadere informatie

Je zoekt ondersteuning? Bij ons kan je terecht!

Je zoekt ondersteuning? Bij ons kan je terecht! Je zoekt ondersteuning? Bij ons kan je terecht! Stel je vraag aan Zonnelied vzw via christophe.vandennest@zonnelied.be of sociale.dienst@zonnelied.be of neem telefonisch contact op via 053 64 64 30. In

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! PVT De Warande 1 PVT De Warande Psychiatrisch verzorgingstehuis Versie 1.1 23 oktober 2018 Welkom op onze afdeling De Warande. Wij ondersteunen personen met een verstandelijke

Nadere informatie

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten Jan Thijs Seinenhof Diever Verenigingsleven en recreatieve activiteiten 1 2 Geachte meneer, mevrouw, In deze uitgave van Jan Thijs Seinenhof staat beschreven welke mogelijkheden wij bieden voor vrijetijdsbesteding

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Encarga 3 1 Encarga 3 Welkom op Encarga 3. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist te Zelzate. Je bent hier opgenomen omdat je een interneringsmaatregel

Nadere informatie

iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen

iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met beperkingen Gemeente Almelo Gemeente Almelo De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

Je zoekt ondersteuning? Bij ons kan je terecht!

Je zoekt ondersteuning? Bij ons kan je terecht! Je zoekt ondersteuning? Bij ons kan je terecht! Zonnelied vzw staat voor ondersteuning op maat aan volwassen mannen en vrouwen met een (verstandelijke) beperking op verschillende locaties in Vlaams- Brabant

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum De Stip Programma activiteiten oktober 2016

Lokaal dienstencentrum De Stip Programma activiteiten oktober 2016 Lokaal dienstencentrum De Stip Programma activiteiten oktober 2016 DOORLOPEND AANBOD DIGITALE WEEK Elke week bieden wij een doorlopend aanbod aan in De Stip. Dit zijn de activiteiten en dienstverlening

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Januari, februari, maart 2016

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Januari, februari, maart 2016 ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Januari, februari, maart 2016 Gezondheidsconsult: Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum aanwezig.

Nadere informatie

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer:

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer: Contact: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade 4 2631 NC Nootdorp Telefoonnummer: 015-3102292 E-mail: vtvcn@vtvzhn.nl 24 Informatie eerste clubperiode 2014 De voorbereidingen voor de 1

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

Wijkcentrum De Gasterij

Wijkcentrum De Gasterij Wijkcentrum De Gasterij Wat gezellig dat u gekomen bent Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf een activiteit.

Nadere informatie

DAC Hellevoetsluis cluster Langdurende Zorg

DAC Hellevoetsluis cluster Langdurende Zorg DAC Hellevoetsluis cluster Langdurende Zorg informatie voor cliënten Inhoud 1 Inleiding 1 De Brink 2 Aanmelding en opname 2 Behandelteam 3 Behandeling 5 Ontspanning en vrije tijd 6 Rechten tijdens behandeling

Nadere informatie

Dagbesteding en werken bij Eleos

Dagbesteding en werken bij Eleos Dagbesteding en werken bij Eleos Activiteiten In een arbeidstrainingscentrum biedt Eleos activiteiten aan voor mensen die op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding, arbeids(re)integratie of scholing.

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2015

Informatie tweede clubperiode 2015 Informatie tweede clubperiode 2015 De tijd gaat snel en ook de eerste clubperiode is alweer bijna afgelopen (zaterdag 11 juli 2015). Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Craeyenburch

Nadere informatie

GGZ AWBZ WMO DAE. Dagbesteding Arbeid Educatie

GGZ AWBZ WMO DAE. Dagbesteding Arbeid Educatie GGZ AWBZ WMO DAE Dagbesteding Arbeid Educatie Joop Elke middag ben ik bij het DAC Oosterhout en werk mee aan een arbeidsproject. Ik doe dingen die ik eng vind maar omdat ik weet dat ik daarvoor kan terugvallen

Nadere informatie

Activering Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken)

Activering Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) Activering Sas (Sociaal - Actief - Samenwerken) 1 WELKOM Activering Sas (Sociaal Actief Samenwerken). Activering Sas is een initiatief ontstaan uit de samenwerking van Beschut Wonen De Sprong, Psychiatrisch

Nadere informatie

BRUGWEEK December 2012

BRUGWEEK December 2012 Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw 8200 Brugge BRUGWEEK December 2012 Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw Brugge 03 december 2013 1 In een creatief werk, gemaakt door patiënten, willen we

Nadere informatie

Resocialiserende dagbehandeling

Resocialiserende dagbehandeling Resocialiserende dagbehandeling Een driedaagse dagbehandeling voor volwassenen met psychiatrische problemen Afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie Resocialiserende dagbehandeling betekent dat u 3

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten. Blader hier

Nadere informatie

VACATURES Product Atelier

VACATURES Product Atelier VACATURES Product Atelier Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve,

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten.

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

STERK AAN HET WERK: cursus is reeds gestart en loopt verder op onderstaande data

STERK AAN HET WERK: cursus is reeds gestart en loopt verder op onderstaande data Beste lezer, Herstelwijzer is de naam van een ambulant, vrij toegankelijk vormings -en behandelaanbod georganiseerd door VZW Hestia en Alexianen Zorggroep Tienen in samenspraak met verschillende netwerkpartners

Nadere informatie

Inleiding. Ons aanbod. Inhoudsopgave

Inleiding. Ons aanbod. Inhoudsopgave Budget In Zicht 3 Inleiding 3 Ons aanbod 4 Infomomenten > Alles over bewindvoering > Basistips van de notaris > Alles over de collectieve schuldenregeling > Van factuur tot deurwaarder > Hoe omgaan met

Nadere informatie

WELKOM IN HET DIENSTENCENTRUM

WELKOM IN HET DIENSTENCENTRUM WELKOM IN HET DIENSTENCENTRUM Dienstencentrum De Waaier Dorpsstraat 111, Koningshooikt Dienstencentrum Rosmolen Pettendonk 37/, Lier Antennepunt De Komeet Eeuwfeestlaan 183, Lier Wil je in een leuke sfeer

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

FREDERIK DECLERCQ ARBEIDSCOACH MIRABELLO

FREDERIK DECLERCQ ARBEIDSCOACH MIRABELLO FREDERIK DECLERCQ ARBEIDSCOACH MIRABELLO Arbeidscoaching in een vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg ART 107 Psycho-sociaal revalidatiecentrum Mirabello Arbeidscoaching Art 107 Ziekenhuizen

Nadere informatie

Stabiliserende dagbehandeling

Stabiliserende dagbehandeling Stabiliserende dagbehandeling Een vierdaagse dagbehandeling voor volwassenen met psychiatrische problemen Afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie Stabiliserende dagbehandeling betekent dat u maximaal

Nadere informatie

Voorstelling arbeidscoaching SaRA en het ZoWeZo-team

Voorstelling arbeidscoaching SaRA en het ZoWeZo-team Voorstelling arbeidscoaching SaRA en het ZoWeZo-team Kader Veel vraag naar samenwerking tussen gezondheidszorg en VDAB/GTB Past binnen functie 3: rehabilitatieteams die werken rond herstel en sociale inclusie,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Samenwerken met sociale werkvoorzieningen en UWV Anne Marie Eeftink (Reinier van Arkelgroep) ism Peter Smit (UWV)

Samenwerken met sociale werkvoorzieningen en UWV Anne Marie Eeftink (Reinier van Arkelgroep) ism Peter Smit (UWV) Samenwerken met sociale werkvoorzieningen en UWV Anne Marie Eeftink (Reinier van Arkelgroep) ism Peter Smit (UWV) Programma Kennismaking Presentatie participatieladder Demarrage Samenwerkingspilot met

Nadere informatie

Identiteit, waardigheid en persoonlijke zorg

Identiteit, waardigheid en persoonlijke zorg Bijzondere begeleiding Identiteit, waardigheid en persoonlijke zorg Bijzondere begeleiding bij TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) Veilig wonen met een complexe ondersteuningsvraag U kunt vertrouwen op een gespecialiseerd

Nadere informatie

Ons vormingsboekje VOORJAAR 2016

Ons vormingsboekje VOORJAAR 2016 Ons vormingsboekje VOORJAAR 2016 M e e r i n f o : d e n t r a v o o 0 1 4 / 6 8. 7 1. 9 3 1 Voor wie? JE BENT NOOIT TE OUD OM TE LEREN! Voor alle mensen die willen bijleren! Waarom? Om te groeien als

Nadere informatie

Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63

Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63 Ons adres is: CKG Koningin Fabiola Glorieuxlaan 81 9600 Ronse Tel. 055/23 37 63 Welkom, Welkom in het CKG Koningin Fabiola, te Ronse Hallo, Ik ben Floddertje! 1. Wat is een CKG? CKG is de afkorting van

Nadere informatie

STERK AAN HET WERK: HOE BETER FUNCTIONEREN OP HET WERK

STERK AAN HET WERK: HOE BETER FUNCTIONEREN OP HET WERK Beste lezer, Herstelwijzer is de naam van een ambulant, vrij toegankelijk vormings -en behandelaanbod georganiseerd door VZW Hestia en Alexianen Zorggroep Tienen in samenspraak met verschillende netwerkpartners

Nadere informatie

Arbeidszorgmethodiek via Arbeidsmatige Activiteiten (AMA) Samen sterk in werk! Team Activering

Arbeidszorgmethodiek via Arbeidsmatige Activiteiten (AMA) Samen sterk in werk! Team Activering ACTIVITEITENcentrum Arbeidszorgmethodiek via Arbeidsmatige Activiteiten (AMA) Samen sterk in werk! Team Activering WIE ZIJN WIJ? ONZE VISIE? Overkoepelend binnen de werking van Hestia hanteren we de Herstelvisie.

Nadere informatie

Wij zorgen voor een voortreffelijke maaltijd! Dagverzorging

Wij zorgen voor een voortreffelijke maaltijd! Dagverzorging Wij zorgen voor een voortreffelijke maaltijd! Dagverzorging 1 2 Dagverzorging Alerimus Wie komt er in aanmerking voor dagverzorging? Cliënten dienen geïndiceerd te zijn door het Centrum Indicatiestelling

Nadere informatie

Dagbehandeling De Horst

Dagbehandeling De Horst Dagbehandeling De Horst U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar zonder extra ondersteuning lukt dat niet meer. U wordt ouder en krijgt geheugenproblemen. Het is niet meer zo gemakkelijk

Nadere informatie

Informatie eerste clubperiode 2015

Informatie eerste clubperiode 2015 Informatie eerste clubperiode 2015 De voorbereidingen voor het nieuwe jaar zijn in volle gang. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Craeyenburch voor de 1ste periode van 2015! De clubperiode

Nadere informatie

AGENDA 1. Voorstelling SOWEPO vzw 2. Doelgroep 3. Begeleiding 4. Activiteiten 5. Aandachtspunten

AGENDA 1. Voorstelling SOWEPO vzw 2. Doelgroep 3. Begeleiding 4. Activiteiten 5. Aandachtspunten Welkom! AGENDA 1. Voorstelling SOWEPO vzw 2. Doelgroep 3. Begeleiding 4. Activiteiten 5. Aandachtspunten MISSIE Missie, visie en waarden Sowepo wil, voor iedereen met een beperking, de partner op maat

Nadere informatie

DAVY DE RORE Professioneel medewerker ZIGZAG Huis voor ontmoeting in de geestelijke gezondheidszorg Sint-Niklaas

DAVY DE RORE Professioneel medewerker ZIGZAG Huis voor ontmoeting in de geestelijke gezondheidszorg Sint-Niklaas DAVY DE RORE Professioneel medewerker ZIGZAG Huis voor ontmoeting in de geestelijke gezondheidszorg Sint-Niklaas Huis voor ontmoeting in de geestelijke gezondheidszorg Zigzag geeft de weg weer die vele

Nadere informatie

Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering. Thema s voor de focusgroepen activering

Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering. Thema s voor de focusgroepen activering Bijlage 11: Stellingen voor focusgroepen activering Thema s voor de focusgroepen activering Tekst door inleider : De thema s waarover in de focusgroep gediscussieerd wordt, zijn weergegeven in een overzicht.

Nadere informatie

Samenwerkingsverband GGZ De Vlaamse Ardennen

Samenwerkingsverband GGZ De Vlaamse Ardennen Initiatief Beschut Wonen Samenwerkingsverband GGZ De Vlaamse Ardennen Samenwerkingsverband GGZ De Vlaamse Ardennen MISSIE Herstelgeoriënteerde begeleiding en ondersteuning aan personen met psychosociale

Nadere informatie

Patiënteninformatie. energiek

Patiënteninformatie. energiek Patiënteninformatie energiek Inhoud energiek na kanker... 2 energiek : een revalidatieprogramma uit 3 delen... 2 Fysieke revalidatie... 3 Psychosociale revalidatie... 3 Welk resultaat bereikt u met energiek?...

Nadere informatie

Snuffelplekken Leiderdorp Voor iedereen die vrijwilligerswerk doet of wil gaan doen

Snuffelplekken Leiderdorp Voor iedereen die vrijwilligerswerk doet of wil gaan doen Geweldig om te zien hoe alles ieder jaar groen wordt! Dankzij de inspanningen van de vrijwilligers kunnen de leerlingen genieten van hun schooltuintjes. Wil je ook helpen? Bel: 06 45 78 66 56 Of mail:

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum De Stip Programma activiteiten november 2016

Lokaal dienstencentrum De Stip Programma activiteiten november 2016 Lokaal dienstencentrum De Stip Programma activiteiten november 2016 ONTMOETING De Carré DOORLOPEND AANBOD In De Stip kan u ook terecht in onze ontmoetingsplaats, De Carré, elke weekdag open van 14u tot

Nadere informatie

VRIJETIJDSTRAJECTBEGELEIDING

VRIJETIJDSTRAJECTBEGELEIDING VRIJETIJDSTRAJECTBEGELEIDING MISSIE Binnen het kader van functie 3 (psychosociale rehabilitatie, destigmatisering, sociale inclusie) van het GGZ-netwerk SaRA (samenwerkingsverband voor gemeenschapsgerichte

Nadere informatie

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in

Maand programma. juni 2015. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw. de Beijerkorf groen. Activiteiten in Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw 2 10.00-12.00 uur Bingo - deelname E 5,-. * 2 10.00-12.00 uur lezing over de renaissance

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober 2015 OKTOBER Gezondheidsconsult Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum aanwezig. Het gezondheidsconsult

Nadere informatie

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten.

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Avondsport Domein Omschrijving Doelstelling Methodiek Doelgroep Aantal deelnemers Wanneer Locatie Praktisch Sport & beweging Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Zich op een sportieve manier

Nadere informatie

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden staan voor de deur, dus eventjes tijd voor een

Nadere informatie

Activiteitenkalender LDC Pallieter april-mei-juni 2014

Activiteitenkalender LDC Pallieter april-mei-juni 2014 Activiteitenkalender LDC Pallieter april-mei-juni 2014 Geen wijkkrant meer! Hoe weten wij nu wat er te doen is in het lokaal dienstencentrum? In het dienstencentrum ligt steeds een stapeltje met activiteitenkalenders

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Juli, augustus en 2017 Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Dienstencentrum Den Dries De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter

ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter april-mei-juni 2016 Parkstraat 34/12, 1800 Vilvoorde Openingsuren LDC Pallieter De ontmoetingsruimte is elke dag open van 9.00u. tot 17.30u De cafetaria is elke weekdag

Nadere informatie

Dagbegeleiding. Het Klavier. kennismakingsbrochure

Dagbegeleiding. Het Klavier. kennismakingsbrochure Dagbegeleiding Het Klavier kennismakingsbrochure April 2015 Voor wie? De dagbegeleiding is er voor kinderen/jongeren tussen 6 en 18 jaar en hun gezinnen. Wanneer het dagelijks leven in jullie gezin op

Nadere informatie

LEER-WIJZER VORMING, COACHING EN INTERVISIE OVER JONGDEMENTIE

LEER-WIJZER VORMING, COACHING EN INTERVISIE OVER JONGDEMENTIE LEER-WIJZER VORMING, COACHING EN INTERVISIE OVER JONGDEMENTIE NAJAAR 2019 In deze brochure vind je een overzicht van onze vormingen over jongdementie voor professionele zorgverstrekkers. Maar ook mantelzorgers,

Nadere informatie

Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting. Juli, Augustus en September 2019

Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting. Juli, Augustus en September 2019 Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting Juli, Augustus en September 2019 Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf

Nadere informatie

AFDELINGSBROCHURE. VLONDER rehabilitatie

AFDELINGSBROCHURE. VLONDER rehabilitatie AFDELINGSBROCHURE VLONDER rehabilitatie VLONDER Op Vlonder verblijven maximaal 26 personen met ernstige en langdurende psychiatrische problemen die nood hebben aan meer tijd om een passende toekomst te

Nadere informatie

Gezond koken in 30 minuten

Gezond koken in 30 minuten Gezond koken in 30 minuten Heb jij vaak weinig tijd of heb je niet steeds evenveel zin om te koken? Wil je toch zelf een maaltijd klaarmaken én gezond eten? Nieuwe producten leren kennen? Dan is deze module

Nadere informatie

Samenwerkingsverband OCMW Balen Dessel Mol Retie

Samenwerkingsverband OCMW Balen Dessel Mol Retie Samenwerkingsverband OCMW Balen Dessel Mol Retie Samenwerkingsverband OCMW Balen Dessel Mol Retie Sociale activering 26 april 2016 1 Inhoud 1. Situering samenwerkingsverband 2. Diversiteit 3. Dienstencentrum

Nadere informatie

Vaste activiteiten in de Harmonie (februari)

Vaste activiteiten in de Harmonie (februari) Vaste activiteiten in de Harmonie (februari) Dagelijks 13:30 17:00 Gezelschapsspelen Intussen is er een vaste groep mensen die in de namiddag samen gezelschapsspelletjes spelen. Wil je hen vergezellen?

Nadere informatie

Daghospitalisatie PAAZ

Daghospitalisatie PAAZ Daghospitalisatie PAAZ Welkom Wat is dagtherapie? In de dagtherapie bieden we een groepstherapeutisch programma aan, van één of twee vaste dagen per week, waarbij we je ondersteunen om problemen in het

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum. De Maretak

Dagverzorgingscentrum. De Maretak Dagverzorgingscentrum De Maretak De wetgeving omschrijft een dagverzorgingscentrum (DVC) als een thuiszorgondersteunend initiatief met als opdracht, de bezoeker van 65 jaar of ouder in daartoe bestemde

Nadere informatie

0060-0511 Woonhuis : Lohengrin Scorlewald Tijdsvraag : 2 uur, op woensdagmiddag Omschrijving : Wandelen met Matheno in de mooie omgeving van Schoorl.

0060-0511 Woonhuis : Lohengrin Scorlewald Tijdsvraag : 2 uur, op woensdagmiddag Omschrijving : Wandelen met Matheno in de mooie omgeving van Schoorl. Vrijwilligers Scorlewald Een inventarisatie van Wensen 12 mei 2011 Maatjes gezocht: Scorlewalders zitten te springen om jouw hulp! Samen iets leuks ondernemen je krijgt er veel voor terug! Er even tussenuit

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Encarga 2 1 Encarga 2 Welkom op Encarga 2. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint-Jan- Baptist te Zelzate. We bieden psychiatrische zorg aan personen die

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam In Rotterdam wonen veel actieve senioren. Bent u één van hen? Voor u wil Lelie zorggroep graag het bruisende middelpunt van de wijk zijn! Wij doen dit door activiteiten

Nadere informatie

Woon je in de Voorkempen, Noorderkempen of. Antwerpen-Noord of verblijf je in PC Bethanië?* Heb je een psychische kwetsbaarheid?

Woon je in de Voorkempen, Noorderkempen of. Antwerpen-Noord of verblijf je in PC Bethanië?* Heb je een psychische kwetsbaarheid? Woon je in de Voorkempen, Noorderkempen of Antwerpen-Noord of verblijf je in PC Bethanië?* Heb je een psychische kwetsbaarheid? Kan je wat hulp gebruiken om onder de mensen te komen? Zoek je naar manieren

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST April, mei, juni 2016 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Centrumleider Far West Buurtbewoners, Ik ben Lore Tilley en vanaf februari heb ik de taak van Marijke

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 057 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst april 205 Lichamelijke beweging Een beweegoloog is aanwezig op woensdag en vrijdagmiddag

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Januari-februari-maart 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Januari-februari-maart 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Januari-februari-maart 2016 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Valentijn in het dienstencentrum ddienenstencentrum Sinterklaas, kerstfeest, nieuwjaar,. het ligt

Nadere informatie

Route 11 Psychosociaal Revalidatiecentrum Kempen

Route 11 Psychosociaal Revalidatiecentrum Kempen Route Psychosociaal revalidatiecentrum Kempen Gasthuisstraat 22/2 - Turnhout (zomer 208: Merodelei 88-90) 04/44 29 9 info@route.be (mei juni 208: www.route.be) Route Psychosociaal revalidatiecentrum Kempen

Nadere informatie

UITDAGENDE VORMINGEN VOOR SOCIAAL WERKERS EN HULPVERLENERS

UITDAGENDE VORMINGEN VOOR SOCIAAL WERKERS EN HULPVERLENERS UITDAGENDE VORMINGEN VOOR SOCIAAL WERKERS EN HULPVERLENERS KRACHTGERICHTE HULPVERLENING IN DIALOOG Bind-Kracht staat voor een kwaliteitsvolle hulpverlening aan mensen in armoede. Krachtgericht werken,

Nadere informatie