Reglement voor het samenwerkingsverband Onderwijs en Opleidingsregio Oost Nederland OOR ON Maart 2006

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement voor het samenwerkingsverband Onderwijs en Opleidingsregio Oost Nederland OOR ON Maart 2006"

Transcriptie

1 Reglement voor het samenwerkingsverband Onderwijs en Opleidingsregio Oost Nederland OOR ON Maart 2006 Artikel 1: Doelstelling De binnen het samenwerkingsverband samenwerkende instellingen verzorgen (een gedeelte) van de initiële opleiding geneeskunde en of medische vervolgopleidingen. Het doel van de samenwerking is inhoudelijke en organisatorische samenwerking op de genoemde gebieden om de kwaliteit en continuïteit te verhogen en inzichtelijk te maken. Het streven naar meerwaarde van de samenwerking en het uitdragen hiervan regionaal en landelijk geldt hierbij als uitgangspunt. De samenwerking wordt inhoud gegeven vanuit de eigenstandige verantwoordelijkheid van de deelnemende instellingen. Artikel 2: Deelnemers Deelnemende instellingen zijn: Universitair Medisch Centrum St Radboud te Nijmegen Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen (STZ) Alysis Zorggroep te Arnhem (STZ) Jeroen Bosch Ziekenhuis te s-hertogenbosch (STZ) Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem (NVZ) Tweesteden Ziekenhuis te Tilburg (NVZ) St Maartenskliniek te Nijmegen (NVZ) Toetreden van nieuwe instellingen kan uitsluitend met de instemming van zittende partijen. Artikel 3: Duur en Opzegging 3.1 Dit samenwerkingsverband wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. 3.2 Indien één van de instellingen het samenwerkingsverband wenst te beëindigen dient deze beëindiging schriftelijk aan de Plenaire Vergadering van de OOR ON kenbaar te worden gemaakt. Bij de opzegging wordt een termijn van één jaar in acht genomen. Bij wederzijds goedvinden eerder. 3.3 De instelling die niet langer wenst deel te nemen aan het samenwerkingsverband verbindt zich, na opzegging, participatie in lopende trajecten te continueren tot het moment waarop in goed onderling overleg participatie beëindigd kan worden. Artikel 4: Structuur Het samenwerkingsverband kent: 2 secties. - initiële medische opleidingen - vervolgopleidingen medisch specialisten plenaire vergadering dagelijks bestuur commissies en werkgroepen.

2 Artikel 5: Plenaire vergadering 5.1 Deelnemers zijn de leden van de Raad van Bestuur en voorzitters van de centrale opleidingscommissies van de deelnemende instellingen. Het voorzitterschap zal worden ingevuld door het lid Raad van Bestuur van het UMC St Radboud. De plenaire vergadering wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris als bedoeld in artikel 9 van dit reglement. 5.2 Taken en bevoegdheden van de plenaire vergadering: vaststellen van beleid- en actieplannen van de OOR ON. prioritering van doelstellingen; bewaken en stimuleren voortgang jaarlijkse evaluatie en bijstelling plannen ( capaciteitsplanning aios ) instellen commissies en werkgroepen verstrekken van opdrachten en bevoegdheden aan commissies. Artikel 6: Dagelijks Bestuur 6.1 Het Dagelijks Bestuur wordt gevormd door: lid Raad van Bestuur UMC St Radboud, voorzitter lid Raad van Bestuur STZ ziekenhuis lid Raad van Bestuur NVZ ziekenhuis. 6.2 Taken van het Dagelijks Bestuur: initiëren en coördineren OOR activiteiten. voorbereiden plenaire vergadering. voorbereiden beleid- en actieplannen externe presentatie. Artikel 7: Bijeenkomsten van de plenaire vergadering 7.1 De plenaire vergadering wordt drie maal per jaar bijeengeroepen door het Dagelijks Bestuur en voorts zoveel vaker als één der instellingen in het samenwerkingsverband, in samenspraak met het Dagelijks Bestuur, dat noodzakelijk acht. 7.2 Op verzoek van één of meer van de instellingen kunnen door het Dagelijks Bestuur en of ambtelijk secretaris één of meer adviseurs/deskundigen worden uitgenodigd voor de gehele vergadering of een deel daarvan. 7.3 Voor de bijeenkomsten van de plenaire vergadering wordt ten minste twee weken voor de geplande vergaderdatum door de ambtelijk secretaris een agenda met daarbij behorende bijlagen toegezonden. 7.4 Besluiten van de plenaire vergadering worden, tenzij de vergadering met het oog op de belangen van een instelling of van personen anders beslist, bekend gemaakt in een door het Dagelijks Bestuur en ambtelijk secretaris op te stellen besluitenlijst. De besluitenlijst wordt beschikbaar gesteld aan de Raad van Bestuur en de voorzitters van de centrale opleidingscommissies van de participerende instellingen. 7.5 Voor zover niet in dit reglement geregeld, bepaalt de vergadering zelf de vergaderorde.

3 Artikel 8: Besluitvorming 8.1 De plenaire vergadering is primair een afstemmingsoverleg. Besluitvorming kan uitsluitend plaatsvinden als de individuele instellingen op basis van hun eigenstandige verantwoordelijkheid hiermee instemmen. 8.2 De agenda van de plenaire vergadering vermeldt nadrukkelijk de onderwerpen waarover besluitvorming moet plaatsvinden en beschrijft de aan die besluitvorming eventueel voorafgegane consultaties en adviseringen door Medische Staven en Ondernemingsraden bij de instellingen, respectievelijk de procesgang die vastgestelde conceptbesluiten nog zal moeten doorlopen bij de afzonderlijke instellingen. 8.3 Voorgenomen besluiten van één der instellingen die de verwezenlijking van de doelstellingen van dit samenwerkingsverband in belangrijke mate beïnvloeden, worden in de plenaire vergadering gemeld. Alsdan kan besloten worden deze besluitvorming onderwerp van besluitvorming door het samenwerkingsverband zelf te maken. 8.4 De besluitvorming binnen het samenwerkingsverband in het algemeen en in de plenaire vergadering in het bijzonder geschiedt bij consensus. Bij het overleg en de besluitvorming wordt in het bijzonder aandacht geschonken aan het oordeel van de instelling die het meest betrokken of belanghebbend is bij het betreffende onderwerp. Artikel 9: Secretariaat 9.1 Door de partners in het samenwerkingsverband wordt gezamenlijk een ambtelijk secretaris voor het samenwerkingsverband aangewezen. De ambtelijk secretaris is belast met de ondersteuning van de plenaire vergadering, het dagelijks bestuur, alsmede met de ondersteuning aan de afzonderlijke commissies en werkgroepen. 9.2 De ambtelijk secretaris neemt met adviserende stem deel aan de overlegsituaties binnen het samenwerkingsverband, doch heeft geen stemrecht. 9.3 Voor de ambtelijk secretaris wordt door de plenaire vergadering een instructie vastgesteld. 9.4 De ambtelijk secretaris rapporteert over zijn werkzaamheden aan de voorzitter van de plenaire vergadering, dan wel aan de voorzitter van de betreffende commissies en werkgroepen. 9.6 Centraal en secretariaatsadres: P/a UMC St Radboud Postbus 9101 t.a.v. OWI / OOR ON Huispost HB NIJMEGEN

4 Artikel 10: Informatievoorziening 10.1 Informatievoorziening naar medewerkers en/of onderscheiden organen in de instellingen vanuit de plenaire vergadering wordt alleen gedaan na onderlinge samenspraak. Tijdstip en wijze van informatievoorziening worden op elkaar afgestemd. Daarbij zijn de onderscheiden bestuurders van de participerende instellingen zelf verantwoordelijk voor het verspreiden van deze informatie binnen de eigen instelling Informatievoorziening naar derden. Informatievoorziening betreffende het totale samenwerkingsverband geschiedt alleen vanuit het centrale adres van het samenwerkingsverband waarbij het Dagelijks Bestuur van het samenwerkingsverband verantwoording draagt voor inhoud en omvang van de informatie. Informatievoorziening omtrent een specifiek onderdeel van het samenwerkingsverband geschiedt eveneens vanuit een centraal adres waarbij de direct betrokkene uit de plenaire vergadering verantwoordelijk is voor omvang en inhoud van de informatie. Artikel 11: Vertegenwoordiging 11.1 Het Dagelijks Bestuur vertegenwoordigt het samenwerkingsverband, wanneer overleg met derden zoals de overheden, publieke en privaatrechtelijke ondernemingen, door de plenaire vergadering noodzakelijk wordt geacht De plenaire vergadering kan personen, commissies of werkgroepen binnen het samenwerkingsverband mandateren tot het voeren van dit overleg. Artikel 12: Kosten van het samenwerkingsverband 12.1 De kosten verbonden aan het samenwerkingsverband, zijnde de kosten van het secretariaat en de vergaderingen, komen in eerste instantie voor rekening van het UMC St Radboud te Nijmegen Binnen twee maanden na het verstrijken van een kalenderjaar wordt een evenredig deel van bovengenoemde kosten bij de deelnemende instellingen in rekening gebracht In geval artikel 3.3. zich voordoet, zullen de kosten in redelijkheid worden toegekend aan de betreffende instelling De kosten van de ambtelijk secretaris en zijn ondersteuning worden door de partners in gelijke mate gedragen De kosten van gezamenlijke activiteiten voortvloeiend uit het samenwerkingverband worden gezamenlijk gedragen door de deelnemende instellingen. Over de verdeling dienen nadere afspraken te worden gemaakt door de plenaire vergadering.

5 Artikel 13: Opheffing en liquidatie van het samenwerkingsverband 13.1 De plenaire vergadering kan besluiten het samenwerkingsverband op te heffen. Datum van beëindiging van dit samenwerkingsverband wordt in overleg bepaald, waarbij als uitgangspunt zal worden gehanteerd dat mogelijke schade als gevolg van de opheffing tot het uiterste minimum wordt beperkt. Bij opheffing van het samenwerkingsverband stelt de plenaire vergadering een persoon aan om de zaken in deze te regelen Het samenwerkingsverband blijft na opheffing voortbestaan voor zover vereffening van haar verplichtingen noodzakelijk is. Een eventueel batig saldo van het samenwerkingsverband wordt gelijkelijk over de deelnemende instellingen gedeeld Gedurende de vereffening blijven de bepalingen van dit reglement zoveel mogelijk van kracht. Artikel 14: Geschillenregeling 14.1 Een geschil is aanwezig indien één der deelnemende instellingen schriftelijk en gemotiveerd jegens een andere instelling of het samenwerkingsverband te kennen geeft, dat een geschil aanwezig is. Alle geschillen ten aanzien van dit samenwerkingsverband tussen één of meerdere deelnemende instellingen, die niet door minnelijke schikking kunnen worden opgelost, kunnen voor een bindend advies worden voorgelegd aan een commissie van bindend advies. De samenstelling van de commissie wordt vastgesteld door de plenaire vergadering. Artikel 15: Slotbepalingen 15.1 In de gevallen waarin dit reglement niet voorziet alsmede in geval van twijfel over uitleg van enig artikel van dit reglement beslist de plenaire vergadering Indien landelijke, dan wel lokale ontwikkelingen daartoe aanleiding geven zal door de plenaire vergadering bepaald worden of en op welke wijze de overeenkomst aangepast moet worden. Instellingen kunnen voorstellen hiertoe inbrengen.

benoemingsbesluit is benoemd. g. door het verstrijken van de tijd waarvoor hij is benoemd. 7. Het bestuur kan besluiten een bestuurder te schorsen. Ee

benoemingsbesluit is benoemd. g. door het verstrijken van de tijd waarvoor hij is benoemd. 7. Het bestuur kan besluiten een bestuurder te schorsen. Ee Oprichting stichting ANBI STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: @. 2. Zij is gevestigd te @. DOEL Artikel 2. 1. De stichting heeft ten doel: @, en voorts al hetgeen met één

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement cliëntenraad van Stichting Samen Veilig Midden-Nederland

Huishoudelijk reglement cliëntenraad van Stichting Samen Veilig Midden-Nederland Huishoudelijk reglement cliëntenraad van Stichting Samen Veilig Midden-Nederland 1. Begripsbepalingen In het navolgende wordt verstaan onder: a. Cliënt een bij de Stichting aangemelde jeugdige, zijn ouders

Nadere informatie

REGLEMENT GEZAMENLIJKE VERGADERING VAN DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE STUDENTENRAAD VAN DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT

REGLEMENT GEZAMENLIJKE VERGADERING VAN DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE STUDENTENRAAD VAN DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT REGLEMENT GEZAMENLIJKE VERGADERING VAN DE ONDERNEMINGSRAAD EN DE STUDENTENRAAD VAN DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt

Nadere informatie

OOR ON: voor een gezonde toekomst

OOR ON: voor een gezonde toekomst OOR ON: voor een gezonde toekomst De artsen, verpleegkundigen en paramedici van morgen worden vandaag opgeleid. Hoe hoger de kwaliteit van het huidige onderwijs, hoe beter de toekomstige patiëntenzorg.

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN waaraan deelnemen de gemeenten: Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) Artikel 1 LEDEN EN VERTEGENWOORDIGING IN DE LEDENVERGADERING 1. Leden van de vereniging, zoals bedoeld in artikel 4 van de statuten,

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten van de Stichting Vrienden van Harmonie St. Caecilia, zoals vastgesteld in de oprichtingsakte op 24 september 2010

STATUTEN. Statuten van de Stichting Vrienden van Harmonie St. Caecilia, zoals vastgesteld in de oprichtingsakte op 24 september 2010 STATUTEN Statuten van de Stichting Vrienden van Harmonie St. Caecilia, zoals vastgesteld in de oprichtingsakte op 24 september 2010 Artikel 1: Naam en Zetel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Vrienden

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING STICHTING CAMPVUUR, statutair gevestigd in de gemeente Opsterland, opgericht bij akte verleden op zeven november tweeduizend zeven verleden voor mr.

Nadere informatie

Statuten Naam en zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING FIBER OVERAL. 2. De stichting heeft haar zetel te Nijmegen.

Statuten Naam en zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING FIBER OVERAL. 2. De stichting heeft haar zetel te Nijmegen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING FIBER OVERAL. 2. De stichting heeft haar zetel te Nijmegen. Doel Artikel 2 1. De stichting heeft tot doel in Nijmegen en omgeving

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie

Reglement Klachtencommissie Reglement Klachtencommissie Artikel 1 Definities Klager: De verbruiker die een klacht aan de commissie voorlegt. Warmte: Warm water of tapwater bestemd voor ruimteverwarming of -koeling, sanitaire doeleinden

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling. Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Gemeenschappelijke Regeling. Samenwerkingsverband Noord-Nederland Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland 1 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en de commissarissen van de Koning

Nadere informatie

Reglement Cliëntenpanel. Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid

Reglement Cliëntenpanel. Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid Reglement Cliëntenpanel Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid Reglement cliëntenpanel (centrale cliëntenraad) De Stichting Samenwerkende Zorgboeren hecht veel waarde aan de inbreng van haar cliënten

Nadere informatie

Algemeen Reglement KBO-PCOB Versie

Algemeen Reglement KBO-PCOB Versie Algemeen Reglement KBO-PCOB Versie 2016 09 09 Verantwoording Artikel 1 Krachtens het in artikel 14 van de statuten van KBO-PCOB bepaalde is er ter uitvoering en goed functioneren van de statuten van de

Nadere informatie

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden: gelet op artikel 27, 28 en 47 Participatiewet, artikel 2.10 Jeugdwet

Nadere informatie

Reglement Klachtencommissie

Reglement Klachtencommissie Reglement Klachtencommissie Artikel 1 Definities Klager: De huurder of woningzoekende die een klacht aan de commissie voorlegt. Huurder: Een huurder van een woning of woonruimte van Leystromen. Voor de

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL Doorlopende tekst van de statuten van de stichting Stichting S.P.Y.N. Welfare Foundation, blijkens de akte van oprichting op 10 december 2004 verleden voor notaris mr J. Hagen te Vleuten, gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG NAAM EN ZETEL, Artikel 1: De vereniging draagt de naam oudervereniging van de katholieke basisschool School op de Berg en

Nadere informatie

Vastgesteld op 21 maart 2016

Vastgesteld op 21 maart 2016 Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Commissie van de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling Rijk van Nijmegen (MGR Rijk van Nijmegen) Vastgesteld op 21 maart 2016 Artikel

Nadere informatie

reglement Raad van Toezicht CNV Publieke Zaak per 1 januari 2006

reglement Raad van Toezicht CNV Publieke Zaak per 1 januari 2006 reglement Raad van Toezicht CNV Publieke Zaak per 1 januari 2006 2 Inhoud pagina begripsbepalingen 3 doel reglement 3 taken en bevoegdheden 3 specifieke taken bevoegdheden 3 individuele advisering 4 kwaliteitseisen

Nadere informatie

REGLEMENT VAN BESTUUR STICHTING OUDERENZORG NOORD-BEVELAND

REGLEMENT VAN BESTUUR STICHTING OUDERENZORG NOORD-BEVELAND REGLEMENT VAN BESTUUR STICHTING OUDERENZORG NOORD-BEVELAND Artikel 1 De bestuurstaak 1.1 Binnen de wettelijke en statutaire bestuurlijke verantwoordelijkheid van de raad van bestuur is deze in het bijzonder

Nadere informatie

REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR ROC MONDRIAAN

REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR ROC MONDRIAAN REGLEMENT COLLEGE VAN BESTUUR ROC MONDRIAAN Inhoudsopgave Preambule 2 0. Definities 3 1. Status en werkingsduur 3 DEEL A 2. Voorzitter College van Bestuur 4 DEEL B 3. Taakverdeling 5 4. Portefeuille 5

Nadere informatie

Reglement Dienstraden

Reglement Dienstraden Reglement Dienstraden Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Hoofdstuk 2: Samenstelling, zittingstermijn en verkiezing Hoofdstuk 3: Functie, taak en bevoegdheden van de Dienstraad Hoofdstuk 4: Werkwijze van

Nadere informatie

Gemeenschappelijke orgaan openbaar primair onderwijs Noord Groningen

Gemeenschappelijke orgaan openbaar primair onderwijs Noord Groningen Gemeenschappelijke orgaan openbaar primair onderwijs Noord Groningen De raden van de gemeenten De Marne, Eemsmond en Winsum, ieder voor zover zij voor de eigen gemeente bevoegd zijn; overwegende dat coördinatie

Nadere informatie

STATUTEN. Naam, zetel en duur:

STATUTEN. Naam, zetel en duur: STATUTEN Naam, zetel en duur: Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: Stichting Vrienden van Lea Dasberg hierna te noemen: "de stichting. 2. Zij heeft haar zetel te Zutphen. 3. De stichting is opgericht

Nadere informatie

blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Stichting Brancheplatform Kappers (BPK), gevestigd in de gemeente Utrecht, per 16 september 2014

blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Stichting Brancheplatform Kappers (BPK), gevestigd in de gemeente Utrecht, per 16 september 2014 blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Stichting Brancheplatform Kappers (BPK), gevestigd in de gemeente Utrecht, per 16 september 2014 NAAM EN ZETEL Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam Stichting

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR389166_1 31 december 2018 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NVFB

Huishoudelijk reglement NVFB Huishoudelijk reglement NVFB Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 1 Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 2 Artikel 1 Algemene bepaling Dit reglement is opgesteld conform het bepaalde in artikel 28 van de statuten

Nadere informatie

Van de statuten van de stichting: Stichting Providebit te Utrecht

Van de statuten van de stichting: Stichting Providebit te Utrecht 1 DOORLOPENDE TEKST Van de statuten van de stichting: Stichting Providebit te Utrecht Akte van oprichting: 24 mei 1985 Akte van statutenwijziging: 28 april 2010 Akte van statutenwijziging: 28 juni 2013

Nadere informatie

VISITATIEREGLEMENT Commissie Nationale Kwaliteitsvisitatie Intensive Care (NKIC)

VISITATIEREGLEMENT Commissie Nationale Kwaliteitsvisitatie Intensive Care (NKIC) VISITATIEREGLEMENT Commissie Nationale Kwaliteitsvisitatie Intensive Care (NKIC) A Inleiding Artikel 1 Onder visitatie van IC-afdelingen verstaat de Commissie Nationale Kwaliteitsvisitatie Intensive Care

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTEN(ADVIES)COMMISSIE STICHTING EIGEN BOUW

REGLEMENT KLACHTEN(ADVIES)COMMISSIE STICHTING EIGEN BOUW REGLEMENT KLACHTEN(ADVIES)COMMISSIE STICHTING EIGEN BOUW Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Stichting: Raad van Toezicht: Bestuur: Medewerker: Commissie: Klager: De Stichting Eigen

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster Versiedatum Evaluatiedatum Proceseigenaar HKZ-norm Augustus 2000 2007 Raad van Bestuur 4.18 Model-huishoudelijk reglement Augustus 2000 Ten geleide De wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ)

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE BEHANDELING VAN GESCHILLEN DOOR DE GESCHILLENCOMMISSIE ZAKELIJKE KLANTEN ENERGIEBEDRIJVEN (GESCHILLENCOMMISSIE ZAKELIJKE KLANTEN)

REGLEMENT VOOR DE BEHANDELING VAN GESCHILLEN DOOR DE GESCHILLENCOMMISSIE ZAKELIJKE KLANTEN ENERGIEBEDRIJVEN (GESCHILLENCOMMISSIE ZAKELIJKE KLANTEN) REGLEMENT VOOR DE BEHANDELING VAN GESCHILLEN DOOR DE GESCHILLENCOMMISSIE ZAKELIJKE KLANTEN ENERGIEBEDRIJVEN (GESCHILLENCOMMISSIE ZAKELIJKE KLANTEN) Begripsomschrijvingen Artikel 1 In dit reglement wordt

Nadere informatie

Statuten Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA)

Statuten Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA) Statuten Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA) Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen (NVvA). Zij is gevestigd te Nijkerk Doel Artikel

Nadere informatie

1. Reglement oudercommissie

1. Reglement oudercommissie 1. Reglement oudercommissie 1. Doelstelling De oudercommissie stelt zich ten doel namens de ouders te participeren in het beleid van door een goede invulling te geven aan de adviesrechten om op deze wijze

Nadere informatie

Artikel 14. In gevallen waarin deze statuten niet voorzien beslist het bestuur, met inachtneming van artikel 5 lid 1.

Artikel 14. In gevallen waarin deze statuten niet voorzien beslist het bestuur, met inachtneming van artikel 5 lid 1. STATUTEN van de Bewonersvereniging Vegetarisch Woonpark Ommershof, gevestigd te Oosterbeek, gemeente Renkum. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SOCIALE RECHERCHE IJSSEL-VECHTSTREEK

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SOCIALE RECHERCHE IJSSEL-VECHTSTREEK GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING SOCIALE RECHERCHE IJSSEL-VECHTSTREEK Gemeenschappelijke regeling inzake de samenwerking op het terrein van het voorkomen en opsporen van fraude met de sociale zekerheidsregelingen,

Nadere informatie

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar

Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Bijlage 5 bij Raadsvoorstel Regionale Agenda dd 16 mei 2011 Bestuursovereenkomst Regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar Vastgesteld door de Stuurgroep Regiovisie Bergen, Gennep, Mook en Middelaar op

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren

STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren van Kleine kwalen in de huisartsgeneeskunde. Verkorte

Nadere informatie

vast te stellen de navolgende Verordening Georganiseerd Overleg Hefpunt

vast te stellen de navolgende Verordening Georganiseerd Overleg Hefpunt Verordening Georganiseerd Overleg Hefpunt Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Hefpunt, overwegende dat: - het in het kader van de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregeling Waterschapspersoneel

Nadere informatie

- gezamenlijke vieringen, missionair werk, vormings-, toerustings- en jeugdwerk

- gezamenlijke vieringen, missionair werk, vormings-, toerustings- en jeugdwerk Overeenkomst tot het aangaan van een Samenwerkingsverband als bedoeld in ordinantie 2-11-5 en 6 van de Kerkorde van de Protestantse kerk in Nederland tussen de Hervormde gemeenten, de Gereformeerde kerk

Nadere informatie

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Westerkwartier. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Leek. Artikel 2 Duur

Nadere informatie

LEDENOVEREENKOMST A/B/C-LEDEN EN COÖPERATIE WE HELPEN (U.A.)

LEDENOVEREENKOMST A/B/C-LEDEN EN COÖPERATIE WE HELPEN (U.A.) LEDENOVEREENKOMST A/B/C-LEDEN EN COÖPERATIE WE HELPEN (U.A.) DE ONDERGETEKENDEN: 1. (KvK), statutair gevestigd te, met adres:, hierna te noemen: A/B/C-Lid of tezamen met de andere leden de Leden, en 2.

Nadere informatie

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Oldenzaal en Hengelo (hierna gezamenlijk te noemen: deelnemende gemeenten) ;

De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Oldenzaal en Hengelo (hierna gezamenlijk te noemen: deelnemende gemeenten) ; Centrumgemeenteregeling samenwerking ICT Hengelo- Oldenzaal De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Oldenzaal en Hengelo (hierna gezamenlijk te noemen: deelnemende gemeenten) ; Overwegende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Universitair Centrum Psychiatrie (UCP)

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) Paragraaf 1: Begripsbepalingen Artikel 1 1. Achterban: Personen wiens belangen door de Cliëntenraad worden behartigd. Tot de

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion

Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion Statuten van de Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion, gevestigd te Rotterdam, volgens de akte van oprichting van 4 januari 2010,

Nadere informatie

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM - 1 - SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM STATUTEN Naam en zetel: Artikel 1: 1. De stichting draagt de naam: Stichting Jonge Balie Activiteiten

Nadere informatie

1. Reglement oudercommissie

1. Reglement oudercommissie 1. Reglement oudercommissie 1. Doelstelling De oudercommissie stelt zich ten doel namens de ouders te participeren in het beleid van het kindercentrum door een goede invulling te geven aan de adviesrechten

Nadere informatie

REGLEMENT GESCHILLENADVIESCOMMISSIE WONINGSTICHTING ROCHDALE

REGLEMENT GESCHILLENADVIESCOMMISSIE WONINGSTICHTING ROCHDALE Artikel 1 Begrippen In dit artikel wordt verstaan onder: Rochdale: Woningstichting Rochdale, statutair gevestigd te Amsterdam. Bestuur: De Raad van Bestuur van Rochdale, bedoeld in artikel 16 van de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Groningen

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Groningen Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Groningen Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: a. Verordening Cliëntenraad Groningen: de verordening zoals vastgesteld door de gemeenteraad

Nadere informatie

Reglement geschillenadviescommissie

Reglement geschillenadviescommissie Definities Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: 1.1 Corporatie: de in de Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken samenwerkende woningcorporaties te weten: RK Bouwstichting St. Joseph

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond Samenwerkingsovereenkomst 1 De ondergetekenden: te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door vakwethouders van de colleges 1 : 1. College van Albrandswaard, 2. College van Barendrecht, 3. College van Brielle,

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering.

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vergeb. Doelstelling Artikel 1 De vereniging heeft als doel het bewaken van de continuïteit van administratieve software pakketten van BCT Guiding Documents die in gebruik zijn

Nadere informatie

Overeenkomst Cliëntenraad en de Zevenster

Overeenkomst Cliëntenraad en de Zevenster Paragraaf 1 Begripsbepalingen Artikel 1 In dit besluit wordt verstaan onder: 1. zorgaanbieder: Stichting De Zevenster te Zevenhuizen 2. instelling: De Zevenster, te Zevenhuizen 3. cliënten: de natuurlijke

Nadere informatie

De tot verwezenlijking van het doel van de stichting bestemde middelen worden gevormd door alle wettige baten.

De tot verwezenlijking van het doel van de stichting bestemde middelen worden gevormd door alle wettige baten. Stichting AOC Oost Naam en Zetel Artikel 1 1. De Stichting draagt de naam: Stichting AOC OOST-NEDERLAND De stichting gebruikt als handelsnaam: AOC Oost 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Doetinchem

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel 1. De Stichting draagt de naam: Stichting De Stichting heeft haar zetel in de gemeente..

Artikel 1 Naam en zetel 1. De Stichting draagt de naam: Stichting De Stichting heeft haar zetel in de gemeente.. Ontwerpstatuten Federatie De onderstaande statuten zijn een voorbeeld van samenwerking tussen een school voor voortgezet onderwijs en een ROC. Met name de invulling van de artikelen over de doelstelling

Nadere informatie

Gemeenschappelijk orgaan

Gemeenschappelijk orgaan Regeling Gemeenschappelijk Orgaan Intergemeentelijke Stichting Openbaar Basisonderwijs (gewijzigde versie, vastgesteld op 26 juni 2007) Deze regeling kan worden aangehaald als regeling voor de ISOB-raad

Nadere informatie

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Naam, Zetel en Doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Broederschap der Notariële Studenten te Leiden' en is opgericht op twintig

Nadere informatie

dossier : 1 behandelaar :

dossier : 1 behandelaar : dossier : 1 Doorlopende tekst van de statuten van de stichting Stichting Kumbatio Nederland, zoals laatstelijk gewijzigd bij akte op tweeëntwintig augustus tweeduizend dertien voor mevrouw Mr Imke Maria

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN HET DR. MOLLERCOLLEGE TE WAALWIJK. Vastgesteld in 1993, gewijzigd vastgesteld op

REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN HET DR. MOLLERCOLLEGE TE WAALWIJK. Vastgesteld in 1993, gewijzigd vastgesteld op REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN HET DR. MOLLERCOLLEGE TE WAALWIJK. Vastgesteld in 1993, gewijzigd vastgesteld op 26-11-2014. ARTIKEL 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder: a. Ouderraad: De in

Nadere informatie

Senioren Zorg Plan Dé thuiszorg die zich om ú bekommert! Overeenkomst Cliëntenraad. Senioren Zorg Plan

Senioren Zorg Plan Dé thuiszorg die zich om ú bekommert! Overeenkomst Cliëntenraad. Senioren Zorg Plan Dé thuiszorg die zich om ú bekommert! en Senioren Zorg Plan Begrippen Artikel 1 In dit besluit wordt verstaan onder: 1. zorgaanbieder - Senioren Zorg Plan, Achillestraat 108- bg, 1076 RJ te Amsterdam 2.

Nadere informatie

Organen Artikel 4 De stichting kent de volgende organen:

Organen Artikel 4 De stichting kent de volgende organen: Naam Zetel Grondslag Artikel 1 a. De stichting draagt de naam: Stichting Clusius College, hierna te noemen de stichting. b. De stichting is gevestigd in Alkmaar. c. De grondslag van de stichting is algemeen

Nadere informatie

Reglement Cliëntenraad BovenIJ ziekenhuis

Reglement Cliëntenraad BovenIJ ziekenhuis Reglement Cliëntenraad BovenIJ ziekenhuis Artikel 1 Begripsbepalingen 1. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Ziekenhuis: het BovenIJ ziekenhuis te Amsterdam b. De Cliëntenraad: de Cliëntenraad van

Nadere informatie

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur STATUTEN SGS - 1 - STATUTEN SGS Naam, zetel en duur Artikel 1 De vereniging is opgericht op twee en twintig augustus negentienhonderd één en dertig en draagt de naam Stichts-Gooise Schaakbond en is gevestigd

Nadere informatie

Een goed opgesteld reglement biedt meerdere voordelen:

Een goed opgesteld reglement biedt meerdere voordelen: Inleiding Dit instrument is te gebruiken als een format voor het opstellen van een huishoudelijk reglement. In zo n reglement staan de werkafspraken over het besturen en het organiseren van de maatschap.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor heelkunde is goedgekeurd door het bestuur en de leden tijdens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement oudercommissie

Huishoudelijk reglement oudercommissie Huishoudelijk reglement oudercommissie Inhoudsopgave A. Werkwijze oudercommissie... 2 1. Samenstelling oudercommissie... 2 2. Taken en bevoegdheden van de oudercommissie... 2 3. Vergadering... 2 4. Contacten

Nadere informatie

dat het in het kader van het functioneren van deze regeling gewenst is te komen tot een nauwere samenwerking;

dat het in het kader van het functioneren van deze regeling gewenst is te komen tot een nauwere samenwerking; De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn, ieder voor zoveel zijn bevoegdheden betreft;

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

STATUTEN Stichting Veteranen Purmerend (SVP). "de doelgroep"

STATUTEN Stichting Veteranen Purmerend (SVP). de doelgroep 1 STATUTEN Naam en Zetel ------------------------------------------------------------------------- Artikel 1 -------------------------------------------------------------------------------- 1. De stichting

Nadere informatie

Verordening overleg Lokaal Educatief Beleid voor 0-27 jarigen

Verordening overleg Lokaal Educatief Beleid voor 0-27 jarigen CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR6434_1 12 juli 2016 Verordening overleg Lokaal Educatief Beleid voor 0-27 jarigen HOOFDSTUK 1 BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen In deze verordening

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag-Soeren, gemeente Rheden. Artikel 2 De vereniging is aangegaan voor onbepaalde

Nadere informatie

Reglement Beroepscommissie Bestedingsplan Sportagenda

Reglement Beroepscommissie Bestedingsplan Sportagenda Reglement Beroepscommissie Bestedingsplan Sportagenda Positie commissie In het proces van de jaarlijkse verdeling van Bestedingsplan Sportagendagelden, bestaande uit Lotto-, Mission- en VWS-gelden zijn

Nadere informatie

BOVENGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ICT ZUNDERT EN OOSTERHOUT

BOVENGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ICT ZUNDERT EN OOSTERHOUT BOVENGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ICT ZUNDERT EN OOSTERHOUT Partijen, het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout (hierna te noemen Oosterhout) en het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Toegelaten instelling De vereniging/stichting is werkzaam binnen het werkgebied in de zin van artikel 70 van de Woningwet.

Toegelaten instelling De vereniging/stichting is werkzaam binnen het werkgebied in de zin van artikel 70 van de Woningwet. Reglement Regionale Klachtencommissie Ingesteld door RWS partner in wonen en Stichting tot Behoud en Ondersteuning van Monumenten, beiden te Goes, R&B Wonen te Heinkenszand en Castria Wonen te St. Maartensdijk.

Nadere informatie

bladzijde 1 Dossier: /AF

bladzijde 1 Dossier: /AF bladzijde 1 Dossier: 065488.01.01/AF DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN de stichting: Stichting Seniorenraad Meierijstad, statutair gevestigd in Schijndel, gemeente Meierijstad, kantooradres Eekelhof

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Het Algemeen Bestuur van de Omgevingsdienst Groningen; gelet op het bepaalde in hoofdstuk 12 van de CAR-UWO; B E S L U I T : vast te stellen de Overlegregeling commissie voor Georganiseerd Overleg Hoofdstuk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Artikel 1 - Samenhang 1. De bepalingen in dit reglement moeten in samenhang worden gezien met de Verordening Participatieraad Gemeente Zevenaar (zoals

Nadere informatie

Versie Huishoudelijk reglement Oudercommissie

Versie Huishoudelijk reglement Oudercommissie Huishoudelijk reglement Oudercommissie 2. Huishoudelijk reglement oudercommissie a. Werkwijze oudercommissie (bepaalt alleen de oudercommissie) b. Afspraken tussen oudercommissie en Gastouderland (wordt

Nadere informatie

: de Stichting Geschillen in de landbouw c.a.;

: de Stichting Geschillen in de landbouw c.a.; Reglement geschillen in de landbouwzorg Begripsomschrijving Artikel 1 In dit Reglement wordt verstaan onder: Stichting : de Stichting Geschillen in de landbouw c.a.; Commissie : de Geschillencommissie

Nadere informatie

De besturen van de faculteiten Technische Natuurkunde, Scheikundige Technologie en Wiskunde en Informatica:

De besturen van de faculteiten Technische Natuurkunde, Scheikundige Technologie en Wiskunde en Informatica: GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING ex art. 9.15 lid I WHW ten behoeve van de universitaire lerarenopleidingen TUE De besturen van de faculteiten Technische Natuurkunde, Scheikundige Technologie en Wiskunde en

Nadere informatie

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE CASADE

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE CASADE REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE CASADE Definities Artikel 1 Commissie De door de corporatie ingestelde geschillencommissie Corporatie Stichting Casade Klager Degene die een geschil aanhangig maakt en rechtstreeks

Nadere informatie

Medezeggenschapsreglement van de Ondersteuningsplanraad

Medezeggenschapsreglement van de Ondersteuningsplanraad Stichting Samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Hoeksche Waard Medezeggenschapsreglement van de Ondersteuningsplanraad Vastgesteld door het algemeen bestuur d.d. 21 januari 2014 na instemming

Nadere informatie

Reglement College van Bestuur IJsselgroep

Reglement College van Bestuur IJsselgroep Reglement College van Bestuur IJsselgroep Vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d. 12 maart 2014 0. Inleiding In de statuten d.d. 19 december 2009 van de Stichting IJsselgroep Educatieve Dienstverlening

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Novatec 2006

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Novatec 2006 CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR387666_2 15 mei 2017 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Novatec 2006 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld en

Nadere informatie

Vastgesteld op 19 januari 2015

Vastgesteld op 19 januari 2015 Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Commissie van de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling Rijk van Nijmegen (MGR Rijk van Nijmegen) Vastgesteld op 19 januari 2015 Artikel

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LEERPLICHT Gemeente Capelle aan den IJssel en gemeente Krimpen aan den IJssel

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LEERPLICHT Gemeente Capelle aan den IJssel en gemeente Krimpen aan den IJssel SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LEERPLICHT Gemeente Capelle aan den IJssel en gemeente Krimpen aan den IJssel Ondergetekenden: 1. de gemeente Capelle aan den IJssel, te dezen vertegenwoordigd door M.J. van Cappelle,

Nadere informatie

Statuten vereniging Choochem

Statuten vereniging Choochem Statuten vereniging Choochem Artikel 1: Naam vereniging 1. De vereniging draagt de naam: Choochem, vereniging ter ondersteuning van hoogbegaafde christenen ; zij is statutair gevestigd te Amersfoort. 2.

Nadere informatie

Reglement voor de Raad van Toezicht van IRIS

Reglement voor de Raad van Toezicht van IRIS Reglement voor de Raad van Toezicht van IRIS Begrippen a. In dit reglement wordt onder raad verstaan de Raad van Toezicht. b. In dit reglement wordt onder bestuur verstaan het College van Bestuur. c. In

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING OOSTERKERK

STATUTEN STICHTING OOSTERKERK 1 STATUTEN STICHTING OOSTERKERK Doorlopende tekst van de statuten van de Stichting Oosterkerk na statutenwijziging de dato 16 november 2015. Naam en zetel Artikel 1 De stichting draagt de naam: Stichting

Nadere informatie

Pagina 1 van 7. Huishoudelijk reglement oudercommissie

Pagina 1 van 7. Huishoudelijk reglement oudercommissie Pagina 1 van 7 Huishoudelijk reglement oudercommissie Pagina 2 van 7 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Werkwijze oudercommissie 3 3. Afspraken oudercommissie en kinderopvangorganisatie 5 Pagina 3 van 7 1. Inleiding

Nadere informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid De raad van de gemeente Waalwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 19 oktober 1999; gelet op de bepalingen over het op overeenstemming gericht overleg in de Wet op het primair onderwijs,

Nadere informatie

Statuten. Artikel 2. Naam en zetel. 1. De Stichting draagt de naam: Stichting Brem. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Nijmegen.

Statuten. Artikel 2. Naam en zetel. 1. De Stichting draagt de naam: Stichting Brem. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Nijmegen. Statuten. Artikel 1. Begripsbepalingen. In deze statuten wordt verstaan onder: - Bestuur: het bestuur van de Stichting; - Schriftelijk: bij brief, telefax of e-mail, of bij boodschap die via een ander

Nadere informatie

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET. De raad van de gemeente Leeuwarden;

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET. De raad van de gemeente Leeuwarden; VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET De raad van de gemeente Leeuwarden; gelet op artikel 83, eerste lid, de artikelen 107 tot en met 107e, artikel 156 van de Gemeentewet en afdeling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (Primair Onderwijs) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Noord Limburg Vastgesteld

REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (Primair Onderwijs) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Noord Limburg Vastgesteld REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (Primair Onderwijs) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Noord Limburg Vastgesteld 25092013 Toelichting vooraf Bij de in het reglement genoemde termijnen gaat het steeds

Nadere informatie