Dit document is bedoeld om de verschillen in beeld te brengen tussen. Revit Server en Globalscape WAFS.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit document is bedoeld om de verschillen in beeld te brengen tussen. Revit Server en Globalscape WAFS."

Transcriptie

1 %HWUHIW 3ULQWGDWXP %HVWDQGVQDDP _Revit_server_SCS_ doc 3DJLQD Dit document is bedoeld om de verschillen in beeld te brengen tussen Revit Server en Globalscape. Geprobeerd wordt om een objectief beeld te schetsen van de (on-)mogelijkheden van beide paketten. Deze handleiding is onderverdeeld in: - 1 e deel Globalscape - 2 e deel Autodesk Revit Server - 3 e verschillen en overeenkomsten - 4 e conclusie - 5 e test gegevens

2 %HWUHIW 3ULQWGDWXP DJLQD %HVWDQGVQDDP _Revit_server_SCS_ doc Deel 1 *OREDOVFDSH:$)6 Globalscape bestaat uit 2 software componenten, een server deel en een lokale Agent. Voor beiden gelden relatief eenvoudige systeemeisen, windows 2003 server, voldoende schijfruimte uiteraard (opslag bestanden), de Agent kan zelfs werken op een Windows XP machine, U bent dan wel beperkt to maximaal 10 gebruikers (verbindingen). Het serverdeel bevat de feitelijke kluis met daarin de Revit Central-file bestanden. Beheer gaat via een web interface, hier kan op eenvoudige wijze een bestand worden terug gezet etc. De Agent maakt verbinding met de server en vereist een minimale configuratie. Ook de instellingen aan Uw (hardware) firewall zijn minimaal. Zodra de verbinding is gemaakt gaat het delen van bestanden beginnen. Om te zorgen dat overal dezelfde projectnaam wordt opgeslagen in het Revit model is het noodzakelijk om allemaal de shared_revit folder te mounten naar een gezamenlijke drive letter, bijv. B (middels het subst commando in een BAT bestandje). Dus D:\shared_revit\projectnaam\revit_bestand.rvt wordt dan B:\ projectnaam\revit_bestand.rvt Voor communicatie hoeven er maar 5 poorten in de firewall te worden geopend, te beveiligen via IP adres toegang. Poort 710 t/m 714. Het systeem gebruikt nooit de volle bandbreedte van de internetlijn, is ook niet nodig aangezien tijdens de communicatie alleen de wijzigingen worden verstuurd. Er is geen belemmering voor het aantal interne gebruikers of het aantal projecten. U dient wel rekening te houden met server opslag ruimte. De central-file wordt in de shared_folder geplaatst (de B-drive zoals hiervoor beschreven) en Uw medewerkers maken intern gewoon een lokaal bestand aan. De central-file wordt overgestuurd naar de overige aangesloten partners, zij maken daar intern weer lokale bestanden aan. Klaar. Samenwerken is een feit. Uiteraard kan er ook gewerkt worden met linked files. Aangezien dit een commercieel produkt is zijn hieraan kosten verbonden.

3 %HWUHIW 3ULQWGDWXP %HVWDQGVQDDP Deel 2 5HYLW6HUYHU _Revit_server_SCS_ doc 3DJLQD Revit Server is een enkel stukje software dat op verschillende plaatsen moet worden geïnstalleerd. Het pakket heeft gemiddelde systeemeisen, windows 2008 server, echter U heeft op Uw locatie een server nodig (de local-server) dan op een centrale plaats een server (de central-server) en alle aangesloten partijen hebben een identiek systeem nodig (de localserver). Daarnaast is Silverlight en IIS server als software benodigd, dit geheel vereist een niet al te gemakkelijke configuratie. (een vinkje teveel of te weinig en het werkt niet) Dan moet op elke werkplek met Revit, welke gaat deelnemen aan het project, Revit worden geupdate naar servicepack 2. De lokale server moet verbinding maken met de centrale server. Als de servers actief zijn dient de gebruiker een bestand in te laden, verbinding te maken met de betreffende server, zijn bestand uploaden als central-file, bestand afsluiten. Opnieuw het central-file openen (vanaf de lokale server) en saven als local-file. Per Revit sessie kan er slechts met 1 server verbinding worden gemaakt. Per local-server kan er maar met 1 Central-server contact worden gemaakt. Als er contact gemaakt moet worden met een andere server dient de installer gestart te worden en daarin de nieuwe server aangegeven. Managen kan alleen op de centrale server middels de silverlight interface. Aangezien o.a. http poort 80 (internet) gebruikt wordt om data te versturen en gezien de behoorlijke belasting van de lijn lijkt het raadzaam om een dedicated internet lijn of een goede glasvezel verbinding te hebben. We hebben nog niet kunnen testen of het mogelijk is om alleen bepaalde IP-adressen toegang te verlenen (lastig aangezien poort 80 in gebruik is). Voor elke verbinding met een centrale server is een aparte lokale server benodigd, je kunt geen 2 verbindingen opzetten vanuit een lokale server. Kosten per windows machine aan software (windows 2008+anti-virus) euro ex. Installatie. Daarbij komt nog de hardware, infrastructuur (evt. netwerkswitch), en/of virtualisatie software. Om verbinding te maken met een andere centrale server moet - ofwel de installatie procedure opnieuw worden gestart en daar de nieuwe naam ingegeven - ofwel via Start->Control panel->dubbelklik System ->tab Avanced->Environment Variables->vakje System variables->scroll naar de waarde REVIT2011SERVER en kies Edit - ofwel een nieuwe lokale server inrichten Al met al nogal omslachtig. Revit Server is een gratis aanvulling op Uw Revit pakket indien U beschikt over Subscription.

4 %HWUHIW 3ULQWGDWXP DJLQD %HVWDQGVQDDP _Revit_server_SCS_ doc Afwijkingen en zaken die NIET werken t.o.v. Globalscape Worksharingmonitor: Deze toont wel de aanwezigheid van de lokale gebruiker en het central-file echter geen saves of requests van de andere gebruiker(-s). Het doen van editing requests is niet mogelijk, commando is uitgegrijsd

5 %HWUHIW 3ULQWGDWXP %HVWDQGVQDDP _Revit_server_SCS_ doc 3DJLQD Nieuw gemaakte worksets zichtbaar in dialoogbox. (na synchronise) Niet in de ernaast aanwezige pull-down. Bij gelijktijdige saves verschijnt het bekende dialoogboxje.

6 %HWUHIW 3ULQWGDWXP %HVWDQGVQDDP _Revit_server_SCS_ doc 3DJLQD Elementen in gebruik bij een ander, hele model wordt wel eerst aangepast dan komt pas deze melding. Zolang een gebruiker een workset in bezit blijft houden kun je niets meer. Communicatie, telefonisch of via Skype, is in deze gevallen essentieel. Tijdens de test een foutmelding die zomaar verschijnt terwijl het hele systeem gewoon werkt. Iets te lange vertraging op het netwerk??

7 %HWUHIW 3ULQWGDWXP %HVWDQGVQDDP _Revit_server_SCS_ doc 3DJLQD Een vreemd fenomeen, in het linker venster alles weggegooid, in het rechter (3D model) blijft alles staan en is zelfs editable.!!!!! En dat in 1 model op 1 pc. Zelfs na een synchronisatie wordt deze anomalie overgezet naar de andere gebruiker(-s). Na opnieuw starten van de pc en Revit zomaar de verbinding naar de Revit Server kwijt. Soms is deze oplossing voldoende: Ga in Revit naar Collaborate, Synchronise Æ Connect to RevitServer, klik niets nieuws aan, Revit zoekt zelf naar de server, je hoeft dan geen nieuwe op te geven.

8 %HWUHIW 3ULQWGDWXP %HVWDQGVQDDP _Revit_server_SCS_ doc Deel 3 9HUVFKLOOHQHQ2YHUHHQNRPVWHQ 3DJLQD 9HUJHOLMNLQJVWDEHO:$)6!5HYLWVHUYHU :$)6 5HYLWBVHUYHU 6RIWZDUH server R1 IIS Silverlight anti-virus server deel 1x Agent minimaal 2x Revit Server minimaal 3x 5HYLW elke versie 2011 sp2 $XWRFDG 2YHULJHEHVWDQGHQ alle bestanden * 1 alleen RVT 9HUELQGLQJHQ 1 per sessie :RUNVKDULQJPRQLWRU saves synchronises requests 0RXQWHQGULYH 3RRUWHQRSHQHQ 5 2* 2 %HYHLOLJLQJPHW,3DGUHV niet getest :DWWLMGHQ 6DYHQ /RNDDO 5HYLWVHUYHU 32Mb 7sec 30sec 60/47Mb 14sec 2.15min 120Mb/140Mb 30sec 3.xxmin. en lopend, server fout!!! &RSLHUHQHQSODNNHQ 30/32Mb 7min 12min 60Mb 10min 25min * 1 = filter toepasbaar om ongewenste bestanden uit te kunnen sluiten (blacklist) * 2 = voor zover op dit moment bekend

9 %HWUHIW 3ULQWGDWXP %HVWDQGVQDDP Deel 4 &RQFOXVLH _Revit_server_SCS_ doc 3DJLQD Uit de gedane test kan ik nu alleen maar concluderen dat er zeker potentie in Revit Server zit maar dat het op dit moment onvoldoende gerijpt is voor een productie omgeving. Om echt mee te kunnen met een pakket als Globalscape dienen de communicatie mogelijkheden (worksharingmonitor o.i.d.) duidelijk verbeterd te worden. Het pakket is gratis te downloaden indien U beschikt over Subscription, houd wel rekening met extra installatie kosten en extra hardware/software kosten (servers en server software) - Overig netwerkverkeer ondervond op mijn PC ernstige hinder van Revit-Server activiteiten ofwel: de rest is niet vooruit te branden. - Save tijden zijn redelijk. - Bewerkingstijden zijn langer en het systeem reageert wat stroperig. - Geen overzicht wie er aan het model werken (worksharing monitor) - Als een workset in gebruik is door een ander kom je daar pas achter als de complete bewerking gedaan is (bijv. alle kolommen vervangen) - Pas op het moment dat er verbinding is met de centrale-server kan er lokaal de server-administrator worden geopend, wat je dan ziet staat op de centrale-server. Lijkt er op dat de lokale-servers als een soort drone (robot) worden ingezet, er is daar geen controle.

10 %HWUHIW 3ULQWGDWXP %HVWDQGVQDDP Deel 5 7HVWJHJHYHQV _Revit_server_SCS_ doc 3DJLQD Volgens de metingen gedaan op mijn systeem: - Save tijden zijn relatief kort, waarschijnlijk doordat de lokale server en de centrale server constant met elkaar heen en weer pingelen. Ik verwacht bij grotere groepen meer vertraging, 1 op 1 kan ie makkelijk aan, 5 gebruikers bij 5 partijen op 1 server wordt denk ik wat zwaarder. - Tijdens zware bewerkingen (copieren compleet bouwblok) duurt het allemaal wat langer, lijkt er op dat dan al tijdens het selecteren en copieren meteen de wijzigingen aan de lokale Æ centrale servers worden doorgegeven. Om dat zeker te weten zou je het netwerkverkeer moeten meten. Gaat wat ver. Wat tijden: Saven Revit-server: 32Mb 30 sec. 47Mb 2.15min. 140Mb 3.xxmin. en lopend, server fout!!! Lokaal: 32Mb 7 sec. 60Mb 14 sec. 120Mb 30 sec. Copieren en plakken Revit-server: 32Mb 12 min. 60Mb 25 min. Lokaal: 30Mb 7 min. 60Mb 10 min. Alle tests zijn gedaan met als basis het model van autodesk: rst_advanced_sample_project.rvt In dit bestand werd steeds het complete bouwblok gecopieerd om zo bestandsgrootte te verhogen.

Planbord installatie instructies

Planbord installatie instructies Planbord installatie instructies Uit Comprise Wiki Inhoud 1 Basis installatie 1.1 Installeren 1.1.1 Microsoft Data Access Components 1.2 De eerste keer starten 2 Veelgestelde vragen 2.1 "Network resource

Nadere informatie

Degrande Frederik COMPUTER OVERNEMEN januari 2005

Degrande Frederik COMPUTER OVERNEMEN januari 2005 Een computer via internet overnemen Via internet kun je de bediening van een computer overnemen. Heel handig, als je iemand met een probleem wil helpen of iets wil demonstreren. Soms is het zeer handig

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

HANDLEIDING OWNCLOUD WINDOWS CLOUDDISKSPACE

HANDLEIDING OWNCLOUD WINDOWS CLOUDDISKSPACE HANDLEIDING OWNCLOUD WINDOWS CLOUDDISKSPACE Versie 30 December 2014 Inhoud Inleiding... 2 1. Installatie... 3 2. Account instellen... 4 3. Mappen toevoegen... 5 4. Synchronisatie client gebruiken... 9

Nadere informatie

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop.

Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Linux Mint 10 installeren op een pc of laptop. Stap 1: Linux mint 10 in de live mode starten: (Voor het starten van de live mode moet de bios zijn ingesteld om op te starten met cd-rom. Meer info hierover

Nadere informatie

Utorrent instellen / installeren

Utorrent instellen / installeren Utorrent instellen / installeren (http://www.duken.nl/utorrent-handleiding/) Welkom bij de handleiding van utorrent, een programma om te downloaden via torrents. Wat zijn torrents? Het is een download

Nadere informatie

Pervasive Server V9 Installatiegids

Pervasive Server V9 Installatiegids Pervasive Server V9 Installatiegids 1 Inhoudsopgave 1. Om te beginnen... 3 2. Systeemeisen... 3 2.1 Server... 3 2.1.1 Hardware... 3 2.1.2 Software... 3 2.2 Client... 3 2.2.1 Hardware... 3 2.2.2 Software...

Nadere informatie

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 2 van 10 pagina s. Inleiding Met behulp van deze handleiding kunt u een verbinding tot stand brengen met de FTP server van Centix. Indien

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen:

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen: mydesktop Anywhere Binnen A-Hak bestaat er de mogelijkheid om te werken op een online virtuele werkplek, dit noemen wij de mydesktop Anyhwere. Deze werkplek bieden wij aan vanuit de A-Hak Private Cloud.

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Prowise Pro Connect 2.0 Technische documentatie

Prowise Pro Connect 2.0 Technische documentatie Prowise Pro Connect 2.0 Technische documentatie 2012 Prowise Inhoudsopgave 3 Over Pro Connect 4 Gebruikte techniek voor Pro Connect 4 Pro Connect poorten 5 Automatische poort detectie 5 Flash Fallback

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding . Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Wat is Citrix?... 3 1.2 Voordelen van Citrix... 3 1.3 Wat heeft u nodig om toegang te krijgen... 3 2 Systeemeisen... 4 2.1 Ondersteunde Web browsers...

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem INSTALLATIEHANDLEIDING CONVISO ID-SCAN NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze

Nadere informatie

SYSTEEMEISEN EN VX COMPONENTEN INSTALLATIE. Versie Status Datum Auteur Opmerking 1.0 Definitief 14-3-2012 Servicedesk

SYSTEEMEISEN EN VX COMPONENTEN INSTALLATIE. Versie Status Datum Auteur Opmerking 1.0 Definitief 14-3-2012 Servicedesk SYSTEEMEISEN EN VX COMPONENTEN INSTALLATIE Versie Status Datum Auteur Opmerking 1.0 Definitief 14-3-2012 Servicedesk INHOUDSOPGAVE 1 SYSTEEMEISEN VOOR HET INSTALLEREN EN WERKEN MET VERZUIMXPERT... 3 2

Nadere informatie

Installatie en configuratie documentatie

Installatie en configuratie documentatie Installatie en configuratie documentatie Assistance Web Portal v. 2.58, 2.60 Voor Windows 2003 / 2008 / XP / Vista / Windows 7 Assistance PSO handleiding, uitgegeven door Assistance Software. Alle rechten

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Subject: Backups en Beestjes

Subject: Backups en Beestjes Voorwoord voor Back-ups en Beestjes. Het werken met up-to-date data en informatie is belangrijk. Mensen en bedrijven wagen het er niet op dat al hun data verloren gaat aan craches, virussen en andere soorten

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Werken op afstand via internet

Werken op afstand via internet HOOFDSTUK 12 Werken op afstand via internet In dit hoofdstuk wordt uitgelegd wat er nodig is om op afstand met de ROS artikel database te kunnen werken. Alle benodigde programma s kunnen worden gedownload

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Installeren V: Mijn externe harde schijf van Samsung is aangesloten, maar er gebeurt niets. A: Controleer de USB-kabel. Als de externe harde schijf van Samsung

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

Installatiehandleiding Aequos Online

Installatiehandleiding Aequos Online Installatiehandleiding Aequos Online Inleiding Aequos Online is een internetapplicatie die productinformatie bevat over duizenden financiële producten. Afhankelijk van uw abonnementsvorm heeft u toegang

Nadere informatie

Remote Back-up Personal

Remote Back-up Personal handleiding Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office

Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office Remote werken is beschikbaar vanaf nagenoeg iedere PC met internettoegang. Om toegang te krijgen surf je naar https://mail.slz.landschapsbeheer.nl/onenet/netstorage

Nadere informatie

Handleiding installatie en gebruik VPN

Handleiding installatie en gebruik VPN Handleiding installatie en gebruik VPN 2 Handleiding Installatie en gebruik VPN Inhoud Deel I Introductie 3 Deel II De te volgen stappen 4 1 Aanvragen en activeren van uw VPN account 4 2 Downloaden connectie

Nadere informatie

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP.... 8 Joomla installeren op XAMPP... 15 Handige links... 16 2 Disclaimer Bij de samenstelling

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8. Pc Client built 2012 12.1.0.12178

Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8. Pc Client built 2012 12.1.0.12178 Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8 Pc Client built 2012 12.1.0.12178 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 4 3 Installatie... 5 4 Back-up Online configureren... 7 4.1 Taakbalk optie

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Handleiding ICT. McAfee Antivirus

Handleiding ICT. McAfee Antivirus Handleiding ICT Inleiding SDW biedt medewerkers de mogelijkheid om op hun privé laptop of computer, antivirus software te installeren. De antivirus software geleverd door McAfee zorgt ervoor dat uw laptop

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Hylafax client voor windows 7: wphfxwin7

Hylafax client voor windows 7: wphfxwin7 Hylafax client voor windows 7: wphfxwin7 Download Downloaden via deze link: https://sourceforge.net/projects/wphfforwin7/files/latest/download De download zal automatisch starten, Is dat niet het geval

Nadere informatie

Heb je nog geen account maak dit dan aan en koppel je gps aan het account. Zie daarvoor de volgende handleiding.

Heb je nog geen account maak dit dan aan en koppel je gps aan het account. Zie daarvoor de volgende handleiding. Hoe installeer ik de Life-Time Update? Zie ook de handleiding van Garmin: http://www.garmin.nl/page/?id=83 In algemene zin: Op basis van onze eigen ervaring is de indruk dat de lifetime voor het gros van

Nadere informatie

Installatie Handleiding. Twan Wintjes

Installatie Handleiding. Twan Wintjes Installatie Handleiding voor AVCHDCoder Twan Wintjes 1 Hoofdstuk 1: Installatie... 3 1.1: Installeer AVCHDCoder... 3 1.2: Installeer ffdshow, Avisynth en Haali Media Splitter... 3 1.3: Ffdshow configureren...

Nadere informatie

12 april Updaten FuelOffice

12 april Updaten FuelOffice 12 april 2013 Updaten FuelOffice Er verschijnen regelmatig updates van FuelOffice. U kunt updates installeren via menu [Help à Info FuelOffice]. Bovenaan in dit scherm ziet u het actuele versienummer staan

Nadere informatie

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 INSTALLATIEHANDLEIDING MATRIXKOZIJN 3.1 2 1. AANBEVOLEN SYSTEEMEISEN 2 2. INSTALLATIE MATRIXKOZIJN 3.1 2 3. CONVERSIE GEBRUIKERSBESTANDEN 3 3.1. CONVERSIE STAMBESTANDEN

Nadere informatie

Handleiding MOC Windows

Handleiding MOC Windows Handleiding MOC Windows Table of contents Table of contents... 2 1 Inleiding... 3 2 Hoe deelnemen tot de vergadering... 4 2.1 Uitnodiging per e-mail... 4 2.2 Indien nodig, installatie Microsoft Silverlight...

Nadere informatie

Met vragen kunt u terecht bij de DIOS Helpdesk (zie onder Informatie en communicatie ).

Met vragen kunt u terecht bij de DIOS Helpdesk (zie onder Informatie en communicatie ). Handleiding voor medewerkers FSW Secure Access Portal Faculteit der Sociale Wetenschappen Handleiding versie: 18 maart 2008 FSW Secure Access Portal De FSW Secure Access Portal (kortweg Portal) biedt een

Nadere informatie

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Versie 1.3.15.0 Bladzijde 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie:... 3 Systeemeisen:... 4 Installeren op een SX100:... 5 De Werking:... 6 Scannen van

Nadere informatie

Handleiding Remote Engineer Client

Handleiding Remote Engineer Client Handleiding Remote Engineer Client http://www.remoteengineer.eu/ Inhoudsopgave Blz. 1. Algemeen 3 2. RemoteEngineer Client installatie 4 3. Eerste keer opstarten 8 4. Layout aanpassen 9 5. Gebruik Autofilter

Nadere informatie

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 ZorgInlogPortaal.nl Geachte gebruiker, Er zijn door ons een aantal aanpassingen gedaan in de achterliggende infrastructuur op de Mijn Virtuele schijf omgeving

Nadere informatie

Handleiding FTP. Mocht je na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kan je deze sturen naar ron.vliet@dty.nl. Succes.

Handleiding FTP. Mocht je na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kan je deze sturen naar ron.vliet@dty.nl. Succes. Handleiding FTP Deze handleiding beschrijft hoe je FTP kunt gebruiken om je foto s van je eigen computer via Internet naar www.dty.nl te sturen. Deze handleiding bestaat uit twee delen: Het kopieren (FTP-en)

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Verkleinen- en uploaden van beelden

Verkleinen- en uploaden van beelden Verkleinen- en uploaden van beelden Deze handleiding is opgebouwd rond eenvoudig te gebruiken programma s die verkrijgbaar zijn in het Nederlands en te installeren zijn onder Windows XP, Vista en Windows

Nadere informatie

T-MOBILE CLOUD Windows Installatiehandleiding. Private Planet, Ltd.

T-MOBILE CLOUD Windows Installatiehandleiding. Private Planet, Ltd. T-MOBILE CLOUD Windows Installatiehandleiding Private Planet, Ltd. Copyright 2013 Private Planet Ltd. Sommige applicaties zijn niet beschikbaar in alle gebieden. De beschikbaarheid van de applicatie varieert.

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

Handleiding. Anti-virus scan met Housecall van TrendMicro

Handleiding. Anti-virus scan met Housecall van TrendMicro VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Handleiding Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314 36 04 47 Gsm : 06 55 806 940 Handelsreg. Arnhem nr. : 09051259 BTW

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Mac - OSX 10.6 en hoger. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Mac - OSX 10.6 en hoger. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Mac - OSX 10.6 en hoger Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van de software 4 2.2 Installeren van de software

Nadere informatie

Samsung Auto Backup FAQ

Samsung Auto Backup FAQ Samsung Auto Backup FAQ Installatie V: Ik heb het Samsung externe harde schijfstation aangesloten maar er gebeurt niets. A: Controleer de verbinding met de USB-kabel. Als het Samsung externe harde schijfstation

Nadere informatie

Om zelf een live stream op te zetten heb je een aantal dingen nodig:

Om zelf een live stream op te zetten heb je een aantal dingen nodig: How to: Live stream In dit document vind je een uitleg over live streaming video via het internet, tevens bevat het een stap voor stap beschrijving om zelf aan de slag te gaan. Het is bedoeld voor zaaleigenaren

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING

BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING JOS VAN DER SANDEN VERSIE 0.10 29 DEC 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 4 2. Server... 5 2.1 Installatie... 5 2.2 Configuratie... 9 2.3 Waarschuwingen... 9 2.4 Beschikbaarheid

Nadere informatie

BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING

BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING BRIGHT-NET INSTALLATIE HANDLEIDING JOS VAN DER SANDEN VERSIE 0.7 24 NOV 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 4 2. Server... 5 2.1 Installatie.NET op Windows Server... 5 2.2 Installatie BRIGHT-Net Server...

Nadere informatie

Uitgebreide installatie handleiding voor gebruik met Wireless Leiden 9-10-2004

Uitgebreide installatie handleiding voor gebruik met Wireless Leiden 9-10-2004 Uitgebreide installatie handleiding voor gebruik met Wireless Leiden 9-10-2004 install. van een Sweex LC100040 Wireless lan usb adapter 11G op het Windows Xp platform. Zie je liever de korte installatie

Nadere informatie

Bronboek ISBN conversie naar EAN

Bronboek ISBN conversie naar EAN Bronboek ISBN conversie naar EAN Onderstaande procedure beschrijft hoe u in een aantal stappen uw artikelgegevens in Bronboek kunt converteren van ISBN naar EAN (ISBN13). Het is belangrijk dat u deze stappen

Nadere informatie

Handleiding telewerken Dimence

Handleiding telewerken Dimence Handleiding telewerken Dimence Deze handleiding is gemaakt voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8. Hierin worden de benodigde stappen behandeld om in te kunnen loggen in het netwerk van

Nadere informatie

Galileo WatchDog. Installatiehandleiding

Galileo WatchDog. Installatiehandleiding Galileo WatchDog Installatiehandleiding INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN...3 1.1 WERKING VAN DE GALILEO WATCHDOG...3 1.2 BENODIGDHEDEN VOOR GALILEO WATCHDOG...3 1.3 DE INSTALLATIE PROCEDURE...3 2. DE GALILEO

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden.

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden. Linux Mint Als u een computer hebt die met Windows XP werkt weet u inmiddels dat u met die computer niet meer veilig kunt internetten, omdat Windows XP niet meer door Microsoft wordt onderhouden. Bent

Nadere informatie

Met vragen kunt u terecht bij de DIOS Helpdesk (zie onder Informatie en communicatie ).

Met vragen kunt u terecht bij de DIOS Helpdesk (zie onder Informatie en communicatie ). Handleiding voor studenten FSW Secure Access Portal Faculteit der Sociale Wetenschappen FSW Secure Access Portal De FSW Secure Access Portal (kortweg Portal) biedt een veilige toegang tot de FSW werkomgeving

Nadere informatie

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket.

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket. 1. Licentieovereenkomst BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! Het aanvaarden van deze overeenkomst geeft u het recht tot gebruik van deze software, de software blijft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 2 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

Snel op weg met de PepperPlayer.

Snel op weg met de PepperPlayer. Snel op weg met de PepperPlayer. Dit is een korte leidraad voor de installatie van de PepperPlayer. Hierin wordt zo simpel mogelijk beschreven hoe u de PepperPlayer kunt instaleren. Kijk voor uitgebreide

Nadere informatie

Sick Beard installeren en configureren voor gebruik in combinatie met SABnzbd+...

Sick Beard installeren en configureren voor gebruik in combinatie met SABnzbd+... pagina 1 van 6 Sick Beard installeren en configureren voor gebruik in combinatie met SABnzbd+ (Windows) Introductie Sick Beard is een stukje software wat heel wat werk uit handen kan nemen. Het weet welke

Nadere informatie

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma).

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma). Netgear MP101 Dit apparaat speelt MP3's en WMV digitale bestanden en koppelt de stereo rechtstreeks aan de PC. Het apparaat werkt alleen in combinatie met een router of een wireless acces point. Er zit

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.48 Dit document beschrijft de installatie van Queen. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010

ICT HANDLEIDING TELEWERKEN. Versie 2010 ICT HANDLEIDING TELEWERKEN Versie 2010 Inhoudsopgave 1 TELEWERKEN GEBRUIKEN... 3 1.1 DE YMERE PORTAL... 3 2 SOFTWARE INSTALLEREN... 5 2.1 CITRIX CLIËNT SOFTWARE... 5 3 YPORTAL AANPASSEN NAAR PERSOONLIJKE

Nadere informatie

Minimum vereisten. Connectie met RPS. PC: Windows Vista (RPS 5.6); Windows XP SP2 ; Windows 2000 SP4 ;.NET ; MSXML (laatste 2 zijn meegeleverd op CD)

Minimum vereisten. Connectie met RPS. PC: Windows Vista (RPS 5.6); Windows XP SP2 ; Windows 2000 SP4 ;.NET ; MSXML (laatste 2 zijn meegeleverd op CD) Minimum vereisten PC: Windows Vista (RPS 5.6); Windows XP SP2 ; Windows 2000 SP4 ;.NET ; MSXML (laatste 2 zijn meegeleverd op CD) Centrale: Easy versie 2.xx RPS: RPS versie 5.4 of hoger Standaard Login

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45 Dit document beschrijft de installatie van Queen. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified System Integrators Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server -

Nadere informatie

Secure FTP. Handleiding gebruik FileZilla

Secure FTP. Handleiding gebruik FileZilla Secure FTP Handleiding gebruik FileZilla Versie 1.0 d.d. 20-feb-2009 Inhoudsopgave DOCUMENTBEHEER... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. VERSIEBEHEER...FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. REVIEWERS...FOUT!

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

MEE Utrecht, Gooi en Vecht

MEE Utrecht, Gooi en Vecht Inhoudsopgave. MEE Utrecht, Gooi en Vecht toegang gekregen worden tot de eigen mailbox én de public folders. bericht dan kan gekozen worden voor de optie Outiook Web Access (Webmail). Via deze optie kan

Nadere informatie

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren...

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren... Wanneer bepaalde applicaties niet meer naar behoren functioneren of wanneer je BlackBerry erg traag is, dan kun je het toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen. De telefoon wordt daardoor teruggezet

Nadere informatie

Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk.

Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk. Emule handleiding Welkom bij de handleiding van emule, een programma om te downloaden het P2P (peer to peer) netwerk. Wat komt er aan bod deze handleiding? Inleiding Voor en na-delen van het programma

Nadere informatie

Peelland ICT Online Back-up

Peelland ICT Online Back-up Peelland ICT Online Back-up Peelland ICT biedt volledig in eigen beheer online back-up aan. Hiermee voorzien wij onze klanten van de laatste nieuwe back-up mogelijkheden en technieken. Risico s conventionele

Nadere informatie

Configuratie programma tbv. MJK Instrumentie

Configuratie programma tbv. MJK Instrumentie Configuratie programma tbv. MJK Instrumentie Quick Guide Version nr.: 840150-002 www.mjk.com DK: +45 45 56 06 56 NO: +47 69 20 60 70 SE: +46 53 31 77 50 NL: +31 251 672171 USA: +1 847 482 8655 AUS: +61

Nadere informatie

Terminal Services. Document: Terminal Services T.b.v. relatie: Isaeus Auteur: Martin Waltmans Versie: 2.3 Datum: 20-3-2007 KB nummer: 100010

Terminal Services. Document: Terminal Services T.b.v. relatie: Isaeus Auteur: Martin Waltmans Versie: 2.3 Datum: 20-3-2007 KB nummer: 100010 Terminal Services Dit document beschrijft hoe op afstand kan worden ingelogd op een Terminal Server. Lees dit document zorgvuldig, voordat u voor het eerst hiervan gebruik maakt! Isaeus Solutions Tel:

Nadere informatie

SmartRevit SmartAssemblies Etcetera

SmartRevit SmartAssemblies Etcetera De-installeer eerst alle tools die u van Itannex heeft. SmartRevit SmartAssemblies Etcetera Zorg dat u de laatste versie van Revit heeft geïnstalleerd, inclusief alle updates. Het systeem moet verbinding

Nadere informatie

Installatie Collaborate Launcher

Installatie Collaborate Launcher Installatie Collaborate Launcher De Collaborate Launcher moet eenmalig worden gedownload en geïnstalleerd. De installatie voor zowel Windows als Mac gebruikers wordt hieronder beschreven. Inhoud 1. Installatie

Nadere informatie

Softphone Installatie Handleiding

Softphone Installatie Handleiding Softphone Installatie gids Softphone Installatie Handleiding Specifications subject to change without notice. This manual is based on Softphone version 02.041 and DaVo I en II software version 56.348 or

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

Installatie Steam. 2 Open Internet Explorer. 3 Typ de volgende link in de navigatiebar : https://naamvancallcenter.steam.eu.com/tmsteam.

Installatie Steam. 2 Open Internet Explorer. 3 Typ de volgende link in de navigatiebar : https://naamvancallcenter.steam.eu.com/tmsteam. Installatie Steam. 1 Sluit uw headset aan op de computer. Deze headset mag van elke kwaliteit zijn; vanzelfsprekend zal het geluid beter zijn naarmate de headset beter is. De enige vereiste is dat de aansluiting

Nadere informatie