WINDOC en Hoofdstuk IV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WINDOC en Hoofdstuk IV"

Transcriptie

1 WINDOC en Hoofdstuk IV Inhoudsopgave Wat... 2 Vereisten Hoofdstuk IV aanvraag tijdens het voorschrijven Aanduiding H IV medicatie en te gebruiken formulier Opvragen van bestaande aanvragen of maken van een nieuwe aanvraag Hoofdstuk IV functie via de menukeuze patiënt(e) Type aanvraag : Nieuwe aanvraag Type aanvraag : Een uitbreiding/verlenging van de toestemming aanvragen Type aanvraag : Aanvullende bijlagen Type aanvraag : Annulatie Type aanvraag : Einde... 18

2 Pagina 2 van 18 Wat Deze dienst is beschikbaar voor de voorschrijvende geneesheer. De voorschrijvende geneesheer stuurt zijn aanvraag via e-health naar het MyCareNet systeem. Het MyCareNet systeem stuurt de aanvraag naar de VI (Verzekerings Instelling) waar de patiënt aangesloten is. Hiervoor baseert MyCareNet zich op het INSZ van de patiënt(e) en op de gevraagde begindatum - aan de hand van deze gegevens komt men te weten waar de patiënt aangesloten is. Indien er zich in de loop van een transmissie naar een VI, een probleem voordoet in het MyCareNet systeem, zal dit een bericht naar de verzender sturen met de foutmeldingen. Het informaticasysteem van de VI ontvangt het bericht en voert de eerste controles uit (geldigheid van het bericht). Indien het bericht foutief is (structureel), wordt dit samen met de foutmelding en de volledige informatie over de fout terug naar afzender gestuurd. Het bericht wordt door de VI behandeld indien het de juiste structuur heeft. - Sommige aanvragen (zonder bijlage) kunnen onmiddellijk aanvaard of geweigerd worden (synchroon). De voorschrijvende geneesheer zal zijn antwoord binnen enkele seconden ontvangen. - Andere vragen zullen een manuele interventie van de adviserende geneesheer vereisen (vb: analyse van de bijlagen). In dit geval, zal de VI onmiddellijk een boodschap naar de voorschrijvende geneesheer sturen waarin staat dat de aanvraag later behandeld zal worden door een adviserend geneesheer. In een volgende fase van dit project, voor de aanvragen die persoonlijk geanalyseerd dienen te worden door de adviserende geneesheer, zal het antwoord binnen enkele dagen naar de voorschrijvende geneesheer verstuurd worden. De beslissing zal steeds per briefwisseling naar de patiënt verstuurd worden Er zijn 5 verschillende types van aanvragen : Nieuwe aanvraag Verlenging Aanvullende bijlage Annulering Einde

3 Vereisten. Om een aanvraag in kader van Hfdst. IV medicatie te doen moet voldaan zijn aan de volgende voorwaarden: 1. Ingelogd zijn op ehealth. - manueel vanuit het menu item ehealth WINDOC Versie 9.X handleiding Pagina 3 van 18 - of automatisch bij het starten van WINDOC Hebt u verbinding met ehealth dan wordt dat aangegeven onderaan uw Windoc werkblad. 2. Een geldig en uniek RR nummer beschikbaar in het dossier van de patiënt(e). De patiënt moet uiteraard ook uniek geïdentificeerd worden. Let op de schrijfwijze van het rijksregister nummer. Uiteraard kunt u best de eid kaart van de patiënt(e) inlezen.

4 Pagina 4 van 18 Hoofdstuk IV aanvraag tijdens het voorschrijven. Aanduiding H IV medicatie en te gebruiken formulier. In de voorschrijfmodule toont een Romeinse IV dat het een Hfdst. IV medicatie is. In de linker kolom staat een Adobe PDF icoon indien er voor die medicatie een Bf formulier beschikbaar gesteld is door de producent. Let wel: het is nog steeds toegelaten een aanvraag schriftelijk te doen en dan is dit formulier het te gebruiken document. Via de papieren procedure is de wettelijke bijlage steeds vereist. Wanneer men een elektronische aanvraag doet, dienen er geen wettelijke bijlagen verstuurd te worden, behalve wanneer het gaat om weesgeneesmiddelen. De adviserend geneesheer kan steeds bijkomende informatie vragen aan de voorschrijvende arts. In dat geval kan de voorschrijvende arts deze wettelijke bijlage wél verzenden via een aanvullende bijlage. Indien er een formulier moet aangevuld worden bij het aanvragen van de verhoogde tegemoetkoming dan wordt het door de VI gebuikte formulier aangeboden tijdens de aanvraagprocedure. Wenst u dus een papieren aanvraag te maken klik dan met de rechter muistoets op de verpakkingsvorm en kies <Document>. Tip: info nodig nopens aangeraden dosering klik dan met de rechter muistoets op de verpakkingsvorm en kies <Info>. Selecteer de verpakkingsvorm en kies <Voorschrijven> of dubbelklik op de gewenste verpakking.

5 Opvragen van bestaande aanvragen of maken van een nieuwe aanvraag. WINDOC Versie 9.X handleiding Pagina 5 van 18 Het knopje <IV> start op de achtergrond meteen een controle op het bestaan van een Therapeutische link tussen u en de patiënt. Aanvragen opvragen. De Hoofdstuk IV module wordt geopend met het tabblad <Overzicht akkoorden> actief. Dit venster wordt niet automatisch aangevuld. Kies onderaan de knop <Aanvragen akkoorden> om de aanvaarde aanvragen ( zijnde de akkoorden) op te halen. De onvolledige aanvragen staan in het tabblad <Onvolledige aanvragen>. Opvragen van de bestaande akkoorden is enkel toegelaten voor artsen die een therapeutische link heeft met de patiënt. Let wel: deze bestaande aanvragen betreffen de patiënt en een paragraaf en niet het medicament van waar vertrokken is in de voorschrijfmodule. De aanvraag is immers voor een paragraaf, niet voor een medicatie. U kunt hetzij <Sluiten> hetzij een <Nieuwe aanvraag> opmaken of het tabblad <Onvolledige aanvragen> openen.

6 Pagina 6 van 18 Selecteert u een item in het overzicht dan worden de functies <Verlenging> en <Afsluiten> actief. Het tabblad <Onvolledige aanvragen> toont de aanvragen waarvoor nog gegevens of documenten ontbreken. Klik op een lijn om onderaan <Uitbreiding> te kunnen activeren. Nieuwe aanvraag. De knop <Nieuwe aanvraag> toont de naam en het CNK nummer van het medicament waarvoor een hoofdstuk IV aanvraag gemaakt wordt. Kies <Volgende>. De volgende stap is het selecteren van de paragraaf die van toepassing is. Klik op de te selecteren paragraaf. Automatisch wordt de omschrijving getoond. Deze bevat informatie nopens tijdsduur en de van toepassing zijnde procedure. Kies onderaan voor <Volgende>.

7 Pagina 7 van 18 De volgende stap is de selectie van de Vers. De verzen worden automatisch gevalideerd indien de selectievakjes bovenaan aangevinkt zijn. Aanzien deze validatieregels opgegeven zijn door ehealth en niet altijd even logisch in elkaar zitten, kan u deze omzeilen door de selectievakjes uit te vinken. Let wel dat uw aanvraag alsnog gecontroleerd zal worden op correctheid aan de kant van de VI (verzekeringsinstelling). Deze valideringen dienen enkel om uw aanvraag zo correct mogelijk te laten invullen vooraleer deze te versturen. Het is echter mogelijk dat deze valideringen in bepaalde gevallen moeten uitgeschakeld worden. In de volgende stap kiest u de begindatum. Indien de toelating beperkt is in tijd (zoals in dit voorbeeld) mag u een einddatum opgeven maar dit is niet verplicht. Via een aanklikvakje bij Volledig geeft men aan dat gevraagd wordt de aanvraag reeds in behandeling te nemen aan de kant van de VI. Dit resulteert in het reeds toekennen van een referentienummer. In

8 Pagina 8 van 18 verdere stappen van de aanvraag kan het noodzakelijk zijn een document in te vullen en elektronisch te bezorgen of andere informatie te leveren zoals bijv. laboresultaten. In dat geval zal de aanvraag terecht komen onder het tabblad <Onvolledige aanvragen> tot u de nodige bijkomende gegevens verzameld hebt. Standaard is het vakje aangevinkt. Kies <Volgende>. Indien er documenten moeten toegevoegd worden kan u deze in de volgende stap binnenhalen en bewerken. Toe te voegen documenten. In een beperkt aantal gevallen worden noodzakelijk bij te voegen documenten aangeboden. Deze moeten ingevuld worden en in elektronische vorm bij de aanvraag gevoegd worden. Klik het document aan en kies <Download> om het document op te halen en te openen. Het opgehaalde document bewerken.

9 Pagina 9 van 18 Er is geen enkele oplossing voorzien voor de modale computergebruiker om een dergelijk PDF formulier op een gemakkelijke manier ingevuld te krijgen en het nadien terug te koppelen aan de aanvraag. Een optie bestaat er in dit formulier af te drukken, in te vullen en het opnieuw in te scannen, op te slaan als PDF om het dan te kunnen koppelen aan de aanvraag via <Edit documents> <Toevoegen document>, <Toevoegen reglementair document>. Alle noodzakelijke bijlagen worden in PDF bestand aangeboden. Dit kan worden opgeslagen. Eenmaal het bestand opgeslagen is kan het geopend worden met Word en ingevuld om het vervolgens als een PDF bestand op te slaan. De keuze <Toevoegen reglementair document> of <Toevoegen vrij document> openen de Windows verkenner om het ingevulde document te kunnen selecteren. Versturen van een nieuwe aanvraag. Onder de titel Versturen van nieuwe aanvraag krijgt men een overzicht van de gegevens betreffende de aanvraag.

10 Pagina 10 van 18 <Volgende> toont et resultaat van de aanvraag. Kies <Beëindigen>. U komt terug in het overzicht scherm van de aanvragen om daar de procedure af te sluiten en terug te keren naar de voorschrijfmodule.

11 Hoofdstuk IV functie via de menukeuze patiënt(e). Open het dossier van de patiënt(e) en kies WINDOC Versie 9.X handleiding Pagina 11 van 18 Het submenu geeft u toegang tot : Hoodstuk 4 : nieuwe aanvragen, overzicht ontvangen goedkeuringen en onvolledige aanvragen Civics : regelgeving opzoeken op paragraaf of op geneesmiddel Overzicht aanvragen : overzicht van aanvaarde, afgewezen en in behandeling zijnde aanvragen Kiest u Hoofdstuk IV dan opent zich onderstaande venster. 1 : Startdatum overzicht 2 : Einddatum overzicht 3 : Paragraaf: voer hier het eventueel gekende paragraafnummer in 4 : Zoek aanvragen : zie verder 5 : Nieuwe aanvraag : zie verder 6 : Gevonden actieve aanvragen welke goedgekeurd zijn. 7 : Onvolledige aanvragen. Voor deze aanvragen wordt er extra info gevraagd. 8 : Sluit het venster

12 Pagina 12 van 18 Type aanvraag : Nieuwe aanvraag. Bij het maken van een nieuwe aanvraag worden volgende gegevens verstuurd: Identificatiegegevens van de patiënt (INSZ, ) Identificatie- en contactgegevens van de voorschrijvende geneesheer Type akkoord (hoofdstuk IV) en type aanvraag (nieuwe aanvragen) Verwijzing naar de reglementaire basis : paragraaf en vers (zie DB geneesmiddelen - Cevics) Gevraagde periode (begindatum- en einddatum) Referentienummer voorschrijver. Bijlage (voor type 2) Kies in bovenstaande scherm voor Nieuwe aanvraag. Deze keuze geeft onderstaande scherm. 1 : Kies de begin (en einddatum) van de periode op dewelke de aanvraag van toepassing is. 2 : Vink dit vakje aan indien u de aanvragen wenst te beperken tot een bepaalde datum. Geeft u een einddatum, dan telt de begindatum die daar staat, niet mee. 3 : Kies het type aanvraag. Nieuwe aanvraag Uitbreiding: een verlenging van een bestaande toelating. Annulatie van een aanvraag. Afsluiten van een aanvraag. Aanvullende bijlage. 4 : Geef indien gekend het paragraafnummer in. Zoek dit eventueel op via 5 5 : Zoek Civics, opent de zoekmodule om een bepaald medicament of paragraaf op te zoeken. Zie verder. 6 : Indien een aanvraag in behandeling genomen is bij de VI keert o.a. uw referentienummer terug bij het antwoord. 7 : Geeft aan dat de aanvraag volledig is. Het is mogelijk een onvolledige aanvraag in te dienen, bijv. als bijlagen noodzakelijk zijn. Nadien kan die aangevuld worden. 8 : De gekozen vers in de gekozen paragraaf.

13 Pagina 13 van 18 9 : De keuze Documenten toont u een lijst van documenten die met de aanvraag worden verstuurd. 10: Info in functie van gekozen tabblad Vers of Documenten. 11: Verzenden van de aanvraag. Informatie bij een antwoord van de VI. Als antwoord op een aanvraag worden u volgende gegevens verstuurd De aanvraag wordt herhaald (zonder bijlage) Identificatiegegevens van de patiënt en van de voorschrijvende geneesheer Type akkoord (hoofdstuk IV) en type antwoord ( akkoord, weigering, of in behandeling ) In functie van het type van het antwoord : Akkoord Referentienummer van de beslissing Identificatie- en contactgegevens van de adviserend geneesheer Periode van akkoord (begin- en einddatum) Goedgekeurde hoeveelheid Vb : 365 keer 25 mg Weigering Referentienummer van de beslissing Identificatie- en contactgegevens van de adviserende geneesheer Reden van weigering : code en tekst In behandeling Referentienummer van de aanvraag

14 Pagina 14 van 18 Civics, opzoeken informatie i.v.m. Hfdst IV Civics is uw informatiebron nopens de regelgeving voor terugbetaling van een medicatie. Tip: Re-klik op de naam van een verpakkingsvorm en kies info om de CNK code van een medicatie te vinden. Bij Omgeving levering staat A: Ambulant H: Hospitaal P: Pharmacy Kiest u hierboven voor Volgende dan bekomt u alle beschikbare info zoals Verse en Verse details en de uitsluitingscriteria.

15 Pagina 15 van 18 Klik het vakje aan dat van toepassing is. Kies vervolgens Finish om de aanvraag af te ronden. Kies Verzenden om de aanvraag te versturen.

16 Pagina 16 van 18 Type aanvraag : Een uitbreiding/verlenging van de toestemming aanvragen. Een continue verlenging is een aanvraag voor akkoord waarvoor de startdatum van de verlenging de dag is na de einddatum van het te verlengen akkoord. Een niet continue verlenging is een akkoord aanvraag waarvoor er ten minste 1 dag zonder een akkoord tussen de einddatum van het te verlengen akkoord en de startdatum van de verlenging is. Kies Patiënt(e), Hoofdstuk IV en kies vervolgens voor Nieuwe aanvraag. Deze keuze geeft onderstaande scherm. Kies Uitbreiding, geef het referentienummer van de beslissing van het te verlengen akkoord. Kies Verzenden. Bij het antwoord ontvangt u dezelfde gegevens als bij een nieuwe aanvraag. Type aanvraag : Aanvullende bijlagen. Reden voor het verzenden van een aanvullende bijlage. 1. De voorschrijvende geneesheer heeft een onvolledige aanvraag verstuurd en wil deze via een aanvullende bijlage verder vervolledigen. - Verzenden van een aanvullende bijlage bij een aanvraag in behandeling. Opmerking : een aanvraag die incompleet blijft gedurende meer dan 7 kalenderdagen na ontvangst wordt automatisch ter beschikking gesteld voor de adviserende geneesheer ter behandeling. 2. De adviserende geneesheer heeft het akkoord geweigerd bij gebrek aan informatie en vraagt aan de voorschrijvende geneesheer (via weigeringcode uitleg tekst) om een aanvullende bijlage te versturen. - Verzenden van een aanvullende bijlage op een geweigerde aanvraag

17 Pagina 17 van 18 - De geweigerde aanvraag zal opnieuw behandeld moeten worden door de adviserende geneesheer 3. De verzending van een aanvullende bijlage is mogelijk in volgende gevallen : - Nieuwe aanvragen en verlengingen (continu of niet continu) - met motief weigering in behandeling of geweigerd (code 502) Gegevens welke verzonden worden bij aanvullende aanvraag. - Identificatiegegevens van de patiënt - Identificatie- en contactgegevens van de voorschrijvende geneesheer - Type akkoord (hoofdstuk IV) en type aanvraag (aanvullende bijlage) - Referentie naar het akkoord of referentie naar aanvraag in behandeling waarvoor de geneesheer één of meer aanvullende bijlagen stuurt. - Referentienummer voorschrijver - Bijlage : reglementair (zie wetgeving) of niet reglementair (Röntgen, protocol, enz ) Het antwoord bevat: Herhaling van de aanvraag (zonder bijlage) Identificatiegegevens van de patiënt en de voorschrijvende geneesheer Type akkoord (hoofdstuk IV) en type antwoord ( in behandeling ) Referentie van de aanvraag Type aanvraag : Annulatie (als begindatum nog niet overschreden is) Reden voor het versturen van een annulatie. De voorschrijvende geneesheer heeft een nieuwe aanvraag of een aanvraag tot verlenging verstuurd en wenst deze te annuleren. Een geneesheer kan zijn aanvraag akkoord of een gegeven akkoord (nieuw aanvraag of verlenging) enkel annuleren als de begindatum van de aanvraag gelijk is aan of later dan de dagdatum van de verzending van de annulatie en enkel indien hijzelf de originele aanvraag ingebracht heeft. Behandeling van de annulatie. De annulatie wordt persoonlijk door de adviserende geneesheer behandeld, indien nodig dient hij de brief betreffende het akkoord terug te vorderen van de patiënt.

18 Pagina 18 van 18 Type aanvraag : Einde (als begindatum wel overschreden is) Redenen voor een Einde De voorschrijvende geneesheer kan om verschillende redenen een lopend akkoord voor een patiënt vroegtijdig wensen af te sluiten. Een geneesheer kan een aanvraag, aangemaakt door een andere geneesheer, afsluiten (einde inbrengen). Verwerking van einde. De datum waarmee rekening gehouden wordt voor de aanvraag tot einde zal steeds de datum van de dag zijn. (geen terugwerkende kracht) De adviserende geneesheer moet in de mogelijkheid zijn om de brief betreffende het akkoord aan de patiënt terug te vragen alvorens een einde goed te keuren en de einddatum te veranderen in functie van de afleveringen die gebeurd zijn tussen het moment van de aanvraag voor einde en de datum die uiteindelijk toegekend wordt voor het einde.

Akkoord Adviserend geneesheer. Geneesmiddelen Hoofdstuk IV. Beschrijving van de diensten

Akkoord Adviserend geneesheer. Geneesmiddelen Hoofdstuk IV. Beschrijving van de diensten Akkoord Adviserend geneesheer Geneesmiddelen Hoofdstuk IV Beschrijving van de diensten Voor aanvullende informatie : www.mycarenet.be Beschrijving van de diensten - Hoofdstuk IV - v01r02.docx 1/29 06/2013

Nadere informatie

Elektronisch GMD Beheer in WINDOC. Inhoud

Elektronisch GMD Beheer in WINDOC. Inhoud Elektronisch GMD Beheer in WINDOC. Inhoud GMD Beheer via Mycarenet.... 2 Configuratie voor GMD... 2 Raadplegen van het GMD recht van de patiënt.... 4 Het inschrijven van een GMD.... 6 GMD houderschap overnemen....

Nadere informatie

Therapeutische link en geïnformeerde instemming van de patiënt(e).

Therapeutische link en geïnformeerde instemming van de patiënt(e). Pagina 1 van 5 Therapeutische link en geïnformeerde instemming van de patiënt(e). Voor veel online diensten waarbij aan u dossiergegevens beschikbaar gesteld moet er een therapeutische link zijn tussen

Nadere informatie

Windoc Lists. Versie november CompuGroup Medical Belgium bvba Boerestraat 11 A, Nevele - Belgium.

Windoc Lists. Versie november CompuGroup Medical Belgium bvba Boerestraat 11 A, Nevele - Belgium. Versie 8.8. 28 november 2011 1 Doel. Dit tool programma stelt u in de mogelijkheid een lijst te produceren van deze patiënte(s)n voor wie een preventieve planning verlopen is tussen 2 datums. Tevens kunt

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Automatische verbinding... 6. Normale werking van de F9 module... 6

Automatische verbinding... 6. Normale werking van de F9 module... 6 CGMWINDOC en efac 01 november 2015 Pagina 2 van 16 Inhoud Voorbereiding... 3 Aanpassingen in de gebruikersfiche.... 3 Gebruik efacturatie.... 3 Factuur door praktijk.... 3 UCP.... 3 Supplement.... 4 Automatisch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding De controlekaart volledige werkloosheid Gebruikershandleiding Inhoudstafel Voorwoord 4 Algemeen 5 Toegang 5 Algemene beschrijving 8 Bovenaan 9 Taalkeuze 9 Identificatiegegevens 9 Uitloggen 9 Het logo

Nadere informatie

HANDLEIDING ENVELOPPEN GEBRUIKEN IN BELFIUSWEB

HANDLEIDING ENVELOPPEN GEBRUIKEN IN BELFIUSWEB HANDLEIDING ENVELOPPEN GEBRUIKEN IN BELFIUSWEB Inleiding In deze handleiding komen de verschillende mogelijkheden van enveloppen in detail aan bod. Indien u periodieke betalingsopdrachten hebt, dan hebt

Nadere informatie

Handleiding voor CTR-gebruikers

Handleiding voor CTR-gebruikers Handleiding voor CTR-gebruikers Inhoud 1. Inleiding 3 2. Basisbegrippen 3 3. Toegang 4 3.1. Technische vereisten 4 3.2. Hoe opent u CTR? 4 3.3. Keuze van het profiel 4 4. Algemeen overzicht 5 4.1. Hoofding

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Inbrengen Vaste frequentie

Inbrengen Vaste frequentie Inbrengen Vaste frequentie Selecteer de patiënt en open de fiche Klik op het vak [Voorschriften] Klik op de knop " Inbreng vaste freq." 1 Omschrijving van de velden : Nomenclatuur Kies persoonlijke nomenclatuur

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

B. Werkwijze 2 blz Inschrijven voor activiteiten blz. 22

B. Werkwijze 2 blz Inschrijven voor activiteiten blz. 22 1 HANDLEIDING 1. Registreren van klanten / aanmaak account voor het reserveren van sportinfrastructuur blz. 1 A. Werkwijze 1 Registreren: blz. 1 Geregistreerd: blz. 6 Mijn profiel aanpassen en vervolledigen

Nadere informatie

MyCareNet in Greenock. 15/04/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven, Marie-Isabelle

MyCareNet in Greenock. 15/04/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven, Marie-Isabelle MyCareNet in Greenock 15/04/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven, Marie-Isabelle Handleiding : Nr revisie handleiding: 2 Datum: 15 April 2013 Adres: Corilus NV Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke België Telefoon,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie

Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie Om gebruik te kunnen maken van de inclusie-applicatie zijn er 4 voorbereidende stappen: STAP 1: Uw gegevens invoeren in de SZV-applicatie

Nadere informatie

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen 1 Hoofdmenu... 2 2 Nieuwe Aanvraag... 2 1 Kaart... 3 2 Locatie... 4 3 Aanvrager... 5 4 Opdrachtgever... 5 5 Tijdsbepaling... 5 6 Maatregelen...

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

IDEP / GN8 voor WINDOWS. Quickstart

IDEP / GN8 voor WINDOWS. Quickstart IDEP / GN8 voor WINDOWS Quickstart 1. INSTALLATIE EN UPGRADE Op de homepagina van Intrastat (www.intrastat.be) gaat u, na de taalkeuze, naar het tabblad "Aangiften" en het item "Idep/Gn8 voor Windows".

Nadere informatie

INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3

INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3 Handleiding 1 INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM... 3 1. INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3 2. BELANGRIJKSTE IDENTIFICATIEGEGEVENS VAN DE WERKGEVER... 4 FUNCTIONALITEITEN VAN RX... 4 3.

Nadere informatie

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Wat is MijnRevalidatieFriesland? 3 1.2 Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 2. Inloggen en uitloggen 4 2.1 Inloggen 4 2.2 Uitloggen 5 3. Hoe werken de verschillende onderdelen? 6

Nadere informatie

Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT

Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT Plaats: Utrecht Datum: 15-03-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.0 1. Inleiding Minister Edith Schippers heeft opdracht gegeven vanaf 1 april

Nadere informatie

Table des matières 1. INLEIDING

Table des matières 1. INLEIDING Handleiding 1 Table des matières 1. INLEIDING ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 2. INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

HANDLEIDING. Dmfa Atlas. www.pdos.fgov.be

HANDLEIDING. Dmfa Atlas. www.pdos.fgov.be HANDLEIDING Dmfa Atlas www.pdos.fgov.be 2 Inleiding Vanaf 1 januari 2011 wordt de kwartaalaangifte van de werkgevers bij de sociale zekerheid (DmfA en DmfAPPL) uitgebreid om het individueel elektronisch

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Ga met uw internet browser naar de website http://artsen.somedi.be Klik op Inloggen e-lab Er opent zich een nieuw venster met de aanmeldpagina van CyberLab. Vul uw aanmeldingsnaam

Nadere informatie

Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen

Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen... 2 Het welkomstscherm... 3 De Menu balk... 3 Opvolgingsstatussen... 4 Een nieuwe aanvraag creëren... 5 Controle

Nadere informatie

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen.

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen. Hoofdstuk 1 Fysio Prestatie Monitor instellen en gebruiken De Fysio Prestatie Monitor (FPM) is een online meetinstrument van Qualizorg dat de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg in kaart brengt, en

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs 31 juli 2017 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Studiebewijzen 2 1.1 Studiebewijzen................................... 3 1.1.1 Definitie van de studiebewijzen......................

Nadere informatie

Mediris Recipe 1. Overzicht van Mediris Recipe Starten met Mediris Recipe Uw gegevens Uw ehealth sessie

Mediris Recipe 1. Overzicht van Mediris Recipe Starten met Mediris Recipe Uw gegevens Uw ehealth sessie Mediris Recipe 1. Overzicht van Mediris Recipe... 2 2. Starten met Mediris Recipe... 3 2.1. Uw gegevens... 3 2.2. Uw ehealth sessie... 3 2.2.1. ehealth-sessie via MediRing... 4 2.2.2. ehealth-certificaat

Nadere informatie

Handleiding Applicatie- en gebruikersbeheer. Voor hoofdgebruikers

Handleiding Applicatie- en gebruikersbeheer. Voor hoofdgebruikers Handleiding Applicatie- en gebruikersbeheer Voor hoofdgebruikers 01/03/2017 Inhoudstafel Applicatie- en gebruikersbeheer... 3 1. Dashboard... 3 2. Mijn Profiel... 4 3. Mijn bedrijf... 5 4. Mijn Gebruikers...

Nadere informatie

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel:

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel: Handleiding ischoolcommunicatie Versie 2016 Nijverheidstraat 9-8600 Diksmuide Tel: 051 50 21 76 - info@informat.be www.informat.be Inhoudsopgave 1. Algemene voorbereiding in ibasis/ileerlingen 3 1.1. Aanduiden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW Gebruikershandleiding Quick Smart Dimona NEW 1 Inhoudstafel Enkele basisprincipes 3 De parameters van de toepassing configureren 4 De werkgevers beheren 5 De werknemers beheren 6 Werknemers importeren

Nadere informatie

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?...

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid Inhoud 1 Hoe zoek ik een gebruiker?...2 2 Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... 5 3 Hoe maak ik een werkrelatie aan?... 8 4 Hoe geef ik

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Version: 3.1.1 1. Inloggen op leaseplan.be 3 2. Aanmelden op My LeasePlan en Internet Quotations 4 3. Een bestuurdersprofiel aanmaken en beheren 4 3.1

Nadere informatie

Handleiding MyHandicap

Handleiding MyHandicap Directie-generaal Personen met een handicap Handleiding MyHandicap Raadpleging van het dossier Indienen van een aanvraag Signaleren van een wijziging Meer info op www.handicap.belgium.be Maart 2018 1.

Nadere informatie

1

1 www.ehealth.fgov.be 1 Toegang tot het systeem Selecteer de toepassing Medega in de lijst met online diensten en start de toepassing: Kies de manier waarop u zich wenst aan te melden: met de elektronische

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

Expert/M Plus VATREFUND.

Expert/M Plus VATREFUND. Expert/M Plus VATREFUND www.kluwer.be/software Inhoudsopgave INLEIDING... 1 VERWERKING IN EXPERT/M PLUS... 2 1. CONFIGURATIE... 2 Leveranciers... 2 Grootboekrekeningen... 2 2. INGAVE AANKOPEN... 3 3. VATREFUND

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

HANDLEIDING Sms-module

HANDLEIDING Sms-module HANDLEIDING Sms-module INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 3 1. ACCOUNT AANMAKEN BIJ SKYPE (gratis)... 5 2. BELKREDIET AANKOPEN...10 3. SMS VERSTUREN...12 3.1. Een SMS naar de actieve patiënt versturen...13

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de NIPT.

Nadere informatie

Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP)

Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP) Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP) Het kiezen van dit type dossier doet u in de verwijzing. U maakt daar een nieuwe verwijzing aan en u kiest Chronisch Pijn Protocol bij Dossier type. U kunt vervolgens

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

HANDLEIDING SWITCHER-PORTAAL VLAAMS ENERGIEBEDRIJF

HANDLEIDING SWITCHER-PORTAAL VLAAMS ENERGIEBEDRIJF HANDLEIDING SWITCHER-PORTAAL VLAAMS ENERGIEBEDRIJF BTW BE 0843 383 425 - Tel.: +32 2 421 40 90 - switcher.vlaamsenergiebedrijf.eu 1 1 INHOUD 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 3 Overnames... 5 4 Toevoegen...

Nadere informatie

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK

HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK INHOUD INLOGGEN + OPZOEKEN SELECTIE... 2 OVERZICHT TABBLADEN + CRITERIA INGEVEN... 4 DETAIL RESULTATEN INSCHRIJVINGEN... 10 MIJN SELOR... 16 ONLINE SOLLICITEREN... 16 Handleiding

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Aanvraagformulier

Handleiding Digitaal Aanvraagformulier Handleiding Digitaal Aanvraagformulier Deze handleiding wil een summier overzicht geven van de installatieprocedure van het digitaal aanvraagformulier. De handleiding is bedoeld voor de al wat ervaren

Nadere informatie

MyCareNet in Pharmawin. 02/05/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven

MyCareNet in Pharmawin. 02/05/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven MyCareNet in Pharmawin 02/05/2013 Karlien Hollanders, Ina Ven Handleiding : Nr revisie handleiding: 3 Datum: 2 May 2013 Adres: Corilus NV Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke België Telefoon, fax en e-mail:

Nadere informatie

Handleiding Website GerGemRijssen.nl

Handleiding Website GerGemRijssen.nl Handleiding Website GerGemRijssen.nl 2014 Gereformeerde Gemeenten te Rijssen. Alle rechten voorbehouden Publicatie datum: 6 Mei 2014 Contents Handleiding Website GerGemRijssen.nl... 1 Registreren... 3

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden.

Nadere informatie

CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013

CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013 Slachthuis Uitsnijderij Slachthuis uitsnijderij Vleeswaren (op termijn) Groepering Controle Belpork CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013 ALGEMEEN Starten van de webtoepassing: Typ het volgende adres

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology PRINT CV HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over Print cv s... 4 1.2 Doel van deze instructie... 4 1.3 Opbouw

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 4 2 Een nieuw verzoek indienen... 6 3 Terugkeren naar startpagina...11 4 Zaken...12 4.1 Overzicht van uw zaken...12

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Contactgegevens: Trombosedienst Elkerliek Ziekenhuis Telefoon: 0492-595973 e-mailadres: trombosedienst@elkerliek.nl 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

Klik op Aangifte met vrijstelling van RSZ bijdrage indienen

Klik op Aangifte met vrijstelling van RSZ bijdrage indienen Klik op Aangifte met vrijstelling van RSZ bijdrage indienen Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in of gebruik uw elektronische identiteitskaart. Dit scherm wordt enkel getoond wanneer u nog niet gekend

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

INLEIDING WELKOM. We leggen u stap voor stap uit hoe u te werk moet gaan.

INLEIDING WELKOM. We leggen u stap voor stap uit hoe u te werk moet gaan. 1 INLEIDING WELKOM Vooraleer de medewerkers van een ME toegang kunnen krijgen tot de sterk beveiligde applicatie Heracles dient een éénmalige identificatieprocedure doorlopen te worden. Deze procedure

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

IDEP / GN8 (via OneGate) Quickstart

IDEP / GN8 (via OneGate) Quickstart IDEP / GN8 (via OneGate) Quickstart VANAF VERSIE 2015 GENEREERT IDEP AANGIFTEN IN XML-FORMAAT DIE U KAN OPLADEN IN ONEGATE. DAT OPLADEN KAN MANUEEL OF AUTOMATISCH GEBEUREN. 1. INSTALLATIE EN UPGRADE Op

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 7/10/2014

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 7/10/2014 Tennis Vlaanderen 7/10/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be www.tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

1. PROCES ARBEIDSDEELNAMESYSTEEM INLOGGEN MEDEWERKERSOMGEVING LOONDOORBETALING BIJ ZIEKTE (LBZ)... 7

1. PROCES ARBEIDSDEELNAMESYSTEEM INLOGGEN MEDEWERKERSOMGEVING LOONDOORBETALING BIJ ZIEKTE (LBZ)... 7 INHOUDSOPGAVE 1. PROCES ARBEIDSDEELNAMESYSTEEM... 3 2. INLOGGEN MEDEWERKERSOMGEVING... 4 2.1 INLOGGEN... 4 2.2 REGISTREREN... 5 2.3 WACHTWOORD AANPASSEN... 6 2.4 WACHTWOORD VERGETEN... 6 3. LOONDOORBETALING

Nadere informatie

De Intrastat-aangifte

De Intrastat-aangifte De Intrastat-aangifte Aanmaken van de INTRASTAT-aangifte 1. 2. Klik op de menu OPERATIES Kies de optie INTRASTAT-AANGIFTE Selectiecriteria Kies het aangifte-type: Aankomsten : voor de intracommunautaire

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst Inleiding Met deze handleiding willen we u helpen bij het aanvragen van extra prestaties naast de preferente overeenkomst. We nemen u stap voor stap

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Tijdelijke werkloosheidskaart

Tijdelijke werkloosheidskaart Tijdelijke werkloosheidskaart Inhoud 1. Inleiding...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Toegang...3 2. Algemene beschrijving...4 2.1 Hoofding...5 2.1.1 Taalkeuze...5 2.1.2 Help...5 2.1.3 Contact...5 2.1.4 Identificatiegegevens...5

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Handleiding bijlage: KALENDER. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: KALENDER. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: KALENDER digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Kalender Uw website maakt gebruik van een Kalender module. In deze

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Beheer Enveloppen

Gebruikershandleiding. Beheer Enveloppen Gebruikershandleiding Beheer Enveloppen Inleiding Via Beheer Enveloppen kunt u heel eenvoudig een groot aantal betalingsbestanden voorbereiden, waarvan niet noodzakelijk alle gegevens al gekend en ingevuld

Nadere informatie

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl. CEOErgo instellen en gebruiken v2 Hoofdstuk 1 CEO instellen en gebruiken Vanaf 2015 levert CEOErgo in samenwerking met Ergotherapie Nederland een digitaal cliëntervaringsonderzoek voor ergotherapeuten.

Nadere informatie

IDEP / GN8 voor WINDOWS. Quickstart

IDEP / GN8 voor WINDOWS. Quickstart IDEP / GN8 voor WINDOWS Quickstart 1. INSTALLATIE Idep installeert u het makkelijkst via het menu van de cd rom Intrastat. Indien u voor de eerste maal een Intrastat cd gebruikt op uw PC, wordt een korte

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

Handleiding. Schoolfruit, -groenten en melk

Handleiding. Schoolfruit, -groenten en melk Handleiding Schoolfruit, -groenten en melk 1 1 E-loket... 3 Help functie... 3 Inloggen... 3 Wat heb ik nodig?... 3 Aanmelden... 3 2 Indienen van een erkenningsaanvraag... 5 2.1 Starten... 5 2.2 Selecteren

Nadere informatie

HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM:

HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM: HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM: 1. Hier kunt u orders raadplegen waarbij informatie rechtstreeks uit ons plansysteem wordt opgehaald, zoals statussen, aflevertijden en afleverbewijzen. Voor

Nadere informatie

Handleiding Sepa Direct Debit

Handleiding Sepa Direct Debit Handleiding Sepa Direct Debit U vindt volgende informatie terug in deze handleiding: De Europese domiciliëring Inleiding Schuldeiser Mandaten Overzicht en details Een mandaat creëren Een mandaat wijzigen

Nadere informatie

BMW Handleiding Mobility Card Navision

BMW Handleiding Mobility Card Navision 1 BMW Handleiding Mobility Card Navision Mei 2007 Navision Mobility Card 2 1. Start applicatie Er zijn in Navision twee mogelijkheden om de Mobility Card applicatie te starten: 1.1. Via geboekte facturen

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Pagina thema s Op deze pagina is het mogelijk om thema s toe te voegen. Wanneer je een nieuw thema wil toevoegen kan dit via deze knop: Vervolgens kom je

Nadere informatie

Administratieve Module CNaVT

Administratieve Module CNaVT Administratieve Module CNaVT Handleiding voor kandidaten Nederlandse Taalunie, Paleisstraat 9, 2514 JA Den Haag KU Leuven, Centrum voor Taal en Onderwijs, Blijde- Inkomststraat 7, 3000 Leuven www.cnavt.org

Nadere informatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie INFORMAT WEBAPPLICATIE ischoolcommunicatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoe verstuur ik een bericht?... 3 Stap1 ischoolcommunicatie aanvinken bij e-mail, adres en/of gsm.... 3 Via leerlingen consulteren

Nadere informatie

tentoinfinity Apps 1.0 INLEIDING

tentoinfinity Apps 1.0 INLEIDING tentoinfinity Apps Una Help-inhoud Auteursrecht 2013-2015 door tentoinfinity Apps. Alle rechten voorbehouden. De inhoud is voor het laatst bijgewerkt op Augustus 6, 2015. Extra ondersteuningsbronnen beschikbaar

Nadere informatie

GEBRUIK van het SOFbestand. AG Employee Benefits Trust in expertise

GEBRUIK van het SOFbestand. AG Employee Benefits Trust in expertise GEBRUIK van het SOFbestand voor de jaarlijkse herberekening Employee Benefits Plan AG Employee Benefits Trust in expertise Inhoudstafel 1 Doel van het SOF-bestand... 3 2 Bestandstype... 3 3 Hoe vraagt

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie