Informatieboek. Wedstrijdskiteam De Schans

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboek. Wedstrijdskiteam De Schans"

Transcriptie

1 Informatieboek Wedstrijdskiteam De Schans

2 Informatieboek wedstrijdskiteam de Schans Uden Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Training 3. Kleding 4. Skimateriaal 5. Lidmaatschap NSkiV / wedstrijdlicentie en atletenverklaring 6. Leeftijdscategorieën 7. Wedstrijden in Nederland 8. Wedstrijden in het buitenland en in de sneeuw 9. Wedstrijden bij De Schans 10. Verplichte wedstrijden wedstrijdskiteam de Schans 11. Trainingsweekend wedstrijdskiteam de Schans 12. Interne competitie De Schans 13. Website 14. Lidmaatschap 15. Informatie

3 1. Inleiding In dit informatieboek vind je alle informatie betreffende het wedstrijdskiteam van De Schans in Uden. Het wedstrijdskiteam de Schans is een team dat bestaat uit een aantal enthousiaste wedstrijdskiërs, die meer uitdaging willen dan alleen het recreatieve skiën. Voor deelname aan het wedstrijdskiteam gelden een aantal verplichtingen, waaronder deelname aan een bepaald aantal wedstrijden (ongeveer 10 per jaar) en verplicht aanwezig zijn tijdens de trainingen. Alleen bij hoge uitzondering is afwezigheid toegestaan. 2. Trainingen Op dinsdag- en vrijdagavond wordt er in twee groepen getraind. Deze groepen zijn leeftijdsafhankelijk en niveau afhankelijk. De trainingstijden zijn op de volgende tijden: uur groep uur groep 2 De trainingen worden verzorgd door 6 trainers: Jeroen Huberts, Jan Derksen, Toon van der Sande, Rob van den Bergh, Rolf van Beijsterveldt en Luuk Schoenmakers. Wanneer je niet naar de training kan komen, graag op tijd afmelden per . Dit kan g d worden naar luuk.schoenmakers@deschans.nl 3. Kleding Voor de training bestaan kledingeisen. Er moet gezorgd worden voor goede skikleding die tegen een stootje kan. Op de baan/lift lijden kleding en handschoenen veel. Een skihelm met beugel is verplicht zowel bij de training als bij de wedstrijden. Via het skiteam is er een mogelijkheid om per seizoen kleding te bestellen. 1 Bij het wedstrijdteam is het verplicht te beschikken over een De Schans sneeuwpak. Bij wedstrijden is een afdalingspak/wedstrijdpak optioneel. Dit is aan de skiër zelf om hier in te skiën. Tegen het einde van het seizoen zal worden geïnventariseerd wie een nieuw baanskipak wil bestellen en gaan we als vereniging nieuwe skipakken kopen. 1 Vanaf seizoen is een helm met beugel verplicht vanaf scholieren 1. Voor aspiranten geldt een verplichte beugel als er op de helm bevestigingspunten aanwezig zijn.

4 Wanneer er kleding wordt verstrekt door sponsors, dan betekent dit verplicht zichtbaar dragen tijdens wedstrijden en eventueel trainingen. Bij beëindiging van het lidmaatschap dient kleding en materiaal (bijv. tassen), verstrekt door de sponsor, ingeleverd te worden bij het skiteam. 4. Skimateriaal Het skimateriaal is geheel vrijblijvend in aanschaf. Advies kan altijd gevraagd worden aan de skitrainers. Zij hebben allen een ruime ervaring in het beoordelen van jouw skiniveau en kunnen daardoor adviseren wat voor soort ski s en schoenen, helmen, handschoenen en protectie voor jou het beste is. Leden van het team en/of ouders weten ook vaak waar goede uitrusting aangeschaft kan worden. Bij vragen kun je mailen naar luuk.schoenmakers@deschans.nl 5. Lidmaatschap NSkiV/wedstrijdlicentie en atletenverklaring Om deel te kunnen nemen aan het wedstrijdskiteam van De Schans, is een licentie van de Nederlandse Ski Vereniging verplicht. De procedure hiervoor vind je via de volgende link: Een licentie moet minimaal tien dagen voor je eerste wedstrijd zijn aangevraagd. Aanvragen voor 1 oktober 2012 kost 20,50 Euro, na 1 oktober ,50 Euro. Bij deelname aan wedstrijden op verschillende banen gelden de volgende voorwaarden: Lidmaatschap NSkiV Een verzekering die geldt tijdens wedstrijden (zit in lidmaatschap De Schans) Het inschrijfgeld dient bij seriewedstrijden vooraf voldaan te zijn via de NSkiV-inschrijving en bij de puntenwedstrijden op de dag zelf In bezit van een actuele nationale wedstrijdlicentie (jaarlijks aanvragen) Ondertekende atletenverklaring (eenmalig te verklaren, blijft geldig) Deelname is op eigen risico. Er kan ook contact worden opgenomen met het sportsecretariaat van de NSkiV, tel en per De eerste keer dien je de volledig ingevulde en ondertekende papieren met een kopie van je paspoort op te sturen naar de Nederlandse Skivereniging. Je krijgt dan een wedstrijdlicentiepas thuisgestuurd. Jaarlijks verlengen kan na inloggen op de eigen gegevens.

5 6. Leeftijdscategorieën De leeftijdsgroepen zijn voor dames/meisjes en heren/jongens apart. De categorieën voor het seizoen gelden per geboortejaar: Jeugd: Senioren: Benjamins Aspiranten Junioren Aspiranten Junioren Scholieren Senioren Scholieren Veteranen en eerder 7. Wedstrijden in Nederland Alle wedstrijden die door de Nederlandse Ski Vereniging zelf worden georganiseerd, of onder auspiciën staan van de Nederlandse Ski Vereniging, worden op de wedstrijdkalender vermeld. Dit noemt men het Nederlandse wedstrijdcircuit. Alle informatie over de wedstrijden ontvangt de PWS-er (plaatselijk Wedstrijd Secretariaat); voor de Schans is dit Joke Terwolbeck. Zij zet alle informatie op de website en via de website kun je je ook opgeven voor een wedstrijd. Wedstrijdsoorten in Nederland op een outdoor-skibaan: Nationale puntenwedstrijden Open inschrijving voor licentiehouders in de categorieën benjamins, aspiranten, scholieren, junioren, senioren en veteranen. Deze wedstrijden staan steeds op zichzelf, maar zijn wel onderdeel van het NSkiV-punten systeem. Er wordt geskied in drie manches (kunstbaan) of twee manches (sneeuwbaan) per wedstrijddag. De puntenwedstrijden worden gedurende het skiseizoen zeer frequent op diverse skibanen georganiseerd. Voor iedere puntenwedstrijd waar je graag aan mee wilt doen, dien je je op te geven via de website, contactpersoon Joke Terwolbeck. SnowStar baan Dit is een enkelvoudige wedstrijd die de NskiV organiseert in samenwerking met een baan of club. Deze wedstrijd is bedoeld voor kinderen met geboortejaar 2006 t/m Uitsluitend kinderen uit 2001 en 2002 die niet aan NJK-puntenlimiet voldoen, mogen hier aan meedoen.

6 Verder geldt er geen puntenlimiet. Er wordt geskied in 3 omlopen, waarbij de beste 2 tijden bij elkaar worden opgeteld. Tevens wordt er 1 trainingsomloop gehouden. Op die manier kunnen alle kinderen een keer oefenen. Kids Cup baan (seriewedstrijd) De Kids Cup baan bestaat uit vier verschillende wedstrijddagen met 2 gekoppelde wedstrijden per dag, waarbij je punten verdient voor het eindklassement van de Kids Cup baan. Per wedstrijd worden 2 manches geskied. Voor deelname aan deze wedstrijd geldt dat de wedstrijdskiër een licentie moet hebben en er geldt een puntenlimiet van 399,99 NSkiV punten. Deelname staat open voor de leeftijdsgroepen Aspiranten 1 en 2 en Scholieren 1 en 2. Deze wedstrijden vallen onder het NSkiV puntensysteem. Inschrijven voor deelname rechtstreeks bij de NSkiV. 2R@ce (seriewedstrijd) De 2R@ce is een serie wedstrijd van drie verschillende wedstrijddagen bedoeld voor de leeftijdencategorieën scholieren 1 en 2, junioren, senioren en veteranen. Er geldt een puntenlimiet van 399,99 NSkiV-punten. Dit is een wedstrijd waar alle skiërs eerst aan een slalomwedstrijd deelnemen en daarna de snelste 32 heren en 16 dames aan een parallelslalomwedstrijd. Dit laatste betekent dat de deelnemers per twee gelijktijdig starten aan een parcours, dat tweemaal hetzelfde naast elkaar is uitgezet. Diegene die in twee manches het eerste beneden is mag door naar de volgende ronde, net zolang totdat er een winnaar over is. De slalomwedstrijd valt onder het NSkiV puntensysteem. Inschrijven voor deelname rechtstreeks bij de NSkiV. N(J)K alpine baan Nederlandse kampioenschappen en Nederlandse Jeugdkampioenschappen alpine baan vinden iedere jaar op een andere locatie in Nederland plaats. In het seizoen is dit op 24 maart bij Bergschenhoek. Deelname aan deze wedstrijd staat open voor alle licentiehouders die aan een maximum aantal NSkiV-punten voldoen. De limieten voor het seizoen luiden als volgt: N(J)K: Aspiranten II:< 300 NSkiV-punten baan, Scholieren I:< 250 NSkiV-punten baan, Scholieren II:< 200 NSkiV-punten baan. De wedstrijd bestaat uit 2 verschillende manches (systeem AB) en valt onder het NSkiV puntensysteem. NK: Junioren / Senioren / Veteranen:< 200 NSkiV-punten baan. De wedstrijd bestaat uit 2 verschillende manches (systeem AB) en valt onder het NSkiV puntensysteem. Inschrijven voor deelname rechtstreeks bij de NSkiV.

7 8. Wedstrijdsoorten in het buitenland of in een sneeuwhal: Alle wedstrijden die door de Nederlandse Ski Vereniging zelf worden georganiseerd, of onder auspiciën staan van de Nederlandse Ski Vereniging, worden op de wedstrijdkalender vermeld. Dit noemt men het Nederlandse wedstrijdcircuit. Alle informatie over de wedstrijden ontvangt de PWS-er (plaatselijk Wedstrijd Secretariaat); voor de Schans is dit Joke Terwolbeck. Zij zet alle informatie op de website en via de website kun je je ook opgeven voor een wedstrijd. Wedstrijdsoorten in Nederland in het buitenland of in een sneeuwhal: Nationale puntenwedstrijden sneeuw Open inschrijving voor licentiehouders in de categorieën benjamins, aspiranten, scholieren, junioren, senioren en veteranen. Deze wedstrijden staan steeds op zichzelf, maar zijn wel onderdeel van het NSkiV-punten systeem. Er wordt geskied in twee manches per wedstrijddag. Dit kan twee keer dezelfde slalom zijn, of tweemaal een andere slalom. De puntenwedstrijden op de sneeuwbaan worden gedurende het skiseizoen op diverse sneeuwbanen georganiseerd. Voor iedere puntenwedstrijd waar je graag aan mee wilt doen, dien je je op te geven via de website, contactpersoon Joke Terwolbeck. SnowStar sneeuw Dit is een enkelvoudige wedstrijd die de NskiV organiseert in samenwerking met een baan of club. Deze wedstrijd is bedoeld voor kinderen met geboortejaar 2006 t/m Uitsluitend kinderen uit 2001 en 2002 die niet aan NJK-puntenlimiet voldoen, mogen hier aan meedoen. Verder geldt er geen puntenlimiet. Er wordt geskied in 3 omlopen, waarbij de beste 2 tijden bij elkaar worden opgeteld. Tevens wordt er 1 trainingsomloop gehouden. Op die manier kunnen alle kinderen een keer oefenen. Kids Cup sneeuw (seriewedstrijd) De Kids Cup sneeuw is een serie van vijf verschillende wedstrijddagen waarvan 3 dagen gehouden worden in Oostenrijk en 2 in Nederland. Deze wedstrijden staan los van de Kids Cup baan wedstrijden en je kunt deelnemen met een geldige licentie. Je mag inschrijven voor de serie van vijf wedstrijden maar je kunt ook voor een enkele wedstrijddag inschrijven. Deelname staat open voor aspiranten 1 en 2 en scholieren 1 en 2. Deze wedstrijden vallen onder het NSkiV sneeuwpuntensysteem. N(J)K alpine indoor Nederlandse kampioenschappen en Nederlandse Jeugdkampioenschappen indoor vinden ieder jaar in Landgraaf plaats. In het seizoen is dit op 4 november. Deelname aan deze wedstrijd staat open voor alle licentiehouders die aan een maximum aantal NSkiV-punten voldoen. Er is

8 geen puntenlimiet. Aan het NJK mag men deelnemen vanaf geboortejaar Aan het NK vanaf geboortejaar Deelname aan de kwalificatierace is voor iedereen toegankelijk. Inschrijven voor deelname rechtstreeks bij de NSkiV. N(J)K sneeuw De NK week vindt plaats van maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari 2013 in Altenmarkt/Zauchensee in Oostenrijk. Deelname aan deze wedstrijd staat open voor licentiehouders met verschillende limieten De limieten zijn in het jaar als volgt: N(J)K Aspiranten 2: <380 NSkiV sneeuw of <260 NSkiV baan Scholieren 1: <350 NSkiV sneeuw of <230 NSkiV baan Scholieren 2: <320 NSkiV sneeuw of <180 NSkiV baan NK Junioren <250 FIS of <230 NSkiV of <100 NSkiV baan Senioren <250 FIS of <230 NSkiV of <100 NSkiV baan Veteranen <250 FIS of <230 NSkiV of <100 NSkiV baan Naast bovenstaande puntenlimieten kunnen er door de technische staf van de NSkiV wildcards worden uitgegeven aan aspiranten II die niet aan de eis voldoen, maar qua niveau wel tot de beste 5 aspiranten van Nederland behoren. De wildcards worden definitief bekendgemaakt op een nader te bepalen tijdstip tijdens de NK-week. De NSkiV heeft niet de verplichting om wildcards voor het N(J)K reuzenslalom en/of slalom te vergeven. 9. Verplichte wedstrijden wedstrijdskiteam de Schans Elk jaar aan het begin van het seizoen maken de trainers bekend welke wedstrijden er verplicht zijn voor de wedstrijdskiërs van het wedstrijdskiteam. Deze wedstrijden worden met zorg uitgekozen door het trainersteam. Voor het seizoen zijn de volgende wedstrijden verplicht: 27 oktober NPW De Schans 3/4 november KC indoor en NJK/NK Indoor Landgraaf 10 november KC Baan 1 en 2 Soesterberg of 24 november 2Race De Schans (afhankelijk van de leeftijd) 11 november NPW Alpine World Oss 19 januari KC Baan 3 en 4 IL Primo of 3 maart Dousberg (afhankelijk van de leeftijd) 9 maart NPW Alpine World Oss 16 maart KC Baan finale Nieuwegein of 7 april 2Race finale Huizen (afhankelijk van de leeftijd) 25 maart Nederlands kampioenschappen baan Bergschenhoek.

9 10. Trainingsweekend wedstrijdskiteam de Schans Elk jaar organiseert de Schans een trainingsweekend voor alle skiërs van het wedstrijdskiteam. Dit jaar zal dit weekend plaatsvinden op 26 en 27 januari Het weekend zal plaatsvinden bij de Schans. Het weekend zal in het teken staan van vooral veel skiën. Daarnaast is er aandacht voor video analyse, materiaalkunde, mentale aspecten en andere onderdelen. 11. Wedstrijden bij De Schans In het seizoen worden er twee officiële wedstrijden gehouden worden op de skibaan van De Schans, namelijk: 27 oktober 2012: 24 november 2012: Nationale puntenwedstrijd In september 2012 werden de wedstrijden via de NSKIV toegekend aan de verschillende Nederlandse banen (indoor/outdoor) voor het seizoen 2012/ Interne competitie De Schans De Schans houdt 1x per maand (van november t/m april) een skiwedstrijd met 3 manches waarvan de twee beste manches tellen. De skiërs kunnen hiermee punten verdienen voor het eindklassement. In april 2013 wordt de prijsuitreiking gehouden van de beste skiërs per leeftijdsgroep (benjamins, aspiranten, scholieren, junioren, senioren en veteranen). De data voor deze interne competitie in het seizoen zijn: Vrijdag 26 oktober 2012 Vrijdag 16 november 2012 Vrijdag 14 december 2012 Vrijdag 18 januari 2013 Vrijdag 1 februari 2013 Vrijdag 8 maart Website Het wedstrijdteam heeft een eigen website met allerlei informatie hierop. Wanneer je lid wordt van het team krijg je een eigen login en kun je via deze website inschrijven voor de nationale puntenwedstrijden. Deze informatie komt terecht bij de webmaster Matteo Mooren en hij staat in contact met de PWS-er, Joke Terwolbeck. Joke is voor De Schans de PWS-er (Plaatselijk Wedstrijd Secretariaat) en ontvangt ook alle informatie over de komende wedstrijden en zet deze, in samenwerking met Matteo, op de website.

10 Daarnaast kun je ook op kijken voor allerlei informatie over de NSkiV en vind je data en uitslagen van diverse wedstrijden. Via deze site kun je je inschrijven voor de seriewedstrijden en de verschillende N(J)K wedstrijden. 14. Lidmaatschap Als lid van het wedstrijdskiteam dien je lid te zijn van Ski- en Snowboardclub De Schans. Het clublidmaatschap voor het seizoen bedraagt: 90,- voor junioren 115,- voor senioren Het seizoen loopt van september 2012 tot en met april Na betaling ontvang je een lidmaatschapspas. Deze dien je bij iedere training/wedstrijd of vrij skiën bij je te dragen. Daarnaast dient iedere wedstrijdskiër 225,- te betalen voor de trainingen van het seizoen Dit is inclusief wedstrijdbegeleiding van de genoemde wedstrijden in paragraaf 8. Daarnaast is het voor elke wedstrijdskiër van het skiteam verplicht een licentie te hebben. Het is mogelijk de trainingsbijdrage in 2 termijnen van 112,50 te betalen: de 1e termijn voor 1 oktober 2012 en de 2e termijn voor 1 januari Informatie: Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij de hoofdtrainer van skiteam De Schans of de PWS. Luuk Schoenmakers luuk.schoenmakers@deschans.nl Joke Terwolbeck pws@wedstrijdskiteam-deschans.nl Algemene informatie over Ski- en Snowboardclub De Schans vind je op de website of per mail info@deschans.nl. Adresgegevens Ski- en Snowboardclub De Schans Vluchtoordweg XH Uden Postbus AH Uden Tel Rabobank ING bank

Activiteitenkalender seizoen 2015/2016

Activiteitenkalender seizoen 2015/2016 Activiteitenkalender seizoen 2015/2016 September 2015 Zondag 13 september start en ALV Skiclub Alpine World Oss Dinsdag 15 september dinsdag start Donderdag 17 september G-team start Vrijdag 18 september

Nadere informatie

Informatie NK / NJK alpineskiën indoor 2017

Informatie NK / NJK alpineskiën indoor 2017 Informatie NK / NJK alpineskiën indoor 2017 Donderdag 2 november 12:00 21:30: Training Voor teams kunnen trainingslanes geboekt worden. Voor pistereservering dient de hoofdtrainer contact op te nemen met

Nadere informatie

Betreft: Nederlandse kampioenschappen voor schoolteams ski & snowboard 2016

Betreft: Nederlandse kampioenschappen voor schoolteams ski & snowboard 2016 Aan: Basisschool of voortgezet onderwijs T.a.v. de directie, leraar/lerares lichamelijke opvoeding Per email Betreft: Nederlandse kampioenschappen voor schoolteams ski & snowboard 2016 Geachte heer/mevrouw,

Nadere informatie

Augustus 2017 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

Augustus 2017 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG Augustus 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 September 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Woensdagtraining 1 e training én info-avond (19.30 uur) Vrijdagtraining

Nadere informatie

Augustus 2018 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

Augustus 2018 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG Augustus 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 September 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 e training én info-avond (19.30 uur) Vrijdagtraining 10 11 12 13 14

Nadere informatie

inloop en koffie opening en vooruitblik seizoen Plenaire thema discussie(s): evaluatie NK schoolteams en vooruitblik 17-18

inloop en koffie opening en vooruitblik seizoen Plenaire thema discussie(s): evaluatie NK schoolteams en vooruitblik 17-18 Agenda 19:00 inloop en koffie 19:30-20:30 opening en vooruitblik seizoen 2017-2018 update sportontwikkeling team en verenigingsinformatie (Roel Boekel) Topsport en talentontwikkeling (Harald de Man) Wedstrijdzaken

Nadere informatie

Informatieboekje 2016/2017

Informatieboekje 2016/2017 www.skiclubawo.nl Informatieboekje 2016/2017 Voorwoord Beste skiër, Welkom bij Skiclub Alpine World Oss! Omdat een aantal skiërs in 2005 mee wilde doen aan skiwedstrijden op kunstbanen in Nederland, is

Nadere informatie

Voorwoord. Beste leden en aspirant-leden,

Voorwoord. Beste leden en aspirant-leden, Informatieboekje 2015/2016 Voorwoord Beste leden en aspirant-leden, Welkom bij Skiclub Alpine World Oss! Onze skiclub is opgericht in juni 2005 om met een groep gemotiveerde skiërs mee te doen aan skiwedstrijden

Nadere informatie

SNEEUWSPORT VLAANDEREN. Freestyle Tour. Protest Vlaams Kampioenschap. Info en reglement

SNEEUWSPORT VLAANDEREN. Freestyle Tour. Protest Vlaams Kampioenschap. Info en reglement SNEEUWSPORT VLAANDEREN Freestyle Tour Protest Vlaams Kampioenschap Info en reglement Seizoen 2016-2017 Freestyle Tour De Freestyle Tour omvat alle wedstrijden en events die Sneeuwsport Vlaanderen organiseert

Nadere informatie

Velsen, 11 mei Beste skiërs en ouders,

Velsen, 11 mei Beste skiërs en ouders, Seizoen 2018 2019 Beste skiërs en ouders, Velsen, 11 mei 2018 Ook in het afgelopen seizoen hebben de skiërs zich kunnen bewijzen: jullie hebben je, binnen je leeftijdscategorie, kunnen meten met de nationale

Nadere informatie

Clubreglement Rapid Wheels V2015.2

Clubreglement Rapid Wheels V2015.2 Clubreglement Rapid Wheels V2015.2 Art. 1 Contributie Leden Contributie Rapid Wheels bedraagt per 1 januari 2015 126, - per jaar inclusief NFF licentie en KNWU basislidmaatschap. (leden die vóór 1 januari

Nadere informatie

Free-Wheel Inline cup oost 2019

Free-Wheel Inline cup oost 2019 Inschrijvingen en reglementen Free-wheel Inline Cup Oost competitie. (versie februari 2019) Algemeen Rijders uit de volgende categorieën kunnen deelnemen aan de Free-wheel Inline Cup Oost: o Kadetten-meisjes

Nadere informatie

Augustus 2016 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG. Woensdagtraining 1 Info-avond (19.30 uur)

Augustus 2016 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG. Woensdagtraining 1 Info-avond (19.30 uur) Augustus 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Woensdagtraining 1 Info-avond (19.30 uur) NIET VERGETEN: September 2016 1 2 3 4 Trainen Demo 19.00-20.00

Nadere informatie

Reglement Discovery Ski Team versie

Reglement Discovery Ski Team versie Reglement Discovery Ski Team versie 20050530 1. Discovery Ski Team A. Discovery Ski Team (DST) 1. Het Discovery Skiteam bestaat uit een groep enthousiaste skiërs die als groep hun skivaardigheid voor meerdere

Nadere informatie

Alpineteam Wolfskamer. 29 juni 2013

Alpineteam Wolfskamer. 29 juni 2013 Alpineteam Wolfskamer 29 juni 2013 AGENDA Welkom Terugblik en vooruitblik van Wedstrijdcommissie Resultaten Evenementen Trainers Wedstrijden Trainingsrooster Teamindeling Sneeuwreis PWS Rondvraag 2 TERUGBLIK

Nadere informatie

Free-Wheel Inline cup oost 2019

Free-Wheel Inline cup oost 2019 Inschrijvingen en reglementen Free-wheel Inline Cup Oost competitie. (versie februari 2019) Algemeen Rijders uit de volgende categorieën kunnen deelnemen aan de Free-wheel Inline Cup Oost: o Kadetten-meisjes

Nadere informatie

seizoen 2018 Free-wheel Inline Cup Oost

seizoen 2018 Free-wheel Inline Cup Oost Algemeen Rijders uit de volgende categorieën kunnen deelnemen aan de : o Kadetten-meisjes o Kadetten-jongens o Junioren-meisjes (vallen onder categorie Dames). o Junioren-jongens (vallen onder categorie

Nadere informatie

2-wekelijks infobulletin Jaargang 25, 23 november 2018 nr 6

2-wekelijks infobulletin Jaargang 25, 23 november 2018 nr 6 2-wekelijks infobulletin Jaargang 25, 23 november 2018 nr 6 Amstelstraat 14a, 9406 TH Assen telefoon (0592) 820530 e-mail: dir@obs-driemaster-assen.nl www.kindcentrum-driemaster.nl @OBSDriemaster OBS Driemaster

Nadere informatie

Clubreglement Rapid Wheels V2017.1

Clubreglement Rapid Wheels V2017.1 Clubreglement Rapid Wheels V2017.1 Art. 1 Contributie Leden Contributie Rapid Wheels bedraagt per 1 januari 2016 128, - per jaar inclusief NFF licentie en KNWU basislidmaatschap. Elk 2 e lid of meer uit

Nadere informatie

Informatie Boekje Shorttrack Groningen

Informatie Boekje Shorttrack Groningen Informatie Boekje Shorttrack Groningen Secretariaat: Susanne Gierman De Waard 88 9734 CS Groningen www.stgroningen.nl, versie september 2014 Pagina 1 Shorttrack Groningen Opgericht 31 juli 2001 STG informatie

Nadere informatie

KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019

KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 Versie 3.0: 1 januari 2019 KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 ALGEMEEN de KNWU. In het bezit te zijn van een tijdig aangevraagd Nederlands stuurbordnummer. Gekwalificeerd

Nadere informatie

Head2Head Synchro Challenge Wedstrijd Info & Wedstrijdreglement

Head2Head Synchro Challenge Wedstrijd Info & Wedstrijdreglement Head2Head Synchro Challenge 2016 Wedstrijd Info & Wedstrijdreglement Wedstrijd informatie Locatie SnowWorld Landgraaf Witte Wereld 1, Landgraaf (the Netherlands) Datum Zaterdag 9 april 2016 Wedstrijdvorm

Nadere informatie

UEFA B VOOR (EX-) CONTRACTSPELERS AANKONDIGING TRAINER-COACH OPLEIDING

UEFA B VOOR (EX-) CONTRACTSPELERS AANKONDIGING TRAINER-COACH OPLEIDING UEFA B VOOR (EX-) CONTRACTSPELERS AANKONDIGING TRAINER-COACH OPLEIDING 2018-2019 Binnen het voetbal zijn in de verschillende competities veel teams actief. Elk van deze teams vraagt om de juiste trainer-coach.

Nadere informatie

Versie: 28 april Reglement voor het Kempencup Klassement 2017

Versie: 28 april Reglement voor het Kempencup Klassement 2017 Versie: 28 april 2017 Reglement voor het Kempencup Klassement 2017 Colofon Het reglement is opgesteld door de werkgroep Kempen Cup Klassement. De groep is een afvaardiging van de lokale organisatoren van

Nadere informatie

Trainingsweek 17 t/m 25 oktober 2015 Stubaiergletsjer

Trainingsweek 17 t/m 25 oktober 2015 Stubaiergletsjer Trainingsweek 17 t/m 25 oktober 2015 Stubaiergletsjer ALGEMEEN Van 17 t/m 25 oktober 2015 organiseert het Wolfskamer Alpineteam een trainingsweek in Stubai. Deelnemers en begeleiders zullen in één gezamenlijke

Nadere informatie

Voor informatie over verblijf, entree, side events en verdere EK informatie up dates kan je terecht op de website van www.fccwheels.

Voor informatie over verblijf, entree, side events en verdere EK informatie up dates kan je terecht op de website van www.fccwheels. Beste EK deelnemer, Van harte gefeliciteerd met je kwalificatie voor het Europees Kampioenschap BMX 2015! Jij mag samen met ruim 1500 andere rijders deelnemen aan een van de belangrijkste wedstrijd van

Nadere informatie

NEDERLANDSE SKI VERENIGING ALPINESKI WEDSTRIJDEN REGLEMENTEN

NEDERLANDSE SKI VERENIGING ALPINESKI WEDSTRIJDEN REGLEMENTEN NEDERLANDSE SKI VERENIGING ALPINESKI WEDSTRIJDEN REGLEMENTEN 2012-2013 Officieel wedstrijdreglement alpineski wedstrijden Nederlandse Ski Vereniging Wedstrijden die onder auspiciën van de Nederlandse Ski

Nadere informatie

Data: zaterdag 9, zaterdag 16 en zondag 17 november 2013

Data: zaterdag 9, zaterdag 16 en zondag 17 november 2013 Aan alle besturen van verenigingen en regiocoördinatoren Landjuweel 62 Postbus 326 Tel. 0318-559343 Internet: www.bowlen.nl Ons kenmerk 3905 PH Veenendaal 3900 AH Veenendaal Fax. 0318-559349 E-mail: info@bowlen.nl

Nadere informatie

Voorwoord. Beste skiliefhebbers, Foto s door Schober Photography

Voorwoord. Beste skiliefhebbers, Foto s door Schober Photography Voorwoord Beste skiliefhebbers, Op 22 maart is het zover! Op een van de mooiste kunstskibanen in Nederland vindt het NK alpineskiën 2015 op de matten plaats. In vergelijking met wedstrijden in de besneeuwde

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Wedstrijdinformatie Turnen Heren Seizoen 2018 / 2019 Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Inhoudsopgave 1 Commissieleden Turnen Heren... 3 2 Activiteitenoverzicht... 4 3 Algemene

Nadere informatie

Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016

Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016 Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016 Lidmaatschap: - Steunend Lid = steun aan club. - Lid = lidmaatschap AST, SNEEUWSPORT VLAANDEREN licentie - Lid met piste = lidmaatschap AST + SNEEUWSPORT VLAANDEREN

Nadere informatie

Nationale info Organisatie Nederlandse en Nationale Kampioenschappen Extractie tbv Jiu Jitsu door Rick Frowyn NWOC. Datum:

Nationale info Organisatie Nederlandse en Nationale Kampioenschappen Extractie tbv Jiu Jitsu door Rick Frowyn NWOC. Datum: Nationale info 2013-2014 Organisatie Nederlandse en Nationale Kampioenschappen Extractie tbv Jiu Jitsu door Rick Frowyn NWOC Datum: 15.02.2014 Pag. 1/6 Hoofdstuk 1: Algemene informatie NK Jiu Jitsu Legitimatie

Nadere informatie

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Voorwoord Hallo jeugdlid van T.V. Frankrijk, Leuk dat jij in 2015 gaat tennissen bij onze vereniging T.V. Frankrijk. Een vereniging die al lang bestaat en waar

Nadere informatie

REGLEMENTEN BENELUX CUP 2015

REGLEMENTEN BENELUX CUP 2015 REGLEMENTEN BENELUX CUP 2015 Inhoud Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Artikel 16

Nadere informatie

NEDERLANDSE SKI VERENIGING REGLEMENT. wedstrijden alpineskiën

NEDERLANDSE SKI VERENIGING REGLEMENT. wedstrijden alpineskiën NEDERLANDSE SKI VERENIGING REGLEMENT wedstrijden alpineskiën 2013-2014 Officieel wedstrijdreglement alpineskiën. Nederlandse Ski Vereniging Wedstrijden die onder auspiciën van de Nederlandse Ski Vereniging

Nadere informatie

KNSB Cup seizoen 2019/2020

KNSB Cup seizoen 2019/2020 KNSB Cup seizoen 2019/2020 Nationale Competitie De Nationale Competitie zoals bedoeld in de Specifieke Bepalingen Shorttrack artikel 305 wordt georganiseerd onder de naam KNSB Cup. In het geval dit document

Nadere informatie

Bij voorkeur graag met PINPAS betalen!

Bij voorkeur graag met PINPAS betalen! Aan alle besturen van verenigingen en regiocoördinatoren Landjuweel 62 Postbus 326 Tel. 0318-559343 Internet: www.bowlen.nl Ons kenmerk: 3905 PH Veenendaal 3900 AH Veenendaal Fax. 0318-559349 E-mail: info@bowlen.nl

Nadere informatie

+ Challenge rijders Men 25/29, Men 25+ en Masters uit het buitenland kunnen kiezen voor deelname bij de Elite Men 2 of bij de Sportklasse 25+.

+ Challenge rijders Men 25/29, Men 25+ en Masters uit het buitenland kunnen kiezen voor deelname bij de Elite Men 2 of bij de Sportklasse 25+. Reglement KNWU BMX TopCompetitie 5 te Erp op 4 en 5 oktober 2014 Dit reglement vervangt het BMX TopCompetitie 2014 v1.4 20140120 voor deze wedstrijd. Alle competitie regels voor het eindklassement zijn

Nadere informatie

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!!

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Onderwerpen Trainingstijden Wanneer wedstrijden zwemmen? Indeling op leeftijd & afstanden Soorten wedstrijden Uitgangspunten circuits Aanschrijving & afmelding

Nadere informatie

De DK Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, District 2 worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie.

De DK Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, District 2 worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. De DK Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, District 2 worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. Welkomstwoord Geachte sportschutters, Het is ons een genoegen U te mogen uitnodigen in onze vereniging

Nadere informatie

Free-Wheel Inline cup oost 2019

Free-Wheel Inline cup oost 2019 Inschrijvingen en reglementen Free-wheel Inline Cup Oost competitie. (versie februari 2019) Algemeen Rijders uit de volgende categorieën kunnen deelnemen aan de Free-wheel Inline Cup Oost: o Kadetten-meisjes

Nadere informatie

Selectienormen KNSB Shorttrack Junioren

Selectienormen KNSB Shorttrack Junioren Selectienormen KNSB 2013-2014 Shorttrack Junioren voor deelname aan selectiewedstrijden, internationale wedstrijden en ISU kampioenschappen voor junioren Definitieve versie 5 augustus 2013 Selectie Commissie

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017 PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder

Nadere informatie

Sponsoring bij Il Primo - Seizoen 2017/2018

Sponsoring bij Il Primo - Seizoen 2017/2018 Seizoen 2017/2018 SPONSORING: EEN MOOIE KANS VOOR U EN VOOR IL PRIMO Voor u ligt de Sponsorbrochure die inzicht geeft in de mogelijkheden die Skiclub Il Primo u als sponsor te bieden heeft. Daarbij is

Nadere informatie

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement BMX laatst gepubliceerde uitgave,

Nadere informatie

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1

Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Wedstrijdboekje KV De Geuzen Versie: 1.2 Datum: 15 april 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Hoe gaat zo n wedstrijd in zijn werk... 3 3. Aan welke wedstrijden kun je meedoen?... 3 4. Categorieën

Nadere informatie

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN SHORTTRACK Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden Artikel

Nadere informatie

Regio B winterkampioenschappen Bepalingen & programma

Regio B winterkampioenschappen Bepalingen & programma Winter Regio A kampioenschappen korte baan- 25m Plaats: Datum: Tijden: Hoogezand 7 en 8 december datum Jury Inzwemmen Aanvang vergadering Sessie 1 7-12-2019 ntb ntb ntb Sessie 2 7-12-2019 ntb ntb ntb Sessie

Nadere informatie

Regio A winterkampioenschappen Bepalingen & programma

Regio A winterkampioenschappen Bepalingen & programma Winter Regio A kampioenschappen korte baan- 25m Plaats: Datum: Tijden: Emmen 16,17 en 23,24 november datum Jury Inzwemmen Aanvang vergadering Sessie 1 16-11-2019 13.30 uur 13.45-14.25 uur 14.30 uur Sessie

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

CH Echt 2014 Sint Joost

CH Echt 2014 Sint Joost SINT JOOST LR. DE PAARDEN VRIENDEN (V40254) 4-7-2014-6-7-2014 Audrey Boots VP0050516 0031648721247 Status: Goedgekeurd audrey.boots@ziggo.nl Datum goedgekeurd: 31-3-2014 www.psvpaardenvrienden.nl Outdoor

Nadere informatie

Seizoen 2018/2019. Il Primo Sponsor informatie

Seizoen 2018/2019. Il Primo Sponsor informatie Seizoen 2018/2019 Il Primo Sponsor informatie Sponsoring: Een mooie kans voor u en Il Primo Voor u ligt de Sponsorbrochure die inzicht geeft in de mogelijkheden die Skiclub Il Primo u als sponsor te bieden

Nadere informatie

De DistrictsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2019, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie.

De DistrictsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2019, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. De DistrictsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2019, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. s.v. Op de Korrel Bemmel Pagina 1 Welkomstwoord Geachte sportschutters,

Nadere informatie

MON AANVULLEND REGLEMENT KIDS & SIDECARS. Motorsport Organisatie Nederland. Veldweg 15a Postbus AH Cuijk

MON AANVULLEND REGLEMENT KIDS & SIDECARS. Motorsport Organisatie Nederland. Veldweg 15a Postbus AH Cuijk MON AANVULLEND REGLEMENT KIDS & SIDECARS 2018 Motorsport Organisatie Nederland Veldweg 15a Postbus 341 5430 AH Cuijk Tel.: 0485 31 50 80 Internet: www.mon.nl Email: info@mon.nl IMBA: www.imba-mx.com 1

Nadere informatie

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Contact 3. Ik vind wielrennen heel leuk hoe nu verder? 4. Trainingen 5. Huisregels 6. Jeugdcategorieën 7. Materiaal 8.

Nadere informatie

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 Door de zwemtrainers in de werkgroep Kampioenschappen is een voorstel uitgewerkt en aan de KZC s (Regio-zwemcommissie) aangeboden. Tijdens een gezamenlijke

Nadere informatie

Aanvullende bepalingen Series 2017

Aanvullende bepalingen Series 2017 Aanvullende bepalingen Series 2017 mei 2017 1 Introductie 1.1 Dit document beschrijft de aanvullende bepalingen voor de Series voor het jaar 2017. 1.2 De bepalingen zijn aanvullend op het huidige IFSC

Nadere informatie

REGLEMENT. wedstrijden alpineskiën

REGLEMENT. wedstrijden alpineskiën REGLEMENT wedstrijden alpineskiën 2015-2016 Wedstrijden die onder auspiciën van de Nederlandse Ski Vereniging worden georganiseerd, dienen zich te allen tijde te confirmeren aan het wedstrijdreglement

Nadere informatie

KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2018

KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2018 KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2018 Versie 3.0: 2018 KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2018 ALGEMEEN Rijders, die tijdens de kwalificatie periode niet of nog niet aan een wedstrijd hebben deelgenomen,

Nadere informatie

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2014-2015. Trophée de Wallonie

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2014-2015. Trophée de Wallonie Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2014-2015 Trophée de Wallonie Programma: Maandag 29 december : Welkomstdrink 18.00 in Salle de Charvin Maandag 29 december : Koersvergadering aansluitend aan de welkomstdrink

Nadere informatie

MON. AANVULLEND MX-REGLEMENT Regiocompetitie. Motorsport Organisatie Nederland. Veldweg 15a Postbus AH Cuijk

MON. AANVULLEND MX-REGLEMENT Regiocompetitie. Motorsport Organisatie Nederland. Veldweg 15a Postbus AH Cuijk MON AANVULLEND MX-REGLEMENT Regiocompetitie 2017 Motorsport Organisatie Nederland Veldweg 15a Postbus 341 5430 AH Cuijk Tel.: 0485 31 50 80 Fax.: 0485 31 45 35 Internet: Email: www.mon.nl info@mon.nl Pagina

Nadere informatie

Aanvullende bepalingen Series 2017

Aanvullende bepalingen Series 2017 Aanvullende bepalingen Series 2017 Januari 2017 1 Introductie 1.1 Dit document beschrijft de aanvullende bepalingen voor de Series voor het jaar 2017. 1.2 De bepalingen zijn aanvullend op het huidige IFSC

Nadere informatie

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Zaterdag 29 juni, series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 50 m. vrije slag meisjes

Nadere informatie

Het Belgisch Kampioenschap de E.H.N. (Eau d Heure Nautique) te Cerfontaine.

Het Belgisch Kampioenschap de E.H.N. (Eau d Heure Nautique) te Cerfontaine. KONINKLIJKE BELGISCHE WATERSKI FEDERATIE v.z.w. FEDERATION ROYALE BELGE DE SKI NAUTIQUE a.s.b.l. Sociale zetel / Siège social: Jules Césarlaan 2, bus 1-1150 Brussel Secretariaat / Secrétariat: Bekersveld

Nadere informatie

KNSB Cup seizoen 2018/2019

KNSB Cup seizoen 2018/2019 KNSB Cup seizoen 2018/2019 Nationale Competitie De Nationale Competitie zoals bedoeld in de Specifieke Bepalingen Shorttrack artikel 305 wordt georganiseerd onder de naam KNSB Cup. In het geval dit document

Nadere informatie

KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2019

KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2019 KNWU BMX KWALIFICATIE EISEN NK-EK-WK 2019 Versie 3.0: 1 januari 2019 ALGEMEEN Rijders, die tijdens de kwalificatie periode niet of nog niet aan een wedstrijd hebben deelgenomen, worden niet in de Ranglijst

Nadere informatie

ICW Kibbelkoele 13 januari 2019

ICW Kibbelkoele 13 januari 2019 veld mtb Bushbikers Sleen nodigt u van harte uit voor dat gehouden wordt op! Locatie Recreatieplas De Kibbelkoele, Noord-Sleen Adres voor navigatie Middelesweg 15, 7846 TD Noord-Sleen Routebeschrijving

Nadere informatie

Informatie Boekje Shorttrack Groningen

Informatie Boekje Shorttrack Groningen Informatie Boekje Shorttrack Groningen Secretariaat: Susanne Gierman De Waard 88 9734 CS Groningen www.stgroningen.nl, versie september 2013 Pagina 1 Shorttrack Groningen Opgericht 31 juli 2001 STG informatie

Nadere informatie

UEFA B YOUTH START IN FEBRUARI 2019 AANKONDIGING TRAINER-COACH OPLEIDING

UEFA B YOUTH START IN FEBRUARI 2019 AANKONDIGING TRAINER-COACH OPLEIDING START IN FEBRUARI 2019 AANKONDIGING TRAINER-COACH OPLEIDING 2018-2019 Binnen het voetbal zijn in de verschillende competities veel teams actief. Elk van deze teams vraagt om de juiste trainer-coach. De

Nadere informatie

Notice of Race Belgian Championship Windsurf Racing 2010

Notice of Race Belgian Championship Windsurf Racing 2010 Notice of Race Belgian Championship Windsurf Racing 2010 1 Plaats, data en Organiserende Autoriteit. De wedstrijden worden georganiseerd door de clubs, bijgestaan door de Vlaamse Yachting Federatie en

Nadere informatie

KNSB Cup seizoen 2017/2018

KNSB Cup seizoen 2017/2018 KNSB Cup seizoen 2017/2018 Nationale Competitie De Nationale Competitie zoals bedoeld in de Specifieke Bepalingen Shorttrack artikel 305 wordt georganiseerd onder de naam KNSB Cup. In het geval dit document

Nadere informatie

De AfdelingsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie.

De AfdelingsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. De AfdelingsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. Welkomstwoord Geachte sportschutters, Het is ons een genoegen U

Nadere informatie

Competitie Fietscross (BMX)

Competitie Fietscross (BMX) Reglement Redline Topcompetitie 2009 Competitie Fietscross (BMX) Junior Men, Elite Men en Vrouwen 17+ Genoemde categorieën rijden op zaterdag een Time Trial. De gereden tijden zijn bepalend voor de volgorde

Nadere informatie

FCC De IJsselcrossers

FCC De IJsselcrossers FCC De IJsselcrossers Informatie folder Wat is fietscross? Fietscross is een spectaculaire sport op een speciaal daarvoor aangelegde baan van 300/400 meter lang. In een dergelijke baan zijn hindernissen

Nadere informatie

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd

Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Informatieblad W.V. De Jonge Renner Wielrennen Jeugd Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Contact 3. Ik vind wielrennen heel leuk hoe nu verder? 4. Trainingen 5. Huisregels 6. Jeugdcategorieën 7. Materiaal 8.

Nadere informatie

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website Nieuwsflits 8 week 23 nieuwsbrief@huizerhc.nl naar de website Huldiging der kampioenen A.s. zondag vindt vanaf ongeveer 14.00 uur de huldiging plaats van de jeugd en senioren teams die kampioen zijn geworden

Nadere informatie

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2011-2012. Trophée Jean Haneffe

Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2011-2012. Trophée Jean Haneffe Ski Club de Bruxelles rue Frans Merjay, 111 1050 Bruxelles Uitnodiging wedstrijden Le Corbier 2011-2012 Trophée Jean Haneffe Programma: Maandag 2 januari : Welkomsdrink 18.00 in Salle de Charvin Maandag

Nadere informatie

STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG COMPETITIE 2011 VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT

STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG COMPETITIE 2011 VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT Deelname: Dit betreft een competitie voor 4 en 5 jarige springpaarden. Open voor paarden geboren in 2007 (4-jarigen) en paarden geboren in 2006 (5-jarigen)

Nadere informatie

Inschrijven wintertrainingen De procedure

Inschrijven wintertrainingen De procedure Inschrijven wintertrainingen 2019-2020 De procedure De (hoog)zomer is weer voorbij. We hebben wat afgezweet (en daarvoor hoefde je deze keer niet eens te trainen). Het betekent nu dat je de zaakjes moet

Nadere informatie

Wedstrijdkalender Trainers

Wedstrijdkalender Trainers Wedstrijdkalender Trainers - 2018-2019 Dag Datum Wedstrijd Plaats Verzameltijd Wie ernaar toe? Contactpersoon September Zaterdag 1-9-2018 Zondag 2-9-2018 Zaterdag 8-9-2018 Zondag 9-9-2018 Zaterdag 15-9-2018

Nadere informatie

Academie seizoen 2013/ 14. Keepercoach Pro. Seizoen 2013/'14

Academie seizoen 2013/ 14. Keepercoach Pro. Seizoen 2013/'14 Keepercoach Pro Seizoen 2013/'14 1 Algemeen Binnen het betaalde voetbal en de top van het amateurvoetbal zijn in de verschillende competities veel (talentvolle) keepers actief. De keepers van deze teams

Nadere informatie

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland

Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland Clubreglement de Pedaalridders Lansingerland 1. Algemeen 2. Kleding 3. Fietshuur a. Racefietsen b. Veldfietsen (m.i.v. seizoen 2014 / 2015 niet meer van toepassing) c. Baanfietsen d. Tijdrijfietsen 4.

Nadere informatie

Informatie Marathon Regio Oost, seizoen

Informatie Marathon Regio Oost, seizoen Informatie Marathon Regio Oost, seizoen 2015-2016 Gewesten Overijssel en Gelderland In het seizoen 2015-2016 wordt opnieuw een regiocompetitie van de gewesten Overijssel en Gelderland verreden. De competitie

Nadere informatie

VB-competitie ZuidWest-Nederland 2013

VB-competitie ZuidWest-Nederland 2013 VB-competitie ZuidWest-Nederland VB-competitie Zuidwest Nederland In 2010 is door een vijftal atletiekverenigingen het initiatief genomen om in Zuidwest Nederland een competitie op te starten voor VB-groepen.

Nadere informatie

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 Versie 7.0: 2018 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 ALGEMEEN Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden

Nadere informatie

Flevobokaal en ONK voor Masters Dames en Heren (versie )

Flevobokaal en ONK voor Masters Dames en Heren (versie ) Flevobokaal en ONK voor Masters Dames en Heren (versie 31-10-2014) 1 Flevobokaal Masters Dames en Heren De organisaties KNSB, STG Dronten, Flevonice en MasterSkating NederLand organiseren in het seizoen

Nadere informatie

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 Beste Tepci-leden, Apeldoornse Tennis Kampioenschappen 2018 Zaterdag en zondag de finales op TEPCI Sportief en sociaal het grootste tennistoernooi van Apeldoorn. Wie wil er

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Nieuwsbrief 2 Jaargang 2012-2013 Hallo Jeugdleden en ouders, INFORMATIE Voor de jeugd in Noord-Holland is er een nieuwe site gemaakt: www.nhjb.tk (Noord Holland Jeugd Bowlen). Op deze site staan alle uitslagen,

Nadere informatie

Gästerennen voor Kinderen. Kinderfeestje

Gästerennen voor Kinderen. Kinderfeestje Vakantiecursussen voor Kinderen In één week 3 x 2 uur ski- of snowboardles. Van 14.00 uur tot 16.00 uur of van 16.00 uur tot 18.00 uur. Herfstvakantiecursus: Maandag 17, dinsdag 18 en vrijdag 21 oktober

Nadere informatie

UEFA B START IN FEBRUARI 2019 AANKONDIGING TRAINER-COACH OPLEIDING

UEFA B START IN FEBRUARI 2019 AANKONDIGING TRAINER-COACH OPLEIDING START IN FEBRUARI 2019 AANKONDIGING TRAINER-COACH OPLEIDING 2018-2019 Binnen het voetbal zijn in de verschillende competities veel teams actief. Elk van deze teams vraagt om de juiste trainer-coach. De

Nadere informatie

Jeugdschaatsen 2014-2015

Jeugdschaatsen 2014-2015 Jeugdschaatsen 2014-2015 www.ijsverenigingwoubrugge.nl www.ijsclubhoogmade.nl Algemene inleiding Welkom bij De ijsvereniging Woubrugge en de IJsclub Hoogmade. Bij ons kun je leren schaatsen gewoon omdat

Nadere informatie

Informatieboekje Shorttrack Groningen

Informatieboekje Shorttrack Groningen Informatieboekje Shorttrack Groningen Secretariaat: Annemieke Jager de Boer Talingeneiland 18 9613 AT Meerstad Shorttrack Groningen Opgericht 31 juli 2001 STG informatie boekje 2016-2017 Voorwoord In dit

Nadere informatie

REGLEMENT. wedstrijden alpineskiën

REGLEMENT. wedstrijden alpineskiën REGLEMENT wedstrijden alpineskiën 2016-2017 Versie: 12 juli 2016 Wedstrijden die onder auspiciën van de Nederlandse Ski Vereniging worden georganiseerd, dienen zich te allen tijde te confirmeren aan het

Nadere informatie

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2019

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2019 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2019 Versie 4.0: November ALGEMEEN Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden als een algemeen Nationaal Clubkampioenschap,

Nadere informatie

Kwalificatieprocedure EK2020 Gotenburg (Zweden) t/m

Kwalificatieprocedure EK2020 Gotenburg (Zweden) t/m Kwalificatieprocedure EK2020 Gotenburg (Zweden) 07-05-2020 t/m 10-05-2020 World cups Evenementen: UEG European Championships (EK) Trampoline Wanneer: 07-05-2020 t/m 10-05-2020 Waar: Gothenburg (Zweden)

Nadere informatie

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr. HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.) INHOUDSOPGAVE: Algemeen Het wedstrijdreglement Draaiboek Algemeen

Nadere informatie

2019- BMX Noord - Oost Competitie.versie1 Pagina 1 van 6

2019- BMX Noord - Oost Competitie.versie1 Pagina 1 van 6 Het wedstrijdreglement voor de BMX Noord-Oost Competitie in 2019 is als volgt: 1. Algemeen 1.1 De wedstrijden worden verreden volgens het laatst gepubliceerde Wedstrijd Reglement BMX van de KNWU, tenzij

Nadere informatie

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Vrijdag Series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 400m vrije slag jongens jeugd/heren senioren + S4 - S14 2. 400m vrije slag meisjes

Nadere informatie

Abonnements- en Licentieaanvraag seizoen 18/ 19

Abonnements- en Licentieaanvraag seizoen 18/ 19 Abonnements- en Licentieaanvraag seizoen 18/ 19 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. WAT MOET U DOEN 3. TRAININGSTIJDEN 3.1 Langebaan 3.2 Shorttrack 3.3 RTC-Selectie en opleidingsploeg 4. KOSTEN ABONNEMENTEN

Nadere informatie

Schaatswedstrijden voor de jeugd van IJCE

Schaatswedstrijden voor de jeugd van IJCE Schaatswedstrijden voor de jeugd van IJCE Everything you always wanted to know about competition but were afraid to ask Jos Dielis TC/Jeugdcie Jos Dielis 1 Contents 1. Welke wedstrijden zijn er?... 3 1.1.

Nadere informatie