Op voorstel gedaan, in naam van het College, door de H. Willy DECOURTY, Burgemeester,

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "-------------------- Op voorstel gedaan, in naam van het College, door de H. Willy DECOURTY, Burgemeester,"

Transcriptie

1 GEMEENTE ELSENE Nr /A/049 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 22 september 2011 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf de JONGHE d ARDOYE, Mevr. GILSON, de HH. DIALLO, de CLIPPELE, Mevr. BOURGEOIS, Mej. DE CLOEDT, de H. DUFOUR, Schepenen, Mevr. FOUCART, de HH. DEGRYSE, VAN GOSSUM, Mevr. de GROOTE, de H. BUCELLA, Mevr. PICQUÉ, de H. BREYDEL de GROENINGHE, Mevr. CHBARAL, de HH. MARCQ, ROUYET, ADRIAENS, Mevrn DEREGNONCOURT, TEITELBAUM, CUEVAS, de HH. CALOMNE, BACK, Mevrn DELVAUX, DESIR, de H. CHEGDANI, Mevrn DEBAETS, RODRIGUEZ MARIN, KAATEE, LAPORTE, LHOEST, PITROIPA, de HH. FAUCON, MOCCIA, VANDERSTRAETEN, GUEBEL, Mevr. KEMPENEERS, de H. GONZALEZ-GALVEZ, Gemeenteraadsleden. Mevr. van der LIJN, Gemeentesecretaris. De H. BRUNELLI, Voorzitter van het OCMW, zetelend met adviserende stem in toepassing van de artikel 87ter van de Nieuwe Gemeentewet OPENBARE ZITTING.- Over het 1ste punt: Algemene zaken (1ste Directie): Ter kennisgeving. Het opdragen van de medeondertekening, in toepassing van het artikel 111 van de Nieuwe gemeentewet, aan de Adjunct gemeentesecretaris, van de door het Schepencollege goedgekeurde bestelbonnen, met uitzondering van de bestelbonnen die betrekking hebben op de departementen van de Openbare werken, met ingang op 29 augustus DE RAAD, Gelet op het artikel 111 van de Nieuwe gemeentewet; Gelet op de aanduiding van Mevr. Patricia van der LIJN in de hoedanigheid van Gemeentesecretaris door de Gemeenteraad in de zitting van 16 september 2010; Gelet op de beslissing genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 29 augustus 2011, tot machtiging van het opdragen van de medeondertekening aan de Adjunct gemeentesecretaris, van de door het Schepencollege goedgekeurde bestelbonnen, met uitzondering van de bestelbonnen die betrekking hebben op de departementen van de Openbare werken; Op voorstel gedaan, in naam van het College, door de H. Willy DECOURTY, Burgemeester, NEEMT KENNIS VAN het opdragen van de medeondertekening aan de Adjunct gemeentesecretaris, van de door het Schepencollege goedgekeurde bestelbonnen, met uitzondering van de bestelbonnen die betrekking hebben op de departementen van de Openbare werken. De huidige beraadslaging zal niet overgemaakt worden aan de Voogdijoverheid conform de bepalingen van de Brusselse ordonnantie van 14 mei 1998 en deze van het Regeringsbesluit van het Brusselse Gewest van 16 juli VANWEGE DE RAAD: De Secretaris, De Voorzitter, (get.) Patricia van der LIJN. De Gemeentesecretaris, Bij opdracht : VOOR EENSLUIDEND VERKLAARD AFSCHRIFT: Elsene, 28 september (get.) Willy DECOURTY. De Burgemeester, André SAPART, Adjunct Gemeentesecretaris. Willy DECOURTY.

2 GEMEENTE ELSENE Nr /A/050 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 22 september 2011 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf de JONGHE d ARDOYE, Mevr. GILSON, de HH. DIALLO, de CLIPPELE, Mevr. BOURGEOIS, Mej. DE CLOEDT, de H. DUFOUR, Schepenen, Mevr. FOUCART, de HH. DEGRYSE, VAN GOSSUM, Mevr. de GROOTE, de H. BUCELLA, Mevr. PICQUÉ, de H. BREYDEL de GROENINGHE, Mevr. CHBARAL, de HH. MARCQ, ROUYET, ADRIAENS, Mevrn DEREGNONCOURT, TEITELBAUM, CUEVAS, de HH. CALOMNE, BACK, Mevrn DELVAUX, DESIR, de H. CHEGDANI, Mevrn DEBAETS, RODRIGUEZ MARIN, KAATEE, LAPORTE, LHOEST, PITROIPA, de HH. FAUCON, MOCCIA, VANDERSTRAETEN, GUEBEL, Mevr. KEMPENEERS, de H. GONZALEZ-GALVEZ, Gemeenteraadsleden. Mevr. van der LIJN, Gemeentesecretaris. De H. BRUNELLI, Voorzitter van het OCMW, zetelend met adviserende stem in toepassing van de artikel 87ter van de Nieuwe Gemeentewet OPENBARE ZITTING.- Over het 2de punt: Algemene zaken (1ste Directie): Ter kennisgeving. Het opdragen van de medeondertekening, in toepassing van het artikel 111 van de Nieuwe gemeentewet, aan een Hoofdingenieur Diensthoofd, van de door het Schepencollege goedgekeurde bestelbonnen die betrekking hebben op alle departementen van de Openbare werken, met ingang op 29 augustus DE RAAD, Gelet op het artikel 111 van de Nieuwe gemeentewet; Gelet op de aanduiding van Mevr. Patricia van der LIJN in de hoedanigheid van Gemeentesecretaris door de Gemeenteraad in de zitting van 16 september 2010; Gelet op de beslissing genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 29 augustus 2011, tot machtiging van het opdragen van de medeondertekening aan een Hoofdingenieur Diensthoofd, van de door het Schepencollege goedgekeurde bestelbonnen die betrekking hebben op alle departementen van de Openbare werken; Op voorstel gedaan, in naam van het College, door de H. Willy DECOURTY, Burgemeester, NEEMT KENNIS VAN het opdragen van de medeondertekening aan een Hoofdingenieur Diensthoofd, van de door het Schepencollege goedgekeurde bestelbonnen die betrekking hebben op alle departementen van de Openbare werken. De huidige beraadslaging zal niet overgemaakt worden aan de Voogdijoverheid conform de bepalingen van de Brusselse ordonnantie van 14 mei 1998 en deze van het Regeringsbesluit van het Brusselse Gewest van 16 juli VANWEGE DE RAAD: De Secretaris, De Voorzitter, (get.) Patricia van der LIJN. De Gemeentesecretaris, Bij opdracht : VOOR EENSLUIDEND VERKLAARD AFSCHRIFT: Elsene, 28 september (get.) Willy DECOURTY. De Burgemeester, André SAPART, Adjunct Gemeentesecretaris. Willy DECOURTY.

3 GEMEENTE ELSENE Nr /A/071 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 22 september 2011 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf de JONGHE d ARDOYE, Mevr. GILSON, de HH. DIALLO, de CLIPPELE, Mevr. BOURGEOIS, Mej. DE CLOEDT, de H. DUFOUR, Schepenen, Mevr. FOUCART, de HH. DEGRYSE, VAN GOSSUM, Mevr. de GROOTE, de H. BUCELLA, Mevr. PICQUÉ, de H. BREYDEL de GROENINGHE, Mevr. CHBARAL, de HH. MARCQ, ROUYET, ADRIAENS, Mevrn DEREGNONCOURT, TEITELBAUM, CUEVAS, de HH. CALOMNE, BACK, Mevrn DELVAUX, DESIR, de H. CHEGDANI, Mevrn DEBAETS, RODRIGUEZ MARIN, KAATEE, LAPORTE, LHOEST, PITROIPA, de HH. FAUCON, MOCCIA, VANDERSTRAETEN, GUEBEL, Mevr. KEMPENEERS, de H. GONZALEZ-GALVEZ, Gemeenteraadsleden. Mevr. van der LIJN, Gemeentesecretaris. De H. BRUNELLI, Voorzitter van het OCMW, zetelend met adviserende stem in toepassing van de artikel 87ter van de Nieuwe Gemeentewet OPENBARE ZITTING.- Over het 3de punt: Algemene zaken (1ste Directie) : Ter kennisgeving. Het opdragen van de medeondertekening, in toepassing van het artikel 111 van de Nieuwe gemeentewet, aan een adjunct raadgeefster, van de brieven gericht tot zowel private personen als tot andere openbare instellingen alsook tot de consulaten in het kader van het beheer van de gevonden voorwerpen op het Elsense grondgebied, met ingang op 5 september DE RAAD, Gelet op het artikel 111 van de Nieuwe gemeentewet; Gelet op de aanduiding van Mevr. Patricia van der LIJN in de hoedanigheid van Gemeentesecretaris door de Gemeenteraad in de zitting van 16 september 2010; Gelet op de beslissing genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 5 september 2011, tot machtiging van het opdragen van de medeondertekening aan een adjunct raadgeefster, van de brieven gericht tot zowel private personen als tot andere openbare instellingen alsook tot de consulaten in het kader van het beheer van de gevonden voorwerpen op het Elsense grondgebied, met ingang op 5 september 2011; Op voorstel gedaan, in naam van het College, door de H. Willy DECOURTY, Burgemeester, NEEMT KENNIS VAN het opdragen van de medeondertekening aan een adjunct raadgeefster, van de brieven gericht tot zowel private personen als tot andere openbare instellingen alsook tot de consulaten in het kader van het beheer van de gevonden voorwerpen op het Elsense grondgebied, met ingang op 5 september De huidige beraadslaging zal niet overgemaakt worden aan de Voogdijoverheid conform de bepalingen van de Brusselse ordonnantie van 14 mei 1998 en deze van het Regeringsbesluit van het Brusselse Gewest van 16 juli VANWEGE DE RAAD: De Secretaris, De Voorzitter, (get.) Patricia van der LIJN. De Gemeentesecretaris, Bij opdracht : VOOR EENSLUIDEND VERKLAARD AFSCHRIFT: Elsene, 28 september (get.) Willy DECOURTY. De Burgemeester, André SAPART, Adjunct Gemeentesecretaris. Willy DECOURTY.

4 GEMEENTE ELSENE Nr /A/051 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 22 september 2011 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf de JONGHE d ARDOYE, Mevr. GILSON, de HH. DIALLO, de CLIPPELE, Mevr. BOURGEOIS, Mej. DE CLOEDT, de H. DUFOUR, Schepenen, Mevr. FOUCART, de HH. DEGRYSE, VAN GOSSUM, Mevr. de GROOTE, de H. BUCELLA, Mevr. PICQUÉ, de H. BREYDEL de GROENINGHE, Mevr. CHBARAL, de HH. MARCQ, ROUYET, ADRIAENS, Mevrn DEREGNONCOURT, TEITELBAUM, CUEVAS, de HH. CALOMNE, BACK, Mevrn DELVAUX, DESIR, de H. CHEGDANI, Mevrn DEBAETS, RODRIGUEZ MARIN, KAATEE, LAPORTE, LHOEST, PITROIPA, de HH. FAUCON, MOCCIA, VANDERSTRAETEN, GUEBEL, Mevr. KEMPENEERS, de H. GONZALEZ-GALVEZ, Gemeenteraadsleden. Mevr. van der LIJN, Gemeentesecretaris. De H. BRUNELLI, Voorzitter van het OCMW, zetelend met adviserende stem in toepassing van de artikel 87ter van de Nieuwe Gemeentewet OPENBARE ZITTING.- Over het 4de punt: Algemene zaken (1ste Directie): Informatie voor de Gemeenteraad betreffende de beslissingen genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in toepassing van artikel 234, alinea 3 van de Nieuwe Gemeentewet in het kader van de keuze en het vastleggen van de voorwaarden voor de opdrachten voor werken, leveringen en diensten behandeld via onderhandelingsprocedure in toepassing van artikel 17, paragraag 2, 1, a van de wet van 24 december 1993 en in toepassing van artikel 236 van de Nieuwe Gemeentewet. DE RAAD, Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten en de besluiten die werden getroffen voor de uitvoering van deze wet; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, en meer bepaald het artikel 234 alinea 3 waarbij wordt verduidelijkt dat het College bevoegd is om de aanbestedingswijze voor de overheidsopdrachten voor werken leveringen diensten te kiezen en de voorwaarden te bepalen voor de opdrachten behandeld via onderhandelingsprocedure in toepassing van artikel 17, paragraaf 2, 1, a van de wet van 24 december 1993; Gezien ditzelfde artikel van de Nieuwe Gemeentewet verduidelijkt dat, in dit geval, de Gemeenteraad wordt geïnformeerd inzake de beslissing van het College tijdens zijn eerstvolgende zitting; Gelet op de beslissing genomen door het College van Burgemeester en Schepenen in zijn zitting van 28 maart 2011 (ref.: /B/012 overheidsopdracht nr en ref.: /B/013 overheidsopdracht nr ) betreffende: 1. Overheidsopdracht van leveringen Aankoop van informaticamaterieel, elektronica en projectiemateriaal onderverdeeld in 2 percelen voor de Gemeente Elsene en de scholen gedurende één jaar. Artikel 234 alinea 3. Toevoegen van het begrotingsartikel 7672/744-98: Nederlandstalige Bibliotheek: divers uitrustingsmaterieel en begrotingsartikel 7672/742-53: Nederlandstalige Bibliotheek: informaticamaterieel. Goedkeuring. Beslissing betreffende: het toevoegen van het begrotingsartikel 7672/ Nederlandstalige Bibliotheek: divers uitrustingsmaterieel en begrotingsartikel 7672/ Nederlandstalige Bibliotheek: informaticamaterieel aan de opdracht van leveringen betreffende de aankoop van informaticamaterieel, elektronica en projectiemateriaal onderverdeeld in 2 percelen voor de Gemeente Elsene en de scholen gedurende één jaar; het inschrijven van de huidige beslissing voor kennisgeving op de agenda van de Gemeenteraad bij haar volgende zitting, overeenkomstig het artikel 234 alinea 3 van de Nieuwe gemeentewet. 2. Overheidsopdracht voor leveringen nr Levering van informatica-, elektronica- en projectiemateriaal in 2 percelen bestemd voor de Gemeente en de scholen gedurende een jaar. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijzenborderel. Artikel 234, alinea 3. Vermeerdering van de voorziene hoeveelheden. Bijkomende uitgave: ,00 EUR BTW. Goedkeuring.

5 - 2 - Beslissing betreffende: de goedkeuring van de vermeerdering van de voorziene hoeveelheden voor de overheidsopdracht nr met betrekking tot het informatica-, elektronica- en projectiemateriaal gedurende een jaar; de goedkeuring van de bijkomende uitgave van ,00 EUR BTWI betreffende de vermeerdering van de voorziene hoeveelheden verdeeld als volgt: Perceel 1 Kleine telematicamateriaal: ,00 EUR BTWI; Perceel 2 - Projectiemateriaal: 2.500,00 EUR BTWI; het boeken van de uitgave van ,00 EUR BTWI op de artikelen die de volgende economische codes dragen: genaamd "Technische leveringen"; genaamd "Leveringen gebouwen"; genaamd "Administratieve leveringen"; genaamd "Beheers- en werkingskosten van de informatica"; van de gewone begroting voor de jaren die gedekt worden door onderhavige opdracht. De uitgaven zullen, binnen de grenzen van de totale enveloppe van de opdracht, worden toegezegd, via bestelbonnen voorgelegd aan de goedkeuring van het College, in functie van de behoeften en de kredieten die beschikbaar zijn op de begrotingsartikelen van het betrokken boekjaar; het boeken van de uitgave van 5.500,00 EUR BTWI op volgende begrotingsartikelen: 104/ "Algemene administratie: diverse uitrustingen"; 124/ "Privaat patrimonium: diverse uitrustingen (CPA)"; 132/ "Telefonie: diverse uitrustingen"; 300/ "Samenlevings- en Preventiecontract: uitrustingsmateriaal"; 421/ "Infrastructuur: divers uitrustingsmateriaal"; 423/ "Verkeerssignalisatie: uitrustingsmateriaal"; 424/ "Parking: diverse uitrustingen"; 139/ genaamd: "Informaticadienst: informaticamateriaal"; 700/ genaamd: "Algemeen onderwijs: informaticamateriaal"; 700/ "Algemeen onderwijs: uitrustingsmateriaal"; 7641/ "Sport: divers uitrustingsmateriaal"; 766/ "Parken en plantsoenen: uitrustingsmateriaal"; 771/ "Musea: divers uitrustingsmateriaal"; 8341/ " Rusthuizen 3 de leeftijd: divers uitrustingsmateriaal"; 8492/ "Gemeenschapsrestaurants: divers uitrustingsmateriaal"; 9302/ genaamd: "Wijkcontract Malibran: reprografisch materiaal"; 9302/ genaamd: "Wijkcontract Malibran: informaticamateriaal"; 9302/ genaamd: "Wijkcontract Malibran: divers uitrustingsmateriaal" van de buitengewone begroting voor de jaren die gedekt worden door onderhavige opdracht. Deze investeringsuitgaven zullen, binnen de grenzen van de totale enveloppe van de opdracht, worden toegezegd, via bestelbonnen voorgelegd aan de goedkeuring van het College, in functie van de behoeften en de kredieten die beschikbaar zijn op de begrotingsartikelen van het betrokken boekjaar; de financiering van de investeringsuitgaven via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het gebruik van het buitengewoon reservefonds; de inschrijving van onderhavige beslissing op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. Gelet op de beslissing genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting 4 april 2011 (ref.: /B/009 overheidsopdracht nr ) betreffende: 1. het goedkeuren van de overheidsopdracht van leveringen nr betreffende de aankoop van consoles en controllers voor één jaar; het goedkeuren van de technische fiche en het offerteformulier met betrekking tot onderhavige opdracht nr , die integraal deel uitmaken van onderhavige beraadslaging; het uitschrijven van een opdracht voor leveringen volgens prijslijst volgens de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking conform artikel a) van de Wet van 24 december 1993; het toepassen van het artikel 15 van het algemeen bestek van de overheidsopdrachten betreffende werken, leveringen en diensten en voor de concessies voor openbare werken, een bijlage van het koninklijk besluit van 26 september 1996, hetgeen in de technische fiche vermeld word; het raadplegen van de volgende leveranciers: MEDIO EUROPE, Monplaisirlaan te 1030 Brussel; GAME MANIA, Witherenstraat 34 te 1800 Vilvoorde; Horelec, Lentestraat te 1050 Elsene; Smartoys, Borgvalstraat 7 te 1000 Brussel ; Storegames, Keizer Karellaan 24 te 1083 Ganshoren; het goedkeuren van de uitgave voor de opdracht voor leveringen die op 3.000,00 EUR BTWI wordt geschat; het inschrijven van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 onder begrotingsartikel 7672/ Nederlandstalige bibliotheek: divers uitrustingsmaterieel waar een krediet van ,00 EUR is ingeschreven; het financieren van de investeringsuitgaven via de afsluiting van een lening bij een financiële instelling of door het buitengewone reservefonds te gebruiken; het inschrijven van de huidige beslissing voor kennisgeving op de agenda van de Gemeenteraad bij haar volgende zitting, overeenkomstig het artikel 234 alinea 3 van de Nieuwe gemeentewet;

6 - 3 - Gelet op de beslissing genomen door het College van Burgemeester en Schepenen in zijn zitting van 11 april 2011 (ref.: /B/055 overheidsopdracht nr ) betreffende: 1. de goedkeuring van de aankoop van museumgrafisch materiaal bestemd voor het preventief conserveren (controle van de conservatievoorwaarden) van de kunstwerken die worden bewaard in het gemeentelijke Museum; de goedkeuring van het bijzonder bestek, de inventaris en het offerteformulier met betrekking tot onderhavige overheidsopdracht nr die integraal deel uitmaken van onderhavige beslissing; het lanceren van een overheidsopdracht voor leveringen aan een globale prijs via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking overeenkomstig artikel a) van de wet van 24 december 1993; het raadplegen van volgende leveranciers: Cami nv, La route du papier en Stouls; de goedkeuring van de uitgave met betrekking tot deze opdracht voor leveringen geraamd op ,00 EUR BTWI (21 %); het boeken van de uitgave van ,00 EUR BTWI op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 771/ Museum, divers uitrustingsmateriaal - waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is; de financiering van deze investeringsuitgave via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het gebruik van het buitengewoon reservefonds; het inschrijven van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. Gelet op de beslissing genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 26 april 2011 (ref.: /B/020 overheidsopdracht nr ) betreffende: 1. De overheidsopdracht voor leveringen Levering van informatica-, elektronica- en projectiemateriaal in 2 percelen bestemd voor de Gemeente en de scholen gedurende een jaar. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijzenborderel. Artikel 234 alinea 3 et 236 van de NGW. Wijzigingen van de opdracht. Toevoeging van materiaal in de inventaris van perceel 1 van de opdracht. Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring van de volgende wijzigingen: toevoeging van materiaal in de inventaris van perceel 1 van de opdracht voor leveringen nr met prijzenborderel betreffende de levering van informatica-, elektronicamateriaal als volgt: videoconverter naar VGA; draadloze koptelefoon (RF); printer HP OfficeJet 6500 Print-Scan-Copy-Fax; spiraalkabel 2.5m zwart voor telefoon; Tel.CORD.7A CORDON RAL.2x4/4 5.40M ; Wired Headset voor telefoon: ECO.CC520 Over the head binaural; ECA.UI760 Active Box: Headset-Handset switch/phone+pc switch; ECOECO.CSTD01; ECO.DW; ECO.HSL10; draadloze koptelefoon met micro; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. Gelet op de beslissingen die werden genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 30 mei 2011 (ref.: /B/008 overheidsopdracht nr ; ref.: /B/012 - Overheidsopdracht nr ; ref.: /B/044 - overheidsopdracht nr en ref.: /B/045 overheidsopdracht nr ) betreffende: 1. de goedkeuring van de levering en het plaatsen van roosters op de vensters achteraan de sociale woningen in de Graystraat, ; de goedkeuring van het offerteformulier, de plannen, het bijzonder bestek en de meetstaat met betrekking tot onderhavige overheidsopdracht nr die integraal deel uitmaken van onderhavige beslissing; het lanceren van een overheidsopdracht voor werken aan globale prijs via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking overeenkomstig artikel a) van de wet van 24 december 1993; de raadpleging van volgende ondernemers: SWG route de Trazegnies, 41 te 6031 Monceau-s/- Sambre; BUYSE binnenwerken Spieveldstraat, 19 te 9160 Lokeren; LEBLICQ sprl chaussée de Namur, 123 te 1367 Gd-Rosière-Hottomant; LAEREMANS GEERT nv Impulstraat, 17, Industriezone D te 2220 Heist-op-den-Berg; Estate & Landscape Management bvba Vroonbaan, 53 te 1880 Nieuwenrode; de goedkeuring van de uitgave met betrekking tot deze werken geraamd op ,00 EUR BTWI (6 %); het boeken van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 9302/ genaamd: "Wijkcontract Malibran: lopende inrichtingen van gebouwen" waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is;

7 - 4 - het financieren van deze investeringsuitgaven via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het gebruik van het buitengewoon reservefonds; het aanvragen van het definitief akkoord inzake de toekenning van subsidies bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, administratie van het Bestuur Plaatselijke Besturen Directie Gesubsidieerde Werken; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 2. Overheidsopdracht voor leveringen nr Bevoorrading gedurende vier jaar van de voorraad papier, karton en omslagen voor de Drukkerij-, Inbindingwerkplaatsen en de dienst infografie evenals de voorraad papier van de diverse diensten van de Gemeentelijke Administratie. Opdracht gegund via een algemene offerteaanvraag met prijzenborderel met Europese bekendmaking. Wijziging van de opdracht voor de aankoop van kleurenvellen en verschillende gewichten die niet zijn voorzien in de inventaris. Art. 236 van de NGW. Bijkomende uitgave van 1.917,52 EUR BTWI voor perceel 12 (kleurenfotokopieerpapier droog en laser op basis van gerecycleerde vezels). Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring van volgende wijzigingen: aankoop van volgende gekleurde A4 vellen die niet opgenomen zijn in de inventaris van de opdracht: crème, bleekgeel, zalm, intens groen, fel groen en grijs in een gewicht van 80, 120 en 160 gr, dit laatste is niet opgenomen in de oorspronkelijke inventaris van perceel 12 betreffende het kleurenfotokopieerpapier droog en laser in gerecycleerd vezel van de overheidsopdracht voor leveringen nr (Bevoorrading gedurende vier jaar van de voorraad papier, karton en omslagen voor de Drukkerij-, Inbindingwerkplaatsen en de dienst infografie evenals de voorraad papier van de diverse diensten van de Gemeentelijke Administratie.); de goedkeuring van de bijkomende uitgave met betrekking tot deze wijzigingen en die 1.917,52 EUR BTWI bedraagt en de raming van het perceel op ,40 EUR BTWI brengt, rekening houdend met de voorgaande beraadslagingen inzake de bijkomende uitgaven voor de verschillende wijzigingen die werden aangebracht aan het perceel; het boeken van deze uitgave op de gewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 135/123-02: Economaat: administratieve leveringen waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is en waar een bedrag van ,97 EUR beschikbaar is; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 3. Overheidsopdracht voor leveringen nr Referenties: /B/073 en /B/049. Levering van materiaal voor een beroepskeuken gedurende 1 jaar. Perceel 16 laag gasfornuis. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijzenborderel. Artikel 236 van de NGW. Wijziging van de opdracht, perceel 16 gasfornuis, aankoop van 2 huishoudelijke keukenfornuizen. Bijkomende uitgave: 1.335,84 EUR BTWI. Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring van volgende wijzigingen: aankoop van 2 huishoudkeukenfornuizen voor de wijziging van perceel 16 met betrekking tot het leveren van een laag gasfornuis, van de overheidsopdracht voor leveringen nr ; de goedkeuring van de bijkomende uitgave met betrekking tot deze wijziging die 1.335,84 EUR BTWI bedraagt en die de raming van de opdracht op ,72 EUR brengt; het boeken van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 7510/ "Bijz. Tech. Onderwijs. School Edmond Peeters: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is en waar een bedrag van ,09 EUR beschikbaar is. De uitgaven zullen worden toegezegd binnen de limieten van de totale enveloppe van de opdracht, via bestelbonnen die worden onderworpen aan de goedkeuring van het College, in functie van de behoeften en de beschikbare kredieten op de begrotingsartikelen van het betrokken boekjaar; de financiering van de uitgave via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het gebruik van het buitengewoon reservefonds; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 4. Overheidsopdracht voor leveringen nr Referenties: /B/073 en /B/049. Levering van materiaal voor een beroepskeuken gedurende 1 jaar. Perceel deurenijskast. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijzenborderel. Artikel 236 van de NGW. Wijziging van de opdracht, perceel 17 2-deurenijskast, aankoop van een diepvriezer. Bijkomende uitgave: 862,73 EUR BTWI. Goedkeuring.

8 - 5 - Beslissing betreffende: de goedkeuring van volgende wijzigingen: aankoop van 1 huishoudelijke diepvriezer voor de wijziging van perceel 17 betreffende de levering van een ijskast van de overheidsopdracht voor leveringen nr. n ; de goedkeuring van de bijkomende uitgave met betrekking tot deze wijzigingen die 862,73 EUR BTWI bedraagt en die de raming van de opdracht op ,45 EUR brengt; het boeken van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is en waar een bedrag van ,09 EUR beschikbaar is. De uitgaven zullen worden toegezegd binnen de limieten van de totale enveloppe van de opdracht, via bestelbonnen die worden onderworpen aan de goedkeuring van het College, in functie van de behoeften en de beschikbare kredieten op de begrotingsartikelen van het betrokken boekjaar. de financiering van de uitgave via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het gebruik van het buitengewoon reservefonds; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. Gelet op de beslissing genomen door het College van Burgemeester en Schepenen in zijn zitting van 27 juni 2011 (ref.: /B/007 overheidsopdracht nr ) betreffende: 1. het goedkeuren van de aankoop van boekensteunen voor de Gemeente Elsene voor 2 jaar; het goedkeuren van het bestek en het offerteformulier met betrekking tot onderhavige opdracht nr , die integraal deel uitmaken van onderhavige beraadslaging; het uitschrijven van een opdracht voor leveringen volgens prijslijst volgens de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking conform artikel a) van de Wet van 24 december 1993; het raadplegen van de volgende leveranciers: Biblidesign, Mechelsesteenweg, 7 te 2640 Mortsel; Schulz Benelux, Appelweg 94C te 3221 Holsbeek; het goedkeuren van de uitgave voor de opdracht voor leveringen die op 800,00 EUR BTWI wordt geschat; het inschrijven van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 onder begrotingsartikel begrotingsartikel 7672/ Nederlandstalige bibliotheek : divers uitrustingsmaterieel waar een krediet van ,00 EUR is ingeschreven ; het financieren van de investeringsuitgaven via de afsluiting van een lening bij een financiële instelling of door het buitengewone reservefonds te gebruiken; het inschrijven van de huidige beslissing voor kennisgeving op de agenda van de Gemeenteraad bij haar volgende zitting, overeenkomstig het artikel 234 alinea 3 van de Nieuwe gemeentewet. Gelet op de beslissingen genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 4 juli 2011 (ref.: /B/038 overheidsopdracht nr ; ref.: /B/054 overheidsopdracht nr ; ref.: /B/055 overheidsopdracht nr ; ref.: /B/056 overheidsopdracht nr en ref.: /B/057 overheidsopdracht nr ) betreffende: 1. de goedkeuring van de levering en de herstelling van audiovisueel- en geluidsmateriaal voor de Gemeente Elsene gedurende een jaar; de goedkeuring van het bijzonder bestek, het offerteformulier en de inventaris met betrekking tot onderhavige overheidsopdracht nr die integraal uituitmaken van onderhavige beslissing; het lanceren van een overheidsopdracht voor leveringen met prijzenborderel via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking overeenkomstig artikel a) van de wet van 24 december 1993; het raadplegen van volgende leveranciers: CIVATEL SPRL, FNAC en STEYLEMANS NV; de goedkeuring van de uitgave met betrekking tot deze leveringen geraamd op ,00 EUR BTWI; het boeken van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op volgende begrotingsartikelen: 104/ "Algemene administratie: diverse uitrustingen" waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is; 133/ "Informatie: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van 5.600,00 EUR ingeschreven is; 300/ "Samenlevingscontract: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van 8.000,00 EUR ingeschreven is; 722/ "Basisonderwijs: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is; 734/ "Kunstonderwijs: uitrustingsmateriaal" waar een krediet van 9.000,00 EUR ingeschreven is; 741/ "Hoger niet-universitair onderwijs: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van 1.600,00 EUR ingeschreven is; 7510/ "Bijzonder tech. onderwijs school. Ed. Peeters: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is; 7672/744-98

9 - 6 - "Nederlandstalige bibliotheek: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is; 771/ "Museum: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is; 8441/ "Kribben: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is; de financiering van deze investeringsuitgaven via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het gebruik van het buitengewoon reservefonds; het aanvragen van voldoende kredieten om de uitgaven te dekken op de buitengewone begroting van 2012; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 2. Overheidsopdracht voor leveringen nr Levering van materiaal voor beroepskeukens gedurende 1 jaar. Toevoeging op het begrotingsartikel 8441/ "Kribben: divers uitrustingsmateriaal". Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring van de toevoeging op het begrotingsartikel 8441/ "Kribben: divers uitrustingsmateriaal" bij de overheidsopdracht voor leveringen nr Levering van materiaal voor beroepskeuken gedurende 1 jaar; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 3. Overheidsopdracht voor leveringen nr Levering van materiaal voor een beroepskeuken gedurende 1 jaar. Perceel nr. 17: 2-DEURENIJSKAST. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijzenborderel. Vermeerdering van de voorziene hoeveelheden. Bijkomende uitgave: 1.001,88 EUR BTWI. Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring van de voorziene hoeveelheden voor de overheidsopdracht voor leveringen nr Levering van materiaal voor beroepskeuken gedurende 1 jaar. Perceel nr. 17: 2- DEURENIJSKAST; de goedkeuring van de bijkomende uitgave van EUR BTWI met betrekking tot de vermeerdering van de voorziene hoeveelheden; Het boeken van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 8441/ "Kribben: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van ,00 ingeschreven is en waar een bedrag van ,07 beschikbaar is. De uitgaven zullen worden toegezegd binnen de limieten van de totale enveloppe van de opdracht, via bestelbonnen die worden onderworpen aan de goedkeuring van het College, in functie van de behoeften en de beschikbare kredieten op de begrotingsartikelen van het betrokken boekjaar; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 4. Overheidsopdracht voor leveringen nr Levering van materiaal voor beroepskeuken gedurende 1 jaar. Perceel nr. 17: 2-DEURENIJSKAST. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijzenborderel. Artikel 236 van de NGW. Wijzigingen van perceel nr. 17: 2-DEURENIJSKAST van de opdracht voor leveringen nr Wijziging van de offerte. Bijkomende uitgave: 1.185,80 EUR BTWI. Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring van volgende wijzigingen: Wijzigingen van perceel nr. 17: 2- DEURENIJSKAST met betrekking tot de overheidsopdracht voor leveringen nr Levering van materiaal voor beroepskeuken gedurende 1 jaar; de goedkeuring van de bijkomende uitgave met betrekking tot deze wijzigingen die 1.185,80 EUR BTWI bedraagt en die de raming van de opdracht op ,00 EUR BTWI brengt; de toezegging van deze uitgave op de buitengewone begroting boeken op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 8441/ "Kribben: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van ,00 ingeschreven is en waar een bedrag van ,07 beschikbaar is. de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 5. Overheidsopdracht voor leveringen nr Levering van materiaal voor beroepskeuken gedurende 1 jaar. Perceel nr. 13: IJSKAST 3***. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijzenborderel. Artikel 236 van de NGW. Wijzigingen van Perceel 13: IJSKAST 3*** van de opdracht voor leveringen nr Wijziging van de offerte. Bijkomende uitgave: 1.212,26 EUR BTWI. Goedkeuring.

10 - 7 - Beslissing betreffende: de goedkeuring van volgende wijzigingen: Wijzigingen van perceel nr. 13: IJSKAST 3*** met betrekking tot de overheidsopdracht nr Levering van materiaal voor beroepskeuken gedurende 1 jaar; de goedkeuring van de bijkomende uitgave met betrekking tot deze wijzigingen die 1.212,26 EUR BTWI bedraagt en die de raming van de opdracht op ,26 EUR BTWI brengt; de toezegging van deze uitgave op de buitengewone begroting, het boeken van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 8441/ "Kribben: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van ,00 ingeschreven is en waar een bedrag van ,07 beschikbaar is; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. Gelet op de beslissingen genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 11 juli 2011 (ref.: /B/034 overheidsopdracht nr ; ref.: /B/064 overheidsopdracht nr en ref.: /B/065 overheidsopdracht nr ) betreffende: 1. Openbare werken (3 de Directie) Techniek voor Gebouwen en Straatmeubilair: Overheidsopdracht voor diensten nr Onderhoud en herstelling van verwarming- en klimaatregelinginstallaties gedurende 3 jaar. Openbare aanbesteding. Opdracht met prijzenborderel. Artikel 236 van de NGW. Wijzigingen van de opdracht: toevoeging van de nieuw gekochte of bezette openbare gebouwen door de Gemeente en toevoeging van nieuw materiaal. Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring van de toevoeging van nieuw gekochte of bezette gebouwen door de Gemeente en toevoeging van nieuw materiaal van de overheidsopdracht voor diensten nr ; de goedkeuring van de uitgave van 2.182,86 EUR BTWI met betrekking tot deze wijzigingen en die de raming van de opdracht niet verandert; het boeken van deze uitgaven op de begrotingsartikelen die de volgende economische code dragen: genaamd "Technische prestaties door derden" : "Prestaties door derden voor gebouwen" van de gewone begroting voor de jaren die gedekt worden door onderhavige opdracht. De uitgaven zullen worden toegezegd binnen de limieten van de totale enveloppe van de opdracht, via bestelbonnen die worden onderworpen aan de goedkeuring van het College, in functie van de behoeften en de beschikbare kredieten op de begrotingsartikelen van het betrokken boekjaar; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 2. Overheidsopdracht voor leveringen nr Levering van materiaal voor het washok gedurende 1 jaar. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijzenborderel. Vermeerdering van de voorziene hoeveelheden. Perceel 6: semi-industriële wasmachine. Bijkomende uitgave: 3.170,57 EUR BTWI. Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring van de voorziene hoeveelheden van de overheidsopdracht voor leveringen nr met betrekking tot de levering van materiaal voor het washok gedurende 1 jaar voor het perceel: Perceel nr. 6: Semi-industriële Wasmachine; de goedkeuring van de bijkomende uitgave van 3.170,57 EUR BTWI betreffende de vermeerdering van de voorziene hoeveelheden; het boeken van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 8441/744-98: kribben: divers uitrustingsmateriaal waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is en waar een bedrag van ,07 EUR beschikbaar is; De uitgaven zullen worden toegezegd binnen de limieten van de totale enveloppe van de opdracht, via bestelbonnen die worden onderworpen aan de goedkeuring van het College, in functie van de behoeften en de beschikbare kredieten op de begrotingsartikelen van het betrokken boekjaar; de financiering van de uitgave via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het gebruik van het buitengewoon reservefonds; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 3. Overheidsopdracht nr Levering van materiaal voor het washok gedurende 1 jaar. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijzenborderel. Artikel 236 van de NGW. Wijzigingen van perceel 7: Semi-industriële droogautomaat. Bijkomende uitgave: 2.500,35 EUR BTWI. Goedkeuring.

11 - 8 - Beslissing betreffende: de goedkeuring van volgende wijzigingen: Wijzigingen van perceel 7: semi-industriële droogautomaat van de opdracht voor leveringen van materiaal voor het washok gedurende 1 jaar nr ; de goedkeuring van de bijkomende uitgave met betrekking tot deze wijzigingen die 2.500,35 EUR BTWI bedraagt en die de raming van de opdracht op ,35 EUR BTWI brengt; de boeking van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 8441/ "Kribben: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van ,00 ingeschreven is en waar een bedrag van ,07 beschikbaar is; De uitgaven zullen worden toegezegd binnen de limieten van de totale enveloppe van de opdracht, via bestelbonnen die worden onderworpen aan de goedkeuring van het College, in functie van de behoeften en de beschikbare kredieten op de begrotingsartikelen van het betrokken boekjaar.; de financiering van de uitgave via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het gebruik van het buitengewoon reservefonds; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. Gelet op de beslissingen genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 19 juli 2011 (ref.: /B/009 overheidsopdracht nr ; ref.: /B/021 overheidsopdracht nr ; ref.: /B/035 overheidsopdracht nr ; ref.: /B/050 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/051 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/053 overheidsopdracht nr ; réf.: /B/069 overheidsopdracht nr ) betreffende: 1. Overheidsopdracht voor leveringen nr Bevoorrading gedurende vier jaar van de voorraad papier, karton en omslagen voor de Drukkerij-, Inbindingwerkplaatsen en de dienst infografie evenals de voorraad papier van de diverse diensten van de Gemeentelijke Administratie. Opdracht gegund via een algemene offerteaanvraag met prijzenborderel met Europese bekendmaking. Wijziging van de opdracht voor de aankoop van A3 vellen met een gewicht dat niet voorzien is in de inventaris. Art. 236 van de NGW. Bijkomende uitgave van 60,86 EUR BTWI voor perceel 12 (kleurenfotokopieerpapier droog en laser op basis van gerecycleerde vezels). Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring van volgende wijzigingen: aankoop van vellen A3 aalbesrood van 120 gr/m² in plaats van 80 gr/m² zoals vermeld in de oorspronkelijke inventaris van de opdracht van perceel 12 met betrekking tot het kleurenfotokopieerpapier droog en laser op basis van gerecycleerde vezels van de overheidsopdracht voor leveringen nr (Bevoorrading gedurende vier jaar van de voorraad papier, karton en omslagen voor de Drukkerij-, Inbindingwerkplaatsen en de dienst infografie evenals de voorraad papier van de diverse diensten van de Gemeentelijke Administratie); de goedkeuring van de bijkomende uitgave met betrekking tot deze wijzigingen die 60,86 EUR BTWI bedraagt en die de raming van het perceel op ,26 EUR BTWI brengt rekening houdend met de voorgaande beslissingen aangaande de bijkomende uitgaven voor de diverse wijzigingen van dit perceel; het boeken van deze uitgave op de gewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 135/123-02: Economaat: administratieve leveringen waar een krediet van EUR ingeschreven is en waar een bedrag van ,94 EUR beschikbaar is; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 2. Openbare werken (3 de Directie): Dienst Architectuur: Overheidsopdracht voor diensten nr Herstellingswerken aan beschadigde plafonds van de scholen nrs. 7 & 8 gelegen Terkamerenboslaan nr. 173/175. Gerechtelijke expertise. Architecturale opdracht. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht aan globale prijs. Artikel 236 van de NGW. Wijzigingen van de opdracht. Controleopdracht van de uitvoering van de bijkomende werkende. Bijkomende uitgave: 7.405,20 EUR BTWI (21%). Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring van volgende wijzigingen: controleopdracht van de uitvoering van de bijkomende werken van de overheidsopdracht voor diensten nr ; de goedkeuring van de bijkomende uitgave met betrekking tot deze wijzigingen die 7.405,20 EUR BTWI bedraagt en die de raming van de opdracht op ,20 EUR BTWI brengt; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 3. de goedkeuring van het voortzetten van de digitalisering van de werken van de permanente verzameling van het gemeentelijk Museum gedurende een jaar;

12 - 9 - de goedkeuring van het offerteformulier en de inventaris met betrekking tot de overheidsopdracht nr die integraal deel uitmaken van onderhavige beslissing; het lanceren van een overheidsopdracht voor diensten nr met prijzenborderel via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking overeenkomstig artikel a) van de wet van 24 december 1993, wetende dat artikel 15 van het algemeen bestek van overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten en de gunning van openbare werken, in bijlage bij het Koninklijk Besluit van 26 september 1996; met betrekking tot de betaalwijzen, niettemin van toepassing zal blijven; het raadplegen van volgende dienstverleners: de H. Vincent EVERARTS, gevestigd, Gewijde Boomstraat, te 1050 Brussel; de H. Philippe DE GOBERT, gevestigd Rietstraat, 73 te 1180 Brussel; de H. Didier VANEESBECK, gevestigd Oude Molenstraat, 7 te 1620 Drogenbos; de goedkeuring van de uitgave met betrekking tot deze dienstenopdracht geraamd op 6.000,00 EUR BTWI; het boeken van de uitgave van 6.000,00 EUR BTWI op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 771/ "Museum: investering, divers meubilair" waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is; het financieren van deze investeringsuitgave, volgens het bedrag van de bestelbon waarmee het College deze uitgave toezegt, via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of het gebruik van het bijzonder reservefonds; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 4. de goedkeuring van het leveren van didactische koffers elektriciteit/elektronica auto's voor de Gemeente Elsene gedurende een jaar; de goedkeuring van het bijzonder bestek, het offerteformulier en de inventaris met betrekking tot onderhavige overheidsopdracht nr die integraal deel uitmaken van onderhavige beslissing; het lanceren van een overheidsopdracht voor leveringen met prijzenborderel via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking overeenkomstig artikel a) van de wet van 24 december 1993; het raadplegen van volgende leveranciers: ADB nv, LUCAS-NULLE, OUTIMEX nv en SDS bvba; de goedkeuring van de uitgave met betrekking tot deze leveringen geraamd op ,00 EUR BTWI het boeken van de uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 735/ "Beroeps- en tech. Onderwijs: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is; het financieren van de investeringsuitgaven via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het gebruik van het buitengewoon reservefonds; het aanvragen van voldoende kredieten om de uitgaven te dekken op de begroting van 2012; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 5. de goedkeuring van de levering van een draadloze diagnosemodule en een didactische ABS bank voor de Gemeente Elsene gedurende een jaar; de goedkeuring van het bijzonder bestek, het offerteformulier en de inventaris met betrekking tot onderhavige overheidsopdracht nr die integraal deel uitmaken van onderhavige beslissing; het lanceren van een overheidsopdracht voor leveringen met prijzenborderel via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking overeenkomstig artikel a) van de wet van 24 december 1993; het raadplegen van volgende leveranciers: ADB nv, BOSCH, DOYEN AUTO, LUCAS-NULLE en Sds bvba; de goedkeuring van de uitgave met betrekking tot deze leveringen geraamd op ,00 EUR BTWI; het boeken van de uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 735/ "Beroeps- en tech. Onderwijs: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is; het financieren van de investeringsuitgaven via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het gebruik van het buitengewoon reservefonds; het aanvragen van voldoende kredieten om de uitgaven te dekken op de begroting van 2012; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 6. de goedkeuring van het onderhoud van de hardware en software van de server bevolking met inbegrip van de installatie, het leveren, de configuratie van de nieuwe server en de overdracht van

13 de gegevens van de geïnventariseerde registers bevolking, burgerlijke stand, vreemdelingen en strafregisters waarbij de voortzetting van de diensten wordt gevrijwaard door de software Saphir voor een onbepaalde duur verbonden met het gebruik dat wordt geraamd op 5 jaar; de goedkeuring van het bijzonder bestek evenals het offerteformulier met betrekking tot onderhavige overheidsopdracht nr die integraal deel uitmaken van onderhavige beslissing; het lanceren van een gemengde overheidsopdracht voor diensten via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking overeenkomstig artikel a) van de wet van 24 december 1993; het raadplegen van volgende dienstverleners: ADEHIS gevestigd rue de Néverlée, 12, Industireel park van Rhisnes, 5020 Namen; de goedkeuring van de uitgave met betrekking tot deze diensten geraamd op 8.264,46 EUR ZBTW hetzij10.000,00 EUR BTWI (21 %) verdeeld als volgt: overdracht van de gegevens en onderhoud hardware en software van de server gedurende 5 jaar: EUR ZBTW hetzij 5.500,00 EUR BTWI waarvan 2.500,00 EUR BTWI (21 %) in 2011; Levering van de server: EUR ZBTW hetzij 4.500,00 EUR BTWI(21 %); het boeken van de uitgave met betrekking tot de overdracht van gegevens en het onderhoud hardware en software van de server geraamd op 2.500,00 EUR in 2011 op artikel 104/ "Informatisering gemeentelijke diensten: werkings- en beheerskosten" van de gewone begroting 2011 waar een krediet van ,61 ingeschreven is; het boeken van de uitgave met betrekking tot de levering van de server geraamd op EUR ZBTW hetzij 4.500,00 EUR BTWI (21 %) op artikel 139/ "Dienst informatica: aankoop van informatica materiaal" van de buitengewone begroting 2011 waar een krediet van ,00 EUR ingeschreven is; het financieren van de investeringsuitgaven via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of het gebruik van het buitengewoon reservefonds; het aanvragen van voldoende kredieten op de gewone begroting van 2012 en volgende op het begrotingsartikel 104/ "Informatisering gemeentelijke diensten: werkings- en beheerskosten" om het onderhoud te dekken tijdens de gebruiksjaren van de toepassing door onderhavige opdracht; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 7. Overheidsopdracht voor leveringen nr Perceel nr. 2: Vuilbakken en manden in plastiek. Aankoop van vuilnisbakken bestemd voor het verzamelen van afval in de Administratiediensten en de gemeentelijke Onderwijsinrichtingen gedurende 2 jaar. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijzenborderel. Artikel 236 van de NGW. Wijzigingen van de opdracht: aankoop van vuilnisbakken voor maandverbanden. Bijkomende uitgave: 2.273,93 EUR BTWI. Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring voor perceel nr. 2 van de wijziging van de overheidsopdracht voor leveringen nr : aankoop van vuilnisbakken bestemd voor het verzamelen van afval in de administratiediensten en de gemeentelijke onderwijsinstellingen gedurende 2 jaar perceel nr. 2: vuilnisbakken en manden in plastiek voor de aankoop van geurwerende vuilnisbakken voor luiers; de goedkeuring van de bijkomende uitgave met betrekking tot deze wijzigingen die 2.273,93 EUR BTWI bedraagt en die de raming van de opdracht op 5.885,78 EUR BTWI brengt rekening houdend met voorgaande beslissingen inzake bijkomende uitgaven inzake diverse wijzigingen van de opdracht; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. Gelet op de beslissingen genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 26 juli 2011 (ref.: /B/008 overheidsopdracht nr ; ref.: /B/009 overheidsopdracht nr ; ref.: /B/ - overheidsopdracht nr ) betreffende: 1. Overheidsopdracht voor leveringen nr Levering van vaatwerk en keukengerei bestemd voor de verschillende administratiediensten gedurende 3 jaar. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijzenborderel. Toevoeging bij het begrotingsartikel 7621/74498 "Buurthuis Malibran: divers uitrustingsmateriaal". Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring van de toevoeging(en) bij de begrotingsartikel(en) 7621/74498 "Buurthuis Malibran: divers uitrustingmateriaal" bij de overheidsopdracht voor leveringen nr met betrekking tot de levering van vaatwerk en keukengerei bestemd voor de verschillende administratiediensten gedurende 3 jaar; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting. 2. Overheidsopdracht nr Levering van vaatwerk en keukengerei bestemd voor de verschillende administratiediensten gedurende 3 jaar. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht

14 met prijzenborderel. Vermeerdering van de voorziene hoeveelheden. Bijkomende uitgave: 1 750,00 EUR BTWI. Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring van de vermeerdering van de voorziene hoeveelheden van de overheidsopdracht nr met betrekking tot de levering van vaatwerk en keukengerei bestemd voor de verschillende administratiediensten gedurende 3 jaar; de goedkeuring van de bijkomende uitgave van 1.750,00 EUR BTWI met betrekking tot de vermeerdering van de voorziene hoeveelheden; het boeken van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 7621/74498 "Buurthuis Malibran: divers uitrustingsmateriaal" waar een krediet van 2.500,00 EUR ingeschreven en beschikbaar is; De uitgaven zullen worden toegezegd binnen de limieten van de totale enveloppe van de opdracht, via bestelbonnen die worden onderworpen aan de goedkeuring van het College, in functie van de behoeften en de beschikbare kredieten op de begrotingsartikelen van het betrokken boekjaar.; de financiering van de uitgave volgens het bedrag van de bestelbon die oorspronkelijk werd goedgekeurd door het College van Burgemeester en Schepenen, via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het gebruik van het buitengewoon reservefonds; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting; 3. Overheidsopdracht voor leveringen nr Levering van informatica-, elektronica- en projectiemateriaal in 2 percelen bestemd voor de Gemeente en de scholen gedurende een jaar. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijzenborderel. Toevoeging op het begrotingsartikel 7621/74498 "Buurthuis Malibran: divers uitrustingsmaterieel". Goedkeuring. Beslissing betreffende: de goedkeuring van de toevoeging bij het begrotingsartikel 7621/ "Buurthuis Malibran: divers uitrustingmateriaal" voor de overheidsopdracht voor leveringen nr met betrekking tot de levering van informatica-, elektronica- en projectiemateriaal in 2 percelen bestemd voor de Gemeente en de scholen gedurende een jaar; de inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op de agenda van de Gemeenteraad voor zijn eerstvolgende zitting, overeenkomstig artikel 234, alinea 3 van de Nieuwe Gemeentewet. Op voorstel gedaan, in naam van het College, door de H. Willy DECOURTY, Burgemeester, AANVAARDT TER INFORMATIE: de beslissing genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 28 maart 2011 (ref.: /B/012 - overheidsopdracht nr en ref.: /B/013 - overheidsopdracht nr ); de beslissing genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 4 april 2011 (ref.: /B/009 - overheidsopdracht nr ); de beslissing genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 11 april 2011 (ref.: /B/055 - overheidsopdracht nr ); de beslissing genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 26 april 2011 (ref.: /B/020 - overheidsopdracht nr ); de beslissingen genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 30 mei 2011 (ref.: /B/008 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/012 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/044 - overheidsopdracht nr en ref.: /B/045 - overheidsopdracht nr ); de beslissing genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 27 juni 2011 (ref.: /B/007 - overheidsopdracht nr ); de beslissingen genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 4 juli 2011 (ref.: /B/038 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/054 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/055 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/056 - overheidsopdracht nr en ref.: /B/057 - overheidsopdracht nr ); de beslissingen genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 11 juli 2011 (ref.: /B/034 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/064 - overheidsopdracht nr en ref.: /B/065 - overheidsopdracht nr ); de beslissingen genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 19 juli 2011 (ref.: /B/009 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/021 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/035 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/050 -

15 overheidsopdracht nr ; ref.: /B/051 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/053 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/069 - overheidsopdracht nr ); de beslissingen genomen door het College van Burgemeester en Schepenen, in zijn zitting van 26 juli 2011 (ref.: /B/008 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/009 - overheidsopdracht nr ; ref.: /B/- overheidsopdracht nr ). Onderhavige beraadslaging zal niet worden overgemaakt aan de Toezichthoudende Overheid in overeenstemming met de beschikkingen van de Brusselse ordonnantie van 14 mei 1998 evenals deze van het besluit van de Regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van 16 juli De Secretaris, (get.) Patricia van der LIJN. VANWEGE DE RAAD: De Voorzitter, (get.) Willy DECOURTY. VOOR EENSLUIDEND VERKLAARD AFSCHRIFT: Elsene, 12 oktober De Gemeentesecretaris, Bij opdracht : De Burgemeester, André SAPART, Adjunct Gemeentesecretaris. Willy DECOURTY.

16 GEMEENTE ELSENE Nr /A/072 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 22 september 2011 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf de JONGHE d ARDOYE, Mevr. GILSON, de HH. DIALLO, de CLIPPELE, Mevr. BOURGEOIS, Mej. DE CLOEDT, de H. DUFOUR, Schepenen, Mevr. FOUCART, de HH. DEGRYSE, VAN GOSSUM, Mevr. de GROOTE, de H. BUCELLA, Mevr. PICQUÉ, de H. BREYDEL de GROENINGHE, Mevr. CHBARAL, de HH. MARCQ, ROUYET, ADRIAENS, Mevrn DEREGNONCOURT, TEITELBAUM, CUEVAS, de HH. CALOMNE, BACK, Mevrn DELVAUX, DESIR, de H. CHEGDANI, Mevrn DEBAETS, RODRIGUEZ MARIN, KAATEE, LAPORTE, LHOEST, PITROIPA, de HH. FAUCON, MOCCIA, VANDERSTRAETEN, GUEBEL, Mevr. KEMPENEERS, de H. GONZALEZ-GALVEZ, Gemeenteraadsleden. Mevr. van der LIJN, Gemeentesecretaris. De H. BRUNELLI, Voorzitter van het OCMW, zetelend met adviserende stem in toepassing van de artikel 87ter van de Nieuwe Gemeentewet OPENBARE ZITTING.- Over het 5de punt: Algemene Zaken (1 ste Directie) : Informatie aan de gemeenteraad van de beslissingen genomen door het college van burgemeester en schepenen, in toepassing van het artikel 234, alinea 3 van de Nieuwe gemeentewet in het kader van de keuze en de bepaling van de voorwaarden voor opdrachten van werken, leveringen en diensten behandeld door middel van een onderhandelingsprocedure in toepassing van het artikel 17, paragraaf 2, 1, a van de wet van 24 december 1993 en in toepassing van het artikel 236 van de Nieuwe gemeentewet. DE RAAD, Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten van werken, leveringen en diensten evenals de besluiten genomen in uitvoering van deze wet; Gelet op de Nieuwe gemeentewet, en meer bijzonder het artikel 234 alinea 3 door de welke er bepaald wordt dat het college bevoegd is om een uitschrijvingswijze van overheidsopdrachten van werken, leveringen en diensten te kiezen, en om de voorwaarden te bepalen voor de opdrachten behandeld door een onderhandelingsprocedure in toepassing van het artikel 17, paragraaf 2, 1, a van de wet van 24 december 1993; Gelet dat ditzelfde artikel van de Nieuwe gemeentewet preciseert dat, in dit geval, de gemeenteraad op de hoogte wordt gebracht van de beslissing van het college tijdens zijn eerstvolgende zitting; Gelet op de beslissing genomen door het college van burgemeester en schepenen, in zijn zitting van 18 augustus 2011 (ref. : /B/023 - nr van overheidsopdracht (perceel 16); ref. : /B/068 - nr van overheidsopdracht ; ref. : /B/069 - nr van de overheidsopdracht (perceel 13); ref. : /B/070 - nr overheidsopdracht (perceel 17); ref. : /B/075 - nr van de overheidsopdracht ; ref. : /B/076 - nr van de overheidsopdracht ; ref. : /B/094 - nr van de overheidsopdracht en ref. : /B/097 - nr van de overheidsopdracht ) betreffende : 1. Overheidsoppdracht van leveringen nr Bevoorrading van technische producten voor de Drukkerij gedurende één jaar. Perceel 16. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijslijst. Artikel 236 van de NGW. Wijzigingen van de opdracht voor het perceel 16 : leveringen voor Fastback thermobinder. Aanschaffing van leveringen op formaat A5. Bijkomende uitgave : 403,14 EUR BTWI. Goedkeuring. Beslissing betreffende : Goedkeuring van de volgende wijzigingen : aanschaffing van strips op fromaat A5 niet voorzien in de inventaris van perceel 16 (leveringen voor Fastback thermobinder) van de overheidsopdracht van leveringen nr betreffende de bevoorrading van technische producten voor de Drukkerij gedurende één jaar. Goedkeuring van de bijkomende uitgave betreffende deze wijzigingen die 403,14 EUR BTWI bedragen en die de raming van de opdracht brengt op 1.851,30 EUR BTWI; Inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op het dagorder van de gemeenteraad tijdens zijn eerstvolgende zitting.

17 Dienst Openbare Werken (3de Directie) Technische dienst voor gebouwen en stratenmeubilair : Overheidsopdracht van leveringen nr Levering van professionele keukengerief gedurende 1 jaar. Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijslijst. Aanvulling van het begrotingsartikel 104/ «Algemeen Bestuur : divers uitrustingsmaterieel». Goedkeuring. Beslissing betreffende : De goedkeuring van de aanvulling van het begrotingsartikel 104/ «Algemeen Bestuur : divers uitrustingsmaterieel» aan de overheidsopdracht van leveringen nr betreffende de levering van professionele keukengerief gedurende 1 jaar; De inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op het dagorder van de gemeenteraad tijdens zijn eerstvolgende zitting. 3. Dienst Openbare Werken (3de Directie) : Overheidsopdracht van leveringen nr Levering van professionele keukengerief gedurende 1 jaar (perceel nr 13 koelkast). Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijslijst. Verhoging van de vermoedde hoeveelheden. Bijkomende uitgave : 4.009,60 EUR BTWI. Goedkeuring. Beslissing betreffende : De goedkeuring van de verhoging van de vermoedde hoeveelheden van de overheidsopdracht van leveringen nr betreffende de levering van professionele keukengerief gedurende 1 jaar (perceel nr 13 Koelkast) De goedkeuring van de bijkomende uitgave van 4.009,60 BTWI betreffende de verhoging van de vermoedde hoeveelheden; De inschrijving van de uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 104/ «Algemeen Bestuur : divers uitrustingsmaterieel» waar een krediet van ,00 EUR is ingeschreven. De uitgaven zullen worden vastgelegd, binnen de grens van de globale enveloppe van de opdracht, via bestelbons onderworpen aan de goedkeuring van het college, in funktie van de behoeften en de beschikbare kredieten op de begrotingsartikelen van het betrokken boekjaar. De financiering van de uitgave via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het buitengewone reservefonds te gebruiken; De inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op het dagorder van de gemeenteraad tijdens zijn eerstvolgende zitting. 4. Dienst Openbare Werken (3de Directie) : Overheidsopdracht van leveringen nr Levering van professionele keukengerief gedurende 1 jaar (perceel nr 17 2 deuren koelkast). Onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Opdracht met prijslijst. Verhoging van de vermoedde hoeveelheden. Bijkomende uitgave : 1.001,88 EUR BTWI. Goedkeuring. Beslissing betreffende : De goedkeuring van de verhoging van de vermoedde hoeveelheden van de overheidsopdracht van leveringen nr betreffende de levering van professionele keukengerief gedurende 1 jaar (perceel nr 17 2 deuren koelkast); De goedkeuring van de bijkomende uitgave van 1.001,88 BTWI betreffende de verhoging van de vermoedde hoeveelheden; De inschrijving van de uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 104/ «Algemeen Bestuur : divers uitrustingsmaterieel» waar een krediet van ,00 EUR is ingeschreven. De uitgaven zullen worden vastgelegd, binnen de grens van de globale enveloppe van de opdracht, via bestelbons onderworpen aan de goedkeuring van het college, in funktie van de behoeften en de beschikbare kredieten op de begrotingsartikelen van het betrokken boekjaar; De financiering van de uitgave via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het buitengewone reservefonds te gebruiken; De inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op het dagorder van de gemeenteraad tijdens zijn eerstvolgende zitting. 5. De goedkeuring van de herstelling van de verwarming van de kerk Sint-Adriaan gelegen Guillaume Gilbert laan nr 62 te 1050 Elsene; De goedkeuring van het bijzonder bestek, het inschrijvingsformulier, de samenvattende opmetingstaat betreffende de overheidsopdracht nr dat een integrerend onderdeel is van onderhavige beslissing; Het opstarten van een overheidsopdracht van werken met globale prijs door een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking conform het artikel a) van de wet van 24 december 1993;

18 - 3 - De raadpleging van één enkele aannemer te weten het bedrijf Boogaerts gelegen Galileolaan nr 5 te 1300 Wavre om een offerte voor het optimale herstel te verkrijgen met de oorspronkelijke stukken van de merk Boogaerts en zo de goede werking van de verwarming te verzekeren; De goedkeuring van de uitgave betreffende deze opdracht van werken geraamd op ,00 EUR BTWI; De inschrijving van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 790/ «Erediensten : Buitengewone werken aan gebouwen» waar een krediet van ,00 EUR is ingeschreven; De financiering van van deze investeringsuitgave via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het buitengewone reservefonds te gebruiken; De inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op het dagorder van de gemeenteraad tijdens zijn eerstvolgende zitting. 6. De goedkeuring van de aankoop van luchtbevochtigers door verdamping bestemd om de werken van het gemeentelijke museum te beschermen; De goedkeuring van het bijzonder bestek, de inventaris en de offerteformulier betreffende onderhavige overheidsopdracht nr dat volledig deel uitmaakt van onderhavige beslissing; Het opstarten van een overheidsopdracht van leveringen bij globale prijs door een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking conform het artikel a) van de wet van 24 december 1993; De raaddpleging van de volgende leveranciers : BEPA s.a, Cami nv en Klinger-Sogefiltres S.A. De goedkeuring van de uitgave betreffende deze leveringen geraamd op ,00 EUR BTWI; De inschrijving van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op het begrotingsartikel 771/ «Museum, divers uitrustingmaterieel» waar een krediet van ,00 EUR is ingeschreven; De financiering van van deze investeringsuitgave via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het buitengewone reservefonds te gebruiken; De inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op het dagorder van de gemeenteraad tijdens zijn eerstvolgende zitting. 7. De goedkeuring van de levering van muziekinstrumenten aan de gemeente Elsene gedurende één jaar; De goedkeuring van het bijzonder bestek, het offerteformulier en de inventaris betreffende onderhavige overheidsopdracht nr dat integraal deel uitmaakt van onderhavige beslissing; Het opstarten van een overheidsopdracht van leveringen met prijslijst door een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking conform het artikel a) van de wet van 24 december 1993; De raadpleging van de volgende leveranciers : AZZATO, HANLET, LEMCA, MUSIC OFFICE, MUSIC PLUS, PIANOS CARLIER, TASSET, TRAXON MUSIC en WESCO CAMMAERT; De goedkeuring van de uitgave betreffende deze leveringen geraamd op 5.420,80 EUR BTWI; De inschrijving van de uitgave van 3.800,00 EUR betreffende de percelen 2, 3 en 4 op de buitengewone begroting van 2011 op de volgende begrotingsartikelen : 734/ «Kunstonderwijs : Uitrustingsmaterieel» waar een krediet van 9.000,00 EUR is ingeschreven en 7510/ «Bijzonder technisch onderwijs school Ed Peeters : divers uitrustingsmaterieel» waar een krediet van ,00 EUR is ingeschreven; De inschrijving van de uitgave van 1.620,80 EUR op de gewone begroting van 2011 op de begrotingsartikelen met de economische code «technische leveringen»; De financiering van de investeringsuitgaven (percelen 2, 3 en 4) via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het buitengewone reservefonds te gebruiken; De voldoende kredieten aan te vragen om de uitgaven op de gewone en buitengewone begroting van 2012 te dekken; De inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op het dagorder van de gemeenteraad tijdens zijn eerstvolgende zitting. 8. De goedkeuring van de levering van fietsen, losse stukken en diverse toebehoren voor de gemeente Elsene gedurende één jaar; De goedkeuring van het bijzonder bestek, het offerteformulier en de inventaris betreffende onderhavige oberheidsopdracht nr dat integraal deel uitmaakt van onderhavige beslissing; Het opstarten van een overheidsopdracht van leveringen met prijslijst door een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking conform het artikel a) van de wet van 24 december 1993 samengesteld uit 2 percelen : perceel nr 1; fietsen en Perceel nr 2 : losse stukken en diverse toebehoren; De raadpleging van de volgende leveranciers : FUN BIKE, Cycles DEVOS, VELODROOM, BLUE BICYCLE en VAINQUEUR BICYCLE;

19 - 4 - De goedkeuring van de uitgave betreffende deze leveringen geraamd op ,00 EUR BTWE of ,00 EUR BTWI; De inschrijving van deze uitgave op de buitengewone begroting van 2011 op de volgende begrotingsartikelen : 410/ «Mobiliteit : Aankoop van fietsen, bromfietsen en moto s» waar een krediet van 6.000,00 EUR is ingeschreven in 2011; 7510/ «Bijzonder technisch onderwijs school Ed Peeters : divers uitrustingsmaterieel» waar een krediet van ,00 EUR is ingeschreven; 9304/ «Wijkcontract scepter : aankoop van fietsen, brom-en motorfietsen» waar een krediet van 6.000,00 EUR is ingeschreven in 2011; en bij de artikelen van de gewone begroting van 2011, binnen de grens van de begrotingsenveloppe waarvan de economische code zijn : technische leveringen voor onmiddellijke verbruik; : andere technische kosten; : leveringen voor de wagens van grondstoffen voor onmidellijke verbruik; De financiering van de investeringsuitgaven van perceel 1 : fietsen, via het afsluiten van een lening bij een financiële instelling of door het buitengewone reservefonds te gebruiken; De gedeeltelijke financiering van de uitgaven van de EPEP ter hoogte van 1.500,00 EUR door het subsidie verkregen van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedlijk Gewest/Mobiliteit op het ontvangstartikel 7510/ waarvan de titel is Bijzonder techn Onderwijs Ed. Peeters: andere specifieke subsidies van de hogere overheden De aanvraag van de voldoende kredieten om de uitgaven op de buitengewone en gewone begrotingen van 2012 te dekken; De inschrijving van onderhavige beslissing ter informatie op het dagorder van de gemeenteraad tijdens zijn eerstvolgende zitting. Op voorstel gedaan, in naam van het College, door de H. Willy DECOURTY, Burgemeester, NEEMT TER INFORMATIE De beslissing van het college van burgemeester en schepenen, in zijn zitting van 18 augustus 2011 (ref. : /B/023 - nr van overheidsopdracht (perceel 16); ref. : /B/068 - nr van overheidsopdracht ; ref. : /B/069 nr van overheidsopdracht (perceel 13); ref. : /B/070 - nr van overheidsopdracht (perceel 17); ref. : /B/075 - nr van overheidsopdracht ; ref. : /B/076 - nr van overheidsopdracht ; ref. : /B/094 - nr van overheidsopdracht en ref. : /B/097 nr van overheidsopdracht ). Onderhavige beraadslaging zal niet worden overgemaakt aan de Tezichthoudende overheid overeenkomstig met de bepalingen van de brusselse ordonnantie van 14 mei 1998 evenals die van het besluit van de Regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van 16 juli De Secretaris, (get.) Patricia van der LIJN. VANWEGE DE RAAD: De Voorzitter, (get.) Willy DECOURTY. VOOR EENSLUIDEND VERKLAARD AFSCHRIFT: Elsene, 17 oktober De Gemeentesecretaris, Bij opdracht : De Burgemeester, André SAPART, Adjunct Gemeentesecretaris. Willy DECOURTY.

20 COMMUNE D'IXELLES GEMEENTE ELSENE 1 ère DIRECTION 1ste DIRECTIE RENOVATION URBAINE STADSVERNIEUWING MARCHE PUBLIC N OVERHEIDSOPDRACHT NR AUTEUR DE PROJET pour la conception et la réalisation d un ensemble composé de logements sociaux, d une crèche et d un intérieur d îlot aménagé, sis rue du Brochet, et 74 à 1050 Ixelles. PROCEDURE NEGOCIEE AVEC PUBLICITE EUROPEENNE A PRIX GLOBAL PROJECTONTWERPER voor het ontwerpen en de verwezenlijking van een geheel bestaand uit sociale woningen, een kinderdagverblijf en een ingericht binnenhuizenblok gelegen op de nummers en 74, Snoekstraat te 1050 Elsene. ONDERHANDELINGSPROCEDURE MET EUROPESE BEKENDMAKING VOOR EEN GLOBALE PRIJS OFFRE OFFERTE Pour rédiger son offre, le soumissionnaire doit utiliser le présent formulaire sur papier libre ou tout autre document certifié conforme au modèle prévu. L offre et ses annexes seront signées pour accord et chaque page sera paraphée par le soumissionnaire. Om zijn inschrijving op te stellen, moet de inschrijver gebruik maken van het huidige formulier of elk ander document conform met het voorziene model. De offerte en zijn bijlagen zullen door de inschrijver voor akkoord worden getekend en iedere pagina door hem geparafeerd. Le soussigné : De ondergetekende : (Nom et Prénoms)... (Naam en voornamen)... Qualité ou profession :... Hoedanigheid of beroep :... de nationalité... nationaliteit :... représentant la société vertegenwoordiger van de aanneming (raison sociale ou dénomination, forme et nationalité) : (firma of benaming, rechtsvorm en nationaliteit) : dont le siège social est situé n :.. rue : waarvan de zetel gevestigd is nr :.. straat : à :.. code postal :... op :.. postcode :...

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE ELSENE Nr 25.02.2010/A/074 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 25 februari 2010 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING.- Over het 2de punt:

OPENBARE ZITTING.- Over het 2de punt: GEMEENTE ELSENE Nr 27.01.2011/A/120 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 27 januari 2011 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE ELSENE Nr 17.12.2009/A/243 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 17 december 2009 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf

Nadere informatie

--------------------------------------

-------------------------------------- GEMEENTE ELSENE Nr 16.12.2010/A/267 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 16 december 2010 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE ELSENE Nr 26.11.2009/A/218 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 26 november 2009 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf

Nadere informatie

--------------------------------------

-------------------------------------- GEMEENTE ELSENE Nr 29.04.2010/A/076 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 29 april 2010 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE ELSENE #009/15.03.2012/A/0038# UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 15 maart 2012 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf

Nadere informatie

-----------------------------------------

----------------------------------------- GEMEENTE ELSENE Nr 14.12.2011/A/324 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 14 december 2011 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf

Nadere informatie

-------------------------------------

------------------------------------- GEMEENTE ELSENE Nr 13.05.2009/A/035 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 13 mei 2009 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf

Nadere informatie

GEMEENTE ELSENE Elsene, 16 januari 2008. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden.

GEMEENTE ELSENE Elsene, 16 januari 2008. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden. GEMEENTE ELSENE Elsene, 16 januari 2008. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden Mevrouwen, Mijne Heren, van en te ELSENE Wij hebben de eer u uit te nodigen om deel te

Nadere informatie

--------------------------------------

-------------------------------------- GEMEENTE ELSENE Nr 28.04.2011/A/018 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 28 april 2011 AANWEZIG: De H. DECOURTY, Burgemeester-Voorzitter; Mevr. DUFOURNY, de H. LARDOT, Burggraaf

Nadere informatie

GEMEENTE ELSENE Elsene, 11 maart 2009. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden

GEMEENTE ELSENE Elsene, 11 maart 2009. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden GEMEENTE ELSENE Elsene, 11 maart 2009. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden van en te ELSENE Mevrouwen, Mijne Heren, Wij hebben de eer u uit te nodigen om deel te nemen

Nadere informatie

GEMEENTE ELSENE Elsene, 20 mei 2009. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP

GEMEENTE ELSENE Elsene, 20 mei 2009. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP GEMEENTE ELSENE Elsene, 20 mei 2009. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Mevrouwen, Mijne Heren, Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden van en te ELSENE Wij hebben de eer u uit te nodigen om deel te nemen

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

JJittrekseI uit het re&isterderheraadslagineen van de Gemeenteraad

JJittrekseI uit het re&isterderheraadslagineen van de Gemeenteraad ctj Ixelles Elsene Aanwezig JJittrekseI uit het re&isterderheraadslagineen van de Gemeenteraad #009/ 18.12.20 / 4/A/0029# BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST GEMEENTE ELSENE Willy Decourty. Burgemeester-Voorzitter;

Nadere informatie

GEMEENTE ELSENE Elsene, 18 oktober :- GEMEENTERAAD -:- OPROEP

GEMEENTE ELSENE Elsene, 18 oktober :- GEMEENTERAAD -:- OPROEP GEMEENTE ELSENE Elsene, 18 oktober 2006. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Mevrouwen, Mijne Heren, Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden van en te ELSENE Wij hebben de eer u uit te nodigen om deel te

Nadere informatie

De overheidsopdrachten van de gemeente

De overheidsopdrachten van de gemeente De overheidsopdrachten van de gemeente Plaats van de gemeentemandataris in het beslissingsproces Yves CABUY Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Bestuur Plaatselijke Besturen (BPB) 1 De overheidsopdrachten

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/484 13 december 2007 Besluit houdende de toekenning van de elfde verlenging van de uitvoeringstermijn, de goedkeuring van de verrekeningen nr. 11 (in meer) en het afsluiten van een

Nadere informatie

GEMEENTE ELSENE Elsene, 18 mei 2011. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden

GEMEENTE ELSENE Elsene, 18 mei 2011. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden GEMEENTE ELSENE Elsene, 18 mei 2011. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden Mevrouwen, Mijne Heren, van en te ELSENE Wij hebben de eer u uit te nodigen om deel te nemen

Nadere informatie

GEMEENTE ELSENE Elsene, 18 juni 2003. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP

GEMEENTE ELSENE Elsene, 18 juni 2003. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP GEMEENTE ELSENE Elsene, 18 juni 2003. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden van en te ELSENE Mevrouwen, Mijne Heren, Wij hebben de eer u uit te nodigen om deel te nemen

Nadere informatie

POLITIERAAD VAN DE ZONE BRUSSEL - WEST 5340 (ADMINISTRATIEF ARRONDISSEMENT BRUSSEL-HOOFDSTAD) Genomen besluiten. Openbare zitting

POLITIERAAD VAN DE ZONE BRUSSEL - WEST 5340 (ADMINISTRATIEF ARRONDISSEMENT BRUSSEL-HOOFDSTAD) Genomen besluiten. Openbare zitting POLITIERAAD VAN DE ZONE BRUSSEL - WEST 5340 (ADMINISTRATIEF ARRONDISSEMENT BRUSSEL-HOOFDSTAD) Genomen besluiten Openbare zitting 11/10/11/A/1.01 DIRECTIE STEUN DIENST LOGISTIEK EEN, GESUBSIDIEERDE AANKOOP,

Nadere informatie

AGENDA - DONDERDAG 20 SEPTEMBER 2001 OPENBARE ZITTING

AGENDA - DONDERDAG 20 SEPTEMBER 2001 OPENBARE ZITTING AGENDA - DONDERDAG 20 SEPTEMBER 2001 OPENBARE ZITTING ALGEMENE ZAKEN (1ste DIRECTIE): 1e punt: 2e punt: Toekenning van een subsidie voor een bedrag van 25.000.- BEF ten voordele van UNICEF. (Ontwerp van

Nadere informatie

AGENDA Donderdag 27 juni OPENBARE ZITTING

AGENDA Donderdag 27 juni OPENBARE ZITTING AGENDA Donderdag 27 juni OPENBARE ZITTING EREDIENSTEN (2de DIRECTIE) : 1e punt: 2e punt: 3e punt: Kerk van de Heilige-Drievuldigheid (Elsene). Rekening van 2001. Uit te brengen advi es. (Beraadslagingsontwerp

Nadere informatie

GEMEENTERAAD van 25 september 2003

GEMEENTERAAD van 25 september 2003 GEMEENTERAAD van 25 september 2003 Mobiliteitscontract Wijkcontract De zitting, onder het voorzitterschap van Burgemeester Willy Decourty, begon met de zevende vernieuwing van het mobiliteitscontract ondertekend

Nadere informatie

GEMEENTE ELSENE Elsene, 18 januari 2012. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden

GEMEENTE ELSENE Elsene, 18 januari 2012. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden GEMEENTE ELSENE Elsene, 18 januari 2012. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden Mevrouwen, Mijne Heren, van en te ELSENE Wij hebben de eer u uit te nodigen om deel te

Nadere informatie

GEMEENTE ELSENE Elsene, 7 september 2011. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden

GEMEENTE ELSENE Elsene, 7 september 2011. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden GEMEENTE ELSENE Elsene, 7 september 2011. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden Mevrouwen, Mijne Heren, van en te ELSENE Wij hebben de eer u uit te nodigen om deel te

Nadere informatie

Inleiding. De overheidsopdrachten van de gemeente. De overheidsopdrachten van de gemeente. Inleiding

Inleiding. De overheidsopdrachten van de gemeente. De overheidsopdrachten van de gemeente. Inleiding De overheidsopdrachten De plaats van de gemeentemandataris in het beslissingsproces Yves CABUY Attaché bij het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Bestuur Plaatselijke Besturen Inleiding

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

#Onderwerp: Belastingreglement op het gebruik van de openbare weg voor handelsdoelsteuingen.#

#Onderwerp: Belastingreglement op het gebruik van de openbare weg voor handelsdoelsteuingen.# Cl) Ixelles Elsene Aanwezig ljittreksel uit het register der beraad$]agingen van de Gemeenteraad #009118.! 2.20141A/0028# BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST GEMEENTE ELSENE Willy Decourty, Burgemeester-Voorzitter;

Nadere informatie

GEMEENTE ELSENE Elsene, 22 september 2004. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP

GEMEENTE ELSENE Elsene, 22 september 2004. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP GEMEENTE ELSENE Elsene, 22 september 2004. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden van en te ELSENE Mevrouwen, Mijne Heren, Wij hebben de eer u uit te nodigen om deel te

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

GEMEENTE ELSENE Elsene, 7 december 2005. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP

GEMEENTE ELSENE Elsene, 7 december 2005. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP GEMEENTE ELSENE Elsene, 7 december 2005. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Mevrouwen, Mijne Heren, Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden van en te ELSENE Wij hebben de eer u uit te nodigen om deel te

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

GEMEENTE ELSENE Elsene, 14 september 2011. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden

GEMEENTE ELSENE Elsene, 14 september 2011. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden GEMEENTE ELSENE Elsene, 14 september 2011. -:- GEMEENTERAAD -:- OPROEP Aan Mevrouwen en de Heren Gemeenteraadsleden Mevrouwen, Mijne Heren, van en te ELSENE Wij hebben de eer u uit te nodigen om deel te

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Financiering van het investeringsprogramma

Nadere informatie

AGENDA - DONDERDAG 18 OKTOBER 2001 OPENBARE ZITTING

AGENDA - DONDERDAG 18 OKTOBER 2001 OPENBARE ZITTING AGENDA - DONDERDAG 18 OKTOBER 2001 OPENBARE ZITTING ALGEMENE ZAKEN (1ste DIRECTIE) : 1e punt: 2e punt: 3e punt: 4e punt: 5e punt: 6e punt: Jaarverslag betreffende de situatie van de gemeentelijke aangelegenheden

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0727 22-06-2017 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de goedkeuring van de meerwerken nr. 2 voor de fase 2 van de renovatie van Brede School

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

Dat dit reglement op de bepalingen van de ordonnantie van 3 april 2014 door een beslissing van het College op 26 juni 2014 aangepast is;

Dat dit reglement op de bepalingen van de ordonnantie van 3 april 2014 door een beslissing van het College op 26 juni 2014 aangepast is; Belasting op de afgifte van administratieve stukken. Wijzigingen. DE GEMEENTERAAD, Herzien zijn beraadslaging van 19 december 2013 betreffende de wijziging van het reglement betreffende de belasting op

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11.

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 43, 2, 11. gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00519 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Administratief Centrum Zuid, Woodrow Wilsonplein 1, Gent - Renovatie

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 augustus 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 augustus 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 augustus 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 augustus 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 augustus 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 augustus 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

GEMEENTE ELSENE DEPARTEMENT BURGERZAKEN DIENSTSTADSVERNIEUWING & MOBILITEIT. OVERHEIDSOPDRACHT WERKEN Nr OPEN OFFERTEAANVRAAG

GEMEENTE ELSENE DEPARTEMENT BURGERZAKEN DIENSTSTADSVERNIEUWING & MOBILITEIT. OVERHEIDSOPDRACHT WERKEN Nr OPEN OFFERTEAANVRAAG GEMEENTE ELSENE DEPARTEMENT BURGERZAKEN DIENSTSTADSVERNIEUWING & MOBILITEIT OVERHEIDSOPDRACHT WERKEN Nr. 2016-016 OPEN OFFERTEAANVRAAG BETREFFENDE ONTWERP - UITVOERING VAN WERKEN VAN EEN ONROEREND GEHEEL

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00013 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de verlichting van het gebouw Kunstencentrum

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 APRIL 2008.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 APRIL 2008. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 APRIL 2008. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. GHEYSENS Rudy, DE BRUYNE Patrick, BRAECKMAN Patricia, VERZELE

Nadere informatie

Raad 25.08.2014. De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u 10.

Raad 25.08.2014. De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u 10. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 25 augustus 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD. ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter

NOTULEN van de POLITIERAAD. ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: De boeck L., burgemeester Bornem - voorzitter Van Hoeymissen P., burgemeester Sint-Amands Van den Heuvel, K. burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 28 oktober 2010 om 20.00 uur.

Vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 28 oktober 2010 om 20.00 uur. OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN MAASMECHELEN Vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 28 oktober 2010 om 20.00 uur. AANWEZIG: Chr. De Cuyper, voorzitter N. Claesen, P. Debois,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier 29 Onderwerp Overheidsopdrachten. Opdracht van levering van semi-ondergrondse

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen 14-06-2016 verzendnummer contactpersoon contact via 2016/ Mevr. Melissa De Jaeger 052 432 467 melissa.dejaeger@ocmw-wichelen.be Beste De voorzitter van de

Nadere informatie

O N TWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD

O N TWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD O N TWERP 26.06.2006 UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 26.06.2006 1. F I N A N C I E N 1. AANPASSEN VOLMACHTEN CENTRALISATIEREKENINGEN RUSTHUIZEN. ======================================================= Gelet

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Vaststelling van de gemeentelijke dotatie aan

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 25 FEBRUARI 2015 OPENBARE ZITTING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - PATRIMONIUM 2. (GVDC) PERCEEL A 178E TE KRUIBEKE - OPENBARE VERKOOP

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER OPENBAAR

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER OPENBAAR VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER 2016. Aanwezig: Julie Asselman, Voorzitter Anne Del Piero, Jos Cools, Jeannine Van de Vreken, Lucienne François, Erik Crombé, Ann Tambour,

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst verkeer Volgnummer dossier 2 Onderwerp Verkeer en mobiliteit. Verbreden en verdiepen van het

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013 ONTWERP Verordening nr. 13-04 Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor

Nadere informatie

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011 ONTWERP Verordening nr. 11-01 Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor

Nadere informatie

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur Agenda en verslag Agenda: Voorafgaande aan de zitting zullen volgende personeelsleden verzocht

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 26 mei 2015 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011

VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011 VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011 VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 22 juni 2011 Aanwezig Depondt Geert, Allewaert Patrick,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Overheidsopdrachten. Opdacht van levering van semi-ondergrondse

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

POLITIERAAD 9 oktober 2013 Verslag

POLITIERAAD 9 oktober 2013 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem POLITIERAAD 9 oktober 2013 Verslag Aanwezig: Koen Metsu, burgemeester- voorzitter. Sophie De Wit, Erik Jacobs, Koen Volckaerts, Harry Debrabandere, burgemeesters. Bart

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Verzekeringen. Verzekeren van diverse risico's gedurende

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Gelet op de financiële toestand van de gemeente;

Gelet op de financiële toestand van de gemeente; GEMEENTE VORST Openbare zitting van 17 december 2013. #007/17.12.2013/A/0029# UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Waren aanwezig : Dhr. Ghyssels, Burgemeester-Voorzitter ; Mevren. en Dhren.

Nadere informatie

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 23 november 2016

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 23 november 2016 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 23 november 2016 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2015 Besluit nummer: 2015_GR_01010 Onderwerp: Sluiten van een overeenkomst met betrekking tot het beschikbaar stellen van het gebouw Kuipke,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 13/02/2011

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 13/02/2011 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 13/02/2011 Aanwezig: Katrijn Willems, voorzitter; Maria Brumagne, Marie-Josée Cludts, Xavier Du Château, Kristien Goeminne, Danny Laes, Hilde Noppen, Lieven Ral, Luk Van Biervliet,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 20 FEBRUARI 2013.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 20 FEBRUARI 2013. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 20 FEBRUARI 2013. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, DE BRUYNE Patrick,

Nadere informatie

Zitting van 16 september 2008.

Zitting van 16 september 2008. Zitting van 16 september 2008. Aanwezig : MM. Peeters, voorzitter; Vanderperren, Lowagie, Vansintejan, Meulemans, Verhaeghe en Lesage, leden; Dedecker, secretaris. Raadslid Huys is verontschuldigd. Raadslid

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN.

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 15 september 2009 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter IVAN VANDERZEYPEN, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 1 schepen J. Deroo technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Openbare werken. Aanpassen wegenis Blauwe Sluis. Goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. technische dienst. Volgnummer dossier

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. technische dienst. Volgnummer dossier DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 1 schepen J. Deroo technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gebouwen. Renovatie gemeentelijk zwembad (2e fase) -

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx Wim,

Nadere informatie