Protestantse Gemeente Wemeldinge en Hervormde Gemeente Kattendijke. Orde van dienst voor de viering van verbintenis en intrede van ds. D.H.J.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Protestantse Gemeente Wemeldinge en Hervormde Gemeente Kattendijke. Orde van dienst voor de viering van verbintenis en intrede van ds. D.H.J."

Transcriptie

1 Protestantse Gemeente Wemeldinge en Hervormde Gemeente Kattendijke Orde van dienst voor de viering van verbintenis en intrede van ds. D.H.J. Steenks Bouwen in vertrouwen Zondag 17 juli 2016, uur Maartenskerk Wemeldinge **** Voorgangers: ds. Gerrit Klein en ds. Dick Steenks Ouderling van dienst: Jan van der Klooster Woord van welkom: Siwart Mackintosh Koster: Piet Gideonse Organist: Gerard Boerke Muzikanten jeugdband: Hannelore van der Maas op Piano Lotte Ruisaard op Viool Maarten Pilon op Drums Antoinet Hoekman op Dwarsfluit Josephine Hoekman op Keyboard Vincent Hoekman op Gitaar Kerkkoor o.l.v. Stoffelien Cool-Korporaal Bij de bloemschikking (gemaakt door Colinda van der Maas) Het thema van deze dienst, bouwen in vertrouwen, is te herkennen in de symboliek van de schikking. Als basis is gekozen voor steigerhout met daarop enkele bouwstenen. In de schikking is verder een, niet al te grote troffel - belangrijk gereedschap van een metselaar - verwerkt. De troffel wordt in handen van de nieuwe predikant gegeven, om duurzame specie in de metselkuip te kunnen mixen en in de juiste hoeveelheid tussen de stenen aan te brengen. Met de troffel zal hij ook met liefdevol vakmanschap de bouwstenen kunnen aantikken om te beproeven of ze goed op hun plaats zitten of zo nodig wat bijstelling nodig hebben. Stenen en troffel zijn omgeven door bloemen in de verschillende kleuren van het kerkelijk jaar. Hoofdkleur is rood, het vuur van de Heilige Geest, kleur van Pinksteren en daarmee altijd de kleur wanneer ambtsdragers in de kerk worden bevestigd. De tweede belangrijke kleur is het wit van Kerst en Pasen, de Levende Christus, bouwer, bouwmeester en dragende hoeksteen van de Kerk zelf. Met de kleuren groen en paars wordt de veelkleurigheid van de seizoenen compleet gemaakt. Zoals de gemeente en haar leden, in hun veelkleurigheid van seizoenen en levensfasen, vandaag in de handen van de nieuwe predikant worden toevertrouwd. In vertrouwen op zijn vakmanschap en in vertrouwen op zijn en op Zijn liefde.

2 VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Aanvangslied (staande) Lied 280 : 1 (allen), 2 (koor), 3 (allen), 6 (koor) 1.Allen De vreugde voert ons naar dit huis waar 't Woord aan ons geschiedt. God roept zijn Naam over ons uit en wekt in ons het lied. 2. Koor Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan, 3.Allen dit huis, dat alle sporen draagt van wie maar mensen zijn, de pijler die het alles schraagt, wilt Gij die voor ons zijn? 6. Koor Vervul ons met een nieuw verstaan van 't Woord, waarin Gij spreekt, en reik ons zelf als leeftocht aan het Brood, dat Gij ons breekt. Bemoediging en groet Inleiding Gebed om ontferming met gezongen Kyrië van Taizé door koor Loflied met jeugdband Tienduizend redenen (Opwekking 733) De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen als de avond valt. Refrein: Loof de Heer, o mijn ziel. O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam. Met meer passie dan ooit; o mijn ziel, verheerlijk zijn heilige Naam.

3 Heer, vol geduld toont U ons Uw liefde. Uw Naam is groot en Uw hart is zacht. Van al Uw goedheid wil ik blijven zingen; tienduizend redenen tot dankbaarheid. (Refrein) En op die dag, als mijn kracht vermindert, mijn adem stokt en mijn einde komt, zal toch mijn ziel Uw loflied blijven zingen; tienduizend jaar en tot in eeuwigheid. (Refrein 2x) slot: (Refrein 2x) VERBINTENIS Presentatie Met grote vreugde mogen wij nu overgaan tot de verbintenis van ds. Dick Steenks aan deze gemeente. Toelichting door de voorzitter van de kerkenraad Waar het om gaat door Hannelore van der Maas De dominee zal met ons de Bijbel openen en uitleg geven van het Woord van God. Hij zal het goede nieuws verkondigen van Gods oneindige liefde voor de mensen. Verzoening, vergeving, Koninkrijk van God, opstanding der doden, al die grote woorden. Hij zal ze spellen en ze verbinden aan onze levens. Hij zal kinderen, soms volwassenen, dopen in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Door de doop weten wij ons één met Christus. Ze is het teken van Gods oneindige liefde, die sterker is dan de dood. Hij zal het brood breken, de wijn uitschenken. Hij zal de Heer dankzeggen en zijn gaven uitdelen. Aan de tafel van de Heer worden wij deelgenoten in elkaars bestaan, want samen krijgen wij hier deel aan het leven van Christus, dat Hij voor ons heeft gegeven. Hij zal ons voorgaan in onze gebeden. Hij zal met ons danken voor al het goede dat wij ontvangen, en met ons bidden, voor de nood van de wereld, en voor onszelf, met oog voor de wegen die wij gaan, samen met onze naasten. Hij zal, met het beeld van de Goede Herder voor ogen, voor zover in zijn vermogen ligt, wie op zijn pad komen bijstaan, troosten en liefdevol begeleiden, zodat wij onze weg in het leven kunnen vinden. Hij zal jonge mensen, maar ook volwassenen, vormen in het geloof. Hij zal ook zelf leerling van Christus blijven, verlangend steeds meer doordrongen te raken van het geheim van zijn liefde. Hij zal, samen met de kerkenraad, leiding geven aan de opbouw van de gemeente, opdat de kerk in onze tijd en op deze plaats tot een teken mag zijn van Gods Rijk.

4 Lied Lied 975 : 1 en 4 Jezus roept hier mensen samen die in woord, gebed en lied Gods aanwezigheid beamen, geen belofte gaat teniet. Prijs nu God, die goed en trouw is, prijs de Zoon, die mensen kent, prijs de Geest die als de Trooster zich naar ons heeft toegewend. Jezus roept ons tot zijn tafel, breed en wereldwijd gedekt, waar de kerk bezit haar aardse hemelse ontmoetingsplek. Deel dan brood en wijn, zijn lichaam, deel het lied van liefde weer, deel het feest voor heilige zondaars, wees te gast bij God de Heer. Gelofte Voorganger: Dirk Hendrik Jan Steenks, nu je gereed staat jouw ambtswerk op deze plaats voort te zetten: herinner je altijd met dankbaarheid, dat het Christus eigen kudde is, die je wordt toevertrouwd. Hij heeft haar verworven door zijn bloed, het is zijn kerk. Eenmaal ben je in het ambt van dienaar des Woords bevestigd. Daarbij heb je uitgesproken dat je de heilige Schrift aanvaardt als de bron van de prediking en als enige regel van het geloof en dat je je wilt verzetten tegen al wat daarmee strijdig is. Je hebt beloofd geheim te zullen houden wat vertrouwelijk tot jouw kennis mocht komen en je taak te vervullen overeenkomstig de orde van onze kerk. Dick Steenks, laat nu aan allen hier bijeen horen dat je in geloof je ambt hier in de gemeente te Wemeldinge en Kattendijke wilt voortzetten. Wil je daarom nu op de volgende vragen oprecht antwoorden: - Ben je ervan overtuigd dat God zelf jou door zijn gemeente tot deze dienst heeft geroepen? - Wil je, gesteund door de gebeden van de gemeente, voorganger in haar midden zijn? - Beloof je je ambt trouw en waardig te bedienen met liefde voor de gemeente en voor alle mensen die de Heer op je weg brengt. - Wil je hen die aan je zijn toevertrouwd voorgaan en stimuleren in de eredienst voor God, in onderlinge hulpvaardigheid en dienst aan de wereld? - Zul je proberen in je dienst naar mensen toe eerlijk en trouw te zijn, hartelijk en meelevend te zijn? Antwoord Aanvaard dan je dienst met blijdschap, voed jezelf met het Woord van God, volhard in het gebed en vertrouw op de kracht van de heilige Geest. Gebed om de Heilige Geest Handoplegging Aanvaarding en verwelkoming (staande) Voorganger: Gemeente, dit is uw predikant. Wilt u Dirk Hendrik Jan Steenks als herder en leraar in uw midden ontvangen en hem hooghouden in zijn ambt? Belooft u hem te omringen met uw medeleven, hem te dragen in uw gebeden en hem de ruimte te geven zich te ontplooien als uw voorganger? Gemeente: Ja, dat beloven wij!

5 Lied Lied 418 : 1 en 2 God, schenk ons de kracht dicht bij U te blijven, dan zal ons geen macht uit elkander drijven. Zijn wij in U een, samen op uw wegen dan wordt ons tot zegen lachen en geween. Niemand kan alleen, Heer, uw zegen dragen: zegen drijft ons heen naar wie vrede vragen. Wat U schenkt wordt meer naar gelang wij delen, horen, helpen, helen, - vruchtbaar in de Heer. (iedereen kan weer gaan zitten) Groet Voorganger: De Heer zij met u! Gemeente: Ook met u zij de Heer. Gebed bij de opening van het Woord Gesprek met de kinderen DIENST VAN HET WOORD Kinderlied met jeugdband Samen (Elly en Rikkert) Kijk daar een metselaar, hij bouwt een huis van steen. Alle stenen netjes naast elkaar, een huis voor iedereen. Eén voor één steen voor steen, muren, deuren en ramen één voor één steen voor steen niet alleen maar samen. Samen vormen zij een huis, samen muren, deuren en ramen samen vormen zij een huis, samen. De Heer bouwt ook Zijn huis, daar zijn wij de stenen van. Ieder heeft zijn plekje in dat huis dat God er wonen kan. Eén voor één, steen voor steen, muren, deuren ramen één voor één, steen voor steen niet alleen, maar samen Samen zijn wij het huis van de Heer, samen zoveel verschillende namen, samen zijn wij het huis van de Heer, samen. Amen. de kinderen gaan hierna naar de kindernevendienst Lezing Oude Testament Nehemia 2 : 11 t/m 20 Lezing Nieuwe Testament Johannes 15 : 9 t/m 12 en 16 t/m 17 Lied met jeugdband Uit vuur en ijzer Uit vuur en ijzer, zuur en zout, zo wijd als licht, zo eeuwen oud, uit alles wordt een mens gebouwd en steeds opnieuw geboren. Om ijzer in vuur te zijn, om zout en zoet en zuur te zijn, om mens voor een mens te zijn wordt alleman geboren.

6 Om water voor de zee te zijn, om anderman een woord te zijn, om niemand weet hoe groot en klein, (- gezocht, gekend, verloren -) om avond- en morgenland, om hier te zijn en overkant, om hand in een andre hand, om niet te zijn verloren. Om oud en wijs als licht te zijn, om lippen, water, dorst te zijn, om alles en om niets te zijn, gaat iemand tot een ander. Naar verte die niemand weet, door vuur dat mensen samensmeedt, om leven in lief en leed gaan mensen tot elkander. Uitleg en verkondiging Lied Lied 568a Koor a capella 3x: Ubi caritas et amor, ubi caritas, Deus ibi est. Gemeente 3x: Daar waar liefde heerst en vrede, daar waar liefde heerst, daar is God met ons. Gebeden - dankgebed - voorbeden - stil gebed - gezamenlijk Onze Vader DIENST VAN HET ANTWOORD Onze Vader die in de hemel zijt, uw naam worde geheiligd uw Koninkrijk kome, uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren en leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze want van U is het Koninkrijk en de kracht, en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen. Collecte Slotlied (staande) Lied 425 (1x koor en 1x gemeente) Zending en Zegen Beaamd door gemeente die zingt: amen, amen, amen *** Na een kort moment van pauze volgen enkele toespraken Daarna is er gelegenheid familie Steenks te begroeten en welkom te heten in onze gemeente.

Thema: Kerkproeverij, een open huis. Met medewerking van het Kerkkoor, Jongerenband Solido en kinderen van de kindernevendienst

Thema: Kerkproeverij, een open huis. Met medewerking van het Kerkkoor, Jongerenband Solido en kinderen van de kindernevendienst Orde van dienst in de Maartenskerk Zondag 17 september 2017 om 10:00 uur Gezamenlijke startdienst Hervormde Gemeente Kattendijke en Protestantse Gemeente Wemeldinge Thema: Kerkproeverij, een open huis

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217 Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 15 november 2015 Aanvang 10:00 uur 9e van de herfst kleur: rood Voorganger: da Alberte van Ess Piano: Yohanes Siem Wilt U zich voorzien van een liedboek!

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 28 augustus 2016, 11e zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Zondagskind: Lianne Hoogenboom Voorganger: ds.

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondag 21 juni 2015, waarin ds. Martine Nijveld verbonden wordt aan de protestantse wijkgemeente Den Haag West i.o.

Liturgie voor de dienst op zondag 21 juni 2015, waarin ds. Martine Nijveld verbonden wordt aan de protestantse wijkgemeente Den Haag West i.o. Liturgie voor de dienst op zondag 21 juni 2015, waarin ds. Martine Nijveld verbonden wordt aan de protestantse wijkgemeente Den Haag West i.o. OM TE BEGINNEN Klokgelui Muziek: "Largo e dolce" uit de fluitsonate

Nadere informatie

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van Pasen Jubilate 12 mei 2019 Wijkgemeente De Drieklank Voorbereiding Welkom en mededelingen door ouderling Moment van stilte (staande): Aanvangspsalm Psalm 100: 1 en 2 Juich Goed toe, bazuint

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM Viering 7 oktober 2018 Aanvangstijd: 10:00 uur In deze dienst worden Mattias Johannes van de Burgwal en Jasmijn Plageman gedoopt. De liturgische kleur deze zondag is groen:

Nadere informatie

liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen

liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen liturgie van de dienst op zondag 3 maart 2019 om 10.00 uur in de Protestantse Kerk te Haaksbergen m.m.v. de cantorij In deze dienst verbindt ds. Gonda Elzenga ds. Job Stein aan de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST EN PROGRAMMA

ORDE VAN DIENST EN PROGRAMMA Deel je leven Protestantse Gemeente Nuenen ORDE VAN DIENST EN PROGRAMMA voor zondag 11 september 2016 Startzondag, bij Karin en Karel van der Grinten Thema: Deel je leven Voorgangers: Pieter Flach en Christien

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

Startzondag 2018: Bevestiging en afscheid. Thema: Hij geeft!

Startzondag 2018: Bevestiging en afscheid. Thema: Hij geeft! Startzondag 2018: Bevestiging en afscheid Thema: Hij geeft! Zingen: Dank u voor deze nieuwe morgen 2. Dank U voor deze mooie aarde dank U voor sterren, maan en zon. Dank U dat U ons wilt bewaren, kracht

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Duinzichtkerk zondag 24 februari 2013 Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk deze zondagmorgen voorgangers: Ds. C. van Duinen, Ds. I. Zuurmond; ouderling

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Orde voor de verbintenis van een dienaar des Woords aan een tweede of volgende gemeente of aan een ander dienstwerk

Orde voor de verbintenis van een dienaar des Woords aan een tweede of volgende gemeente of aan een ander dienstwerk Orde voor de verbintenis van een dienaar des Woords aan een tweede of volgende gemeente of aan een ander dienstwerk In deze dienst zal N als dienaar des Woords verbonden worden aan deze gemeente/aan het

Nadere informatie

2 Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan,

2 Dit huis van hout en steen, dat lang de stormen heeft doorstaan, waar nog de wolk gebeden hangt van wie zijn voorgegaan, Oecumenische viering 10 mei 2015 Zondag Rogate Medewerkenden: Pastor Hans Schoorlemmer, verkondiging en ds. Ad van Noord, liturg Buitenkerkkoor o.l.v. Bram Gordijn André Poortman, orgel Voorbereiding Welkom

Nadere informatie

Een goed verhaal. Startdienst 2019

Een goed verhaal. Startdienst 2019 Een goed verhaal Startdienst 2019 in Dalfsen en Oudleusen Zondag 22 september 2019 Voorganger: Anco Tol / Hans Schipper Organist: Gerrit Hoving / Dik van Berkum Trompet (in Dalfsen): Karin Lautenbach Lector:

Nadere informatie

refrein - Breng ons samen, één in uw naam. Ieder is welkom hier binnen te gaan. Samen, één door de Geest; verbonden in liefde, die U aan ons geeft.

refrein - Breng ons samen, één in uw naam. Ieder is welkom hier binnen te gaan. Samen, één door de Geest; verbonden in liefde, die U aan ons geeft. Liturgie Gospeldienst Zondag 19 februari 2017 om 19:00 uur Voorganger: ds. Reinoud Koning Muziek & begeleiding: Gospelkoor Spring o.l.v. Remco Hakkert Lector: Fennie van den Broek Koster: Dimri Bruggeman

Nadere informatie

PKN Soest - Wilhelminakerk 11 januari 2015 Afscheid en Bevestiging van Ambtsdragers

PKN Soest - Wilhelminakerk 11 januari 2015 Afscheid en Bevestiging van Ambtsdragers PKN Soest - Wilhelminakerk 11 januari 2015 Afscheid en Bevestiging van Ambtsdragers Voorganger: Wim Kievit Ambtsdrager: Frederique Lucas Lector: Suze Deelen Organist: Jan Meurs Muziek: "Wie schön leuchtet

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Orde van dienst Zondag 8 juli, Vredeskapel Viering Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel deze morgen! Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtdrager van dienst: Wim van Assenbergh, Frederique Lucas Lector: Pieternel

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Orgelspel Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: lied 668 solo lied 668 - allen psalm 68 : 7 en 11 lied 668 allen Votum, bemoediging

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

Intrededienst. Ds. Annette U. Melzer. 8 januari 2017 Vloedschuurgemeente te Heteren. VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang

Intrededienst. Ds. Annette U. Melzer. 8 januari 2017 Vloedschuurgemeente te Heteren. VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang De wereld is rond en dat istie al lang De mensen zijn goed De mensen zijn slecht Maar ze gaan allen dezelfde weg Hoe langer je leeft hoe korter het duurt Je komt uit het

Nadere informatie

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Vierplek Wilhelminakerk Dienst van Schrift en Tafel 12 mei 2019 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Wim Kievit Leen Lievaart, Dênise Smit Janny Mook Terry Hamberg OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

De Eerste Dienst 18 juni 2017

De Eerste Dienst 18 juni 2017 De Eerste Dienst 18 juni 2017 Protestantse Gemeente te Heerhugowaard Voorganger: ds. Henco van Capelleveen Organist: mevr. Ina Terpstra Zang: Jeanette Klercq en Hesselina Gelling OP DE DREMPEL Welkom,

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 29 oktober 2017 VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. Dick Snijders Organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Orgelmuziek Welkomstwoord en mededelingen - Allen gaan staan

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Edam

Protestantse Gemeente Edam Protestantse Gemeente Edam Protestantse Kerk de Swaen Zondag 24 april 2016 Zoals God is er maar één! In deze dienst vieren wij de maaltijd van de Heer voorganger ds. Juup van Werkhoven- Romeijn ouderling

Nadere informatie

WILHELMINAKERK ZONDAG 26 JANUARI 2014 DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL

WILHELMINAKERK ZONDAG 26 JANUARI 2014 DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL WILHELMINAKERK ZONDAG 26 JANUARI 2014 DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Leen Lievaart / allen Organist: Theo v.d. Woude Lector: Connie Mellink Beamer: Ernst

Nadere informatie

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij Kerkgemeente Edam 30 november 2014 Groenlandkerk afbeelding: doopboom met de blaadjes van onze gedoopte kinderen in de Groenlandkerk In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Sofie van Wanrooij

Nadere informatie

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid)

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Dienstboek 256 Bekendmaking Vertegenwoordiger van de kerkenraad: Tot tweemaal toe heeft de kerkenraad u de naam bekend gemaakt van onze

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Startdienst 11 september 2016 om 9.30 uur Thema: Deel je leven -2- Welkom en mededelingen Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Zal dit een huis, een plaats zijn waar de hemel open gaat, waar Gij ons met uw eng'len

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 16 december Dienst van Schrift en Tafel. Derde Advent. Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling

ORDE VAN DIENST. Zondag 16 december Dienst van Schrift en Tafel. Derde Advent. Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling ORDE VAN DIENST Zondag 16 december 2018 Dienst van Schrift en Tafel Derde Advent Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser,

Nadere informatie

Welkom in Open Hof op zondag 12 augustus 2018 om 9.30 uur. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof op zondag 12 augustus 2018 om 9.30 uur. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen Welkom in Open Hof op zondag 12 augustus 2018 om 9.30 uur Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen O God, haast U om mij te redden O HEER, mij ter hulpe. (Psalm 70:2) Kerkelijk jaar: Het is vandaag

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Zondag 9 juni Doop van Fem Rhijnsburger en Jens van Keulen

Zondag 9 juni Doop van Fem Rhijnsburger en Jens van Keulen Zondag 9 juni 2019 Doop van Fem Rhijnsburger en Jens van Keulen Voorganger: Ds. Rianne van der Nagel-Meter Organist/Pianist: Tjeerd Kiers Protestantse Gemeente te Linschoten - Opgang en intrede Welkom

Nadere informatie

Messiaskerk Zondag 8 september 2019

Messiaskerk Zondag 8 september 2019 1 Messiaskerk Zondag 8 september 2019 Valse zekerheden en echte ankers in je leven: wat levert geloof je op? We vieren het Heilig Avondmaal De cantorij zingt onder leiding van Cees van Delft Orgelspel

Nadere informatie

Sven Twan Maarten van Kemenade

Sven Twan Maarten van Kemenade LITURGIE voor de viering van de zondagmorgendienst op 17 april 2016 in de Ontmoetingskerk te Eindhoven. In deze dienst worden gedoopt Stefanie Baljet en Sven Twan Maarten van Kemenade Eindhoven-Zuid thema:

Nadere informatie

10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg

10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg 10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg Orde van dienst waarin Lars & Emma Elisabeth van den Brink Nora Catharina Ruitenberg gedoopt zullen worden en Ernst Jan de Kruijf belijdenis van zijn geloof zal

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 5 augustus 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Jeremia, Michelangelo, Fresco, 1511, Sixtijnse Kapel voorganger orgel : ds. Guus A.V. Fröberg

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017

ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 ORDE VAN DIENST voor de Klein-Sallandse Zondag op 9 juli 2017 Deze Klein-Sallandse Zondag wordt gevierd in de vier Protestantse Gemeenten van Olst, Raalte, Wesepe en Wijhe. In Raalte wordt ds. Henriëtte

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

Muziek WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 OM TE BEGINNEN EERSTE ZONDAG NA PASEN. Welkom en mededelingen. Muziek Allen gaan staan

Muziek WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 OM TE BEGINNEN EERSTE ZONDAG NA PASEN. Welkom en mededelingen. Muziek Allen gaan staan WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 EERSTE ZONDAG NA PASEN OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Allen gaan staan Groet: Genade zij u en vrede van God, onze Vader van Christus, onze Heer Amen Bemoediging:

Nadere informatie

Uitzwaaidienst. Serve and Celebrate 30 juni 9.30 uur. Voorgangers: mevr. Dorothée van Leer en ds. Bram Bregman Muzikale begeleiding: True Colour.

Uitzwaaidienst. Serve and Celebrate 30 juni 9.30 uur. Voorgangers: mevr. Dorothée van Leer en ds. Bram Bregman Muzikale begeleiding: True Colour. Uitzwaaidienst Serve and Celebrate 30 juni 9.30 uur Voorgangers: mevr. Dorothée van Leer en ds. Bram Bregman Muzikale begeleiding: True Colour. 1 Voor de dienst speelt en zingt True Colour. Welkom door

Nadere informatie

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk?

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk? ZONDAG 17 november 2013 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Wie is arm wie is rijk? Dienst van bevestiging: mw. Aaltje Timmerman tot ouderling Eredienst. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

WITTE DONDERDAG. Bergkerk. 13 april 2017

WITTE DONDERDAG. Bergkerk. 13 april 2017 WITTE DONDERDAG Bergkerk 13 april 2017 Voorganger: ds. Martine Nijveld Ambtsdragers van dienst: Ada Hoek en Paula Zandbergen Organist: Warner Fokkens Schriftlezer: Ada Hoek Koster: Leonore Brons Bij deze

Nadere informatie

Liturgie Johanneskerk Leersum. Tweede zondag van Advent 9 december 2018

Liturgie Johanneskerk Leersum. Tweede zondag van Advent 9 december 2018 Liturgie Johanneskerk Leersum Tweede zondag van Advent 9 december 2018 Maleachi 3:20, de zon die gerechtigheid brengt.. In deze dienst wordt Jesper Sjouke Wijnveen gedoopt Voorganger Cantorij Organist

Nadere informatie

Zondag 13 december 2015

Zondag 13 december 2015 Zondag 13 december 2015 Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam Thema: Alle goeds Afscheid en bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ds. Elly Wisselink Organist: Willy Misker Werkgroep liturgisch bloemschikken ROZE

Nadere informatie

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Ate Trox, Ingrid van Veen en Johan Offringa nemen vandaag afscheid Ellie van Dijken wordt bevestigd als Ouderling-Kerkrentmeester

Nadere informatie

Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords

Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords 14 december 2008 14.30 uur Protestantse Gemeente Lexmond Voorgangers: ds. G. Nijmeijer proponent J. Visser Zingen uit: Liedboek

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP Orde van Dienst voor zondag 27 mei 2018, om 11.00 uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Afsluiting clubweekend Thema: VRIENDSCHAP Voorganger: m.m.v.: ds. Jan Hermes muziekgroepje olv. E. Röttgers

Nadere informatie

IKON radio-kerkdienst 25 jaar homohuwelijk in Vrijburg

IKON radio-kerkdienst 25 jaar homohuwelijk in Vrijburg Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 9 oktober 2011 IKON radio-kerkdienst 25 jaar homohuwelijk in Vrijburg voorganger: ds. Joost Röselaers m.m.v. Jan de Vries (lezingen), Gert van Drimmelen

Nadere informatie

Amarence en Laurens-Jan van Kooten. Anna Vogel. Zondag 13 november In deze dienst wordt de Doop bediend aan

Amarence en Laurens-Jan van Kooten. Anna Vogel. Zondag 13 november In deze dienst wordt de Doop bediend aan Protestantse Gemeente Het Anker te Zaltbommel Zondag 13 november 2016 In deze dienst wordt de Doop bediend aan Amarence en Laurens-Jan van Kooten en Anna Vogel INTREDE Woord van welkom Stil gebed Aanvangslied

Nadere informatie

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 28 juli 2019 om 9.30 uur in het Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: ds. Kasper Jager orgel: Sebastian van Hove 1 e ouderling:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 3 e zondag van Epifanie 27 januari 2013 Afscheid en (her-)bevestiging van ambtsdragers Voorganger Ouderling Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Nynke van Genderen

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank locatie De Ontmoeting Laetare Verheugt u, Dienst van Schrift en Tafel Welkom en aansteken tafelkaarsen Stil gebed Zingen aanvangslied:

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Orde van Dienst zondag 3 januari In De Hoeksteen te Hillegom

Orde van Dienst zondag 3 januari In De Hoeksteen te Hillegom Orde van Dienst zondag 3 januari 2016 In De Hoeksteen te Hillegom In- en na afloop van deze dienst nemen we afscheid van onze kosteres Gerrie Spuybroek Voorganger: Maurits de Ridder Organist: Marcel den

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk Maranathakerk 24 april 2016 ochtend KJ Liturgie Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 24 april 2016, 9.30 uur ds. K. Jonkman, Steenwijk Maranathakerk Muzikale begeleiding: Arjen Hilbers (orgel),

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april uur in de Emmaüskerk te Lewenborg PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op witte donderdag, 17 april 2014 19. 00 uur in de Emmaüskerk te Lewenborg de kinderen die catechese hebben gevolgd werken mee: Jelle Hoft Jesse Gerrits

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 3 maart Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Gert Dannenberg, diaken Henk Vonk

ORDE VAN DIENST. Zondag 3 maart Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Gert Dannenberg, diaken Henk Vonk ORDE VAN DIENST Zondag 3 maart 2019 Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Gert Dannenberg, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen dat u snel

Nadere informatie

Duinzichtkerk, zondag 5 februari e zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout

Duinzichtkerk, zondag 5 februari e zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout Duinzichtkerk, zondag 5 februari 2017 5e zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout De Bergrede Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk In deze dienst zal Pauline Kuipers worden bevestigd als

Nadere informatie

Zondag 10 maart 2019 Eerste zondag van de 40-dagentijd. Welkom in De Regenboog!

Zondag 10 maart 2019 Eerste zondag van de 40-dagentijd. Welkom in De Regenboog! Zondag 10 maart 2019 Eerste zondag van de 40-dagentijd Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Bertus Konijnenbelt Organist: Henk de Gooijer Lector: Dieneke van Hoegee

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Liturgie Kerk en Schooldienst 14 oktober 2018 Thema: vriendschap Predikant: Organist: Met medewerking van: Intrede Zingen 288: 1 ds. Bram Verduijn Anita Wubs alle kinderen en leerkrachten van Het Gebint

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 8 september 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland In deze dienst neemt Gertjan Robbemond afscheid als predikant van de

Orde van dienst zondag 8 september 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland In deze dienst neemt Gertjan Robbemond afscheid als predikant van de Orde van dienst zondag 8 september 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland In deze dienst neemt Gertjan Robbemond afscheid als predikant van de Protestantse gemeente De Open Hof. Hij zal op zondag 15 september

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 13 juli 2014 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk

Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Palmzondag Zesde zondag in de veertigdagentijd 24 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Voorganger ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Organist Frans Koning m.m.v. Drumband Edam OM TE BEGINNEN Welkom

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hooglied 2 : 8-17 4 e zondag van Pasen 26 april 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: mevr. T.R. van Genderen. diaken: J.H.

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst 29 juli in de Hervormde Gemeente den Ham met het clubkamp + van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde kerk

Liturgie voor de morgendienst 29 juli in de Hervormde Gemeente den Ham met het clubkamp + van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde kerk Liturgie voor de morgendienst 29 juli in de Hervormde Gemeente den Ham met het clubkamp + van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde kerk Thema: Grenze ( loze ) liefde Voorganger: Ouderling van dienst:

Nadere informatie

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok Zondag 29 Oktober Zondag Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok OM TE BEGINNEN Welkom Stil worden Zingen: Samen in de

Nadere informatie

THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM

THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM Op zondagmorgen 19 augustus 2018 worden in de Catharinakerk in Roden gedoopt: - Daan Albert Jakob Brugge - Tim Arie Bert Emmelkamp - Boaz Rienk Gerlof Zuidersma Organist: Ad van

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Eredienst 21 mei 2017 10:00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 462 Wet Gezang 165 Gebed Handelingen 4 : 10B - 12 Psalm 99 : 1, 4, 6, 8 >> Regenboog Preek Opwekking 733

Nadere informatie

Ga in Gods kracht. Orde van dienst

Ga in Gods kracht. Orde van dienst Orde van dienst Ga in Gods kracht In deze dienst nemen we afscheid van ambtsdragers, worden ambtsdragers (her)bevestigd en verwelkomen we een kerkrentmeester en enkele pastorale medewerkers. Maranathakerk

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 vijf broden en twee vissen Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier, Denise Smit Organist:

Nadere informatie

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest Medewerkenden Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Henk Valstar Diaken: Ineke Rhebergen Lector: Ada de

Nadere informatie

Intocht: Gezang 434. Votum & groet

Intocht: Gezang 434. Votum & groet 2 Intocht: Gezang 434 Votum & groet 2. Lof zij de Heer, Hij omringt met zijn liefde uw leven; heeft u in t licht als op adelaarsvleug len geheven. Hij die u leidt, zodat uw hart zich verblijdt, Hij heeft

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag van de Advent 1 december 2013

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag van de Advent 1 december 2013 Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 1 e zondag van de Advent 1 december 2013 Tamar door Marc Chagall (1960) Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie de Greef : Rita van

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de doopdienst op zondag 13 oktober 2019; vierde van de herfst in de Stefanuskerk te Noorddijk

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de doopdienst op zondag 13 oktober 2019; vierde van de herfst in de Stefanuskerk te Noorddijk PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de doopdienst op zondag 13 oktober 2019; vierde van de herfst in de Stefanuskerk te Noorddijk DOPELING: TYGO JOAS zoon van Johannes Damstra en Kirsten Hunnersen

Nadere informatie

Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 2 juli 2017 Hervormde Kerk te Geesteren. Ik heb je gevonden!

Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 2 juli 2017 Hervormde Kerk te Geesteren. Ik heb je gevonden! Orde van de dienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 2 juli 2017 Hervormde Kerk te Geesteren Ik heb je gevonden! De overstap wordt gemaakt door: Iris Haverkamp Julian Kokkeel Bram Kolkman Janiek

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Paasfeest met de doop van Stan van Elk. Zondag 1 april 2018 De Vloedschuur, Heteren

Paasfeest met de doop van Stan van Elk. Zondag 1 april 2018 De Vloedschuur, Heteren Paasfeest met de doop van Stan van Elk Zondag 1 april 2018 De Vloedschuur, Heteren Voorganger: ds. Annette Melzer Organist: Jaap van der Spek M.m.v. de cantorij o.l.v. Klaas-Teunis Hoefnagel Plaatje voorpagina:

Nadere informatie

Bemoediging en gebed van toenadering:

Bemoediging en gebed van toenadering: VREDESKAPEL zondag 6 oktober 2013 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds. C. van Duinen; ouderling van dienst V. van Bijlert ; diaken van dienst Th. Smit; organist Roelfien Folkersma. M.m.v.

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 19 november 2017 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Margreeth Hartman Ouderling van dienst: Arjan Grootemarsink Voorganger: ds. Kees Benard

Nadere informatie

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen

Grootletterliturgie morgendienst Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen Grootletterliturgie morgendienst 28-05-2017 Opwekking - Opwekking 733 Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 april 2019 Viering van Woord en Gebed Tweede zondag van Pasen Liturgische kleur - wit

Liturgie van zondag 28 april 2019 Viering van Woord en Gebed Tweede zondag van Pasen Liturgische kleur - wit Liturgie van zondag 28 april 2019 iering van Woord en Gebed Tweede zondag van Pasen Liturgische kleur - wit oorganger Ouderling Diaken Lector Organist Pastoor Jan de Jager Peter Hartog Els erberne Iet

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. W. Slop Kind van de zondag: Diederik Booi organist: Caroline van der Laan --------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

ds. Gerrit van Meijeren

ds. Gerrit van Meijeren Orde voor de dienst van verbintenis van ds. Gerrit van Meijeren Classispredikant Zuid-Holland Zuid Ouderling van dienst: Cor van den Hoek Diakenen: Arjo Klijnsmit en Carola Scholten Voorgangers: ds. Ilse

Nadere informatie