Energie voor ondernemers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Energie voor ondernemers"

Transcriptie

1 Energie voor ondernemers Leveringsprijzen zakelijk kleinverbruik Per 1 januari 2009

2 Energie? DELTA! Energie is van levensbelang voor uw onderneming. Het verlichten van uw bedrijfsruimtes, het functioneren van (computer) apparatuur, het binnenklimaat van uw bedrijfspand: het zijn slechts enkele toepassingen van elektriciteit en gas die aantonen dat energie van cruciaal belang is voor iedere onderneming. Over zulke belangrijke zaken maakt u graag afspraken met een energieleverancier die weet wat ondernemers beweegt. Als Zeeuws bedrijf weet DELTA als geen ander wat er bij Zeeuwse ondernemers leeft. DELTA biedt daarmee zekerheid en gemak: de cruciale factoren voor uw bedrijfsvoering zijn bij ons in goede handen. Leveringsovereenkomsten voor OndernemersStroom en OndernemersGas kunt u bij ons afsluiten met verschillende looptijden en keuze tussen vaste en variabele leveringsprijzen. Als u meerdere vestigingen door ons van energie laat voorzien maken we samen met u afspraken over de facturering. Bovendien staat de OndernemersLinq, de link tussen DELTA en de Zeeuwse ondernemers, iedere werkdag tot uw beschikking voor advies en antwoord op al uw vragen. DELTA biedt u op die manier de flexibiliteit en zekerheid waar ondernemers naar op zoek zijn. Vast of Flex Als u kiest voor vaste leveringsprijzen dan kiest u voor zekerheid en gemak. Als u uw leveringsprijzen voor 1 of voor 3 jaar vastlegt heeft dat als groot voordeel dat u gedurende een periode van 1 of 3 jaar niet naar uw leveringsprijs om hoeft te kijken. Dat biedt voordelen voor uw bedrijfsvoering. U weet namelijk waar u aan toe bent en komt niet voor verrassingen te staan. Als u kiest voor de overeenkomst 1 jaar Flex dan neemt u gedurende een periode van 1 jaar OndernemersStroom en/of OndernemersGas bij DELTA af, waarbij prijsveranderingen aan u worden doorberekend. De leveringsprijzen worden dus tussentijds aangepast: omlaag óf omhoog.

3 OndernemersStroom / OndernemersGroen Overzicht leveringsprijzen zakelijk kleinverbruik 1 januari 2009 Flex (voor 1 jaar) Vast (voor 1 jaar) Vast (voor 3 jaar) Vaste kosten Per maand 5,84 5,84 5,84 Prijs per kwh Enkeltariefmeter 0,0895 0,0895 0,0895 Dubbeltariefmeter - Normaaltariefuren 0,1045 0,1045 0, Laagtariefuren 0,0575 0,0575 0, Instappen op een leveringsovereenkomst voor 1 of 3 jaar kan tot 15 januari Vraag de OndernemersLinq naar de mogelijkheden voor uw onderneming. - Leveringsprijzen zijn exclusief 19% BTW, exclusief Energiebelasting. - De leveringsprijzen van een overeenkomst met variabele prijzen voor onbepaalde tijd zijn gelijk aan die voor 1 jaar Flex per 1 januari Per 12 maanden wordt per bedrijf waarin zich een elektriciteitsaansluiting bevindt een bedrag van 318,62 (excl. BTW)* belastingvermindering terugbetaald. In de maandelijkse voorschotten wordt hiermee reeds rekening gehouden. Op de jaarfactuur staat deze vermindering vermeld. - De normaaltariefuren gelden tijdens werkdagen van uur tot uur. De laagtariefuren gelden op werkdagen van uur tot uur, alle uren op zaterdagen, zondagen en tijdens erkende feestdagen. Deze zijn Nieuwjaarsdag, 2 e Paasdag, Koninginnedag, Hemelvaartsdag, 2 e Pinksterdag en 1 e en 2 e Kerstdag. Energiebelasting 2009 Totaal verbruik (per aansluiting, per 12 maanden) Kosten per kwh excl. BTW (19%) kwh 0,1067* kwh 0,0391* mln. kwh 0,0104* *Bedragen zijn onder voorbehoud van vaststelling door de overheid. OndernemersGas Overzicht leveringsprijzen zakelijk kleinverbruik 1 januari 2009 Flex (voor 1 jaar) Vast (voor 1 jaar) Vast (voor 3 jaar) Vaste kosten Per maand 2,50 2,50 2,50 Prijs per m 3 Gasprofiel 1 0,4365 0,4365 0,4365 Gasprofiel 2 0,4365 0,4365 0, Instappen op een leveringsovereenkomst voor 1 of 3 jaar kan tot 15 januari Vraag de OndernemersLinq naar de mogelijkheden voor uw onderneming. - Leveringsprijzen zijn exclusief 19% BTW, exclusief Energiebelasting en inclusief regionale opslag voor transport naar Zeeland. - De leveringsprijzen van een overeenkomst met variabele prijzen voor onbepaalde tijd zijn gelijk aan die voor 1 jaar Flex per 1 januari Gasprofiel 1 geldt bij een standaard jaarverbruik van minder dan m 3 en een gasmeter G4 of G6. Heeft u een grotere meter of een hoger verbruik dan geldt gasprofiel 2. - Het gemeten verbruik wordt omgerekend naar in rekening te brengen verbruik van Groningen kwaliteit door een correctie voor de calorische waarde toe te passen. Energiebelasting 2009 Totaal verbruik (per aansluiting, per 12 maanden) Kosten per m 3 excl. BTW (19%) m 3 0,1554* m 3 0,1362* *Bedragen zijn onder voorbehoud van vaststelling door de overheid.

4 Hoe komen de energieprijzen tot stand? De prijs van gas is gekoppeld aan de olieprijs. Een groot deel van onze elektriciteit wordt opgewekt in gasgestookte centrales. Veranderingen in de olieprijs werken daarom door in de gas- én elektriciteitsprijzen. De afgelopen paar maanden is de olieprijs weer gedaald. Toch stijgen de elektriciteitsprijzen nog steeds. Dat lijkt tegenstrijdig maar dat is het niet. De energie die u nu in uw onderneming verbruikt koopt DELTA, net als alle andere energiemaatschappijen, al maanden eerder in op de Europese handelsmarkt. Het gas en de elektriciteit die u in 2009 zal verbruiken werd daarom al tussen mei en november 2008 ingekocht. Toen was de olieprijs nog aanzienlijk hoger dan op dit moment. De recente daling van de olieprijs werkt daarom voor een klein gedeelte door in de energieprijzen van DELTA per 1 januari Olieprijs in 2008* (e/vat) januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober * De gemiddelde olieprijs per maand t/m oktober Welke factoren zijn nog meer van invloed op uw energiekosten? De prijs van energie is opgebouwd uit vier componenten: leveringskosten (bij gas ook regiotoeslag voor landelijk transport), netwerkkosten, meterkosten en energie belasting. Over deze componenten betaalt u 19 % BTW. In onderstaande diagrammen kunt u aflezen welk aandeel deze componenten hebben op uw totale energiekosten. Belastingen en heffingen overheid 1.430* (47%) (na vermindering met teruggave à e 379,16*) Netwerk- en meterkosten 200* (7%) Leveringskosten (46%) Belastingen en heffingen overheid 701* (36%) Netwerk- en meterkosten 137* (7%) Regionale opslag (transport naar Zeeland) 254 (13%) Leveringskosten 867 (44%) Elektriciteit Opbouw elektriciteitsrekening van een bedrijf met een verbruik van kwh per jaar (enkeltarief). Gas Opbouw gasrekening van een bedrijf met een verbruik van m 3 per jaar (Gasprofiel 1). *Bedragen zijn onder voorbehoud van vaststelling door de overheid. Welke partijen zijn verantwoordelijk voor de componenten van uw energieprijs? DELTA Comfort stelt de leveringsprijzen vast, deze zijn afhankelijk van ontwikkelingen op de handelsmarkt voor energie. DELTA Netwerkbedrijf B.V. (DNWB) bepaalt de netwerkprijzen (onder toezicht van de overheid). De overheid bepaalt de hoogte van de meterkosten, de energiebelasting en de BTW. Zij houdt toezicht op de leveringsprijzen van DNWB en controleert de leveringsprijzen van de energieleveranciers op redelijkheid. GasTerra bepaalt de hoogte van de regiotoeslag voor het transport van gas naar Zeeland. GasTerra werkt met diverse regio s waarvan Zeeland er een is. Deze publicatie is onder voorbehoud van drukfouten.

5 Multi-utility voor ondernemers Naast elektriciteit en gas levert DELTA ook andere producten aan ondernemers. Zo bieden wij onder andere analoge of digitale radio en televisie. Deze producten en diensten staan voor u overzichtelijk op één rekening. Dat is makkelijk voor uw administratie. Daarnaast bieden wij ook digitale diensten, zoals internet en telefonie onder de merknaam ZeelandNet. Kabel DELTA Kabelcomfort B.V. is uw leverancier van het radio- en tv-signaal. Volledig kabelpakket excl. BTW (19%) per maand 13,40 Kijk voor meer informatie over onze digitale diensten op onderstaande websites Breedband internet en digitale telefonie DELTA DIGITALE TV Maandbedrag Bepaling maandbedrag Uw maandbedrag wordt vastgesteld aan het begin van een verbruiksjaar. Een nieuw verbruiksjaar start nadat uw jaar factuur is opgesteld. Wij schatten op basis van de meterstanden van het afgelopen jaar en de temperatuur van de afgelopen vijf jaar (graaddagen) in hoeveel water en energie u gaat verbruiken. Dat bepaalt de hoogte van uw maandbedrag. Het maandbedrag bestaat uit twee delen. 1. Een deel dat afhankelijk is van uw verbruik: - levering van elektriciteit en gas/warmte - de kosten van water per m 3 - energie- en waterbelasting. 2. Een deel dat bepaald wordt door de vaste kosten: - meterkosten voor de huur van de meter - vaste kosten voor de levering en transport van elektriciteit, gas/warmte en water - eventuele andere producten van DELTA zoals radio en TV via de kabel, en de Serviceproducten van DELTA Comfort Service (DCS). Per 1 februari 2009 wordt uw maandbedrag aangepast aan de nieuwe leveringsprijzen.

6 Uw link met DELTA, DELTA OndernemersLinq Eén aanspreekpunt DELTA heeft voor ondernemers een eigen aanspreekpunt: de OndernemersLinq. Bij de OndernemersLinq weten we precies wat er bij ondernemers speelt en kunnen u dus snel en vakkundig van dienst zijn. Neemt u op meerdere locaties producten van ons af, dan maken wij ook graag afspraken over de facturering. De OndernemersLinq is bereikbaar per via Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar via het gratis telefoonnummer van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot uur. Natuurlijk kunt u ook een terugbelverzoek op onze website achterlaten. Wij bellen u dan terug op het moment dat het u uitkomt. Zelf regelen Natuurlijk hoeft u niet voor alle vragen contact op te nemen met de OndernemersLinq. Op onze website bieden wij de mogelijkheid om veel zaken zelf te regelen. Uw bedrijf gaat verhuizen? Wilt u uw gegevens wijzigen of wilt u een factuuroverzicht of kopie van uw jaarfactuur aanvragen? U regelt het zelf direct online wanneer het u uitkomt. Storing melden Voor het melden van elektriciteits- en gasstoringen belt u het landelijk storingsnummer: (gratis). U wordt automatisch doorgeschakeld naar de juiste netbeheerder in de regio waar u woont. Voor storingen voor water, kabel, CV-ketels, boilers en geisers belt u DELTA N.V. Poelendaelesingel 10 Postbus KA Middelburg Voor meer info bel (maandag t/m vrijdag uur)

Energie voor ondernemers

Energie voor ondernemers Energie voor ondernemers Leveringsprijzen zakelijk kleinverbruik per 1 juli 2009 www.delta.nl Energie? DELTA! Energie is van levensbelang voor uw onderneming. Het verlichten van uw bedrijfsruimtes, het

Nadere informatie

uw energie, ons aanbod

uw energie, ons aanbod uw energie, ons aanbod Prijzen voor ondernemers Per 1 juli 2008 www.delta.nl Uw energie, ons aanbod Energie is van levensbelang voor uw onderneming. Het verlichten van uw bedrijfsruimtes, het functioneren

Nadere informatie

Zo Willem Jan Zo DELTA

Zo Willem Jan Zo DELTA Zo Willem Jan Zo DELTA Leveringsprijzen zakelijk kleinverbruik per 1 januari 2013 Zo Willem Jan, zo Leendert Of u nu net als Willem Jan het hele jaar door een gezellige sfeer wilt creëren voor uw gasten

Nadere informatie

Verhuisbericht. Zodra u weet wanneer u gaat verhuizen, zet u uw huis aan met DELTA! www.delta.nl

Verhuisbericht. Zodra u weet wanneer u gaat verhuizen, zet u uw huis aan met DELTA! www.delta.nl Verhuisbericht Zodra u weet wanneer u gaat verhuizen, zet u uw huis aan met DELTA! www.delta.nl Zet uw huis aan! Op het moment dat u weet wanneer u de sleutel in handen krijgt van uw nieuwe koop- of huurwoning,

Nadere informatie

Leveringstarief. Energiebelasting

Leveringstarief. Energiebelasting TARIEVENBLAD De leveringskosten voor stroom en gas bestaan uit de leveringsprijs per kwh/m3, energiebelasting, btw, het vastrecht stroom en/of gas en bij gas de regiotoeslag. In de bevestigingsbrief vindt

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden 2006

Aanvullende voorwaarden 2006 ENERGIE Aanvullende voorwaarden 2006 Voor levering van elektriciteit, gas en warmte door DELTA Comfort B.V. aan de zakelijke kleinverbruiker www.delta.nl 1 Algemeen 1.1. Deze Aanvullende Voorwaarden zijn

Nadere informatie

Aanbod op Maat. Beter geïnformeerd en een bewustere keuze. Toelichting op

Aanbod op Maat. Beter geïnformeerd en een bewustere keuze. Toelichting op Vereniging Energie-Nederland Toelichting op Aanbod op Maat Beter geïnformeerd en een bewustere keuze In de beleidsbrief over de wetgevingsagenda STROOM aan de Tweede Kamer meldt de minister van Economische

Nadere informatie

Energie volgens Robin

Energie volgens Robin Energie volgens Robin Onduidelijk In dit boekje beschrijft Robin hoe wij werken, en voor wie! Ook bieden wij u hier een kijkje in de keuken van de Nederlandse energiemarkt. Aan de hand van veel voorkomende

Nadere informatie

Met de Energietopdeal.nl - 3 jaar Prijsvast profiteert u drie jaar lang van de zekerheid van een vaste prijs.

Met de Energietopdeal.nl - 3 jaar Prijsvast profiteert u drie jaar lang van de zekerheid van een vaste prijs. N.V. Nuon Sales Nederland Postbus 40021 (PAC RA624G), 6803 HA Arnhem de heer T.D.M. Witlox Camstrastrjitte 15 9036 MB MENAAM 9036MB15 Postadres Postbus 40021 6803 HA Arnhem Telefoon 0900 08 08 www.nuon.nl

Nadere informatie

Ennatuurlijk B.V. Datum: 5 februari 2015. Onderwerp: Vragen en antwoorden n.a.v. de informatiebijeenkomst in Helmond d.d.

Ennatuurlijk B.V. Datum: 5 februari 2015. Onderwerp: Vragen en antwoorden n.a.v. de informatiebijeenkomst in Helmond d.d. Ennatuurlijk B.V. Datum: 5 februari 2015 Onderwerp: Vragen en antwoorden n.a.v. de informatiebijeenkomst in Helmond d.d. 26 januari 2015 Contactgegevens Ennatuurlijk Telefoonnummer: 085-2734567 E-mail:

Nadere informatie

Overstappen. Waarom overstappen?

Overstappen. Waarom overstappen? Overstappen Waarom overstappen? De meeste mensen stappen over naar een andere leverancier omdat zij hier flink wat geld mee kunnen besparen. Er bestaan namelijk grote verschillen in energietarieven van

Nadere informatie

Veelgestelde vragen ACN Energy in samenwerking met energie:direct

Veelgestelde vragen ACN Energy in samenwerking met energie:direct Veelgestelde vragen ACN Energy in samenwerking met energie:direct Algemeen 1. Zijn er voorwaarden aan verbonden als ik klant wil worden van energie:direct? Ja, u dient: - uw eigen aansluiting te hebben

Nadere informatie

Aanbod op maat Wat betekent dit voor u?

Aanbod op maat Wat betekent dit voor u? Aanbod op maat Wat betekent dit voor u? www.electrabel.nl Hoofdkantoor: Electrabel Nederland n.v., Dr. Stolteweg 92, 8025 AZ Zwolle Handelsregister Zwolle 05043978 - BTW-codenr. NL 8073.42.051.B01 - Bank

Nadere informatie

Dit zijn wij En dit is wat we beloven. Informatie over: - Energiedirect.nl - Energiemarkt - Producten

Dit zijn wij En dit is wat we beloven. Informatie over: - Energiedirect.nl - Energiemarkt - Producten Dit zijn wij En dit is wat we beloven Informatie over: - Energiedirect.nl - Energiemarkt - Producten Onze klanten Ruim 700.000 consumenten in heel Nederland Ons adres Willemsplein 4, 5211 AK Den Bosch

Nadere informatie

Flex Zakelijk van T -Mobile.

Flex Zakelijk van T -Mobile. Flex Zakelijk van T -Mobile. Een flexibel abonnement voor dynamische ondernemers. Life is for sharing. Inhoud. 3 Welkom bij T-Mobile. 4 Flex Zakelijk van T-Mobile. Flex Zakelijk: bellen, sms en en internetten

Nadere informatie

Modelcontract Elektriciteit en Gas Voorbeeld

Modelcontract Elektriciteit en Gas Voorbeeld ~AANSLUITING_E_E IND ~ ~AANSLUITING_G _BE GIN~ Modelcontract Elektriciteit en Gas Voorbeeld Huismerk Energie N.V., gevestigd in Nijmegen, postbus 125, 6500 AC Nijmegen, en klant: Klantgegevens Klantnummer:

Nadere informatie

U betaalt rente voor uw hypotheek. Hoe komt deze rente tot stand?

U betaalt rente voor uw hypotheek. Hoe komt deze rente tot stand? U betaalt rente voor uw hypotheek. Hoe komt deze rente tot stand? 1 Inhoud Wat is een hypotheek precies? 3 Goed om even te weten. 6 2 Wat is een hypotheek precies? U heeft een hypotheek. Dat is een geldlening.

Nadere informatie

Informatiepakket. Wie is Freo? Freo Specialist in online lenen

Informatiepakket. Wie is Freo? Freo Specialist in online lenen fre.ifpk.01-04-15 Freo Specialist in online lenen Bij ons leent u tegen scherpe tarieven. Dit gebeurt op een eerlijke, zorgvuldige en verantwoorde manier. Met onze persoonlijke service en duidelijke voorwaarden

Nadere informatie

Bevestigingsbrief. Geachte [klant], Welkom als klant bij BAS Nederland B.V.

Bevestigingsbrief. Geachte [klant], Welkom als klant bij BAS Nederland B.V. Bevestigingsbrief Geachte [klant], Welkom als klant bij BAS Nederland B.V. Onze gegevens Naam: BAS Nederland B.V. Postadres: Rivium Oostlaan 43 Postcode: 2909 LL Plaats: Capelle aan den IJssel Telefoonnummer:

Nadere informatie

Onderzoek naar de kwaliteit van vergelijkingssites voor elektriciteit en gas op het internet

Onderzoek naar de kwaliteit van vergelijkingssites voor elektriciteit en gas op het internet Onderzoek naar de kwaliteit van vergelijkingssites voor elektriciteit en gas op het internet Den Haag, juni 2007 mr. P.M. Boezaard drs. M.M. van Liere mr. D.F.J.M. van Steenpaal (projectleider) Inhoudsopgave

Nadere informatie

De weg naar uw droomauto.

De weg naar uw droomauto. De weg naar uw droomauto. Inhoudsopgave Introductie Over ALPHERA Financial Services 2 Autofinanciering voor bedrijven ALPHERA Financial Lease 4 ALPHERA Executive Plan 4 Autofinanciering voor particulieren

Nadere informatie

Uw elektriciteit en gas in 1-2-3

Uw elektriciteit en gas in 1-2-3 s Uw elektriciteit en gas in 1-2-3 http://www.elektriciteit-123-gids.be In samenwerking met : Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Uw elektriciteit en gas in 123...3 STAP 1: Wat u moet weten...4 1. Wat?...4

Nadere informatie

Toelichting voor consumenten op de Algemene Voorwaarden

Toelichting voor consumenten op de Algemene Voorwaarden Toelichting voor consumenten op de Algemene Voorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas (versie 2013) Deze toelichting dient als een praktische uitleg van de Algemene Voorwaarden voor consumenten.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Over zonnepanelen

Veel gestelde vragen Over zonnepanelen Veel gestelde vragen In de projecten waarin we zonnepanelen plaatsen, krijgen wij verschillende vragen. In deze lijst met veel gestelde vragen hebben we de belangrijkste vragen met de bijbehorende antwoorden

Nadere informatie

Jaarnota Eneco. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op 030 7009 727.

Jaarnota Eneco. Mocht u meer vragen over de jaarnota hebben dan mag u ons uiteraard bellen op 030 7009 727. Jaarnota Eneco In dit document ziet u een voorbeeld van een jaarnota van Eneco. Bij alle termen en onderdelen die om uitleg vragen staat een cijfer genoteerd. Achterin dit document ziet u de uitleg van

Nadere informatie

Energiefactuur niet gedaald

Energiefactuur niet gedaald GAS- EN ELEKTRICITEITSTARIEVEN Energiefactuur niet gedaald K. Depoorter en V. Labarre Een vrijgemaakte markt zou een daling van het totaalbedrag op uw energiefactuur met zich mee moeten brengen. Helaas

Nadere informatie

Zonnepanelen op uw woning: veelgestelde vragen

Zonnepanelen op uw woning: veelgestelde vragen Zonnepanelen op uw woning: veelgestelde vragen Versie: augustus 2014 Atrivé Inhoud 1 Waarom zonnepanelen en wat is zonne-energie?... 4 1.1 Waarom bieden verhuurders zonnepanelen aan?... 4 1.2 Wat is zonne-energie?...

Nadere informatie

Bewust met energie omgaan. De slimme meter maakt het makkelijk

Bewust met energie omgaan. De slimme meter maakt het makkelijk Bewust met energie omgaan De slimme meter maakt het makkelijk Waarom krijg ik een slimme meter? Makkelijk en klaar voor de toekomst. Enexis brengt gas en elektriciteit van uw energieleverancier veilig

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Zonnepanelen op uw huurwoning veelgestelde vragen (door team zonnig huren)

Zonnepanelen op uw huurwoning veelgestelde vragen (door team zonnig huren) Zonnepanelen op uw huurwoning veelgestelde vragen (door team zonnig huren) Inhoud 1 Waarom zonnepanelen en wat is zonne-energie?... 4 1.1 Waarom bieden verhuurders zonnepanelen aan?... 4 1.2 Wat is zonne-energie?...

Nadere informatie