Juli. Uw bedrijfslogo hier? Van de voorzitter. Onze sponsors:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juli. Uw bedrijfslogo hier? Van de voorzitter. Onze sponsors:"

Transcriptie

1 Van de voorzitter Uw bedrijfslogo hier? Inmiddels is het vrijdag 3 juli en is er weer een drukke en zeer warme werkweek achter de rug. Een week waarin we hebben moeten besluiten om alle lessen i.v.m. warmte te annuleren. Binnen het bestuur hebben we dit via de groepsapp snel opgepakt en in overleg met technische zaken dit besluit genomen. Vervolgens is het als vereniging een uitdaging om al onze leden te bereiken. Daar we niet van iedereen de adressen hebben valt dat niet altijd mee. We doen het nu via groepsapp, Twitter, website en Facebook maar we zouden het zeer prettig vinden als we van iedereen de adressen zouden hebben. Via deze weg wil ik dan ook een oproep doen om je adres bij de ledenadministratie bekend te maken zodat wij alle leden op deze manier kunnen bereiken. Volgende week hebben we de bandexamens, een evenement waar we ook weer naar uitkijken. Het altijd weer geweldig mooi om te zien hoe jong en oud zijn best doet om de volgende stap in zijn sportcarrière te maken. De spanning op de gezichten van jong en oud is geweldig. En dan is er natuurlijk in augustus de uitwisseling met Japan. Ook hier kijken we enorm naar uit. Veertien jeugdleden in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar gaan samen met vier begeleiders naar Japan. Ze vertrekken op 20 augustus voor een uitwisseling en komen op 28 augustus weer terug. Persoonlijk heb ik zeer mooie herinneringen aan de vorige uitwisseling toen JKT gastheer was. Op dit soort momenten ervaar je dat een andere cultuur of een andere taal eigenlijk niks voorstelt. Als je bereid bent om te improviseren is er heel veel mogelijk en kun je geweldige resultaten boeken. Voor die leden die ik niet meer zie of spreek alvast een hele prettige vakantie en tot in het nieuwe sportjaar!!! Edwin van der Linden Voorzitter Judoklub Tilburg.

2 Verslag hogere danexamens Zaterdag 13 juni is Erik Faes in Wijk bij Duurstede geslaagd voor de vierde Dan judo. Daarnaast is Hans van Raak geslaagd voor de onderdelen nage-no-kata en katame-no-kata. Vorig jaar had Erik al de basis gelegd voor zijn vierde Dan door met groot succes examen te doen voor de kata s. Dit keer stond dus enkel het staande werk en het grondwerk op het programma. Erik mocht, samen met uke Niels Neumann, het spits afbijten. De zaal was nog vrij rumoerig op het moment dat Erik de mat op liep. Na de eerste worp was het echter doodstil. De technieken volgde elkaar in een hoog tempo op en Erik liet zien dat hij technisch zeer sterk is. Hierna werden nog wat combinaties en overnames gevraagd, maar ook hier had Erik een antwoord op. Het ne-waza wat volgde was ook geen probleem voor Erik. Dat Erik de felicitaties in ontvangst mocht nemen was dan ook voor niemand een verrassing. Doordat de technieken die Erik liet zien zo goed waren, was het examen ook van zeer korte duur. Zo kort zelfs dat sommige toeschouwers het examen gemist hadden. In de ochtend mocht ook Hans van Raak de mat op. Hans deed deelexamen en liet deze keer het nage-no-kata en het katame-no-kata zien. Samen met uke Tjeerd van de Put liet Hans duidelijk zien waar het binnen judo om draait. Na een paar technieken werden de pennen al neergelegd door de examinatoren en wisten de supporters eigenlijk al genoeg. Hans is geslaagd voor beide onderdelen en zal proberen om de komende examens de resterende onderdelen te behalen. Een geweldige prestatie natuurlijk van deze heren, maar gelukkig voor ons als vereniging stopt het hier niet. Hans zal, zoals gezegd, het komende jaar proberen om de overige onderdelen te behalen. Daarnaast zal Tjeerd van de Put starten met zijn vijfde Dan-examen en Niels Neumann met zijn vierde.

3 DRIE TITELS OP OOST-NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAP!! Zondag 14 juni hebben negen van onze judoka s deelgenomen aan het open Oost-Nederlandse kampioenschap kata te Doetinchem. De oogst bedraagt drie titels, drie tweede plaatsen en een derde plaats. We kunnen dus wel spreken van een zeer geslaagd toernooi voor JKT. Dat JKT uitblinkt in kata werd tijdens dit toernooi nog maar eens bevestigd. Het beste voorbeeld is misschien wel het nage-no-kata. Erik Faes en Niels Neumann werden kampioen, voor Adriano van Raak en Mike Janssen. Rick van der Linden en Bram Klaassen wisten de derde plek te bemachtigen. Het volledige podium bestond dus uit JKT-judoka s! Erika Tümmers en Peter Tümmers, tweevoudig Nederlands kampioen kodokan goshin-jutsu, lieten in Doetinchem opnieuw hun klasse zien. Met een overtuigend kata werd ook deze titel in de wacht gesleept. Bij het ju-no-kata, met Peter als tori, behaalde dit koppel een tweede plaats. Vlak achter de tweevoudig Nederlands kampioenen. Het spannends was het misschien wel bij het katame-no-kata. Peter Goossens (Shintai) is samen met Hans van Raak al jaren ongenaakbaar in Nederland in dit kata. Niels Neumann en Erik Faes laten echter zien dat ze geduchte concurrenten zijn. Dat ze sinds het NK in maart dit kata vrijwel niet meer getraind hebben weerhoudt ze er niet van om vandaag de titel te grijpen. Peter en Hans moeten dit keer dus genoegen nemen met het zilver. Een zeer geslaagde dag dus met een zeer mooi resultaat.

4 Weer twee dangraden erbij! Zaterdag 20 juni is Joeri Bodewes geslaagd voor de eerste Dan judo en Geert van Gorkom voor de tweede Dan. Joeri startte met het katame-no-kata en liet gelijk al zien dat het wel goed zat. De technieken die hierna nog werden gevraagd en de grondtechnieken die hij liet zien bevestigden dit nog maar eens. Het resultaat is dan ook alles behalve een verrassing. In slecht één maand tijd is Joeri van twee bruine banden in zowel judo als jiu-jitsu gegaan naar twee eerste Dannen in beide sporten. Een nette prestatie. Geert van Gorkom, pas sinds kort aan het trainen voor dit examen, liet zien dat hij het judo goed onder de knie heeft. Na zeer lang met bruine band rondgelopen te hebben, heeft hij in relatief korte tijd toch de eerste twee Dangraden behaald. De kata s en de technieken die Geert tentoonspreidde zijn zeker tweede Dan waardig. Het resultaat is dan ook meer dan verdiend. Ook Remco van der Aa deed examen. Hij is geslaagd voor zowel het nage-no-kata als het katame-no-kata. Daarnaast heeft hij ook het ne-waza met succes afgerond. Jammer genoeg bleken de worpen dit keer een struikelblok. Jammer, zeker gezien de trainingen voorafgaand aan het examen. Wij feliciteren Joeri en Geert met het behaalde resultaat! Ook wensen wij Remco veel succes bij het herexamen in november.

5 Kalender Wat hebt u voor werk gedaan? Schoenmaker, maar vroeger was dat heel anders. Op mijn veertiende ging ik van school en ging ik werken. Toen heb ik in de avonduren nog een opleiding gedaan. Op donderdagen werk ik meestal nog bij de schoenmaker op de Heyhoef. Wat zijn uw hobby s? Fietsen, jue de boule, vakantie houden (als ik het geld nog zou hebben) en mijn kleinkinderen Elise en Daan, dat zijn echt mijn vrienden. Naam: Mari Dingemans Geboren: 10 september 1937, Kaatsheuvel. Wonend: Tilburg, al vanaf mijn zesde. Kinderen: Ik heb twee zoons, Harold (48) en Marco (46). Harold woont in Kaatsheuvel en Marco woont in London. Waarom bent u gaan judoën? Vroeger was ik heel mager, ik kon ook nooit winnen. Toen ben ik op mijn zeventiende dus maar gaan judoën. De eerste twee of drie jaar was het wel lastig, ik was dan ook niet zo groot. Ik was nooit echt een uitblinker, maar meer een liefhebber. Tijdens mijn wedstrijdperiode noemde ze mij ook wel eens slangenmens. Kunt u ons vertellen hoe u bij JKT terecht bent gekomen? Ik ben op mijn zeventiende begonnen bij Cor van Unen, dat is nu al meer dan zestig jaar geleden, dus JKT bestond toen pas net. Ik heb ook les gehad van Jo Horsten, dat was echt een technische trainer. Daar heb ik technisch judo van geleerd. Kunt u ons misschien vertellen hoe JKT is gegroeid door de jaren heen? JKT is als vereniging heel erg gegroeid. Technisch zijn we er veel beter op geworden, dat is ook dankzij Jan van Gent, Peter en Tjeerd. Broers of zussen: Nog drie broers en vier zussen.

6 Nog een aantal keuzevragen: Ne-waza of tachi-waza? Ik vind beide leuk, maar als ik moet kiezen, dan ga ik toch voor ne-waza. Favoriete techniek? Tai-otoshi Japans eten of toch Nederlands? Ik ken geen uitgesproken Japans eten. Ik lust eigenlijk alles. Qua eten ben ik heel makkelijk. Vakantie in Nederland of daarbuiten? Het liefste buiten Nederland. Als ik het geld had, dan zou ik naar Indonesië gaan. Dat land is echt schitterend qua natuur. Is er nog iets wat je mee wilt geven aan de jeugd van nu? Als je judo doet, dan sta je sterker in de maatschappij. Je kunt beter tegen tegenslagen. En de volgende die in het licht mag staan is...! Cees van Gorkom (Die is nog bij mij komen judoën) Kalender Juli Augustus September 12 Bandexamens Irenehal Tilburg 20 Start Japan uitwisseling 28 Einde Japan uitwisseling Voor de gehele wedstrijdkalender, Klik hier!

Het afgelopen jaar. Uw bedrijfslogo hier? Van de voorzitter

Het afgelopen jaar. Uw bedrijfslogo hier? Van de voorzitter Van de voorzitter Uw bedrijfslogo hier? En dan is het half juli en komt de vakantieperiode inzicht. Vorige week waren de laatste lessen en het sportseizoen 2014- zit er dan toch weer op. Een sportseizoen

Nadere informatie

Maart. Uw bedrijfslogo hierboven? Algemene Ledenvergadering

Maart. Uw bedrijfslogo hierboven? Algemene Ledenvergadering Uw bedrijfslogo hierboven? Algemene Ledenvergadering De Algemene Ledenvergadering (ALV) is dit jaar op donderdag 26 maart. Uiterlijk deze week krijgt iedereen een brief met de tijd en plaats van de ALV.

Nadere informatie

Mei. Uw bedrijfslogo hier? Van de voorzitter. Pasfoto nodig?? Onze sponsors:

Mei. Uw bedrijfslogo hier? Van de voorzitter. Pasfoto nodig?? Onze sponsors: Uw bedrijfslogo hier? Van de voorzitter En zo ben je dan al weer een maand voorzitter van de leukste klub van Tilburg!!! De eerste bestuursvergadering al weer achter de rug en ook daar voelde het als thuis

Nadere informatie

April. Uw bedrijfslogo hier? Van de voorzitter. Klubkampioenschappen. JKT weer naar EK! Onze sponsors:

April. Uw bedrijfslogo hier? Van de voorzitter. Klubkampioenschappen. JKT weer naar EK! Onze sponsors: Uw bedrijfslogo hier? Van de voorzitter Op donderdag avond 26 maart jl. heeft de algemene ledenvergadering van JKT weer plaats gevonden. In deze vergadering zijn Niels Neuman en ikzelf toegetreden tot

Nadere informatie

Oktober. Grote Klub Actie. PR Leden Gezocht. WCG ers gezocht

Oktober. Grote Klub Actie. PR Leden Gezocht. WCG ers gezocht Grote Klub Actie Vanaf zaterdag 13 september is De Grote club Actie van start gegaan! In de week van 8 t/m 12 sept. kregen alle leden van JKT tijdens de les de intekenlijsten voor de loten uitgereikt.

Nadere informatie

Juni 2013. Woordje van het bestuur. EK Kata

Juni 2013. Woordje van het bestuur. EK Kata Woordje van het bestuur Voor veel JKT-ers komt een lang gekoesterde wens uit. De wedstrijdgroep wordt in verenigingstrainingspak gestoken. Het heeft even geduurd maar tijdens de afgelopen algemene leden

Nadere informatie

Januari. Mededeling van het bestuur. Onze sponsors:

Januari. Mededeling van het bestuur. Onze sponsors: Mededeling van het bestuur De Algemene Ledenvergadering (ALV) is dit jaar op donderdag 26 maart. Leden zullen in februari hierover nader worden geinformeerd over de tijd en plaats. Voor iedereen die een

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Mei Opening nationale sportweek

Mei Opening nationale sportweek Opening nationale sportweek Op zaterdag 20 april was er door de gemeente Tilburg de start van de nationale sportweek georganiseerd. De Nationale Sportweek vindt doorgaans de laatste week van de maand april

Nadere informatie

Sponsor Plan 2010/2011

Sponsor Plan 2010/2011 Sponsor Plan 2010/2011 Peter Tümmers en Tjeerd van de Put Nederlandse afvaardiging Nage-No-Kata en Kime-No-kata op Internationale wedstrijden Geachte heer / mevrouw, Als men het over judo heeft denken

Nadere informatie

PLJM Goossens Weth. Jonkersstraat 29 4661 EB Halsteren Tel: 06-28772961 Mail: info@sportschoolshintai.nl

PLJM Goossens Weth. Jonkersstraat 29 4661 EB Halsteren Tel: 06-28772961 Mail: info@sportschoolshintai.nl JUDO SPREEKBEURT SPORTSCHOOL SHINTAI HALSTEREN ROOSENDAAL SPORTSCHOOL SHINTAI Spreekbeurt PLJM Goossens Weth. Jonkersstraat 29 4661 EB Halsteren Tel: 06-28772961 Mail: info@sportschoolshintai.nl Judo betekend

Nadere informatie

December. 3e jaarse Kruikentoernooi 2015. Onze sponsors:

December. 3e jaarse Kruikentoernooi 2015. Onze sponsors: 3e jaarse Kruikentoernooi 2015 Op 1 februari 2015 is het zover, het 3de JKT Kruikentoernooi! Dit is een judotoernooi voor de beginnende judoka wat JKT zal organiseren en waar ook andere verenigingen uit

Nadere informatie

Er zijn dan echter wel wat zaken, die je moet weten voordat je met de voorbereidingen voor je zwarte bandexamen gaat beginnen.

Er zijn dan echter wel wat zaken, die je moet weten voordat je met de voorbereidingen voor je zwarte bandexamen gaat beginnen. D DE ZWARTE BAND DE ZWARTE BAND Gefeliciteerd, je bent nu geslaagd voor de 1 e kyu, ofwel de bruine band! Toch droom ook jij er natuurlijk van om een keer die zwarte band te dragen. Deze graduatie ligt

Nadere informatie

DAN EXAMENS Bij de dan-examens moet de kandidaat voldoen aan de dan-eisen zoals deze door de SKN zijn voorgeschreven.

DAN EXAMENS Bij de dan-examens moet de kandidaat voldoen aan de dan-eisen zoals deze door de SKN zijn voorgeschreven. DAN EXAMENS Artikel 16. Bij de dan-examens moet de kandidaat voldoen aan de dan-eisen zoals deze door de SKN zijn voorgeschreven. Artikel 17.1 De aanvraag van het danexamen dient te worden ondertekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2013-2014. Nieuwsbrief 2, oktober 2013 Hallo Jeugdleden en ouders, De eerste weken van het seizoen zijn voorbij gevlogen. Er is volop getraind. Er zijn nieuwe mijlpalen bereikt. Wedstrijddag 1

Nadere informatie

JBN-ON NIEUWSBRIEF APRIL 2018

JBN-ON NIEUWSBRIEF APRIL 2018 JBN-ON NIEUWSBRIEF APRIL 2018 Tilburg Op 10 maart streden de dames en heren in de klasse -18 jaar om het eremetaal op het NK. Zo ook Naomi Loffeld. In deze en de komende nieuwsbrieven laten we judoka s

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief nummer 6, jaargang 2016 Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief nummer 6, jaargang 2016 Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief nummer 6, jaargang 2016 Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT De periode tot aan de zomervakantie zal worden ingevuld met o.a. de trainingen, externe toernooien, de clubkampioenschappen, een ouder-kind toernooi

Nadere informatie

JUDO BOND NEDERLAND JUDO. Vaardigheidseisen Danexamen. opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.)

JUDO BOND NEDERLAND JUDO. Vaardigheidseisen Danexamen. opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.) JUDO BOND NEDERLAND Vaardigheidseisen Danexamen JUDO opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.) 1 maart 2012 -- VAARDIGHEIDSEISEN DANEXAMEN JUDO ALGEMEEN 1. Japanse nomenclatuur: Voor

Nadere informatie

JBN-ON NIEUWSFLITS 10 februari 2018 Nummer 1/ 18

JBN-ON NIEUWSFLITS 10 februari 2018 Nummer 1/ 18 JBN-ON NIEUWSFLITS 10 februari 2018 Nummer 1/ 18 DISTRICTSNIEUWS OPSTAPTOERNOOI EN APPLICATIECURSUS Op zaterdag 20 januari vond het eerste opstaptoernooi van het jaar plaats in Markelo. Vol enthousiasme

Nadere informatie

MATTENKLOPPERTJES Maart 2010, nr 3

MATTENKLOPPERTJES Maart 2010, nr 3 MATTENKLOPPERTJES Maart 2010, nr 3 Nieuws (interviews, verslag, moppen enz.) kan aangeleverd worden via: jvthag@gmail.com De mattenkloppertjes is ook te lezen op www.jvthag.nl Informatie betreft de samenwerking

Nadere informatie

Kampioenen! Nr. 8 Juni 2011. Inhoud:

Kampioenen! Nr. 8 Juni 2011. Inhoud: De laatste competitiewedstrijden zijn gespeeld en voor veel van de teams zitten de trainingen er ook al op. De tweede helft van het veldseizoen heeft veel mooie resultaten gebracht, namelijk 2 kampioenschappen,

Nadere informatie

Choku karatekids Nieuwsbrief 2 Augustus 2016

Choku karatekids Nieuwsbrief 2 Augustus 2016 Choku karatekids Nieuwsbrief 2 Augustus 2016 Beste Choku karatekids, ouder(s)/verzorger(s), In de nieuwsbrief van deze nieuwsbrief hebben onze reporters Samy en Jesse een oudere karateka geïnterviewd.

Nadere informatie

Het Funakoshi boekje

Het Funakoshi boekje 1 Het Funakoshi boekje Een boekje voor ECHTE karateka s!! 2 Intro Hallo allemaal! De maand oktober was een actieve maand voor onze clubleden. We deden een intensieve wafelverkoop en kregen een nieuwe dojo

Nadere informatie

Judo Exameneisen Judo Exameneisen Examendata

Judo Exameneisen Judo Exameneisen Examendata Judo Exameneisen Judo Exameneisen De gezamenlijke judotrainers van Dojo t Loo hebben zich gebogen over de eisen die worden gesteld aan de examenkandidaten voor het behalen van een judoband (Kyu-graad).

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief Juli 2016 Nieuwsbrief Juli 2016 Agenda Zondag 24 Juli t/m zondag 4 september Zomervakantie, er zijn geen lessen. Maandag 5 september Alle lessen starten weer! 17 september t/m 25 september Nationale Sportweek Zondag

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief nummer 5, jaargang 2016 Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief nummer 5, jaargang 2016 Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief nummer 5, jaargang 2016 Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles

Nadere informatie

Homeless World Cup Oslo

Homeless World Cup Oslo Homeless World Cup Oslo 2017 1 2 Inhoudsopgave Inleiding 5 Onderzoeksmethode 7 De voorbereiding: de trainingsdagen 8 Een sterke groep 8 De activiteiten 9 De Homeless World Cup 10 Emotionele band 10 Nieuwe

Nadere informatie

Wat is Kata? Waar komt het vandaan? Welke Judo-no-Kata zijn er? Wat kan het belang van het beoefenen zijn?

Wat is Kata? Waar komt het vandaan? Welke Judo-no-Kata zijn er? Wat kan het belang van het beoefenen zijn? Het boek bestaat uit het theoretisch werkstuk Het belang en het beoefenen van Kata en het praktische werkstuk Renraku & Renzoku Waza gezien in het licht en vanuit de Happo-no-Kuzushi voor het examen 6

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

SPREEKBEURTMAP KENPO KARATE

SPREEKBEURTMAP KENPO KARATE SPREEKBEURTMAP KENPO KARATE Wat is Kenpo Karate? Kenpo Karate is een sport voor het leren van zelfverdedigingstechnieken. We leren allemaal oefeningen om een lastige situatie of een groep te herkennen

Nadere informatie

Vlaamse Judofederatie Parantee

Vlaamse Judofederatie Parantee Vlaamse Judofederatie Parantee EXAMENPROGRAMMA G-JUDO VAN WIT TOT ZWARTE GORDEL Het programma tot en met groene gordel (3 de Kyu) wordt vrijgelaten aan de hoofdtrainer van de G judoclub. Het aanleren van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2014-2015. Nieuwsbrief 1, sept 2014 Hallo Jeugdleden en ouders, De vakantie ligt alweer twee weken achter ons. De scholen zijn begonnen en langzaam aan rolt alles weer in het bekende ritme. Zo

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018 Judovereniging Tachi

Nieuwsbrief december 2018 Judovereniging Tachi Voorwoord Beste Tachi-tijgers, ouders en verzorgers, Het wordt steeds kouder, het heeft alweer gesneeuwd en overal zijn de huizen versierd met kerstverlichting. Het nieuwe jaar staat voor de deur. Ik wil

Nadere informatie

JUDO BOND NEDERLAND. Kyu-examenrichtlijnen JUDO. opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.)

JUDO BOND NEDERLAND. Kyu-examenrichtlijnen JUDO. opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.) JUDO BOND NEDERLAND Kyu-examenrichtlijnen JUDO opgesteld door de Nationale Graden Commissie Judo (N.G.C.J.) 16 november 2000 -- KYU-EXAMENRICHTLIJNEN JUDO UITGANGSPUNTEN Indeling leerstof Bij het indelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief, Nieuwsbrief, 08-06-2016 Trapvaardigheid Op 17 en 18 mei heeft groep 8 aan het Bavo verkeersveiligheidscircuit bij voetbalvereniging Good Luck deelgenomen. De leerlingen zijn wat betreft hun fietskwaliteiten

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Eline Duin

Met vriendelijke groet, Eline Duin Hallo, Mijn naam is Shanushka La Cruz, ik ben 18 jaar en ik loop stage in groep 8a bij Thijs. Ik volg de Pabo, op de Fontys in Den Bosch. Ik geniet er enorm van om voor de klas te staan en om met kinderen

Nadere informatie

Planning tot en met december online: Bekijk nu de planning tot en met december 2017 op

Planning tot en met december online: Bekijk nu de planning tot en met december 2017 op René Smaal update december 2017: Planning tot en met december online: Bekijk nu de planning tot en met december 2017 op www.renesmaal.nl/nieuws Terugblik november De Grote Clubactie. Winnaars bekend Midden

Nadere informatie

Exameneisen Judo Shi-Sei

Exameneisen Judo Shi-Sei Exameneisen Judo Shi-Sei 24-08-2015, Poeldijk Beste Judoka( s), De examens van gele band en hoger worden vanaf heden op een andere wijze geëxamineerd. Het centrale examen wordt tweemaal per jaar afgenomen,

Nadere informatie

René Smaal update augustus 2016:

René Smaal update augustus 2016: René Smaal update augustus 2016: Bekijk nu de planning tot eind 2016 op www.renesmaal.nl/nieuws René Smaal Karate heeft nieuwe sporttassen besteld van natuurlijk Adidas. In september kunnen de kinderen

Nadere informatie

vzw Come & See- week Jump n Joy vzw - Rope skipping club Beste skippers en ouders,

vzw Come & See- week Jump n Joy vzw - Rope skipping club Beste skippers en ouders, Beste skippers en ouders, De laatste maand van ons seizoen is ingezet. Wat is de tijd toch weer voorbij gevlogen. Hopelijk heeft ieder van jullie genoten van dit springjaar en kunnen we met velen gezellig

Nadere informatie

Kinderen onder de 6 jaar kunnen een gouweleeuwtje verdienen dat op de kimono van de judogi moet worden aangebracht.

Kinderen onder de 6 jaar kunnen een gouweleeuwtje verdienen dat op de kimono van de judogi moet worden aangebracht. Indeling leerstof Bij het indelen van de leerstof is uitgegaan van de volgende punten. - De leerstof moet een voorbereiding zijn voor de examenstof voor een eerste Dan graad. - De leerstof moet worden

Nadere informatie

6.03 KYU-EXAMENRICHTLIJNEN JUDO

6.03 KYU-EXAMENRICHTLIJNEN JUDO 6.03 KYU-EXAMENRICHTLIJNEN JUDO Uitgangspunten Indeling leerstof Bij het indelen van de leerstof is uitgegaan van de volgende punten. - De leerstof moet een voorbereiding zijn voor de examenstof voor eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

Gerben: voor mijn niet, ik ben al bezig met de selectie als keepertrainer. Dus heb al wat ervaring als zelfstandig trainer.

Gerben: voor mijn niet, ik ben al bezig met de selectie als keepertrainer. Dus heb al wat ervaring als zelfstandig trainer. Interview Rene Schalken en Gerben Kuijsten We zijn alweer aanbeland bij het laatste interview van dit seizoen. Ons 1 e elftal is gepromoveerd naar de 3 e klasse en RWB 2 is na een moeilijk seizoen toch

Nadere informatie

Promotiemogelijkheden dangraden voor judoka s met een beperking

Promotiemogelijkheden dangraden voor judoka s met een beperking Promotiemogelijkheden dangraden voor judoka s met een beperking Nationale Commissie G-Judo in samenwerking met Special Needs Judo Foundation Pag. 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Over dit document...

Nadere informatie

We blijven bezig met nieuwe lesgevers op te leiden en hebben hier een heel uniek lesgeefplan voor ontwikkeld voor de jeugdleden. Later hierover meer.

We blijven bezig met nieuwe lesgevers op te leiden en hebben hier een heel uniek lesgeefplan voor ontwikkeld voor de jeugdleden. Later hierover meer. Waar staan we nu en eind van dit jaar? Op dit moment heeft René Smaal Karate 4 locaties; Zuidbroek, de Maten, Vaassen en de Pellikaan. We zin vorig jaar erg hard gegroeid juist door de extra locaties die

Nadere informatie

Voetbal Festival. Nieuws vanuit het Jeugdbestuur: Datum: 15 juli Vanaf heden zal het Jeugdbestuur. Lees gauw verder voor meer nieuws.. Pag.

Voetbal Festival. Nieuws vanuit het Jeugdbestuur: Datum: 15 juli Vanaf heden zal het Jeugdbestuur. Lees gauw verder voor meer nieuws.. Pag. Datum: 15 juli 2016 Nieuws vanuit het Jeugdbestuur: Vanaf heden zal het Jeugdbestuur 4x per jaar een nieuwsbrief versturen aan alle ouders/verzorgers van onze jeugdleden. Graag houden wij u met deze nieuwsbrief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF U.S.S.V. SIMIUS HIRCUS

NIEUWSBRIEF U.S.S.V. SIMIUS HIRCUS NIEUWSBRIEF Beste leden, Nadat in maart Portes du Soleil onveilig is gemaakt en velen van ons de sneeuw nog even hebben gezien, worden de winterse temperaturen weer ingeruild voor de warmere dagen. Degenen

Nadere informatie

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer

Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Marcel Dekker jeugdtrainer bij Wijhe 92 Contractverlenging in december is een teken van vertrouwen tussen club en trainer Ook in het seizoen 2013-2014 is Marcel Dekker als jeugdtrainer aan Wijhe 92 verbonden.

Nadere informatie

Haal je sporters in de weken

Haal je sporters in de weken Haal je sporters in de weken voor de Spelen uit hun gewone dagelijkse leven Marjolein van Unen (1963) is sinds maart 1997 in dienst van de JBN (Judo Bond Nederland). In Beijing begeleidde ze vier judoka

Nadere informatie

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar April Welkom!

Nieuwsbrief. Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar  April Welkom! Nieuwsbrief Budocentrum Junansei Voorschoten Wassenaar www.junansei.nl April 2016 Welkom! Dit is de nieuwsbrief van april 2016. Er zijn dit jaar al een aantal evenementen geweest, zoals de landelijke Aikido

Nadere informatie

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL in makkelijke taal Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Voorwoord Ik heb geen diploma s. Alles wat ik weet, heb ik in het echte leven geleerd. Ik was twaalf jaar toen

Nadere informatie

Verkoop vrienden van de grote fond NIC 2013

Verkoop vrienden van de grote fond NIC 2013 NIC KPV houdt op zondag 6 oktober een verkoop. Hier zullen onder andere duiven verkocht worden uit de eerste prijs winnaars, top vliegers en andere kampioenen. Onderstaande resultaten zijn behaald door

Nadere informatie

Eindstand in de poule: 3 e plaats. Eindstand in de poule: 2 e plaats. Eindstand in de poule: 4 e plaats. Competitie resultaten en verslagen week 18.

Eindstand in de poule: 3 e plaats. Eindstand in de poule: 2 e plaats. Eindstand in de poule: 4 e plaats. Competitie resultaten en verslagen week 18. Competitie resultaten en verslagen week 18. De laatste week alweer, de competitie is weer voorbij. Nu de jeugd nog. Het was een behoorlijk slagveld de afgelopen 2 weken voor de Veldzijde teams, alle teams

Nadere informatie

Programma judo voor kyu-graden.

Programma judo voor kyu-graden. Programma judo voor kyu-graden. Inleiding. Dit programma is in voege in de VJF sinds 1992, en is gebaseerd op de principes van de natuurlijke gevechtssituaties van jongeren zoals pootje lap en iemand rond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Abdel-Kwan Rotterdam Editie 3

NIEUWSBRIEF. Abdel-Kwan Rotterdam Editie 3 NIEUWSBRIEF Abdel-Kwan Rotterdam 30-6-2016 Editie 3 Maatschappelijk nieuws TOP OUDER Cursussen Het nationaal programma Rotterdam Zuid organiseert periodiek en in alle wijken van Rotterdam Zuid " Topouder"

Nadere informatie

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!!

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!! Het? boekje Intro Een boekje voor ECHTE karateka s!! Dit boekje is speciaal gemaakt voor onze leden van FKIB. Dus daarom vragen we ook aan onze leden voor wat hulp! Zo als je ziet heeft dit boekje nog

Nadere informatie

Maandag 26 maart Portfolio presentaties t/m 30 maart

Maandag 26 maart Portfolio presentaties t/m 30 maart obs De Phoenix Week 12-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), In de aankomende periode staan een aantal sportieve activiteiten op het programma. Het schoolschaakteam heeft afgelopen zaterdag een knappe prestatie

Nadere informatie

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5).

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). Kerst Info KERST Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). DUO-WEKEN; NEEM TOT DE KERST IEMAND MEE! In de weken tot de Kerst worden de Duo-week gehouden. De weken waarin

Nadere informatie

Bekercompetitie. Van de redactie

Bekercompetitie.   Van de redactie Van de redactie Het tafeltennisseizoen zit er alweer bijna op. De bekercompetitie is voor SVO voorbij, het dubbeltoernooi zit er ook alweer op en vanavond is alweer de laatste speelavond. Gelukkig is er

Nadere informatie

Zwemnieuws Juli Start nieuwe seizoen. Clubkampioenschappen

Zwemnieuws Juli Start nieuwe seizoen. Clubkampioenschappen Zwemnieuws Juli 2019 In deze nieuwsbrief gaan we in op de volgende onderwerpen: Start nieuwe seizoen, clubkampioenschappen, vrijwilligers gezocht!, zwemvierdaagse 2019, jaargangfinales, evaluatie landtraining,

Nadere informatie

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Nieuwsbrief 4, 3 mei 2014 Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Secretariaat: Linge 23 5172 DP Kaatsheuvel handbalschoolbrabant@gmail.com www.handbalschoolbrabant.nl Geplande activiteiten 03-05-2014

Nadere informatie

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 13 januari 2018

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 13 januari 2018 Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 13 januari 2018 Dit jaar werden de Nationale Kampioenschappen Taekwondo in Den Haag gehouden en wel op zaterdag 13 januari. Met 24 inschrijvingen was TKD Oude

Nadere informatie

Youri Verswijveren Nederlands kampioen in de Nationale Autowasbon Mazda MX5 cup 2016!

Youri Verswijveren Nederlands kampioen in de Nationale Autowasbon Mazda MX5 cup 2016! Youri Verswijveren Nederlands kampioen in de Nationale Autowasbon Mazda MX5 cup 2016! Na drie seizoenen keihard strijden, 200% inzet en nooit opgeven is het Youri Verswijveren dit jaar gelukt het Nederlands

Nadere informatie

Exameneisen Judo Shi-Sei

Exameneisen Judo Shi-Sei Exameneisen Judo Shi-Sei 24-08-2015, Poeldijk Beste Judoka( s), De examens van gele band en hoger worden vanaf heden op een andere wijze geëxamineerd. Het centrale examen wordt tweemaal per jaar afgenomen,

Nadere informatie

Reageert u niet, dan gaan we ervan uit dat u geen interesse heeft. Alle belangrijke zaken staan uiteraard ook op de site en op facebook.

Reageert u niet, dan gaan we ervan uit dat u geen interesse heeft. Alle belangrijke zaken staan uiteraard ook op de site en op facebook. VELO Ryu Ha Judo Nieuwsbrief oktober 2018 Beste judoka's van VELO Ryu Ha, Hierbij alweer de tweede nieuwsbrief van dit seizoen. Dit is de laatste versie die aan iedereen uitgedeeld wordt op papier. Wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 2-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, Dit is de tweede nieuwsbrief die jullie ontvangen van R&TC Buitenlust. Het jaar is al bijna 3 maanden oud en is er al weer het één en ander gebeurd.

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles duidelijk

Nadere informatie

JBN-ON NIEUWSFLITS 31 juli 2017 Nummer 2/ 17

JBN-ON NIEUWSFLITS 31 juli 2017 Nummer 2/ 17 JBN-ON NIEUWSFLITS 31 juli 2017 Nummer 2/ 17 DISTRICTSNIEUWS ZOMERVAKANTIE Het is alweer een tijdje geleden dat de laatste nieuwsbrief verscheen. Daarom een wat uitgebreidere versie deze keer met o.a.

Nadere informatie

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD Hallo allemaal, Het seizoen is voorbij. De AJ heeft als laatste team de hoofdprijs binnen gehaald. In deze NieuwsKrant vooral foto's van het afsluiten van een leuk seizoen. Iedereen een fijne zomerperiode.

Nadere informatie

Vrijwilligersstage JCU. Waterpolokamp 2008

Vrijwilligersstage JCU. Waterpolokamp 2008 Vrijwilligersstage JCU Waterpolokamp 2008 Student: Niels Schouten JCU2 B1 Studentnummer: 193255 Stagebegeleider vanuit organisatie: Nick Vroon Stagebegeleider vanuit school: Michel Onwezen Inhoudsopgave

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief van oktober. Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles duidelijk

Nadere informatie

Mijn boekje GOP Kinderdienst. Dit boek. is van

Mijn boekje GOP Kinderdienst. Dit boek. is van Dit boek is van Dit ben ik Zo zie ik eruit (mijn foto of tekening) Hoe gebruik ik dit boekje? Dit is mijn dagboek. Ik schrijf of teken erin wat ik wil. Uiteraard mag mijn mama, mijn papa of mijn opvanggezin

Nadere informatie

Jonghernieuwers. Lieve jonghernieuwers, beste ouders

Jonghernieuwers. Lieve jonghernieuwers, beste ouders Jonghernieuwers Lieve jonghernieuwers, beste ouders Eerst en vooral aan iedereen nog eens beste wensen en een gelukkig nieuwjaar. Het 1e semester zit er al weer op! Wij hebben eindelijk gedaan met de examens

Nadere informatie

KINDER- en JEUGDPROGRAMMA JUDO -14 JAAR Inleiding.

KINDER- en JEUGDPROGRAMMA JUDO -14 JAAR Inleiding. KINDER- en JEUGDPROGRAMMA JUDO -14 JAAR Inleiding. De praktijk heeft ons geleerd dat het klassieke onderricht in het JUDO, het volgen van het GO KYO, een zeer moeilijke opdracht is voor onze trainers.

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Voorwoord. Kijk voor actuele informatie over onze vereniging ook eens op onze website www.majuso.nl. Welkom bij Majuso en veel leesplezier.

Voorwoord. Kijk voor actuele informatie over onze vereniging ook eens op onze website www.majuso.nl. Welkom bij Majuso en veel leesplezier. Secretariaat J.L. Hendriks, De Groenling 4, 5993 HD Maasbree, 077-4651354 E-mail: info@majuso.nl Website: Voorwoord Dit boekje is bestemd voor jeugdleden en hun ouders/verzorgers en bedoeld om informatie

Nadere informatie

Miniorencircuit deel 1, dd

Miniorencircuit deel 1, dd Miniorencircuit deel 1, dd 10-10-2015 Vandaag werd het eerste deel van het miniorencircuit (voor minioren en junioren 1 en 2) gezwommen in het zwembad de Grote Koppel in Arnhem voor de jongens van jaargang

Nadere informatie

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info Voorjaars Info Van maandag 26 februari t/m 4 maart is er een Voorjaars Vakantie rooster. Kijk goed waar en wanneer we open zijn. JIU JITSU / ZELFVERDEDIGING Op woensdag- en vrijdagavond en op zaterdagochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat AN Boekel e jaargang september 2011 nr 26

Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat AN Boekel e jaargang september 2011 nr 26 Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat 74 5427 AN Boekel 0492 324508 9 e jaargang september 2011 nr 26 www.jeudebouckles.nl -------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Verslag GP toernooi Hoorn 2013

Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Op het eerste GP toernooi van 2013 is de jeugd van schaakclub Oppositie goed vertegenwoordigd. Wessel, Sanne, Lotte, Anna en Tom reizen samen met Arjen en Bastiaan op een

Nadere informatie

Dit is de nieuwsbrief van Tang Soo Do school Shi Sun. In deze editie zal ik aandacht besteden aan de volgende onderdelen:

Dit is de nieuwsbrief van Tang Soo Do school Shi Sun. In deze editie zal ik aandacht besteden aan de volgende onderdelen: Nieuwsbrief Tang Soo Do school Shi Sun Jaargang 1, nummer 2. April 2016. www.shi-sun.nl Beste lezer, Dit is de nieuwsbrief van Tang Soo Do school Shi Sun. In deze editie zal ik aandacht besteden aan de

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste schaatsliefhebber, De eerste nieuwsbrief is goed ontvangen dus de hoop is er, dat ik regelmatig wat stof binnenkrijg voor een mooi stukje in de nieuwsbrief. Een aantal van

Nadere informatie

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info Voorjaars Info Van maandag 25 februari t/m 3 maart is er een Voorjaars Vakantie rooster. Kijk goed waar en wanneer we open zijn. JIU JITSU / ZELFVERDEDIGING Op woensdag- en vrijdagavond is er JIU JITSU.

Nadere informatie

De Vreedzame school. Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar

De Vreedzame school. Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2014 2015 13 oktober 2014 De Vreedzame school Als

Nadere informatie

NAAM BEDRIJF VEENSHUTTLE 40 JAAR!! Ben jij ook in voor een feestje? Hou dan zaterdag 21 april vrij in je agenda!

NAAM BEDRIJF VEENSHUTTLE 40 JAAR!! Ben jij ook in voor een feestje? Hou dan zaterdag 21 april vrij in je agenda! NAAM BEDRIJF MINI DIGI SHUTTLE Groot nieuws! Nieuwsbrief 1 2018 Mijdrecht januari 2018 VEENSHUTTLE 40 JAAR!! Ben jij ook in voor een feestje? Hou dan zaterdag 21 april vrij in je agenda! We vieren dit

Nadere informatie

Schrijfprijs NT2 2016

Schrijfprijs NT2 2016 Schrijfprijs NT2 2016 Ontmoeten, hoe mijn wereld veranderde... Inhoud: Bladzijde 2: Verslag van de prijsuitreiking in Antwerpen. Bladzijde 3: Wie zijn onze deelnemers? Even voorstellen. Bladzijde 4: Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Kalender april en mei

Kalender april en mei obs De Phoenix Week 14-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De kinderen zijn vanaf vorige week druk bezig met hun kunstzinnige projecten. In deze nieuwsbrief leest u meer over dit project en vergeet u niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2016 Agenda

Nieuwsbrief December 2016 Agenda Nieuwsbrief December 2016 Agenda Turnen, 1e plaatsingswedstrijd 5e divisie te Winterswijk op 14 januari 2017 Turnen wedstrijdgroep Training Duiven op 22 januari 2017 09:00 Turnen, 1e plaatsingswedstrijd

Nadere informatie

DAN- EN KYU-PROMOTIEREGLEMENT JUDO

DAN- EN KYU-PROMOTIEREGLEMENT JUDO DAN- EN KYU-PROMOTIEREGLEMENT JUDO INHOUDSOPGAVE 1 Pagina: Hoofdstuk I - Algemeen... 7 Artikel 1 - Voorwaarden... 7 Artikel 2 - Registratie... 7 Artikel 3 - Nationale Graden Commissie Judo (NGCJ) en Districts

Nadere informatie

Laat even weten via of je komt! Neem je aanhang mee naar het feest? Gezellig, maar meld dit ook even in je mailtje.

Laat even weten via of je komt! Neem je aanhang mee naar het feest? Gezellig, maar meld dit ook even in je mailtje. Shuttle-Nieuws december 2017 Nieuwe aanmeldingen Afgelopen maand hebben zich bij onze vereniging de volgende nieuwe leden aangemeld: Ria van Kuijk; Maandagmiddag groep Jacqueline Couwenberg; Maandagmiddag

Nadere informatie

Les 4. De fysiotherapeut.

Les 4. De fysiotherapeut. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 4. De fysiotherapeut. Inleiding Deze les gaat over praten met de fysiotherapeut. Een man, meneer Bashir, belt de fysiotherapeut. Hij maakt een afspraak. Hij zegt

Nadere informatie