Brede School Boemerang

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brede School Boemerang"

Transcriptie

1 Visiedocument Werkplan 2013 / 2014 Brede School Boemerang Inhoud. Voorwoord Brede school? Visie Wat doen we? Werkplan Diversen Voorwoord De gemeente Moerdijk is zeer ambitieus als het om brede scholen gaat. Het doel is om van alle basisscholen brede scholen te maken. De basisschool De Boemerang en partners om haar heen hebben deze uitdaging direct opgepakt. Met hulp van het schoolbestuur en de gemeente hebben we een brede school opgericht. We gaan er samen voor zorgen dat Brede School De Boemerang een sprankelende, leerzame, veilige en actieve stip op de kaart wordt. Ons programma kent voor- en naschoolse opvang, een peuteropvang, volwassenonderwijs en een huiswerkklas. Maar ook sport, cultuur en het jongerenwerk krijgt een plaats. Schooljaar 2013 / 2014 wordt een mooi jaar! Partners van Brede School De Boemerang: - Basisschool De Boemerang - Kindercentra De Roef - Surplus Welzijn - Combinatiefunctionarissen Sport en Cultuur - CJG: Centrum Jeugd en Gezin Moerdijk Wat is een brede school? Er is geen discussie over onze focus: het kind staat centraal In Moerdijk heeft de Stuurgroep Jeugd en Onderwijs voor een omschrijving (definitie) voor De Brede School Moerdijk gezorgd. Een brede school in Moerdijk: heeft als doel de ontwikkeling van kinderen te stimuleren; met hulp van activiteiten op het gebied van zorg, opvang en verrijking; heeft aanvullend als doel leefbaarheid in kernen en wijken te stimuleren; met als uitgangspunt een gestructureerde samenwerking op basis van een visiedocument en werkplan; waarbij ouderbetrokkenheid en ook betrokkenheid vanuit kern en wijk is gerealiseerd; en waarbij wordt deelgenomen aan het lokaal Overleg Brede Scholen Moerdijk.

2 Pagina 2 Visiedocument / werkplan Brede School de Boemerang Onze visie, onze overtuiging Alle kinderen zijn de moeite waard. De brede school richt zich op optimale ontwikkelingskansen voor alle kinderen. We zetten ons in om al onze kinderen en hun ouders te bereiken en voeren hiervoor zo nodig tijdelijk een specifiek doelgroepen- en/ of achterstandenbeleid. Bindingen zijn essentieel. Kinderen binnen de brede school worden uitgedaagd om deel te nemen aan activiteiten, waardoor zij hun eigen plaats leren vinden in relatie met anderen (socialisering). Risicosituaties worden gezamenlijk aangepakt De brede school richt zich op het verminderen risicofactoren en tegelijk wil zij beschermende factoren vergroten. Ouders zijn partner Ouders zijn eerst verantwoordelijk ten aanzien van de ontwikkeling en opvoeding van hun kind(eren). De brede school biedt ouders (op verzoek) aanvullende begeleiding en te ondersteuning aan. Ook worden ouders bij de brede school organisatie betrokken. Wat doen we? Wat mag u van ons verwachten? Waar gaan we voor? We hebben drie resultaatgebieden: Samen op de djembé: leuk en leerzaam Activiteiten er worden activiteiten georganiseerd voor kinderen en hun ouders/ verzorgers; de activiteiten zijn erop gericht om de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten en hun ontwikkeling te verrijken; Samenwerking en doorlopende leerlijnen de brede school staat voor samenwerking tussen de basisschool en aanverwante instellingen zoals kinderopvang, peuterspeelzaalwerk, bibliotheek, welzijnswerk, sport en cultuur. doorlopende leerlijnen en warme overdracht tussen peuteropvang en groepen 1 en 2. Betrokkenheid en draagvlak ouderbetrokkenheid leidt tot betere leerresultaten bij de kinderen. De brede school is mede daarom gericht op draagvlak en betrokkenheid bij ouders/verzorgers (mee denken mee doen); de brede school is gericht op het stimuleren van leefbaarheid in kernen en wijken; jong en oud samen, mensen uit diverse culturen samen.

3 Werkplan 2013 / 2014 Huiswerkbegeleiding Inhoud: De ervaring leert dat kinderen tegenwoordig steeds minder begeleiding krijgen bij het maken van huiswerk vanuit de ouders. Leerkrachten zien dat kinderen vaak het huiswerk niet gemaakt hebben, vergeten zijn of geen tijd hadden. De huiswerkklas heeft als doel om kinderen te assisteren bij het maken van huiswerk en daarmee hun schoolresultaten te verhogen. Dit is goed voor de kinderen (en hun ouders) en uiteindelijk ook voor de school. Een huiswerkklas is tevens positief vanuit het perspectief van de leefbaarheid van de wijk. De huiswerkbegeleiders komen uit de wijk. Voor wie: groepen 7 en 8 van Boemerang, ook voor de BSO kinderen Door wie: vrijwilligers uit Zevenbergen met aantoonbare kwalificaties, Surplus Welzijn en basisschool De Boemerang Hoe vaak: één maal per week, maandagmiddag van tot uur, we starten eerste blok half september, daarna nog twee blokken Kosten: 1,- per keer Huiswerk: niet altijd leuk, wel heel belangrijk! Doorlopende leerlijnen: warme overdracht Inhoud: Binnen de brede school werkt de basisschool de Boemerang nauw samen met De Roef Kindercentra en in het bijzonder met kinderdagverblijf De Blokkendoos. Op de Brede school is een ruimte voor de VVE-peuteropvang De Boemeltjes (Vroeg- en Voorschoolse Educatie) en de buitenschoolse opvang De Kanga s. Samen met de peuteropvang gaan de leerkrachten van groep 1-2 een thema uitwerken, om tot nog betere afstemming te komen. De medewerkers van de Roef zorgen voor een warme overdracht naar de leraren. Dit waarborgt de doorgaande pedagogische lijn. Op de buitenschoolse opvang staat buiten spelen en beweging centraal. Beide zijn belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van het kind. Kanjerschool: Basisschool de Boemerang is sinds het voorjaar van 2013 officieel een Kanjerschool. Voor het volgen van de sociaalemotionele ontwikkeling van de kinderen en het voorkomen en aanpakken van pestgedrag wordt de Kanjermethode gebruikt. Om te zorgen voor een eenduidige aanpak zullen ook de overblijfouders en de leidsters van de Roef Kindercentra de Kanjertraining gaan volgen. Early Bird: Basisschool de Boemerang heeft in 2013 het Early Bird certificaat ontvangen. De school geeft Engels vanaf de kleuterklas. De komende schooljaren wordt gestreefd dit in samenwerking met de Roef verder uit te breiden.

4 Pagina 4 Visiedocument / werkplan Brede School de Boemerang Werkplan 2013 / Samenwerking Jongerenwerk Tune en De Boemerang Inhoud: Voor wie: Door wie: Hoe vaak: Informatievoorziening en ondersteuning vanuit het Jongerenwerk naar de basisschool. Het doel is om zoveel mogelijk kinderen te bereiken die anders misschien tussen wal en schip dreigen te vallen. Door activiteiten en straatwerk wordt vrijetijdsbesteding van jongeren ingevuld. alle kinderen van groep 4-8 van de Boemerang Jongerenwerk Tune, Surplus Welzijn Zie: Jongerenwerkactiviteiten worden in de nieuwsbrief van de school geplaatst, die elke twee weken verschijnt. Daarnaast komt de jongerenwerker één keer per jaar naar groep 8 om deze groep te voorzien van informatie. Samenwerking met Centrum voor Jeugd en Gezin Inhoud: Voor wie: Door wie: informatie en advies over opvoeden en opgroeien, zowel voor kleine als grote vragen voor (aanstaande) ouders/verzorgers, kinderen, jongeren en ieder die met deze groep te maken heeft, zowel in werk (onderwijs bijvoorbeeld) als vrijwillig (bijvoorbeeld de voetbaltrainer) medewerkers van Thebe, TWB, Surplus Welzijn, GGD, Juzt en MEE Contact: dagelijks telefonisch , per info@cjgmoerdijk.nl en op vaste inlooptijden op vaste locaties gepubliceerd op de website en op afspraak op diverse locaties in overleg met de medewerkers.

5 Naschoolse activiteiten Kunst & Cultuur In het kader van de verlengde schooldag wordt op een aantal donderdagen de onderstaande activiteiten georganiseerd in vier blokken van zes weken. De organisatie is in handen van de combinatiefunctionaris Kunst en Cultuur van de gemeente Moerdijk. Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4 Je eigen popmuziek voor groep 5, 6, 7 en 8 van 29 aug. t/m 3 okt. Je leert om je eigen popsong te maken, zowel de tekst als de muziek. Ter afsluiting is er een optreden voor ouders en/of leerlingen. Schilderen voor groep 6, 7 en 8 van 24 okt. t/m 28 nov. Met schilderen kan ieder kind uit de voeten. Het accent ligt op waarnemen en weergeven. Circus voor groep 1, 2, 3 en 4 van 9 jan. t/m 13 febr. Op passende muziek beelden de kinderen dieren en figuren van het circus uit. Technopolis voor groep 3, 4, 5 en 6 van 13 mrt. t/m 17 apr. In technopolis is alles High Tech, maar hoe zit dat eigenlijk als je er een brug wilt bouwen? Natuur en techniek worden worden op een manier onderzocht. De brede school De Boemerang is een open school Medegebruik door anderen van ruimte en faciliteiten van de brede school: Praatgroep Stichting grass organiseert oudercontactavonden bedoeld voor ouders en verzorgers van kinderen met ASS, zoals bijv. syndroom van Asperger of PDD-NOS en een normale begaafdheid. De Stichting maakt op maandagavonden gebruik van de ruimte in de Brede school. Dit vindt een keer per zes weken plaats. Muziek Het Ruimteorkest repeteert op zondag in de grote hal. Het Koor uit Zevenbergen repeteert op maandag in de hal. Cursussen Het Kellebeek college verzorgt cursussen voor volwassenen: Nederlands verbeteren, NT2/Alfa, Engels voor beginners, computerlessen, Knoppencursus: omgaan met mobieltjes, afstandsbediening.

6 Pagina 6 Visiedocument / werkplan Brede School de Boemerang Brede school: de schakel in de wijk Een brede school richt zich (ook) op het stimuleren van de leefbaarheid. De inzet is het vergroten van maatschappelijke participatie en sociale cohesie. We zien de brede school als een schakel; een vitaal draaipunt in de wijk of kern. Vooral in de kleine kernen waar steeds meer voorzieningen wegtrekken kan een brede schoolinitiatief veel betekenen voor de omgeving. Denk aan betrokkenheid van buurtverenigingen; denk aan doe-activiteiten voor kinderen en ouders; denk aan sport, cultuur en educatie. Een brede school is dé plek waar wat te halen en brengen valt (vooral) óók na schooltijd. De school is een natuurlijke sociale voorziening die kan dienen als katalysator op wijkniveau. Een school is de plek waar mensen aansluiting met anderen vinden. Een school kan ruimte faciliteren of buurtbewoners betrekken bij een schoolse activiteit. Bewoners en bewoners groepen worden gestimuleerd om zelf activiteiten te ontplooien. Onderzoek toont aan, dat mensen met name bereid zijn om te participeren en zelf verantwoordelijkheden te dragen indien hun directe woonomgeving in het geding is.. Schoon, heel en veilig zijn daarbij vaak de trefwoorden: het schoonhouden van de buurt, het samenwerken aan een veilige buurt, het creëren van goede speelplekken voor kinderen of het opstellen van straatregels om het leefklimaat te verbeteren. De brede school als voorziening; als schakel in de wijk biedt volop kansen om hierop in te spelen. Het brede school opbouwwerk wordt verzorgd door Merle Dekker van Surplus Welzijn.

7 Lekker sporten, veel bewegen; altijd goed Sinds 2011 is in de gemeente Moerdijk Jeroen Strootman als sportcoördinator actief. Zo ook op Brede school De Boemerang. Jeroen heeft als hoofdtaak het maken van verbindingen tussen sportverenigingen, de buitenschoolse opvang (BSO) en het basisonderwijs. Anders gezegd: op gebied van sport en beweging vraag en aanbod dichter bij Elkaar brengen. Het einddoel is er voor te zorgen dat de jeugd meer in aanraking komt met sport waardoor ze zich beter kan ontwikkelen. Denk hierbij aan het vergroten van het maatschappelijk rendement van sport; hst bevorderen van een gezonde leefstijl (voeding en bewegen); de preventie en bestrijding van overgewicht. Daarnaast wordt geprobeerd om de kinderen naar de sportvereniging te brengen. Tegelijk is er speciale aandacht voor het integreren van mensen met een beperking binnen de sportvereniging. Met de nieuwsbrief zal de directie u op de hoogte brengen van wat er precies wordt georganiseerd. Maak ruimte voor talent!

8 Pagina 8 Visiedocument / werkplan Brede School de Boemerang Braziliaans Slagwerk: Erg leuk, zegt Marijn Contact Brede school De Boemerang De Meeren 1 Postbus AA Zevenbergen Contactpersoon Mariette Landzaat (0168) info@basisschooldeboemerang.nl Redactie Jos Wielders, Procescoordinator Brede school Moerdijk ALP Zevenbergen Voorjaar 2012 is de Brede School Boemerang gestart met twee blokken cultuureducatie van vier weken op de verlengde schooldag. Blok 1 was Braziliaans slagwerk en blok 2 het KinderKunst-Atelier. Marijn uit groep 6 heeft het blok Braziliaans slagwerk gevolgd. Hij gaat op donderdagmiddag naar de BSO. Zijn moeder had in de nieuwsbrief gelezen dat er een activiteit op donderdag na schooltijd plaats zou starten. Samen met nog vijf andere kinderen uit groep 4, 5 en 6 heeft hij deze workshop gevolgd. Na afloop van de workshop ging hij weer naar de BSO. Doordat de BSO bij het schoolgebouw is, was het voor hem erg makkelijk om er naar toe te gaan. Voor Marijn was het slagwerk en een leuke afwisseling, omdat hij muziek maken erg leuk vindt. De docent, Joost Verbraak, had verschillende trommels bij zich, drie grote trommels, een aantal kleinere en snaartrommels. Iedere week werd op dezelfde trommels gespeeld. Er werden verschillende ritmes aangeleerd, zoals een samba en een 1 e en 2 e break. De laatste workshop kwamen de ouders en enkele leerkrachten kijken. Op de vraag of hij bij een volgende activiteit weer mee zou doen, was hij heel duidelijk: als het iets is wat ik thuis niet kan doen dan zeker, want ik vond het erg leuk. Het zou ook langer dan vier weken mogen duren. Samba Brasilia Productie De productie van dit visieplan is mogelijk gemaakt door de gemeente Moerdijk

Brede School Boemerang

Brede School Boemerang Visiedocument Werkplan 2014 / 2015 Brede School Boemerang Inhoud. Voorwoord Brede school? Visie Wat doen we? Werkplan Diversen Voorwoord De gemeente Moerdijk is zeer ambitieus als het om brede scholen

Nadere informatie

Brede School Boemerang

Brede School Boemerang Visiedocument Werkplan 2015/2016 Brede School Boemerang Inhoud. Voorwoord Brede school? Visie Wat doen we? Werkplan Diversen Voorwoord De gemeente Moerdijk is zeer ambitieus als het om brede scholen gaat.

Nadere informatie

Brede School De Boemerang

Brede School De Boemerang Visiedocument Werkplan 2012 / 2013 Brede School De Boemerang Inhoud Voorwoord Brede school? Visie Wat doen we? Werkplan Diversen Voorwoord De gemeente Moerdijk is zeer ambitieus als het om brede scholen

Nadere informatie

Brede School Boemerang

Brede School Boemerang Visiedocument Werkplan 2016/2017 Brede School Boemerang Inhoud. Voorwoord Brede school? Visie Wat doen we? Werkplan Diversen Voorwoord De gemeente Moerdijk is zeer ambitieus als het om brede scholen gaat.

Nadere informatie

Brede School Boemerang

Brede School Boemerang Visiedocument Werkplan 2017/2018 Brede School Boemerang Inhoud. Voorwoord Brede school? Visie Wat doen we? Werkplan Diversen Voorwoord De gemeente Moerdijk is zeer ambitieus als het om brede scholen gaat.

Nadere informatie

Brede School De Hoeksteen

Brede School De Hoeksteen Visiedocument Werkplan 2013 / 2014 Brede School De Hoeksteen Voorwoord Inhoud Voorwoord Brede school? Visie en overtuiging Wat doen we? Werkplan 2013/2014 Diversen De gemeente Moerdijk is zeer ambitieus

Nadere informatie

Brede School Het Bastion

Brede School Het Bastion Visiedocument Werkplan 2013 / 2014 Brede School Het Bastion Voorwoord Inhoud Voorwoord Brede school? Visie en overtuiging Wat doen we? Werkplan 2013/2014 Diversen De gemeente Moerdijk is zeer ambitieus

Nadere informatie

1. Brede scholen in Moerdijk

1. Brede scholen in Moerdijk 1. Brede scholen in Moerdijk De ambitie De gemeente Moerdijk en de drie schoolbesturen die in de gemeente actief zijn; Stichting De Waarden, Stichting Het Barlake (in 2012 hernoemd als Borgesiusstichting)

Nadere informatie

Brede School Noordhoek

Brede School Noordhoek Visiedocument Werkplan 2013 / 2014 Brede School Noordhoek Voorwoord Inhoud Voorwoord Brede school? Visie en overtuiging Wat doen we? Werkplan 2013/2014 Diversen De gemeente Moerdijk is zeer ambitieus als

Nadere informatie

Een brede Kinderopvang

Een brede Kinderopvang Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving jvangils@k-s.be Tweede Studiedag Brede School Vlaams Parlement 16 mei 2008 TOREN VAN BABEL versus DRIE PERSPECTIEVEN

Nadere informatie

Conceptvisie Brede Scholen in Sliedrecht Samenwerken & verbinden voor de jeugd

Conceptvisie Brede Scholen in Sliedrecht Samenwerken & verbinden voor de jeugd Conceptvisie Brede Scholen in Sliedrecht Samenwerken & verbinden voor de jeugd Opdrachtgever: Hans Tanis, Wethouder Onderwijs Auteurs: Hans Erkens en Diana Vonk Datum: 9 oktober 2013 Inleiding 1.1. Aanleiding

Nadere informatie

Lokaal Educatieve Agenda Breda samenvatting

Lokaal Educatieve Agenda Breda samenvatting Lokaal Educatieve Agenda Breda samenvatting LEA en partners LEA staat symbool voor de Bredase jeugd van 0 tot 23 jaar die alle kansen krijgt om een goede schoolloopbaan te doorlopen: een kind van 0 tot

Nadere informatie

Prestatie-overeenkomst subsidie peuterspeelzaal Lennisheuvel en WE- doelgroepkinderen in 2016: H. SchujjŗmşíP-^''^

Prestatie-overeenkomst subsidie peuterspeelzaal Lennisheuvel en WE- doelgroepkinderen in 2016: H. SchujjŗmşíP-^''^ Prestatie-overeenkomst subsidie peuterspeelzaal Lennisheuvel en WE- doelgroepkinderen in 2016: Activiteit; Stellers: Conny van Aarle Akkoord: Gemeente Boxtel, afd. Maatschappelijke Ontwikkeling H. Schuurman;

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang 1 Welkom! Het verhaal van Vlietkinderen gaat over veel meer dan alleen opvang. Ons verhaal gaat over ontdekken, ontwikkelen, spelen,

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 7 UITGAVE 10 17-1-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 7 UITGAVE 10 17-1-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 7 UITGAVE 10 17-1-2014 Voorleesochtend 22 januari 2014. Iedereen weet nog hoe fijn het was om als kind voorgelezen te worden. En iedereen weet dat zo de liefde

Nadere informatie

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid Op REIS met Kids2b Kids2b Kids2b is zeer verheugd dat u uw kind aan ons toevertrouwd. Wij begrijpen dat het voor S I E R u als ouder een grote stap is om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind te

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

Visie Kindcentrum Vroondaal

Visie Kindcentrum Vroondaal Visie Kindcentrum Vroondaal Daar word je wijzer van! Den Haag, mei 2017 Deze visietekst is tot stand gekomen via stuurgroepbijeenkomsten met professionals vanuit SCOH en Triodus, gesprekken met teamleden

Nadere informatie

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar Uw kind in vertrouwde handen Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar SKSG verzorgt alle vormen van professionele kinderopvang op kindercentra en bij gastouders. Voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Onze

Nadere informatie

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang

Inventarisatie van de wensen van ouders naar buitenschoolse opvang oecumenische basisschool Stellingmolen 19-21 1135 KA Edam Post: Postbus 32 1135 ZG Edam tel.: 0299-351351 fax: 0299-351352 DE TRIMARAN Dependance: Langemeerstraat 14b 1135 JE Edam tel.: 0299-323284 Inventarisatie

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Integraal Kindcentrum de Weide

Pedagogisch beleidsplan Integraal Kindcentrum de Weide Pedagogisch beleidsplan Integraal Kindcentrum de Weide Pagina 1 van 7 Pedagogisch beleidsplan IKC de Weide. Inhoudsopgave Pedagogisch beleidsplan Kindcentrum de Weide Leeuwarden Voorwoord... 3 1. Integraal

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier, peuters Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Violier... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.a Reguliere dagopvang...

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop

Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop Inhoudsopgave 1. Hoera Nederweert... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Nederweert, locatie Budschop... 3 2.1. Peuterprogramma... 3 2.1.1 Peuterprogramma

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS? Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

Intentieverklaring Brede School Boechorst te Noordwijk

Intentieverklaring Brede School Boechorst te Noordwijk Intentieverklaring Brede School Boechorst te Noordwijk Door het ondertekenen van deze intentieverklaring verklaren de hierna genoemde besturen mee te werken aan de inhoudelijke realisatie van Brede School

Nadere informatie

Werkprogramma 2013 -Samenvatting-

Werkprogramma 2013 -Samenvatting- Werkprogramma 2013 -Samenvatting- Leerdam, april 2013 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Visie Jong Leerdam 3 3. Sportieve en Gezonde School 4 4. Culturele School 6 5. Actieve Buurt 7 6. Sterke vereniging

Nadere informatie

Ontwikkeling van Brede Scholen in de gemeente Moerdijk

Ontwikkeling van Brede Scholen in de gemeente Moerdijk Ontwikkeling van Brede Scholen in de gemeente Moerdijk Verslag 2011 Bevindingen en vooruitblik 2012 Jos Wielders, procescoordinator brede school Moerdijk, in samenwerking met - Merle Dekker, opbouwwerk

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Onderwijs- en jeugdbeleid 24 september Terug naar eerste pagina

Onderwijs- en jeugdbeleid 24 september Terug naar eerste pagina Onderwijs- en jeugdbeleid 24 september 2009 Programma 1. Opening door wethouder Everink 2. Toelichting op gemeentelijk onderwijs- en jeugdbeleid Locale Educatieve Agenda (LEA) Centrum voor Jeugd en Gezin

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Maart 2015 Wat is een Peuterschool? De Peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de

Nadere informatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie Voorwoord Partou Kinderopvang Beste ouders/verzorgers, U heeft uw kind aangemeld voor een voorschool. In dit boekje vindt u alle informatie over

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis KINDEREN

&Ons Tweede Thuis KINDEREN &Ons Tweede Thuis KINDEREN & & KINDEREN Inleiding Het liefst zorg je als ouder zelf voor je kind maar soms heb je hulp nodig. Bijvoorbeeld als je kind een achterstand in de ontwikkeling of een verstandelijke,

Nadere informatie

Onderwerp voortgangsrapportage brede school ontwikkeling

Onderwerp voortgangsrapportage brede school ontwikkeling Wethouder van Onderwijs, Jeugdzaken en Sport S. Dekker Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Voorzitter van de Commissie Jeugd en Burgerschap Uw brief van Uw kenmerk Ons

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer: 6 oktober 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Kinderboekenweek Zoals al in een aparte nieuwsbrief vermeld zullen we woensdag 6 oktober a.s. om half 9 op het schoolplein een korte maar verrassende opening hebben

Nadere informatie

Herijking visie brede school 0-12 jaar Steenwijkerland

Herijking visie brede school 0-12 jaar Steenwijkerland Herijking visie brede school 0-12 jaar Steenwijkerland Evaluatie en stimulering brede school samenwerkingsnetwerk Planning Concept Ambtelijk overleg 13 maart 2012 Concept versie Pfo Luc Greven 22 maart

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

De tijden van het kind Congres De basisschool van half acht tot zeven. A.M.L. van Wieringen Voorzitter Onderwijsraad. Amersfoort, 2 november 2006

De tijden van het kind Congres De basisschool van half acht tot zeven. A.M.L. van Wieringen Voorzitter Onderwijsraad. Amersfoort, 2 november 2006 De tijden van het kind Congres De basisschool van half acht tot zeven A.M.L. van Wieringen Voorzitter Onderwijsraad Amersfoort, 2 november 2006 DE TIJDEN VAN HET KIND Inhoudsopgave Vanuit kinderen denken,

Nadere informatie

Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Sport & Bewegen

Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Sport & Bewegen Menukaart Gezonde School basisonderwijs: Sport & Bewegen School: Plaats: Locatie: Contactpersoon: Telefoonnummer: E-mailadres: Datum invullen: Inhoud: Om op een effectieve manier invulling te geven aan

Nadere informatie

Brede School Noord West

Brede School Noord West Brede School Noord West De laatste maanden voor de zomer Het duurt nog twee maanden voor de zomervakantie van start gaat en dus hebben we voor de maanden juni en juli opnieuw een naschools activiteitenprogramma

Nadere informatie

Inschrijfformulier Kidion

Inschrijfformulier Kidion Inschrijfformulier Kidion Gegevens kind 1: Gegevens kind 2: Achternaam: Achternaam: Voorvoegsels: Voorvoegsels: Voorna(a)m(en): Voorna(a)m(en): Roepnaam: Roepnaam: Geboortedatum: Geboortedatum: Geboorteplaats:

Nadere informatie

PRAAT MET DE RAAD kort verslag

PRAAT MET DE RAAD kort verslag PRAAT MET DE RAAD kort verslag Datum: 19 mei 2015 Spreker: Corine Laurant, namens Stichting Kinderen en Ouders Onderwerp: Stichting Kinderen en Ouders als gesubsidieerde instelling voor peuterspeelzalen

Nadere informatie

Impuls Brede scholen, sport en cultuur (24 september 2009)

Impuls Brede scholen, sport en cultuur (24 september 2009) (24 september 2009) Dennis Winne (Sport) en Jan Wieringa (onderwijs) www.middelburg.nl www.combinatiefuncties.nl Het kabinet wil samen met gemeenten, onderwijssector, sportsector en cultuursector tenminste

Nadere informatie

Nieuwe koers brede school

Nieuwe koers brede school bijlage bij beleidsvoorstel Brede Talentontwikkeling in de Kindcentra 28 mei 2013 Nieuwe koers brede school (november 2012) 1. Waarom een nieuwe koers? De gemeente Enschede wil investeren in de jeugd.

Nadere informatie

Wij doen veel voor de school en de school doet veel voor ons

Wij doen veel voor de school en de school doet veel voor ons 12 Sardes Speciale Editie nummer 13 juni 2012 Karin Hoogeveen (Sardes) Ouders en de Van Ostadeschool in Den Haag Wij doen veel voor de school en de school doet veel voor ons In opdracht van de gemeente

Nadere informatie

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor!

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! Verbindingen leggen en onderhouden. Dat is de belangrijkste taak van de combinatiefunctionaris.

Nadere informatie

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Inleiding De gemeente Dalfsen wil voor haar jonge inwoners een cultureel en kunstzinnig klimaat scheppen waarin zoveel

Nadere informatie

Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard

Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard INFOBULLETIN Oktober 2013 Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Hoogvliet, 26 september 2013 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard Kinderboekenweek

Nadere informatie

september Linknieuws Inhoud OPENING -- KINDCENTRUM - Opening Kindcentrum - Nieuwe leerkracht voor de Taalgroep - Centrum Jeugd & Gezin op school

september Linknieuws Inhoud OPENING -- KINDCENTRUM - Opening Kindcentrum - Nieuwe leerkracht voor de Taalgroep - Centrum Jeugd & Gezin op school + OPENING -- KINDCENTRUM september Linknieuws Sinds twee jaar zijn wij samen met Peuterwerk de Schakel (SPO) en BSO de Nieuwe Link (de Schaepskooi) bezig met de ontwikkeling van een Kindcentrum. Dankzij

Nadere informatie

1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit. 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon. 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden

1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit. 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon. 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden Pagina 1 van 5 1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden 4. Kinderopvang Friesland en talenten 5. Kinderopvang Friesland

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2015 2016 (Blok 2)

PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2015 2016 (Blok 2) PROGRAMMABOEKJE Brede school Assendelft Zuid 2015 2016 (Blok 2) Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje van de Brede School Assendelft Zuid 2015 2016, BLOK 2 (januari - mei 2016) De

Nadere informatie

VVE op het platteland biedt kansen!?

VVE op het platteland biedt kansen!? VVE op het platteland biedt kansen!? Marga Salakory m.salakory@giralisgroep.nl Anne Marie Klomp a.klomp@giralisgroep.nl Inhoud deelsessie Landelijke en regionale ontwikkelingen in VVE, onderwijs en opvang

Nadere informatie

Week van Respect. 10 tot en met 15 november 2014. Voorbeelden van activiteiten in de Week van Respect!

Week van Respect. 10 tot en met 15 november 2014. Voorbeelden van activiteiten in de Week van Respect! Week van Respect 10 tot en met 15 november 2014 Breedwijs, de Brede School in Zuid-Berghuizen organiseert rond de dag van respect op 13 november een Week van Respect. Bij respect denken we aan normen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Centrum voor Jeugd en Gezin Roosendaal

Nieuwsbrief Centrum voor Jeugd en Gezin Roosendaal Nieuws voor professionals op het gebied van opvoeden en opgroeien 10 Nieuwsbrief Centrum voor Jeugd en Gezin Roosendaal In deze nieuwsbrief vindt u als professional, informatie over de ontwikkelingen van

Nadere informatie

Leerdam, 17 februari Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam.

Leerdam, 17 februari Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam. Leerdam, 17 februari 2016. Aan het bestuur van O2A5 Dam 1 4241 BL Arkel. Betreft: aanvraag financiële ondersteuning ontwikkeling Integraal KindCentrum van 0-13 jarigen in Leerdam. Geachte toetsingscommissie,

Nadere informatie

Plan van Aanpak samen op weg naar beweging

Plan van Aanpak samen op weg naar beweging Plan van Aanpak samen op weg naar beweging 2017-2018 Mei 2017 - 2 - Inhoudsopgave 1. Sportief, Gezond & Cultureel 3 2. Meedoen & Talent 4 3. Samen & Actief 5 4. Communicatie & Organisatie 6 Inleiding We

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 6 FEBRUARI 2015 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 6 FEBRUARI 2015 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, 7 6 FEBRUARI 2015 In deze nieuwsbrief: Tevredenheisonderzoek Het nieuwe schoolplan Thema-avond: Dyslexie en Verkeer High tea op vrijdagmiddag Het Tevredenheidsonderzoek Eens

Nadere informatie

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Vijf woensdagmiddagen kunnen jongens en meiden tussen de 10 en 14 jaar op avontuur naar zichzelf. Het kind leert zichzelf

Nadere informatie

Centrum voor Jeugd en Gezin

Centrum voor Jeugd en Gezin Centrum voor Jeugd en Gezin N o v e m b e r 2 0 1 2 J a a r g an g 1, n u m m e r 2 Week van de Opvoeding voor veel ouders eerste kennismaking met het CJG Inhoud Week van de Opvoeding, terugblik Bereikbaarheid

Nadere informatie

Visie document. De Drie Musketiers Hulten

Visie document. De Drie Musketiers Hulten Visie document De Drie Musketiers Hulten 1 Inleiding De Drie Musketiers is een samenwerkingsverband tussen basisschool Gerardus Majella en peuterspeelzaal Hummeldonk(Stichting Peuterspeelzalen Muzerij).

Nadere informatie

Aanvraagformulier Uitvoeringssubsidie Back to Basics 2.0 Gemeente Goirle

Aanvraagformulier Uitvoeringssubsidie Back to Basics 2.0 Gemeente Goirle Aanvraagformulier Back to Basics 2.0 Gemeente Goirle 1. Adres- en contactgegevens Naam organisatie/vereniging: Adres: Postcode en woonplaats: Bank- of gironummer: Contactpersoon: Telefoonnummer: E-mailadres:

Nadere informatie

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS Een school met talentuitdagend onderwijs Een basisschool kiezen is moeilijk. Er is zoveel om op te letten. Is de school wat zij lijkt? Van buiten kan een schoolgebouw

Nadere informatie

Opvoeden en opgroeien doen we samen

Opvoeden en opgroeien doen we samen s a m e n met ouders Opvoeden en opgroeien doen we samen Dé brede taalschool Het Kompas Het Kompas vindt het belangrijk dat de kinderen zich welkom, veilig, gesteund en gewaardeerd voelen. Op iedere basisschool

Nadere informatie

Ouders over kindcentra

Ouders over kindcentra Ouders over kindcentra Oberon, september 2015 Wat vinden ouders eigenlijk van kindcentra? Kennen zij de gedachte achter Kindcentra2020? We besloten om het maar eens aan ze te vragen. Onderzoeksbureau Oberon

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 20-05-2016

Nieuwsbrief 15 20-05-2016 Nieuwsbrief 15 20-05-2016 Communie Komende zondag doen de kinderen van groep 4 hun Eerste Heilige Communie. Wij hopen op goed weer en wensen hen allemaal een onvergetelijke dag toe! Schoolfotograaf Het

Nadere informatie

Bestuurlijk overleg Jeugd & Onderwijs: Operatie Amersfoort Jong II 2013-2014. 9 december 2013

Bestuurlijk overleg Jeugd & Onderwijs: Operatie Amersfoort Jong II 2013-2014. 9 december 2013 Bestuurlijk overleg Jeugd & Onderwijs: Operatie Amersfoort Jong II 2013-2014 9 december 2013 Vooraf Formele bekrachtiging evaluatie doelstellingen 2013 en vaststellen doelstelling 2014 In tegenstelling

Nadere informatie

Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein

Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein Inleiding Met het aanstellen van combinatiefunctionarissen wil de overheid de samenwerking versterken tussen onderwijs, sport en cultuur.

Nadere informatie

2 Algemene doelstelling en visie

2 Algemene doelstelling en visie 2 Algemene doelstelling en visie 2.1 Algemene doelstelling De groene kikker heeft als doel huiselijke en persoonlijke kinderopvang te bieden, die optimaal tegemoet komt aan de behoeften van de kinderen.

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Conceptnotitie 22 november 2011 Brede School Moerdijk. De definitie, de resultaatgebieden en het certificaat. 1. Inleiding

Conceptnotitie 22 november 2011 Brede School Moerdijk. De definitie, de resultaatgebieden en het certificaat. 1. Inleiding Conceptnotitie 22 november 2011 Brede School Moerdijk De definitie, de resultaatgebieden en het certificaat 1. Inleiding De rijksoverheid heeft nooit formeel vastgesteld wat precies een brede school is.

Nadere informatie

De toekomst begint vandaag!

De toekomst begint vandaag! verder bouwen aan de kindcentra 0-13 s-hertogenbosch De toekomst begint vandaag! Als professionals, schoolbesturen, kinderopvangorganisaties en gemeente werken we samen aan de kindcentra 0-13 s-hertogenbosch;

Nadere informatie

amersfoort Hoe bereik ik CJG Amersfoort?

amersfoort Hoe bereik ik CJG Amersfoort? amersfoort Folder voor ouders van 0-8 jarigen Bezoekadres Heiligenbergerweg 36, 3816 AK Amersfoort T 033 47 94 000, E info@cjgamersfoort.nl I www.cjgamersfoort.nl carta U kunt binnenlopen bij CJG Amersfoort.

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Auteur: Ingeborg van der Zanden Bartels Datum: 05 januari 2015 Plaats: Kerkdriel Versie: 0.1 Pedagogisch beleidsplan BSO VillaDriel 12 april 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Tussenrapportage Dagarrangementen Kapelle

Tussenrapportage Dagarrangementen Kapelle Tussenrapportage Dagarrangementen Kapelle Datum : 21 september 2010 Van : Stuurgroep dagarrangementen Aan : College van B&W, gemeenteraad, directie/bestuur participanten INLEIDING Na een uitvoerig voortraject

Nadere informatie

Het worden andere tijden!

Het worden andere tijden! Het worden andere tijden! 1.0 Redenen voor andere schooltijden (bron: verschillende onderzoeken door scholen) Waarom zou een school willen overstappen op andere tijden? Kort gezegd gaat het erom meer rust

Nadere informatie

Intakevragenlijst ouders Datum van invullen Ingevuld door

Intakevragenlijst ouders Datum van invullen Ingevuld door Intakevragenlijst ouders Datum van invullen Ingevuld door Uw kind komt in aanmerking voor onderzoek naar lees- en spellingsproblemen. Wij willen u vragen om ten behoeve van dit onderzoek onderstaande vragenlijst

Nadere informatie

Morgen wordt alles beter, een volgende stap 8e Jaarcongres Bredeschool. Nieuwe Tijden 2012 23 mei 2012

Morgen wordt alles beter, een volgende stap 8e Jaarcongres Bredeschool. Nieuwe Tijden 2012 23 mei 2012 Morgen wordt alles beter, een volgende stap 8e Jaarcongres Bredeschool. Nieuwe Tijden 2012 23 mei 2012 Welke organisatie zijn wij? 12 scholen (13 scholen) Diversiteit: Dalton, Montessori, BAS, TOM,GIP

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Nieuwe verhoudingen Nieuwe dynamiek; Evaluatie /impuls Vensterscholen Groningen. Anita Schnieders Jur de Haan

Nieuwe verhoudingen Nieuwe dynamiek; Evaluatie /impuls Vensterscholen Groningen. Anita Schnieders Jur de Haan Nieuwe verhoudingen Nieuwe dynamiek; Evaluatie /impuls Vensterscholen Groningen Anita Schnieders Jur de Haan Sessie opzet De Vensterschool in Groningen Aanleiding voor de evaluatie Karakter van de Evaluatie

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Beste ouder(s), Zoals u weet gaan de schooltijden veranderen. Vorig jaar wees een enquête uit dat ongeveer 60 % van de ouders de voorkeur geeft aan een rooster

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 15-11-2018 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Voorstelling Op 4 december gaan de groepen

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Nederweert. Locatie Budschop

Informatiebrochure Hoera Nederweert. Locatie Budschop Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop Inhoudsopgave 1. Hoera Nederweert... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Nederweert, locatie Budschop... 3 2.1. Peuterprogramma... 3 2.1.1 Peuterprogramma

Nadere informatie

groeien doe je bij onze kinderopvang

groeien doe je bij onze kinderopvang dichtbij thuis groeien doe je bij onze Bij Impuls draait het om de persoonlijke ontwikkeling van uw kind. Om uit te groeien tot wie uw kind echt is, moet het voelen dat het welkom is. Dat het wordt gezien.

Nadere informatie

2013-2017. Actief burgerschap en sociale integratie

2013-2017. Actief burgerschap en sociale integratie 201-2017 Actief burgerschap en sociale integratie Inhoudsopgave: Kwaliteitszorg actief burgerschap en sociale integratie Visie en planmatigheid Visie Doelen Invulling Verantwoording Resultaten Risico s

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Kinderen/jeugdigen hebben hun plek in de openbare ruimte/de samenleving. Een sterk jeugd- en jongerenwerk gebaseerd op Welzijn Nieuwe Stijl

Kinderen/jeugdigen hebben hun plek in de openbare ruimte/de samenleving. Een sterk jeugd- en jongerenwerk gebaseerd op Welzijn Nieuwe Stijl Vrije Tijd 2012- Optimale ontmoetings- en De jeugd faciliteren om elkaar te ontwikkelingsmogelijkheden voor ontmoeten in de eigen omgeving kinderen en jeugdigen zodat zij hun sociale netwerken opbouwen

Nadere informatie

CJG 2013 in vogelvlucht. CJG Etten-Leur en CJG Zundert Jaarbeeld 2013

CJG 2013 in vogelvlucht. CJG Etten-Leur en CJG Zundert Jaarbeeld 2013 CJG 2013 in vogelvlucht 195 hulptrajecten op locatie 348 hulptrajecten in het onderwijs 53 hulptrajecten in de kinderopvang 8803 bezoeken aan website 260 Facebook-likes 157 Twitter-followers 95 ouders

Nadere informatie

Activiteitenfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011)

Activiteitenfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011) enfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011) De Brede School van De Kring De Vijf In samenwerking met A16 Theek5 Kinderopvang Humanitas In deze folder vindt u de activiteiten voor het

Nadere informatie

Het IKC in Linne is bedoeld voor Basisschool Triangel en Kinderopvang Echt- Susteren en Maasgouw.

Het IKC in Linne is bedoeld voor Basisschool Triangel en Kinderopvang Echt- Susteren en Maasgouw. PLAN VAN AANPAK INTEGRAAL KINDCENTRUM LINNE Het IKC in Linne is bedoeld voor Basisschool Triangel en Kinderopvang Echt- Susteren en Maasgouw. Samenwerkingspartners Stichting INNOVO: Basisschool Triangel

Nadere informatie

Samenwerking. Betrokkenheid

Samenwerking. Betrokkenheid De Missie Het Spectrum is een openbare school met een onderwijsaanbod van hoge kwaliteit. We bieden het kind betekenisvol onderwijs in een veilige omgeving. In een samenwerking tussen kind, ouders en school

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Start brede school Steenvoorde Met deze nieuwsbrief informeren wij jou als medewerker van de toekomstige brede school Steenvoorde over de voortgang van onze brede school.

Nadere informatie

Cultuureducatie in het basisonderwijs

Cultuureducatie in het basisonderwijs Cultuureducatie in het basisonderwijs Gemeente Westland Nulmeting Inleiding Teneinde aan het einde van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) vast te kunnen stellen wat de bereikte resultaten

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, juni 2012 Wat is Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Voor- en Vroegschoolse Educatie is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 2½ jaar. Sommige kinderen in die leeftijd

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Weerbaarheid Informatie voor ouders Het Centrum voor Jeugd en Gezin ondersteunt met deskundig advies, tips en begeleiding. Een centraal punt voor al je vragen over opvoeden en opgroeien, dat is handig!

Nadere informatie

Week van Respect. 10 tot en met 15 november 2014. Voorbeelden van activiteiten in de Week van Respect!

Week van Respect. 10 tot en met 15 november 2014. Voorbeelden van activiteiten in de Week van Respect! Week van Respect 10 tot en met 15 november 2014 Breedwijs, de Brede School in Zuid-Berghuizen organiseert rond de dag van respect op 13 november een Week van Respect. Bij respect denken we aan normen en

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr februari 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr februari 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 21 7 februari 2019 BIJLAGEN 21-01 Informatie over Peutergym 21-02 Nieuwsbrief Centrum Jeugd en Gezin als je kind verliefd is 21-03 Informatie over Jeugdfonds Sport

Nadere informatie

Sportief. Hoogeveen. Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015!

Sportief. Hoogeveen. Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015! Sportief Hoogeveen Sport JIJ ook? Wij zeggen: Het beste sportinitiatief van Nederland 2014-2015! 1 De Hoogeveense sportfunctionarissen hebben in 2013 het project Sport JIJ ook? opgezet. Sport JIJ ook?

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 16 september 2015 nr. 03

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 16 september 2015 nr. 03 Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 20 Wekelijkse nieuwsbrief 16 september 2015 nr. 03 NIEUWS VAN DE DIRECTIE Drukke

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, november 2012 Voorschoolse voorzieningen Ommen Peuterontwikkeling in Ommen; in het belang van peuters Uw kind gaat naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf

Nadere informatie