ISOCAB Treurnietstraat 10 B-8531 HARELBEKE (Bavikhove) België

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ISOCAB Treurnietstraat 10 B-8531 HARELBEKE (Bavikhove) België"

Transcriptie

1 Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2007-Efectis-R0746 [Rev. 1] Brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 van onbelaste scheidingswanden, vloer-/plafonden dakconstructies, opgebouwd uit sandwichpanelen, type DECAROC 50F W of DECAROC 75F W Efectis Nederland BV Centrum voor Brandveiligheid Lange Kleiweg 5 Postbus CB Rijswijk T F E Datum Februari 2008 Auteur(s) Dr. Ir. G. van den Berg A.J. Lock Aantal pagina's 12 Aantal bijlagen - Opdrachtgever Treurnietstraat 10 B-8531 HARELBEKE (Bavikhove) België Projectnaam brandwerendheid onbelaste wand-, vloer-/plafond- en dakconstructies Projectnummers Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, foto-kopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van Efectis. Indien dit rapport in opdracht werd uitgevoerd, wordt voor de rechten en verplichtingen van opdrachtgever en opdrachtnemer verwezen naar de Algemene Voorwaarden voor onderzoeksopdrachten aan TNO, dan wel de betreffende terzake tussen de partijen gesloten overeenmkomst. Het ter inzage geven van het Efectis-rapport aan direct belang-hebbenden is toegestaan Efectis Nederland BV: een TNO bedrijf Dit rapport wordt uitgebracht door het TNO bedrijf Efectis Nederland BV (voorheen TNO Centrum voor Brandveiligheid). TNO heeft besloten, ingegeven door de internationale marktontwikkelingen en klantvragen, samenwerking te zoeken met twee Europese Egolf partners, eveneens met tientallen jaren ervaring in de brandveiligheid: het Noorse Sintef/NBL en het Franse CTICM, om zodoende via schaalvergroting een breder pakket aan diensten en faciliteiten van een hoge kwaliteit aan te kunnen bieden. Daartoe zijn de brandveiligheidsactiviteiten van de betrokken instanties geprivatiseerd en in deze samenwerking gebracht. Bij TNO heeft dat beslag gekregen doordat m.i.v. 1 juli 2006, de activiteiten van het voormalige TNO Centrum voor Brandveiligheid zijn ondergebracht in Efectis Nederland BV.

2 2 / 12 Inhoudsopgave 1 Introductie Beoordelingsbasis Nummer en datum van dit Efectis rapport Testresultaten CTICM rapport 05-G-330 d.d CTICM rapport 05-V-368 d.d WarringtonfireGent rapport Nr A d.d WarringtonfireGent rapport Nr A d.d Efectis France rapport 07-V-001 d.d Beoordeling Conclusies Niet-dragende wandconstructies minuten brandwerendheid in de zin van NEN 6069: minuten brandwerendheid in de zin van NEN 6069: minuten brandwerendheid in de zin van NEN 6069: minuten brandwerendheid in de zin van NEN 6069: Dak- en vloer-/plafondconstructies minuten brandwerendheid in de zin van NEN 6069:

3 3 / 12 1 Introductie In opdracht van te Harelbeke (Bavikhove) in België heeft Efectis Nederland (voorheen TNO Centrum voor Brandveiligheid) een beoordeling uitgevoerd van testresultaten die zijn behaald in onafhankelijke laboratoria in Frankrijk en België. Het betreft verschillende wand-, vloer-/plafond- en dakconstructies. De brandproeven zijn uitgevoerd volgens de hiervoor geldende Europese beproevingsnorm. De beoordeling is uitgevoerd op basis van de Nederlandse norm NEN 6069:2005 in samenhang met EN (onbelaste wandconstructies), EN (onbelaste dak- en vloer-/plafondconstructies). 2 Beoordelingsbasis heeft de volgende testrapporten aan Efectis NL aangeleverd: CTICM rapport 05-G-330 d.d ; CTICM rapport 05-V-368 d.d ; WarringtonfireGent rapport Nr A d.d ; WarringtonfireGent rapport Nr A d.d ; Efectis France rapport 07-V-001 d.d Nummer en datum van dit Efectis rapport Februari 2008; 2007-Efectis-R00746 [Rev. 1]. Dit rapport is een revisie van het Efectis rapport met nummer 2007-Efectis-R0746 d.d. oktober Deze eerste revisie betreft een toevoeging aan de conclusie voor wat betreft 100 mm dikke panelen. 4 Testresultaten 4.1 CTICM 1 rapport 05-G-330 d.d Dit rapport beschrijft de resultaten van een brandproef die is uitgevoerd op een nietdragende wandconstructie opgebouwd uit DECAROC 75F W sandwich panelen. De afmetingen van het proefstuk waren ca x 4000 mm (breedte x hoogte). De panelen waren als volgt opgebouwd: gegalvaniseerde staalplaat (staaldikte 0,6 mm), voorzien van polyester coating; vulling van minerale wol, dikte 120 mm, volumieke massa ca. 120 kg/m 3 ; 1 Evenals TNO Centrum voor Brandveiligheid (wat is overgegaan in Efectis Nederland BV), heeft ook het Franse CTICM met ingang van 1 juli 2006 de activiteiten voorgezet onder de Efectis naam.

4 4 / 12 verlijmd middels polyurethaan-lijm; werkende breedte van de panelen: 1170 mm. De panelen waren horizontaal gemonteerd m.b.v. hoekijzers 40 x 80 x 6 mm. Aan de boven- en onderzijde van het proefstuk waren de panelen vrij, d.w.z. niet bevestigd aan het beproevingsframe. In de aansluiting tussen de panelen onderling waren 2 stuks water- en winddichte afdichtingprofielen aangebracht, type Salamander Blocoland, 8 x 8 mm. De onderlinge verbindingen waren niet geschroefd. De brandproef werd uitgevoerd volgens EN Het proefstuk werd gedurende 134 minuten verhit volgens de standaard brandkromme. Gedurende deze verhitting voldeed het proefstuk aan: het criterium vlamdichtheid gedurende 97 minuten het criterium thermische isolatie gedurende 97 minuten. De maximale uitbuiging van het proefstuk tijdens de brandproef bedroeg ca. 80 mm. Op basis van deze testgegevens is een classificatie volgens EN gegeven van EI90 en EW90. Door Efectis France is ten opzichte van de geteste constructie nog een uitbreiding op deze EI90 en EW90 classificatie gegeven voor: een maximale overspanning van de panelen van 6 meter; montage van de panelen tegen een beschermde staalconstructie; en montage van de panelen aan twee onafhankelijke staalconstructies aan weerszijden van de scheidingswand, waarbij de panelen zijn bevestigd m.b.v. smeltankers. 4.2 CTICM rapport 05-V-368 d.d Dit rapport beschrijft de resultaten van een brandproef die is uitgevoerd op een nietdragende wandconstructie opgebouwd uit DECAROC 75F W sandwich panelen. De afmetingen van het proefstuk waren ca x 3000 mm (breedte x hoogte). De panelen waren als volgt opgebouwd: gegalvaniseerde staalplaat (staaldikte 0,6 mm), voorzien van polyester coating; vulling van minerale wol, dikte 120 mm, volumieke massa ca. 120 kg/m 3 ; verlijmd middels polyurethaan-lijm; werkende breedte van de panelen: 1170 mm. De panelen waren vertikaal gemonteerd m.b.v. hoeklijnen 60 x 60 x 0,6 mm. Aan één van de verticale zijden van het proefstuk was het paneel vrij, d.w.z. niet bevestigd aan het beproevingsframe. In de aansluiting tussen de panelen onderling waren 2 stuks water- en winddichte afdichtingprofielen aangebracht, type Salamander Blocoland, 8 x 8 mm. De onderlinge verbindingen waren niet geschroefd.

5 5 / 12 De brandproef werd uitgevoerd volgens EN Het proefstuk werd gedurende 134 minuten verhit volgens de standaard brandkromme. Gedurende deze verhitting voldeed het proefstuk aan: het criterium vlamdichtheid gedurende 97 minuten het criterium thermische isolatie gedurende 97 minuten. De maximale uitbuiging van het proefstuk tijdens de brandproef bedroeg ca. 100 mm. Op basis van deze testgegevens is een classificatie volgens EN gegeven van EI90 en EW90. Door Efectis France is ten opzichte van de geteste constructie nog een uitbreiding op deze EI90 en EW90 classificatie gegeven voor: een maximale overspanning van de panelen van 6 meter; montage van de panelen tegen een beschermde staalconstructie; en montage van de panelen aan twee onafhankelijke staalconstructies aan weerszijden van de scheidingswand, waarbij de panelen zijn bevestigd m.b.v. smeltankers. 4.3 WarringtonfireGent rapport Nr A d.d Dit rapport beschrijft de resultaten van een brandproef die is uitgevoerd op een nietdragende wandconstructie opgebouwd uit DECAROC 50F W sandwich panelen. De afmetingen van het proefstuk waren ca x 3000 mm (breedte x hoogte). De panelen waren als volgt opgebouwd: gegalvaniseerde staalplaat (staaldikte 0,5 mm), voorzien van polyester coating; vulling van minerale wol, dikte 120 mm, volumieke massa ca. 115 kg/m 3 ; verlijmd middels polyurethaan-lijm; werkende breedte van de panelen: 1170 mm. De panelen waren vertikaal gemonteerd m.b.v. hoeklijnen 60 x 60 x 0,6 mm. Aan één van de verticale zijden van het proefstuk was het paneel vrij, d.w.z. niet bevestigd aan het beproevingsframe. In de aansluiting tussen de panelen onderling waren geen afdichtingprofielen aangebracht. De onderlinge verbindingen tussen de panelen waren niet geschroefd. De brandproef werd uitgevoerd volgens EN Het proefstuk werd gedurende 240 minuten verhit volgens de standaard brandkromme. Gedurende deze verhitting voldeed het proefstuk aan: het criterium vlamdichtheid gedurende de gehele beproeving het criterium thermische isolatie gedurende 111 minuten. De maximale uitbuiging van het proefstuk tijdens de brandproef bedroeg ca. 70 mm. De thermische isolatie van 111 minuten is het gevolg van een uitzonderlijke situatie. Dit heeft Efectis NL geconcludeerd op basis van de testgegevens die zijn verzameld in een andere brandproef op dit zelfde type paneel (van dezelfde dikte). Zie hiervoor de

6 6 / 12 beschrijving in paragraaf 4.4. Op grond van die aanvullende informatie kan de constructie een classificatie volgens EN worden gegeven van EI WarringtonfireGent rapport Nr A d.d Dit rapport beschrijft de resultaten van een brandproef die is uitgevoerd op een nietdragende dakconstructie opgebouwd uit DECAROC 50F W sandwich panelen. De afmetingen van het proefstuk waren ca x 5000 mm (breedte x lengte). De panelen waren als volgt opgebouwd: gegalvaniseerde staalplaat (staaldikte 0,5 mm), voorzien van polyester coating; vulling van minerale wol, dikte 120 mm, volumieke massa ca. 115 kg/m 3 ; verlijmd middels polyurethaan-lijm; werkende breedte van de panelen: 1170 mm. De panelen waren gemonteerd m.b.v. hoeklijnen 60 x 60 x 0,6 mm. De panelen waren gemonteerd met hun overspanning in de lange richting (t.w. ca. 5 meter). Aan één van de lange zijden van het proefstuk was het paneel vrij, d.w.z. niet bevestigd aan het beproevingsframe. Op de constructie was geen mechanische belasting aangebracht. In de aansluiting tussen de panelen onderling waren geen afdichtingprofielen aangebracht. De onderlinge verbindingen tussen de panelen waren aan de bovenzijde geschroefd m.b.v. gegalvaniseerd, stalen schroeven, Ø3,2 x 38 mm, h.o.h. afstand ca. 500 mm. De brandproef werd uitgevoerd volgens EN (alhoewel er geen mechanische belasting op het proefstuk was aangebracht). Het proefstuk werd gedurende 196 minuten verhit volgens de standaard brandkromme. Gedurende deze verhitting voldeed het proefstuk aan: het criterium vlamdichtheid gedurende de gehele beproeving het criterium thermische isolatie gedurende 173 minuten. De maximale uitbuiging van het proefstuk tijdens de brandproef bedroeg ca. 60 mm. Op basis van deze testgegevens is een classificatie volgens EN gegeven van EI 120. Tevens is op basis van de testgegevens uit rapport met nr A een aanvullende beoordeling uitgevoerd voor de brandproef beschreven in het rapport met nr A. In beide brandproeven betreffen het hetzelfde type en dikte panelen. In de brandproef zoals beschreven in het rapport met nr A is de thermische isolatie op 111 minuten gesteld. Na verduidelijking door concludeert Efectis NL dat dit falen een uitzonderlijke situatie betreft, en dat voor dit type paneel, de thermische isolatie op ten minste 120 minuten gesteld mag worden op grond van testrapport met nr A (zie hiervoor de classificatie die is gegeven aan het eind van paragraaf 4.3).

7 7 / Efectis France rapport 07-V-001 d.d Dit rapport beschrijft de resultaten van een brandproef die is uitgevoerd op een nietdragende wandconstructie opgebouwd uit DECAROC 50F W sandwich panelen. De afmetingen van het proefstuk waren ca x 3000 mm (breedte x hoogte). De panelen waren als volgt opgebouwd: gegalvaniseerde staalplaat (staaldikte 0,5 mm), voorzien van polyester coating; vulling van minerale wol, dikte 80 mm, volumieke massa ca. 120 kg/m 3 ; verlijmd middels polyurethaan-lijm; werkende breedte van de panelen: 1170 mm. De panelen waren horizontaal gemonteerd m.b.v. hoekijzers 40 x 80 x 6 mm. Aan de boven- en onderzijde van het proefstuk waren de panelen vrij, d.w.z. niet bevestigd aan het beproevingsframe. In de aansluiting tussen de panelen onderling waren geen afdichtingprofielen aangebracht. De onderlinge verbindingen tussen de panelen waren niet geschroefd. De brandproef werd uitgevoerd volgens EN Het proefstuk werd gedurende 77 minuten verhit volgens de standaard brandkromme. Gedurende deze verhitting voldeed het proefstuk aan: het criterium vlamdichtheid gedurende 76 minuten het criterium thermische isolatie gedurende 68 minuten. De maximale uitbuiging van het proefstuk tijdens de brandproef bedroeg ca. 65 mm. 5 Beoordeling In de Nederlandse regelgeving is het begrip WBDBO geïntroduceerd. Het begrip staat voor de Weerstand tegen BrandDoorslag en BrandOverslag. Voor WBDBO-bepaling is de Nederlandse norm NEN 6068 aangewezen. De WBDBO-bepaling valt uiteen in twee gedeelten. Het eerste gedeelte is de Weerstand tegen BrandDoorslag (WBD); voor de WBD-bepaling verwijst NEN 6068 door naar NEN NEN 6069 regelt de experimentele bepaling van de brandwerendheid van constructies of gedeelten ervan. De tweede component is de Weerstand tegen BrandOverslag (WBO). Hiervoor worden in NEN 6068 voor specifieke gevallen rekenregels gegeven. In de onderhavige situatie wordt uitsluitend gekeken naar de WBD (en dus brandwerendheid) van scheidingsconstructies die zijn opgebouwd uit uw type panelen. Zoals vermeld, geldt in Nederland voor de bepaling van de brandwerendheid van constructies de algemene standaard NEN Sinds September 2005 is de norm NEN 6069 gewijzigd. Er is een zgn. duaal stelsel geïntroduceerd. Dit betekent dat er gekozen kan worden tussen de oude, Nederlandse norm, of een nieuwe, Europese norm, mits deze beschikbaar is. Zoals aangegeven in hoofdstuk 4 zijn er in totaal 4 stuks brandproeven uitgevoerd op wandconstructies volgens EN Er is één brandproef uitgevoerd volgens EN Er was echter in deze proef geen additionele mechanische belasting op het proefstuk aangebracht. Deze proef is gebruikt voor de beoordeling als vloer-/plafond en

8 8 / 12 als dakconstructie. De in deze brandproeven gevolgde Europese bepalingsmethoden zijn toelaatbaar binnen de reikwijdte van NEN 6069:2005. Het toepassingsgebied van de buitenlandse testresultaten is afgeleid op basis van: het direct toepassingsgebied uit de normen EN en EN ; de discussie die momenteel gevoerd wordt binnen WG1 van CEN TC127 met betrekking tot het Extended Application document pren ; de huidige kennis en ervaring binnen Efectis / Centrum voor Brandveiligheid met de experimentele bepaling van de brandwerendheid van constructies. De constructies zijn getest in diverse configuraties, waarbij de panelen ofwel horizontaal, dan wel vertikaal zijn geplaatst. Drie maal is een standaard configuratie met afmetingen van 3 x 3 meter getest. Ook is er een wand-configuratie beproefd met een grotere hoogte en breedte (t.w. 5 x 4 meter, breedte x hoogte); alsmede een dakconfiguratie met een overspanning van de panelen van ca 5 meter. In alle gevallen was er geen mechanische belasting op de constructie aangebracht. In Nederland worden er als er brandwerendheid geëist wordt eisen gesteld aan de gecombineerde constructie van vloer en plafond. Voor de huidige situatie betekent dit dat de boven het plafond gelegen vloerconstructie gedurende 120 minuten verhitting onder het plafond nauwelijks thermische belast zal worden. Derhalve is het niet noodzakelijk dat er voor het geval van 120 minuten brandwerendheid een aanvullende eis aan de vloerconstructie wordt gesteld. 6 Conclusies 6.1 Niet-dragende wandconstructies minuten brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 Onder de hierna volgende voorwaarden bedraagt de brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 van de volgende niet-dragende wandconstructies 30 minuten. Panelen toegepast van type DECAROC 50F W of DECAROC 75F W, met een dikte van 80, 100 of 120 mm, waarbij: De panelen horizontaal of verticaal zijn geplaatst; De onderlinge verbindingen tussen de panelen hoeven niet te worden geschroefd; Van elke paneel de fixatie is uitgevoerd met een h.o.h. afstand van maximaal 300 mm (bedoeld is de fixatie t.p.v. de aansluiting met de ondersteuningsconstructie en niet de panelen onderling); De panelen mogen worden gemonteerd aan een ondersteuningsconstructie van beton of staal, welke eveneens een brandwerendheid m.b.t. bezwijken dienen te bezitten van ten minste 30 minuten;

9 9 / 12 De panelen mogen worden gemonteerd aan twee onafhankelijke staalconstructies aan weerszijden van de scheidingswand, waarbij de panelen zijn bevestigd m.b.v. smeltankers; In de naadaansluiting tussen de panelen onderling mogen 2 stuks water- en winddichte afdichtingprofielen worden aangebracht van type Salamander Blocoland, 8 x 8 mm; De vrije overspanning (= de afstand tussen de ondersteuningen) van de panelen is maximaal 5,0 meter voor de 80 mm dikke panelen, maximaal 7,0 meter voor de 100 mm dikke panelen, en maximaal 9,0 meter voor de 120 mm dikke panelen; Bij horizontaal geplaatste panelen wordt aan de hoogte van de wandconstructie geen beperking gesteld. Bij vertikaal geplaatste panelen wordt aan de breedte van de wandconstructie geen beperking gesteld minuten brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 Onder de hierna volgende voorwaarden bedraagt de brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 van de volgende niet-dragende wandconstructies 60 minuten. Panelen toegepast van type DECAROC 50F W of DECAROC 75F W, met een dikte van 80, 100 of 120 mm, waarbij: De panelen horizontaal of verticaal zijn geplaatst; De onderlinge verbindingen tussen de panelen hoeven niet te worden geschroefd; Van elke paneel de fixatie is uitgevoerd met een h.o.h. afstand van maximaal 300 mm (bedoeld is de fixatie t.p.v. de aansluiting met de ondersteuningsconstructie en niet de panelen onderling); De panelen mogen worden gemonteerd aan een ondersteuningsconstructie van beton of staal, welke eveneens een brandwerendheid m.b.t. bezwijken dienen te bezitten van ten minste 60 minuten; De panelen mogen worden gemonteerd aan twee onafhankelijke staalconstructies aan weerszijden van de scheidingswand, waarbij de panelen zijn bevestigd m.b.v. smeltankers; In de naadaansluiting tussen de panelen onderling mogen 2 stuks water- en winddichte afdichtingprofielen worden aangebracht van type Salamander Blocoland, 8 x 8 mm; De vrije overspanning (= de afstand tussen de ondersteuningen) van de panelen is maximaal 4,0 meter voor de 80 mm dikke panelen, maximaal 6,0 meter voor de 100 mm dikke panelen, en maximaal 7,5 meter voor de 120 mm dikke panelen;

10 10 / 12 Bij horizontaal geplaatste panelen wordt aan de hoogte van de wandconstructie geen beperking gesteld. Bij vertikaal geplaatste panelen wordt aan de breedte van de wandconstructie geen beperking gesteld minuten brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 Onder de hierna volgende voorwaarden bedraagt de brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 van de volgende niet-dragende wandconstructies 90 minuten. Panelen toegepast van type DECAROC 50F W met een dikte van 100 of 120 mm, of van type DECAROC 75F W met een dikte van 120 mm, waarbij: De panelen horizontaal of verticaal zijn geplaatst; De onderlinge verbindingen tussen de panelen hoeven niet te worden geschroefd; Van elke paneel de fixatie is uitgevoerd met een h.o.h. afstand van maximaal 300 mm (bedoeld is de fixatie t.p.v. de aansluiting met de ondersteuningsconstructie en niet de panelen onderling); De panelen mogen worden gemonteerd aan een ondersteuningsconstructie van beton of staal, welke eveneens een brandwerendheid m.b.t. bezwijken dienen te bezitten van ten minste 90 minuten; De panelen mogen worden gemonteerd aan twee onafhankelijke staalconstructies aan weerszijden van de scheidingswand, waarbij de panelen zijn bevestigd m.b.v. smeltankers; In de naadaansluiting tussen de panelen onderling mogen 2 stuks water- en winddichte afdichtingprofielen worden aangebracht van type Salamander Blocoland, 8 x 8 mm; De vrije overspanning (= de afstand tussen de ondersteuningen) van de panelen is maximaal 6,0 meter; Bij horizontaal geplaatste panelen wordt aan de hoogte van de wandconstructie geen beperking gesteld. Bij vertikaal geplaatste panelen wordt aan de breedte van de wandconstructie geen beperking gesteld minuten brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 Onder de hierna volgende voorwaarden bedraagt de brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 van de volgende niet-dragende wandconstructies 120 minuten. Panelen toegepast van type DECAROC 50F W met een dikte van 120 mm, waarbij: De panelen horizontaal of verticaal zijn geplaatst; De onderlinge verbindingen tussen de panelen hoeven niet te worden geschroefd;

11 11 / 12 Van elke paneel de fixatie is uitgevoerd met een h.o.h. afstand van maximaal 300 mm (bedoeld is de fixatie t.p.v. de aansluiting met de ondersteuningsconstructie en niet de panelen onderling); De panelen mogen worden gemonteerd aan een ondersteuningsconstructie van beton of staal, welke eveneens een brandwerendheid m.b.t. bezwijken dienen te bezitten van ten minste 120 minuten; De panelen mogen worden gemonteerd aan twee onafhankelijke staalconstructies aan weerszijden van de scheidingswand, waarbij de panelen zijn bevestigd m.b.v. smeltankers; In de naadaansluiting tussen de panelen onderling mogen 2 stuks water- en winddichte afdichtingprofielen worden aangebracht van type Salamander Blocoland, 8 x 8 mm; De vrije overspanning (= de afstand tussen de ondersteuningen) van de panelen is maximaal 6,0 meter; Bij horizontaal geplaatste panelen wordt aan de hoogte van de wandconstructie geen beperking gesteld. Bij vertikaal geplaatste panelen wordt aan de breedte van de wandconstructie geen beperking gesteld. 6.2 Dak- en vloer-/plafondconstructies minuten brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 Onder de hierna volgende voorwaarden bedraagt de brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 van de volgende niet-dragende dak- en vloer-/plafondconstructies 120 minuten. Panelen toegepast van type DECAROC 50F W met een dikte van 120 mm, waarbij: De onderlinge verbindingen tussen de panelen zijn aan de bovenzijde geschroefd m.b.v. gegalvaniseerd, stalen schroeven, Ø3,2 x 38 mm, h.o.h. afstand ca. 500 mm; Van elke paneel de fixatie is uitgevoerd met een h.o.h. afstand van maximaal 300 mm (bedoeld is de fixatie t.p.v. de aansluiting met de ondersteuningsconstructie en niet de panelen onderling); De panelen mogen worden gemonteerd aan een ondersteuningsconstructie van beton of staal, welke eveneens een brandwerendheid m.b.t. bezwijken dienen te bezitten van ten minste 120 minuten; In de naadaansluiting tussen de panelen onderling mogen 2 stuks water- en winddichte afdichtingprofielen worden aangebracht van type Salamander Blocoland, 8 x 8 mm; De vrije overspanning (= de afstand tussen de ondersteuningen) van de panelen is maximaal 6,0 meter;

12 12 / 12 Aan de breedte (dat is de richting loodrecht op de overspanning) van de plafondconstructie worden geen beperkingen gesteld; Op de plafondpanelen mag geen mechanische belasting worden aangebracht; De boven het plafond gelegen vloerconstructie mag zijn vervaardigd van hout- of steenachtige materialen, welke is ontworpen op de te verwachten mechanische belasting bij kamertemperatuur. Dr. Ir. G. van den Berg A.J. Lock Dit rapport wordt uitgebracht door het TNO bedrijf Efectis Nederland BV (voorheen TNO Centrum voor Brandveiligheid). TNO heeft besloten, ingegeven door de internationale marktontwikkelingen en klantvragen, samenwerking te zoeken met twee Europese Egolf partners, eveneens met tientallen jaren ervaring in de brandveiligheid: het Noorse Sintef/NBL en het Franse CTICM, om zodoende via schaalvergroting een breder pakket aan diensten en faciliteiten van een hoge kwaliteit aan te kunnen bieden. Daartoe zijn de brandveiligheidsactiviteiten van de betrokken instanties geprivatiseerd en in deze samenwerking gebracht. Bij TNO heeft dat beslag gekregen doordat m.i.v. 1 juli 2006, de activiteiten van het voormalige TNO Centrum voor Brandveiligheid zijn ondergebracht in Efectis Nederland BV.

Reinaerdt deuren BV Postbus AA Haaksbergen

Reinaerdt deuren BV Postbus AA Haaksbergen Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2009-Efectis-R0111 Beoordeling van de brandwerendheid in de zin van Bijlage A van NEN 6069:2005 van houten, beglaasde wanden, al dan niet voorzien van deuren

Nadere informatie

Projectnaam brandwerendheid van wand- en dakconstructies Projectnummer 2010493

Projectnaam brandwerendheid van wand- en dakconstructies Projectnummer 2010493 Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2011-Efectis-R0285[Rev. 1] Brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 en classificatie volgens EN 13501-2 van onbelaste wandconstructies en belaste dakconstructies

Nadere informatie

Beoordeling van de brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 van doorvoeringen door een HILTI CP 670 Double Board systeem

Beoordeling van de brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 van doorvoeringen door een HILTI CP 670 Double Board systeem Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2006-Efectis-R0749 Beoordeling van de brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2005 van doorvoeringen door een HILTI CP 670 Double Board systeem Efectis Nederland

Nadere informatie

Beoordeling van de doorbrandtijd van Xella gipsvezelplaten van 12,5 en 15 mm dik

Beoordeling van de doorbrandtijd van Xella gipsvezelplaten van 12,5 en 15 mm dik Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2008-Efectis-R0085 Beoordeling van de doorbrandtijd van Xella gipsvezelplaten van 12,5 en 15 mm dik Efectis Nederland BV Centrum voor Brandveiligheid Lange

Nadere informatie

Efectis Nederland BV. DL Chemicals Roterijstraat B-8793 Waregem België. Efectis Nederland-rapport Efectis-R0111

Efectis Nederland BV. DL Chemicals Roterijstraat B-8793 Waregem België. Efectis Nederland-rapport Efectis-R0111 Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2008-Efectis-R0111 Brandwerendheid in de zin van Bijlage A van NEN 6069:2005 van lineaire voegafdichtingen in wanden of vloeren voorzien van Detafire Silicone,

Nadere informatie

Beoordeling van mogelijke uitbreidingen op het toepassingsgebied van AGC Pyropane beglazing voor EW30 brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011

Beoordeling van mogelijke uitbreidingen op het toepassingsgebied van AGC Pyropane beglazing voor EW30 brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2011-Efectis-R0084 [Rev. 3] Beoordeling van mogelijke uitbreidingen op het toepassingsgebied van AGC Pyropane beglazing voor EW30 brandwerendheid in de zin

Nadere informatie

De beoordeling zal worden gegeven op basis van de mogelijkheden die Bijlage A van NEN 6069:2005 biedt.

De beoordeling zal worden gegeven op basis van de mogelijkheden die Bijlage A van NEN 6069:2005 biedt. Efectis Nederland BV Retouradres: Postbus 1090, 2280 CB RIJSWIJK Kreunen Kunststoffen BV T.a.v. dhr. H. Uitslag Postbus 98 7240 AB LOCHEM Efectis Nederland BV Centrum voor Brandveiligheid Lange Kleiweg

Nadere informatie

Postbus CB Rijswijk Lange Kleiweg GH Rijswijk

Postbus CB Rijswijk Lange Kleiweg GH Rijswijk Postbus 1090-2280 CB Rijswijk Lange Kleiweg 5-2288 GH Rijswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 van doorvoeringen met RPI-J Schuimband Rapportnummer

Nadere informatie

1 (8 Figuren van toelaatbare varianten) Group Eribel Industrieterrein De Kluis Industrieweg Hoogstraten - België

1 (8 Figuren van toelaatbare varianten) Group Eribel Industrieterrein De Kluis Industrieweg Hoogstraten - België Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2009-Efectis-R0842 Beoordeling van de brandwerendheid in de zin van Bijlage A van NEN 6069:2005 van deur- /kozijnconstructies voorzien van een houten deurblad,

Nadere informatie

Uitbreiding van het toepassingsgebied van het Rockfon Sonar systeemplafond in vloerplafond constructies

Uitbreiding van het toepassingsgebied van het Rockfon Sonar systeemplafond in vloerplafond constructies Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2007-Efectis-R0870 Uitbreiding van het toepassingsgebied van het Rockfon Sonar systeemplafond in vloerplafond constructies Efectis Nederland BV Centrum voor

Nadere informatie

Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN-EN :2005 van doorvoeringen met de FP Wall Outlet

Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN-EN :2005 van doorvoeringen met de FP Wall Outlet P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN-EN 1366-3:2005 van doorvoeringen

Nadere informatie

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Beoordeling van de brandwerendheid in de zin van Bijlage A van NEN 6069:2011 van stalen deur-/kozijnconstructies,

Nadere informatie

Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 van doorvoeringen met de FP Pipe Collar en FP Pipe Collar Bracket

Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 van doorvoeringen met de FP Pipe Collar en FP Pipe Collar Bracket P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 van doorvoeringen

Nadere informatie

Efectis Nederland BV. Systemair T.a.v. de heer E. Kuiper Kilweg 10-16 3336 LL ZWIJNDRECHT. Geachte heer Kuiper,

Efectis Nederland BV. Systemair T.a.v. de heer E. Kuiper Kilweg 10-16 3336 LL ZWIJNDRECHT. Geachte heer Kuiper, Efectis Nederland BV Retouradres: Postbus 1090, 2280 CB RIJSWIJK Systemair T.a.v. de heer E. Kuiper Kilweg 10-16 3336 LL ZWIJNDRECHT Efectis Nederland BV Centrum voor Brandveiligheid Lange Kleiweg 5 Postbus

Nadere informatie

Brandwerendheid van stalen ventilatiekanalen zonder brandkleppen voorzien van een steenwol bekleding type Conlit Ductrock

Brandwerendheid van stalen ventilatiekanalen zonder brandkleppen voorzien van een steenwol bekleding type Conlit Ductrock Efectis Nederland BV nederland The European experts in fire safety Samenvatting van onderzoek Producteigenschappen Lange Kleiweg 5 Postbus 1090 2280 CB Rijswijk www.efectis.nl T 015 276 3480 F 015 276

Nadere informatie

De beoordeelde kozijn-varianten zijn weergegeven op de tekeningen in de bijlage bij deze brief.

De beoordeelde kozijn-varianten zijn weergegeven op de tekeningen in de bijlage bij deze brief. Efectis Nederland BV Retouradres: Postbus 1090, 2280 CB RIJSWIJK Reineardt Deuren B.V. T.a.v. dhr. H. Schabbink Nijverheidsstraat 1 7482 GZ HAAKSBERGEN 7482GZ1 Efectis Nederland BV Centrum voor Brandveiligheid

Nadere informatie

Brandwerende bescherming van betonnen kanaalplaten met Rockfon Facett platen

Brandwerende bescherming van betonnen kanaalplaten met Rockfon Facett platen Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2010-Efectis-R0778 Brandwerende bescherming van betonnen kanaalplaten met Rockfon Facett platen Efectis Nederland BV Centrum voor Brandveiligheid Lange Kleiweg

Nadere informatie

Permoxx Nederland B.V. Kadijkselaan CG BERGAMBACHT. Postbus CB RIJSWIJK. Notified Body Nr.: Project nummer:

Permoxx Nederland B.V. Kadijkselaan CG BERGAMBACHT. Postbus CB RIJSWIJK. Notified Body Nr.: Project nummer: CLASSIFICATIE VAN DE BRANDWERENDHEID VOLGENS EN 13501-2:2007 + A1:2009 VAN EEN ONBELASTE WANDCONSTRUCTIE VAN 4 X 5 M (B X H), OPGEBOUWD UIT GENIET PERMOXX BOARD Klant: Permoxx Nederland B.V. Kadijkselaan

Nadere informatie

CLASSIFICATIE VAN DE BRANDWERENDHEID VOLGENS EN :2007+A1:2009 VAN EEN MULTIGIPS GIPSBLOKWAND 70 MM

CLASSIFICATIE VAN DE BRANDWERENDHEID VOLGENS EN :2007+A1:2009 VAN EEN MULTIGIPS GIPSBLOKWAND 70 MM Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com VAN DE BRANDWERENDHEID VOLGENS EN 13501-2:2007+A1:2009 VAN EEN MULTIGIPS GIPSBLOKWAND 70 MM Documentnummer

Nadere informatie

Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com

Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com T.a.v. dhr. E. Delbaere Textielstraat 18A B-8790 WAREGEM België Onze referentie Bleiswijk, Projectnummer

Nadere informatie

Kreunen Kunststoffen BV T.a.v. dhr. B. Eeftink Postbus 98 7240 AB LOCHEM. Geachte heer Eeftink,

Kreunen Kunststoffen BV T.a.v. dhr. B. Eeftink Postbus 98 7240 AB LOCHEM. Geachte heer Eeftink, Efectis Nederland BV Retouradres: Postbus 554, 2665 ZN BLEISWIJK Kreunen Kunststoffen BV T.a.v. dhr. B. Eeftink Postbus 98 7240 AB LOCHEM Efectis Nederland BV Centrum voor Brandveiligheid Brandpuntlaan

Nadere informatie

Brandweer Haarlemmermeer T.a.v. dhr. G. van Ommeren Postbus 41 2130 AA HOOFDDORP 2130AA41. Geachte heer Van Ommeren,

Brandweer Haarlemmermeer T.a.v. dhr. G. van Ommeren Postbus 41 2130 AA HOOFDDORP 2130AA41. Geachte heer Van Ommeren, Retouradres: Postbus 49, 2600 AA Delft Brandweer Haarlemmermeer T.a.v. dhr. G. van Ommeren Postbus 41 2130 AA HOOFDDORP 2130AA41 Centrum voor Brandveiligheid Van Mourik Broekmanweg 6 Postbus 49 2600 AA

Nadere informatie

CLASSIFICATIE, VOLGENS EN :2007+A1: 2009, VAN DE BRANDWERENDHEID VAN EEN WANDCONSTRUCTIE, OPGEBOUWD UIT VULCASTEEL 80 MM SANDWICHPANELEN

CLASSIFICATIE, VOLGENS EN :2007+A1: 2009, VAN DE BRANDWERENDHEID VAN EEN WANDCONSTRUCTIE, OPGEBOUWD UIT VULCASTEEL 80 MM SANDWICHPANELEN CLASSIFICATIE, VOLGENS EN 13501-2:2007+A1: 2009, VAN DE BRANDWERENDHEID VAN EEN WANDCONSTRUCTIE, OPGEBOUWD UIT VULCASTEEL 80 MM SANDWICHPANELEN Opdrachtgever: Joris Ide NV division Isometall ZI Dochamps

Nadere informatie

Classificatie van de brandwerendheid volgens EN :2207+A1:2009 van Attema Brandwerende Doorvoer aangebracht in een flexibele wand

Classificatie van de brandwerendheid volgens EN :2207+A1:2009 van Attema Brandwerende Doorvoer aangebracht in een flexibele wand Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Classificatie van de brandwerendheid volgens EN 13501-2:2207+A1:2009 van Attema Brandwerende Doorvoer

Nadere informatie

Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com

Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com tremco illbruck Productie BV T.a.v. dhr. F. Hendrikse Vlietskade 1032 4241 WC ARKEL Onze referentie

Nadere informatie

P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com

P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 en NEN-EN 1366-3

Nadere informatie

CLASSIFICATIE VAN DE BRANDWERENDHEID VOLGENS EN 13501-2: 2007

CLASSIFICATIE VAN DE BRANDWERENDHEID VOLGENS EN 13501-2: 2007 CLASSIFICATIE VAN DE BRANDWERENDHEID VOLGENS EN 13501-2: 2007 Klant: Reynaers Aluminium NV/SA Oude Liersebaan 266 B 2570 Duffel België Afgegeven door: Efectis Nederland BV Centrum voor Brandveiligheid

Nadere informatie

Brandwerende bescherming van betonnen kanaalplaten met Rockfon Facett en Rockfon Facett Lux platen

Brandwerende bescherming van betonnen kanaalplaten met Rockfon Facett en Rockfon Facett Lux platen Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2010-Efectis-R0778[Rev.1] Brandwerende bescherming van betonnen kanaalplaten met Rockfon Facett en Rockfon Facett Lux platen Efectis Nederland BV Centrum

Nadere informatie

Metacon B.V James Wattstraat 14 2809 PA GOUDA

Metacon B.V James Wattstraat 14 2809 PA GOUDA TNO-rapport 2004-CVB-R0281 Bepaling van de brandwerendheid volgens NEN- EN 1634-1:2001 in samenhang met NEN 6069: 2001 van een brandwerend scherm voorzien van een doek; type BD 30 Centrum voor Brandveiligheid

Nadere informatie

P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com

P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 en NEN-EN 1366-3

Nadere informatie

Rockfon B.V. Postbus 1160 6040 KD ROERMOND

Rockfon B.V. Postbus 1160 6040 KD ROERMOND Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2006-Efectis-R0604 Bepaling van de brandwerendheid volgens EN 1365-2:1999 van een vloerconstructie met cellenbetonnen vloerplaten en stalen liggers voorzien

Nadere informatie

Rookwerendheid van Attema Brandwerende Doorvoer

Rookwerendheid van Attema Brandwerende Doorvoer Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Postbus 58 4200 AB GORINCHEM Onze referentie Bleiswijk, Projectnummer ENL-14-001109 Rookwerendheid

Nadere informatie

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com T.a.v. dhr. A. Schouteten Postbus 5036 5004 EA TILBURG Onze referentie Rijswijk, Uw referentie -

Nadere informatie

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Brandwerendheid van twee enkelvleugelige houten deur-/ kozijnconstructies in een standaard steenachtige

Nadere informatie

Onderzoek naar het brandgedrag van een gestoffeerde zitting met bekleding, type Gabriel Fame. Brandtesten volgens EN 1021, delen 1 & 2

Onderzoek naar het brandgedrag van een gestoffeerde zitting met bekleding, type Gabriel Fame. Brandtesten volgens EN 1021, delen 1 & 2 Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2011-Efectis-R0833 Onderzoek naar het brandgedrag van een gestoffeerde zitting met bekleding, type Gabriel Fame. Brandtesten volgens EN 1021, delen 1 & 2

Nadere informatie

Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com

Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Beoordeling van mogelijke uitbreidingen op het toepassingsgebied van de in rapport 2013-Efectis-R0409a

Nadere informatie

Postbus 58 4200 AB GORINCHEM. Lange Kleiweg 5 Postbus 1090 2280 BC RIJSWIJK. Notified Body Nr.: 1234. Niet-dragende wand met Attema hollewanddozen

Postbus 58 4200 AB GORINCHEM. Lange Kleiweg 5 Postbus 1090 2280 BC RIJSWIJK. Notified Body Nr.: 1234. Niet-dragende wand met Attema hollewanddozen CLASSIFICATIE VAN DE BRANDWERENDHEID VOLGENS EN 13501-2:2007+A1:2009 VAN EEN NIET-DRAGENDE WANDCONSTRUCTIE VOORZIEN VAN HOLLEWANDDOZEN MET VERSCHILLENDE TYPEN BEDRADING Opdrachtgever: Attema B.V. Postbus

Nadere informatie

Summary of Report Producteigenschappen en Tekeningen. Hulsenweg 21 NL-6031 SP Nederweert. Postbus 15 NL-6000 AA Weert.

Summary of Report Producteigenschappen en Tekeningen. Hulsenweg 21 NL-6031 SP Nederweert. Postbus 15 NL-6000 AA Weert. Summary of Report Producteigenschappen en Tekeningen Hulsenweg 21 NL-6031 SP Nederweert Postbus 15 NL-6000 AA Weert (EXAP 2010-Efectis-R0614) www.vetrotech.com T +31(0)495-57.44.35 F +31(0)495-57.44.36

Nadere informatie

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Elton T.a.v. dhr. F. van der Heide 2e Energieweg 5 9301 LL RODEN Onze referentie Bleiswijk, Uw referentie

Nadere informatie

Classificatie van de brandwerendheid volgens EN :2007+A1:2009 van lineaire voegen afgedicht met Würth Purplus Fireblock brandwerend PU schuim

Classificatie van de brandwerendheid volgens EN :2007+A1:2009 van lineaire voegen afgedicht met Würth Purplus Fireblock brandwerend PU schuim Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Classificatie van de brandwerendheid volgens EN 13501-2:2007+A1:2009 van lineaire voegen afgedicht

Nadere informatie

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Bepaling van de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag volgens NEN 6068:2008 / C1:2011 van

Nadere informatie

Pagina's : 6 Tabellen : 1 Figuren : 11 Bijlagen : -

Pagina's : 6 Tabellen : 1 Figuren : 11 Bijlagen : - 05-CVB-R0321 ORIENTEREND ONDERZOEK NAAR HET GEDRAG BIJ BRAND VAN EEN HOUTEN VLOER-PLAFONDCONSTRUC- TIE MET EEN PLAFOND VAN LEEM OP RIET 22 december 2005 WTJB/GTTB Opdrachtgever: Leembouw Nederland Van

Nadere informatie

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Classificatie van de brandwerendheid volgens EN 13501-2:2007+A1:2009 van een beglaasde scheidingswand,

Nadere informatie

Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com

Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Vleugelboot 22 3991 CL HOUTEN Boerhaavelaan 40 2713 H ZOETERMEER Postbus 190 2700 AD ZOETERMEER

Nadere informatie

Toepassingsgebied brandwerendheid van Nofisol brandschotten annex geluidschotten. Onderzoek op basis van "expert judgement"

Toepassingsgebied brandwerendheid van Nofisol brandschotten annex geluidschotten. Onderzoek op basis van expert judgement Toepassingsgebied brandwerendheid van Nofisol brandschotten annex geluidschotten Onderzoek op basis van "expert judgement" Rapportnummer YA 1525-1-RA-001 d.d. 9 mei 2014 Toepassingsgebied brandwerendheid

Nadere informatie

Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouders van Texel,

Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouders van Texel, Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouders van Texel, zaaknummer: 463224 kenmerk document: bijlage 3 Burgemeester en Wethouders van Texel, namens dezen, de manager Dienstverlening, mevrouw W. Velner

Nadere informatie

Infobrief Landelijke regels voor Brandveiligheid toegelicht :

Infobrief Landelijke regels voor Brandveiligheid toegelicht : Infobrief 6: Gebruik van testrapporten Infobrief Landelijke regels voor Brandveiligheid toegelicht : In de voorgaande artikelen is ingezoomd op de normen over het bepalen van de brand- en rookwerendheid

Nadere informatie

Indicatieve bepaling brandwerendheid tegel PL2/40 gemonteerd op een spouw met steenwol tegen een staalplaat.

Indicatieve bepaling brandwerendheid tegel PL2/40 gemonteerd op een spouw met steenwol tegen een staalplaat. Indicatieve bepaling brandwerendheid tegel PL2/40 gemonteerd op een spouw met steenwol tegen een staalplaat. Bepaling van het temperatuurverloop in de constructie bij verhitting volgens de koolwaterstofkromme.

Nadere informatie

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com T.a.v. dhr. B. Bruning Postbus 116 9610 AA SAPPEMEER Onze referentie Bleiswijk, Uw referentie -

Nadere informatie

Theuma N.V. Zandstraat 10 B-3460 Bekkevoort BELGIЁ. Efectis Nederland-rapport. 2008-Efectis-R0218. Efectis Nederland BV

Theuma N.V. Zandstraat 10 B-3460 Bekkevoort BELGIЁ. Efectis Nederland-rapport. 2008-Efectis-R0218. Efectis Nederland BV Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2008-Efectis-R0218 Bepaling van de brandwerendheid volgens NEN- EN 1634-1:2001 van twee deurkozijnconstructies, bestaande uit 2 deurbladen afgehangen in Mono(plus)

Nadere informatie

Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com

Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Postbus 554-2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Verzamelrapport Gealan S8000 systeem Rapportnummer Sponsor Bosscheweg 57 5056 KA BERKEL-ENSCHOT

Nadere informatie

Deskundigen verklaring betreffende de eigenschappen van het gemodificeerde niet dragende Spanell wandsysteem.

Deskundigen verklaring betreffende de eigenschappen van het gemodificeerde niet dragende Spanell wandsysteem. Deskundigen verklaring Betreffende de eigenschappen van het gemodificeerde Spanell wandsysteem Nr: 02095 Deze verklaring is uitsluitend geldig voor certificatiedoeleinden Onderwerp: Opdrachtgever Contactpersoon

Nadere informatie

Efectis Nederland BV. Microliner BV T.a.v. dhr. K. Zilverschoon Chico Mendesring WN DORDRECHT. Geachte heer Zilverschoon,

Efectis Nederland BV. Microliner BV T.a.v. dhr. K. Zilverschoon Chico Mendesring WN DORDRECHT. Geachte heer Zilverschoon, Efectis Nederland BV Return address: P.O. Box 19, 228 CB Rijswijk, The Netherlands Microliner BV T.a.v. dhr. K. Zilverschoon Chico Mendesring 57 3315 WN DORDRECHT Efectis Nederland BV Centre for Fire Safety

Nadere informatie

Brandwerende barrières: achtergronden van de eisen en bepalingsmethode. Leeswijzer bij testrapporten.

Brandwerende barrières: achtergronden van de eisen en bepalingsmethode. Leeswijzer bij testrapporten. Brandwerende barrières: achtergronden van de eisen en bepalingsmethode. Leeswijzer bij testrapporten. Rapportnummer C 1395-1-RA-002 d.d. 14 mei 2014 Brandwerende barrières: achtergronden van de eisen en

Nadere informatie

ALGEMENE CONFORMITEITEN BRANDWERKENDHEID HOUTEN DEUREN

ALGEMENE CONFORMITEITEN BRANDWERKENDHEID HOUTEN DEUREN ALGEMENE CONFORMITEITEN BRANDWERKENDHEID HOUTEN DEUREN (afgeleid uit BRL 2211 en Extended Application 15269-series) 5.1 Afmetingen Verkleining : De breedte en hoogte afmetingen van het deurblad mogen ongelimiteerd

Nadere informatie

Bepaling van de sterkte van Chairlink stackchair koppelstukken voor stoelen opgesteld als rij volgens NEN-EN 14703:2007

Bepaling van de sterkte van Chairlink stackchair koppelstukken voor stoelen opgesteld als rij volgens NEN-EN 14703:2007 Efectis Nederland BV Efectis Nederland-rapport 2012-Efectis-R9383 Bepaling van de sterkte van Chairlink stackchair koppelstukken voor stoelen opgesteld als rij volgens NEN-EN 14703:2007 Efectis Nederland

Nadere informatie

Postbus 1090-2280 CB Rijswijk Lange Kleiweg 5-2288 GH Rijswijk Nederland +31 88 3473 723 nederland@efectis.com. Frekehof 74 2263 KA LEIDSCHENDAM

Postbus 1090-2280 CB Rijswijk Lange Kleiweg 5-2288 GH Rijswijk Nederland +31 88 3473 723 nederland@efectis.com. Frekehof 74 2263 KA LEIDSCHENDAM Postbus 1090-2280 CB Rijswijk Lange Kleiweg 5-2288 GH Rijswijk Nederland +31 88 3473 723 nederland@efectis.com CLASSIFICATION REACTIE BIJ BRAND VOLGENS EN 13501-1:2007+A1:2009 Classificatierapport nr.

Nadere informatie

Indicatieve bepaling brandwerendheid tegel PL2/40+A gemonteerd op een spouw met steenwol tegen een staalplaat met verstijvingen.

Indicatieve bepaling brandwerendheid tegel PL2/40+A gemonteerd op een spouw met steenwol tegen een staalplaat met verstijvingen. Indicatieve bepaling brandwerendheid tegel PL2/40+A gemonteerd op een spouw met steenwol tegen een staalplaat met verstijvingen. Bepaling van het temperatuurverloop in de constructie bij verhitting volgens

Nadere informatie

Brandschot ; canalures staaldak profiel type 106.

Brandschot ; canalures staaldak profiel type 106. 12-07-2005 Pagina 1 Ko Eisinger Opdrachtgever / producent: Contact persoon: Naam. Firma Alèrt BV. Naam. Dhr R de Nijs. Adres. Schiedamsedijk 29. Tel. 010-4733311. Postcode. 3100 AD Schiedam. Fax. 010-4270258.

Nadere informatie

Belastingproeven PVC stellingkasten

Belastingproeven PVC stellingkasten TNO-rapport TNO-034-DTM-2010-04905 Belastingproeven PVC stellingkasten Van Mourik Broekmanweg P.O. Box 49 2600 AA Delft The Netherlands www.tno.nl T +31 88 866 30 00 F +31 88 866 30 10 wegwijzer@tno.nl

Nadere informatie

DURASTEEL de brandwerende plaat voor extreme omstandigheden

DURASTEEL de brandwerende plaat voor extreme omstandigheden de brandwerende plaat voor extreme omstandigheden Inhoudsopgave Productomschrijving 3 DURASTEEL technische gegevens 4 Promat SYSTEMWALL met PROMATECT -100 en DURASTEEL, 60-240 minuten brandwerend (niet

Nadere informatie

Brandwerendheid volgens NEN-EN 1634 van een stompe 54 mm Krepel dubbele deuren met glasopening in een plaatstalen kozijn.

Brandwerendheid volgens NEN-EN 1634 van een stompe 54 mm Krepel dubbele deuren met glasopening in een plaatstalen kozijn. Krepel Deuren J.R. Krepellaan 5-7 Postbus 2 7380 AA Klarenbeek T:+31 (0) 301 13 41 F:+31 (0) 301 21 52 info@krepel.nl www.krepel.nl Samenvatting van onderzoek Brandwerendheid volgens NEN-EN 1634 van een

Nadere informatie

DOORVOERINGEN 7. Compartimentering en doorvoeringen van technische installaties

DOORVOERINGEN 7. Compartimentering en doorvoeringen van technische installaties Doorvoeringen 7 Compartimentering en doorvoeringen van technische installaties Om brand beheersbaar te houden stelt het Bouwbesluit eisen aan de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (wbdbo) tussen

Nadere informatie

DURASTEEL de brandwerende plaat voor extreme omstandigheden

DURASTEEL de brandwerende plaat voor extreme omstandigheden de brandwerende plaat voor extreme omstandigheden DURSTEEL Inhoudsopgave Productomschrijving 3 DURSTEEL technische gegevens 4 Promat SYSTEMWLL met PROMTECT -100 en DURSTEEL, 60-240 minuten brandwerend

Nadere informatie

Rapport. Opdrachtgever: Xella Nederland bv Rapportnummer: Y 1281-1-RA Datum: 22 juli 2010 JM/NvD/HT/Y 1281-1-RA

Rapport. Opdrachtgever: Xella Nederland bv Rapportnummer: Y 1281-1-RA Datum: 22 juli 2010 JM/NvD/HT/Y 1281-1-RA Rapport Lid ONRI ISO-9001: 2000 gecertificeerd Bepaling van de brandwerendheid met betrekking tot de scheidende functie conform EN 1364-1 van een niet-dragende wand, bestaande uit Hebel cellenbeton wandplaten,

Nadere informatie

Naam: THEBA UNISYSTEMEN B.V. Adres: Populierenlaan 80 tel. 0251 31 57 48 Postcode: 1911 BM fax. 0251 31 58 94 Plaats: Uitgeest

Naam: THEBA UNISYSTEMEN B.V. Adres: Populierenlaan 80 tel. 0251 31 57 48 Postcode: 1911 BM fax. 0251 31 58 94 Plaats: Uitgeest Opdrachtgever / Producent: Naam: THEBA UNISYSTEMEN B.V. Adres: Populierenlaan 80 tel. 0251 31 57 48 Postcode: 1911 BM fax. 0251 31 58 94 Plaats: Uitgeest Onderwerp: Een reguliere binnenwand constructie

Nadere informatie

WM EIS 60. Brandwerende bekleding van ronde luchtkanalen

WM EIS 60. Brandwerende bekleding van ronde luchtkanalen WM EIS 60 Brandwerende bekleding van ronde luchtkanalen 2 Inhoud Efficiënt brandwerend isoleren van ronde luchtkanalen Conlit WM EIS 60 gaasdeken, de brandveilige oplossing 4 Lijst met componenten 5 Toepassingsvoorbeelden

Nadere informatie

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Classificatie van de brandwerendheid volgens EN 13501-2:2007+A1:2009 van Hensel afdichtingen, aangebracht

Nadere informatie

Classificatie rapport nr:

Classificatie rapport nr: Classificatierapport Lid ONRI ISO-9001: 2000 gecertificeerd CLASSIFICATIE VAN DE BRANDWERENDHEID CONFORM NEN-EN 13501-2:2007+A1:2009 VAN EEN NIET-DRAGEND BUITENWANDSYSTEEM ROCKWOOL 209 DUO 130 MM IN BINNENDOOS

Nadere informatie

Brandwerendheid volgens NEN-EN 1634 in samenhang met NEN 6069 van een stompe 54 mm Krepel deur met of zonder glasopening in een plaatstalen kozijn.

Brandwerendheid volgens NEN-EN 1634 in samenhang met NEN 6069 van een stompe 54 mm Krepel deur met of zonder glasopening in een plaatstalen kozijn. Krepel Deuren J.R. Krepellaan 5-7 Postbus 2 7380 AA Klarenbeek T:+31 (0) 301 13 41 F:+31 (0) 301 21 info@krepel.nl www.krepel.nl Samenvatting van onderzoek Brandwerendheid volgens NEN-EN 1634 in samenhang

Nadere informatie

warrn nf regent global safety

warrn nf regent global safety warrn a global safety nf regent Certificate No. 17691 We confirm that: the classified fire resistance performance for doors Meyvaert doors Rf 60 with Contraflam 60 glass is guaranteed as long as the construction

Nadere informatie

HVAC-Infobrief Toepassing van brandroosters in Nederland

HVAC-Infobrief Toepassing van brandroosters in Nederland HVAC-Infobrief: Toepassing van brandroosters in Nederland Het gebruik van brandroosters is in Nederland volledig ingeburgerd. Toch bestaan er heel wat misverstanden over de juiste toepassingen en mogelijkheden.

Nadere informatie

Metacon EW-180 (+C) brandwerend stalen rolluik type MIR Fireshield

Metacon EW-180 (+C) brandwerend stalen rolluik type MIR Fireshield Geïnstalleerd in bouwwerk ATT 10.31.368.09 uitgegeven: 15 november 2010 geldig tot: 15 november 2015 Attesthouder Metacon b.v. James Wattstraat 14 2809 PA Gouda T: 0182-510 777 F: 0182-510 632 info@metacon.nl

Nadere informatie

Pyroguard. Productoverzicht en testrapporten

Pyroguard. Productoverzicht en testrapporten Pyroguard Productoverzicht en testrapporten 1 Classificatie brandwerend glas De klassering van brandwerend glas is gebaseerd op de volgende criteria (EN 13501-2 en NEN 6069): E: de glasconstructie blijft

Nadere informatie

Brandveiligheid verlaagde plafonds:

Brandveiligheid verlaagde plafonds: Techniek Brandveiligheid verlaagde plafonds: systeemplafonds, gipsplafonds en gestukadoorde plafonds Brandveiligheid verlaagde plafonds: systeemplafonds, gipsplafonds en gestukadoorde plafonds Auteur:

Nadere informatie

Geluidabsorptie van een aantal Sonaspray constructies

Geluidabsorptie van een aantal Sonaspray constructies Stieltjesweg 1 Postbus 155 2600 AD Delft TNO-rapport MON-RPT-033-DTS-2008-00750 Geluidabsorptie van een aantal Sonaspray constructies www.tno.nl T +31 15 269 20 00 F +31 15 269 21 11 Datum 5 maart 2008

Nadere informatie

S B TECHNISCH ADVI ES 2014-A-OO3. op basis van een analyse van beproevingsresultaten INSTITUT DË SECURITE INCENDIE A.S.B.L.

S B TECHNISCH ADVI ES 2014-A-OO3. op basis van een analyse van beproevingsresultaten INSTITUT DË SECURITE INCENDIE A.S.B.L. INSTITUT DË SECURITE INCENDIE A.S.B.L. S B INSTITUUT VOOR BRANDVEILIGHEID v.z.w. TECHNISCH ADVI ES 2014-A-OO3 op basis van een analyse van beproevingsresultaten AANVRAGER JAN SNEL bv Willeskop 94 3417

Nadere informatie

op basis van een analyse van beproevingsresultaten

op basis van een analyse van beproevingsresultaten INSTITUT DE SECURITE INCENDIE A.S.B.L. ISIB INSTITUUT VOOR BRANDVEILIGHEID V.Z.W. TECHNISCH ADVIES 2016-A-012 op basis van een analyse van beproevingsresultaten AANVRAGER XELLA BE nv/sa Kruibeeksesteenweg

Nadere informatie

Brandwerende ventilatieroosters

Brandwerende ventilatieroosters Brandwerende ventilatieroosters Vierkante of rechthoekige brandwerende ventilatieroosters voor verticale of horizontale montage Ronde brandwerende ventilatieroosters voor verticale of horizontale montage

Nadere informatie

De brandwerendheid van ramen, wanden en deuren

De brandwerendheid van ramen, wanden en deuren De brandwerendheid van ramen, wanden en deuren Bert Nieuwenhuizen (BBN), Jacques Mertens (Peutz), Gisela van Blokland (NEN) Inleiding Dit artikel geeft een korte beschrijving van de wijze waarop de normcommissie

Nadere informatie

Tecnofire en Soft-Puff

Tecnofire en Soft-Puff #2 Tecnofire en Soft-Puff brandwerend Bij verhitting expanderend materiaal voor het vlamdicht maken van brandwerende constructies. Al 26.981538 Alprokon aluminium www.alprokon.com t (0180) 64 39 50 Alprokon

Nadere informatie

Notitie 4111199.N02. Akoestisch advies voor de verbouw van het fabrieks- annex kerkgebouw aan de Oudeweg te Ter Apel tot woongebouw.

Notitie 4111199.N02. Akoestisch advies voor de verbouw van het fabrieks- annex kerkgebouw aan de Oudeweg te Ter Apel tot woongebouw. Akoestisch advies voor de verbouw van het fabrieks- annex kerkgebouw aan de Oudeweg te Ter Apel tot woongebouw Inleiding In opdracht van B.B.A.W. Bouwmanagement te Norg is ten behoeve van de verdere planuitwerking

Nadere informatie

ROCKFON. Albert RICOUR Account Manager. Brandveilige plafondoplossingen

ROCKFON. Albert RICOUR Account Manager. Brandveilige plafondoplossingen Meeting/Event name Month date, 2011, Type of event, Country Arial regular size 8 ROCKFON Brandveilige plafondoplossingen Albert RICOUR Account Manager 1 In het nieuwe KB 12/07/12 spreken we enkel nog over

Nadere informatie

BUVA HANG- EN SLUITWERK

BUVA HANG- EN SLUITWERK Bewezen brandwerend BUVA HANG- EN SLUITWERK voor brandwerende deuren Toepassing in enkele en dubbele deuren: - 30 minuten brandwerend: NEN-EN 1634-1 - 60 minuten brandwerend: NEN-EN 1634-1 - inbraakwerend:

Nadere informatie

massief kunststof plaat

massief kunststof plaat VERWERKINGSMETHODEN In deze paragraaf wordt aandacht besteed aan de eisen van het stijl- en regelwerk. Tevens zijn de uitgangspunten voor de verwerkingsmethoden (zichtbare- en blinde bevestiging) opgenomen.

Nadere informatie

Brandwerende ventilatieroosters

Brandwerende ventilatieroosters Brandwerende ventilatieroosters Introductie De doorvoerroosters, LVC-40, LVH-44, LVH-50 en LVH-54 zijn brandroosters voor plaatsen waar tijdens brand de sparing ten minste 90 minuten afgedicht moet worden.

Nadere informatie

Brandwerendheid van een stompe Berkvens deur en bovenpaneel in een houten montagekozijn.

Brandwerendheid van een stompe Berkvens deur en bovenpaneel in een houten montagekozijn. Berkvens BV Kanaaldijk Noord 22-24 Postbus 2 5710 AA Someren Telefoon 0493 499111 Fax 0493 496295 info@berkvens.nl www.berkvens.nl Samenvatting van onderzoek Producteigenschappen en Tekeningen Informatie

Nadere informatie

Datum: 18 maart 2011 Ons kenmerk: 20103154.RH3851 Project: Beoordeling staalconstructie systeem FlexFrameBouw Betreft: Onderzoek brandwerendheid

Datum: 18 maart 2011 Ons kenmerk: 20103154.RH3851 Project: Beoordeling staalconstructie systeem FlexFrameBouw Betreft: Onderzoek brandwerendheid Adviseurs voor milieu, geluid, trillingen, brand en bouwfysica Alcedo bv Keizersweg 26 Postbus 140, 7450 AC Holten T: (0548) 63 64 20 F: (0548) 63 64 30 FlexFrameBouw bv T.a.v. de heer J. Douwes Kalanderstraat

Nadere informatie

Noise Fire Solutions. Dit lettertype hebben wij niet. Nu Bauhaus Heavy gebruikt. Nofisol, Het Grote vergelijk 2. Niet alle schotten zijn hetzelfde...

Noise Fire Solutions. Dit lettertype hebben wij niet. Nu Bauhaus Heavy gebruikt. Nofisol, Het Grote vergelijk 2. Niet alle schotten zijn hetzelfde... Noise Fire Solutions Dit lettertype hebben wij niet. Nu Bauhaus Heavy gebruikt. Nofisol, Het Grote vergelijk 2 Niet alle schotten zijn hetzelfde... De Reden In Het Grote vergelijk (uitgave september 2014)

Nadere informatie

Brandwerendheid van een stompe Berkvens deur met glas in een houten kozijn met zijlicht.

Brandwerendheid van een stompe Berkvens deur met glas in een houten kozijn met zijlicht. Berkvens BV Kanaaldijk Noord 22-24 Postbus 2 5710 AA Someren Telefoon 0493 499111 Fax 0493 496295 info@berkvens.nl www.berkvens.nl Samenvatting van onderzoek Producteigenschappen en Tekeningen Informatie

Nadere informatie

Infobrief Landelijke regels voor Brandveiligheid toegelicht :

Infobrief Landelijke regels voor Brandveiligheid toegelicht : Infobrief 4: Normen over brandwerend doorvoeren van ventilatiekanalen In infobrief 3 werd een start gemaakt met het behandelen van de normen op het gebied van het brand- cq. rookwerend doorvoeren van leidingen,

Nadere informatie

Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com

Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Beoordeling van de brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 voor de mogelijke toepassing van

Nadere informatie

Decaroc - Rotswolpanelen

Decaroc - Rotswolpanelen Decaroc - Rotswolpanelen Isotherm constructions 03 Decaroc - Rotswolpanelen Brandweerstand tot 120 minuten! Het Decaroc rotswolpaneel is een sandwichpaneel met rotswolkern met een opbouwbreedte van 1170

Nadere informatie

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende producten Brandwerende kleppen, ventielen en roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Specialist in ventilatie Brandwerende kleppen Omschrijving Vlinderbrandkleppen zijn ontworpen

Nadere informatie

Basisprincipe inzake regelgeving brandveiligheid gevelconstructies.

Basisprincipe inzake regelgeving brandveiligheid gevelconstructies. Basisprincipe inzake regelgeving brandveiligheid gevelconstructies. Voor gevels en wanden van kantoorgebouwen kunnen brandwerendheidseisen gelden om branddoorslag en/of brandoverslag te voorkomen. De weerstand

Nadere informatie

Bepaling R bf en R bw volgens NEN 1068:2012 bij toepassing kruipruimte isolatie (Drowa chips en EPS-platen)

Bepaling R bf en R bw volgens NEN 1068:2012 bij toepassing kruipruimte isolatie (Drowa chips en EPS-platen) TNO-rapport TNO 2015 R10125 Bepaling R bf en R bw volgens NEN 1068:2012 bij toepassing kruipruimte isolatie (Drowa chips en EPS-platen) Gebouwde Omgeving Van Mourik Broekmanweg 6 2628 XE Delft Postbus

Nadere informatie

FERMACELL Firepanel A1. De nieuwe dimensie in brandveiligheid

FERMACELL Firepanel A1. De nieuwe dimensie in brandveiligheid FERMACELL Firepanel A1 De nieuwe dimensie in brandveiligheid Firepanel A1 De nieuwe brandwerende plaat van FERMACELL De brandwerende plaat FERMACELL Firepanel A1 is de nieuwe dimensie in brandveiligheid

Nadere informatie

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Specialist in ventilatie Maatwerk roosters U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid standaard assortiment ventilatie roosters, gemaakt

Nadere informatie