PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF In Mei leggen alle vogels een ei Zwaagdijk, Mei 2016 Een paar weken geleden zijn er weer zwaluwen gesignaleerd in de paardenstal. Ze zijn druk bezig met het in orde maken van het oude nest. Het is een gezellige drukte in de stal. Wij moeten er wel voor zorgen dat de deuren open blijven, ze vliegen af en aan. Voor ons bedrijf heeft een Meerkoet een nest gemaakt op een afgewaaide tak in sloot. En er is al 1 jong meerkoetje in het nest. Ook hebben we een eend met eerst 9 kleine pulletjes zien scharrelen bij het bedrijf. Met het verstrijken van de dagen werden het er steeds minder. Waarschijnlijk roofvogels. Nu zijn het er nog maar 4. De natuur is mooi en hard tegelijk. In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen: Conclusie over paardenmelk uit scriptie J. Daggenvoorde CAH Dronten (deel 13) Klant aan het woord: kinkhoest en paardenmelk Product van de maand: Paardenzalf Kaqunzuurstof water - Zelf een excursie organiseren. Open excursie bij de paardenmelkerij Hoe heeft onze stagiaire de behandeling ervaren Uitnodiging GVL op donderdag 26 mei: Ander nieuws, wat het Journaal niet uitzond Programma GezondVerstandLezingen 2016 Nieuws uit Kazachstan In deze rubriek de resultaten uit de scriptie over paardenmelk van J. Daggenvoorde, Hippische bedrijfskunde, Christelijke Hoge school te Dronten. DEEL 13, tevens laatste deel. Acetylcholine is een belangrijk component dat in paardenmelk aanwezig is. Het vegetatieve zenuwstelsel wordt met behulp van dit component gestimuleerd en dit zorgt voor een betere uitwisseling van afvalstoffen en nutriënten tussen het bloed en de huid. Tevens zorgt het voor een betere doorbloeding. Bij verhitting van paardenmelk verdwijnen de gezondheidsbevorderende eigenschappen, wat ook de reden is dat paardenmelkerijen het verhitten van paardenmelk sterk afraden. In de literatuur zijn er weinig gegevens bekend over de gezondheidsrisico s van rauwe paardenmelk. Wel dienen er volgens de literatuur maatregelen genomen te worden, om te voorkomen dat besmette paardenmelk gedronken wordt door consumenten. Maatregelen moeten zich daarom vooral richten op het gebied van hygiëne en de behandeling van de melk. De meeste Paardenmelkerijen in Nederland zijn HACCP gecertificeerd. En staan onder controle van het COKZ.

2 KLANT AAN HET WOORD.. Twee maanden geleden werd ik door een verontruste vader gebeld met de mededeling dat zijn zoontje van 4 jaar kinkhoest had en dat hij op internet gelezen had dat paardenmelk veel voor kinkhoest kon betekenen. U heeft het in de nieuwsbrief van maart j.l. kunnen lezen. Hier het vervolg ervan: Zijn zoontje had heel veel hoestbuien, vooral in de nacht, tot kokhalzen aan toe. Soms ook met braken er bij. De ouders konden hier niet van slapen en waren bang dat het jongste kind ook kinkhoest zou krijgen. Zij hebben bij ons voor een aantal maanden paardenmelkpoeder gekocht. Met het innemen van de paardenmelk bleef het hoesten stabiel. Na dagen merkten ze dat het hoesten minder werd. Dit was ook wat zij op internet hadden gelezen. Daarna zorgde de paardenmelk voor snel herstel en het wegblijven van aanhoudende hoest. Wij zijn er blij met de paardenmelk, want een hoestend kokhalzend kind is akelig om te zien. En we kunnen het iedere kinkhoest patiënt aanraden. fam. R. te Noorwijkerhout PRODUCT VAN DE MAAND PAARDENZALF Deze gel is meer dan 100 jaar geleden ontwikkeld voor paarden die spierpijn kregen van het trekken van de ploeg of wagen. En is voor mensen ontdekt. Wat een weldaad voor de gevoelige spieren van onze paarden is, kan voor ons mensen alleen maar stimulerend werken. Hoofdbestanddelen: ROZEMARIJN, ARNICA, PAARDENKASTANJE, KAMFER EN MENTHOL Toepassing: Uitwendig, voor de behandeling van pijn, zwelling, ontsteking en stijfheid van spieren en gewrichten, zoals reumatische pijnen, stijve nek, tennisarm, spit, (lage) rugpijn, kneuzingen, peesverrekkingen, ischias, vermoeide benen en bij nabehandeling van blessures. Paardenzalf is uitsluitend bestemd voor uitwendig gebruik. De gel 2 tot 3 maal daags op de pijnlijke plekken aanbrengen en licht in masseren. Paardenzalf vervult de behoefte aan verzorgen, ontspannen en herstellen van spieren na het sporten of bewegen. Pot 50 ml: 3,95 Pot 200 ml: 8,90 Pot 500 ml: 16,00 Verkrijgbaar in onze winkel of te bestellen via: paardencentrummoerbeek@gmail.com of per telefoon:

3 KAQUN Zuurstofwater Het lichaam en zuurstof Alle processen in de cel vragen energie. Deze energie wordt geleverd door mitochondriën, de energiecentrales van de cel. De benodigde brandstof (vetten, suikers en eiwitten) wordt met zuurstof verbrand en er komt energie vrij. Deze energie kan de cel (en dus het lichaam) gebruiken voor alle functies, zoals fysieke inspanningen, herstel, mentale inspanningen etc.. Onder andere een slechte ademhaling, een beschadigde cel door te veel verkeerde vetten (transvetten), traag stromend bloed en te weinig bewegen zorgen er voor dat de cel onvoldoende zuurstof krijgt. Een goed zuurstofniveau in onze lichaamscellen is het allerbelangrijkste onderdeel voor onze gezondheid, levens energie en lichamelijk uithoudingsvermogen. Een voldoende zuurstofniveau merk je gelijk aan je lichaam omdat zuurstof zorgt voor meer energie, het verbetert het uithoudingsvermogen, de concentratie neemt toe, de vermoeidheid neemt af, het zorgt voor een betere slaap, het leervermogen neemt toe, een sterker geheugen, een betere opname van eiwitten, mineralen en vitamine en niet onbelangrijk: het vertraagt het ouderdomsproces" aldus Otto Warburg, Duitse arts en Nobelprijswinnaar. Welke invloed heeft KAQUN Zuurstofwater op het lichaam? KAQUN zuurstofwater levert meetbaar binnen 5 minuten significant meer zuurstof aan de cellen waardoor deze energieker worden en bijdragen aan een aanmerkelijk fitter lichaam en een fittere geest. Dit is meetbaar met het medisch gecertificeerde apparaat Medicap Precise Als KAQUN Zuurstofwater regelmatig gedronken wordt zal het basisniveau van het zuurstofgehalte in je cel stijgen. KAQUN Zuurstofwater is in onze winkel verkrijgbaar. Meer info: ZELF EEN EXCURSIE ORGANISEREN? Voor een familiedag, vriendenclub, buurtvereniging, sportvereniging, afdeling van je werk, etc Iedereen in groepsverband (minimaal 10 personen) is welkom. Bepaal zelf een datum, tijdstip en de keuze van de excursie: Standaard excursie ( 6,00 p.p.), Excursie met koffietafel, Excursie met paardenmelkpannekoeken Excursie met warme maaltijd aan het einde van de dag Is de keuze bepaald neem dan contact met ons op.

4 OPEN EXCURSIE ZATERDAG 4 EN ZONDAG 5 JUNI ZATERDAG 2 EN ZONDAG 3 JULI ZATERDAG 27 EN ZONDAG 28 AUGUSTUS ZATERDAG 24 EN ZONDAG 25 SEPTEMBER AANVANG 13:00 UUR PRECIES i.v.m. melktijden begint de excursie om 13:00 uur, dus kom op tijd!! De paardenmelkerij in Zwaagdijk (NH) stelt haar deuren open om u kennis te laten maken met de boeiende wereld van paardenmelk. Mensen die al paardenmelk gebruiken voelen zich gezonder, sterker en vitaler. Paardenmelk helpt bij vele aandoeningen en lichamelijke klachten. Waarom dat zo is en wat paardenmelk doet in het lichaam hoort u tijdens de presentatie. U bent getuige van het melken van de paarden en u wordt in de gelegenheid gesteld de melk te proeven. Ook zijn er verzorgingsproducten voor de dagelijkse verzorging van huid en haar. Deze verzorgingsproducten zijn op basis van paardenmelk. En.. bij aanvang staat er koffie of thee voor u klaar. Kosten 6,00 p.p. meer info en route beschrijving:

5 Op 21 april was Stef Freriks uitgenodigd om zijn lezing te presenteren over Autisme. Er was veel belangstelling voor deze lezing. Na de pauze kon iemand behandeld worden voor zijn / haar autisme. Onze stagiaire meldde zich aan. Iedereen was getuige van deze behandeling. Na de behandeling konden er nog vragen gesteld worden en daarna was de avond afgelopen. Veel aanwezigen hebben later aan mij gevraagd hoe onze stagiaire dit heeft ervaren en of zij ook verbetering heeft kunnen ontdekken. In verband met de mei vakantie is zij 2 weken niet bij ons geweest, maar afgelopen week was zij er nog 2 dagen en daarna zou de stageperiode afgelopen zijn. Wat zij ervan ervaren heeft: Tijdens de behandeling werd ze erg moe. Dat konden wij ook wel zien, want ze gaapte veel. In de dagen erna was het voor haar dan wel vakantie, maar het leek toch wel dat alles wat gemakkelijker ging. Ze was minder vermoeid. Ze heeft zonder problemen meegeholpen aan een activiteit van een jongeren beweging. Het viel haar op dat wat ze moest doen makkelijker ging. Ook is zij een week gestopt met haar medicijnen (Concerta) en merkte geen verschil met wel innemen. Eerder kon ze geen dag overslaan met haar medicijnen, want dan was zij heel druk in haar hoofd. Wat hebben wij ervaren aan haar tijdens de laatste stage dagen: De gesprekken gingen vloeiender, ze gaf meteen reactie op ons zeggen. Eerder duurde het wel een aantal seconden eer zij reageerde op ons zeggen. De nieuwe opdracht die ze kreeg snapte ze vrijwel meteen en deed de opdracht bijna foutloos. Dat was eerder duidelijk anders. Ook viel op dat zij meer initiatieven toonde dan voorheen. Zij zelf vond dat ze nog nooit zo lekker gewerkt had en veel minder moe en beladen was. Zelf gaf ze aan dat haar probleem voor zo n % verbeterd was. Elke 2 weken komt ze ons nog helpen met uitmesten, zo houden we nog contact. UITNODIGING GVL 26 MEI 2016 Ander nieuws, wat het journaal niet uitzond. Janneke Monshouwer (werkte ruim 30 jaar bij TV, ook bij het NOS Journaal) Door haar jarenlange ervaring met het verzamelen en verwerken van het Nieuws is zij erachter gekomen, dat de weergave ervan vaak (enigszins of ver) bezijden de waarheid lag. Janneke heeft een boek geschreven met de gelijknamige titel: ANDER NIEUWS, wat het journaal niet uitzond. Hierin behandelt zij een enorm scala aan onderwerpen, waarvan de nieuwsitems anders gepresenteerd werden dan dat de werkelijkheid in elkaar stak. Als je dat boek leest weet je niet wat je overkomt! De weergave van het wereldnieuws is gebonden aan regels en wordt gedicteerd door enkelen! Doe je niet wat die enkelen willen, lig je eruit en kun je je baan wel schudden! Locatie: Adres: Aanvang: Entree: Paardenmelkerij Zwaagdijk Zwaagdijk 293, 1684 NJ Zwaagdijk (er is voldoende parkeergelegenheid) 20:00 uur, welkom vanaf 19:30 uur 10,00 p.p. Aanmelden: gvlzwaagdijk@gmail.com zie ook de website: VOORKOM TELEURSTELLINGEN EN MELD JE MINIMAAL ENKELE DAGEN VAN TE VOREN AAN!!!!!!!

6 PROGRAMMA Gezond Verstand LEZINGEN 2016: Donderdag 16 juni: Josee van Dooren - Chinese Geneeskunde & Biophotonen Gezondheidsproblemen door vaccinaties, voeding, emotionele bagage, littekens, belasting van gifstoffen, bacteriën en virussen zijn m.b.v. biophotonen (lichtfrequenties) te verhelpen. De Traditionele Chinese Geneeskunde gecombineerd met chakra-leer en westerse geneeskunde geeft inzicht in de oorzaken van verstoringen en invloed op het lichaam-geest-ziel model. Josee richt zich met biophotonen therapie niet op symptoombestrijding maar op het vinden en wegnemen van deze oorzaken en het stimuleren van het immuunsysteem voor optimale gezondheid. Donderdag 7 juli: Jeroen Morssink - Psychfarmaca werken wel, maar genezen niet Op korte termijn kunnen medicijnen voor psychische aandoeningen een zegen zijn. Op lange termijn zijn ze vaak een ramp. WOENSDAG 31 augustus: Ronald Bernard - Vrij en blij uit de crisis met een nieuwe bank Voor een rechtvaardige samenleving en een gezonde economie. Zin in een Rechtvaardige, Transparante samenleving en een Gezonde economie die we naast de huidige oude systemen kunnen opbouwen? Wat is er allemaal aan de hand in de geldsector en het Bankwezen? Wat gebeurt er nu al achter de schermen om naar een vernieuwend systeem toe te gaan? Donderdag 15 september: Ger Lodewick - Wat je over orgaandonatie zou moeten weten Hoe is het mogelijk dat zo weinig mensen zich hebben laten registreren als orgaandonor? Zijn we er misschien toch intuïtief van overtuigd dat er iets mankeert in al die voorlichtingscampagnes? Waarom vertrouwen we terecht het hersendoodcriterium niet? Ger geeft antwoorden op deze vragen en laat zien dat bij de donor wordt ingegrepen in diens stervensproces om dat van iemand anders te voorkomen, waardoor de donor ter plekke gedood wordt m.b.v. het hersendoodcriterium. Oktober Donderdag 17 november: Bart van Veen - Kokosolie verzadigd van gezondheid Kokosolie of kokosvet werd jarenlang als ongezond aangemerkt, maar wordt tegenwoordig door steeds meer mensen ontdekt en gebruikt. Is verzadigd vet wel zo slecht als zo vaak gedacht? En welke heilzame eigenschappen heeft kokosolie nu eigenlijk? Wij hopen dat u met veel plezier en interesse deze NIEUWSBRIEF heeft gelezen. Mocht u naar aanleiding van een artikel willen reageren kan dat via ons adres: paardencentrummoerbeek@gmail.com Voor meer informatie over paardenmelk of de verzorgingsproducten op basis van paardenmelk, of u wilt producten bestellen, dan verwijs ik u naar onze site: Ook kunt u daar de route beschrijving vinden om naar ons te komen: ons adres luidt: Zwaagdijk 293, 1684 NJ Zwaagdijk. Maar natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen: of Onze winkel heeft zeer ruime openingstijden, maar wilt u voorkomen dat de poort is gesloten bel dan even van te voren. Ook is er de mogelijkheid om na afspraak s avonds of zondags in de winkel producten te kopen. GRAAG TOT ZIENS OP ONZE PAARDENMELKERIJ Indien u geen prijs (meer) stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief, kunt u zich afmelden via: paardencentrummoerbeek@gmail.com Als toetje nog een artikel uit de Volkskrant over paardenmelk:

7 Dit artikel stond in April in de Volkskrant

PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK

PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK NIEUWSBRIEF Nu is de herfst echt begonnen Zwaagdijk, Oktober 2016 Onze paarden hebben tot 16 oktober buiten kunnen lopen. Dit kon door het mooie en droge herfstweer. Toen in de dagen na 16 oktober de regen

Nadere informatie

PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK

PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK NIEUWSBRIEF Zwaagdijk, Maart 2017 Lente in zicht en daarmee ook de eerste veulens Onze paardenmelkerij bestaat nu 13 jaar. Daar zijn we heel trots op. Want toen we in 2004 de stap waagden om een paardenmelkerij

Nadere informatie

PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK

PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK NIEUWSBRIEF Zwaagdijk, Juli 2017 De eerste zomer is voorbij, komt er nog een volgende? Wat was het een lekker zomers weertje de laatste weken. Deze temperaturen komen meestal in augustus voor. Maar dit

Nadere informatie

PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK

PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK NIEUWSBRIEF NOVEMBER Zwaagdijk, November 2017 In de jaren 80 van de vorige eeuw was er jaren achtereen in de eerste week van november het als toen bekend staande het november wintertje. Jaren achtereen

Nadere informatie

Medicinale dranken - Chlorophyl

Medicinale dranken - Chlorophyl Medicinale dranken - Chlorophyl Chlorophyl (water) Een wonder van de natuur. Chlorophyl en de balans zuren en base Giffen, schadelijke stoffen en andere milieubelastende stoffen, zoals een onevenwichtige

Nadere informatie

Voeding en prestatie bij turnsters. Shiannah Danen, Augustus 2012

Voeding en prestatie bij turnsters. Shiannah Danen, Augustus 2012 Voeding en prestatie bij turnsters Shiannah Danen, Augustus 2012 Welkom! Even voorstellen Waar komt energie vandaan? Algemene voeding Voeding voor/tijdens en na inspanning Voeding rondom een wedstrijd

Nadere informatie

PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK

PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK NIEUWSBRIEF De herfst is begonnen Zwaagdijk, Oktober 2017 Na dagen van veel regenval en mist konden onze paarden met hun veulens toch nog een aantal dagen lekker naar buiten. Hoe lang dat nog kan? Ik hoop

Nadere informatie

Dorine Erkens. GuashaTherapeut.nl VOORWOORD

Dorine Erkens. GuashaTherapeut.nl VOORWOORD VOORWOORD In dit e-book leg ik uit wat Guasha Therapie is en wat het voor je kan betekenen. Guasha Therapie is nog onbekend in Nederland. Met het schrijven en delen van dit e- book wil ik laten zien hoe

Nadere informatie

Lowlevel - lasertherapie. Voetverzorging Medisch pedicure. Voet op Stap

Lowlevel - lasertherapie. Voetverzorging Medisch pedicure. Voet op Stap Lowlevel - lasertherapie Voetverzorging Medisch pedicure Voet op Stap Low Level Laser Therapie Low Level Laser Therapie in de praktijk van uw voetverzorging is de behandeling en genezing van de toekomst.

Nadere informatie

Anthozym Petrasch. aansterken na ziekte. bij verlies aan vitaliteit. ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. stimuleert het immuunsysteem

Anthozym Petrasch. aansterken na ziekte. bij verlies aan vitaliteit. ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. stimuleert het immuunsysteem Anthozym Petrasch Geconcentreerd sap van rode bieten en zwarte bessen met rechtsdraaiend melkzuur aansterken na ziekte bij verlies aan vitaliteit ter bescherming van gezonde cellen en weefsels stimuleert

Nadere informatie

Pleistert pijn weg Directe pijnbestrijding zonder medicijnen waar het nodig is

Pleistert pijn weg Directe pijnbestrijding zonder medicijnen waar het nodig is Pleistert pijn weg Directe pijnbestrijding zonder medicijnen waar het nodig is www.takecare.nl - www.takecare.be Wat is de Pain Away MCT Patch? De Pain Away MCT Patch is een set van twee zelfklevende elektrodepleisters

Nadere informatie

ARGI+ Sporten met Forever

ARGI+ Sporten met Forever ARGI+ Sporten met Forever Sporten met de natuurlijke boost van ARGI+ ARGI+ is een uniek supplement voor actieve sporters die hun lichaam dat beetje extra willen geven voor optimale prestaties. ARGI+ heeft

Nadere informatie

Omgaan met chronische verm index:omgaan met chronische verm index :39 Pagina. Voorwoord 13

Omgaan met chronische verm index:omgaan met chronische verm index :39 Pagina. Voorwoord 13 Inhoud Voorwoord 13 1 Wat is er aan de hand? 17 Twee typerende voorbeelden 17 Vermoeidheid 19 Vermoeidheid als een nuttig signaal 19 Vermoeidheid en stress 20 Vermoeidheid bij een ziekte 20 Vermoeidheid

Nadere informatie

Reumatologie. Patiënteninformatie. Azathioprine. Bij reumatische aandoening. Slingeland Ziekenhuis

Reumatologie. Patiënteninformatie. Azathioprine. Bij reumatische aandoening. Slingeland Ziekenhuis Reumatologie Azathioprine i Patiënteninformatie Bij reumatische aandoening Slingeland Ziekenhuis Algemeen Uw reumatoloog heeft u azathioprine voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening.

Nadere informatie

Pijnbestrijding tijdens onderzoek of ingreep buiten de operatiekamer

Pijnbestrijding tijdens onderzoek of ingreep buiten de operatiekamer Sedatie en présedatie screening Pijnbestrijding tijdens onderzoek of ingreep buiten de operatiekamer Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Nuchter zijn Voor alle ingrepen moet

Nadere informatie

Voeding en turnen: van essentieel belang!

Voeding en turnen: van essentieel belang! Voeding en turnen: van essentieel belang! Shiannah Danen, Sportdiëtist December 2013 Even voorstellen Voormalig topturnster Sportdiëtist Post-HBO eetstoornissen Master Nutrition and Health (sinds september)

Nadere informatie

Bij de anamnese blijkt dat er een aantal littekens aanwezig zijn. Waarvan er enkele over belangrijke meridianen lopen.

Bij de anamnese blijkt dat er een aantal littekens aanwezig zijn. Waarvan er enkele over belangrijke meridianen lopen. Enkele opmerkelijke patiëntenvoorbeelden: Migraine Vrouw van 53 jaar, sinds 20 jaar migraine, eerst iedere maand 3 dagen, het laatste jaar elke week 2 dagen. Tevens; slecht slapen, rugklachten, last van

Nadere informatie

INFORMATIE OVER AZATHIOPRINE (IMURAN ) FRANCISCUS VLIETLAND

INFORMATIE OVER AZATHIOPRINE (IMURAN ) FRANCISCUS VLIETLAND INFORMATIE OVER AZATHIOPRINE (IMURAN ) FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Uw reumatoloog heeft u een ziekteremmend medicijn voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn

Nadere informatie

Doel van deze netwerkbijeenkomst

Doel van deze netwerkbijeenkomst Ademhaling, Koude en Mindset: meer controle over je gezondheid Netwerkbijeenkomst Masseurs Netwerk Nederland Wim Kuijs Doel van deze netwerkbijeenkomst Kennis maken met ademhaling, koude-training en mindset

Nadere informatie

GEBRUIK VAN DE STARTERKIT

GEBRUIK VAN DE STARTERKIT GEBRUIK VAN DE STARTERKIT De Starter Kit, is een buitengewone, uitgebreide, intuïtieve kennismaking met de kracht van etherische oliën. Gebruik van essentiele olie kan je leven transformeren. Ik adviseer

Nadere informatie

10-02-2013 LEZING. Carola Engbers

10-02-2013 LEZING. Carola Engbers 10-02-2013 LEZING Met Voeding in je kracht Mesologie Orthomoleculaire Geneeskunde PNI DE KLACHT Reguliere Geneeskunde Grondige medische kennis als basis voor de integratie van de andere vakken. Chinese

Nadere informatie

Onafhankelijk Herbalife Member ONTBIJT CHECK

Onafhankelijk Herbalife Member ONTBIJT CHECK Onafhankelijk Herbalife Member ONTBIJT CHECK ERVAAR DE KRACHT VAN EEN IDEAAL ONTBIJT ONTBIJT IS DE BELANGRIJKSTE MAALTIJD VAN JE DAG! WAAROM s Nachts gebruikt je lichaam bouwstoffen voor herstel Door ademen,

Nadere informatie

Reumatologie. Behandeling met methotrexaat

Reumatologie. Behandeling met methotrexaat Reumatologie Behandeling met methotrexaat BEHANDELING Behandeling met methotrexaat (Emthexate, Ledertrexate ) Uw reumatoloog heeft u methotrexaat voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening.

Nadere informatie

OUDER worden is onvermijdelijk...

OUDER worden is onvermijdelijk... OUDER worden is onvermijdelijk... Maar gewrichten kunnen JONG blijven. Gratis info! Alles over gewrichten... Gewrichtspijn bij honden Ouder worden is onvermijdelijk We willen allemaal dat je hond fit,

Nadere informatie

Aandacht voor jezelf. - Aanraken is een eerste levensbehoefte

Aandacht voor jezelf. - Aanraken is een eerste levensbehoefte Aandacht voor jezelf - Aanraken is een eerste levensbehoefte - Aanraking stimuleert de activiteit van de nervus vagus, de zenuwbaan die de afscheiding van de hormonen die een rol spelen bij de voedselopname,

Nadere informatie

Bewegen tijdens chemotherapie

Bewegen tijdens chemotherapie Bewegen tijdens chemotherapie (Onco-move) mca.nl Inhoudsopgave Voordelen van bewegen Welke vorm van beweging? Opbouw lichamelijke activiteit Intensiteit van bewegen Borgschaal Dagboekje Adviezen: starten

Nadere informatie

PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK

PAARDENMELKERIJ ZWAAGDIJK NIEUWSBRIEF Zwaagdijk, Augustus 2017 Een zomer met veel regen en soms te fris De eerste veulens van de tweede groep zijn geboren. We verwachten 5 veulens. Deze 2 zijn voskleurige merrieveulens. Het merkwaardige

Nadere informatie

Inhoud Bewegen, november 2012. Inleiding. 3 Inleiding. 4 Waarom bewegen? 4 Bewegen is gezond 4 Bewegen met reuma 5 Respecteer uw grenzen

Inhoud Bewegen, november 2012. Inleiding. 3 Inleiding. 4 Waarom bewegen? 4 Bewegen is gezond 4 Bewegen met reuma 5 Respecteer uw grenzen Bewegen Bewegen Inhoud Bewegen, november 2012 3 Inleiding 4 Waarom bewegen? 4 Bewegen is gezond 4 Bewegen met reuma 5 Respecteer uw grenzen 7 Hoe kunt u bewegen? 7 Oefenen 8 Licht intensief bewegen 8 Matig

Nadere informatie

Azathioprine (Imuran)

Azathioprine (Imuran) Azathioprine Azathioprine (Imuran) Uw reumatoloog heeft u Azathioprine voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat

Nadere informatie

Altijd moe... Jochem Verdonk

Altijd moe... Jochem Verdonk Altijd moe... Jochem Verdonk Onderwerpen Wat is ME/CVS? Soorten vermoeidheid Gevolgen vermoeidheid Omgaan met vermoeidheid Leven met vermoeidheid Tips Wat is ME/CVS? ME: Myalgische Encefalomyelitis myalgisch:

Nadere informatie

tijdens onderzoek of ingreep buiten de operatiekamer

tijdens onderzoek of ingreep buiten de operatiekamer Sedatie en présedatie screening tijdens onderzoek of ingreep buiten de operatiekamer Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Nuchter zijn Voor alle ingrepen moet u nuchter zijn.

Nadere informatie

Voeding voor die gene die weet dat er altijd wat te verbeteren valt. Healthy Active Lifestyle

Voeding voor die gene die weet dat er altijd wat te verbeteren valt. Healthy Active Lifestyle Voeding voor die gene die weet dat er altijd wat te verbeteren valt Feiten over Herbalife Sinds 1980 Weight loss Vereenvoudigen gezonde (sport)voeding Toonaangevend en vernieuwend Beursnotering NYSE (code

Nadere informatie

BLESSURE PROTOCOLLEN

BLESSURE PROTOCOLLEN BLESSURE PROTOCOLLEN VOEDING EN SUPPLETIE BIJ DE MEEST VOORKOMENDE BLESSURES BLESSURE PROTOCOLLEN VOEDING EN SUPPLETIE BIJ DE MEEST VOORKOMENDE BLESSURES UITGANGSPUNT BIJ IEDER PROTOCOL IS HET GEBRUIK

Nadere informatie

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Ontspanningsmassage

MIND BODY M A S S A G E P R A K T I J K. Ontspanningsmassage BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Ontspanningsmassage Ontspanningsmassage De beleving van een heerlijke ontspanningsmassage Een ontspanningsmassage is een algehele lichaamsmassage waarbij lichaam

Nadere informatie

Meer Fit! Verbeter je microcirculatie!

Meer Fit! Verbeter je microcirculatie! Meer Fit! Verbeter je microcirculatie! E-book over verbeteren van vitaliteit, prestatievermogen en gezondheid. 1 Inleiding Sinds enige tijd ben ik bezig om door het stimuleren van de microcirculatie meer

Nadere informatie

Bewegen tijdens de behandeling van kanker

Bewegen tijdens de behandeling van kanker Bewegen tijdens de behandeling van kanker Bij de behandeling van kanker kunt u last krijgen van vermoeidheid en conditieverlies. Dit wordt vaak erger tijdens de behandelperiode. Ook na de behandeling kunt

Nadere informatie

Werkstuk ANW Gentherapie

Werkstuk ANW Gentherapie Werkstuk ANW Gentherapie Werkstuk door een scholier 2605 woorden 27 april 2003 5,8 40 keer beoordeeld Vak ANW Inleiding Het onderwerp dat wij hebben gekozen is: genezen met gentherapie. Wij hebben voor

Nadere informatie

Diabetes. Inhoud. In Nederland hebben ongeveer 750.000 mensen diabetes. Van die 750.000 weten 200.000 personen niet dat ze de ziekte hebben.

Diabetes. Inhoud. In Nederland hebben ongeveer 750.000 mensen diabetes. Van die 750.000 weten 200.000 personen niet dat ze de ziekte hebben. Zorg bij diabetes Inhoud Vormen van diabetes 4 Klachten en symptomen 5 Oorzaken 6 Behandeling 7 Leven met diabetes 8 Meer informatie 9 Wat kan Kring-apotheek voor jou betekenen? 10 Diabetes Diabetes is

Nadere informatie

Wij wensen u veel plezier met het lezen van dit ClubNieuws. Heeft u feedback en/of ideeën m.b.t. nieuwsitems? Mail dan naar: info@vouershof.

Wij wensen u veel plezier met het lezen van dit ClubNieuws. Heeft u feedback en/of ideeën m.b.t. nieuwsitems? Mail dan naar: info@vouershof. ClubNieuws November 2013 Kunt u deze nieuwsbrief niet (goed) lezen? klik dan hier. Bent u ook zo moe nu de dagen korter worden? Heeft u ook minder zin om aan de dag te beginnen? Misschien heeft u wel last

Nadere informatie

onze lever genoeg vitaminen en mineralen nodig om zijn werk goed te kunnen doen. Dit ontbreekt in bewerkte voedingsmiddelen die we tot ons nemen.

onze lever genoeg vitaminen en mineralen nodig om zijn werk goed te kunnen doen. Dit ontbreekt in bewerkte voedingsmiddelen die we tot ons nemen. Voorwoord Al een aantal keren heb ik zelf een detox week gedaan specifiek om mijn lever te reinigen. Deze detox was behoorlijk zwaar en ik was in het weekend wel uitgeblust. Ondanks de zware detox voelde

Nadere informatie

KENT U PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE? Psychosomatische Fysiotherapie (PSF) is een 3-jarige specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie.

KENT U PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE? Psychosomatische Fysiotherapie (PSF) is een 3-jarige specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. KENT U PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE? Psychosomatische Fysiotherapie (PSF) is een 3-jarige specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. De Psychosomatisch Fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd

Nadere informatie

KIES VOOR FYSIOTRAINING!

KIES VOOR FYSIOTRAINING! VOLG EEN GRATIS PROEFLES! VEILIG EN VERANTWOORD BEWEGEN? KIES VOOR FYSIOTRAINING! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op uw gezondheid en welbevinden. Het verbetert uw conditie, geeft u zelfvertrouwen

Nadere informatie

Superfoods voor meer energie

Superfoods voor meer energie Superfoods voor meer energie Je bent nu al lekker op weg om een gezonde levensstijl te creëren. Je voelt al meer energie nu je aan het afvallen bent. We zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om continue

Nadere informatie

Voeding en sport. Verantwoord eten en drinken

Voeding en sport. Verantwoord eten en drinken Voeding en sport Verantwoord eten en drinken Je bent wat je eet Inhoud van de Presentatie Voeding algemeen Voeding en sport Drinken en sport Eten en drinken rond wedstrijden Eten en drinken rond trainingen

Nadere informatie

Lasertherapie bij DKZZ

Lasertherapie bij DKZZ Lasertherapie bij DKZZ www.dierenkliniekzwartezee.nl Dierenkliniek Zwarte Zee is sinds 26 december 2018 gecertificeerd voor het uitvoeren van lasertherapie bij honden, katten en konijnen. Wat houdt dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3 Welkom De zomer loopt op zijn einde en de maand september brengt vaak goede voornemens met zich mee. In dit nummer is er aandacht voor twee 30- day challenges, oftewel beweegprogramma s van 30 dagen. Getest

Nadere informatie

Zeezout verkregen uit de Dode Zee bevat een veel hoger percentage mineralen en sporenelementen dan zeezout verkregen uit andere zeeën en oceanen

Zeezout verkregen uit de Dode Zee bevat een veel hoger percentage mineralen en sporenelementen dan zeezout verkregen uit andere zeeën en oceanen extenso wellness De natuur biedt een groot reservoir waardevolle mineralen, minerale zouten, vitaminen, sporenelementen en aminozuren welke grote overeenkomsten vertonen met ons lichaam. Extenso Wellness

Nadere informatie

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet

Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Gezond leven betekent dat je; - voldoende beweegt - gezond eet Waarom eet je eigenlijk? Je krijgt er energie van! Energie heb je nodig alle processen in je lichaam b.v. voor lopen, computeren Maar ook

Nadere informatie

praktijkhormoonbalans.nl

praktijkhormoonbalans.nl pag. 1 Mijn naam is Wilma Huisman en ik ben voeding, detox- en lifestyle coach. Mijn passie is de gezondheid en vitaliteit van mensen te verbeteren en ik vind het fantastisch om mijn kennis en ervaringen

Nadere informatie

Ontzuren en ontgiften

Ontzuren en ontgiften BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Ontzuren en ontgiften Verzuring Verzuring betekent letterlijk het zuurder worden van iets. Ons lichaam is verzuurd als het zuurgehalte, ph-waarde, van ons lichaam

Nadere informatie

Bewegen tijdens de behandeling van kanker

Bewegen tijdens de behandeling van kanker 1/7 Oncologie / Fysiotherapie Bewegen tijdens de behandeling van kanker Inleiding Veel patiënten met kanker die behandeld worden, hebben last van vermoeidheid en conditieverlies. Patiënten hebben vaak

Nadere informatie

Seniorenraad Son en Breugel 22 juni 2018

Seniorenraad Son en Breugel 22 juni 2018 Seniorenraad Son en Breugel 22 juni 2018 1 1 Houd je hart gezond Programma Leefstijl Risicofactoren Meest voorkomende hart- en vaatziekten Gezond bewegen 2 2 Werking van het hart 3 3 Werking van het hart

Nadere informatie

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u NIEUWSBRIEF nr.9 5 oktober 2018 AGENDA OKTOBER 2018 Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u Donderdag 11 oktober Informatie avond cursus Ayurveda & Yoga 19.30u 21.00

Nadere informatie

Aloe Vera FAQ. Wanneer maakt men gebruik van Aloë Vera? Wordt Aloë Vera enkel als kuur ingenomen? Krijg ik van Aloë Vera uitslag?

Aloe Vera FAQ. Wanneer maakt men gebruik van Aloë Vera? Wordt Aloë Vera enkel als kuur ingenomen? Krijg ik van Aloë Vera uitslag? Aloe Vera FAQ Wanneer maakt men gebruik van Aloë Vera? Aloë Vera behoort tot de categorie van de levensmiddelen en wordt verder onderverdeeld bij de groeten. De werking van Aloë Vera is ondanks intensieve

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding De 9 regels voor optimale gezondheid Een goede optimale gezondheid Het is belangrijk om gezond te zijn, dan functioneer je beter en voel je je beter. Je hebt meer energie en minder vaak of zelfs nooit

Nadere informatie

Leefregels na opname kind met licht traumatisch hoofd-/hersenletsel

Leefregels na opname kind met licht traumatisch hoofd-/hersenletsel Leefregels na opname kind met licht traumatisch hoofd-/hersenletsel Uw kind is in het ziekenhuis opgenomen geweest met een licht traumatisch hoofd- of hersenletsel en mag weer naar huis. In deze folder

Nadere informatie

Essentiele olien - VAN YOUNG LIVING -

Essentiele olien - VAN YOUNG LIVING - Essentiele olien - VAN YOUNG LIVING - 187,- 187,- (incl. verzending) - t.w.v. ruim 250,- De premium starterskit OLIËN UIT DE KIT // 01 LEMON // heeft reinigende en zuiverende eigenschappen welke gebruikt

Nadere informatie

Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners

Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners Afdeling revalidatie mca.nl Inhoudsopgave Wat is chronische pijn en vermoeidheid? 3 Chronische pijn en vermoeidheid bij tieners 4 Rustig aan of toch

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, Hierbij de nieuwsbrief van februari.

Nieuwsbrief februari ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, Hierbij de nieuwsbrief van februari. Nieuwsbrief februari ACTIVITEITEN Donderdag 1 Micado Zondag 4 Maandag 5 Woensdag 7 Donderdag 8 Avond: Kruiden als thee Woensdag 14 Donderdag 15 Zondag 18 Hallo lieve leden, Hierbij de nieuwsbrief van februari.

Nadere informatie

Bewegen met pijn! Kan dat, mag dat, moet dat?

Bewegen met pijn! Kan dat, mag dat, moet dat? Bewegen met pijn! Kan dat, mag dat, moet dat? Themadag Fibromyalgie & Bewegen 21 september 2019 dr. Albère Köke Inhoud Effecten van bewegen op gezondheid in algemeen Effecten van bewegen op pijn Effecten

Nadere informatie

Licht traumatisch hoofd-/ hersenletsel bij kinderen

Licht traumatisch hoofd-/ hersenletsel bij kinderen Licht traumatisch hoofd-/ hersenletsel bij kinderen 2 In deze folder leest u over de verschijnselen en de mogelijke gevolgen van een licht traumatisch hoofd-/hersenletsel bij uw kind (hersenschudding of

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Vetverbranding en afvallen wat is de beste training, Tabata, kracht of cardiotraining? Wat is de beste en snelste manier om af te vallen? Is dat door kracht of door cardiotraining of een combinatie van

Nadere informatie

ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN

ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN Informatie en Verkooppunt Ingang : Drapenierlaan - Zwolle Stadshagen Brievenbus : Pottenbakkerstraat 83-8043 BP Zwolle Telefoon : 038 4200838 Website : www.sadardiri.nl E-mailadres

Nadere informatie

Bij hoeveel procent vochtverlies gaat de sportprestatie achteruit? Ong. 1% Bart van der Meer WM/SM theorie les 11 Amice

Bij hoeveel procent vochtverlies gaat de sportprestatie achteruit? Ong. 1% Bart van der Meer WM/SM theorie les 11 Amice Bij hoeveel procent vochtverlies gaat de sportprestatie achteruit? Ong. 1% Bart van der Meer WM/SM theorie les 11 Amice Bij hoeveel procent vochtverlies krijg je een dorstsignaal? Ong. 2% Bewerkt door

Nadere informatie

Ontdek het geheim achter de nieuwe, unieke en revolutionaire technologie van FGXpress Powerstrips : 100% natuurlijk (kruiden)hulpmiddel voor een

Ontdek het geheim achter de nieuwe, unieke en revolutionaire technologie van FGXpress Powerstrips : 100% natuurlijk (kruiden)hulpmiddel voor een PowerStrips Ontdek het geheim achter de nieuwe, unieke en revolutionaire technologie van FGXpress Powerstrips : 100% natuurlijk (kruiden)hulpmiddel voor een gezondere en sneller herstellende huid voor

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Sportvoeding bij Atleten

Sportvoeding bij Atleten Sportvoeding bij Atleten Pallas 67 16 maart 2017 Marlijn van den berg marlijn.vandenberg@gmail.com Voedingsdeskundige Voeding en gezondheid in Wageningen Nu werkzaam bij: Jouw actieve vakantie om je fitter,

Nadere informatie

Reumatologie. methotrexaat

Reumatologie. methotrexaat Reumatologie methotrexaat 1 Uw reumatoloog heeft u methotrexaat voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat u er een

Nadere informatie

Diabetes. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Diabetes. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Diabetes Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Diabetes 3 Vormen van diabetes 4 Type1 4 Type2 4 Klachten en symptomen 5 Type1 5 Type2 5 Oorzaken 6 Behandeling

Nadere informatie

Welkom op mijn site hieronder een korte impressie van wat ik u kan bieden;

Welkom op mijn site hieronder een korte impressie van wat ik u kan bieden; Praktijk Back2balance Welkom op mijn site hieronder een korte impressie van wat ik u kan bieden; Voetreflextherapie, Magnetiseren, Handoplegging, Ont-stressen, Invoelen, Inzicht geven, Kaarten leggen (inzicht

Nadere informatie

Lekker in je vel. Leren omgaan met stress voor kinderen. Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert

Lekker in je vel. Leren omgaan met stress voor kinderen. Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert Lekker in je vel Leren omgaan met stress voor kinderen Uit het boek Ophelia van Ingrid en Dieter Schubert Heeft uw kind wel eens last van stress? Voelt uw kind zich wel eens niet lekker en weet u niet

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Spier- en gewrichtspijn

Spier- en gewrichtspijn Spier- en gewrichtspijn Spierpijn na het sporten, een zweepslag, een verzwikte enkel, een gekneusde pink... Door een verkeerde beweging of door extra inspanning kunt u plotseling pijn aan spieren of gewrichten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Focus Fit Goes

Nieuwsbrief. Focus Fit Goes Nieuwsbrief Focus Fit Goes Oktober 2016 In deze nieuwsbrief zal onder andere aandacht zijn voor de openingstijden, het inschrijven van de groepslessen, de Sophia spinningmarathon, shirtjes/hemdjes Focus

Nadere informatie

Chinese Hoofd-Nek-Schouders

Chinese Hoofd-Nek-Schouders Sportmassage Dient om de hele conditie van het lichaam en voornamelijk de spieren te verbeteren. Sporters presteren beter, hebben minder last van blessures en herstellen sneller na de inspanning. Deze

Nadere informatie

Omschrijf hoe u zich voelt

Omschrijf hoe u zich voelt Omschrijf hoe u zich voelt - Ziek - Ik weet dat apneu ernstige gevolgen kan hebben voor mijn gezondheid maar ik ervaar dat nog niet zo, ik ben niet bang dat mij iets gaat ovekomen. De energielek is een

Nadere informatie

Inleiding Wat is fibromyalgie? Oorzaak van fibromyalgie

Inleiding Wat is fibromyalgie? Oorzaak van fibromyalgie FIBROMYALGIE 286 Inleiding Uw reumatoloog heeft u verteld dat u fibromyalgie hebt. Er komen ongetwijfeld veel vragen in u op. In deze folder proberen wij antwoord te geven op uw vragen. U leest meer over

Nadere informatie

Methotrexaat (Emthexate, Ledertrexate )

Methotrexaat (Emthexate, Ledertrexate ) Methotrexaat Methotrexaat (Emthexate, Ledertrexate ) Uw reumatoloog heeft u Methotrexaat voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn goed te kunnen gebruiken, is

Nadere informatie

AARDEN BETEKENT VERBINDING MAKEN MET HET ELEKTRISCHE VELD VAN ONZE AARDE

AARDEN BETEKENT VERBINDING MAKEN MET HET ELEKTRISCHE VELD VAN ONZE AARDE AARDEN BETEKENT VERBINDING MAKEN MET HET ELEKTRISCHE VELD VAN ONZE AARDE DIT GEBEURT ER ALS JE HET FYSIEKE LICHAAM STELSELMATIG MET DE AARDE IN CONTACT BRENGT: sterker immuunsysteem minder ontstekingen

Nadere informatie

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN ALOE INSPIRED 2016 EEN GEZONDE BASIS. DE DRUKTE VAN HET DAGELIJKS LEVEN MAAKT DAT WE OP HET GEBIED VAN VOEDING SOMS VOOR DE MAKKELIJKSTE WEG GAAN. DE KEUZE VALT DAN SNELLER

Nadere informatie

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker

back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker back to vitality meer energie? Ondersteuning bij vermoeidheid bij en na kanker In deze brochure vindt u een overzicht van de behandelingen die Cancer Care Center biedt om vermoeidheid tijdens en na afloop

Nadere informatie

Domino-effect. Gevolgen van diabetes

Domino-effect. Gevolgen van diabetes Domino-effect Het gevaar van complicaties is dat ze pas na jaren optreden. Bovendien heeft diabetes een domino-effect. Vanaf dat je één aandoening hebt, zijn deze een trigger voor meerdere aandoeningen.

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Zelfgenezend vermogen van het lichaam activeren voor meer gezondheid Zelfgenezend vermogen dat hebben alle mensen in zich en gebruiken het ook iedere dag, bijvoorbeeld in je slaap en bij het herstellen

Nadere informatie

Roken en een (orthopedische) operatie

Roken en een (orthopedische) operatie Roken en een (orthopedische) operatie U krijgt binnenkort een operatie op de afdeling Orthopedie in het Radboudumc. Het is algemeen bekend dat roken ongezond is en verschillende gezondheidsproblemen tot

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. A.Vogel ArnicaforceMed forte gel. Arnica Montana L.

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. A.Vogel ArnicaforceMed forte gel. Arnica Montana L. Versie: Roundup ID46136 Pagina 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Arnica Montana L. Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Sunrider heeft een reeks producten ontwikkeld voor sporters en mensen die zware lichamelijke of geestelijke arbeid verrichten.

Sunrider heeft een reeks producten ontwikkeld voor sporters en mensen die zware lichamelijke of geestelijke arbeid verrichten. Sunsport-lijn Tijdens het beoefenen van sport zijn vijf aspecten van vitaal belang: - Snelheid; - Coördinatie; - Kracht; - Lenigheid; - Uithoudingsvermogen. Sunrider heeft een reeks producten ontwikkeld

Nadere informatie

LefLunomide Het effect van Leflunomide Het gebruik samen met andere geneesmiddelen Wijze van innemen

LefLunomide Het effect van Leflunomide Het gebruik samen met andere geneesmiddelen Wijze van innemen Leflunomide Leflunomide (Arava) Uw reumatoloog heeft u Leflunomide voorgeschreven voor de behandeling van uw reumatische aandoening. Om dit medicijn goed te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat u er

Nadere informatie

7,2. Werkstuk door een scholier 1965 woorden 4 juli keer beoordeeld. De ziekte van Wilson

7,2. Werkstuk door een scholier 1965 woorden 4 juli keer beoordeeld. De ziekte van Wilson Werkstuk door een scholier 1965 woorden 4 juli 2010 7,2 3 keer beoordeeld Vak Biologie De ziekte van Wilson Inhoudsopgave Inleiding en werkwijze De ziekte van Wilson Klachten en symptomen Behandeling Diagnose

Nadere informatie

Azathioprine of 6-Mercaptopurine

Azathioprine of 6-Mercaptopurine Azathioprine of 6-Mercaptopurine Azathioprine/6-Mercaptopurine Uw maag-darm-leverarts heeft in overleg met u besloten u te gaan behandelen met het Azathioprine (Imuran) of 6-Mercaptopurine (Puri-Nethol).

Nadere informatie

Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid.

Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid. Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid. Wanneer je deze 10 ultieme tips in dit E-book toepast zal je gegarandeerd

Nadere informatie

Voeding voor goed herstel na operatie

Voeding voor goed herstel na operatie Voeding voor goed herstel na operatie Inhoud 1. Vermijd snel gewichtsverlies, eet gezond 3 2. Nuchter voor de operatie? 3 3. Voeding na de operatie 4 4. Neem voldoende melkproducten, groenten en fruit!

Nadere informatie

Wat is wijsheid bij een whiplash?

Wat is wijsheid bij een whiplash? EM PL KN AA GF RW 20 1 EB 0 EX K EM NG Wat is wijsheid bij een whiplash? Tips om het herstel van een whiplash te bevorderen en verstandig te blijven bewegen Wat te doen bij whiplashklachten Een aanrijding

Nadere informatie

Allereerst wensen wij iedereen natuurlijk een beestachtig en gelukkig 2014 toe!

Allereerst wensen wij iedereen natuurlijk een beestachtig en gelukkig 2014 toe! Nieuwsbrief Januari 2014 Allereerst wensen wij iedereen natuurlijk een beestachtig en gelukkig 2014 toe! Wij staan in het nieuwe jaar weer voor u en uw huisdieren klaar! Ik wilde het over het nut en het

Nadere informatie

Longgeneeskunde. Pneumonie. www.catharinaziekenhuis.nl

Longgeneeskunde. Pneumonie. www.catharinaziekenhuis.nl Longgeneeskunde Pneumonie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud De opnamedag... 4 Opname via de Spoedeisende Hulp... 4 Opname via de polikliniek... 4 Op de verpleegafdeling... 4 Wat gebeurt elke ochtend...

Nadere informatie

Charles Loijens. Performance Coach Topsport / www.top-coach.eu. Met dank aan Guido Vroemen, sportarts o.a. Nationale Triatlon Team en Leontien.

Charles Loijens. Performance Coach Topsport / www.top-coach.eu. Met dank aan Guido Vroemen, sportarts o.a. Nationale Triatlon Team en Leontien. Charles Loijens Performance Coach Topsport / www.top-coach.eu Met dank aan Guido Vroemen, sportarts o.a. Nationale Triatlon Team en Leontien.nl De rol van voeding Algeheel welbevinden / Fitheid Energie

Nadere informatie

Azathioprine (Imuran ) bij reumatische aandoeningen

Azathioprine (Imuran ) bij reumatische aandoeningen Azathioprine (Imuran ) bij reumatische aandoeningen Uw behandelend arts heeft aangegeven u met het geneesmiddel azathioprine te willen gaan behandelen. Deze folder geeft informatie over dit geneesmiddel.

Nadere informatie

b Sportvoeding en herstel

b Sportvoeding en herstel b Meer dan voeding! b Sportvoeding en herstel Anouska van Meer der dan Zee voeding! & Brenda Frunt Belang gezonde sportvoeding Prestatieverbetering Voldoende energie voor trainingen en wedstrijden Sneller

Nadere informatie

Hersenschudding Volwassenen en kinderen > 6 jaar. Afdeling Spoedeisende Hulp

Hersenschudding Volwassenen en kinderen > 6 jaar. Afdeling Spoedeisende Hulp 00 Hersenschudding Volwassenen en kinderen > 6 jaar Afdeling Spoedeisende Hulp U of een van uw naasten heeft een hersenschudding opgelopen door een ongeluk of plotselinge beweging van het hoofd. Dit wordt

Nadere informatie

Darmkanker. Dit is leukemie

Darmkanker. Dit is leukemie Darmkanker Dit is leukemie Bloed wordt gemaakt in het beenmerg. Beenmerg zit in je botten. In het beenmerg zitten stamcellen. Uit de stamcellen ontstaan bloedcellen. Bloed stroomt door je bloedvaten naar

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie