Het Riverside Museum, het Schots Museum van Transport en Reizen, wint de European Museum of the Year Award 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Riverside Museum, het Schots Museum van Transport en Reizen, wint de European Museum of the Year Award 2013"

Transcriptie

1 EMF PERSBERICHT 18 mei 2013 Het Riverside Museum, het Schots Museum van Transport en Reizen, wint de European Museum of the Year Award 2013 De prijs voor het Europees Museum van het jaar 2013 (European Museum of the Year Award) (EMYA) gaat naar het Riverside Museum: het Schots Museum van Transport en Reizen, gesitueerd in Glasgow, het Verenigd Koninkrijk. Het Europees Museum Forum vaardigde nog drie andere prijzen en vier speciale vermeldingen uit voor musea die uitblinken in innovatie en het brengen van kwaliteit voor het grote publiek. Het Europees Museum Forum (EMF) heeft, tijdens een speciale ceremonie, de prestigieuze prijs van Europees Museum van het jaar 2013 toegekend aan het Riverside Museum: het Schots Museum van Transport en Reizen. Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren, EMYA winnaar in 2013, fungeerde dit jaar als gastheer van de jaarlijkse vergadering van het Europees Museum Forum en de prijsuitreiking. Meer dan 150 museum mensen verzamelden in het museum, gedurende een driedaags congres, gewijd aan innovatie en publieksvriendelijkheid in musea over heel Europa. Het event eindigde, met als hoogtepunt, de prijsuitreiking, tijdens een prestigieuze ceremonie in de prachtige O.L.V.-basiliek van Tongeren. Dit op 18 mei, de datum van de Internationale Museumdag Veertig musea namen deel aan de wedstrijd European Museum of the Year Award van hen werden door de EMYA jury genomineerd. De musea werden beoordeeld op hun publieksvriendelijkheid, gedefinieerd door EMF's oprichter Kenneth Hudson als "de mate waarin een museum tegemoet komt aan de noden en de wensen van zijn bezoekers". The EMYA-jury reisde doorheen heel Europa en bezocht meer dan 30 geselecteerde kandidaten - van Azerbeidzjan tot Portugal, van de Lofoten eilanden in Noorwegen tot Kroatië.

2 De hoofdprijzen werden uitgereikt door Joke Schauvliege, Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur en door Igor Philtjens, gedeputeerde voor Toerisme en Cultuur van de provincie Limburg. Gedeputeerde Philtjens: De provincie Limburg blijft ook in moeilijke tijden investeren in de kwaliteit van haar musea. Wij geloven in de economische waarde ervan. De organisatie van dit evenement is een ideale gelegenheid om onze ambities op dat vlak ook over de grenzen heen in de kijker te plaatsen. Hier vindt u een lijst van de winnaars en de musea die een speciale vermelding ontvingen: European Museum of the Year Award 2013: Riverside Museum, Schots Museum van Transport en Reizen, Glasgow, Verenigd Koninkrijk Het Riverside Museum demonstreert op een briljante manier hoe een gespecialiseerde transportcollectie zijn relevantie kan vernieuwen door actief een link te leggen naar bredere sociale en universele topics. The EMYA 2013 jury was het unaniem er over eens dat het museum tegemoet komt aan alle EMYA criteria van publieksvriendelijkheid' op het hoogste niveau. Kenneth Hudson Award: Batalha s Municipal Community Museum Damão e Diu, Batalha, Portugal Kenneth Hudson, in zijn concept van publieksvriendelijkheid, wilde dat musea de mensen vooropstelt. Batalha Community Museum s inspanningen t.o.v. blinden en slechtzienden, heeft geresulteerd in een museum dat ons anders doet nadenken over mogelijke doelpublieken van musea. De Kenneth Hudson Award wordt gepresenteerd door de Raad van Bestuur van het Europees Museum Forum. Silletto Award: MAS, Museum aan de Stroom, Antwerpen, België Het stadsmuseum MAS toont echte innovatie en verbintenis in de wijze waarop het verbonden is met de stad Antwerpen en zijn verschillende gemeenschappen. De EMYA- jury was onder de indruk van de diverse en nieuwe manieren die het museum hanteert om tegemoet te komen aan de publieke en lokale gemeenschappen bij het presenteren van de Antwerpse identiteit.

3 De prijs wordt gepresenteerd door de Silletto Trust, een fonds opgericht ter nagedachtenis van Reginald Silletto, gedurende meer dan 20 jaar voorzitter van de Vrienden van Manx National Heritage. De Silletto prijs beloont musea die inzetten op betrokkenheid van de gemeenschap, en dit op een innoverende manier. Speciale vermeldingen: Gobustan National Historiic Artistic Museum, Garadakh district, Azerbeidzjan Dit museum kreeg een vermelding voor het stimuleren van het publiek bewustzijn en de kennis van prehistorische kunst, met als doel gemeenschappen regionaal, nationaal en internationaal te verrijken, dit door middel van een nieuwe benadering van verhalen vertellen en het gebruik van geavanceerde technieken. Art Museum Riga Bourse, Riga, Letland Deze prijs wordt toegekend aan een van de meest indrukwekkende vernieuwde nationale gebouwen, getransformeerd in een museum. Het museum is er in geslaagd een verbazingwekkende atmosfeer te creëren voor het publiek, door een gebouw te openen voor het publiek dat voorheen enkel toegankelijk was voor de financiële elite. Nationaal Maritiem Museum, Amsterdam, Nederland Het museum is een landmark in de stad en verkent nieuwe wegen om golven te creëren in de samenleving door middel van creatief gebruik van technologie. De EMYA 2013 jury was onder de indruk van de globale benadering van het museum die bezoekers van alle leeftijden en achtergronden toelaat zich onder te dompelen in de maritieme wereld. San Telmo Museum, San Telmo, Spanje Het San Telmo Museum krijgt een speciale vermelding voor de wijze waarop het burgerschap en respect voor de mensenrechten promoot, waarbij het culturen verbindt en sociale en politiek grenzen overschrijdt, terwijl het het publiek engagement in de wereld promoot als een middel om de toekomst te voorzien en op te bouwen.

4 EMF opereert onder auspiciën van de Raad van Europa en de winnaar van de jaarlijkse Raad van Europa Museum Prijs wordt geselecteerd uit de EMYA kandidaten. De winnaar van dit jaar is het Britse Museum of Liverpool. Dit museum werd gevierd in april 2013 tijdens een speciale prijsuitreiking van de Raad van Europa in Straatsburg. Een volledige lijst van genomineerde musea kan u vinden op de EMF website Bemerkingen voor de pers: Het Europees Museum Forum (EMF) is een onafhankelijke non-profit organisatie die als liefdadigheidsinstelling is geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. De organisatie promoot innovatie in musea en moedigt de uitwisseling aan van werking en ideeën over heel Europa. EMF erkent de waarde van publieksgerichte initiatieven van musea en stimuleert uitmuntendheid door de uitreiking van jaarlijkse prijzen waarvan de European Museum of the Year Award en de Council of Europe Museum Prize de belangrijkste zijn. De musea die in aanmerking komen voor de prijzen worden beoordeeld aan de hand van door het EMF vooropgestelde duidelijke criteria en dit op basis van onafhankelijk en gelijkwaardig onderzoek. EMF stimuleert networking en ontwikkelt projecten om zo de uitwisseling van informatie en goede relaties tussen museumprofessionals, vrijwilligers en sympathisanten te bevorderen. EMF gaat een dialoog aan en consulteert internationaal ervaren mensen uit de Europese museumsector. Er wordt gewerkt volgens een systeem van regelmatige vernieuwing en opvolging om ervoor te zorgen dat de organisatie blijvend de noden en verwachtingen weerspiegelt van de hedendaagse Europese museumgemeenschap. De European Museum of the Year Award en de Council of Europe Museum Prize werden gelanceerd in 1977 onder de bescherming van de Raad van Europa, met als doel de uitmuntendheid in het Europese museumlandschap te erkennen en innovatieve processen in een museale wereld te bevorderen. De focus lag in die periode nog meer op de collecties en niet zozeer hun potentieel voor het publiek. Het concept heeft een positieve invloed gehad op het werk van vele museumprofessionals en bracht kleinere musea met een erg vernieuwende inhoud naar de voorgrond, die anders nooit erkenning zouden gekregen hebben op Europees niveau. Het concept smeedde banden tussen musea van Oost-, West-, Noord- en Zuid-Europa. Door de werking van EMF heeft het concept de aandacht van de overheidsinstanties gevestigd op initiatieven komende uit eigen land die anders niet de erkenning kregen die ze verdienden.

5 Binnen het concept zijn alle musea evenwaardig, of ze nu openbaar, privé, groot of klein zijn. Ongeacht hun onderwerp, worden ze beoordeeld op basis van uitstekende publieke kwaliteit. De EMYA-jury is op zoek naar ondernemingszin en vernieuwing die de kwaliteit voor het publiek van een museum vergroot. De juryleden willen nieuwe ontwikkelingen identificeren die naar alle waarschijnlijkheid een belangrijke invloed hebben in het nationale en internationale museumlandschap. Voor verdere informatie, contacteer het Europees Museum Forum: Tel: +44 (0)

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen Een initiatief van de EU Sinds 2010 actie door Europese middenveld en lidstaten voor een dergelijk jaar Inspiratie 1975 Europees Jaar van het Bouwkundig

Nadere informatie

WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME?

WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME? WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME? FACTSHEET 1. WORDT UW STAD DE EERSTE EUROPESE HOOFDSTAD VAN SLIM TOERISME? In lijn met een door het Europees Parlement voorgestelde voorbereidende

Nadere informatie

NAAR VERNIEUWD TOEZICHT EXCELLENTE SCHOLEN

NAAR VERNIEUWD TOEZICHT EXCELLENTE SCHOLEN NAAR VERNIEUWD TOEZICHT EXCELLENTE SCHOLEN juni 2016 1 Inleiding 1.1 Achtergrond In 2012 heeft de toenmalige minister van Onderwijs het predicaat Excellente School in het leven geroepen om goed presterende

Nadere informatie

Bijlage 1 INSCHRIJFFORMULIEREN. Categorie 1: Veiligheid van producten die online worden verkocht. Vragen met betrekking tot de toelating

Bijlage 1 INSCHRIJFFORMULIEREN. Categorie 1: Veiligheid van producten die online worden verkocht. Vragen met betrekking tot de toelating Bijlage 1 INSCHRIJFFORMULIEREN Categorie 1: Veiligheid van producten die online worden verkocht Vragen met betrekking tot de toelating 1. Ik bevestig dat mijn bedrijf een zakelijke entiteit met een industrieel

Nadere informatie

CULTUUR. Vorig. ducatie te. zien. Een van de. Van. naar. musea, beroepen. vann. organisatoren

CULTUUR. Vorig. ducatie te. zien. Een van de. Van. naar. musea, beroepen. vann. organisatoren Maandag 5 november 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Uitreiking Vlaamse Cultuurprijs Cultuureducatie OPEK Leuven Geachte dames en heren, Vorig jaar kregen

Nadere informatie

UNITE-IT-NETWERK VOOR DIGITALE INCLUSIE

UNITE-IT-NETWERK VOOR DIGITALE INCLUSIE UNITE-IT-NETWERK VOOR DIGITALE INCLUSIE Onder leiding van UNITE-IT ALGEMEEN OVERZICHT 2014 Het Unite-IT-netwerk heeft zijn tweede projectjaar gevierd. Het tweede projectjaar was pas het eerste volledig

Nadere informatie

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden Reglement voor de Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden. In het kader van het gemeentelijk Emancipatiebeleid Afdeling: Afzender: Onderwerp: Scholing en Integratie Jeugd, Onderwijs en

Nadere informatie

Thema 2 Om ons heen. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landschappen. Klimaten. Samenwerking. de regering. Onder de loep.

Thema 2 Om ons heen. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 7. Landschappen. Klimaten. Samenwerking. de regering. Onder de loep. Meander Samenvatting groep 7 Thema 2 Om ons heen Samenvatting Landschappen Landschappen in Europa zijn heel verschillend. Nederland is een heel vlak land. Frankrijk is een land met heuvels en bergen. Zweden

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Limburgse Innovatie Award Naam onderneming: Adres: Ondernemingsnummer: Activiteit van de onderneming: Oprichtingsjaar:

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Limburgse Innovatie Award Naam onderneming: Adres: Ondernemingsnummer: Activiteit van de onderneming: Oprichtingsjaar: INSCHRIJVINGSFORMULIER Limburgse Innovatie Award 2019 Naam onderneming: Adres: Ondernemingsnummer: Activiteit van de onderneming: Oprichtingsjaar: Omzet: Aantal werknemers: Naam zaakvoerder: Naam contactpersoon:

Nadere informatie

De ontplooiing en integratie van kwetsbare kinderen en jongeren via een bredere toegang tot buitenschoolse, sportieve en culturele activiteiten

De ontplooiing en integratie van kwetsbare kinderen en jongeren via een bredere toegang tot buitenschoolse, sportieve en culturele activiteiten Projectoproep van het BNP Paribas Fortis Foundation Fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting De ontplooiing en integratie van kwetsbare kinderen en jongeren via een bredere toegang tot buitenschoolse,

Nadere informatie

Nieuwe strategie en het opnemen van een engagement in verkeersveiligheid. ERSCharter workshop. Leuven, 30 januari 2019

Nieuwe strategie en het opnemen van een engagement in verkeersveiligheid. ERSCharter workshop. Leuven, 30 januari 2019 Nieuwe strategie en het opnemen van een engagement in verkeersveiligheid ERSCharter workshop Leuven, 30 januari 2019 Topics: Verkeersveiligheid in Europa Wat is het Charter? Wie zijn de leden? 2016-2019

Nadere informatie

EuropEEs InstItuut voor onderzoek over de MEdItErranE En Euro-arabIschE samenwerking www.medea.be

EuropEEs InstItuut voor onderzoek over de MEdItErranE En Euro-arabIschE samenwerking www.medea.be Europees Instituut voor Onderzoek over de Mediterrane en Euro-Arabische Samenwerking www.medea.be V O O R S T E L L I N G Voor Europa is de samenwerking met haar naaste buren de Arabische en Mediterrane

Nadere informatie

Kickstart your business.

Kickstart your business. Kickstart your business www.columbustrophy.eu Inhoudsopgave 3 Voorwoord 8 De winnaars 4 Wat is de Columbus Trophy? 10 Samen groeien! 5 Criteria 10 Wat kun je winnen? 6 Wat is de procedure? 11 BBB Maastricht

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2017

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2017 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2017 Ambassadeur Heldere Taal 2017 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid te verhelderen. Vaak vechten ze tegen veel

Nadere informatie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie Opdrachtsverklaring Missie - Visie 1. Missie Sint-Lodewijk biedt aangepast onderwijs en/of begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. Ook het gezin en breder

Nadere informatie

Het cultureel erfgoed in Vlaanderen is in goede handen. Vandaag. hebben we daarvan hier in Mechelen weer het bewijs gezien. Met

Het cultureel erfgoed in Vlaanderen is in goede handen. Vandaag. hebben we daarvan hier in Mechelen weer het bewijs gezien. Met Dinsdag 25 oktober 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Uitreiking Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultureel Erfgoed (enkel het gesproken woord telt)

Nadere informatie

De Europese Energie Bespaar Prijs (EEBP) IUSES Intelligent USe of Energy at School. Voorwaarden en regels voor de wedstrijd

De Europese Energie Bespaar Prijs (EEBP) IUSES Intelligent USe of Energy at School. Voorwaarden en regels voor de wedstrijd De Europese Energie Bespaar Prijs (EEBP) IUSES Intelligent USe of Energy at School Voorwaarden en regels voor de wedstrijd Over de Prijs De Europese Energie Bespaar Prijs (EEBP) is bedoeld voor middelbare

Nadere informatie

FEDERALE PRIJS ARMOEDEBESTRIJDING 2019 *** Reglement. Hoofdstuk 1: Doel van het reglement

FEDERALE PRIJS ARMOEDEBESTRIJDING 2019 *** Reglement. Hoofdstuk 1: Doel van het reglement FEDERALE PRIJS ARMOEDEBESTRIJDING 2019 *** Reglement Hoofdstuk 1: Doel van het reglement Artikel 1 Dit reglement bepaalt de doelstelling, de deelnemingsvoorwaarden, de selectieprocedure en de toekenningscriteria

Nadere informatie

Persbericht 01/04/2016

Persbericht 01/04/2016 Persbericht 01/04/2016 Nieuwe inzichten nodig in uw kmo? Agentschap Innoveren & Ondernemen vereenvoudigt de kmo- portefeuille, de subsidie voor opleiding & advies. De kmo- portefeuille is veruit de meest

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 26 november 2003 (27.11) (OR. fr) 15314/03 Interinstitutioneel dossier: 2003/0274 (COD) CULT 66 CODEC 1678

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 26 november 2003 (27.11) (OR. fr) 15314/03 Interinstitutioneel dossier: 2003/0274 (COD) CULT 66 CODEC 1678 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 26 november 2003 (27.11) (OR. fr) 15314/03 Interinstitutioneel dossier: 2003/0274 (COD) CULT 66 CODEC 1678 VOORSTEL van: de Europese Commissie d.d.: 18 november 2003

Nadere informatie

ADVIES Europese Jongerenhoofdstad

ADVIES Europese Jongerenhoofdstad ADVIES Europese Jongerenhoofdstad Het European Youth Forum werkt in het voorjaar van 2008 het idee van een Europese jongerenhoofdstad verder uit. De Vlaamse Jeugdraad geeft zijn standpunt over dit idee.

Nadere informatie

Vrijdag 30 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Vrijdag 30 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 30 maart 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Viering Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Tielrode Dames en heren Vandaag start de paasvakantie. Voor

Nadere informatie

nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Jobbeurzen

nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Jobbeurzen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Jobbeurzen De kerntaak van VDAB is werkzoekenden

Nadere informatie

De veelgestelde vragen over The Best Thai Award 2017 kun je hier vinden.

De veelgestelde vragen over The Best Thai Award 2017 kun je hier vinden. De veelgestelde vragen over The Best Thai Award 2017 kun je hier vinden. Restaurants Wanneer start The Best Thai Award 2017? The Best Thai Award 2017 start op 3 november 2017. Wanneer kan ik stemmen? Je

Nadere informatie

BeMuseum. Conferentie 14 oktober Persmap. The Belgian network for innovation in museums

BeMuseum. Conferentie 14 oktober Persmap. The Belgian network for innovation in museums BeMuseum The Belgian network for innovation in museums Conferentie 14 oktober 2016 - Persmap Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel www.bemuseum.be info@bemuseum.be @Be_Museum INHOUDSTAFEL

Nadere informatie

Provincie Antwerpen. Herentals. Heist-opden-berg. Hoogstraten. Mol. Geel

Provincie Antwerpen. Herentals. Heist-opden-berg. Hoogstraten. Mol. Geel SAMEN ROND TAFEL Provincie Antwerpen Herentals Hoogstraten Heist-opden-berg Geel Mol Vijf steden en gemeenten Ve r g e l i j k b a a r t y p e w i n k e l s t r a a t e n b i j h o r e n d e u i t d a

Nadere informatie

EUROPA, OOST EUROPA, ISRAEL, TURKIJE, NOORWEGEN & VERENIGD KONINKRIJK GELDIG VAN 1 SEPTEMBER TOT 1 OKTOBER 2016

EUROPA, OOST EUROPA, ISRAEL, TURKIJE, NOORWEGEN & VERENIGD KONINKRIJK GELDIG VAN 1 SEPTEMBER TOT 1 OKTOBER 2016 EUROPA, OOST EUROPA, ISRAEL, TURKIJE, NOORWEGEN & VERENIGD KONINKRIJK GELDIG VAN 1 SEPTEMBER TOT 1 OKTOBER 2016 Wat wilt u dit jaar bereiken met uw business? Wat zou u ervan vinden om in 2016 het Shoot

Nadere informatie

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Artikel 1. Begripsbepaling a. De vrijwilligersprijs: De Vrijwilligersprijs Twenterand voor personen van 23 jaar of ouder. b. De jongerenprijs: De Vrijwilligersprijs

Nadere informatie

EUROPEES LABEL VOOR INNOVATIEF TALENONDERWIJS 2008

EUROPEES LABEL VOOR INNOVATIEF TALENONDERWIJS 2008 EUROPEES LABEL VOOR INNOVATIEF TALENONDERWIJS 2008 INFORMATIEBROCHURE INHOUDSTAFEL 1. Wat is het Europees Label voor Innovatief Talenonderwijs? 2. Welk is het thema van het Europees Label voor Innovatief

Nadere informatie

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen Ten gevolge van de

Nadere informatie

Oproep: ondertekening Europees charter participatieve democratie in ruimtelijke planningsprocessen

Oproep: ondertekening Europees charter participatieve democratie in ruimtelijke planningsprocessen Oproep: ondertekening Europees charter participatieve democratie in ruimtelijke planningsprocessen Yves Fauvel Onderteken mee en volg het voorbeeld van de Provincie Oost-Vlaanderen #planningkwadraat 2

Nadere informatie

Meer concrete informatie betreffende het insturen van een abstract en de VVIZV-Award 2017 vindt u hieronder.

Meer concrete informatie betreffende het insturen van een abstract en de VVIZV-Award 2017 vindt u hieronder. Call for Abstracts Het Jaarcongres van de VVIZV is het grootste verpleegkundig georiënteerd intensieve zorgen evenement in België en daarom dé plek bij uitstek voor het uitwisselen van waardevolle informatie.

Nadere informatie

1 HET VERHAAL VAN OPEN DATA NRC, 3 maart 2014 2 CONTEXT VOOR ONDERZOEK Wat betekent open data voor de Nederlandse beleidspraktijk? Hoe moet je als individuele publieke organisatie omgaan met ontwikkelingen

Nadere informatie

Juryrapport. Joke Smit-prijs 2009

Juryrapport. Joke Smit-prijs 2009 Juryrapport Joke Smit-prijs 2009 Tweejaarlijkse prijs van de regering voor het leveren van een fundamentele bijdrage aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland De jury Joke Smit-prijs 2009

Nadere informatie

YOUNG AMBASSADOR AWARD

YOUNG AMBASSADOR AWARD YOUNG AMBASSADOR AWARD 2016-2017 Zoals in andere Europese landen organiseert Multiple District 112 opnieuw de LIONS Young Ambassadors Award wedstrijd. WAAROM dit initiatief? In de media wordt de jeugd

Nadere informatie

Lezingzaal foyer begane grond: Associatie Culturele Marketing en Communicatie (ACMC)

Lezingzaal foyer begane grond: Associatie Culturele Marketing en Communicatie (ACMC) Lezingen Museum Vakdagen 2015, woensdag 27 mei Lezingzaal foyer begane grond: Associatie Culturele Marketing en Communicatie (ACMC) Tijd: 11.00 12.00 uur Instelling: VSB Fonds Onderwerp: Lancering resultaat

Nadere informatie

3 gouden sterren in de Superior Taste Awards 2014 voor de drie nieuwe smaken van Guylian zeepaardjes

3 gouden sterren in de Superior Taste Awards 2014 voor de drie nieuwe smaken van Guylian zeepaardjes Persbericht Chocolaterie Guylian NV EUROPARK-OOST 1 9100 SINT-NIKLAAS TEL. +32 3 760 97 00 6 juni 2014 3 gouden sterren in de Superior Taste Awards 2014 voor de drie nieuwe smaken van Guylian zeepaardjes

Nadere informatie

Toeval of Niet. Realisatie. Stef van Grieken / A.J. Slaghuis. Versie 1.0

Toeval of Niet. Realisatie. Stef van Grieken / A.J. Slaghuis. Versie 1.0 Realisatie Toeval of Niet Stef van Grieken / A.J. Slaghuis Versie 1.0 Hoge der A 12 9712 AC Groningen bestuur@hetnieuwestemmen.nl www.hetnieuwestemmen.nl Groningen, 9 December 2011 Inhoudsopgaven 1 Inleiding...

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

Meer concrete informatie betreffende het insturen van een abstract en de Awards 2018 vindt u hieronder.

Meer concrete informatie betreffende het insturen van een abstract en de Awards 2018 vindt u hieronder. Call for Abstracts Het Jaarcongres van de VVIZV is het grootste verpleegkundig georiënteerd intensieve zorgen evenement in België en daarom dé plek bij uitstek voor het uitwisselen van waardevolle informatie.

Nadere informatie

Luc Van den Brande Laten we samen aan Europa bouwen

Luc Van den Brande Laten we samen aan Europa bouwen Luc Van den Brande Laten we samen aan Europa bouwen Inhoud Mijn overtuigingen 2 Mijn prioriteiten 3 Bakens voor morgen 8 Laten we samen aan Europa bouwen 1 Mijn overtuigingen Mijn overtuigingen Een Europa,

Nadere informatie

Vrijdag 7 september 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Vrijdag 7 september 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 7 september 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Overhandiging kwaliteitslabel Erkend Cultureel Archief aan Archief OCMW Gent, Ieper en Waregem

Nadere informatie

Ontmoet de beste studenten van Nederland en België!

Ontmoet de beste studenten van Nederland en België! SRC informatiepakket voor partners Ontmoet de beste studenten van Nederland en België! Partners 2017: Algemene informatie De Student Research Conference 2017, waar uw bedrijf jong talent ontmoet! De Student

Nadere informatie

16-22 SEPTEMBER #mobilityweek

16-22 SEPTEMBER #mobilityweek 16-22 SEPTEMBER 2019 #mobilityweek www.mobilityweek.eu EUROPESEMOBILITEITSWEEK De EUROPESEMOBILITEITSWEEK vindt elk jaar van 16 tot en met 22 september plaats. Zij biedt gemeenten de mogelijkheid om alternatief,

Nadere informatie

***I STANDPUNT VAN HET EUROPEES PARLEMENT

***I STANDPUNT VAN HET EUROPEES PARLEMENT Europees Parlement 2014-2019 Geconsolideerd wetgevingsdocument 13.6.2017 EP-PE_TC1-COD(2016)0186 ***I STANDPUNT VAN HET EUROPEES PARLEMENT in eerste lezing vastgesteld op 13 juni 2017 met het oog op de

Nadere informatie

Brusselse prijs voor de export een co-organisatie van Brussel Invest & Export en BECI

Brusselse prijs voor de export een co-organisatie van Brussel Invest & Export en BECI Brussels Best Exporters 2013 Brusselse prijs voor de export een co-organisatie van Brussel Invest & Export en BECI Wedstrijdreglement 1 Brussel Invest & Export Gewestelijke Overheidsdienst Brussel BRUSSELS

Nadere informatie

YOUNG AMBASSADOR AWARD

YOUNG AMBASSADOR AWARD YOUNG AMBASSADOR AWARD Zoals in andere Europese landen organiseert Multiple District 112 jaarlijks de LIONS Young Ambassador Award wedstrijd. WAAROM dit initiatief? In de media wordt de jeugd al te dikwijls

Nadere informatie

WELKOM. Zehra Yildirim

WELKOM. Zehra Yildirim WELKOM Zehra Yildirim Kennismaking Mag ik vragen om recht te staan? De muziek gaat van start Loop door elkaar heen tot de muziek stopt Maak kennis met de persoon die het dichts bij je staat Ga over naar

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT Greener Packaging Award

WEDSTRIJDREGLEMENT Greener Packaging Award WEDSTRIJDREGLEMENT Greener Packaging Award 1 1. Organisatie De Greener Packaging Awards worden georganiseerd door Fost Plus, Olympiadenlaan 2, 1140 Brussel en VAL-I-PAC, Koningin Astridlaan 59 bus 11,

Nadere informatie

AWARDS. JCI Vlaanderen HANDLEIDING

AWARDS. JCI Vlaanderen HANDLEIDING AWARDS JCI Vlaanderen HANDLEIDING Editie 2016-2017 1 INHOUD VOORBESCHOUWING... 3 DOELSTELLING... 4 PROCEDURE... 4 AWARDGROEPEN... 7 CATEGORIEËN & CRITERIA... 8 JURERING... 11 TEMPLATES VOOR DE AWARDDOSSIERS...

Nadere informatie

ROZE ZATERDAG VENLO-KREFELD 2019 LESBIENNE HOMOSEKSUEEL BISEKSUEEL TRANSGENDER INTERSEKSUEEL

ROZE ZATERDAG VENLO-KREFELD 2019 LESBIENNE HOMOSEKSUEEL BISEKSUEEL TRANSGENDER INTERSEKSUEEL LESBIENNE HOMOSEKSUEEL BISEKSUEEL TRANSGENDER INTERSEKSUEEL ROZE ZATERDAG VENLO-KREFELD 2019 Stichting Roze Zaterdag organiseert sinds 1977 jaarlijks in Nederland een zaterdag ter bevordering van integratie

Nadere informatie

Prijs Charles Ullens voor onderzoek naar het migratie- en integratiebeleid

Prijs Charles Ullens voor onderzoek naar het migratie- en integratiebeleid Prijs Charles Ullens voor onderzoek naar het migratie- en integratiebeleid Oproep tot kandidaatstelling De migratiestromen en de integratie van nieuwkomers en hun nakomelingen in het gastland zijn een

Nadere informatie

EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT

EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT DE RAAD Brussel, 20 juni 2017 (OR. en) 2016/0186 (COD) PE-CONS 25/17 CULT 69 AELE 49 EEE 27 CODEC 867 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: BESLUIT VAN

Nadere informatie

Woensdag 23 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Renovatie Leopold II-Park - Nieuwpoort

Woensdag 23 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Renovatie Leopold II-Park - Nieuwpoort Woensdag 23 november 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Renovatie Leopold II-Park - Nieuwpoort Geachte burgemeester (Roland) Crabbe en schepenen, Dear

Nadere informatie

Hogescholen en Universiteiten met een open blik Editie 2012

Hogescholen en Universiteiten met een open blik Editie 2012 Hogescholen en Universiteiten met een open blik Editie 2012 Om elkaar te begrijpen, moet je elkaar kennen. Vanuit die gedachte organiseert het Prins Filipfonds een project dat uitwisseling en samenwerking

Nadere informatie

Maandag 26 maart Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Maandag 26 maart Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Maandag 26 maart 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Uitreiking Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultuurmanagement i.s.m. Bilsen Fonds - Antwerpen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wilrijks product

Wedstrijdreglement Wilrijks product Wedstrijdreglement Wilrijks product Timing van de verschillende fases van de wedstrijd 1. Timing: Fase 1: bekendmaking, inschrijvingsperiode en selectie van drie kandidaten 10.10.2014 21.11.2014: bekendmaking

Nadere informatie

Juryrapport 1 e Nederlandse e-learning Award

Juryrapport 1 e Nederlandse e-learning Award Juryrapport 1 e Nederlandse e-learning Award Winnaar: Trimbos Instituut met De gezonde school en genotmiddelen Uitgereikt tijdens het Nationale E-learning Congres op 10 februari 2009 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF

HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF Inleiding Het boek Wat je schrijft ben je zelf (WJSBJZ) is een werkboek. Het bestaat uit 33 levensvragen met bijbehorende opdracht. Bij elke vraag is er schrijfruimte

Nadere informatie

Donderdag 10 november 2011 JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Logo 3- en Groene Vlag-uitreiking - Schaarbeek

Donderdag 10 november 2011 JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Logo 3- en Groene Vlag-uitreiking - Schaarbeek Donderdag 10 november 2011 JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Logo 3- en Groene Vlag-uitreiking - Schaarbeek Geachte leerkrachten en directies, Beste jongens en meisjes,

Nadere informatie

INDIENINGSPROCES VOOR PROJECTEN BRABANTSE ERFGOEDPRIJS 2019

INDIENINGSPROCES VOOR PROJECTEN BRABANTSE ERFGOEDPRIJS 2019 BRABANTSE ERFGOEDPRIJS 2019 1. INDIENINGSPROCES VOOR PROJECTEN BRABANTSE ERFGOEDPRIJS 2019 Het indieningsproces om projecten op de longlist voor de te plaatsen, is als volgt: 1. Het publiek kan projecten

Nadere informatie

Investeer in de toekomst

Investeer in de toekomst Investeer in de toekomst Sponsor de Nederlandse Wiskunde Olympiade U wilt investeren in de toekomst? Sponsor de Nederlandse Wiskunde Olympiade In een samenleving die van wiskunde aan elkaar hangt van uw

Nadere informatie

Het businessmodel en de focus van kleinere banken in België Voorstelling Triodos Bank 1

Het businessmodel en de focus van kleinere banken in België Voorstelling Triodos Bank 1 Het businessmodel en de focus van kleinere banken in België Voorstelling Triodos Bank 1 Muriel Van Gompel - Director Retail Banking, Triodos Bank In 1980 zette Triodos Bank een ander bancair model in de

Nadere informatie

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner Intitiatiefnemer Partner Partner Partner Partner Initiatief De verkiezing van de Ondernemer van het Jaar Cranendonck is een initiatief van Kiwanisclub Cranendonck. Kiwanisclub Cranendonck maakt al 12 jaar

Nadere informatie

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering 1. vooraf In 2014 organiseert de VRP de Vlaamse Ruimtelijke

Nadere informatie

Een nieuw programma voor het vinden, selecteren en ondersteunen van innovatieve scholen in het basis- en secundair onderwijs in België.

Een nieuw programma voor het vinden, selecteren en ondersteunen van innovatieve scholen in het basis- en secundair onderwijs in België. Een nieuw programma voor het vinden, selecteren en ondersteunen van innovatieve scholen in het basis- en secundair onderwijs in België. DOORBREKEN IN EEN WERELD IN VERANDERING ELK KIND KAN EEN CHANGEMAKER

Nadere informatie

Kwinta PHD Award 2018

Kwinta PHD Award 2018 Wat is de bedoeling? De bedoeling is om het doctoraat te erkennen dat het nauwst aansluit bij onze waarden van kwaliteit via innovatie en talent. Tegelijkertijd zoeken we een pragmatische bijdrage tot

Nadere informatie

Ongeveer 17 jaar geleden startte een eerste pilootproject van de. bosgroepen in de Kempense Heuvelrug in de provincie Antwerpen,

Ongeveer 17 jaar geleden startte een eerste pilootproject van de. bosgroepen in de Kempense Heuvelrug in de provincie Antwerpen, Zaterdag 17 september 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Toespraak Bosgroepen Oost-Vlaanderen - Wachtebeke Dames en heren, Beste gedeputeerde(n), Beste

Nadere informatie

Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1

Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1 Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1 Antwoorden door een scholier 1209 woorden 24 februari 2013 4,8 4 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde Terra Discovery 1: Noord- Europa IJsland

Nadere informatie

Silvia Costa Vaststelling van het programma Creatief Europa ( ) (COM(2018)0366 C8-0237/ /0190(COD))

Silvia Costa Vaststelling van het programma Creatief Europa ( ) (COM(2018)0366 C8-0237/ /0190(COD)) 21.3.2019 A8-0156/153 153 Overweging 5 (5) Bevordering van de Europese culturele verscheidenheid hangt af van het bestaan van bloeiende en veerkrachtige culturele en creatieve sectoren, die werken kunnen

Nadere informatie

kijk op

kijk op Page 1 of 3 Goddard, José Van: rec_postbus Verzonden: vrijdag 18 februari 2011 8:47 Aan: rec_secoostzaan; rec_secwormerland Onderwerp: FW: WINT UW GEMEENTE DE BNG ERFGOEDPRIJS? Opvolgingsmarkering: Opvolgen

Nadere informatie

Menselijke maat met Planetree Marita Bossers-Nabben. marita@planetree.nl

Menselijke maat met Planetree Marita Bossers-Nabben. marita@planetree.nl Menselijke maat met Planetree Marita Bossers-Nabben marita@planetree.nl BEWONER, CLIENTEN EN MEDEWERKER CENTRAAL? ANGELICA THIERIOT Haar droom is zorginstellingen te creëren, waar mensen zich direct al

Nadere informatie

MinervaEC. MInisterial NEtwoRk for Valorising Activities in digitisation, econtentplus. Periode: 1 /10/ 2006 31/09/2008. http://www.minervaeurope.

MinervaEC. MInisterial NEtwoRk for Valorising Activities in digitisation, econtentplus. Periode: 1 /10/ 2006 31/09/2008. http://www.minervaeurope. MinervaEC MInisterial NEtwoRk for Valorising Activities in digitisation, econtentplus Periode: 1 /10/ 2006 31/09/2008 http://www.minervaeurope.org/ Hans van der Linden 11 december 2007 Coördinerend netwerk

Nadere informatie

MODULE I EUROPA: NOOIT MEER OORLOG!

MODULE I EUROPA: NOOIT MEER OORLOG! MODULE I EUROPA: NOOIT MEER OORLOG! I.I De geboorte van de Europese Unie Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zijn er de vorige eeuwen veel oorlogen in Europa geweest. Vooral de Eerste en de Tweede Wereldoorlog

Nadere informatie

12 RICHTLIJNEN VOOR INTERRELIGIEUZE DIALOOG OP LOKAAL NIVEAU

12 RICHTLIJNEN VOOR INTERRELIGIEUZE DIALOOG OP LOKAAL NIVEAU 12 RICHTLIJNEN VOOR INTERRELIGIEUZE DIALOOG OP LOKAAL NIVEAU DE LOKALE RELIGIEUZE SITUATIE IN KAART BRENGEN EN BEGRIJPEN 01 Lokale overheden wordt verzocht zich bewust te zijn van het toenemende belang

Nadere informatie

Woensdag 16 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Aankondiging Canvascollectie PSK, Brussel

Woensdag 16 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Aankondiging Canvascollectie PSK, Brussel Woensdag 16 november 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Aankondiging Canvascollectie PSK, Brussel Dames en heren, Chère collègue ministre (Fadila) Laanan,

Nadere informatie

ANNEX BIJLAGE. bij VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

ANNEX BIJLAGE. bij VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 21.9.2018 COM(2018) 651 final ANNEX BIJLAGE bij VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD over de werking van Richtlijn 2011/24/EU betreffende de toepassing

Nadere informatie

een wervingsreserve stafmedewerker online communicatie,

een wervingsreserve stafmedewerker online communicatie, EXAMENREGLEMENT 1 Selectieprocedure voor contractuele werving en op termijn mogelijks statutaire benoeming via 0. Ter situering een wervingsreserve stafmedewerker online communicatie,. Dit selectiereglement

Nadere informatie

Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar

Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar 1 Begripsbepaling Kandidaat: Nominatie: Genomineerde: Kwaliteitsmanager die zich aanmeldt voor de verkiezing van Kwaliteitsmanager Food van het

Nadere informatie

HAALBAARHEIDSONDERZOEK NAAR EEN EUROPESE SECTORRAAD ARBEIDSMARKT EN KWALIFICATIES IN DE SPORT EN BEWEEGSECTOR

HAALBAARHEIDSONDERZOEK NAAR EEN EUROPESE SECTORRAAD ARBEIDSMARKT EN KWALIFICATIES IN DE SPORT EN BEWEEGSECTOR HAALBAARHEIDSONDERZOEK NAAR EEN EUROPESE SECTORRAAD ARBEIDSMARKT EN KWALIFICATIES IN DE SPORT EN BEWEEGSECTOR essc-sport project www.eose.org 1 De uitdagingen van de Sport- en Beweeg sector De Sport en

Nadere informatie

Netwerken van vissersvrouwen in Europa een overzicht

Netwerken van vissersvrouwen in Europa een overzicht Netwerken van vissersvrouwen in Europa een overzicht Marja Bekendam de Boer Inleiding t.b.v. Kenniskring vissersvrouwen 14 november 2016 Europese Unie, Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij Marja

Nadere informatie

Reglement Nominaties voor de lijsten en het register van de UNESCO-Conventie voor het borgen van het immaterieel cultureel erfgoed (2003)

Reglement Nominaties voor de lijsten en het register van de UNESCO-Conventie voor het borgen van het immaterieel cultureel erfgoed (2003) Reglement Nominaties voor de lijsten en het register van de UNESCO-Conventie voor het borgen van het immaterieel cultureel erfgoed (2003) Op basis van dit reglement kunnen organisaties een aanvraag indienen

Nadere informatie

Het uitreiken van cultuurprijzen behoort tot de tradities van de Vlaamse Gemeenschap.

Het uitreiken van cultuurprijzen behoort tot de tradities van de Vlaamse Gemeenschap. REGLEMENT VOOR DE TOEKENNING VAN DE CULTUURPRIJZEN VAN DE VLAAMSE OVERHEID VOOR HET JAAR 2009 1 ALGEMEEN KADER Het uitreiken van cultuurprijzen behoort tot de tradities van de Vlaamse Gemeenschap. De relevantie

Nadere informatie

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK.

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE 2019 BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ONZE MERKBELOFTE. Wij geloven dat als het om de beste ideeën gaat, het er niet gaat om van wie ze zijn, of waar

Nadere informatie

Waar staat Ondernemers voor Ondernemers voor?

Waar staat Ondernemers voor Ondernemers voor? 8 Ondernemers voor Ondernemers Jaarverslag 2014 9 Waar staat Ondernemers voor Ondernemers voor? Missie De missie van de vzw Ondernemers voor Ondernemers (opgericht in 2000) is het bevorderen van duurzame

Nadere informatie

CREATIEF EUROPA ( )

CREATIEF EUROPA ( ) CREATIEF EUROPA (2014-2020) SUBPROGRAMMA MEDIA OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EACEA/26/2019: Ondersteuning van filmfestivals LET OP: Deze oproep tot het indienen van voorstellen is afhankelijk

Nadere informatie

Uitreiking Eline van Haarenprijs 5 oktober Openbare Bibliotheek Alkmaar. door juryvoorzitter Vera Wijnker

Uitreiking Eline van Haarenprijs 5 oktober Openbare Bibliotheek Alkmaar. door juryvoorzitter Vera Wijnker Uitreiking Eline van Haarenprijs 5 oktober Openbare Bibliotheek Alkmaar door juryvoorzitter Vera Wijnker Geachte familie, aanwezigen. In het bijzonder de genomineerden. Vandaag mag ik de Eline van Haarenprijs

Nadere informatie

SPONSOR PROGRAMMA UNIVERSITY-INDUSTRY INTERACTION 05/2013 VU UNIVERSITY AMSTERDAM

SPONSOR PROGRAMMA UNIVERSITY-INDUSTRY INTERACTION 05/2013 VU UNIVERSITY AMSTERDAM SPONSOR PROGRAMMA UNIVERSITY-INDUSTRY INTERACTION 05/2013 VU UNIVERSITY AMSTERDAM The University-Industry Interaction Conference UIIN (University Industry Innovation Network) en de Vrije Universiteit Amsterdam

Nadere informatie

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen in KBC Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (Corporate Social Responsibility of CSR)

Nadere informatie

PROJECT VLAAMSE MEESTERS MEER INTERNATIONALE BEZOEKERS MET INTERESSE IN DE VLAAMSE MEESTERS. VISITFLANDERS flemishmasters.com

PROJECT VLAAMSE MEESTERS MEER INTERNATIONALE BEZOEKERS MET INTERESSE IN DE VLAAMSE MEESTERS. VISITFLANDERS flemishmasters.com PROJECT VLAAMSE MEESTERS MEER INTERNATIONALE BEZOEKERS MET INTERESSE IN DE VLAAMSE MEESTERS VISITFLANDERS flemishmasters.com PROJECTDOELSTELLINGEN DOESTELLING 1 Het Vlaamse Meesters aanbod biedt binnen-

Nadere informatie

FEDERALE PRIJS ARMOEDEBESTRIJDING 2017 *** Reglement

FEDERALE PRIJS ARMOEDEBESTRIJDING 2017 *** Reglement FEDERALE PRIJS ARMOEDEBESTRIJDING 2017 *** Reglement Artikel 1 Hoofdstuk 1: voorwerp van het reglement Dit reglement bepaalt het doel, de deelnemingsvoorwaarden, de selectieprocedure en de toekenningcriteria

Nadere informatie

ZUIDDAG OKTOBER

ZUIDDAG OKTOBER ZUIDDAG 2014 16 OKTOBER WORK FOR CHANGE WORK FOR CHANGE Geef jongeren uit uw buurt een job voor 1 dag. Beloon zo hun engagement en steun tegelijk een uniek goed doel. Wat is Zuiddag? Zuiddag is een organisatie

Nadere informatie

Woensdag 6 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Erfgoeddag 11e editie Armoe troef

Woensdag 6 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Erfgoeddag 11e editie Armoe troef Woensdag 6 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Erfgoeddag 11e editie Armoe troef (enkel het gesproken woord telt) Dames en heren, Welkom op de persconferentie

Nadere informatie

BRUSSELS KART EXPO. CONGRESS EU EXHIBITION COMPETITION SHOWS & PARTY. more info on

BRUSSELS KART EXPO.   CONGRESS EU EXHIBITION COMPETITION SHOWS & PARTY. more info on BRUSSELS KART EXPO 2 0 1 9 27 01 28 01 CONGRESS EU EXHIBITION COMPETITION SHOWS & PARTY more info on www.thehairgames.be THE HAIR GAMES, THE SEQUEL Wie aanwezig was op de eerste editie van The Hair The

Nadere informatie

Beste vrijwillig(st)er,

Beste vrijwillig(st)er, Niet vergeten! Provinciaal bestuur? lees meer op pag 2 Wie? lees meer op pag 3 Kandidaat stellen? lees meer op pag 4 Verkiezingen lees meer op pag 5 Timing lees meer op pag 6 lees meer op pag 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen

OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019. Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen OPROEP TOT HET INDIENEN VAN VOORSTELLEN EAC/S20/2019 Sport als instrument voor integratie en sociale inclusie van vluchtelingen Deze oproep tot het indienen van voorstellen past in de uitvoering van het

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist Doel van de functiefamilie Vanuit de eigen technische specialisatie voorbereiden en opmaken van plannen, ontwerpen of studies en de uitvoering ervan opvolgen specialistische

Nadere informatie

OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie

OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie OPEN CALL residentie onderzoek & creatie kunst/wetenschap/technologie IMPACT (International Meeting in Performing Arts and Creative Technologies) lanceert een open call. De geselecteerde projecten worden

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal - april 2015 Ambassadeur Heldere Taal 2015 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 15 januari 2002 (OR. en) 14759/01 JEUN 67 SOC 510

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 15 januari 2002 (OR. en) 14759/01 JEUN 67 SOC 510 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 15 januari 2002 (OR. en) 14759/01 JEUN 67 SOC 510 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: Resolutie van de Raad en de vertegenwoordigers van de regeringen

Nadere informatie