Dit stop je in je portfolio: Het onderzoek (vragen en antwoorden) Het beoordelingsformulier

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit stop je in je portfolio: Het onderzoek (vragen en antwoorden) Het beoordelingsformulier"

Transcriptie

1 Plezier in je werk wordt groter als je cliënt tevreden is over jou en jouw zorg. Wanneer is iemand tevreden, en hoe kom je daar achter? Opdracht Tevreden, hoe ontdek je dat? Wat ga je laten zien? Je gaat een onderzoek voorbereiden en uitvoeren op je BPV-plaats. In dit onderzoek ga je de tevredenheid meten van je doelgroep. De doelgroep kan de zorgvrager zijn, de bezoekers van het buurthuis of dagopvang, maar ook de mantelzorg, of de ouders van de kinderen op school, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. Ga als volgt te werk: 1. Kies in overleg met je BPV-begeleider drie personen uit voor het onderzoek. Maak ook afspraken wanneer en hoe je het onderzoek gaat uitvoeren 2. Maak een vragenlijst van minimaal 10 vragen. De vragen moeten een goed beeld geven over de tevredenheid. 3. Bespreek in je studieloopbaangroep met je studieloopbaanbegeleider de vragen. 4. Stel eventueel je vragen bij, of maak aanvullingen 5. Laat de vragen aan je BPV-begeleider zien. 6. Voer je onderzoek uit volgens de gemaakte afspraken. 7. Werk je onderzoek uit. 8. Schrijf een kort reflectieverslag. Wat zijn sterke punten op de werkplek? Welke punten moeten verbeterd worden? Hoe kan ik hier aan bijdragen? Voor de Nederlandse taal let je op het volgende: - Heb ik de woorden zo goed mogelijk gespeld? - Beginnen de zinnen met een hoofdletter? - Staat aan het eind van elke zin een punt? - Heb ik de werkwoorden zo goed mogelijk vervoegd? - Schrijf ik namen van personen met een hoofdletter? Hoe ga je evalueren? Bespreek de uitwerking van je opdracht na met je BPV-begeleider aan de hand van het beoordelingsformulier. Bespreek je ervaringen ook op school in je studieloopbaangroep, of met je collega s op de leerafdeling. Dit stop je in je portfolio: Het onderzoek (vragen en antwoorden) Het beoordelingsformulier Kerntaak Werkproces Doelgroep Werkveld Uitvoeren in Verplicht/keuze opdr.1 Alle Alle School en Verplicht

2 A C D E F G H J K L M N O P Q R S T V W D aandacht en begrip tonen P leren E samenwerken en overleggen Q plannen en organiseren J formuleren en rapporteren R op de behoeften en verwachtingen van de klant richten BPV

3 Begeleidingsmagazijn Wat is beschikbaar? Informatie tevredenheid waarnemen Voorbeeld van een vragenlijst om de kwaliteit te meten Toets je kennis over dit onderwerp Waar vind ik dat? Boek Helpende Zorg en Welzijn, thema 35 Boek Traject welzijn helpende: kwaliteit en deskundigheid, hoofdstuk 3 klik op HZW, klik op diagnostische kennistoetsen, klik op thema 35 Planning wanneer wat meenemen/voorbereiden Afspraken maken met BPVbegeleider Informatie zoeken Vragen maken Vragen bespreken in de studieloopbaangroep Onderzoek uitvoeren Onderzoek uitwerken

4 Dit is de omgeving waar ik de opdracht uit ga voeren: Wat kan en weet ik al? Aandacht hebben voor de tevredenheid van de doelgroep [D] Afspraken maken en nakomen [E] Een vragenlijst opstellen over klanttevredenheid [J] Een rapportage maken van de uitkomsten van het onderzoek [J] Verbeterpunten zien naar aanleiding van het onderzoek [P] Activiteiten in een logische volgorde plannen [Q] Tevredenheid van de doelgroep objectief vaststellen [R]

5

6 Beoordeling Student: Tevreden, hoe ontdek je dat? Beoordeeld door: Datum: Werkveld: Doelgroep: - - Alle punten moeten voldaan zijn, bij een onvoldoende wordt de opdracht overgedaan competentie E E R D Q J P P Kwaliteitseis De student heeft werkbare afspraken gemaakt voor het onderzoek De student heeft zich gehouden aan de afspraken De vragen geven een goed beeld over de tevredenheid De student heeft goed en aandachtig geluisterd naar de klanten tijdens het onderzoek De student heeft de opdracht op en planmatige manier uitgevoerd De uitkomsten zijn duidelijk en overzichtelijk samengevat De student heeft leerpunten uit het onderzoek gehaald: de positieve punten en eventuele verbeterpunten De student heeft beschreven wat zijn/ haar aandeel is in de verbetering van de kwaliteit Niet van toepassing Onvoldoende Voldoende Handtekening BPV-begeleider: Opmerkingen:

7

Opdracht Rapporteren goed en vlot

Opdracht Rapporteren goed en vlot Rapportage is een belangrijk onderdeel van je werk: het draagt bij tot een betere afstemming van de hulp of zorg aan je doelgroep. De helpende rapporteert meestal mondeling. Toch kan het zijn dat je je

Nadere informatie

Opdracht Voorkomen is beter.

Opdracht Voorkomen is beter. Voorkomen is beter dan genezen. Hoe veilig is de omgeving van jouw doelgroep? Wat zijn veilige en onveilige situaties? En wat kun je daar zelf aan doen? Opdracht Voorkomen is beter. Wat ga je laten zien?

Nadere informatie

Opdracht Groepsruimtes en inrichting

Opdracht Groepsruimtes en inrichting De inrichting van een ruimte bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Wat komt er allemaal kijken bij het inrichten van een groepsruimte? Opdracht Groepsruimtes en inrichting

Nadere informatie

Opdracht Soorten plannen

Opdracht Soorten plannen Opdracht Soorten plannen Wat ga je laten zien? Je gaat onderzoek doen naar de manier waarop op jouw werkplek planmatig wordt gewerkt. Ga als volgt te werk: 1. Zoek antwoord op de volgende vragen: 2. Wat

Nadere informatie

Opdracht Stimuleren helpt!

Opdracht Stimuleren helpt! Als je jezelf goed kunt redden, denk je er misschien niet aan hoe belangrijk het is om zelfredzaamheid te zijn. Dit geldt voor alle leeftijdsfasen: in de peuterfase zie je vaak dat kinderen heel trots

Nadere informatie

Opdracht Klachten, en wat nu?

Opdracht Klachten, en wat nu? Al doe je nog zo je best, het kan gebeuren dat een zorgvrager of ouders niet tevreden zijn en met een klacht bij jou komen. Hoe ga je daarmee om? Opdracht Klachten, en wat nu? Wat ga je laten zien? Je

Nadere informatie

Opdracht Ontwikkelingsfasen

Opdracht Ontwikkelingsfasen Ieder mens maakt in zijn leven bepaalde ontwikkelingsfasen door. Deze fasen hebben allemaal verschillende kenmerken. In deze opdracht ga je kijken of je deze kenmerken herkent bij jouw doelgroep. Opdracht

Nadere informatie

Werkproces 2.2 Ondersteunt een cliënt/ zorgvrager bij de zelfredzaamheid. Zelfredzaamheid observeren

Werkproces 2.2 Ondersteunt een cliënt/ zorgvrager bij de zelfredzaamheid. Zelfredzaamheid observeren Opdracht Zelfredzaamheid observeren Wat ga je laten zien? Je gaat op je werk- of stageplaats twee kinderen of twee zorgvragers observeren met betrekking tot de zelfredzaamheid met betrekking tot: persoonlijke

Nadere informatie

Opdracht Koorts, jouw zorg (a)

Opdracht Koorts, jouw zorg (a) Koorts is meestal een teken dat er een infectie in het lichaam is. Bij kinderen kan koorts vaak hoog oplopen. Wat moet je doen als een kind koorts krijgt op school of bij de opvang? Hoe moet je een zieke

Nadere informatie

THEMA 3 BBL Gezondheid en ziek zijn 10 weken

THEMA 3 BBL Gezondheid en ziek zijn 10 weken THEMA 3 BBL Gezondheid en ziek zijn 10 weken Inhoudsopgave Opdracht Ziektebeelden Welke workshop SKILL / NED / VP Voorbereiden School Uitvoeren en afronden School Opdracht: Ziektes bij kinderen OMG / NED

Nadere informatie

THEMA 3 BOL Gezondheid en ziek zijn Deel B

THEMA 3 BOL Gezondheid en ziek zijn Deel B Inhoudsopgave Ster-opdracht Ondersteuning bij de ADL (vervolg) THEMA 3 BOL Gezondheid en ziek zijn Deel B Welke workshop Voorbereiden Uitvoeren en afronden Opdracht: Koorts, jouw zorg Opdracht: Voedingsproblemen

Nadere informatie

Praktijk Project Opvoeden doe je zo! Dementie

Praktijk Project Opvoeden doe je zo! Dementie Praktijk Project Opvoeden doe je zo! Dementie Doel van dit project: Door dit project krijg je inzicht in de manier waarop je een bijdrage kunt leveren aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Wat

Nadere informatie

Thema 3 Gezondheid en ziek zijn Deel B BOL-traject - Cohort Inhoudsopgave. Opdracht. voorbereiden. afronden/ evalueren. Opdracht.

Thema 3 Gezondheid en ziek zijn Deel B BOL-traject - Cohort Inhoudsopgave. Opdracht. voorbereiden. afronden/ evalueren. Opdracht. Thema 3 Gezondheid en ziek zijn Deel B BOL-traject - Cohort 2010-2011 Inhoudsopgave Opdracht Koort, jouw zorg Opdracht Koorts en ziek zijn Opdracht Voedingsproblemen Opdracht Een slechte eetlust, wat doe

Nadere informatie

THEMA BASISZORG 10 WEKEN

THEMA BASISZORG 10 WEKEN Inhoudsopgave THEMA BASISZORG 10 WEKEN Opdracht LLB 1.1.2 Leerdoelen en de STARRT methode Opdracht LLB 1.1.1 Werken aan mijn competenties POP-gesprek Geschikte manieren van leren 0-meting Examinering Nederlandse

Nadere informatie

THEMA 2 BOL Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep Deel B

THEMA 2 BOL Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep Deel B THEMA 2 BOL Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep Deel B Inhoudsopgave Opdracht Soort plannen Welke Voorbereiden Uitvoeren en workshop afronden OMG / SV School Praktijk Opdracht: voorraadbeheer

Nadere informatie

THEMA 3 BOL Gezondheid en ziek zijn Deel A

THEMA 3 BOL Gezondheid en ziek zijn Deel A THEMA 3 BOL Gezondheid en ziek zijn Deel A Inhoudsopgave Opdracht Ziektebeelden Opdracht Ziektes bij kinderen STER-opdracht Ondersteuning bij de ADL (vervolg) Opdracht: Voorkomen is beter Welke Voorbereiden

Nadere informatie

Thema 2 Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep Deel B BOL traject - Cohort Inhoudsopgave. Opdracht. Opdracht.

Thema 2 Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep Deel B BOL traject - Cohort Inhoudsopgave. Opdracht. Opdracht. Thema 2 Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep Deel B BOL traject - Cohort 2010-2011 Inhoudsopgave Opdracht Soort plannen STER-Opdracht HHK (vervolg) Opdracht Voorraadbeheer praktijk Opdracht Koken

Nadere informatie

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit werkplanning Werkproces 1.5 Ondersteunt bij (sociale) activiteiten STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je te maken met het helpen bij creatieve activiteiten.

Nadere informatie

an.nl

an.nl Themaboek 1 Basiszorg Deel A Bol Opleiding Helpende Zorg en Welzijn Versie: augustus 2009 an.nl www.rocmondriaan.nl www.rocmondriaan.nl Inhoudsopgave THEMA BASISZORG DEEL A Opdracht 1.1.2 Leerdoelen en

Nadere informatie

Thema 2 Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep Deel A BOL traject - Cohort 2010-2011. Inhoudsopgave. Opdracht. Opdracht.

Thema 2 Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep Deel A BOL traject - Cohort 2010-2011. Inhoudsopgave. Opdracht. Opdracht. Thema 2 Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep Deel A BOL traject - Cohort 2010-2011 Inhoudsopgave Opdracht Wat gebeurt hier? Opdracht Badkamer en toilet onderhouden Opdracht Groepsruimte en inrichting

Nadere informatie

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Drama Je gaat op je stage een verhaal vertellen. In verschillende workshops leer je verhalen vertellen aan verschillende doelgroepen. Stap 1. Je kiest een prentenboek uit en je gaat het verhaal voor jezelf

Nadere informatie

Thema 3 Gezondheid en ziek zijn 10 weken BBL traject - Cohort Inhoudsopgave. Opdracht. afronden/ evalueren HHK school school.

Thema 3 Gezondheid en ziek zijn 10 weken BBL traject - Cohort Inhoudsopgave. Opdracht. afronden/ evalueren HHK school school. Thema 3 Gezondheid en ziek zijn 10 weken BBL traject - Cohort 2010-2011 Inhoudsopgave Opdracht Koken met een thema Opdracht Ziektebeelden Opdracht Ziektes bij kinderen Opdracht Koorts, jouw zorg Opdracht

Nadere informatie

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon:

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon:   Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon: Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: E-mail: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Naam studieloopbaanbegeleider:

Nadere informatie

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht huishoudkunde

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht huishoudkunde STER opdracht huishoudkunde Als je in zorg of welzijn werkt, zul je veel te maken krijgen met zorgvragers die ondersteund moeten worden in het huishouden. In de eerste 0 weken van je opleiding ben je gestart

Nadere informatie

Portfolio Loopbaan en burgerschap

Portfolio Loopbaan en burgerschap Portfolio Loopbaan en burgerschap Helpende Z&W versneld ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, Leiden Inleiding De onderwerpen Loopbaan en burgerschap worden meegewogen voor het behalen van jouw diploma.

Nadere informatie

THEMA Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep 10 weken (BBL) Inhoudsopgave

THEMA Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep 10 weken (BBL) Inhoudsopgave THEMA Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep 10 weken (BBL) Inhoudsopgave Opdracht: Soorten plannen Opdracht: Mijn werkplan Opdracht: Kleurrijk STER-opdracht: HHK Welke Workshop OMG / NED OMG Voorbereiden

Nadere informatie

STER opdracht huishoudkunde

STER opdracht huishoudkunde STER opdracht huishoudkunde Als je in zorg of welzijn werkt, zul je veel te maken krijgen met zorgvragers die ondersteund moeten worden in het huishouden. In de eerste 10 weken van je opleiding ben je

Nadere informatie

an.nl www.rocmondriaan.nl www.rocmondriaan.nl

an.nl www.rocmondriaan.nl www.rocmondriaan.nl Themaboek 1 Basiszorg Deel B Bol Opleiding Helpende Zorg en Welzijn Versie: augustus 2009 an.nl www.rocmondriaan.nl www.rocmondriaan.nl Inhoudsopgave THEMA 1BASISZORG DEEL B Opdracht 1.2 Kleurrijk Workshop

Nadere informatie

Thema 1 Basiszorg Deel B BOL traject - Cohort 2010. Inhoudsopgave. * = deze opdrachten voer je uit in de project week en nu in de praktijk.

Thema 1 Basiszorg Deel B BOL traject - Cohort 2010. Inhoudsopgave. * = deze opdrachten voer je uit in de project week en nu in de praktijk. Thema 1 Basiszorg Deel B BOL traject - Cohort 2010 Inhoudsopgave Opdracht Kleurrijk Opdracht Voorraad beheer theorie Workshop HHK Onderhoud kleding en schoenen Wassen en drogen Opdracht Een reclamespotje

Nadere informatie

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2, voor de kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Deze proeve sluit

Nadere informatie

Het voeren van ontwikkelingsgerichte begeleidings- en beoordelingsgesprekken GWOO

Het voeren van ontwikkelingsgerichte begeleidings- en beoordelingsgesprekken GWOO Het voeren van ontwikkelingsgerichte begeleidings- en beoordelingsgesprekken GWOO Inleiding Tijdens de BPV-periode heeft de deelnemer recht op gesprekken. Afhankelijk van de duur van de opleiding zal de

Nadere informatie

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl.

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. STER opdracht ADL Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. In de eerste 10 weken van je opleiding heb je

Nadere informatie

THEMA 2 BOL Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep Deel A

THEMA 2 BOL Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep Deel A THEMA 2 BOL Zorg voor omgeving en welzijn van de doelgroep Deel A Inhoudsopgave Opdracht Wat gebeurt hier STER-opdracht HHK Opdracht: groepsruimte en inrichten Opdracht: Baby en peutervoeding Opdracht:

Nadere informatie

Ondersteunen bij huishouden en wonen

Ondersteunen bij huishouden en wonen Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij huishouden en wonen Crebonummer: 92640 Opleiding Helpende Zorg en Welzijn Kwalificatieniveau 2 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e druk: juli

Nadere informatie

DOMEIN ZORG, WELZIJN, SPORT & BEWEGEN EN VEILIGHEID

DOMEIN ZORG, WELZIJN, SPORT & BEWEGEN EN VEILIGHEID DOMEIN ZORG, WELZIJN, SPORT & BEWEGEN EN VEILIGHEID Onderwijseenheid en KSB-niveau Kerntaken 1,2 en 3 Werkprocessen 1.1, 1.5,2.1,2.2, 3.2,3.3 Niveau 2 Crebo 92640 Praktijkexamen Helpende Zorg en Welzijn

Nadere informatie

PRAKTIJKOPDRACHT 3 DE VRAAG SIGNALEREN

PRAKTIJKOPDRACHT 3 DE VRAAG SIGNALEREN PRAKTIJKOPDRACHT 3 DE VRAAG SIGNALEREN SOCIAAL WERK Opdracht 3: DE VRAAG SIGNALEREN Sociaal werk Student: Studentennummer: Klas: Stagebegeleider: SLB er: KD Sociaal Werk Crebo 23185 Afname periode leerjaar

Nadere informatie

Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september

Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september 1 Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september 2012 1 Zorghulp Inhoudsopgave Verantwoording... 2 Inleiding... 3 Opdracht 1... 4 Opdracht 2... 7 Opdracht 3... 10 Resultaatoverzicht... 11

Nadere informatie

Leerplanschema. Helpende zorg/ welzijn

Leerplanschema. Helpende zorg/ welzijn Leerplanschema Helpende zorg/ welzijn BBL-traject 2010-2011 Thema 1 Basiszorg 10 weken Leer loopbaan en burgerschapscompetenties LLB Kerntaak 1 Benoemt de eigen ontwikkeling en kiest middelen en wegen

Nadere informatie

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning STER opdracht ADL Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. In de eerste 10 weken van je opleiding heb je

Nadere informatie

Beroepsopdracht 3: Voeding en Hygiëne / Zorghulp / september 2012 1 1

Beroepsopdracht 3: Voeding en Hygiëne / Zorghulp / september 2012 1 1 1 Beroepsopdracht 3: Voeding en Hygiëne / Zorghulp / september 2012 1 1 Zorghulp Inhoudsopgave Verantwoording... 2 Inleiding... 3 Opdracht 1... 4 Opdracht 2... 6 Opdracht 3... 9 Resultaatoverzicht... 11

Nadere informatie

Product Werkdocument BPV-portfolio MBO Amersfoort Welzijn Jaar 1

Product Werkdocument BPV-portfolio MBO Amersfoort Welzijn Jaar 1 Product Werkdocument BPV-portfolio MBO Amersfoort Welzijn Jaar 1 Elleke Boot 1203718 Kopopleiding 2 e graads leraar Omgangskunde 2013-2014 OAKOP-Groep 2 Afstudeerberoepsproduct vakoverstijgend Elsbeth

Nadere informatie

Ondersteunen bij huishouden en wonen

Ondersteunen bij huishouden en wonen Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij huishouden en wonen Crebonummer: 92640 Opleiding Helpende Zorg en Welzijn Kwalificatieniveau 2 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier

Nadere informatie

Leerplanschema. Helpende zorg/ welzijn. BBL-traject 2012

Leerplanschema. Helpende zorg/ welzijn. BBL-traject 2012 Leerplanschema Helpende zorg/ welzijn BBL-traject 2012 Leerplanschema / cohort 2012 / opleiding HZW BBL / KD 2012 / M.Bolt Thema 1 Basiszorg 10 weken Loopbaan en Burgerschap LB 1: Loopbaan Kennismaking

Nadere informatie

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Crebonummer 95530 en 95520 Opleiding Verzorgende IG Kwalificatieniveau 3 MBO Verpleegkundige Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Nadere informatie

Ondersteunen bij Huishouden en wonen

Ondersteunen bij Huishouden en wonen Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij Huishouden en wonen Crebonummer: 92640 Opleiding Helpende Zorg en Welzijn Kwalificatieniveau 2 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Leerplanschema. Helpende zorg/ welzijn

Leerplanschema. Helpende zorg/ welzijn Leerplanschema Helpende zorg/ welzijn BBL-traject 2009-2010 Thema Basiszorg 10 weken LLB Kerntaak 1 Benoemt de eigen ontwikkeling en kiest middelen en wegen om daarbij passende leerdoelen te bereiken Werkproces

Nadere informatie

ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL)

ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL) ALGEMENE INSTRUCTIE EXAMINERING BEROEPSOPDRACHT A (BOL) VOOR STUDENTEN EN BEOORDELAARS Datum: AUG 2015 Crebo 95 ALGEMENE INLEIDING Elke beroepstaak bestaat uit een aantal beroepsopdrachten dat de student

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdrachten

Nadere informatie

OMG/SLB School School. OMG/LV School School. OMG School School. NED School School. NED School School. HHK School School.

OMG/SLB School School. OMG/LV School School. OMG School School. NED School School. NED School School. HHK School School. Thema 1 Basiszorg Deel A BOL traject - Cohort 2010 Inhoudsopgave Opdracht Leerdoelen en de STARRT methode Opdracht Werken aan mijn competenties Opdracht 0-meting digitale vaardigheden Opdracht Gezocht:

Nadere informatie

Deelnemersinformatie Beoordeling Eerste Autotechnicus. Crebocode 93420, dossier 2013-2014

Deelnemersinformatie Beoordeling Eerste Autotechnicus. Crebocode 93420, dossier 2013-2014 Deelnemersinformatie Beoordeling Eerste Autotechnicus Deelnemersinformatie Beoordeling Eerste Autotechnicus Versie 130901 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Kerntaken, werkprocessen en competenties... 3 Wat

Nadere informatie

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Crebonummer 95530 en 95520 Opleiding Verzorgende IG Kwalificatieniveau 3 MBO Verpleegkundige Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e herziene druk: november 2013 ISBN:

Nadere informatie

Feedbackformulier Leerling Praktijktoets 1 Persoonlijke verzorging Casus 4. Mw De Vries

Feedbackformulier Leerling Praktijktoets 1 Persoonlijke verzorging Casus 4. Mw De Vries Casus 4. Mw De Vries Vandaag verzorg je mw. De Vries, 72. Ze lijkt weer op te knappen na ruim 2 weken op bed te hebben door gebracht i.v.m. een flinke griep. Ze is al een paar keer een tijdje uit bed geweest.

Nadere informatie

Kwalificatie Eerste Fietstechnicus. Proeve 7: Pr- en marketingbeleid. Opdracht deelnemer

Kwalificatie Eerste Fietstechnicus. Proeve 7: Pr- en marketingbeleid. Opdracht deelnemer Kwalificatie Eerste Fietstechnicus Crebo 95442, cohort 2014-2015 Proeve 7: Pr- en marketingbeleid Opdracht deelnemer Proeve 7: Pr- en marketingbeleid Inleiding Deze Proeve gaat over public relations (pr)

Nadere informatie

Opleiding Zorghulp. Blokboek 5. Versneld traject. Deze map is van: Groep:

Opleiding Zorghulp. Blokboek 5. Versneld traject. Deze map is van: Groep: Opleiding Zorghulp Blokboek 5 Versneld traject Deze map is van: Groep: 1 Inhoud Programma week 1 t/m 5 3 Beroepsopdracht 23: Helpen bij een groepsactiviteit 5 Beroepsopdracht 27: Bijzonderheden melden

Nadere informatie

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Crebonummer 95530 en 95520 Opleiding Verzorgende IG Kwalificatieniveau 3 MBO Verpleegkundige Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Nadere informatie

SW-B-K1-W2 (C) Maakt een plan van aanpak. Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf

SW-B-K1-W2 (C) Maakt een plan van aanpak. Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf SW-B-K1-W2 (C) Maakt een plan van aanpak Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: 23185 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Colofon * Daar waar hij staat, wordt ook zij bedoeld en omgekeerd. * Waar cliënt staat, kan

Nadere informatie

Beroepstaak C Helpende Startbekwaam niveau

Beroepstaak C Helpende Startbekwaam niveau Beroepsopdracht Beroepstaak C Helpende Startbekwaam niveau Toelichting: Deze beroepsopdracht is om te leren, vraag feedback met behulp van het feedbackformulier. NB. Beroepstaak C heeft 2 niveaus! Uitvoeren

Nadere informatie

Examenopdracht. Baliegesprek. Crebonummer Opleiding Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE

Examenopdracht. Baliegesprek. Crebonummer Opleiding Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Examenopdracht A Baliegesprek Crebonummer 92670 Opleiding Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e druk: maart 2013 ISBN: 9789462240308 A: Baliegesprek

Nadere informatie

BPV- beoordelingsformulier casus 2

BPV- beoordelingsformulier casus 2 BPV- beoordelingsformulier casus 2 Beoordeling van competenties in relatie tot de werkprocessen per kerntaak van de Autotechnicus tijdens de BPV en/of tijdens de opleiding. ROC Naam Bedrijf Handtekening

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Onderzoeken en presenteren Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Opleiding Zorghulp. Blokboek 8. Deze map is van: Groep:

Opleiding Zorghulp. Blokboek 8. Deze map is van: Groep: Opleiding Zorghulp Blokboek 8 Deze map is van: Groep: 1 Inhoud Programma week 1 en 2 3 Beroepsopdracht 32: Omgaan met klachten 5 Beroepsopdracht 33: Omgaan met ongewenst gedrag 13 Beroepsopdracht 34: Omgaan

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) Portfolio-opdracht 1 O 2 Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) De Handelsroute Uitgeverij Sarphati Niveau Keuzedeel Kwalificatie Dossierdatum 2 Ondernemend gedrag Niveau 2-dossiers Kerntaak en werkproces

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Startbekwaam

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Startbekwaam OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT Uitvoeren van groepsactiviteiten met zorgvragers (Verpleeg- en verzorgingshuiszorg & thuiszorg) Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep Proeve van Bekwaamheid kerntaak 2 Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep ROC van Amsterdam,augustus 2007 Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor

Nadere informatie

Casus 2 Dhr. Spannenburg

Casus 2 Dhr. Spannenburg Casus 2 Dhr. Spannenburg Dhr. Spannenburg is een 63 jarige man en heeft ten gevolge van een herseninfarct (CVA) een halfzijdige verlamming rechts en wordt s morgens geholpen met de verzorging. Het valt

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Gevorderd

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT. Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten. Niveau Gevorderd OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT Uitvoeren van activiteiten met zorgvragers (Verpleeg- en verzorgingshuiszorg & thuiszorg) Beroepstaak C Helpen bij (sociale) activiteiten Niveau

Nadere informatie

Opleiding Zorghulp. Blokboek 7. Deze map is van: Groep:

Opleiding Zorghulp. Blokboek 7. Deze map is van: Groep: Opleiding Zorghulp Blokboek 7 Deze map is van: Groep: 1 Inhoud Programma week 1 t/m 5 3 Beroepsopdracht 27: Bijzonderheden melden 5 Beroepsopdracht 28: Een werkplan opstellen en evalueren 11 Beroepsopdracht

Nadere informatie

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010 BPV Styling Design 3 e jaars cohort 2009 2010 BPV STYLING DESIGN 3 e jaar 2011-2012 Voor je ligt het werkboek voor de BPV-periode van het 3 e jaar, deze stage beslaat 20 weken. Deze periode loopt van 12-09-11

Nadere informatie

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE STUDENT

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE STUDENT EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K0440 2. INFORMATIE VOOR DE STUDENT Versie 1.0 31.05.2016 Informatie Deze informatie is voor jou omdat je examen gaat doen in het keuzedeel Verrijking

Nadere informatie

Zorg & Welzijn Opleiding Verzorgende IG Periode 3-1 integrale opdracht

Zorg & Welzijn Opleiding Verzorgende IG Periode 3-1 integrale opdracht Zorg & Welzijn Opleiding Verzorgende IG Periode 3-1 integrale opdracht Titel integrale opdracht: Het begeleiden van studenten (werknemers/ mantelzorgers/ vrijwilliger) Uitstroombranche: Verpleeg- en Verzorgingshuizen

Nadere informatie

EE 5 Professioneel handelen

EE 5 Professioneel handelen BPV toets EE 5 Professioneel handelen Opleiding: MBO - Verpleegkundige BOL, BBL Crebonummer: 95520 Cohort 2012 Kwalificatiedossier 2012 Versie: n.v.t. Kerntaak/werkprocessen: Werkproces 1.8 Werkproces

Nadere informatie

Heb je opmerkingen over deze BPV-wijzer of tips om de inhoud te verbeteren? Geef het door aan de BPV-coördinator van je opleiding.

Heb je opmerkingen over deze BPV-wijzer of tips om de inhoud te verbeteren? Geef het door aan de BPV-coördinator van je opleiding. DI NI R ER LE ST V EN BP VW IJZ E NG BPV-GEGEVENS NAAM STUDENTNUMMER SCHOOL / OPLEIDING Deze BPV-wijzer is gemaakt door de mbo-opleidingen Dienstverlening van Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort

Nadere informatie

IJkmomentnummer 3,5,7 kwalificerend (overgang naar volgende fase) door ASSESSOR

IJkmomentnummer 3,5,7 kwalificerend (overgang naar volgende fase) door ASSESSOR IJkmomentnummer: 2,4,6,8 ontwikkelingsgericht door SLB IJkmomentnummer 3,5,7 kwalificerend (overgang naar volgende fase) door ASSESSOR Doel ijkmoment: Het verkrijgen van een antwoord op de vraag of de

Nadere informatie

Naam student: Naam loopbaanbegeleider:

Naam student: Naam loopbaanbegeleider: Naam student: Naam loopbaanbegeleider: 1 2 Handleiding voor het gebruiken van het CE 2 portfolio ondersteunen bij begeleiding. Beste student(e), Voor je ligt het portfolio van het opleidingsonderdeel Ondersteunen

Nadere informatie

Coaching en AIC juni Harrie Passier en Anda Counotte. AIC en coaching 1. Hoofdingrediënten. Hoofdproces.

Coaching en AIC juni Harrie Passier en Anda Counotte. AIC en coaching 1. Hoofdingrediënten. Hoofdproces. Coaching en AIC-1 Harrie Passier en Anda Counotte 11 juni 2005 Hoofdingrediënten AIC en coaching 1 Hoofdingrediënten Competentie: combinatie van Kennis, Vaardigheden en Gedrag Student: cursussen, taken,

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid Entree assistent dienstverlening en zorg

Proeve van Bekwaamheid Entree assistent dienstverlening en zorg Proeve van Bekwaamheid Entree assistent dienstverlening en zorg Naam leerling Inschrijfnummer Cohort vanaf 2014 ROC-begeleider BPV-bedrijf Naam Adres Plaats Contactpersoon Examenlocatie Contactpersoon

Nadere informatie

Het maken van een casus is een onderdeel van beroepsprestatie 1.5 Zorgen voor veiligheid in onverwachte situaties

Het maken van een casus is een onderdeel van beroepsprestatie 1.5 Zorgen voor veiligheid in onverwachte situaties Docenthandleiding. Inleiding opdracht 1: schrijven van een casus. Het maken van een casus is een onderdeel van beroepsprestatie 1.5 Zorgen voor veiligheid in onverwachte situaties Voor de leerlingen is

Nadere informatie

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT

OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT OPLEIDING HELPENDE ZORG EN WELZIJN TOETS BEROEPSOPDRACHT (Thuiszorg) Beroepstaak B Helpen bij de persoonlijke zorg/ ADL Niveau Startbekwaam Toets beroepstaak B Helpende startbekwaam Thuiszorg 08-2011 Beroepsopdracht

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID PROEVE VAN BEKWAAMHEID Inleiding Doel van deze opdracht is het methodisch werken te bevorderen en toe te passen. Het is een methode die moet leiden tot het vaststellen van de meest geschikte verpleegkundige

Nadere informatie

Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid. Planmatig werken. Crebonummer: 92620

Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid. Planmatig werken. Crebonummer: 92620 Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid Planmatig werken Crebonummer: 92620 Opleiding Pedagogisch werker 3 kinderopvang Kwalificatieniveau 3 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e herziene druk: december

Nadere informatie

Competentiegericht Opdrachten- en BeoordelingsMagazijn Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 2008/2009

Competentiegericht Opdrachten- en BeoordelingsMagazijn Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 2008/2009 Competentiegericht Opdrachten- en BeoordelingsMagazijn Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 2008/2009 DEMOVERSIE met 5 van de 126 opdrachten Deze demoversie bestaat uit 5 van 126 opdrachten van het opdrachtenmagazijn

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 7. Over de auteurs g 9. Redactionele verantwoording 11. 1 Plannen van activiteiten 13. 2 Werken in een groep 45

Inhoud. Voorwoord 7. Over de auteurs g 9. Redactionele verantwoording 11. 1 Plannen van activiteiten 13. 2 Werken in een groep 45 Inhoud Voorwoord 7 Over de auteurs g 9 Redactionele verantwoording 11 1 Plannen van activiteiten 13 2 Werken in een groep 45 3 Werken met kinderen 60 4 Activiteiten begeleiden bij (psychogeriatrische)

Nadere informatie

Voorbeeld Praktijkopdracht. Bibliotheekmedewerker niveau 4

Voorbeeld Praktijkopdracht. Bibliotheekmedewerker niveau 4 Voorbeeld Praktijkopdracht Bibliotheekmedewerker niveau 4 Betreft: Dagelijkse werkzaamheden coördineren Kwalificatiedossier Medewerker informatiedienstverlening 2011-2012 Kwalificatie Bibliotheekmedewerker

Nadere informatie

Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving

Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving Crebonummer: 92661 en 92662 Opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG PROEVE

Opleiding Verzorgende IG PROEVE Opleiding Verzorgende IG PROEVE Uitleg Albeda College Branche Gezondheidszorg Kwalificatieniveau 3 Cohort: 2015-2016 Crebocode: 95530 Februari 2015 Naam student: Proeve Cohort 2012-2013 verzorgende IG

Nadere informatie

Inhoud. Werken met de BPV-opdrachten 3 Routeplanner 5 Aftekenlijst 7

Inhoud. Werken met de BPV-opdrachten 3 Routeplanner 5 Aftekenlijst 7 BPV OA Inhoud Werken met de BPV-opdrachten 3 Routeplanner 5 Aftekenlijst 7 1. Werkwijze van leerlingen/deelnemers observeren en bevindingen rapporteren 8 2. Uitvoering van programmaonderdelen voorbereiden

Nadere informatie

MBO-OPLEIDING VERZORGENDE IG

MBO-OPLEIDING VERZORGENDE IG TOTAALOVERZICHT BEHAALDE RESULTATEN BPV MBO-OPLEIDING VERZORGENDE IG Naam Studentnummer School BPV AANTAL UREN 360 GRADEN FEEDBACK BEROEPSHOUDING VAN TOT NIET VAN TOT NIET VAN TOT NIET VAN TOT NIET VAN

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG PROEVE

Opleiding Verzorgende IG PROEVE Opleiding Verzorgende IG PROEVE Albeda College Branche Gezondheidszorg Kwalificatieniveau 3 Cohort: 2012 2013 Crebocode: 94830 en 95530 Naam student: Proeve Cohort 2012-2013 verzorgende IG Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stappenplan. Ontwikkelingsgericht Praktijkbeoordelen.nl Praktijkopleider/BPV-beoordelaar. DOSSIERCREBO : Alle KWALIFICATIE : Alle CREBONUMMER :

Stappenplan. Ontwikkelingsgericht Praktijkbeoordelen.nl Praktijkopleider/BPV-beoordelaar. DOSSIERCREBO : Alle KWALIFICATIE : Alle CREBONUMMER : Stappenplan Ontwikkelingsgericht Praktijkbeoordelen.nl Praktijkopleider/BPV-beoordelaar DOSSIER : Alle DOSSIERCREBO : Alle KWALIFICATIE : Alle CREBONUMMER : NIVEAU : Alle COHORT : vanaf 2015 KERNTAAK :

Nadere informatie

OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG

OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG BPV WERKBOEK, LEERJAAR 1 BOL SCHOOLJAAR 2015-2016 Summacollege Cluster Welzijn, Cultuur & Onderwijs

Nadere informatie

EE 1: Basiszorg. Onderdeel: Praktijktoets

EE 1: Basiszorg. Onderdeel: Praktijktoets EE 1: Basiszorg Onderdeel: Praktijktoets Opleiding MBO Verpleegkundige Crebonummer 95520 Kwalificatiedossier 2012 / 2013 Cohort 2012 e.v. Kerntaak/werkprocessen,, 1.4 Versie Toegestane hulpmiddelen Beschikbare

Nadere informatie

Kerntaak 3 opleiding doktersassistent: Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken

Kerntaak 3 opleiding doktersassistent: Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Proeve van bekwaamheid Kerntaak 3 opleiding doktersassistent: Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken Ter beoordeling van de werkprocessen 3.1, 3.2, 3.3 en 3.4 worden (onderzoeks)opdrachten

Nadere informatie

2. Hoe ga je aan de slag met beroepsprestaties + aanmeldformulier beoordeling beroepsprestatie aanmeldformulier beoordeling reflectieverslag

2. Hoe ga je aan de slag met beroepsprestaties + aanmeldformulier beoordeling beroepsprestatie aanmeldformulier beoordeling reflectieverslag INHOUDSOPGAVE : 1. Het BPV-gesprek 2. Hoe ga je aan de slag met beroepsprestaties + aanmeldformulier beoordeling beroepsprestatie aanmeldformulier beoordeling reflectieverslag 3. Overzicht van de beroepsprestaties

Nadere informatie

Handleiding Proeve van Bekwaamheid voor de deelnemer. Dossiers VMBO

Handleiding Proeve van Bekwaamheid voor de deelnemer. Dossiers VMBO Handleiding Proeve van Bekwaamheid voor de deelnemer Dossiers VMBO Inhoudsopgave Inleiding... 3 Informatie Proeve... 4 Kerntaak, werkprocessen, competenties en beoordelingscriteria... 4 De beoordeling

Nadere informatie

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg

Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Ondersteunen bij persoonlijke basiszorg Crebonummer 94830 en 93510 Opleiding Verzorgende IG Kwalificatieniveau 3 MBO Verpleegkundige Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Nadere informatie

Snoezelruimte, kinderdagverblijf, meervoudig complex gehandicapt, plan van aanpak, dak- en thuislozenopvang

Snoezelruimte, kinderdagverblijf, meervoudig complex gehandicapt, plan van aanpak, dak- en thuislozenopvang Specificaties Medewerker maatschappelijke zorg Niveau 3 1.1 Inventariseert hulpvragen van de cliënt D Snoezelruimte, kinderdagverblijf, meervoudig complex gehandicapt, plan van Prestatie-indicatoren De

Nadere informatie

Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer. Dossiers VMBO

Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer. Dossiers VMBO Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer Dossiers VMBO Inhoudsopgave Inleiding... 3 Informatie BPV-beoordeling... 4 Kerntaak, werkprocessen, competenties, beoordelingscriteria en Arbo-regels... 4

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

PROEVE VAN BEKWAAMHEID PROEVE VAN BEKWAAMHEID Inleiding Doel van deze opdracht is het methodisch werken te bevorderen en toe te passen. Het is een methode die moet leiden tot het vaststellen van de meest geschikte zorgproblemen

Nadere informatie

Examens hout- en meubelopleidingen in het mbo Niveau 2 en 3

Examens hout- en meubelopleidingen in het mbo Niveau 2 en 3 Examens hout- en meubelopleidingen in het mbo Niveau 2 en 3 Algemeen Wat moet ik doen? Aan het eind van je opleiding doe je examen om te laten zien dat je vakbekwaam bent. In dit informatieblad staat alles

Nadere informatie