Toelichting op gegevens van de Belastingdienst, te raadplegen via Suwinet-Inkijk.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichting op gegevens van de Belastingdienst, te raadplegen via Suwinet-Inkijk."

Transcriptie

1 Toelichting op gegevens van de Belastingdienst, te raadplegen via Suwinet-Inkijk. Inleiding. Medewerkers van gemeentelijke sociale diensten kunnen vanaf april 2012 via Suwinet-Inkijk gegevens van de Belastingdienst raadplegen. Het betreft gegevens over - heffingskortingen - toeslagen - bankrekeningnummers Deze gegevens mogen geraadpleegd worden voor de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand, IOAW en IOAZ. Waarom komen er gegevens van de Belastingdienst op Suwinet-Inkijk? Medewerkers van gemeentelijke sociale diensten hebben de wens uitgesproken om ook gegevens van de Belastingdienst te kunnen raadplegen via SuwinetInkijk. De gegevens die te raadplegen zijn via Suwinet-Inkijk, zijn van klanten met een lopende of inmiddels beëindigde bijstandsuitkering, die door de gemeente zijn aangemeld bij het Inlichtingenbureau voor het ontvangen van samenloopsignalen. De gegevens zijn overigens alleen beschikbaar als een uitwisseling met de Belastingdienst heeft plaatsgevonden. Informatie van potentiële klanten die een bijstandaanvraag hebben ingediend is gepland in de tweede helft van Over de haalbaarheid van deze doorontwikkeling per tweede helft 2013 zal door het Inlichtingebureau worden gecommuniceerd. Waar kan ik als medewerker van de gemeentelijke sociale dienst gegevens van de Belastingdienst raadplegen in Suwinet-Inkijk? Gegevens van de Belastingdienst kunnen via een (aparte) pagina geraadpleegd worden: Gegevens Belastingdienst. Voor toegang tot deze pagina moet de gebruiker geautoriseerd worden door zijn/haar sociale dienst. Wanneer krijg ik als medewerker van de gemeentelijke sociale dienst gegevens te zien van de Belastingdienst van een klant? Alleen als de sociale dienst het BSN van de klant heeft aangemeld bij het Sectorloket van het Inlichtingenbureau voor het ontvangen van

2 samenloopsignalen, zullen gegevens van de Belastingdienst voor dat BSN getoond worden. Er is een bestaande gegevensuitwisseling tussen de Belastingdienst en het Inlichtingenbureau (INLICHTINGENBUREAU). Via het Inlichtingenbureau ontvangen de gemeentelijke sociale diensten signalen betreffende klanten met een bijstandsuitkering. De gegevens die het Inlichtingenbureau ontvangt van de Belastingdienst, worden door het Inlichtingenbureau doorgegeven aan BKWI. BKWI zorgt ervoor dat de gegevens geraadpleegd kunnen worden via Suwinet-Inkijk. Er is dus geen sprake van een online, realtime koppeling tussen de broker van BKWI en 1 of meerdere applicaties van de Belastingdienst. Met de Belastingdienst is afgesproken dat zij maandelijks een nieuw bestand met toeslagen en heffingskortingen beschikbaar zullen stellen aan het Inlichtingenbureau. Aan het begin van de volgende maand zijn via Suwinet-Inkijk de gegevens die de maand ervoor zijn aangeleverd te raadplegen. De getoonde gegevens op Suwinet-Inkijk zouden dan iets meer dan 1 maand oud zijn. Voor de bankrekeningnummers is dat 1x per jaar. Nederlandse banken zijn verplicht om alle bankrekeningnummers met saldo per en uitbetaalde rente jaarlijks aan de Belastingdienst ter beschikking te stellen. Uit deze bron krijgt het Inlichtingenbureau de informatie. Inhoud van de gegevens van de Belastingdienst. Heffingskortingen. Heffingskortingen die niet in de loonheffing voorkomen en dus niet in de loonstrook zijn verwerkt, worden rechtstreeks aan de burger uitbetaald door de Belastingdienst. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de rechthebbende een verzoek om Voorlopige Aanslag indienen. Indien een dergelijke Teruggaaf is (of kan worden) toegekend en betrekking heeft op een periode waarop iemand ook bijstand heeft ontvangen, dient de hoogte van die bijstandsuitkering hierop te worden aangepast. Heffingskortingen die als Voorlopige Teruggaaf of als belastingteruggave door de Belastingdienst worden uitbetaald, worden in het kader van de IOAW en IOAZ niet als middel (inkomen of vermogen) in aanmerking genomen. Voor de WWB worden heffingskortingen wel tot het inkomen gerekend. De volgende heffingskortingen worden getoond: Algemene heffingskorting Arbeidskorting (in uitzonderlijke gevallen kan de arbeidskorting via de voorlopige teruggave verlopen) Combinatiekorting (wanneer er sprake is van een alleenstaande ouder waarvan het jongste kind jonger is dan 5 jaar, dan telt de combinatiekorting niet mee als inkomsten) De aanvullende combinatiekorting (wanneer er sprake is van een alleenstaande ouder waarvan het jongste kind jonger is dan 5 jaar, dan telt de aanvullende combinatiekorting niet mee als inkomsten) De alleenstaande ouderkorting De aanvullende alleenstaande ouderkorting (wanneer er sprake is van een alleenstaande ouder waarvan het jongste kind jonger is dan vijf jaar, dan telt de aanvullende combinatiekorting niet mee als inkomsten)

3 De ouderenkorting De alleenstaande ouderenkorting De ouderschapsverlofkorting Toeslagen. Bankrekeningnummers. In het kader van het tegen gaan van niet-gebruik van toeslagen die worden uitgevoerd door de Belastingdienst, is een bestanduitwisseling ingericht over de toeslagen. Het Inlichtingenbureau vraagt de gegevens op van voorlopig toegekende huur-, zorg- en kinderopvangtoeslagen voor de groep klanten die zijn aangemeld bij het Sectorloket voor samenloopsignalen. Deze gegevens worden vanaf eind mei 2012 getoond op Suwinet-Inkijk. Omdat kan worden verondersteld dat personen die in aanmerking zijn gekomen voor een gemeentelijke uitkering naar alle waarschijnlijkheid ook in aanmerking zullen komen voor een toeslag van de Belastingdienst, kan met een dergelijke gegevensuitwisseling concreet worden onderzocht of er sprake is van niet-gebruik binnen deze doelgroep. In klantcontacten kan vervolgens door de gemeente specifiek worden gewezen op (mogelijk) onbenutte rechten en kan eventueel hulp worden geboden bij het aanvragen van toeslagen. Ook de bankrekeningnummers van klanten worden door het Inlichtingenbureau verkregen van de Belastingdienst en zullen getoond worden op Suwinet-Inkijk. De volgende detailinformatie wordt geleverd: Rekeningnummer Tenaamstelling Naam van de bank In de loop van 2012 komen hierbij ook de volgende gegevens beschikbaar: Datum saldo Bedrag saldo Jaar van de rente Bedrag ontvangen rente Door het tonen van de bankrekeningnummers op Suwinet-Inkijk kan de gemeente in een vroeg stadium van de aanvraag of uitkering makkelijker verifiëren of de klant al zijn of haar rekeningen heeft gemeld bij de sociale dienst. Dit is van belang voor de vermogenstoets in de WWB. Wel moet hierbij rekening gehouden worden dat de getoonde bankrekeningen altijd een momentopname zijn van de opgave in een vorig belastingjaar. Meestal ontvangt het Inlichtingenbureau in het 2e kwartaal van enig jaar de opgave van rekeningnummers van het jaar daarvoor. Dat is ook te zien aan de datum van het saldo dat meegegeven wordt. Voorbeeld: Als de gebruiker in januari 2012 van een bepaald BSN de rekeningnummers bekijkt op Suwinet-Inkijk dan zal hij alleen de rekeningnummers zien die eind 2010 op dat BSN bekend waren. Als de gebruiker weer kijkt in juli 2012 dan ziet hij de rekeningnummers van eind In de tussentijd kan de klant nieuwe rekeningen hebben geopend en oude hebben afgesloten. De verificatie van rekeningnummers is dus niet volledig sluitend maar kan wel helpen om in een vroeger stadium verzwegen vermogen te achterhalen.

4 Als een van beide rekeninghouders een bijstandscliënt is dan worden de en/of rekeningen ook getoond. Er worden geen bankrekeningnummers van bewindvoerders getoond. Het BSN van een bewindvoerder wordt niet doorgegeven aan het Inlichtingenbureau. Overige informatie. * Om gegevens van de Belastingdienst te kunnen inzien is de rol "Belastingdienst' (R1043) nodig in Suwinet-Inkijk. Deze rol kan worden toegediend door de gebruikersbeheerder bij de gemeente. Tussen het toekennen van de rol en het tonen van de gegevens zit 1 dag verwerkingstijd. * Als er bij de Belastingdienst geen gegevens beschikbaar zijn van een (potentiële) klant, of als het betreffende BSN niet bekend is bij het Sectorloket van het Inlichtingenbureau, dan zal op Suwinet-Inkijk de pagina leeg blijven. * Ook gegevens van de partner van een klant met een WWB-uitkering kunnen geraadpleegd worden, mits het BSN is doorgegeven aan het Inlichtingenbureau. * De Belastingdienst ontvangt gegevens over bankrekeningnummers van banken. Als banken laat of onvolledig zijn met aanleveren, kan dat effect hebben op de getoonde gegevens. * De actualiteit van de gegevens over heffingskortingen en toeslagen is afhankelijk van de periodieke aanlevering van de Belastingdienst. De afspraak is een maandelijks bestand naar het Inlichtingenbureau maar als dat om welke reden dan ook niet gebeurd zullen de getoonde gegevens ouder zijn dan een maand. * Vanwege nog uit te voeren technische wijzigingen voor deze gegevensuitwisseling, zal de informatie over toeslagen per eind mei 2012 en gegevens over saldi en rente bij de bankrekeningnummers in de loop van 2012 (verwachting is november) getoond worden. Voorbeeldscherm. Onderstaand een voorbeeldscherm met fictieve gegevens van de Belastingdienst.

5 Vragen over de inhoud van dit document en/of de gegevens van de Belastingdienst? Neem contact op met de accountmanager van BKWI, Marco Graat of stuur een mail aan Is er sprake van een storing in Suwinet-Inkijk: meld deze aan bij de helpdesk van de eigen organisatie.

Toelichting op gegevens van de Belastingdienst

Toelichting op gegevens van de Belastingdienst Toelichting op gegevens van de Belastingdienst (Gemeentelijke Sociale Diensten en Sociale Verzekeringsbank) Welke gegevens, voor welke taak? Medewerkers van de Gemeentelijke Sociale Diensten (GSD) en de

Nadere informatie

Afdeling Samenleving Richtlijn 330 Ingangsdatum: 01-06-2012

Afdeling Samenleving Richtlijn 330 Ingangsdatum: 01-06-2012 Afdeling Samenleving Richtlijn 330 Ingangsdatum: 01-06-2012 HEFFINGSKORTINGEN Algemeen De uitgaven van de overheid worden onder andere door het opleggen van belastingen gefinancierd. Er bestaan verschillende

Nadere informatie

Stichting Inlichtingenbureau. Productencatalogus Juli 2015

Stichting Inlichtingenbureau. Productencatalogus Juli 2015 Stichting Inlichtingenbureau Productencatalogus Juli 2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 4 1. Opbouw / leeswijzer... 5 1.1 Productenoverzicht... 5 2. Rechtmatigheidscontrole Bijstand in de aanvraagfase...

Nadere informatie

Aanvraag om kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Aanvraag om kwijtschelding gemeentelijke belastingen Aanvraag om kwijtschelding gemeentelijke belastingen Toelichting Met dit formulier kunt u kwijtschelding vragen van aanslagen GEMEENTELIJKE BELASTINGEN. Kwijtschelding is mogelijk voor (een deel van):

Nadere informatie

Afdeling Samenleving Richtlijn 320 Ingangsdatum: 01-01-2014

Afdeling Samenleving Richtlijn 320 Ingangsdatum: 01-01-2014 Afdeling Samenleving Richtlijn 320 Ingangsdatum: 01-01-2014 VERREKENING VAN INKOMSTEN EN INKOMSTENVRIJLATING Algemeen De in aanmerking te nemen zijn in art. 31 WWB gedefinieerd. Hiermee wordt rekening

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER INKOMEN/FINANCIELE VERPLICHTINGEN

AANMELDINGSFORMULIER INKOMEN/FINANCIELE VERPLICHTINGEN 1 Datum aanmelding Naam aanvrager :... Geb. datum BSN (= sofinummer) Rekeningnummer E-mail adres Werkgever Adres Postcode/plaats Telefoonnummer Uitkeringsinstantie Soort uitkering Adres Postcode/plaats

Nadere informatie

Regiobijeenkomst Werk en Inkomen Het Inlichtingenbureau praat u bij!

Regiobijeenkomst Werk en Inkomen Het Inlichtingenbureau praat u bij! Regiobijeenkomst Werk en Inkomen 2014 Het Inlichtingenbureau praat u bij! Programma Het nieuwe informatiesysteem Wijzigingen in de rechtmatigheidssignalen Pauze WWB debiteuren Geautomatiseerde toets t.b.v.

Nadere informatie

Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2016

Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2016 Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2016 Graag binnen drie maanden na de dagtekening van de aanslag inzenden. Let op: het inlichtingenformulier vind u onderaan dit document. Aan het college

Nadere informatie

Uw partner (indien van toepassing) Nieuwe peildatum: Gezinssituatie :

Uw partner (indien van toepassing) Nieuwe peildatum: Gezinssituatie : Aanvraagformulier Individuele inkomenstoeslag 2019 Vijfheerenlanden (voormalig gemeente Vianen: Vianen, Everdingen, Hagestein, Zijderveld, Hoef en Haag) Persoonlijke gegevens Uzelf Naam en voorletters

Nadere informatie

U wilt bijzondere bijstand voor indirecte schoolkosten aanvragen. Vul daarvoor dit formulier in.

U wilt bijzondere bijstand voor indirecte schoolkosten aanvragen. Vul daarvoor dit formulier in. Informatie over het aanvragen van bijzondere bijstand voor indirecte schoolkosten (Voor mensen met een Ioaw- of Ioaz-uitkering of een ander inkomen (geen bijstand) die in Capelle aan den IJssel wonen)

Nadere informatie

Wanneer moet de sociale dienst een belastingaanslag betalen?

Wanneer moet de sociale dienst een belastingaanslag betalen? Ministerie van Financiën De heer J.C. de Jager Postbus 20201 2500 EE S GRAVENHAGE Referentie: 09/01066 Contactpersoon: Ernst Radius Betreft: bijstand voor te betalen belastingaanslagbijstand voor te betalen

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand

Aanvraagformulier bijzondere bijstand Aanvraagformulier bijzondere bijstand Met dit formulier vraagt u bijzondere bijstand aan. Ook geeft u hierbij de gegevens op waarmee de gemeente kan vaststellen of u recht heeft op bijzondere bijstand.

Nadere informatie

BELEIDSREGEL GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMING (KOA-kopje) IN DE KOSTEN KINDEROPVANG 2013 GEMEENTE MENTERWOLDE

BELEIDSREGEL GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMING (KOA-kopje) IN DE KOSTEN KINDEROPVANG 2013 GEMEENTE MENTERWOLDE BELEIDSREGEL GEMEENTELIJKE TEGEMOETKOMING (KOA-kopje) IN DE KOSTEN KINDEROPVANG 2013 GEMEENTE MENTERWOLDE HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen 1. Alle begrippen die in deze beleidsregel

Nadere informatie

Intakeformulier Budgetbeheer

Intakeformulier Budgetbeheer Aanmelding voor : Budgetbeheer Alle informatie invullen alleen indien van toepassing Naam & voornamen M/V Geboortedatum en plaats Sofi-nummer (BSN) Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer Mobiele telefoon

Nadere informatie

Aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag 2017

Aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag 2017 Aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag 2017 Persoonlijke gegevens Uzelf Naam en voorletters Burgerservicenummer: Telefoonnummer: Geboortedatum: Rekeningnummer: E-mailadres: Uw partner (indien van

Nadere informatie

Voorlichting Low budget, high service 4-10-2014

Voorlichting Low budget, high service 4-10-2014 Voorlichting Low budget, high service 4-10-2014 Sociaal raadsliedenwerk Breda Normen per 1-7-2014 Bij het kunt u terecht met vragen over: Uitkeringen en sociale verzekeringen Belastingen Arbeidszaken Vreemdelingenrecht

Nadere informatie

7.7. Samenvatting door een scholier 2041 woorden 26 juni keer beoordeeld

7.7. Samenvatting door een scholier 2041 woorden 26 juni keer beoordeeld Samenvatting door een scholier 2041 woorden 26 juni 2012 7.7 6 keer beoordeeld Vak Economie Hoofdstuk 1 Brutoloon Het brutoloon is het loon dat de werknemer ontvangt van zijn werkgever. Van dit loon worden

Nadere informatie

Kwijtschelding nieuwe stijl

Kwijtschelding nieuwe stijl Kwijtschelding nieuwe stijl Programma Aanleiding nieuwe toets Wijzigingen Het proces De rapportage pag 2 Aanleiding nieuwe toets Wensen gebruikers Automatiseren initiële aanvraag Huishoudsituatie vaststellen

Nadere informatie

WIJZINGSFORMULIER BBZ

WIJZINGSFORMULIER BBZ WIJZINGSFORMULIER BBZ Naam: BSN: Naam partner: BSN: U ontvangt een uitkering van de afdeling Werk Inkomen en Zorgverlening (WIZ). Gebruik dit formulier voor het doorgeven van wijzigingen. Dit formulier

Nadere informatie

Schatting 2012 ondernemers. Blz. 1 van 6. (35,-- excl. btw)

Schatting 2012 ondernemers. Blz. 1 van 6. (35,-- excl. btw) Schatting 2012 ondernemers. Blz. 1 van 6. (35,-- excl. btw) Uw persoonlijke gegevens Uw geslacht Uw voorletters Uw (achter)naam Adres Postcode/woonplaats Uw telefoonnummer Uw e-mailde Uw BSN (sofi)nummer

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG

INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG Belangrijk: Lees eerst dit informatieblad. Heeft u recht op individuele inkomenstoeslag? Vul dan het aanvraagformulier in. Deze informatie

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand

Aanvraagformulier bijzondere bijstand Aanvraagformulier bijzondere bijstand Met dit formulier vraagt u bijzondere bijstand aan. Ook geeft u hierbij de gegevens door waarmee de gemeente kan vaststellen of u recht heeft op bijzondere bijstand.

Nadere informatie

Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima

Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima Reg.nr. Werkprocesnr. Ontvangstdatum Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima Leest u voor u dit formulier invult eerst de toelichting. De gemeente Oss, de gemeente Maasdonk en de zorgverzekeraars CZ

Nadere informatie

Aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag 2018

Aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag 2018 In te vullen door gemeente: Clientnr.: Werkprocesnr.: Dossiernr.: Datum ontvangst: Aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag 2018 Voordat u het aanvraagformulier gaat invullen, adviseren wij u om eerst

Nadere informatie

Inlichtingen- en aanvraagformulier bijzondere bijstand

Inlichtingen- en aanvraagformulier bijzondere bijstand Inlichtingen- en aanvraagformulier bijzondere bijstand 1. Reden aanvraag 2. Persoonsgegevens aanvrager partner Burgerservicenummer Naam Woonadres Woonplaats Geboortedatum Telefoonnummer E-mailadres 3.

Nadere informatie

Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2015

Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2015 Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2015 Graag binnen drie maanden na de dagtekening van de aanslag inzenden. Let op: het inlichtingenformulier vind u onderaan dit document. Aan het college

Nadere informatie

Jonggehandicapten: Jonggehandicaptenkorting 708 per jaar 59,00 per maand (Wajongkorting)

Jonggehandicapten: Jonggehandicaptenkorting 708 per jaar 59,00 per maand (Wajongkorting) Belastingscan 2013 d.d. 2 januari 2013 Algemeen en arbeid jonger dan AOW leeftijd: NAAM VTB & BEDRAGEN RELEVANTE CRITERIA VOOR TOEKENNING & WIJZE VAN AANVRAGEN Algemene * geldt voor alle belastingbetalers

Nadere informatie

Aanvraag- en inlichtingenformulier bijzondere bijstand

Aanvraag- en inlichtingenformulier bijzondere bijstand Datum ontvangst Ontvangen door Dit niet invullen a.u.b. Clientnr. Werkprocesnr. Aanvraag- en inlichtingenformulier bijzondere bijstand Met dit formulier kunt u bijzondere bijstand aanvragen. Zorgt u ervoor

Nadere informatie

Aanvraag Individuele Participatietoeslag

Aanvraag Individuele Participatietoeslag Aan de heer /mevrouw Bezoekadres: Staringstraat 25, Gendringen Postbus 42 7080 AA Gendringen Telefoon: (0315) 292 292 Fax: (0315) 292 293 E-mail: zorgloket@oude-ijsselstreek.nl Internet: www.oude-ijsselstreek.nl

Nadere informatie

Wijziging bedragen WWB, WIJ, IOAW, IOAZ en WWIK per 1 juli 2011

Wijziging bedragen WWB, WIJ, IOAW, IOAZ en WWIK per 1 juli 2011 Wijziging bedragen WWB, WIJ, IOAW, IOAZ en WWIK per 1 juli 2011 1. Inleiding Het wettelijk minimumloon is per 1 juli 2011 vastgesteld op 1.435,20 per maand. In verband hiermee zal het netto minimumloon,

Nadere informatie

Aanvraagformulier Individuele inkomenstoeslag

Aanvraagformulier Individuele inkomenstoeslag Aanvraagformulier Individuele inkomenstoeslag Met dit formulier vraagt u een individuele inkomenstoeslag aan bij de gemeente. De toeslag kunt u één keer in de 12 maanden aanvragen. Het is niet mogelijk

Nadere informatie

(Voor mensen met een bijstandsuitkering van Sociale Zaken IJsselgemeenten is een ander formulier beschikbaar)

(Voor mensen met een bijstandsuitkering van Sociale Zaken IJsselgemeenten is een ander formulier beschikbaar) INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG Belangrijk: Lees eerst dit informatieblad. Heeft u recht op individuele inkomenstoeslag? Vul dan het aanvraagformulier in. Dit formulier

Nadere informatie

Inlichtingen- en aanvraagformulier bijzondere bijstand 2017

Inlichtingen- en aanvraagformulier bijzondere bijstand 2017 Inlichtingen- en aanvraagformulier bijzondere bijstand 2017 1. Reden aanvraag 2. Persoonsgegevens aanvrager partner Burgerservicenummer Naam Woonadres Woonplaats Geboortedatum Telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Tel (077) Fax (077) ` Bank nr. NL48RABO Website

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen Tel (077) Fax (077) ` Bank nr. NL48RABO Website Gemeente Horst aan de Maas Wilhelminaplein 6 / Postbus 6005 5960 AA Horst Tel (077) 477 97 77 Fax (077) 477 97 50 ` Bank nr. NL48RABO0123601150 Website www.horstaandemaas.nl Toelichting Kwijtschelding

Nadere informatie

Belastingen en heffingen, kwijtschelding.

Belastingen en heffingen, kwijtschelding. Belastingen en heffingen, kwijtschelding. Een verzoek om kwijtschelding is mogelijk voor afvalstoffenheffing en rioolheffing en kan alleen aangevraagd worden door particulieren. Als u ondernemer bent,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND MAATWERKVOORZIENING OF AMSTELVEENPAS

AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND MAATWERKVOORZIENING OF AMSTELVEENPAS AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND MAATWERKVOORZIENING OF AMSTELVEENPAS Postbus 4, 1180 BA Amstelveen Dit vult de gemeente in Met dit formulier kunt u bijzondere bijstand, individuele inkomenstoeslag,

Nadere informatie

Aanmeldformulier preventief budgetbeheer

Aanmeldformulier preventief budgetbeheer Aanmeldformulier preventief budgetbeheer Algemene informatie (door u zelf, eventueel met uw begeleider, in te vullen): 1 Achternaam 2 Tussenvoegsel 3 Voorletters 4 Adres 5 Postcode en Woonplaats 6 BSN

Nadere informatie

In dit informatiebulletin zal worden ingegaan op een specifiek onderdeel van de nieuwe fraudewet, namelijk het Frauderegister.

In dit informatiebulletin zal worden ingegaan op een specifiek onderdeel van de nieuwe fraudewet, namelijk het Frauderegister. Inleiding Nieuwe wet Per 1 januari 2013 is de invoering van de Wet aanscherping handhaving en sanctiebeleid SZW-wetgeving in het kort de Fraudewet - een feit. Doel van deze wet is een hardere aanpak van

Nadere informatie

Aanvraagformulier Collectieve aanvullende zorgverzekering

Aanvraagformulier Collectieve aanvullende zorgverzekering Aanvraagformulier Collectieve aanvullende zorgverzekering Registratienummer: (in te vullen door de ISD) Werkprocesnummer:. (in te vullen door de ISD) Op de laatste bladzijde staat algemene informatie over

Nadere informatie

Verzoekschrift Kwijtschelding plaatselijke belastingen

Verzoekschrift Kwijtschelding plaatselijke belastingen Retour adres: Gemeente Son en Breugel Postbus 8, 5690 AA Son en Breugel Verzoekschrift Kwijtschelding plaatselijke belastingen Uw soonlijke gegevens Naam en voorletters M /V Adres Postcode/woonplaats Geboortedatum

Nadere informatie

de aangevraagde bijzondere bijstand moet dienen ter voorziening in de kosten van:

de aangevraagde bijzondere bijstand moet dienen ter voorziening in de kosten van: Pagina 1 van 5 Gemeentehuis:Park 1 Postbus 19, 4920 AA, Made Telefoon 0162-690190 Fax 0162-686623 AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND 1. Persoonlijke gegevens van u, uw partner (Onder partner wordt mede

Nadere informatie

Voorlopige wijziging bedragen WWB, IOAW en IOAZ per 1 januari 2012

Voorlopige wijziging bedragen WWB, IOAW en IOAZ per 1 januari 2012 Voorlopige wijziging bedragen WWB, IOAW en IOAZ per 1 januari 2012 Inleiding Het wettelijk minimumloon is per 1 januari 2012 vastgesteld op 1.446,60 per maand. In verband hiermee zal het netto minimumloon,

Nadere informatie

Release Suwinet-Inkijk versie 14.06

Release Suwinet-Inkijk versie 14.06 Release Suwinet-Inkijk versie 14.06 Donderdag 26 juni staat release v.14.06 van Suwinet-Inkijk gepland. Suwinet-Inkijk is die dag vanaf 18:00 uur niet beschikbaar. De werkzaamheden duren de hele avond.

Nadere informatie

Aanvraag Individuele Inkomenstoeslag

Aanvraag Individuele Inkomenstoeslag Aan Individuele Inkomenstoeslag Verzonden: Registratienummer: Medewerker: 1. Mijn gegevens Naam en voorletters: Burgerservicenummer: Telefoonnummer:. 2. Gegevens partner Naam en voorletters: Burgerservicenummer:

Nadere informatie

Aanvraag- en inlichtingenformulier Bijzondere Bijstand

Aanvraag- en inlichtingenformulier Bijzondere Bijstand Maatschappelijke Zaken Aanvraag- en inlichtingenformulier Bijzondere Bijstand Vul dit formulier in, voeg de bewijsstukken en eventuele bijlagen toe en stuur het naar: Afdeling Maatschappelijke Zaken, Team

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER 2014 Langdurigheidstoeslag (LDT)

AANVRAAGFORMULIER 2014 Langdurigheidstoeslag (LDT) AANVRAAGFORMULIER 2014 Langdurigheidstoeslag (LDT) Wat is de langdurigheidstoeslag? Als u langdurig van een laag inkomen (1% van het wettelijk minimumloon) moet rondkomen, kunt u de langdurigheidstoeslag

Nadere informatie

Informatie over het aanvragen van individuele inkomenstoeslag

Informatie over het aanvragen van individuele inkomenstoeslag Informatie over het aanvragen van individuele inkomenstoeslag (Dit formulier is alleen bedoeld voor mensen die een Ioaw- of Ioaz-uitkering of een ander inkomen dan een bijstandsuitkering ontvangen) Wij

Nadere informatie

Intakeformulier Wij Schuldsupport

Intakeformulier Wij Schuldsupport Intakeformulier Wij Schuldsupport Aanmelding voor : Budgetbeheer Naam & voornamen Geboortedatum BSN nummer M/V Postcode/woonplaats nummer Mobiele telefoon E-mailadres Gegevens partner: Naam & voornamen

Nadere informatie

Intakeformulier Beschermingsbewind 2015

Intakeformulier Beschermingsbewind 2015 Intakeformulier Beschermingsbewind 2015 Naam & voornamen Geboortedatum BSN M/V Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer Mobiele telefoon E-mail adres Partner gegevens Naam & voornamen Geboortedatum BSN

Nadere informatie

Beleidsregels Vrijlatingsfaciliteit en overgangsbepaling WWB

Beleidsregels Vrijlatingsfaciliteit en overgangsbepaling WWB Beleidsregels Vrijlatingsfaciliteit en overgangsbepaling WWB Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig

Nadere informatie

Handleiding Aanvraag zorgtoeslag voor (tijdelijke) buitenlandse werknemers

Handleiding Aanvraag zorgtoeslag voor (tijdelijke) buitenlandse werknemers Aanvraag zorgtoeslag voor (tijdelijke) buitenlandse werknemers 1. Aanvragen van Zorgtoeslag via HollandZorg Uitvoeringsafspraak Voor de rechtshandhaving maakt de Belastingdienst onder andere gebruik van

Nadere informatie

Aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag

Aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag Dit niet invullen a.u.b. Datum ontvangst Ontvangen door Clientnr. Werkprocesnr. Aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag 1. Persoonsgegevens aanvrager U zelf Partner (indien van toepassing) BSN Naam,

Nadere informatie

Stimulansz, maart 2010. Handreiking Bijstand en belastingen 2010

Stimulansz, maart 2010. Handreiking Bijstand en belastingen 2010 Stimulansz, maart 2010 Handreiking Bijstand en belastingen 2010 Colofon Uitgave Stichting Stimulansz Postbus 2758 3500 GT Utrecht T (030)2982800 F (030)2982801 www.stimulansz.nl info@stimulansz.nl Projectleiding

Nadere informatie

Voorblad aanvraag- en inlichtingenformulier bijzondere bijstand Voor klanten zonder een bijstandsuitkering of een lopende draagkrachtperiode

Voorblad aanvraag- en inlichtingenformulier bijzondere bijstand Voor klanten zonder een bijstandsuitkering of een lopende draagkrachtperiode Voorblad aanvraag- en inlichtingenformulier bijzondere bijstand Voor klanten zonder een bijstandsuitkering of een lopende draagkrachtperiode Wanneer komt u mogelijk in aanmerking voor bijzondere bijstand?

Nadere informatie

In onderstaande tabel (2018) staan de inkomensgrenzen tot 110% en vermogensgrenzen. Inkomen tot 110% netto per maand exclusief vakantiegeld

In onderstaande tabel (2018) staan de inkomensgrenzen tot 110% en vermogensgrenzen. Inkomen tot 110% netto per maand exclusief vakantiegeld TOELICHTING BIJ AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND VOOR INDIRECTE STUDIEKOSTEN (Dit formulier is alleen bestemd voor inwoners van Capelle aan den IJssel en geen bijstandsuitkering van Sociale Zaken

Nadere informatie

Aanvraag- en inlichtingenformulier individuele inkomenstoeslag Cluster Maatschappelijke Zaken

Aanvraag- en inlichtingenformulier individuele inkomenstoeslag Cluster Maatschappelijke Zaken Aanvraag- en inlichtingenformulier individuele inkomenstoeslag Cluster Maatschappelijke Zaken Met dit formulier vraagt u individuele inkomenstoeslag aan. Langsbrengen of opsturen Cluster Maatschappelijke

Nadere informatie

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2 03-Intern - 8200 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2 03-Intern - 8200 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 2 van 2 Premie verordening Gemeente Culemborg Stadswinkel Afdeling Werk en inkomen 2010 De raad

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier beschermingsbewind

Aanmeldingsformulier beschermingsbewind Aanmeldingsformulier beschermingsbewind Algemeen Rechthebbende Partner Burger Service Nummer Geboorteplaats Burgerlijke staat Geslacht Nationaliteit gegevens Zelfstandig/begeleid/ ouders/anders Gemeente

Nadere informatie

Als u 65 jaar of ouder bent

Als u 65 jaar of ouder bent 2007 Als u 65 jaar of t Als u 65 jaar wordt, heeft dit gevolgen voor uw belasting en premie volksverzekeringen. Deze gevolgen hebben bijvoorbeeld betrekking op uw belastingtarief, uw heffingskortingen,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND EN AMSTELVEENPAS

AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND EN AMSTELVEENPAS AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND EN AMSTELVEENPAS Postbus 4, 1180 BA Amstelveen Dit vult de gemeente in Met dit formulier kunt u bijzondere bijstand, individuele inkomenstoeslag en Amstelveenpas aanvragen.

Nadere informatie

Verzoek om kwijtschelding aanslag gemeentelijke belastingen

Verzoek om kwijtschelding aanslag gemeentelijke belastingen Retouradres Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven Afdeling Belastingen eindhoven.nl/belastingen Telefoon 14 040 Verzoek om kwijtschelding aanslag gemeentelijke belastingen 1. Aanslagen Voor welke aanslag(en)

Nadere informatie

Spelregels beschermingsbewind

Spelregels beschermingsbewind Spelregels beschermingsbewind 1. Definities In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Bewind 4 You: de organisatie die Bewindvoering en budgetbeheer uitoefent. Bewindvoering: het financieel beheer

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG

INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG Belangrijk: Lees eerst dit informatieblad. Heeft u recht op individuele inkomenstoeslag? Vul dan het aanvraagformulier in. Deze informatie

Nadere informatie

Belastingplan 2012. Vs. 05-01-2012 1

Belastingplan 2012. Vs. 05-01-2012 1 Belastingplan 2012 - Wettelijk minimumloon per maand o 15 jr. 434,00 o 16 jr. 499,10 o 17 jr. 571,40 o 18 jr. 658,20 o 19 jr. 759,45 o 20 jr. 889,65 o 21 jr. 1.048,80 o 22 jr. 1.229,60 o 23 jr. e.o. 1.446,60

Nadere informatie

Aanvraag Kwijtschelding Gemeentelijke Belastingen

Aanvraag Kwijtschelding Gemeentelijke Belastingen Aanvraag Kwijtschelding Gemeentelijke Belastingen Uw gegevens Voorletter(s) Tussenvoegsel(s) Achternaam Adres Postcode Woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Gegevens van de aanslagen waarvoor u om kwijtschelding

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier bewindvoering

Aanmeldingsformulier bewindvoering Aanmeldingsformulier bewindvoering Persoonlijke gegevens Client Partner Voornamen voluit Roepnaam Geboortedatum Geboorteplaats Adres of verblijfplaats Telefoonnummer Burgerservicenummer (BSN) Nummer en

Nadere informatie

Intercom/2002/

Intercom/2002/ Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid AAN colleges van Burgemeester en Wethouders i.a.a. Directeuren Sociale Dienst Hoofden Sociale Zaken Directeuren/hoofden I&A Postbus 90801 2509 LV Den Haag

Nadere informatie

Bijzondere bijstand voor reiskosten van schoolgaande kinderen

Bijzondere bijstand voor reiskosten van schoolgaande kinderen Bijzondere bijstand voor reiskosten van schoolgaande kinderen 1. Mijn gegevens Naam en voorletters: Telefoonnummer: 2. Gegevens partner * Naam en voorletters: * Partner is de echtgenoot, geregistreerd

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER 2017 Optimaalverzekering

AANVRAAGFORMULIER 2017 Optimaalverzekering AANVRAAGFORMULIER 2017 Optimaalverzekering Vul dit formulier eerst in op de computer. De Optimaalverzekering is een collectieve ziektekostenverzekering die u via de gemeente Zaanstad kunt afsluiten als

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand

Aanvraagformulier bijzondere bijstand Aanvraagformulier bijzondere bijstand Niet in te vullen door aanvrager Ingekomen: cliëntnr.: werkprocesnr.: Par: Ondergetekende(n) verzoekt/ verzoeken aan hemzelf/ haarzelf/ henzelf financiële bijstand

Nadere informatie

Nieuwsbrief BELANGRIJKE INFORMATIE. De kostendelersnorm in 2015

Nieuwsbrief BELANGRIJKE INFORMATIE. De kostendelersnorm in 2015 Nieuwsbrief BELANGRIJKE INFORMATIE De kostendelersnorm in 2015 De Eerste Kamer heeft op 1 juli 2014 ingestemd met de Participatiewet en de maatregelen in de Wet werk en bijstand. Een belangrijke verandering

Nadere informatie

Aanvraagformulier Meedoenregeling minima 2016

Aanvraagformulier Meedoenregeling minima 2016 Aanvraagformulier Meedoenregeling minima 2016 Eenmaal per jaar aanvragen U kunt eenmaal per jaar een aanvraag indienen. Wij verzoeken u dan ook bewijsstukken van de gemaakte kosten van alle gezinsleden

Nadere informatie

Aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag Deurne

Aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag Deurne Dit niet invullen a.u.b. Datum ontvangst Ontvangen door Clientnr. Werkprocesnr. Aanvraagformulier individuele inkomenstoeslag Deurne 1. Persoonsgegevens aanvrager U zelf Partner (indien van toepassing)

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens:

Persoonlijke gegevens: AANVRAAGFORMULIER Kwijtschelding gemeentelijke belastingen Let op : Niet door aanvrager in te vullen! Datum ontvangst aanvraag: Cliëntnummer: Werkprocesnummer: In behandeling bij: Persoonlijke gegevens:

Nadere informatie

2. Woongegevens Adres + huisnummer

2. Woongegevens Adres + huisnummer Aanvraagformulier Individuele inkomenstoeslag. Met dit formulier dient u een aanvraag in voor een individuele inkomenstoeslag. 1. Persoonsgegevens Uzelf Uw partner Achternaam ( + voorvoegsel) Voorletters

Nadere informatie

Intakeformulier Beschermingsbewind

Intakeformulier Beschermingsbewind Aanmelding voor : Beschermingsbewind Alle informatie invullen alleen indien van toepassing Naam & voornamen M V Geboortedatum Geboorteplaats BSN (Sofinummer) Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer Emailadres

Nadere informatie

Vooraankondiging wijziging bedragen WWB, BBZ 2004, IOAW, IOAZ en WIK per 1 januari 2004

Vooraankondiging wijziging bedragen WWB, BBZ 2004, IOAW, IOAZ en WIK per 1 januari 2004 Vooraankondiging wijziging bedragen WWB, BBZ 2004, IOAW, IOAZ en WIK per 1 januari 2004 Algemeen Het wettelijk minimumloon blijft per 1 januari 2004 gehandhaafd op 1 264,80 per maand. Een daartoe strekkende

Nadere informatie

Aanvraag Tegemoetkoming 2017 Chronisch Zieken en Gehandicapten afdeling Werk, Inkomen en Zorg De Bevelanden

Aanvraag Tegemoetkoming 2017 Chronisch Zieken en Gehandicapten afdeling Werk, Inkomen en Zorg De Bevelanden Aanvraag Tegemoetkoming 2017 Chronisch Zieken en Gehandicapten afdeling Werk, Inkomen en Zorg De Bevelanden Om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg Beleidsregels Kinderopvang Gemeente Steenbergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen,

Nadere informatie

Extra geld voor mensen met een laag inkomen

Extra geld voor mensen met een laag inkomen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u misschien recht op extra geld van uw gemeente. We

Nadere informatie

Inlichtingenformulier

Inlichtingenformulier Inlichtingenformulier Waarom moet u dit inlichtingenformulier invullen? U heeft bij ons een aanvraag ingediend voor ondersteuning bij zorg, werk en/of inkomen. Om te kunnen beoordelen of u hiervoor in

Nadere informatie

Stuur dus de gevraagde informatie tijdig en volledig toe om stopzetting of vertraging van de betalingen te voorkomen!

Stuur dus de gevraagde informatie tijdig en volledig toe om stopzetting of vertraging van de betalingen te voorkomen! Status- en mutatieformulieren en formulieren maandelijkse inkomsten De gemeente Moerdijk werkt vanaf 1 januari 2010 niet meer met maandbriefjes (Rofjes), maar met status- en mutatieformulieren. U ontvangt

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND

AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND Om uw recht op bijzondere bijstand vast te stellen hebben wij informatie nodig over uw gezinssituatie, woonkosten en over uw inkomen en vermogen. Uw gegevens worden

Nadere informatie

Intakeformulier Uitgebreid Budgetbeheer

Intakeformulier Uitgebreid Budgetbeheer Aanmelding voor : Uitgebreid Budgetbeheer Alle informatie invullen alleen indien van toepassing Naam & voornamen M/V Geboortedatum Sofi-nummer (BSN) Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer Mobiele telefoon

Nadere informatie

Kwijtschelding belastingen en heffingen, aanvraagformulier

Kwijtschelding belastingen en heffingen, aanvraagformulier Met dit formulier kunt u kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen en heffingen aanvragen. Lees voor het invullen van het formulier de toelichting op pagina 5 en 6. 1. Gegevens aanvrager Voornamen

Nadere informatie

(Voor mensen met een bijstandsuitkering voor levensonderhoud Participatiewet van Sociale Zaken IJsselgemeenten is een ander formulier beschikbaar)

(Voor mensen met een bijstandsuitkering voor levensonderhoud Participatiewet van Sociale Zaken IJsselgemeenten is een ander formulier beschikbaar) INFORMATIEBLAD BIJ AANVRAAGFORMULIER INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG (website) Belangrijk: Lees eerst dit informatieblad. Heeft u recht op individuele inkomenstoeslag? Vul dan het aanvraagformulier in. Dit

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING BESTANDSKOPPELING OVERGANGSRECHT KINDREGELINGEN. Versie 1.0 Datum Augustus 2014 Communicatie Inlichtingenbureau

GEBRUIKERSHANDLEIDING BESTANDSKOPPELING OVERGANGSRECHT KINDREGELINGEN. Versie 1.0 Datum Augustus 2014 Communicatie Inlichtingenbureau GEBRUIKERSHANDLEIDING BESTANDSKOPPELING OVERGANGSRECHT KINDREGELINGEN Versie 1.0 Datum Augustus 2014 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 4 Bestandskoppeling met het Inlichtingenbureau...

Nadere informatie

Soort belasting Bedrag Jaar

Soort belasting Bedrag Jaar Gemeente Leiderdorp Gemeentehuis Statendaalder 1 2353 TH Leiderdorp Postbus 35 2350 AA Leiderdorp Telefoon (071) 545 85 00 Telefax (071) 589 56 91 www.leiderdorp.nl 1. Gegevens aanvrager: Naam Adres Postcode

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kinderopvangtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Of wilt u het aanvragen? Dan is

Nadere informatie

Aanmeldformulier Budgetbeheer

Aanmeldformulier Budgetbeheer Voor de aanmelding van budgetbeheer bij RJBeheer dient het inschrijfformulier zo compleet mogelijk te worden ingevuld. Alleen hierdoor kan er op de juiste manier een goede begroting tot stand komen. Persoonlijke

Nadere informatie

Voorblad aanvraag- en inlichtingenformulier bijzondere bijstand Voor klanten zonder een participatiewet uitkering of een lopende draagkrachtperiode

Voorblad aanvraag- en inlichtingenformulier bijzondere bijstand Voor klanten zonder een participatiewet uitkering of een lopende draagkrachtperiode Voorblad aanvraag- en inlichtingenformulier bijzondere bijstand Voor klanten zonder een participatiewet uitkering of een lopende draagkrachtperiode Wanneer komt u mogelijk in aanmerking voor bijzondere

Nadere informatie

Aanvraag individuele inkomenstoeslag

Aanvraag individuele inkomenstoeslag Aanvraag individuele inkomenstoeslag (uitgebreid) In te vullen door de gemeente Teamcode Naam medewerker Telefoonnummer E-mailadres (team) Meer informatie over de regelingen van de gemeente kunt u nalezen

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijzondere bijstand

Aanvraagformulier bijzondere bijstand Aanvraagformulier bijzondere bijstand Niet in te vullen door aanvrager Ingekomen: clientnr: werkprocesnr.: Par: Ondergetekende(n) verzoekt/verzoeken aan hemzelf/haarzelf/henzelf financiële bijstand te

Nadere informatie

Naam: Burgerservicenummer: Geboortedatum: Adres: Huisnummer:

Naam: Burgerservicenummer: Geboortedatum: Adres: Huisnummer: Wijzigingsformulier Sociale Zaken Naam: Burgerservicenummer: Geboortedatum: Adres: Huisnummer: Postcode: Woonplaats: Dit formulier is bedoeld om wijzigingen in uw persoonlijke situatie door te geven aan

Nadere informatie

Naam en voorletters: man vrouw Adres: Postcode/woonplaats: Telefoon: E-mailadres: Burgerservicenummer: Geboortedatum:

Naam en voorletters: man vrouw Adres: Postcode/woonplaats: Telefoon: E-mailadres: Burgerservicenummer: Geboortedatum: Verzoekformulier voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2015 Binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet terugzenden aan: Gemeente Lochem, Antwoordnummer 76, 7240 VB Lochem Informatie

Nadere informatie

TEAM SOCIALE ZAKEN TEL. SPREEKUUR: 10:00 UUR TOT 11:00 UUR POSTBUS 191, 1110 AD DIEMEN TEL: (020) 314 4888

TEAM SOCIALE ZAKEN TEL. SPREEKUUR: 10:00 UUR TOT 11:00 UUR POSTBUS 191, 1110 AD DIEMEN TEL: (020) 314 4888 TEAM SOCIALE ZAKEN TEL. SPREEKUUR: 10:00 UUR TOT 11:00 UUR POSTBUS 191, 1110 AD DIEMEN TEL: (020) 314 4888 Aanvraag Individuele Inkomenstoeslag 2015 Participatiewet Uw naam: Uw BSN: Uw telefoonnummer:

Nadere informatie

Wijzigingen in de loonheffingskorting 2019 voor niet-inwoners van Nederland

Wijzigingen in de loonheffingskorting 2019 voor niet-inwoners van Nederland Vakblad Grensoverschrijdend Werken nr. 20, februari 2019 www.grensoverschrijdendwerken.nl Wijzigingen in de loonheffingskorting 2019 voor niet-inwoners van Nederland Auteur: Nicole M.S.H. Janssen, werkzaam

Nadere informatie

INTAKEFORMULIER. Naam + voorvoegsel. Voornamen voluit. BSN telefoon. Gehuwd / Samenwonen / Alleenstaand / Weduwe/-naar / Anders (*)

INTAKEFORMULIER. Naam + voorvoegsel. Voornamen voluit. BSN telefoon. Gehuwd / Samenwonen / Alleenstaand / Weduwe/-naar / Anders (*) INTAKEFORMULIER Persoonlijke gegevens Naam + voorvoegsel Voornamen voluit M / V Roepnaam Straat Huisnummer Postcode........ Plaats geboortedatum. /. /.. Geboorteplaats BSN telefoon Email Burgelijke staat

Nadere informatie