Den Haag, januari 2015, Geachte ouders,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Den Haag, januari 2015, Geachte ouders,"

Transcriptie

1 Merkuss traa t 19, TL Den Haag Telefoon Fax info@nu tsschoolbez uidenhou t. nl Interne t www. nutsschoolbez uidenhou t. nl Den Haag, januari 2015, Geachte ouders, Door verschillende omstandigheden is deze brief later verstuurd dan andere schooljaren. In deze brief willen we u informeren over de besteding van de vrijwillige ouderbijdrage in het vorige schooljaar en de bestedingsdoelen in het huidige schooljaar (2014/2015). Verantwoording schooljaar Zoals gewoonlijk wordt jaarlijks verantwoording afgelegd over de binnengekomen gelden en de besteding ervan. Het afgelopen schooljaar is er veel ouderbijdrage betaald aan school. De ouderbijdrage wordt rechtstreeks aan de school betaald en ook op schoolniveau besteed. Ruim 90% van de ouders heeft de bijdrage in het afgelopen schooljaar overgemaakt aan de school. Hierdoor hebben we de onderstaande zaken kunnen realiseren. Natuurlijk ontvangt de school ook middelen van de overheid om het onderwijs te organiseren. De ouderbijdrage is een aanvulling op die middelen, zodat we onderstaande zaken konden realiseren die zonder ouderbijdrage niet mogelijk zouden zijn. Cultuur Door alle groepen is er gebruik gemaakt van de lessen/activiteiten die organisaties als Koorenhuis, Museon en het Residentieorkest aanbieden. Alle groepen deden mee aan het Cultuurmenu. Tijdens de Kinderboekenweek 2013 zijn er meerdere schrijvers op school geweest die hebben verteld over hun werk. Sport Er is weer veel materiaal voor de gymzaal aangeschaft. Een nieuwe mini-trampoline met een lange mat. Ook is er veel klein-materiaal aangeschaft. U moet hierbij denken aan balanceerplanken, badmintonrackets en ballen. Onderwijs: In het afgelopen schooljaar hebben we de keuze gemaakt voor een nieuwe methode voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Na enig zoekwerk zijn we uitgekomen bij de serie De zaken van Zwijsen. Deze methode biedt de lesstof aan via het digitale schoolbord in de groep. De verwerking vindt plaats in papieren werkboekjes. Naast de aanschaf van deze methode bleek er voldoende budget voor het vervangen van de lesboeken voor het vak Engels. In iedere groep zijn drie extra computers aangeschaft waardoor de verwerking van de rekenstof deels op de computer kan gebeuren. Schoolplein: Ons schoolplein is het afgelopen schooljaar ingrijpend veranderd. Door gebruik te maken van een gedeelte van de ouderbijdrage en vooral door de inzet van vele vrijwilligers zijn er zgn. groene speelplekken gerealiseerd.(o.a. apentouw, hangmat, wilgenhutten en een zandbak) Hierdoor worden de kinderen op meerdere manieren uitgedaagd hun eigen spel te creëren. Ouderraad Afgelopen jaar was de festiviteitenbijdrage voor de Ouderraad opgenomen in de vrijwillige Ouderbijdrage. Het binnengekomen bedrag is toegevoegd aan de middelen van de OR. Hieruit worden activiteiten als het na-zomerfeest, sinterklaasfeest en kerstversiering bekostigd. U ontvangt hier dus geen aparte aanvraag meer voor.

2 Voorstel besteding vrijwillige ouderbijdrage Voor het huidige schooljaar doet de school het voorstel voor het besteden van de ouderbijdrage. Ook dit jaar zal de bijdrage rechtstreeks ten goede komen aan het onderwijs op onze eigen school. De middelen worden besteed aan zaken die niet bekostigd kunnen worden uit de reguliere gelden die we van de overheid ontvangen. Na overleg met de medezeggenschapsraad is het volgende voorstel tot stand gekomen: Cultuur 15% Het aanbieden van culturele activiteiten vinden wij een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. We bezoeken daarom met meerdere groepen het Museon, doen mee aan het Cultuurmenu en bij het Koorenhuis hebben we voor alle groepen ingetekend op toneelvoorstellingen en/of films. Ook schrijven we in op het lesaanbod van het Residentieorkest en verwerken we deze voorstellingen in de muzieklessen (zie hieronder). Tijdens de kinderboekenweek hebben we vier schrijfsters op school uitgenodigd. Vanwege het 85-jarig bestaan hebben we een toneelvoorstelling voor alle leerlingen van onze school laten opvoeren. Deze activiteiten (en het vervoer er naar toe) kosten veel geld. Muziekonderwijs 35% Het muziekonderwijs op onze school willen we een impuls geven. Daarom gaan we een deel van de ouderbijdrage besteden aan muziekonderwijs voor alle leerlingen door een vakdocent. Twee collega s zijn deels vrijgeroosterd om in alle groepen een aantal muzieklessen per jaar te geven. Na iedere les ontvangt de leerkracht van de groep één of meerdere lessen die aansluiten op de les van de vakleerkracht zodat de kinderen ook muziekactiviteiten met de eigen leerkracht kunnen doen. De lessen zijn deels afgestemd op het activiteitenaanbod van enkele Haagse culturele instellingen (Conservatorium, Residentieorkest, Jazz4Kidds). ICT 20% Komend jaar zal uit de reguliere middelen een beperkt aantal PC s worden aangeschaft. Door een deel van de ouderbijdrage in te zetten kunnen we dit schooljaar weer een grotere aanschaf doen ter vervanging van de verouderde systemen. Sport en bewegen 10% Ook dit jaar staat er weer sportmateriaal op de verlanglijst. Dit zijn materialen die in de gymlessen gebruikt worden, maar ook losse materialen waar op het schoolplein mee gespeeld kan worden. Algemeen 15% Op school wordt een aantal activiteiten georganiseerd waarvoor de ouderbijdrage jaarlijks wordt ingezet. U moet hierbij denken aan de sportdag, de koningsspelen en de schoolkrant. Een kleine bijdrage zal gebruikt worden voor onderhoud van het groenen schoolplein. Festiviteitenbijdrage 5% Tot vorige jaar vroeg de ouderraad de zgn. vrijwillige festiviteitenbijdrage. Nu zit dit bedrag in de grote vrijwillige ouderbijdrage en wordt het bedrag bijgeschreven op het tegoed van de Ouderraad. Uit dit budget wordt een aantal zaken gerealiseerd: het názomerfeest, de decemberkadootjes, het paasontbijt, etc.

3 Hoogte van de ouderbijdrage: De hoogte van de ouderbijdrage op Nutsschool Bezuidenhout is gekoppeld aan het jaarlijks gezinsinkomen. Deze bedragen zijn sinds 2012 ongewijzigd. Hieronder ziet u de bedragen die horen bij de verschillende inkomensgroepen: A: Tot : 238,00 B: tot : 313,00 C: Boven : 388,00 Indien er meerdere kinderen uit één gezin de school bezoeken mag er een korting van 20% vanaf het tweede kind worden berekend. Overeenkomst Bij dit reglement is een overeenkomst aan u verstrekt. Deze overeenkomst dient op school in de bijgevoegde envelop te worden ingeleverd bij de groepsleerkracht, de directeur of de administratie. Deze formulieren zullen vertrouwelijk worden behandeld. Betaalwijze Het door u te betalen bedrag kunt u op verschillende wijzen betalen. Zelf volledige bedrag overmaken (uiterlijk 15 februari 2015) Zelf volledige bedrag overmaken in twee gelijke termijnen (uiterlijk 15 februari en 1 mei 2015) U kunt uw bijdrage overmaken naar NL96ABNA t.n.v. Nutsschool Bezuidenhout. Bij de omschrijving graag de naam en groep van de leerling(-en) vermelden. Niet het hele schooljaar als leerling ingeschreven? Voor kinderen die na 1 oktober 2014 op onze school zijn ingestroomd of nog gaan instromen, hanteren we de volgende percentages van de genoemde bedragen: Op school op 1 november % 1 december % 1 januari % 1 februari % 1 maart % 1 april % 1 mei % 1 juni % 1 juli % Medezeggenschapsraad In de wet op de Medezeggenschap is geregeld dat de oudergeleding van de MR instemming verleent aan de wijze van inning, de hoogte en de besteding van de ouderbijdrage. Daarom is dit reglement voorgelegd aan de voltallige MR van onze school. De voltallige MR heeft ingestemd met de bestedingsdoelen in het huidige schooljaar. Vragen Voor vragen of opmerkingen over de ouderbijdrage kunt u ten alle tijden terecht bij de directeur van de school. Met vriendelijke groet, Wilbert Vollebregt Nutsschool Bezuidenhout

4 OVEREENKOMST VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE schooljaar Ondergetekende, (naam ouder / verzorger) - verklaart kennisgenomen te hebben van voorstel besteding ouderbijdrage dat gelijktijdig met deze overeenkomst is verzonden en als deel van deze overeenkomst te aanvaarden. - valt in inkomensgroep A / B / C 1 en verklaart zich bereid om tot betaling van een bedrag van aan ouderbijdrage over te gaan en wil dit bedrag graag betalen in: O 1 termijn O 2 termijnen Deze ouderbijdrage is ten behoeve van de hierna vermelde leerling(en): a. b. c. Voor gezinnen waarvan meerdere kinderen onze school bezoeken bestaat de mogelijkheid vanaf het tweede kind een korting van 20% te berekenen. Deze bereidheid heeft betrekking op alle hierna vermelde voorzieningen Cultuur 15% Onderwijs 35% ICT 20% Sport en bewegen 10% Algemeen 15% Festiviteitenbijdrage 5% Voor het betalen van eerdergenoemd bedrag kies ik voor: o Zelf volledige bedrag overmaken (Uiterlijk 15 februari 2015) o Zelf overmaken in twee gelijke termijnen (Uiterlijk 15 februari en 1 mei 2015) S.v.p. overmaken naar NL96ABNA t.n.v. Nutsschool Bezuidenhout. Bij de omschrijving s.v.p. de naam van de leerling(-en) vermelden. Indien geen ouderbijdrage zal worden betaald voor één of meer van de genoemde voorzieningen heb ik dit duidelijk aangegeven op de achterzijde van dit formulier. Deze overeenkomst wordt aangegaan voor het schooljaar 2014/2015. Dit formulier dient u uiterlijk 10 februari in de bijgevoegde envelop in te leveren bij de leerkracht, administratie of directeur van de school en zal vertrouwelijk worden behandeld. Was getekend op te (datum) (plaats) (handtekening) 1 Omcirkelen wat van toepassing is, zie bijgevoegd document.

5

OVEREENKOMST OUDERBIJDRAGE SCHOOLJAAR (bijlage I) per gezin

OVEREENKOMST OUDERBIJDRAGE SCHOOLJAAR (bijlage I) per gezin OVEREENKOMST OUDERBIJDRAGE SCHOOLJAAR 2015-2016 (bijlage I) per gezin 1. Persoonlijke gegevens ouder/wettelijk vertegenwoordiger Naam en voorletters Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

OVEREENKOMST OUDERBIJDRAGE SCHOOLJAAR (bijlage I) per gezin. Groep Doel Ouderbijdrage

OVEREENKOMST OUDERBIJDRAGE SCHOOLJAAR (bijlage I) per gezin. Groep Doel Ouderbijdrage OVEREENKOMST OUDERBIJDRAGE SCHOOLJAAR 2013-2014 (bijlage I) per gezin 1. Persoonlijke gegevens ouder/wettelijk vertegenwoordiger Uw gegevens Naam en voorletters Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Geachte ouders, verzorgers,

Geachte ouders, verzorgers, Basisschool St. Caecilia, Schoolmeesterstraat 2, 5056 KK Berkel-Enschot tel.: 013-5331360 Postadres: Postbus 9, 5056 ZG Berkel-Enschot E-mail: caecilia@bs-caecilia.nl Geachte ouders, verzorgers, Bij deze

Nadere informatie

REGLEMENT OUDERBIJDRAGE SCHOOLJAAR INTEGRAAL KINDCENTRUM DE REGENBOOG

REGLEMENT OUDERBIJDRAGE SCHOOLJAAR INTEGRAAL KINDCENTRUM DE REGENBOOG REGLEMENT OUDERBIJDRAGE SCHOOLJAAR 2016-2017 INTEGRAAL KINDCENTRUM DE REGENBOOG Inleiding IKC De Regenboog betaalt het onderwijs en sommige hieraan gerelateerde zaken uit de reguliere schoolbegroting.

Nadere informatie

Betreft: ouderbijdrage Den Haag,

Betreft: ouderbijdrage Den Haag, Betreft: ouderbijdrage Den Haag, 22-08-2016 Beste Ouders, Wij zijn zeer dankbaar voor alle vrijwillige ouderbijdragen, die wij ieder jaar ontvangen. Ook dit jaar vragen wij u een vrijwillige ouderbijdrage

Nadere informatie

BIJLAGE 1. Overeenkomst Vrijwillige Ouderbijdrage

BIJLAGE 1. Overeenkomst Vrijwillige Ouderbijdrage BIJLAGE 1 Overeenkomst Vrijwillige Ouderbijdrage 2016-2017 PARTIJEN 1) het bevoegd gezag van het Bonnefanten College, locatie Bernard Lievegoed School, gevestigd te Maastricht, vertegenwoordigd door mevr.

Nadere informatie

Voorbeeldbrieven betreffende vrijwillige ouderbijdrage Aan de ouders/verzorgers van: Kenmerk : JdB/HL/AvdH

Voorbeeldbrieven betreffende vrijwillige ouderbijdrage Aan de ouders/verzorgers van: Kenmerk : JdB/HL/AvdH Voorbeeldbrieven betreffende vrijwillige ouderbijdrage 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers van: Kenmerk : JdB/HL/AvdH Betreft : vrijwillige ouderbijdrage klas 1 2015/2016 Gorredijk,.. Geachte ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Adriaan Roland Holstschool

Adriaan Roland Holstschool Adriaan Roland Holstschool voor vrijeschool basisonderwijs OUDERBIJDRAGE- REGELING 2014-2015 Bergen, juni 2014 Beste ouders / verzorgers, Het onderwijs in Nederland is volledig gesubsidieerd. Ieder kind

Nadere informatie

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 3 Havo/ Atheneum schooljaar 2015-2016

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 3 Havo/ Atheneum schooljaar 2015-2016 Brochure Boeken en financiële zaken Klas 3 Havo/ Atheneum schooljaar 2015-2016 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 Algemeen... 4 1. Boeken... 5 1.1 De medewerkers van het boekenfonds... 5 1.2 Boekenfondsreglement...

Nadere informatie

De incassomachtiging geldt per kind voor de gehele schoolperiode en zal jaarlijks begin november worden geïncasseerd.

De incassomachtiging geldt per kind voor de gehele schoolperiode en zal jaarlijks begin november worden geïncasseerd. Betreft: betaling vrijwillige ouderbijdrage via automatische incasso Alkmaar 18 augustus 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s) Vanaf november is het mogelijk om de ouderbijdrage via automatische incasso te

Nadere informatie

bijlage schoolgids 2012 conceptbrief ouderbijdrage Aan de ouders/verzorgers van: Betreft: vrijwillige ouderbijdrage vanaf 2012/2013 Gorredijk,

bijlage schoolgids 2012 conceptbrief ouderbijdrage Aan de ouders/verzorgers van: Betreft: vrijwillige ouderbijdrage vanaf 2012/2013 Gorredijk, bijlage schoolgids 2012 conceptbrief ouderbijdrage Aan de ouders/verzorgers van:... Kenmerk: JdB/HL/PSK Betreft: vrijwillige ouderbijdrage vanaf 2012/2013 Gorredijk, Geachte ouders/verzorgers, Hierbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS HET ZAND SCHOOLJAAR NR. 3

Nieuwsbrief OBS HET ZAND SCHOOLJAAR NR. 3 Utrecht, 13 oktober 2017 Kalender oktober november 2017 OKTOBER NOVEMBER Datum Datum 1-10-17 1-11-17 2-11-17 2-10-17 3-11-17 3-10-17 4-11-17 4-10-17 12.30-15.00 uur Kinderboekenmarkt 5-11-17 5-10-17 Staking:

Nadere informatie

In het contract kunt u aangeven of u via automatische incasso of op eigen initiatief wilt betalen:

In het contract kunt u aangeven of u via automatische incasso of op eigen initiatief wilt betalen: Heeswijk, juli 2015 Geachte ouders/verzorgers, Gymnasium Bernrode maakt, net als de andere scholen die onder het bestuur van de nderwijs Stichting Zelfstandige Gymnasia (SZG) vallen, gebruik van een rekening-courantsysteem

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013-2014

JAARVERSLAG 2013-2014 OPENBARE MONTESSORISCHOOL VOOR BASISONDERWIJS Joh.Bogaardstraat 16a 2151 CV Nieuw Vennep tel: 0252 675 655 fax: 0252 682 032 www.montboog.nl JAARVERSLAG 2013-2014 OUDERRAAD DE BOOG September 2014 Pagina

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN OVER OUDERBIJDRAGEN AAN SCHOOLKOSTEN IN HET VO

VEELGESTELDE VRAGEN OVER OUDERBIJDRAGEN AAN SCHOOLKOSTEN IN HET VO VEELGESTELDE VRAGEN OVER OUDERBIJDRAGEN AAN SCHOOLKOSTEN IN HET VO Scholen in het voortgezet onderwijs vragen ouders op verschillende manieren bijdragen voor schoolkosten. Dit maakt het voor ouders en

Nadere informatie

RUDOLF STEINERSCHOOL ALKMAAR

RUDOLF STEINERSCHOOL ALKMAAR RUDOLF STEINERSCHOOL ALKMAAR Beste ouders/verzorgers, Het onderwijs in Nederland is volledig gesubsidieerd. Ieder kind kan in Nederland gratis basisonderwijs genieten. Toch vraagt onze school u om een

Nadere informatie

Maar dat is niet het enige wat de ouderraad doet. Zij bemiddelt indien nodig tussen ouders en de school en kan de medezeggenschapsraad adviseren.

Maar dat is niet het enige wat de ouderraad doet. Zij bemiddelt indien nodig tussen ouders en de school en kan de medezeggenschapsraad adviseren. In het kort De ouderraad bestaat uit een door de ouders gekozen groep die allerlei activiteiten organiseert voor de leerlingen en hun ouders. De ouderraad helpt bijvoorbeeld bij het (mede) organiseren

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlagen. 1. Algemeen. 2. Horen, zien en zwijgen. 3. Activiteiten. 4. Taken. 5. BOK vergaderingen. 6. Verkiezingen

Inhoudsopgave. Bijlagen. 1. Algemeen. 2. Horen, zien en zwijgen. 3. Activiteiten. 4. Taken. 5. BOK vergaderingen. 6. Verkiezingen Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Horen, zien en zwijgen 3. Activiteiten 4. Taken 5. BOK vergaderingen 6. Verkiezingen Bijlagen Geheimhoudingsverklaring Opgavebrief klassenouder Verkiezingsbriefje 1. Algemeen

Nadere informatie

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 3 Havo/ Atheneum schooljaar

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 3 Havo/ Atheneum schooljaar Brochure Boeken en financiële zaken Klas 3 Havo/ Atheneum schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 1. Boeken... 4 1.1 De medewerkers van het boekenfonds... 4 1.2 Boekenfondsreglement...

Nadere informatie

5. Contacten met ouders

5. Contacten met ouders 5. Contacten met ouders 5.1 Hoe wordt u geïnformeerd over ons onderwijs Wij vinden het erg belangrijk om de ouders/verzorgers van de kinderen van onze school goed op de hoogte te houden over ons onderwijs.

Nadere informatie

Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent. Jaarverslag. Schooljaar

Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent. Jaarverslag. Schooljaar Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent Jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Geschreven door: Penningmeester Ouderraad de Vliermeent Financieel verslag gecontroleerd door de Medezeggenschapsraad 2014-2015:

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag Ouderraad RK De Marinx Schooljaar 20172018 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van het schooljaar 20172018 (182017 tot 182018). Hierin leggen wij (de ouderraad) verantwoording

Nadere informatie

Adriaan Roland Holstschool

Adriaan Roland Holstschool Adriaan Roland Holstschool voor vrijeschool basisonderwijs OUDERBIJDRAGE-REGELING 2015-2016 Bergen, juni 2015 Beste ouders / verzorgers, Het onderwijs in Nederland is volledig gesubsidieerd. Ieder kind

Nadere informatie

RUDOLF STEINERSCHOOL ALKMAAR Beste ouders/verzorgers, Oudorp, 10 juni 2014

RUDOLF STEINERSCHOOL ALKMAAR Beste ouders/verzorgers, Oudorp, 10 juni 2014 RUDOLF STEINERSCHOOL ALKMAAR Beste ouders/verzorgers, Oudorp, 10 juni 2014 Het onderwijs in Nederland is volledig gesubsidieerd. Ieder kind kan in Nederland gratis basisonderwijs genieten. Toch vraagt

Nadere informatie

REGLEMENT VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE VOOR DE SCHOLEN VAN DE CHRISTELIJK VOORTGEZET ONDERWIJS GROEP ZUIDOOST- UTRECHT

REGLEMENT VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE VOOR DE SCHOLEN VAN DE CHRISTELIJK VOORTGEZET ONDERWIJS GROEP ZUIDOOST- UTRECHT REGLEMENT VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE VOOR DE SCHOLEN VAN DE CHRISTELIJK VOORTGEZET ONDERWIJS GROEP ZUIDOOST- UTRECHT. Christelijk Lyceum Zeist. Christelijk College Zeist. Dijnselburgschool. Revius Lyceum,

Nadere informatie

Reglement Oudercommissie Trivium

Reglement Oudercommissie Trivium Reglement Oudercommissie Trivium versie 8 d.d. 18 november 2010 Concept reglement oudercommissie Trivium Pagina 0 van 5 Begripsbepalingen Ouders Oudercommissie Bevoegd gezag MR School Teamleden Adviseur

Nadere informatie

REGLEMENT VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE. Vaststelling CvB: mei 2014. Instemming oudergeleding MR: mei 2014. Ingangsdatum: 1 juni 2014

REGLEMENT VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE. Vaststelling CvB: mei 2014. Instemming oudergeleding MR: mei 2014. Ingangsdatum: 1 juni 2014 REGLEMENT VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE Vaststelling CvB: mei 2014 Instemming oudergeleding MR: mei 2014 Ingangsdatum: 1 juni 2014 1 INHOUDSOPGAVE I Inleiding 3 II Algemene bepalingen 4 1. Begrippen III Vrijwillige

Nadere informatie

leerling wordt opgegeven voor groep: graag omcirkelen Kleuren waaier achternaam kind : voorvoegsel: voornamen : roepnaam :

leerling wordt opgegeven voor groep: graag omcirkelen Kleuren waaier achternaam kind : voorvoegsel: voornamen : roepnaam : inschrijfdatum : 2 0 school : O.D.S. Prinses Margriet telefoon : 0313-414734 adres : Dorpsweg 39 email : info@prinsesmargriet-spankeren.nl postcode : 6956 AN brincode : 15PP plaats : Spankeren website

Nadere informatie

REGLEMENT VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE VOOR DE SCHOLEN VAN DE CHRISTELIJK VOORTGEZET ONDERWIJS GROEP ZUIDOOST- UTRECHT

REGLEMENT VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE VOOR DE SCHOLEN VAN DE CHRISTELIJK VOORTGEZET ONDERWIJS GROEP ZUIDOOST- UTRECHT REGLEMENT VRIJWILLIGE OUDERBIJDRAGE VOOR DE SCHOLEN VAN DE CHRISTELIJK VOORTGEZET ONDERWIJS GROEP ZUIDOOST- UTRECHT. Christelijk Lyceum Zeist. Christelijk College Zeist. Dijnselburgschool. Revius Lyceum,

Nadere informatie

BEGROTING Schooljaar 2011-2012

BEGROTING Schooljaar 2011-2012 BEGROTING Schooljaar 2011-2012 Protestants Christelijke Basisschool Het Kompas Penningmeester, B.Damas-Mulder 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. OVERZICHT BATEN EN LASTEN/RESULTAAT 4 3. Baten 5 3.1 Ouderbijdrage

Nadere informatie

1. Alle leden zijn bevoegd zichzelf kandidaat te stellen voor de ouderraad. 2. Uit een gezin kan slechts één persoon zich kandidaat stellen.

1. Alle leden zijn bevoegd zichzelf kandidaat te stellen voor de ouderraad. 2. Uit een gezin kan slechts één persoon zich kandidaat stellen. Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement ouderraad basisschool de Regenboog. Artikel 1 definities Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Schoolleiding:

Nadere informatie

Nieuwsbrief TSO. Wie is verantwoordelijk? Wat is het doel van de commissie TSO? Hoe verloopt de TSO? Regels. Geachte ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief TSO. Wie is verantwoordelijk? Wat is het doel van de commissie TSO? Hoe verloopt de TSO? Regels. Geachte ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief TSO Geachte ouder(s), verzorger(s), Deze brief gaat over de TSO in het schooljaar 2018-2019. Via de aanmeldstrook kunt u inschrijven voor TSO (na de zomervakantie). Ook als uw kind in het huidige

Nadere informatie

Onderstaande tekst betreft de vrijwillige ouderbijdrage (VOB, 60):

Onderstaande tekst betreft de vrijwillige ouderbijdrage (VOB, 60): Onderstaande tekst betreft de vrijwillige ouderbijdrage (VOB, 60): 1 De verantwoording van de VOB over 2012 2013 2 Vaststelling van de VOB over 2014 2015 De tekst en de cijferoverzichten zijn in samenwerking

Nadere informatie

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 1 schooljaar 2015-2016

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 1 schooljaar 2015-2016 Brochure Boeken en financiële zaken Klas 1 schooljaar 2015-2016 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 Algemeen... 4 1. Boeken... 5 1.1 De medewerkers van het boekenfonds... 5 1.2 Boekenfondsreglement... 6

Nadere informatie

Jaarvergadering 2016

Jaarvergadering 2016 Jaarvergadering 2016 Hierbij ontvangt u alle stukken van de MR jaarvergadering 2015. Wij hopen u te zien op de MR jaarvergadering van maandag 19 september 2016. De vergadering wordt gehouden in de centrale

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Regel van de maand: Spullen van jou, spullen van mij, zorg er goed voor, dan blijven we blij.

Regel van de maand: Spullen van jou, spullen van mij, zorg er goed voor, dan blijven we blij. Kalender Kalender 29 november Kijkavond 5 december Sinterklaasviering 6 december Studiedag Alle kinderen Alle kinderen Alle kinderen Regel van de maand: Spullen van jou, spullen van mij, zorg er goed voor,

Nadere informatie

Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op: 16-03 - 2009

Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op: 16-03 - 2009 Algemeen Overblijfreglement of reglement tussenschoolse opvang VPCO De Viermaster Naam school: School met de Bijbel Het Visnet Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO De Viermaster op:

Nadere informatie

Schoolraad de Ark. Doel van dit document is: - het documenteren van de samenwerking van de activiteiten die de Ark en

Schoolraad de Ark. Doel van dit document is: - het documenteren van de samenwerking van de activiteiten die de Ark en Schoolraad de Ark Tijdens de algemene ledenvergadering van de oudervereniging van Basisschool De Ark in januari 2016 is het besluit genomen om de oudervereniging op te heffen. Om de activiteiten op De

Nadere informatie

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 1 schooljaar

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 1 schooljaar Brochure Boeken en financiële zaken Klas 1 schooljaar 2018-2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 1. Boeken... 4 1.1 De medewerkers van het boekenfonds... 4 1.2 Boekenfondsreglement... 5 1.3

Nadere informatie

Algemeen Overblijfreglement of reglement tussen- schoolse opvang van VPCO De Viermaster en praktische invulling hiervan voor cbs De Glashorst

Algemeen Overblijfreglement of reglement tussen- schoolse opvang van VPCO De Viermaster en praktische invulling hiervan voor cbs De Glashorst Algemeen Overblijfreglement of reglement tussen- schoolse opvang van VPCO De Viermaster en praktische invulling hiervan voor cbs De Glashorst Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO

Nadere informatie

Nieuwsblad 3 30 september 2016

Nieuwsblad 3 30 september 2016 Kinderboekenweek Aanstaande maandag beginnen wij op school alvast aan de Kinderboekenweek. Zoals u wellicht weet, is het thema dit jaar: Opa en oma, voor altijd jong. De juffen en meesters zullen dit op

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 5 september 2016

Nieuwsbrief. 5 september 2016 Nieuwsbrief 5 september 2016 Informatie voor Balans en Fontein Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Capellenaren (ouders, kinderen en professionals) kunnen elke werkdag terecht bij het Centrum voor Jeugd

Nadere informatie

Infobulletin van basisschool Heidepoort

Infobulletin van basisschool Heidepoort 1 Infobulletin van basisschool Heidepoort Jaargang 21 nr. 11-3 september 2015 (verschijnt maandelijks) Beste ouders / verzorgers, Laatste infobulletin oude stijl Dit infobulletin is het laatste dat u ontvangt

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen leerjaar 1 schooljaar

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen leerjaar 1 schooljaar Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen leerjaar 1 schooljaar 2019-2020 Hellevoetsluis, juni 2019 Betreft: schoolkosten leerjaar 2019/2020 Geachte heer, mevrouw, Komend schooljaar verwelkomen wij uw

Nadere informatie

De ouderbijdrage per kind bedraagt voor het schooljaar 2014-2015 180, waarbij we de volgende kortingsregeling hanteren:

De ouderbijdrage per kind bedraagt voor het schooljaar 2014-2015 180, waarbij we de volgende kortingsregeling hanteren: Bussum, 11 september 2014 Geachte mevrouw, mijnheer, Hierbij verstrek ik u informatie over de ouderbijdrage. Het Willem wil kwaliteit bieden in de breedste zin van het woord. Daartoe bieden wij de leerlingen

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE OBS Kleyenburg 2014-2015. met aanvullende informatie bij de schoolgids

INFORMATIEBROCHURE OBS Kleyenburg 2014-2015. met aanvullende informatie bij de schoolgids Resultaten van ons onderwijs: Percentage uitstroom naar het voortgezet onderwijs van onze leerlingen. 2009-2010 15% Gymnasium 10% Havo/Atheneum 25% Havo 50% VMBO 2010/2011 23% Gymnasium 5% Havo/Atheneum

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger,

Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, Bijgaand treft u het inschrijfformulier aan van de Prinses Margrietschool te Spankeren. U ontvangt binnen enkele weken een bevestiging van uw inschrijving. De meeste vragen op het

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE OBS Kleyenburg 2015-2016. met aanvullende informatie bij de schoolgids

INFORMATIEBROCHURE OBS Kleyenburg 2015-2016. met aanvullende informatie bij de schoolgids Resultaten van ons onderwijs: Percentage uitstroom naar het voortgezet onderwijs van onze leerlingen. 2009-2010 15% Gymnasium 10% Havo/Atheneum 25% Havo 50% VMBO 2010/2011 23% Gymnasium 5% Havo/Atheneum

Nadere informatie

BEGROTING Schooljaar

BEGROTING Schooljaar BEGROTING Schooljaar 2016-2017 Protestants Christelijke Basisschool Het Kompas Penningmeester, B.Damas 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. OVERZICHT BATEN EN LASTEN 4 3. RESULTAAT 4 4. Baten 5 4.1 Ouderbijdrage

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier leerjaar 1 schooljaar

Aanmeldingsformulier leerjaar 1 schooljaar Aanmeldingsformulier leerjaar 1 schooljaar 2019-2020 A. Boekenweg 3 1333 VD Almere T: 036-5492 492 www.ovc.nl Alleen volledig ingevulde en ondertekende formulieren kunnen wij in behandeling nemen. Het

Nadere informatie

De overheid vindt het belangrijk dat kinderen in het voortgezet onderwijs goed opgeleid worden en neemt de meeste kosten hiervoor voor haar rekening.

De overheid vindt het belangrijk dat kinderen in het voortgezet onderwijs goed opgeleid worden en neemt de meeste kosten hiervoor voor haar rekening. Geachte ouders/ verzorgers, De overheid vindt het belangrijk dat kinderen in het voortgezet onderwijs goed opgeleid worden en neemt de meeste kosten hiervoor voor haar rekening. Boeken De leerboeken, werkboeken

Nadere informatie

2..., wonende te, als ouder(s) en/of verzorger(s) van de leerling..., hierna te noemen: de ouders

2..., wonende te, als ouder(s) en/of verzorger(s) van de leerling..., hierna te noemen: de ouders Overeenkomst Vrijwillige Ouderbijdrage 2014-2015 Partijen 1. Het bevoegd gezag van het Sint-Maartenscollege, locatie HAVO, Atheneum, Gymnasium, gevestigd te Maastricht, vertegenwoordigd door de locatiedirecteur,

Nadere informatie

jaargang 22 november 2016 nummer 4

jaargang 22 november 2016 nummer 4 jaargang 22 november 2016 nummer 4 A G E N D A Voor een goed actueel overzicht van de belangrijke data verwijzen we u graag naar de onlinekalender op onze website www.sboderegenboog.cnsede.nl Dag ouders

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut van Stichting voor Voortgezet Onderwijs Kennemerland te Beverwijk

Medezeggenschapsstatuut van Stichting voor Voortgezet Onderwijs Kennemerland te Beverwijk Medezeggenschapsstatuut van Stichting voor Voortgezet Onderwijs Kennemerland te Beverwijk versie september 2015 Preambule Het bestuur van de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Kennemerland en de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Stella Nova kalender

Stella Nova kalender Stella Nova kalender 2016-2017 Geachte ouders en/of verzorgers, beste kinderen. Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2016-2017, waarin u allerlei informatie kunt vinden, onder andere over de activiteiten

Nadere informatie

7.2 Informatievoorziening aan ouders over het onderwijs en de school

7.2 Informatievoorziening aan ouders over het onderwijs en de school 7. DE OUDERS 7.1 Het belang van betrokkenheid van ouders Zoals al eerder beschreven vinden wij de betrokkenheid van ouders bij onze school van groot belang. Met name naar de pedagogische kant (sociaal-emotioneel,

Nadere informatie

Betreft: reglement TSO

Betreft: reglement TSO Betreft: reglement TSO Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u het reglement en de afspraken die wij hebben opgesteld voor een goede organisatie van de TSO (tussenschoolse opvang van uw kind(eren)

Nadere informatie

De kalender In de komende 4 weken staan de volgende activiteiten op het programma

De kalender In de komende 4 weken staan de volgende activiteiten op het programma www.tweemaster-enkhuizen.nl Enkhuizen, 8 december 2016 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: info@tweemaster-enkhuizen.nl Beste ouders Na een heel mooi en gezellig Sinterklaasfeest gevierd te hebben,

Nadere informatie

leerling wordt opgegeven voor groep: graag omcirkelen Kleuren- 1 2 3 4 5 6 7 8 waaier achternaam kind : voorvoegsel: voornamen : roepnaam :

leerling wordt opgegeven voor groep: graag omcirkelen Kleuren- 1 2 3 4 5 6 7 8 waaier achternaam kind : voorvoegsel: voornamen : roepnaam : inschrijfdatum : 2 0 school : O.D.S. Prinses Margriet telefoon : 0313-414734 adres : Dorpsweg 39 email : info@prinsesmargriet-spankeren.nl postcode : 6956 AN brincode : 15PP plaats : Spankeren website

Nadere informatie

Telefoonnummer. Naam : Telefoonnummer : Relatie van kind...

Telefoonnummer. Naam : Telefoonnummer : Relatie van kind... Inschrijfformulier Naam leerling :. Geboortedatum : Gegevens leerling: Achternaam :.... Roepnaam :.... :.... Postcode :.... Woonplaats :.... Telefoon :.... Burgerservicenummer :.... Ziektekostenverzekering:.

Nadere informatie

Schoolkalender 2014-2015

Schoolkalender 2014-2015 Schoolkalender 2014-2015 Geachte ouders en/of verzorgers, beste kinderen. Voor u ligt de schoolkalender voor het schooljaar 2014-2015, waarin u allerlei informatie kunt vinden, onder andere over de activiteiten

Nadere informatie

Hoe weet ik zeker dat jullie het geld hiervoor besteden en niet voor iets anders?

Hoe weet ik zeker dat jullie het geld hiervoor besteden en niet voor iets anders? Ouderbijdrage en TSO / VEEL GESTELDE VRAGEN Wat is de ouderbijdrage? Wat zijn de voordelen van het continurooster? Wie vangt mijn kind op tussen de middag? Bij wie kan ik terecht met vragen? Hoeveel moet

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS DE ONTDEKKING. juni 2015 DEFINITIE

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS DE ONTDEKKING. juni 2015 DEFINITIE CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS DE ONTDEKKING juni 2015 DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad (hierna

Nadere informatie

Ouderraad protocol IBS Al-Qoeba

Ouderraad protocol IBS Al-Qoeba Ouderraad protocol IBS Al-Qoeba IBS Al-Qoeba 2 mei 2018 1 Inhoudsopgave 1.De ouderraad... 3 2.Doelstelling... 3 3.OR-Leden... 3 4.Taken OR... 4 5.Taken bestuur OR... 4 6.Taken leerkracht... 5 7.Beëindiging

Nadere informatie

Beleid tav gescheiden ouders

Beleid tav gescheiden ouders Beleid tav gescheiden ouders School en informatie Scholen kunnen in een lastige situatie terecht komen als ouders van kinderen verwikkeld zijn in een scheiding. Denk daarbij aan ruzies op het schoolplein.

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER. Door school in te vullen: Administratienummer Ll. Gewicht:

INSCHRIJFFORMULIER. Door school in te vullen: Administratienummer Ll. Gewicht: Toermalijn Geachte ouder(s) / verzorger(s), INSCHRIJFFORMULIER Welkom op obs Toermalijn. Wij zijn blij met uw inschrijving en zullen er alles aan doen om uw kind een fijne schooltijd te laten hebben. In

Nadere informatie

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl 20-11-2014 Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl Belangrijke datums 5 december Sinterklaas. Continurooster tot 13.30u gr. 5 t/m 8

Nadere informatie

e d u c a t i e v e s c h o o l r e i z e n september 2014

e d u c a t i e v e s c h o o l r e i z e n september 2014 e d u c a t i e v e s c h o o l r e i z e n september 2014 Beste ouders, verzorgers en overige belangstellenden, Zoals aangekondigd gaat het beleid rond schoolreisjes / educatieve reizen ingaande schooljaar

Nadere informatie

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 2 schooljaar

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 2 schooljaar Brochure Boeken en financiële zaken Klas 2 schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 1. Boeken... 4 1.1 De medewerkers van het boekenfonds... 4 1.2 Boekenfondsreglement... 5 1.3

Nadere informatie

Basisdocument Reglement Oudercommissie De Postiljon

Basisdocument Reglement Oudercommissie De Postiljon OUDERCOMMISSIE DOELSTELLING De doelstelling van de oudercommissie (hierna OC) is te zorgen voor een plezierige schoolperiode van alle leerlingen door (te helpen met) het organiseren van activiteiten die

Nadere informatie

Agenda voor de maand oktober en november 2016

Agenda voor de maand oktober en november 2016 Agenda voor de maand oktober en november 2016 Nieuwsbrief nummer 2016-02 Almere, 13 oktober 2016 17 t/m 21 oktober Herfst vakantie Maandag 24 oktober Studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen zijn

Nadere informatie

Hieronder vindt u een overzicht van de gevraagde financiële bijdrages met een toelichting.

Hieronder vindt u een overzicht van de gevraagde financiële bijdrages met een toelichting. Kosten op het HML Achtergrond Het HML ontvangst jaarlijks een lumpsum van de Rijksoverheid op basis het aantal ingeschreven leerlingen op 1 oktober. Uit deze lumpsum moeten alle kosten (salarissen, materialen,

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden

Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden 1. Preambule Het bestuur van de stichting confessioneel onderwijs Leiden en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, GMR, van

Nadere informatie

de beschikbare plekken op voor 4-jarige leerlingen.

de beschikbare plekken op voor 4-jarige leerlingen. Aan de ouders, verzorgers, U heeft het al gezien. Op school is het al herfst. In de onderbouw zijn de klassen en gangen al in de juiste stemming gebracht met mooie versieringen en knutsels van de kinderen.

Nadere informatie

Achternaam. Roepnaam. Doopnaam. Geboortedatum... Geboorteplaats. Postcode... Woonplaats.. Tweede telefoon... E-mailadres..

Achternaam. Roepnaam. Doopnaam. Geboortedatum... Geboorteplaats. Postcode... Woonplaats.. Tweede telefoon... E-mailadres.. inschrijfformulier Achternaam Roepnaam Doopnaam Geboortedatum.... Geboorteplaats. Geslacht m v Adres Postcode.... Woonplaats.. Telefoon.... Geheim Tweede telefoon.... E-mailadres.. Burgerservicenummer

Nadere informatie

Statuut Medezeggenschap. van. Stichting Gewoon Speciaal te Maarssen

Statuut Medezeggenschap. van. Stichting Gewoon Speciaal te Maarssen van Stichting Gewoon Speciaal te Maarssen waaronder begrepen: De Brug (brinnummer 02GQ) De Driehoek (09OE) Het Klaverblad (brinnummer 01JW) De Stuifheuvel (brinnummer 19RT) De Vijverhof (brinnummer 02WE)

Nadere informatie

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill-Hillcollege Goirle, 20 september 2017 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : F-1718-040/NIK/AHA/spe : Bijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018 NIEUWSBRIEF nr. 3 6 november 2018 In deze nieuwsbrief: Nieuws van de directeur Ouderbijdrage en schoolreisgeld Parkeren op privéparkeerplaatsen De Vreedzame School: Blok 3 We hebben oor voor elkaar Eindtijd

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 8 31 maart 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!

Nadere informatie

Murmellius Gymnasium De ouderbijdrage 2015-2016

Murmellius Gymnasium De ouderbijdrage 2015-2016 Murmellius Gymnasium De ouderbijdrage 2015-2016 Inleiding In de laatste jaren is de ouderbijdrage regelmatig in het nieuws geweest. Daardoor zijn de meeste ouders zich er meer bewust van geworden dat het

Nadere informatie

1 september 2018 nummer 1

1 september 2018 nummer 1 1 september 2018 nummer 1 Belangrijke data: 3 september : eerste schooldag 12 september : opening thema 13 september ` : informatiemiddag 14.30-16.00 uur 13 september : bijeenkomst groep 7-8, aansluitend

Nadere informatie

Ouderraad & Ouderbijdrage. Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink

Ouderraad & Ouderbijdrage. Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Ouderraad & Ouderbijdrage Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Schooljaar 2014-2015 2014-2015 De Ouderraad bestaat uit een groep van enthousiaste ouders c.q. verzorgers. Het is een zelfstandige

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

Nederweert, 25 februari 2015. Geachte ouders/verzorgers, Fijn, dat u uw zoon/dochter op Basisschool De Tweesprong wilt aanmelden.

Nederweert, 25 februari 2015. Geachte ouders/verzorgers, Fijn, dat u uw zoon/dochter op Basisschool De Tweesprong wilt aanmelden. Nederweert, 25 februari. Geachte ouders/verzorgers, Fijn, dat u uw zoon/dochter op Basisschool De Tweesprong wilt aanmelden. Vriendelijk verzoeken wij u om bijgevoegd formulier zo volledig mogelijk ingevuld

Nadere informatie

Ouderraad en Ouderbijdrage

Ouderraad en Ouderbijdrage Ouderraad en Ouderbijdrage Van R.K.B.S. De Rietvink te Zaandam Versie oktober 2012 Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Contactgegevens: Ouderraad De Rietvink p/a R.K.B.S. De Rietvink

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1516-02 (23-09-15) 23 september start kinderpostzegel actie 01 oktober groep 1-2 gaat deze ochtend naar Slabroek 02 oktober afscheidsviering juf Bets (zie blz. 2) 03 oktober gezinsviering H.Hartkerk aanvang

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier leerjaar 2 en 3 schooljaar

Aanmeldingsformulier leerjaar 2 en 3 schooljaar Aanmeldingsformulier leerjaar 2 en 3 schooljaar 2019-2020 A. Boekenweg 3 1333 VD Almere T: 036-5492 492 www.ovc.nl Alleen volledig ingevulde en ondertekende formulieren kunnen wij in behandeling nemen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. Foto s en video s. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kerstviering. Foto s en video s. In dit nummer: 11 december 2018 Nieuwsbrief In dit nummer: Kerstviering Onze kerstviering is op woensdag 19 december a.s.. Uitgebreide informatie over het kerstspel en het kerstdiner ontvangt u vandaag per mail in een

Nadere informatie

nieuwsbrief september

nieuwsbrief september nieuwsbrief september Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de nieuwsbrief van de maand september. U kunt de nieuwsbrief ook terugvinden op onze website en in het Ouderportaal. In deze nieuwsbrief:

Nadere informatie

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill-Hillcollege Goirle, 24 september 2015 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : BLA-1516-032/NIK/AHA/spe : Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

Geachte ouder, verzorger, voogd,

Geachte ouder, verzorger, voogd, Geachte ouder, verzorger, voogd, Hartelijk dank voor uw belangstelling voor deze school van de VCPO Noord-Groningen. Hopelijk heeft u een goede indruk gekregen. Als u uw kind voor deze school wilt aanmelden,

Nadere informatie

Agenda vergadering Ouderraad

Agenda vergadering Ouderraad Agenda vergadering Ouderraad Datum : woensdag 12 januari 2011 Tijd : 20.00 uur Aanwezig : Wianda, Richtje, Wilbert, Yvonne, Alie (notulist) Locatie : school 1. Opening De vergadering wordt geopend om 20:15

Nadere informatie

Aanmeldformulier (Voorlopige inschrijving)

Aanmeldformulier (Voorlopige inschrijving) Aanmeldformulier (Voorlopige inschrijving) Familieschool Jan Glijnisweg 61 1702 PA Heerhugowaard Tel: (072) 571 47 21 e-mail: info@familieschool.nl www.familieschool.nl Naam leerling: Geboortedatum: BSN

Nadere informatie

Voorna(a)m(en) Burgerservicenummer Nationaliteit Land van herkomst (t.b.v. Cfi) Datum in Nederland (indien niet geboren in Nederland)

Voorna(a)m(en) Burgerservicenummer Nationaliteit Land van herkomst (t.b.v. Cfi) Datum in Nederland (indien niet geboren in Nederland) Inschrijfformulier PERSONALIA LEERLING Achternaam Voorna(a)m(en) Roepnaam Geslacht : Jongen meisje Geboortedatum Geboorteplaats Hoeveelste kind in het gezin Aantal kinderen in het gezin : Broertje(-s):..

Nadere informatie

Fijn, dat U uw zoon/dochter op Daltonschool Talentrijk aan wilt melden.

Fijn, dat U uw zoon/dochter op Daltonschool Talentrijk aan wilt melden. Daltonschool Talentrijk Locatie TH: Theo Driessenhof 35 Helmond 0492-512223 Locatie BH: Betuwehof 10 Helmond 0492-513466 Geachte ouders/verzorgers, Fijn, dat U uw zoon/dochter op Daltonschool Talentrijk

Nadere informatie

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 1 schooljaar

Brochure. Boeken en financiële zaken. Klas 1 schooljaar Brochure Boeken en financiële zaken Klas 1 schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 1. Boeken... 4 1.1 De medewerkers van het boekenfonds... 4 1.2 Boekenfondsreglement... 5 1.3

Nadere informatie

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner.

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner. Beste ouders, verzorgers, Via deze weg wil ik allereerst alle collega s hartelijk bedanken voor hun extra inzet de afgelopen tijd. Meerdere collega s werken al weken extra dagen of vangen groepen leerlingen

Nadere informatie

Samen je toekomst ontwikkelen

Samen je toekomst ontwikkelen 2018-2019 Samen je toekomst ontwikkelen Beste ouders en verzorgers, Graag willen wij u informeren over de plannen voor het nieuwe schooljaar. Voor u ligt daarom de ouderkalender 2018-2019. In deze kalender

Nadere informatie