GMR. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad. secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GMR. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad. secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland"

Transcriptie

1 Notulen van de GMR-vergadering van Aanwezig: Mark Bernards, Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Mariëtte Jansen, Ivo van der Laan, Hans van der Locht, Nicky van den Heuvel. Afwezig: Hans van Geffen(voorzitter) ziek Bart Schoemaker, Maike Hubers (HR-manager) en Jos van Zutphen, directeur van De Wijde Wereld, zijn het eerste gedeelte van de vergadering aanwezig om punt 4,5,6 en 7 toe te lichten. Notulist: Tonke van Haandel 1/4 Opening: Omdat de voorzitter nog ziek is, zal de secretaris de vergadering voorzitten. De te behandelen punten door Bart, Maike en Jos komen eerst aan bod. Personele formatie Kiem (door Maike) en brief Den Dijk De uitgangspunten voor de formatie zijn gebaseerd op de personele begroting. In de zomer zal de meerjarenbegroting klaar zijn en aan de hand daarvan wordt de meerjaren personele formatie opgesteld. Er zal een model bepaald worden waarin financieel en informatief een goede heldere aansluiting te zien is. De inkomsten en uitgaven zullen zo reëel mogelijk tegen elkaar afgezet worden en omgezet worden in formatie op stichtingsniveau. De toekenning aan de scholen zal gebeuren in euro s en daarna in fte s op basis van het aantal (GGL) leerlingen. Dit zal afgezet worden tegen de huidige bezetting. Aan de hand hiervan zal ook de vrijwillige en verplichte mobiliteit bepaald worden, evenals de vacatures. Wat de leeftijdscohorten betreft volgt Kiem de regels van het mobiliteitsbeleid van Kiem, die wijken iets af van de UWVregels, het afspiegelingsbeginsel. Maike zal dat volgend jaar aanpassen: dat de regels van Kiem hetzelfde zijn als van het UWV. Nu is dat te kort dag m.b.t. de formatie uitwerking. In de volgende vergadering zal een samenvatting van de kosten gepresenteerd worden. In een rekenblad zal per school de toewijzing in fte zichtbaar zijn. Het CAO-overlegmodel komt in maart op de agenda. Vraag GMR: Wat is er veranderd?

2 Antwoord: De directeuren hebben mogelijk meer speelruimte om de formaties in te delen. Maike heeft nog geen concreet antwoord gegeven op de brief van Den Dijk inz. de cohortenregeling en verplichte mobiliteit. De cohorten zijn een wettelijke verplichting. Bij het UWV geldt: eerst cohorten maken, dan LB of LC eruit, dan definitieve lijst maken. De GMR is van mening dat voor personeelsleden, die heel dicht tegen het pensioen aanzitten, maatwerk moet gelden. Daarnaast vindt de GMR dat wanneer men vrijwillig van school verandert, de huidige 3 jaar werkgarantie gehandhaafd moet blijven. Als er een kans is dat men direct weer onderaan de afvloeiingslijst staat, is nl. niemand meer wisselwillig. 5 Financiële situatie Wijde Wereld (Kiem Opvang) door Jos van Zutphen Jos is verheugd dat hij kan mededelen dat de Opvang van De Wijde Wereld het 3 e volledige jaar van zijn bestaan kan afsluiten met een positief resultaat. De instroom van geboortejaar 2013 zit helemaal vol. De toestroom is zo groot dat er behoefte is aan meer ruimte. Daarom is het noodzakelijk dat de ruimte voor de Opvang uitgebreid wordt. Kiem Opvang betaalt huur aan Kiem Onderwijs. Bij deze toestroom kan de uitbreiding door Kiem zelf gefinancierd worden. Wat is hierin het ondernemingsrisico? Het grootste risico is dat er geen of weinig kinderen geboren worden. Daarnaast de vaste contracten aan personeel. In het vlekkenplan zal bekeken worden of het succes van de Wijde Wereld Opvang op een andere plek in Uden ook kans kan hebben. 6 Kwartaalcijfers Kiem (door Bart) Het agendapunt financiën kwartaalrapportage komt te vervallen, omdat de cijfers pas eind januari beschikbaar zijn. 7 MaRap Management Rapportage (door Bart) Aan het begin van het schooljaar heeft de bestuurder 12 doelstellingen geformuleerd. Deze kwamen voort uit de analyse die opgesteld is na de eerste weken van inwerken. In de MaRap wordt per doelstelling de voortgang beschreven. 1. Kwaliteit op Marimba 2. Bestuurlijk besluit Kiem en OOG over samengaan ten behoeve van de IKC s. 3. Alle geledingen kennen het vlekkenplan en de vervolgstappen 4. Er is een eerste opvang voor nieuwkomers

3 5. Er is een visie op meer- en hoogbegaafdheid en er is minimaal één voorziening voor deze doelgroep 6. De bestuurder heeft een oordeel over de kwaliteit van het OP en OOP 7. Er is een staffunctionaris HRM werkzaam 8. Er is een formatiebeleid voor schooljaar Er is een strategisch beleidsplan voor de periode Besluit over digitalisering van de administratie van het stafbureau 11. Er zijn drie extra werkplekken gerealiseerd op het stafbureau 12. Het MIS wordt gebruikt door de directeuren, stafleden, bestuurder en RvT. En er zijn gebruikersafspraken i.v.m. de privacy. De MaRap is bedoeld voor de directeuren van de scholen, leden van GMR en RvT. 8 Thema avond 10 mei (kindcentrum en MR) Het thema MR zal gaan over de koppeling van de MR van de school en de IKC s. Het thema kindcentrum zal gaan over het proces waarbij basisonderwijs, kinderopvang, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang naar elkaar toe groeien; hoe dit staat in relatie tot het vlekkenplan en wat dit betekent voor een MR. Bart komt deze avond vertellen over de visie van Kiem m.b.t. kindcentra. Het wordt een interactieve avond. zal bij de scholen die al werken met een kindcentrum vragen om tips, problemen, vragen of bijzonderheden. 9 Vakantierooster Het vakantierooster is goedgekeurd binnen het MT. De GMR geeft het advies rekening te houden met het voortgezet onderwijs. Ook adviseert de GMR de nog te besteden uren aansluitend aan 28 april op te nemen. 10 MR-bezoeken en Hans v.d.l. zijn naar de Springplank geweest. De begroting en de veiligheid op school werden besproken. Men maakt zich zorgen over de aanstelling van een HR-manager. Gaat deze uitbreiding van het stafbureau niet ten koste van het onderwijzend personeel? Deze aanstelling is in feite geen uitbreiding maar een verschuiving in de taken. Ook kwam het schoonmaakbeleid ter sprake. Men vindt dat dit ernstig verslechterd is, sinds de uitbesteding hiervan. neemt dit mee naar het vooroverleg.

4 Er was belangstelling naar de processen van de continuroosters en het opstellen van het ouderportaal van Parnassys. Mariëtte en Mark zijn naar de Jan Bluyssen geweest. Daar is zorg over het vervagen van de katholieke identiteit. 2 Notulen van de vorige vergadering. Er zijn geen opmerkingen en deze zijn hierbij vastgesteld. 3 Post in/ post uit Er is geen post. 11 Rondvraag Ivo: De vragen die zijn gesteld aan Peter van Lamoen over de ICT zijn nog steeds niet beantwoord. zal Peter opnieuw mailen en hem uitnodigen voor de volgende vergadering. Ook zal het ICT-beleid in het volgende vooroverleg besproken worden. Trudy: Hoe kan ik mijn kennis betreffende de GMR op peil houden? Er worden regelmatig cursussen georganiseerd door de vakbond. Als daar belangstelling voor is, kan daaraan deelgenomen worden. Trudy zal zich hierin verdiepen en de overige leden op de hoogte stellen. 12 Sluiting uur. Actielijst: Actie Standpunt GMR m.b.t. regelmatige informatie van bestuurder over individuele scholen Onderwerp MR op netwerkbijeenkomsten In vooroverleg: ICT-beleid Verdiepen in trainingsmogelijkheden voor GMR-leden om kennis op peil te houden Informeren bij scholen met kindcentra naar thema s voor bijeenkomst met MR-en op 10 mei Door: GMR Trudy

5 In vooroverleg: schoonmaakbeleid Kiem Actie directeur/bestuurder Werkkostenregeling bekend maken bij het personeel Controle kapitalisatiefactor 2015 Volgende vergadering is op donderdag 3 maart 2016 Met vriendelijke groet, Boeijen.

Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Nicky van den Heuvel.

Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Nicky van den Heuvel. Notulen van de GMR-vergadering van 15-12-2015 Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Nicky van den Heuvel. Afwezig: Hans van Geffen(voorzitter)

Nadere informatie

Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht,

Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht, Notulen van de GMR-vergadering van 23-06-2016 Aanwezig: Mark Bernards, Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Ivo van der Laan, Hans van der Locht, Afwezig: Boeijen, Nicky van den Heuvel, Mariëtte

Nadere informatie

Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Mariëtte Jansen, Ivo van der Laan, Hans van der Locht.

Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Mariëtte Jansen, Ivo van der Laan, Hans van der Locht. Notulen van de GMR-vergadering van 17-11-2015 Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Mariëtte Jansen, Ivo van der Laan, Hans van der Locht. Afwezig: Hans van Geffen(voorzitter)

Nadere informatie

Bart Schoemaker, Gert Thijssen, Maike Hubers en Kicky van Bavel ( jurist Verus) zijn aanwezig voor de punten 5,6,7 en 8.

Bart Schoemaker, Gert Thijssen, Maike Hubers en Kicky van Bavel ( jurist Verus) zijn aanwezig voor de punten 5,6,7 en 8. Notulen van de GMR-vergadering van 26-01-2017 Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Hans van Geffen(voorzitter), Nicky van den Heuvel, Mariëtte Jansen, Ivo van der

Nadere informatie

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in.

4 Vakantierooster 2015-2016 De BOV komt met een voorstel. Dit is overgenomen door Kiem. De GMR stemt hiermee in. Notulen van de GMR-vergadering van 26-02-2015 Aanwezig: Mark Bernards, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Hans van Geffen (voorzitter), Nicky van den Heuvel, Mariëtte Jansen, Ivo van der

Nadere informatie

Frans van den Hoogen is een gedeelte van de vergadering aanwezig om punt 4, 5 en 6 toe te lichten.

Frans van den Hoogen is een gedeelte van de vergadering aanwezig om punt 4, 5 en 6 toe te lichten. Notulen van de GMR-vergadering van 24-03-2015 Aanwezig, Debbie Boeijen (secretaris), Trudy van den Elzen, Hans van Geffen (voorzitter), Nicky van den Heuvel, Mariëtte Jansen, Ivo van der Laan, Hans van

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Notulen: 1092018 Status: Vastgesteld Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Vooroverleg:

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone

Rendierhof: Susan, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Notulen: 2862018 Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg: V01. Nieuw leden: Vanuit Driecant

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Wislaan 219 5406 AC uden Soort vergadering Medezeggenschapsraad Datum en tijd Dinsdag 27 januari 2014, aanvang 19.30 uur Lokatie Bs t Mulderke, wislaan 219 Notulist

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 Datum: woensdag 14-03-2018 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Arnout, Lucia, Cas Agendapunt Toelichting Besluit/actie Notulist: Véronique 1. Vaststellen 2.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 16-9-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Cas Marleen heeft zich teruggetrokken als lid van de MR Anja komt later (sluit aan om 19.40

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie

1. Opening Monic heet iedereen welkom. 2. Vaststellen agenda Goedgekeurd. 3. Mededelingen van de directie datum 14 oktober 2015 datum bespreking september 2015 van Natasja Kwaaitaal bespreking MR-vergadering De Wegwijzer aanwezig Personeelsgeleding: Monic van Boesschoten Jeroen van der Ploeg Claudia van den

Nadere informatie

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel.

Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw van O2A5 in Arkel. GMR O2A5 Aan de leden van de GMR O2A5, Arkel, 1 april 2015 Dames en heren, Hierbij nodigen we jullie uit voor de vergadering van de GMR van O2A5 op 16 april 2015, aanvang 20.00 uur in het bestuursgebouw

Nadere informatie

2 Vaststellen agenda Punt 7c. Basis vs overlegmodel wordt verplaatst naar agendapunt 5, Ter instemming. Verder geen wijzigingen op de agenda.

2 Vaststellen agenda Punt 7c. Basis vs overlegmodel wordt verplaatst naar agendapunt 5, Ter instemming. Verder geen wijzigingen op de agenda. Notulen: 27-11-2017 Definitief Aanwezig: Marius (Bestuurder), Carien (voorzitter) JLR: Susan, JL HB: Carien, Nathalie, Menno, Lauran JL Dr: Karin, Dave, Tonie Vooroverleg: V01. Gezamenlijke thema s Opmaat/JLH

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden.

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen GMR Maandag 13 maart 201 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson X Paul Moltmaker

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 25 september 2013

Notulen MR vergadering 25 september 2013 Notulen MR vergadering 25 september 2013 Opening Ronald opent de vergadering om 19.15 uur en heet allen welkom. Aanwezigen: Mary Ann, Ronald, Rianne, Bo, Edwin, Noortje, Mieke en René Afwezig: Gemma is

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010-2011

JAARVERSLAG 2010-2011 JAARVERSLAG 2010-2011 1. De Medezeggenschapsraad 1.1. Samenstelling van de MR: Oudergeleding: Zittingsperiode (*) tot: * Dhr. Richard Coenen (penningmeester) 31-12-2012 * Mevr. Angelique Coumans 31-12-2013

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering http://www.tuxx.nl/ Datum: 27/2/2018 Tijd: 17u30 Locatie: de Rede Agenda Aanwezig Notulist Voorzitter Afwezig Datum Volgende vergadering Personeel geleding Oudergeleding Leerling

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18.

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18. (Voortgezet) speciaal onderwijs voor leerlingen met een langdurige ziekte en/of lichamelijke beperking Notulen MR vergadering 15-5-2017 Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma,Cindy

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 Kristel van Gisbergen Sabine Wolfs Marieke Bergkamp (ziek) Hanneke Tijssen (verlof) Anna-Marie Borgstein (ziek) Annemieke Quik Suzan Karabag Wendy van Lieshout

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 13-12-2011. Aanwezig: Els Boons, Margo Fassaert, Eric van den Heiligenberg, Frans Hendrickx, Erica

Nadere informatie

WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014. Vastgesteld 26 juni 2013

WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014. Vastgesteld 26 juni 2013 WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014 Vastgesteld 26 juni 2013 2 Inhoud Inleiding... 3 GMR Visie en Missie... 4 Werkwijze GMR... 5 Werkwijze werkgroepen... 6 Werkwijze GMR-afgevaardigde(n) bij projectplannen...

Nadere informatie

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 FEBRUARI PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Desiree, Agnes, Bernadette,, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Nadere informatie

Info over staking doorsturen Colinda z.s.m. Is gebeurd. Over een nieuwe staking is

Info over staking doorsturen Colinda z.s.m. Is gebeurd. Over een nieuwe staking is Notulen MR vergadering 7 11 2017 Aanwezig: Jan-Bernard, Paul, Tim, Judith, Anita, Sylvia, Colinda Notulant: Liesbeth Algemeen 1. Opening Paul heet iedereen welkom en bedankt voor de input. 1 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

Nadere informatie

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder Notulen GMR overleg Plaats Marum Datum Maandag 31 maart 2015 Tijd: Aanwezig: Afwezig m.k.: Notulist: 19.30 21.30 uur Deniece, Gerrit, Maarten, Corjan, Erik, Greet, Miranda, Martine, Alje, Evelien, Pieter

Nadere informatie

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries

Notulen MR woensdag 18 april Tijd: uur Notulist: Emmy de Vries Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Agenda Notulen Agenda vaststellen Goedkeuren Besluit Iedereen welkom, Irene is afwezig met afbericht. Notulen wordt goedgekeurd. Mededelingen Informatie Info Is er op

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : van den Berg, de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Verslag schoolbezoek bestuur Kopie

Nadere informatie

Marleen Bockholts, Miel Timmers, Stefan Eveleens, Renee de Kok

Marleen Bockholts, Miel Timmers, Stefan Eveleens, Renee de Kok Notulen MR vergadering Datum: 22 mei 2017 Aanwezig schoolgeleding: Aanwezig oudergeleding: Afwezig: Overige aanwezigen: Notulant: Gidi Spronck, van den Heuvel, Sandra van de Sande, Marieke Mertens, Boy

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2017-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 2 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Datum: 27 november 2018 Locatie: De Knotwilg (Moerbeihof) Tijd: 19.30 uur Voorzitter: Margreet van der Leeden Deelnemers: MR leden De Knotwilg

Nadere informatie

Verzoek om de notulist voortaan te vermelden op de agenda. 6> navragen van zittingstermijn door voorzitter

Verzoek om de notulist voortaan te vermelden op de agenda. 6> navragen van zittingstermijn door voorzitter MR VERGADERING JOZEFSCHOOL Datum: 10 januari 2017 Aanwezig: Elles (mt), Angelica (secr.), Jaco, Mascha, Marleen(vz), Cindy, Jane (notulist). Afwezig met bericht: Richard en Diane sluit zich na de pauze

Nadere informatie

Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink

Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink Notulen extra MR vergadering 29 maart 2016 19.30 uur Aanwezig: Jannet de Graaf, Claudia Verbaas, Pieter Bas Rebers, Rudi Logtenberg, Mariëlle Oldenbeuving, Monique Lentelink 1. Opening Jannet opent de

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

1. Opening. 2. Vaststellen agenda

1. Opening. 2. Vaststellen agenda Notulen MR 12 juni 2013 20.00u - 22.30u, Basisschool t Palet Aanwezig: M-A, Bas, Ronald, Mieke, Bo, Rianne, Gemma Gast: vandaag is Edwin erbij, hij kijkt mee of de MR iets voor hem zou zijn. Wat later:

Nadere informatie

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Datum: 27 november 2018 Locatie: De Knotwilg (Moerbeihof) Tijd: 19.30 uur Voorzitter: Margreet van der Leeden Deelnemers: MR leden De Knotwilg

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2011-2012 1. De Medezeggenschapsraad 1.1. Samenstelling van de MR: Oudergeleding: Zittingsperiode (*) tot: * Dhr. Richard Coenen (voorzitter) 31-12-2012 * Mevr. Angelique Coumans 31-12-2013

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard Jaarverslag 2013-2014 Breda, september 2014 0 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van kbs de Boomgaard voor het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016

JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1. Algemeen JAARVERSLAG MR Het Springtij augustus 2014 juli 2016 1.1 Samenstelling en taakverdeling Ineke Wijkhuijs personeel (voorzitter) Saskia Eggermont personeel (secretaris) (tot augustus 2015, i.v.m.

Nadere informatie

2 Wijzigingen op de agenda Het agendapunt m.b.t. klokkenluidersregeling wordt toegevoegd aan de agenda.

2 Wijzigingen op de agenda Het agendapunt m.b.t. klokkenluidersregeling wordt toegevoegd aan de agenda. Notulen: 26-09-2016 Status: Definitief Aanwezig: Marius (Bestuurder), Carien (voorzitter) JL HB: Carien, Nathalie, Menno, Laura 1 e JL: Wendy, Merijn JL Dr: Margot, Karin, Noura, Dave JLR: Sabine, Susan,

Nadere informatie

De Medezeggenschapsraad

De Medezeggenschapsraad Hierbij presenteren wij het 3 e MR jaarverslag van IBS de Ceder. In dit jaarverslag kijken we terug op het schooljaar 2017-2018. Heeft u vragen naar aanleiding van dit verslag? Neem contact op met de MR.

Nadere informatie

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona:

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: Notulen van de vergadering 11-06-2018 Aanvang: 19.45 uur. Eindtijd: 22.20 uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: 18-12 12-03 Will: 07-05 11-06 Joris: 09-10 Postmap voorbereiden:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Notulen

Medezeggenschapsraad Notulen Medezeggenschapsraad Notulen Notulen MR-vergadering dd: 21 juni 2012 Notulen MR-vergadering Aanwezig: Edwin Drosten, Bianca Lammers, Mark Damming, Kees Pels, Marije Bruning Paschal Vliegen, Tatjana Kiezebrink,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 23 november 2015 Tijd: 19:30 21.30 uur Voorzitter: Notulist: Aanwezig: Udo van der Groen Guido Crijns Udo van der Groen, Guido Crijns, Noortje Goemans, Jos de Doelder, Lotte

Nadere informatie

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris Notulen Mr vergadering maandag 12 juni 2017 Aanwezig: Marleen Goumans (vz), Daphne Sprenkling (dir.), Elles Scholtes (MT lid), Angelica van Winden (secr.), Diane van Deutekom, Mascha van der Wilk, Cindy

Nadere informatie

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van IKC De Piramide over het schooljaar 2014/2015. We geven in dit jaarverslag aan wie er

Nadere informatie

Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman, j. v. dijk, B.v. Vugt, E.v t Hof, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming

Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman, j. v. dijk, B.v. Vugt, E.v t Hof, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming Notulen 22-05-2017 Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman, j. v. dijk, B.v. Vugt, E.v t Hof, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming Afwezig met kennisgeving: R.v.Dijk Aanwezig namens directie: K.v.Giessel,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Corné, Margot, Dimf, EllenL, Daniel, Ad, Miranda, Hester, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Corné, Margot, Dimf, EllenL, Daniel, Ad, Miranda, Hester, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Notulen 08-11-2016 MR Afwezig: Petra MT: - Corné, Margot, Dimf, EllenL, Daniel, Ad, Miranda, Hester, Lisette Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - ICT - Ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

Opening en mededelingen informeren/meedelen 5 min

Opening en mededelingen informeren/meedelen 5 min AGENDA MR 11 NOVEMBER 2014 19:00 UUR SPRANG-CAPELLE VERGADERING BELEGD DOOR TYPE VERGADERING ORGANISATOR NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN AFWEZIGEN Ghislaine MR-vergadering Ghislaine Ad Ghislaine Ghislaine,

Nadere informatie

Bij de rondvraag van de GMR kwam één school met de vraag hoe de werkdruk wordt ervaren binnen onze school, dit punt wordt meegenomen in het team.

Bij de rondvraag van de GMR kwam één school met de vraag hoe de werkdruk wordt ervaren binnen onze school, dit punt wordt meegenomen in het team. Agenda MR-vergadering 16 mei 2017 1. Opening/mededelingen. Geen mededelingen. 2. Notulen vorige vergadering *Is er al een datum bekend voor de ouderavond workshop. Ja, deze is bekend het moet nog gecommuniceerd

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen uur uur (P&P)

Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen uur uur (P&P) Vergadering M.R. 19-09-2017 MR met directeur Aanwezig: Wim, Koen, Ankie, Peter, Angela, Romy, Maud en Carmen 1 Opening vergadering 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 2 Notulen vorige vergadering + vaststellen agenda

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur NOTULEN GMR-VERGADERING d.d. 18 november 2015 Aanvangstijd: Voorzitter: Secretaris: Aanwezig: Afwezig mk: Notulist: 17:00 uur Elly Tang (info@etng.nl) Marjan de Jong Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma,

Nadere informatie

D E P A L S T E R

D E P A L S T E R D E P A L S T E R 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting Mark Heck: arbo zaken,

Nadere informatie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie

Afwezig Dhr. Arne Breunesse Ouder Revius Doorn ABr Actie Vergadering GMR-vergadering 2019-02 Datum Maandag 11 maart 2019 Plaats CCZ, Zeist Aanwezig Namens Code Dhr. Esse van den Burg (vz) Revius Doorn EB Dhr. Arnoud Bosse Christelijk Lyceum Zeist AB Mw. Jolanda

Nadere informatie

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG)

Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) MEDENZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE BASCULE Notulen vergadering dinsdag 9 februari 2016 AANWEZIG. Lucinda Klasen, Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Chantal, Trudie Wijnhold (PG) Peter Koops, Michiel Smit, Christian

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad JAN VAN BRABANT COLLEGE. Verslag GMR-vergadering 05-10-2015

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad JAN VAN BRABANT COLLEGE. Verslag GMR-vergadering 05-10-2015 Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad JAN VAN BRABANT COLLEGE Verslag GMR-vergadering 05-10-2015 Notulen: M.Rijs Aanwezig: E. Martens, T. van Dijk, B. Verstijnen, M. Rijs, L. Benders, P.Brink, H. Rooijakkers,

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

De vragen die in de brief stonden, zijn grotendeels beantwoord. De presentatie (Powerpoint) krijgen we nog doorgestuurd.

De vragen die in de brief stonden, zijn grotendeels beantwoord. De presentatie (Powerpoint) krijgen we nog doorgestuurd. Medezeggenschapsraad BS De Griffioen Schoolstraat 45 4841 XC Prinsenbeek tel 076-5412948 e-mail: kbsdegriffioen_mr@inos.nl Prinsenbeek 09-12-2016 Beste mensen, Hierbij nodig ik jullie uit voor de MR-vergadering

Nadere informatie

Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ

Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ Werken aan evenwicht 21 maart 2013 Agenda Terugblik vorige bijeenkomst december 2012 Aanpak en prioritering Uitkomsten en effecten voor het komende jaar

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u

Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Agenda MR Antoniusschool: dinsdag 6 november 2018 Start: 19.30u Aanwezig: Oudergeleding Elize Botermans (GMR), Rene Groen, Renske Peters Personeelsgeleding José van der Laan, Erica Hermans, Leonore Melkert

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

2. Vaststellen notulen vorige vergadering (d.d. 25/03/2019) en de actiepuntenlijst

2. Vaststellen notulen vorige vergadering (d.d. 25/03/2019) en de actiepuntenlijst AGENDA GMR VERGADERING 06-05-2019 School: t Kofschip te Zeewolde Aanvang GMR leden: 19.45 uur (45 minuten vooroverleg) Aanvang CvB; Geurt Morren: 20.30 uur Aanwezig: Judith, Elja, Annemiek, Karin, Karin,

Nadere informatie

Notulen GMR (definitief)

Notulen GMR (definitief) Notulen GMR (definitief) Datum: Maandag 10 december 2018 Aanvang: 19.30 uur Locatie: De Burcht, Heerenveen Aanwezig: Karin Dijk (VZ), E. Vegt (plv vz), M. de Bruin (Notulist), A. Sijtsma, J. Voet, S. Nauta,

Nadere informatie

4. Ingekomen stukken ter informatie (bijlage) - Nieuwsbulletin maart 2018

4. Ingekomen stukken ter informatie (bijlage) - Nieuwsbulletin maart 2018 Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Integrale Kindcentra Notulen vergadering GMR Maandag 23 april 2018 Locatie: MFA Kloosterveen Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Henk Kemper (vz) x Carola

Nadere informatie

5. Bestuurlijk Jaarplan. Het door het bestuur en Anne gepresenteerde plan is door de MR besproken.

5. Bestuurlijk Jaarplan. Het door het bestuur en Anne gepresenteerde plan is door de MR besproken. Besproken op vergadering van MR Driemaster Alkmaar 24-11-2015 Aanwezig: : Leerkrachten: Trudy, Inge, Saskia, Sabine. Ouders: Jelly, Karolien, Laurent. Afwezig met bericht: Charlotte. Namens directie, tot

Nadere informatie

Aanwezig: J. Claassens (voorzitter) J. Gelsing, J. Venne,, B.v. Vugt, L.v.d.Wegen (secretaris), J.v.Dijk, D. Stevens, R.v. dijk.,

Aanwezig: J. Claassens (voorzitter) J. Gelsing, J. Venne,, B.v. Vugt, L.v.d.Wegen (secretaris), J.v.Dijk, D. Stevens, R.v. dijk., Notulen 8-04-2019 Aanwezig: J. Claassens (voorzitter) J. Gelsing, J. Venne,, B.v. Vugt, L.v.d.Wegen (secretaris), J.v.Dijk, D. Stevens, R.v. dijk., Afwezig met kennisgeving: A. kertzman, P. Heshof Namens

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2017-2018 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Notulen GMR 17 november 2014

Notulen GMR 17 november 2014 Voorzitter: Jeroen Boxsem Notulen: Martijn van Iersel Aanwezig: Leon van der Veen, Nico van der Hoeven, Laurens van Tilburg, Dorina van den Berg, André van der Velden, Hans Teegelbeckers, Patrick Berends,

Nadere informatie

D E P A L S T E R 2012-2013

D E P A L S T E R 2012-2013 D E P A L S T E R 2012-2013 Jaarverslag 2012-2013 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding:,: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting :Edwin de Vries: arbo

Nadere informatie

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal

Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres GMR vergadering Leden GMR en CvB Vergaderzaal Soort vergadering Genodigden/doelgroep Vergaderruimte Vergaderadres vergadering Leden en CvB Vergaderzaal Jasmijnstraat Bestuurskantoor Datum vergadering Aanvangs- en eindtijd Voorzitter Notulist 11-10-2017

Nadere informatie

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen.

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen. Notulen vergadering van maandag 9 april 2018 20.00 (locatie Swentibold) Aanwezig advies: N. Bergers Aanwezig MR: J. Brull, T. Van Sloun, M.Gruisen, H. Bijsmans (voorzitter) 1. Welkom Hans opent de vergadering

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg Aanwezig: Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg RKBS De Prinsenhof Afwezig: Plaats: Volgende vergadering Agenda Alex Duivenvoorde (voorzitter), Angelique Duivenvoorde, Micha Luttik, Fred

Nadere informatie

D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D N o t u l e n A A N Leden MR C C Parnassys V A N Remco Tonkes D A T U M 14-2-2008 A A N T A L P A G I N A ' S ( I N C L. V O O R B L A D ) 5

Nadere informatie

Bestuurscommissie openbaar primair onderwijs Ameland. 19.30 uur locatie: gemeentehuis Ballum

Bestuurscommissie openbaar primair onderwijs Ameland. 19.30 uur locatie: gemeentehuis Ballum Bestuurscommissie openbaar primair onderwijs Ameland Besluitenlijst van de vergadering van 23 januari 2014 AANWEZIG: C. Plagge (voorzitter) S. de Haan (vice voorzitter) J.N. Schoustra (secretaris) D. van

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs NOTULEN MR -VERGADERING 16-04-2015 Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 21:00 uur Aanwezig: Evelien de Klerk, Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D N o t u l e n A A N Leden MR C C Parnassys V A N Remco Tonkes D A T U M 16-01-2008 A A N T A L P A G I N A ' S ( I N C L. V O O R B L A D ) 5

Nadere informatie

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert

CONCEPT Jaarverslag MR OBS De Wizzert CONCEPT Jaarverslag MR 2015-2016 OBS De Wizzert Samenstelling MR Teamgeleding Yvon van der Heijden Rianne van der Loop (Secretaris) Oudergeleding Josien Verhoeven Rob van Rooij Nicole van Gerwen (Voorzitter)

Nadere informatie