Update Quickscan Flora & Fauna

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Update Quickscan Flora & Fauna"

Transcriptie

1 Update Quickscan Flora & Fauna Memo J.P. Heijeterrein, Drempel 1 en 2, Oosterbeek 18 april 2013

2 Colofon Titel Subtitel : Update Quickscan Flora & Fauna : J.P. Heijeterrein, Drempel 1 en 2, Oosterbeek Projectnr : Datum : 18 april 2013 Veldwerk Auteur(s) Goedgekeurd door Opdrachtgever Contactpersoon : E.W.A. Janssen, R. Pelzer : R. Pelzer : T. Kooij : Kleijssen en Partners : E. Ooms Ekoza Ecologisch onderzoek en advies Tivolilaan 205 Postbus AA Arnhem T: info@ekoza.nl Ekoza is lid van het Netwerk Groene Bureaus:

3 Aanleiding Jan Pieter Heije aan de Utrechtseweg 316 in Oosterbeek is een orthopedagogisch behandelcentrum voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen. Het terrein is de afgelopen jaren heringericht. Daarbij zijn in een aantal fasen verschillende gebouwen gesloopt en heeft er nieuwbouw plaats gevonden. De laatste fase (4) moet nog uitgevoerd worden en omvat de sloop van de schoolgebouwen Drempel 1 en 2, alsmede uitbreiding van de Ireneschool. Onderstaande figuur geeft het plangebied weer, met de schoolgebouwen binnen de groene cirkel. Figuur 1. Faseringskaart. De betreffende schoolgebouwen van fase 4 zijn groen omcirkeld. Bron: Huitema, H.J. (2008). Vleermuizen op het terrein van de J.P. Heije Stichting te Oosterbeek. Rapport Zoogdiervereniging VZZ In 2007 heeft BILAN een quickscan uitgevoerd op het terrein. Dit onderzoek (rapport 2007/130 Renkum-Oosterbeek, J.P. Heije) is inmiddels mogelijk verouderd. Kleijssen en Partners heeft Ekoza gevraagd een update van de quickscan uit te voeren. Omdat het om een update gaat is een kort veldbezoek ter plaatse en kort nagaan of er verandering vanuit de literatuur bekend zijn voldoende. Daarnaast is nagegaan of de wetgeving in de tussentijd is aangescherpt.

4 Veldbezoek Het onderzoek heeft zich gericht op de beide schoolgebouwen Drempel 1 en 2 en de directe omgeving. Het veldbezoek heeft plaats gevonden op woensdag 10 april De weersomstandigheden waren bewolkt en regenachtig, later klaarde het op. De temperatuur was 8 C bij een zwakke westenwind kracht 2 Bft. Omgeving Als eerste is het hele terrein globaal verkend om een goede indruk van de omgeving te krijgen. Daarbij zijn ook de vleermuisvoorzieningen in de nieuwbouw van Uranus en Mercurius bekeken. Deze bevinden zich telkens paarsgewijs in de westelijke en zuidelijke gevels. Een groot deel van het westelijke terrein bestaat uit bos, met name rondom de Drempel 1 en 2. De voornaamste soorten in het bos zijn eik en beuk en op een paar plekken hulst. In veel mindere mate groeien hier ook soorten als berk, (Douglas)spar, en grove den. Rondom de gebouwen zijn de boomsoorten vooral kastanje, lariks en Douglasspar en enkele eiken en beuken. Verder zijn de volgende soorten waargenomen: vogels: Tjiftjaf Roodborst Winterkoning Gaai Boomklever Boomkruiper Kraai Sperwer Merel Vink Pimpelmees Koolmees Grote bonte specht Heggenmus Goudhaan Er werden ook nesten aangetroffen van de houtduif, met name in de bosrand aan de westkant van de schoolgebouwen. Iets verder in het bos gelegen werden 2 horsten gevonden, waarschijnlijk van havik of buizerd (zie foto 1, bijlage 2).

5 zoogdieren: Verspreid over het terrein werden sporen van konijnen gevonden. In het bos aan de zuidkant van de Drempel 1 werden uitwerpselen gevonden van een vos (zie foto 2). Veel van de grotere bomen op het terrein bevatten gaten en holen, vooral door spechten gemaakt. Daarnaast zijn er ook bomen met scheuren en loszittende bast. Dit zijn allemaal potentieel geschikte verblijfplaatsen voor boombewonende vleermuizen. Drempel 1 en 2 De schoolgebouwen zijn eerst aan de buitenkant geïnspecteerd op toegankelijkheid. De Drempel 2 heeft een pannendak, dat niet overal goed aansluit (zie foto 3). Daardoor is het toegankelijk voor huismussen en vleermuizen. Dit gebouw is voor vleermuizen ook toegankelijk via open stootvoegen, scheuren en onder de boeiboorden. De zolder van dit gebouw is ook uitgebreid geinspecteerd. Hier werden geen sporen van vleermuizen of steenmarter aangetroffen. Hier liepen ook de verwarmingsbuizen van het gebouw, waardoor het voor vleermuizen mogelijk te warm is als winterverblijf. Als kraam- en/of paarverblijfplaats is het waarschijnlijk meer geschikt. Verder is er nog een ruimte boven het dakbeschot en onder de pannen dat niet kon worden gecontroleerd (zie ook foto 4). Mogelijk verblijven hier vleermuizen. Op de hele zolderverdieping werden veel muizenkeutels aangetroffen. De Drempel 2 heeft ook een kelder of kruipruimte, maar deze is van buitenaf niet toegankelijk. De Drempel 1 heeft weliswaar een plat dak, maar wel kieren en open stootvoegen waardoor vleermuizen in de spouw kunnen komen.

6 Literatuur/wetgeving Verwachte soorten In het rapport van BILAN (rapport 2007/130 Renkum-Oosterbeek, J.P. Heije) zijn in tabel 4 op pagina 25 de te verwachten soorten binnen het plangebied opgenomen. Deze tabel is gebaseerd op de bureaustudie en het veldonderzoek van het gehele plangebied. Aangezien dit onderzoek zich beperkte tot de beide schoolgebouwen en de directe omgeving, kan de lijst met te verwachten soorten worden ingekort. Er zijn geen plannen voor het kappen van bomen in deze fase, waardoor alleen soorten relevant zijn die gebruik kunnen maken van de gebouwen. De enige relevante te verwachten soorten in het kader van het slopen van gebouwen zijn: (gebouwbewonende) vleermuizen steenmarter huismus gierzwaluw Tijdens het veldwerk zijn de gebouwen, inclusief de zolder, grondig gecontroleerd. Er waren geen aanwijzingen voor steenmarter. Voor gierzwaluwen is het dak en de omgeving niet geschikt. Deze soorten worden hier niet verwacht. Wetgeving Natuurbeschermingswet Het plangebied bevindt zich binnen de sferen van de EHS en Natura2000 (bijlage 1). De schoolgebouwen Drempel 1 en 2 liggen echter net buiten de EHS (figuur B, bijlage 1), maar wel binnen Natura 2000 (figuur A, bijlage 1). De Natuurbeschermingswet is in principe onveranderd ten opzichte van 2007 en gaat nog steeds uit van gebiedsbescherming door middel van in stand te houden soorten en habitattypen van een specifiek gebied. In dit geval gaat het om Natura2000 gebied de Veluwe. De instandhoudingsdoelen zijn niet veranderd ten opzichte van De in stand te houden habitattypen en soorten van Natura2000 gebied de Veluwe zijn in dit geval niet relevant omdat de ingreep anders is dan in Het gaat hier om de sloop van 2 gebouwen en er vindt geen bomenkap plaats. Dit betekent dat geen enkele van de in stand te houden habitattypen of soorten in het gedrang gaat komen. Flora- en faunawet De te verwachten soorten met betrekking tot de sloop van de Drempel 1 en 2 zijn allen beschermd in de Flora- en faunawet. De beschermermingsstatus van vleermuizen (tabel 3, HR), steenmarter (tabel 2) is onveranderd gebleven ten opzichte van de quickscan uit 2007 van BILAN (rapport 2007/130 Renkum-Oosterbeek, J.P. Heije). Echter, de huismus is tegenwoordig ook jaarrond beschermd (koloniebroeder).

7 Conclusie De conclusies uit de quickscan van 2007 (BILAN rapport 2007/130 Renkum-Oosterbeek, J.P. Heije) blijven in grote lijnen onveranderd. werken buiten het broedseizoen uitvoeren in verband met mogelijke verstoring van (algemene) broedvogels. verlichting op het bouwterrein zoveel mogelijk beperken of aanpassen (amberkleurig en afgeschermd met een kap om verstrooiing te voorkomen). Licht kan verstorend werken voor o.a. vleermuizen en dassen. De verschillen met de quickscan van 2007 is dat nader onderzoek naar broedvogels en standvogels niet nodig is in deze fase, uitgezonderd voor huismussen die wel gebruik kunnen maken van de gebouwen. De gebouwen zijn in deze quickscan grondig gecontroleerd op (sporen van) steenmarter. Deze zijn niet aangetroffen. Men kan redelijkerwijs ervan uitgaan dat de steenmarter geen gebruik maakt van de gebouwen. Voor gierzwaluwen zijn de gebouwen niet geschikt. Wel verdwijnen door de sloop mogelijk verblijfplaatsen van de beschermde diersoorten vleermuizen en huismus. Om dit uit te sluiten dan wel aan te tonen dient nader onderzoek te worden verricht naar deze soortgroepen. Vervolgonderzoek Het nader onderzoek veldwerk is gebonden aan protocollen en kan slechts in bepaalde perioden van het jaar worden uitgevoerd. Voor vleermuizen zijn 2 bezoeken in de kraamtijd (15 mei-15 juli) en 2 bezoeken in de paartijd (15 augustus-1 oktober) vereist. Huismussen onderzoek vindt plaats tussen 1 april en 15 mei, waarin 2 bezoeken moeten worden afgelegd.

8 Bijlage 1. Figuur A. Ligging van de schoolgebouwen ten opzichte van Natura Figuur B. Ligging van de schoolgebouwen ten opzichte van de EHS. Bron: Groenloket Gelderland (

9 Bijlage 2: Foto's Foto 1. Horsten in het bosdeel ten westen van de Drempel 1 en 2.

10 Foto 2. Uitwerpselen van een vos, onder meer te herkennen aan het puntje aan het uiteinde. De aansteker erboven geeft een indicatie van de afmetingen.

11 Foto 3. Het pannendak van de Drempel 2 is niet helemaal dicht.

12 Foto 4. Tussen het dakbeschot en de pannen op de zolder zit een ruimte die niet kon worden gecontroleerd.

Update Quickscan Flora & Fauna

Update Quickscan Flora & Fauna Update Quickscan Flora & Fauna Memo J.P. Heijeterrein, Drempel 1 en 2, Oosterbeek 18 april 2013 Colofon Titel Subtitel : Update Quickscan Flora & Fauna : J.P. Heijeterrein, Drempel 1 en 2, Oosterbeek Projectnr

Nadere informatie

Nader onderzoek fauna Drempel 1 en 2, Oosterbeek

Nader onderzoek fauna Drempel 1 en 2, Oosterbeek Nader onderzoek fauna Arnhem, 23 oktober 2013 P a g i n a 2 Colofon Titel Subtitel : : Projectnummer : 13.019 Datum : 23 oktober 2013 Veldonderzoek Auteur(s) : R. Pelzer : E. W. A. Janssen & R. Pelzer

Nadere informatie

Vleermuisonderzoek Molukse Wijk, Tiel

Vleermuisonderzoek Molukse Wijk, Tiel Vleermuisonderzoek Molukse Wijk, Tiel - aanvullende notitie Hoort bij aanvraag FF/75C/2014/0331 Arnhem, 27 augustus 2014 1 Colofon Titel Subtitel : Vleermuisonderzoek Molukse Wijk Tiel : Aanvullende Notitie

Nadere informatie

Notitie quickscan Flora en fauna

Notitie quickscan Flora en fauna Notitie quickscan Flora en fauna Prins Bernardstraat 2, Oldenzaal Projectnummer: 8399 Datum: 5-9-2017 Opgesteld: V. de Lenne Inleiding De initiatiefnemer is voornemens de woning aan de Prins Bernhardstraat

Nadere informatie

Quickscan natuuronderzoek en aanvullende rapportage verbouwing monumentaalpand Lammerinkweg 102 Enschede

Quickscan natuuronderzoek en aanvullende rapportage verbouwing monumentaalpand Lammerinkweg 102 Enschede Quickscan natuuronderzoek en aanvullende rapportage verbouwing monumentaalpand Lammerinkweg 102 Enschede Een inventarisatie van beschermde flora en fauna Enschede 2 December 2010 Rapportnummer 0123 Projectnummer

Nadere informatie

Verslag Boominspectie Onderdoorgang Om den Noort, Wolvega

Verslag Boominspectie Onderdoorgang Om den Noort, Wolvega Verslag Boominspectie Onderdoorgang Om den Noort, Wolvega Colofon Titel Subtitel : Verslag Boominspectie : Onderdoorgang Om den Noort, Wolvega Projectnummer : 1.115 Datum : 6 februari 01 Veldonderzoek

Nadere informatie

Datum : 10 juli 2015 Ons kenmerk : 1502H037/DBI/rap2 Betreft : Resultaten flora- en faunaonderzoek J.P. Gouverneurlaan 20 te Sassenheim

Datum : 10 juli 2015 Ons kenmerk : 1502H037/DBI/rap2 Betreft : Resultaten flora- en faunaonderzoek J.P. Gouverneurlaan 20 te Sassenheim Sedos Mevrouw N. Wigmore Voorstraat 53 2201 HT Noordwijk Datum : 10 juli 2015 Ons kenmerk : 1502H037/DBI/rap2 Betreft : Resultaten flora- en faunaonderzoek J.P. Gouverneurlaan 20 te Sassenheim Geachte

Nadere informatie

NOTITIE. Methodiek. Plangebied en ingreep

NOTITIE. Methodiek. Plangebied en ingreep NOTITIE Mevr. T. Martens Gemeente Nijmegen Postbus 9105 6500 HG Nijmegen DATUM: 08-04-2016 ONS KENMERK: 16-188/16.02404/DirKr UW KENMERK: VPL nr. 236970 AUTEUR: PROJECTLEIDER: D.B. Kruijt D.B. Kruijt STATUS:

Nadere informatie

Notitie Flora- en faunaonderzoek Apeldoorn

Notitie Flora- en faunaonderzoek Apeldoorn Notitie Flora- en faunaonderzoek Apeldoorn Elburgweg 59, Apeldoorn Datum: 21-10-2013 Opgesteld door: Vincent de Lenne Projectnummer: P3959 Aanleiding en doel Aan de Elburgweg te Apeldoorn worden twee kippenschuren

Nadere informatie

Briefrapport. Globale ligging plangebied AANLEIDING EN METHODE. Gemeente Oldenzaal t.a.v. de heer F. van Es. datum: 23 november 2011

Briefrapport. Globale ligging plangebied AANLEIDING EN METHODE. Gemeente Oldenzaal t.a.v. de heer F. van Es. datum: 23 november 2011 Briefrapport aan: van: ons kenmerk.: Gemeente Oldenzaal t.a.v. de heer F. van Es SAB RIJS/110671 datum: 23 november 2011 betreft: quick scan flora en fauna AANLEIDING EN METHODE In Oldenzaal (gemeente

Nadere informatie

Quickscan natuuronderzoek bouwblok Kolenbranderweg Haaksbergen

Quickscan natuuronderzoek bouwblok Kolenbranderweg Haaksbergen Quickscan natuuronderzoek bouwblok Kolenbranderweg Haaksbergen Een inventarisatie van beschermde flora en fauna Haaksbergen 21 Mei 2014 Rapportnummer 031 Projectnummer 012 opdrachtgever Fam. Ten Dam Kolenbranderweg

Nadere informatie

Quickscan. Een. Projectnummer 018. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Scholtenhagenweg 10

Quickscan. Een. Projectnummer 018. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Scholtenhagenweg 10 Quickscan natuuronderzoek ivm bestemmingsplan en ontwikkelingen Bellersweg 13 Hengelo Een inventarisatie van beschermde flora en fauna Haaksbergen 9 juli 2013 Rapportnummer 0128 Projectnummer 018 Opdrachtgever

Nadere informatie

Notitie inspectie bomen Molenbeek Sittard 2011

Notitie inspectie bomen Molenbeek Sittard 2011 Notitie inspectie bomen Molenbeek Sittard 2011 Bureau Meervelt, Ecologisch onderzoek en advies Notitie inspectie bomen Molenbeek Sittard (2.1) 2011 Status: definitief In opdracht van: Molenparc bv Contactpersoon:

Nadere informatie

Notitie Quickscan flora en fauna

Notitie Quickscan flora en fauna Notitie Quickscan flora en fauna De Uithof/ Kromhout te Utrecht Projectnummer: 5755.9 Datum: 5-5-2017 Projectleider: Opgesteld: Opdrachtgever: Universiteit Utrecht Universiteit Utrecht laat jaarlijks bomen

Nadere informatie

Notitie flora en fauna

Notitie flora en fauna Notitie flora en fauna Titel/locatie Projectnummer: 6306 Datum: 11-6-2013 Opgesteld: Rosalie Heins Gemeente Baarn is voornemens om op de locatie van de huidige gemeentewerf een nieuwe brede school ontwikkelen.

Nadere informatie

Notitie Flora en faunawet bestemmingsplan Centrum Best; Locatie ten noorden van begraafplaats

Notitie Flora en faunawet bestemmingsplan Centrum Best; Locatie ten noorden van begraafplaats Ecologica BV Rondven 22 6026 PX Maarheeze 0495-46 20 70 0495-46 20 79 info@ecologica.eu www.ecologica.eu Gemeente Best T.a.v. dhr. P. van den Broek Raadhuisplein 1 Postbus 50 5680 AB Best Datum: 2 april

Nadere informatie

QUICKSCAN EDESEWEG 51 WEKEROM

QUICKSCAN EDESEWEG 51 WEKEROM QUICKSCAN EDESEWEG 51 WEKEROM Colofon Opdrachtgever: Tulp-Bijl B.V. Titel: Quickscan Edeseweg 51 Wekerom Status: Definitief Datum: Februari 2013 Auteur(s): Ir. M. van Os Foto s: M. van Os Kaartmateriaal:

Nadere informatie

NOTITIE. Quickscan perceel Veldstraat 4 te Nijmegen. Methodiek. Plangebied en ingreep

NOTITIE. Quickscan perceel Veldstraat 4 te Nijmegen. Methodiek. Plangebied en ingreep NOTITIE Mevr. T. Martens Gemeente Nijmegen Postbus 9105 6500 HG Nijmegen DATUM: 15-04-2016 ONS KENMERK: 16-109/16.01207/DirKr UW KENMERK: VPL 235792 AUTEUR: PROJECTLEIDER: D.B. Kruijt D.B. Kruijt STATUS:

Nadere informatie

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. Gemeente Dinkelland t.a.v. dhr. H. Zegeren. datum: 22 juni quick scan flora en fauna

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. Gemeente Dinkelland t.a.v. dhr. H. Zegeren. datum: 22 juni quick scan flora en fauna Briefrapport aan: van: ons kenmerk: Gemeente Dinkelland t.a.v. dhr. H. Zegeren SAB RIJS/110164.01 datum: 22 juni 2012 betreft: quick scan flora en fauna AANLEIDING EN METHODE In Ootmarsum (gemeente Dinkelland,

Nadere informatie

Vlakdekkende inventarisatie naar jaarrond beschermde nestof verblijfplaatsen van diersoorten op toekomstige natuurbegraafplaats Hoeve Ruth

Vlakdekkende inventarisatie naar jaarrond beschermde nestof verblijfplaatsen van diersoorten op toekomstige natuurbegraafplaats Hoeve Ruth Vlakdekkende inventarisatie naar jaarrond beschermde nestof verblijfplaatsen van diersoorten op toekomstige natuurbegraafplaats Hoeve Ruth Vlakdekkende inventarisatie naar jaarrond beschermde nest- of

Nadere informatie

Notitie verkennend Flora- en faunaonderzoek Lettele

Notitie verkennend Flora- en faunaonderzoek Lettele Notitie verkennend Flora- en faunaonderzoek Lettele Butersdijk nabij nummer 21, Lettele Datum: 12-3-2014 Opgesteld door: Vincent de Lenne Projectnummer: 6546 Aanleiding en doel Aan de Butersdijk, nabij

Nadere informatie

memo datum: 22 juli 2011

memo datum: 22 juli 2011 memo aan: van: Buro SRO Laneco datum: 22 juli 2011 betreft: 1 Inleiding Aan de Koterweg te Barneveld is de sloop van een voormalig kruisgebouw voorgenomen. In de plaats hiervan worden 17 zorgappartementen

Nadere informatie

Quickscan natuur Mauritslaan Werkhoven

Quickscan natuur Mauritslaan Werkhoven Quickscan natuur Mauritslaan Werkhoven 15 november 2012 ZOON ECOLOGIE Colofon Titel Opdrachtgever Uitvoerder Auteur Datum Quickscan natuur Mauritslaan Werkhoven m RO Zoon Ecologie C.P.M. Zoon ZOON ECOLOGIE

Nadere informatie

Uilenkamp 22. H.J.V. van den Bijtel Fotografie: H.J.V. van den Bijtel Beopublicatie: Februari 2015

Uilenkamp 22. H.J.V. van den Bijtel Fotografie: H.J.V. van den Bijtel Beopublicatie: Februari 2015 Tekst: H.J.V. van den Bijtel Fotografie: H.J.V. van den Bijtel Beopublicatie: 201509 Februari 2015 Omslagfoto: entree van het voormalige politiebureau aan de Van der Molenallee 8 in Doorwerth Uilenkamp

Nadere informatie

Nader onderzoek plangebied Insulindeblok, Amsterdam

Nader onderzoek plangebied Insulindeblok, Amsterdam Nader onderzoek plangebied Insulindeblok, Amsterdam Nader onderzoek plangebied Insulindeblok, Amsterdam Colofon Titel Nader onderzoek plangebied Insulindeblok, Amsterdam Projectnummer 12364 Opdrachtgever

Nadere informatie

Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV

Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV. 121653-558229 Colofon Titel: Ecologische quickscan Haarlemmerstraat, Leiden Projectnummer: 12009 Datum: 13-08-2012 Auteur(s): R.W.

Nadere informatie

Oriënterend!onderzoek!naar!beschermde!flora!en! fauna!aan!de!bruggen!ong.!te!rosmalen!!

Oriënterend!onderzoek!naar!beschermde!flora!en! fauna!aan!de!bruggen!ong.!te!rosmalen!! DeheerA.vanDuijvendijk Kattenbosch44 5243SGRosmalen Datum Kenmerk Uwkenmerk Auteur(s) 10april2015 BE/2015/47/r Emaild.d.23maart2015 C.J.Blom Oriënterendonderzoeknaarbeschermdefloraen faunaaandebruggenong.terosmalen

Nadere informatie

Quickscan Flora- en faunawet. Damlaan te Leidschendam. Rapportnummer: /rap01 Status rapport: definitief Datum rapport: 24 augustus 2015

Quickscan Flora- en faunawet. Damlaan te Leidschendam. Rapportnummer: /rap01 Status rapport: definitief Datum rapport: 24 augustus 2015 Quickscan Flora- en faunawet Damlaan 66-68 te Leidschendam Rapportnummer: 20150744/rap01 Status rapport: definitief Datum rapport: 24 augustus 2015 Auteur: Projectleider: Kwaliteitscontrole: M. (Marlien)

Nadere informatie

B i j l a g e : I n v e n t a r i s a t i e H u i s m u s e n v l e e r m u i z e n i n h e t k a d e r v a n d e F l o r a - e n fau n a w e t

B i j l a g e : I n v e n t a r i s a t i e H u i s m u s e n v l e e r m u i z e n i n h e t k a d e r v a n d e F l o r a - e n fau n a w e t B i j l a g e : I n v e n t a r i s a t i e H u i s m u s e n v l e e r m u i z e n i n h e t k a d e r v a n d e F l o r a - e n fau n a w e t Rijperweg 44a in Sint Maarten Inventarisatie Huismus en vleermuizen

Nadere informatie

Quickscan Flora- en Faunawet Nieuwbouw Doorninkweg 6. Verkennend onderzoek naar beschermde natuurwaarden ten behoeve van ruimtelijke ontwikkelingen

Quickscan Flora- en Faunawet Nieuwbouw Doorninkweg 6. Verkennend onderzoek naar beschermde natuurwaarden ten behoeve van ruimtelijke ontwikkelingen Quickscan Flora- en Faunawet Nieuwbouw Doorninkweg 6 Verkennend onderzoek naar beschermde natuurwaarden ten behoeve van ruimtelijke ontwikkelingen Quickscan Flora- en Faunawet Nieuwbouw Doorninkweg 6 Verkennend

Nadere informatie

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. Dhr. J. Wilbrink HRL/ZON/130586. datum: 17 april 2014. quick scan flora en fauna Pongeweg 4-6 te Hall

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. Dhr. J. Wilbrink HRL/ZON/130586. datum: 17 april 2014. quick scan flora en fauna Pongeweg 4-6 te Hall Briefrapport aan: van: c.c.: Dhr. J. Wilbrink SAB HRL/ZON/130586 datum: 17 april 2014 betreft: quick scan flora en fauna Pongeweg 4-6 te Hall AANLEIDING EN METHODE Op het perceel Pongeweg 4-6 te Hall (gemeente

Nadere informatie

Aanvullend natuuronderzoek Oostelijke Randweg in Doetinchem

Aanvullend natuuronderzoek Oostelijke Randweg in Doetinchem AanvullendnatuuronderzoekOostelijkeRandweginDoetinchem Onderzoek naar verblijfplaatsen van vogels, vleermuizen en eekhoorn rapportnummer 1212 Tussentijdse rapportage, december 2011 Aanvullend natuuronderzoek

Nadere informatie

Briefrapport Flora en fauna

Briefrapport Flora en fauna Briefrapport Flora en fauna aan: van: ons kenmerk: Verkerk Vastgoed B.V. SAB (contactpersoon dhr. E. de Bos / dhr. S. van der Zon) DBOS/ZON/130474 datum: 19 februari 2014 betreft: Quick scan flora en fauna

Nadere informatie

Flora- en Faunawet inventarisatie Lage Vuursche. eindrapport

Flora- en Faunawet inventarisatie Lage Vuursche. eindrapport Flora- en Faunawet inventarisatie Lage Vuursche eindrapport Grontmij AquaSense Amsterdam, 30 juni 2009 Verantwoording Titel : Flora- en Faunawetinventarisatie Lage Vuursche Subtitel : Projectnummer : 277047

Nadere informatie

Klaas Fuitestraat Genemuiden

Klaas Fuitestraat Genemuiden Klaas Fuitestraat Genemuiden colofon 28 september 2012 en aangevuld 29 mei 2013 - tekst dr. A.J.M. Schenkeveld - productie bureau Schenkeveld Vistraat 1, 4101 AC Culemborg Telefoon: 0345-534245, Mobiel:

Nadere informatie

Oriënterend!onderzoek!naar!beschermde!flora!en! fauna!aan!de!dorpsstraat!94!te!aarlanderveen!!

Oriënterend!onderzoek!naar!beschermde!flora!en! fauna!aan!de!dorpsstraat!94!te!aarlanderveen!! FREYRARCHITECTEN t.a.v.deheerm.vanderneut AntonievanLeeuwenhoekweg38b10 2408ANAlphenaandenRijn Datum Kenmerk Uwkenmerk Auteur(s) 10maart2015 BE/2015/29/r Emaild.d.23februari2015 C.J.Blom Oriënterendonderzoeknaarbeschermdefloraen

Nadere informatie

Memo: Datum: 13 april Quickscan ecologische waarden (Flora en faunawet en EHS) sloop BMV Hoensbroek

Memo: Datum: 13 april Quickscan ecologische waarden (Flora en faunawet en EHS) sloop BMV Hoensbroek Memo: Datum: 13 april 2015 Quickscan ecologische waarden (Flora en faunawet en EHS) sloop BMV Hoensbroek Opdrachtgever: Vandewall Planologisch Advies BV Sint Maartenslaan 26 6221 AX Maastricht Opgesteld

Nadere informatie

Gemeente Nijmegen T. Martens Postbus HG Nijmegen. Quick scan Flora- en faunawet Mesdagstraat te Nijmegen

Gemeente Nijmegen T. Martens Postbus HG Nijmegen. Quick scan Flora- en faunawet Mesdagstraat te Nijmegen Ecologie & landschap NOTITIE Gemeente Nijmegen T. Martens Postbus 9105 6500 HG Nijmegen DATUM: 29 januari 2016 ONS KENMERK: UW KENMERK: -- AUTEUR: PROJECTLEIDER: 15-879/16.00623/RalSm R.R. Smits G. Hoefsloot

Nadere informatie

Rapportage: Eric Verkaik Veldwerk: Elmar Prins. Quickscan. Spankerenseweg 20 Dieren

Rapportage: Eric Verkaik Veldwerk: Elmar Prins. Quickscan. Spankerenseweg 20 Dieren Rapportage: Eric Verkaik Veldwerk: Elmar Prins Quickscan Spankerenseweg 20 Dieren februari 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Gegevens plangebied... 2 3 Methode... 3 4 Resultaten... 3 4.1 Bureaustudie...

Nadere informatie

Project Status Datum. Sloop en nieuwbouw locatie Emmaschool concept 14 januari 2016. Auteur Veldonderzoek Projectcode

Project Status Datum. Sloop en nieuwbouw locatie Emmaschool concept 14 januari 2016. Auteur Veldonderzoek Projectcode Onderwerp Opdrachtgever Emmaschool Heerde Witpaard Project Status Datum Sloop en nieuwbouw locatie Emmaschool concept 14 januari 2016 Auteur Veldonderzoek Projectcode Gelder, A. (Adriaan) de Gelder, A.

Nadere informatie

memo datum: 28 maart 2012

memo datum: 28 maart 2012 memo aan: van: Buro SRO Laneco datum: 28 maart 2012 betreft: Quick scan flora en fauna Politiebureau Schoonhoven 1 Inleiding Op de locatie van het voormalige politiebureau te Schoonhoven is de nieuwbouw

Nadere informatie

Notitie. Inleiding. Methodiek. J. de Waard (Trivire Wonen) aan. van A. de Baerdemaeker. betreft Vleermuis- en vogelonderzoek Patersweg Dordrecht

Notitie. Inleiding. Methodiek. J. de Waard (Trivire Wonen) aan. van A. de Baerdemaeker. betreft Vleermuis- en vogelonderzoek Patersweg Dordrecht Notitie aan J. de Waard (Trivire Wonen) van A. de Baerdemaeker betreft Vleermuis- en vogelonderzoek Patersweg Dordrecht project 0619 datum 2 augustus 2011 Postbus 23452 3001 KL Rotterdam telefoon: 010-436

Nadere informatie

Gemeente s-hertogenbosch Dhr. T. van Tol Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch

Gemeente s-hertogenbosch Dhr. T. van Tol Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch Ecologie & landschap NOTITIE Gemeente s-hertogenbosch Dhr. T. van Tol Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch DATUM: 21-04-2015 ONS KENMERK: UW KENMERK: - AUTEUR: PROJECTLEIDER: 15-143/15.02500/DirKr D.B.

Nadere informatie

Lage Veldweg 5 en 10. Verkenning flora- en fauna. In het kader van voorgenomen sloopwerkzaamheden

Lage Veldweg 5 en 10. Verkenning flora- en fauna. In het kader van voorgenomen sloopwerkzaamheden Verkenning flora- en fauna Lage Veldweg 5 en 10 In het kader van voorgenomen sloopwerkzaamheden Uitvoering Opdr.gvr. Locatie Ruimte voor Advies - J. Mossink Deventerstraat 179, 8171 NS Vaassen Lowijk advies

Nadere informatie

Datum : 4 november 2014 Opdrachtgever : Gemeente Nijmegen Ter attentie van :

Datum : 4 november 2014 Opdrachtgever : Gemeente Nijmegen Ter attentie van : Notitie : Quickscan flora en fauna Vossenpelssestraat 67 te Nijmegen Datum : 4 november 2014 Opdrachtgever : Gemeente Nijmegen Ter attentie van : Projectnummer Opgesteld door : 211x07355 : Reinoud Vermoolen

Nadere informatie

FLORA- EN FAUNASCAN Zoekgebied fietsenstalling Strawinskylaan

FLORA- EN FAUNASCAN Zoekgebied fietsenstalling Strawinskylaan FLORA- EN FAUNASCAN Zoekgebied fietsenstalling Strawinskylaan Datum : 1 maart 2015 M. Kuiper Oostermeerkade 6 1184 TV Amstelveen Telefoon: 06-29523020 E-mail: info@natuurbeleven.nl INHOUDSOPGAVE : Inleiding...

Nadere informatie

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. Oikia advies t.a.v. S. Rambags. datum: 2 januari quick scan flora en fauna

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. Oikia advies t.a.v. S. Rambags. datum: 2 januari quick scan flora en fauna Briefrapport aan: van: ons kenmerk.: Oikia advies t.a.v. S. Rambags SAB RIJS/110574 datum: 2 januari 2012 betreft: quick scan flora en fauna AANLEIDING EN METHODE In Katwijk (gemeente Cuijk, provincie

Nadere informatie

Klaas Fuitestraat Genemuiden

Klaas Fuitestraat Genemuiden Klaas Fuitestraat Genemuiden vleermuisonderzoek colofon 28 september 2011 - tekst dr. A.J.M. Schenkeveld - productie bureau Schenkeveld Vistraat 1, 4101 AC Culemborg Telefoon: 0345-534245, Mobiel: 06-28307831

Nadere informatie

Notitie veldbezoek Middelweg 12 te Moordrecht

Notitie veldbezoek Middelweg 12 te Moordrecht NOTITIE R. Stout Middelweg 12 2841 LA Moordrecht DATUM: 16 april 2012 ONS KENMERK: 12-200/12.01680/DirSt UW KENMERK: Gunning 22-03-2012 AUTEUR: PROJECTLEIDER: STATUS: ing. K.D. van Straalen drs. I. Hille

Nadere informatie

Vleermuisonderzoek Schuttersbosch Eindhoven

Vleermuisonderzoek Schuttersbosch Eindhoven Vleermuisonderzoek Schuttersbosch Eindhoven R.M. Koelman Mei 2013 Rapport van de Zoogdiervereniging In opdracht van Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl R.M. Koelman Rapport nr.: 2013.06 Project nr.: 2012.090

Nadere informatie

Briefrapport. Globale ligging plangebied. AANLEIDING EN METHODE. De heer E.J. Overbeek. datum: 16 september 2011. quick scan flora en fauna

Briefrapport. Globale ligging plangebied. AANLEIDING EN METHODE. De heer E.J. Overbeek. datum: 16 september 2011. quick scan flora en fauna Briefrapport aan: van: ons kenmerk.: De heer E.J. Overbeek SAB RIJS/110253 datum: 16 september 2011 betreft: quick scan flora en fauna AANLEIDING EN METHODE In Diepenheim (gemeente Hof van Twente, provincie

Nadere informatie

Inventarisatie muurplanten Het projectgebied is visueel geïnspecteerd op de aanwezigheid van beschermde muurplanten.

Inventarisatie muurplanten Het projectgebied is visueel geïnspecteerd op de aanwezigheid van beschermde muurplanten. Gemeente Amstelveen T.a.v.: Dhr. Koekenbier Afdeling Vastgoed Uw kenmerk: ****** Ons kenmerk: AMVL1304 Datum: 15-10-2013 Projectgebied: Startbaan 12 te Amstelveen Onderwerp: Inventarisatie broedvogels,

Nadere informatie

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. De heer J. Arends. datum: 20 april quick scan flora en fauna

Briefrapport AANLEIDING EN METHODE. De heer J. Arends. datum: 20 april quick scan flora en fauna Briefrapport aan: van: ons kenmerk: De heer J. Arends SAB RIJS/110571 datum: 20 april 2012 betreft: quick scan flora en fauna AANLEIDING EN METHODE In Opheusden (gemeente Neder-Betuwe, provincie Gelderland)

Nadere informatie

Notitie. Quickscan natuuronderzoek. Parallelweg 9 in Neede. In het kader van de Flora- en faunawet. oktober rapportnr: 13477

Notitie. Quickscan natuuronderzoek. Parallelweg 9 in Neede. In het kader van de Flora- en faunawet. oktober rapportnr: 13477 Notitie Quickscan natuuronderzoek Parallelweg 9 in Neede In het kader van de Flora- en faunawet Dit rapport is gedrukt op 100% FSC-papier oktober rapportnr: 13477 In opdracht van: Gemeente Berkelland Postbus

Nadere informatie

de heer A. van Straalen Zwaansweg 2B 4247 EX Kedichem Quick scan beschermde soorten Zwaansweg 2B, Kedichem

de heer A. van Straalen Zwaansweg 2B 4247 EX Kedichem Quick scan beschermde soorten Zwaansweg 2B, Kedichem Ecologie & landschap NOTITIE de heer A. van Straalen Zwaansweg 2B 4247 EX Kedichem DATUM: 17 mei 2016 ONS KENMERK: 16-178/16.03517/JanBu UW KENMERK: gunning dd. 11 mei 2016 AUTEUR: PROJECTLEIDER: J.D.

Nadere informatie

Toets flora en fauna Kolping te Nijmegen

Toets flora en fauna Kolping te Nijmegen Toets flora en fauna Kolping te Nijmegen Datum : 21 mei 2015 Projectnummer : 15-0099 Opdrachtgever : Talis Postbus 628 6500 AP Nijmegen 1 Inleiding 1.1 Aanleiding In verband met de voorgenomen werkzaamheden

Nadere informatie

Flora- en faunaonderzoek voor de ontwikkeling van een ecologische verbindingszone te Groesbeek. In opdracht van: BRO Boxtel.

Flora- en faunaonderzoek voor de ontwikkeling van een ecologische verbindingszone te Groesbeek. In opdracht van: BRO Boxtel. Flora- en faunaonderzoek voor de ontwikkeling van een ecologische verbindingszone te Groesbeek In opdracht van: BRO Boxtel September 2008 J.P.M. Hovens en G. Lenstra Faunaconsult Tegelseweg 3 5951 GK Belfeld

Nadere informatie

v.v. RCL De heer H. van Liere Bloemerd BZ Leiderdorp

v.v. RCL De heer H. van Liere Bloemerd BZ Leiderdorp v.v. RCL De heer H. van Liere Bloemerd 2 2353 BZ Leiderdorp Kenmerk : 1503H134/DBI/rap1 Datum : 19 juni 2015 Betreft : Rapportage quickscan Bloemerd 2 te Leiderdorp Geachte heer Van Liere, Hierbij ontvangt

Nadere informatie

Buro Maerlant. Groesbeek Cranenburgsestraat. Aanvullende notitie in het kader van de Flora- en faunawet

Buro Maerlant. Groesbeek Cranenburgsestraat. Aanvullende notitie in het kader van de Flora- en faunawet Buro Maerlant L a n d s c h a p, E c o l o g i e & R u i m t e l i j k e O r d e n i n g BM-NOTITIE 2009 Groesbeek Cranenburgsestraat Aanvullende notitie in het kader van de Flora- en faunawet J. van Suijlekom,

Nadere informatie

Contra expertise. Hoenderop, Paleisweg 205, Ermelo. In het kader van de Flora- en faunawet. In opdracht van: Buro voor Bouwkunde Ermelo

Contra expertise. Hoenderop, Paleisweg 205, Ermelo. In het kader van de Flora- en faunawet. In opdracht van: Buro voor Bouwkunde Ermelo Contra expertise Hoenderop, Paleisweg 205, Ermelo In het kader van de Flora- en faunawet In opdracht van: Buro voor Bouwkunde Ermelo Contra expertise Hoenderop, Paleisweg 205, Ermelo NO11017-01 2 Colofon

Nadere informatie

Quickscan Twin Towers. Zuidas - project CRI

Quickscan Twin Towers. Zuidas - project CRI Quickscan Twin Towers Zuidas - project CRI Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam Uitgevoerd door: Elsken Ecologie Edam, 26-06-2016 Colofon Tekst en fotografie: Ing. D. van der Elsken Elsken Ecologie Oorgat

Nadere informatie

bureau voor architectuur en bouwmanagement

bureau voor architectuur en bouwmanagement bureau voor architectuur en bouwmanagement Q U I C K S C A N E C O L O G I E CéGé ingenieurs bouwkunde adres: Mielweg 43 postcode/plaats: 6741 ZW LUNTEREN telefoon: 0318 481522 e-mail: info@cege.nl internet:

Nadere informatie

Project Status Datum. Rood voor Rood Duivendansweg 10 definitief 24 maart Auteur Veldonderzoek Projectcode

Project Status Datum. Rood voor Rood Duivendansweg 10 definitief 24 maart Auteur Veldonderzoek Projectcode Onderwerp Opdrachtgever Duivendansweg 10 Wezep Ter Velde & den Besten Project Status Datum Rood voor Rood Duivendansweg 10 definitief 24 maart 2016 Auteur Veldonderzoek Projectcode Gelder, A. (Adriaan)

Nadere informatie

: QuickScan Flora & Fauna Meijelseweg 60a te Beringe, gemeente Peel en Maas

: QuickScan Flora & Fauna Meijelseweg 60a te Beringe, gemeente Peel en Maas Advies : QuickScan Flora & Fauna Meijelseweg 60a te Beringe, gemeente Peel en Maas Datum : 14 januari 2014 Opdrachtgever : De heer L.P.G. Oudenhoven Projectnummer : 211x05418 Opgesteld door : Ineke Kroes

Nadere informatie

Ons kenmerk : 1404G305/DBI/rap2.1 Datum : 7 oktober 2014 Betreft : Quickscan flora- en faunaonderzoek Menneweg 20 te Sassenheim

Ons kenmerk : 1404G305/DBI/rap2.1 Datum : 7 oktober 2014 Betreft : Quickscan flora- en faunaonderzoek Menneweg 20 te Sassenheim Investia Vastgoed B.V. De heer F.J. Westerbeek Postbus 156 2170 AD Sassenheim Ons kenmerk : 1404G305/DBI/rap2.1 Datum : 7 oktober 2014 Betreft : Quickscan flora- en faunaonderzoek Menneweg 20 te Sassenheim

Nadere informatie

Boomcontrole vleermuizen boom 61145, Nieuwegracht te Utrecht

Boomcontrole vleermuizen boom 61145, Nieuwegracht te Utrecht Notitie Contactpersoon Datum 16 december 2016 Boomcontrole vleermuizen boom 61145, Nieuwegracht te Utrecht 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel In opdracht van de gemeente Utrecht heeft Tauw onderzoek gedaan

Nadere informatie

Saksen Weimar fase 5 en verder Ecologische check

Saksen Weimar fase 5 en verder Ecologische check Saksen Weimar fase 5 en verder Arnhem, 11 december 2014 P a g i n a 2 Colofon Titel : Saksen Weimar fase 5 Subtitel : Projectnummer : 14.125 Datum : 11 december 2014 Veldonderzoek : T. Kooij Auteur(s)

Nadere informatie

6 Flora- en fauna quickscan

6 Flora- en fauna quickscan 6 Flora- en fauna quickscan 6.1 Verantwoording 6.1.1 Literatuuronderzoek Om inzicht te krijgen in de actuele gegevens in het projectgebied zijn gegevens geraadpleegd via websites van onder andere de Vlinderstichting

Nadere informatie

-Rooien van het aanwezige sierplantsoen en enkele acacia s en zomereiken. -Transportbewegingen van mensen en voertuigen en aanvoer van materieel

-Rooien van het aanwezige sierplantsoen en enkele acacia s en zomereiken. -Transportbewegingen van mensen en voertuigen en aanvoer van materieel Zwolle, 25 oktober Henk Hunneman Natuuronderzoek pompstation Wageningen Aanleiding Vitens is voornemens om op de locatie van productiebedrijf Wageningen het huidige drinkwaterreservoir te vervangen door

Nadere informatie

Vereniging Centraal Wonen Driebergen (ECWD) S.W. de Groot De Kievit 100 3972 PL DRIEBERGEN

Vereniging Centraal Wonen Driebergen (ECWD) S.W. de Groot De Kievit 100 3972 PL DRIEBERGEN Dienst Regelingen Vereniging Centraal Wonen Driebergen (ECWD) S.W. de Groot De Kievit 100 3972 PL DRIEBERGEN uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum ff75c.05.afw.220.sh 10 januari 2006 onderwerp doorkiesnummer

Nadere informatie

Samenvatting quickscan natuurtoets

Samenvatting quickscan natuurtoets Samenvatting quickscan natuurtoets Onderwerp Opdrachtgever Insingerstraat Soest RV&O Project Status Datum Sloop en nieuwbouw Insingerstraat concept 8 januari 2016 Auteur Veldonderzoek Projectcode Gelder,

Nadere informatie

Quick scan ecologie. Mientweg 5 & 29 te Lutjewinkel

Quick scan ecologie. Mientweg 5 & 29 te Lutjewinkel Quick scan ecologie Mientweg 5 & 29 te Lutjewinkel Samenvatting Inhoud H 01 Aanleiding Voor de Mientweg 5 en Mientweg 29 te Lutjewinkel wordt een ruimtelijke ontwikkeling voorbereidt. Het gaat om de ontwikkeling

Nadere informatie

Verkennend natuuronderzoek locatie Smitterijhof te Haaksbergen

Verkennend natuuronderzoek locatie Smitterijhof te Haaksbergen Verkennend natuuronderzoek locatie Smitterijhof te Haaksbergen Onderzoek naar het voorkomen van beschermde soorten in het kader van de Flora- en faunawet Datum: 03-12-2012 Auteur: A. Tuitert Opdrachtgever:

Nadere informatie

Quickscan woningbouw De Pirk Noord te Vaassen

Quickscan woningbouw De Pirk Noord te Vaassen Quickscan woningbouw De Pirk Noord te Vaassen Toetsing van de nieuwbouwplannen aan de wet- en regelgeving voor natuur Definitief Grontmij Nederland B.V. Arnhem, 19 november 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Aanvullend natuuronderzoek locatie Nieuweweg / Parklaan te Hattem

Aanvullend natuuronderzoek locatie Nieuweweg / Parklaan te Hattem Aanvullend natuuronderzoek locatie Nieuweweg / Parklaan te Hattem Onderzoek naar het voorkomen van vleermuizen en steenmarter Datum: 15-10-2012 Auteur: A. Tuitert Opdrachtgever: Aveco de Bondt Rapportnummer:

Nadere informatie

H.J.V. van den Bijtel Fotografie: H.J.V. van den Bijtel (HB) en Adviesbureau Haver Droeze (HD) Beopublicatie: December 2012

H.J.V. van den Bijtel Fotografie: H.J.V. van den Bijtel (HB) en Adviesbureau Haver Droeze (HD) Beopublicatie: December 2012 Tekst: H.J.V. van den Bijtel Fotografie: H.J.V. van den Bijtel (HB) en Adviesbureau Haver Droeze (HD) Beopublicatie: 201248 December 2012 Omslagfoto: zicht op de boerderij Slichtenhorsterweg 41 (HD) Uilenkamp

Nadere informatie

SCHOOLTUINEN MAHLERLAAN AMSTERDAM

SCHOOLTUINEN MAHLERLAAN AMSTERDAM FLORA- EN FAUNADOSSIER SCHOOLTUINEN MAHLERLAAN AMSTERDAM 3 maart 2014 dr. M. Kuiper NatuurBeleven bv. Oostermeerkade 6 1184 TV Amstelveen 020-4727777 info@natuurbeleven.nl Inhoud 1. Aanleiding... 3 2.

Nadere informatie

Nader onderzoek vleermuizen, huismus en gierzwaluw Warmenhuizen Centrum

Nader onderzoek vleermuizen, huismus en gierzwaluw Warmenhuizen Centrum Nader onderzoek vleermuizen, huismus en gierzwaluw Warmenhuizen Centrum Nader onderzoek vleermuizen, huismus en gierzwaluw Warmenhuizen Centrum Inhoud Rapport en bijlagen 8 oktober 2014 Projectnummer

Nadere informatie

Buro Maerlant. Bakel Auerschootseweg. Nader onderzoek vleermuizen en huismus BM-NOTITIE 2014

Buro Maerlant. Bakel Auerschootseweg. Nader onderzoek vleermuizen en huismus BM-NOTITIE 2014 Buro Maerlant L a n d s c h a p, E c o l o g i e & R u i m t e l i j k e O r d e n i n g BM-NOTITIE 2014 Nader onderzoek vleermuizen en huismus J. van Suijlekom, 17 oktober 2014 1 Inleiding 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Quickscan Flora- en faunawet sloop gymzaal Emmermeer

Quickscan Flora- en faunawet sloop gymzaal Emmermeer Quickscan Flora- en faunawet sloop gymzaal Emmermeer Quickscan Flora- en faunawet sloop gymzaal Emmermeer Status Definitief Datum 1 februari 2016 Handtekening Matthijs Bokje 2 2016 P15302 Quickscan gymzaal

Nadere informatie

Nader onderzoek vleermuizen Hotel Maastrichterweg 11, Valkenswaard

Nader onderzoek vleermuizen Hotel Maastrichterweg 11, Valkenswaard Nader onderzoek vleermuizen Arnhem, 8 september 2015 P a g i n a 2 Colofon Titel Subtitel : Nader onderzoek vleermuizen : Projectnummer : 15.037 Datum : 8 september 2015 Veldonderzoek Auteur(s) Goedgekeurd

Nadere informatie

Ecologische quickscan beschermde planten, dieren en gebieden

Ecologische quickscan beschermde planten, dieren en gebieden Ecologische quickscan beschermde planten, dieren en gebieden Plangebied Dorpsstraat, gelegen in de gemeente Hendrik Ido Ambacht Opdrachtgever: Contactpersoon: Opdrachtnemer: Opsteller(s): Versienummer:

Nadere informatie

Briefrapport. Quick scan flora en fauna woningbouwlocaties Komweg 1A en Turnstraat 1, Didam

Briefrapport. Quick scan flora en fauna woningbouwlocaties Komweg 1A en Turnstraat 1, Didam Briefrapport aan: van: ons kenmerk: Gemeente Montferland SAB Arnhem TER/LAAN/ZON/130535 datum: 24 januari 2014 betreft: Quick scan flora en fauna woningbouwlocaties Komweg 1A en Turnstraat 1, Didam AANLEIDING

Nadere informatie

Combinatie Mouterijnoort VOF, dhr. S. Kleppe Datum 21 april 2016 Projectnummer Quickscan flora en fauna DM-terrein Wageningen

Combinatie Mouterijnoort VOF, dhr. S. Kleppe Datum 21 april 2016 Projectnummer Quickscan flora en fauna DM-terrein Wageningen Memo Ter attentie van Combinatie Mouterijnoort VOF, dhr. S. Kleppe Datum 21 april 2016 Projectnummer 160549 Onderwerp Quickscan flora en fauna DM-terrein Wageningen Status Concept AANLEIDING Combinatie

Nadere informatie

Toetsing Flora- en faunawet voor de sloop van een kerk te Noardburgum.

Toetsing Flora- en faunawet voor de sloop van een kerk te Noardburgum. Toetsing Flora- en faunawet voor de sloop van een kerk te Noardburgum. Toetsing Flora- en faunawet voor de sloop van een kerk te Noardburgum. Status Definitief Datum 18 september 2014 Handtekening Matthijs

Nadere informatie

Natuurtoets Bestemmingsplan Wiener

Natuurtoets Bestemmingsplan Wiener Natuurtoets Bestemmingsplan Wiener Beleidsteam Stad September 2012 Samenvatting Voor bestemmingsplangebied Wiener wordt een stedelijk vernieuwingsplan opgesteld. Hierbij zal een deel van de huidige bebouwing

Nadere informatie

Quick scan Ecologie Tunnel Leijenseweg Gemeente De Bilt

Quick scan Ecologie Tunnel Leijenseweg Gemeente De Bilt Quick scan Ecologie Tunnel Leijenseweg Gemeente De Bilt CONCEPT Omgevingsdienst Regio Utrecht juli 2012 kenmerk/ opgesteld door beoordeeld door Ronald Jansen Dagmar Storm INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...

Nadere informatie

Bureauonderzoek Flora en fauna

Bureauonderzoek Flora en fauna Bureauonderzoek Flora en fauna Ecologie In dit bureauonderzoek is de bestaande situatie vanuit ecologisch oogpunt beschreven en is vermeld welke ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt. Vervolgens is aangegeven

Nadere informatie

1 NATUUR. 1.1 Natuurwetgeving & Planologie

1 NATUUR. 1.1 Natuurwetgeving & Planologie 1 NATUUR 1.1 Natuurwetgeving & Planologie De bescherming van de natuur is in Nederland vastgelegd in respectievelijk de Natuurbeschermingswet en de Flora- en faunawet. Deze wetten vormen een uitwerking

Nadere informatie

Verkennend Ecologisch Onderzoek

Verkennend Ecologisch Onderzoek Verkennend Ecologisch Onderzoek Dorpsstraat 75 te Nieuwkoop Watersnip-rapport 14A013 Colofon Titel Verkennend Ecologisch Onderzoek Dorpsstraat 75 te Nieuwkoop Projectnummer 14A0013 Datum uitgave 31 maart

Nadere informatie

Natuurtoets Haarweg 127 te Gorinchem

Natuurtoets Haarweg 127 te Gorinchem NOTITIE Van den Heuvel Ontwikkeling & Beheer B.V. dhr. E. van den Heuvel Lekdijk 44 2967 GL Langerak (ZH) DATUM: 1 mei 2012 ONS KENMERK: AUTEUR: PROJECTLEIDER: STATUS: versie 1 CONTROLE: 12-244/12.02267/DimEm

Nadere informatie

Bijlagen. Gemeente Arnhem. Bijlage 1 Natuuronderzoek P&R station Arnhem-Zuid Bijlage 2 Bestemmingsplan Elderveld voorschriften + plankaart

Bijlagen. Gemeente Arnhem. Bijlage 1 Natuuronderzoek P&R station Arnhem-Zuid Bijlage 2 Bestemmingsplan Elderveld voorschriften + plankaart Bijlagen Bijlage 1 Natuuronderzoek P&R station Arnhem-Zuid Bijlage 2 Bestemmingsplan Elderveld voorschriften + plankaart Gemeente Arnhem Datum ontvangst : Zaaknummer : 06 06 2013 2013 06 00450 Bijlage

Nadere informatie

Flora en fauna quickscan Jachthuisstraat te Malden

Flora en fauna quickscan Jachthuisstraat te Malden Flora en fauna quickscan Jachthuisstraat te Malden Rapportnr. 2012-N01 Auteur Sander D. Elzerman Opdrachtgever Mevr. F. Geijsel Datum uitgave 15 februari 2012 Flora en fauna quickscan Jachthuisstraat te

Nadere informatie

Aanleiding van het onderzoek Wat is een quickscan

Aanleiding van het onderzoek Wat is een quickscan Correspondentie gegevens Projectgegevens Datum : 26 oktober 2015 Projectlocatie : Lindelaan 2b, Dordrecht Opgesteld door : Ing. P. Otte Betreft : FF- wet Quickscan Projectnummer : 1554 Contactpersonen

Nadere informatie

Quickscan Lankhorsterweg 27 Staphorst. John Mulder

Quickscan Lankhorsterweg 27 Staphorst. John Mulder Quickscan Lankhorsterweg 27 Staphorst John Mulder Colofon Mulder,J.(2018): Quickscan Lankhorsterweg 27 Staphorst. Ecologisch Adviesbureau Mulder, Beemte Broekland. Opdrachtgever: dhr. H. Visscher. Status

Nadere informatie

Broedvogelinventarisatierapport. Heseveld, Nijmegen. Marc de Bont Nijmegen, september 2010

Broedvogelinventarisatierapport. Heseveld, Nijmegen. Marc de Bont Nijmegen, september 2010 Broedvogelinventarisatierapport Heseveld, Nijmegen 2010 Marc de Bont Nijmegen, september 2010 Inleiding Methode In maart 2010 heb ik besloten om in de omgeving van het complex Berkenoord de broedvogels

Nadere informatie

Quickscan Spechtstraat, aanleg park De Kraaij

Quickscan Spechtstraat, aanleg park De Kraaij Notitie Concept Contactpersoon D. (Daan) Dekker Datum 9 juli 2014 Quickscan Spechtstraat, aanleg park De Kraaij 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel In opdracht van gemeente Nijmegen heeft Tauw onderzoek

Nadere informatie

Oplegnotitie Quickscan Natuurwetgeving Slotlaan 77 Zeist

Oplegnotitie Quickscan Natuurwetgeving Slotlaan 77 Zeist Oplegnotitie Quickscan Natuurwetgeving Slotlaan 77 Zeist Project Projectnummer Onderwerp Nieuwbouw Verlengde Slotlaan 77 te Zeist 15M8032 Aanvulling quickscan in verband met implementatie Wet natuurbescherming

Nadere informatie

SAMENVATTING QUICKSCAN NATUURTOETS REALISATIE VILLA JOPPELAAN, GORSSEL

SAMENVATTING QUICKSCAN NATUURTOETS REALISATIE VILLA JOPPELAAN, GORSSEL SAMENVATTING QUICKSCAN NATUURTOETS REALISATIE VILLA JOPPELAAN, GORSSEL Auteur: Ing. M. (Mike) Wallink Veldonderzoek: Drs. I. (Iwan) Veeman Project: 13 122 Datum: 19 juni 2013 Status: Conceptversie Aanleiding

Nadere informatie