1. Wanneer kunnen aanvragen voor MIT Oost 2016 worden ingediend? o Aanvragen indienen kan vanaf 10 mei uur tot 1 september uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Wanneer kunnen aanvragen voor MIT Oost 2016 worden ingediend? o Aanvragen indienen kan vanaf 10 mei uur tot 1 september uur."

Transcriptie

1 MIT Oost 2016 Frequently Asked Questions Versie: 9 mei 2016 Dit overzicht dient ter beantwoording van telefonisch of per gestelde vragen. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De desbetreffende regelgeving is bindend. 1. Wanneer kunnen aanvragen voor MIT Oost 2016 worden ingediend? o Aanvragen indienen kan vanaf 10 mei uur tot 1 september uur. 2. Hoe laat gaat het loket open? o Het loket opent 10 mei 2016 om 0.00 uur. 3. Hoe kan ik een subsidieaanvraag indienen? o U wordt verzocht uw subsidieaanvraag digitaal in te dienen via het SubsidiePortaal. U vindt de link naar het SubsidiePortaal op de website Alleen digitaal via het SubsidiePortaal ingediende aanvragen worden in behandeling genomen. 4. Wat is de procedure als het budget wordt overtekend? o Subsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen (datum & tijdstip van indiening). Zodra een subsidieaanvraag is ontvangen, volledig is en aan alle basiscriteria en voorwaarden van de uitvoeringsregeling voldoet, wordt er subsidie verleend zolang er nog financiële ruimte is (het 'subsidieplafond' nog niet is bereikt). o Is een aanvraag onvolledig, dan geldt de datum van de ontvangen aanvulling als officiële datum van ontvangst van de aanvraag. De behandeltermijn is daardoor langer. 5. Geldt ook het tijdstip van indienen? o Ja, zie ook het antwoord op vraag Zijn er een voorbeeld aanvraagformulier en formats voor het projectplan en overige verplichte bijlagen beschikbaar? o Het voorbeeld aanvraagformulier en de formats voor het projectplan en de overige verplichte bijlagen worden beschikbaar gesteld via de website 7. Is het mogelijk al voor de openstelling van 10 mei 2016 een projectvoorstel in te dienen om vooraf te bespreken en te toetsen? o Het is binnen de regeling MIT Oost 2016 niet mogelijk om vooraf een projectvoorstel in te dienen en/of te laten toetsen. 8. Is het mogelijk om zowel een aanvraag te doen voor een haalbaarheidsstudie als ook voor een innovatieadviesproject? o Ja, dit is mogelijk. U moet dan twee aanvragen indienen.

2 9. Ik heb een subsidieaanvraag ingediend; hoe nu verder? o Op een aanvraag wordt binnen 13 weken na ontvangst van de volledige aanvraag beslist. 10. Voor welke sectoren is de regeling MIT Oost 2016 bedoeld? o Subsidie wordt slechts verstrekt indien de subsidiabele activiteit plaatsvindt in een S3-sector of een S3-sector in combinatie met een ondersteunende sector. Onder S3- sector worden de volgende sectoren verstaan: (Agro)Food, Health, High Tech Systemen & Materialen of Energie- en Milieutechnologie. Onder ondersteunende sector worden de volgende sectoren verstaan: ICT, Water, Creatieve industrie, Chemie of Maakindustrie. o Daarnaast is het van belang dat de subsidiabele activiteit past binnen de Innovatieprogramma s Topsectoren (Gelderland) of het Regionaal Economisch Beleid (Overijssel). 11. In de regeling wordt vermeld dat de activiteit moet plaatsvinden in een S3 sector of S3 ondersteunende sector. Mag de aanvrager ook externe MKB partijen inhuren uit de bouw of technisch design voor de ontwikkeling van een prototype, waarbij de MKB leverancier niet direct een relatie heeft met de S3 ondersteunende sector? o Zoals de regeling aangeeft, moet de subsidiabele activiteit altijd plaatsvinden in een S3-sector, eventueel in combinatie met een ondersteunende sector. Daarnaast dient de subsidiabele activiteit te passen binnen de Innovatieprogramma s Topsectoren (Gelderland) of het Regionaal Economisch Beleid (Overijssel). Dit is het uitgangspunt bij de beoordeling van de subsidiabiliteit van de activiteit. Het is mogelijk externe partijen in te huren conform de regels MIT Oost Wat wordt binnen de Regeling MIT Oost 2016 verstaan onder een haalbaarheidsstudie? o De Regeling MIT Oost 2016 definieert een haalbaarheidsstudie als volgt: een haalbaarheidsstudie is het onderzoek en de analyse van het potentieel van een project, met als doel de besluitvorming te ondersteunen door objectief en rationeel de sterke en de zwakke punten van een project, de kansen en risico's in kaart te brengen, waarbij ook wordt aangegeven welke middelen nodig zijn om het project te kunnen doorvoeren en wat uiteindelijk de slaagkansen zijn. 13. Wat wordt binnen de Regeling MIT Oost 2016 verstaan onder een innovatieadviesproject? o De Regeling MIT Oost 2016 definieert een innovatieadviesproject als volgt: een innovatieadviesproject is een door een kennisinstelling of een onafhankelijke adviesorganisatie, niet zijnde de aanvrager, verrichte activiteit bestaande uit het, al dan niet op basis van te verrichten nader onderzoek, adviseren over een toepassingsgerichte kennisvraag van een ondernemer, uitgaande van voor de ondernemer nieuwe kennis met betrekking tot de vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten, dan wel het verstrekken van innovatiesteun in de

3 vorm van innovatieadviesdiensten of innovatieondersteuningsdiensten als bedoeld in artikel 2, nummers 94 en 95 van de Algemene groepsvrijstellingsverordening. 14. Hoe wordt voor haalbaarheidsprojecten en innovatieadviesprojecten MIT Oost 2016 omgegaan met bevoorschotting? o Indien het om een subsidiebedrag gaat van minder dan ,- vindt de betaling van de gehele subsidie in één bedrag plaats. o Indien het om een subsidiebedrag gaat van meer dan ,- wordt een voorschot verleend van maximaal 80% van het verleende subsidiebedrag. 15. Kan er sprake zijn van cumulatie met Europees geld? o Nee, er mag binnen haalbaarheidsprojecten en innovatieadviesprojecten geen sprake zijn van cumulatie met Europees geld. 16. Wat zijn de verplichte bijlagen voor haalbaarheidsprojecten en innovatieadviesprojecten MIT Oost 2016? o Voorbeeldformulieren en de laatste stand van zaken t.a.v. de formats voor het projectplan en de overige verplichte bijlagen kunt u vinden op de website Zie ook het antwoord op vraag 52 voor een uitgebreide toelichting op de bijlagen. 17. Wat is de Innovatieagenda in het kader van MIT Oost 2016 of sluit dat aan bij de landelijke Innovatieagenda? o Haalbaarheidsprojecten en innovatieadviesprojecten binnen MIT Oost 2016 dienen plaats te vinden in een S3-sector of een S3-sector in combinatie met een ondersteunende sector. Ook dient het project t te passen binnen de Innovatieprogramma s topsectoren. 18. Kan de subsidie voor een MIT haalbaarheidsproject worden aangevraagd door 2 samenwerkende MKB-bedrijven waarbij er één MKB-bedrijf is gevestigd in Overijssel en het andere MKB-bedrijf is gevestigd in Gelderland? o Subsidie wordt verstrekt aan MKB-ondernemingen en niet aan samenwerkingsverbanden bestaande uit meerdere MKB-ondernemingen. Zie voor nadere informatie inzake de aanvrager van de subsidie de regelgeving. 19. Projecten voor zowel Gelderland als Overijssel moeten worden ingediend bij het Subsidieportaal Gelderland? o Alle subsidie aanvragen in het kader van haalbaarheidsprojecten en innovatieadviesprojecten MIT Oost 2016 dienen in het Subsidieportaal van de provincie Gelderland te worden ingediend. Een link naar dit portaal vindt u op de website Alleen digitaal via het Subsidieportaal ingediende aanvragen worden in behandeling genomen.

4 20. Kunnen interne loonkosten worden opgevoerd als subsidiabele kostenpost binnen een haalbaarheidsproject MIT Oost 2016? o Het is mogelijk om interne loonkosten mee te nemen in de begroting als subsidiabele kostenpost. De aanvrager kiest voor het berekenen van personeelskosten uit één van de volgende methoden: a. de vaste uurtariefsystematiek; b. de loonkosten plus vaste opslagsystematiek; c. de integrale kostensystematiek. Indien u kiest voor optie a bedraagt het vaste uurtarief 35, -. Meer informatie over interne loonkosten kunt u vinden in de specifieke regelgeving welke u kunt vinden op de website onder Haalbaarheid en Innovatieadvies (MIT Oost 2016). 21. Voor de subsidie haalbaarheidsprojecten en innovatieadviesprojecten MIT Oost 2016 staat op de website van OP Oost dat er tenminste 7 weken van tevoren een aanvraag moet worden ingediend. Geldt dit zowel voor aanvragers in Overijssel als in Gelderland? o Voor aanvragers uit de provincie Gelderland inzake haalbaarheidsprojecten en innovatieadviesprojecten MIT Oost 2016 geldt dat een aanvraag om subsidie tenminste zeven weken voor de aanvang van de subsidiabele activiteit wordt ingediend. 22. Subsidie wordt geweigerd indien de aanvrager in totaal reeds driemaal of maximaal subsidie heeft ontvangen dan wel binnen het ten tijde van de aanvraag geldende subsidieplafond reeds subsidie heeft ontvangen." Welke subsidies worden hierin meegeteld (voucher OP-Oost, eerder MIT-haalbaarheidsprojecten etc.)? Heeft dit enkel betrekking op subsidies die dit jaar zijn afgegeven of ook in eerdere jaren? o Subsidieaanvragen voor haalbaarheidsprojecten worden geweigerd indien de aanvrager: In totaal in de periode van 36 maanden voorafgaand aan het moment van indiening reeds ,- of meer subsidie heeft ontvangen voor haalbaarheidsprojecten. In totaal in de periode van 36 maanden voorafgaand aan het moment van indiening reeds driemaal een subsidie heeft ontvangen voor haalbaarheidsprojecten. Binnen het ten tijde van de aanvraag geldende subsidieplafond reeds subsidie voor een haalbaarheidsproject heeft ontvangen. o Subsidieaanvragen voor innovatieadviesprojecten worden geweigerd indien de aanvrager: In totaal in de periode van 36 maanden voorafgaand aan het moment van indiening reeds driemaal een subsidie heeft ontvangen voor innovatieadviesprojecten. Binnen het ten tijde van de aanvraag geldende subsidieplafond reeds subsidie voor een innovatieadviesproject heeft ontvangen.

5 23. De normale procedure binnen SUM is dat na indiening van de aanvraag er een formulier gegenereerd wordt dat binnen 5 dagen getekend retour gestuurd moet worden. Is het tijdstip van het terugsturen van de handtekening na indiening nog bepalend voor de selectieprocedure van de provincie? Indien het antwoord m.b.t. de bovenstaande vraag ja is, is het dan mogelijk om namens de geautoriseerde aanvrager middels een machtiging dit formulier te ondertekenen? o SUM wordt regelmatig aangepast. De procedure voor MIT Oost 2016 is conform de voor deze regeling geldende aanvraagprocedure. 24. Ons bedrijf is opgericht in Utrecht, maar is momenteel statutair gevestigd in Nijmegen, met een R&D-locatie in Utrecht. Klopt het dat we hiervoor bij de provincie Gelderland de MIT aanvraag in kunnen dienen of valt dit onder Utrecht? o Alleen aanvragers gevestigd in de provincie Gelderland en de provincie Overijssel komen in aanmerking voor de subsidie. 25. Kun je als MKB-onderneming meerdere subsidieaanvragen voor haalbaarheidsprojecten of innovatieadviesprojecten indienen? o Nee, dat is niet mogelijk. Elke MKB-onderneming kan binnen de ten tijde van de aanvraag geldende subsidieplafonds voor haalbaarheidsprojecten en innovatieadviesprojecten per type project slechts één keer subsidie aanvragen. 26. Welke rapportageverplichtingen zijn er? o Er dient een eindrapportage te worden ingediend conform voorwaarden in de beschikking. 27. Hoe dienen uren te worden bijgehouden? Is hiervoor een verplicht format of mag een eigen urenregistratiesysteem gebruikt worden? o Indien loonkosten als subsidiabele kostenpost onderdeel uitmaken van de aanvraag dient het aantal gewerkte uren van de betrokken medewerker in de administratie met bijhorende loonkosten te worden vastgelegd. Het gebruik van een eigen urenregistratiesysteem is toegestaan indien het voldoet aan de voorwaarden als gesteld in de regelgeving. 28. Is een onderbouwing van de kostenbegroting ook nodig bij de aanvraag van een haalbaarheidsproject? Zo ja, hoe gedetailleerd moet deze dan zijn? o Een subsidieaanvraag voor een haalbaarheidsproject dient een onderbouwde kostenbegroting te bevatten. Hoe deze onderbouwd dient te worden kunt u vinden in het modelprojectplan MIT 2016 Haalbaarheidsprojecten. 29. Is het toegestaan voor een MKB-onderneming die reeds ,- toegezegd heeft gekregen vanuit de R&D samenwerkingsprojecten via OP-Oost een aanvraag in te dienen, zonder in de knel te komen met een subsidieplafond?

6 o Zie vraag 22 en regelgeving MIT Oost Wordt een octrooibureau dat ingeschakeld wordt voor het uitvoeren van een uitgebreid octrooionderzoek in octrooidatabases en -registers ook binnen genoemde subsidieregeling gezien als een onafhankelijke adviesorganisatie? o Op individuele casussen wordt niet inhoudelijk ingegaan. Voor nadere informatie wordt verwezen naar het antwoord op vraag Kunnen binnen één innovatieadviesproject meerdere leveranciers ingeschakeld worden? o Nee, dit is niet toegestaan. 32. Als het uiteindelijke bestede bedrag lager is dan het aangevraagde bedrag is dat problematisch of wordt het uit te betalen subsidiebedrag hierop aangepast? o Indien de subsidiabele kosten lager uitvallen dan is aangevraagd worden deze bij vaststelling gecorrigeerd. Indien nodig wordt het subsidiebedrag gecorrigeerd. 33. Is het toegestaan om bij een innovatieadviesproject een buitenlandse kennisinstelling in te schakelen? o Dit is afhankelijk van de aard van het innovatieadviesproject en op is voorhand niet uitgesloten. 34. Waar is de volmacht te vinden die een intermediair dient te gebruiken bij het indienen van een MIT-haalbaarheidsaanvraag? o Relevante documenten worden uiterlijk 10 mei via de webportal beschikbaar gesteld. 35. Dient een intermediair voor iedere klant een aparte login aan te maken in het subsidieportaal? o Het verdient de voorkeur om voor elke MKB-onderneming die een aanvraag wil doen een aparte login aan te maken. Technisch gezien kan een intermediair met een login meerdere aanvragen indienen. 36. Wat wordt precies bedoeld met schriftelijk bewijsstuk bijlage H? o Bijlage H betreft een eigen verklaring van de aanvrager waarin wordt aangegeven op welke wijze wordt voldaan aan de eisen m.b.t. voldoende economisch perspectief en de uitvoerbaarheid alsmede de technische en financiële risico s van de te onderzoeken activiteiten. Zie ook het antwoord op vraag In hoeverre moet de begroting worden onderbouwd met offertes? o Als kosten van externen worden opgevoerd moeten deze worden onderbouwd met een (nog niet getekende) offerte van de aanbieder.

7 38. Is er een machtigingsformulier beschikbaar als een intermediair namens een MKBondernemer een aanvraag indient? o Een machtigingsformulier wordt op de website beschikbaar gesteld. 39. Bij vraag 23 wordt gerefereerd aan de ondertekeningsprocedure in SUM, het subsidiebeheerssysteem van de provincie Gelderland en de volgorde van toekenning van subsidies. In hoeverre is het op tijd indienen van het getekende SUM-formulier bepalend voor de volgorde van toekenning? o Als het formulier binnen vijf dagen getekend retour is geldt het tijdstip van indiening van de aanvraag. Als het formulier niet tijdig retour wordt ontvangen, geldt het moment van registratie in het digitale postsysteem van de provincie. Post@gelderland.nl. Zie ook vraag 4. o Als een gemachtigde een formulier ondertekent namens een MKBondernemer dan dient de datum van de afgegeven machtiging op of voor de datum van het ondertekende formulier te liggen. 40. Mag de projectaanvraag ook in de Engelse taal worden ingediend? o Alleen aanvragen in de Nederlandse taal worden in behandeling genomen. 41. Welke omvang mag het projectplan hebben? Landelijk is dit vijf pagina s A4? o Bij voorkeur is het projectplan niet meer dan vijf A4. Er is geen maximum omvang voorgeschreven. 42. Het project mag in Gelderland niet binnen 7 weken na de indiendatum van start gaan. Is er ook een uiterste startdatum voor een ingediend project (bijv. x maanden na indiendatum)? o Projecten dienen te starten binnen 3 maanden na toekenning van de subsidie. 43. Is er voor het MIT Haalbaarheidsaanvraag nog een maximum verhouding tussen interne kosten en kosten derden? Bijvoorbeeld 2/3 deel onderbouwde externe kosten en 1/3 deel interne kosten. o Neen er is geen verhouding tussen interne kosten en kosten derden. 44. Aanvragen dienen te passen binnen de S3 sectoren van de provincies Gelderland en Overijssel. Tevens dienen ze aan te sluiten bij het economisch beleid van de betrokken provincie. Waar vind ik de informatie hierover? o Alle informatie over de betrokken topsectoren vind u op de website van OP Oost en de provincies. Tevens kunt u nog extra informatie vinden op de website van RVO over de landelijke regeling MIT: Wat wordt bedoeld met bijlage H en is hiervoor een model beschikbaar? o Projecten dienen voldoende economisch perspectief te hebben d.w.z.. moeten op termijn commercieel haalbaar zijn en niet afhankelijk zijn van subsidies of andere overheidsbijdragen. Projecten moeten uitvoerbaar zijn

8 o d.w.z. technisch haalbaar en binnen de gestelde termijn tot het gewenste resultaat te leiden. De technische risico's dienen zodanig te zijn dat het niet tot de routinematige werkzaamheden van de onderneming behoort. De financiële risico's dienen zo groot te zijn dat het niet tot het normale bedrijfsrisico behoort om het product of dienst te ontwikkelen. Het project dient voldoende innovatief te zijn zodat voldaan wordt aan de staatssteunbepalingen van de Algemene Groepsvrijstellings Verordening(AGVV). Bijlage H is een vormvrije eigen verklaring waarvoor geen model is voorgeschreven (zie ook vraag 36) en welke niet ondertekend hoeft te worden. 46. Aanvragen voor MIT Oost 2016 dienen te vallen onder de S3 sectoren van Gelderland en Overijssel. Waar kunnen aanvragen voor overige sectoren worden ingediend? o Voor het op de juiste wijze indienen van MIT aanvragen kan gebruik worden gemaakt van de zogenaamde Loketwijzer op de website van RVO Voor sommige innovatieprojecten geldt dat ondernemers vanuit de holding werken voor de werkmaatschappij. Hoe moeten deze kosten worden verantwoord? o Aangezien er sprake is van verbonden ondernemingen, kunnen de kosten niet worden opgenomen als kosten derden. Voor het overige geldt voor de (personeels)kosten de onderliggende regelgeving zoals van toepassing voor MIT Oost Een bedrijf is van plan om een aanvraag in te dienen voor een haalbaarheidsproject via het landelijke loket voor de topsector logistiek. Voor een ander haalbaarheidsproject wil men indienen bij MIT Oost onder de topsector Agri&Food. Betekent dit dat als de aanvraag voor logistiek wordt toegekend dat de aanvraag bij MIT Oost per definitie niet wordt toegekend? En vice versa? o Conform de regeling wordt door de provincies Gelderland en Overijssel geen subsidie toegekend als er reeds een subsidie voor een haalbaarheidsproject is afgegeven. RVO hanteert een soortgelijke richtlijn. 49. In het voorbeeld van het digitale aanvraagformulier wordt een bankverklaring gevraagd. Dit komt op het programmaspecifieke vragenformulier niet terug. Wat wordt hiermee bedoeld? o Dit kan een kopie zijn van een rekeningafschrift. Alleen indien via het door u gewenste rekeningnummer nog nimmer betalingsverkeer heeft plaatsgevonden met de Provincie, voegt u bij voorkeur een ongeldig gemaakt bankrekeningafschrift of anders een ander bewijsstuk waaruit blijkt dat u de rekeninghouder bent van de opgegeven rekening. Uit het bewijsstuk moet onomstotelijk blijken dat u rechthebbende bent van de middelen op het opgegeven bankrekeningnummer.

9 o Naast de programmaspecifieke formulieren/bijlagen worden er dus ook een aantal algemene formulieren/bijlagen gevraagd om aan te leveren zoals de bankverklaring. 50. MKB ondernemers uit Gelderland of Overijssel kunnen een aanvraag om subsidie indienen voor de MIT Oost 2016 regeling. Dient de uitvoering ook plaats te vinden binnen de provinciegrenzen? o AsG 2016: Artikel 9 Weigeringsgronden, Het provinciebestuur weigert subsidie in ieder geval indien: de activiteiten waarvoor subsidie wordt aangevraagd niet zijn gericht op de provincie, niet ten goede komen aan de ingezetenen van de provincie of op een andere wijze niet het belang van de provincie dienen. 51. Kunnen de kosten van een ondernemer vanuit een holding worden opgenomen in de aanvraag van een werkmaatschappij? o Aangezien er sprake is van verbonden ondernemingen, kunnen de kosten niet worden opgenomen als kosten derden. Voor het overige geldt voor de (personeels)kosten de onderliggende regelgeving zoals van toepassing voor MIT Oost o In de Regels Ruimte voor Gelderland 2016 is onder art niet subsidiabele kosten opgenomen: kosten van personen of organisaties die organisatorisch, economisch of financieel zijn verbonden welke onderling in rekening worden gebracht. Kosten van verbonden ondernemingen zijn dus niet subsidiabel. 52. Welke bijlagen zijn verplicht bij het indienen van een aanvraag? o Zie ook vraag 16 en de website op-oost.eu. Voor de volledigheid wordt hieronder een overzicht gegeven van de bij te voegen bijlagen: o Het aanvraagformulier bestaat uit twee onderdelen, te weten een algemeen digitaal aanvraagformulier (1) en programmaspecifieke vragen (2). Per onderdeel zijn een aantal bijlagen verplicht: 1. Een algemeen digitaal aanvraagformulier met de bijlagen: - Legitimatie - Statuten (alleen voor stichtingen en verenigingen) - Jaarrekening de laatst opgemaakte jaarrekening met accountantsverklaring, zoals bedoeld in artikel 361 van het Burgerlijk Wetboek. Als u geen jaarrekening heeft, dan ontvangen wij graag een overzicht van de balans en de staat van baten en lasten en eventuele toelichting daarop of, indien deze bescheiden ontbreken, een verslag over de financiële positie op het moment van de aanvraag - Uittreksel KvK - Bankverklaring - Projectvoorstel (= bijlage D of E van de programmaspecifieke vragen) - Onderbouwing kostenbegroting (= opgenomen in bijlage D of E van de programmaspecifieke vragen)

10 - Bewijzen van toegezegde financiering - Indien van toepassing: machtiging incl. bewijs van tekenbevoegdheid, zoals een uittreksel van de Kamer van Koophandel (te herleiden naar uw persoon) 2. Programmaspecifieke vragen met de bijlagen: A. MKB verklaring B. Achterliggende berekeningswijze bij MKB-verklaring o.b.v. online MKBtoets ( C. Een openbare samenvatting D. Modelprojectplan Haalbaarheidsprojecten MKB (alleen voor haalbaarheidsprojecten) E. Modelprojectplan Innovatieadviesprojecten MKB (alleen voor innovatieadviesprojecten) F. Algemene voorwaarden hoofdstuk 1 AGVV (alleen voor haalbaarheidsprojecten) G. De minimis-verklaring (alleen voor innovatieadviesprojecten) H. Schriftelijk bewijsstuk (hoeft niet ondertekend) waaruit het economisch perspectief en de uitvoerbaarheid, alsmede de technische en financiële risico s van de te onderzoeken activiteiten blijken (alleen voor haalbaarheidsprojecten) I. Beknopt plan met een beschrijving van de kennisvraag en de doelstelling van het innovatieadviesproject alsmede de vermelding van de kennisinstelling of adviesorganisatie die het innovatieadviesproject gaat uitvoeren (bijvoorbeeld een ongetekende offerte). (alleen voor innovatieadviesprojecten) U dient de programmaspecifieke vragenlijst uploaden als bijlage bij onderdeel F van het digitale aanvraagformulier. U kunt de betreffende bijlagen A tot en met I te uploaden als Extra bijlagen onder onderdeel F van het digitale aanvraagformulier

Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland

Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland AANVRAAGFORMULIER Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland AANVRAAGFORMULIER: Innovatieadviesproject Aanvraagformulier voor subsidieaanvragen voor projecten gericht op het uitvoeren

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland

AANVRAAGFORMULIER Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland AANVRAAGFORMULIER Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland AANVRAAGFORMULIER: R&D samenwerkingsproject Aanvraagformulier voor subsidieaanvragen voor projecten gericht op het

Nadere informatie

Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland

Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland AANVRAAGFORMULIER Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland AANVRAAGFORMULIER: Haalbaarheidsproject Aanvraagformulier voor subsidieaanvragen voor projecten gericht op het uitvoeren

Nadere informatie

besluiten: vast te stellen de Subsidieregeling Mkb innovatiestimulering regio en topsectoren Noord- Nederland 2016 luidende als volgt:

besluiten: vast te stellen de Subsidieregeling Mkb innovatiestimulering regio en topsectoren Noord- Nederland 2016 luidende als volgt: Regeling van 26 april 2016 houdende regels betreffende de subsidiëring van activiteiten op het terrein van innovaties in het midden- en kleinbedrijf in de provincies Drenthe, Fryslân, Groningen. Gedeputeerde

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 15 maart 2016, nr. 773758/773770 tot vaststelling van de Uitvoeringsregeling subsidie MKB innovatiestimulering topsectoren Noord-Holland 2016 Gedeputeerde

Nadere informatie

Subsidieaanvraagformulier

Subsidieaanvraagformulier Dit is een concept subsidieaanvraagformulier om u in staat te stellen het aanvraagformulier van te voren te bekijken. Uw definitieve subsidieaanvraag dient u digitaal in via www.gelderland.nl/sum Projecttitel:

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 6 maart 2018, nr. 773758-1042276, tot vaststelling van de Uitvoeringsregeling subsidie MKB innovatiestimulering topsectoren Noord-Holland 2018. Gedeputeerde

Nadere informatie

Vast te stellen de Subsidieregeling Mkb innovatiestimulering regio en topsectoren Noord-Nederland 2018 luidende als volgt:

Vast te stellen de Subsidieregeling Mkb innovatiestimulering regio en topsectoren Noord-Nederland 2018 luidende als volgt: CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR609447_1 5 april 2019 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels omtrent subsidies voor Mkb innovatiestimulering regio en topsectoren

Nadere informatie

Aanvraagformulier Circulaire Economie Subsidieregeling circulaire economie Fryslân

Aanvraagformulier Circulaire Economie Subsidieregeling circulaire economie Fryslân Aanvraagformulier Circulaire Economie Subsidieregeling circulaire economie Fryslân 2017-2018 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v.

Nadere informatie

Neem deze documenten goed door voordat u uw subsidieaanvraag indient.

Neem deze documenten goed door voordat u uw subsidieaanvraag indient. Factsheet POP 3 Gelderland Innovatieve Concepten 2018 Relevante regelgeving Openstellingsbesluit Innovatieve Concepten 2018. In het openstellingsbesluit zijn het subsidieplafond en de openstellingsperiode

Nadere informatie

Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (TKI mkb-versterking en Mkb innovatiestimulering Topsectoren) - Subsidieregeling sterktes in innovatie

Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (TKI mkb-versterking en Mkb innovatiestimulering Topsectoren) - Subsidieregeling sterktes in innovatie Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (TKI mkb-versterking en Mkb innovatiestimulering Topsectoren) - Subsidieregeling sterktes in innovatie Doel van het onderdeel Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT)

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op de artikelen 4, 6 en 32 van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op de artikelen 4, 6 en 32 van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Utrecht Nr. 2215 27 maart 2018 Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 20-03-2018, nummer 81CA50BB, tot wijziging van van de Uitvoeringsverordening

Nadere informatie

Samenwerking Fysieke investeringen DAW 2019 (POP 3 Gelderland)

Samenwerking Fysieke investeringen DAW 2019 (POP 3 Gelderland) Veel gestelde vragen Samenwerking Fysieke investeringen DAW 2019 (POP 3 Gelderland) Welke regelgeving is relevant? Openstellingsbesluit Fysieke investeringen DAW 2019. In het openstellingsbesluit zijn

Nadere informatie

Aanvraagformulier Dutch Dairy Centre

Aanvraagformulier Dutch Dairy Centre Aanvraagformulier Dutch Dairy Centre Subsidieregeling Dutch Dairy Centre Fryslân 2018 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. afdeling

Nadere informatie

Programma informatiebijeenkomst MIT Zuid-Holland 15 maart 2017

Programma informatiebijeenkomst MIT Zuid-Holland 15 maart 2017 Programma informatiebijeenkomst MIT Zuid-Holland 15 maart 2017 16:00-16:45 Plenair programma: - Mariska Hakkenberg van Gaasbeek (Provincie Zuid-Holland) over belangrijkste kenmerken MIT Zuid-Holland, wat

Nadere informatie

Veelgestelde vragen subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland

Veelgestelde vragen subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland Veelgestelde vragen subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland Projectaanvraag 1. Hoe kan ik mijn aanvraag indienen? Aanvragen kunnen via het e-formulier van de provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

Aanvraagprocedure digitale subsidieaanvraag Tender verplaatsing glastuinbouwbedrijven

Aanvraagprocedure digitale subsidieaanvraag Tender verplaatsing glastuinbouwbedrijven Tender De regeling verplaatsing glastuinbouwbedrijven heeft de vorm van een tender. Kenmerkend voor een tender is dat er een datum is bepaald waarop de subsidieaanvraag uiterlijk door de provincie moet

Nadere informatie

POP3 Regeling Uitvoering van LEADER projecten Overijssel Zuidwest Twente 2017

POP3 Regeling Uitvoering van LEADER projecten Overijssel Zuidwest Twente 2017 POP3 Regeling Uitvoering van LEADER projecten Overijssel Zuidwest Twente 2017 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Mandemaat3 Assen Postbus 40225 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 Het Plattelandsontwikkelingsprogramma

Nadere informatie

POP3 Overijssel Uitvoering LEADERprojecten

POP3 Overijssel Uitvoering LEADERprojecten POP3 Overijssel Uitvoering LEADERprojecten Salland 2017 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Mandemaat3 Assen Postbus 40225 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 Het Plattelandsontwikkelingsprogramma

Nadere informatie

MIT2015 MKB Innovatiestimulering Topsectoren 2015

MIT2015 MKB Innovatiestimulering Topsectoren 2015 Beknopte toelichting MIT2015 MKB Innovatiestimulering Topsectoren 2015 Voorbehoud: dit betreft beknopte toelichting MIT2015 officiële tekst in De Staatscourant is leidend update dd 6 mei 2015 6-5-2015

Nadere informatie

Internationale contacten

Internationale contacten Aanvraagformulier Internationale contacten Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Internationale contacten Formulier retour

Nadere informatie

MIT2015 beknopte toelichting. Voorbehoud: dit betreft beknopte toelichting MIT2015 officiële tekst in De Staatscourant is leidend

MIT2015 beknopte toelichting. Voorbehoud: dit betreft beknopte toelichting MIT2015 officiële tekst in De Staatscourant is leidend MIT2015 beknopte toelichting Voorbehoud: dit betreft beknopte toelichting MIT2015 officiële tekst in De Staatscourant is leidend 1 update dd 6 mei 2015 Afspraken MKB samenwerkingsagenda gezamenlijke instrumentenkoffer

Nadere informatie

gelet op de Kaderverordening subsidies Samenwerkingsverband Noord-Nederland 2000; besluiten

gelet op de Kaderverordening subsidies Samenwerkingsverband Noord-Nederland 2000; besluiten Verordening van 20 mei 2015, 26 mei 2015 en 27 mei 2015 houdende regels betreffende de subsidiëring van activiteiten op het terrein van innovaties in het midden- en kleinbedrijf in de provincies Drenthe,

Nadere informatie

Culturele activiteit voor ouderen

Culturele activiteit voor ouderen Aanvraagformulier Culturele activiteit voor ouderen Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel culturele activiteit voor ouderen Formulier retour sturen naar: Bezoekadres:

Nadere informatie

Beleidsregel Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland

Beleidsregel Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland Beleidsregel Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland (Geconsolideerde versie van de reeds op 3 februari 2015 vastgestelde beleidsregel en de op 21 april 2015 vastgestelde wijziging van deze

Nadere informatie

Neem deze documenten goed door voordat u uw subsidieaanvraag indient.

Neem deze documenten goed door voordat u uw subsidieaanvraag indient. Factsheet POP 3 Gelderland Korte voorzieningsketens Gelderland, oktober 2018 Relevante regelgeving Openstellingsbesluit. In het openstellingsbesluit Korte voorzieningsketens Gelderland, oktober 2018 zijn

Nadere informatie

Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland 2015

Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland 2015 CVDR Officiële uitgave van Limburg. Nr. CVDR367335_3 9 maart 2017 Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland 2015 Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. vast te stellen de Subsidieregeling mkb innovatiestimulering regio en topsectoren Noord-Nederland

PROVINCIAAL BLAD. vast te stellen de Subsidieregeling mkb innovatiestimulering regio en topsectoren Noord-Nederland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Drenthe. Nr. 2615 9 mei 2016 Subsidieregeling MIT Noord-Nederland 2016 Besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe van 26 april 2016, kenmerk 4.1/2016002241,

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op de artikelen 4, 6 en 32 van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op de artikelen 4, 6 en 32 van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 935 3 maart 2017 Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 21 februari 2017, nr. 81A700C3, tot wijziging van de Uitvoeringsverordening

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland 2015

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland 2015 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Limburg. Nr. 1575 18 maart 2016 Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland 2015 Gedeputeerde Staten van Zeeland; Gedeputeerde

Nadere informatie

1-5-2015. 1. Programma OP Oost - Prioriteiten - Resultaat- en 0utputindicatoren - Selectie. 2. Instrumenten. 3. Budget en planning. 4.

1-5-2015. 1. Programma OP Oost - Prioriteiten - Resultaat- en 0utputindicatoren - Selectie. 2. Instrumenten. 3. Budget en planning. 4. 22 april 2015 Bastiaan de Jonge 1. Programma OP Oost - Prioriteiten - Resultaat- en 0utputindicatoren - Selectie 2. Instrumenten 3. Budget en planning 4. Tips Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieregeling MKB innovatiestimulering regio en topsectoren Noord-Nederland provincie Groningen

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieregeling MKB innovatiestimulering regio en topsectoren Noord-Nederland provincie Groningen PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Groningen. Nr. 3002 11 juni 2015 Subsidieregeling MKB innovatiestimulering regio en topsectoren Noord-Nederland provincie Groningen Besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

opgenomen. Deze nadere regels zijn als bijlage bij het Openstellingsbesluit

opgenomen. Deze nadere regels zijn als bijlage bij het Openstellingsbesluit Veel gestelde vragen Korte voorzieningsketens Gelderland, juni 2019 (POP 3 Gelderland) Welke regelgeving is relevant? Openstellingsbesluit Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau korte voorzieningsketens,

Nadere informatie

Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten

Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten Paragraaf 2.1 Internationale Marktverkenningsactiviteiten Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

Afdeling Subsidiezaken. Postbus HM LEEUWARDEN

Afdeling Subsidiezaken. Postbus HM LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Formulier retour sturen naar: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Contactgegevens:

Nadere informatie

Toelichting Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid Holland

Toelichting Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid Holland Toelichting Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid Holland Algemeen De afspraken zijn gemaakt in het kader van de samenwerkingsagenda tussen het ministerie van EZ, provincies, topsectoren

Nadere informatie

Neem deze documenten goed door voordat u uw subsidieaanvraag indient.

Neem deze documenten goed door voordat u uw subsidieaanvraag indient. Factsheet POP 3 Gelderland Openstellingsbesluit Stallen van de toekomst 2018 Relevante regelgeving Openstellingsbesluit Fysieke investeringen en modernisering voor innovatie en modernisering agrarische

Nadere informatie

Meer kansen voor innovatie met MIT Zuid-Holland. Mariska Hakkenberg van Gaasbeek, Programmacoördinator MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT)

Meer kansen voor innovatie met MIT Zuid-Holland. Mariska Hakkenberg van Gaasbeek, Programmacoördinator MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) Meer kansen voor innovatie met MIT Zuid-Holland Mariska Hakkenberg van Gaasbeek, Programmacoördinator MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) Inleiding Opening Informatie MIT regeling Vragen en Tips

Nadere informatie

Verplaatsing glastuinbouwbedrijven Gelderland, oktober 2018

Verplaatsing glastuinbouwbedrijven Gelderland, oktober 2018 Factsheet POP 3 Gelderland Verplaatsing glastuinbouwbedrijven Gelderland, oktober 2018 Relevante regelgeving Openstellingsbesluit. In het openstellingsbesluit Verplaatsing glastuinbouwbedrijven Gelderland,

Nadere informatie

Aanvraagformulier beursdeelname Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân,

Aanvraagformulier beursdeelname Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân, Aanvraagformulier beursdeelname Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Provincie

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland LEADER-Achterhoek Samenwerkingsactiviteiten

Factsheet POP 3 Gelderland LEADER-Achterhoek Samenwerkingsactiviteiten Factsheet POP 3 Gelderland LEADER-Achterhoek Samenwerkingsactiviteiten Achtergrond Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 is het derde programma voor de ontwikkeling van het platteland in Nederland,

Nadere informatie

MIT2015 MKB Innovatiestimulering Topsectoren 2015

MIT2015 MKB Innovatiestimulering Topsectoren 2015 Beknopte toelichting MIT2015 MKB Innovatiestimulering Topsectoren 2015 Voorbehoud: dit betreft beknopte toelichting MIT2015 officiële tekst in De Staatscourant is leidend 15-4-2015 I 1 Afspraken MKB samenwerkingsagenda

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland Verplaatsing van glastuinbouwbedrijven gericht op de verbetering van de landbouwinfrastructuur (POP3 september 2017)

Factsheet POP 3 Gelderland Verplaatsing van glastuinbouwbedrijven gericht op de verbetering van de landbouwinfrastructuur (POP3 september 2017) Factsheet POP 3 Gelderland Verplaatsing van glastuinbouwbedrijven gericht op de verbetering van de landbouwinfrastructuur (POP3 september 2017) Relevante regelgeving Openstellingsbesluit Verplaatsing van

Nadere informatie

Aanvraagformulier MIT Noord-Nederland Innovatie-adviesproject

Aanvraagformulier MIT Noord-Nederland Innovatie-adviesproject Aanvraagformulier MIT Noord-Nederland Innovatie-adviesproject Algemeen De regionale MIT-regeling in Noord Nederland heeft als doel innovatie bij het midden- en kleinbedrijf in Noord Nederland te stimuleren.

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Vaststellen Subsidieregeling mkb innovatiestimulering regio en topsectoren Noord-Nederland 2017

PROVINCIAAL BLAD. Vaststellen Subsidieregeling mkb innovatiestimulering regio en topsectoren Noord-Nederland 2017 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Drenthe Nr. 2098 12 mei 2017 Vaststellen Subsidieregeling mkb innovatiestimulering regio en topsectoren Noord-Nederland 2017 Besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

Aanvraagformulier handelsmissie Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân, Paragraaf 5.1 Internationale Business Fryslân, handelsmissie & beursdeelname

Aanvraagformulier handelsmissie Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân, Paragraaf 5.1 Internationale Business Fryslân, handelsmissie & beursdeelname Aanvraagformulier handelsmissie Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Provincie

Nadere informatie

Koorbegeleiding. Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Koorbegeleiding

Koorbegeleiding. Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Koorbegeleiding Aanvraagformulier Koorbegeleiding Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Koorbegeleiding Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Versterking innovatiesysteem Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland

AANVRAAGFORMULIER Versterking innovatiesysteem Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier is bedoeld voor conceptdoeleinden. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier op de webportal van Stimulus Programmamanagement

Nadere informatie

Festivals in Fryslân

Festivals in Fryslân Aanvraagformulier 2018 Festivals in Fryslân Hoofdstuk 3, paragraaf 3.6 Festivals Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân Afdeling Subsidies

Nadere informatie

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Formulier retoursturen naar: Contactpersonen: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Margreet

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 15825 20 maart 2017 Regeling van de Minister van Economische Zaken van 16 maart 2017, nr. WJZ/17031858, tot wijziging

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Rechtspersonen

Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Rechtspersonen Aanvraagformulier subsidie referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 voor Rechtspersonen Referentienummer: In te vullen door de Referendumcommissie [ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ]

Nadere informatie

Gelet op artikel 8 van de Algemene subsidieverordening Zeeland 2013; Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Brabant;

Gelet op artikel 8 van de Algemene subsidieverordening Zeeland 2013; Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Brabant; CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR366537_7 26 februari 2019 Regeling van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant houdende regels omtrent subsidieverstrekking MKB voor de Zuidelijke

Nadere informatie

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Formulier retoursturen naar: Contactpersonen: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Esther

Nadere informatie

Aanvraagformulier Verordening Transitie II en Pieken (VO) Tender 2013

Aanvraagformulier Verordening Transitie II en Pieken (VO) Tender 2013 Aanvraagformulier Tender 2013 Aanvraagformulier Verordening Transitie II en Pieken (VO) Tender 2013 Contact? Informatie kunt u vinden op onze website www.snn.eu/tender2013. Uiteraard kunt u ook telefonisch

Nadere informatie

Handboek POP3: Handboek POP3 voor aanvragers. Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend.

Handboek POP3: Handboek POP3 voor aanvragers. Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Relevante regelgeving: Verordening subsidies POP3: http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/historie/utrecht/cvdr379487/cvdr379487_6.html Openstellingsbesluit regeling voor Fysieke investeringen

Nadere informatie

Friese sporten. Tweebaksmarkt KZ LEEUWARDEN

Friese sporten. Tweebaksmarkt KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier Friese sporten Hoofdstuk 5, Paragraaf 5.2 Friese sporten Formulier sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân Afdeling Subsidiezaken Postbus

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau Korte Voorzieningsketens Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland

Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau Korte Voorzieningsketens Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier geeft u inzicht in de gevraagde gegevens. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat vanaf 15 augustus

Nadere informatie

Friese sporten. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Friese sporten. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier 2016 Friese sporten Hoofdstuk 5, Paragraaf 5.2 Friese sporten Formulier sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân Afdeling Subsidiezaken

Nadere informatie

besluiten: vast te stellen de Subsidieregeling MKB innovatiestimulering regio en topsectoren R&D samenwerking Noord-Nederland 2019 als volgt:

besluiten: vast te stellen de Subsidieregeling MKB innovatiestimulering regio en topsectoren R&D samenwerking Noord-Nederland 2019 als volgt: Regeling van 2 april 2019 houdende regels betreffende de subsidiëring van activiteiten op het terrein van innovaties in het midden- en kleinbedrijf in de provincies Drenthe, Fryslân, Groningen. Gedeputeerde

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidieverstrekking Uitvoeringsverordening Subsidie Agenda Recreatie en Toerisme provincie Utrecht

Aanvraagformulier subsidieverstrekking Uitvoeringsverordening Subsidie Agenda Recreatie en Toerisme provincie Utrecht Aanvraagformulier subsidieverstrekking Uitvoeringsverordening Subsidie Agenda Recreatie en Toerisme 2016-2019 provincie Utrecht Voor het indienen van uw subsidieaanvraag gebruikt u dit formulier. De aanvragen

Nadere informatie

Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek

Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier geeft u inzicht in de gevraagde gegevens. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat vanaf 1 juni

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Systeemversterking Human Capital Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland

AANVRAAGFORMULIER Systeemversterking Human Capital Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid-Nederland Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier is bedoeld voor conceptdoeleinden. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier op de webportal van Stimulus Programmamanagement

Nadere informatie

Aanvraagformulier Stimulering projecten sociale huur Fryslân

Aanvraagformulier Stimulering projecten sociale huur Fryslân Aanvraagformulier Stimulering projecten sociale huur Fryslân Subsidieregeling stimulering projecten sociale huur Fryslân Formulier retoursturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

Subsidieregeling Open clubs en Vitale sportparken

Subsidieregeling Open clubs en Vitale sportparken Subsidieregeling Open clubs en Vitale sportparken Veelgestelde vragen 1 november 2017 Inhoudelijke vragen 1. Onder welke regelgeving valt mijn aanvraag? De subsidieaanvraag wordt beoordeeld op grond van

Nadere informatie

Beleidsregel Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland

Beleidsregel Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland 3 februari 2015 - zaaknummer 2014-016804 Beleidsregel Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Gelet op de goedkeuring van deze beleidsregel door het Comité

Nadere informatie

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56;

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; Nr. S6a DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; gehoord de commissie Economie en Wonen d.d. 4 september 2018; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Uitkoop theater en muziek

Uitkoop theater en muziek Aanvraagformulier Uitkoop theater en muziek Hoofdstuk 3, paragraaf 3.5 Uitkoop theater en muziek Formulier retoursturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân Afdeling

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 Wettelijke

Nadere informatie

Daarbij hebben wij de helpteksten ingeschakeld en zichtbaar gemaakt. Dit zijn de blauwe tekstvakken met cursieve tekst.

Daarbij hebben wij de helpteksten ingeschakeld en zichtbaar gemaakt. Dit zijn de blauwe tekstvakken met cursieve tekst. Inleiding U vindt hier een voorbeeld van het digitale aanvraagformulier. Dit formulier kunt u niet gebruiken voor het indienen van een aanvraag. Hiervoor moet u gebruik maken van het digitale aanvraagformulier

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 13377 14 maart 2016 Regeling van de Minister van Economische Zaken van 10 maart 2016, nr. WJZ/16019228, houdende wijziging

Nadere informatie

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Provincie Fryslân, Afdeling Subsidiezaken Tweebaksmarkt 52, 8911 KZ LEEUWARDEN

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Provincie Fryslân, Afdeling Subsidiezaken Tweebaksmarkt 52, 8911 KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Formulier retoursturen naar: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Contactpersoon inhoudelijk:

Nadere informatie

Workshop Projectvoorbereiding

Workshop Projectvoorbereiding Regionale voorlichtingsbijeenkomst OPZuid 2014-2020 Workshop Projectvoorbereiding Inhoud Subsidieaanvraag in detail Beoordelingsproces Subsidieaanvraag in detail Uit welke documenten bestaat de aanvraag?

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE Bijlage 3. Aanvraagformulier Aanvraagformulier Subsidieregeling Fonds Ooststellingwerf, pak je kans! 206 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gemeente Ooststellingwerf t.a.v. Procescoördinator Postbus

Nadere informatie

Niet-productieve investeringen water KRW/EVZ (Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland)

Niet-productieve investeringen water KRW/EVZ (Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland) Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier geeft u inzicht in de gevraagde gegevens. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat vanaf 15 augustus

Nadere informatie

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum;

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum; Subsidieregeling raadgevend referendum Regeling van de Referendumcommissie van 12 november 2015, houdende nadere regels over de verstrekking van subsidies voor activiteiten die tot doel hebben het publieke

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Wijzigingsregeling subsidieregeling MKB-innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland 2015

PROVINCIAAL BLAD. Wijzigingsregeling subsidieregeling MKB-innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland 2015 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Limburg. Nr. 1576 18 maart 2016 Wijzigingsregeling subsidieregeling MKB-innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland 2015 Gedeputeerde Staten van Zeeland;

Nadere informatie

Provincie Gelderland Handleiding. Indienen subsidieaanvraag

Provincie Gelderland Handleiding. Indienen subsidieaanvraag Provincie Gelderland Handleiding Indienen subsidieaanvraag Inhoudsopgave 1 Uw startpagina.. 2/ 3 2 Nieuwe subsidie aanvraag indienen.. 4 2.1 Introductie. 5 2.2 Algemene informatie 6 2.3 Subsidieaanvrager..

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaamheidslening hernieuwbare energie (zonnelening)

Subsidieverordening Duurzaamheidslening hernieuwbare energie (zonnelening) Subsidieverordening Duurzaamheidslening hernieuwbare energie (zonnelening) (geconsolideerde versie, geldend vanaf 7-2-2015) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam

Nadere informatie

Informatiesessie. OPZuid 2014-2020. Workshop Projectvoorbereiding

Informatiesessie. OPZuid 2014-2020. Workshop Projectvoorbereiding Informatiesessie OPZuid 2014-2020 Workshop Projectvoorbereiding Pieter Liebregts, programmamanager Stimulus Programmamanagement Terneuzen, 3 maart 2015 Inhoud Subsidieaanvraag in detail Beoordelingsproces

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017 Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017 Achtergrond Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 is het derde programma voor de ontwikkeling van het platteland in Nederland,

Nadere informatie

Aanvraagformulier Fryslân Fernijt IV

Aanvraagformulier Fryslân Fernijt IV Aanvraagformulier Fryslân Fernijt IV Derde tender 2015 Fryslân Fernijt IV is onderdeel van de uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme (VO). Contact? Informatie kunt u vinden

Nadere informatie

MIT MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren

MIT MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren MIT - 2016 MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren Belangrijke data MIT regeling (regio s + landelijk vangnet) opening sluiting Instrument(en) 10 mei 2016 (9:00 uur) 1 sept. 2016 (17:00 uur) MKB

Nadere informatie

Regeling Investeringssubsidies breedtesportverenigingen

Regeling Investeringssubsidies breedtesportverenigingen Regeling Investeringssubsidies breedtesportverenigingen Dit aanvraagformulier dient volledig ingevuld digitaal aangeleverd te worden, samen met de vereiste bijlagen, bij de aanvraag van de subsidie via

Nadere informatie

POP3 Uitvoering LEADER- projecten provincie Flevoland

POP3 Uitvoering LEADER- projecten provincie Flevoland POP3 Uitvoering LEADER- projecten provincie Flevoland 2015-2022 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Mandemaat3 Assen Postbus 40225 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 Het Plattelandsontwikkelingsprogramma

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Nadere subsidieregels ter bevordering van de economie en concurrentiekracht 2013 e.v. - provincie Limburg -

Nadere subsidieregels ter bevordering van de economie en concurrentiekracht 2013 e.v. - provincie Limburg - Nadere subsidieregels ter bevordering van de economie en concurrentiekracht 2013 e.v. - provincie Limburg - Het doel van de Nadere subsidieregels ter bevordering van de economie en concurrentiekracht 2013

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 10567 16 april 2015 Regeling van de Minister van Economische Zaken van 15 april 2015, nr. WJZ/15047601, tot wijziging

Nadere informatie

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 31-5-2013) Gegevens van de regeling Overheidsorganisati e Officiële naam

Nadere informatie

Aanvraagformulier verlening Subsidie Klimaatactief Loon op Zand

Aanvraagformulier verlening Subsidie Klimaatactief Loon op Zand Aanvraagformulier verlening Subsidie Klimaatactief Loon op Zand A. VOORWAARDEN Onderstaande voorwaarden zijn vereist voor het toekennen van de subsidie. Als u hieronder op één of meerdere vragen antwoordt,

Nadere informatie

Verordening subsidieverstrekking referendum gemeente Haarlem

Verordening subsidieverstrekking referendum gemeente Haarlem Verordening subsidieverstrekking referendum gemeente Haarlem Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: 1. referendum: een referendum als bedoeld in artikel 1 onder a van de

Nadere informatie

Aanvraagformulier Grootschalige sportevenementen

Aanvraagformulier Grootschalige sportevenementen Aanvraagformulier Grootschalige sportevenementen Hoofdstuk 5, Paragraaf 5.1 Grootschalige sportevenementen Formulier sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Formulier retour sturen naar het adres van de gemeente waar uw project plaatsvindt:

Aanvraagformulier. Formulier retour sturen naar het adres van de gemeente waar uw project plaatsvindt: Aanvraagformulier Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân 06 Voor vragen, begeleiding en advies kun u contact opnemen met uw gemeente of met het projectbureau in uw regio. Het provinciale Iepen Mienskipsfûns

Nadere informatie

Subsidieregeling plattelân Fryslân Hoofdstuk 2 Plattelandsbeleid, paragraaf 2.3 Provinciale Leefbaarheidsinitiatieven

Subsidieregeling plattelân Fryslân Hoofdstuk 2 Plattelandsbeleid, paragraaf 2.3 Provinciale Leefbaarheidsinitiatieven Aanvraagformulier Subsidieregeling plattelân Fryslân Hoofdstuk 2 Plattelandsbeleid, paragraaf 2.3 Provinciale Leefbaarheidsinitiatieven Formulier retour sturen naar: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân 06 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 00 8900 HM

Nadere informatie

EBG heeft het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) ingeschakeld als uitvoerder van deze regeling.

EBG heeft het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) ingeschakeld als uitvoerder van deze regeling. EBG 5G PilotregelinG EBG 5G PilotregelinG 2017 Een instrument van Economic Board Groningen Versie 29 maart 2017 Inleiding Economic Board Groningen (EBG) heeft als missie om bij te dragen aan de groei van

Nadere informatie

7 april 2015 Corr.nr. 2015-14.576, ECP Nummer 21/2015 Zaaknr. 567222

7 april 2015 Corr.nr. 2015-14.576, ECP Nummer 21/2015 Zaaknr. 567222 7 april 2015 Corr.nr. 2015-14.576, ECP Nummer 21/2015 Zaaknr. 567222 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen ter vaststelling van de Verordening subsidieregeling MKB Innovatiestimulering

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Postbus HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt KZ LEEUWARDEN. Tel. nr.:

Aanvraagformulier. Postbus HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt KZ LEEUWARDEN. Tel. nr.: Bijlage III: aangepaste aanvraag- en invulformulieren voor kavelinrichtingswerkzaamheden van kavelruilen binnen de zgn. witte gebieden (excl. kavelruilen binnen Provinciale gebiedsontwikkelingsprojecten

Nadere informatie