Overzicht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht"

Transcriptie

1 Overzicht

2 Hilde Laga, Voorzitter Koen Dejonckheere, CEO Het afgelopen jaar slaagde Gimv er opnieuw in een attractief resultaat neer te zetten, dankzij de groeiende resultaten en dus waardecreatie bij onze portefeuillebedrijven. Hierbij behaalde Gimv een jaarresultaat van 137 miljoen EUR en liet de portefeuille een rendement van 20 procent optekenen. Geholpen door hoge beschikbare liquiditeiten in de markt, realiseerden we 13 desinvesteringen. Tegelijk was het ook een actief investeringsjaar met 8 nieuwe beloftevolle partnerships en 5 opvolgingsinvesteringen. Vanuit onze ambitie om elke participatie te laten uitgroeien tot een performante onderneming, bouwen wij dagelijks aan onze portefeuille die een sterk toekomstig waardepotentieel inhoudt. Investeren, desinvesteren en vooral het versterken van bedrijven is een métier. Vandaag bouwen aan de marktleiders van morgen. Willen we als investeringsmaatschappij bijdragen aan de versnelde groei van onze portefeuillebedrijven, dan is een actieve strategische betrokkenheid een conditio sine qua non. Hefbomen als organische groei, buy & build, internationalisatie en productontwikkeling kenmerken de manier waarop we vanuit Gimv een duurzame waardecreatie nastreven. Building leading companies.

3 Gimv in een oogopslag 1.8 miljard EUR activa onder beheer (inclusief co-investeringspartnerships) 50 portfoliobedrijven 20% 11.8% 95 8 nieuwe participaties en 13 exits in rendement op portefeuille in langetermijnrendement medewerkers kantoren: Antwerpen - Den Haag München - Parijs jaar ervaring in private equity en venture capital Overzicht van de 10 grootste participaties (gebaseerd op NAV dd ) Continue variabele transmissiesystemen Diepgevroren bakkerijproducten en -vetten Totale HVAC-oplossingen op residentiële nieuwbouw- en renovatiemarkt Groep van 22 gespecialiseerde privé-ziekenhuizen Onafhankelijke biergroep Subtotaal NAV 5 grootste investeringen: Zuinige draadloze datacommunicatietechnologie Behangpapier 3D-visualisatie, animatie en visuele effecten Video-advertising via social en premium media Ontwerpt, produceert en verdeelt dameslingerie Totaal NAV 10 grootste investeringen: Smart Industries België België Sustainable Cities Nederland Health & Care Frankrijk 1.8 miljard EUR activa onder beheer 15% 55% 19% Nederland 11% nn Portefeuille (op balans) nn Cash en overige netto activa ( op balans) nn Portefeuille (co-investerings partnerships externe middelen) 257 miljoen EUR Smart Industries Nederland België Smart Industries Duitsland Frankrijk Frankrijk 389 miljoen EUR nn Openstaande commitments (co-investeringspartnerships externe middelen)

4 282 miljoen EUR in portefeuille 17 portfolio bedrijven focust op bedrijven met een duidelijke visie op de noden en voorkeuren van de toekomstige consument. Gimv investeert in bedrijven met een sterke visie op het koopgedrag van de en met een duidelijk groeiperspectief: groei door de ontwikkeling van innovatieve, trendgevoelige producten en diensten enerzijds en groei door de ontwikkeling van innovatieve distributiekanalen en -concepten die inspelen en zelfs anticiperen op de behoeften van de veeleisende consument anderzijds. In het afgelopen jaar sloot het team 1 nieuw partnership nl. Legallais (cfr. infra) en realiseerde het 6 desinvesteringen waaronder XL Video, Altaïr Groep (ex-brunel) en Onedirect. INVESTERINGSFOCUS goods Media & content Food & beverage Travel & Leisure Retail services Technology based enabling solutions Legallais werd opgericht in 1889 en groeide uit tot de referentie in de Franse markt voor de distributie van ijzerwaren. Het bedrijf wil een one-stop-shop zijn voor algemene bouwwerkzaamheden en afwerking met een volledig en hoogwaardig aanbod voor vaklui, bouw- en onderhoudsbedrijven. Naast een sterk lokale Franse aanwezigheid is Legallais ook actief in Duitsland en Polen. De groep telt bijna medewerkers en realiseerde in 2015 een omzet van ruim 225 miljoen EUR. Het drie-dimensionale business model van Legallais (multikanaal, gespecialiseerd multiproductaanbod en verschillende klantengroepen) is afgestemd op de huidige meer complexe consumentenmarkt. De kennis die het team op dat vlak heeft, is een aanvulling voor het management. Gimvs internationale aanwezigheid en multisector expertise zullen Legallais in staat stellen om zijn ambitieuze strategie en streven naar excellentie te versterken. Gimv in Investeringscriteria Ondernemende en innovatieve bedrijven met een sterk potentieel en een uitgesproken groeiambitie Heldere bedrijfsvisie met een strategie gebaseerd op duurzame waardecreatie Kleine tot middelgrote bedrijven met een ondernemingswaarde tot 200 miljoen EUR Competitief voordeel Sterk management Bedrijven actief in de Benelux, Frankrijk of Duitsland (DACH-landen)

5 94 miljoen EUR in portefeuille 11 portfolio bedrijven Health & Care investeert in baanbrekende biotechnologie, innovatieve medische technologie en in toonaangevende spelers actief in de gezondheids- en zorgsector. Een vergrijzende bevolking, een stijgend aantal chronische aandoeningen, de nood aan gespecialiseerde zorg en druk op de budgetten van ziekenhuizen hebben de zorgsector aanzienlijk geïmpacteerd. Het Health & Care platform speelt in op deze evoluties. Het team kende een bijzonder actief jaar met 4 nieuwe partnerships nl. Biom Up (Franse producent van medische hulpmiddelen voor biochirurgie, Equipe Zorgbedrijven (Nederlandse groep van gespecialiseerde klinieken op 11 locaties, Benedenti (cfr. infra) en Topas Therapeutics (Duits biofarmabedrijf met een unieke technologie om antigeen-specifieke immuuntolerantie te induceren). Daarnaast realiseerde het team 2 desinvesteringen nl. Acertys Groep en Prosonix en waren er diverse investeringstransacties in de bestaande portefeuille o.a. bij Almaviva Santé en JenaValve. INVESTERINGSFOCUS Biotech: geneesmiddelen, platformtechnologieën, vaccins en diagnostische tests Medtech: medische apparatuur en verbruiksgoederen Gezondheids- en zorgdiensten Benedenti is één van de grootste multidisciplinaire groepspraktijken voor tandzorg in Vlaanderen. De groep behandelt jaarlijks vele duizenden patiënten en wil gekend zijn als one-stopshop voor hoogkwalitatieve tandzorg voor het ganse gezin, met alle specialismen onder één dak. Tandartsen kunnen zich 100% focussen op het medische aspect en worden ondersteund door praktijkmanagers en tandartsassistenten. Benedenti telt 48 medewerkers, waaronder 16 tandartsen met elk hun eigen specialisme. Met dit model speelt Benedenti in op de uitdagingen binnen de tandzorg met o.a. vergrijzing van het tandartsenkorps en een tekort aan afstuderende tandartsen. Organiseren, consolideren en verder professionaliseren is daarbij noodzakelijk. Met de ondersteuning van Gimv wil Benedenti de moderne, multidisciplinaire groepspraktijk voor tandzorg uitrollen in gans Vlaanderen. 2 Investeringsaanpak en -meerwaarde Investeringen van 5 tot 50 miljoen EUR Actieve aandeelhouder, betrokken in raad van bestuur Internationaal georganiseerd met multidisciplinaire teams Globale kijk, creatief en open-minded Expertise in bedrijven in diverse fases van ontwikkeling (risicokapitaal versus groeikapitaal voor meer mature bedrijven)

6 208 miljoen EUR in portefeuille 13 portfolio bedrijven Smart Industries richt zich op bedrijven die B2B-producten en -diensten leveren, gebaseerd op waardecreatie door innovatie, techniek of intelligente technologie. In alle industriële sectoren worden bedrijven uitgedaagd om hun processen te transformeren naar duurzame technologie en efficiënte toepassingen. De behoefte aan slimme en vernieuwende diensten, machines, software, systemen en componenten in de B2B omgeving is groot. In het afgelopen jaar kon het team 5 desinvesteringen realiseren o.a. Xeikon (actief in de digitale kleurenprinttechnologie en aanverwante diensten, werd aan Flint Group verkocht. VCST (cfr. infra) werd in het voorjaar van 2016 verkocht aan BMT. Punch Powertrain (gekend voor zijn continu variabele transmissie-technologie, tekende een verkoopsovereenkomst met de Chinese groep Yinyi. In de bestaande portefeuille kende Mackevision (Duitsland, 3D-visualisatie, animatie en visuele effecten, een vervolginvestering. INVESTERINGSFOCUS Automotive Instrumentation Aerospace Electronics Industrials Oil & gas VCST is een wereldspeler voor toelevering van precisietandwielen e.a. bedrijfskritische onderdelen in automotive. In 2015 realiseerde het bedrijf een omzet van 169 miljoen EUR. Door de instorting van de automobielmarkt zat VCST in 2008 nochtans in moeilijke papieren. De stakeholders van VCST werkten samen met Gimv en LRM een nieuwe financiële structuur uit, wat - gecombineerd met diverse kapitaalverhogingen - het bedrijf toeliet om zich opnieuw op de groei van zijn business te focussen: verdere internationalisering, een uitbreiding van de klantenbasis en productinnovatie. VCST werd in het voorjaar van 2016 verkocht aan BMT en geïntegreerd in een grote internationale industriële groep met Belgische roots, om zo ten volle zijn expansiepotentieel te kunnen realiseren. Van financiële herstructurering tot industrieel groeiproject. 3 Toegevoegde waarde voor ondernemingen Samen uitwerken van strategische krachtlijnen en business model Professionalisering, transparant bestuur en operationele uitmuntendheid Ontwikkeling en roll-out van innovatieve producten en diensten Internationale expansie via contact met Gimvs brede internationale netwerk

7 150 miljoen EUR in portefeuille 11 portfolio bedrijven Sustainable Cities investeert in diensten, nutsvoorzieningen en infrastructuur met een duurzame impact op de samenleving van morgen. Het Sustainable Cities platform richt zich naar duurzame stedelijke gebieden door het aangaan van partnerships met bedrijven die werken aan de energie-, mobiliteits-, en communicatietoepassingen voor de steden van de toekomst. Een groeiend klimaatbewustzijn en strengere energieprestatienormen vragen toenemende aandacht voor energie-efficiënt (ver)bouwen. De nieuw gefuseerde groep Itho Daalderop / Klimaatgarant speelt daarop in met een unieke bedrijfscombinatie: Itho Daalderop levert Heating, Ventilation & Airconditioning (HVAC) producten voor de residentiële markt en Klimaatgarant ontwikkelt energieneutrale nieuwbouw woningprojecten. De groep werkt volgens een uitgekiende groeistrategie op korte en langere termijn met o.a. het samenbrengen van 2 marktleiders in één enkele sterke entiteit, de verhoging van de merkbekendheid, het verfijnen van producten in een groeimarkt en een geografische uitbreiding buiten de Nederlandse landsgrenzen. In het afgelopen jaar kon het team een partnership sluiten met 3 nieuwe groeibedrijven nl. Brakel (Nederland, natuurlijke klimaatbeheersing- en brandveiligheidspecialist, de nieuwe fusiegroep Itho Daalderop en Klimaatgarant (cfr. infra) en Contraload (België, logistieke dienstverlener met o.a. pooling van kunststof ladingdragers, Daarnaast werd de verkoop van Gimvs belang in het beursgenoteerde McPhy ( volledig afgerond en was er ook een vervolginvestering in Itineris, Belgisch bedrijf dat innovatieve softwareoplossingen en -diensten aanbiedt voor de nutsindustrie ( INVESTERINGSFOCUS Nutsbedrijven en consumptiegoederen verwant met energie of andere ruwe grondstoffen en materialen Afvalbehandeling, recyclage en valorisatie Bouw en infrastructuur Transport en logistieke diensten 4 Portefeuille volgens platform 7% 28% 21% 9% 15% 20% nn nn Health & Care nn Smart Industries nn Sustainable Cities nn Fondsen van derden nn Overige participaties Samen met Gimv heeft de gefuseerde groep Itho Daalderop en Klimaatgarant alles in huis om te bouwen aan een energie-efficiënte huisvesting in de Benelux. 5 Portefeuille volgens geografische spreiding 4% 8% 10% 39% 19% 20% nn België nn Frankrijk nn Nederland nn Duitsland nn Rest van Europa nn Rest van de wereld

8 Kerncijfers Geconsolideerde jaarrekening (in 000 EUR) 31/03/ /03/ /03/ /03/ /03/2012 Eigen vermogen Portefeuille Liquide middelen Nettoresultaat Totaal brutodividend Investeringen (eigen balans) Investeringen (inclusief co-investeringspartnerships) Desinvesteringen (eigen balans) Netto liquide middelen Balanstotaal Desinvesteringen (inclusief co-investeringspartnerships) Aantal werknemers Kerncijfers per aandeel (in EUR) Nettoresultaat Verwaterd nettoresultaat Brutodividend 1 Eigen vermogen % 45.8% 403.9% 179.3% N.V.T Nettorendement op eigen vermogen 12.6% 13.7% 1.5% 3.2% -2.1% Brutorendement op portefeuille % 17.3% 3.8% 5.9% -0.2% 5.6% -2.6% -7.5% -7.7% -12.2% Aandelenkoers (op datum afsluiting boekjaar) Totaal aantal aandelen Ratio s Pay-out ratio Premie (+) / discount (-) versus eigen vermogen 1 Voor de boekjaren , en uitbetaald als keuzedividend 2 (Meerwaarden op realisaties + niet-gerealiseerde opbrengsten op financiële vaste activa + dividenden + interesten + managementfees + omzet) / portefeuille bij begin van het jaar OPMERKING VOOR DE LEZER: het decimaalteken in de getallen is de punt, duizendtallen zijn gescheiden door een spatie. België Nederland Frankrijk Duitsland Karel Oomsstraat 37 Berlage-Huis 83, rue Lauriston Promenadeplatz Antwerpen Groenhovenstraat Paris München T HT Den Haag T T Gimv NV Gimv Nederland Holding BV T Gimv France SAS Gimv

Jaarverslag 2015-2016 p. 7/166 3. Gimv in een oogopslag 50 1.8 8 nieuwe participaties en 13 exits in 2015-2016 activa onder beheer (inclusief co-investeringspartnerships) portfoliobedrijven 11.8% miljard

Nadere informatie

" De resultaten van Gimv tonen dat de strategie loont. "

 De resultaten van Gimv tonen dat de strategie loont. Overzicht 2014-2015 Koen Dejonckheere, CEO Urbain Vandeurzen, Voorzitter Ondernemen. Innoveren. Internationaal doorbreken. Marktleider worden. Een duurzaam en performant bedrijf neerzetten. Groeien. Gimv

Nadere informatie

Overzicht 2013-2014 014 le - mei 2 ofi y pr Compan

Overzicht 2013-2014 014 le - mei 2 ofi y pr Compan Overzicht 2013-2014 Koen Dejonckheere, CEO Urbain Vandeurzen, Voorzitter Samen met ambitieuze ondernemers bouwen aan de marktleiders van morgen, is het credo van Gimv. Na het definiëren van een performant

Nadere informatie

Gimv wil een accelerator voor groei zijn. Voor onze portfoliobedrijven, voor onze aandeelhouders, voor onze economie en onze hele samenleving.

Gimv wil een accelerator voor groei zijn. Voor onze portfoliobedrijven, voor onze aandeelhouders, voor onze economie en onze hele samenleving. OVERZICHT 2018-2019 Koen Dejonckheere, CEO Hilde Laga, voorzitter Gimv wil een accelerator voor groei zijn. Voor onze portfoliobedrijven, voor onze aandeelhouders, voor onze economie en onze hele samenleving.

Nadere informatie

Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering. Antwerpen - 29 juni 2016

Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering. Antwerpen - 29 juni 2016 Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering Antwerpen - 29 juni 2016 Agenda Gewone Algemene Vergadering 1. Het verslag van de raad van bestuur 2. Het verslag van de commissaris 3. De geconsolideerde jaarrekening

Nadere informatie

Gimv Health & Care fonds Investeren in de gezondheids- en zorgsector van de toekomst. Brussel, 27 februari 2013

Gimv Health & Care fonds Investeren in de gezondheids- en zorgsector van de toekomst. Brussel, 27 februari 2013 Gimv Health & Care fonds Investeren in de gezondheids- en zorgsector van de toekomst Brussel, 27 februari 2013 Inhoud 1. Health & Care fonds zorgt voor kritische massa en multiplicatoreffect (Urbain Vandeurzen)

Nadere informatie

Business update - Eerste 9 maanden van het boekjaar 2010/2011

Business update - Eerste 9 maanden van het boekjaar 2010/2011 Antwerpen / 17 februari 2011 / 7:00 CET Business update - Eerste 9 maanden van het boekjaar 2010/2011 Naast de publicatie van de halfjaar- en jaarresultaten, geeft Gimv op kwartaalbasis een update van

Nadere informatie

Groeiende resultaten bij de portefeuillebedrijven en sterk jaarresultaat van 137,2 miljoen EUR, met rendement op de portefeuille van 20%

Groeiende resultaten bij de portefeuillebedrijven en sterk jaarresultaat van 137,2 miljoen EUR, met rendement op de portefeuille van 20% Antwerpen, 19 mei 2016, 7:00 CET Groeiende resultaten bij de portefeuillebedrijven en sterk jaarresultaat van 137,2 miljoen EUR, met rendement op de portefeuille van 20% Actief investeringsjaar met 8 nieuwe

Nadere informatie

Groeiende resultaten bij de portefeuillebedrijven leveren belangrijke bijdrage aan sterk halfjaarresultaat van 64,9 miljoen EUR

Groeiende resultaten bij de portefeuillebedrijven leveren belangrijke bijdrage aan sterk halfjaarresultaat van 64,9 miljoen EUR Antwerpen, 19 november 2015, 7:00 CET Groeiende resultaten bij de portefeuillebedrijven leveren belangrijke bijdrage aan sterk halfjaarresultaat van 64,9 miljoen EUR Netto-actiefwaarde stijgt op 6 maanden

Nadere informatie

Gewone Algemene Vergadering. Antwerpen - 24 juni 2015

Gewone Algemene Vergadering. Antwerpen - 24 juni 2015 Gewone Algemene Vergadering Antwerpen - 24 juni 2015 Agenda 1. Het verslag van de raad van bestuur 2. Het verslag van de commissaris 3. De geconsolideerde jaarrekening en de geconsolideerde verslagen 4.

Nadere informatie

Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS

Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS 1 Executive summary Executive summary Verwerving van 15% van SGS voor 2 miljard Investering sluit aan bij de strategie van GBL en voldoet aan haar strategische en financiële

Nadere informatie

Recorddesinvesteringen leiden tot een uitstekend halfjaarresultaat van 85,1 miljoen EUR

Recorddesinvesteringen leiden tot een uitstekend halfjaarresultaat van 85,1 miljoen EUR Antwerpen, 17 november 2016, 7:00 CET Recorddesinvesteringen leiden tot een uitstekend halfjaarresultaat van 85,1 miljoen EUR Aanhoudend belangrijk investeringsritme met 8 nieuwe investeringen Netto-actiefwaarde

Nadere informatie

Belangrijk investeringsritme met 11 nieuwe investeringen (179,6 miljoen EUR)

Belangrijk investeringsritme met 11 nieuwe investeringen (179,6 miljoen EUR) Antwerpen, 18 mei 2017, 7:00 CET (embargo) Belangrijke desinvesteringen en sterke operationele performantie van de bedrijven leidt tot een excellent portefeuillerendement van 19% en een nettojaarwinst

Nadere informatie

Algemene Vergadering. Antwerpen - 28 juni 2017

Algemene Vergadering. Antwerpen - 28 juni 2017 Algemene Vergadering Antwerpen - 28 juni 2017 Agenda Gewone Algemene Vergadering 1. Verslag over het boekjaar 2016-2017 Koen Dejonckheere (CEO) 2. Jaarrekening en bestemming resultaat Kristof Vande Capelle

Nadere informatie

Sterk rendement door significante groei van de portefeuillebedrijven en meerwaarden op exits

Sterk rendement door significante groei van de portefeuillebedrijven en meerwaarden op exits Antwerpen, 24 mei 2018, 7:00 CET (embargo) Record investeringsjaar Sterk rendement door significante groei van de portefeuillebedrijven en meerwaarden op exits Gedelegeerd bestuurder Koen Dejonckheere

Nadere informatie

Succesvolle investeringstrajecten leiden tot uitstekend jaarresultaat van 136,0 miljoen EUR. Netto-actiefwaarde stijgt met 14% (42,97 EUR per aandeel)

Succesvolle investeringstrajecten leiden tot uitstekend jaarresultaat van 136,0 miljoen EUR. Netto-actiefwaarde stijgt met 14% (42,97 EUR per aandeel) Antwerpen, 21 mei 2015, 7:00 CET Succesvolle investeringstrajecten leiden tot uitstekend jaarresultaat van 136,0 miljoen EUR Netto-actiefwaarde stijgt met 14% (42,97 EUR per aandeel) Stabiel brutodividend

Nadere informatie

Business update - Eerste 3 maanden van het boekjaar 2009/2010

Business update - Eerste 3 maanden van het boekjaar 2009/2010 Antwerpen / 23 juli 2009 / 7:00 CET Business update - Eerste 3 maanden van het boekjaar 2009/2010 Naast de publicatie van de halfjaar- en jaarresultaten, heeft Gimv de gewoonte om op kwartaalbasis een

Nadere informatie

42,44 101,10 93,21 28,51 0,24 315,10 35,95 38,83 51,61

42,44 101,10 93,21 28,51 0,24 315,10 35,95 38,83 51,61 12,76 68,80 10,23 42,94 2,16 9,12 93,36 18,91 25,62 42,44 93,21 0,24 35,95 51,61 101,10 28,51 315,10 38,83 22,13 78,15 16,09 774,10 177,84 23,56 51,25 21,14 22,99 35,45 32,98 30,28 40,40 42,88 19,23 158,28

Nadere informatie

Algemene Vergadering. Antwerpen, 26 juni 2019

Algemene Vergadering. Antwerpen, 26 juni 2019 Algemene Vergadering Antwerpen, 26 juni 2019 Agenda Gewone Algemene Vergadering 1. Verslag over het boekjaar 2018-2019 Koen Dejonckheere (CEO) 2. Jaarrekening en bestemming resultaat Kristof Vande Capelle

Nadere informatie

Gimv boekt 15,0 miljoen EUR jaarwinst, wat leidt tot nettoactiefwaarde

Gimv boekt 15,0 miljoen EUR jaarwinst, wat leidt tot nettoactiefwaarde Antwerpen, 22 mei 2014, 7:00 CET Gimv boekt 15,0 miljoen EUR jaarwinst, wat leidt tot nettoactiefwaarde van 40,12 EUR per aandeel Belangrijke investeringsactiviteit (194,6 miljoen EUR) in alle platformen

Nadere informatie

% LANGETERMIJNRENDEMENT. Gimv in een oogopslag. Algemene investeringscriteria MILJARD EUR FOCUS OP 4 PLATFORMEN ONZE 54 PORTFOLIOBEDRIJVEN

% LANGETERMIJNRENDEMENT. Gimv in een oogopslag. Algemene investeringscriteria MILJARD EUR FOCUS OP 4 PLATFORMEN ONZE 54 PORTFOLIOBEDRIJVEN Overzicht 2017-2018 Gimv in een oogopslag 1.6 54 MILJARD EUR ACTIVA ONDER BEHEER PORTFOLIOBEDRIJVEN FOCUS OP 4 PLATFORMEN CONNECTED HEALTH & SMART SUSTAINABLE CONSUMER CARE INDUSTRIES CITIES ONZE 54 PORTFOLIOBEDRIJVEN

Nadere informatie

Duvel Moortgat : courante netto winst +16%

Duvel Moortgat : courante netto winst +16% 15 Maart 2000 Duvel Moortgat : courante netto winst +16% Markante feiten van 1999 Beursintroductie: Duvel Moortgat werd begin juni geïntroduceerd op de Beurs van Brussel. Participatie in Noord Amerikaanse

Nadere informatie

Gewone Algemene Vergadering Strategie en actieplan

Gewone Algemene Vergadering Strategie en actieplan Gewone Algemene Vergadering 2014 Strategie en actieplan Strategie en actieplan Samenvattingconclusie 1 GBL boekt stevige resultaten in 2013... 2... dankzij het nieuwe actieplan dat in 2012 van start ging...

Nadere informatie

Quest for Summer. Leuven, 31 augustus Quest Cleantech Fund / Quest+ / Quest for Growth. Capricorn Digital Growth Fund.

Quest for Summer. Leuven, 31 augustus Quest Cleantech Fund / Quest+ / Quest for Growth. Capricorn Digital Growth Fund. Quest for Summer Leuven, 31 augustus 2018 PROGRAMMA Quest Cleantech Fund / Quest+ / Quest for Growth Yves Vaneerdewegh, partner & lid directiecomité Capricorn Partners Capricorn Digital Growth Fund Biocartis

Nadere informatie

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40%

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Toegenomen verlies Airolux Verder verhoging dividend Kerncijfers

Nadere informatie

53,8 53,7 52,3 2,8% 2,6% en waardeverminderingen ( EBITDA ) (1) Afschrijvingen en

53,8 53,7 52,3 2,8% 2,6% en waardeverminderingen ( EBITDA ) (1) Afschrijvingen en PERSBERICHT 17.02.2012 VAN DE VELDE: JAARRESULTATEN 2011 GECONSOLIDEERDE OMZETSTIJGING VAN 8,1% EBITDA STIJGT MET 2,8% GROEPSWINST STIJGT MET 3,0% VOORSTEL TOT DIVIDEND VAN 2,15 PER AANDEEL 1. GECONSOLIDEERDE

Nadere informatie

4 oktober 2008 VFB - Dag van de Tips - 4 oktober 2008

4 oktober 2008 VFB - Dag van de Tips - 4 oktober 2008 4 oktober 2008 Presentatie door M. Stéphan SONNEVILLE * Afgevaardigd Bestuurder INHOUD Introductie Strategie Resultaten - Balans Portefeuille Vooruitzichten * s.a. Introductie - Projectontwikkelaar - Track

Nadere informatie

Amsterdam, 6 april Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Amsterdam, 6 april Algemene Vergadering van Aandeelhouders Amsterdam, 6 april 2017 Algemene Vergadering van Aandeelhouders Connected Devices Communication Technology Software Architecture User experience Retail Livestock Management Light Controls Security Management

Nadere informatie

QUEST FOR GROWTH. PRIVAK, Openbare Instelling voor Collectieve Beleggingen met vast kapitaal naar Belgisch recht

QUEST FOR GROWTH. PRIVAK, Openbare Instelling voor Collectieve Beleggingen met vast kapitaal naar Belgisch recht QUEST FOR GROWTH PRIVAK, Openbare Instelling voor Collectieve Beleggingen met vast kapitaal naar Belgisch recht VFB Happening 25 maart 2017 1 Agenda Structuur Niet-genoteerde ondernemingen en durfkapitaalfondsen

Nadere informatie

Algemene Vergadering. Antwerpen - 27 juni 2018

Algemene Vergadering. Antwerpen - 27 juni 2018 Algemene Vergadering Antwerpen - 27 juni 2018 Agenda Gewone Algemene Vergadering 1. Verslag over het boekjaar 2017-2018 Koen Dejonckheere (CEO) 2. Jaarrekening en bestemming resultaat Kristof Vande Capelle

Nadere informatie

Groei in portefeuillebedrijven en meerwaarden op exits resulteren in een prima portefeuillerendement en sterk nettohalfjaarresultaat

Groei in portefeuillebedrijven en meerwaarden op exits resulteren in een prima portefeuillerendement en sterk nettohalfjaarresultaat Antwerpen, 23 november 2017, 7:00 CET Groei in portefeuillebedrijven en meerwaarden op exits resulteren in een prima portefeuillerendement en sterk nettohalfjaarresultaat van 62.6 miljoen EUR Blijvend

Nadere informatie

Beluga 5. PORTEFEUILLE. Beursgenoteerde investeringen

Beluga 5. PORTEFEUILLE. Beursgenoteerde investeringen Beursgenoteerde investeringen Per 31 december 2005 had Beluga 7 beursgenoteerde investeringen in portefeuille met een totale geraamde intrinsieke waarde van 1,037 mio (14,5% IWP en 7,0% IW). beurs aantal

Nadere informatie

JAARRESULTATEN boekjaar 2009 2010 STERKE GROEI VASTGOEDPORTEFEUILLE (+ 13,71%) AANZIENLIJKE STIJGING VAN HET COURANT RESULTAAT PER AANDEEL (+5,11%)

JAARRESULTATEN boekjaar 2009 2010 STERKE GROEI VASTGOEDPORTEFEUILLE (+ 13,71%) AANZIENLIJKE STIJGING VAN HET COURANT RESULTAAT PER AANDEEL (+5,11%) Persmededeling onder embargo tot vrijdag 28 mei 17u40 GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE JAARRESULTATEN boekjaar 2009 2010 STERKE GROEI VASTGOEDPORTEFEUILLE (+ 13,71%) AANZIENLIJKE STIJGING VAN HET COURANT RESULTAAT

Nadere informatie

Picanol Group + Tessenderlo Group

Picanol Group + Tessenderlo Group Picanol Group + Tessenderlo Group In 2013 nam Picanol Group het referentiebelang van 27,52% in Tessenderlo Group over van de Franse vennootschap SNPE SA. De investering vanuit Picanol Group in Tessenderlo

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Algemene Vergadering van Aandeelhouders Beter Bed Holding N.V. 28 april 2004 Agenda Resultaten 2003 Strategie en gang van zaken Formules Aandeelhouderswaarde Samenvatting en verwachtingen Omzet per kwartaal

Nadere informatie

Uitstekend halfjaarresultaat dankzij grotere portefeuille en verdere groei bij portefeuillebedrijven

Uitstekend halfjaarresultaat dankzij grotere portefeuille en verdere groei bij portefeuillebedrijven Antwerpen, 22 november 2018, 7:00 CET Uitstekend halfjaarresultaat dankzij grotere portefeuille en verdere groei bij portefeuillebedrijven Gedelegeerd Bestuurder Koen Dejonckheere over de resultaten van

Nadere informatie

Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34%

Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34% Nettoresultaat Aalberts Industries stijgt met 34% Highlights 1 e halfjaar Netto-omzet stijgt met 40% naar ruim EUR 697 miljoen Bedrijfsresultaat (EBITA) stijgt met 42% naar ruim EUR 80 miljoen Autonome

Nadere informatie

Kerncijfers. 1. Overzicht voor de aandeelhouders 2016 >5% VERDELING PER ACTIVITEITENSECTOR

Kerncijfers. 1. Overzicht voor de aandeelhouders 2016 >5% VERDELING PER ACTIVITEITENSECTOR Kerncijfers 3 Care Property Invest NV Kerncijfers Kerncijfers Care Property Invest NV 4 Kerncijfers 1. Overzicht voor de aandeelhouders 2016 VERDELING PER ACTIVITEITENSECTOR EVOLUTIE VAN DE GECONSOLIDEERDE

Nadere informatie

Respect voor klanten, partners en medewerkers

Respect voor klanten, partners en medewerkers Respect voor klanten, partners en medewerkers Service : een ander woord voor het respect dat een onderneming verschuldigd is aan haar klanten, medewerkers en partners. Voertuigbeglazing KERNCIJFERS (in

Nadere informatie

Hoog investeringsritme en aanhoudend sterke resultaten

Hoog investeringsritme en aanhoudend sterke resultaten Antwerpen, 23 mei 2019, 7:00 CET Hoog investeringsritme en aanhoudend sterke resultaten Gedelegeerd Bestuurder Koen Dejonckheere over de resultaten van het voorbije jaar: Het voorbije boekjaar was voor

Nadere informatie

Quest for Growth. Leuven, 7 december PROGRAMMA Verwelkoming door Bolero Presentatie Quest for Growth. Vraag en antwoord

Quest for Growth. Leuven, 7 december PROGRAMMA Verwelkoming door Bolero Presentatie Quest for Growth. Vraag en antwoord Quest for Growth Leuven, 7 december 2017 PROGRAMMA Verwelkoming door Bolero Presentatie Quest for Growth Yves Vaneerdewegh, Member Executive Committee Capricorn Venture Partners Vraag en antwoord gemodereerd

Nadere informatie

PICANOL GROUP ZET VOOR ZEVENDE JAAR OP RIJ STERKE RESULTATEN NEER: 119 MILJOEN EURO WINST IN 2016, BESTE RESULTAAT OOIT

PICANOL GROUP ZET VOOR ZEVENDE JAAR OP RIJ STERKE RESULTATEN NEER: 119 MILJOEN EURO WINST IN 2016, BESTE RESULTAAT OOIT GECONSOLIDEERDE & GEAUDITEERDE RESULTATEN 2016 PERSBERICHT Gereglementeerde informatie 1 maart 2017 (8u00) PICANOL GROUP ZET VOOR ZEVENDE JAAR OP RIJ STERKE RESULTATEN NEER: 119 MILJOEN EURO WINST IN 2016,

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL 01/2015 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden de

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL - 07/2015 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Halfjaarcijfers Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 26 augustus 2010

Koninklijke BAM Groep nv Halfjaarcijfers Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 26 augustus 2010 Koninklijke BAM Groep nv Halfjaarcijfers 2010 Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 26 augustus 2010 Stabiele prestaties bij lagere opbrengsten Nettoresultaat eerste halfjaar 2010: 50,6 mio (2009: 41,9

Nadere informatie

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER

GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER 1 Brussel, 31 augustus 2011 Gereglementeerde informatie 31 augustus 2011 17.30 u. CET GROEP SPADEL: HALFJAARRESULTATEN 2011 EEN MOEILIJK JAAR 2011 ONDANKS EEN GOEDE EERSTE SEMESTER Spadel zet haar investeringsstrategie

Nadere informatie

CORPORATE VENTURING MANAGER

CORPORATE VENTURING MANAGER #VACATURE CORPORATE VENTURING MANAGER De opkomst van e-commerce en de versnippering van het offline winkelaanbod hebben het traditionele winkellandschap drastisch verstoord. Commercieel vastgoedbeheerder

Nadere informatie

Uitstekend gepositioneerd voor snel veranderende wereld

Uitstekend gepositioneerd voor snel veranderende wereld Jaarbericht 2017 Uitstekend gepositioneerd voor snel veranderende wereld 2017 was voor Unica een jaar vol dynamiek. De wijziging in de aandeelhouderstructuur en de acquisities van Pro-Fa Automation en

Nadere informatie

Gimv investeert in biopharmaceutisch bedrijf Complix

Gimv investeert in biopharmaceutisch bedrijf Complix Antwerp, 26 June 2013, 7:30 AM CET Gimv investeert in biopharmaceutisch bedrijf Complix Gimv en het door Gimv beheerde Biotech Fonds Vlaanderen investeren in Complix, een biofarmaceutisch bedrijf dat zich

Nadere informatie

PERSBERICHT. Lampiris heeft opnieuw een spectaculaire groei geboekt op het einde van het boekjaar 2012.

PERSBERICHT. Lampiris heeft opnieuw een spectaculaire groei geboekt op het einde van het boekjaar 2012. embargo 14/06 07:30 PERSBERICHT Lampiris heeft opnieuw een spectaculaire groei geboekt op het einde van het boekjaar 2012. Gimv en SRIW investeren in het kapitaal van de leverancier van groene energie

Nadere informatie

Jaarcijfers 2010 16 maart 2011

Jaarcijfers 2010 16 maart 2011 Jaarcijfers 2010 16 maart 2011 Onderwerpen 1. Ctac Powerhouse model 2. Recente ontwikkelingen 3. Toelichting jaarcijfers 4. Toekomstige focus 2 Ctac Powerhouse model Branche en marktkennis Kennis van specifieke

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Eerste negen maanden Amsterdam, 18 november 2010

Koninklijke BAM Groep nv Eerste negen maanden Amsterdam, 18 november 2010 Koninklijke BAM Groep nv Eerste negen maanden 2010 Pers- en analistenbijeenkomst Amsterdam, 18 november 2010 BAM verwacht voor 2010 break-even resultaat ondanks waardeverminderingen vastgoed Nettoresultaat

Nadere informatie

Eindexamen m&o vwo 2011 - I

Eindexamen m&o vwo 2011 - I Opgave 2 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4. Het Nederlandse bedrijf Cross nv is onderverdeeld in drie divisies: Cross Aerospace, Cross Technical Services en Cross Food Systems (zie

Nadere informatie

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend

Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Jaarresultaten 2010 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2011. Toename van de winst met meer dan 10% Verhoging van dividend Kerncijfers 2010

Nadere informatie

AGENDA KNOW HOW PROFESSIONALS

AGENDA KNOW HOW PROFESSIONALS SOFTWARE DEVELOPMENT EXPERTISE PROFESSIONALS PROCESS AUTOMATISERING Algemene Vergadering van Aandeelhouders 30 mei 2011 1 AGENDA KNOW HOW PROFESSIONALS 1. Opening en mededelingen 2. Jaarrekening en jaarverslag

Nadere informatie

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers Persbijeenkomst Amsterdam, 3 maart 2011

Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers Persbijeenkomst Amsterdam, 3 maart 2011 Koninklijke BAM Groep nv Jaarcijfers 2010 Persbijeenkomst Amsterdam, 3 maart 2011 BAM sluit verslagjaar 2010 af met nettoresultaat van 15 miljoen Goede prestaties sectoren Bouw, Infra en Consultancy en

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders - 20 april 2009. Jan Aalberts & John Eijgendaal

Algemene Vergadering van Aandeelhouders - 20 april 2009. Jan Aalberts & John Eijgendaal Algemene Vergadering van Aandeelhouders - 20 april 2009 Jan Aalberts & John Eijgendaal Organisatie AALBERTS INDUSTRIES N.V. AALBERTS INDUSTRIES N.V. Gedecentraliseerde managementstructuur Operationele

Nadere informatie

PERSBERICHT HALFJAARRESULTATEN. IMMOBEL kondigt sterke resultaten aan voor het eerste halfjaar van 2014.

PERSBERICHT HALFJAARRESULTATEN. IMMOBEL kondigt sterke resultaten aan voor het eerste halfjaar van 2014. Brussel, 28 augustus 2014 17u40 Gereglementeerde informatie PERSBERICHT HALFJAARRESULTATEN IMMOBEL kondigt sterke resultaten aan voor het eerste halfjaar van 2014. Geconsolideerd nettoresultaat van 22,3

Nadere informatie

Nutrition Platform for Chronic Care (NPCC) JOHAN MOYERSOEN

Nutrition Platform for Chronic Care (NPCC) JOHAN MOYERSOEN Nutrition Platform for Chronic Care (NPCC) JOHAN MOYERSOEN NPCC: Toekomstgericht bedrijf in de zorgeconomie Kader Nieuw Industrieel beleid zorgeconomie 2013 + binnen focusdomeinen West-Vlaamse zorgeconomie

Nadere informatie

Private Equity presteert beter op werkkapitaalbeheer dan beursgenoteerde bedrijven

Private Equity presteert beter op werkkapitaalbeheer dan beursgenoteerde bedrijven www.pwc.nl Private Equity presteert beter op werkkapitaalbeheer dan beursgenoteerde bedrijven Sterke focus van PE op werkkapitaaloptimalisatie loont Augustus 2017 1. PE scoort beter op werkkapitaalbeheer

Nadere informatie

8.1 Consumer 2020 20 8.2 Health & Care 24 8.3 Smart Industries 28 8.4 Sustainable Cities 32

8.1 Consumer 2020 20 8.2 Health & Care 24 8.3 Smart Industries 28 8.4 Sustainable Cities 32 1. Inhoudstabel 2. Risicofactoren 1 3. Gimv in een oogopslag 5 4. Gegevens en historiek 9 5. Organisatiestructuur 12 6. Woord van voorzitter en CEO 13 7. Hoogtepunten 2013-2014 16 8. Platformstrategie

Nadere informatie

De kracht van een pertinente en duurzame strategie PERSCONFERENTIE

De kracht van een pertinente en duurzame strategie PERSCONFERENTIE De kracht van een pertinente en duurzame strategie PERSCONFERENTIE 23.02.2018 Nettoresultaat stijgt met 13% +13% 606 m 2 Solvabiliteit (na dividend) duurzaam op hoog niveau Common Equity Tier 1 Basel III

Nadere informatie

Maintenance Innovatie in de Delta Regio, de strategie van Zuid Nederland tot 2020. Gerard Blom & Patrick Essers

Maintenance Innovatie in de Delta Regio, de strategie van Zuid Nederland tot 2020. Gerard Blom & Patrick Essers Maintenance Innovatie in de Delta Regio, de strategie van Zuid Nederland tot 2020 Gerard Blom & Patrick Essers Contents Koepelvisie Strategic Board Delta Region Strategische Innovatie Agenda Innovatiethema

Nadere informatie

MANAGING DIRECTOR #VACATURE

MANAGING DIRECTOR #VACATURE #VACATURE MANAGING DIRECTOR Smurfit Kappa levert meer dan verpakkingen. Met innovatieve, efficiënte en duurzame verpakkingsoplossingen voegt de Europese marktleider tastbare waarde toe voor iedere klant

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL - 02/2016 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden

Nadere informatie

enabling your ambition

enabling your ambition Ctac: enabling your ambition Ambities helpen realiseren Als ondernemer of organisatie heeft u plannen voor de toekomst: groeien, een nog efficiënter bedrijfsvoering realiseren of nieuwe producten of diensten

Nadere informatie

Algemene vergadering van aandeelhouders

Algemene vergadering van aandeelhouders Algemene vergadering van aandeelhouders 25 april 2018 Ralph van den Broek, CEO Inhoud Mens en organisatie Resultaten Batenburg Techniek Stand van zaken Trading update Q1 3 miljoen 2017 2016 Opbrengsten

Nadere informatie

Gimv NV lanceert een obligatie-uitgifte voor particuliere en institutionele beleggers voor een totaal nominaal bedrag van minimum 150 miljoen EUR

Gimv NV lanceert een obligatie-uitgifte voor particuliere en institutionele beleggers voor een totaal nominaal bedrag van minimum 150 miljoen EUR Antwerpen, 19 juni 2019, 7u30 CET Gimv NV lanceert een obligatie-uitgifte voor particuliere en institutionele beleggers voor een totaal nominaal bedrag van minimum 150 miljoen EUR Gimv NV kondigt aan dat

Nadere informatie

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4.

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4. Opgave 2 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 4. Het Nederlandse bedrijf Cross nv is onderverdeeld in drie divisies: Cross Aerospace, Cross Technical Services en Cross Food Systems (zie

Nadere informatie

D E KERN VAN DE CIJFERS

D E KERN VAN DE CIJFERS D E KERN VAN DE CIJFERS Jaarverslag 23 Ackermans & van Haaren Bijdrage van de sectoren tot het geconsolideerd groepsresultaat in miljoen euro 23 22 21 2 1. Bouw-, bagger- en milieudiensten DEME 12,66 15,4

Nadere informatie

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40%

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Cijfers joint venture Airolux nog niet beschikbaar Verder

Nadere informatie

DELHAIZE GROEP, EEN VOORAANSTAAND VOEDINGSDISTRIBUTEUR

DELHAIZE GROEP, EEN VOORAANSTAAND VOEDINGSDISTRIBUTEUR DELHAIZE GROEP, EEN VOORAANSTAAND VOEDINGSDISTRIBUTEUR Delhaize Groep bekleedt leidende posities in de voedingsdistributie in belangrijke markten. Onze operationele ondernemingen hebben hun leidende positie

Nadere informatie

Punch Graphix. AVA 15/05/2008, Eede, Nederland

Punch Graphix. AVA 15/05/2008, Eede, Nederland Punch Graphix AVA 15/05/2008, Eede, Nederland Herman olde Bolhaar (Voorzitter RvC) OPENING 3 AGENDA Opening Verslag van de Raad van Bestuur over het jaar 2007 Bespreking Jaarrekening 2007 Trading update

Nadere informatie

Quest for Summer. Leuven, 1 september 2018

Quest for Summer. Leuven, 1 september 2018 Quest for Summer Leuven, 1 september 2018 Gastsprekers: 2014: Françoise Chombar, CEO MELEXIS 2015: Wim Ottevaere, CFO ABLYNX 2016: Elling De Lange, CFO TKH GROUP 2017: Luc Burgelman, CEO NGDATA 2018: Hans

Nadere informatie

JAARRESULTATEN IMMOBEL kondigt een kleine winst aan, ondanks het uitstel van de verkoop van het Belair 1 project tot begin 2014

JAARRESULTATEN IMMOBEL kondigt een kleine winst aan, ondanks het uitstel van de verkoop van het Belair 1 project tot begin 2014 Brussel, 27 maart 2014 17u40 Gereglementeerde informatie PERSBERICHT JAARRESULTATEN 2013 IMMOBEL kondigt een kleine winst aan, ondanks het uitstel van de verkoop van het Belair 1 project tot begin 2014

Nadere informatie

PERSMEDEDELING 15 mei 2006 ROULARTA GROEIT MET 10% IN HET EERSTE KWARTAAL VAN 2006, DANKZIJ PRINTED MEDIA

PERSMEDEDELING 15 mei 2006 ROULARTA GROEIT MET 10% IN HET EERSTE KWARTAAL VAN 2006, DANKZIJ PRINTED MEDIA EMBARGO 15 mei 2006 om 8.00 u. PERSMEDEDELING 15 mei 2006 ROULARTA GROEIT MET 10% IN HET EERSTE KWARTAAL VAN 2006, DANKZIJ PRINTED MEDIA Roularta Media Group realiseerde in het eerste kwartaal van 2006

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit

Nadere informatie

PERSONAL ASSISTANT VAN DE CEO CORRUGATED BENELUX PA

PERSONAL ASSISTANT VAN DE CEO CORRUGATED BENELUX PA #VACATURE PERSONAL ASSISTANT VAN DE CEO CORRUGATED BENELUX PA Smurfit Kappa levert meer dan verpakkingen. Met innovatieve, efficiënte en duurzame verpakkingsoplossingen voegt de Europese marktleider tastbare

Nadere informatie

CTAC SLAAT DE BRUG TUSSEN MENS EN TECHNIEK

CTAC SLAAT DE BRUG TUSSEN MENS EN TECHNIEK CTAC SLAAT DE BRUG TUSSEN MENS EN TECHNIEK JAARCIJFERS 2011 14 maart 2012 Agenda 1. Ctac Solution Provider 2. Hoofdpunten 2011 3. Financiële details 4. Strategie en vooruitblik 2 Ctac Solution Provider

Nadere informatie

Ackermans & van Haaren

Ackermans & van Haaren DE KERN VAN DE CIJFERS Jaarverslag 24 (Bijlage 1) Ackermans & van Haaren GECONSOLIDEERD GROEPSRESULTAAT in miljoen euro 24 23 22 21 2 1999 1998 1997 1996 1995 1. Bouw-, bagger- en milieudiensten DEME 15,17

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Algemene vergadering van aandeelhouders AMSTERDAM, 13 MEI 2009

Algemene vergadering van aandeelhouders AMSTERDAM, 13 MEI 2009 Algemene vergadering van aandeelhouders AMSTERDAM, 13 MEI 2009 Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders 1. Opening 2. Toelichting op jaarverslag 2008 door de Directie 3. Jaarrekening 2008: vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT: VASTGOED- AANDELEN BELGIË (17/05)

RAPPORT: VASTGOED- AANDELEN BELGIË (17/05) Risico belegging (op 6 sterren) Hamish Maertens www.succesvolen-veiligbeleggen.com Succesvol én veilig beleggen RAPPORT: VASTGOED- AANDELEN BELGIË (17/05) In dit rapport ga ik de voornaamste Belgische

Nadere informatie

Smart Belgium Consulting Services

Smart Belgium Consulting Services Smart Belgium Consulting Services Steven Benoit CEO Smart Belgium Consulting Smart Belgium uitdagingen & opportuniteiten Duurzame ontwikkeling Gezondheidszorg Veroudering Infrastructuur Innovaties Smart

Nadere informatie

MACINTOSH RETAIL GROUP NV HALFJAARCIJFERS 2004. Hogere omzet, bedrijfsresultaat en nettowinst

MACINTOSH RETAIL GROUP NV HALFJAARCIJFERS 2004. Hogere omzet, bedrijfsresultaat en nettowinst MACINTOSH RETAIL GROUP NV HALFJAARCIJFERS 2004 Hogere omzet, bedrijfsresultaat en nettowinst Pers- en Analistenbijeenkomst, d.d. 02.09.2004-1- Profiel Drie retail sectoren: Living, Fashion, Automotive

Nadere informatie

Algemene Vergadering. 26 april 2012

Algemene Vergadering. 26 april 2012 Algemene Vergadering 26 april 2012 Agenda 1. Opening 2. Behandeling van het jaarverslag over het boekjaar 3. Vaststelling van de enkelvoudige en geconsolideerde jaarrekening over het boekjaar 4. Wijziging

Nadere informatie

Presentatie Algemene vergadering van aandeelhouders. 20 april Ralph van den Broek CEO. Novotel Rotterdam Brainpark

Presentatie Algemene vergadering van aandeelhouders. 20 april Ralph van den Broek CEO. Novotel Rotterdam Brainpark Presentatie Algemene vergadering van aandeelhouders 20 april 2016 Ralph van den Broek CEO Novotel Rotterdam Brainpark Inhoud Resultaten Batenburg Techniek Ontwikkelingen in 2015 Per divisie Handel en Assemblage

Nadere informatie

Keyware realiseert substantiële omzetgroei tijdens eerste kwartaal

Keyware realiseert substantiële omzetgroei tijdens eerste kwartaal PERSBERICHT 18 mei 2017 20:00 uur Keyware realiseert substantiële omzetgroei tijdens eerste kwartaal Brussel, België 18 mei 2017 Keyware (EURONEXT Brussel: KEYW) maakt vandaag de financiële resultaten

Nadere informatie

Gestegen bedrijfsresultaten bij de portefeuillebedrijven en rendabele desinvesteringen leiden tot halfjaarwinst van 48,5 miljoen EUR

Gestegen bedrijfsresultaten bij de portefeuillebedrijven en rendabele desinvesteringen leiden tot halfjaarwinst van 48,5 miljoen EUR Antwerpen, 20 november 2014, 7:00 CET Gestegen bedrijfsresultaten bij de portefeuillebedrijven en rendabele desinvesteringen leiden tot halfjaarwinst van 48,5 miljoen EUR Netto-actiefwaarde stijgt met

Nadere informatie

AANVRAAG G SQUARE HEALTHCARE PRIVATE EQUITY LLP DUO-MED HOLDING B.V.

AANVRAAG G SQUARE HEALTHCARE PRIVATE EQUITY LLP DUO-MED HOLDING B.V. In deze openbare versie van de aanvraag voor goedkeuring zijn delen van de tekst vervangen of weggelaten om redenen van vertrouwelijkheid. Vervangen of weggelaten delen zijn met vierkante haken aangegeven.

Nadere informatie

TELECOM UTILITIES & MEDIA SOFTWARE SOLUTIONS. Geïntegreerde Operations Support oplossingen

TELECOM UTILITIES & MEDIA SOFTWARE SOLUTIONS. Geïntegreerde Operations Support oplossingen TELECOM UTILITIES & MEDIA SOFTWARE SOLUTIONS Geïntegreerde Operations Support oplossingen Geïntegreerde Operations Support voor Telecom, Utilities & Media Als branchespecialist ondersteunt Atos Origin

Nadere informatie

DIGITALISATION & BEYOND INSURANCE PERSCONFERENTIE BELFIUS INSURANCE

DIGITALISATION & BEYOND INSURANCE PERSCONFERENTIE BELFIUS INSURANCE DIGITALISATION & BEYOND INSURANCE PERSCONFERENTIE BELFIUS INSURANCE 09.09.2019 1. Herhaling resultaten 1H 2019 2. Digital als hefboom voor klantentevredenheid 3. Beyond Insurance 4. Onze nieuwste Belgische

Nadere informatie

GECONSOLIDEERDE RESULTATEN OVER HET EERSTE SEMESTER 2010

GECONSOLIDEERDE RESULTATEN OVER HET EERSTE SEMESTER 2010 GECONSOLIDEERDE RESULTATEN OVER HET EERSTE SEMESTER 2010 KRACHTLIJNEN EN BELANGRIJKSTE GEBEURTENISSEN Ter Beke groep: o Totale omzet stijgt van 191,4 tot 197,4 miljoen EUR (+3,1%); o EBITDA stijgt van

Nadere informatie

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Jaarresultaten 2013 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2014. Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Kerncijfers 2013

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders 29 mei 2019

Algemene Vergadering van Aandeelhouders 29 mei 2019 Algemene Vergadering van Aandeelhouders 29 mei 2019 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen Ter informatie 3. Toelichting en bespreking Jaarverslag 2018 Ter informatie 4. Jaarrekening 2018 en winstbestemming

Nadere informatie

Beluga JAARRESULTATEN 2006

Beluga JAARRESULTATEN 2006 Beluga EMBARGO 14/03/2007 17:30 JAARRESULTATEN 2006 Presentatiebasis De geconsolideerde jaarlijkse financiële staten van Beluga nv per 31/12/2006 werden opgesteld overeenkomstig de International Financial

Nadere informatie

JAARRESULTATEN 2014. IMMOBEL kondigt voor het jaar 2014 de beste resultaten aan sinds 2007

JAARRESULTATEN 2014. IMMOBEL kondigt voor het jaar 2014 de beste resultaten aan sinds 2007 Brussel, 27 maart 2015 17u40 Gereglementeerde informatie PERSBERICHT JAARRESULTATEN 2014 IMMOBEL kondigt voor het jaar 2014 de beste resultaten aan sinds 2007 Geconsolideerd nettoresultaat van 20 MEUR

Nadere informatie

Halfjaarcijfers 2007

Halfjaarcijfers 2007 Halfjaarcijfers 2007 Inhoud presentatie Cijfers Operationele gang van zaken Personeel en organisatie Vooruitzichten 2 Geconsolideerde winst- en verliesrekening 1e halfjaar 1e halfjaar Mutatie (x 1000)

Nadere informatie

Miko N.V. Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2016

Miko N.V. Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2016 GECONSOLIDEERDE RESULTATEN Miko N.V. Steenweg op Mol 177 2300 Turnhout KBO nr. 0404.175.739 RPR Turnhout Halfjaarlijks financieel verslag 2016 De omzet steeg met 1,3 % ten opzichte van dezelfde periode

Nadere informatie

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%)

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%) Groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 6% zorgt voor toename Ebitda met 4.4% Extra netto resultaat van 40 miljoen door verkoop joint venture Airolux Kerncijfers 2016 ten opzichte

Nadere informatie