F. Buijserd burgemeester

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "F. Buijserd burgemeester"

Transcriptie

1 gemeente Nieuwkoop afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling S Grondbedrijf nieuwkoop De raad van de gemeente Nieuwkoop door tussenkomst van de Griffie datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 23 juli 2013 Gert-Jan Pieterse Landschaps Ontwikkelings Plan, wandelpadennetwerk 1 VERZONDEN 2 4 JUL 20ÍJ illinium III 111 Uil III G Beste mevrouw, heer, Binnen het Uitvoeringsprogramma van het Landschaps Ontwikkelings Plan -LOP- hebben de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Rijnwoude het afgelopen jaar gewerkt aan de totstandkoming van een regionaal wandelpadennetwerk. Bureau Mensenland uit Haaren heeft de gemeenten daarbij ondersteund. Wij zijn verheugd te kunnen melden dat 27 september aanstaande het eerste boerenlandpad officieel in gebruik zal worden genomen. Graag verwijzen wij u naar bijgaand document waarin uitvoerige informatie wordt verstrekt over het project 'wandelpadennetwerk'. Het document begint met een overzicht van projecten uit het Landschaps Ontwikkelings Plan die inmiddels zijn uitgevoerd of in uitvoering zijn. Met vriendelijke groet, burgemeester en wethouders van Nieuwkoop ċ 4 O - F. Buijserd burgemeester De wettelijke publicaties vindt u in het Elektronisch gemeenteblad. Abonneer u via www nieuwkoop.nl Gemeente Nieuwkoop Telefoon: Bezoekadres: Postadres: Fax: Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 Postbus 1 info@nieuwkoop.nl 2441 LE Nieuwveen 2460 AA Ter Aar Volg de gemeente op twitter:

2 Regionaal Landschaps Ontwikkelings Plan Rijn- en Veenstreek wandelpadennetwerk Landschapsontwikkelinqsplan Het Landschapsontwikkelingsplan Rijn- en Veenstreek is een beleidskader voor het behoud en versterking van landschappelijke kwaliteiten. Ze draagt uit zuinig te zijn op de karakteristieke landschappen en de kwaliteit ervan voor de toekomst te waarborgen. Doel is de landschappelijke kwaliteit te verbeteren en verantwoord (mede)gebruik van het landelijk gebied mogelijk te maken. Binnen het Uitvoeringsprogramma Landschaps Ontwikkelingsplan Rijn- en Veenstreek (LOP) werken de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Rijnwoude bij een aantal projecten samen. De ontwikkelingen voor de uitvoering van het LOP vorderen gestaag. In de gemeente Nieuwkoop zijn de volgende projecten uitgevoerd of in uitvoering:» bloemrijke bermen o gewijzigd maai be leid en inzaai van bermen en stroken t.b. v. biodiversiteit, aankleding landschap en aantrekkelijke recreatieve routes» insectenhotels o in aansluiting op bloemrijke bermen, biodiversiteit en educatie voor de basisscholen en inwoners van de gemeente» bomenroutes o vijf wandelroutes langs bomen in diverse kernen, educatie en recreatieve functie. Gereed najaar 2013» paardenbakkenbeleid o beleid hoe paardenbakken zijn in te passen in het landschap «verfraaiing dorpslinten Langeraar en Noorden o praktische adviezen voor inrichting en beplanting van erven van lintbebouwing in het veenweidegebied» groen op bedrijventerreinen o project voor meer groen op en rond bedrijventerreinen» communicatie o meer informatie voor inwoners van de Rijn- en Veenstreek betreffende het landschap en het Groene Hart (folder paardenbakkenbeleid en bebouwingslinten» wandelpaden o realisatie regionaal wandelpadennetwerk, zie uitvoerige informatie in dit document

3 Wat betreft de wandelpaden willen wij u wat uitgebreider informeren. Er komen wandelpaden, paden op ringdijken, struinpaden, boerenlandpaden en ommetjes vanuit de kernen. Inmiddels heeft ook Boskoop zich aangesloten bij de initiatieven om het gebruik van het buitengebied te stimuleren. Er is momenteel een achttal routes in beeld die het wandelroutenetwerk kunnen uitbreiden. De eerste fase daarvan vindt nu plaats, de tweede fase zal in 2014 plaatsvinden. Zowel gemeenten als provincie willen werken aan een uitbreiding van het ļ wandelpadennetwerk. Dat is ook nodig gezien de resultaten van studies die laten zien dat juist in dit deel van Nederland een groot tekort is aan ruimte om te wandelen. Een netwerk is meer dan paden en routes. Een netwerk moet samenhang hebben, verbindingen leggen, keuze bieden voor zowel de korte als lange wandeling en voldoen aan eisen van vei igheid, rust en beleving. Wij zien het als groot voordeel om het wandelroutenetwerk in één keer goed en bovengemeentelijk op te pakken. Wij zullen daarbij aansluiten bij het provinciaal format met geel-rood-gele markering. De belevingswaarde van de paden moet goed zijn. Voldoende afwisseling van verhard en onverhard wandelen zijn belangrijk om aantrekkelijke routes te maken. Bij de routekeuzes wordt gekeken naar de landschappelijke, natuur en cultuurhistorisch-educatieve meerwaarde die daar aan gekoppeld kan worden. Ook worden specifieke natuurwaarden in acht genomen, door bijvoorbeeld tijdens het broedseizoen een alternatieve route te bieden. Het netwerk komt vooral tot stand door extra, nieuwe verbindingen tussen bestaande paden en wegen over boerenland; boeren stellen agrarische grond tegen een reële compensatie open voor recreatief medegebruik. Het beoogde wandelroutenetwerk en verbindingen kunnen niet zonder lokaal draagvlak en actieve vrijwilligers in stand blijven. Subsidie Er bestaat bij de provincie Zuid-Holland een subsidieregeling voor de aanleg van boerenlandpaden. De subsidie is bedoeld voor vergoeding van de kosten van aanleg en bewegwijzering en een bijdrage in beheer. Door de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop is voor de eerste fase begin dit jaar subsidie aangevraagd. Begin juni is door de provincie een subsidiebedrag ter grootte van C ,25 toegekend. Hierdoor worden in in de eerste fase vijf nieuwe routes mogelijk. Deze zullen voor een groot deel als zogenaamde boerenlandpaden worden gerealiseerd. Wandelroutes fase 1 In de zomer van heeft een veldverkenning plaatsgevonden en in het najaar zijn gesprekken met grondeigenaren gevoerd. Wandelvrijwilligers en mensen van agrarische natuurverenigingen zijn actief betrokken in de inventarisatie. Dit heeft geresulteerd in een overzicht van vijf mogelijk nieuwe wandelroutes (zie kaarten in de bijlagen): 1. Pad van Wingelaar 2. Varkenskade 3. Grote Heilige Ceestpolderpad 4. Schoutenvaart 5. Zwetpolderroute (deels)

4 Deze routes kunnen onderling en in combinatie met bestaande wandelroutes eenvoudig worden verknoopt tot een netwerk. Behalve de aanleg en openstelling van deze 5 routes willen we een overeenkomst aanbieden aan 4 boeren die 2 bestaande wandelroutes (de Ursularoute en Krakeelroute) over hun land open hebben gesteld, om zo de toegankelijkheid van de paden te waarborgen. Het betreft 22 km aan nieuwe en 1 3 km aan bestaande routes, met respectievelijk meter nieuw open te stellen boerenlandpad en meter te reguleren Wandelroutenetwerk fase 2 In zal fase 2 van het wandelroutenetwerk uitgevoerd gaan worden. Daarvoor vindt al onderzoek plaats naar een aantal routes. Te weten tweede deel Zwetpolderroute, Wandelpad Blauwe Polder, Ommetje Rijpwetering-Oud Ade en Ommetje Rijpwetering-Nieuwe Wetering. Boskoop-Klein Giethoorn. Hoe nu verder Met de ontvangst van subsidiegelden kan begonnen worden met de uitvoeringshandelingen voor fase 1. Als eerste treden we opnieuw in contact met alle boeren om de details te bespreken (bijvoorbeeld de precieze plaatsing van hekjes en overstapjes) en om overeenkomsten voor openstelling en onderhoud van de boerenlandpaden te sluiten. Vergunningen worden aangevraagd en voor de aannemer worden specificaties gemaakt. Vervolgens worden offertes opgevraagd en wordt de opdracht tot aanleg verstrekt. Waar nodig wordt met de relevante instanties overlegd, zoals met hoogheemraadschap, landschapsfonds en/of andere terrein- of routebeherende organisaties. Tegelijkertijd worden afspraken gemaakt met de diverse -vrijwilligers-organisatie die de monitoring en klein beheer op zich zullen nemen. De gemeenten blijven voor de nieuwe routes routeeigenaar en achtervang voor grotere beheerszaken. Beheer Vanuit de overeenkomst zijn boeren verplicht het gras kort en de paden goed begaanbaar te houden. Daarnaast zullen groepen vrijwilligers de paden nalopen, de markeringen bijhouden en anderszins klein onderhoud verrichten. Gemeenten verstrekken een klein budget voor de onkosten van de vrijwilligers en zijn uiteindelijk routebeheerder en achtervang voor het onderhoud en beheer van de paden. De aanvraag van de subsidie is voor aanleg, bewegwijzering en gedeeltelijk voor beheer. De resterende kosten van beheer moeten gedekt worden door de afzonderlijke gemeenten. In de begroting van Nieuwkoop is hiervoor al een bedrag gereserveerd voor de komende jaren. Digitale kaarten/app De toegankelijkheid staat of valt met bekendheid, bewegwijzering en kaartmateriaal. De routes zullen op papieren kaarten uitgebracht worden, maar ook wordt onderzocht om de routes digitaal beschikbaar te hebben via een App.

5 Ook wordt onderzocht om een belevings App te ontwikkelen. Hiermee wordt in een bepaald gebied op speelse, educatieve wijze informatie verschaft over het gebied. Dit kan gaan om historie, wetenswaardigheden, uitleg over natuur en landschap etc. Er wordt naar gestreefd om op één van de routes een dergelijk App te ontwikkelen als een soort proefproject. Kosten van -digitale- kaarten en de belevings App kunnen niet worden gedekt via bestaande subsidieregelingen maar zullen binnen het eigen budget voor het LOP gevonden moeten worden. Relatie wandelroute "Rondom Alphen" De stuurgroep voor de nieuwe gemeente Alphen heeft besloten in het kader van de fusie een wandelroute rondom (nieuw) Alphen te ontwikkelen. Dat is een andere route dan de routes in het kader van het wandelroutenetwerk Rijn- en Veenstreek waar subsidie voor is toegekend. De wandelroute "Rondom Alphen" zal qua bewegwijzering etc. aansluiten op de routes uit het wandelroutenetwerk. Waar mogelijk zal ook gebruik gemaakt worden van delen van het wandelroutenetwerk. Op die manier kunnen er meer verbindingen ontstaan waardoor het netwerk van wandelpaden verder verknoopt wordt. Participatie Het wandelroutenetwerk komt tot stand door samenwerking van:» gemeente Alphen aan den Rijn» gemeente Boskoop «gemeente Kaag en Braassem «gemeente Nieuwkoop» gemeente Rijnwoude» Holland Rijnland» Stichting Landschapsfonds Alphen a/d Rijn eo» Stichting TeVoet «ANV Hollandse venen» VVV het brugwachtertje/gilde Alphen» Promotie Nieuwkoop» Stichting Promotie Kaag ã Braassem» Belangenvereniging Aarlanderveen» Veenlandtocht» Individuele wandelaars Vele suggesties kwamen tot stand via oproepen in de krant websites en via sociale media. Daarnaast is intensief overleg geweest met de provincie Zuid-Holland en Holland Rijnland. Planning Er wordt naar gestreefd eind september in ieder geval 1 pad feestelijk te kunnen openen. Hiervoor zullen de raadsleden van alle betrokken gemeenten uitgenodigd v/orden. Communicatie De ontvangst van subsidiegelden is een grote mijlpaal. Naast de informatie naar de gezamenlijke raden zal ook een persbericht uitgebracht worden.

6 Vanzelfsprekend zal in het najaar voor de opening van het eerste pad ook een persbericht uitgebracht worden om een ieder op de hoogte te stellen van de opening van het pad. Bijlage: kaarten nieuwe routes Op deze overzichtskaart zijn bestaande en alle vijf nieuwe routes ingetekend. Hieronder worden ze een voor een gepresenteerd. Zwetpolderroute Brim Varkonskado Langs dé 3BBÖÜwnvaart I m Legenda: Blauw: bestaand wandelroutenetwerk Rood: wensen vanuit de kaart opgesteld door TeVoet en provincie Zuid Holland Groen: nieuw open te stellen boerenlandpaden vanuit de inventarisatie LOP 2012 i : ^ Geel: via deze (autoluwe) bestaande openbare wegen zijn in combinatie met de boerenlandpaden nieuwe routes/ommetjes mogelijk

7 Pad van Wingelaar «Belangrijke bijdrage aan het Groene Hartpad (streekpad) omdat het een alternatief voor asfalt (van Achtermiddenweg en Ziende) is «Vormt samen met autoluwe wegen een ommetje van 4 km voor inwoners Aarlanderveen (in geel)» Kan in combinatie met Meijepad en Veldzichtpad een flinke nieuwe (dag)wandeling vormen i \ I V i 1 I IK \ Pp V â 7 I ŕ

8 Varkenskade «De Varkenskade is een oud kerkpad (in historische atlas van 1900) «Verbindt Krakeelroute en Ridderbuurt» Maakt diverse rondwandelingen van diverse lengten mogelijk, bijvoorbeeld Windenpad een ommetje van 5 km vanuit de Ridderbuurt» Mogelijk ook een verbinding met Windenpad (onder voorbehoud)

9 Grote Heilige Geestpolderpad» Maakt ommetjes mogelijk vanuit Leimuiden en (via pontje) vanuit Roelofarendsveen en uiteraard een wandelverbinding tussen deze 2 kernen. «Vormt wandelmogeliįkheden voor gasten camping, ommetje van 4 km.

10 Langs de Schoutenvaart «Maakt verbinding van Zegerplasgebied/Golfbaan naar de LAW Pelgrimsroute (de Ringdijk van polder Nieuwkoop) en Aarlanderveen via een grasdijk langs de Schoutenvaart. 7 4 //y. r 4 f s i Si UI f 32

11 Zwetpolderroute «Sluit aan op en verfraait (LAW) Marskramerpad «Sluit aan op Krakeelroute (bestaand boerenlandpad) «Vormt een op zichzelf staande route van 5,7 km mogelijk met startpunt bij Asperqeboerderľj Noordam

12 Behalve 5 bovenstaande nieuwe routes wordt de situatie voor twee bestaande boerenlandpaden (de Ursularoute in Nieuwveen, en het Krakeelpad in de polder Vierambacht) geregeld; dat wil zeggen de boeren die grond hebben opengesteld word een contract aangeboden. Beheer en onderhoud Vanuit de overeenkomst zijn boeren verplicht het gras kort en de paden goed begaanbaar te houden. Daarnaast zullen groepen vrijwilligers de paden nalopen, de markeringen bijhouden en anderszins klein onderhoud verrichten. Gemeenten verstrekken een klein budget voor de onkosten van de vrijwilligers en zijn uiteindelijk routebeheerder en achtervang voor het onderhoud en beheer van de paden.

Op 22 oktober heeft het college besloten het Jeugdsportfonds Nieuwkoop op te richten. Met deze brief willen wij u hierover informeren.

Op 22 oktober heeft het college besloten het Jeugdsportfonds Nieuwkoop op te richten. Met deze brief willen wij u hierover informeren. gemeente Nieuwkoop afdeling Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving nieuwkoop leden van de raad III III1:1111111NU ill datum 7 november 2013 uw brief/kenmerk VERZONDEN 1 2 NOV2013 II III III III III

Nadere informatie

Op 3 juli 2012 heeft het college het Aanwijzingsbesluit standplaatsen Nieuwkoop 2012 vastgesteld.

Op 3 juli 2012 heeft het college het Aanwijzingsbesluit standplaatsen Nieuwkoop 2012 vastgesteld. gemeente Nieuwkoop afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf» nieuwkoop Aan de raad van de gemeente Nieuwkoop T.a.v. de Griffier Postbus 1 2460 AA TER AAR VERZONDEN 6 JUL 2012 datum uw brief/kenmerk

Nadere informatie

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen.

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop H. Binnendijk Pegasusstraat 176 2401 HZ ALPHEN AAN DEN RIJN registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 17.04726 Aartje Mourits Nummeraanduiding

Nadere informatie

F. Buijserd voorzitter

F. Buijserd voorzitter Directie nieuwkoop Het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland Postbus 558 2300 AN LEIDEN uw brief/kenmerk datum 19 februari 2016 registratienummer G 16.0177 behandeld door Koos Alebregtse betreft Herziene

Nadere informatie

Ons antwoord op het principeverzoek is op 14 augustus jl. aan aanvrager verzonden. Een afschrift hiervan is ter informatie bijgevoegd.

Ons antwoord op het principeverzoek is op 14 augustus jl. aan aanvrager verzonden. Een afschrift hiervan is ter informatie bijgevoegd. gemeente Nieuwkoop afdeling Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving nieuwkoop Gemeenteraad VERZONDEN 2 6 SE? 2012 datum 24 september 2012 uw brief/kenmerk registratienummer 12.26661 behandeld door Tom

Nadere informatie

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen.

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop VERZONDEN 0 pep datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 17.25641 Aartje Mourits Nummerbesluit 1 Beste, Op 18 december

Nadere informatie

Groen en recreatie. AB 14 december 2016

Groen en recreatie. AB 14 december 2016 Groen en recreatie AB 14 december 2016 Regionaal Groenprogramma, stand van zaken RIF: 20 miljoen, Holland Rijnland financiert max. 25% per project Realisatie 77 projecten 10.2 miljoen bijdrage RIF Totale

Nadere informatie

2235 CE VALKENBURG VERZONDEN 0 5 MRT

2235 CE VALKENBURG VERZONDEN 0 5 MRT śļk gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop De heer J 2235 CE VALKENBURG VERZONDEN 0 5 MRT datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 18.02490 Aartje Mounts

Nadere informatie

Checklist.

Checklist. Wandelnetwerk Zeeland Checklist www.zeeland.nl Checklist Wandelnetwerk Zeeland De inzet van het Wandelnetwerk Zeeland is drieledig, namelijk het ontsluiten van het platteland voor de wandelaar, de realisatie

Nadere informatie

Titel / onderwerp: Flexibel Meerjaren Programma 2016-2021 Rijn- en Veenstreek als toeristische trekpleister

Titel / onderwerp: Flexibel Meerjaren Programma 2016-2021 Rijn- en Veenstreek als toeristische trekpleister Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Raadsvoorstel Portefeuillehouder: F. Buijserd Opgesteld door: Gert-Jan Pieterse, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf Besluitvormende

Nadere informatie

De wettelijke publicaties vindt u op overheid.nl. Abonneer u via

De wettelijke publicaties vindt u op overheid.nl. Abonneer u via gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken Mevrouw A. van der Post-Geitenbeek Slikhaak 17 2421 MA NIEUWKOOP datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) VERZONDEN 0 8 FĒB ř-.ì

Nadere informatie

i nil ini iiii lil ui in nu lil mi

i nil ini iiii lil ui in nu lil mi gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop i nil ini iiii lil ui in nu lil mi De heer T.T. Zevenhoven Noordeinde 18 2445XD AARLANDERVEEN VERZONDEM 0 registratienummer behandeld door betreft bijlage(n)

Nadere informatie

Dit besluit treedt in werking wanneer de omgevingsvergunning met registratienummer W in werking treedt.

Dit besluit treedt in werking wanneer de omgevingsvergunning met registratienummer W in werking treedt. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop Vink Bouw Nieuwkoop De heer J. Kok Nieuwveenseweg 55 2421 LB NIEUWKOOP III III Uil Uil II lil II VERZONDEN! 5 SEP2016 registratienummer behandeld door

Nadere informatie

Lijnen & boeiend landschap

Lijnen & boeiend landschap Lijnen & boeiend landschap Hoe beleef je je wandeling? Sylvia Tuinder 20 juni 2013 Samenwerken aan het landschap. Doel wandelnetwerk is: breed netwerk van wandelpaden landschap toegankelijk en aantrekkelijk

Nadere informatie

Aan dit besluit kunt u geen andere rechten ontlenen. Deze zijn vastgesteld in het bestemmingsplan.

Aan dit besluit kunt u geen andere rechten ontlenen. Deze zijn vastgesteld in het bestemmingsplan. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop De heer K. Rahim Cortezlaan 7 3526 CN UTRECHT VERZONDEN 2 7 NRT datum 23 maart 2017 uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n)

Nadere informatie

Belang aanvrager U geeft een feest in verband met een bruiloft. Dit vind ik een bijzondere gelegenheid.

Belang aanvrager U geeft een feest in verband met een bruiloft. Dit vind ik een bijzondere gelegenheid. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop 2441 GC NIEUWVEEN datum VERZONDEN Ũ 7 DEC 2017 7 december 2017 uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 17.23216 Karin Beijeman

Nadere informatie

Adviesaanvraag Wmo adviesraad **

Adviesaanvraag Wmo adviesraad ** Bijlage 3 behorend bij het besluit van de raad van de gemeente Nieuwkoop van 26 mei 2016 en als zodanig gewaarmerkt door de griffier. Adviesaanvraag aan Wmo adviesraad m.b.t. Kadernotitie en ASV subsidiebeleid

Nadere informatie

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen.

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop De heer C.W. Brouwer Irislaan 61 1424 CP DEKWAKEL VERĨOTTC'ES x APR fflff datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n)

Nadere informatie

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen.

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop De heer G. Lekkerkerker Watertuin 35 3648 GA WILNIS registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) VtRZONDEN 1 2 APR 2017 17.05677 Aartje Mourits

Nadere informatie

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen.

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop Mevrouw L M. Parsons-VerkieiJ Veenweg 19 2432 CA NOORDEN 'III IIII illlllllllľlll i II datum registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 27 juli

Nadere informatie

IIIIIII llltl Illl llllll IIIII lllll lllll

IIIIIII llltl Illl llllll IIIII lllll lllll gemeente Nieuwkoop Directie nieuwkoop Aan de leden van de gemeenteraad IIIIIII llltl Illl llllll IIIII lllll lllll VERZONDEN 0 9 SEP2016 datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft

Nadere informatie

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen.

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop De heer K.H. Aij VERZONDEN 0 3 NOV2017 registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 17.18721 Aartje Mourits Nummeraanduiding 1 Beste meneer Aij,

Nadere informatie

Besluit Van het bedrijfspand aan het Vosholplein in Ter Aar, kadastraal bekend als AAR00A4123, worden de nummeraanduidingen 7, 8 en 8A ingetrokken.

Besluit Van het bedrijfspand aan het Vosholplein in Ter Aar, kadastraal bekend als AAR00A4123, worden de nummeraanduidingen 7, 8 en 8A ingetrokken. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop III I Hill III lllll lll De heer P. Leliveld Oude Nieuwveenseweg 83 2441 CS NIEUWVEEN VERZONDEN 0 2» fy-f: 4*] iv w datum uw brief/kenmerk registratienummer

Nadere informatie

III llllllhi III ill llll: II

III llllllhi III ill llll: II gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken 4 nieuwkoop Holding John Steur De heer H. Waal Warden 43 1473 PC WARDEN III llllllhi III ill llll: II OERZONDEN î 7 NOV2016 datum uw brief/kenmerk registratienummer

Nadere informatie

1. Onderwerp Gebiedsfonds Groenblauwe diensten Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Gebiedsfonds Groenblauwe diensten Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Uitleg Op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet is het verboden zonder vergunning het horecabedrijf of slijtersbedrijf uit te oefenen.

Uitleg Op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet is het verboden zonder vergunning het horecabedrijf of slijtersbedrijf uit te oefenen. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop Bistro Bar 't Leeuwtje De heer K.N. de Jong Simon van Capelweg 109B 2431 AE NOORDEN datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n)

Nadere informatie

Uit uw aanvraag blijkt dat het pand bereikbaar is via De Verbinding. Door het adres te wijzigen is het pand beter te vinden.

Uit uw aanvraag blijkt dat het pand bereikbaar is via De Verbinding. Door het adres te wijzigen is het pand beter te vinden. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop Gemeente Nieuwkoop De heer R.F. Meijer Postbus 1 2461 AA TER AAR datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) VFP7ÛNÛEN?

Nadere informatie

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen.

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop De heer W.F.H.F. van den Broek Bunderbos 26 2134 RS HOOFDDORP VERZONDEN 2 3 FES 2817 registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 17.01636 Aartje

Nadere informatie

Lage resolutie bestand

Lage resolutie bestand Subsidie bij aanleg wandelroute: eisen en richtlijnen Maart ilt u een nieuwe wandelroute aanleggen? Dan kunt u hiervoor misschien subsidie krijgen van de provincie Zuid-olland. Om voor subsidie in aanmerking

Nadere informatie

Op 12 december 2016 ontving ik uw aanvraag voor het schenken van zwakalcoholhoudende drank. Hieronder leest u mijn besluit.

Op 12 december 2016 ontving ik uw aanvraag voor het schenken van zwakalcoholhoudende drank. Hieronder leest u mijn besluit. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop IIIIIIIIIIIII1II1I1III11IIII Stichting Nieuwkoopse Oranjefeesten VERZONDEN 3 0 MRT 2017 2421 BB NIEUWKOOP datum 30 maart 2017 uw brief/kenmerk registratienummer

Nadere informatie

Ambitieverklaring. Tussen Kagerplassen en Oude Rijn

Ambitieverklaring. Tussen Kagerplassen en Oude Rijn Ambitieverklaring Samenwerken aan groen-recreatieve ontwikkeling in de Leidse regio 9/12/2009 Ambitieverklaring 1 Ambitieverklaring Partijen 1. De gemeente Kaag en Braassem, vertegenwoordigd door de heer

Nadere informatie

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen.

Uit uw aanvraag blijkt dat uw pand voldoet aan deze eisen en op grond van de BAG een eigen nummeraanduiding moet krijgen. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop mi mui min i i VolkerWessels B.V. De heer T. Oudshoorn Postbus 9034 3430 RA NIEUWGEIN registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) VERZONDE,'?

Nadere informatie

Midden-Delfland als Wandellandschap. Presentatie door Hein van Bohemen (voorzitter werkgroep paden van de Midden-Delfland Vereniging)

Midden-Delfland als Wandellandschap. Presentatie door Hein van Bohemen (voorzitter werkgroep paden van de Midden-Delfland Vereniging) Midden-Delfland als Wandellandschap Presentatie door Hein van Bohemen (voorzitter werkgroep paden van de Midden-Delfland Vereniging) Wandelpaden in Midden-Delfland voor het voetlicht Opbouw van de presentatie:

Nadere informatie

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken Recreatieve routenetwerken Frans Meijdam TeVoet Jeanette van t Zelfde ANWB Wie is de recreant? Wandelaar Fietser Watersporter Type recreant: Ommetjes Dagrondjes Kilometermaker Wat wil de recreant? Beleving

Nadere informatie

zetten. Datum: Informerend Datum: Adviserend

zetten. Datum: Informerend Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Zuidvleugel Zichtbaar Groener (ZZG) 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang In 2005 heeft het AB van Holland Rijnland ingestemd met de ZZG-overeenkomst.

Nadere informatie

Op 15 november 2016 heb ik uw aanvraag voor een drank- en horecavergunning ontvangen. Hieronder leest u mijn besluit.

Op 15 november 2016 heb ik uw aanvraag voor een drank- en horecavergunning ontvangen. Hieronder leest u mijn besluit. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop Buurtsupermarkt van der Horst t.h.o.d.n. Spar J. van der Horst De heer J.J. van der Horst Strooplikker 19 2461 CW TER AAR datum lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Nadere informatie

Nationaal Landschap deelgebied Zak van Zuid-Beveland. Voortgangsrapportage. (19 november 2008)

Nationaal Landschap deelgebied Zak van Zuid-Beveland. Voortgangsrapportage. (19 november 2008) Nationaal Landschap deelgebied Zak van Zuid-Beveland Voortgangsrapportage (19 november 2008) Weg- en bermbeplanting WS (groenstructuur) Indiener: Waterschap Zeeuwse Eilanden Investeringen: 104.672 SGB-bijdrage:

Nadere informatie

www.landschapsbeheergelderland.nl Twitter: @SLGelderland Startavond Klompenpad Beekbergen Stichting Landschapsbeheer Gelderland Programma Uitleg klompenpaden (wat, waarom, hoe) Ervaringen Gerard Nijhof

Nadere informatie

v - n Mľ t il 1 Hierbij bieden wij u ter kennisneming het jaarverslag van de monumentencommissie over het jaar 2013 aan.

v - n Mľ t il 1 Hierbij bieden wij u ter kennisneming het jaarverslag van de monumentencommissie over het jaar 2013 aan. gemeente Nieuwkoop afdeling en, Voorzieningen en Handhaving nieuwkoop Aan de leden van de gemeenteraad Postbus 1 2460 AA TER AAR v - n Mľ t il 1 datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door

Nadere informatie

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder:

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van september 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00029 Onderwerp: Boterhuispolder: vaststellen uitgangspunten - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De Boterhuispolder is een

Nadere informatie

De wettelijke publicaties vindt u op overheid.nl. Abonneer u via

De wettelijke publicaties vindt u op overheid.nl. Abonneer u via gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll SPIE Nederland divisie infra De heer A. Paardekoper Postbus 2265 4800 CG BREDA datum uw brief/kenmerk

Nadere informatie

Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader

Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader De boer als groen-blauwe dienstverlener Het Brabantse landschap is vandaag de dag een uniek en divers geheel. Een geheel dat niet tot stand zou zijn gekomen

Nadere informatie

Op dinsdag 18 februari mochten wij een schrijven ontvangen van advocaat Groen namens de belangenvereniging Zuideinde-Zuid.

Op dinsdag 18 februari mochten wij een schrijven ontvangen van advocaat Groen namens de belangenvereniging Zuideinde-Zuid. nieuwkoop Gemeenteraad Nieuwkoop Postbus 1 2460 AA TER AAR lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll VERZONDEN 2 7FEB20U datum 26 februari 2014 iiiniiiuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiniii uw brief/kenmerk

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 van de Stichting Landschapsfonds Holland Rijnland

Jaarverslag 2015 van de Stichting Landschapsfonds Holland Rijnland Jaarverslag 2015 van de Stichting Landschapsfonds Holland Rijnland Vastgesteld 17 mei 2016 Inhoudsopgave: 1- Inleiding 2- Bestuurszaken en communicatie 3- Activiteiten 2015 4- Financiën 5- Vooruitblik

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven Moerenburg- Inhoud: Zichtbare resultaten Kavelruil Heukelom 6 Kavelruil belangrijk voor realisatie doelstellingen Toekomstige plannen Deelname aan de Nationale Natuurwerkdag Procesmanager Nellie Raedts

Nadere informatie

Visie / Organisatie Beschrijving Opmerkingen Begroot Visie

Visie / Organisatie Beschrijving Opmerkingen Begroot Visie Visie / Organisatie Beschrijving Opmerkingen Begroot Visie Visie 'Uitnodigend Oirschot' - Natuur / landschap: ontwikkeling en beleving - Vrijetijdseconomie - Erfgoed(beleving) - Burgerparticipatie - Versterking

Nadere informatie

Uitleg Op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet is het verboden zonder vergunning het horecabedrijf of slijtersbedrijf uit te oefenen.

Uitleg Op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet is het verboden zonder vergunning het horecabedrijf of slijtersbedrijf uit te oefenen. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop Horeca Ter Aar B.V. De heer P.W. van Breda C.J.A. Koelemanstraat 24 2461 WD TER AAR VERZONDEN 0 1 SEP2016 datum 29 augustus 2016 uw brief/kenmerk 5 april

Nadere informatie

Realisatie Wandelnetwerk (Fase 2) Rijn en Veenstreek

Realisatie Wandelnetwerk (Fase 2) Rijn en Veenstreek Realisatie Wandelnetwerk (Fase 2) Rijn en Veenstreek 1 maart 2016 Aangeboden door: HR Groep Leisure Frijdastraat 17-19 2288 EX Rijswijk T +31 (0)573 280772 Jeroen.drabbe@hrgroep.nl Contactpersoon: Jeroen

Nadere informatie

Wandel voordelen voor iedereen!

Wandel voordelen voor iedereen! Even Bijpraten... Juli 2012 Deze informatie ontvangt u omdat u direct betrokken bent bij een wandelnetwerk in Zeeland. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties dan kunt u deze sturen naar onderstaand

Nadere informatie

Wanneer u vragen hebt, kunt u bellen met Martin van Toor, telefoonnummer of een sturen naar F. Buijserd burgemeester

Wanneer u vragen hebt, kunt u bellen met Martin van Toor, telefoonnummer of een  sturen naar F. Buijserd burgemeester gemeente Nieuwkoop afdeling Sociaal Domein en Veiligheid 1103 nieuwkoop Gemeente Alphen aan den Rijn Mevrouw A. de Jong Postbus 13 2400 AA ALPHEN AAN DEN RIJN VERZONDEN 2 9 JUN 2Ü1S datum uw brief/kenmerk

Nadere informatie

G Hierbij bieden wij u ter kennisneming het jaarverslag van de monumentencommissie over het jaar 2011 aan.

G Hierbij bieden wij u ter kennisneming het jaarverslag van de monumentencommissie over het jaar 2011 aan. gemeente Nieuwkoop afdeling Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving nieuwkoop Aan de leden van de gem, G12.1221 datum 11 oktober 2012 uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door 12.28762 Dick Prevoo

Nadere informatie

dit doel in te zetten. Datum: Informerend Datum: Adviserend 25 mei 2016

dit doel in te zetten. Datum: Informerend Datum: Adviserend 25 mei 2016 Oplegvel 1. Onderwerp Zuidvleugel Zichtbaar Groener 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang De oorspronkelijke doelstelling van de ZZG is om de recreatiemogelijkheden

Nadere informatie

1. Nieuwe Hollandse Waterlinie

1. Nieuwe Hollandse Waterlinie 1. Nieuwe Hollandse Waterlinie Nieuwe Hollandse Waterlinie Niet locatie gebonden projecten: 1.2 estauratie waterbeheersingswerken 1.5 Monitoren autonome ontwikkelingen in relatie tot de NHW 2.4 Accentueren

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering van : 22 april Agendanummer : 7. Onderwerp : Herstel Halepaden tracé Singel Johannes Durksloane

Raadsvoorstel. Vergadering van : 22 april Agendanummer : 7. Onderwerp : Herstel Halepaden tracé Singel Johannes Durksloane Raadsvoorstel Vergadering van : 22 april 2014 Agendanummer : 7 Onderwerp : Herstel Halepaden tracé Singel Johannes Durksloane Programma : 5. Ondernemen Voorstel 1. In te stemmen met de realisatie van het

Nadere informatie

Al het natuur- en milieuaanbod in Holland Rijnland onder één dak. Samen Duurzaam wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten in Holland Rijnland.

Al het natuur- en milieuaanbod in Holland Rijnland onder één dak. Samen Duurzaam wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten in Holland Rijnland. 13 mei 2015 nummer 2/2015 Al het natuur- en milieuaanbod in Holland Rijnland onder één dak. Samen Duurzaam wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten in Holland Rijnland. Bijen special Dit keer staat de

Nadere informatie

Laarzenpad Kollumerzwaag

Laarzenpad Kollumerzwaag Laarzenpad Kollumerzwaag 1. Inleiding Kollumerzwaag is het op een na grootste dorp van de gemeente Kollumerland c.a. Het is gelegen aan de spoorlijn van Groningen naar Leeuwarden. In 1443 kwam het dorp

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Groen 2015

Uitvoeringsprogramma Groen 2015 inter Uitvoeringsprogramma Groen 2015 Aanvullende Programmering Vastgesteld door Gedeputeerde Staten 23 juni 2015 TOELICHTING Dit document is een aanvulling op het eerder vastgestelde Uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem

Fietsknooppuntensysteem 2.0. Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Fietsknooppuntensysteem 2.0 Rapportage van het onderzoek naar verbetermogelijkheden van het Zeeuwse fietsknooppuntensysteem Achtergrond onderzoek Als onderdeel van de businesscase recreatieve infrastructuur

Nadere informatie

Bijlage E bij de Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Noord- Brabant

Bijlage E bij de Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Noord- Brabant Bijlage E bij de Subsidieregeling Groen Blauw Stimuleringskader Noord- Brabant Pakketten maatregel vergroten recreatief medegebruik agrarisch cultuurlandschap Versie na tweede wijziging, 25 juli 2017 RECREATIEPAKKETTEN

Nadere informatie

nieuwkoop Mil III III G VERZONDEN 1 5 JAN 2014 Aan de raad van de gemeente nieuwkoop 14 januari 2014

nieuwkoop Mil III III G VERZONDEN 1 5 JAN 2014 Aan de raad van de gemeente nieuwkoop 14 januari 2014 gemeente Nieuwkoop afdeling Beheer Openbare Ruimte nieuwkoop Aan de raad van de gemeente nieuwkoop VERZONDEN 1 5 JAN 2014 datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 14 januari

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma 2014-2018

Uitvoeringsprogramma 2014-2018 Bijlage 1 Uitvoeringsprogramma 2014-2018 voor de uitvoering van het Landschapsontwikkelingsplan Rijn- en Veenstreek Colofon Uitvoeringsprogramma voor de uitvoering van het Landschapsontwikkelingsplan Rijn-

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: 25 februari 2014 B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: 25 februari 2014 B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 14.0036 Rv. nr.: 14.0036 B en W-besluit d.d.: 25 februari 2014 B en W-besluit nr.: 14.0198 Naam programma: Omgevingskwaliteit Onderwerp: Uitvoeringsbesluit 2 e fase aanleg groen en recreatieve

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven Moerenburg- Inhoud: Grondeigenaren die bijdragen aan een mooi landschap Een bedrijfslandschapsplan in de praktijk Nieuw wandelpad vormt ingang Duurzaamheidsvallei, Moerenburg- Opening Duurzaamheidsvallei

Nadere informatie

Landschap Waterland AB 26-06-2009 Agendapunt 5: jaarrekening 2008 BIJLAGE 1: BESTUURSSAMENVATTING JAARREKENING 2008 1. ONDERDEEL WATERLAND

Landschap Waterland AB 26-06-2009 Agendapunt 5: jaarrekening 2008 BIJLAGE 1: BESTUURSSAMENVATTING JAARREKENING 2008 1. ONDERDEEL WATERLAND Landschap Waterland AB 26-6-29 Agendapunt 5: jaarrekening 28 BIJLAGE 1: BESTUURSSAMENVATTING JAARREKENING 28 1. ONDERDEEL WATERLAND 1.1. Beleidsuitgangspunten 28 onderdeel Waterland De gemeenschappelijke

Nadere informatie

1. Onderwerp Regionale afspraken Anonieme hulp op afstand/ telefonische hulpdienst 2. Rol van het

1. Onderwerp Regionale afspraken Anonieme hulp op afstand/ telefonische hulpdienst 2. Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Jonge Zevenhovenseweg 3 Zeven hoven

Jonge Zevenhovenseweg 3 Zeven hoven Bestemmingsplan Jonge Zevenhovenseweg 3. Zevenhoven 11 la111111111111111111111 111 G13.1259 Bestemmingsplan Jonge Zevenhovenseweg 3 Zeven hoven Gemeente Nieuwkoop Vastgesteld 17 oktober 2013 Registratienummer

Nadere informatie

Blok C zou gaan bestaan uit 5 eengezinswoningen in het koopsegment, 3 sociale huurwoningen en 2 GGZ woningen. Hiervoor is een bouwvergunning 1 e

Blok C zou gaan bestaan uit 5 eengezinswoningen in het koopsegment, 3 sociale huurwoningen en 2 GGZ woningen. Hiervoor is een bouwvergunning 1 e gemeente Nieuwkoop afdeling Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving nieuwkoop Gemeenteraad van Nieuwkoop VERZONDEN 1 8 SíP ĨOU datum 15 september 2014 uw brief/kenmerk registratienummer 14.19167 behandeld

Nadere informatie

Agrarische Natuurvereniging Brabantse Wal. (Agrarisch) natuurbeheer in ons ANV gebied: activiteiten, resultaten en kansen

Agrarische Natuurvereniging Brabantse Wal. (Agrarisch) natuurbeheer in ons ANV gebied: activiteiten, resultaten en kansen Agrarische Natuurvereniging Brabantse Wal (Agrarisch) natuurbeheer in ons ANV gebied: activiteiten, resultaten en kansen ALV 14 april 2016 Ernst Verwer Gebiedscoördinator Inhoud van de presentatie 1) Missie

Nadere informatie

De coalitie IKC Leimuiden

De coalitie IKC Leimuiden De coalitie IKC Leimuiden Proces Start medio 2015 : Onderzoeksgebied 2 (centrum) Raad eind 2015 : 3 e veld Kickers / Volkstuinen Coalitie begin 2016 : 2 e veld Kickers Spreker: Wethouder Floris Schoonderwoerd

Nadere informatie

Op 29 augustus 2016 ontving ik uw aanvraag om geluid te laten horen in de open lucht. Hieronder leest u mijn besluit.

Op 29 augustus 2016 ontving ik uw aanvraag om geluid te laten horen in de open lucht. Hieronder leest u mijn besluit. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop SPIE Nederland divisie infra De heer A. Paardekoper Postbus 2265 4800 CG BREDA VERZONDEN 0 4 OKT2016 datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0690, d.d. 23 juni 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Voortgangsrapportage project Biodiversiteits-actieplan Lekker groen in en om Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1.

Nadere informatie

Provincie Zuid-Holland www.zuid-holland.nl. oduct&productid=2930. oduct&productid=15495

Provincie Zuid-Holland www.zuid-holland.nl. oduct&productid=2930. oduct&productid=15495 Update Subsidiemogelijkheden d.d. 5 december 2013 Inleiding Het project Versterken oeverwallen Bodegraven-Woerden richt zich op het behoud en het versterken van de landschappelijke kwaliteiten van de oeverwallen

Nadere informatie

MOBILISATIE VOOR LANDSCHAP IN VOLLE GANG!

MOBILISATIE VOOR LANDSCHAP IN VOLLE GANG! MOBILISATIE VOOR LANDSCHAP IN VOLLE GANG! Jaarbericht 2014 DESKUNDIG INSPIREREND DAADKRACHTIG ONDERSTEUNEND zorg voor ons landschap MOBILISATIE VOOR LANDSCHAP IN VOLLE GANG! mobiliseert overal in Gelderland

Nadere informatie

In het kader van het wettelijk vooroverleg heb ik het concept ontwerp-bestemmingsplan De Verwondering te Nieuwveen doorgenomen.

In het kader van het wettelijk vooroverleg heb ik het concept ontwerp-bestemmingsplan De Verwondering te Nieuwveen doorgenomen. Geachte mevrouw Verlaan, In het kader van het wettelijk vooroverleg heb ik het concept ontwerp-bestemmingsplan De Verwondering te Nieuwveen doorgenomen. Het concept bestemmingsplan geeft geen aanleiding

Nadere informatie

Team Welzijn Voortgang transitie sociaal domein 1

Team Welzijn Voortgang transitie sociaal domein 1 Bezoekadres Westeinde 1, 2371 AS Roelofarendsveen M % G E M E E N T E Kaag en Braassem Postadres Postbus 1,2370 AA Roelofarendsveen T: (071) 332 72 72 E: info@kaagenbraassem.nl w: www.kaagenbraassem.nl

Nadere informatie

Beheercontract voor klompenpaden in de gemeente...

Beheercontract voor klompenpaden in de gemeente... Beheercontract voor klompenpaden in de gemeente... Hierbij verklaren de volgende partijen: De gemeente..., hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door (functie), de heer/mevrouw, hierna te noemen gemeente...

Nadere informatie

II III III III HU III II G

II III III III HU III II G gemeente Nieuwkoop afdeling Beheer Openbare Ruimte nieuwkoop Aan de raad van de gemeente Nieuwkoop VtRZtMDEN 1 3 DEC260- datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 16 december

Nadere informatie

Ruimte maken om thuis te geven

Ruimte maken om thuis te geven Ruimte maken om thuis te geven samenvatting Ondernemingsplan woondiensten Aarwoude 2012-2015 Ruimte maken om thuis te geven De kubus is een ruimtelijke puzzel die opgelost kan worden door de juiste keuzes

Nadere informatie

llllllllllllllllllll II III III Ml III II Iľ II Nieuwkoop VERZONDEN 2 3NOV20Î5 G Aan de leden van de gemeenteraad

llllllllllllllllllll II III III Ml III II Iľ II Nieuwkoop VERZONDEN 2 3NOV20Î5 G Aan de leden van de gemeenteraad gemeente Nieuwkoop afdeling Sociaal Domein en Veiligheid nieuwkoop Aan de leden van de gemeenteraad llllllllllllllllllll VERZONDEN 2 3NOV20Î5 uw brief/kenmerk datum 19 november 2015 registratienummer 15.23067

Nadere informatie

1. Onderwerp Regionale projectorganisatie voor de voorbereiding op de 3 decentralisaties in het sociale domein

1. Onderwerp Regionale projectorganisatie voor de voorbereiding op de 3 decentralisaties in het sociale domein Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen,

Nadere informatie

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen.

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen. Raadsbrief Made, 18 april 2011 Registratienr.: Onderwerp: Evaluatie Toerisme 2010 Portefeuillehouder: Ambtelijke coördinatie: Steller: M. Vos-Kroeze Grondgebied S. van Dijk Aanleiding: Met deze brief brengen

Nadere informatie

Wij hebben besloten voor uw verzoek een projectbesluit te nemen. In het hierbij gevoegde besluit kunt u lezen hoe wij hiertoe zijn gekomen.

Wij hebben besloten voor uw verzoek een projectbesluit te nemen. In het hierbij gevoegde besluit kunt u lezen hoe wij hiertoe zijn gekomen. gemeente nieuwkoop afdeling vergunningen, voorzieningen en handhaving nieuwkoop De heer H.J.M. Groeneveld Korte Meentweg 17A 3652 LH WOERDENSE VERLAAT VERZONDEN - 7 mm?m datum 3 maart 2011 uw brief/kenmerk

Nadere informatie

Koeien langs het ommetje Marienheem

Koeien langs het ommetje Marienheem Zes ommetjeswerkgroepen zijn druk met het voor elkaar maken van een aantal prachtige ommetjes door heel Overijssel. Daarbij hebben jullie regelmatig dezelfde vragen. Vandaar dat we een soort nieuwsbrief

Nadere informatie

nieuwkoop lllllllllllllllllllllllllllllllllllll

nieuwkoop lllllllllllllllllllllllllllllllllllll gemeente Nieuwkoop Directie Gemeente Nieuwkoop, Gemeenteraad nieuwkoop lllllllllllllllllllllllllllllllllllll Postbus 1 2460 AA TER AAR VERZONDEN 2 FEB 2015 datum uw brief/kenmerk registratienummer behandeld

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding. Versie 22 juni 2013

Inhoud. Inleiding. Versie 22 juni 2013 Wandelen, goed voor elkaar! Handleiding inventarisatie toegankelijkheid wandelpaden Versie 22 juni 2013 Inhoud 1. Inleiding 2. De voorbereiding 3. Het inventarisatieformulier 4. Technische informatie 5.

Nadere informatie

Nadere regels subsidies gemeente Kaag en Braassem Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem;

Nadere regels subsidies gemeente Kaag en Braassem Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Kaag en Braassem. Nr. 126366 14 september 2016 Nadere regels subsidies gemeente Kaag en Braassem 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en

Nadere informatie

Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein

Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein Natuurzones T58-Boschkens Goirle-Tilburg Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein Natuurzones T58-Boschkens Natuurwaarden versterkt rond surfplas, woonwijk en bedrijventerrein

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Van: Communicatie Recreatie Midden Nederland Verzonden: woensdag 20 maart 2019 14:32 Onderwerp: Ondertekening Beheersovereenkomst NP Utrechtse Heuvelrug en Recreatie

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken deel uitmaken van de omgevingsvergunning.

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken deel uitmaken van de omgevingsvergunning. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken de heer A.M. van Leeuwen Burg. van Baaklaan 56 3648 XV Wilnis Uw brief/kenmerk - zaaknummer behandeld door betreft datum???? 2015 W-2014-0309 Ronald van Heeringen

Nadere informatie

Handleiding installatie Xelion 6 app voor Android, IOS en Windows smartphones

Handleiding installatie Xelion 6 app voor Android, IOS en Windows smartphones Handleiding installatie Xelion 6 app voor Android, IOS en Windows smartphones 1. De Xelion APP kan worden gedownload Smarthone Store App naam Iphone App Store Xelion Android * Play Store / Google Play

Nadere informatie

Datum 17 juni 2013 Betreft Beantwoording van Kamervragen over de aanleg en het beheer van wandel- en fietsroutes.

Datum 17 juni 2013 Betreft Beantwoording van Kamervragen over de aanleg en het beheer van wandel- en fietsroutes. > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA 's-gravenhage Directoraat-generaal Natuur Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC

Nadere informatie

De kern: De ontwikkeling van het. Groenere ruimte Het stroomgebied van de Geleenbeek

De kern: De ontwikkeling van het. Groenere ruimte Het stroomgebied van de Geleenbeek Presentatie informatieavond dd 22 oktober 2015 Van 19 tot 21 uur in de Brasserie Abshoven te Munstergeleen Waarom werken aan beekdalen? De ontwikkeling van het Gezondheid Schoonheid Economie Sterkere regio

Nadere informatie

TOEKOMSTPERSPECTIEF BUITENGEBIED VINKEL. Versterking van recreatie, landschap en natuur in en rondom Vinkel

TOEKOMSTPERSPECTIEF BUITENGEBIED VINKEL. Versterking van recreatie, landschap en natuur in en rondom Vinkel TOEKOMSTPERSPECTIEF BUITENGEBIED VINKEL Versterking van recreatie, landschap en natuur in en rondom Vinkel De Groene Delta is hét groenprogramma van de gemeente s-hertogenbosch en is momenteel in ontwikkeling.

Nadere informatie

Marktonderzoek bedrijventerreinen regio Leiden

Marktonderzoek bedrijventerreinen regio Leiden Marktonderzoek bedrijventerreinen regio Leiden Pieter van der Heijde februari 2016 Over Bureau Stedelijke Planning Marktonderzoek en advies voor de ruimtelijke inrichting van stad en regio Werken, wonen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven , Heukelom-Koningshoeven Inhoud: Aanleg natuur- en landschappelijke elementen Het succes van PlantenNU Het Groene Woud gevierd op 12 maart Drukbezochte informatieavond 17 februari Start Netwerk Landschapsbeheer

Nadere informatie

Ommetjes nieuwe natuur Aanmeldformulier

Ommetjes nieuwe natuur Aanmeldformulier Het formulier volledig ingevuld en ondertekend sturen aan Stichting IKL Postbus 154 6040AD ROERMOND Of stuur het ingescande formulier aan ikl@ikl-limburg.nl Ommetjes nieuwe natuur Aanmeldformulier 1) Naam

Nadere informatie

Subsidie bij aanleg wandelroute: eisen en richtlijnen

Subsidie bij aanleg wandelroute: eisen en richtlijnen Subsidie bij aanleg wandelroute: eisen en richtlijnen November 2015 Wilt u een nieuwe wandelroute aanleggen? Dan kunt u hiervoor misschien subsidie krijgen van de provincie Zuid-Holland. Om voor subsidie

Nadere informatie

Systematiek van Wandelnetwerk Noord-Holland

Systematiek van Wandelnetwerk Noord-Holland Systematiek van Wandelnetwerk Noord-Holland Wandelnetwerk Noord-Holland is een wandelnetwerk met een hybride bewegwijzering en een uniforme vormgeving en presentatie, zowel in het veld als digitaal. Opzet

Nadere informatie

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte.

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte. Agendapunt 3 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Recreatie & Toerisme Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Wandelroutenetwerk Bijlagen : Concept-uitvraag offerte Bespreekpunten Kennis nemen

Nadere informatie