JONGVERKENNERS. 3 - Ik moet toch niet afbellen?... Ze zullen wel merken dat ik er niet ben.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JONGVERKENNERS. 3 - Ik moet toch niet afbellen?... Ze zullen wel merken dat ik er niet ben."

Transcriptie

1 JONGVERKENNERS Gegroet beste jongverkenners, Nu jullie toch al een dikke twee maand de titel "beste JV's ooit" mogen dragen, wordt het tijd voor een iets serieuzere aanpak. In tegenstelling tot wat er op dit moment bij andere takken te lezen valt, zullen er bij ons geen vreugdekreten te lezen vallen. Nog zullen wij gebruik maken van grotere lettertypes of cursief gedrukte woorden om nadrukken te leggen. Nee, vandaag gaan wij ons bezig houden met het beantwoorden van enkele prangende levensvragen. Vragen die in de hoofden van jongadolescenten rondspoken. Vragen zoals: 1 - Waarom eigenlijk op tijd komen? Antwoord: in een oneindig groot universum waar tijd en ruimte de enige 2 oneindige begrippen zijn. En dus superieur zijn aan alle aardse bezittingen. Kan 5 minuten op zichzelf weinig schelen, er is namelijk tijd zat. Maar niets is minder waar, want er is nog een derde oneindig begrip namelijk "toorn van uw leiding" in het begin zullen de straffen nog onschuldig lijken. Maar na herhaaldelijke overtredingen zal er geen eind meer komen aan het "Spitskarreke From Hell" een duister wapen, gepatenteerd door uw eigenste leidingsploeg. 2 - Uniform is toch niet zo belangrijk? Antwoord: Fout. Uw uniform is het belangrijkste in uw puberige bestaan. Zoals ge wel al weet zijn er een paar bevolkingsgroepen die succes hebben bij de vrouwen: brandweermannen, astronauten, politieagenten, postbodes en IT-consultants. Buiten die laatste groep hebben zij allemaal 1 ding gemeen... een uniform. Nu ook gij toegang hebt tot de sleutel naar elk vrouwenhart is het een doodzonde om er geen gebruik van te maken. Dit zal dus uiteraard ook bestraft worden met de "Jurk Of Death". Alsook gepatenteerd door uw eigenste leidingsploeg. 3 - Ik moet toch niet afbellen?... Ze zullen wel merken dat ik er niet ben. Antwoord: Fout. Als gij niet afbelt wordt gij verondersteld van te laat te zijn... lees dus nog even het antwoord op vraag 1 dat bespaard mij een hoop typewerk Gelieve dit grondig te lezen want er zal een onverwachte overhoring komen over bovenstaande tekst Zo nu ik dit even heb duidelijk gemaakt kunnen we verder met het toffere gedeelte. De eigenlijke gibersco. Rest mij alleen nog te zeggen: GENIET ER VAN!!!!!!

2 Zaterdag 9 en zondag 10 november: Dé Legendarische Croqueslag! Yes yes yes! Eindelijk terug croqueslag. Op één nakomende leukste weekend ooit! (Uiteraard bedoel ik daarmee, na zwerverweekend!) Jawel boys, we gaan weer knallen dees weekend. De gentlemanzz spelen voor jullie vrienden, vriendinnekes, mama, papa, tante, buurman, leerkracht, iedereen dus! Lekkere croqueskes bakken en verkopen! Zie dus zeker dat ge echt IEDEREEN vraagt die ge maar kent om bij ons lekker te komen eten. Ook weer samen met de jogi s, weer een weekendje waar ge dus goe kunt score bij die grieten. Dit is een verplicht weekend dus geen excuses welkom! Hoe meer klanten, hoe meer sfeer, hoe meer geld, hoe leukere activiteiten op kamp! Knallen dus! We zullen is laten zien wie de jonggivers zijn van dit jaar! Ooohhwjawel, wij gaan die croques poppen! Het wordt een plezant weekend! Wij kijken er al naar uit! Vergeet uw uniform zeker niet! Uw slaapzak en matje! En uw werkhanden, -benen en brein! Zondag 17 november van 9 tot 12 uur: Lokaal pimp vergadering Sluit je ogen en beeld het jezelf in: je staat aan het strand, de golven suizen op het strand en maken je voeten nat. Het zand kriebelt aan je voeten terwijl ze bij elke stap dieper wegzakken. Je luistert en hoort de meeuwen die hun lied voor je zingen. Ergens in de verte klinkt een bel van een boei. De wind steekt op en de frisse zeelucht vult je longen... Dan open je je ogen... en ziet de pacht bekend als het jongverkennerlokaal. Alles stinkt naar st**nt en het zand dat je net nog aan je voeten voelde blijkt een dikke laag stof te zijn. Uw voeten zijn nat van de muizen die op uw voeten hebben gepist en die bel die ge hoorde is eigenlijk een dakpan die net uw hoofd heeft gemist en op de vloer kapot is gevallen. We weten het allemaal er is nog wat werk aan de winkel om ons lokaal jongverkenner waardig te maken. En daarom doen wij vandaag zoals de heilige man ons heeft voorgedaan. Met die Heilige man bedoel ik X to the Z-ibbit. Ja ge weet het allemaal het gaat over X-Zibbit die ons geleerd heeft dat met wa moeite ieder krot kan veranderd worden in een kunstwerk. Zelfs ons lokaal. Pak dus allemaal posters, vlaggen, schilderijen, beeldhouwwerken, fonteintjes en andere ubbervette dingen mee zodat wij ons lokaal kunnen laten stralen. *De dwazen die tijdens het begin van dees tekstje hun ogen hebben gesloten mogen er al 10 doen omdat ze achterlijk zijn. Ge kunt ni verder lezen als ge uw ogen hebt gesloten, dommerik!!

3 Zaterdag 23 November 13 tot 16 uur: Het-Grote-Gezelschapspel-spel Hoe groter, hoe beter. Ni waar denken jullie?? Wel waar, de mens was het beu om op een klein scherm TV te kijken dus vond hij de breedbeeld uit. De mens was de gewone auto beu dus fabriceerde hij de vrachtwagens en monstertrucks. Vroeger speelde de mensen enkel op de shotterkas, maar toen dat saai werd hebben ze echte voetbal uitgevonden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die mijn standpunt ondersteunen. Maar om jullie dit duidelijk te maken gaan wij vandaag een gezelschapspel spelen, maar dan zoals het hoort gespeeld te worden. Risk met een legioen aan soldaten, monopolie met multinationals of cluedo met een echte kandelaar. Wat het zal worden gaan we nog ni verklappen. Daarvoor moet ge naar het lokaal komen, optijd uiteraard! Het wordt weeral eens een legend wait for it DARY vergadering! Niet te missen dus! Tot dan, tjuuuuus! VS Vrijdag 29 november 20 tot 22 uur: Klakkebuis at Night edition Het moment van het jaar waar iedereen op zit te wachten komt er aan. Iedereen zal op zijn hoede moeten zijn want de gevreesde jongverkenners van sint-bernadette gaan doen waar zijn in de scoutswereld alom bekend staan als de beste en de beruchtste. Jaja soldaten, vandaag gaan we oldskool klakkebuizen!! Rust jullie buizen maar al uit me de hypermodernste apparatuur! Wat dacht je van een vette nachtkijker, een vizier waarmee je van op 200 meter iemand recht in zen oor kan schieten, of die volautomatische lader waar op zen minst 400 pijltjes inkunnnen? Daarnaast kun je je klakkebuis ook nog is een speciale makeover geven zodat die vanjouw er zeker uitspringt tussen al die pareltjes in de moderne oorlogsvoering. We verwachten jullie stipt om?? u op het lokaal zodat we daar overal kunnen sluipen, kruipen, klimmen, springen, hangen en pijltjes met u lichaam opvangen om zo op het einde tot een winnaar te komen! See you there soldiers!

4 Zondag 8 december 9 tot 12 uur: De goed Heilige man vergadering De zak van Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas, De zak van Sinterklaas, o jongens, jongens 't is zo'n baas! Daar stopt hij, daar stopt hij, daar stopt hij blij van zin. De hele, de hele, de hele wereld in! De zak van Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas, De zak van Sinterklaas, o jongens, jongens 't is zo'n baas! Hij is voor groot en klein, groot en klein, groot en klein, Hij is voor groot en klein voorzien van taai en marsepein. En bergen, en bergen, En bergen suikergoed, Zo lekker, zo lekker, Zo lekker en zo zoet. Hij is voor groot en klein, groot en klein, groot en klein, Hij is voor groot en klein voorzien van taai en marsepein. Maar onder in die zak, in die zak, in die zak, Maar onder in die zak daar ligt het hele grote pak, Voor 't lieve, voor 't zoete, voor 't lieve zoete kind. Zeg was jij, zeg was jij, dit jaar gehoorzaam vrind? Maar onder in die zak, in die zak, in die zak, Maar onder in die zak daar ligt het hele grote pak. Ja jongens, vandaag gaan jullie weer op de schoot van sinterklaas moeten gaan zitten vooraleer hij jullie misschien een cadeautje geeft. Maar dit hangt er ook weer vanaf of jullie braaf geweest zijn. En voor sommigen is dit misschien een pijnlijk punt. In ieder geval ga je vandaag extra braaf moeten zijn. Oefen dit leuk liedje ook al maar in zodat je het kunt zingen voor de sint (dan krijg je zeker snoep!!). Beter jullie leven nu al, want voor de moment hebben jullie geen snoepgoed en zitten jullie in de zak. Zondag 15 december van 9 tot 12 uur: Pokémonvergadering Bereid je maar voor, want hier zijn we weer hoor. Om de jeevees van saaiheid te behoeden, om de rest van de scouts te kunnen beïnvloeden. Om de kwaadaardigheid van jonggidsen aan te tonen, om dichter bij de sterren te kunnen komen. Yente, Katrien en Jonas, Arne, Raf. Team leiding is nog altijd sneller dan het licht, dus vecht als een man of geef je over en zwicht. Miauw ogen dicht! Proficiat! Jullie zijn geselecteerd door professor Oak om Bernietown te vertegenwoordigen in de enige echte pokémonleague! Wij gaan jullie hiervoor klaarstomen tot jullie de spieren hebben van Machop, de hersenen van Alakazam en het doorzettingsvermogen van Team Rocket. Iedereen komt verkleed als zijn lievelingspokémon, wie niet verkleed is, krijgt automatisch de status van een Magikarp, en vraag het maar aan je pokédex, Magikarps zijn niet bepaald hoogbegaafd of sterk om het met een eufemisme uit te drukken. Dus wees origineel met je outfit en bereid je voor op een superawesome vergadering. Gotta catch em all!

5 Vrijdag 20 december 19 tot 21 uur: The Great Christmas Show How how how, Merry Christmas. Vanavond gaan we de alom bekende sfeer die rond kerstmis hangt naar het lokaal brengen. Een kerstboom met kerstballen, slingers, lichtjes en een kerststalletje. Ook onze vrienden mogen zeker niet ontbreken. Nu denken jullie waarschijnlijk; Oe en wij dan?. Wij hebben het natuurlijk over jullie wanneer we spreken over onze vrienden. Maar ook de jongedames horen daar bij. Ja dit betekend dat de jonggidsen er ook bij gaan zijn. En natuurlijk mogen de pakjes niet ontbreken. Zie dat jullie al hebben gegeten, er zal wel een kleine versnappering aanwezig zijn, maar dat is niet helemaal hetzelfde als jullie mama s lekkere kookkunsten. Breng allemaal een klein cadeautje mee van maximum 2 euro. Opgelet! Na deze vergadering is er nog een fakkeltocht, een activiteit ten ere van het 50- jarig bestaan, daar zijn jullie natuurlijk ook allemaal heel welkom! Voila, alvast een vrolijk kerstfeest en tot dan Dit was het dan al weer, al 2 giberscos uit! Man, da vliegt hier vooruit. Niets anders dan pret, plezier, lachen, gieren, brullen bij de jeevees. De mannen met de baarden hebben we ookal gehad voor dit jaar se! Genoeg cadeaus gekregen! Veel te veel gegeten! En duizend en drie familiefeesten gedaan Maar, TIS NOG NI GEDAAN! Er komt een volledig nieuw jaar aan en dus de volgende gibersco komt er weer aan, VOL met weer awesome nieuwe grave vergaderingen! Vergeet niet elke keer af te bellen,mailen of smsen als je niet kan komen naar een vergadering. Wij zien jullie graag en jullie zien ons graag, dat is duidelijk! CIAO & verder een stevige linker van : Arne Jonas Katrien Yente & Raf

Zondag 29 september van 9 uur tot 12 uur: Jongintro for life chickaaaaaazzzz. Zondag 6 oktober van 9 uur tot 12 uur: pimp my lokaal vargadering

Zondag 29 september van 9 uur tot 12 uur: Jongintro for life chickaaaaaazzzz. Zondag 6 oktober van 9 uur tot 12 uur: pimp my lokaal vargadering Jonggidsen Houd u vast aan de takken van de bomen zoals ze wel eens zeggen in de volksmond, rept uw smalle konten in de startblokken want dees jaar is er eentje om te KNI KNA KNALLEEUUHH!! Terwijl uw leiding

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

ECEMBER!!!!!!!! December!! 2012- P309980 Afgiftekantoor: 1700 Dilbeek Maandelijkse afgifte verschijnt niet in augustus

ECEMBER!!!!!!!! December!! 2012- P309980 Afgiftekantoor: 1700 Dilbeek Maandelijkse afgifte verschijnt niet in augustus België Belgique P.B. / P.P. 1700 Dilbeek BC - 31151 D ECEMBER December 2012- P309980 Afgiftekantoor: 1700 Dilbeek Maandelijkse afgifte verschijnt niet in augustus v.u.: Pierre D hont Ninoofsesteenweg1066

Nadere informatie

1. Doen wij het als ouder verkeerd? Ja.

1. Doen wij het als ouder verkeerd? Ja. ALS OUDER DOE JE HET ALTIJD VERKEERD Lut Storms Graag wil ik deze titel meteen even aanpassen, ik hou niet van absolute termen. Niemand doet het altijd verkeerd. Ik wil het hebben over: als ouder doe je

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke 1 Kerstmusical 2013 De arme rijke 2 Kerstmusical de arme rijke 1. lied van kinderen, die geld opwillen halen en straatkrantverkoper; Buiten kunnen evt. ook al personeelsleden uit de winkel staan (zie 6)

Nadere informatie

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding WERKBOEK Loopbaanbegeleiding DOELEN STRATEGIEËN JE CV STERKTES EN ZWAKTES VAARDIGHEDEN SOLLICITATIE BRIEF SOLLICITATIE GESPREK LEREN OMGAAN MET STRESS KOM OP VOOR JEZELF LEREN OMGAAN MET CONFLICTEN 1 Inleiding

Nadere informatie

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen Kindervoorbeeld (na Schriftlezing) Jongens en meisjes, Schoolreisje, Efteling Juf heeft gezegd: let goed op elkaar Iedereen hoort erbij en mag meedoen! Maar groepje van 4, en eentje komt erbij o Niet de

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voorwoord Vaak als ik vakvrouwen met een eigen bedrijf en een eigen website spreek zeggen ze: Oh ja, webanalyse, daar wil ik ook nog eens wat mee! Als we vervolgens verder praten, blijkt dat ze vaak een

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Thema In en om het huis

Thema In en om het huis http://www.edusom.nl Thema In en om het huis Les 22. De rekening. Wat leert u in deze les? Advies vragen. Advies geven. Waarom-vragen beantwoorden met omdat. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

Preek Vrijheid (5) 1 Korintiërs 8 en 10:23 11:1

Preek Vrijheid (5) 1 Korintiërs 8 en 10:23 11:1 Preek Vrijheid (5) 1 Korintiërs 8 en 10:23 11:1 Liturgie zondagmiddag 22 augustus 2010 Ds. D. Vonck Votum / zegengroet Psalm 133 Gebed Terugblik / Galaten 5 : 13,14 Liedboek 92 : 1,5 Al kon ik alle talen

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Les 28. Geld lenen Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met een bank over geld lenen. Woorden en zinnen gebruiken die gaan over het

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

WIL JE MINDER BLOWEN?

WIL JE MINDER BLOWEN? WIL JE MINDER BLOWEN? Uitgave van Stichting Be Aware Maart 2015 Ik wil minderen. Je vindt dat je teveel wiet/hasj of cannabis rookt. Je beseft dat je hierdoor minder goed functioneert: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing

IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing geschreven met passie. Over Ivo Mijn visie: Klanten zien maar 2 soorten aanbieders. 1. Zij die eruit springen. 2. En de rest. De eenheidsworsten. De-voor-jou-vijf-anderenbedrijven.

Nadere informatie

IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing

IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing geschreven met passie. Over Ivo Mijn visie: Klanten zien maar 2 soorten aanbieders. 1. Zij die eruit springen. 2. En de rest. De eenheidsworsten. De-voor-jou-vijf-anderenbedrijven.

Nadere informatie

ATTRIBUEREN OF TOESCHRIJVEN

ATTRIBUEREN OF TOESCHRIJVEN ATTRIBUEREN OF TOESCHRIJVEN De meeste mensen, en dus ook leerlingen, praten niet alleen met anderen, maar voeren ook gesprekken met en in zichzelf. De manier waarop leerlingen over, tegen en in zichzelf

Nadere informatie

Hoe creëer je doorzettingsvermogen

Hoe creëer je doorzettingsvermogen Hoe creëer je doorzettingsvermogen Als het goed is, heb je zojuist de oefening gedaan waar jij je big list hebt gecreëerd. En ik hoop dat die oefening je een aantal nieuwe inzichten heeft gegeven en dat

Nadere informatie

Wanneer één van je ouders ALS heeft

Wanneer één van je ouders ALS heeft Wanneer één van je ouders ALS heeft Introductie ALS komt niet zo vaak voor en het is onwaarschijnlijk dat je nog iemand kent die een ouder of stiefouder heeft met deze ziekte. Het is gemakkelijk te begrijpen

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!!

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Door: Izzy Kalman, MS www.bullies2buddie.com [Izzy Kalman is in het Engels te bereiken via email: Izzy@bullies2buddies.com. Binnen Nederland: www.pesten.net

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Dit leven is niet van mijzelf

PREEK DOOR DE WEEK. Dit leven is niet van mijzelf PREEK DOOR DE WEEK Dit leven is niet van mijzelf 8e jaargang, nr. 5, week 6 4 februari 9 februari 2013 maandag 4 februari 2013 Acceptatie en geduld Aanvaard mensen met een zwak geloof zonder hun overtuiging

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie