De niveautest Handleiding voor uitwisselingsdeelnemers. Leer talen met Erasmus+ OLS Duits Engels Spaans Frans Italiaans Nederlands

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De niveautest Handleiding voor uitwisselingsdeelnemers. Leer talen met Erasmus+ OLS Duits Engels Spaans Frans Italiaans Nederlands"

Transcriptie

1 De niveautest Handleiding voor uitwisselingsdeelnemers Leer talen met Erasmus+ OLS Duits Engels Spaans Frans Italiaans Nederlands Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved. Latest update : 22/04/2015

2 Inhoud 1. Inleiding Wat is het doel van deze handleiding? Systeemvereisten Toegang tot en inloggen op de Erasmus+ OLS-website Vervolledig uw Eramsus+ OLS-profiel Toegang tot de Erasmus+ OLS-niveautest Leg de Erasmus+ OLS-niveautest af Grammatica Woordenschat Taalhandelingen Luisteroefeningen Begrijpend lezen Resultaten van de niveautest Helpdesk Gegevensbescherming Disclaimer Privacyverklaring Welke persoonsgegevens vergaren wij, en voor welke doeleinden? Wie heeft toegang tot uw informatie en aan wie wordt ze bekend gemaakt? Hoe beschermen en vrijwaren wij uw gegevens? Hoe kunt u uw gegevens verifiëren en corrigeren? Hoe lang bewaren we uw persoonsgegevens? Contactgegevens Bezwaar Rechtsgrond Auteursrecht Contact Cookies OLS-gedragscode Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

3 1. Inleiding Welkom bij de Erasmus+ OLS-niveautest! Deze handleiding is bedoeld als inleiding op de niveautest van Online Linguistic Support om ervoor te zorgen dat uw resultaten uw kennis van de taal waarin u tijdens uw mobiliteit zult werken of studeren zo goed mogelijk weerspiegelen. 1.1 Wat is het doel van deze handleiding? Deze handleiding bevat instructies die u zullen helpen snel en efficiënt uw niveautest af te leggen. Eerst zult u meer vernemen over de systeemvereisten voor OLS en over de login op OLS. Zodra u toegang heeft tot uw account, bekijken we hoe de niveautest is opgebouwd en wat getest wordt. Tot slot geven we u enkele tips om het beste te halen uit uw resultaten. 2 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

4 2. Systeemvereisten Hieronder staan de minimale systeemvereisten die nodig zijn om de Erasmus+ OLSniveautest online te kunnen invullen: Besturingssysteem: Windows 8, Windows 7, Windows XP, Windows Vista, MAC OS X 10.1; Schermresolutie: 1024x768 Standaard-audiokaart Luidsprekers of koptelefoon Browser: Internet Explorer 7 of later; Mozilla Firefox 3.6 of later; Chrome 10 of later; Safari 5 of later Adobe Flash Player of HTML5 Breedbandinternetverbinding (DSL/kabel) 3 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

5 3. Toegang tot en inloggen op de Erasmus+ OLSwebsite Voordat u toegang krijgt tot de Erasmus+ OLS-niveautests, moet u uw account activeren. U zou daarvoor een automatische moeten hebben gekregen waarin uw logingegevens staan. Klik op de link in die om uw account te activeren. Om in te loggen, tikt u uw login en wachtwoord in die u via mail hebt ontvangen van uw thuisinstelling/-organisatie. Zodra u uw Erasmus+ OLS-account hebt geactiveerd, gaat u naar de link om toegang te krijgen tot de Erasmus+ OLS-homepagina. Om toegang te krijgen tot de loginpagina, klikt u op de knop Login in de rechterbovenhoek van uw scherm. Als u uw wachtwoord bent vergeten, klikt u op de link Wachtwoord vergeten?. 4 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

6 Als u problemen ondervindt, kunt u contact opnemen met het technisch ondersteuningsteam van Erasmus+ OLS door te klikken op Help in de rechterboevenhoek van uw scherm. 4. Vervolledig uw Eramsus+ OLS-profiel Zodra u ingelogd bent, wordt u gevraagd uw profiel te bewerken en aan te vullen met uw persoonlijke informatie en informatie over uw Erasmus+ OLS-mobiliteit (soort mobiliteit, land van bestemming, begin- en einddatum van uw mobiliteitsperiode). Velden aangeduid met een rode asterisk (*) zijn verplicht (alle velden zijn verplicht). De taal van de test die u moet afleggen, te vinden onder Doeltaal, werd door uw thuisinstelling/-organisatie aangeduid als de hoofdtaal van de opleiding tijdens uw mobiliteitsperiode. U kunt dit veld niet aanpassen. Als u denkt dat de taal niet correct is, stop dan onmiddellijk met het aanvullen van uw profiel en neem onmiddellijk contact op met uw thuisinstelling/-organisatie. 5 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

7 Geef ook uw tijdzone in, want dat kan later belangrijk worden voor de tutoring sessions, als u door uw thuisinstelling/-organisatie geselecteerd werd om OLS-onlinetaalcursussen te volgen. Daarom moet u de tijdzone aanduiden waarin u tijdens uw mobiliteit zult studeren of werken. Voordat u op Wijzigingen opslaan klikt, moet u de juridische mededeling over gegevensbescherming lezen. U moet de voorwaarden inzake gegevensbescherming en geheimhouding aanvaarde voordat u uw profiel opslaat, anders kunt u niet verdergaan. Als u het wachtwoord dat u via hebt ontvangen wenst te veranderen, klikt u op Verander uw wachtwoord. 6 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

8 Wanneer u klaar bent met het aanvullen van uw profiel, klikt u op Wijzigingen opslaan om verder te gaan. Houd er rekening mee dat u uw profiel moet aanvullen voordat u de niveautest kunt starten. 5. Toegang tot de Erasmus+ OLS-niveautest Wanneer u uw profiel hebt aangevuld, verschijnt een inleidende pagina over de niveautest. Als u uw profiel moet aanpassen, klikt u op Pas mijn profiel aan in de linkerbovenhoek van uw scherm. Op deze pagina vindt u informatie over, onder andere: - de duur van uw niveautest; - de onderdelen van de niveautest, zijnde grammatica, woordenschat, taalhandelingen, luisteroefeningen en begrijpend lezen; - de moeilijkheidsgraad waarin uw niveautest evolueert ( computerized adaptive testing, wat betekent dat de moeilijkheidsgraad van de test zich aanpast aan het vaardigheidsniveau van de mobiliteitsdeelnemer); - advies om de niveautest comfortabel af te leggen. Aan het einde van de niveautest wordt enkel het eindresultaat op het scherm getoond, zonder feedback op uw prestaties (aantal juiste en/of foute antwoorden). 7 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

9 The Door te klikken op Start de test onderaan de pagina kunt u uw test starten. Het systeem controleert dan de compatibiliteit van uw computer. Zodra de compatibiliteit gecontroleerd is en uw instellingen overeenkomen met de verwachte specificaties, klikt u op Start de test. 8 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

10 Na de controle van de compatibiliteit controleert het systeem uw audioconfiguratie. Klik op Klik om te luisteren om te controleren of uw luidsprekers of koptelefoon het audiovoorbeeld goed afspelen. (Controleer of de luidsprekers ingeschakeld zijn.) Klik op Ja als de audiotest gelukt is. Door op Nee te klikken als de audiotest mislukt is, wordt een nieuwe bericht getoond met een lijst van handelingen die u kunt doen om de audio in te stellen. Nadat u op Ja en dan op Verdergaan heeft geklikt, kunt u eindelijk starten met de niveautest. 9 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

11 6. Leg de Erasmus+ OLS-niveautest af De onlineniveautest, bestaande uit 70 vragen, bestaat uit volgende onderdelen: 1. Grammatica (20 vragen) 2. Woordenschat (15 vragen) 3. Taalhandelingen (15 vragen) 4. Luisteroefeningen (10 vragen) 5. Begrijpend lezen (10 vragen) De test duurt gemiddeld 40 tot 50 minuten. Er is echter geen tijdslimiet en u kunt zoveel tijd nemen als u wenst om de test in te vullen. Deze onderdelen richten zich op de evaluatie van uw communicatieve vaardigheid alsook op uw grammaticale, semantische en lexicale vaardigheden en uw spellingsvaardigheden. U kunt de test op elk moment opslaan en later vervolledigen, maar enkel volledig afgewerkte onderdelen worden opgeslagen, terwijl uw antwoorden in nie-afgeronde onderdelen verloren gaan. Als u uw niveautest moet afsluiten of als u een technisch probleem ondervindt, kunt u de test opnieuw starten vanaf het begin van het vorige onderdeel. Houd er rekening mee dat u niet kunt terugkeren naar een vraag voor revisie als u een antwoord geselecteerd heeft en op verdergaan heeft geklikt. Als u het antwoord op een vraag niet weet, klik dan op verdergaan en ga door met uw test, zonder een antwoord te selecteren. 10 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

12 6.1 Grammatica Het eerste onderdeel is toegespitst op uw grammaticale vaardigheid. Het onderdeel grammatica bevat twee soorten oefeningen: meerkeuzevragen en een gatentest (invuloefening) en bestaat uit 20 vragen. Het onderstaande voorbeeld toont een meerkeuzevraag in welke u het juiste antwoord moet kiezen uit een lijst met termen door op het kleine cirkeltje voor elk antwoord te klikken. Daarna klikt u op verdergaan om verder te gaan naar de volgende vraag. In de rechterbovenhoek van uw scherm, kunt u de moeilijkheidsgraad van elke vraag zien: die verhoogt of verlaagt naargelang uw niveau. Het systeem start automatisch met een vraag op niveau A2 (GER). Onderaan de pagina kunt u de vooruitgang van uw test volgen via een balk. Elke ingevulde cel geeft het aantal gegeven antwoorden weer. De vooruitgangsbalk toont de 5 onderdelen die u moet vervolledigen om uw test af te maken. 11 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

13 De volgende screenshot toont het andere soort oefening die in dit onderdeel gebruikt wordt: de gatenoefening. Rekening houdend met de context en de betekenis van het fragment moet u de juiste vorm (aantal en/of geslacht, afhankelijk van de variabelen van de geselecteerde doeltaal) invullen, door te klikken op de velden en dat voor: - zelfstandige naamwoorden, - lidwoorden, - bijvoeglijke naamwoorden en - voornaamwoorden. Er zal ook gevraagd worden het volgende in te vullen: - de juiste tijd en vervoeging van werkwoorden (afhankelijk van de variabelen van de geselecteerde doeltaal), - de juiste voorzetsels en bijwoorden. 12 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

14 Voor elk onderdeel wordt u op volgende manier geïnformeerd: - het onderdeel (Grammatica, Woordenschat, enz.) dat u heeft afgelegd, - het aantal delen dat nog moet worden afgelegd, - het volgende onderdeel dat u zult moeten afleggen. 13 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

15 6.2 Woordenschat Het tweede onderdeel test uw lexicale vaardigheden met behulp van een onderdeel over woordenschat dat uit 15 vragen bestaat. Net al in het vorige onderdeel moet u meerkeuzevragen en vragen met gaten ( invuloefeningen ) beantwoorden door de juiste term (zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord, werkwoord, voornaamwoord en voorzetsel) te kiezen, rekening houdend met de gegeven context. Het woordenschatonderdeel bevat ook een aantal vagen die uw algemene kennis testen: 14 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

16 15 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

17 6.3 Taalhandelingen Het derde onderdeel, bestaande uit 15 vragen, test uw communicatievaardigheden. Uw vaardigheden, de taal juist en gepast te gebruiken voor communicatieve doeleinden, wordt getest met behulp van meerkeuzevragen. Het doel is te evalueren hoe u reageert in de doeltaal met behulp van een serie korte dialogen. Ook hier moet u het juiste antwoord kiezen uit een reeks mogelijke antwoorden: Of u moet het meest gepaste antwoord geven op een vraag: 16 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

18 6.4 Luisteroefeningen Het vierde onderdeel, bestaande uit 10 vragen, test uw luistervaardigheden. Elke vraag is gebaseerd op een audiofragment. U kunt uw audiomateriaal controleren door op het luidsprekericoontje aan de rechterkant van het introductiescherm te klikken. Om naar het fragment te luisteren klikt u op de luidspreker. U kunt elk audiofragment maximaal 3 keer beluisteren. We raden u aan de lijst met mogelijke antwoorden minstens een keer te lezen. Elke oefening heeft de vorm van een meerkeuzevraag gebaseerd op een korte dialoog. U zult, afhankelijk van de oefening en van de moeilijkheidsgraad, de gepaste geherformuleerde zin moeten kiezen die de kern of een aspect van het audiofragment verklaart. 17 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

19 Of u moet eenvoudigweg een woord of zin gebruikt in het dialoog, identificeren. Een voorbeeld volgt in de twee onderstaande screenshots: 18 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

20 In dit onderdeel worden opnieuw uw communicatievaardigheden getest, in die zin dat u het gepaste antwoord moet aanduiden rekening houdend met de context. Het audiofragment hier vraagt Wil je iets drinken? : U kunt de vraag krijgen de communicatieve context van een conversatie te achterhalen met behulp van een aantal elementen (beltoon, gebruikte taal: Met Charles, enz.): 19 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

21 20 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

22 6.5 Begrijpend lezen Het laatste onderdeel, bestaande uit 10 vragen, evalueert uw vaardigheid een geschreven alinea of tekst te begrijpen. Woordenschatkennis en tekstinzicht zijn twee andere vaardigheden die hier getest worden. Het soort fragmenten dat u voorgeschoteld krijgt (fragmenten uit kranten en advertenties, situatiebeschrijvingen, extracten uit dialogen, literaire fragmenten) kan specifieker zijn en naar meer specifieke contexten verwijzen, afhankelijk van uw moeilijkheidsgraad. Hier moet u de woordenschat in een context begrijpen uw kennis over bepaalde onderwerpen wordt niet getest en u moet aanduiden welke term overeenkomt met de term in de vraag of welke term overeenkomt met de beschrijving en omgekeerd: 21 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

23 22 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

24 7. Resultaten van de niveautest Nadat u de 5 testonderdelen heeft ingevuld, zult u een gedetailleerde analyse van uw prestaties toegestuurd krijgen, zoals getoond op onderstaande resultatenpagina: 23 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

25 In het bovenste gedeelte van uw scherm, aan de linkerkant, ziet u uw algemene niveau volgens het GER, aangevuld met een korte beschrijving van dat behaalde niveau. De afbeeldingen aan de rechterkant geven weer waar u zich op dit moment bevindt op uw leerpad. In het midden van de pagina wordt een meer gedetailleerde feedback voor elke vaardigheid getoond. 24 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

26 Door te klikken op Print uw evaluatierapport kunt u een screenshot van uw testresultaten printen. Denk eraan dat u uw niveautest niet opnieuw kunt afleggen als u de test afgelegd heeft en uw resultaten ontvangen heeft. Dit kan een goede gelegenheid zijn om het beste te halen uit uw test. We raden u aan uw cv te updaten met uw recente taalniveau. Onderaan de pagina vindt u een link naar de Europass-pagina waar u uw Europass-curriculum vitae kunt opstellen of het sjabloon voor uw cv kunt downloaden om het later in te vullen. Instructies bij het invullen van uw Europass-cv of Taalpaspoort U zult gevraagd worden een formulier in te vullen waarop u uw moedertaal moet aanduiden. In het deel daaronder, andere talen, moet u de taal aanduiden waarin u getest bent (en/of de andere talen die u al kent dankzij zelfevaluatie) en de resultaten die u behaald heeft tijdens uw niveautest. Door te klikken op een van de taalvaardigheden, kunt u uw 25 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

27 niveauscores, inclusief de beschrijvingen van het GER, toevoegen met behulp van het uitrolmenu. 26 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

28 Enkel uzelf en de instelling die verantwoordelijk is voor uw selectie of de coördinatie van uw EV-project zullen de resultaten van uw niveautest ontvangen. Voor studenten hoger onderwijs zullen de resultaten niet doorgegeven worden aan de gastinstelling/-organisatie. Voor EV-vrijwilligers en VET-stagiaires worden de resultaten niet automatisch doorgegeven aan de andere organisatie(s) in het project. De resultaten van de Erasmus+ OLS-niveautest weerhouden niemand ervan deel te nemen aan het Erasmus+ mobiliteitsprogramma. De resultaten mogen gebruikt worden door de thuisinstelling/coördinerende organisatie om na te gaan welke deelnemers het meest behoefte aan taalkundige steun hebben. Aan het einde van uw Erasmus+-mobiliteitsperiode wordt van u verwacht dat u een nieuwe niveautest aflegt om uw voortgang op vlak van taalvaardigheid tijdens uw verblijf in het buitenland te evalueren. Er is geen verschil tussen de eerste (vóór de 27 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

29 mobiliteit) en de tweede (aan het einde van uw mobiliteit) Erasmus+ OLS-niveautest. De vragen kunnen verschillend zijn, aangezien de test adaptief is. Doordat beide testen gebaseerd zijn op dezelfde principes, kan uw voortgang op vlak van taalvaardigheid tijdens uw mobiliteitsperiode gemeten worden. Er volgen geen sancties wanneer uw taalniveau niet veranderd is tijdens uw Erasmus+mobiliteitsprogramma. Als uw taalniveau niet veranderd is tijdens uw verblijf in het buitenland, zal dat geen directe, negatieve gevolgen hebben voor uw deelname aan het Erasmus+-programma. Om het beste te maken van uw verblijf in het buitenland, zou u echter wel gemotiveerd moeten zijn om de taal van uw werk, studies of vrijwilligerswerk te leren. De Europese Commissie kan algemene gegevens over de niveautestresultaten gebruiken voor statistische doeleinden. 28 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

30 8. Helpdesk Als u problemen ondervindt tijdens de niveautest, neem dan contact op met onze technische dienst door eender wanneer tijdens uw niveautest in de rechterbovenhoek te klikken op Een probleem melden. 29 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

31 9. Gegevensbescherming 9.1 Disclaimer De online-taalondersteuning voor Erasmus+ is een dienst die wordt gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van het Erasmus+ programma. Deze website wordt beheerd door Altissia, namens het projectconsortium (Centre de Langues, Université Catholique de Louvain en Altissia International S.A.), om de initiatieven ervan bij het grote publiek bekend te maken. Het materiaal op deze website is enkel bestemd ter informatie en voor leerdoeleinden. Het consortium stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat deze informatie steeds actueel en juist is. Als fouten onder onze aandacht gebracht worden, zullen we trachten ze te corrigeren. De inhoud van de taaltoetsen, cursussen en alle aanverwante domeinen, die toegankelijk zijn voor deelnemers aan Erasmus+, valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van het consortium en vertegenwoordigt niet het standpunt van de Europese Commissie en het Uitvoerend Agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur (EACEA). Het websiteonderdeel voor het licentiebeheersysteem, dat uitsluitend toegankelijk is voor de nationale agentschappen en de thuisinstelling/-organisatie voor Erasmus+, wordt opgebouwd met gegevens afkomstig van de IT-tools van de Europese Commissie en kan aan de hand van deze gegevens worden gewijzigd. Deze gegevens worden gedekt door de rechtsgrond van Richtlijn 95/46 en Verordening 45/2001. De informatie van deze website is: uitsluitend van algemene aard en is niet op de specifieke omstandigheden van enige persoon of entiteit gericht; niet noodzakelijk alomvattend, nauwkeurig, volledig of bijgewerkt; 30 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

32 soms gekoppeld aan externe websites waarover Altissia namens het consortium geen zeggenschap heeft en waarvoor Altissia namens het consortium geen verantwoordelijkheid draagt; geen professioneel of juridisch advies (voor specifiek advies dient u steeds een daarvoor geëigende deskundige te raadplegen). Altissia behoudt zich namens het consortium het recht voor om op eender welk moment, indien daartoe rechtstreeks opgedragen door het EACEA, delen van de website te schrappen, te veranderen, te wijzigen, toe te voegen of te verwijderen. Met deze disclaimer wordt niet beoogd de aansprakelijkheid van Altissia namens het consortium te beperken in strijd met de in de toepasselijke nationale wetgeving vervatte vereisten, noch haar aansprakelijkheid uit te sluiten voor aangelegenheden die uit hoofde van die wetgeving niet mogen worden uitgesloten. Aansprakelijkheid voor inhoud Hoewel de webmaster bijzonder zorgvuldig te werk gaat bij het opstellen en bijwerken van deze website, kan de juistheid van de informatie niet worden gegarandeerd. De informatie op deze website kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. De webmaster is niet aansprakelijk voor eventuele ontbrekende informatie of fouten op de pagina's van deze website, noch voor de gevolgen van het gebruik van de verstrekte informatie en instructies. De Europese Commissie, het EACEA en Altissia namens het consortium kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor informatie of documenten die door derden werden geüpload. Inkomende en uitgaande links Het gebruik van links op deze site naar andere sites en meer in het algemeen naar alle bestaande informatie op het internet valt niet onder de verantwoordelijkheid van de auteur van Evenmin vallen andere websites die naar deze site linken onder de verantwoordelijkheid van de auteur. De auteur kan bijgevolg niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van dergelijke websites. 31 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

33 Als u een link naar de website wilt plaatsen, moet u vooraf contact opnemen met de auteur van de website. 9.2 Privacyverklaring In deze verklaring wordt ons beleid ten aanzien van de verwerking van uw persoonsgegevens uitgelegd. Overzicht De online-taalondersteuning voor Erasmus+ (Online Linguistic Support, hierna "OLS" genoemd) is een initiatief van de Europese Unie. Ze maakt deel uit van Erasmus+, het Europese programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport. Deze ondersteuning wordt aangestuurd door de Europese Commissie en verstrekt door haar Uitvoerend Agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur (hierna "het EACEA" genoemd). De OLS verbindt zich ertoe de privacy van haar gebruikers te eerbiedigen. Ze biedt deelnemers een veilige en beveiligde omgeving om vreemde talen te leren. In deze verklaring wordt het beleid toegelicht dat de OLS hanteert bij de verzameling, het beheer en het gebruik van de gegevens die haar gebruikers verstrekken. Aangezien de OLS bestaande uit het instrument voor licentiebeheer, de taaltoets en de taalcursussen persoonsgegevens vergaart en nader verwerkt, valt zij onder Verordening (EG) nr. 45/2001 van het Europees Parlement en de Raad van 18 december 2000 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens door de communautaire instellingen en organen en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (PB L8 van , blz. 1). Via de verschillende instrumenten van de OLS kunnen gebruikers informatie verstrekken om deel te nemen aan OLS-activiteiten. Wanneer zij zich online registreren en andere informatie verstrekken, worden deze gegevens verzameld en 32 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

34 nader verwerkt voor de in punt 1 beschreven doeleinden. De desbetreffende verwerkingsactiviteiten vallen dan ook onder de verantwoordelijkheid van het hoofd van eenheid A1 Erasmus+: scholen, toekomstige initiatieven, programmacoördinatie van het agentschap EACEA (zie punt 6 hieronder voor contactgegevens) Welke persoonsgegevens vergaren wij, en voor welke doeleinden? a) Informatie over de uitwisselingsdeelnemers: De nationale agentschappen, begunstigde instellingen en het DG EAC van de Europese Commissie geven bepaalde persoonsgegevens aan het EACEA door, zoals uw adres. Het EACEA kan daarop de volgende informatie rechtstreeks bij u verzamelen via de OLS-tool. Verplichte gegevens van de registrant: achternaam, voornaam, geslacht, e- mailadres waarop de registrant kan worden bereikt, nationaliteit, geboortejaar, moedertaal, soort uitwisseling, te testen taal, land van bestemming, verwachte start van de uitwisselingsperiode, thuisinstelling, periode van uitwisseling, tijdzone, verwacht einde van de uitwisseling Resultaat van de taaltoets en cursussen Overige facultatieve gegevens die door uitwisselingdeelnemers worden verstrekt via de OLS (zoals berichten op fora, online discussies en threads, bestanden en foto's). Deelnemers die deze gegevens niet verstrekken, worden niet benadeeld. b) Informatie over personeel van nationale agentschappen en thuisinstellingen/- organisaties van Erasmus+ wordt door deze instellingen en het DG EAC aan het EACEA bezorgd: 33 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

35 Institutionele gegevens: Projectnummer, PIC-nummer, projectnaam, start- en einddatum datum van het project,, contactpersoon voor het project, telefoonnummer en van de contactpersoon voor het project, het aantal licenties voor taaltoetsen en het aantal licenties voor taalcursussen. c) Doeleinden van de verwerking: Het doel van de OLS is een manier aan te reiken om de vorderingen op het gebied van taalvaardigheid via uitwisseling te meten. Daarnaast heeft zij tot doel het leren van talen vóór en tijdens de uitwisselingsperiode te ondersteunen, voor zover dat nuttig is voor het doel van de deelnemer. De gegevensverwerking is meer specifiek noodzakelijk om: de goede werking van de OLS te verzekeren; OLS-registranten de mogelijkheid te bieden om te communiceren en samen te werken in een sfeer van wederzijds vertrouwen en respect; en geaggregeerde gegevens op te vragen voor statistische doeleinden Wie heeft toegang tot uw informatie en aan wie wordt ze bekend gemaakt? Persoonsgegevens worden nooit gebruikt voor marketing doeleinden. Voor de hierboven genoemde doeleinden wordt de toegang tot gegevens strikt beperkt tot de volgende situaties: Andere geregistreerde OLS-gebruikers kunnen toegang hebben tot de door u verstrekte facultatieve gegevens, zoals berichten op fora, online discussies en threads, bestanden en foto's. De Europese Commissie, het EACEA en de nationale agentschappen hebben enkel toegang tot de geaggregeerde gegevens. Dienstverlener Altissia, die optreedt namens en in opdracht van het EACEA, heeft toegang tot de volledige gegevens. 34 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

36 Gegevens over individuele uitwisselingssdeelnemers kunnen worden geraadpleegd door hun thuisinstelling/-organisatie die toegang heeft tot het backendsysteem voor licentiebeheer van de OLS en die kan beslissen over het gebruik van de gegevens. Voor EVS-vrijwilligers worden de resultaten niet doorgegeven aan de andere organisatie(s) in het project. Indiend mogelijk, worden de gegevens anoniem verwerkt, in het bijzonder als zij voor onderzoeksdoeleinden worden doorgegeven aan derden Hoe beschermen en vrijwaren wij uw gegevens? De vergaarde persoonsgegevens en aanverwante informatie worden opgeslagen op beveiligde servers van de dienstverlener (Altissia) gedurende de looptijd van het contract met het consortium. De activiteiten van de computercentra van de dienstverlener vallen contractueel onder de veiligheidsrichtlijnen en -voorschriften van de Europese Commissie, zoals bepaald door het directoraat Veiligheid voor dit soort servers en diensten. Voor de site waar de Altissia-servers zijn ondergebracht, gelden de standaardbeveiligingsmaatregelen, d.w.z. de meest recentelijk verbeterde en geactualiseerde besturingssystemen en software, antivirusbescherming, firewall, regelmatige veiligheidscontroles en beveiligingsscans van het netwerk, toegepast ITbeveiligingsbeleid, kwetsbaarheidstests en een indringerdetectiesysteem Hoe kunt u uw gegevens verifiëren en corrigeren? Om uw rechten uit te oefenen, zoals het recht om uw persoonsgegevens in te kijken en onjuiste of onvolledige persoonsgegevens te corrigeren, kunt u zelf online uw gegevens raadplegen en corrigeren. U kunt ook contact opnemen met verantwoordelijke voor de verwerking (zie punt 6 hieronder). 35 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

37 9.2.5 Hoe lang bewaren we uw persoonsgegevens? Gegevens die verband houden met het profiel van de gebruiker, worden bewaard tot één jaar nadat de gebruiker zich voor het laatst aanmeldde. Één jaar nadat de gebruiker zich voor het laatst aanmeldde, wordt het gebruikersprofiel automatisch op inactief gezet, waardoor het niet langer zichtbaar is voor andere gebruikers. De gebruiker krijgt een melding om hem/haar te laten weten dat zijn/haar profiel op inactief is gezet en dat hij/zij zijn/haar account opnieuw kan activeren door zich opnieuw aan te melden. Na nog eens twee jaar krijgt de gebruiker een tweede, laatste herinnering om hem/haar te laten weten dat zijn/haar profiel definitief zal worden gedeactiveerd drie jaar nadat hij/zij zich voor het laatst heeft aangemeld. Alle persoonsgegevens worden op dat moment anoniem gemaakt. Gegevens die gebruikt worden voor statistische en onderzoeksdoeleinden worden gedurende de volledige looptijd van de OLS bewaard. Aan het eind van het contract zal het consortium alle informatie en gegevens overhandigen aan het EACEA. Het bewaart zelf geen kopie van vertrouwelijke informatie, documenten en persoonsgegevens, in welke vorm dan ook. De gegevens blijven enkel voor onderzoeks- en controledoeleinden in geaggregeerde vorm ter beschikking van het EACEA, de Europese Commissie, de nationale agentschappen en thuisinstellingen/- organisaties van Erasmus+, Altissia namens het consortium en andere derden die daartoe gemachtigd zijn door de verantwoordelijke voor de verwerking Contactgegevens De gegevensverwerkingsactiviteiten vallen onder de verantwoordelijkheid voor de verwerking : Hoofd van eenheid A1 Erasmus+: scholen, toekomstige initiatieven, programmacoördinatie Uitvoerend Agentschap onderwijs, audiovisuele media en cultuur Kantoor: BOU2 01/017 Bourgetlaan 1 36 Copyright 2014 ALTISSIA International S.A. All rights reserved.

De niveautest Handleiding voor mobiliteitsdeelnemers. Leer talen met Erasmus+ OLS

De niveautest Handleiding voor mobiliteitsdeelnemers. Leer talen met Erasmus+ OLS De niveautest Handleiding voor mobiliteitsdeelnemers Leer talen met Erasmus+ OLS Copyright 2016 ALTISSIA International S.A. All rights reserved. Latest update: 27/07/2017 Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Wat

Nadere informatie

De niveautest Handleiding voor mobiliteitsdeelnemers. Leer talen met Erasmus+ OLS

De niveautest Handleiding voor mobiliteitsdeelnemers. Leer talen met Erasmus+ OLS De niveautest Handleiding voor mobiliteitsdeelnemers Leer talen met Erasmus+ OLS Copyright 2015 ALTISSIA International S.A. All rights reserved. Latest update: 09/05/2016 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Systeemvereisten...

Nadere informatie

Vertrouwelijkheidsbeleid

Vertrouwelijkheidsbeleid Vertrouwelijkheidsbeleid Planet Parfum respecteert en beschermt je privéleven. Daarom stellen wij je dit vertrouwelijkheidscharter ter beschikking zodat je op onze e-shop een positieve ervaring beleeft

Nadere informatie

Algemene privacyverklaring

Algemene privacyverklaring Algemene privacyverklaring 1. Inleiding 1.1. Respect voor privacy De bescherming van uw persoonlijke levenssfeer is voor de Federale overheid van het hoogste belang. Alle persoonsgegevens die in het kader

Nadere informatie

GEBRUIKSVOORWAARDEN LEES DEZE GEBRUIKSVOORWAARDEN AANDACHTIG DOOR VOORDAT U DE WEBSITE GEBRUIKT.

GEBRUIKSVOORWAARDEN LEES DEZE GEBRUIKSVOORWAARDEN AANDACHTIG DOOR VOORDAT U DE WEBSITE GEBRUIKT. GEBRUIKSVOORWAARDEN LEES DEZE GEBRUIKSVOORWAARDEN AANDACHTIG DOOR VOORDAT U DE WEBSITE GEBRUIKT. HIERIN WORDEN DE VOORWAARDEN BESCHREVEN VOOR HET GEBRUIK VAN DEZE WEBSITE. Algemeen Deze website (exclusief

Nadere informatie

Privacy Policy. Beheer. Algemeen. Disclaimer. Welke gegevens verzamelen wij

Privacy Policy. Beheer. Algemeen. Disclaimer. Welke gegevens verzamelen wij Privacy Policy Beheer De website www.sportentrainer.nl is een onderdeel van het bedrijf Sportentrainer.nl. Het bedrijf staat geregistreerd bij de Kamer Van Koophandel onder nummer: 59939761 De adresgegevens

Nadere informatie

Privacyverklaring laatste bijwerking op 21 November 2013

Privacyverklaring laatste bijwerking op 21 November 2013 Privacyverklaring laatste bijwerking op 21 November 2013 Aniserco N.V. (Tom & Co), filiaal van de N.V. Delhaize Groep, neemt uw privacy ernstig op. Hieronder vindt u de uitleg over hoe Aniserco uw persoonsgegevens

Nadere informatie

Welkom bij Stichting CIRAN gevestigd te Venlo en ingeschreven in het handelsregister onder nummer 14117844 (hierna: "CIRAN").

Welkom bij Stichting CIRAN gevestigd te Venlo en ingeschreven in het handelsregister onder nummer 14117844 (hierna: CIRAN). GEBRUIKSOVEREENKOMST Welkom bij Stichting CIRAN gevestigd te Venlo en ingeschreven in het handelsregister onder nummer 14117844 (hierna: "CIRAN"). Lees deze gebruiksvoorwaarden (hierna: "Voorwaarden")

Nadere informatie

DISCLAIMER GEBRUIKSVOORWAARDEN

DISCLAIMER GEBRUIKSVOORWAARDEN DISCLAIMER GEBRUIKSVOORWAARDEN Verantwoordelijke uitgever Therabel Pharma s.a. Egide Van Ophemstraat 108 1180 Brussel Ondernemingsnummer: 0836.259.962 Tel. 00 32 (0)2 370 46 11 1. INTELLECTUELE EIGENDOMSRECHTEN

Nadere informatie

Privacy Policy. Beheer. Algemeen. Disclaimer. Welke gegevens verzamelen wij

Privacy Policy. Beheer. Algemeen. Disclaimer. Welke gegevens verzamelen wij Privacy Policy Beheer De website www.sportentrainer.nl is een onderdeel van het bedrijf Sportentrainer.nl. Het bedrijf staat geregistreerd bij de Kamer Van Koophandel onder nummer: 59939761 De adresgegevens

Nadere informatie

Maart 2014. Charter inzake het respect voor de persoonlijke levenssfeer

Maart 2014. Charter inzake het respect voor de persoonlijke levenssfeer Maart 2014 Charter inzake het respect voor de persoonlijke levenssfeer Inleiding Het bestaan van een charter inzake het respect voor de persoonlijke levenssfeer benadrukt het engagement van Ethias met

Nadere informatie

Privacyverklaring laatste bijwerking op 5 November 2013

Privacyverklaring laatste bijwerking op 5 November 2013 Privacyverklaring laatste bijwerking op 5 November 2013 Delhaize Groep neemt uw privacy ernstig op. Hieronder vindt u de uitleg over hoe Delhaize Groep uw persoonsgegevens verzamelt, verwerkt, gebruikt

Nadere informatie

Gebruikersovereenkomst

Gebruikersovereenkomst Gebruikersovereenkomst Het Olympus e-learning platform (https://elearning.olympus-europa.com) is een webgebaseerde leeromgeving die speciaal bedoeld is om in training te voorzien gerelateerd aan Olympus

Nadere informatie

Privacyverklaring laatste bijwerking op 14 November 2013

Privacyverklaring laatste bijwerking op 14 November 2013 Privacyverklaring laatste bijwerking op 14 November 2013 Onze inzet voor Privacy Delhaize Groep neemt uw privacy ernstig op. Hieronder vindt u de uitleg over hoe Delhaize Groep uw persoonsgegevens verzamelt,

Nadere informatie

Bescherming en beveiliging van uw persoonlijke gegevens

Bescherming en beveiliging van uw persoonlijke gegevens Bescherming en beveiliging van uw persoonlijke gegevens Lees aandachtig de volgende informatie om te begrijpen hoe Travelex uw persoonlijke informatie beheert. Wanneer u een profiel aanmaakt en uw persoonlijke

Nadere informatie

Publieke informatie door jou gepubliceerd. Berichten die je naar andere leden stuurt

Publieke informatie door jou gepubliceerd. Berichten die je naar andere leden stuurt PRIVACY STATEMENT Dit Privacy Statement toont onze vastberadenheid om je recht op privacy en je gegevens te beschermen. Postbuzz verwerkt je persoonlijke gegevens met zorg en conform aan de bepalingen

Nadere informatie

Erasmus+ Online Linguïstische Steun. Profiteer optimaal van uw Erasmus+ ervaring!

Erasmus+ Online Linguïstische Steun. Profiteer optimaal van uw Erasmus+ ervaring! Erasmus+ Online Linguïstische Steun Profiteer optimaal van uw Erasmus+ ervaring! Erasmus+: verandert levens en verruimt het blikveld Erasmus+ is bedoeld om uw vaardigheden en inzetbaarheid een boost te

Nadere informatie

PRIVACYSTATEMENT LIVELYLIVES

PRIVACYSTATEMENT LIVELYLIVES PRIVACYSTATEMENT LIVELYLIVES 1. Algemeen De website www.livelylives.com en alle daaraan gerelateerde websites, applicaties, diensten en tools (hierna te noemen: de Website ) behoren toe aan LivelyLives

Nadere informatie

PRIVACY CIRCUS BELGIUM

PRIVACY CIRCUS BELGIUM PRIVACY CIRCUS BELGIUM CIRCUS BELGIUM erkent het belang van de bescherming van persoonlijke informatie en persoonsgegevens. Daarom doen we alles wat in onze macht ligt om de privacy van alle bezoekers

Nadere informatie

2.1. De gegevens die je ons meedeelt bij je bestelling of registratie

2.1. De gegevens die je ons meedeelt bij je bestelling of registratie Privacy & Cookie Policy Make Your Own Spirit 1. Vennootschap De vennootschap Make Your Own Spirit BVBA, met maatschappelijke zetel te Oudburgweg 56, 9830 Sint-Martens-Latem, België (hierna MYOS ), is verantwoordelijk

Nadere informatie

Algemene gebruiksvoorwaarden

Algemene gebruiksvoorwaarden Algemene gebruiksvoorwaarden De Juvederm website is eigendom van Allergan Limited ('Allergan'), en is uitsluitend bestemd voor inwoners van Nederland en België. De op deze site verstrekte informatie is

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Pagina Inloggen 3 Navigatie 4 Navigatie profiel 5 Starten 6 Module toevoegen 7 Beginnen met de module 8 Met de module aan de slag! 9 Aan de slag! 10

Nadere informatie

Privacy & Cookie. Laatste wijziging op 26 februari 2017

Privacy & Cookie. Laatste wijziging op 26 februari 2017 Privacy & Cookie Laatste wijziging op 26 februari 2017 1. Algemeen Midweeks.net bvba, met maatschappelijke zetel te rue des champs, 28A, 6800 Libramont- Chevigny, in de Belgische Kruispuntbank der Ondernemingen

Nadere informatie

Algemene verkoopsvoorwaarden

Algemene verkoopsvoorwaarden Algemene verkoopsvoorwaarden Deze website wordt beheerd door Tickoweb bvba. Door deze website te bezoeken of te gebruiken stemt u in met de voorwaarden van het online verkoops- en privacybeleid van Tickoweb,

Nadere informatie

Fitnessscout verwerkt persoonsgegevens (zoals naam, adres, woonplaats, adres, afgenomen diensten) voor de volgende doeleinden:

Fitnessscout verwerkt persoonsgegevens (zoals naam, adres, woonplaats,  adres, afgenomen diensten) voor de volgende doeleinden: Privacy Statement Uiteraard hecht u grote waarde aan uw privacy. Daarom vindt de verwerking van uw persoonsgegevens plaats volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Verwerking en gebruik van persoonsgegevens

Nadere informatie

HYPERLINK "https://www.priceless.com/en-gb/privacy-policy.html" \l "gotoblock-10"doorgifte

HYPERLINK https://www.priceless.com/en-gb/privacy-policy.html \l gotoblock-10doorgifte Priceless Surprises Privacyverklaring MasterCard respecteert uw privacy. Deze Privacyverklaring is van toepassing op het Priceless Surprises, ( het Programma ), te vinden op pricelesssurprises.nl. In deze

Nadere informatie

Privacy & Cookie. Voor de. webshop van De Kimpe NV

Privacy & Cookie. Voor de. webshop van De Kimpe NV Privacy & Cookie Voor de webshop van De Kimpe NV 1. Algemeen De Kimpe NV, met maatschappelijke zetel te Kruishoutemsesteenweg 46, 9750 Zingem, in de Belgische Kruispuntbank der Ondernemingen i n g e s

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten, merkrechten en octrooien) met betrekking

Nadere informatie

DEALS VOOR JOU Privacybeleid

DEALS VOOR JOU Privacybeleid DEALS VOOR JOU Privacybeleid In dit privacybeleid wordt beschreven hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Wij verzamelen, gebruiken en delen persoonsgegevens om de DEALS VOOR JOU Website te laten werken

Nadere informatie

Handleiding sftp. External Classification 1

Handleiding sftp. External Classification 1 Handleiding sftp External Classification 1 1. Introductie sftp, waarover deze handleiding spreekt, is een secure file transfer systeem, ter beschikking gesteld door de Stichting Kankerregister aan haar

Nadere informatie

Plus-kaart Privacyverklaring laatste bijwerking op 5 November 2013

Plus-kaart Privacyverklaring laatste bijwerking op 5 November 2013 Plus-kaart Privacyverklaring laatste bijwerking op 5 November 2013 Delhaize Groep neemt uw privacy ernstig op. Hieronder vindt u de uitleg over hoe Delhaize Groep uw persoonsgegevens verzamelt, verwerkt,

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN.SCILDON.NL EENVOUDIG TOEGANG TOT AL ONZE PORTALEN

HANDLEIDING MIJN.SCILDON.NL EENVOUDIG TOEGANG TOT AL ONZE PORTALEN HANDLEIDING MIJN.SCILDON.NL EENVOUDIG TOEGANG TOT AL ONZE PORTALEN EERSTE KEER AANMELDEN GA NAAR MIJN.SCILDON.NL U komt op de inlogpagina van mijn.scildon.nl. Hier heeft u drie opties: Meer info : als

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Via de portal Mijn SKP bieden wij u de mogelijkheid om zelf als abonnee uw gegevens, e-mailadressen en telefonie-instellingen te beheren. Ook is het mogelijk uw gesprekskosten

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

PRIVACY. Welke informatie vergaart de applicatie en hoe wordt het gebruikt?

PRIVACY. Welke informatie vergaart de applicatie en hoe wordt het gebruikt? PRIVACY EN GEBRUIKSVOORWAARDEN Het in dit document bepaalde is van toepassing op uw gebruik van de software applicatie ProjeQtive Scan voor mobiele apparaten die is gemaakt door ProjeQtive BV. De applicatie

Nadere informatie

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Handleiding Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. 1 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Inloggen

Nadere informatie

1. AANVAARDING VAN DE ALGEMENE VOORWAARDEN

1. AANVAARDING VAN DE ALGEMENE VOORWAARDEN Welkom bij de applicatie e-coupons van Beneficio by Edenred Belgium 1. AANVAARDING VAN DE ALGEMENE VOORWAARDEN GELIEVE DE GEBRUIKSVOORWAARDEN VAN DEZE APPLICATIE AANDACHTIG TE LEZEN We vragen u deze Algemene

Nadere informatie

Dit is de privacy- en cookie policy van Sportaneous B.V. [i.o] ("Sportaneous"). Sportaneous is de

Dit is de privacy- en cookie policy van Sportaneous B.V. [i.o] (Sportaneous). Sportaneous is de Privacybeleid Sportaneous B.V. [i.o] Algemeen Dit is de privacy- en cookie policy van Sportaneous B.V. [i.o] ("Sportaneous"). Sportaneous is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

VIMN (hierna ook wij, ons en onze ) is onderdeel van Viacom International Inc.

VIMN (hierna ook wij, ons en onze ) is onderdeel van Viacom International Inc. PRIVACYBELEID Laatstelijk aangepast op 1 november 2016: we hebben het document aangepast waarnaar wordt verwezen in de laatste alinea van de paragraaf Hoe we jouw informatie verzamelen en gebruiken, waarin

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN. 30/06/2017 Federale dienst e-procurement

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN. 30/06/2017 Federale dienst e-procurement E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN 30/06/2017 Federale dienst e-procurement GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden betreffende het gebruik van de Multipharma website en privacy beleid.

Algemene voorwaarden betreffende het gebruik van de Multipharma website en privacy beleid. Algemene voorwaarden betreffende het gebruik van de Multipharma website en privacy beleid. Multipharma C.V.B.A. ("Multipharma") Square Marie Curie 30 B-1070 Brussel BTW BE 0866.855.346 Verantwoordelijke

Nadere informatie

Vrije Universiteit Brussel. CALI Handleiding Online aanmeldingsapplicatie. Vrije Universiteit Brussel. Handleiding Online aanmeldingsapplicatie CALI

Vrije Universiteit Brussel. CALI Handleiding Online aanmeldingsapplicatie. Vrije Universiteit Brussel. Handleiding Online aanmeldingsapplicatie CALI Vrije Universiteit Brussel Handleiding Online aanmeldingsapplicatie 1 2 Inhoudstabel 1 Welkom!... 4 2 Inschrijven voor de opleiding... 5 2.1 Verschil online aanmeldingsapplicatie en SelfService Studenten?...

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 1 INLEIDING Om toegang tot de beveiligde persoonlijke omgeving van de HDN website te krijgen (www.hdn.nl), moet uw Internet browser voorzien zijn van een HDN certificaat.

Nadere informatie

Dit Privacystatement is van toepassing op alle producten en diensten van BlueNovius B.V., waaronder MedKey en Poh- educa.

Dit Privacystatement is van toepassing op alle producten en diensten van BlueNovius B.V., waaronder MedKey en Poh- educa. Dit Privacystatement is van toepassing op alle producten en diensten van BlueNovius B.V., waaronder MedKey en Poh- educa. MedKey is een single sign- on dienst waarbij medische professionals na eenmalige

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. Inhoud 1. Inloggen met registratiecode

Nadere informatie

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID HANDLEIDING VOOR DE WEBAPPLICATIE Op deze pagina s vindt u de nodige informatie om te werken met de webapplicatie van het Impulsfonds. Wij raden u aan om deze pagina

Nadere informatie

Privacy Statement WeHelpen.nl

Privacy Statement WeHelpen.nl Privacy Statement WeHelpen.nl WeHelpen hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. In dit privacy statement vindt u belangrijke informatie over welke persoonsgegevens WeHelpen verwerkt, op welke

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT OUDERMATCH.NL

PRIVACY STATEMENT OUDERMATCH.NL PRIVACY STATEMENT OUDERMATCH.NL Oudermatch neemt uw privacy zeer serieus en zal informatie over u op een veilige manier verwerken en gebruiken. Om uw privacy te waarborgen, handelt Oudermatch altijd in

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Privacy & Cookie. In het aanmeldingsformulier op de Website: adres, uw naam en uw zoekcriteria

Privacy & Cookie. In het aanmeldingsformulier op de Website:  adres, uw naam en uw zoekcriteria Privacy & Cookie 1. Algemeen De Growners n.v., met maatschappelijke zetel te Chaussée de Louvain 431 F 1380 Lasne, in de Belgische Kruispuntbank der Ondernemingen ingeschreven onder het nummer BE0860.002.790

Nadere informatie

2. INFORMATIEVERSTREKKING

2. INFORMATIEVERSTREKKING EDUARDS TRAILER FACTORY BVBA Industrieweg 7 T. +32 14 820 115 BE-2490 Balen E. saris@eduard.nl W. www.eduard.nl 1. PRIVACYVERKLARING Eduard Trailers streeft er naar best vermogen naar de gegevens die u

Nadere informatie

Privacy statement voor de gebruiker van de RadiologieNetwerk-Services

Privacy statement voor de gebruiker van de RadiologieNetwerk-Services Privacy statement voor de gebruiker van de RadiologieNetwerk-Services Missie XS2RA B.V. tevens handelend onder de naam RadiologieNetwerk ( RadiologieNetwerk ) heeft als missie om via haar RadiologieNetwerk

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

Privacyverklaring ViopTo

Privacyverklaring ViopTo Privacyverklaring ViopTo Voor ons is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden wij ons aan de eisen

Nadere informatie

Privacyverklaring ThePerfectWedding

Privacyverklaring ThePerfectWedding Privacyverklaring ThePerfectWedding Voor ons van ThePerfectWedding, onderdeel van WebLab.nl B.V., is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. De persoonlijke gegevens waar wij de beschikking

Nadere informatie

Privacy Statement DELA Vastgoed

Privacy Statement DELA Vastgoed Privacy Statement DELA Vastgoed DELA Vastgoed hecht grote waarde aan de bescherming van uw privacy. Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en geheel in overeenstemming met de bepalingen in de Algemene

Nadere informatie

DISCLAIMER Dairy Training Centre

DISCLAIMER Dairy Training Centre Gebruikersvoorwaarden Voor de toegang tot en het gebruik van deze website gelden, naast de toepasselijke wet- en regelgeving, de hierna genoemde condities en bepalingen. Gebruik van deze website betekent

Nadere informatie

Bescherming en beveiliging van uw persoonlijke gegevens

Bescherming en beveiliging van uw persoonlijke gegevens Bescherming en beveiliging van uw persoonlijke gegevens Lees aandachtig de volgende informatie over hoe Travelex uw persoonlijke gegevens beheert. Op het moment dat u een profiel aanmaakt en uw persoonlijke

Nadere informatie

Privacy & Cookie Policy

Privacy & Cookie Policy * * * Privacy & Cookie Policy Laatste wijziging op 30 maart 2015 1. ALGEMEEN De bvba Claim it, met maatschappelijke zetel te 1050 BRUSSEL, Louizalaan 500, in de Belgische Kruispuntbank der Ondernemingen

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN 04/072016 - Versie 201 GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten, merkrechten

Nadere informatie

privacy statement WerkvoorWerk.nl Privacy Statement aandachtig door te nemen. De schuin geschreven gebruiksvoorwaarden van WerkvoorWerk.nl.

privacy statement WerkvoorWerk.nl Privacy Statement aandachtig door te nemen. De schuin geschreven gebruiksvoorwaarden van WerkvoorWerk.nl. privacy statement WerkvoorWerk.nl WerkvoorWerk.nl neemt de privacy van haar gebruikers zeer serieus en zal informatie over u op een veilige manier verwerken en gebruiken. In dit document wordt het Privacy

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen

Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen Privacybeleid Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen Op deze pagina laten wij u weten welke gegevens wij verzamelen

Nadere informatie

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0 Handleiding Simon 5 juni 2015 Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal Versienummer 1.0 2 Schouw Informatisering BV. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren.

Nadere informatie

Privacy & Cookie. Laatste wijziging op 9 mei 2014

Privacy & Cookie. Laatste wijziging op 9 mei 2014 Privacy & Cookie Laatste wijziging op 9 mei 2014 1. Algemeen BIBLIOTREK Bvba met maatschappelijke zetel te Roeselare, Juffrouw Lamotestraat 31 in de Belgische Kruispuntbank der Ondernemingen i n g e s

Nadere informatie

Privacyverklaring Nemop.nl

Privacyverklaring Nemop.nl Privacyverklaring Nemop.nl Algemeen De internetsite Nemop.nl is eigendom van Nemop V.O.F. (hierna te noemen: Nemop). Nemop respecteert en beschermt uw privacy en gaat zorgvuldig om met uw persoonlijke

Nadere informatie

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1 Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN Handleiding Studentenpagina 1 Inhoud van de handleiding Inhoud van de handleiding... 2 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op de

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Ondervindt u problemen bij het gebruik van het programma Tropaz, neemt u dan contact op met uw eigen trombosedienst. 2012

Nadere informatie

Handleiding voor de toegang tot de beveiligde yourassets en youroffice websites

Handleiding voor de toegang tot de beveiligde yourassets en youroffice websites Handleiding voor de toegang tot de beveiligde yourassets en youroffice websites Inhoudstabel 1. Veiligheid... 3 2. Minimum vereiste configuratie... 3 a. Windows... 3 b. Macintosh... 3 3. Een eigen toegang

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

Handleiding VKKOnline

Handleiding VKKOnline Handleiding VKKOnline Welkom bij de Online cursus van de Vrij-Katholieke Kerk. Deze handleiding neemt je bij de hand om de cursus te kunnen starten. 1 Donatie Het volgen van de cursus is kosteloos. Wel

Nadere informatie

Privacy & Cookie : KBCSAASFORCE.HOME-USE.EU

Privacy & Cookie : KBCSAASFORCE.HOME-USE.EU Privacy & Cookie : KBCSAASFORCE.HOME-USE.EU Laatste aanpassing: 09 april 2015 1. Algemeen De firma SaaSForce BV, met maatschappelijke zetel te Breda Business Park Lijndonk 4, unit 00.1B 4825 BG BREDA Nederland,

Nadere informatie

Tetra Portaal Handleiding

Tetra Portaal Handleiding Tetra Portaal Handleiding Release Tetra B.V. 18-03-2015 Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 1.1 Algemeen............................................... 3 1.2 Inloggen via Bricks Huisarts.....................................

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

VISMA TELEBOEKHOUDEN. Gewijzigde inlogprocedure Teleboekhouden 7.2. VISMA TELEBOEKHOUDEN Versie 7.2

VISMA TELEBOEKHOUDEN. Gewijzigde inlogprocedure Teleboekhouden 7.2. VISMA TELEBOEKHOUDEN Versie 7.2 VISMA TELEBOEKHOUDEN Gewijzigde inlogprocedure Teleboekhouden 7.2 VISMA TELEBOEKHOUDEN Versie 7.2 Disclaimer Dit document is eigendom van Visma Tteleboekhouden en blijft dit ook te allen tijde. De informatie

Nadere informatie

Is een merk van: CashWijzer B.V

Is een merk van: CashWijzer B.V Is een merk van: CashWijzer B.V. - 1 - Cashwijzer Algemeen Privacy statement Dit is het Privacy Statement van Cashwijzer B.V. Wij zijn verantwoordelijk voor het verwerken van persoonsgegevens van onze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Aanmelden via het Foodweb portaal

Gebruikershandleiding Aanmelden via het Foodweb portaal Gebruikershandleiding Aanmelden via het Foodweb portaal Het inloggen via Foodweb is vanaf 14 december 2017 gewijzigd. Hier leest u wat u moet doen als operator om via ons nieuw Foodweb portaal toegang

Nadere informatie

Makelaar in Grond gebruikt deze persoonsgegevens uitsluitend voor de navolgende doeleinden:

Makelaar in Grond gebruikt deze persoonsgegevens uitsluitend voor de navolgende doeleinden: Privacybeleid I. Algemeen Op deze pagina treft u als gebruiker van de website www.makelaaringrond.nl het privacybeleid aan van Makelaar in Grond respectievelijk Grond Registratie Services. Makelaar in

Nadere informatie

Handleiding voor de registratie in de ConstruBadge toepassing

Handleiding voor de registratie in de ConstruBadge toepassing Handleiding voor de registratie in de ConstruBadge toepassing U vindt hieronder een beschrijving van de stappen die u moet volgen om uw bedrijf te registreren in de ConstruBadge toepassing. 1. Kijk na

Nadere informatie

Patiënt Intelligence Panel Limited ("wij", "ons" of "onze") is toegewijd aan het beschermen en respecteren van uw privacy.

Patiënt Intelligence Panel Limited (wij, ons of onze) is toegewijd aan het beschermen en respecteren van uw privacy. Patiënt Intelligence Panel Limited, Privacy Policy 1 Inleiding Patiënt Intelligence Panel Limited ("wij", "ons" of "onze") is toegewijd aan het beschermen en respecteren van uw privacy. Dit privacy-beleid

Nadere informatie

Als u een gebruiker bent van de website, zullen we informatie over u vergaren als u:

Als u een gebruiker bent van de website, zullen we informatie over u vergaren als u: MEDICAL BOOKING GARANDEERT UW PRIVACY PRIVACYBELEID ALGEMEEN Vertrouwen en veiligheid is erg belangrijk voor Medical Booking. Wij zijn, hoewel we een gepersonaliseerde dienst aanbieden, vastbesloten om

Nadere informatie

Privacy Verklaring Definities Toegang tot Innerview

Privacy Verklaring Definities Toegang tot Innerview Privacy Verklaring Dit is de Privacy Verklaring van Pearson Assessment and Information B.V. (hierna te noemen: Pearson of wij ) te Amsterdam (Postbus 78, 1000 AB). In deze verklaring wordt uiteengezet

Nadere informatie

Door onze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals beschreven in dit cookiebeleid.

Door onze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals beschreven in dit cookiebeleid. 3V cookiebeleid. Een cookie is een klein tekstbestand dat naar uw internetbrowser wordt gestuurd. Voorbeelden van internetbrowsers zijn Internet Explorer, Safari, Google Chrome en Mozilla. De cookie wordt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Vertaalplatform

Gebruikershandleiding Vertaalplatform Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen, 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen... 1 Inloggen... 1 Browsers... 1 Wachtwoord wijzigen... 2

Nadere informatie

PRIVACYBELEID NVM ONLINE BIEDEN

PRIVACYBELEID NVM ONLINE BIEDEN PRIVACYBELEID NVM ONLINE BIEDEN 1. Algemeen 1.1 Reikwijdte De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM (NVM/Wij/Ons) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens.

Nadere informatie

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Installatiehandleiding Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Softwareprogramma 98646-003-14 Inhoud Gebruiksdoel................. 3 Systeemvereisten.............. 3 Kenmerken................... 3

Nadere informatie

Gebruikersvoorwaarden mijndoomijn portaal / app

Gebruikersvoorwaarden mijndoomijn portaal / app Gebruikersvoorwaarden mijndoomijn portaal / app versie april 2016 Deze gebruikersvoorwaarden zijn van toepassing op het gebruik van de software "mijndoomijn". Lees deze goed door. Zodra u de gebruikersvoorwaarden

Nadere informatie

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1.

Op de volgende pagina s vindt u de uitgebreide instructie. Handleiding De MVO-Wijzer voor gebruik van MVO-Stakeholderevaluatie Versie 1. U hebt de MVO-Stakeholderevaluatie aangeschaft, deze Stakeholderevaluatie wordt gebruikt wanneer een organisatie wil weten hoe het MVO-beleid van de organisatie beoordeeld wordt door medewerkers (inclusief

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie