26 MEI provinsje fryslân provincie fryslân b. Statenfractie D66 T.a.v. de heer M. de Roo. Leeuwarden, 24 mei 2016 Verzonden,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "26 MEI provinsje fryslân provincie fryslân b. Statenfractie D66 T.a.v. de heer M. de Roo. Leeuwarden, 24 mei 2016 Verzonden,"

Transcriptie

1 provincie fryslân b postbus hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 te efoon: (058) telefax: (058) 292 5! 25 Statenfractie D66 T.a.v. de heer M. de Roo provincie@fryslan.fn Leeuwarden, 24 mei 2016 Verzonden, 26 MEI 2016 Ons kenmerk : Afdeling : Stêd en Plattelân Behandeld door : R. Deems /(058) of r.deems@fryslan.frl Uw kenmerk Bijlage(n) : 1 Onderwerp : beantwoording schriftelijke vragen over loket schade bij bodemdaling Geachte heer De Roo, Met onze brief van 21 april 2016 (kenmerk ) hebben wij u gemeld dat wij uw vragen, op grond van artikel 39 van het Reglement van Orde, niet binnen de daarvoor gestelde ter mijn kunnen beantwoorden. Uw schriftelijke, binnengekomen op 13 april 2016, beantwoor den wij als volgt. Bij uw vragen heeft u de volgend inleidende toelichting gegeven: Op basis van de briefwisseling van Winamer Belang (antwoordbrief 10 februari 2016, ken merk ) met de bestuurscommissie Franekeradeel Harlingen/Provincie heeft D66 de volgende vragen over het door de Provincie in 2015 ingestelde loket schade bij bodemdaling. Vooraf aan de beantwoording van uw vragen, willen wij u informeren over het doel en uitvoe ring van het Informatiepunt bodemdaling. In onze brief van 4juni 2014 hebben wij Provincia le Staten hierover geïnformeerd. Deze brief hebben wij voor de volledigheid bijgevoegd. Vraag 1: Is er, buiten de genoemde briefwisseling met Winamer Belang, contact geweest met het lo ket en informatiepunt bodemdaling? Antwoord vraag 1: Ja. Ons kenmerk:

2 - 2 Ons provinsje fryslân provincie fryslâ.n Vraag 2: Op welke wijze is er sprake geweest van advies en begeleiding vanuit de provincie in dit 1 t specifieke geval? Antwoord vraag 2: De provincie heeft de Stichting Winamer Belang geholpen bij het zetten van de eerste stap pen in het schadeproces. Dit betrof het informeren over de schadeprocedures en het leggen van contact met de Technische commissie bodembeweging (Tcbb). Dit heeft geleid tot een gesprek op het Provinciehuis tussen de voorzitter van de Tccb en de Stichting, waarbij de provincie een faciliterende rol had en optrad als gespreksleider. Vraag 3: Op welke wijze is er door de provincie sinds de instelling in 2015 bekendheid gegeven aan het loket en informatiepunt in de gebieden in Fîyslân waar sprake is van mijnbouwactiviteiten (zout en/of gaswinning), naast de passief beschikbare informatie op f,yslan. fri/bodemdaling? 0 Antwoord vraag 3: Bij het van start gaan van het Informatiepunt is een perspresentatie gegeven en is een pers bericht uitgegaan. Vraag 4: Kunt u inzicht verschaffen in respectievelijk: - het aantal keren dat er sinds de instelling van het provinciale loket en informatiepunt bo demdaling contact is opgenomen met dit loket? - de hoeveelheid claims, meldingen van schade en de schade-afhandeling in Fryslân? - de mate waarin er in Fîyslân inmiddels sprake is van aantoonbare schade en schadeher stel bij private partijen? Antwoord vraag 4: In de periode 26/01/ /04/2016 hebben 676 unieke bezoekers de website van het Informatiepunt bezocht. Elf mensen hebben sinds de start via de dan wel telefonisch vragen gesteld. Aangezien de provincie geen partij is bij schadeafhandeling beschikken wij niet over de aantallen schadeclaims in Fryslân. Om uw vraag te beantwoorden hebben wij navraag gedaan bij de in Fryslân actieve delfstofwinners, Commissie Bodemdaling Aard gaswinning Fryslân en de Technische commissie bodembeweging (Tcbb). Hieruit komt naar voren dat er in de afgelopen vijf jaar 37 schadeclaims door particulieren zijn ingediend, waarvan zeven nog in behandeling zijn van de Tcbb. In éen geval van schade aan een 0evervoorziening is de claim toegekend. Alle overige gevallen betreffen gebouwschade en zijn wegens het ontbreken van een oorzakelijke verband tussen delfstoffenwinning en de opge treden schade afgewezen. Bij de volgende vragen heeft u de volgende inleidende toelichting gegeven: De Commissie Bodemdaling Aardgaswinning Fiyslân behandelt nog geen claims die betrek king hebben op activiteiten van Vermilion en tevens geen gevallen van mogelijke schade door zoutwinning. /4 - kenmerk:

3 - 3/4 Ons provinsje fryslân provincie frys1ân Vraag 5: Vindt u het wenselijk dat in geval van schade door zout- en! of gaswinning men zich moet melden bij de Commissie Bodemdaling Aardgaswinning Ftyslân, de Tcbb ofwel bij de verschilende mijnbouwbedrjven actief in Fîyslân? Antwoord vraag 5: Voor veel burgers is het onduidelijk waar ze moeten beginnen en bij welke mijnbouwonder neming of schadecommissie zij zich kunnen melden. Dit was voor ons reden om te starten met het Informatiepunt. Overigens worden door het Informatiepunt geen schademeldingen aangenomen en schadeclaims in behandeling genomen, maar dient het alleen als wegwijzer. Vraag 6: Welke actie heeft de Provincie ondernomen om te komen tot één loket en één meldpunt in Fîyslân? Antwoord vraag 6: Wij hebben geen actie ondernomen om tot één meldpunt voor Fryslân te komen. Wel is in het manifest van Friese overheden over gas- en zoutwinning opgenomen dat de informatie voorziening over gaswinning, risico s, effecten en schadeprocedures toegankelijk moet zijn via één loket/portaal. Onlangs hebben wij u geïnformeerd over het manifest en de aanbie ding daarvan aan de leden van de Tweede Kamer. Vraag 7: Op welke termijn verwacht u dat gedupeerden bij de Commissie Bodemdaling Aardgaswin ning Fryslân ook terecht kunnen met claims die betrekking hebben op de activiteiten van Vermiion (en in het verlengde mogelijk Frisia Zout)? Antwoord vraag 7: Wij verwachten dat de Overeenkomst bodemdaling aardgaswinning Vermilion rond de zomer van 2016 in ons college, en in het dagelijks bestuur van het wetterskip en directie van Vermi lion, ter besluitvorming voorligt. Er zijn geen gesprekken met Frisia Zout over het afsluiten voor een overeenkomst voor afhandeling van schade. Bij de volgende vragen heeft u de volgende inleidende toelichting gegeven: Op 15 maart heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen voor één loket voor schade door bodemdaling in Fryslân. Vraag 8: Hoe ziet u in dit verband de toekomst en rol van het provinciale loket! informatiepunt bodemdaling? Antwoord vraag 8: Zoals bij de beantwoording van vraag 7 aangegeven zijn wij voorstander van informatievoor ziening via één loket/portaal. Het heeft onze voorkeur om het lnformatiepunt op te laten gaan in het Friese loket voor schade door bodemdaling. Belangrijke aandachtspunten voor ons daarbij zijn dat de provincie geen formele rol heeft in de afhandeling van schade als gevolg van mijnbouw en dat de onafhankelijkheid van de schadecommissies gewaarborgd blijft. - kenmerk

4 provincie fryslân b 1 Vraag 9: Heeft u contact gehad met de minister over de mogelijke vorming van één gecombineerd landelijk! provinciaal loket voor schade door bodemdaling in Fryslân? Zo ja, wat is de uit komst van dit overleg? Zo nee, welke actie bent u van plan te nemen op dit punt? t:- - 1 Antwoord vraag 9: Wij hebben contact gehad met het ministerie van Economische Zaken gehad waar de uitvoe ring van de motie belegd is. Op dit moment heeft het ministerie nog geen actie ondernomen richting veroorzakers en gedupeerden van bodemdaling in Fryslân. Hoogachtend, Gede Staten van Fryslân, Berg, secretaris -4/4 Ons kenmerk:

5 provincie fryslân. 1 postbus hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) telefax: (058) 2925! 25 ProvInciale Staten van Fryslan ost US HM LEEUWARDEN provincie@fryslan.nl Leeuwarden, 4juni 2014 Verzonden, 17 JUNI 2Ü14 Ons kenmerk : Afdeling : Stêd en Plattelân Behandeld door : R. Deems / (058) of r.deems@fryslan.nl Uw kenmerk Bijiage(n) : 1 Onderwerp : Fries informatiepunt schade door gas- en zoutwinning Geachte Statenleden, Naar aanleiding van de toezegging in uw Staten van 23 april 2014 ten aanzien van een Fries informatiepunt voor schade aardgas- en zoutwinning, geven wij hierna een voorstel op hoofdlijnen voor het oprichten van het informatiepunt. Doel en uitgangspunten Het informatiepunt moet Friese burgers helpen met het zetten van de eerste stappen op het pad voor schadeafhandeling. Voor de meeste burgers zijn de schadeprocedures complex: de verschillende juridische schadeprocedures zijn lastig te doorgronden, het is onduidelijk waar ze moeten beginnen en welke mijnbouwonderneming zij kunnen aanspreken. Het informa tiepunt helpt de burger hierbij door op een overzichtelijke wijze informatie te geven over de verschillende schadeprocedures, betrokken overheden, partijen en mijnbouwondernemingen en waar welke mijnbouwonderneming actief is in Fryslân. Kortom, de burger krijgt antwoord op de essentiële vragen: Waar kan ik waarvoor terecht? En hoe doe ik dat? Het informatiepunt wordt als themapagina ondergebracht bij de provinciale website. Naast digitale informatieverstrekking vinden wij het belangrijk dat burgers ook telefonisch dan wel via de advies kunnen vragen aan een deskundig provinciaal ambtenaar. Risico s en randvoorwaarde De provincie heeft geen wettelijke beslissingsbevoegdheden bij mijnbouwactiviteiten en is geen partij bij schadeafhandeling. Via het informatiepunt worden dan ook geen claims in be handeling genomen en worden geen uitspraken over ontvankelijkheid of haalbaarheid ge daan. Gedurende het eerste half jaar na het live gaan van de website wordt de belangstelling (bezoekers/telefoon/ ) gemonitord. -1/3- Ons kenmetk:

6 provincie fryslân Inrichting website/themapagina In de provincie Groningen wordt informatie over mijnbouwactiviteiten gegeven via de website In grote lijnen komt de opzet en informatie van deze web site overeen met het doel en uitgangspunten voor een Fries informatiepunt. Voor een eerste opzet hebben we de Groningse website als voorbeeld gebruikt. Op hoofdlijnen zal de websi te bestaan uit de volgende onderdelen: 1. Introductie: inleidende tekst, doel website, rol provincie en afbakening 2. Overheden, mijnbouwondernemingen en rartiien: in formatie over betrokken par tijen, rol en contactgegevens 3. Waar gebeurt wat: interactieve kaart van Fiyslan. Op deze kaart kunnen burgers zien welke mijnbouwbedrijven waar actief zijn en waar bodemdaling als gevolg van deze activiteiten optreedt 4. Schade: in formatie over oorzaken en schade aan gebouwen, betrokken partijen en verantwoordelijkheden en (uitleg over) schaderegelingen en procedures 5. Contactgegevens. Uitvoering en planning De eerste fase van de aanpak bestaat uit het maken en invullen van de themapagina. Voor de informatie worden de betrokken partijen benaderd en vindt afstemming plaats over vorm en inhoud. Voor het maken van de interactieve kaart moet afstemming plaatsvinden over de wijze van aanleveren van de data informatie. Ingeschat wordt dat deze fase ongeveer tot 1 oktober 2014 zal lopen. De tweede fase bestaat uit het definitief inrichten van de themapagina. Hierbij gaat het in hoofdzaak om het redigeren, opmaken van de teksten en maken van de interactieve kaart. Volgens deze planning kan de themasite in december 2014 gelanceerd worden. Wij zullen via actieve communicatie de themapagina onder de aandacht brengen. De uitvoering en planning van de werkzaamheden voor het informatiepunt zijn niet voorzien binnen het huidige werkpakket van de medewerkers die met dit onderwerp bezig zijn. Dit is een extra taak die opgepakt gaat worden. De snelheid waarmee hier uitvoering aan gegeven kan worden is mede afhankelijk van andere prioriteiten (bijvoorbeeld schaliegas). De plan ning moet dan ook als een streven worden gezien. Ook zal uit de monitoring van de belang stelling gedurende het eerste half jaar na het live gaan van de website duidelijk moeten wor den wat dit loket voor beslag legt op de ambtelijke capaciteit met deze specifieke deskundigheld.

7 provincie fryslân rj) Schaderegelingen Er is in uw vergadering van 23 april ook de toezegging gedaan om een overzicht van de juridische hoofdlijnen van de schaderegelingen aan PS te doen toekomen. Als bijlage vindt u het (interne) juridische document Mijnbouw en schade. Aan de hand van dit document zullen wij een publieksvriendelijk brochure laten maken, welke via de website kan worden gedownbad. Mogelijk moeten er kosten gemaakt worden voor inhuur van specialistische juridische kennis voor het maken van deze brochure over schaderegelingen. r Wij vertrouwen erop u op deze wijze voldoende te hebben geïnformeerd. Staten van Fryslân, 0 van den Berg, secretaris - 3/3 Ons kenmerk:

tel 1 provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus HM LEEUWARDEN

tel 1 provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus HM LEEUWARDEN b 1 1 postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 tel 1 Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN www.fryslan.nl

Nadere informatie

rj*j provinsje fryslân provincie fryslân b Statenfractie Christen Unie T.a.v. mevrouw A. Haga Leeuwarden, 28 okt9r Verzonden, Ii nu

rj*j provinsje fryslân provincie fryslân b Statenfractie Christen Unie T.a.v. mevrouw A. Haga Leeuwarden, 28 okt9r Verzonden, Ii nu postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 rj*j telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 [ - 1 Statenfractie Christen Unie T.a.v. mevrouw A. Haga www.fryslan.frl provincie@fryslan.fn www.twitter.com/provfryslan

Nadere informatie

rj, provinsje fryslân provincie fryslân Friese Koers De heer J. Hiemstra Leeuwarden, 27 augustus 2013 Verzonden, 133 SEP. 2013

rj, provinsje fryslân provincie fryslân Friese Koers De heer J. Hiemstra Leeuwarden, 27 augustus 2013 Verzonden, 133 SEP. 2013 provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon; (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 1 1 Friese Koers De heer J. Hiemstra www.fryslan.nl provincie@fryslan ni www.twitter.com/provfryslan

Nadere informatie

26 APR provinsje fryslân provincie fryslân b. Leden van Provinciale Sstaten van Fryslân. Leeuwarden, 26 april 2016 Verzonden,

26 APR provinsje fryslân provincie fryslân b. Leden van Provinciale Sstaten van Fryslân. Leeuwarden, 26 april 2016 Verzonden, Ons provinsje fryslân provincie fryslân b postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 t 1 Leden van Provinciale Sstaten van Fryslân www.fryslan.nl

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 Aanhangsel van de Handelingen Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden 1281 Vragen van het lid

Nadere informatie

Tamsma, Hendrik. Geachte herenldames, Bijgaand mail ik u de laatste 3 brieven die wij naar de Provincie hebben gestuurd.

Tamsma, Hendrik. Geachte herenldames, Bijgaand mail ik u de laatste 3 brieven die wij naar de Provincie hebben gestuurd. Tamsma, Hendrik Van: Winamer Belang Verzonden: woensdag 18 mei 2016 18:35 Aan: 5OpIus; CDA Statenfractie Fryslân; ChristenUnie; D66; FNP Steatefraksje; Provincie Fryslan; GrienLinks;

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân PvdA De heer R. van Maurik Leeuwarden, 19 mei 2016 Verzonden,

provinsje fryslân provincie fryslân PvdA De heer R. van Maurik Leeuwarden, 19 mei 2016 Verzonden, postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon; (058) 292 59 25 telefax; (058) 292 51 25 PvdA De heer R. van Maurik www.fryslan.frl provincie @fryslan.frl Leeuwarden, 19 mei 2016 Verzonden,

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân Heerenveen provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 5125 ;vvsv.fryslan.ni provincie@fryslan.nl

Nadere informatie

: : Mobiliteit : R. T. Reitsma /(058) of

: : Mobiliteit : R. T. Reitsma /(058) of provincie fry-sill' b )ostbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 SI 25 Provinciale Staten van de provincie Fryslan t.a.v. de heer D. Pool Postbus 20120

Nadere informatie

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

rd) provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslan t.a.v. de Statenfractie V\ID Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

rd) provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslan t.a.v. de Statenfractie V\ID Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Provinciale Staten van Fryslan t.a.v. de Statenfractie V\ID Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN provinsje fryslân provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292

Nadere informatie

rjj provinsje fryslîn provincie frys1n Provinciale Staten van Friesland Tweebaksmarkt 52 8900 HM LEEUWARDEN

rjj provinsje fryslîn provincie frys1n Provinciale Staten van Friesland Tweebaksmarkt 52 8900 HM LEEUWARDEN - 1 Ons provinsje fryslîn provincie frys1n postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 t rjj Provinciale Staten van Friesland Tweebaksmarkt 52 8900

Nadere informatie

Grutsk op Fryslân / Sichtberens K. Jepma /(058) of k.jepmafryslan.frl

Grutsk op Fryslân / Sichtberens K. Jepma /(058) of k.jepmafryslan.frl postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 b 1 rj J. Waterlander fractie 5OPLUS Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN www.fryslan.frl provincie@fryslan.fn

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst op 20 mei over Samenwerkingsagenda gemeen te Leeuwarden en provincie Fryslân Lwd. KH18

Informatiebijeenkomst op 20 mei over Samenwerkingsagenda gemeen te Leeuwarden en provincie Fryslân Lwd. KH18 provinsje fryslân provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 b 1 Provinciale Staten van Fryslân www.fryslan.nl provincie@fryslan.nl

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân 1 postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 Fractie Christen Unie t.a.v. mevrouw A. Haga www.fryslan.nl provincie@fryslan.nl -w,twitrer.com/provfrys1

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres

Nadere informatie

Ç.. b I. Verzonden, 132 JULI 2013. provinsje fryslân provincie fryslân

Ç.. b I. Verzonden, 132 JULI 2013. provinsje fryslân provincie fryslân provinsje fryslân provincie fryslân b I postbus 20120 8900 hrn leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 Partij voor de Vrijheid De heer P. Buisman www.fryslan.ni provmcse@fryslan.nl

Nadere informatie

Procesplan Gaswinning in Heerenveen

Procesplan Gaswinning in Heerenveen Procesplan Gaswinning in Heerenveen Maart 2018 Opbouw procesplan 1 Gemeente Heerenveen en gaswinning 3 2 Doel Procesplan 4 3 Analyse huidige situatie 4 3.1 Verantwoordelijkheden bij gaswinning 4 3.2 Analyse

Nadere informatie

: : Omgevingszaken : Rene Deems / (058) of : 1. : Toezegging winningsplannen gaswinning

: : Omgevingszaken : Rene Deems / (058) of : 1. : Toezegging winningsplannen gaswinning provinsje fryslan 13rovincie fry' slan b r mmusl postbus 20120 8900 fun leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 2 5 telefax: (058) 292 51 25 Provinciale Staten van de Provincie Fryslan Postbus

Nadere informatie

provinsje frys1n provincie fryslân b

provinsje frys1n provincie fryslân b provinsje frys1n provincie fryslân b 1 postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus 20120 8900

Nadere informatie

1. Hoe groot is de groep huiseigenaren die door deze nieuwe regel geen gebruik meer kan maken van de tijdelijke regeling waardevermeerdering?

1. Hoe groot is de groep huiseigenaren die door deze nieuwe regel geen gebruik meer kan maken van de tijdelijke regeling waardevermeerdering? Gedeputeerde Staten provincie groningen Aan het lid van Provinciale Staten, mevrouw 8. van der Graaf Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord op Bijlagen Onderwerp 2 O c::c.

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres

Nadere informatie

steaten PROVINSJALE Stichting Ondersteuning Statenfractie Buisman Thijs Rinsemastraat LA DRACHTEN Leeuwarden, 30 maart 2017 Verzonden,

steaten PROVINSJALE Stichting Ondersteuning Statenfractie Buisman Thijs Rinsemastraat LA DRACHTEN Leeuwarden, 30 maart 2017 Verzonden, Ons Stichting Ondersteuning Statenfractie Buisman Thijs Rinsemastraat 22 9204 LA DRACHTEN PROVINSJALE steaten postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 96 fax: (058) 292

Nadere informatie

rj) provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden Leeuwarden, 26 februari 2013 Verzonden, 27

rj) provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden Leeuwarden, 26 februari 2013 Verzonden, 27 Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden provinsje fryslân provincie fryslân b postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 32 849 Mijnbouw Nr. 137 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag,

Nadere informatie

Datum 13 april 2017 Betreft Nieuwe procedure voor afhandeling schades als gevolg van gaswinning uit het Groningenveld

Datum 13 april 2017 Betreft Nieuwe procedure voor afhandeling schades als gevolg van gaswinning uit het Groningenveld > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres

Nadere informatie

Datum 15 mei 2017 Betreft Beantwoording vragen over de informatievoorziening over de gasboring in Heerenveen

Datum 15 mei 2017 Betreft Beantwoording vragen over de informatievoorziening over de gasboring in Heerenveen > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres

Nadere informatie

Brief prov Fryslan aan gemeenten.pdf

Brief prov Fryslan aan gemeenten.pdf Leijen van, Aleida Van: Horst, Bart ter Verzonden: vrijdag 12 mei 2017 13:30 Aan: Kemper, Henk Onderwerp: IBT Informatieformulier 2017 Bijlagen: 20170512 Brief prov Fryslan aan

Nadere informatie

Datum 23 oktober 2017 Betreft Beantwoording vragen over onduidelijkheden schadeafhandeling in het Groningen buitengebied

Datum 23 oktober 2017 Betreft Beantwoording vragen over onduidelijkheden schadeafhandeling in het Groningen buitengebied > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan de fractie van Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie & Toerisme / 1041 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

AFSCHR\Fî. : : Frysk kapitaal : E. Duijff / (058) of

AFSCHR\Fî. : : Frysk kapitaal : E. Duijff / (058) of provins j e fryslän provincie fryslän 1, Koninklijke KPN N.V. t.a.v. de directie Postbus 30000 2500 GA DEN HAAG AFSCHR\Fî postbus 20120 8900 hrn leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax:

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058)

Nadere informatie

AFSCHRiFT. provinsje fryslân provincie fryslân b. Electric Power Holland BV t.a.v. de heer E. Vroegop Proostwetering 25G 3543 AB UTRECHT

AFSCHRiFT. provinsje fryslân provincie fryslân b. Electric Power Holland BV t.a.v. de heer E. Vroegop Proostwetering 25G 3543 AB UTRECHT provinsje fryslân provincie fryslân b Electric Power Holland BV t.a.v. de heer E. Vroegop Proostwetering 25G 3543 AB UTRECHT AFSCHRiFT postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon; (058)

Nadere informatie

1 Bent u op de hoogte van de nieuwe berichtgeving over de schadeafhandeling in Groningen?

1 Bent u op de hoogte van de nieuwe berichtgeving over de schadeafhandeling in Groningen? > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres

Nadere informatie

Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater

Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater Programma / Programmanummer Kunst en cultuur / 6310 Portefeuillehouder T.

Nadere informatie

-1/5- Ons kenmerk:

-1/5- Ons kenmerk: Registrator: 2014-41748 (Reg.dat.: 31/10/2014) Afd./cluster: provinsje fryslân postbus 20120 8900 hm Ieeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 College van burgemeester

Nadere informatie

Notulen 2 e Bijeenkomst Ontzorging - Mijnbouwschade Datum: ; 19:30 22:30 Locatie: dorpshuis Tunawerth - Ternaard

Notulen 2 e Bijeenkomst Ontzorging - Mijnbouwschade Datum: ; 19:30 22:30 Locatie: dorpshuis Tunawerth - Ternaard Notulen 2 e Bijeenkomst Ontzorging - Mijnbouwschade Datum: 10-04-2019; 19:30 22:30 Locatie: dorpshuis Tunawerth - Ternaard ----- Agenda Zie bijlage Opening en welkom Korte terugblik 28 maart; bespreking

Nadere informatie

b1 Ç) provinsje fryslân provincie fryslân

b1 Ç) provinsje fryslân provincie fryslân provinsje fryslân provincie fryslân b1 Ç) postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân b rj,

provinsje fryslân provincie fryslân b rj, - 1 Ons provinsje fryslân provincie fryslân b rj, postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 -t J Statenfractie Partij voor de Dieren T.a.v. mevrouw

Nadere informatie

Veelgestelde vragen en antwoorden over schadeafhandeling na aardbevingen door gaswinning

Veelgestelde vragen en antwoorden over schadeafhandeling na aardbevingen door gaswinning Veelgestelde vragen en antwoorden over schadeafhandeling na aardbevingen door gaswinning De NAM wil zoveel mogelijk relevante informatie bieden over schadeafhandeling na een aardbeving. Hieronder geven

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 550 X Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2017 Nr. 100 BRIEF VAN DE MINISTER VAN DEFENSIE

Nadere informatie

Als u niet tevreden bent

Als u niet tevreden bent Als u niet tevreden bent Het vindt het belangrijk dat patiënten en bezoekers tevreden zijn. Daarom streven onze medewerkers ernaar om u tijdens uw bezoek of verblijf zo goed mogelijk te behandelen, te

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Factuuradres Postbus 16180 2500 BD Den Haag Overheidsidentificatienr 00000001003214369000 T 070 379 8911 (algemeen)

Nadere informatie

Mariska de Jager Van: Brouwer, Edwin Verzonden: donderdag 11 augustus 2016 10:56 Aan: Guido Klont CC: Dijk, Anne van Onderwerp: RE: afstemming uitkomsten aerius berekening Geachte

Nadere informatie

Gaswinning: procedures, bevoegdheden en vergunningen Doarp, Stêd en Omkriten Collegebesluit d.d. 13 april Ruimtelijk Beheer en Duurzaamheid

Gaswinning: procedures, bevoegdheden en vergunningen Doarp, Stêd en Omkriten Collegebesluit d.d. 13 april Ruimtelijk Beheer en Duurzaamheid Ons nummer: O15.000984 *O15.000984* Informatie raad/mededeling college Onderwerp Gaswinning: procedures, bevoegdheden en vergunningen Commissie Doarp, Stêd en Omkriten Collegebesluit d.d. 13 april 2015

Nadere informatie

rj) provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van de provincie Fryslân Leeuwarden, 7 april 2015 Verzonden, 07 APR.

rj) provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van de provincie Fryslân Leeuwarden, 7 april 2015 Verzonden, 07 APR. provinsje fryslân provincie fryslân b postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 rj) Provinciale Staten van de provincie Fryslân www.fryslan.nl

Nadere informatie

1 o MEI 2016. provinsje fryslân provincie fryslân b CM. Provinciale Staten van Fryslân. Leeuwarden, 10 mei 2016 Verzonden,

1 o MEI 2016. provinsje fryslân provincie fryslân b CM. Provinciale Staten van Fryslân. Leeuwarden, 10 mei 2016 Verzonden, provincie fryslân b CM postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 te 1 1 Provinciale Staten van Fryslân WWW.frYslan.frl provincie@fryslan.fn www.twitter.com/provfryslan

Nadere informatie

uw brief van: ons kenmerk: bijlage(n): datum: div. 4 april 2017

uw brief van: ons kenmerk: bijlage(n): datum: div. 4 april 2017 Aan de Raad uw brief van: ons kenmerk: bijlage(n): datum: 17.3001494 div. 4 april 2017 Onderwerp: Reactie van Minister van EZ op brief gemeente en antwoord Minister op Kamervragen; Geachte Raad, Sinds

Nadere informatie

Uit..., De ''' : Besluitvorming voorbereiding herindelingsverkiezingen

Uit..., De ''' : Besluitvorming voorbereiding herindelingsverkiezingen ) Uit..., De provinsje fryslán provincie fryslán r Jr. pel. -8 ''' postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksinarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax (058) 292 51 25 Stuurgroep Fusie De Friese Meren

Nadere informatie

Betreft: Herindelingsontwerp samenvoeging provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland

Betreft: Herindelingsontwerp samenvoeging provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland Leeuwarden 15 oktober 2013 Aan: Ministerie van BZK, Postbus 20011, 2500 AE Den Haag Betreft: Herindelingsontwerp samenvoeging provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland Zienswijze Noordvleugelprovincie

Nadere informatie

Vermilion Energy Netherlands B.V. Aanvraag Instemming Winningsplan. Addendum Winningsplan d.d. 15 december Zuidwal. Datum: 29 September 2016

Vermilion Energy Netherlands B.V. Aanvraag Instemming Winningsplan. Addendum Winningsplan d.d. 15 december Zuidwal. Datum: 29 September 2016 untilmi mil IIHIurn 1» mil urnuhiurnmi m B000018395 Vermilion Energy Netherlands B.V. Aanvraag Instemming Winningsplan Addendum Winningsplan d.d. 15 december 2015 Datum: 29 September 2016 V E R M I L I

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Schriftelijke vragen Groen Links voorplakken verkiezingsposters

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Schriftelijke vragen Groen Links voorplakken verkiezingsposters Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Schriftelijke vragen Groen Links voorplakken verkiezingsposters Programma / Programmanummer Openbare Ruimte / 9320 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke raadsvragen 'Beëindiging AKA-opleiding Flex College'

Beantwoording schriftelijke raadsvragen 'Beëindiging AKA-opleiding Flex College' Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke raadsvragen 'Beëindiging AKA-opleiding Flex College' Programma / Programmanummer Onderwijs / 1073 Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting

Nadere informatie

Raadsbrief Samenwerking regionaal depot

Raadsbrief Samenwerking regionaal depot Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Raadsbrief Samenwerking regionaal depot Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting De gemeente Nijmegen,

Nadere informatie

Hierbij beantwoorden wij uw schriftelijke vragen over bovengenoemd onderwerp, zoals u die ons heeft gesteld

Hierbij beantwoorden wij uw schriftelijke vragen over bovengenoemd onderwerp, zoals u die ons heeft gesteld provincie groningen Aan de fracties van Partij voor het Noorden, Partij voor de Vrijheid, SP, Forum voor Democratie, Groninger Belang, 50PLUS, Partij voor de Dieren Datum Documentnr. Dossiernummer Behandeld

Nadere informatie

van de vertrouwenscommissie HANDELINGS-PROTOCOL Seksueel Misbruik

van de vertrouwenscommissie HANDELINGS-PROTOCOL Seksueel Misbruik van de vertrouwenscommissie HANDELINGS-PROTOCOL Seksueel Misbruik hoofdlijnen De zij kennis vertrouwenscommissie heeft uitgewerkt. acht genomen zich verantwoordelijk In van heeft praktijk beschuldigingen

Nadere informatie

proaincieþrenthe Yraao2 de heer H. Loof

proaincieþrenthe Yraao2 de heer H. Loof prooincieh øis \íesterbrink r, Assen postadres Postbus r22, 94oo ec Assen www.drenthe.nl o59z - 36 55 55 proaincieþrenthe Aan: de heer H. Loof (i.a.a. de overige Statenleden) Assen, 4 december 2018 Ons

Nadere informatie

Openbaar. Artikel 39 vragen van de fractie D66 over Bijsterhuizen. Alleen ter besluitvorming door het College. Conform advies Aanhouden Anders, nl.

Openbaar. Artikel 39 vragen van de fractie D66 over Bijsterhuizen. Alleen ter besluitvorming door het College. Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Artikel 39 vragen van de fractie D66 over Bijsterhuizen Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 30 juni

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan de CDA-fractie aangaande de OBGZ Programma / Programmanummer Cultuur / 1071 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting De CDA-fractie heeft ons College

Nadere informatie

Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen over de wijziging van het Waterschapsreglement van het Wetterskip Fryslân.

Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen over de wijziging van het Waterschapsreglement van het Wetterskip Fryslân. 13 mei 2014 Corr.nr. 2014-19.288, LGW Nummer 24/2014 Zaaknr. 516732 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen over de wijziging van het Waterschapsreglement van het Wetterskip

Nadere informatie

Formdesk Response Verzonden: donderdag 22juni :06 Aan: Post Onderwerp:

Formdesk Response Verzonden: donderdag 22juni :06 Aan: Post Onderwerp: Van: Formdesk Response Verzonden: donderdag 22juni 2017 15:06 Aan: Post Onderwerp: voor DIV nalatig pnh Categorieën: VERSEON Titel Verzoek om informatie (Wet openbaarheid van bestuur)

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Beschrijving van de regeling. Openbaar Klachtenverslag Kinderopvang Keet in de Kerk

Beschrijving van de regeling. Openbaar Klachtenverslag Kinderopvang Keet in de Kerk Openbaar Klachtenverslag 2015 Kinderopvang Keet in de Kerk Conform de wet- en regelgeving is Kinderopvang Keet in de Kerk verplicht over ieder kalenderjaar een openbaar jaarverslag uit te brengen over

Nadere informatie

Handhavingsverzoek. Wat kunt u doen als u overlast ervaart van een bedrijf?

Handhavingsverzoek. Wat kunt u doen als u overlast ervaart van een bedrijf? Wat kunt u doen als u overlast ervaart van een bedrijf? Wat kunt u doen als u overlast ervaart van een bedrijf? Wanneer u overlast heeft van een bedrijf, dan kunt u op een aantal manieren actie ondernemen.

Nadere informatie

Plan van Aanpak tegen gaswinning Súdwest-Fryslân

Plan van Aanpak tegen gaswinning Súdwest-Fryslân Ons nummer: O15.002143 *O15.002143* Informatie raad/mededeling college Onderwerp Commissie Doarp, Stêd en Omkriten Collegebesluit d.d. 8 september 2015 Portefeuillehouder G. Akkerman-Wielinga Team Behandelend

Nadere informatie

onrtviimrje FRYSLAN Doe. nr.: Class, nr. Ingek.: 1 6 DEC 2015 Afdeling. Bah. door: Aid. Hoofd AWB.. weken voor kennisg. aangenomen/tel.

onrtviimrje FRYSLAN Doe. nr.: Class, nr. Ingek.: 1 6 DEC 2015 Afdeling. Bah. door: Aid. Hoofd AWB.. weken voor kennisg. aangenomen/tel. Maatschap D. Yntema t.a.v. dhr. D. Yntema Wynserdyk 26a 8734 GB EASTEREIN Leeuwarden, 2 december 215 Ons kenmerk Afdeling Behandeld door Uw kenmerk Bijlage(n) 2DEC.2fi onrtviimrje FRYSLAN Doe. nr.: Class,

Nadere informatie

Betreft: schriftelijke vragen van CDA en D66 ogv het Reglement van Orde

Betreft: schriftelijke vragen van CDA en D66 ogv het Reglement van Orde Aan het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Brabantlaan 1 s- Hertogenbosch s-hertogenbosch, 20 augustus 2012 Betreft: schriftelijke vragen van CDA en D66 ogv het Reglement van Orde Geacht

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Verbeek. drs T. van der Wal. Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost INTERN

PROVINCIE FLEVOLAND. Verbeek. drs T. van der Wal. Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost INTERN Postbus 55 8200 AB Lelystad Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost Telefoon (0320)-265265 Fox (0320)-265260 E-ma;7 provincie@flevoland.nl Website www.flevoland.nl INTERN Verzenddafum

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân ^

provinsje fryslân provincie fryslân ^ i 13.002994 provinsje fryslân provincie fryslân ^ postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebāksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 College van burgemeester en wethouuders van de gemeente

Nadere informatie

Subsidieregeling plattelân Fryslân Hoofdstuk 2 Plattelandsbeleid, paragraaf 2.3 Provinciale Leefbaarheidsinitiatieven

Subsidieregeling plattelân Fryslân Hoofdstuk 2 Plattelandsbeleid, paragraaf 2.3 Provinciale Leefbaarheidsinitiatieven Aanvraagformulier Subsidieregeling plattelân Fryslân Hoofdstuk 2 Plattelandsbeleid, paragraaf 2.3 Provinciale Leefbaarheidsinitiatieven Formulier retour sturen naar: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Versie 9 04/09 - klachtenbrochure WAT TE DOEN ALS U NIET TEVREDEN BENT

Versie 9 04/09 - klachtenbrochure WAT TE DOEN ALS U NIET TEVREDEN BENT Versie 9 04/09 - klachtenbrochure WAT TE DOEN ALS U NIET TEVREDEN BENT Waarom deze brochure? De medewerkers van de Stichting Kinderopvang Den Helder - Texel streven ernaar hun werk zo goed mogelijk te

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

30SEP provinsje fryslân provincie fryslân. FrieslandCampina Nederland Holding B.V. T.a.v. de heer M. Kobus Postbus MA LEEUWARDEN

30SEP provinsje fryslân provincie fryslân. FrieslandCampina Nederland Holding B.V. T.a.v. de heer M. Kobus Postbus MA LEEUWARDEN provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 iiiiiiiiiil telefax: (058) 292 51 25 t 1 FrieslandCampina Nederland Holding B.V. T.a.v. de heer M. Kobus Postbus

Nadere informatie

Bijgaand stuur ik uw Kamer de antwoorden op de schriftelijke vragen die zijn gesteld over de vierde voortgangsrapportage van de AFM.

Bijgaand stuur ik uw Kamer de antwoorden op de schriftelijke vragen die zijn gesteld over de vierde voortgangsrapportage van de AFM. > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân b

provinsje fryslân provincie fryslân b - 1/2 Ons provinsje fryslân provincie fryslân b postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 I ---l Metaalhandel De Home BV. Duitslanddreef 5 8465

Nadere informatie

GASWINNING IN STEENWIJKERLAND

GASWINNING IN STEENWIJKERLAND GASWINNING IN STEENWIJKERLAND Geothermie in Luttelgeest 12 juni 2018 ONDERDELEN Introductie Omgevingsdienst Aanleiding presentatie Gaswinning en procedures Gaswinning Wanneperveen Gaswinning Eesveen Geothermie

Nadere informatie

M-1. Zoals overeengekomen met onze adviseur de Heer A.M. Rensen hoeven we geen aanvullende gegevens in te dienen ten aanzien van het gesaldeerde.

M-1. Zoals overeengekomen met onze adviseur de Heer A.M. Rensen hoeven we geen aanvullende gegevens in te dienen ten aanzien van het gesaldeerde. Doe. nr.: Class. I UJJ. nr. III.. Ingek.: ^ 8 SEP 2014 M-1 Afdelinn. Beh. door. Afd. Hoofd Ai,3.. weken voor kunnisg. aangenomen/tel. afgedaan Aan de Provincie Friesland Afdeling Sted en Plattelan T.a.v.

Nadere informatie

Brief verzenden aan PS waarin wordt voorgesteld PS jaarlijks te informeren over de toegankelijkineid van de bushalten in Zeeland.

Brief verzenden aan PS waarin wordt voorgesteld PS jaarlijks te informeren over de toegankelijkineid van de bushalten in Zeeland. Beslisnota GS Provincie Zeeland OPENBAAR documentnummer Zaaknummer venwijsnummer 17023928 llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll onderwerp Motie Toegankelijk Zeeland voorgesteld besluit Brief

Nadere informatie

Alle schademelders die vanaf 11 juni 2018 een aanbod van NAM ontvangen hebben hiermee vier weken de tijd om te reageren.

Alle schademelders die vanaf 11 juni 2018 een aanbod van NAM ontvangen hebben hiermee vier weken de tijd om te reageren. SPELREGELS VOOR HET AANBOD VAN NAM Versie 27 maart, inclusief aanvullingen 20 april en aanpassingen 11 en 13 juni 2018 Aanleiding Kabinet en Groningse bestuurders hebben eind januari afspraken gemaakt

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

Rapport. Datum: 13 juli 2006 Rapportnummer: 2006/241

Rapport. Datum: 13 juli 2006 Rapportnummer: 2006/241 Rapport Datum: 13 juli 2006 Rapportnummer: 2006/241 2 Klacht Verzoeksters klagen erover dat zij geen contact konden krijgen met de Visadienst kort verblijf van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, ondergebracht

Nadere informatie

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein CR Den Haag Datum Betreft Stand van zaken chroomhoudende verf

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein CR Den Haag Datum Betreft Stand van zaken chroomhoudende verf Ministerie van Defensie > Retouradres Postbus 20701 2500 ES Den Haag de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag Plein 4 MPC 58 B Postbus 20701 2500 ES Den Haag www.defensie.nl

Nadere informatie

Raadscommissie ROM Heerenveen

Raadscommissie ROM Heerenveen Inleiding voor: Raadscommissie ROM Heerenveen K.A. Beks, voorzitter G.J. Steendam, secretaris 18 mei 2017 Inleiding Taakverdeling gaswinning Commissie bodemdaling aardgaswinning Werkingsgebied Toetreden

Nadere informatie

rj) 1 APR. 2015 provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN

rj) 1 APR. 2015 provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN provinsje fryslân provincie fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 t rj) Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus 20120

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Openbaar. Verdeelmodel BUIG. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Onderwerp

Openbaar. Verdeelmodel BUIG. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Onderwerp Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verdeelmodel BUIG Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Met bijgevoegde brief informeren wij de raad over de stand van zaken

Nadere informatie

OPENBAAR. Zeeland. Beslisnota GS. llllillllllilililliillllllliillllilllll zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR. Zeeland. Beslisnota GS. llllillllllilililliillllllliillllilllll zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS Provincie Zeeland OPENBAAR llllillllllilililliillllllliillllilllll zaaknummer verwijsnummer 16002326 onderwerp Klacht voorgesteld besluit Brief aan toezenden Meegaan met het oordeel van de

Nadere informatie

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee,

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee, De heer F.A. van der Lee ONS KENMERK: 00592428 UW KENMERK: HT2019049 UW BRIEF VAN: 30 mei 2019 BEHANDELD DOOR: Yvonne Vos ONDERWERP: vragen ex artikel 43 RvO over uitspraak Raad van State betreffende het

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Datum Zie verzenddatum linksonder Aan Provinciale Staten Ons kenmerk Bijlagen

Nadere informatie

Lid Gedeputeerde Stater.

Lid Gedeputeerde Stater. Lid Gedeputeerde Stater. Mevrouw A.G.M. van de Vondervoort Contact T 070-441 64 17 F 070-441 7819 agm.vande.vondervoort@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 IP Den Haag T070-4416611 www.zuid-holland.nl

Nadere informatie

BM NGEKOMEN 1 9 MEI MEI 2010 Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 18 mei 2010 Nee. Paraaf Provinciesecretaris

BM NGEKOMEN 1 9 MEI MEI 2010 Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 18 mei 2010 Nee. Paraaf Provinciesecretaris BM2010-111 NGEKOMEN 1 9 MEI 2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie R o L L A N D ZUID Directie DCZ Afdeling Personeel, Processen en Organisatie Registratienummer PZH-2010-174556484 (DOS-2010-0010449)

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 24 januari 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 24 januari 2017 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

De werkafspraken hebben vooralsnog alleen betrekking op geneesmiddelenreclame in de zin van hoofdstuk 9 van de Geneesmiddelenwet.

De werkafspraken hebben vooralsnog alleen betrekking op geneesmiddelenreclame in de zin van hoofdstuk 9 van de Geneesmiddelenwet. Werkafspraken tussen de Inspectie voor de Gezondheidszorg (inspectie), de stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) en de Keuringsraad Openbare Aanprijzing Geneesmiddelen (KOAG) over de wijze van samenwerking

Nadere informatie

Noord Nederland: Bodembeweging. (opsomming van feitelijke gegevens ) WAT STAAT ONS NOG TE WACHTEN. januari 2015.

Noord Nederland: Bodembeweging. (opsomming van feitelijke gegevens ) WAT STAAT ONS NOG TE WACHTEN. januari 2015. Noord Nederland: Bodembeweging. (opsomming van feitelijke gegevens ) WAT STAAT ONS NOG TE WACHTEN. januari 2015. Het lijkt er in Friesland en Groningen op dat de overheid maar één doel heeft ; zoveel mogelijk

Nadere informatie

Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie. WEB /27 Economie. 2 (statenvoorstel + statuten) P.C.

Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie. WEB /27 Economie. 2 (statenvoorstel + statuten) P.C. bericht op brief van: uw kenmerk: Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie ons kenmerk: afdeling: WEB0704616/27 Economie bijlage(n): behandeld door: 2 (statenvoorstel + statuten)

Nadere informatie

Kollumerland c.a. gemeente VERZONDEN 1 9 APR 2C1. Overlegorgaan Nationaal Park Lauwersmeer t.a.v. M. Hoekstra Postbus 630 9700 AP GRONINGEN

Kollumerland c.a. gemeente VERZONDEN 1 9 APR 2C1. Overlegorgaan Nationaal Park Lauwersmeer t.a.v. M. Hoekstra Postbus 630 9700 AP GRONINGEN gemeente Kollumerland c.a. Uw brief Uw kenmerk Ons kenmerk Z.7) 1 0 9 Uw BSN Behandeld door : S. van der Heide Doorkiesnurnmer : 0511 458 903 principeverzoek aan provii Onderwerp mbt windturbinecluster

Nadere informatie