Jeugdopleiding Onderbouw Debutantjes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jeugdopleiding Onderbouw Debutantjes"

Transcriptie

1 Jeugdopleiding Onderbouw Debutantjes Jeugdcoordinator: Verstraeten Steven

2 Jeugdplan 1. Bedoeling: - Dat wij samen als trainers en coördinator een bepaalde visie creeeren die eigen is voor de club en zo de onderlinge samenwerking en opleiding van spelers bevorderen. - In onze opleiding een zeer goede basis aangeleerd wordt bij de jongste leeftijden en FUN algemeen staat. - De samenhorigheid, correct gedrag en samenwerken hoog in het vaandel dragen - Ontwikkeling van de jeugdspelers gaat voor op het resultaat. - Opleiders zijn er niet alleen om de spelers iets bij te brengen op het veld, maar ook naast het veld. (gedragsregels) - Een zeer goede communicatievisie naar de ouders en de spelers over te brengen. - Een jeugdplan en maandplanning te ontwikkelen en deze op een juiste manier over te brengen op het veld naar de spelers. 2. De exploratiefase: 5-7 Jaar: - Oog-voet coördinatie is moeilijker dan oog-hand coördinatie. - Het kind moet wennen aan het gedrag van de bal. - Het kind moet weten hoe de bal reageert als het er tegen trapt. - Het kind moet aanvoelen hoe het hard/zacht het de bal moet raken. - Het kind moet aanvoelen wat het moet doen om de bal bij zich te houden terwijl het loopt. - HET IND IS NOG NIET RIJP OM SAMEN TE SPELEN. - De Ideale wedstrijd/ trainingsvormen zijn per 2 en vooral 2/2. 3. Visie van het leerplan: Deze bescheiden we in 2 fases, FUN = al spelend leren Ik en de bal = 1 tegen 1 Zelfontdekkend = laat ze maar doen Spontaan leren!!! 1 ste fase U6: Leer kinderen spelen met een bal naast elkaar dwz. Algemene lichaams- en balvaardigheden, Oog-hand en Oog-voet coördinatie: werpen, vangen en trappen. 2 de fase: U7: B+: balgewenning met de voet: leiden, dribbelen en trappen. B-: de bal afnemen + het scoren beletten.

3 4. enmerken van het training geven; - Probeer u training in thema s te geven (vb. passing, afwerken op doel, leiden, dribbelen, ) - Laat het kind geen 5 dingen tegelijkertijd leren (het heeft met 1 al moeilijk genoeg) - Haal het FUN aspect boven, laat hun proberen te winnen, maak dit duidelijk tegen het kind, COACHING! - Bouw u training op in verschillende wedstrijdvormen (2-2 of 1-1) en tussenvormen op het thema dat jullie hebben gegeven aan de training. - Leer hun spelenderwijs wat rechts, links, voor en achter is dat zij kunnen spelen in een VLIEGTUIGFORMATIE. - Zorg er altijd voor dat de trainer minstens 15 min. voor de training aanwezig is voor de training goed uit te zetten en zijn spelers op te vangen. - Bij warm weer flessen water voor de spelers. - BRENG ENTHOUSIASME IN JE TRAININGEN FUN ASPECT - EEN ZEER DUIDELIJE COMMUNICATIE TUSSEN SPELERS EN TRAINER!!! - Doe altijd de oefening eerst voor, vooraleer de oefening voor de spelers begint. DEMO + UITLEG TEGELIJERTIJD!!! - Veel techniekvormen zonder weerstand. - Coordinatieoefeningen Oog/Hand, Oog/Voet. - Tweebenigheid. - Geen vaste doelman. 5. Thema s voor de trainingen van September: - 10 September: het leiden van de bal - 17 September: het leiden van de bal (links+rechts) - 23 September: het leiden van de bal (links, rechts + afwerken)

4 6. Wedstrijdopstelling - De trainer staat tijdens de wedstrijd op het veld voor de spelers te begeleiden. - Deze spelen 2 x 20 minuten met een 10-tal minuten rust. - Laat u afgevaardigde de wissels doorvoeren zodat iedereen evenveel speelt waar dan ook en gij u kunt concentreren op u spelers. - Leer de kinderen spelen in een vliegtuig (rechter/linkervleugel, staart, piloot) - Blijf hun dit onzettend veel keer zeggen en begeleid hun door de wedstrijd. - Na de wedstrijd worden er penalties genomen en gaat de trainer met zijn spelers samen de kleedkamer in. - Na het douchen is de trainer verplicht voor een 5tal minuten bij zijn spelers aan tafel te zitten tijdens het drinken. - Er wordt door elke ploeg een waslijst opgesteld door de trainer en afgevaardigden zodat iedereen om beurt de was mee na haar huis neemt. - De trainer geeft elke speler voor de training en wedstrijd een hand of een schouderklopje. - LAAT HET NEGATIEVE EN HET POSITIEVE TIJDENS EEN TRAINING OF WEDSTRIJD ELAAR NIET BEINVLOEDEN!!!

5 Naam: Verstraeten Steven Thema: Leiden van de bal Aantal: 10 Categorie/niveau: U6-U7-U8-U9 Materiaal: 1gr. doel, 2 kl. doelen, hesjes, kegels en potjes Richtlijnen en coachingswoorden: Afhaken, kaatsen, juiste voet indraaien, scoren. Basics: B+ Halflange passing, controle op halfhoge bal, doelpoging halfver, vrijlopen om aanspeelbaar te zijn B- orte dekking op halflange pass, interceptie op halflange bal Teamtactics: B+ Ruimte creeren voor zichzelf en het benutten ervan, geen dom balverlies waardoor de tegenpartij een doelkans krijgt B- De bal recupereren door interceptie OPWARMING Algemene balvaardigheid, Overloopspel Spelers dribbelen met de bal aan de voet in het vak van 5 op 5 meter. De spelers doen opgelegde oefeningen en op het fluitsignaal wiselen ze van vak door te dribbelen met de bal. a) dribbelen met de bal aan de voet. b) bal tussen de voeten tikken. c) bal kappen binnen/buitenkant voet. d) bal jongleren, 5x -> gedaan=zitten op de bal. e) ballen laten liggen en over de bal springen. f) achter de steunvoet kappen. g) ballen liggen en met de hand tikken -> zoveel mogelijk op 20 sec. tijd. h) schaarbeweging + voetzool stoppen en achterwaarts meenemen. WEDSTRIJDVORM 1 +1/1 A1 speelt de bal in naar A2. A2 controleert de bal en probeert in te draaien (op goede voet).v1 kom uit wanneer A1 de bal inspeelt. Groep A scoort in het groot doel en groep V in de kleine doelen. Als onderschept wordt er een aanval van V opgebouwd indezelfde fase. Fun aspect-> Hoeveel gescoord? Afhaken en correct indraaien. TUSSENVORM 1 Ezelspel 2 vakken zoals in de opwarming. 4 aan de buitenzijde en 1 in het midden die een slechte pas van de anderen naar elkaar probeert te onderscheppen. Na een slechte pas of onderschepping verwisselen deze van plaats. Goede controle passing, proberen in 1 tijd te tikken.

6 WEDSTRIJDVORM 2 +1/2 A1 speelt de bal in naar A2. A2 controleert de bal en probeert in te draaien (op goede voet).v1 staat in de rug en verdedigt + probeert bij onderschepping te scoren op 1 van de 2 kleine doelen. A1 neemt positie naar links en probeert mee te scoren met A2 en het groot doel. Goede balcontrole, juiste voet indraaien, acties laten uitvoeren. Fun aspect -> Hoeveel gescoord? TUSSENVORM 2 Coordinatieoefening 2 groepen, 2x dezelfde oefening. Op fluitsignaal vertrekken de eerste spelers. Voor het eerst de goal tikken.daarna met de bal de opgelegde coordinatieoefeningen doen en proberen te scoren in het klein doel. 2-3 min. Per oefening (4 verschillende varianten: 2 zonder/ 2 met bal. Fun aspect -> Hoeveel gescoord? WEDSTRIJDVORM 3 +4/+4 Wedstrijdvorm +4/+4 volgens posities (ruitvorm). Spelers zo weinig mogelijk commentaar geven op spelfases. Een kleine sturing qua beginposities. COOLING DOWN Opruimen van materiaal Al de kegels en de potjes door de spelers laten opruimen. De doelen niet door hen alleen laten dragen.

7 Naam: Verstraeten Steven Thema: Leiden van de bal en de doelpoging van dichtbij Aantal: 8 Categorie/niveau: U6-U7-U8-U9 Materiaal: 1gr. doel, 2 kl. doelen, hesjes, kegels en potjes Richtlijnen en coachingswoorden: Scoren, snelheid, goed leiden van de bal Basics : B+ Halflange passing, controle op halfhoge bal, doelpoging halfver, vrijlopen om aanspeelbaar te zijn B- orte dekking op halflange pass, interceptie op halflange bal Teamtactics: B+ Ruimte creeren voor zichzelf en het benutten ervan, geen dom balverlies waardoor de tegenpartij een doelkans krijgt B- De bal recupereren door interceptie OPWARMING Overloopspel 2 groepen onderverdeeld in 2 vakken (elk 4 spelers) die opgelegde bal oefeningen doen en op het 1 ste signaal de bal stoppen en op de bal gaan zitten en op het 2 de signaal met de bal overlopen naar het ander vak. Spreek in taal van het kind bv. in u eigen huisje blijven Bij jongleren wie kan het eerste 5x,8X WEDSTRIJDVORM 1 +1/2 Speler A1 dribbelt tussen 3 kegels, tegelijkertijd komt A2 mee in het spel in een rechte looplijn en mag V1 komen verdedigen. A1 en A2 scoren op het grote doel, V1 probeert bij onderschepping op 1 van de 2 kleine doelen te scoren. Na 7 min. wisselen van groepen? Zoveel mogelijk scoren. Fun aspect -> Wat is de stand?, hoeveel keer is er gescoord? Goed leiden van de bal en snelheid proberen te maken. TUSSENVORM 1 Afwerking met leiden van de bal A1 en B1 vertrekken tegelijkertijd met de bal tussen de kegels te dribbelen. Passen naar A2 en B2 en daarna doen zei een loopactie om hun centraal aan te bieden. A2 en B2 geven een pas waarop naar de vrijgelopen A1 en B, de bal wordt afgelegd en ze kunnen afwerken. Daarna doorschuiven. Zoveel mogelijk scoren. Fun aspect -> Wat is de stand?, Hoeveel keer heb je gescoord? Goed leiden van de bal en snelheid proberen te maken.

8 WEDSTRIJDVORM 2 +2/3 A1 begint te dribbelen met de bal door het poortje en speelt dan af op A2 of A3 die meelopen in een rechte looplijn. V1 en V2 komen onmiddelijk uit en proberen mits onderschepping te scoren op 1 van de 2 kleine doelen. Na 7 min. wisselen van groepen. Zoveel mogelijk scoren. Fun aspect -> Wat is de stand?, Hoeveel keer heb je gescoord? Goed leiden van de bal en snelheid proberen te maken. TUSSENVORM 2 Overloopspel met interceptiepoging A probeert zo snel mogelijk met de bal aan te voet te driibbelen en de bal op de overstaande lijn de bal te stoppen. Mee op het signaal komt V uit verdedigen en kan deze mits onderschepping van de bal ook scoren op de overstaande lijn. Na 7min. Aanval/verdediging verwisselen Zoveel mogelijk scoren. Fun aspect -> Wat is de stand?, Hoeveel keer heb je gescoord? Goed leiden van de bal en snelheid proberen te maken WEDSTRIJDVORM 3 +4/+4 Wedstrijdvorm +4/+4 volgens posities (ruitvorm). Spelers zo weinig mogelijk commentaar geven op spelfases. Een kleine sturing qua beginposities. COOLING DOWN Opruimen van materiaal Al de kegels en de potjes door de spelers laten opruimen. De doelen niet door hen alleen laten dragen

9 Naam: Verstraeten steven Thema: doelgericht trappen en passing Aantal: 8 Categorie/niveau: U6-U7-U8-U9 Materiaal: 1gr. doel, 2 kl. doelen, hesjes, kegels en potjes Richtlijnen en coachingswoorden: Scoren, snelheid, goed leiden van de bal Basics: B+ Halflange passing, controle op halfhoge bal, doelpoging halfver, vrijlopen om aanspeelbaar te zijn B- orte dekking op halflange pass, interceptie op halflange bal Teamtactics: B+ Ruimte creeren voor zichzelf en het benutten ervan, geen dom balverlies waardoor de tegenpartij een doelkans krijgt B- De bal recupereren door interceptie OPWARMING Poortenspel De spelers lopen met de bal aan de voet door elkaar en doen de volgende opgelegde oefeningen. Elke oefening duurt 20 min. 1. Bal leiden door de poortjes 2. Bal door de bruggetjes spelen en aan de andere zijde terug overnemen 3. Inspelen door beide 4. Na het fluitsignaal door het juiste materiaal spelen, met een dieptepas met recuperatie daarna. Bal kort aan de voet houden. WEDSTRIJDVORM 1 +1/2 A1 begint tussen de kegels te dribbelen. Als hij door de kegels heen is mag A2 in het veld komen en V1 komen verdedigen op A1 en A2. Na het balcontact van A2 mag er pas gescoord worden (1 punt). V1 kan met interceptie van de bal scoren op 1 van de 2 kleine doelen. Na 7 min. wisselen van groepen Fun aspect: hoeveel is de stand? Stimuleren om te laten scoren en acties te ondernemen. De juiste trapbeweging. TUSSENVORM 1 Footbowling Spelers trappen de bal in vanaf de zijlijn en proberen doelgericht enkele kegels om te trappen in enkele vormen. 1. Dribbelen met de bal tot aan het poortje en trappen 2. Inspelen, afleggen en trappen 3. Een dribbellijn maken en trappen 4. Op snelheid dribbelen en trappen Om de 3-4 min. wisselen van vorm Snelheid maken bij de opgelegde vormen van snel dribbelen met de bal. Fun aspect -> scoren bijhouden en stimuleren om kegels om te trappen, punten te scoren.

10 WEDSTRIJDVORM 2 +2/2 A1 speelt in op A2, deze doen passing tot aan het doel, V1 en V2 komen verdedigen en geven de oefening in een goede opstelling en kunnen mits interceptie scoren op 1 van de 2 kleine doelen. Na 5 min. wisselen Doelpogingen stimuleren door een snelle passing van de aanvallers. Laten een actie durven te ondernemen (het leiden van de bal). Fun aspect -> score bijhouden. TUSSENVORM 2 Pasvormen met dribbel Speler A1 speelt in op A2 met 1-2 pas. A1 doet dribbel tussen de kegels en trapt op doel. Na oefening wisselen van groep, na op doel getratpt te hebben ook bal halen en aansluiten andere groep. Juiste uitvoering van de 1-2, spelen, breed vrijlopen en terug vragen. Goed dribbelen tussen de kegels (L+R voet durven gebruiken). Fun aspect -> scoren bijhouden, aantal doelpunten gescoord? WEDSTRIJDVORM 3 +3/4 Wedstrijdvorm +3/4 volgens posities (ruitvorm). Aanvallers scoren op groot doel en verdedigers kunnen scoren op 1 van de 2 kleine doelen. Aanvallers in overtal voor ruimte van leiden van de bal en goede passing voor veel doelpogingen te kunnen creeren. Na 7 min. wisselen van aanvallers/verdedigers. Laten een actie durven te ondernemen. Bijsturen beginposities (B+ groot vliegtuig, B- klein vliegtuig). Fun aspect-> score bijhouden. Zuivere passing. COOLING DOWN Penalty cup shoot out per groep shoot out 2 beste van elke groep, rest doet een pasvorm per 2 of eventueel jongleren.

THEMA: Aftrappen: opstelling en speel/opbouw mogelijkheden

THEMA: Aftrappen: opstelling en speel/opbouw mogelijkheden THEMA: Aftrappen: opstelling en speel/opbouw mogelijkheden Spelers staan te statisch na aftrap en houden veld niet breed WAARDOOR tegenstrever met wat eenvoudige druk snel en makkelijk in balbezit komt

Nadere informatie

FC Landen. Jeugdopleidingsvisie MIDDENBOUW (U10 tot U13) Ontwikkelingsfase 8 tegen 8 = LEERPLAN

FC Landen. Jeugdopleidingsvisie MIDDENBOUW (U10 tot U13) Ontwikkelingsfase 8 tegen 8 = LEERPLAN Jeugdopleidingsvisie MIDDENBOUW (U10 tot U13) Ontwikkelingsfase 8 tegen 8 = LEERPLAN 1. Opleidingsvisie Vanaf U10 wordt er gewerkt met een jaarprogramma. Op basis van de basiscompetenties techniek, fysiek,

Nadere informatie

Naam: Jeugdwerking KSAV St. Dimpna Duur: 1u 30min. Thema: B- Speelhoeken afsluiten. Aantal: K Categorie/niveau: u15 u21

Naam: Jeugdwerking KSAV St. Dimpna Duur: 1u 30min. Thema: B- Speelhoeken afsluiten. Aantal: K Categorie/niveau: u15 u21 Naam: Jeugdwerking KSAV St. Dimpna Duur: 1u 30min Thema: B- Speelhoeken afsluiten Materiaal: 14 ballen 12 hesjes 2 duiveltjes doelen (+ verankering) 1 groot doel (indien niet beschikbaar 1 extra duiv.

Nadere informatie

VZW Jeugdvoetbal Kampenhout. Talent Ontwikkeling Plan Jeugdopleiding K Kampenhout SK Training boek U 6 tot U 21

VZW Jeugdvoetbal Kampenhout. Talent Ontwikkeling Plan Jeugdopleiding K Kampenhout SK Training boek U 6 tot U 21 VZW Jeugdvoetbal Kampenhout Talent Ontwikkeling Plan Jeugdopleiding K Kampenhout SK Training boek U 6 tot U 21 Talent ontwikkeling plan U 6 September week 2: Funtraining September week 4: balgewenning

Nadere informatie

Opleidingsplan 2vs2 en 3vs3

Opleidingsplan 2vs2 en 3vs3 Opleidingsplan 2vs2 en 3vs3 2vs2 Spelomgeving 1ste fase: kinderen spelen met de bal naast elkaar. 2de fase: kinderen spelen tegen elkaar d.w.z leiden en dribbelen met accent op scoren Kenmerken Psychomotoriek

Nadere informatie

PROBLEEM (tekening + beschrijving)

PROBLEEM (tekening + beschrijving) 2.4. Training tijdens opleidingsdag ( 3 leiden en dribbelen ) AANTAL SPELERS : 10 spelers + 2 keepers MATERIAAL : 12 ballen, 6 overgooiers, 14 potjes, 4 kegels, 2 doelen PROBLEEM (tekening + beschrijving)

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN DE SPELOMGEVING

BESCHRIJVING VAN DE SPELOMGEVING Opleidingsplan 2: U7 - U9 Opleidingsplan 2: Collectief spel: dichtbij * De ontwikkelingsfase 5 tegen 5: U7, U8 en U9 K+4/K+4 (duiveltjes) U7 Toepassing 2-2 U8 Uitbreiding naar kort spel U9 Football as

Nadere informatie

Opwarming U21. Opwarming 1

Opwarming U21. Opwarming 1 Opwarming U21 Opwarming 1 Spelersgroep verdelen in 2. Oefening naar 2 doelen uitvoeren. - de 2 (de 5) speelt in naar de 6 (de 8) - de 6 (de 8) kaatst terug naar de 2 (de 5) - de 2 (de 5) speelt door naar

Nadere informatie

FC Landen. Ontwikkelingsfase 5 tegen 5 = LEERPLAN

FC Landen. Ontwikkelingsfase 5 tegen 5 = LEERPLAN 1. Opleidingsvisie FC Landen Jeugdopleidingsvisie ONDERBOUW (U7 tot U9) Ontwikkelingsfase 5 tegen 5 = LEERPLAN Vanaf U6 wordt er gewerkt met jaarprogramma s. Spelertjes moeten zich GOED voelen door : -

Nadere informatie

Aantal: 10 + 2K Categorie/niveau: U7. Beschrijving: Afmeting: dubbele 16 Duur: 15

Aantal: 10 + 2K Categorie/niveau: U7. Beschrijving: Afmeting: dubbele 16 Duur: 15 Naam: Luc De Visscher KSK Opwijk Thema: Balgewenning + afwerken Datum: woensdag 9 september 2009 Richtlijnen en coachingswoorden: Aantal: 10 + 2K Categorie/niveau: U7 Materiaal: 12 ballen, gele en rode

Nadere informatie

HET LEERPLAN VAN EEN VELDSPELER (11-13 jaar) doelstellingen richtlijnen BALBEZIT POSITIESPEL

HET LEERPLAN VAN EEN VELDSPELER (11-13 jaar) doelstellingen richtlijnen BALBEZIT POSITIESPEL BALBEZIT POSITIESPEL 1. Doelstellingen Vrijlopen Steunen 2. Richtlijnen Vrijlopen Steunen B1. Speler kan zich aanspeelbaar opstellen op het ogenblik dat speler aan de bal kan passen. B4. Speler kan een

Nadere informatie

HET LEERPLAN VAN EEN VELDSPELER (9-11 jaar) doelstellingen richtlijnen BALBEZIT POSITIESPEL BALBEZIT PASSING

HET LEERPLAN VAN EEN VELDSPELER (9-11 jaar) doelstellingen richtlijnen BALBEZIT POSITIESPEL BALBEZIT PASSING BALBEZIT POSITIESPEL 1. Doelstellingen Vrijlopen Steunen 2. Richtlijnen Vrijlopen Steunen B1. Speler kan zich aanspeelbaar opstellen op het ogenblik dat speler aan de bal kan passen. B4. Speler kan een

Nadere informatie

Opleidingsvisie: Leerplan - Teamtactics

Opleidingsvisie: Leerplan - Teamtactics Opleidingsvisie: Leerplan - Teamtactics Balbezit (TT+) Opbouwzone beheersen Aanspeelbaarheid Progressieve balcirculatie Infiltratie naar de waarheidszone De offensieve waarheidszone beheersen Offensieve

Nadere informatie

www. voetbaltrainer.be

www. voetbaltrainer.be www. voetbaltrainer.be Leidraad leeftijdscategorie 9- jarigen trainingscursus deel seizoensgebonden trainingen trainingssessies Leden Voetbaltrainer = gratis De cursus zal op de website staan Niet leden

Nadere informatie

FC MAASLAND NOORDOOST JEUGDWERKING - U12 & U13 JAARPLANNING FC MAASLAND NOORDOOST JEUGD

FC MAASLAND NOORDOOST JEUGDWERKING - U12 & U13 JAARPLANNING FC MAASLAND NOORDOOST JEUGD JAARPLANNING FC MAASLAND NOORDOOST JEUGD 1 JAARPLANNING: SEIZOEN 2015 2016 JAARPLAN U12 & U13 8 VS 8 AUTEURS: jeugdcoördinatoren FC Maasland NoordOost DATUM: 07/2015 ALGEMEEN: U12 - Wekelijks: 2 trainingen

Nadere informatie

Maandthema'sU5 - U6. Maand Omschrijving Opmerkingen Klemtoon bij wedstrijdvormen. Leer de spelers hoe een bal aanvoelt

Maandthema'sU5 - U6. Maand Omschrijving Opmerkingen Klemtoon bij wedstrijdvormen. Leer de spelers hoe een bal aanvoelt Maandthema'sU5 - U6 Maand Omschrijving Opmerkingen Klemtoon bij wedstrijdvormen Augustus Balgewenning - Oog-Voet coordinatie - Oog-Hand coordinatie Leer de spelers hoe een bal aanvoelt Veel K+1 vs 1+K

Nadere informatie

FC MAASLAND NOORDOOST JEUGDWERKING - U10 & U11 JAARPLANNING FC MAASLAND NOORDOOST JEUGD

FC MAASLAND NOORDOOST JEUGDWERKING - U10 & U11 JAARPLANNING FC MAASLAND NOORDOOST JEUGD JAARPLANNING FC MAASLAND NOORDOOST JEUGD 1 JAARPLANNING: SEIZOEN 2015 2016 JAARPLAN U10 & U11 8 VS 8 AUTEURS: jeugdcoördinatoren FC Maasland NoordOost DATUM: 07/2015 ALGEMEEN: U10 A & B (trainen samen)

Nadere informatie

Opwarmingen U17. Opwarming 1. Opwarming 2. Beschrijving:Laatste van groep wordt eerste.

Opwarmingen U17. Opwarming 1. Opwarming 2. Beschrijving:Laatste van groep wordt eerste. Opwarmingen U17 Opwarming 1 Laatste van groep wordt eerste. Spelers geven om beurt een oefening aan. Samba opwarming. Beweeg ritmisch. Kort contact met de grond. Loop goed recht op, kijk schuin voor je

Nadere informatie

Integratietraining voor doelmannen

Integratietraining voor doelmannen Leeftijd : A-B-C jeugd Aantal spelers : Doelstelling : zie training Thema : Integratietraining doelman. Materiaal : zie training. Integratietraining voor doelmannen Thema: Integratietraining doelman: Lage,

Nadere informatie

FEDERALE TRAINERSSCHOOL CENTRUM : WAREGEM CYCLUS 1 : JAAR 2 UEFA B DIPLOMA : (- JEUGDOPLEIDER -)

FEDERALE TRAINERSSCHOOL CENTRUM : WAREGEM CYCLUS 1 : JAAR 2 UEFA B DIPLOMA : (- JEUGDOPLEIDER -) FEDERALE TRAINERSSCHOOL CENTRUM : WAREGEM CYCLUS : JAAR UEFA B DIPLOMA : (- JEUGDOPLEIDER -) - TRAINING TIJDENS STAGEDAG TEAMTACTICS - Kandidaat: De Smet Günther .. Training tijdens opleidingsdag - INLICHTINGEN

Nadere informatie

Ontwikkelingsmodel 8v8 U10/U11/U12/U13

Ontwikkelingsmodel 8v8 U10/U11/U12/U13 Ontwikkelingsmodel 8v8 U10/U11/U12/U13 Ontwikkelingsmodel 8v8 => U10/U11/U12/U13 Pagina 1 Balbezit: Halflange passing Controle op halfhoge bal Doelpoging op halfhoge voorzet Steunen Vrijlopen om zelf aanspeelbaar

Nadere informatie

Opleidingsplan WS Linkhout U6-U21

Opleidingsplan WS Linkhout U6-U21 Opleidingsplan WS Linkhout U6-U21 U6 * FUN!!! * Veel spelletjes en wedstrijdvormen * Wedstrijdvorm 1/1 op mini-doelen : Tornooivormen * Doelpogingen op duiveltjesdoel na dribbel, leiden, mikken, loop coördinatie

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Jeugdopleiding VV Holten. Trainingscyclus

Jeugdopleiding VV Holten. Trainingscyclus Jeugdopleiding VV Holten Inhoudsopgave Bladzijde Verklaring van de symbolen... 3 Warming Up... 4 Week 1... 6 Training 1... 6 Training 2... 8 Week 2... 10 Training 1... 10 Training 2... 12 Week 3... 14

Nadere informatie

FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN. Initiator Voetbal (Getuigschrift C)

FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN. Initiator Voetbal (Getuigschrift C) FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN FUN - WEDSTRIJDVORM 1 TITEL : 3+K / 2+K TOPSCORER Golven : 2 x 3 spelers en 3 x 2 spelers Golf tot bal uit het spel is Elk 3tal 10x de kans om aan te vallen en dan wisselen

Nadere informatie

Trainingsprogramma C-junioren

Trainingsprogramma C-junioren Trainingsprogramma C-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen 1 Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

www. voetbaltraining.be

www. voetbaltraining.be www. voetbaltraining.be Leidraad Duiveltjes trainingscursus Deel asistechnieken. Dribbelen. Passing 3. alcontrole trainingssessies 50 blz Groetjes Freddy voetbaltrainer copyright www.voetbaltrainer.be

Nadere informatie

Trainingscyclus. verwijzing van alle tekens: - te coachen spelers. - tegenstander. - kaatser. - pion, petje. - bal. - keeper. - balbaan.

Trainingscyclus. verwijzing van alle tekens: - te coachen spelers. - tegenstander. - kaatser. - pion, petje. - bal. - keeper. - balbaan. Trainingscyclus verwijzing van alle tekens: - te coachen spelers - tegenstander - kaatser - pion, petje - bal - keeper - balbaan - looplijn - dribbel warming-up: met bal voorafgaand aan elke training *

Nadere informatie

Trainingsprogramma B-junioren

Trainingsprogramma B-junioren Trainingsprogramma B-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen Trainingsprogramma 2 e jaars E-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

KFCT jeugdwerking. Opwarmingstechnieken

KFCT jeugdwerking. Opwarmingstechnieken U7, U8 en U9 Naam auteur: Bram Van Aelst en Paul Franken Thema: Wedstrijdopwarming Richtlijnen en coaching woorden - Laat u horen als je bal wilt ( SPEEL) - Controleer bal met de juiste voet (CONTROLEER)

Nadere informatie

Praktijktraining NTK 2014

Praktijktraining NTK 2014 Praktijktraining NTK 2014 BLOK 1: 10.00 uur 11.00 uur Oefenstof: Oefening 1: Warming-up :Cirkel / vierkant : : 20 minuten Praktijk (zie ook filmpjes van Rene Meulensteen 1 t/m 10) Iedere speler heeft een

Nadere informatie

U8 U9 NOOIT DRIBBELS EN INDIVIDUELE ACTIES BERISPEN NOOIT OF TE NOOIT OP HET RESULTAAT SPELEN STEEDS OPBOUW VAN ACHTERUIT

U8 U9 NOOIT DRIBBELS EN INDIVIDUELE ACTIES BERISPEN NOOIT OF TE NOOIT OP HET RESULTAAT SPELEN STEEDS OPBOUW VAN ACHTERUIT MAANDPLAN U6-U7 : Fun en straatvoetbal. Spelen met tennisballen.u7 vooral de 1-1 laten spelen en dribbels aanmoedigen.technische oefeningen met kleinere ballen regelmatig inlassen U8 U9 NOOIT DRIBBELS

Nadere informatie

Opleidingsvisie KVK Ninove

Opleidingsvisie KVK Ninove Opleidingsvisie KVK Ninove 1. STANDPUNTEN OPLEIDINGSVISIE VAN DE CLUB: Plezier: Plezier voor iedereen, ook voor de mindere spelers Aanmoedigingen door de coach (positieve coaching) Luisteren en bereikbaar

Nadere informatie

Teamtactics : B+ & B- U7 tot U9: Duiveltjes 6 tot 8 jaar. Voetbaltechnische/tactische vorming :

Teamtactics : B+ & B- U7 tot U9: Duiveltjes 6 tot 8 jaar. Voetbaltechnische/tactische vorming : Teamtactics : B+ & B- U7 tot U9: Duiveltjes 6 tot 8 jaar Voetbaltechnische/tactische vorming : Op een speelse manier kunnen omgaan met dribbelen, drijven, kappen, draaien, passen, trappen en inwerpen.

Nadere informatie

Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal

Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal Trainingvoorbereiding formulier Trainer Coach Veldvoetbal Training plannen op middellange termijn. COACH TEAM TEAMFUNCTIE TEAMTAAK SPEELVELDGEDEELTE ROL TEGENPARTIJ DOELSTELLING Mitchel Valkhof B Aanvallen

Nadere informatie

Warming-up: Jagerbal. Partij: 6 : 6 op 2 grote doelen + keepers

Warming-up: Jagerbal. Partij: 6 : 6 op 2 grote doelen + keepers Thema: Passen en Trappen E-pupillen Training: 1 Warming-up: Jagerbal Er worden drie groepen gemaakt Het veld is verdeeld in drie vakken De konijnen dribbelen in het middelste vak. De jagers moeten vanuit

Nadere informatie

Warming-Up/Techniekoefeningen

Warming-Up/Techniekoefeningen Legenda: Warming-Up/Techniekoefeningen Oefening 1: Door elkaar dribbelen en zo vaak mogelijk de bal raken Niet botsen, over de bal kijken en vrije ruimtes zoeken stimuleren Naar zijkant dribbelen en afkappen

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Opwarming U19. Opwarming 1. Passing in carrousel Beschrijving: - Doelmannen apart bij de KT gedurende volledige opwarming.

Opwarming U19. Opwarming 1. Passing in carrousel Beschrijving: - Doelmannen apart bij de KT gedurende volledige opwarming. Opwarming U19 Opwarming 1 Passing in carrousel - Doelmannen apart bij de KT gedurende volledige opwarming. Veldspelers gedurende 10 cardiovasculaire ingangzetting zonder bal bij T2. - Passing: a speelt

Nadere informatie

Demo 4-6 jarigen Joost Desender Grassroots Mei DEMO TRAINING BIJSCHOLING 4 tot 6 jarigen Joost Desender

Demo 4-6 jarigen Joost Desender Grassroots Mei DEMO TRAINING BIJSCHOLING 4 tot 6 jarigen Joost Desender DEMO TRAINING BIJSCHOLING 4 tot 6 jarigen Joost Desender 1 METHODIEK WEDSTRIJDMETHODE Duur 60-75 min IN GANG ZETTEN 10 min Van vrij spelen met de bal, naar gericht spelen met de bal WEDSTRIJDVORM 5-7 min

Nadere informatie

Probleem (tekening en beschrijving) Oplossing (tekening en beschrijving)

Probleem (tekening en beschrijving) Oplossing (tekening en beschrijving) Leeftijd : C jeugd. Aantal spelers :. Doelstelling : verbeteren van de balcirculatie. Thema : Het omschakelen van balverlies naar balbezit. Materiaal : zie organisatie. Probleem (tekening en beschrijving)

Nadere informatie

U10-U11. Kenmerken. Spelomgeving Ideale wedstrijdvorm is 8-8 (= dubbele ruit) met passafstanden tot ongeveer 20 meter

U10-U11. Kenmerken. Spelomgeving Ideale wedstrijdvorm is 8-8 (= dubbele ruit) met passafstanden tot ongeveer 20 meter U10-U11 Spelomgeving Ideale wedstrijdvorm is 8-8 (= dubbele ruit) met passafstanden tot ongeveer 20 meter Kenmerken Basics halflange passing controle op halfhoge bal doelpoging vanop 15 à 20m (half ver)

Nadere informatie

Eindtermen categorie Onderbouw

Eindtermen categorie Onderbouw Eindtermen categorie Onderbouw Leeftijdscategorie U5 Geen eindtermen. Voetbal is pure fun en de bal wordt ontdekt. Werken op oog-hand/oogvoetcoördinatie en oefenen op basistechniek: leiden bal. Voornamelijk

Nadere informatie

Training 1. 1) Warming-up

Training 1. 1) Warming-up Training 1 1) Warming-up Spelvorm * 3 tikkers - ca. 5-6 ballen * gedurende 1 min. zoveel mogelijk spelers zonder bal tikken * men kan elkaar 'verlossen' door elkaar 1 bal toe te gooien 20 x 25 meter 2)

Nadere informatie

TALENT ONTWIKKELINGSPLAN SK KAMPENHOUT

TALENT ONTWIKKELINGSPLAN SK KAMPENHOUT TALENT ONTWIKKELINGSPLAN SK KAMPENHOUT Talentontwikkelingsplan SK Kampenhout Teneinde onze spelers optimaal te onwikkelen werken we binnen SK Kampenhout met ons TOP (Talent Ontwikkelings Plan) programma

Nadere informatie

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander.

1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. 2e periode: balbezit 3e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1e periode: herhalen van taakgericht en teamgericht. e periode: balbezit e periode: balbezit en balbezit tegenstander. 1 e Periode: Herhalen van taakgericht en teamgericht Training 1: Wat zijn de taken

Nadere informatie

TRAININGEN ZOALS HET HOORT DEEL 3

TRAININGEN ZOALS HET HOORT DEEL 3 TRAININGEN ZOALS HET HOORT DEEL 3 INHOUD DEEL 1 Training Onderwerp Categorie 11 Vrijlopen bij balbezit scholieren-knapen 2 Inschuiven van een speler in een hogere linie juniors-scholieren-knapen 3 Verzorgde

Nadere informatie

FC Landen. Jeugdopleidingsvisie BOVENBOUW (U14 tot U17) Ontwikkelingsfase 11 tegen 11 = LEERPLAN

FC Landen. Jeugdopleidingsvisie BOVENBOUW (U14 tot U17) Ontwikkelingsfase 11 tegen 11 = LEERPLAN Jeugdopleidingsvisie BOVENBOUW (U14 tot U17) Ontwikkelingsfase 11 tegen 11 = LEERPLAN 1. Opleidingsvisie Er wordt gewerkt met een jaarprogramma Op basis van de basiscompetenties techniek, fysiek, fun,

Nadere informatie

SAMENSPELEN/POSITIESPEL

SAMENSPELEN/POSITIESPEL D-pupillen SAMENSPELEN/POSITIESPEL Ter herinnering: Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden Verder ontwikkelen van de techniek in basisvormen en wedstrijdechte situaties. o Passen

Nadere informatie

PROBLEEM (tekening + beschrijving)

PROBLEEM (tekening + beschrijving) 2.4. Training tijdens opleidingsdag ( Afsluiten speelhoeken ) AANTAL SPELERS : 12 + 2 doelmannen MATERIAAL : 16 kegels, 6 ballen, 2 doelen, 4 reserveballen PROBLEEM (tekening + beschrijving) WHO (wie)

Nadere informatie

FC MAASLAND NOORDOOST JEUGDWERKING - U8 & U9 JAARPLANNING FC MAASLAND NOORDOOST JEUGD

FC MAASLAND NOORDOOST JEUGDWERKING - U8 & U9 JAARPLANNING FC MAASLAND NOORDOOST JEUGD JAARPLANNING FC MAASLAND NOORDOOST JEUGD 1 JAARPLANNING: SEIZOEN 2018 2019 JAARPLAN U8 & U9 VS AUTEURS: jeugdcoördinatoren FC Maasland NoordOost DATUM: 07/2018 ALGEMEEN: U8 A + B - Wekelijks: 2 trainingen

Nadere informatie

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen?

Het creëren van kansen en het scoren. Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? Het creëren van kansen en het scoren Uiteindelijk moet er gescoord worden. Hoe creëer je kansen en wat is van belang bij het benutten van kansen? i. Het creëren van kansen en het scoren Duel 1 tegen 1

Nadere informatie

FC MAASLAND NOORDOOST JEUGDWERKING U15 JAARPLANNING FC MAASLAND NOORDOOST JEUGD

FC MAASLAND NOORDOOST JEUGDWERKING U15 JAARPLANNING FC MAASLAND NOORDOOST JEUGD JAARPLANNING FC MAASLAND NOORDOOST JEUGD 1 JAARPLANNING: SEIZOEN 2015 2016 JAARPLAN U15 11 VS 11 AUTEURS: jeugdcoördinatoren FC Maasland NoordOost DATUM: 07/2015 ALGEMEEN: U15 A - Wekelijks: 2 trainingen

Nadere informatie

Praktijktraining. René Meulensteen Academy

Praktijktraining. René Meulensteen Academy Praktijktraining Oefening 1: Warming-up :Cirkel : : 20 min. Iedere speler heeft een bal De volgende bewegingen kunnen uitgevoerd worden: Snel voetenwerk met arminzet + kwartdraai naar links en rechts Snel

Nadere informatie

Skills. Organisatie. Aandachtspunten. Dribbelen/drijven (domineren) -dribbelen -passeren, uitspelen

Skills. Organisatie. Aandachtspunten. Dribbelen/drijven (domineren) -dribbelen -passeren, uitspelen Dribbelen/drijven (domineren) -passeren, uitspelen - ACTIE EERST DROOG OEFENEN (allemaal een bal - 4 spelers spelen 1:1. De speler krijgt de bal aangespeeld of dribbelt, en probeert te scoren door over

Nadere informatie

D-pupillen VERDEDIGEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

D-pupillen VERDEDIGEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden D-pupillen VERDEDIGEN Ter herinnering: Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden Verder ontwikkelen van de techniek in basisvormen en wedstrijdechte situaties. o Passen binnenkant

Nadere informatie

Trainingsprogramma A-junioren

Trainingsprogramma A-junioren Trainingsprogramma A-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4

groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4 groep 4 WU 4.1 en 4.2 / oefenvorm 4.1 t/m 4.3, 4.5 en 4.6 / partijvorm 4 DIGEN VERDE WU 4.1 2 (+k) tegen 1 (+k) breed veld - grote doelen WU 4.2 2 tegen 1 (+k) groot doel - lijn 6 9 9 12 7 8 k beide teams

Nadere informatie

Naam: KSAV St. Dimpna Thema: Vrijlopen Totale duur: 1u 30min. Materiaal: 14 ballen. 12 hesjes. 2 duiveltjes doelen (+ verankering)

Naam: KSAV St. Dimpna Thema: Vrijlopen Totale duur: 1u 30min. Materiaal: 14 ballen. 12 hesjes. 2 duiveltjes doelen (+ verankering) Naam: KSAV St. Dimpna Thema: Vrijlopen Totale duur: 1u 30min Materiaal: 14 ballen 12 hesjes 2 duiveltjes doelen (+ verankering) 1 groot doel (indien niet beschikbaar 1 extra duiv. doel) 2 kleuren maarkeerhoedjes

Nadere informatie

Praktijkdag Futsal

Praktijkdag Futsal Praktijkdag 2018 - Futsal Guy Beckers, Voetbal Vlaanderen Info en contact guy.beckers@voetbalvlaanderen.be niki.de.cock@voetbalvlaanderen.be www.psylos.be/praktijkdag Bijscholing Lesgevers: Guy Beckers

Nadere informatie

Trainingsinfo.eu. Ontwikkelingsmodel. Ontwikkelingsmodel 11v11 => U15/U17/U21. Pagina 1

Trainingsinfo.eu. Ontwikkelingsmodel. Ontwikkelingsmodel 11v11 => U15/U17/U21. Pagina 1 Ontwikkelingsmodel 11v11 U15/U17/U21 Ontwikkelingsmodel 11v11 => U15/U17/U21. Pagina 1 Balbezit: Lange passing Controle op halfhoge/hoge bal Doelpoging op hoge voorzet Doelpoging van afstand > 20 meter

Nadere informatie

Aantal: 10 Categorie/niveau: 7-8 jaar

Aantal: 10 Categorie/niveau: 7-8 jaar OEFENSTOF Naam auteur: Benoit Nicolas, Lesgever Federale Trainersschool Thema: Training voor duiveltjes: technische basisbewegingen in FUN situaties Aantal: 10 Categorie/niveau: 7-8 jaar Materiaal: 1 bal/speler,

Nadere informatie

kaatsen en positiespel

kaatsen en positiespel Partijspel met omschakeling! Twee veldjes gebruiken, veld A van 30-40 met op beide achterlijnen twee kleine goals. veld B 15-20 met op elke achterlijn een kleine goal en bal op de middenlijn. We spelen

Nadere informatie

vv Bergambacht Technische Commissie Onderbouw

vv Bergambacht Technische Commissie Onderbouw vv Bergambacht Technische Commissie Onderbouw Algemene Voetbalvisie 8 tegen 8 Mo11 en Jo11 en Jo12 Toegepaste (basis)principes binnen 8 tegen 8 De jeugd van vv Bergambacht speelt in dubbel ruit met accent

Nadere informatie

groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva

groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva groep 3 WU 3.1 en 3.4 / oefenvorm 3.1 t/m 3.9 / partijvorm 3 llen aanva 0 20 30 40 WU 3.1 1 tegen 1 lijnvoetbal 0 0 20 30 40 WU 3.4 dribbeltikspel 20 beide spelers kunnen scoren door over de doellijn van

Nadere informatie

C. Het opbouwen van achteruit

C. Het opbouwen van achteruit C. Het opbouwen van achteruit Het valt voor D-pupillen niet mee om zonder risico de bal vanaf de keeper in het veld te brengen en vervolgens via de laatste linie het middenveld te bereiken. Vaak zie je

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars E-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars E-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars E-pupillen 1 Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

JEUGDWERKING FC ZWANEVEN

JEUGDWERKING FC ZWANEVEN JEUGDWERKING FC ZWANEVEN JEUGDOPLEIDINGSPLAN 1.1 Algemene principes De doelstelling van het opleidingsplan is een kwalitatief goede opleiding verzorgen. Elk kind is hierbij even belangrijk. Wij willen

Nadere informatie

SKILL GAMES JO10 & JO11 BLOK 2

SKILL GAMES JO10 & JO11 BLOK 2 SKILL GAMES JO10 & JO11 BLOK 2 SKILL GAMES TRAINING De FIFA18 SKILL GAMES training is de opvolger van de circuittraining. Om beter aan te sluiten op de belevingswereld van de kinderen hebben we ervoor

Nadere informatie

DRIBBELEN/DRIJVEN/PASSEREN

DRIBBELEN/DRIJVEN/PASSEREN E-pupillen DRIBBELEN/DRIJVEN/PASSEREN Ter herinnering: Doelstellingen voor E-pupillen - datgene wat geleerd moet worden Verder ontwikkelen van de techniek door middel van het spelen van basisvormen. o

Nadere informatie

GiGa Bewegingsonderwijs Leerlijn

GiGa Bewegingsonderwijs Leerlijn Groep 1 & 2 De leerlingen gaan dribbelen in het vak en gaan proberen de bal aan de voet te houden. Hierbij moeten ze de bal dicht bij houden zodat ze de bal niet verliezen. A Dribbelen met de bal aan de

Nadere informatie

Opleiding FUN in het voetbal

Opleiding FUN in het voetbal FUN in het voetbal Opleiding FUN in het voetbal VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen Actiemiddelen om de training aantrekkelijk te maken Een meerderheidssituatie creëren, zodat de ene ploeg makkelijker

Nadere informatie

Training Oranje Berlin e.v. Datum: Maandag Speelklasse: Perstatie Klasse E1 -Pupil len Berlijn

Training Oranje Berlin e.v. Datum: Maandag Speelklasse: Perstatie Klasse E1 -Pupil len Berlijn Training Oranje Berlin e.v. Datum: Maandag 24.10.2011 Speelklasse: Perstatie Klasse E1 -Pupil len Berlijn Doelstelling: het verbeteren van grondtechink bal meenemen en verwerken van de bal, daarmee wij

Nadere informatie

Basistaken per positie MICHEL DEKKER WSV 1930

Basistaken per positie MICHEL DEKKER WSV 1930 Basistaken per positie MICHEL DEKKER WSV 1930 Basistaken: Keeper ( nr 1) - Bal uit het doel houden - Coacht spelers door overzicht over het hele veld - Kiest zo positie dat rugdekking gegeven kan worden

Nadere informatie

D-pupillen AANVALLEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

D-pupillen AANVALLEN. Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden D-pupillen AANVALLEN Ter herinnering: Doelstellingen voor D-pupillen - datgene wat geleerd moet worden Verder ontwikkelen van de techniek in basisvormen en wedstrijdechte situaties. o Passen binnenkant

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2 e jaars F-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars F-pupillen Trainingsprogramma 2 e jaars F-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Verkorte doelwachters cursus www.voetbaltrainer.be uitgever Freddy Swimberghe

Verkorte doelwachters cursus www.voetbaltrainer.be uitgever Freddy Swimberghe Herhaalde duikoefening Deze oefening is uitgewerkt om het duiken van de doelman. Serie ballen verwerken die getrapt worden door trainer - doelmannen in de kleine baklijn - trainer speelt afwisselend bal

Nadere informatie

E-pupillen DRIBBELEN. Doelstellingen voor E-pupillen - datgene wat geleerd moet worden

E-pupillen DRIBBELEN. Doelstellingen voor E-pupillen - datgene wat geleerd moet worden E-pupillen DRIBBELEN Ter herinnering: Doelstellingen voor E-pupillen - datgene wat geleerd moet worden Verder ontwikkelen van de techniek door middel van het spelen van basisvormen. o Passen binnenkant

Nadere informatie

Trainers: Teamfunctie: Aanvallen

Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: opbouwen; het verbeteren van het positiespel door het goed uitspelen van een overtal situatie Oefening 1A en 1B: warming up / coaching 1A Heen en terug: - 2x

Nadere informatie

Club SVC 2000 Datum:

Club SVC 2000 Datum: Club SVC 2000 Datum: 25-07-2010. Team Selectie Trainer Eric Caasenbrood Teamfunctie Aanvallen Teamtaak Opbouwen Methodische stap n.v.t. Speelveldgedeelte n.v.t. Rol tegenpartij n.v.t. Doelstelling n.v.t.

Nadere informatie

PASS- EN TRAPVORM. Organisatie -R en L uitvoeren

PASS- EN TRAPVORM. Organisatie -R en L uitvoeren PASS- EN TRAPVORM - Speler speelt in op speler die gepast afhaakt en met een man in de rug kaatst op speler - Die speler gaat ook passief druk zetten bij speler die diep speelt op - Speler kaatst op speler

Nadere informatie

Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Duel 1:1 Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching

Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Duel 1:1 Oefening 1A en 1B: warming up Inhoud Organisatie Aanwijzingen/ coaching Trainers: Teamfunctie: Aanvallen Teamtaak: Duel 1:1 Oefening 1A en 1B: warming up / coaching 1A Heen en terug: - 2x rustige looppas - 1xArmen zwaaien vooruit ongelijk, - 1x terug armen zwaaien tegelijk

Nadere informatie

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander

1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander 1 e Periode: Balbezit en balbezit tegenstander. 2 e Periode: Omschakelen van balbezit eigen team naar balbezit tegenstander en Balbezit tegenstander naar balbezit eigen team. 3 e Periode: Completeren van

Nadere informatie

Jaarplanning DUIVELTJES

Jaarplanning DUIVELTJES Jaarplanning DUIVELTJES Het voorbeeld dat volgt is van toepassing voor de categorie duiveltjes en specifiek gericht naar basics. Het jaar wordt opgedeeld in periodes: van augustus tot en met november en

Nadere informatie

Verbeter Tactische Vaardigheden door Partijvormen

Verbeter Tactische Vaardigheden door Partijvormen Hockey : Versie maart 2006 Bron: KNHB / A.Cox / B.Bams Verbeter Tactische Vaardigheden door Partijvormen Het verbeteren van tactische vaardigheden van jeugdspelers d.m.v. partijvormen. Door Alexander Cox

Nadere informatie

Interne Jeugdopleiding Zeevogels Themavormen. Week 2 : Aanvallen Scoren Helft tegenpartij

Interne Jeugdopleiding Zeevogels Themavormen. Week 2 : Aanvallen Scoren Helft tegenpartij Interne Jeugdopleiding Zeevogels Themavormen Week 2 : Aanvallen Scoren Helft tegenpartij Week 2: Aanvallen Scoren op Helft Tegenpartij Vanuit Middenveld: Via centrum Via linkerspits Via rechterspits Onderdelen:

Nadere informatie

Week 3 : Storen op Helft Tegenpartij - Nu coachen op het verstoren van de Opbouw van de Tegenpartij -

Week 3 : Storen op Helft Tegenpartij - Nu coachen op het verstoren van de Opbouw van de Tegenpartij - Interne Jeugdopleiding Zeevogels Themavormen Week 3 : Storen op Helft Tegenpartij - Nu coachen op het verstoren van de Opbouw van de Tegenpartij - Week 3: Verdedigen Storen op Helft Tegenpartij Tactische

Nadere informatie

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP!

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Datum: 27-2-2013 Auteur: Herman Pasman, Technisch Jeugd Coördinator Voetbal Voetbal is een complex spel doordat er

Nadere informatie

Aantal: 16 (14 + 2K) Categorie/niveau: U13 miniemen. Coaching: K + 5 / K + 4

Aantal: 16 (14 + 2K) Categorie/niveau: U13 miniemen. Coaching: K + 5 / K + 4 Naam auteur: Van Der Haegen Kris, lesgever Federale Trainersschool Thema: Diep spelen in opbouw (teamtactics) Aantal: 16 (14 + 2K) Categorie/niveau: U13 miniemen Materiaal: ballen, markeerhoedjes, 2 verplaatsbare

Nadere informatie

Voorbeeldtraining train de trainer augustus 2006

Voorbeeldtraining train de trainer augustus 2006 Voorbeeldtraining train de trainer augustus 2006 Training Dag Datum 12 augustus 2006 Praatje vooraf Doelstelling trainingen: Niveau van de jeugdopleiding van vv Dongen verbeteren. Namenlijst contoleren

Nadere informatie

Aan alle trainers van de afdeling E3 /E4 /E5 en F3 /F4 /F5 Jeugd

Aan alle trainers van de afdeling E3 /E4 /E5 en F3 /F4 /F5 Jeugd Aan alle trainers van de afdeling E3 /E4 /E5 en F3 /F4 /F5 Jeugd De trainingen voor de periode Start tweede trainingsblok van 4 weken 29 maart F-teams / 01 april 2016 E-teams 05 april F-teams / 08 april

Nadere informatie

groep 3 oefenvorm 3.1 t/m 3.8 d-pupillen

groep 3 oefenvorm 3.1 t/m 3.8 d-pupillen groep 3 oefenvorm 3.1 t/m 3.8 d-pupillen Oefenvorm 3.1 4 tegen 4 lijnvoetbal 0 10 20 30 40 9 Inhoud - Bedoeling van deze vorm Karakteristiek: scoren door over de doellijn te dribbelen via positiespel spelers

Nadere informatie

1e periode: positieverkenning. 2e periode: positie en taakgericht voetballen. 3e periode: teamgericht handelen. 4e periode: taakgericht en

1e periode: positieverkenning. 2e periode: positie en taakgericht voetballen. 3e periode: teamgericht handelen. 4e periode: taakgericht en 1e periode: positieverkenning. 2e periode: positie en taakgericht voetballen. 3e periode: teamgericht handelen. 4e periode: taakgericht en teamgericht voetballen. 1 e Periode: Positieverkenning Training

Nadere informatie

Interne Jeugdopleiding Zeevogels. Themavormen. Week 1 : Aanvallen Opbouwen Op Eigen Helft Vanuit de Keeper

Interne Jeugdopleiding Zeevogels. Themavormen. Week 1 : Aanvallen Opbouwen Op Eigen Helft Vanuit de Keeper Interne Jeugdopleiding Zeevogels Themavormen Week 1 : Aanvallen Opbouwen Op Eigen Helft Vanuit de Keeper Week 1: Aanvallen opbouw op Eigen Helft Vanuit de Keeper: Via centrum Via de backs Via middenveld

Nadere informatie

2 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 lang smal veld. Vereenvoudigingen. Oefenvormen 2.1-2.8

2 Basisvorm: DVD D-pupillen oefenvormen. 4 tegen 4 lang smal veld. Vereenvoudigingen. Oefenvormen 2.1-2.8 2 Basisvorm: 4 tegen 4 lang smal veld Vereenvoudigingen Oefenvormen 2.1-2.8 DVD D-pupillen oefenvormen Oefenvorm 2.1 4 tegen 4 lang smal veld 2 kleine doeltjes Inhoud - Bedoeling van deze vorm: Karakteristiek:

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL DOELSTELLINGEN:

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL DOELSTELLINGEN: LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerling gooit de bal niet op het moment dat er een verdediger in de afspeellijn staat. De leerling maakt soms de keuze om de bal over te spelen in

Nadere informatie

1. Woord vooraf Ten geleide Opbouw van training Filosofie Indeling van warming-up: voetbalscholing 17

1. Woord vooraf Ten geleide Opbouw van training Filosofie Indeling van warming-up: voetbalscholing 17 Inhoud 1. Woord vooraf 9 2. Ten geleide 13 3. Opbouw van training Filosofie 15 4. Indeling van warming-up: voetbalscholing 17 Fase 1: observatie 17 Fase 2: balgevoel + oefenstof 19 Fase 3: ezelspelen 32

Nadere informatie

K. Excelsior Zedelgem. Jeugdopleidingsplan 5-5

K. Excelsior Zedelgem. Jeugdopleidingsplan 5-5 K. Excelsior Zedelgem Jeugdopleidingsplan 5-5 Voorwoord Naar aanleiding van een aantal voorvallen op tornooien en op wedstrijden (onderbouw => debutantjes en duiveltjes) heb ik gemeend dat het uitvoetballen,

Nadere informatie