Doel: Het adviseren en verkopen aan klanten en het uitvoeren van alle voorkomende werkzaamheden bij de winkelverkoop.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Doel: Het adviseren en verkopen aan klanten en het uitvoeren van alle voorkomende werkzaamheden bij de winkelverkoop."

Transcriptie

1 Functiesoort Verkoop functieniveau C werkzaamheden bij de winkelverkoop. Commerciële functie, gericht op verkoop van het aanwezige assortiment. Dit omvat o.a. klanten informeren en adviseren (daarbij rekening houdend met smaak, pasvorm en/of specifieke wensen van de klant), helpen met passen of demonstreren van artikelen, verkopen, afrekenen van verkochte artikelen, afhandelen van klachten, retour nemen van artikelen en deze - indien nodig- opsturen naar de leverancier, scheppen van optimale voorwaarden voor winkelverkoop zoals b.v. het etaleren en presenteren van artikelen of herindelen van het assortiment in de winkel. Daarnaast kunnen diverse aanvullende taken uitgevoerd worden zoals bewaken van de voorraad, kassa- afsluiting, registratie, controle etc. Schakelt regelmatig om tussen te verrichten interne werkzaamheden en klantencontact. Accuratesse is met name vereist bij het afrekenen van verkochte artikelen en bij de kassa- afsluiting. Tijddwang komt voor bij pieken in klantenstromen. Kennis op HAVO- niveau, aangevuld met kennis van stoffen en materiaaleigenschappen (door bijvoorbeeld de opleiding Detex Mode- adviseur, MBO- mode of vergelijkbare opleiding). Daarnaast is een ruime oriëntatie op het werk (kennis van het gehele assortiment en kennis van de werking van de kassa) vereist. Enige mate van bijblijven ten aanzien van ontwikkelingen en modetrends is noodzakelijk om juiste adviezen aan klanten te kunnen verstrekken. goederenstromen. Voor een aantal taken, b.v. registratieve werkzaamheden, staan vaste tijdstippen waarop het werk moet zijn afgerond. Is gebonden aan procedures en gegeven richtlijnen ten aanzien van de klantbenadering en kassa- afhandeling. Kan binnen bepaalde kaders zelf beslissingen nemen ten aanzien van bijvoorbeeld aanpassingen in de presentatie, het verlenen van korting, etc. Leidinggevende is gewoonlijk ter plaatse en bereikbaar, maar het toezicht is niet permanent. De te nemen beslissingen kunnen doorgaans met ten minste 3 jaar ervaring in de functie zelfstandig worden genomen. Heeft voornamelijk contacten met collega's binnen de winkel en soms met collega's van andere afdelingen binnen de organisatie. Deze contacten zijn gericht op afstemming en een soepel en efficiënt verloop van de werkzaamheden alsmede informatie- uitwisseling over de dagelijkse gang van zaken. Heeft intensieve contacten met klanten, gericht op serviceverlening, advisering en verkoop: onderzoekt wat de klant wil, handelt coulant maar verantwoord. Daarnaast zijn er contacten met aanleverende chauffeurs en leveranciers. Men dient waakzaam te zijn voor diefstal; bij diefstal zal imagoverlies. Het niet goed uitvoeren van eenvoudige registraties, controles en overige werkzaamheden kan een belemmerende werking hebben op interne beheersingsprocessen. Kans op tijdig ontdekken van onvolkomenheden is redelijk groot door voornamelijk zelfcontrole. Winkelomstandigheden. Staan, tillen en (ver)plaatsen van artikelen.

2 Functiesoort Verkoop (Warenhuis) functieniveau C (blad 1 van 2) Deze functieomschrijving is ontwikkeld voor het functieniveau Verkoop in een warenhuis. Omschrijvingen zijn op onderdelen specifieker toegespitst op het werken in een warenhuis. werkzaamheden bij de winkelverkoop. Commerciële functie gericht op verkoop van het aanwezige assortiment. Dit omvat o.a. het zo snel mogelijk presenteren van de binnengekomen goederen op de afdeling (etaleren en presenteren in rekken, op schappen, aan wanden etc.) met behulp van centrale richtlijnen en naar eigen inzicht, het om de paar weken veranderen van de presentatie op de afdeling, daarbij rekening houdend met het seizoen en trends, het aanvullen van de collectie in de winkel vanuit het magazijn, het op orde houden van de afdeling en van het magazijn. Daarnaast worden vragen van klanten omtrent collectie beantwoord en zonodig adviezen gegeven. Er worden kassawerkzaamheden verricht, waarbij labels worden verwijderd, artikelen worden afgerekend, artikelen worden retourgenomen en geld wordt teruggegeven, standaardklachten worden afgehandeld. Tevens worden werkzaamheden bij de paskamers verricht, waarbij gecontroleerd wordt hoeveel artikelen klanten mee in en uit de paskamers nemen en worden artikelen die klanten niet wensen te kopen teruggebracht naar de desbetreffende afdeling. Schakelt regelmatig om tussen te verrichten interne werkzaamheden en klantencontact. Accuratesse is met name vereist bij het afrekenen van verkochte artikelen. Tijddwang komt voor bij pieken in klantenstromen en pieken in goederenstromen. Kennis op HAVO- niveau, aangevuld met kennis van stoffen en materiaaleigenschappen (door bijvoorbeeld de opleiding Detex Mode- adviseur, MBO- mode of vergelijkbare opleiding). Daarnaast is een ruime oriëntatie op het werk (kennis van het gehele assortiment en kennis van de werking van de kassa) vereist. Ontwikkelingen worden bijgehouden via informatie vanuit het hoofdkantoor. goederenstromen. Is gebonden aan procedures en gegeven richtlijnen ten aanzien van de klantbenadering, de kassa- afhandeling en de presentatie van artikelen. Kan binnen bepaalde kaders zelf beslissingen nemen ten aanzien van bijvoorbeeld aanpassingen in de presentatie en het retour nemen van artikelen. Leidinggevende is gewoonlijk ter plaatse en bereikbaar, maar het toezicht is niet permanent. De te nemen beslissingen kunnen doorgaans met ten minste 3 jaar ervaring in de functie zelfstandig worden genomen. Heeft voornamelijk contacten met collega's binnen de winkel en soms met collega's van andere afdelingen binnen de organisatie. Deze contacten zijn gericht op afstemming en een soepel en efficiënt verloop van de werkzaamheden alsmede informatie- uitwisseling over de dagelijkse gang van zaken.

3 Functiesoort Verkoop (Warenhuis) functieniveau C (blad 2 van 2) Heeft intensieve contacten met klanten, gericht op beantwoording van vragen, serviceverlening, advisering en verkoop. Daarnaast zijn er contacten met de beveiligingsdienst i.v.m. diefstal of klanten die in de gaten moeten worden gehouden. Men dient waakzaam te zijn voor diefstal; bij diefstal zal imagoverlies. Een slechte presentatie van artikelen of het niet presenteren van de artikelen in de winkel kan leiden tot slechte verkoopresultaten. Kans op tijdig ontdekken van onvolkomenheden is redelijk groot door voornamelijk zelfcontrole. Winkelomstandigheden. Staan, tillen en (ver)plaaten van artikelen.

4 Functiesoort Verkoop (Sport) functieniveau C (blad 1 van 2) Deze functieomschrijving is specifiek ontwikkeld voor de Sportdetailhandel. Deze is op onderdelen specifieker toegespitst op een verkoopfunctie in een sportwinkel. werkzaamheden bij de winkelverkoop in het betreffende sportvak. Commerciële functie, gericht op verkoop van het aanwezige assortiment in het betreffende sportvak. Dit omvat o.a. klanten informeren en adviseren - daarbij rekening houdend met de technische kenmerken en de functionaliteit van de artikelen, met mode en met anatomische aspecten etc.-, het helpen met passen van sportkleding, sportschoenen, schaatsen, ski's etc., het verkopen, het afrekenen van verkochte artikelen, het afhandelen van klachten, het retour nemen van artikelen en deze - indien nodig- opsturen naar de leverancier, het scheppen van optimale voorwaarden voor winkelverkoop zoals b.v. het etaleren en presenteren van artikelen of herindelen van het assortiment in de winkel. Daarnaast kunnen diverse aanvullende taken uitgevoerd worden zoals bewaken van de voorraad, registratie, controle etc. Schakelt regelmatig om tussen te verrichten interne werkzaamheden en klantencontact. Accuratesse is vereist bij het adviseren aan klanten omtrent de verschillen tussen de artikelen met hun specifieke kenmerken en bij het afrekenen van verkochte artikelen. Tijddwang komt voor bij pieken in klantenstromen. Kennis op HAVO- niveau, alsmede opleiding Detex Sportvak- adviseur/ MBO Handel of vergelijkbare opleiding, waardoor o.a. kennis is verkregen van mode en functie van de artikelen en warenkennis. Kennis van de sporten is van essentieel belang. Daarnaast is een ruime oriëntatie op het werk (kennis van het gehele assortiment en kennis van de werking van de kassa) vereist. Enige mate van bijblijven ten aanzien van ontwikkelingen en modetrends in sport is noodzakelijk om juiste adviezen aan klanten te kunnen verstrekken. goederenstromen. Voor een aantal taken, b.v. registratieve werkzaamheden, staan vaste tijdstippen waarop het werk moet zijn afgerond. Is gebonden aan procedures en gegeven richtlijnen ten aanzien van de klantbenadering en kassa- afhandeling. Kan binnen bepaalde kaders zelf beslissingen nemen ten aanzien van bijvoorbeeld aanpassingen in de presentatie, het verlenen van korting, etc. Leidinggevende is gewoonlijk ter plaatse en bereikbaar, maar het toezicht is niet permanent. De te nemen beslissingen kunnen doorgaans met ten minste 3 jaar ervaring in de functie zelfstandig worden genomen. Heeft voornamelijk contacten met collega's binnen de winkel en soms met collega's van andere afdelingen binnen de organisatie. Deze contacten zijn gericht op afstemming en een soepel en efficiënt verloop van de werkzaamheden alsmede informatie- uitwisseling over de dagelijkse gang van zaken.

5 Functiesoort Verkoop (Sport) functieniveau C (blad 2 van 2) Heeft intensieve contacten met klanten, gericht op serviceverlening, advisering en verkoop. Onderzoekt wat de klant wil, handelt coulant maar verantwoord. Daarnaast zijn er contacten met aanleverende chauffeurs en leveranciers. Men dient waakzaam te zijn voor diefstal; bij diefstal zal imagoverlies. Het niet goed uitvoeren van eenvoudige registraties, controles en overige werkzaamheden kan een belemmerende werking hebben op interne beheersingsprocessen. Kans op tijdig ontdekken van onvolkomenheden is redelijk groot door voornamelijk zelfcontrole. Winkelomstandigheden. Staan, tillen, inhangen en verhangen van kleding.

Afbreukverantwoordelijkheid. Voorbeeld activiteiten: Werkomstandigheden. Relevante competenties: Complexiteit. Regelcapaciteit

Afbreukverantwoordelijkheid. Voorbeeld activiteiten: Werkomstandigheden. Relevante competenties: Complexiteit. Regelcapaciteit 10 Administratie / Financiën Niveau d Uitvoeren van financieel administratieve taken. Voert deeltaken uit op het terrein van debiteuren, crediteuren- en grootboekadministratie. Voert bepaalde registraties

Nadere informatie

Bedrijfsleider. Afdelingschef(s) Kassamedewerker(s) Verkoper(s) Senior verkoper(s)

Bedrijfsleider. Afdelingschef(s) Kassamedewerker(s) Verkoper(s) Senior verkoper(s) Voorbeeldformulier ormulier functieprofiel verkoper Basisgegevens: Naam van de functie: Verkoper.. Datum: 20 augustus 2009 Plaats in de organisatie: Rapporteert aan of werkt onder leiding van: Afdelingschef...

Nadere informatie

02 TECHNISCH ONTWERPEN Niveau d

02 TECHNISCH ONTWERPEN Niveau d 02 TECHNISCH ONTWERPEN Niveau d Verrichten van eenvoudig tekenwerk en / of onder begeleiding verrichten van ingewikkelder tekenwerk met behulp van tekenprogrammatuur. Doet kennis op over benodigde programmatuur

Nadere informatie

Werkomstandigheden. Voorbeeld activiteiten: Relevante competenties: Complexiteit. Regelcapaciteit. Afbreukverantwoordelijkheid

Werkomstandigheden. Voorbeeld activiteiten: Relevante competenties: Complexiteit. Regelcapaciteit. Afbreukverantwoordelijkheid 07 Facilitaire Zaken Niveau B Verlenen van facilitaire diensten ten behoeve van de gehele organisatie. Verricht huishoudelijke taken. Is eventueel betrokken bij kantinewerkzaamheden. zelfcontrole en controle

Nadere informatie

03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F

03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F 03 PROJECTCOÖRDINATIE Niveau F Assisteren van de projectcoördinator bij de uitvoering van activiteiten binnen het gehele project. Voert assisterende werkzaamheden uit met betrekking tot logistiek, archiveren,

Nadere informatie

Bedrijfsleider. Afdelingschef(s)

Bedrijfsleider. Afdelingschef(s) Voorbeeldformulier er functieprofiel fiel afdelingschef Basisgegevens: Naam van de functie: Afdelingschef... Datum: 20 augustus 2009 Plaats in de organisatie: Rapporteert aan of werkt onder leiding van:

Nadere informatie

Voorbeeldformulier functieprofiel bedrijfsleider

Voorbeeldformulier functieprofiel bedrijfsleider Voorbeeldformulier functieprofiel bedrijfsleider Basisgegevens: Naam van de functie: Bedrijfsleider... Datum: 20 augustus 2009 Plaats in de organisatie: Rapporteert aan of werkt onder leiding van: Directie...

Nadere informatie

08 Bureauondersteuning Niveau C

08 Bureauondersteuning Niveau C 08 Bureauondersteuning Niveau C Algemene secretariële en administratieve ondersteuning bieden aan afdelingen / medewerkers. Sorteert binnenkomende post. Handelt uitgaande post af. Notuleert. Verzorgt secretariaatsarchief

Nadere informatie

09 Bureaucoördinatie Niveau j

09 Bureaucoördinatie Niveau j 09 Bureaucoördinatie Niveau j Optimaal laten verlopen van de interne gang van zaken. Bijdragen aan de beleidsvoorbereiding. Coördineert, bewaakt en verzorgt de uitvoering van facilitaire, personele, administratieve

Nadere informatie

WERKEN IN_DETAILHANDEL

WERKEN IN_DETAILHANDEL WERKEN IN_DETAILHANDEL Met een opleiding in de detailhandel kun je bijvoorbeeld aan de slag in een kledingwinkel. Je kunt dan goed je creativiteit kwijt in het geven van modeadvies aan klanten. Iets voor

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR WINKELBEDIENDE. WINKELBEDIENDE Profiel (SERV/Sociaal Fonds voor de levensmiddelenbedrijven met talrijke bijhuizen, december 1997)

OPLEIDINGENSTRUCTUUR WINKELBEDIENDE. WINKELBEDIENDE Profiel (SERV/Sociaal Fonds voor de levensmiddelenbedrijven met talrijke bijhuizen, december 1997) OPLEIDINGENSTRUCTUUR WINKELBEDIENDE 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) WINKELBEDIENDE Profiel (SERV/Sociaal Fonds voor de levensmiddelenbedrijven

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR WINKELBEDIENDE. WINKELBEDIENDE Profiel (SERV/Sociaal Fonds voor de levensmiddelenbedrijven met talrijke bijhuizen, december 1997)

OPLEIDINGENSTRUCTUUR WINKELBEDIENDE. WINKELBEDIENDE Profiel (SERV/Sociaal Fonds voor de levensmiddelenbedrijven met talrijke bijhuizen, december 1997) OPLEIDINGENSTRUCTUUR WINKELBEDIENDE 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) WINKELBEDIENDE Profiel (SERV/Sociaal Fonds voor de levensmiddelenbedrijven

Nadere informatie

Voorbeeld activiteiten: Relevante competenties: Afbreukverantwoordelijkheid. Complexiteit. Werkomstandigheden. Regelcapaciteit

Voorbeeld activiteiten: Relevante competenties: Afbreukverantwoordelijkheid. Complexiteit. Werkomstandigheden. Regelcapaciteit 13 Marketing en Communicatie Niveau F Binnen het vastgestelde beleid en in opdracht van bureaumedewerkers vervaardigen van de door hen gewenste communicatie-uitingen. Assisteert bij het ontwerp van commerciële

Nadere informatie

Voorbeeld activiteiten: Afbreukverantwoordelijkheid. Relevante competenties: Werkomstandigheden. Complexiteit. Regelcapaciteit

Voorbeeld activiteiten: Afbreukverantwoordelijkheid. Relevante competenties: Werkomstandigheden. Complexiteit. Regelcapaciteit 01a Functiefamilie Architectuur Niveau G In opdracht maken van deelontwerpen en uitwerken daarvan. Verrichten van ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van ontwerpers / architecten. Maakt deelontwerpen

Nadere informatie

Klant & Strategie. Plaats in de organisatie:

Klant & Strategie. Plaats in de organisatie: Functienaam: Sector: Afdeling: teammanager Klant Klant & Strategie Klant Plaats in de organisatie: De teammanager Klant verricht zijn werkzaamheden onder de verantwoordelijkheid van de manager Klant &

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Hajnadi Klimaattechniek BV Service Coördinator Printdatum 17-09-2012

Functiebeschrijving. Hajnadi Klimaattechniek BV Service Coördinator Printdatum 17-09-2012 Bedrijf Hajnadi Klimaattechniek BV Functie Service Coördinator Printdatum 17-09-2012 Functiebeschrijving Functiekenmerken Taken kennis en vaardigheden Opleidingsmogelijkheden bij functie Functiekenmerken

Nadere informatie

Handboek Functie-indeling voor de Boekhandel en Kantoorvakhandel

Handboek Functie-indeling voor de Boekhandel en Kantoorvakhandel Handboek Functie-indeling voor de Boekhandel en Kantoorvakhandel Mei 2009 DE LEEUW HRM Adviseurs CONSULT Opmerking: 1. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van CAO-partijen en De Leeuw Consult

Nadere informatie

Functieprofiel: Medewerker Gebouwbeheer en Logistiek Functiecode: 0704

Functieprofiel: Medewerker Gebouwbeheer en Logistiek Functiecode: 0704 Functieprofiel: Logistiek Functiecode: 0704 Doel Beheren van (delen van) het gebouw, overleg voeren met gebruikers en dienstverleners, volgens geldende procedures, en contracten, teneinde gebruikers in

Nadere informatie

Functieprofiel: Medewerker Repro Functiecode: 0703

Functieprofiel: Medewerker Repro Functiecode: 0703 Functieprofiel: Medewerker Repro Functiecode: 0703 Doel Voorbereiden, produceren en afwerken van reproproducten, binnen de technische mogelijkheden en conform de klantvraag, teneinde te voldoen aan de

Nadere informatie

Finance & Control. Plaats in de organisatie:

Finance & Control. Plaats in de organisatie: Functienaam: Sector: Afdeling: teammanager Financiën Finance & Control Financiën Plaats in de organisatie: De teammanager Financiën verricht zijn werkzaamheden onder de verantwoordelijkheid van de manager

Nadere informatie

Architectenbureaus C o n s t r u c t i e

Architectenbureaus C o n s t r u c t i e Handboek functie- indeling Architectenbureaus C o n s t r u c t i e Dit document bevat de functiebeschrijvingen van de functiefamilie Constructie, zoals opgenomen in het Handboek Functie-indeling Architectenbureaus,

Nadere informatie

Functie-indeling. voor de Boekhandel & Kantoorvakhandel

Functie-indeling. voor de Boekhandel & Kantoorvakhandel Functie-indeling voor de Boekhandel & Kantoorvakhandel Handboek Functie-indeling voor de Boekhandel en Kantoorvakhandel Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Sleutelbegrippen en het indelingsinstrument 3 3.

Nadere informatie

Economie (Winkelpraktijk)

Economie (Winkelpraktijk) Economie (Winkelpraktijk) Vakspecifieke competenties en uitstroomprofielen Nr. Competenties A B C Assisteren bij ontvangst en opslag van goederen en gebruik van hulpmiddelen 1 Werken met formulieren bij

Nadere informatie

profielvak economie en ondernemen CSPE BB onderdeel D

profielvak economie en ondernemen CSPE BB onderdeel D Examen VMBO-BB 2017 gedurende 215 90 minuten profielvak economie en ondernemen CSPE BB onderdeel D Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel hoort een bijlage. Dit onderdeel bestaat uit 4 opdrachten.

Nadere informatie

Werken als Interieuradviseur

Werken als Interieuradviseur 1 2 3 4 Werken als Interieuradviseur Interieuradviseur Wat laat je zien? Je durft, bent creatief en klantgericht Je adviseert de klant vakkundig en enthousiast Je blijft op de hoogte van ontwikkelingen,

Nadere informatie

ED 3-14. Opleidingen. Detailhandel DETAILHANDEL. Graafschap College

ED 3-14. Opleidingen. Detailhandel DETAILHANDEL. Graafschap College DETAILHANDEL Opleidingen ED 3-14 Detailhandel Graafschap College 2015-2016 Werken in de winkel Kun jij je helemaal vinden in de uitspraak: De klant is koning? Zie je het als een uitdaging om er voor te

Nadere informatie

Kerntaak 1: Werkt met natuurlijke/levende/plantaardige producten

Kerntaak 1: Werkt met natuurlijke/levende/plantaardige producten Kerntaak 1: Werkt met natuurlijke/levende/plantaardige producten Werkproces 1.1: Ontvangt producten en slaat deze op De vakbekwaam medewerker groene detailhandel controleert binnenkomende natuurlijke/levende/plantaardige

Nadere informatie

Kerntaak 1: Voert onderhoud uit

Kerntaak 1: Voert onderhoud uit Kerntaak 1: Voert onderhoud uit Werkproces 1.1: Bereidt onderhoudsopdracht voor De ontvangt de opdracht om onderhoud uit te voeren aan een scooter op basis van een werkorder. Hij leest de werkorder en

Nadere informatie

Kerntaak 1: Voert onderhoud uit

Kerntaak 1: Voert onderhoud uit Kerntaak 1: Voert onderhoud uit Werkproces 1.1: Bereidt onderhoudsopdracht voor De ontvangt de opdracht om onderhoud uit te voeren aan een fiets. Deze ontvangt hij vaak direct van de klant, zonder tussenkomst

Nadere informatie

Opleiding: WINKELBEDIENDE

Opleiding: WINKELBEDIENDE Opleiding: WINKELBEDIENDE De winkelbediende helpt de klanten, vult de rekken aan en rekent af. Je staat ook in voor de orde en netheid van de winkel. Je moet klantgericht en klantvriendelijk kunnen werken

Nadere informatie

PTA handel en administratie KBL Bohemen cohort 2015-2016-2017

PTA handel en administratie KBL Bohemen cohort 2015-2016-2017 Exameneenheden Handel en Administratie HA/K/1 Oriëntatie op handel en administratie HA/K/2 Professionele vaardigheden HA/K/3 Klantgericht handelen / dienstverlening HA/K/4 Automatisering in de economie

Nadere informatie

ienstverleningsdocument sdocument

ienstverleningsdocument sdocument Dienstverlening ienstverleningsdocument sdocument U heeft behoefte aan persoonlijk advies omtrent de mogelijke aanschaf van een (complex) financieel product. Ons kantoor kan u hierbij ondersteuning verlenen.

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 5. Inleiding 6

Inhoud. Voorwoord 5. Inleiding 6 Inhoud Voorwoord 5 Inleiding 6 1 Presentatiemeubelen 9 1.1 De functie van presentatiemeubelen 9 1.2 Soorten presentatiemeubelen 9 1.3 Presentatie in vitrines 13 1.4 Voorwaarden aan presentatiemeubelen

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 2 A B X C D Te zoete melk Campina in supermarkt

handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 2 A B X C D Te zoete melk Campina in supermarkt handel en verkoop SPE K 2009 minitoets bij opdracht 2 Naam kandidaat variant d Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens voorbeeld 2

Nadere informatie

Referentie kader. S301 1 Algemene beroepsvaardigheden Kern a en b Digitaal 50 min. Gemiddelde van toetsen/praktische opdrachten.

Referentie kader. S301 1 Algemene beroepsvaardigheden Kern a en b Digitaal 50 min. Gemiddelde van toetsen/praktische opdrachten. Profiel: Economie en ondernemen Leerjaar: 3 Toetscode Periode Leerstof Eindtermen/ Soort toets Toetsduur Opmerking Weging Referentie kader of werktijd S30 Algemene beroepsvaardigheden Kern a en b Digitaal

Nadere informatie

Facilitair accountmanager

Facilitair accountmanager Facilitair accountmanager Doel Inventariseren en analyseren van de wensen en ervaringen van klanten van de dienst ten aanzien van de dienstverlening en het uitzetten van daaruit voorvloeiende activiteiten,

Nadere informatie

OVERZICHT VOORBEELDFUNCTIES TECHNISCH ONTWERPEN + BIM SFA - februari 2018

OVERZICHT VOORBEELDFUNCTIES TECHNISCH ONTWERPEN + BIM SFA - februari 2018 Taken: belangrijkste rollen, werkzaamheden en verantwoordelijkheden Dit overzicht heeft als doel de verschillen en mogelijke ontwikkelingen te verduidelijken. NB: Wanneer een rol of werkzaamheid op een

Nadere informatie

13 Nulmeting kerntaak B1-K5

13 Nulmeting kerntaak B1-K5 WW 13 Nulmeting kerntaak B1-K5 Voordat je begint met de praktijkopdrachten vraag je aan je praktijkopleider of hij deze nulmeting wil invullen. Het kan namelijk zijn dat je al ervaring hebt met bepaalde

Nadere informatie

Dit reglement is van toepassing op de afhandeling van klachten door OxHill7.

Dit reglement is van toepassing op de afhandeling van klachten door OxHill7. KLACHTENREGLEMENT OXHILL7 Strekking Dit reglement is van toepassing op de afhandeling van en door OxHill7. Definities Een schriftelijke uiting van ontevredenheid over OxHill7, medewerkers van OxHill7 en/of

Nadere informatie

mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2018 gedurende 280 minuten mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 13 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Verkoopspecialist (P2) (HKS 2017 E.V.)

Examenplan , 2018, examenplan en diplomavereisten Verkoopspecialist (P2) (HKS 2017 E.V.) Examenplan (HKS 2017 E.V.) Naam kwalificatie Uitstroom crebo 25155 Kwalificatiedossier Advies en leiding in de verkoop Instroom crebo 23070 Domein Handel en ondernemerschap Domein crebo 79080 Versiejaar

Nadere informatie

PTA Handel en Administratie KBL Bohemen cohort 2014-2016

PTA Handel en Administratie KBL Bohemen cohort 2014-2016 PTA Handel en Adistratie KBL Bohemen cohort 2014-2016 Examenheden Handel en Adistratie HA/K/1 Oriëntatie op handel en adistratie HA/K/2 Professionele vaardigheden HA/K/3 Klantgericht handelen / dienstverlening

Nadere informatie

Functieprofiel Ondersteuner ICT Functieprofiel titel Functiecode 00

Functieprofiel Ondersteuner ICT Functieprofiel titel Functiecode 00 1 Functieprofiel Ondersteuner ICT Functieprofiel titel Functiecode 00 Doel Registreren en (laten) oplossen van vragen en storingen van ICTgebruikers binnen de richtlijnen van de afdeling, teneinde bij

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Liesbeth BV. Monteur Gas en Verwarming Printdatum 31-01-2014

Functiebeschrijving. Liesbeth BV. Monteur Gas en Verwarming Printdatum 31-01-2014 Liesbeth BV Bedrijf Liesbeth BV Functie Monteur Gas en Verwarming Printdatum 31-01-2014 Functiebeschrijving Functiekenmerken Taken kennis en vaardigheden Diploma's en certificaten Functiekenmerken Korte

Nadere informatie

School voor Commerciële Dienstverlening. handel. Manager Retail. Verkoopspecialist. Verkoper

School voor Commerciële Dienstverlening. handel. Manager Retail. Verkoopspecialist. Verkoper School voor Commerciële Dienstverlening handel Manager Retail Verkoopspecialist Verkoper School voor Commerciële Dienstverlening handel manager retail verkoopspecialist verkoper Deze opleidingen kun je

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0069)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0069) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0069) Kassier (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Kassier (m/v) 1.2 Definitie Registreert de verkoop en int de betaling van goederen (kleding, voeding, doe-het-zelf.) of diensten (snelwegtol,

Nadere informatie

Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405

Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405 Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405 Doel Registreren en (laten) oplossen van vragen en storingen van ICT-gebruikers binnen de richtlijnen van de afdeling, teneinde bij te dragen aan efficiënt

Nadere informatie

Digitale logboek met bewijzen Kerntaak 1 Ontvangt en verwerkt goederen

Digitale logboek met bewijzen Kerntaak 1 Ontvangt en verwerkt goederen Digitale logboek met bewijzen Kerntaak 1 Ontvangt en verwerkt goederen Naam onderwijsinstelling Opleiding Verkoper Cohort 2016-2017 Naam: Leerbedrijf: Examenperiode: Schooljaar 2016/2017 Praktijkexaminator

Nadere informatie

mode en commercie CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

mode en commercie CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2018 gedurende 290 minuten mode en commercie CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 15 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

B B 1.12 brandstof- en luchtvoorziening B 1.13 eleketrische installatie B 1.14 accessoires/rijcomfort B 1.15 schaden/reparaties. B

B B 1.12 brandstof- en luchtvoorziening B 1.13 eleketrische installatie B 1.14 accessoires/rijcomfort B 1.15 schaden/reparaties. B DEELKWALIFICATIE OMFIETSTECHNIEK Onderdeel romfietstechniek: 1 De kandidaat kan de voorkomende systemen en de toegepaste componenten herkennen en de taken van deze systemen en componenten binnen het geheel

Nadere informatie

De hieronder vermelde Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op (de aanvraag en/of het gebruik van) het Spaarkaart-programma van Nelson.

De hieronder vermelde Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op (de aanvraag en/of het gebruik van) het Spaarkaart-programma van Nelson. SPAREN VOOR KORTING BIJ NELSON Met de Nelson Spaarkaart spaar je als vaste klant voor 25,- korting bij Nelson. Heb je nog geen Nelson Spaarkaart? Ga dan naar een Nelson winkel bij jou in de buurt en vraag

Nadere informatie

Transport, doe het slim

Transport, doe het slim Transport, doe het slim an deur tot deur Wat is het? Het gaat hier om de uitgaande goederenstroom, van deur tot deur. Daarbij horen documenten en labels, mogelijkheden tot tracking en tracing, het volume

Nadere informatie

0 # # 9 # :; # $ ;$; ; 9 9 #.

0 # # 9 # :; # $ ;$; ; 9 9 #. !"## $ % &' (& ) *+,-). ( '&( /01!#$ % (2' 3+ 4)5+6). 7 ' ( 01 $ % ( (2 ( 8 6/5%. ( 2'2 2 0 # # 9 # :; # $ ;$; ; 9 9 #. 1 5" ".!#"# 6 # ( < 5#. 9 ) 9 ( < 9 2 ;# ' & 9 399 9 (. = ## ( = ( 4 (( ="## (< =

Nadere informatie

Je werkt volgens de regels en procedures van het bedrijf. Je werkt zelfstandig in opdracht van anderen en neemt initiatief

Je werkt volgens de regels en procedures van het bedrijf. Je werkt zelfstandig in opdracht van anderen en neemt initiatief 08700 Verkoper 29-09-2008 08:28 Pagina 1 thema 1 1 2 3 4 5 6 7 Werken in de verkoop Verkoper Wat laat je zien? Je werkt volgens de regels en procedures van het bedrijf Je werkt zelfstandig in opdracht

Nadere informatie

SPOORBOEKJE ECONOMIE EN ONDERNEMEN

SPOORBOEKJE ECONOMIE EN ONDERNEMEN SPOORBOEKJE ECONOMIE EN ONDERNEMEN 2018-2019 www.ursula.nl INHOUDSOPGAVE PROFIEL ECONOMIE EN ONDERNEMEN ALGEMENE INFORMATIE 03 ALGEMENE INFORMATIE Het nieuwe VMBO bestaat uit 10 profielen. Een profiel

Nadere informatie

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE ICT FUNCTIONEEL (INFORMATIE) BEHEERDER VERSIE 1 MEI 2012

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE ICT FUNCTIONEEL (INFORMATIE) BEHEERDER VERSIE 1 MEI 2012 Functioneel (informatie) beheerder Doel Zorgdragen voor het inrichten, aanpassen, vernieuwen en onderhouden van de informatievoorziening (processen, procedures en/of systemen), passend binnen het informatiebeleid

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-GL 2004

Examenopgaven VMBO-GL 2004 Examenopgaven VMBO-GL 2004 tijdvak 1 maandag 24 mei 13.30 15.30 uur MODE EN COMMERCIE CSE GL Dit examen bestaat uit 55 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 55 punten te behalen. Voor elk vraagnummer staat

Nadere informatie

Examenprogramma economie en ondernemen

Examenprogramma economie en ondernemen Examenprogramma economie en ondernemen De kern a. Algemene kennis en vaardigheden b. Professionele kennis en vaardigheden c. Loopbaanoriëntatie en ontwikkeling De vier profielmodulen 1. Commercieel (voor

Nadere informatie

Schaalvergroting en samenwerking nemen toe, circa driekwart van de sportdetaillisten werkt samen;

Schaalvergroting en samenwerking nemen toe, circa driekwart van de sportdetaillisten werkt samen; Sportspeciaalzaken De sportspeciaalzaken zijn onder te verdelen in: Algemene sportzaken Modische sportzaken Gespecialiseerde sportzaken Megastores Outdoorzaken Trends Toenemende belangstelling voor gezondheid,

Nadere informatie

Je toont interesse in het bedrijf en levert een positieve bijdrage. Je gaat flexibel om met wisselende werktijden en werkzaamheden

Je toont interesse in het bedrijf en levert een positieve bijdrage. Je gaat flexibel om met wisselende werktijden en werkzaamheden werkproces 1 Werken in de handel Winkelassistent Wat laat je zien? Je toont interesse in het bedrijf en levert een positieve bijdrage Je gaat flexibel om met wisselende werktijden en werkzaamheden Je werkt

Nadere informatie

Functieprofiel: Medewerker Front Office Functiecode: 0604

Functieprofiel: Medewerker Front Office Functiecode: 0604 Functieprofiel: Medewerker Front Office Functiecode: 0604 Doel Aannemen en (mede)uitvoeren van klantvraag en/of bemiddelen tussen klant en relevante derden, conform de klantvraag en binnen bestaande afspraken

Nadere informatie

Administrateur. Context. Doel. Rapporteert aan/ontvangt hiërarchische richtlijnen van: Directeur dienst Afdelingshoofd

Administrateur. Context. Doel. Rapporteert aan/ontvangt hiërarchische richtlijnen van: Directeur dienst Afdelingshoofd Administrateur Doel Realiseren van beheersmatige, adviserende en managementondersteunende administratieve werkzaamheden ten behoeve van de instelling, dan wel onderdelen daarvan, binnen vastgestelde procedures

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie

3.1 De leerling verkoopt dieren, dierproducten en dierbenodigdheden

3.1 De leerling verkoopt dieren, dierproducten en dierbenodigdheden 3.1 De leerling verkoopt dieren, dierproducten en dierbenodigdheden LN/K/11 Ontwerp en LN/K/30 LB/K/13 LG/K/13a De leerling kan kosten en LN/K/11.47 De leerling kan kengetallen interpreteren opbrengsten

Nadere informatie

Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen

Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen Bijlage:

Nadere informatie

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens? Valk Versmarkt hecht veel waarde aan de privacy van haar klanten en medewerkers, daarom informeren wij je over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en waar wij ze voor gebruiken. Wij informeren je

Nadere informatie

Taxonomie. Onderdeel: Motoren

Taxonomie. Onderdeel: Motoren DEELKWALIFICATIE MOTOFIETSTECHNIEK 3 Onderdeel: Motoren 1 De kandidaat kan de werking en de functionele samenhang van de volgende complete complexe en geïntegreerde systemen omschrijven met behulp van

Nadere informatie

De Persoonlijke InzetbaarheidsMatrix van: van de opleiding verkoopspecialist. Persoonlijke InzetbaarheidsMatrix. naam deelnemer.

De Persoonlijke InzetbaarheidsMatrix van: van de opleiding verkoopspecialist. Persoonlijke InzetbaarheidsMatrix. naam deelnemer. De van: beroepscontext start opleiding datum start examinator begeleider datum eind van de opleiding verkoopspecialist inleverdatum handtekening voor ontvangst 0 = Niet gekwalificeerd / 1 = Kan taak uitvoeren

Nadere informatie

E-Business Examennummer: 94393 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur

E-Business Examennummer: 94393 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur E-Business Examennummer: 94393 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur Dit examen bestaat uit 4 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - case met 10 open vragen (maximaal 100 punten)

Nadere informatie

Technisch projectmedewerker

Technisch projectmedewerker Technisch projectmedewerker Doel Bijdragen aan de uitvoering van projecten vanuit de eigen discipline, uitgaande van een projectplan en onder verantwoordelijkheid van een Projectmanager/ -leider, zodanig

Nadere informatie

profielvak economie en ondernemen CSPE KB onderdeel C

profielvak economie en ondernemen CSPE KB onderdeel C Examen VMBO-KB 2017 gedurende 90 80 minuten profielvak economie en ondernemen CSPE KB onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een bijlage en digitale bestanden. Dit onderdeel

Nadere informatie

Privacy Policy Projectkoor Gelderland (PKG)

Privacy Policy Projectkoor Gelderland (PKG) Privacy Policy Projectkoor Gelderland (PKG) Inleiding Deze privacy policy is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door Stichting Projectkoor Gelderland, ingeschreven bij Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Medewerker audiovisuele technieken (regie)

Medewerker audiovisuele technieken (regie) technieken (regie) Doel (Regisseren van het) vervaardigen van (audio)visuele en/of multimedia producties, alsmede terzake adviseren van opdrachtgevers en begeleiden van externe uitvoerders, teneinde een

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2018 Crebocode: Leerweg: BOL/BBL

EXAMENPLAN 2018 Crebocode: Leerweg: BOL/BBL Opleiding: Verkoopspecialist Niveau: 3 Opleidingsduur: 3200 sbu EXAMENPLAN 2018 Crebocode: 25155 Leerweg: BOL/BBL Cohort: 2018-2020 College: Economie & ondernemen Team: Handel & ondernemen Versienummer:

Nadere informatie

Taak 1 en 2 opdracht 3 De Balans deel 1

Taak 1 en 2 opdracht 3 De Balans deel 1 Taak 1 en 2 opdracht 3 De Balans deel 1 Naam leerling Klas Datum 1 Het is 1juli 2013. Je hebt nog niet eerder een balans gemaakt, daarom ga je dit samen met Almir doen. Eerst vul je alle rekeningen in

Nadere informatie

Functieprofiel: Senior Managementassistent Functiecode: 0305

Functieprofiel: Senior Managementassistent Functiecode: 0305 Functieprofiel: Senior Managementassistent Functiecode: 0305 Doel Het verrichten van werkzaamheden voor een eenheid op beleidsuitvoerend en ondersteunend gebied, van administratieve, uitvoerende en secretariële

Nadere informatie

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL

SECTORAAL BEROEPSPROFIEL SECTORAAL BEROEPSPROFIEL MAGAZIJNIER VRACHTWAGENS Datum uitgave: november 2011 ASBL EDUCAM VZW Avenue J. Bordetlaan 164, Bruxelles 1140 Brussel T 02 778 63 30 F 02 779 11 32 Magazijnier vrachtwagens Situering

Nadere informatie

Bibliotheektechnisch medewerker

Bibliotheektechnisch medewerker Bibliotheektechnisch medewerker Doel Uitvoeren van de eerstelijnsinformatievoorziening aan gebruikers inzake informatiebestanden, alsmede verrichten van bibliotheektechnische werkzaamheden, om (facultaire)

Nadere informatie

Schoonmaak Competenties en Profielen

Schoonmaak Competenties en Profielen Schoonmaak Competenties en Profielen Reviews kent de volgende competenties en competentieprofielen voor de sectoren Schoonmaak en Industriële reiniging. Bedrijfsleider / ondernemer bouwreiniging Bedrijfsleider

Nadere informatie

mode en commercie CSPE KB 2010 minitoets bij opdracht 11

mode en commercie CSPE KB 2010 minitoets bij opdracht 11 mode en commercie SPE KB 2010 minitoets bij opdracht 11 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). Geef verbeteringen aan volgens voorbeeld 2 of

Nadere informatie

Nulmeting kerntaak B1-K2

Nulmeting kerntaak B1-K2 WW 4 Nulmeting kerntaak B1-K2 Voordat je begint met de praktijkopdrachten vraag je aan je praktijkopleider of hij deze nulmeting wil invullen. Het kan namelijk zijn dat je al ervaring hebt met bepaalde

Nadere informatie

Boxenoverzicht LINK2 Handel & Administratie Versie juni 2008

Boxenoverzicht LINK2 Handel & Administratie Versie juni 2008 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 03 02 02 03 04 05 06 07 03 HA/K/1 0 0 Oriëntatie op handel en administratie SE SE SE HA/K/1 x x Uitwerking eindtermen: zie Handreiking SLO x x x x x x x x x x x x x

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT VEGRO VERPLEEGARTIKELEN. Inhoudsopgave. Algemeen. Begripsomschrijvingen. Richtlijnen klachtenbehandeling

KLACHTENREGLEMENT VEGRO VERPLEEGARTIKELEN. Inhoudsopgave. Algemeen. Begripsomschrijvingen. Richtlijnen klachtenbehandeling KLACHTENREGLEMENT VEGRO VERPLEEGARTIKELEN Inhoudsopgave Algemeen Begripsomschrijvingen Richtlijnen klachtenbehandeling Algemeen Dit klachtenreglement is van toepassing op klachten van of namens cliënten

Nadere informatie

mode en commercie CSPE KB

mode en commercie CSPE KB Examen VMBO-KB 2010 gedurende 500 minuten mode en commercie CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 18 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontwerpt producten of systemen

Kerntaak 1: Ontwerpt producten of systemen Kerntaak 1: Ontwerpt producten of systemen Werkproces 1.1: Verzamelen en verwerken van ontwerpgegevens De commercieel technicus controleert of de aangeleverde ontwerpgegevens (zoals bijvoorbeeld een programma

Nadere informatie

CSPE GL. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie

CSPE GL. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Examen VMBO-GL 2011 gedurende 240 minuten CSPE GL administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Nadere informatie

Bijlage 10: Werkafspraken Brandweer SED

Bijlage 10: Werkafspraken Brandweer SED Bijlage 10: Werkafspraken Brandweer SED Werkafspraken taakveld bouw- en woningtoezicht en SED brandweer. (Stede Broec Enkhuizen en Drechterland) Omgevingsvergunningen (activiteiten bouwen en brandveiliggebruik)

Nadere informatie

Voeren van verkoopgesprekken en klachtenafhandeling in de groene retail

Voeren van verkoopgesprekken en klachtenafhandeling in de groene retail Voeren van verkoopgesprekken en klachtenafhandeling in de groene retail 3 Voeren van een telefonisch verkoopgesprek 63 Afhandelen van klachten in de groene retail 95 Inhoudsopgave 4inhoudsopgave A B C

Nadere informatie

Nulmeting kerntaak B1-K2

Nulmeting kerntaak B1-K2 WW 4 Nulmeting kerntaak B1-K2 Voordat je begint met de praktijkopdrachten vraag je aan je praktijkopleider of hij deze nulmeting wil invullen. Het kan namelijk zijn dat je al ervaring hebt met bepaalde

Nadere informatie

Sport Adviseur 3 e druk

Sport Adviseur 3 e druk Service document examenstructuur Sport Adviseur 3 e druk voor het mbo Datum 1 augustus 2014 Voor welke ROC s is dit servicedocument bedoeld? Dit servicedocument is bedoeld voor alle ROC s die hun leerlingen

Nadere informatie

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2010 gedurende 300 minuten handel en administratie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 14 opdrachten. Voor dit examen

Nadere informatie

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0145)

BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0145) BEROEPSKWALIFICATIE (BK 0145) Hulpdeclarant (m/v) 1. GLOBAAL 1.1 Titel Hulpdeclarant (m/v) 1.2 Definitie De hulpdeclarant staat in voor het ondersteunen van alle douaneformaliteiten (het verzorgen van

Nadere informatie

Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten

Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Ethel Mertens DG Inspectie Afdeling Industrie Hoofdstuk 2: Personeel Hoofdstuk 4: Documentatie Hoofdstuk 5: Activiteiten Hoofdstuk 6: Klachten,

Nadere informatie

BPV Styling Design 1e jaars 2009 2010

BPV Styling Design 1e jaars 2009 2010 BPV Styling Design 1 e jaars 2009 2010 BPV STYLING DESIGN 2009-2010 Voor je ligt het werkboek voor de eerste BPV-periode van het eerste jaar. De volgende afspraken gelden voor deze stage: Per week loop

Nadere informatie

CSPE GL 2009. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie. minitoets bij opdracht 2 A B X C D

CSPE GL 2009. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie. minitoets bij opdracht 2 A B X C D CSPE GL 2009 administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie minitoets bij opdracht 2 variant b Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord

Nadere informatie

DOEL VAN DE FUNCTIE Het verrichten van diverse administratieve werkzaamheden, alsmede de bediening van de telefoon en het ontvangen van bezoekers.

DOEL VAN DE FUNCTIE Het verrichten van diverse administratieve werkzaamheden, alsmede de bediening van de telefoon en het ontvangen van bezoekers. FUNCTIEOMSCHRIJVING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PLAATS IN DE ORGANISATIE Werkt onder leiding van directie. DOEL VAN DE FUNCTIE Het verrichten van diverse administratieve werkzaamheden, alsmede de bediening

Nadere informatie

Nulmeting en voortgangsmeting. Filiaalmanager. Kerntaak 3

Nulmeting en voortgangsmeting. Filiaalmanager. Kerntaak 3 en voortgangsmeting Filiaalmanager Kerntaak 3 Coördineert verkoopactiviteiten en voert deze uit naam deelnemer bpv-bedrijf praktijkopleider onderwijsinstelling praktijkbegeleider crebocode 93492 cohort

Nadere informatie

mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2011 gedurende 425 minuten mode en commercie CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 16 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Privacy reglement. Birtick Zorg & Welzijn

Privacy reglement. Birtick Zorg & Welzijn Inhoud 1. Begripsbepalingen 2. Reikwijdte 3. Doel 4. Categorieën van personen over wie gegevens in de registratie worden opgenomen 5. Vertegenwoordiging 6. Soorten van gegevens die in de registratie worden

Nadere informatie

EXAMENPLAN 2019 Crebocode: Leerweg: BOL/BBL

EXAMENPLAN 2019 Crebocode: Leerweg: BOL/BBL Opleiding: Verkoopspecialist Niveau: 3 Opleidingsduur: 2 jaar EXAMENPLAN 2019 Crebocode: 25155 Leerweg: BOL/BBL Cohort: 2019-2021 College: Economie & ondernemen Team: Handel & ondernemen Versienummer:

Nadere informatie