+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),"

Transcriptie

1 +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), De herfstvakantie ligt al weer achter ons. Nog nagenietend van het najaarszonnetje en het vallen van de bladeren in allerlei bonte schakeringen, heeft dit jaargetijde weer veel te bieden. Op school brandt de kachel weer en zijn de leerlingen druk in de weer Vanaf vandaag ziet u gedurende 9 maanden een nieuw gezicht hier op school rondlopen. Bertine Koster zal de 4 e kleutergroep voor haar rekening gaan nemen. Bertine is leerkracht onderbouw en hoopt in november haar master SEN af te ronden. Zij is 24 jaar en woont in Ermelo. Dit alles even ter info zodat u in ieder geval weet wie zij is en wat zij hier op onze school komt doen. In de volgende nieuwsbrief zal zij zich verder aan u voorstellen. Dankdag Volgende week woensdag 5 november hopen we weer met de kinderen Dankdag te vieren in Het Visnet. De dienst begint om 8.45 uur en zal ongeveer tot 9.45 uur duren. Ds. Jouke Telgenhof zal de dienst leiden samen met de schoolband. Er is kinderoppas aanwezig voor de kinderen van 0 t/m 3 jaar. U bent van harte welkom om deze dienst met ons mee te vieren. Het thema is: Genoeg te delen. Om dit thema handen en voeten te geven willen we de voedselbank ondersteunen. Onze vraag is of uw kind/kinderen vanaf nu tot woensdag 5 november 1 of 2 producten mag meenemen van onderstaande lijst. De kinderen kunnen de producten aan hun juf/meester geven. Op Dankdag neemt elke groep dan een (hopelijk) volle krat mee naar de kerk. Wat zullen de mensen van de voedselbank verrast zijn! Hieruit kunt u één of meerdere producten kiezen: Houdbare yoghurt en/of melk Spaghetti + kruidenmix Hagelslag koffie Beschuit doucheproduct Zeep macaroni + kruidenmix Jam limonadesiroop Pak chocomel shampoo Ketchup blik ham of smac blik groente blik soep thee verpakte kaas tandpasta suiker afwasmiddel pannenkoekenmix pak koeken blik fruit pak fruitsap mayonaise Houdbare yoghurt en/of melk chocopasta pot pasta + spaghetti rijst + mix pindakaas + boter bami + mix

2 koffie + filterzakjes beschuit + smeerkaas crackers + smeerworst nootjes + chocopasta Voorleesavond Wat was er lang naar uitgekeken: De voorleesavond voor groep 3, 4 en 5! Donderdag 9 oktober waren de stoelen en tafels aan de kant gezet, de lichtjes opgehangen, het prentenboek klaargelegd en het feest kon bijna beginnen. De juffen hadden hun mooiste pyjama s en sloffen uit de kast gehaald. En om uur lagen de kinderen in pyjama met knuffel, kussen en slaapzak op de grond. Na het eerste verhaal was het nodig om te bewegen, om goed wakker te blijven! Er was een lekker snoepje en wat drinken. We hebben enorm genoten! Achteraf kunnen we weer zeggen dat het een GEWELDIG FEEST was. Voorleesfinale Vrijdag 10 oktober was het eindelijk zover De voorleesfinale van de groepen 6,7 en 8. Uit elke groep zijn twee kandidaten gekozen in de voorrondes. De finale begint om u en vol spanning luisteren de kinderen naar stuk voor stuk geweldige voorlezers. Prachtige verhalen, soms grappig, soms verdrietig, komen voorbij. De jury, juf Arnyta en meester Mark wordt het erg lastig gemaakt. Er zijn maar twee prijzen te vergeven en er zijn tien prima kandidaten. Leuk om te zien hoe enthousiast de lezers zijn en met welk gemak ze voor zo n groot publiek lezen. In de categorie aanstormend talent werd Dide Krolis uit groep 6 gekozen. In de strijd: Wie wordt voorleeskampioen 2014? heeft de jury Nathalie Timmer als winnaar uitgeroepen. Van harte gefeliciteerd. Nathalie, jij mag onze school vertegenwoordigen in de volgende strijd, die van voorleeskampioen Harderwijk. Succes en veel plezier gewenst! Fiets cup Woensdag 1oktober jl. hebben we als school de fietscontrole gehad. Het was goed weer, de sfeer erg goed en alles liep gesmeerd. Rijwielhandelaar/fietsenmaker Schraverus was ook dit jaar weer van de partij en heeft hier en daar een klein technisch mankement aan een fiets kunnen verhelpen. Dit tot opluchting van enkele kinderen. Bedankt ook weer!!! 9 van de 10 gecontroleerde fietsen werden goedgekeurd. Dat is een heel hoog gemiddelde. Dit was de beste score van alle scholen van Harderwijk. Dus is de fietskeur cup weer voor ons. Dit is de derde keer in 4 jaar tijd! Donderdagmiddag 16 jl. oktober was wethouder De Jong op onze school om deze beker uit te reiken. Naast deze happening maken we gelijk van de gelegenheid gebruik om onze verkeersouders even in het zonnetje te zetten, Els Poolen en Elvera Beelen. Verkeersmoeders hartelijk dank voor jullie inzet en ijver. Fijn dat jullie zoveel werk belangeloos voor ons als school willen en kunnen doen. De beker is ook een klein beetje voor jullie!

3 Verkeersdagen ANWB Op 2 en 3 maart 2015 is het weer zover, dan hebben we de verkeersdagen. Op deze ochtenden komt het verkeerseducatie programma van de ANWB weer bij ons op school. Op de site kunt u lezen wat dit programma inhoud. Elke twee jaar zal de ANWB op onze school komen, zodat elke groep het specifieke verkeersonderdeel zal kunnen doorlopen. Verkeersexamen groep 7 Op 16 april 2015 zal het theoretische gedeelte van het verkeersexamen voor groep 7 plaatsvinden. Het praktijkgedeelte van het verkeersexamen voor alle scholen in Harderwijk vindt hierna ook plaats in de maand april. Verkeershesjes De school heeft verkeershesjes aangeschaft en de kinderen hebben deze in bruikleen. Wilt u er op toe zien dat de kinderen de hesjes weer mee terug naar school nemen als ze een keer mee naar huis worden genomen. Aan het einde van het jaar moeten ze allemaal weer worden ingeleverd! Als de kinderen een buitenactiviteit hebben moeten de hesjes altijd worden gedragen. Nieuwe verkeersouders gezocht!! Verkeersouder Els Poolen wil er na een aantal jaren mee stoppen. Wij zijn op zoek naar één of twee nieuwe verkeersouders (vaders/moeders). Bij interesse kunt u contact opnemen met verkeersouder Elvera Beelen, telefoonnummer : of mailen naar Nog een aantal aandachtspunten vanuit de verkeersouders : Parkeer alleen in de parkeervakken. Let op de kleine kinderen bij het achteruit wegrijden uit een parkeervak. Houd het fietspad aan de kant van het speelveld vrij. Gebruik bij het vervoer van kinderen naar een buitenschoolse activiteit altijd de gordel. De verkeerscommissie en verkeersouders zijn er voor de verkeersveiligheid van de leerlingen van de Bron. (Els Poolen en Elvera Beelen) U kunt ons altijd aanschieten voor vragen, ideeën of als u een verkeersonveilige situatie signaleert. Schooltuin Zoals u zich misschien nog kunt herinneren van berichtjes uit vorige nieuwsbrieven hebben wij vorig jaar een seizoen proefgedraaid met een schooltuin. In het Walsteinpark zijn we met vnl. groep 4 druk bezig geweest om een stukje grond onkruidvrij te maken, groente, kruiden en aardappelen te planten en te verzorgen en als laatste te oogsten. Een groot aantal kinderen uit deze groep heeft ervan genoten om op deze manier bezig te zijn en ze hebben een heleboel geleerd over de natuur en het onderhouden van een moestuin. Toch hebben wij als school het besluit genomen om niet verder te gaan met het project Schooltuin. Mensen die ervaring hebben met het onderhouden van een moestuin weten dat het veel tijd en energie vraagt om van een stuk grond een goede, netjes onderhouden moestuin te maken. Dit is ook onze ervaring geweest in het afgelopen seizoen: als je het goed wilt doen kost het erg veel (les)tijd en ook veel geregel buiten de lesmomenten om (inkopen materiaal, water geven, onderhoud tijdens vakanties ed.) Vandaar dat we besloten hebben om te stoppen met de schooltuin in deze vorm.

4 Schoenendoosactie De schoenendoosactie loopt al enige weken. Hierbij nog een extra oproep aan alle ouders en kinderen om mee te doen met deze actie van Edukans. Edukans vindt dat andere kinderen net zoveel kansen moeten hebben als jij. Daarom werkt Edukans in arme landen aan meer scholen, meer schoolbanken, meer schoolborden, meer schoolboeken en meer leraren. Ook geven ze deze kinderen een leuk cadeautje d.m.v. deze schoenendoosactie. Edukans helpt kansarme kinderen aan onderwijs, zodat ze kans hebben op een betere toekomst. Solidair zijn met kinderen die het minder hebben, daar gaan we als school ook voor. U en jullie toch ook? Doe mee! En vul, als je dat nog niet gedaan hebt, een schoenendoos. Het wordt zeer gewaardeerd en op prijs gesteld. Sportwijzer Leerlingen kunnen zich vanaf deze week inschrijven voor meerdere Sportwijzer-cursussen. Heb je je al aangemeld voor Sportwijzer, maar wil je dit najaar ook eens kijken bij een andere sportaanbieder? Geef je dan op voor een extra cursus! Inschrijven kan via de website Doe mee, sport is oké! Uitslag ballon wedstrijd Welke ballon kwam het verst? Bij de feestelijke opening van de Brede School Frankrijk. hebben de kinderen ballonnen opgelaten. De ballonnen zijn terug gevonden in Nederland maar eentje zelfs in Duitsland. Gefeliciteerd ChiHoi jouw ballon kwam het verst! Een kaart uit Duitsland heb je gekregen. Je cadeau heb je al in ontvangst kunnen nemen. Nieuwe leerling Vandaag is er weer een nieuwe leerling bij ons op school gekomen. Aasim Omar. Aasim start in groep 1B. Van harte welkom op CBS De Bron! We wensen jouw een hele fijne en leerzame tijd toe bij ons op school. Gedragsregel oktober Deze maand staat de volgende regel centraal: Een naam heeft iedereen, bedenk er zelf niet één!

5 Deze gedragsregel komt op verschillende momenten in de klas aan de orde. Het zou fijn zijn wanneer u thuis ook aandacht aan deze regel schenkt! Agenda komende weken 27 okt. nieuwsbrief 4 27 okt. luizencontroleweek 3 nov. spreekweek 5 nov. Dankdag 13 nov. studiemiddag (leerlingen om 12.00u vrij) 17 nov. nieuwsbrief 5 17 nov. sint knutselavond (grp 1&2) 17 nov. infoavond voortgezet onderwijs grp 8 28 nov. 1 e rapport grp 3 t/m 8 (overige data vindt u op de jaarkalender) Heeft u vragen of opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief? Loop gerust even binnen! Een hartelijke groet, Mede namens het team Martin van den Bor Directeur

OPEN DAGEN zaterdag 31 JANUARI van 10.00 tot 13.00 uur dinsdag 3 FEBRUARI van 9.00 tot 21.00 uur

OPEN DAGEN zaterdag 31 JANUARI van 10.00 tot 13.00 uur dinsdag 3 FEBRUARI van 9.00 tot 21.00 uur +9*/ OPEN DAGEN zaterdag 31 JANUARI van 10.00 tot 13.00 uur dinsdag 3 FEBRUARI van 9.00 tot 21.00 uur Geachte ouder(s) / verzorger(s), Schoolkalender In de eerste week van het nieuwe schoolseizoen hadden

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Vakantierooster 2015-2016 Deze week is het rooster voor het schoolseizoen 2015-2016 goedgekeurd en door de MR positief bekrachtigd. Voor ouders en belangstellenden

Nadere informatie

Nr. 308 Week 06 / 2015

Nr. 308 Week 06 / 2015 Algemeen Agenda: 9/2/15: 15.45 17.00 uur, teamvergadering met de teams van de Waarborg en de Blinke 11/2/15: s middags voor het team de Cursus Meervoudige intelligentie Aanwezigheid van directeur Henk

Nadere informatie

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Jan van Arkelstraat 37-39 5254CW Sleeuwijk Tel. O183-301507 e-mail: obs@verschoor.nl Burg. Verschoor School Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Agenda 06/10: Dag van de leraar 07/10: Peuter Kijk Ochtend

Nadere informatie

Belangrijke data. Herfst op De Springplank

Belangrijke data. Herfst op De Springplank Schooljaar 2012-2013 Jaargang 20, nummer 10 Van harte gefeliciteerd! 26 oktober David van Hoek groep 4 26 oktober Jens de Kort groep 8 28 oktober Sem el Ghaffar groep 5 29 oktober Rosalie Kappen groep

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f 1 6

N i e u w s b r i e f 1 6 N i e u w s b r i e f 1 6 Deltaweg 109, 2134XS Hoofddorp Tel: 023 561 91 87 e-mail: directie@obsoptimist.nl website: www.obsoptimist.nl Nieuw op school Kyan Abdelaziz is gestart in groep 12a en Mitch de

Nadere informatie

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Beste ouders/verzorgers, Hier volgt het vijfde schoolbericht in het schooljaar 2014-2015. Schoolbibliotheek

Nadere informatie

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C Prot.Chr.Daltonschool voor basisonderwijs Booijenverlaat 11 7908 EE Hoogeveen tel.0528-275571 Citroenvlinder 3 7908 XN Hoogeveen tel.0528-234054 e-mail: kofschip@pricoh.nl website : www.kofschip-hoogeveen.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief BSO. Tennisclinic de Geeren

Nieuwsbrief BSO. Tennisclinic de Geeren Nieuwsbrief BSO Tennisclinic de Geeren November 2013 Nieuwsbrief Buitenschoolse Opvang Na een heerlijke zomer, waarin we enorm hebben genoten van het prachtige weer, genieten we nu van de herfst en staat

Nadere informatie

n ieuwsbrief Jaargang 19, nr.19, 17 juni 2015. Beste ouders,

n ieuwsbrief Jaargang 19, nr.19, 17 juni 2015. Beste ouders, Jaargang 19, nr.19, 17 juni 2015. n ieuwsbrief Beste ouders, Nog anderhalve week en het schooljaar zit er alweer op. Wat is het weer ontzettend snel gegaan. Deze laatste weken voor de grote vakantie hangt

Nadere informatie

Agenda 15-19 okt. Herfstvakantie 31 okt. Studiedag gr. 1 t/m 8 5 nov. Studiedag groep 1 t/m 4 Van de directie

Agenda 15-19 okt. Herfstvakantie 31 okt. Studiedag gr. 1 t/m 8 5 nov. Studiedag groep 1 t/m 4 Van de directie Agenda 1 okt. ABC Kattenbroek: thema-avond voor ouders en medewerkers 1 okt. 1 e Plusrapportage 2 okt. College van bestuur bezoekt De Dubbelster 3 okt. Start Kinderboekenweek 15-19 okt. Herfstvakantie

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Heerlijk: We hebben weer een school met telefoon en internet!!

Heerlijk: We hebben weer een school met telefoon en internet!! Heerlijk: We hebben weer een school met telefoon en internet!! Problemen met telefoon en internet opgelost! De school heeft, zoals u wellicht weet, enkele dagen zonder telefoon- en internetverbinding gezeten.

Nadere informatie

Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl

Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl 1 Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl Weekkrant 06-02-2015 Voorwoord: Wat gaan de weken toch snel en wat wordt er toch hard gewerkt op

Nadere informatie

MARIMBAZUIN April 2015

MARIMBAZUIN April 2015 MARIMBAZUIN April 2015 De van Nicole Afgelopen maandag hadden we hoog bezoek op Marimba. Niemand minder dan koning Willen Alexander (in het dagelijks leven beter bekend als meester Bart) opende in het

Nadere informatie

D R U P P E L S. De Koning komt! Algemeen. 2 5 o k t o b e r 2 0 1 3 n r 8. De Koning komt..

D R U P P E L S. De Koning komt! Algemeen. 2 5 o k t o b e r 2 0 1 3 n r 8. De Koning komt.. De Koning komt! De Koning komt.. Sing in Maandag hadden we voor het eerst een Sing in. Het was mooi om met elkaar liederen te herhalen die we geleerd hebben over het thema : De Koning komt. Algemeen Algemeen:

Nadere informatie

Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen.

Coördinator van het oud papier is Gerhard Bos (0621267668). Op www.obs-de-meent.nl kunt u een handleiding vinden voor het inzamelen. www.obs-de-meent.nl jaargang 6 vrijdag 3 oktober 2014 Agenda 6 oktober GMR 8 november Oud papier 11 oktober Oud papier 17 november GMR vergadering 13 t/m 19 oktober Herfstvakantie 19 november Luizencontrole

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Januari 2015 Jaargang 20, nummer 1

Januari 2015 Jaargang 20, nummer 1 Nieuwsbrief Januari 2015 Jaargang 20, nummer 1 Beste ouders, verzorgers, vrienden en vriendinnen van De Globe, beste leerkrachten, beste Ib-ers, conciërges, administratieve krachten en vrijwilligers, beste

Nadere informatie

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 Vrijdag 26 juni 2015 is het EINDfeest. Komt u ons weer helpen? Inhoud van deze Nieuwsbrief: I nleiding Uit de groepen 1 2 Van de ouderraad Tot slot Geachte ouders,

Nadere informatie

Catecheseproject Assertiviteit

Catecheseproject Assertiviteit 1 NIEUWSBRIEF 6 15-11-2013 Catecheseproject Assertiviteit Woensdag 30 oktober was er een dagopening voor de groepen 1 t/m 4. Het nieuwe thema voor het catechese project gaat over assertiviteit. Een moeilijk

Nadere informatie