Playing for Success Achterhoek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Playing for Success Achterhoek"

Transcriptie

1 Playing for Success Achterhoek

2 Inhoud Voorwoord Gegevens Leercentrum Achterhoek Missie Visie en doelen Personeel Publiciteit Het programma Contact met scholen Selectie van leerlingen Internetprotocol

3 Voorwoord Het leercentrum van Playing for Success Achterhoek is gevestigd in het stadion van De Graafschap: De Vijverberg. Het maakt deel uit van het nationale initiatief Playing for Success dat gecoördineerd wordt door KPC groep en ondersteund wordt door de schoolbesturen van het basis- en speciaal onderwijs, het voortgezet onderwijs Doetinchem en het MBO en HBO d.m.v. het Graafschap College en Hogeschool Iselinge. Ook de gemeente Doetinchem en Provincie Gelderland participeren in het project. De initiatiefnemers zijn: BVO De Graafschap, Gemeente Doetinchem, De stichtingen Pro8, IJsselgraaf, SPO De Liemers, SKOB, SAM, SOTOG, Het Timpaan en Achterhoek VO. En verder AOC-Oost, Metzo College, Graafschap College en Hogeschool Iselinge. Het hoofddoel van het leercentrum is het verhogen van de motivatie en zelfvertrouwen van jonge mensen. Dit is een naschoolse activiteit van 16:00 tot 18:00 uur. Er wordt ook gewerkt aan verbetering van prestaties op gebied van lezen, taal, rekenen en ICT-vaardigheden.

4 Gegevens Leercentrum Playing For Success Achterhoek Marieke Pol, Projectleider Stadion De Vijverberg Lijsterbeslaan 101A, 7004 GN Doetinchem Postbus 249, 7000 AE Doetinchem T:+31 (0) Website:

5 Missie Het leercentrum in het stadion van De Graafschap is erop gericht om, door middel van een leerprogramma, leerlingen van de deelnemende scholen in Doetinchem te helpen de motivatie van hun leerlingen te verbeteren. Hierdoor gaan zij meer effectief leren en zullen zij de kernvaardigheden op het gebied van rekenen, taal en ICT-vaardigheden nog beter gaan beheersen. Ook dragen de activiteiten in het leercentrum bij aan het vergroten van het zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld van de kinderen. Daarbij zal het zelfstandig leren worden gestimuleerd en ontwikkelt het kind een positieve leerhouding.

6 Visie en doelen Het leercentrum stelt zich ten doel: - Leerlingen te helpen om zich volledig te ontwikkelen door gebruik te maken van een goed uitdagend lesprogramma. - Het onderhouden van een positieve, verrijkende sfeer- en leeromgeving in het leercentrum om het leren te ondersteunen en het zelfstandig werken te stimuleren. - Te werken met leerlingen om een positieve houding te ontwikkelen voor school en de belangstelling te stimuleren om te blijven leren. - Leerlingen respect voor zichzelf en anderen te tonen. - Het vermijden van vooroordelen en discriminatie in de omgang met elkaar.

7 Personeel Het leercentrum wordt geleid door gekwalificeerde leerkrachten. Daaraan worden stagiaires van diverse opleidingen toegevoegd en eventueel vrijwilligers die een waardevolle ondersteuning en bijdrage leveren aan het project Playing for Success Achterhoek. Publiciteit Van tijd tot tijd zal het leercentrum contact met de media hebben om het werk aandacht te geven. Ook wordt er een website van het project in Doetinchem geopend. Artikelen en foto s zullen hierop te zien zijn. Vandaar, dat wij er ook bij u op aandringen, om in het contract aan te geven of u toestemming geeft tot publicatie van deze foto s op de website bijvoorbeeld als promotiemateriaal.

8 Programma Het programma is ontworpen om het werk van leerlingen op hun scholen AAN TE VULLEN. Elke groep kinderen volgt een programma van 10 weken. Dit is gemaakt om te motiveren, te stimuleren, een positief zelfbeeld te ontwikkelen en het zelfstandig werken te bevorderen. Het versterken van de eigen vaardigheden en het zelfbewuster optreden in contacten en relaties met anderen zijn een wezenlijk onderdeel van het programma. Het opbouwen van vertrouwen en ondersteuning bij opdrachten e.d. van vaardigheden op het gebied van - Rekenen - Lezen - Taal - ICT Bijeenkomsten worden op zo n manier opgezet dat leerlingen in de gelegenheid zijn om hulp te krijgen van goed opgeleid personeel, dat hen zal helpen en ondersteunen. Dit om hun opdrachten te kunnen maken. Het gebruik van ICT-middelen zal centraal staan in het programma om de leerlingen te helpen bij het maken van hun opdrachten en de vormgeving ervan hiermee te verfraaien. Tevens dient ICT om de vaardigheden in deze groeiende vorm van techniek te verbeteren.

9 Slotbijeenkomst Gedurende het programma worden de leerlingen beloond voor hun harde werken, doorzettingsvermogen en positieve houding. Hierop aansluitend worden de kinderen gestimuleerd om het volledige programma van tien weken te volgen. In de slotbijeenkomst ontvangen de leerlingen een presentje voor hun inzet. Daarnaast krijgen zij de gemaakte producten en het volgboekje mee naar huis. Wij streven erna om tijdens de slotbijeenkomst een Graafschap speler aanwezig te laten zijn. Leerlingen en hun ouders, leerkrachten van het leercentrum en de scholen worden uitgenodigd om deze feestelijke afsluiting bij te wonen.

10 Making a difference Onderzoeksresultaten naar het succes van Playing for Success in Engeland maar ook in Nederland wijzen uit dat dit project zeer succesvol is in het verhogen van motivatie van leerlingen, hun zelfbeeld en hun prestaties. Het leercentrum in het stadion van De Graafschap werkt nauw samen met KPC groep Den Bosch om het programma op te zetten, te ontwikkelen, te begeleiden en te evalueren. De Graafschap en de maatschappelijke verantwoordelijkheid De Graafschap heeft een aantal maatschappelijke projecten. Zo is het project Graafschap Helpt Scoren opgezet in samenwerking met o.a. Sport United en richt zich op schooluitvallers en werkloze jongeren. Ook gaan er spelers van de Graafschap naar ziekenhuizen, scholen, buurtcentra etc. Betaald Voetbal Organisatie De Graafschap is zeer enthousiast over het opzetten van het leercentrum binnen het stadion. De club draagt hierin bij door een ruimte voor het leercentrum beschikbaar te stellen. De betrokkenheid houdt ook in, dat opdrachten in het stadion mogelijk zijn, opdrachten met medewerkers van De Graafschap gedaan mogen worden en spelers aanwezig kunnen zijn tijdens de slotbijeenkomst.

11 Contact met scholen Het is duidelijk dat het succes van het leercentrum in hoge mate afhankelijk is van de contacten met de scholen waar de kinderen vandaan komen. Daartoe is een goede communicatie tussen scholen, ouders/verzorgers en het leercentrum erg belangrijk. Wat mogen scholen van het leercentrum verwachten? - Het overleggen door de centrummanager/docent met de IB-er, zorgcoördinator van de school over de kinderen die in aanmerking komen om het leercentrum te bezoeken. De niveaus waarop zij werken en alle specifieke zaken die deze leerlingen betreffen en die belangrijk zijn voor de begeleiders van het leercentrum. - Het verzorgen van interessante, stimulerende activiteiten om vaardigheden op het gebied van rekenen, lezen, taal en ICT te vergroten. - Het gelegenheid bieden aan de leerlingen om hun sociale vaardigheden en zelfbeeld te vergroten, in een uitdagende omgeving. - Het leercentrum is, op afspraak, beschikbaar voor teamleden van de scholen om deze te bezoeken voor om vragen te stellen en andere zaken. - Mondeling en schriftelijk verslag aan het einde van het programma gaat richting scholen en ouders/verzorgers.

12 Wat verwacht het leercentrum van de scholen? - Samenwerken met de mensen van het leercentrum om zo van het project een succes te maken voor de leerlingen. - Een contactpersoon aan te stellen om een efficiënt en goed contact tussen school en leercentrum te waarborgen, voor, tijdens en na het programma. - Overdrachtsformulieren, contracten in te ( laten ) vullen en op te sturen voordat de leerlingen starten met het programma. - Een actieve rol spelen richting ouders/verzorgers in de selectie van de leerlingen.

13 Selectie van leerlingen Dit project is ontwikkeld voor leerlingen van 9 tot 14 jaar, die het meest zullen profiteren van de gelegenheid om hun basisvaardigheden te verbeteren. Wanneer zij hiermee aan de slag gaan zullen zij meer zelfvertrouwen en motivatie krijgen. Het leercentrum is voor die leerlingen die op school dat extra zetje nodig hebben om beter te presteren, functioneren. Aan maximaal 16 leerlingen per sessie van tien weken wordt de gelegenheid geboden om deel te nemen aan dit project. Volgende criteria zijn een leidraad: - Zijn de leerlingen bereid om het leercentrum te bezoeken en zichzelf in te zetten voor een project. - Kan de leerlingen de mogelijkheid geboden worden om tien weken lang naar het leercentrum te komen? - Profiteren de leerlingen van een andere benadering van het leren buiten het klaslokaal? - Zullen de leerlingen op een goede manier reageren op het extra buitenschoolse leren? - Kunnen de leerlingen zich houden aan de spelregels van het leercentrum? - Het leercentrum heeft een format opgesteld t.a.v. leerling-kenmerken en bespreekt dit met school.

14 Wat mogen ouders/verzorgers van het leercentrum verwachten? - Een open communicatie tussen het leercentrum en de ouders/verzorgers. Een centrum waar men voor vragen en opmerkingen terecht kan. - Via de website tussentijds op de hoogte gebracht te worden van de activiteiten van de leerlingen. - Een schriftelijk eindverslag van gedane activiteiten en bevindingen, dat ook doorgestuurd wordt naar de scholen. Wat mag het leercentrum van ouders/verzorgers verwachten? - Aanwezigheid (op tijd) van hun kind op het leercentrum. - Tijdig afmelden van het kind bij ziekte, afwezigheid e.d. - Een door de ouders/verzorgers ondertekend contract. - Verantwoordelijk voor het vervoer naar en van het leercentrum. - Playing for Success is gratis, naschools, vrijwillig maar niet vrijblijvend. Internetprotocol Het leercentrum neemt maatregelen om ervoor te zorgen dat leerlingen het internet correct en veilig gebruiken. Deze regels zullen worden besproken met de leerlingen bij de start van het project.

15 Notities

Informatiegids Leercentrum Nijmegen

Informatiegids Leercentrum Nijmegen Informatiegids Leercentrum Nijmegen Inhoud Voorwoord Gegevens Leercentrum Nijmegen Missie Visie en doelen Personeel Publiciteit Het programma Contact met scholen Selectie van leerlingen Internetprotocol

Nadere informatie

Voorwoord Blz 3. Gegevens leercentrum Blz 4. Missie Blz 5. Visie en doelen Blz 5. Personeel Blz 6. Publiciteit Blz 6.

Voorwoord Blz 3. Gegevens leercentrum Blz 4. Missie Blz 5. Visie en doelen Blz 5. Personeel Blz 6. Publiciteit Blz 6. Inhoud 1 Voorwoord Blz 3 Gegevens leercentrum Blz 4 Missie Blz 5 Visie en doelen Blz 5 Personeel Blz 6 Publiciteit Blz 6 Programma Blz 7 Vervoersafspraken Blz 8 Contact met scholen Blz 8 Contact met ouders

Nadere informatie

Informatiegids leercentrum Playing for Success PEC Zwolle 2018/2019

Informatiegids leercentrum Playing for Success PEC Zwolle 2018/2019 Informatiegids leercentrum Playing for Success PEC Zwolle 2018/2019 2 Inhoud Voorwoord...3 1. Missie, visie en doelen...4 2. Het programma...5 3. Voor wie is het?...6 4. Personeel...7 5. Publiciteit...8

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord Blz 3. Reacties op deelname aan Playing for Success Blz 4. Het programma Blz 6. Wie komen voor aanmelding in aanmerking?

Inhoud. Voorwoord Blz 3. Reacties op deelname aan Playing for Success Blz 4. Het programma Blz 6. Wie komen voor aanmelding in aanmerking? 1 Inhoud Voorwoord Blz 3 Reacties op deelname aan Playing for Success Blz 4 Het programma Blz 6 Wie komen voor aanmelding in aanmerking? Blz 7 Personeel Blz 8 Publiciteit Blz 8 Vervoersafspraken Blz 9

Nadere informatie

ONZE CLUB HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL. Samen

ONZE CLUB HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL. Samen ONZE CLUB Samen HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL VOORWOORD Philippe van Esch SAMEN NOG BETER WORDEN Helmond Sport wil een open club zijn, waar je makkelijk binnen kunt stappen.

Nadere informatie

PROTOCOL KLASSENOUDERS

PROTOCOL KLASSENOUDERS PROTOCOL KLASSENOUDERS Inleiding Op De Bron vinden we het heel belangrijk dat ouders bij de school van hun kind(eren) betrokken zijn. Het is fijn elkaar beter te leren kennen! Door een grotere betrokkenheid

Nadere informatie

KENNISBANK - PROJECTPLANNEN

KENNISBANK - PROJECTPLANNEN KENNISBANK - PROJECTPLANNEN PROJECTPLAN PLAYING FOR SUCCESS KPC GROEP Samenvatting Al een aantal jaren blijkt een aanzienlijke groep leerlingen met een achterstand in taal en rekenen het basisonderwijs

Nadere informatie

Zie je nou wel dat ik het tóch kan!

Zie je nou wel dat ik het tóch kan! Quote leerling: Zie je nou wel dat ik het tóch kan! Uit meerdere onderzoeken blijkt dat op de scholen in Nederland relatief veel leerlingen blijven zitten. In 2012 besloten de VO-raad en CNV Onderwijs

Nadere informatie

Schoolprofiel. Algemene Schoolbeschrijving

Schoolprofiel. Algemene Schoolbeschrijving Basisschool Walburgis Emmerikseweg 4 7077AP Netterden Tel: 0315-386239 walburgisnetterden@planet.nl www.netterden.net Schoolprofiel Algemene Schoolbeschrijving Naam School Stichting Slogan basisschool

Nadere informatie

Deze brochure is een uitgave van het Programmabureau Onderwijs Bewijs in samenwerking met het Ministerie van OCW.

Deze brochure is een uitgave van het Programmabureau Onderwijs Bewijs in samenwerking met het Ministerie van OCW. Deze brochure is een uitgave van het Programmabureau Onderwijs Bewijs in samenwerking met het Ministerie van OCW. Programmabureau Onderwijs Bewijs Agentschap NL Postbus 93144 2509 AC Den Haag onderwijsbewijs@agentschapnl.nl

Nadere informatie

Playing for Success Alkmaar

Playing for Success Alkmaar Playing for Success Alkmaar Nieuwsbrief nummer 2 Opening Playing for Successs een SUCCES!! Vanaf dag één dat we samen zijn gaan werken aan PfS Alkmaar wisten we dat met de deelnemers iets bijzonders gaan

Nadere informatie

Werkproces 1: Interpersoonlijk competent: De leerkracht is zich bewust van zijn houding en gedrag en de invloed daarvan op de groep.

Werkproces 1: Interpersoonlijk competent: De leerkracht is zich bewust van zijn houding en gedrag en de invloed daarvan op de groep. Werkproces 1: Interpersoonlijk competent: De leerkracht is zich bewust van zijn houding en gedrag en de invloed daarvan op de groep. Competentie 1.1: Stimuleert een respectvolle omgang binnen de groep.

Nadere informatie

Nieuw curriculumontwerp De nieuwe rol van de docent. Willy Reijrink Innovatiedocent Innoverend onderzoeken/ onderzoekend innoveren

Nieuw curriculumontwerp De nieuwe rol van de docent. Willy Reijrink Innovatiedocent Innoverend onderzoeken/ onderzoekend innoveren Nieuw curriculumontwerp De nieuwe rol van de docent Willy Reijrink Innovatiedocent Innoverend onderzoeken/ onderzoekend innoveren Opleiding Mbo-Verpleegkundige Graafschap College Doetinchem w.reijrink@graafschapcollege.nl

Nadere informatie

Samenwerking. Betrokkenheid

Samenwerking. Betrokkenheid De Missie Het Spectrum is een openbare school met een onderwijsaanbod van hoge kwaliteit. We bieden het kind betekenisvol onderwijs in een veilige omgeving. In een samenwerking tussen kind, ouders en school

Nadere informatie

2013-2017. Huiswerkbeleid

2013-2017. Huiswerkbeleid 01-017 Huiswerkbeleid Inhoudsopgave Beschrijving doelgroep Visie op onderwijs Basisvisie Leerinhouden/Activiteiten De voor- en nadelen van het geven van huiswerk Voordelen Nadelen Richtlijnen voor het

Nadere informatie

PLAYING FOR SUCCESS ALKMAAR

PLAYING FOR SUCCESS ALKMAAR PLAYING FOR SUCCESS ALKMAAR Nieuwsbrief nummer 1 September 2013 Playing for Success Alkmaar van start! Na een intensieve voorbereidingsperiode zijn we begin september van start gegaan met Playing for Success

Nadere informatie

Model Ekstraa Mantelkracht

Model Ekstraa Mantelkracht Model Ekstraa Mantelkracht deel je leven Inhoudsopgave Model Ekstraa Mantelkracht 3 Extern - Regie 5 Extern - Maatwerk 5 Extern - Mantelkracht 5 Kennismaking - Regie 6 Kennismaking - Maatwerk 6 Kennismaking

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

Plusklas Informatieavond

Plusklas Informatieavond Plusklas Informatieavond Dinsdag 9 oktober 2018 Welkom Programma o Welkom Even voorstellen Hand-out v.d. presentatie op de site o Over Hoogbegaafdheid Passend Onderwijs voor Hoogbegaafden? Presteren naar

Nadere informatie

Nederland FACTS & FIGURES

Nederland FACTS & FIGURES Nederland FACTS & FIGURES Leren met een wow-factor Playing for Success is een naschools programma voor kinderen van 9 tot 14 jaar die om welke reden dan ook een boost kunnen gebruiken. Omdat het op school

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben of interesse hebben in één van de projecten neem dan gerust contact op.

Mocht u vragen hebben of interesse hebben in één van de projecten neem dan gerust contact op. Hierbij alweer de derde maatschappelijk nieuwsbrief van FC Dordrecht. Hoewel de maatschappelijke projecten niet direct gekoppeld zijn aan de resultaten van het eerste elftal is het toch wel prettig om

Nadere informatie

Jaarplan schooljaar

Jaarplan schooljaar Jaarplan schooljaar 2013-2014 Arnhem, september 2013 Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2013-2014. Dit jaarplan bevat de uitgangspunten en doelen die centraal staan bij de invulling van het betreffende

Nadere informatie

Visie van De Molenberg

Visie van De Molenberg Visie van De Molenberg Kinderen van nu groeien op in een tijd waarin grote veranderingen in rap tempo plaatsvinden. Binnen de digitale samenleving moeten ze hun weg vinden in de overvloed aan informatie.

Nadere informatie

Dit is een beknopte weergave van het arbitrageplan. Klik hier voor de volledige versie.

Dit is een beknopte weergave van het arbitrageplan. Klik hier voor de volledige versie. (Samenvatting) Inleiding HHC Hardenberg is een vereniging met veel actieve voetballers en vrijwilligers en heeft de beschikking over een prachtig complex. Noem het maar gerust een bedrijf waar dagelijks

Nadere informatie

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE 2E MONTESSORISCHOOL HET WINTERKONINKJE,

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE 2E MONTESSORISCHOOL HET WINTERKONINKJE, TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE 2E MONTESSORISCHOOL HET WINTERKONINKJE, december 2014 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

voor het middelbaar beroepsonderwijs

voor het middelbaar beroepsonderwijs voor het middelbaar beroepsonderwijs Peer Support betekent systematische en structurele begeleiding van een jongerejaars student door een ouderejaars. Peer Support is een internationaal erkend programma

Nadere informatie

Basisschool de Drijfveer

Basisschool de Drijfveer Basisschool de Drijfveer Schooljaarverslag 2017-2018 De volgende items willen we in het verslag verder toelichten Een goed pedagogisch klimaat (5) Kinderen vinden het fijn op school, accepteren en respecteren

Nadere informatie

Thermometer leerkrachthandelen

Thermometer leerkrachthandelen Thermometer leerkrachthandelen Leerlijnen en ontwikkelingslijn voor leerkrachten van WSKO 1 Inleiding Leerkracht zijn is een dynamisch en complex vak. Mensen die leerkracht zijn en binnen onze organisatie

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! (Hoog)begaafd? Op het Picasso ben je aan het goede adres, want wij hebben onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden! (Hoog)begaafd? Wat is

Nadere informatie

GEDRAGSPROTOCOL PCB MEESTER LALLEMAN

GEDRAGSPROTOCOL PCB MEESTER LALLEMAN GEDRAGSPROTOCOL PCB MEESTER LALLEMAN Hoe zien wij het graag ALGEMENE AFSPRAKEN 1.1 De school is een veilige school... We willen een school zijn waar kinderen, ouders/verzorgers en leerkrachten zich op

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2018-2019 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Huisvesting onderwijs in de toekomst. Gevolgen van de daling van het aantal leerlingen

Huisvesting onderwijs in de toekomst. Gevolgen van de daling van het aantal leerlingen Huisvesting onderwijs in de toekomst Gevolgen van de daling van het aantal leerlingen Doetinchem onderwijsstad Naast het basis- en voortgezet onderwijs: - Graafschap College 9.000 studenten - AOC 700 VMBO

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 8 VOORWOORD EN INLEIDI NG

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2017-2018 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Ruimte voor Talent in Gelderland Professionaliseringstrajecten Excellentie, Wetenschap en Techniek

Ruimte voor Talent in Gelderland Professionaliseringstrajecten Excellentie, Wetenschap en Techniek Ruimte voor Talent in Gelderland Professionaliseringstrajecten Excellentie, Wetenschap en Techniek - Staat talentherkenning en ontwikkeling bij u op school de komende jaren op de agenda? - Wilt u een rijke

Nadere informatie

Jongerencoaching Raster

Jongerencoaching Raster Jongerencoaching Raster School is de plek waar jonge mensen kennis en vaardigheden ontwikkelen, maatschappelijk toegerust worden tot verantwoordelijke burgers en ondersteund worden hun talenten te ontwikkelen.

Nadere informatie

DEFINITIES COMPETENTIES

DEFINITIES COMPETENTIES DEFINITIES COMPETENTIES A. MENSEN LEIDINGGEVEN A1 Sturen Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.

Nadere informatie

2012-2016. Zelfstandig Leren

2012-2016. Zelfstandig Leren 2012-2016 Zelfstandig Leren 0 Inhoud Beschrijving doelgroep... 2 Visie op onderwijs... 2 Basisvisie... 2 Leerinhouden/ activiteiten... 2 Doelen voor het zelfstandig leren... 3 Definitie zelfstandig leren...

Nadere informatie

Gedragsprotocol RKBS De Flamingo

Gedragsprotocol RKBS De Flamingo Gedragsprotocol RKBS De Flamingo Inhoud: 1. Algemene inleiding gedragsprotocol. 2. Visie van de school 3. Doel van het protocol 4. Afspraken en regels 5. Aanpak van ongewenst gedrag 6. Wettelijke regelingen

Nadere informatie

Specialisatie jonge kinderen

Specialisatie jonge kinderen Als leraar staat u voor de taak om passend onderwijs te bieden aan alle leerlingen. Ook aan de jonge kinderen, zij gedragen zich anders en leren op een andere manier dan oudere kinderen. Dit vraagt van

Nadere informatie

GWT: Gemeenschappelijke werktijd

GWT: Gemeenschappelijke werktijd GWT: Gemeenschappelijke werktijd Benaming (actie) Beginsituatie en/ of weergave van de problematiek Link met de basisprincipes Gemeenschappelijke werktijd 2 e graad. Op onze school is elke klas enorm divers:

Nadere informatie

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk.

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. 2. VISIE EN MISSIE Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. Het doel van de Jeugdopleiding van KVK Tienen is in de eerste plaats

Nadere informatie

Jaarverslag Playing for Success Nederland 2018

Jaarverslag Playing for Success Nederland 2018 Jaarverslag Playing for Success Nederland 2018 2018 was een roerig jaar voor de Stichting Playing for Success Nederland (PfS NL). Nadat in maart 2018 KPC Groep -de founder van PfS in Nederland- faillissement

Nadere informatie

ONDERWIJSONTWIKKELING - ACTIVERENDE DIDACTIEK

ONDERWIJSONTWIKKELING - ACTIVERENDE DIDACTIEK ONDERWIJSONTWIKKELING - ACTIVERENDE DIDACTIEK Iedereen heeft er de mond van vol: Het beste uit de leerling halen Recht doen aan verschillen van leerlingen Naast kennis en vaardigheden, aandacht voor het

Nadere informatie

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling.

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. Functieprofiel Leraar op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. April 2018 Specifieke competenties teamlid OBS Het Toverkruid

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage De Kinkerbuurt, Amsterdam. Externe Benchmark

RESULTATEN. Rapportage De Kinkerbuurt, Amsterdam. Externe Benchmark RESULTATEN Rapportage De Kinkerbuurt, Amsterdam Externe Benchmark februari 2013 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school

Nadere informatie

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs!

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! In ons onderwijs staat de mens centraal, of het nu gaat om studenten of medewerkers, om ouders of werknemers uit het bedrijfsleven, jongeren of volwassenen. Wij zijn

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2019-2023 INHOUDS- OPGAVE 1 INLEIDING 3 2 DOEL, MISSIE, VISIE EN AMBITIES 4 3 WAARDEN, THEMA S EN PROGRAMMA S 6 4 STRATEGIE 7 1 INLEIDING Voor u ligt het beleidsplan 2019-2023 van Stichting

Nadere informatie

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 Arbitrageplan DSVP Doelstellingen en aanpak Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 1 Inhoud 1.Inleiding... 3 2.Doelstellingen... 4 3.Werving en selectie... 5 4.Opleiding en begeleiding...

Nadere informatie

Plan van aanpak: werken met Acadin in je eigen groep en je school

Plan van aanpak: werken met Acadin in je eigen groep en je school Plan van aanpak: werken met Acadin in je eigen groep en je school Inleiding Je wilt gaan werken met Acadin. Het is aan te raden direct met een collega samen te werken. Ook is het goed Acadin als thema

Nadere informatie

Ons. Onderwijs. Kwaliteit in onderwijs

Ons. Onderwijs. Kwaliteit in onderwijs Ons Onderwijs Kwaliteit in onderwijs Voorwoord Bij Marianum staat de ontwikkeling van de leerling voorop. Wij staan voor aantrekkelijk en afgestemd onderwijs, gemotiveerde leerlingen en goede eindresultaten.

Nadere informatie

Playing for Success Nederland: Leren met een wow-factor

Playing for Success Nederland: Leren met een wow-factor Playing for Success Nederland: Leren met een wow-factor Irene de Kort en Pieter Jansen, KPC groep Playing for Success Nederland, een inititatief van KPC Groep, is een grensverleggend concept waarin leerlingen

Nadere informatie

ZITTENBLIJVEN OVERGAAN

ZITTENBLIJVEN OVERGAAN ZITTENBLIJVEN OVERGAAN 1. ALGEMEEN Dit protocol gebruiken we als leidraad vanaf groep 3 bij de overgang naar een volgende groep. Voor de overgang van groep 1 naar 2 en van groep 2 naar 3 is er een apart

Nadere informatie

Passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen

Passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen Passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen NoorderBasis is een gereformeerde vereniging met 20 scholen in Groningen, Friesland en Drenthe. Onze visie is elk kind passend onderwijs te geven, ook hoogbegaafde

Nadere informatie

PLAYING FOR SUCCESS DORDRECHT

PLAYING FOR SUCCESS DORDRECHT PLAYING FOR SUCCESS DORDRECHT Activiteitenplan 2018-2019 Inhoudsopgave Inleiding 2 Samenwerking 2 Stuurgroep 3 Ontwikkeling 3 Aanmelden en organisatie 3 Leerlingen Playing for Success 4 Curriculum 5 Evaluatie

Nadere informatie

BELEIDSPLAN PLUSKLAS

BELEIDSPLAN PLUSKLAS BELEIDSPLAN PLUSKLAS Voor leerlingen die meer kunnen ontdekken OBS HET GROENE HART Januari 2012 BELEIDSPLAN PLUSKLAS Voor leerlingen die meer kunnen ontdekken Inleiding Gedurende de hele basisschool leggen

Nadere informatie

Protocol Klassenouders

Protocol Klassenouders Protocol Klassenouders Obs De Regenboog Schoolleider E. Hiddingh Adres Burgemeester Hoftijzerplein 10 Plaats Ingen Telefoon 0344 601547 E-Mail info@de-regenboog.nl Website www.de-regenboog.nl Voorwoord

Nadere informatie

Wij gaan met plezier naar school.

Wij gaan met plezier naar school. www.schoolbranst.be Wij gaan met plezier naar school. 3...onze visie Onze school is een landelijk gelegen dorpsschool, een groene school, waar we leven in verbondenheid met de natuur en met elkaar en handelen

Nadere informatie

Jaarplan. Schooljaar

Jaarplan. Schooljaar Jaarplan Schooljaar 2014-2015 Arnhem, augustus 2014 Beste betrokkene, Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2014-2015. We hebben het vorig schooljaar geëvalueerd en antwoord gegeven op de vragen: Wat doen

Nadere informatie

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 DE ANJELIER BAKEN ADVIESGROEP JUNI 2017 AUTEUR: ANNE MOSTERT 1 INLEIDING Voor u ligt de eindrapportage Oudertevredenheidsonderzoek van basisschool De Anjelier.

Nadere informatie

Stimulans kwaliteit BPV kinderopvang Amsterdam

Stimulans kwaliteit BPV kinderopvang Amsterdam Stimulans kwaliteit BPV kinderopvang Amsterdam Stimulans kwaliteit BPV kinderopvang Amsterdam Calibris richt zich vanuit haar wettelijke taken en maat schappelijke verantwoordelijkheid op de erkenning

Nadere informatie

Concrete aanpak van (dreigend) thuiszitten:

Concrete aanpak van (dreigend) thuiszitten: Concrete aanpak van (dreigend) thuiszitten: dit is wat wij doen > Bundeling van krachten Activiteiten Passend onderwijs zonder thuiszitters een illusie? Wij denken van niet. Of eigenlijk weten we dat wel

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid Vrijwilligersbeleid Het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers 2016-2020 Voorwoord Voetbal is een teamsport en binnen de teamsport is samenwerken de sleutel tot succes. Dat geldt niet alleen binnen

Nadere informatie

1. Doelstelling: De leerlingen van onze school krijgen in eigentijds, passend onderwijs aan de hand van leerlijnen op diverse vakgebieden

1. Doelstelling: De leerlingen van onze school krijgen in eigentijds, passend onderwijs aan de hand van leerlijnen op diverse vakgebieden 10.2 Uitwerking doelen PDCA-cyclus Schooljaarplan 2015-1. ONDERWIJS 1. Doelstelling: De leerlingen van onze school krijgen in 2018-2019 eigentijds, passend onderwijs aan de hand van leerlijnen op diverse

Nadere informatie

Leergang ZelfVerzorgd

Leergang ZelfVerzorgd Leergang ZelfVerzorgd Waar gaat het over? Zuidwester heeft besloten te gaan werken met ondersteuningslijnen. Op deze manier willen we meer gespecialiseerde ondersteuning bieden aan onze cliënten, binnen

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid 2015-2020

Vrijwilligersbeleid 2015-2020 Vrijwilligersbeleid Het vinden en binden van (nieuwe) vrijwilligers 2015-2020 Voorwoord Voetbal is een teamsport en binnen de teamsport is samenwerken de sleutel tot succes. Dat geldt niet alleen binnen

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht!

JAARPLAN Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht! JAARPLAN 2018-2019 Op volle kracht vooruit. Maar zeker niet vergeten te genieten van het uitzicht! Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl

Nadere informatie

4.3. Aanbod voor (ouders van) basisschoolkinderen

4.3. Aanbod voor (ouders van) basisschoolkinderen Alle ouders met kinderen tot 4 jaar die in ons werkgebied wonen. Pedagoog. 4.3. Aanbod voor (ouders van) basisschoolkinderen Dit aanbod is gericht op kinderen die naar de basisschool gaan en hun ouders.

Nadere informatie

Leraar basisonderwijs LA voor de onderbouw 0,4 fte

Leraar basisonderwijs LA voor de onderbouw 0,4 fte Stichting OZHW voor PO en VO zoekt per 22 augustus 2016 voor de openbare basisschool de Dolfijn in Zwijndrecht voor de onderbouw 0,4 fte Bestemd voor medewerkers van OZHW PO en VO en voor externe geïnteresseerden

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Auteur: Ingeborg van der Zanden Bartels Datum: 05 januari 2015 Plaats: Kerkdriel Versie: 0.1 Pedagogisch beleidsplan BSO VillaDriel 12 april 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Kanjertraining: koploper in pedagogisch partnerschap ouders en school

Kanjertraining: koploper in pedagogisch partnerschap ouders en school Kanjertraining: koploper in pedagogisch partnerschap ouders en school Het Instituut voor Kanjertrainingen betrekt al jaren ouders bij het pedagogisch klimaat op school. Vandaar ook dat het instituut regelmatig

Nadere informatie

BUITENLANDSTAGE IN AFRIKA INFORMATIE VOOR SCHOLEN

BUITENLANDSTAGE IN AFRIKA INFORMATIE VOOR SCHOLEN BUITENLANDSTAGE IN AFRIKA INFORMATIE VOOR SCHOLEN BUITENLANDSTAGE IN AFRIKA Informatie voor scholen KLEINSCHALIG PERSOONLIJK BETROKKEN EVEN VOORSTELLEN Voor u ligt de informatiebrochure over buitenlandstages

Nadere informatie

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 PANTA RHEI BAKEN ADVIESGROEP JUNI 2017 AUTEUR: ANNE MOSTERT 1 INLEIDING Voor u ligt de eindrapportage Oudertevredenheidsonderzoek van basisschool Panta Rhei.

Nadere informatie

Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject

Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject Competenties van leerkrachten in scholen met een katholiek geïnspireerd opvoedingsproject Deze lijst is het onderzoekresultaat van een PWO-traject binnen de lerarenopleidingen van de KAHO Sint-Lieven,

Nadere informatie

Excellente leerlingen die (niet) excelleren

Excellente leerlingen die (niet) excelleren Talent voor excelleren! KPC, 5 november 2009 Excellente leerlingen die (niet) excelleren Dr Lianne Hoogeveen Centrum voor Begaafdheidsonderzoek (CBO) www.ru.nl/socialewetenschappen/cbo http://www.youtube.com/watch?v=yuldyzvb_ny

Nadere informatie

Inleiding. Start met proefabonnement. acadin 1

Inleiding. Start met proefabonnement. acadin 1 Inleiding Acadin is een leeromgeving met veel faciliteiten en een grote hoeveel leeractiviteiten. Het succevol implementeren ervan, vraagt om doordachte keuzes. Voor u ligt de opzet van een plan van aanpak

Nadere informatie

Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie

Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie Programma Inleiding Presentatie van onderzoeksresultaten Een praktijkverhaal Verdere toelichting op het IiP/MTO traject Pauze met gelegenheid tot

Nadere informatie

Waarom naar het Picasso Lyceum?

Waarom naar het Picasso Lyceum? (Hoog)begaafd? Op het Picasso ben je aan het goede adres, want wij hebben onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden! (Hoog)begaafd? Wat is

Nadere informatie

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 Opvoedingsproject A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2 A.1 De christelijke identiteit p. 2 A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 A.3 Zorg voor elk kind = accent op talent p. 4 A.4 Een sterke teamspirit, een

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE Ouderbijeenkomst Team: XX DTS EDE Instructie voor de gebruiker Deze presentatie is een richtlijn voor trainers van DTS Ede die een ouderbijeenkomst organiseren. Het is voor alle teams verplicht (zowel

Nadere informatie

DE WEIDE LEEUWARDEN. Juni 2017 een goede school ben je niet maar moet je iedere dag opnieuw worden.

DE WEIDE LEEUWARDEN. Juni 2017 een goede school ben je niet maar moet je iedere dag opnieuw worden. DE WEIDE LEEUWARDEN Juni 2017 een goede school ben je niet maar moet je iedere dag opnieuw worden. Pagina 1 van 5 Inhoud Communicatie school en ouders... 2 Nieuwsberichten / documenten / activiteiten...

Nadere informatie

het online loket voor de beantwoording van actuele kennisvragen uit en over het onderwijs

het online loket voor de beantwoording van actuele kennisvragen uit en over het onderwijs het online loket voor de beantwoording van actuele kennisvragen uit en over het onderwijs www.kennisrotonde.nl Hoe werkt de Kennisrotonde????? 1. Leraren en andere onderwijsprofessionals stellen hun vragen

Nadere informatie

Feedback conceptvisie MENS & MAATSCHAPPIJ

Feedback conceptvisie MENS & MAATSCHAPPIJ Feedback conceptvisie MENS & MAATSCHAPPIJ Negen ontwikkelteams, leraren en schoolleiders werken aan de actualisatie van het curriculum voor alle leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Dit doen

Nadere informatie

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 DE WESTBROEK BAKEN ADVIESGROEP JUNI 2017 AUTEUR: ANNE MOSTERT 1 INLEIDING Voor u ligt de eindrapportage Oudertevredenheidsonderzoek van basisschool De Westbroek.

Nadere informatie

2. Waar staat de school voor?

2. Waar staat de school voor? 2. Waar staat de school voor? Missie en Visie Het Rondeel gaat uit van de Wet op het Basisonderwijs. Het onderwijs omvat de kerndoelen en vakgebieden die daarin zijn voorgeschreven. Daarnaast zijn ook

Nadere informatie

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 DE ZEEAREND BAKEN ADVIESGROEP JUNI 2017 AUTEUR: ANNE MOSTERT 1 INLEIDING Voor u ligt de eindrapportage Oudertevredenheidsonderzoek van basisschool De Zeearend.

Nadere informatie

Voorlichting Voortgezet Onderwijs

Voorlichting Voortgezet Onderwijs Voorlichting Voortgezet Onderwijs Onderwerpen die besproken worden: Onderbouw VO Bovenbouw VO LWOO vmbo havo/vwo En daarna? Factoren voor schoolkeuze Scholen in de regio Aanmeldingsprocedure Belangrijke

Nadere informatie

IselingeAcademie. Je verder specialiseren in onderwijs doe je bij Iselinge Academie

IselingeAcademie. Je verder specialiseren in onderwijs doe je bij Iselinge Academie IselingeAcademie post-hbo, masters en teamscholing Je verder specialiseren in onderwijs doe je bij Iselinge Academie 2019-2020 Iselinge Academie Iselinge Academie realiseert samen met Iselinge Hogeschool

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Wonen - Zorg - Welzijn. Ieder mens telt

Wonen - Zorg - Welzijn. Ieder mens telt Wonen - Zorg - Welzijn Ieder mens telt Samen zorgeloos verder Wie zorg nodig heeft, wil meer dan deskundigheid alleen. Persoonlijk contact, een luisterend oor en oog voor individuele verwachtingen zijn

Nadere informatie

CLUBACTIVITEIT PANATHLON BRUSSEL Dinsdag 22 mei u Serwir Sint-Niklaas

CLUBACTIVITEIT PANATHLON BRUSSEL Dinsdag 22 mei u Serwir Sint-Niklaas CLUBACTIVITEIT PANATHLON BRUSSEL Dinsdag 22 mei 2012 19.00u Serwir Sint-Niklaas Sprekers: Thema: Vinni ARRENDELL en Koen MAES PLAYING FOR SUCCES V.l.n.r. Luc Van Landschoot en Paul De Broe Paul, Maurice

Nadere informatie

Project Initiatie Document Leerwerkbedrijf KOMPAS

Project Initiatie Document Leerwerkbedrijf KOMPAS De geaccrediteerde Stichting Kompas Nederland en ROC Leeuwenborgh Opleidingen hebben samen het initiatief genbomen om te komen tot een gemeenschappelijk leerwerkbedrijf concept. Dit leerwerkbedrijf wil

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit

JAARPLAN Op volle kracht vooruit JAARPLAN 2017-2018 Op volle kracht vooruit Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl Brinnummer: 07WG Voorwoord Het onderwijs op

Nadere informatie

Werkgroep portfolio & coaching. portfolio handleiding

Werkgroep portfolio & coaching. portfolio handleiding portfolio handleiding Werkgroep portfolio & coaching 1 De plaats van portfolio in het leren op het VMBO. In enkele notities en werkdocumenten is het kader voor het nieuwe onderwijs geschetst. Dit komt

Nadere informatie

Piter Jelles Strategisch Perspectief

Piter Jelles Strategisch Perspectief Piter Jelles Strategisch Perspectief Strategisch Perspectief Inhoudsopgave Vooraf 05 Piter Jelles Onze missie 07 Onze ambities 07 Kernthema s Verbinden 09 Verbeteren 15 Vernieuwen 19 Ten slotte 23 02 03

Nadere informatie

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 EINDRAPPORTAGE OUDERTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 DE PLATAAN BAKEN ADVIESGROEP JUNI 2017 AUTEUR: ANNE MOSTERT 1 INLEIDING Voor u ligt de eindrapportage Oudertevredenheidsonderzoek van basisschool De Plataan.

Nadere informatie

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden:

Binnen deze driehoek geldt een aantal randvoorwaarden: Beleidsstuk ouderbetrokkenheid 3.0 In onderstaand document geven wij weer hoe we als school omgaan met oudercommunicatie en het weergeven van de behaalde resultaten van leerlingen. Dit beleidsstuk is geschreven

Nadere informatie

Functieprofiel: Operationeel Manager. De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur.

Functieprofiel: Operationeel Manager. De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur. Organisatie Functieprofiel: Operationeel Manager De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur. Geeft leiding aan en werkt samen met de vrijwilligers en de

Nadere informatie