Natuurlijke zorg voor een gezonde vagina. Multi-Gyn zomerdossier: Zonder vaginale klachten de zomer door

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Natuurlijke zorg voor een gezonde vagina. Multi-Gyn zomerdossier: Zonder vaginale klachten de zomer door"

Transcriptie

1 Multi-Gyn zomerdossier: Zonder vaginale klachten de zomer door de 5 beste tips voor een zorgeloze vaginale zomer! Natuurlijke zorg voor een gezonde vagina

2 Zonder vaginale klachten de zomer door: de 5 beste tips! Veel vrouwen krijgen op vakantie last van vaginale klachten. Hevige jeuk, afscheiding en een onaangename geur, ze kunnen je vakantieplezier behoorlijk bederven. Het liefst wil je deze klachten voorkomen. Toch weten maar weinig vrouwen hoe. Daarom geven wij van Multi-Gyn jou de 5 beste tips voor een zorgeloze (vaginale) zomer! Tip 1: Goed afdrogen! Als je op vakantie gaat naar een warm land wil je natuurlijk heerlijk afkoelen in een zwembad óf in de zee. Na het zwemmen droog je snel weer op, liggend op je handdoek in de brandende zon. Hartstikke fijn, maar niet voor je intieme zone! Als je vaginale klachten op vakantie wilt voorkomen is het belangrijk om je na het zwemmen goed af te drogen en als het even kan een droge bikini of badpak aan te trekken. Vocht en warmte zijn de ideale omgeving voor schadelijke bacteriën om snel te vermenigvuldigen. Uiteindelijk zou dit zelfs kunnen leiden tot een vaginale onbalans, ook wel Bacteriële Vaginose genoemd. Deze aandoening geeft klachten als een onaangename vaginale visgeur, jeuk, afscheiding en branderigheid. Niet plezierig, zeker op vakantie! Pagina 1

3 Tip 2: Was de vagina niet met zeep of shampoo Op vakantie beschik je meestal niet over alle verzorgingsproducten van thuis. De meeste vrouwen nemen reisverpakkingen mee van producten zoals shampoo, douchegel en deodorant. Of zij gebruiken de verzorgingsproducten van het hotel. Het is geen probleem om deze producten te gebruiken voor je huid of haar, maar voor je vagina is het een ander verhaal. De meeste verzorgingsproducten zijn afgestemd op de ph waarde van de huid. Deze is aanzienlijk hoger dan die van de vagina, die een zuur milieu heeft. Wanneer je je vagina wast met zeep, wordt deze minder zuur. Hierdoor kunnen schadelijke bacteriën en schimmels zich snel vermenigvuldigen en uiteindelijk de overhand krijgen. Uiteindelijk kan er een schimmelinfectie of Bacteriële Vaginose ontstaan. Was je vagina op vakantie met lauwwarm water of Multi-Gyn FemiWash. Dit is een zeepvrije, milde wasmousse die speciaal is ontwikkeld om de vaginale flora in stand te houden. Pagina 2

4 Tip 3: Blijf niet te lang in jacuzzi s en bubbelbaden liggen Bubbelbaden en jacuzzi s zijn ideaal om in te ontspannen. De warme bubbels zorgen voor een heerlijke massage. Goed voor je spieren, maar minder goed voor je vaginale flora! Jacuzzi s en bubbelbaden zijn namelijk een broedplaats voor bacteriën. En deze slechte bacteriën kunnen de vagina behoorlijk uit balans brengen. Veel vrouwen krijgen na het bubbelen dan ook last van jeuk, afscheiding en een onaangename geur. Dit kan wijzen op een bacteriële onbalans in de vagina. Eenvoudig te behandelen maar weinig vrouwen weten hoe. De beste manier is om na het bubbelbad Multi-Gyn ActiGel te gebruiken. Deze gel zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën geen kans krijgen door het op peil houden van de natuurlijke ph waarde. Ook verzacht het klachten als jeuk, afscheiding, branderigheid, irritatie en een onaangename geur. Ideaal om vaginale klachten op vakantie behandelen en te voorkomen. Pagina 3

5 Tip 4: Draag luchtige en katoenen kleding Luchtige jurkjes, t-shirts, korte broeken en badkleding; samen met slippers vormen zij de perfecte outfits voor de zomervakantie. Wist je dat kleding ook invloed heeft op je vagina? Klachten voorkom je namelijk onder andere door deze intieme zone zo min mogelijk af te sluiten. Strakke broeken en synthetisch ondergoed sluiten de vagina af en verstoren de vaginale flora. Zeker in de zomer kan je intieme zone broeierig aanvoelen. Draag daarom bij voorkeur los zittende, katoenen onderkleding. Pagina 4

6 Tip 5: Neem Multi-Gyn ActiGel mee op vakantie! Wil je lekker zorgeloos zijn tijdens de vakantie? Neem dan Multi-Gyn ActiGel mee! Deze gel wordt wereldwijd door miljoenen vrouwen gebruikt voor het voorkomen en behandelen van vaginale klachten als jeuk, afscheiding en een nare geur. Ook is het een effectieve behandeling van Bacteriële Vaginose. Uit klinisch onderzoek is zelfs gebleken dat deze gel net zo goed werkt als antibiotica, zonder de bijwerkingen. Gebruik Multi-Gyn ActiGel na het zwemmen of het bubbelbad om klachten te voorkomen en de vaginale flora op peil te houden. Heb je al klachten? Multi-Gyn ActiGel verlicht jeuk en gaat een onaangename geur tegen. En kan je eenvoudig meenemen in je koffer! Heb je zelf nog tips om vaginale klachten op vakantie te voorkomen? Stuur ze naar ons via en maak kans op één van de 5 Multi-Gyn pakketten, bestaande uit al onze producten! 5x gratis! Pagina 5

Vaginale hygiëne. Wat zijn vaginale klachten?

Vaginale hygiëne. Wat zijn vaginale klachten? Vaginale hygiëne Vaginale hygiëne De vagina is een kwetsbaar lichaamsdeel. Ze is gevoelig voor vocht, warmte en knellende kleding. Deze folder geeft je beknopte informatie over goede hygiënische verzorging

Nadere informatie

N 1 wereldwijd. Goed in mijn vel? Zo voel ik me elke dag. Jouw dagelijkse verzorging begint bij een optimale intieme hygiëne

N 1 wereldwijd. Goed in mijn vel? Zo voel ik me elke dag. Jouw dagelijkse verzorging begint bij een optimale intieme hygiëne ZELFZEKERHEID STRAAL JE UIT! Goed in mijn vel? Zo voel ik me elke dag. N 1 wereldwijd Jouw dagelijkse verzorging begint bij een optimale intieme hygiëne Zeepvrij Hypoallergeen Gynaecologisch getest Het

Nadere informatie

49 Vaginale schimmelinfectie.indd 6

49 Vaginale schimmelinfectie.indd 6 Vaginale schimmelinfectie WAT IS EEN VAGINALE SCHIMMELINFECTIE WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL

Nadere informatie

Dossier Intieme Hygiëne

Dossier Intieme Hygiëne Dossier Intieme Hygiëne 1. Inleiding Je doucht elke dag. Je gebruikt deodorant, shampoo en conditioner, parfum, bodymilk, handcrème, Je weet best hoe je je lichaam moet verzorgen. Maar weet je ook genoeg

Nadere informatie

1. Reactie Lactacyd Lactacyd raadt inwendig reinigen af Uitwendige delen vagina zijn niet zelfreinigend

1. Reactie Lactacyd Lactacyd raadt inwendig reinigen af Uitwendige delen vagina zijn niet zelfreinigend 1. Reactie Lactacyd Heel goed dat jullie komende zaterdag aandacht besteden aan intieme hygiëne in de uitzending. Wij merken namelijk dat er onder consumenten maar ook onder specialisten nog best wat misverstanden

Nadere informatie

Dossier Intieme hygiëne

Dossier Intieme hygiëne Dossier Intieme hygiëne 1. Inleiding We douchen elke dag, gebruiken deodorant, shampoo en conditioner, parfum, bodymilk, handcrème, We weten best hoe we ons lichaam moeten verzorgen. Maar weten we ook

Nadere informatie

Vulvapoli. Gynaecologie en Dermatologie

Vulvapoli. Gynaecologie en Dermatologie Vulvapoli Gynaecologie en Dermatologie Vulvapoli De Vulvapoli is een samenwerking tussen de afdelingen Dermatologie (huidziekten) en Gynaecologie (vrouwenziekten). Vulva betekent de uitwendige geslachtsdelen

Nadere informatie

Diaclin Bodylotion Actavis

Diaclin Bodylotion Actavis Diaclin Bodylotion uitleg product: Diaclin Bodylotion is een product dat droge huid en jeuk op effectieve wijze behandelt en infecties voorkomt, door de verstoorde microflora te corrigeren. Het herstelt

Nadere informatie

Vaginale afscheiding. Polikliniek Gynaecologie (TZA)

Vaginale afscheiding. Polikliniek Gynaecologie (TZA) Vaginale afscheiding Polikliniek Gynaecologie (TZA) Inleiding U bent door uw huisarts verwezen vanwege vaginale afscheiding. Vaak heeft uw huisarts al een behandeling ingezet, een inwendig onderzoek gedaan

Nadere informatie

Wat drijft en wat blijft

Wat drijft en wat blijft Wat drijft en wat blijft Inhoud presentatie: De huid Zwemwater (en de huid) niet besmettelijke huidziekten besmettelijke (huid)ziekten 2 De huid 3 1 Functie van de huid Thermostaat Afweersysteem Huidvet

Nadere informatie

5. Doe je sieraden af en was je handen. Dit voorkomt kruisbesmetting.

5. Doe je sieraden af en was je handen. Dit voorkomt kruisbesmetting. Protocol Wassen van een zorgvrager op bed Voorbereiding 1. Vertel aan de zorgvrager wat je gaat doen, waarom je dit doet en hoe je dit gaat doen. Maak afspraken over: - het tijdstip - welke kleding je

Nadere informatie

Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT

Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept),

Nadere informatie

Bijsluiter Canesten foot strooipoeder, crème 1 van 5 CANESTEN FOOT

Bijsluiter Canesten foot strooipoeder, crème 1 van 5 CANESTEN FOOT Bijsluiter Canesten foot strooipoeder, crème 1 van 5 CANESTEN FOOT Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift

Nadere informatie

Spruw augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis

Spruw augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis 1 Wat is spruw? is een schimmelinfectie (candida albicans) die ontstaat door een verminderde weerstand als gevolg van o.a. ziekte, vermoeidheid, zwangerschap of stress. Deze schimmelinfectie kan zich bevinden

Nadere informatie

Bijwerkingen van chemotherapie. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Bijwerkingen van chemotherapie. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Bijwerkingen van chemotherapie Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Mondverzorging 3 Huidverzorging 4 Voeding 5 Vermoeidheid 6 Haarverzorging 7 Diarree

Nadere informatie

Spruw. Moeder en Kind Centrum. Beter voor elkaar

Spruw. Moeder en Kind Centrum. Beter voor elkaar Spruw Moeder en Kind Centrum Beter voor elkaar 2 Wat is spruw? Spruw is een schimmelinfectie (candida albicans) die ontstaat door een verminderde weerstand als gevolg van o.a. ziekte, vermoeidheid, zwangerschap

Nadere informatie

Hormonale therapie bij borstkanker

Hormonale therapie bij borstkanker Hormonale therapie bij borstkanker Academisch Borstkankercentrum Erasmus MC-Havenziekenhuis Uw arts heeft met u besproken de borstkanker te behandelen met een hormonale therapie. Bij de normale ontwikkeling

Nadere informatie

Lichaamshygiëne en huidverzorging Aandachtspunten en praktische tips

Lichaamshygiëne en huidverzorging Aandachtspunten en praktische tips Lichaamshygiëne en huidverzorging Aandachtspunten en praktische tips Lut Jenkins, patiëntenacademie 16 mei 2011 1 1 Dagelijkse hygiëne en de huid? 2 2 Dagelijkse hygiëne Indien te agressief: beschadiging

Nadere informatie

Hoe ziet je halve dag eruit als je in het gezondheidscentrum van het CLB op medisch onderzoek komt? Onderzoek van het 1 ste middelbaar

Hoe ziet je halve dag eruit als je in het gezondheidscentrum van het CLB op medisch onderzoek komt? Onderzoek van het 1 ste middelbaar Hoe ziet je halve dag eruit als je in het gezondheidscentrum van het CLB op medisch onderzoek komt? Onderzoek van het 1 ste middelbaar Waarom een medisch onderzoek? Meestal gaat alles goed met je en dan

Nadere informatie

Wij geven u ook met plezier meer info betreffende onze producten. Vichy deodorants

Wij geven u ook met plezier meer info betreffende onze producten. Vichy deodorants Beste bezoeker, Hier vindt u een overzicht van lopende promoties, die wij u momenteel aanbieden in onze apotheek. Deze acties lopen steeds zolang de voorraad strekt. Wilt u op regelmatige basis op de hoogte

Nadere informatie

Genitale psoriasis Radboud universitair medisch centrum

Genitale psoriasis Radboud universitair medisch centrum Genitale psoriasis Genitale psoriasis: een verborgen huidaandoening Psoriasis Psoriasis is een veel voorkomende, niet-besmettelijke huidaandoening met scherp begrensde, schilferende, rode plekken. Ongeveer

Nadere informatie

WET WRAP BEHANDELING BIJ KINDEREN MET CONSTITUTIONEEL ECZEEM

WET WRAP BEHANDELING BIJ KINDEREN MET CONSTITUTIONEEL ECZEEM WET WRAP BEHANDELING BIJ KINDEREN MET CONSTITUTIONEEL ECZEEM 591 Inleiding De dermatoloog heeft u verwezen naar het Dermatologisch Dagbehandelingscentrum voor een wet wrap behandeling. In deze folder

Nadere informatie

ECZEEM BIJ KINDEREN A1002

ECZEEM BIJ KINDEREN A1002 ECZEEM BIJ KINDEREN A1002 Inleiding Er bestaan veel verschillende soorten eczeem. Bij jonge kinderen is er vooral sprake van constitutioneel eczeem, ook wel atopisch eczeem of dauwworm genoemd. Dit is

Nadere informatie

Wij geven u ook met plezier meer info betreffende onze producten. Vichy deodorants

Wij geven u ook met plezier meer info betreffende onze producten. Vichy deodorants Beste bezoeker, Hier vindt u een overzicht van lopende promoties, die wij u momenteel aanbieden in onze apotheek. Deze acties lopen steeds zolang de voorraad strekt. Wilt u op regelmatige basis op de hoogte

Nadere informatie

Zorg bij voetschimmel en voetklachten

Zorg bij voetschimmel en voetklachten Zorg bij voetschimmel en voetklachten Inhoud Voetschimmel 3 Klachten en symptomen 3 Oorzaken 3 Wanneer moet je een arts raadplegen 4 Voorkomen van voetschimmel 4 Wat kun je er zelf aan doen 4 Geneesmiddelen

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Fluomizin 10 mg tabletten voor vaginaal gebruik Dequaliniumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Fluomizin 10 mg tabletten voor vaginaal gebruik Dequaliniumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fluomizin 10 mg tabletten voor vaginaal gebruik Dequaliniumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Massage Flow. Delen is vermenigvuldigen

Massage Flow. Delen is vermenigvuldigen Massagepraktijk In2flow / 2015 Massagepraktijk In2flow / 2015 Massage. Steeds meer mensen ontdekken wat massage voor hen betekent. Je regelmatig laten masseren helpt om lekker in je vel te blijven zitten.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Vochtletsels of intertrigo

Patiënteninformatie. Vochtletsels of intertrigo Patiënteninformatie Vochtletsels of intertrigo Inhoud Inleiding... 3 Wat zijn vochtletsels?... 3 Hoe ontstaat deze irritatie?... 3 Hoe ziet een vochtletsel eruit?... 3 Wat gebeurt er indien de huid niet

Nadere informatie

Tamoxifen als antihormonale therapie

Tamoxifen als antihormonale therapie Chirurgie Tamoxifen als antihormonale therapie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Het effect van Tamoxifen... 3 Mogelijke bijwerkingen van Tamoxifen... 4 Wat kunt u zelf doen bij optredende bijwerkingen?...

Nadere informatie

Sommige pubers kunnen echt ongelooflijk hard stinken. Dat is allesbehalve lekker. Heb jij er ook last van?

Sommige pubers kunnen echt ongelooflijk hard stinken. Dat is allesbehalve lekker. Heb jij er ook last van? Zweterige oksels Sommige pubers kunnen echt ongelooflijk hard stinken. Dat is allesbehalve lekker. Heb jij er ook last van? Zweten is heel normaal en zelfs goed voor je. Het zuivert je lichaam en zorgt

Nadere informatie

Auping Kussens en Dekbedden. Slaap lekker! Geen bed ventileert beter

Auping Kussens en Dekbedden. Slaap lekker! Geen bed ventileert beter Auping Kussens en Dekbedden Slaap lekker! Geen bed ventileert beter Auping AVS kussens: de ondersteuning van uw nachtrust Lekker slapen is niet alleen een kwestie van een goed bed en een dito matras. Ook

Nadere informatie

Behandeling met ditranol op het Dermatologisch Dagcentrum

Behandeling met ditranol op het Dermatologisch Dagcentrum Ditranolbehandeling Ditranolbehandeling Ditranol zalf wordt bij de behandeling van psoriasis gebruikt. Het is een zeer effectieve behandeling. Ditranol dringt de huid binnen en beinvloed de gestoorde celdeling

Nadere informatie

Voor gebruik bij een droge en doffe vacht van de hond. Herstelt de vochtbalans van de huid en vermindert de vorming van klitten in de vacht.

Voor gebruik bij een droge en doffe vacht van de hond. Herstelt de vochtbalans van de huid en vermindert de vorming van klitten in de vacht. DermaShine Voor gebruik bij een droge en doffe vacht van de hond. Herstelt de vochtbalans van de huid en vermindert de vorming van klitten in de vacht. Milde, olievrije balsem met huid ondersteunende en

Nadere informatie

Hoe ziet je halve dag eruit als je op onderzoek komt in het CLB? Onderzoek in het 1 ste secundair

Hoe ziet je halve dag eruit als je op onderzoek komt in het CLB? Onderzoek in het 1 ste secundair Hoe ziet je halve dag eruit als je op onderzoek komt in het CLB? Onderzoek in het 1 ste secundair Waarom een medisch onderzoek? Meestal gaat alles goed met je en dan lijkt zo n doktersbezoek wel overbodig.

Nadere informatie

Fluomizin 10 mg tabletten voor vaginaal gebruik Dequaliniumchloride

Fluomizin 10 mg tabletten voor vaginaal gebruik Dequaliniumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dequaliniumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijk informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Voetschimmel en voetklachten. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Voetschimmel en voetklachten. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Voetschimmel en voetklachten Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Voetschimmel 3 Klachten en symptomen 3 Oorzaken 3 Wanneer arts raadplegen 4 Voorkomen

Nadere informatie

Hidradenitis suppurativa

Hidradenitis suppurativa Hidradenitis suppurativa 1. Inleiding Binnenkort wordt u geopereerd aan hidradenitis suppurativa in het ETZ TweeSteden of het ETZ Waalwijk. In deze folder leest u informatie over de operatie en krijgt

Nadere informatie

Mooie. Mindfulness. Moeiteloze. Saskia de Bruin. Met illustraties van Karin Schrama DE Z A A K

Mooie. Mindfulness. Moeiteloze. Saskia de Bruin. Met illustraties van Karin Schrama DE Z A A K Mooie Moeiteloze Mindfulness Saskia de Bruin DE Z A A K Met illustraties van Karin Schrama Mooie Moeiteloze Mindfulness saskia de Bruin Met illustraties van karin schrama Uitgeverij de Zaak inleiding ik

Nadere informatie

29/04/2013. hyposensibilisatie: werkt niet? Atopische dermatitis. atopische dermatitis. Jacqueline Sinke Mieke Leistra

29/04/2013. hyposensibilisatie: werkt niet? Atopische dermatitis. atopische dermatitis. Jacqueline Sinke Mieke Leistra MANAGEMENT VAN ATOPISCHE DERMATITIS MANAGEMENT VAN ATOPISCHE DERMATITIS BIJ BIJ DE DE HOND HOND hyposensibilisatie: werkt niet? onderzoek: 60-70% kans op succes Jacqueline Sinke Jacqueline Mieke Leistra

Nadere informatie

baby zacht Etos babyverzorging super zacht voor babyhuidjes!

baby zacht Etos babyverzorging super zacht voor babyhuidjes! baby zacht Etos babyverzorging super zacht voor babyhuidjes! Voor het tere babyhuidje wil je alleen het allerbeste. Daarom introduceert Etos een vernieuwde babyverzorgingslijn met alleen plantaardige oliën

Nadere informatie

GENIET ZOMER MEER VAN JE. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun. Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur

GENIET ZOMER MEER VAN JE. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun. Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur GENIET dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun MEER VAN JE ZOMER Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur Geniet met volle teugen van je zomer Verzorg vervelende zomerkwaaltjes efficiënt en op

Nadere informatie

Radiotherapie bij borstkanker

Radiotherapie bij borstkanker Radiotherapie bij borstkanker In deze folder leest u meer over bestraling bij de behandeling van borstkanker. Deze informatie ontvangt u als aanvulling op de algemene informatie over radiotherapie. Uw

Nadere informatie

Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona

Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona 2016 Voorwoord Beste Barcelona-Cultuurreiziger, Je hoeft nu niet lang meer te wachten! Vrijdag 14 oktober vertrekken we richting Barcelona. Er staan vele leuke en

Nadere informatie

Lekker genieten in de sauna

Lekker genieten in de sauna Rondje zweten Lekker genieten in de sauna Hoe gaat het er aan toe in een gay sauna? Veel homoseksuele en biseksuele mannen en jongens weten de weg naar een zweetpaleis goed te vinden. Maar uit een poll

Nadere informatie

Diabetes en seksualiteit

Diabetes en seksualiteit Diabetes en seksualiteit Diabetes en seksualiteit Diabetes kan invloed hebben op uw seksleven. Dat kan door de ziekte zelf komen, maar ook door de medicijnen of de manier waarop u ermee om gaat. In deze

Nadere informatie

Huidverzorging bij constitutioneel eczeem

Huidverzorging bij constitutioneel eczeem Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor ouders Huidverzorging bij constitutioneel eczeem z Constitutioneel eczeem 1 Constitutioneel eczeem Constitutioneel eczeem (ook wel atopisch

Nadere informatie

Hoe was en verzorg je de huid van je baby?

Hoe was en verzorg je de huid van je baby? JE BEWUST MILDERE KEUZE Hoe was en verzorg je de huid van je baby? Met tips van Lou Louise Inhoud 3 Spetterpret én zorgzame bescherming in één! 5 Ontwikkeld samen met dermatologen, pediaters én mama s

Nadere informatie

Sport BSO Polderpoort

Sport BSO Polderpoort Week 1: 11 t/m 15 juli 2015 Thema: Er op uit Maandag 11 juli: BSO Zomerproef maken De BSO is nog niet helemaal klaar voor de lange zonnige zomervakantie en daar gaan wij vandaag voor zorgen! We gaan petjes

Nadere informatie

Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona

Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona 2016 Groep Naam Voorwoord Beste Barcelona-Cultuurreiziger, Je hebt er waarschijnlijk al heel lang naar uit zitten kijken, maar nu gaat het er dan eindelijk van komen!

Nadere informatie

Gezond erop! informatie voor sekswerkers over vaginale hygiëne. uitgave: Soa Aids Nederland 2011

Gezond erop! informatie voor sekswerkers over vaginale hygiëne. uitgave: Soa Aids Nederland 2011 Gezond erop! informatie voor sekswerkers over vaginale hygiëne uitgave: Soa Aids Nederland 2011 ontwerp: ECHT! Johan Manschot illustraties: Wilna Dorst Gezond erop! Als prostituee is het belangrijk om

Nadere informatie

De zon te vriend houden Hoe bescherm je je kind goed?!

De zon te vriend houden Hoe bescherm je je kind goed?! Jeugdgezondheidszorg De zon te vriend houden Hoe bescherm je je kind goed?! In Nederland hebben wij niet het hele jaar zon en als de zon schijnt, willen wij daar graag van genieten. De zon zorgt ervoor

Nadere informatie

Dermatologie. Constitutioneel eczeem en jeuk

Dermatologie. Constitutioneel eczeem en jeuk Dermatologie Constitutioneel eczeem en jeuk Dermatologie Inleiding Deze brochure geeft informatie over jeuk als gevolg van constitutioneel eczeem en over krabben als reactie daarop. Daarnaast geeft de

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Adviezen bij borstbestraling. Centrum voor oncologie Radiotherapie

Patiënteninformatie. Adviezen bij borstbestraling. Centrum voor oncologie Radiotherapie Patiënteninformatie Adviezen bij borstbestraling Centrum voor oncologie Radiotherapie Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Adviezen bij borstbestraling... 3 Huidreacties... 3 Sliklast... 5 Vochtopstapeling

Nadere informatie

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf BIJSLUITER TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze

Nadere informatie

Vaginitis. Steven Vervaeke

Vaginitis. Steven Vervaeke Vaginitis Steven Vervaeke Genitale stalen Vrouwen: Cervicitis Vulvovaginitis Urethritis Bacteriële vaginose Salpingitis (PID) Endometritis Ulcera Normale vaginale flora Lactobacillen Corynebacterium spp.

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Preventie en behandeling van smetten (intertrigo)

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Preventie en behandeling van smetten (intertrigo) Preventie en behandeling van smetten (intertrigo) PREVENTIE EN BEHANDELING VAN SMETTEN (INTERTRIGO) INLEIDING Inleiding Deze folder bevat informatie over het voorkomen en behandelen van smetten in de grote

Nadere informatie

Ontstoken zweetklier (Hidradenitis)

Ontstoken zweetklier (Hidradenitis) Ontstoken zweetklier (Hidradenitis) Uw behandelend arts heeft een ontsteking van een zweetklier (hidradenitis) bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over deze aandoening en de behandelingsmogelijkheden

Nadere informatie

atopisch eczeem Eczeem

atopisch eczeem Eczeem atopisch eczeem Eczeem is een ziekte van de huid die bij veel mensen voorkomt. Atopisch eczeem is een aangeboren vorm van eczeem. Het wordt ook wel constitutioneel eczeem genoemd. Wat is atopisch eczeem?

Nadere informatie

VERBETER VERZORG HERSTEL

VERBETER VERZORG HERSTEL VERBETER VERZORG HERSTEL Ontwikkeld voor en door sporters, ontstaan vanuit passie voor sport en gedreven door de wens sporters beter te laten presteren. COMFORT ACTIVE CARE VERZORGENDE CRÈME VOORKOMING

Nadere informatie

KUNSTNAGELS KUNSTNAGELS. Acrylverlening op natuurlijke nagel. Verven wimpers 15. Gellish (semi-permanente nagellak) 30. Verven wenkbrauwen 15

KUNSTNAGELS KUNSTNAGELS. Acrylverlening op natuurlijke nagel. Verven wimpers 15. Gellish (semi-permanente nagellak) 30. Verven wenkbrauwen 15 BEAUTY Verven Verven wimpers 15 Verven wenkbrauwen 15 Acrylverlening op natuurlijke nagel 1/nagel Gellish (semi-permanente nagellak) 30 Herstellen kunstnagel na 1 week 5 Epilatie Gelaat Modelleren wenkbrauwen

Nadere informatie

Aambeien Helderrood bloed op de ontlasting of op het toiletpapier? Jeuk of pijn aan de anus? Dan kunnen er aambeien in het spel zijn.

Aambeien Helderrood bloed op de ontlasting of op het toiletpapier? Jeuk of pijn aan de anus? Dan kunnen er aambeien in het spel zijn. Aambeien Helderrood bloed op de ontlasting of op het toiletpapier? Jeuk of pijn aan de anus? Dan kunnen er aambeien in het spel zijn. Zolang aambeien aan de binnenkant van de anus zitten, is er niets aan

Nadere informatie

Aromataseremmer als antihormonale therapie

Aromataseremmer als antihormonale therapie Chirurgie Aromataseremmer als antihormonale therapie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Het effect van aromatase remmers... 3 Mogelijke bijwerkingen van aromatase remmers:... 4 Wat kunt u zelf doen bij

Nadere informatie

aandoeningen van de vulva

aandoeningen van de vulva aandoeningen van de vulva Inhoud 1 Klachten 3 2 Hoe ziet de vulva eruit? 3 3 Onderzoek van de vulva door de gynaecoloog 4 4 Aandoeningen van de vulva en mogelijke behandelingen 4 4.1 Allergie 4 4.2 Infecties

Nadere informatie

HUIDREACTIES. bij radiotherapie

HUIDREACTIES. bij radiotherapie HUIDREACTIES bij radiotherapie HUIDREACTIES bij radiotherapie Het is heel normaal dat uw huid reageert op bestraling. De mate waarin uw huid reageert, hangt af van een aantal factoren: het soort stralen,

Nadere informatie

Preventie en behandeling van smetten

Preventie en behandeling van smetten WONDZORG Preventie en behandeling van smetten ADVIES Preventie en behandeling van smetten Deze folder bevat informatie over het voorkomen en behandelen van smetten in de grote huidplooien. U leest wat

Nadere informatie

Lesbrief: Het belang van hygiëne Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Het belang van hygiëne Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Het belang van hygiëne Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Vakcollege Groep B.V. 2014. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Ieder mens draagt bacteriën en virussen bij zich, ook als

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: is erg belangrijk. We weten dat als je in de puberteit komt er allerlei dingen aan je lijf gaan veranderen. We hebben in een eerdere bijeenkomst al een aantal van

Nadere informatie

Clindamycine 10 mg/ml Teva, oplossing voor cutaan gebruik clindamycine

Clindamycine 10 mg/ml Teva, oplossing voor cutaan gebruik clindamycine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Clindamycine 10 mg/ml Teva, clindamycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Gyno-Daktarin 1200 mg, capsule voor vaginaal gebruik (miconazolnitraat)

Gyno-Daktarin 1200 mg, capsule voor vaginaal gebruik (miconazolnitraat) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKSTER Gyno-Daktarin 1200 mg, capsule voor vaginaal gebruik (miconazolnitraat) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Lesbrief Hygiene op het werk

Lesbrief Hygiene op het werk Lesbrief Hygiene op het werk [bij pagina 5] Wat betekent hygiëne? Waarom is hygiëne op het werk belangrijk? Waarom is het belangrijk dat je schoon bent? Waarom is het belangrijk dat jij en je collega s

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Zonneziekte (E.P.P) Een Zeldzame ziekte Ik heb Erythroëtishe Protoporphyrie. Ik maak hier een spreekbeurt over omdat ik het zelf ook heb. Ruim 200 andere mensen hebben dat ook, een zeldzame ziekte dus.

Nadere informatie

Vaginale Hygiëne Studie

Vaginale Hygiëne Studie Vaginale Hygiëne Studie Proefpersoneninformatie voor de evaluatie van het gebruik van een vaginale douche op de vaginale flora 1. Doel van deze studie Het gebruik van verschillende vaginale reinigingsproducten

Nadere informatie

LICHAAMSVERZORGING. Een moment van zachtheid voor je huid

LICHAAMSVERZORGING. Een moment van zachtheid voor je huid V E R N I E U W D E LICHAAMS Een moment van zachtheid voor je huid DE SCHOONHEID VAN HET LICHAAM Uw lichaam verdient evenveel aandacht als uw gezicht. Om het evenwicht te vinden tussen een gevoel van schoonheid

Nadere informatie

Schoonheidssalon Brochure incl. prijzen 2013

Schoonheidssalon Brochure incl. prijzen 2013 Schoonheidssalon Brochure incl. prijzen 2013 Gezichtsbehandeling Gezichtsbehandeling mini: 7,50 Bij deze behandeling word de huid gereinigd met een zachte reinigingsmilk. Hierna zal er een peeling aangebracht

Nadere informatie

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% crème en zalf

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% crème en zalf BIJSLUITER TETRACYCLINE 3% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nizoral 20 mg/g, crème ketoconazol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nizoral 20 mg/g, crème ketoconazol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nizoral 20 mg/g, crème ketoconazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer

Nadere informatie

1B HOU VAN JE LICHAAM!

1B HOU VAN JE LICHAAM! 1B HOU VAN JE LICHAAM! - Verzorging - "ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, maar ik doe en ik begrijp" Naam:... Klas:... Jolijn Torfs & Lore Goossens studenten TO KHL 1 Verzorging van het lichaam

Nadere informatie

Naam: Voornaam: Beginletter andere voornamen: Geboortedatum: Naam van de instelling waar het examen plaatsheeft:

Naam: Voornaam: Beginletter andere voornamen: Geboortedatum: Naam van de instelling waar het examen plaatsheeft: PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID Deel A: Auditief gedeelte Voorbeeldexamen 2 Naam: Voornaam: Beginletter andere voornamen: Geboortedatum: Naam van de instelling waar het examen plaatsheeft:

Nadere informatie

Veel voorkomende SOA. Gynaecologie. alle aandacht

Veel voorkomende SOA. Gynaecologie. alle aandacht Veel voorkomende SOA Gynaecologie alle aandacht Veel voorkomende SOA Er zijn virale en bacteriële soa. Virale soa worden veroorzaakt door een virus. Als je er eenmaal een hebt opgelopen, blijft een virale

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ketoconazol J-C 20 mg/g, crème ketoconazol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ketoconazol J-C 20 mg/g, crème ketoconazol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ketoconazol J-C 20 mg/g, crème ketoconazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem

Nadere informatie

JPR men. De mannenhuid. 2 www.laneche.com

JPR men. De mannenhuid. 2 www.laneche.com De mannenhuid JPR men De huid van de man heeft speciale verzorging nodig. Over het algemeen is de mannenhuid gevoelig en grover van structuur. Door het scheren heeft de huid veel te lijden, ongeacht of

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Zweten Inleiding Hallo allemaal ik houd mijn spreekbeurt over zweten ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik er niet zoveel over wist en het wel interessant leek ik vond het leuk om er aan te werken. Ik

Nadere informatie

MODULE ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA

MODULE ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA MODULE 1.3.1.1 APPLICATION FORM SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA Regulatory Affairs February 2017 Page 1 of 6 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Adviezen en informatie bij atopisch eczeem. (= constitutioneel eczeem)

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Adviezen en informatie bij atopisch eczeem. (= constitutioneel eczeem) Refaja Ziekenhuis Stadskanaal Adviezen en informatie bij atopisch eczeem (= constitutioneel eczeem) ADVIEZEN EN INFORMATIE BIJ ATOPISCH ECZEEM (= CONSTITUTIONEEL ECZEEM) INLEIDING Deze folder is bedoeld

Nadere informatie

Theoretische Toets WerkPortfolio Body 1

Theoretische Toets WerkPortfolio Body 1 Je naam... Cijfer Je klas... De datum... Vraag 1 Noem drie momenten wanneer je je handen wast en desinfecteert Voordat je met uiterlijke verzorging/zelfzorg begint Nadat je naar de toilet bent geweest

Nadere informatie

Vogezen Xperience. Extraordinary in Everyone! ~Wim Hof. B-Mind_Brochure_Vogezen_v1.0.docx Date: Page: 1/5

Vogezen Xperience. Extraordinary in Everyone! ~Wim Hof. B-Mind_Brochure_Vogezen_v1.0.docx Date: Page: 1/5 Vogezen Xperience Extraordinary in Everyone! ~Wim Hof B-Mind_Brochure_Vogezen_v1.0.docx Date:. 09-11-2016 Page: 1/5 DE VOGEZEN We zullen verblijven in het Regionaal Natuurpark Ballons des Vosges! Onze

Nadere informatie

Zweetklieroperatie 1

Zweetklieroperatie 1 Zweetklieroperatie 1 Inleiding Deze folder geeft u globale informatie over ontsteking van een zweetklier (hydradenitis). Het is goed u te realiseren dat bij het vaststellen van een aandoening de situatie

Nadere informatie

Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel gebruikt.

Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel gebruikt. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Gyno-Daktarin 200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht Gyno-Daktarin 1200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht miconazolenitraat Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Hallo jongens en meiden, Tot ziens. Alvast veel leesplezier!!!!

Hallo jongens en meiden, Tot ziens. Alvast veel leesplezier!!!! Op maandag lever je als eerste je verlofpas weer in bij je bootsman/vrouw. Je zwemgoed wat je op school gebruikt, wordt door ons gewassen. Laat wel even je naam in je zwembroek zetten, zodat hij niet zoek

Nadere informatie

Canesten gyno 1 tablet, tablet voor vaginaal gebruik 500 mg. Werkzaam bestanddeel: clotrimazol.

Canesten gyno 1 tablet, tablet voor vaginaal gebruik 500 mg. Werkzaam bestanddeel: clotrimazol. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKSTER Canesten gyno 1 tablet, tablet voor vaginaal gebruik 500 mg. Werkzaam bestanddeel: clotrimazol. Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

Urodynamisch onderzoek. Cystometrie-Drukmetingen

Urodynamisch onderzoek. Cystometrie-Drukmetingen Urodynamisch onderzoek Cystometrie-Drukmetingen Inleiding Binnenkort wordt er bij u een urodynamisch onderzoek verricht. Voor dit onderzoek worden ook de termen 'cystometrie' of 'drukmetingen' gebruikt.

Nadere informatie

9 MANIEREN WAAROP LAURIERBLADEREN JE GEZONDHEID VERBETEREN (BRON:

9 MANIEREN WAAROP LAURIERBLADEREN JE GEZONDHEID VERBETEREN (BRON: 9 MANIEREN WAAROP LAURIERBLADEREN JE GEZONDHEID VERBETEREN (BRON: HTTP://LIJSTVERSE.NL/WIEROOK-MAKEN-LAURIERBLADEREN- VERBRANDEN/?UTM_SOURCE=VIRALMUNDO&UTM_MEDIUM=RELATEDVM&UTM_CAMPAIGN=LA URIERVM ) Als

Nadere informatie

Dé natuurlijke. kinderverzorging

Dé natuurlijke. kinderverzorging Dé natuurlijke kinderverzorging Kinderen zijn puur, ontwapenend en je kostbaarste bezit. Daar wil je goed voor zorgen en dat begrijpen wij De huid is het grootste orgaan dat de mens bezit en wordt dagelijks

Nadere informatie

AANDOENINGEN VAN DE VULVA

AANDOENINGEN VAN DE VULVA AANDOENINGEN VAN DE VULVA In deze folder geeft het Spijkenisse Medisch Centrum u algemene informatie over het uitstrijkje. Wij adviseren u deze informatie zorgvuldig te lezen. Indien voor u van toepassing

Nadere informatie

Aandoeningen van de vulva

Aandoeningen van de vulva Gynaecologie Aandoeningen van de vulva Algemene informatie Aandoeningen van de Vulva Inhoudsopgave Paginanummer Inleiding Hoe ziet de vulva eruit? Onderzoek van de vulva door de gynaecoloog Aandoeningen

Nadere informatie

Aandoeningen van de vulva

Aandoeningen van de vulva Aandoeningen van de vulva Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Hoe ziet de vulva er uit? 1 Onderzoek van de vulva door de gynaecoloog 2 Aandoeningen van de vulva en mogelijke behandelingen

Nadere informatie

GYNAECOLOGIE. Aandoeningen van de Vulva

GYNAECOLOGIE. Aandoeningen van de Vulva GYNAECOLOGIE Aandoeningen van de Vulva Aandoeningen van de Vulva Klachten van de vulva komen op alle leeftijden voor, zowel bij jonge meisjes als bij oudere vrouwen. In deze folder vindt u informatie over

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER GYNO-DAKTARIN 200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht GYNO-DAKTARIN 1200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht miconazolenitraat Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Corporelle Corporelle

Corporelle Corporelle Corporelle Corporelle lichaamsbehandeling In de moderne tijd wordt het natuurlijke ritme van de mens verstoord door de omgeving. Alles moet snel en gehaast gebeuren en er is nauwelijks tijd voor rust en

Nadere informatie

Toelichting bij Vragenlijst vulva-poli

Toelichting bij Vragenlijst vulva-poli Anamnese, lichamelijk onderzoek en dermatologische diagnostiek 27 Toelichting bij Vragenlijst vulva-poli Geachte mevrouw, Omdat u binnenkort de vulva-polikliniek van het [naam ziekenhuis] bezoekt, wordt

Nadere informatie