Redactioneel. woensdag 13 mei een boek cadeau hebben gekregen. Veel lees en kijkplezier.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Redactioneel. woensdag 13 mei een boek cadeau hebben gekregen. Veel lees en kijkplezier."

Transcriptie

1 De Stelle Mei 2015 Redactioneel Een extra uitgebreid infoblad, want we hebben al heel wat activiteiten gehad. En wat een drukke agenda hebben we voor de komende weken. U heeft vast wel gemerkt dat alle kinderen op woensdag 13 mei een boek cadeau hebben gekregen. Wel het was een cadeautje van Kinderpostzegels. Leest U vooral de artikelen op pagina 4 en 5. De kinderen en ouders die Veel lees en kijkplezier. gebruik maken van de ingang bij De Redactie het kleuterplein, hebben vast al gezien dat het plein de tuin en het klimtoestel een grondige opknapbeurt hebben gehad. Een aantal ouders hebben geholpen met het vervangen van de houtsnippers, het klimrek is geschuurd en gebeitst, onkruid is weg gehaald, er is geveegd, kortom ons plein ziet er weer tip top uit. Alle ouders die hierbij geholpen hebben willen wij dan ook hartelijk danken voor hun hulp en betrokkenheid.

2 Sporten, buiten spelen en goede lichamelijke verzorging. Sporten en buiten spelen is heel gezond voor je kind. Het is goed voor de ontwikkeling van de motoriek de spieren en het uithoudingsvermogen. Bovendien is het goed voor het leggen van sociale contacten. Na het sporten en spelen is uiteraard lichamelijke hygiëne extra belangrijk. Wassen of douchen Sommige mensen laten hun kinderen dagelijks douchen of in bad gaan. Dat is niet altijd nodig. Het kan zelfs vervelend zijn voor kinderen met een gevoelige huid. Het is goed om je kind te vertellen welke lichaamsdelen het wel elke dag moet wassen: gezicht, handen, oksels, schaamstreek, billen en voeten. Dagelijks schoon ondergoed aantrekken is ook een gewoonte die je je kinderen kunt bijbrengen. Zweten Aan het eind van de basisschool gaan bij kinderen de zweetklieren onder de oksels werken. Het lichaam verandert. Het is goed om je kind dan te leren elke dag de oksels te wassen. Veranderend lichaam Hoewel kinderen in de bovenbouw zelfstandig genoeg zijn om zichzelf te verzorgen, deze veranderingen vragen toch de aandacht en begeleiding van ouders. Als kinderen ouder worden, veranderd hun lichaam. We zien dit ook bij de kinderen in groep 6,7 en 8 al duidelijk gebeuren. Dit gebeurt onder invloed van hormonen. Daar hoort ook bij dat ze bijvoorbeeld een vettere huid of jeugdpuistjes krijgen, en meer gaan zweten. Verzorging wordt daarom steeds belangrijker. Ouders of verzorgers hebben hierbij een belangrijke voorbeeldfunctie en begeleidende rol voor de kinderen. Haren wassen In het begin van de puberteit krijgen jongeren last van vette haren. Dagelijks het haar te wassen maakt dat alleen maar erger. Beter is om het haar om de dag te wassen, hierdoor heeft roos of eens schilferige hoofdhuid minder kans. Wast je kind het haar wel elke dag, laat het dan een shampoo voor elke dag gebruiken. De lange haren van vooral de meisjes vraagt natuurlijk ook speciale aandacht en goede verzorging. Zeker 1 of 2 keer per week de haren wassen met goede verzorgende shampoo verdient de aandacht. Zweetoksels! Ook de zweetklieren onder de oksels gaan werken. Het is goed om je kind dan te leren elke dag de oksels te wassen. Je kind kan deodorant gebruiken, maar leg dan wel uit dat het slimmer is om je wat vaker te wassen of douchen dan om steeds opnieuw deodorant te gebruiken zonder je te wassen. Erbij horen Het uiterlijk en goede verzorging worden steeds belangrijker voor je kind. Als je kind naar zweet ruikt of altijd vette haren heeft, vinden anderen dat vies. Het kan gebeuren dat je kind er dan niet echt bij hoort. In dat geval kun je je kind erop wijzen dat het zich wat vaker moet wassen. Ouders en school zijn partners. Wij vinden het belangrijk dat kinderen goed verzorgd op school komen en hebben hiervoor regelmatig aandacht in de groep. Samen met U als ouders kunnen we de kinderen leren respect te hebben voor hun eigen gezondheid en uiterlijk door ze te leren hoe ze hiervoor kunnen zorgen. Mieke Szymanski

3 Uit groep 4 en 5. KinderKunstWeek In april was de inmiddels 4 e KinderKunstWeek. Dit jaar was het thema Kunst Natuurlijk! Ofwel: Kunst geïnspireerd door de natuur. Alle kinderen hebben door de hele school Kunst gezien van onder andere Monet, Klimt, Escher, Hokusai, Durer, Potter, Archimboldo en Van Gogh. Ze hebben samengewerkt en er verrassende en leerzame vragen en opdrachten over gemaakt. In groep 4 /5 hebben we ook nog lessen gehad over Johnny Beerens, de kunstenaar uit Breskens die bijvoorbeeld de druppels op de Watertoren van Oostburg en de broden en vissen op de graansilo in de haven van Breskens heeft geschilderd. De kinderen hebben vol bewondering gekeken naar de enorme voorbereiding en het doorzettingsvermogen bij de uitvoering van zijn grootse en herkenbare kunstwerken. Ook hebben we ons verdiept in de serie van 6 Middeleeuwse wandtapijten over de jonkvrouw en de eenhoorn. Heel oud, maar prachtig, kleurrijk en zo knap gemaakt! We hebben er heel veel bloemen en dieren op kunnen ontdekken: zoals een hondje, een parkiet, een leeuw en konijntjes. Ook waren we erg onder de indruk van het werk van Escher. Dit is totaal andere kunst, maar ook heel bijzonder, het ziet er uit of het heel moeilijk is om te maken. Je kunt er naar blijven kijken en je afvragen: hoe heeft hij dat toch verzonnen en zo kunstig gemaakt? Kortom de KinderKunstWeek 2015 was een succes. Een kind uit groep 4/5 zei Ik word blij van kunst! Attentie, attentie: Blijf thuis ook goed de tafels oefenen! Gevraagd: Heeft u tijdschriften speciaal voor kinderen, of over natuur, techniek, dieren, stripboeken, Donald Ducks.. Wij kunnen ze in de klas goed gebruiken. Lekker lezen! De juf leest elke dag voor, spannende verhalen over Juttertje Tim, Tsatsiki, Winky, Otje. Wij gaan onder schooltijd elke week naar de bibliotheek. We hebben al veel leuke boeken ontdekt en geleend. Lezen is belangrijk en heel leuk om te doen, ook thuis. Elk kind kan gratis lid worden van de bibliotheek. In Philippine is de bibliotheek bijna elke werkdag geopend. Ga er eens samen met uw kind kijken en neem de mooiste boeken mee naar huis. We kennen ook een leuk liedje over de bibliotheek: Het Bieblied Weet je waar ik gister liep? In de bieb ja, in de bieb. Ik leende er een heel mooi boek t Was maar een heel kort bezoek Er staan boeken in een zaal Kies een strip of een verhaal k Kom er bijna elke week: In de bibli - o theek!

4

5

6 Uit groep 1 en 2. In groep 1 / 2 hebben we gewerkt aan het thema lente/pasen. De kinderen vertellen wat we allemaal gedaan hebben. Charlotte: Madeliefjes gemaakt van een bekertje. Lynn Visser: De paashaas is geweest. Noortje: Tulpen geknipt voor op het raam. Meike: Een paastak versierd. Tim: Een eitje gekookt en een eitje gebakken. Younes: Een boekje gelezen van Fenne. Jaymen: Een mandje gevlochten. Robin: Een verrassing voor Moederdag gemaakt. Wout: Het verhaal van een kikkervisje geplakt. Boaz: Tulpen geverfd met een vork. Stijn: Een boekje gelezen van een kuiken dat uit een ei komt. Levy: Lentebloemen tekenen. Fenna: Paaseieren gezocht. Noah: Geluisterd naar verhaaltjes van Bommes. Jesse: Het verhaaltje van een kuikentje geplakt. Fenne: Bloesem aan de bomen gezien. Nout: Op het digibord katjes aan de boom gezien. Devin: Een versje geleerd van een kipje en een kuikentje. Lynn Dieleman: Een paasmandje gemaakt. Lauren: Een liedje geleerd van 5 kleine eendjes. Faith: Juf Willy kwam echte kikkers en padden laten zien in de klas. Prietpraat We zitten in de kring en een kind vertelt dat zijn tand erg los zit. Robin zegt hierop Ik heb alleen nog maar yoghurt tanden. Boaz heeft een grapje over kikkers. Er zitten 2 kikkers op twee bladeren. De ene kikker vraagt aan de andere : Voel je je wel goed want je ziet zo groen?

7 HVO zich uiten - samenwerken - pret maken Het is al weer een tijd geleden sinds ik mij in deze nieuwsbrief voorgesteld had als nieuwe vakdocent HVO. Nu wil ik graag iets vertellen over de lessen van de afgelopen maanden in groep drie en vier/vijf. Liefst zou ik dat doen aan de hand van tekeningen waarin de kinderen alleen of samen met iemand anders de lesstof hebben verwerkt. De Tor, die de wereld optilde en alles zomaar door elkaar schudde omdat hij er zin in had Wij hebben samen verschillende prentenboekjes gelezen, besproken en er iets creatiefs mee gedaan. Zo hadden wij het over Valentino de kikker, die zich een prins voelde, over het heksje Platvoetje dat uitgelachen werd en een nieuwe vriendin vindt en over de kikker die zogenaamd het geluk heeft gevonden. Onderwerpen als zich uitgesloten of onbegrepen voelen, gelukkig zijn en voor zich zelf opkomen, vriendschap beleven en met teleurstelling omgaan kwamen hierbij aan de orde. Net zo als bij sommige filmpjes, bijvoorbeeld Mina- Moes De kinderrechten kwamen ook aan de orde, door het kinderrechtenboek van Terlouw en een grappige Belgische klip over de noodzaak van kinderrechten in onze samenleving. Dit was een tijdlang hun favoriete lied. Misschien hebt u er iets van meegekregen: Al onze rechtos ( en niet rechten vlg. groep drie). De ruzie te spelen tussen Rood-en Geelland vonden sommige heerlijk, een enkele ook angstig. Dat het allemaal weer goed kwam door toedoen van de kinderen beviel volgens mij iedereen. Ook hadden wij het over toveren en hiermee ook over wensen, illusies en fantasie. Onlangs hebben wij het thema stuurmanschap behandeld en dan onder andere over in hoeverre wij ons eigen zin krijgen, waarin niet en waarom niet. Eind van het schooljaar nemen de kinderen weer hun HVO-mappen mee naar huis en kunt u zien wat ze zelf met de lessen gedaan hebben. Het zal leuk zijn als u er samen met uw kind aandacht aan besteed. Laten zien en bewonderen wat je zelf gedaan hebt en je verhaal kunnen doen wie wil dat niet? Misschien is dat ook wel nodig om zich goed met elkaar te voelen. Christiane Vick Wie meer wil weten over HVO op basisscholen kan kijken op of aan mij een foldertje vragen.

8 GVO Het schooljaar 2014/2015 is weer al bijna voorbij, wat gaat het snel. De GVO lessen startten dit schooljaar met de verhalen van koning David. Er kwam weer veel thema s aan bod, ook al ben je klein, je kan heel veel bereiken. (David en Goliath) of voor echte vriendschap heb je heel veel over, (David met Jonathan) enz. Voor de advent/kerst had ik een boekje gemaakt met het verhaal rondom de geboorte van Jezus, en met leuke kleurplaten en puzzel erin. In het nieuwe jaar gingen we verder met de verhalen en gelijkenissen van Jezus. Vanaf de voorjaarsvakantie tot en met Pasen was ik afwezig i.v.m. een herstelperiode na een operatie, die goed verlopen is. Na Pasen was ik weer op school en de kinderen waren blij om me weer te zien en de GVO lessen weer te volgen. Het Paasverhaal kwam aan bod, eigenlijk een van de belangrijkste feestdagen in de christelijke geschiedenis. De verhalen die horen bij Hemelvaart en Pinksteren en tot de zomervakantie de verhalen van de leerlingen die begonnen zijn met de verhalen de wereld in te sturen. Met heel groep 7/8 zijn we van plan om tegen het eind van het schooljaar de Protestantse Kerk van Philippine te bezoeken. We bezoeken het ene schooljaar de Protestantse Kerk en het andere schooljaar de Rooms Katholieke Kerk. Ik vind het belangrijk dat de leerlingen ook eens een kerk van binnen zien, eens kunnen rondlopen, luisteren naar de predikant of pastor die vertelt over de gebruiken in de kerk, de organist die op het orgel speelt, de vragen die de leerlingen mogen stellen. Het is altijd een leuke afsluiting van de GVO/HVO lessen. Volgend schooljaar hoop ik weer de GVO lessen de kunnen geven op de school van Philippine. Ik wens jullie allen een fijne zomer toe. GVO docent Mieke Haartsen.

9 Foto pagina s Fusiefeest Op deze pagina willen wij een aantal mensen bedanken. Ons fusiefeest werd mede mogelijk gemaakt door Bodyline, (tegenwoordig met een vestiging in Philippine) en Tennisvereniging Philten, beiden geheel belangeloos! Verder een bedankje aan Sportstudio Anneke Hamelink en Tijl Damen. Bedankt leden van de activiteiten commissie en de ouderraad, van beide scholen, voor alle hulp. Ook een bedankje aan Hengelsportvereniging Geduld Overwint, zij namen de groepen 6,7 en 8 mee voor een middagje vissen. En tot slot mochten alle kinderen hun hengel en toebehoren houden. Geweldig!

10 O, groep 7 van de Stelle,uit Philippine, is er ook!

11 U weet toch dat wij op school lege batterijen en lege inkt-cartridges inzamelen? In de hal van school staan de bakken die daar voor bestemd zijn. Onze Agenda Woensdag 13 mei Donderdag 14 en vrijdag 15 mei Activiteit Bibliotheek op school. Hemelvaartweekend, kinderen vrij. Dinsdag 19 mei Donderdag 21mei Vrijdag 22 mei Sportdag groep 1 t/m 4 s middags, de ochtend groep 1 t/m 4 vrij. Studiemiddag teams, kinderen hebben de middag vrij. Sportdag groep 5 t/m 8 groep 1/2en 3 en 4 zijn vrij. Maandag 25 en dinsdag 26 mei Pinksteren, dan zijn we vrij. Vrijdag 29 mei Woensdag 3 juni Maandag 15 juni Schoolreis Bellewaerde groep 3 t/m 8, groep 1 en 2 zijn vrij. Perspectodag, studiedag team, alle kinderen vrij. Schoolreis groep 1 en 2 naar Pierewiet. Donderdag 28 mei ( onder voorbehoud) Kerkbezoek, s morgens, groep 7 en 8 Maandag 13 en dinsdag14 juli Circus Reinardi, kennismakingsactiviteit voor de kinderen. Woensdag15 juli Afscheid groep 8, uitstapje naar Saeftinghe en s avonds BBQ voor groep 8 met ouders en team Donderdag 16 juli Laatste schooldag. Zomervakantie vanaf 17 juli t/m 28 augustus Start nieuwe schooljaar 31 augustus.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers,

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers, De jarigen deze periode zijn: 26-06-2015 tot en met 31-7-2015 Groep 1/2A 09-07 Romaisa Sahebali Groep 1/2B 07-07 Basma Lemkhannet 15-07 Amy Hilgerson Groep 1/2C 08-07 Berat Janik Groep 3 05-07 Bjorn van

Nadere informatie

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding? obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 18 24 januari 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl

Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl 1 Terwestenstraat 105, 2525 GG Den Haag Directeur: Els de Jeu Telefoon:070-3883594 e.dejeu@obsspectrum.nl Weekkrant 06-02-2015 Voorwoord: Wat gaan de weken toch snel en wat wordt er toch hard gewerkt op

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Kanjerskrant. Februari 2015. Algemeen nieuws vanuit Kanjers

Kanjerskrant. Februari 2015. Algemeen nieuws vanuit Kanjers Kanjerskrant Centraal bureau Stationsstraat 25 Postbus 312 8160 AH Epe T 0578 676767 E info@koppelepe.nl www.koppelepe.nl Februari 2015 Kindercentrum Kanjers St. Crusiusweg 14 8161 HG Epe T 0578 676080

Nadere informatie

Deze zomer weer VakantieBieb

Deze zomer weer VakantieBieb Basisschool t Ge j Nieuwsbrief Oosthof 1 Kloosterzande Nr. 6 juli 2014 Voor u ligt de zesde nieuwsbrief van basisschool t Ge j. Naast deze nieuwsbrief trachten we u met behulp van een wekelijkse korte

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

n ieuwsbrief Jaargang 19, nr.19, 17 juni 2015. Beste ouders,

n ieuwsbrief Jaargang 19, nr.19, 17 juni 2015. Beste ouders, Jaargang 19, nr.19, 17 juni 2015. n ieuwsbrief Beste ouders, Nog anderhalve week en het schooljaar zit er alweer op. Wat is het weer ontzettend snel gegaan. Deze laatste weken voor de grote vakantie hangt

Nadere informatie

We hopen dat u er samen met uw kind volop van kunt genieten! Laatste Lispeltuut van het jaar Op vrijdag 11 juli verschijnt de laatste Lispeltuut!!!

We hopen dat u er samen met uw kind volop van kunt genieten! Laatste Lispeltuut van het jaar Op vrijdag 11 juli verschijnt de laatste Lispeltuut!!! Annie M.G. Lispeltuut Nieuwsbrief v an de Annie M.G. Schmidtschool Editie Van Hoornbeekstraat 34. Van de directie Zomerfeest Op beide scholen wordt er achter de schermen door ouders en teamleden kei hard

Nadere informatie

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Beste ouders/verzorgers, Hier volgt het vijfde schoolbericht in het schooljaar 2014-2015. Schoolbibliotheek

Nadere informatie

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C Prot.Chr.Daltonschool voor basisonderwijs Booijenverlaat 11 7908 EE Hoogeveen tel.0528-275571 Citroenvlinder 3 7908 XN Hoogeveen tel.0528-234054 e-mail: kofschip@pricoh.nl website : www.kofschip-hoogeveen.nl

Nadere informatie

nr. 1 - september 2014

nr. 1 - september 2014 Koningin Wilhelminalaan 16 7415 KS Deventer 0570-820225 info@ebsdeolijfboom.nl nr. 1 - september 2014 het Olijfblad www.ebsdeolijfboom.nl Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is begonnen, het vierde jaar

Nadere informatie

STAPSTEENNIEUWS. Het volgende Stapsteennieuws verschijnt op 10 september. Kopij inleveren op maandag 7 september.

STAPSTEENNIEUWS. Het volgende Stapsteennieuws verschijnt op 10 september. Kopij inleveren op maandag 7 september. Locatie De Muzenberg BS De Stapsteen Kijkakkers 1A2 6026 ER Maarheeze 0495-599264 STAPSTEENNIEUWS infodestapsteen@skozok.nl www.bsdestapsteen.nl Schooljr. 2014/2015 16 juli t/m.. september, nr.19 Het volgende

Nadere informatie

Info oktober 2013. Beste ouders/ verzorgers,

Info oktober 2013. Beste ouders/ verzorgers, Info oktober 2013 Beste ouders/ verzorgers, Deze week zijn de noodlokalen geplaatst. Deze worden voor dit schooljaar geplaatst. Komende week zullen wij ze in gebruik nemen. Komende week zullen we ook bekijken

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Blauwe Druiven Voor de vakantie heb ik op de dinsdagmiddag samen met de andere directeuren een studiemiddag gehad over Integraal. Heel kort gezegd komt het erop neer

Nadere informatie

Groep 1/2: juf Rianne, juf Malissa en juf Yvonne

Groep 1/2: juf Rianne, juf Malissa en juf Yvonne Groep 1/2: Na de Paasdagen zijn we begonnen met het thema boerderij. Op het kleine tafeltje in de gang hebt u al onze mooie schaapjes kunnen zien. Een aantal kinderen heeft dierenknuffels meegenomen, die

Nadere informatie

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Jan van Arkelstraat 37-39 5254CW Sleeuwijk Tel. O183-301507 e-mail: obs@verschoor.nl Burg. Verschoor School Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Agenda 06/10: Dag van de leraar 07/10: Peuter Kijk Ochtend

Nadere informatie

Mededelingen. Op de warmste dag van het schooljaar werden alle kinderen door de ouderraad verrast met een ijsje. Bedankt voor deze frisse verrassing!

Mededelingen. Op de warmste dag van het schooljaar werden alle kinderen door de ouderraad verrast met een ijsje. Bedankt voor deze frisse verrassing! 7 juli 2015 2014-2015 nr. 6 Mededelingen Ouders bedankt! Graag willen wij u bedanken voor uw hulp bij allerlei activiteiten die dit schooljaar op school hebben plaats gevonden. De manier waarop u geholpen

Nadere informatie

Schoolreisje De kinderen worden volgende week donderdag op de normale tijd op school verwacht. We verwachten om 15.15 terug te zijn op school.

Schoolreisje De kinderen worden volgende week donderdag op de normale tijd op school verwacht. We verwachten om 15.15 terug te zijn op school. 17-04-2015 Algemeen Schoolreisje De kinderen worden volgende week donderdag op de normale tijd op school verwacht. We verwachten om 15.15 terug te zijn op school. Schoolfotograaf De schoolfotograaf komt

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 Vrijdag 26 juni 2015 is het EINDfeest. Komt u ons weer helpen? Inhoud van deze Nieuwsbrief: I nleiding Uit de groepen 1 2 Van de ouderraad Tot slot Geachte ouders,

Nadere informatie

Nr. 308 Week 06 / 2015

Nr. 308 Week 06 / 2015 Algemeen Agenda: 9/2/15: 15.45 17.00 uur, teamvergadering met de teams van de Waarborg en de Blinke 11/2/15: s middags voor het team de Cursus Meervoudige intelligentie Aanwezigheid van directeur Henk

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 Even voorstellen Mijn naam is Ilona Hulshof, 23 jaar, afgestudeerd orthopedagoge aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zoals in de vorige nieuwsbrief stond weergegeven, is juf Tjitske

Nadere informatie

Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459

Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459 Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459 Agenda: 6 februari 2015 10 februari Opa en oma morgen 11 februari TSO-evaluatievergadering

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie