WIJ VERTREKKEN OP KAMP!!!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WIJ VERTREKKEN OP KAMP!!!"

Transcriptie

1 Kampwipplank 2014

2 Dag iedereen!! Met veel enthousiasme delen wij jullie voor de laatste keer dit jaar de nodige informatie mee. Na een heel jaar ravotten in dat saaie Rode, is het nu tijd voor het echte werk! De uitgestrekte velden en avontuurlijke bossen van de Ardennen wachten op ons, want... WIJ VERTREKKEN OP KAMP!!! Jullie leiding zal op huisbezoek komen of een infoavond organiseren, zo krijgen jullie een antwoord op alle onbeantwoorde vragen! Laat liefst zo snel mogelijk weten of je al dan niet meegaat op kamp Wanneer jouw leiding weet of je meekomt op kamp, betaal je het kampgeld en dan is het enkel nog uitkijken naar het moment dat je het kampterrein opstapt. Het kampgeld bedraagt dit jaar ietsje meer dan anders. Onze prijzen zijn al zo lang dezelfde dat we in het huidige klimaat echt niet anders konden dan ze wat op te slaan. Maar waar voor uw geld krijgt u sowieso, want buiten het vervoer, het eten en de kampplaats, zit in deze prijs ook het onbetaalbare enthousiasme van de vrijwillige leiding en fourage! - Kapoenen: 90 - Kabouters en Welpen: Jonggivers, Givers, Jin en Leiding: 170 Vanaf het tweede kind wordt de prijs verminderd met 10, dit wil zeggen dat de oudste steeds de volle pot betaalt en alle andere kinderen 10 korting krijgen op hun kampgeld. Bijvoorbeeld: Sara Jonggids ( 170), Tine Kabouter ( = 110) en Stijn Kapoen ( = 80)

3 De betaling van het kampgeld moet voor 01 juli 2014 betaald worden op het rekeningnr. BE met vermelding van de naam van het kind EN de tak van het kind. Mogen wij vragen per kind een aparte overschrijving te doen, dit maakt het voor de boekhouding eenvoudiger, bedankt hiervoor! BELANGRIJK! Wanneer je deze wipplank niet in de brievenbus hebt gekregen, maar hem via het internet hebt gelezen, neem dan zeker en vast contact op met de kasmeester, Tom Engels (0496/ ). Dit wil zeggen dat sommige nieuwe leden mogelijk hun inschrijvingsgeld nog niet hebben betaald of informatie, zoals het adres, niet juist is. Dit is uitermate belangrijk, want wanneer je niet ingeschreven bent, ben je ook niet verzekerd. In het midden van de wipplank vinden jullie een papier voor de financiële tussenkomst voor jongeren uit Sint-Genesius-Rode (tot 18 jaar). Dit is dus geldig voor alle kinderen die in Sint-Genesius-Rode wonen. Jullie hoeven enkel de overige informatie in te vullen en af te geven aan het gemeentebestuur. Vergeet niet dat veel mutualiteiten of sommige bedrijven eveneens financieel tussenkomsten voorzien voor kinderen die op kamp gaan. Gelieve deze formulieren op woensdag 9 juli (bij het binnenbrengen van de rugzakken) af te geven aan Jana, zodat deze papieren ingevuld kunnen worden. Gelieve de medische fiche, die eveneens in de wipplank te vinden is, zo nauwkeurig mogelijk in te vullen, zodat we deze bij ziekte of ongeval kunnen raadplegen. Dit papier geef je aan je leiding af wanneer je je zak komt binnenbrengen (voor de oudere takken) of tijdens de bezoekdag (voor de jongere takken). De SIS-kaart geef je aan je leiding op de eerste dag dat je op het kamp bent. We moeten er echt op aandringen dat al deze zaken in orde zijn. Indien er nog vragen zijn, aarzel dan niet om ons een belletje te geven! Wij zijn op het kampterrein bereikbaar voor zeer dringende zaken, dus in geval van nood. Wanneer we niet opnemen, spreek een bericht in en we bellen zeker terug. Indien je nog met vragen zit, doe dit dan vóór 14 juli want vanaf dan is de leiding al op kamp en dus niet meer bereikbaar via gsm. Op volgende telefoonnummers kan u ons wel bereiken: Groepsleiding: Jana: 0474/ (na 20u) & Kevin: 0475/ (pas vanaf en na 20u)

4 Woordje van de kampi s! Dag allerliefste scoutsvriendjes!! Het is weer bijna zover, overleven in de bossen, slapen in tenten, zelf eten maken, samen vuur maken en nog zoveel meer. Je raad het goed, het is weer bijna tijd voor kamp! Binnen iets meer dan een maand zijn we weer weg om een geweldig scoutsjaar af te sluiten met een nog geweldiger kamp. Dit jaar gaan we op kamp in Graide, een deelgemeente van Bièvre, in de provincie Namen. Een geweldig gezellig kampterrein staat al te wachten op onze aankomst. Samen met Julie ga ik (Inne) het kamp in goede banen leiden, maar uiteraard kan dit niet zonder het geweldige team van leiding dat al een heel jaar klaar staat voor jullie. Samen zijn Julie en ik dus de kampi s van dit jaar. Huuh? Kampi wat is dat? Hoor ik al enkele denken. Als kampi ben je verantwoordelijk voor het kamp, wij zullen ervoor zorgen dat alles in orde is en iedereen een geweldig kamp heeft. Dit wil dan ook zeggen dat wij altijd bereikbaar zijn in geval van nood. Indien er vragen zijn kan je tot 13 juli de leiding gewoon bereiken zoals in het jaar. Maar, de leiding vertrekt zondag 13 juli op kamp, dit wil zeggen dat vanaf dan de GSM s uitgeschakeld worden en we niet bereikbaar zijn. Behalve de kampi s. Ons kan je altijd bereiken in geval van nood. Dat de leiding niet bereikbaar is, wil zeggen dat GSM s op kamp verboden zijn, dus ook voor de leden. ALS JE VEGETARIËR BENT, ZEG DIT DAN TIJDIG AAN JE LEIDING ZODAT HET DOORGEGEVEN WORDT AAN DE FOURAGE!!!!!!!! Wat moet er in de zak? welke kleren doe ik aan? hoe koken we? kan ik ook brieven sturen naar mijn mama omdat ik haar mis? alles wat je nog wou weten over het kamp vind je in deze kampwipplank, dus zeker verder blijven lezen. Als er toch nog vragen zijn mag je ons natuurlijk altijd contacteren. Wij kijken er alvast naar uit, en hopelijk jullie ook. We zien jullie in juli in Graide! Julie Vandervelen, of Zoelie voor de vrienden: Inne De Greef: (Indien echt dringend, tot 28 juni enkel bereikbaar op ).

5 Dag liefste kapoenen, Het hoogtepunt van het jaar is weer aangebroken! We trekken opnieuw met heel het scouts naar de verre Ardennen om er de tofste week van het jaar te beleven! Slapen en eten in tenten, spelen in de bossen en zingen aan een vuur, het hoort er allemaal bij. Dit jaar zal het kamp volledig in teken staan van HET LEGER. Wij kunnen haast niet wachten! Jullie worden verwacht op 21 Juli op het kampterrein tussen 14 en 17 uur. 25 juli om 14 uur mogen jullie moe en voldaan weer naar huis, waar ze vol ongeduld zullen luisteren naar jullie meegemaakte avonturen. Alle informatie omtrent het kamp kunnen jullie vinden in deze laatste kampwipplank of op onze site: scoutsrode.be. Wij hebben er alvast heel veel zin in! Indien er nog vragen zijn, zullen wij deze met plezier beantwoorden. Eline: 0470/ Gorik: 0484/ Inne: 0494/

6 Beste Kabouters, We hebben jullie dit jaar geleerd hoe je een échte kabouter kan worden. Na veel werk en doorzettingsvermogen sloegen jullie er allemaal in ons te verbazen en te tonen dat jullie wel wat meer aankunnen! Daarom gaan we over naar de volgende uitdaging We kruipen in de huid van het echte, stoere en harde leger! Wie wordt luitenant? Wie commandant? Generaal? Kolonel? Sergeant? Majoor?... Dit is geen gemakkelijke uitdaging, daarom nemen we jullie mee op een zevendaagse stage in de pure natuur! Hard zullen jullie moeten werken! Bloed, zweet en tranen zullen vloeien. Dit allemaal met één doel: DE TIJD VAN ONS LEVEN BELEVEN!! Wie kledij, versiering, attributen of andere spullen heeft die iets te maken hebben met "het leger", mag dit zeker en vast meenemen om ons thema nog duidelijker te maken! (let op: neem enkel spullen mee die tegen een stootje mogen kunnen & zet overal je naam op!) Wie nog vragen heeft, aarzel niet om deze te stellen! Bovendien komen wij begin juli bij jullie thuis op huisbezoek, om het kamp nog wat meer toe te lichten. Wij nemen hiervoor wel contact op met jullie! Jana & Mathhias 0474/ /

7 Allerliefste en stoerste welpen, het was me een jaartje heh. Kampen bouwen binnen en buiten, sporten tot we neervallen en waterspelletjes onder de warme zon. Maaaaaaaaar nu komt het beste, WE GAAN OP KAMP (21 tot 28 juli) en het wordt een knalfeestje!!! We gaan sluipspelletjes spelen, kampen bouwen in het bos, de kabouters plagen en om liefde vragen en natuurlijk griezelverhaaltjes vertellen rond het kampvuur of gezellig in onze tent. En dat is nog niet alles, dit jaar hebben we een thema voor op kamp en dat is LEGER. jullie outfit al maar en hou die groene schmink in de aanslag want wij worden echte soldaten. We gaan kruipen, springen, zweten en zingen en we gaan ons goed amuseren. Wij hebben er alvast heel veel zin in!!! Wat mogen jullie dus zeker niet vergeten? Een soldatenoutfit Kleren die vuil mogen worden EN jullie goed humeur Nog vragen of gewoon iets te zeggen? Margo : Lore :

8 Woordje van de uniformjuffies Ook op kamp verwachten we dat jullie er iedere morgen bij de opening in piekfijn uniform staan (Dit wordt elke ochtend gecontroleerd). We herhalen hieronder nog even wat jullie moeten dragen: - KAPOENEN Blauw-rode das (of internationale das) - KABOUTERS & WELPEN Blauw-rode das & nieuwe bruine (of oude groene) trui of hemd met jaarteken en takteken. N.B. voor de kindjes die enkel de nieuwe bruine scoutstrui dragen, moeten hun nieuwe tekens hier NIET op bevestigen; zij mogen jaar- en taktekens op hun das naaien! - JONGGIVERS, GIVERS, JIN EN LEIDING Scoutshemd, scoutsrok of short van Scouts & Gidsen Vlaanderen, en blauw-rode das. Op jullie hemd dienen ook alle tekens in orde te zijn. Indien jullie reeds een totem hebben gekregen moet je deze ook op je hemd naaien. 1. Het takteken gaat op de rechterschouder. (VERPLICHT) 3. Het jaarteken vooraan, boven het rechterborstzakje. (VERPLICHT) 4. de blauw/rode das (VERPLICHT) 5. Het Vlaams kenteken op de linkermouw, Het Vlaams-Brabantse kenteken daaronder. 6. Het internationale scoutsteken daaronder. 7. Het Belgische kenteken, boven het linker borstzakje. 10. Het Scouts & Gidsen Vlaanderen teken op het linkerborstzakje.

9 Hey Jogi s! De leukste periode van het scoutsjaar staat weer voor de deur: SCOUTSKAMP! Hebben jullie al zin in moeilijke tenten opzetten, ingewikkelde sjorringen maken, zware balken dragen, jullie eigen eten koken, hout halen,? Klinkt dit niet zo aantrekkelijk? Geen nood! We hebben nog vele andere activiteiten in petto! Maar het allerbelangrijkste wat we gaan doen dit kamp is natuurlijk ons AMUSEREN en lekker CHILLEN in de zon! Zoals elk jaar vertrekken we op 18 juli met de trein. Het uur van vertrek laten we jullie via sms of telefoon weten. Eind juni en begin juli komen we ook nog op huisbezoek zodat jullie ouders ons alles kunnen vragen wat ze nog niet weten over het kamp en zodat we alle nodige documenten kunnen meenemen. Datum en uur spreken we nog af met de ouders. Informatie over wat jullie allemaal moeten meenemen op kamp vinden jullie hier in de wipplank en voor de verdeling van de spullen van de patrouillekoffer spreken we nog eens af. Vergeet ook zeker jullie medische fiche niet in te vullen! Deze vind je in het midden van het boekje. Meisjes, wij hebben in ieder geval heel veel zin om met jullie op kamp te gaan! Tot binnenkort, Jonne Sariektnaarkak

10 individuele steekkaart voornaam en naam van het kind/de jongere :. O jongen O meisje geboortedatum :../.. /.. TAK & lidnummer:... Met deze individuele steekkaart geven ouders jaarlijks aan de takleiding alle noodzakelijke inlichtingen over hun kind(eren) aangesloten bij een plaatselijke groep van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Deze informatie draagt bij aan een veilige en persoonlijke begeleiding van alle leden en wordt vertrouwelijk behandeld door de leidingsploeg. Wanneer er wijzigingen zijn in deze gegevens is het belangrijk om deze te allen tijde aan de leiding door te geven. Adres en bereikbaarheid officieel adres van vader / moeder / voogd (schrappen wat niet past) straat, nr :. postcode :. gemeente: telefoon :. eventueel tweede adres wanneer het officieel adres niet de (enige) woonplaats is adres van vader / moeder / voogd (schrappen wat niet past) straat, nr : postcode :. gemeente :.... telefoon :.. gsm van vader, moeder of voogd :.... gsm van vader, moeder of voogd :.... wie contacteren als de ouders niet bereikbaar zijn (zoals op kinderpas -12 jarigen) naam : telefoon/gsm :. Medische informatie Het is verboden om als leid(st)er, behalve EHBO, op eigen initiatief medische handelingen uit te voeren. Ook het verstrekken van lichte pijnstillende en koortswerende medicatie zoals Perdolan, Dafalgan of Aspirine is, zonder toelating van de ouders, voorbehouden aan een arts. Daarom is het noodzakelijk om via het onderstaande kader op deze steekkaart vooraf toestemming van ouders te hebben voor het eventueel toedienen van dergelijke hulp. Wij geven toestemming aan de leiding om bij hoogdringendheid aan uw zoon of dochter een dosis via de apotheek vrij verkrijgbare pijnstillende en koortswerende medicatie toe te dienen : * O ja O nee * gebaseerd op aanbeveling Kind&Gezin Aanpak van koorts / Toedienen van geneesmiddelen in de kinderopvang

11 onze zoon of dochter moet specifieke medicatie krijgen : O nee O ja : zeker bijlage doktersattest medicatie toevoegen! zijn er ziekten te melden? (vb. astma, suikerziekte, hooikoorts, epilepsie, hart, ) : O nee O ja :. info over noozakelijke aanpak bij deze aandoening : onze zoon of dochter werd ingeënt tegen klem (tetanus) (geen inenting = geen kamp): O ja - in welk jaar? :.. O nee bloedgroep:.. onze huisarts : naam :. telefoon : Ondergetekende verklaart dat de ingevulde gegevens volledig en correct zijn voornaam en naam :.... ouder / voogd (schrappen wat niet past) van (voornaam + naam van het kind) :. datum :.. handtekening :. Wij danken u voor het vertrouwen in Scouts en Gidsen Vlaanderen

12 Kalender kamp 2014 Dinsdag 1 juli Woensdag 9 juli Zondag 13 juli Woensdag 18 juli Maandag 21 juli Vrijdag 25 juli om 14uur Maandag 28 juli Dinsdag 29 Juli -Jin vertrekt op buitenlands kamp -Deadline overschrijving kampgeld Al het gerief voor patrouillekoffers moet binnen worden gebracht. Alle rugzakken moeten worden binnen gebracht. Dit geldt niet voor kapoenen kabouters en welpen. Lukt dit om een of andere reden niet, dan spreek je met je leiding een ander dag/tijdstip af. De leiding vertrekt op voorkamp en is quasi niet meer bereikbaar. s Avonds volgt de jin ons al lopend. Gidsen en verkenners vertrekken al fietsend. Jonggivers vertrekken met de trein. (voor de juiste uren zullen jullie op tijd op de hoogte worden gebracht) Mama s en Papa s van kapoenen, kabouters en welpen brengen hun kinderen naar het kampterrein. Andere ouders en sympathisanten zijn ook meer dan welkom! De kapoenen worden door hun ouders opgehaald en keren moe en voldaan terug naar huis. Iedereen komt terug naar huis rond 17u en dan worden de camions afgeladen alvorens een echt bad te nemen! Zoals ieder jaar rekenen wij ook nu op de behulpzame papa s en mama s die ons werk bij het uitladen van de camions willen verlichten door de handen uit de mouwen te steken. Alvast bedankt op voorhand! Het is echt heel leuk om toe te komen en te horen dat er al een camion is uitgeladen! Het kamp is nog niet gedaan!!! Grote opkuis, afwas en verloren voorwerpen namiddag vanaf 13.30u. Iedereen vanaf jonggivers wordt verwacht!!!

13 Beste Jv s, Eindelijk is het zover! Kamp staat voor de deur en het belooft een memorabele editie te worden! Op 10 dagen zullen jullie getransformeerd worden in echte mannen die weten van aanpakken! We hebben megaleuke dingen gepland en het wordt gewoon fantastisch!! We vertrekken 18 juli met de trein in Rode, het uur wordt nog meegedeeld. Wij vertrekken al 14 juli op kamp, dus we zijn vanaf dan niet meer bereikbaar (18 juli zullen we uiteraard wel aan het station staan). Groepsleiding en de kampi zijn altijd bereikbaar! Alle info vinden jullie in dit boekje, als jullie nog vragen hebben mogen jullie ons altijd bellen, sms en, mailen, Of we kunnen eventueel nog op huisbezoek langskomen na de examens (vanaf 1 juli), geef ons dan een seintje. Heleen: Klara:

14 Milieu Beste kindjes, Ik, Dochter Natuur, vind het heel leuk dat jullie mij komen bezoeken in het verre Wallonië. Jullie maken vuur, leven op de wei, stappen in het bos,wassen jullie in de rivier Heerlijk! Maar het is belangrijk dat jullie veel zorg voor mij dragen! Daarom vraag ik om een kleine moeite, zodat ik niet teveel last heb van jullie komst en blij kan uitkijken naar een volgend bezoek. Vraag aan jullie mama of papa om zeep en shampoo te kopen van Ecover of Weleda. Deze zijn het beste voor mij! Het allerbeste is een blok zeep gebruiken, maar wie toch liever vloeibare zeep gebruikt, kan bovenstaande merken meenemen. Ik heb jullie leiding gevraagd een oogje in het zeil te houden, dus ze zullen controleren of jullie de juiste zeep en shampoo gebruiken op kamp. Veel plezier en tot binnenkort! Aanrader: Ecover zeep/shampoo is te koop bij Colruyt alsook Paradontax tandpasta Andere merken: Henna, Weleda en Sunlight)

15 GIDSEN OMG!!!! SAY WHAAAAAAT?!?!?!? Is t weer tijd voor kamp ofwa? Wow t jaar ging snel voorbij! Maar bon nog eerst kamp en wij hebben het gevoel dat het awesome gaat zijn! 10 dagen lekker met elkaar opgescheept zitten in tenten! Omdat het kamp niet EXTREME genoeg kan zijn, vertrekken we eerst op een mooie fietstocht vanuit het pajottenland tot in onze eindbestemming in Graide (deelgemeente van Bievre). We zullen de mooie paadjes van ons Belgenland befietsen (als dat een woord is). Om aan deze mooie fietstocht te mogen meedoen, moeten jullie fietsen helemaal in orde zijn, daarom: Werkende voor- en achterlichten Opgepompte banden Remmen die kunnen remmen! Een lekkere vettige ketting! Een mooie conventionele, conditionele, sensationele, operationele en functionele fietshelm (VERPLICHT) Zeker niet vergeten genoeg eten en drank mee te nemen voor een boefkick onderweg! Tip van de wipplank: Eet pasta s ochtends! Bijvoorbeeld Pasta carbonara of spaghetti bolognaise. Naar jaarlijkse gewoonte vertrekken wij op 18 juli Wij zullen verzamelen op het scouts ergens tussen en s ochtends, maar het exacte uur delen we nog mee via de elektronische deviezen of via de interwebs. Ook komen jullie mega coole leiding nog op huisbezoek om eventuele vragen over het kamp te beantwoorden. Wij delen nog later mee wanneer we dit doen! Opnieuw zal dit meegedeeld worden via de elektronische deviezen of via de interwebs. TOEDELS xxx Thibault Jurgen Julie

16 Dag varkens Het weer wordt weer mooier, de vogeltjes beginnen te fluiten. Kortom het is weer die tijd dat het spannend afwachten is naar het hoogtepunt van het scoutsjaar en dat is KAMP! Wat we gaan doen blijft nog even geheim maar voor de nieuwelingen onder ons alvast het begrip kamp uitgelegd door de Van Dale. We vertrekken de 18 e s morgens met de FIETS!!!! Breng hem dus zeker volledig in orde of breng hem voor het vertrek nog eens binnen bij de fietsenmaker zodat we zo weinig mogelijk pech hebben onderweg Kamp: (het; o; meervoud: kampen) 1legerplaats in het open veld2plaats waar een groep mensen tijdelijk verblijft, vrijwillig of gedwongen3georganiseerde groepsvakantie in eenvoudige accommodatie 4partij: uit het liberale kamp ²kamp: (de; m; meervoud: kampen) 1(formeel) strijd kam pen (kampte, heeft gekampt) 1strijden: de NS kampt met vertragingen ondervindt last van Denk alvast eens na over de ubercoole stelling dat jullie dit jaar gaan maken. Grtz el poncho en el tonno tot op huisbezoek!

17

18 Wat neem ik mee op kamp?!!!!! ZET OVERAL JE NAAM OP!!!!! 1. Slaapgerief * luchtmatras en/of slaapmatje (op voorhand opblazen om te zien of er geen gaatjes in zitten!) * slaapzak en eventueel deken (warm genoeg, want s nachts kan het fris worden in de Ardennen!) * pyjama of nachtkleedje * knuffeltroeteldier 2. Eetgerief * plastiek bord of gamel + beker + soeptas + bestek (naam op schrijven!!) GEEN GAMEL VOOR KAPOENEN-WELPEN-KABOUTERS, GEEN WEGWERPSPULLEN * 3 keukenhanddoeken (ALLE TAKKEN) 3. Toiletgerief * washandje en handdoeken (zowel grote als kleine) (naam in schrijven!) * zeep, shampoo en tandpasta (zie pagina over milieuvriendelijkheid) * kam en/of borstel, beker en tandenborstel * scheergerief (Niet voor Thibault Roger ) * een toiletzak om dit alles in te steken 4. Kledij * UNIFORM (aandoen bij vertrek of voor Kakawellen bij aankomst op bezoekdag + naam in schrijven!) * T-shirts * 2-3 korte broeken * 2 lange broeken/trainingsbroeken * 1-2 dikke truien * sweaters * genoeg onderbroeken d.w.z. minstens 1 voor elke dag * voldoende kousen d.w.z. 2 voor elke dag * goede regenjas met kap * sportschoenen, stapschoenen (dit zijn geen basketsloefkes maar echte stappers!), sandalen, teensletsen en gummilaarzen * zwembroek of pak, badhanddoek + badmuts & speedo om te gaan zwemmen * zonnehoedje, zonnebril, zonnecrème (hoge factor) * zakdoeken

19 5. Tochtgerief * Kruik * Goede stapschoenen (geen basketsloefjes maar échte stapschoenen) 6. De Rest * goede zaklamp met verse en reserve batterijen * ev. Muziekinstrument * stripverhalen * schrijfgerief, papier en adressenlijst * identiteitskaart, SIS kaart * een beetje zakgeld (kapoenen, kabouters en welpen enkel om kaartje te sturen, niet meer) Wat nemen we NIET mee! * GSM - SMARTPHONE * RADIO, CD-SPELER, WALKMAN, MP3 SPELER * GAME CONSOLES * ELEKTRONICA * SNOEP * mama Deze dingen worden meteen door de leiding in beslag genomen en bijgehouden tot het einde van het kamp, we zijn tenslotte op kamp midden in de natuur en hebben dit allemaal niet nodig!!!! Laat niets uit/aan je rugzak bengelen (schoenen, slaapzak,...) anders ben je misschien al iets kwijt vooraleer je op kamp vertrekt en dit is héél onhandig bij het inladen van de camions!!!

20 De patrouillekoffer De jong-givers, givers en jin verdelen per tak wie wat moet meebrengen om de patrouillekoffer te vullen. Alles moet ten laatste op vrijdag 12 juli in de koffer zitten! - Grote afwaskom - Veel krantenpapier - Afwasmiddel (bioafbreekbaar) - Emmer - Schuursponskes - Keukenhanddoeken (4 per man) - Enkele schotelvodden - Pattatemesjes (4) - Houten lepels - Visspaan - Blikopener - Stevige (glazen) bokalen MET schroefdeksel (5) - Enkele plastieken ijscrèmedozen met deksel - Aluminiumpapier - Papieren serviettes - Kookboek/presenteerblad - Kruiden: zout, peper, nootmuskaat, provencaalse kruiden, kippekruiden,.. - Grenadine - Lucifers - Wasspelden - Schrijfblok en schrijfgerief - Kaarsen - Vodden (fakkels) - Afwasborsteltje - Bruine zeep - Pannelapjes / ovenhandschoenen - Vleesmes - 2 pollepels, barbequetang, pureestoemper, schuimspaan, rasp, maatbeker - Rol keukenpapier - Chocomelkpoeder

21 hoe geraak ik op het kampterrein? - Neem uw GPS -Typ het adres in: Rue de Gedinne, 5555, Graide - Volg de laatste kilometers de bordjes RO - Parkeer u auto nabij het kampterrein. - Geniet van een prachtige dag!

22 De postduif Scouts en Gidsen Sint-Genesius-Rode NAAM + TAK Rue de la Violette Graide

individuele steekkaart

individuele steekkaart individuele steekkaart voornaam en naam van het kind/de jongere :. O jongen O meisje geboortedatum :../.. /.. lidnummer:... Met deze individuele steekk aart geven ouders jaarlijks aan de leiding alle noodzakelijke

Nadere informatie

Een weekend in de dierentuin?!

Een weekend in de dierentuin?! Een weekend in de dierentuin?! Dag lieve kapoentjes! Zijn jullie klaar voor een mega, spetterend, super, kei leuk, tof, weekend in de dierentuin? Wij alvast wel! Wanneer: Het weekend van 24-26 oktober,

Nadere informatie

Jongverkennerweekend 2015. middeleeuwen

Jongverkennerweekend 2015. middeleeuwen Jongverkennerweekend 2015 middeleeuwen Het is een afschuwelijke tijd: oorlog dreigt op ieder moment, de steden zijn vuil en stinken, overal zie je de gevolgen van de rattenplaag en bovendien is de gemiddelde

Nadere informatie

Giverkamp 4-16 juli 2016 scouts den 41

Giverkamp 4-16 juli 2016 scouts den 41 Het is weer zover. Het moment waar we allemaal een heel scoutsjaar naar hebben uitgekeken: KAMP!!! Rock werchter, Tomorrowland, Pukkelpop, Summerfestival, het komt allemaal aan bod. Waar en wanneer is

Nadere informatie

Wij hebben er alvast heel veel zin in. Groeten De leiding Tim, Justine en Laura

Wij hebben er alvast heel veel zin in. Groeten De leiding Tim, Justine en Laura Het is weer zover! Het kamp komt eraan en dit jaar maken we er weer een knaller van formaat van! We gaan namelijk op fietskamp! In het thema van de ronde van Vlaanderen rijden we het ganse land door van

Nadere informatie

Jongverkenner-weekend 2014. Van 21 tot 23 februari

Jongverkenner-weekend 2014. Van 21 tot 23 februari Jongverkenner-weekend 2014 Van 21 tot 23 februari Red de Dinosaurs Het jaar is ongeveer 66 miljoen jaar voor Christus, en van de wereld die we de dag van vandaag kennen is er nog geen spraken. De reusachtige

Nadere informatie

voor 03 juli 2014 BE17 8538 1460 4921 naam van het kind EN de tak van het kind aparte overschrijving BELANGRIJK!

voor 03 juli 2014 BE17 8538 1460 4921 naam van het kind EN de tak van het kind aparte overschrijving BELANGRIJK! Kampwipplank 2015 Dag allerliefste scoutsleden en ouders! Het is weer zover. In de scoutshoofden begint het al te tollen, want er is nog zo veel werk aan de winkel! Wat moet er in die rugzak? De knoop

Nadere informatie

Kampboekje Jongwelpen 2014

Kampboekje Jongwelpen 2014 Kampboekje Jongwelpen 2014 Oedelem Tofste Jongwelpen, Hier zijn we weer, het leukste moment van het jaar is aangebroken! Het is weer tijd voor ons zomerkamp Jullie leiding is dolenthousiast om er in te

Nadere informatie

Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010

Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010 Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010 Dierbeminde gelovigen, aangezien onverdraagzaamheid en geweld dezer dagen vaste begrippen zijn geworden in ons bestaan. Vinden wij, uw geestelijke

Nadere informatie

Kamp skoete van Jett OPONT Paliseul

Kamp skoete van Jett OPONT Paliseul - Kamp skoete van Jett OPONT Paliseul 2 Beste ouders en leden, In deze kampschors vinden jullie alle informatie die je nodig kan hebben voor, tijdens en na je verblijf op kamp in Opont met de scouts van

Nadere informatie

Kamp Zwitserland 2016

Kamp Zwitserland 2016 Kamp Zwitserland 2016 Beste verkenners en ouders, Met deze laatste kampbrief lichten wij jullie graag in over verschillende praktische elementen van het buitenlands kamp naar Zwitserland. De verkenners

Nadere informatie

Weekendkrantje. 18 20 september 2015

Weekendkrantje. 18 20 september 2015 Weekendkrantje 18 20 september 2015 Wij zijn ongelooflijk blij dat jullie hebben gekozen om met ons op weekend te gaan! We gaan er alvast een spetterende tweedaagse van maken! Diegenen die nog nooit zijn

Nadere informatie

Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen,

Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen, Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen, Deze zomer vertrekken we met de kapoenen op kamp naar Retie (Schoonbroek). Dit van 19 t.e.m. 24 juli 2016. Het thema van dit kamp is reis-rond-de-disneywereld.

Nadere informatie

Beste welpen, Hopelijk kunnen jullie erbij zijn, want we kunnen iedere hulp gebruiken!

Beste welpen, Hopelijk kunnen jullie erbij zijn, want we kunnen iedere hulp gebruiken! Grootkamp Zeewelpen 2 18 27 juli 2013 Beste welpen, Akela, Baloe en Kaa hebben een geheim bericht gekregen van de Belgische geheime dienst. Dit jaar geen grootkamp voor ons, want wij hebben de opdracht

Nadere informatie

Wekaweekend 15-17 april. De 4 elementen : Aarde

Wekaweekend 15-17 april. De 4 elementen : Aarde Wekaweekend 15-17 april De 4 elementen : Aarde Liefste weka s en weka-ouders, Misschien weten jullie het, misschien ook niet Lang geleden was er een tijd waar er inwoners waren van 4 verschillende rijken.

Nadere informatie

Inhoudstafel. Beste jins! 1. De reis 2. Dagplanning 3. Bagagelijst 5. Enkele afspraken 7. Nog vragen 8. Heenreis 2. Terugreis 2

Inhoudstafel. Beste jins! 1. De reis 2. Dagplanning 3. Bagagelijst 5. Enkele afspraken 7. Nog vragen 8. Heenreis 2. Terugreis 2 Inhoudstafel Beste jins! 1 De reis 2 Heenreis 2 Terugreis 2 Dagplanning 3 Bagagelijst 5 Enkele afspraken 7 Nog vragen 8 Beste Jins! Het aftellen is begonnen! Binnen enkele weken vertrekken we op buitenlands

Nadere informatie

Kledij: (de getallen tussen haakjes

Kledij: (de getallen tussen haakjes Intro: Slaapgerief: In augustus trekken 25 sjo ers naar een onbekende bestemming, waar ze zullen moeten samenwerken om de leiding hun respect te verdienen. 11 dagen lang zullen zij zwoegen, zweten, afzien,

Nadere informatie

GIVERKAMP. JULY 13-23 Landrichamps. Music by The Giverleiding & The Givers

GIVERKAMP. JULY 13-23 Landrichamps. Music by The Giverleiding & The Givers GIVERKAMP 14 JULY 13-23 Landrichamps Music by The Giverleiding & The Givers Introductie Beste giverkampgangers, Van 13 tot 23 juli 2014 is het weer tijd voor een legendarische editie van het 10-daagse

Nadere informatie

Brief zomerkamp 2016. Zomerkamp verkenners 4 juli t.e.m. 14 juli Barvaux (Durbuy) Beste verkenner en ouders,

Brief zomerkamp 2016. Zomerkamp verkenners 4 juli t.e.m. 14 juli Barvaux (Durbuy) Beste verkenner en ouders, Brief zomerkamp 2016 Beste verkenner en ouders, Het is opnieuw bijna zover, het moment van het jaar waar iedere verkenner zo hard naar uitkijkt: zomerkamp! Via deze brief delen we u alle belangrijke data

Nadere informatie

Op safari door Afrika

Op safari door Afrika Op safari door Afrika 2 Allerliefste jogi s Welk continent bestaat uit zo n 30.244.050 vierkante kilometer? In welk continent wonen er meer dan 1 miljard mensen? In welk continent bevindt zich de grootste

Nadere informatie

Kamp. KSA-VKSJ Beerse Hamont-Achel 1-10 juli 2013

Kamp. KSA-VKSJ Beerse Hamont-Achel 1-10 juli 2013 Kamp KSA-VKSJ Beerse Hamont-Achel 1-10 juli 2013 Liefste leden, Beste ouders, De dagen worden langer, het zonnetje heeft zich al enkele keren van zijn goede kant getoond en bijna alle groepen zijn op weekend

Nadere informatie

Giverkamp 2010 12 juli tot 23 juli 2010

Giverkamp 2010 12 juli tot 23 juli 2010 Giverkamp 2010 12 juli tot 23 juli 2010 Liefste givers en ouders, De zomervakantie nadert met rasse schreden, wat wil zeggen dat ook het scoutskamp dichterbij komt. In dit boekje zit alle informatie die

Nadere informatie

Kabouterland. Wat vind je in dit boekje? Op kamp naar

Kabouterland. Wat vind je in dit boekje? Op kamp naar Wat vind je in dit boekje? Waar gaan we heen? Wat gaan we daar doen? Wat neem je mee? Wat neem je niet mee? Kalender Waar en wanneer speken we af? Praktische info Op kamp naar Kabouterland Waar gaan we

Nadere informatie

JONGGIVERKAMP 2015. Damiaanscouts Wilsele-Putkapel

JONGGIVERKAMP 2015. Damiaanscouts Wilsele-Putkapel JONGGIVERKAMP 2015 Damiaanscouts Wilsele-Putkapel Aankopen voor kamp: 1 adres Wie gaat er mee? De leiding JOLAN FEBE WILLEM JAPPE THOMAS ROBBE Wie gaat er mee? De foeriers ARJAAN LOTTE SEPPE Waar gaan

Nadere informatie

JONGGIDSENKAMP 20-30 JULI 2016

JONGGIDSENKAMP 20-30 JULI 2016 JONGGIDSENKAMP 20-30 JULI 2016 Lieve Jonggidsen van Scouts Sint-Michiel / Anne-Frank uit Hasselt, Tot u spreekt Spiegeltje Spiegeltje Aan de Wand. We hebben jullie hulp dringend nodig! Lees dit goed zodat

Nadere informatie

KAMPBOEKJE MOL 2014. Als je t mij vraagt: Chiro Gijmel. BE42 7785 9287 3654 (met vermelding kamp 2014 + naam kind)

KAMPBOEKJE MOL 2014. Als je t mij vraagt: Chiro Gijmel. BE42 7785 9287 3654 (met vermelding kamp 2014 + naam kind) KAMPBOEKJE MOL 2014 Leven op het ritme van de wind & van de zon, Zingen op de melodie van bos en beek en bron, Slapen met t getrommel van de regen op het dak, Ontwaken met de morgendauw, Joepieee, we gaan

Nadere informatie

Scoutskamp 2014. Scouts en Gidsen Sint-Franciscus 1

Scoutskamp 2014. Scouts en Gidsen Sint-Franciscus 1 Scoutskamp 2014 Het feit dat je dit kampboekje vast hebt, wil zeggen dat jij (of je kind) het aan durft om met ons 10 dagen op kamp te trekken! Een geweldige keuze, want wij zullen er alles aan doen om

Nadere informatie

KAMPPARETTER!!!! Kampparetter! Kampparetter!!! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel

KAMPPARETTER!!!! Kampparetter! Kampparetter!!! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel KAMPPARETTER!!!! Kampparetter!!! Kampparetter! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel Kleinkamp We zitten er allemaal al een heel jaar op te wachten, de beste week van de vakantie! Scoutskamp!!!

Nadere informatie

Kapoenenweekend 15-17 april

Kapoenenweekend 15-17 april Kapoenenweekend 15-17 april De 4 elementen : WIND Liefste kapoenen en kapoenenouders, Misschien weten jullie het, misschien ook niet Lang geleden was er een tijd waar er inwoners waren van 4 verschillende

Nadere informatie

Enkele nuttige adressen!

Enkele nuttige adressen! Enkele nuttige adressen! Kampadres Kalmthoutsesteenweg 14 2910 Essen Kampleid(st)er Julie Lievens Gasthuisheide 64, 2440 Geel 0496 33 02 85 (Enkel in nood!) Kristof Bogaerts De Bocht 10, 2440 Geel 0472

Nadere informatie

JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart

JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart Hey joro s en ouders! Uit goede gewoonte gaan we ieder jaar, met elke groep, een keertje op weekend. Waarom? Omdat dat superleuk is! En ook een beetje omdat het kamp nog zooo

Nadere informatie

HERFSTWEEKEND. 6-7-8 November 2015 Te Malle

HERFSTWEEKEND. 6-7-8 November 2015 Te Malle HERFSTWEEKEND 6-7-8 November 2015 Te Malle Hallo creatievelingen! Woordje vooraf De herfst laat zich al volop voelen. Je merkt dat de bladeren meer en meer de bodem bedekken in plaats van aan de takken

Nadere informatie

Wat vind je in deze wipplank?

Wat vind je in deze wipplank? Kampwipplank 2016 Wat vind je in deze wipplank? Woordje Groepsleiding Woordje Kampi Kampkalender Kapoenen Kabouters Welpen Milieu Woordje uniformjuffies Medische fiche Jonggidsen Jongverkenners Gidsen

Nadere informatie

Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE

Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE 1 Thema YES YES YES, het is eindelijk zover! EINDELIJK buitenlands kamp. En jullie zijn dan wel de oudste, maar jullie zijn naar onze mening nog niet té oud voor een super

Nadere informatie

Sta jij ook te popelen om naar Wezemaal te gaan!? Het kamp komt er aan Maandag 2 juli. 08.30u. dinsdag 26 juni vanaf 14.00.

Sta jij ook te popelen om naar Wezemaal te gaan!? Het kamp komt er aan Maandag 2 juli. 08.30u. dinsdag 26 juni vanaf 14.00. In deze kampbundel vind je: Info over het kamp en de kampplaats De weg naar een goed gevulde valies Een inschrijvingsstrookje Wat info over het kampthema Maar ook nog vele andere fijne weetjes en feiten!

Nadere informatie

Het team van de kleine vorst heeft er alvast super veel zin om er keihard in te vliegen!

Het team van de kleine vorst heeft er alvast super veel zin om er keihard in te vliegen! Lieve Chirovrienden We zijn op zoek naar stoere jongens en meisjes die de kleine vorst in zijn queeste willen helpen! Daarom hadden we aan jullie gedacht!!! We gaan dit jaar allemaal samen met het openbaar

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

Wanneer? van maandag 08 juni 2015 tot en met woensdag 10 juni 2015. Voorbereiding en verloop

Wanneer? van maandag 08 juni 2015 tot en met woensdag 10 juni 2015. Voorbereiding en verloop Beste ouders, INFO ZEEKLASSEN Antwerpen, Dit jaar trekken we er met de doelgroep weer op uit. We gaan op zeeklassen! We nodigen jullie alvast uit voor een informatie-avond in onze school op dinsdag 28

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Kampboekske. K a m p 2 0 1 5 S c o u t s S i n t J a n B e r c h m a n s N i n o v e w w w. s c o u t s n i n o v e. b e

Kampboekske. K a m p 2 0 1 5 S c o u t s S i n t J a n B e r c h m a n s N i n o v e w w w. s c o u t s n i n o v e. b e Kampboekske K a m p 2 0 1 5 S c o u t s S i n t J a n B e r c h m a n s N i n o v e w w w. s c o u t s n i n o v e. b e Abonnr.: P2A8599 Afgifte: 9400 Ninove Verschijnt zeswekelijks Jaargang 2014-2015

Nadere informatie

Voorwoord. Aan allen die meegaan proficiat, aan allen die niet meegaan ook proficiat

Voorwoord. Aan allen die meegaan proficiat, aan allen die niet meegaan ook proficiat Voorwoord Aan allen die meegaan proficiat, aan allen die niet meegaan ook proficiat Jaja het is weer zover, het schooljaar zit er weer bijna op Jullie kijken wellicht uit naar 1 september, wanneer jullie

Nadere informatie

SMAF. Groepskamp 2015. in de. Belangrijk bericht van professor Barabas!

SMAF. Groepskamp 2015. in de. Belangrijk bericht van professor Barabas! SMAF in de Groepskamp 2015 Belangrijk bericht van professor Barabas! Lieve jongens en meisjes van Scouts Sint-Michiel / Anne-Frank uit Hasselt, Tot jullie spreekt professor Barabas. Jullie weten wel, die

Nadere informatie

April. Maandelijks tijdschrift jaargang 27 nummer 8. April 2013

April. Maandelijks tijdschrift jaargang 27 nummer 8. April 2013 BELGIË/BELGIQUE P.B. 2300 TURNHOUT BC 30066 Maandelijks tijdschrift jaargang 27 nummer 8 April April 2013 w w w. a k a b e o m m e k a a r. b e P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Yoni de Mey Steenweg

Nadere informatie

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders Agenda: 6-8/11: Leidingsweekend Tak van dienst: 24/10: Verkenners 31/10: JIN Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016 Redactie: Eline Debrock Mail: groepsleiding@schilderhof.be Website: www.schilderhof.be

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Akabe de Pioen stelt voor: KAMP 2013. Ridders & Prinsessen - 2 -

Akabe de Pioen stelt voor: KAMP 2013. Ridders & Prinsessen - 2 - - 1 - Akabe de Pioen stelt voor: KAMP 2013 Ridders & Prinsessen - 2 - VOORWOORD Dag lieve Pioeners, Zijn jullie al aan het aftellen? Wij wel hoor, want over enkele maanden kunnen we terug allemaal samen

Nadere informatie

Kamp jongverkenners 2013-2014. Bomal sur ourthe 3/7/2014 13/7/2014

Kamp jongverkenners 2013-2014. Bomal sur ourthe 3/7/2014 13/7/2014 Kamp jongverkenners 2013-2014 Bomal sur ourthe 3/7/2014 13/7/2014 Wie waren de Vikingen eigenlijk? De Vikingen waren vooral boeren en landbouwers. Het land waar ze woonden, was echter niet geschikt om

Nadere informatie

Olympische spelen 2011 Beverlo

Olympische spelen 2011 Beverlo Olympische spelen 2011 Beverlo Olympische spelen 2011 Beverlo De Olympische spelen vinden deze zomer in België plaats! Meer bepaald in Beverlo-Beringen. We worden op 3 juli verwacht voor de grootse openingsceremonie,

Nadere informatie

Opgepast Limburg, want KSA Zomergem komt eraan!

Opgepast Limburg, want KSA Zomergem komt eraan! Opgepast Limburg, want KSA Zomergem komt eraan! Wist je dat Gruitrode een bos heeft van 600 ha groot? de inwoners ook wel heikiéseters worden genoemd?... Gruitrode bekend staat om zijn boekweitpannenkoeken?

Nadere informatie

Van maandag 22/ 08 tot maandag 29/08

Van maandag 22/ 08 tot maandag 29/08 Van maandag 22/ 08 tot maandag 29/08 Dag coole joro s van Deinze en Astene! Zijn jullie klaar om heel wat heldendaden te verrichten op ons kamp? De superhelden uit Bora Bora besloten om samen een verre

Nadere informatie

NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND

NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND 2014 HELP! Geachte ijsberen uit België, Tot jullie spreekt Pol du Nord van de Noordpool. Ik schrijf jullie deze brief omdat het hier niet goed gaat. Eigenlijk gaat het

Nadere informatie

tweemaandelijks blad van Scouts & Gidsen Vlaanderen P. Benedictus Wezemaal B2309 G Jaargang 2014-2015 Scoutskamp 2015 Erkenningsnummer: P309594

tweemaandelijks blad van Scouts & Gidsen Vlaanderen P. Benedictus Wezemaal B2309 G Jaargang 2014-2015 Scoutskamp 2015 Erkenningsnummer: P309594 tweemaandelijks blad van Scouts & Gidsen Vlaanderen P. Benedictus Wezemaal B2309 G Jaargang 2014-2015 Scoutskamp 2015 Erkenningsnummer: P309594 Scoutskamp Belangrijke data!!! Vrijdag 12 juni Dinsdag 21

Nadere informatie

BOSKLASSEN. 1. PERIODE maandag 26 september 11 tot en met vrijdag 30 september 11

BOSKLASSEN. 1. PERIODE maandag 26 september 11 tot en met vrijdag 30 september 11 BOSKLASSEN 1. PERIODE maandag 26 september 11 tot en met vrijdag 30 september 11 2. ADRES Aan. (naam leerling + KLAS) p/a Vakantiehuis Bosberg Kelchterhoefstraat 10 3530 Houthalen Géén fax doorsturen /

Nadere informatie

BLUBBLAD KAMP EDITIE 2014

BLUBBLAD KAMP EDITIE 2014 BLUBBLAD KAMP EDITIE 2014 We gaan op kamp Van 11 tot 21 juli 2014 (speelclub: 14 tot 21 juli) Beste leden, ouders, ander gespuis het kamp is daar! Wat je zeker moet weten 10 juli: inladen camion Op 10

Nadere informatie

21 tot 31 juli 2013. Kamphuis De Driepaal Driepaal 8 3650 Dilsen-Stokkem. In deze brochure staat alles wat je moet weten over ons Chirokamp!

21 tot 31 juli 2013. Kamphuis De Driepaal Driepaal 8 3650 Dilsen-Stokkem. In deze brochure staat alles wat je moet weten over ons Chirokamp! Inschrijven voor 1 juli! 21 tot 31 juli 2013 Kamphuis De Driepaal Driepaal 8 3650 Dilsen-Stokkem In deze brochure staat alles wat je moet weten over ons Chirokamp! Een klein woordje uitleg Het is weer

Nadere informatie

Wegwijs in. Vakantiekampen. Gids voor de ouders. vzw Rode Kruisvakanties. Paraat. Altijd, overal.

Wegwijs in. Vakantiekampen. Gids voor de ouders. vzw Rode Kruisvakanties. Paraat. Altijd, overal. Wegwijs in Vakantiekampen Gids voor de ouders vzw Rode Kruisvakanties Paraat. Altijd, overal. Vakantiekampen - Gids voor ouders Kan je zoon of dochter nu niet op vakantie met het gezin of met een jeugdbeweging?

Nadere informatie

21 tot 31 juli 2015. Zavelheem en Sparrenheem Zavelstraat z/n 3670 Meeuwen-Gruitrode

21 tot 31 juli 2015. Zavelheem en Sparrenheem Zavelstraat z/n 3670 Meeuwen-Gruitrode Inschrijven voor 1 juli! 21 tot 31 juli 2015 Zavelheem en Sparrenheem Zavelstraat z/n 3670 Meeuwen-Gruitrode In deze brochure staat alles wat je moet weten over ons Chirokamp! Een klein woordje uitleg

Nadere informatie

Sta jij ook te popelen om naar Wezemaal te gaan!? Hé, ik wil ook mee!!!

Sta jij ook te popelen om naar Wezemaal te gaan!? Hé, ik wil ook mee!!! Werkjaar 2011-2012 In deze kampbundel vind je: Info over het kamp en de kampplaats De weg naar een goed gevulde valies Een inschrijvingsstrookje Wat info over het kampthema Maar ook nog vele andere fijne

Nadere informatie

P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout. jaargang 30 nummer 1 September 2015

P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout. jaargang 30 nummer 1 September 2015 P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout jaargang 30 nummer 1 September 2015 Allerliefst Akaberen, Voor dit gloednieuwe scoutsjaar staat er na de

Nadere informatie

Dag Allerliefste jonggivers! Beste Jonggiverouders!

Dag Allerliefste jonggivers! Beste Jonggiverouders! Dag Allerliefste jonggivers! Beste Jonggiverouders! We hebben een super plezant en gevarieerd scoutsjaar achter de rug! Ten eerste willen wij onze jonggivers bedanken voor hun talrijke opkomst het hele

Nadere informatie

Spring mee op de trein en beleef dolle avonturen met de dieren, boeren en boerinnen uit het verre Melle!

Spring mee op de trein en beleef dolle avonturen met de dieren, boeren en boerinnen uit het verre Melle! Spring mee op de trein en beleef dolle avonturen met de dieren, boeren en boerinnen uit het verre Melle! Inleiding MOEOEOE lieve vriendjes, Zoals jullie wel weten gaan wij weldra op kamp naar Melle. Hierbij

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

Kampboekje Graide Bièvre 2016 Kamp zaterdag 23 juli zondag 31 juli Kapoenen zaterdag 23 juli donderdag 28 juli)

Kampboekje Graide Bièvre 2016 Kamp zaterdag 23 juli zondag 31 juli Kapoenen zaterdag 23 juli donderdag 28 juli) Kampboekje Graide Bièvre 2016 Kamp zaterdag 23 juli zondag 31 juli Kapoenen zaterdag 23 juli donderdag 28 juli) Pagina 1 van 10 Beste leden en ouders, In juli gaan we weer op scoutskamp: het hoogtepunt

Nadere informatie

Dag scouters. Een Stevige Linker!!

Dag scouters. Een Stevige Linker!! Dag scouters De lente komt alweer volop binnengedraafd en daar zijn we zeer blij mee. De maand mei heeft weer heel wat voor ons in petto. Een boel verlengde weekends die voor de meesten een scoutig kleurtje

Nadere informatie

Indiaan / cowboy. KLJ HOELEDEN Kampboekje 2015

Indiaan / cowboy. KLJ HOELEDEN Kampboekje 2015 Indiaan / cowboy (M/V)Met talent KLJ HOELEDEN Kampboekje 2015 1 juli tot 5 juli (het Wilde) Nijlen Beste KLJ er(s) en ouders Beste ouders en leden Na een heel jaar vol activiteiten op zondagvoormiddag

Nadere informatie

Beste leden en ouders

Beste leden en ouders b Beste leden en ouders De zomervakantie komt stilaan dichterbij, wat wil zeggen dat de kampkriebels opnieuw beginnen op te borrelen. De leiding kijkt er momenteel al volop naar uit om er weer een knaller

Nadere informatie

Chiromeisjes Vlierbeek Ridders & jonkvrouwen

Chiromeisjes Vlierbeek Ridders & jonkvrouwen Chiromeisjes Vlierbeek Ridders & jonkvrouwen 21 juli 2013 31 juli 2013 21 juli Het jaarlijks Kubb-tornooi breekt aan. Iedereen is volop bezig met de voorbereidingen. Koningin Beatrance heeft iedereen vanuit

Nadere informatie

KORTRIJK. WINTERWEEKEND KSA-SPERMALIE 2015 20 tot 22 februari

KORTRIJK. WINTERWEEKEND KSA-SPERMALIE 2015 20 tot 22 februari KORTRIJK WINTERWEEKEND KSA-SPERMALIE 2015 20 tot 22 februari WEEKEND Beste leden en ouders, Nu het jaar goed op gang is, is het tijd om ons jaarlijks weekend en kamp te houden. Dagen vol activiteiten spel

Nadere informatie

Jeugdtheater Triangel

Jeugdtheater Triangel Jeugdtheater Triangel Infomapje - Inschrijvingsformulier Triangel - Brief over foto s - Gegevens over de verzekering - Medische fiche - Belangrijke data - Informatie/Inschrijvingsformulier theaterweekend

Nadere informatie

Als je deze brochure ontvangen hebt, dan ben je ingeschreven voor het kamp van 2015, te Houffalize.

Als je deze brochure ontvangen hebt, dan ben je ingeschreven voor het kamp van 2015, te Houffalize. Als je deze brochure ontvangen hebt, dan ben je ingeschreven voor het kamp van 2015, te Houffalize. Belangrijke mededeling: De leidingsploeg staat er op dat het kampgeld betaald is voor het vertrek. Indien

Nadere informatie

Chiro Tiejamo presenteert:

Chiro Tiejamo presenteert: Chiro Tiejamo presenteert: 1 Kampthema Bovenste beste leden en ouders van Chiro Tiejamo Met volgend onthutsend nieuwsbericht Wordt een groots evenement helemaal anders belicht: De eerstvolgende Olympische

Nadere informatie

1BK1, 1BK2, 1BK3 & 1BK4

1BK1, 1BK2, 1BK3 & 1BK4 Sneek, september 2013 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van: Betreft: Introductiekamp Geachte ouder(s)/verzorger(s), Zoals u in de brief boekengeld/schoolfonds hebt kunnen lezen, wordt er voor de klassen 1BK1,

Nadere informatie

Scouts en Gidsen Sint Michiel Keerbergen KAMP 2016

Scouts en Gidsen Sint Michiel Keerbergen KAMP 2016 Scouts en Gidsen Sint Michiel Keerbergen KAMP 2016 Beste ouders, Naar jaarlijkse gewoonte bezorgen wij u met veel enthousiasme: de kampbrief! Komende julimaand is het weer zover, het kamp waar we al heel

Nadere informatie

De terugreis gebeurt met de bus meer informatie over het juiste uur van aankomst volgt nog. Waarschijnlijk is dit zoals elk jaar rond de middag.

De terugreis gebeurt met de bus meer informatie over het juiste uur van aankomst volgt nog. Waarschijnlijk is dit zoals elk jaar rond de middag. 2 Beste Kadetten, Lapperds en Jokers, We sluiten zoals elk jaar ons klj-jaar af met een geweldig kamp. In dit boekje vinden jullie alle informatie over de meest fantastische tiendaagse. We zouden dan ook

Nadere informatie

Ga je mee? Wanneer hij in de machine stapt, gebeurt er iets dat zijn wildste dromen overtreft. Hij maakt een dolle reis door de tijd!

Ga je mee? Wanneer hij in de machine stapt, gebeurt er iets dat zijn wildste dromen overtreft. Hij maakt een dolle reis door de tijd! Ga je mee? Flits is een roze flamingo en woont in de zoo van Antwerpen. Op een dag kan hij ontsnappen en vindt hij een geheimzinnige machine: de funkie flashmobiel! Wanneer hij in de machine stapt, gebeurt

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en sympathisanten, Groepspraatje Lise Stijn Twee maanden zijn er al voorbij in dit scoutsjaar, wat vliegt de tijd toch voorbij als je je amuseert. De herfst is gearriveerd en het wordt voelbaar

Nadere informatie

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers,

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers, Woord vooraf Beste ouders, Beste tweedeklassers, In juni vertrekken we op zeeklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft. De positieve reacties van de vorige jaren, stimuleren ons alvast om er, ook

Nadere informatie

Wie gaat er mee op kamp?

Wie gaat er mee op kamp? CHIROKAMP P Wie gaat er mee op kamp? Bij de pinkels zorgen Lara en Anneleen voor 7 dagen plezier. Voor de speelclubbers staan Anneleen en Marij 7 dagen klaar voor een spetterend kamp. Met Naomi en Margot

Nadere informatie

Bosklassen 3 juni- 7 juni 2013

Bosklassen 3 juni- 7 juni 2013 Bosklassen 3 juni- 7 juni 2013 Waar gaan we naartoe? Vakantiehuis Fabiola Weldoenerslaan 5 3630 Maasmechelen www.kfh.be Welke kinderen gaan mee? Alle leerlingen Bovenbouw type 1. Dit zijn 77 leerlingen,

Nadere informatie

Kamp 2015. Vaulx Chimay

Kamp 2015. Vaulx Chimay Kamp 2015 Vaulx Chimay Beste Scouts en Gidsen Het leek gisteren nog onze inschrijvingsdag en vandaag staat het zomerkamp vlak voor onze neus. Met het kamp sluiten we ook een actief scoutsjaar af. De meeste

Nadere informatie

Willkommen! KAMPFBOEKJE 2015. Recht (Sankt-Vith)

Willkommen! KAMPFBOEKJE 2015. Recht (Sankt-Vith) Willkommen! KAMPFBOEKJE 2015 Recht (Sankt-Vith) Jawohl, eindelijk is het weer zo ver! Ons jaarlijks hoogtepunt. Dit jaar trekken we voor het eerst naar het Duitstalige gebied van België. Ons prachtig terrein

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, De vakantie doet z n intrede en dat wil zeggen dat we binnen een goede maand kunnen genieten van een geweldig zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang bezig met de voorbereidingen

Nadere informatie

HOOGKAMERSTRAAT 3, 9140 TEMSE 0479 67 71 83

HOOGKAMERSTRAAT 3, 9140 TEMSE 0479 67 71 83 Kamp 2016 Wirtzfeld 'T LESTE ZAL 'T BESTE ZEN! n e g n i l Bül VOOR IEDEREEN HOOGKAMERSTRAAT 3, 9140 TEMSE 0479 67 71 83 KSA Temse Voorwaarts KAMP 2016 Ons jaarlijks hoogtepunt! Net zoals vorig jaar trekken

Nadere informatie

Scouts Blauberg stelt met trots voor. Scoutskamp. 26 e editie. Ethe ( 2010 ) WWW.SCOUTSBLAUBERG.BE

Scouts Blauberg stelt met trots voor. Scoutskamp. 26 e editie. Ethe ( 2010 ) WWW.SCOUTSBLAUBERG.BE Scouts Blauberg stelt met trots voor Scoutskamp 26 e editie Ethe ( 2010 ) WWW.SCOUTSBLAUBERG.BE VOORWOORD Beste scoutsen en ouders, Het is weer een geweldig jaar geweest! We hebben Wc-papier verkocht,

Nadere informatie

Kamp Jonggivers & Givers

Kamp Jonggivers & Givers Kamp Jonggivers & Givers Wirtzfeld, 21-31 juli 2014 1 Inhoudsopgave 1 Proloog... 3 2 Road trip (Routebeschrijving)... 4 3 Into the wild (Meeneemlijst)... 7 4 Capitalism : a love story (Prijs + inschrijven)...

Nadere informatie

Akabe de Pioen stelt voor: KAMP 2015. De Flinstones - 1 -

Akabe de Pioen stelt voor: KAMP 2015. De Flinstones - 1 - Akabe de Pioen stelt voor: KAMP 2015 De Flinstones - 1 - 1. Waar? Dit jaar gaan we op kamp bij Broeder Bertus. Dit ligt in de gemeente Zutendaal. Niet zo ver van Genk en vlakbij het nationaal park Hoge

Nadere informatie

Kapoenenkamp-Rumoldus 2014 Middel-Aarde

Kapoenenkamp-Rumoldus 2014 Middel-Aarde Kapoenenkamp-Rumoldus 2014 Middel-Aarde Scoutsjaar: 2013-2014 Kapoenen 43 ste Sint-Rumoldus http://www.rumoldus.be/ Verhaal: Personages die zullen voorkomen in Middel Aarde: Hobbits Dwergen Elfen Orks

Nadere informatie

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 09 15 AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 10 15 Woordje vooraf Beste ouders, leden en sympathisanten Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar staat klaar om volledig los te barsten, met als grote begin natuurlijk

Nadere informatie

Het bivak gaat door in bivakplaats Het Langebosheem te Langdorp.

Het bivak gaat door in bivakplaats Het Langebosheem te Langdorp. BIVAK LANGDORP Joepie! Voor het tiende jaar op rij sluiten we ons fantastisch chirojaar samen af. Dit jaar zakken we hiervoor af naar Langdorp. Gedurende 10 dagen (of 5 dagen voor de Sloebers en Speelclubbers)

Nadere informatie

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara Lieve Jogi s, Na de vakantie en een fantastisch kamp is het nu weer tijd voor een nieuw super leuk scoutsjaar. Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij! Iedere week zorgt de leiding met veel

Nadere informatie

Kampboekje 2014. AAAAAAAAaaaaaaaaaaAAAAAaaaaAAAHHHHhhhhHHH! Dit kampboekje is voor

Kampboekje 2014. AAAAAAAAaaaaaaaaaaAAAAAaaaaAAAHHHHhhhhHHH! Dit kampboekje is voor Kampboekje 2014 AAAAAAAAaaaaaaaaaaAAAAAaaaaAAAHHHHhhhhHHH! Dit kampboekje is voor 2 Een beetje uitleg Dit jaar gaat KLJ Wambeek op tocht in de jungle! Hiervoor trekken we richting Antwerpen, naar Nijlen.

Nadere informatie

Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN te volgen in RUITERSCHOOL RODEBERG

Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN te volgen in RUITERSCHOOL RODEBERG RUITERKAMP RODEBERG Beste sportkamp(st)er(s), Hierbij nodigen wij u vriendelijk uit om ons sportkamp PONY- of PAARDRIJDEN te volgen in RUITERSCHOOL RODEBERG Uw inschrijving is pas definitief in orde nadat

Nadere informatie

Ver van hier, ergens aan de Duitse grens, ontdekten ze onlangs een donkere grot. Deze grot bleek niet zomaar het hol van een beer of van een ander

Ver van hier, ergens aan de Duitse grens, ontdekten ze onlangs een donkere grot. Deze grot bleek niet zomaar het hol van een beer of van een ander 0 Ver van hier, ergens aan de Duitse grens, ontdekten ze onlangs een donkere grot. Deze grot bleek niet zomaar het hol van een beer of van een ander wild dier. Op de vochtige muren van de grot stonden

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

Voor Kab en Pag: van donderdag 4 augustus tot en met donderdag 11 augustus 2016

Voor Kab en Pag: van donderdag 4 augustus tot en met donderdag 11 augustus 2016 8 Kamp 2016 Kamp praktisch Kampdata: Voor Kab en Pag: van donderdag 4 augustus tot en met donderdag 11 augustus 2016 Voor Jkn, Kn, Jhn: van maandag 1 augustus tot en met donderdag 11 augustus 2016 Kampplaats:

Nadere informatie

Chirojongens Veerle presenteren:

Chirojongens Veerle presenteren: Chirojongens Veerle presenteren: Dourbes 2010 Beste leden en ouders, Het is weer bijna zo ver. Nog even zweten en afzien op de schoolbanken en het is weer vakantie. Het werd tijd! En wat hoort er bij de

Nadere informatie

KSA Meeuwen presenteert: Het kampboekje

KSA Meeuwen presenteert: Het kampboekje KSA Meeuwen presenteert: Het kampboekje 7 e jaargang Maart 2015 Inhoudstabel pagina Voorwoord 4 Klein kamp: Opoeteren 5 Groot kamp: Lommel 6 Inschrijven voor deze kampen 9 Wat nemen we mee op kamp? 10

Nadere informatie

Huwelijksbootje. Proficiat Leen en Stijn! Beste leden en ouders,

Huwelijksbootje. Proficiat Leen en Stijn! Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Onze leiding is al maandenlang bezig met de kampvoorbereidingen en we kunnen dus verwachten dat editie 2011 in Herbstein een prachtige afsluiter van onze 45 e verjaardag zal worden!

Nadere informatie

http://www.reynaert-beatrijs.be Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

http://www.reynaert-beatrijs.be Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. http://www.reynaert-beatrijs.be Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Het hoogtepunt van 2014 kondigt zich aan en nee het is niet het WK voetbal of de ronde van Frankrijk. Zijn het misschien

Nadere informatie

De scouts van Wakkerdam

De scouts van Wakkerdam De scouts van Wakkerdam Hallo scouts, Jullie roemruchte avonturen tijdens de afgelopen zomerkampen zijn tot ver buiten Maastricht bekend. Afgelopen jaar hebben jullie sir Robert Peel, je weet wel de hoofdcommissaris

Nadere informatie