WIJ VERTREKKEN OP KAMP!!!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WIJ VERTREKKEN OP KAMP!!!"

Transcriptie

1 Kampwipplank 2014

2 Dag iedereen!! Met veel enthousiasme delen wij jullie voor de laatste keer dit jaar de nodige informatie mee. Na een heel jaar ravotten in dat saaie Rode, is het nu tijd voor het echte werk! De uitgestrekte velden en avontuurlijke bossen van de Ardennen wachten op ons, want... WIJ VERTREKKEN OP KAMP!!! Jullie leiding zal op huisbezoek komen of een infoavond organiseren, zo krijgen jullie een antwoord op alle onbeantwoorde vragen! Laat liefst zo snel mogelijk weten of je al dan niet meegaat op kamp Wanneer jouw leiding weet of je meekomt op kamp, betaal je het kampgeld en dan is het enkel nog uitkijken naar het moment dat je het kampterrein opstapt. Het kampgeld bedraagt dit jaar ietsje meer dan anders. Onze prijzen zijn al zo lang dezelfde dat we in het huidige klimaat echt niet anders konden dan ze wat op te slaan. Maar waar voor uw geld krijgt u sowieso, want buiten het vervoer, het eten en de kampplaats, zit in deze prijs ook het onbetaalbare enthousiasme van de vrijwillige leiding en fourage! - Kapoenen: 90 - Kabouters en Welpen: Jonggivers, Givers, Jin en Leiding: 170 Vanaf het tweede kind wordt de prijs verminderd met 10, dit wil zeggen dat de oudste steeds de volle pot betaalt en alle andere kinderen 10 korting krijgen op hun kampgeld. Bijvoorbeeld: Sara Jonggids ( 170), Tine Kabouter ( = 110) en Stijn Kapoen ( = 80)

3 De betaling van het kampgeld moet voor 01 juli 2014 betaald worden op het rekeningnr. BE met vermelding van de naam van het kind EN de tak van het kind. Mogen wij vragen per kind een aparte overschrijving te doen, dit maakt het voor de boekhouding eenvoudiger, bedankt hiervoor! BELANGRIJK! Wanneer je deze wipplank niet in de brievenbus hebt gekregen, maar hem via het internet hebt gelezen, neem dan zeker en vast contact op met de kasmeester, Tom Engels (0496/ ). Dit wil zeggen dat sommige nieuwe leden mogelijk hun inschrijvingsgeld nog niet hebben betaald of informatie, zoals het adres, niet juist is. Dit is uitermate belangrijk, want wanneer je niet ingeschreven bent, ben je ook niet verzekerd. In het midden van de wipplank vinden jullie een papier voor de financiële tussenkomst voor jongeren uit Sint-Genesius-Rode (tot 18 jaar). Dit is dus geldig voor alle kinderen die in Sint-Genesius-Rode wonen. Jullie hoeven enkel de overige informatie in te vullen en af te geven aan het gemeentebestuur. Vergeet niet dat veel mutualiteiten of sommige bedrijven eveneens financieel tussenkomsten voorzien voor kinderen die op kamp gaan. Gelieve deze formulieren op woensdag 9 juli (bij het binnenbrengen van de rugzakken) af te geven aan Jana, zodat deze papieren ingevuld kunnen worden. Gelieve de medische fiche, die eveneens in de wipplank te vinden is, zo nauwkeurig mogelijk in te vullen, zodat we deze bij ziekte of ongeval kunnen raadplegen. Dit papier geef je aan je leiding af wanneer je je zak komt binnenbrengen (voor de oudere takken) of tijdens de bezoekdag (voor de jongere takken). De SIS-kaart geef je aan je leiding op de eerste dag dat je op het kamp bent. We moeten er echt op aandringen dat al deze zaken in orde zijn. Indien er nog vragen zijn, aarzel dan niet om ons een belletje te geven! Wij zijn op het kampterrein bereikbaar voor zeer dringende zaken, dus in geval van nood. Wanneer we niet opnemen, spreek een bericht in en we bellen zeker terug. Indien je nog met vragen zit, doe dit dan vóór 14 juli want vanaf dan is de leiding al op kamp en dus niet meer bereikbaar via gsm. Op volgende telefoonnummers kan u ons wel bereiken: Groepsleiding: Jana: 0474/ (na 20u) & Kevin: 0475/ (pas vanaf en na 20u)

4 Woordje van de kampi s! Dag allerliefste scoutsvriendjes!! Het is weer bijna zover, overleven in de bossen, slapen in tenten, zelf eten maken, samen vuur maken en nog zoveel meer. Je raad het goed, het is weer bijna tijd voor kamp! Binnen iets meer dan een maand zijn we weer weg om een geweldig scoutsjaar af te sluiten met een nog geweldiger kamp. Dit jaar gaan we op kamp in Graide, een deelgemeente van Bièvre, in de provincie Namen. Een geweldig gezellig kampterrein staat al te wachten op onze aankomst. Samen met Julie ga ik (Inne) het kamp in goede banen leiden, maar uiteraard kan dit niet zonder het geweldige team van leiding dat al een heel jaar klaar staat voor jullie. Samen zijn Julie en ik dus de kampi s van dit jaar. Huuh? Kampi wat is dat? Hoor ik al enkele denken. Als kampi ben je verantwoordelijk voor het kamp, wij zullen ervoor zorgen dat alles in orde is en iedereen een geweldig kamp heeft. Dit wil dan ook zeggen dat wij altijd bereikbaar zijn in geval van nood. Indien er vragen zijn kan je tot 13 juli de leiding gewoon bereiken zoals in het jaar. Maar, de leiding vertrekt zondag 13 juli op kamp, dit wil zeggen dat vanaf dan de GSM s uitgeschakeld worden en we niet bereikbaar zijn. Behalve de kampi s. Ons kan je altijd bereiken in geval van nood. Dat de leiding niet bereikbaar is, wil zeggen dat GSM s op kamp verboden zijn, dus ook voor de leden. ALS JE VEGETARIËR BENT, ZEG DIT DAN TIJDIG AAN JE LEIDING ZODAT HET DOORGEGEVEN WORDT AAN DE FOURAGE!!!!!!!! Wat moet er in de zak? welke kleren doe ik aan? hoe koken we? kan ik ook brieven sturen naar mijn mama omdat ik haar mis? alles wat je nog wou weten over het kamp vind je in deze kampwipplank, dus zeker verder blijven lezen. Als er toch nog vragen zijn mag je ons natuurlijk altijd contacteren. Wij kijken er alvast naar uit, en hopelijk jullie ook. We zien jullie in juli in Graide! Julie Vandervelen, of Zoelie voor de vrienden: Inne De Greef: (Indien echt dringend, tot 28 juni enkel bereikbaar op ).

5 Dag liefste kapoenen, Het hoogtepunt van het jaar is weer aangebroken! We trekken opnieuw met heel het scouts naar de verre Ardennen om er de tofste week van het jaar te beleven! Slapen en eten in tenten, spelen in de bossen en zingen aan een vuur, het hoort er allemaal bij. Dit jaar zal het kamp volledig in teken staan van HET LEGER. Wij kunnen haast niet wachten! Jullie worden verwacht op 21 Juli op het kampterrein tussen 14 en 17 uur. 25 juli om 14 uur mogen jullie moe en voldaan weer naar huis, waar ze vol ongeduld zullen luisteren naar jullie meegemaakte avonturen. Alle informatie omtrent het kamp kunnen jullie vinden in deze laatste kampwipplank of op onze site: scoutsrode.be. Wij hebben er alvast heel veel zin in! Indien er nog vragen zijn, zullen wij deze met plezier beantwoorden. Eline: 0470/ Gorik: 0484/ Inne: 0494/

6 Beste Kabouters, We hebben jullie dit jaar geleerd hoe je een échte kabouter kan worden. Na veel werk en doorzettingsvermogen sloegen jullie er allemaal in ons te verbazen en te tonen dat jullie wel wat meer aankunnen! Daarom gaan we over naar de volgende uitdaging We kruipen in de huid van het echte, stoere en harde leger! Wie wordt luitenant? Wie commandant? Generaal? Kolonel? Sergeant? Majoor?... Dit is geen gemakkelijke uitdaging, daarom nemen we jullie mee op een zevendaagse stage in de pure natuur! Hard zullen jullie moeten werken! Bloed, zweet en tranen zullen vloeien. Dit allemaal met één doel: DE TIJD VAN ONS LEVEN BELEVEN!! Wie kledij, versiering, attributen of andere spullen heeft die iets te maken hebben met "het leger", mag dit zeker en vast meenemen om ons thema nog duidelijker te maken! (let op: neem enkel spullen mee die tegen een stootje mogen kunnen & zet overal je naam op!) Wie nog vragen heeft, aarzel niet om deze te stellen! Bovendien komen wij begin juli bij jullie thuis op huisbezoek, om het kamp nog wat meer toe te lichten. Wij nemen hiervoor wel contact op met jullie! Jana & Mathhias 0474/ /

7 Allerliefste en stoerste welpen, het was me een jaartje heh. Kampen bouwen binnen en buiten, sporten tot we neervallen en waterspelletjes onder de warme zon. Maaaaaaaaar nu komt het beste, WE GAAN OP KAMP (21 tot 28 juli) en het wordt een knalfeestje!!! We gaan sluipspelletjes spelen, kampen bouwen in het bos, de kabouters plagen en om liefde vragen en natuurlijk griezelverhaaltjes vertellen rond het kampvuur of gezellig in onze tent. En dat is nog niet alles, dit jaar hebben we een thema voor op kamp en dat is LEGER. jullie outfit al maar en hou die groene schmink in de aanslag want wij worden echte soldaten. We gaan kruipen, springen, zweten en zingen en we gaan ons goed amuseren. Wij hebben er alvast heel veel zin in!!! Wat mogen jullie dus zeker niet vergeten? Een soldatenoutfit Kleren die vuil mogen worden EN jullie goed humeur Nog vragen of gewoon iets te zeggen? Margo : Lore :

8 Woordje van de uniformjuffies Ook op kamp verwachten we dat jullie er iedere morgen bij de opening in piekfijn uniform staan (Dit wordt elke ochtend gecontroleerd). We herhalen hieronder nog even wat jullie moeten dragen: - KAPOENEN Blauw-rode das (of internationale das) - KABOUTERS & WELPEN Blauw-rode das & nieuwe bruine (of oude groene) trui of hemd met jaarteken en takteken. N.B. voor de kindjes die enkel de nieuwe bruine scoutstrui dragen, moeten hun nieuwe tekens hier NIET op bevestigen; zij mogen jaar- en taktekens op hun das naaien! - JONGGIVERS, GIVERS, JIN EN LEIDING Scoutshemd, scoutsrok of short van Scouts & Gidsen Vlaanderen, en blauw-rode das. Op jullie hemd dienen ook alle tekens in orde te zijn. Indien jullie reeds een totem hebben gekregen moet je deze ook op je hemd naaien. 1. Het takteken gaat op de rechterschouder. (VERPLICHT) 3. Het jaarteken vooraan, boven het rechterborstzakje. (VERPLICHT) 4. de blauw/rode das (VERPLICHT) 5. Het Vlaams kenteken op de linkermouw, Het Vlaams-Brabantse kenteken daaronder. 6. Het internationale scoutsteken daaronder. 7. Het Belgische kenteken, boven het linker borstzakje. 10. Het Scouts & Gidsen Vlaanderen teken op het linkerborstzakje.

9 Hey Jogi s! De leukste periode van het scoutsjaar staat weer voor de deur: SCOUTSKAMP! Hebben jullie al zin in moeilijke tenten opzetten, ingewikkelde sjorringen maken, zware balken dragen, jullie eigen eten koken, hout halen,? Klinkt dit niet zo aantrekkelijk? Geen nood! We hebben nog vele andere activiteiten in petto! Maar het allerbelangrijkste wat we gaan doen dit kamp is natuurlijk ons AMUSEREN en lekker CHILLEN in de zon! Zoals elk jaar vertrekken we op 18 juli met de trein. Het uur van vertrek laten we jullie via sms of telefoon weten. Eind juni en begin juli komen we ook nog op huisbezoek zodat jullie ouders ons alles kunnen vragen wat ze nog niet weten over het kamp en zodat we alle nodige documenten kunnen meenemen. Datum en uur spreken we nog af met de ouders. Informatie over wat jullie allemaal moeten meenemen op kamp vinden jullie hier in de wipplank en voor de verdeling van de spullen van de patrouillekoffer spreken we nog eens af. Vergeet ook zeker jullie medische fiche niet in te vullen! Deze vind je in het midden van het boekje. Meisjes, wij hebben in ieder geval heel veel zin om met jullie op kamp te gaan! Tot binnenkort, Jonne Sariektnaarkak

10 individuele steekkaart voornaam en naam van het kind/de jongere :. O jongen O meisje geboortedatum :../.. /.. TAK & lidnummer:... Met deze individuele steekkaart geven ouders jaarlijks aan de takleiding alle noodzakelijke inlichtingen over hun kind(eren) aangesloten bij een plaatselijke groep van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Deze informatie draagt bij aan een veilige en persoonlijke begeleiding van alle leden en wordt vertrouwelijk behandeld door de leidingsploeg. Wanneer er wijzigingen zijn in deze gegevens is het belangrijk om deze te allen tijde aan de leiding door te geven. Adres en bereikbaarheid officieel adres van vader / moeder / voogd (schrappen wat niet past) straat, nr :. postcode :. gemeente: telefoon :. eventueel tweede adres wanneer het officieel adres niet de (enige) woonplaats is adres van vader / moeder / voogd (schrappen wat niet past) straat, nr : postcode :. gemeente :.... telefoon :.. gsm van vader, moeder of voogd :.... gsm van vader, moeder of voogd :.... wie contacteren als de ouders niet bereikbaar zijn (zoals op kinderpas -12 jarigen) naam : telefoon/gsm :. Medische informatie Het is verboden om als leid(st)er, behalve EHBO, op eigen initiatief medische handelingen uit te voeren. Ook het verstrekken van lichte pijnstillende en koortswerende medicatie zoals Perdolan, Dafalgan of Aspirine is, zonder toelating van de ouders, voorbehouden aan een arts. Daarom is het noodzakelijk om via het onderstaande kader op deze steekkaart vooraf toestemming van ouders te hebben voor het eventueel toedienen van dergelijke hulp. Wij geven toestemming aan de leiding om bij hoogdringendheid aan uw zoon of dochter een dosis via de apotheek vrij verkrijgbare pijnstillende en koortswerende medicatie toe te dienen : * O ja O nee * gebaseerd op aanbeveling Kind&Gezin Aanpak van koorts / Toedienen van geneesmiddelen in de kinderopvang

11 onze zoon of dochter moet specifieke medicatie krijgen : O nee O ja : zeker bijlage doktersattest medicatie toevoegen! zijn er ziekten te melden? (vb. astma, suikerziekte, hooikoorts, epilepsie, hart, ) : O nee O ja :. info over noozakelijke aanpak bij deze aandoening : onze zoon of dochter werd ingeënt tegen klem (tetanus) (geen inenting = geen kamp): O ja - in welk jaar? :.. O nee bloedgroep:.. onze huisarts : naam :. telefoon : Ondergetekende verklaart dat de ingevulde gegevens volledig en correct zijn voornaam en naam :.... ouder / voogd (schrappen wat niet past) van (voornaam + naam van het kind) :. datum :.. handtekening :. Wij danken u voor het vertrouwen in Scouts en Gidsen Vlaanderen

12 Kalender kamp 2014 Dinsdag 1 juli Woensdag 9 juli Zondag 13 juli Woensdag 18 juli Maandag 21 juli Vrijdag 25 juli om 14uur Maandag 28 juli Dinsdag 29 Juli -Jin vertrekt op buitenlands kamp -Deadline overschrijving kampgeld Al het gerief voor patrouillekoffers moet binnen worden gebracht. Alle rugzakken moeten worden binnen gebracht. Dit geldt niet voor kapoenen kabouters en welpen. Lukt dit om een of andere reden niet, dan spreek je met je leiding een ander dag/tijdstip af. De leiding vertrekt op voorkamp en is quasi niet meer bereikbaar. s Avonds volgt de jin ons al lopend. Gidsen en verkenners vertrekken al fietsend. Jonggivers vertrekken met de trein. (voor de juiste uren zullen jullie op tijd op de hoogte worden gebracht) Mama s en Papa s van kapoenen, kabouters en welpen brengen hun kinderen naar het kampterrein. Andere ouders en sympathisanten zijn ook meer dan welkom! De kapoenen worden door hun ouders opgehaald en keren moe en voldaan terug naar huis. Iedereen komt terug naar huis rond 17u en dan worden de camions afgeladen alvorens een echt bad te nemen! Zoals ieder jaar rekenen wij ook nu op de behulpzame papa s en mama s die ons werk bij het uitladen van de camions willen verlichten door de handen uit de mouwen te steken. Alvast bedankt op voorhand! Het is echt heel leuk om toe te komen en te horen dat er al een camion is uitgeladen! Het kamp is nog niet gedaan!!! Grote opkuis, afwas en verloren voorwerpen namiddag vanaf 13.30u. Iedereen vanaf jonggivers wordt verwacht!!!

13 Beste Jv s, Eindelijk is het zover! Kamp staat voor de deur en het belooft een memorabele editie te worden! Op 10 dagen zullen jullie getransformeerd worden in echte mannen die weten van aanpakken! We hebben megaleuke dingen gepland en het wordt gewoon fantastisch!! We vertrekken 18 juli met de trein in Rode, het uur wordt nog meegedeeld. Wij vertrekken al 14 juli op kamp, dus we zijn vanaf dan niet meer bereikbaar (18 juli zullen we uiteraard wel aan het station staan). Groepsleiding en de kampi zijn altijd bereikbaar! Alle info vinden jullie in dit boekje, als jullie nog vragen hebben mogen jullie ons altijd bellen, sms en, mailen, Of we kunnen eventueel nog op huisbezoek langskomen na de examens (vanaf 1 juli), geef ons dan een seintje. Heleen: Klara:

14 Milieu Beste kindjes, Ik, Dochter Natuur, vind het heel leuk dat jullie mij komen bezoeken in het verre Wallonië. Jullie maken vuur, leven op de wei, stappen in het bos,wassen jullie in de rivier Heerlijk! Maar het is belangrijk dat jullie veel zorg voor mij dragen! Daarom vraag ik om een kleine moeite, zodat ik niet teveel last heb van jullie komst en blij kan uitkijken naar een volgend bezoek. Vraag aan jullie mama of papa om zeep en shampoo te kopen van Ecover of Weleda. Deze zijn het beste voor mij! Het allerbeste is een blok zeep gebruiken, maar wie toch liever vloeibare zeep gebruikt, kan bovenstaande merken meenemen. Ik heb jullie leiding gevraagd een oogje in het zeil te houden, dus ze zullen controleren of jullie de juiste zeep en shampoo gebruiken op kamp. Veel plezier en tot binnenkort! Aanrader: Ecover zeep/shampoo is te koop bij Colruyt alsook Paradontax tandpasta Andere merken: Henna, Weleda en Sunlight)

15 GIDSEN OMG!!!! SAY WHAAAAAAT?!?!?!? Is t weer tijd voor kamp ofwa? Wow t jaar ging snel voorbij! Maar bon nog eerst kamp en wij hebben het gevoel dat het awesome gaat zijn! 10 dagen lekker met elkaar opgescheept zitten in tenten! Omdat het kamp niet EXTREME genoeg kan zijn, vertrekken we eerst op een mooie fietstocht vanuit het pajottenland tot in onze eindbestemming in Graide (deelgemeente van Bievre). We zullen de mooie paadjes van ons Belgenland befietsen (als dat een woord is). Om aan deze mooie fietstocht te mogen meedoen, moeten jullie fietsen helemaal in orde zijn, daarom: Werkende voor- en achterlichten Opgepompte banden Remmen die kunnen remmen! Een lekkere vettige ketting! Een mooie conventionele, conditionele, sensationele, operationele en functionele fietshelm (VERPLICHT) Zeker niet vergeten genoeg eten en drank mee te nemen voor een boefkick onderweg! Tip van de wipplank: Eet pasta s ochtends! Bijvoorbeeld Pasta carbonara of spaghetti bolognaise. Naar jaarlijkse gewoonte vertrekken wij op 18 juli Wij zullen verzamelen op het scouts ergens tussen en s ochtends, maar het exacte uur delen we nog mee via de elektronische deviezen of via de interwebs. Ook komen jullie mega coole leiding nog op huisbezoek om eventuele vragen over het kamp te beantwoorden. Wij delen nog later mee wanneer we dit doen! Opnieuw zal dit meegedeeld worden via de elektronische deviezen of via de interwebs. TOEDELS xxx Thibault Jurgen Julie

16 Dag varkens Het weer wordt weer mooier, de vogeltjes beginnen te fluiten. Kortom het is weer die tijd dat het spannend afwachten is naar het hoogtepunt van het scoutsjaar en dat is KAMP! Wat we gaan doen blijft nog even geheim maar voor de nieuwelingen onder ons alvast het begrip kamp uitgelegd door de Van Dale. We vertrekken de 18 e s morgens met de FIETS!!!! Breng hem dus zeker volledig in orde of breng hem voor het vertrek nog eens binnen bij de fietsenmaker zodat we zo weinig mogelijk pech hebben onderweg Kamp: (het; o; meervoud: kampen) 1legerplaats in het open veld2plaats waar een groep mensen tijdelijk verblijft, vrijwillig of gedwongen3georganiseerde groepsvakantie in eenvoudige accommodatie 4partij: uit het liberale kamp ²kamp: (de; m; meervoud: kampen) 1(formeel) strijd kam pen (kampte, heeft gekampt) 1strijden: de NS kampt met vertragingen ondervindt last van Denk alvast eens na over de ubercoole stelling dat jullie dit jaar gaan maken. Grtz el poncho en el tonno tot op huisbezoek!

17

18 Wat neem ik mee op kamp?!!!!! ZET OVERAL JE NAAM OP!!!!! 1. Slaapgerief * luchtmatras en/of slaapmatje (op voorhand opblazen om te zien of er geen gaatjes in zitten!) * slaapzak en eventueel deken (warm genoeg, want s nachts kan het fris worden in de Ardennen!) * pyjama of nachtkleedje * knuffeltroeteldier 2. Eetgerief * plastiek bord of gamel + beker + soeptas + bestek (naam op schrijven!!) GEEN GAMEL VOOR KAPOENEN-WELPEN-KABOUTERS, GEEN WEGWERPSPULLEN * 3 keukenhanddoeken (ALLE TAKKEN) 3. Toiletgerief * washandje en handdoeken (zowel grote als kleine) (naam in schrijven!) * zeep, shampoo en tandpasta (zie pagina over milieuvriendelijkheid) * kam en/of borstel, beker en tandenborstel * scheergerief (Niet voor Thibault Roger ) * een toiletzak om dit alles in te steken 4. Kledij * UNIFORM (aandoen bij vertrek of voor Kakawellen bij aankomst op bezoekdag + naam in schrijven!) * T-shirts * 2-3 korte broeken * 2 lange broeken/trainingsbroeken * 1-2 dikke truien * sweaters * genoeg onderbroeken d.w.z. minstens 1 voor elke dag * voldoende kousen d.w.z. 2 voor elke dag * goede regenjas met kap * sportschoenen, stapschoenen (dit zijn geen basketsloefkes maar echte stappers!), sandalen, teensletsen en gummilaarzen * zwembroek of pak, badhanddoek + badmuts & speedo om te gaan zwemmen * zonnehoedje, zonnebril, zonnecrème (hoge factor) * zakdoeken

19 5. Tochtgerief * Kruik * Goede stapschoenen (geen basketsloefjes maar échte stapschoenen) 6. De Rest * goede zaklamp met verse en reserve batterijen * ev. Muziekinstrument * stripverhalen * schrijfgerief, papier en adressenlijst * identiteitskaart, SIS kaart * een beetje zakgeld (kapoenen, kabouters en welpen enkel om kaartje te sturen, niet meer) Wat nemen we NIET mee! * GSM - SMARTPHONE * RADIO, CD-SPELER, WALKMAN, MP3 SPELER * GAME CONSOLES * ELEKTRONICA * SNOEP * mama Deze dingen worden meteen door de leiding in beslag genomen en bijgehouden tot het einde van het kamp, we zijn tenslotte op kamp midden in de natuur en hebben dit allemaal niet nodig!!!! Laat niets uit/aan je rugzak bengelen (schoenen, slaapzak,...) anders ben je misschien al iets kwijt vooraleer je op kamp vertrekt en dit is héél onhandig bij het inladen van de camions!!!

20 De patrouillekoffer De jong-givers, givers en jin verdelen per tak wie wat moet meebrengen om de patrouillekoffer te vullen. Alles moet ten laatste op vrijdag 12 juli in de koffer zitten! - Grote afwaskom - Veel krantenpapier - Afwasmiddel (bioafbreekbaar) - Emmer - Schuursponskes - Keukenhanddoeken (4 per man) - Enkele schotelvodden - Pattatemesjes (4) - Houten lepels - Visspaan - Blikopener - Stevige (glazen) bokalen MET schroefdeksel (5) - Enkele plastieken ijscrèmedozen met deksel - Aluminiumpapier - Papieren serviettes - Kookboek/presenteerblad - Kruiden: zout, peper, nootmuskaat, provencaalse kruiden, kippekruiden,.. - Grenadine - Lucifers - Wasspelden - Schrijfblok en schrijfgerief - Kaarsen - Vodden (fakkels) - Afwasborsteltje - Bruine zeep - Pannelapjes / ovenhandschoenen - Vleesmes - 2 pollepels, barbequetang, pureestoemper, schuimspaan, rasp, maatbeker - Rol keukenpapier - Chocomelkpoeder

21 hoe geraak ik op het kampterrein? - Neem uw GPS -Typ het adres in: Rue de Gedinne, 5555, Graide - Volg de laatste kilometers de bordjes RO - Parkeer u auto nabij het kampterrein. - Geniet van een prachtige dag!

22 De postduif Scouts en Gidsen Sint-Genesius-Rode NAAM + TAK Rue de la Violette Graide

SMAF. Groepskamp 2015. in de. Belangrijk bericht van professor Barabas!

SMAF. Groepskamp 2015. in de. Belangrijk bericht van professor Barabas! SMAF in de Groepskamp 2015 Belangrijk bericht van professor Barabas! Lieve jongens en meisjes van Scouts Sint-Michiel / Anne-Frank uit Hasselt, Tot jullie spreekt professor Barabas. Jullie weten wel, die

Nadere informatie

Jongverkenners Vielsalm

Jongverkenners Vielsalm Kampboekje 2013 Jongverkenners Vielsalm Beste Jong-verkenners en ouders, De winter zomer is begonnen en de jaarlijkse kampkoorts steekt weer de kop op. Ook dit jaar hebben de heren epidemiologen van het

Nadere informatie

kamp - 2015 OGI Vikings

kamp - 2015 OGI Vikings kamp - 2015 Vikings te couvin 1-11 juli 2015 kamp - 2015 Dag Jonggidsen Zijn jullie klaar voor een ongelooflijk, megatof kamp? Hebben jullie zin in een groot avontuur? In de uitgestrekte bossen van Couvin

Nadere informatie

Het JAKKETOETJE. LEDENMAGAZINE voor de HIPPE FOSSER

Het JAKKETOETJE. LEDENMAGAZINE voor de HIPPE FOSSER Het JAKKETOETJE LEDENMAGAZINE voor de HIPPE FOSSER WERKJAAR 2014-2015 HET KAMPJAKKETOETJE UW LEIDRAAD VOOR EEN GECOÖRDINEERD, GOED VOORBEREID EN VOORAL TOF KAMP 36 e FOS De Jakketoes, Gudrunplein, Izegem

Nadere informatie

www.ksjknokke.be Jaargang 29- n 1- April 2015 maandelijk tijdschrift - muv. juni-juliaugustus-september

www.ksjknokke.be Jaargang 29- n 1- April 2015 maandelijk tijdschrift - muv. juni-juliaugustus-september KSJ Knokke De Tokke Edward Verheystraat 20 8300 Knokke-Heist www.ksjknokke.be Jaargang 29- n 1- April 2015 maandelijk tijdschrift - muv. juni-juliaugustus-september - 8300 KNOKKE Station Ad Valvas BELANGRIJKE

Nadere informatie

Chiro MIK MAK Sterrebeek. Kampboekje 2015. Beringen

Chiro MIK MAK Sterrebeek. Kampboekje 2015. Beringen Chiro MIK MAK Sterrebeek Kampboekje 2015 Beringen Beste leden, beste ouders, Het is weer zover, het kampboekje voor dit jaar! Van dinsdag 21 juli (of vrijdag 24 juli voor de speelclubjes) tot en met vrijdag

Nadere informatie

Neem ook eens een kijkje op: www.scoutsbolderberg.be

Neem ook eens een kijkje op: www.scoutsbolderberg.be Inhoud Voorwoord Kapoenen Welpen Jonggivers Givers Jin Wie is Wie? AD VALVAS Leidingsploeg Hopper Wat staat er deze keer in de woeps? Een woordje van de groepsleiding Programma oktober-november Programma

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Scouts en Gidsen Heilig Kruis Informatie- en afsprakenbrochure 2012-2013

Scouts en Gidsen Heilig Kruis Informatie- en afsprakenbrochure 2012-2013 Informatie & afsprakenbrochure 1 Scouts en Gidsen Heilig Kruis Informatie- en afsprakenbrochure 2012-2013 Informatie & afsprakenbrochure 2 A. Voorwoord We hebben dit boekje geschreven voor jullie, ouders

Nadere informatie

JONGGIVERKAMP 2015. Damiaanscouts Wilsele-Putkapel

JONGGIVERKAMP 2015. Damiaanscouts Wilsele-Putkapel JONGGIVERKAMP 2015 Damiaanscouts Wilsele-Putkapel Aankopen voor kamp: 1 adres Wie gaat er mee? De leiding JOLAN FEBE WILLEM JAPPE THOMAS ROBBE Wie gaat er mee? De foeriers ARJAAN LOTTE SEPPE Waar gaan

Nadere informatie

OP KAMP IN HET BUITENLAND

OP KAMP IN HET BUITENLAND OP KAMP IN HET BUITENLAND Trekken door de Alpen, zeilen op Zeelands water, vrijwilligerswerk in Roemenië, een culturele onderdompeling in Italië,... Het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden die het

Nadere informatie

Voorwoord. Yooo de mannen,

Voorwoord. Yooo de mannen, Maart 2015 Juli 2015 Voorwoord Yooo de mannen, Zo een scoutsjaar, het gaat toch rap. We zijn al ons aan onze laatste schakel beland. Maar wel potverdikke een drukke schakel. Om te beginnen is het meteen

Nadere informatie

Koersel 2015. Bivak Chiro Klavertje 4

Koersel 2015. Bivak Chiro Klavertje 4 Koersel 2015 Bivak 1 Voorwoord Beste ouders en leden, Het is bijna zover, het chirojaar loopt ten einde en dat betekent dat het kamp nadert. Dit jaar vertrekken we op dinsdag 21 juli richting Koersel,

Nadere informatie

Over je KLJafdeling. Nota s Trainingsdagen - Over je KLJ-afdeling - -

Over je KLJafdeling. Nota s Trainingsdagen - Over je KLJ-afdeling - - Over je KLJafdeling In dit onderdeel behandelen we een aantal algemene thema s die cruciaal zijn voor een goede en verantwoorde afdelingswerking. Een onvergetelijk KLJ-jaar voor de leden en de leiding

Nadere informatie

Givers en alcohol: een beleid. Jins doen het voor het eerst. Weg met sisal! leve polypropyleen. 22 feb 2013 10-11 12-13

Givers en alcohol: een beleid. Jins doen het voor het eerst. Weg met sisal! leve polypropyleen. 22 feb 2013 10-11 12-13 Afzender: Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw Lange Kievitstraat 74, B-2018 Antwerpen Zeswekelijks tijdschrift van Scouts en Gidsen Vlaanderen (uitgezonderd aug & sept) Jaargang 37 Afgiftekantoor: gent X P409371

Nadere informatie

SPARTANEN KAMPINFO 2014

SPARTANEN KAMPINFO 2014 SPARTANEN KAMPINFO 2014 Sparta Heel heel heel lang geleden, toen was er eens een stadje gelegen aan de Eurotasrivier tussen het Parnon- en Taygetusgebergte, en dat stadje heette Sparta. Langzaam maar zeker

Nadere informatie

36 e jaargang, 1 e uitgave. v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart

36 e jaargang, 1 e uitgave. v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart 36 e jaargang, 1 e uitgave v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart VOORWOORD Liefste KSJ-vriendjes, vriendinnetjes, mama s, papa s, leiding, oud-leiding, enzovoort enzoverder! Het nieuwe

Nadere informatie

Infobrochure. De Hoge Rielen. 16 de Jeugdjudostage. - Kasterlee - 31 oktober tot 4 november 2012

Infobrochure. De Hoge Rielen. 16 de Jeugdjudostage. - Kasterlee - 31 oktober tot 4 november 2012 Infobrochure Merksem Judoclub vzw 16 de Jeugdjudostage 31 oktober tot 4 november 2012 De Hoge Rielen - Kasterlee - 1 Fantastisch jullie zijn ingeschreven om mee naar de Hoge Rielen te gaan voor De zestiende

Nadere informatie

ECEMBER!!!!!!!! December!! 2012- P309980 Afgiftekantoor: 1700 Dilbeek Maandelijkse afgifte verschijnt niet in augustus

ECEMBER!!!!!!!! December!! 2012- P309980 Afgiftekantoor: 1700 Dilbeek Maandelijkse afgifte verschijnt niet in augustus België Belgique P.B. / P.P. 1700 Dilbeek BC - 31151 D ECEMBER December 2012- P309980 Afgiftekantoor: 1700 Dilbeek Maandelijkse afgifte verschijnt niet in augustus v.u.: Pierre D hont Ninoofsesteenweg1066

Nadere informatie

t Stoffelke! INHOUD Inhoud Grolwoordje Uniform Kapoenen Welpen Wolven Jongverkenners Verjinners Spelletjes Tenten Hopper

t Stoffelke! INHOUD Inhoud Grolwoordje Uniform Kapoenen Welpen Wolven Jongverkenners Verjinners Spelletjes Tenten Hopper t Stoffelke! INHOUD Inhoud Grolwoordje Uniform Kapoenen Welpen Wolven Jongverkenners Verjinners Spelletjes Tenten Hopper GROLWOORDJE Dag beste scouten & scout-ouders Het startschot van het scoutsjaar ligt

Nadere informatie

Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden

Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden (naar het Basiswoordenboek Nederlands van P. de Kleijn en E. Nieuwborg & www.dikverhaar.nl) A aan aanbieden aandacht aandeel (het) aandoen aangezien aankijken

Nadere informatie

Ver van hier, ergens aan de Duitse grens, ontdekten ze onlangs een donkere grot. Deze grot bleek niet zomaar het hol van een beer of van een ander

Ver van hier, ergens aan de Duitse grens, ontdekten ze onlangs een donkere grot. Deze grot bleek niet zomaar het hol van een beer of van een ander 0 Ver van hier, ergens aan de Duitse grens, ontdekten ze onlangs een donkere grot. Deze grot bleek niet zomaar het hol van een beer of van een ander wild dier. Op de vochtige muren van de grot stonden

Nadere informatie

RSW 2015. Expeditie Ghana

RSW 2015. Expeditie Ghana RSW 2015 Expeditie Ghana Inhoudsopgave Voorwoord... 4 Programma vrijdag 24 april... 5 Programma zaterdag 25 april... 6 Programma zondag 26 april... 7 Materiaallijst... 8 RSW ABC... 10 Aankomst... 10 Ereraad...

Nadere informatie

Kampvisum. paspoort voor een goed kamp. Groep. Groepsnummer. Tak. van. tot. Kampperiode

Kampvisum. paspoort voor een goed kamp. Groep. Groepsnummer. Tak. van. tot. Kampperiode Kampvisum paspoort voor een goed kamp Groep Groepsnummer Tak Kampperiode Te van tot Foto: Goele De Beuckeleer We vragen je om dit Kampvisum zeker een maand voor het kamp aan je groepsleiding te bezorgen.

Nadere informatie

De scouts van Wakkerdam

De scouts van Wakkerdam De scouts van Wakkerdam Hallo scouts, Jullie roemruchte avonturen tijdens de afgelopen zomerkampen zijn tot ver buiten Maastricht bekend. Afgelopen jaar hebben jullie sir Robert Peel, je weet wel de hoofdcommissaris

Nadere informatie

Isabel van Dijck, Lies Bossiers, Barbara Goethals, Ger-Jan Bruins, Werner Fierens, Alexander Quirynen, Christine Spilauer.

Isabel van Dijck, Lies Bossiers, Barbara Goethals, Ger-Jan Bruins, Werner Fierens, Alexander Quirynen, Christine Spilauer. Colofon Redactie: Lay-out: Jan Vansantvoet Evelyne Mertens Met bijdragen van: Isabel van Dijck, Lies Bossiers, Barbara Goethals, Ger-Jan Bruins, Werner Fierens, Alexander Quirynen, Christine Spilauer.

Nadere informatie

t Kringeltje Maandboekje van Chiro Kringel Geel Negentiende jaargang nummer 3 Jan - Feb 2014 V.U.: Toon Gielis, Dr. Peetersstraat 28, B-2440 Geel

t Kringeltje Maandboekje van Chiro Kringel Geel Negentiende jaargang nummer 3 Jan - Feb 2014 V.U.: Toon Gielis, Dr. Peetersstraat 28, B-2440 Geel Editie: Januari & Februari t Kringeltje Maandboekje van Chiro Kringel Geel Negentiende jaargang nummer 3 Jan - Feb 2014 V.U.: Toon Gielis, Dr. Peetersstraat 28, B-2440 Geel E-MAIL: info@chiro-elsum.be

Nadere informatie

Kindergeneeskunde. Je meerdaagse opname zonder narcose (12-18 jaar)

Kindergeneeskunde. Je meerdaagse opname zonder narcose (12-18 jaar) Kindergeneeskunde Je meerdaagse opname zonder narcose (12-18 jaar) Inhoudsopgave Je meerdaagse opname 1 Wat vind je in dit boekje? 2 Deel 1: Belangrijke informatie over het ziekenhuis en de afdeling 4

Nadere informatie

Hallo allemaal! Voor de rest kan ik enkel hopen dat het een even geweldig jaar wordt als vorig jaar, maar daar ben ik redelijk gerust in!

Hallo allemaal! Voor de rest kan ik enkel hopen dat het een even geweldig jaar wordt als vorig jaar, maar daar ben ik redelijk gerust in! Hallo allemaal! Het kamp zit er weer op en het nieuwe chirojaar staat weer voor de deur! We kunnen echter niet aan het nieuwe jaar beginnen zonder nog eens onze herinneringen aan het kamp boven te halen,

Nadere informatie