WIJ VERTREKKEN OP KAMP!!!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WIJ VERTREKKEN OP KAMP!!!"

Transcriptie

1 Kampwipplank 2014

2 Dag iedereen!! Met veel enthousiasme delen wij jullie voor de laatste keer dit jaar de nodige informatie mee. Na een heel jaar ravotten in dat saaie Rode, is het nu tijd voor het echte werk! De uitgestrekte velden en avontuurlijke bossen van de Ardennen wachten op ons, want... WIJ VERTREKKEN OP KAMP!!! Jullie leiding zal op huisbezoek komen of een infoavond organiseren, zo krijgen jullie een antwoord op alle onbeantwoorde vragen! Laat liefst zo snel mogelijk weten of je al dan niet meegaat op kamp Wanneer jouw leiding weet of je meekomt op kamp, betaal je het kampgeld en dan is het enkel nog uitkijken naar het moment dat je het kampterrein opstapt. Het kampgeld bedraagt dit jaar ietsje meer dan anders. Onze prijzen zijn al zo lang dezelfde dat we in het huidige klimaat echt niet anders konden dan ze wat op te slaan. Maar waar voor uw geld krijgt u sowieso, want buiten het vervoer, het eten en de kampplaats, zit in deze prijs ook het onbetaalbare enthousiasme van de vrijwillige leiding en fourage! - Kapoenen: 90 - Kabouters en Welpen: Jonggivers, Givers, Jin en Leiding: 170 Vanaf het tweede kind wordt de prijs verminderd met 10, dit wil zeggen dat de oudste steeds de volle pot betaalt en alle andere kinderen 10 korting krijgen op hun kampgeld. Bijvoorbeeld: Sara Jonggids ( 170), Tine Kabouter ( = 110) en Stijn Kapoen ( = 80)

3 De betaling van het kampgeld moet voor 01 juli 2014 betaald worden op het rekeningnr. BE met vermelding van de naam van het kind EN de tak van het kind. Mogen wij vragen per kind een aparte overschrijving te doen, dit maakt het voor de boekhouding eenvoudiger, bedankt hiervoor! BELANGRIJK! Wanneer je deze wipplank niet in de brievenbus hebt gekregen, maar hem via het internet hebt gelezen, neem dan zeker en vast contact op met de kasmeester, Tom Engels (0496/ ). Dit wil zeggen dat sommige nieuwe leden mogelijk hun inschrijvingsgeld nog niet hebben betaald of informatie, zoals het adres, niet juist is. Dit is uitermate belangrijk, want wanneer je niet ingeschreven bent, ben je ook niet verzekerd. In het midden van de wipplank vinden jullie een papier voor de financiële tussenkomst voor jongeren uit Sint-Genesius-Rode (tot 18 jaar). Dit is dus geldig voor alle kinderen die in Sint-Genesius-Rode wonen. Jullie hoeven enkel de overige informatie in te vullen en af te geven aan het gemeentebestuur. Vergeet niet dat veel mutualiteiten of sommige bedrijven eveneens financieel tussenkomsten voorzien voor kinderen die op kamp gaan. Gelieve deze formulieren op woensdag 9 juli (bij het binnenbrengen van de rugzakken) af te geven aan Jana, zodat deze papieren ingevuld kunnen worden. Gelieve de medische fiche, die eveneens in de wipplank te vinden is, zo nauwkeurig mogelijk in te vullen, zodat we deze bij ziekte of ongeval kunnen raadplegen. Dit papier geef je aan je leiding af wanneer je je zak komt binnenbrengen (voor de oudere takken) of tijdens de bezoekdag (voor de jongere takken). De SIS-kaart geef je aan je leiding op de eerste dag dat je op het kamp bent. We moeten er echt op aandringen dat al deze zaken in orde zijn. Indien er nog vragen zijn, aarzel dan niet om ons een belletje te geven! Wij zijn op het kampterrein bereikbaar voor zeer dringende zaken, dus in geval van nood. Wanneer we niet opnemen, spreek een bericht in en we bellen zeker terug. Indien je nog met vragen zit, doe dit dan vóór 14 juli want vanaf dan is de leiding al op kamp en dus niet meer bereikbaar via gsm. Op volgende telefoonnummers kan u ons wel bereiken: Groepsleiding: Jana: 0474/ (na 20u) & Kevin: 0475/ (pas vanaf en na 20u)

4 Woordje van de kampi s! Dag allerliefste scoutsvriendjes!! Het is weer bijna zover, overleven in de bossen, slapen in tenten, zelf eten maken, samen vuur maken en nog zoveel meer. Je raad het goed, het is weer bijna tijd voor kamp! Binnen iets meer dan een maand zijn we weer weg om een geweldig scoutsjaar af te sluiten met een nog geweldiger kamp. Dit jaar gaan we op kamp in Graide, een deelgemeente van Bièvre, in de provincie Namen. Een geweldig gezellig kampterrein staat al te wachten op onze aankomst. Samen met Julie ga ik (Inne) het kamp in goede banen leiden, maar uiteraard kan dit niet zonder het geweldige team van leiding dat al een heel jaar klaar staat voor jullie. Samen zijn Julie en ik dus de kampi s van dit jaar. Huuh? Kampi wat is dat? Hoor ik al enkele denken. Als kampi ben je verantwoordelijk voor het kamp, wij zullen ervoor zorgen dat alles in orde is en iedereen een geweldig kamp heeft. Dit wil dan ook zeggen dat wij altijd bereikbaar zijn in geval van nood. Indien er vragen zijn kan je tot 13 juli de leiding gewoon bereiken zoals in het jaar. Maar, de leiding vertrekt zondag 13 juli op kamp, dit wil zeggen dat vanaf dan de GSM s uitgeschakeld worden en we niet bereikbaar zijn. Behalve de kampi s. Ons kan je altijd bereiken in geval van nood. Dat de leiding niet bereikbaar is, wil zeggen dat GSM s op kamp verboden zijn, dus ook voor de leden. ALS JE VEGETARIËR BENT, ZEG DIT DAN TIJDIG AAN JE LEIDING ZODAT HET DOORGEGEVEN WORDT AAN DE FOURAGE!!!!!!!! Wat moet er in de zak? welke kleren doe ik aan? hoe koken we? kan ik ook brieven sturen naar mijn mama omdat ik haar mis? alles wat je nog wou weten over het kamp vind je in deze kampwipplank, dus zeker verder blijven lezen. Als er toch nog vragen zijn mag je ons natuurlijk altijd contacteren. Wij kijken er alvast naar uit, en hopelijk jullie ook. We zien jullie in juli in Graide! Julie Vandervelen, of Zoelie voor de vrienden: Inne De Greef: (Indien echt dringend, tot 28 juni enkel bereikbaar op ).

5 Dag liefste kapoenen, Het hoogtepunt van het jaar is weer aangebroken! We trekken opnieuw met heel het scouts naar de verre Ardennen om er de tofste week van het jaar te beleven! Slapen en eten in tenten, spelen in de bossen en zingen aan een vuur, het hoort er allemaal bij. Dit jaar zal het kamp volledig in teken staan van HET LEGER. Wij kunnen haast niet wachten! Jullie worden verwacht op 21 Juli op het kampterrein tussen 14 en 17 uur. 25 juli om 14 uur mogen jullie moe en voldaan weer naar huis, waar ze vol ongeduld zullen luisteren naar jullie meegemaakte avonturen. Alle informatie omtrent het kamp kunnen jullie vinden in deze laatste kampwipplank of op onze site: scoutsrode.be. Wij hebben er alvast heel veel zin in! Indien er nog vragen zijn, zullen wij deze met plezier beantwoorden. Eline: 0470/ Gorik: 0484/ Inne: 0494/

6 Beste Kabouters, We hebben jullie dit jaar geleerd hoe je een échte kabouter kan worden. Na veel werk en doorzettingsvermogen sloegen jullie er allemaal in ons te verbazen en te tonen dat jullie wel wat meer aankunnen! Daarom gaan we over naar de volgende uitdaging We kruipen in de huid van het echte, stoere en harde leger! Wie wordt luitenant? Wie commandant? Generaal? Kolonel? Sergeant? Majoor?... Dit is geen gemakkelijke uitdaging, daarom nemen we jullie mee op een zevendaagse stage in de pure natuur! Hard zullen jullie moeten werken! Bloed, zweet en tranen zullen vloeien. Dit allemaal met één doel: DE TIJD VAN ONS LEVEN BELEVEN!! Wie kledij, versiering, attributen of andere spullen heeft die iets te maken hebben met "het leger", mag dit zeker en vast meenemen om ons thema nog duidelijker te maken! (let op: neem enkel spullen mee die tegen een stootje mogen kunnen & zet overal je naam op!) Wie nog vragen heeft, aarzel niet om deze te stellen! Bovendien komen wij begin juli bij jullie thuis op huisbezoek, om het kamp nog wat meer toe te lichten. Wij nemen hiervoor wel contact op met jullie! Jana & Mathhias 0474/ /

7 Allerliefste en stoerste welpen, het was me een jaartje heh. Kampen bouwen binnen en buiten, sporten tot we neervallen en waterspelletjes onder de warme zon. Maaaaaaaaar nu komt het beste, WE GAAN OP KAMP (21 tot 28 juli) en het wordt een knalfeestje!!! We gaan sluipspelletjes spelen, kampen bouwen in het bos, de kabouters plagen en om liefde vragen en natuurlijk griezelverhaaltjes vertellen rond het kampvuur of gezellig in onze tent. En dat is nog niet alles, dit jaar hebben we een thema voor op kamp en dat is LEGER. jullie outfit al maar en hou die groene schmink in de aanslag want wij worden echte soldaten. We gaan kruipen, springen, zweten en zingen en we gaan ons goed amuseren. Wij hebben er alvast heel veel zin in!!! Wat mogen jullie dus zeker niet vergeten? Een soldatenoutfit Kleren die vuil mogen worden EN jullie goed humeur Nog vragen of gewoon iets te zeggen? Margo : Lore :

8 Woordje van de uniformjuffies Ook op kamp verwachten we dat jullie er iedere morgen bij de opening in piekfijn uniform staan (Dit wordt elke ochtend gecontroleerd). We herhalen hieronder nog even wat jullie moeten dragen: - KAPOENEN Blauw-rode das (of internationale das) - KABOUTERS & WELPEN Blauw-rode das & nieuwe bruine (of oude groene) trui of hemd met jaarteken en takteken. N.B. voor de kindjes die enkel de nieuwe bruine scoutstrui dragen, moeten hun nieuwe tekens hier NIET op bevestigen; zij mogen jaar- en taktekens op hun das naaien! - JONGGIVERS, GIVERS, JIN EN LEIDING Scoutshemd, scoutsrok of short van Scouts & Gidsen Vlaanderen, en blauw-rode das. Op jullie hemd dienen ook alle tekens in orde te zijn. Indien jullie reeds een totem hebben gekregen moet je deze ook op je hemd naaien. 1. Het takteken gaat op de rechterschouder. (VERPLICHT) 3. Het jaarteken vooraan, boven het rechterborstzakje. (VERPLICHT) 4. de blauw/rode das (VERPLICHT) 5. Het Vlaams kenteken op de linkermouw, Het Vlaams-Brabantse kenteken daaronder. 6. Het internationale scoutsteken daaronder. 7. Het Belgische kenteken, boven het linker borstzakje. 10. Het Scouts & Gidsen Vlaanderen teken op het linkerborstzakje.

9 Hey Jogi s! De leukste periode van het scoutsjaar staat weer voor de deur: SCOUTSKAMP! Hebben jullie al zin in moeilijke tenten opzetten, ingewikkelde sjorringen maken, zware balken dragen, jullie eigen eten koken, hout halen,? Klinkt dit niet zo aantrekkelijk? Geen nood! We hebben nog vele andere activiteiten in petto! Maar het allerbelangrijkste wat we gaan doen dit kamp is natuurlijk ons AMUSEREN en lekker CHILLEN in de zon! Zoals elk jaar vertrekken we op 18 juli met de trein. Het uur van vertrek laten we jullie via sms of telefoon weten. Eind juni en begin juli komen we ook nog op huisbezoek zodat jullie ouders ons alles kunnen vragen wat ze nog niet weten over het kamp en zodat we alle nodige documenten kunnen meenemen. Datum en uur spreken we nog af met de ouders. Informatie over wat jullie allemaal moeten meenemen op kamp vinden jullie hier in de wipplank en voor de verdeling van de spullen van de patrouillekoffer spreken we nog eens af. Vergeet ook zeker jullie medische fiche niet in te vullen! Deze vind je in het midden van het boekje. Meisjes, wij hebben in ieder geval heel veel zin om met jullie op kamp te gaan! Tot binnenkort, Jonne Sariektnaarkak

10 individuele steekkaart voornaam en naam van het kind/de jongere :. O jongen O meisje geboortedatum :../.. /.. TAK & lidnummer:... Met deze individuele steekkaart geven ouders jaarlijks aan de takleiding alle noodzakelijke inlichtingen over hun kind(eren) aangesloten bij een plaatselijke groep van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Deze informatie draagt bij aan een veilige en persoonlijke begeleiding van alle leden en wordt vertrouwelijk behandeld door de leidingsploeg. Wanneer er wijzigingen zijn in deze gegevens is het belangrijk om deze te allen tijde aan de leiding door te geven. Adres en bereikbaarheid officieel adres van vader / moeder / voogd (schrappen wat niet past) straat, nr :. postcode :. gemeente: telefoon :. eventueel tweede adres wanneer het officieel adres niet de (enige) woonplaats is adres van vader / moeder / voogd (schrappen wat niet past) straat, nr : postcode :. gemeente :.... telefoon :.. gsm van vader, moeder of voogd :.... gsm van vader, moeder of voogd :.... wie contacteren als de ouders niet bereikbaar zijn (zoals op kinderpas -12 jarigen) naam : telefoon/gsm :. Medische informatie Het is verboden om als leid(st)er, behalve EHBO, op eigen initiatief medische handelingen uit te voeren. Ook het verstrekken van lichte pijnstillende en koortswerende medicatie zoals Perdolan, Dafalgan of Aspirine is, zonder toelating van de ouders, voorbehouden aan een arts. Daarom is het noodzakelijk om via het onderstaande kader op deze steekkaart vooraf toestemming van ouders te hebben voor het eventueel toedienen van dergelijke hulp. Wij geven toestemming aan de leiding om bij hoogdringendheid aan uw zoon of dochter een dosis via de apotheek vrij verkrijgbare pijnstillende en koortswerende medicatie toe te dienen : * O ja O nee * gebaseerd op aanbeveling Kind&Gezin Aanpak van koorts / Toedienen van geneesmiddelen in de kinderopvang

11 onze zoon of dochter moet specifieke medicatie krijgen : O nee O ja : zeker bijlage doktersattest medicatie toevoegen! zijn er ziekten te melden? (vb. astma, suikerziekte, hooikoorts, epilepsie, hart, ) : O nee O ja :. info over noozakelijke aanpak bij deze aandoening : onze zoon of dochter werd ingeënt tegen klem (tetanus) (geen inenting = geen kamp): O ja - in welk jaar? :.. O nee bloedgroep:.. onze huisarts : naam :. telefoon : Ondergetekende verklaart dat de ingevulde gegevens volledig en correct zijn voornaam en naam :.... ouder / voogd (schrappen wat niet past) van (voornaam + naam van het kind) :. datum :.. handtekening :. Wij danken u voor het vertrouwen in Scouts en Gidsen Vlaanderen

12 Kalender kamp 2014 Dinsdag 1 juli Woensdag 9 juli Zondag 13 juli Woensdag 18 juli Maandag 21 juli Vrijdag 25 juli om 14uur Maandag 28 juli Dinsdag 29 Juli -Jin vertrekt op buitenlands kamp -Deadline overschrijving kampgeld Al het gerief voor patrouillekoffers moet binnen worden gebracht. Alle rugzakken moeten worden binnen gebracht. Dit geldt niet voor kapoenen kabouters en welpen. Lukt dit om een of andere reden niet, dan spreek je met je leiding een ander dag/tijdstip af. De leiding vertrekt op voorkamp en is quasi niet meer bereikbaar. s Avonds volgt de jin ons al lopend. Gidsen en verkenners vertrekken al fietsend. Jonggivers vertrekken met de trein. (voor de juiste uren zullen jullie op tijd op de hoogte worden gebracht) Mama s en Papa s van kapoenen, kabouters en welpen brengen hun kinderen naar het kampterrein. Andere ouders en sympathisanten zijn ook meer dan welkom! De kapoenen worden door hun ouders opgehaald en keren moe en voldaan terug naar huis. Iedereen komt terug naar huis rond 17u en dan worden de camions afgeladen alvorens een echt bad te nemen! Zoals ieder jaar rekenen wij ook nu op de behulpzame papa s en mama s die ons werk bij het uitladen van de camions willen verlichten door de handen uit de mouwen te steken. Alvast bedankt op voorhand! Het is echt heel leuk om toe te komen en te horen dat er al een camion is uitgeladen! Het kamp is nog niet gedaan!!! Grote opkuis, afwas en verloren voorwerpen namiddag vanaf 13.30u. Iedereen vanaf jonggivers wordt verwacht!!!

13 Beste Jv s, Eindelijk is het zover! Kamp staat voor de deur en het belooft een memorabele editie te worden! Op 10 dagen zullen jullie getransformeerd worden in echte mannen die weten van aanpakken! We hebben megaleuke dingen gepland en het wordt gewoon fantastisch!! We vertrekken 18 juli met de trein in Rode, het uur wordt nog meegedeeld. Wij vertrekken al 14 juli op kamp, dus we zijn vanaf dan niet meer bereikbaar (18 juli zullen we uiteraard wel aan het station staan). Groepsleiding en de kampi zijn altijd bereikbaar! Alle info vinden jullie in dit boekje, als jullie nog vragen hebben mogen jullie ons altijd bellen, sms en, mailen, Of we kunnen eventueel nog op huisbezoek langskomen na de examens (vanaf 1 juli), geef ons dan een seintje. Heleen: Klara:

14 Milieu Beste kindjes, Ik, Dochter Natuur, vind het heel leuk dat jullie mij komen bezoeken in het verre Wallonië. Jullie maken vuur, leven op de wei, stappen in het bos,wassen jullie in de rivier Heerlijk! Maar het is belangrijk dat jullie veel zorg voor mij dragen! Daarom vraag ik om een kleine moeite, zodat ik niet teveel last heb van jullie komst en blij kan uitkijken naar een volgend bezoek. Vraag aan jullie mama of papa om zeep en shampoo te kopen van Ecover of Weleda. Deze zijn het beste voor mij! Het allerbeste is een blok zeep gebruiken, maar wie toch liever vloeibare zeep gebruikt, kan bovenstaande merken meenemen. Ik heb jullie leiding gevraagd een oogje in het zeil te houden, dus ze zullen controleren of jullie de juiste zeep en shampoo gebruiken op kamp. Veel plezier en tot binnenkort! Aanrader: Ecover zeep/shampoo is te koop bij Colruyt alsook Paradontax tandpasta Andere merken: Henna, Weleda en Sunlight)

15 GIDSEN OMG!!!! SAY WHAAAAAAT?!?!?!? Is t weer tijd voor kamp ofwa? Wow t jaar ging snel voorbij! Maar bon nog eerst kamp en wij hebben het gevoel dat het awesome gaat zijn! 10 dagen lekker met elkaar opgescheept zitten in tenten! Omdat het kamp niet EXTREME genoeg kan zijn, vertrekken we eerst op een mooie fietstocht vanuit het pajottenland tot in onze eindbestemming in Graide (deelgemeente van Bievre). We zullen de mooie paadjes van ons Belgenland befietsen (als dat een woord is). Om aan deze mooie fietstocht te mogen meedoen, moeten jullie fietsen helemaal in orde zijn, daarom: Werkende voor- en achterlichten Opgepompte banden Remmen die kunnen remmen! Een lekkere vettige ketting! Een mooie conventionele, conditionele, sensationele, operationele en functionele fietshelm (VERPLICHT) Zeker niet vergeten genoeg eten en drank mee te nemen voor een boefkick onderweg! Tip van de wipplank: Eet pasta s ochtends! Bijvoorbeeld Pasta carbonara of spaghetti bolognaise. Naar jaarlijkse gewoonte vertrekken wij op 18 juli Wij zullen verzamelen op het scouts ergens tussen en s ochtends, maar het exacte uur delen we nog mee via de elektronische deviezen of via de interwebs. Ook komen jullie mega coole leiding nog op huisbezoek om eventuele vragen over het kamp te beantwoorden. Wij delen nog later mee wanneer we dit doen! Opnieuw zal dit meegedeeld worden via de elektronische deviezen of via de interwebs. TOEDELS xxx Thibault Jurgen Julie

16 Dag varkens Het weer wordt weer mooier, de vogeltjes beginnen te fluiten. Kortom het is weer die tijd dat het spannend afwachten is naar het hoogtepunt van het scoutsjaar en dat is KAMP! Wat we gaan doen blijft nog even geheim maar voor de nieuwelingen onder ons alvast het begrip kamp uitgelegd door de Van Dale. We vertrekken de 18 e s morgens met de FIETS!!!! Breng hem dus zeker volledig in orde of breng hem voor het vertrek nog eens binnen bij de fietsenmaker zodat we zo weinig mogelijk pech hebben onderweg Kamp: (het; o; meervoud: kampen) 1legerplaats in het open veld2plaats waar een groep mensen tijdelijk verblijft, vrijwillig of gedwongen3georganiseerde groepsvakantie in eenvoudige accommodatie 4partij: uit het liberale kamp ²kamp: (de; m; meervoud: kampen) 1(formeel) strijd kam pen (kampte, heeft gekampt) 1strijden: de NS kampt met vertragingen ondervindt last van Denk alvast eens na over de ubercoole stelling dat jullie dit jaar gaan maken. Grtz el poncho en el tonno tot op huisbezoek!

17

18 Wat neem ik mee op kamp?!!!!! ZET OVERAL JE NAAM OP!!!!! 1. Slaapgerief * luchtmatras en/of slaapmatje (op voorhand opblazen om te zien of er geen gaatjes in zitten!) * slaapzak en eventueel deken (warm genoeg, want s nachts kan het fris worden in de Ardennen!) * pyjama of nachtkleedje * knuffeltroeteldier 2. Eetgerief * plastiek bord of gamel + beker + soeptas + bestek (naam op schrijven!!) GEEN GAMEL VOOR KAPOENEN-WELPEN-KABOUTERS, GEEN WEGWERPSPULLEN * 3 keukenhanddoeken (ALLE TAKKEN) 3. Toiletgerief * washandje en handdoeken (zowel grote als kleine) (naam in schrijven!) * zeep, shampoo en tandpasta (zie pagina over milieuvriendelijkheid) * kam en/of borstel, beker en tandenborstel * scheergerief (Niet voor Thibault Roger ) * een toiletzak om dit alles in te steken 4. Kledij * UNIFORM (aandoen bij vertrek of voor Kakawellen bij aankomst op bezoekdag + naam in schrijven!) * T-shirts * 2-3 korte broeken * 2 lange broeken/trainingsbroeken * 1-2 dikke truien * sweaters * genoeg onderbroeken d.w.z. minstens 1 voor elke dag * voldoende kousen d.w.z. 2 voor elke dag * goede regenjas met kap * sportschoenen, stapschoenen (dit zijn geen basketsloefkes maar echte stappers!), sandalen, teensletsen en gummilaarzen * zwembroek of pak, badhanddoek + badmuts & speedo om te gaan zwemmen * zonnehoedje, zonnebril, zonnecrème (hoge factor) * zakdoeken

19 5. Tochtgerief * Kruik * Goede stapschoenen (geen basketsloefjes maar échte stapschoenen) 6. De Rest * goede zaklamp met verse en reserve batterijen * ev. Muziekinstrument * stripverhalen * schrijfgerief, papier en adressenlijst * identiteitskaart, SIS kaart * een beetje zakgeld (kapoenen, kabouters en welpen enkel om kaartje te sturen, niet meer) Wat nemen we NIET mee! * GSM - SMARTPHONE * RADIO, CD-SPELER, WALKMAN, MP3 SPELER * GAME CONSOLES * ELEKTRONICA * SNOEP * mama Deze dingen worden meteen door de leiding in beslag genomen en bijgehouden tot het einde van het kamp, we zijn tenslotte op kamp midden in de natuur en hebben dit allemaal niet nodig!!!! Laat niets uit/aan je rugzak bengelen (schoenen, slaapzak,...) anders ben je misschien al iets kwijt vooraleer je op kamp vertrekt en dit is héél onhandig bij het inladen van de camions!!!

20 De patrouillekoffer De jong-givers, givers en jin verdelen per tak wie wat moet meebrengen om de patrouillekoffer te vullen. Alles moet ten laatste op vrijdag 12 juli in de koffer zitten! - Grote afwaskom - Veel krantenpapier - Afwasmiddel (bioafbreekbaar) - Emmer - Schuursponskes - Keukenhanddoeken (4 per man) - Enkele schotelvodden - Pattatemesjes (4) - Houten lepels - Visspaan - Blikopener - Stevige (glazen) bokalen MET schroefdeksel (5) - Enkele plastieken ijscrèmedozen met deksel - Aluminiumpapier - Papieren serviettes - Kookboek/presenteerblad - Kruiden: zout, peper, nootmuskaat, provencaalse kruiden, kippekruiden,.. - Grenadine - Lucifers - Wasspelden - Schrijfblok en schrijfgerief - Kaarsen - Vodden (fakkels) - Afwasborsteltje - Bruine zeep - Pannelapjes / ovenhandschoenen - Vleesmes - 2 pollepels, barbequetang, pureestoemper, schuimspaan, rasp, maatbeker - Rol keukenpapier - Chocomelkpoeder

21 hoe geraak ik op het kampterrein? - Neem uw GPS -Typ het adres in: Rue de Gedinne, 5555, Graide - Volg de laatste kilometers de bordjes RO - Parkeer u auto nabij het kampterrein. - Geniet van een prachtige dag!

22 De postduif Scouts en Gidsen Sint-Genesius-Rode NAAM + TAK Rue de la Violette Graide

DIEP IN DE ZEE. Kapoenenweekend oktober

DIEP IN DE ZEE. Kapoenenweekend oktober DIEP IN DE ZEE Kapoenenweekend 26-27-28 oktober Dag allerliefste visjes, Het is zover, jullie allereerste kapoenenweekend komt eraan! We spreken vrijdag 26 oktober om 20u00 af aan de VTL. Daar zullen we

Nadere informatie

Seizoenenkamp Kapoenen 14-19/07/2017 Scouts Gooreind

Seizoenenkamp Kapoenen 14-19/07/2017 Scouts Gooreind Seizoenenkamp Kapoenen 14-19/07/2017 Scouts Gooreind Dag lieve kapoenen en ouders, Het is weer bijna zover het hoogte punt van het jaar: het scoutskamp! Lees gauw verder want wij kunnen al niet meer wachten

Nadere informatie

CIRCUSWEEKEND KAPOENEN 29 t.e.m. 31 maart

CIRCUSWEEKEND KAPOENEN 29 t.e.m. 31 maart CIRCUSWEEKEND KAPOENEN 29 t.e.m. 31 maart Het 2 e weekend komt eraan! We spreken vrijdag 29 maart om 19u00 af aan de Van Tichelenlei. Daar zorgen we dat iedere artiest een vriendje vindt zodat we samen

Nadere informatie

ESTLAND LETLAND. Praktisch: Vertrek Aalter: 6 juli om 14.30u aan parking den Aard

ESTLAND LETLAND. Praktisch: Vertrek Aalter: 6 juli om 14.30u aan parking den Aard ESTLAND LETLAND Praktisch: Vertrek Aalter: 6 juli om 14.30u aan parking den Aard Op kamp zullen jullie onderling moeten afspreken om samen in een tent te slapen (GEEN SM IJTTENTEN) Bagage: Maximaal gewicht

Nadere informatie

Belangrijk bericht aan de kapoenen!

Belangrijk bericht aan de kapoenen! Belangrijk bericht aan de kapoenen! Van 30 januari tot 1 februari gaan we op een belangrijke en supergeheime missie! Het belooft een weekend te worden vol spanning, leuke spelletjes, nieuwe ervaringen

Nadere informatie

individuele steekkaart

individuele steekkaart individuele steekkaart voornaam en naam van het kind/de jongere :. O jongen O meisje geboortedatum :../.. /.. lidnummer:... Met deze individuele steekk aart geven ouders jaarlijks aan de leiding alle noodzakelijke

Nadere informatie

Liefste Mama/Papa/Zus(sen)/Broer(s)/oma/opa/hond/kat/schildpad/.. Ik heb het zo druk dat ik zelf geen brief kan schrijven. Ik ben gewoon te lui. We zijn nu al dagen op kamp in Schilde, en ik heb al. keer

Nadere informatie

Een weekend in de dierentuin?!

Een weekend in de dierentuin?! Een weekend in de dierentuin?! Dag lieve kapoentjes! Zijn jullie klaar voor een mega, spetterend, super, kei leuk, tof, weekend in de dierentuin? Wij alvast wel! Wanneer: Het weekend van 24-26 oktober,

Nadere informatie

Jungleboek. Welpenweekend november

Jungleboek. Welpenweekend november Jungleboek Welpenweekend 1-2-3 november Hela deugnieten, Mowgli en zijn vrienden zijn helemaal terug van weggeweest. Ben jij ook zo benieuwd waar de welpen vandaan komen? Speel jij net zoals Mowgli en

Nadere informatie

individuele steekkaart

individuele steekkaart individuele steekkaart voornaam en naam van het kind/de jongere :. O jongen O meisje geboortedatum :../.. /.. lidnummer:... Met deze individuele steekkaart geven ouders jaarlijks aan de takleiding alle

Nadere informatie

Jonggiver kamp

Jonggiver kamp Jonggiver kamp 2016 1 Introductie Beste jonggiver Van 3 tot 13 juli 2016 zijn het weer de beste 10 dagen van de zomer. Eens lekker zonder zorgen in de Ardennen in het midden van de natuur genieten van

Nadere informatie

Liefste kabouters en ouders,

Liefste kabouters en ouders, Liefste kabouters en ouders, Zoals aangekondigd in de scougi en tijdens de huisbezoeken, gaan we dit najaar op weekend. Het weekend gaat door van 25/11/2016 tot 27/11/2016. We blijven slapen in de lokalen

Nadere informatie

Kabouterweekend 2014

Kabouterweekend 2014 Kabouterweekend 2014 Miss world Beste kandidates! Bereid jullie beste act maar voor, trek je dansschoenen aan of zing de pannen van het dak. Want dit weekend is het zover! De grote Miss World wedstrijd!

Nadere informatie

De dagen van de week, maar dan anders!

De dagen van de week, maar dan anders! De dagen van de week, maar dan anders! Kapoenenkamp 2017 02/07-08/07 Lieve kapoenen, beste ouders Het moment waar we met z n allen een hele jaar lang naar uitgekeken hebben, komt er bijna aan. Nog een

Nadere informatie

are you the one? Paradise edition Maandag 4 juli- zaterdag 16 juli

are you the one? Paradise edition Maandag 4 juli- zaterdag 16 juli are you the one? Paradise edition Maandag 4 juli- zaterdag 16 juli Are you the one? - Paradise edition Dag liefste jonggivers, na al die maanden is het eindelijk tijd om op kamp te vertrekken! Hopelijk

Nadere informatie

La vida del Mexicano 2/07/ /07/2017

La vida del Mexicano 2/07/ /07/2017 La vida del Mexicano 2/07/2017 15/07/2017 La vida del Mexicano Dag liefste jonggivers, na al die maanden is het eindelijk tijd om op kamp te vertrekken! Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als jullie

Nadere informatie

Jongverkennerweekend 2015. middeleeuwen

Jongverkennerweekend 2015. middeleeuwen Jongverkennerweekend 2015 middeleeuwen Het is een afschuwelijke tijd: oorlog dreigt op ieder moment, de steden zijn vuil en stinken, overal zie je de gevolgen van de rattenplaag en bovendien is de gemiddelde

Nadere informatie

Hun grootste sport is langlaufen, Maar wees gerust Je moet je latten niet zelf kaufen. Deze zullen we wel huren. Of gewoon lenen bij de buren

Hun grootste sport is langlaufen, Maar wees gerust Je moet je latten niet zelf kaufen. Deze zullen we wel huren. Of gewoon lenen bij de buren Boer Marnik nam ooit deel aan Boer zoekt vrouw, Maar daarvan had hij al snel berouw. Daarom kweekte hij de grootste kool en won zo een reis naar Tirol. Waarom vertellen we jullie dit? Omdat er voor jullie

Nadere informatie

individuele steekkaart

individuele steekkaart individuele steekkaart voornaam en naam van het kind/de jongere :. þ jongen meisje geboortedatum :../.. /.. lidnummer (ingevuld door leiding):...(in... Met deze individuele steekkaart geven ouders jaarlijks

Nadere informatie

Welpen kamp

Welpen kamp Welpen kamp 2015-2016 Beste Welpjes, beste ouders Het moment waar we met z n allen het hele jaar lang naar uitgekeken hebben is in zicht. Nog een dikke maand en jullie kunnen je valiesje weer pakken om

Nadere informatie

Giverkamp 4-16 juli 2016 scouts den 41

Giverkamp 4-16 juli 2016 scouts den 41 Het is weer zover. Het moment waar we allemaal een heel scoutsjaar naar hebben uitgekeken: KAMP!!! Rock werchter, Tomorrowland, Pukkelpop, Summerfestival, het komt allemaal aan bod. Waar en wanneer is

Nadere informatie

Kampboekje Jongwelpen 2014

Kampboekje Jongwelpen 2014 Kampboekje Jongwelpen 2014 Oedelem Tofste Jongwelpen, Hier zijn we weer, het leukste moment van het jaar is aangebroken! Het is weer tijd voor ons zomerkamp Jullie leiding is dolenthousiast om er in te

Nadere informatie

Wij hebben er alvast heel veel zin in. Groeten De leiding Tim, Justine en Laura

Wij hebben er alvast heel veel zin in. Groeten De leiding Tim, Justine en Laura Het is weer zover! Het kamp komt eraan en dit jaar maken we er weer een knaller van formaat van! We gaan namelijk op fietskamp! In het thema van de ronde van Vlaanderen rijden we het ganse land door van

Nadere informatie

Jongverkenner-weekend 2014. Van 21 tot 23 februari

Jongverkenner-weekend 2014. Van 21 tot 23 februari Jongverkenner-weekend 2014 Van 21 tot 23 februari Red de Dinosaurs Het jaar is ongeveer 66 miljoen jaar voor Christus, en van de wereld die we de dag van vandaag kennen is er nog geen spraken. De reusachtige

Nadere informatie

Bieke, Jolien, Gijs, Gert

Bieke, Jolien, Gijs, Gert KAPOENENKAMP 2009 Bieke, Jolien, Gijs, Gert kapoenen@scoutsschorvoort.be www.scoutsschorvoort.be 1. Kamp Het jaarlijkse kamp is de kers op de taart van het prachtige scoutsjaar. De kapoenen kennen mekaar

Nadere informatie

voor 03 juli 2014 BE17 8538 1460 4921 naam van het kind EN de tak van het kind aparte overschrijving BELANGRIJK!

voor 03 juli 2014 BE17 8538 1460 4921 naam van het kind EN de tak van het kind aparte overschrijving BELANGRIJK! Kampwipplank 2015 Dag allerliefste scoutsleden en ouders! Het is weer zover. In de scoutshoofden begint het al te tollen, want er is nog zo veel werk aan de winkel! Wat moet er in die rugzak? De knoop

Nadere informatie

KAMP SIM Kampplaats. Vertrek. Aankomst. Bagage binnenbrengen. Beste SIMmers en ouders,

KAMP SIM Kampplaats. Vertrek. Aankomst. Bagage binnenbrengen. Beste SIMmers en ouders, KAMP SIM 2017 Beste SIMmers en ouders, In juli is het weer zover! De 10 leukste dagen van het jaar breken dan aan, want het is weer kamp! En aangezien jullie in de SIM zitten gaan we daar zomaar eventjes

Nadere informatie

JONGGIDSEN KADETTENWEEKEND 2016

JONGGIDSEN KADETTENWEEKEND 2016 JONGGIDSEN KADETTENWEEKEND 2016 GEEEEEEF ACHT! Beste jonggidsen, Jullie zijn door de enige, echte SMAF kadettenschool uitgekozen om deel te nemen aan het kadettenweekend. Hier zullen jullie opgeleid worden

Nadere informatie

Wij als leidingsploeg zullen er zoals alle andere jaren onze schouders weer volledig onder zetten om dit allemaal waar te maken.

Wij als leidingsploeg zullen er zoals alle andere jaren onze schouders weer volledig onder zetten om dit allemaal waar te maken. Beste Ouders, Leden en sympathisanten. Chiro Lozen bestaat dit jaar 30 jaar. Om dit niet zomaar over te laten gaan organiseren we een mini bivak (met maxi pret). Dit bivak gaat door van vrijdag 12 september

Nadere informatie

Welkom bij de laatste editie van Expeditie Robinson!

Welkom bij de laatste editie van Expeditie Robinson! Welkom bij de laatste editie van Expeditie Robinson! Jullie zijn uitgekozen om aan deze ultieme battle deel te nemen. We verwachten dat alle jong-gidsen naar het onbewoonde eiland van Ozo komen voor de

Nadere informatie

Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010

Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010 Jong-Givers kamp 20 juli 2010 tot en met 31 juli 2010 Dierbeminde gelovigen, aangezien onverdraagzaamheid en geweld dezer dagen vaste begrippen zijn geworden in ons bestaan. Vinden wij, uw geestelijke

Nadere informatie

Weekendkrantje. 18 20 september 2015

Weekendkrantje. 18 20 september 2015 Weekendkrantje 18 20 september 2015 Wij zijn ongelooflijk blij dat jullie hebben gekozen om met ons op weekend te gaan! We gaan er alvast een spetterende tweedaagse van maken! Diegenen die nog nooit zijn

Nadere informatie

Kamp skoete van Jett OPONT Paliseul

Kamp skoete van Jett OPONT Paliseul - Kamp skoete van Jett OPONT Paliseul 2 Beste ouders en leden, In deze kampschors vinden jullie alle informatie die je nodig kan hebben voor, tijdens en na je verblijf op kamp in Opont met de scouts van

Nadere informatie

ZOMERKAMP 2017 GIVERS. 1 tot 10 juli 2017 Kasterlee

ZOMERKAMP 2017 GIVERS. 1 tot 10 juli 2017 Kasterlee ZOMERKAMP 2017 GIVERS 1 tot 10 juli 2017 Kasterlee Voorwoord Beste giver en ouder(s) Binnen een kleine maand vertrekken we op zomerkamp, de ideale manier om het scoutsjaar af te sluiten! De leiding kijkt

Nadere informatie

Kamp Zwitserland 2016

Kamp Zwitserland 2016 Kamp Zwitserland 2016 Beste verkenners en ouders, Met deze laatste kampbrief lichten wij jullie graag in over verschillende praktische elementen van het buitenlands kamp naar Zwitserland. De verkenners

Nadere informatie

Inhoudstafel. Beste jins! 1. De reis 2. Dagplanning 3. Bagagelijst 5. Enkele afspraken 7. Nog vragen 8. Heenreis 2. Terugreis 2

Inhoudstafel. Beste jins! 1. De reis 2. Dagplanning 3. Bagagelijst 5. Enkele afspraken 7. Nog vragen 8. Heenreis 2. Terugreis 2 Inhoudstafel Beste jins! 1 De reis 2 Heenreis 2 Terugreis 2 Dagplanning 3 Bagagelijst 5 Enkele afspraken 7 Nog vragen 8 Beste Jins! Het aftellen is begonnen! Binnen enkele weken vertrekken we op buitenlands

Nadere informatie

Weka-Weekend Maart Hakuna Matata!

Weka-Weekend Maart Hakuna Matata! Weka-Weekend 27-29 Maart 2015 Hakuna Matata! Inleiding Wekaaaaaaa's! Het is eindelijk zover, het moment waar jullie allemaal wellicht al lang waren op aan het wachten: ONS TWEEDE WEEKEND! Het thema is

Nadere informatie

2.Praktische info. Zondag 23 februari om 13u30 aan de dommelvallei te Neerpelt

2.Praktische info. Zondag 23 februari om 13u30 aan de dommelvallei te Neerpelt 1.Het café-mysterie Op een doordeweekse zonnige dag besluit Pascalleke om de boekhouding van haar café eens na te kijken. Hier wordt ze steeds vrolijk van, want zoals iedereen weet maakt het café altijd

Nadere informatie

PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel augustus 2017

PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel augustus 2017 PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel 10-13 augustus 2017 Beste leden en ouders, Onze avontuurlijke Piepers en Krielekes houden ervan om de prinses terug bij haar prins te krijgen, om schatten te zoeken,

Nadere informatie

Het kampgeld bedraagt dit jaar 150 euro. Dit kan gestort worden op het rekening nummer:

Het kampgeld bedraagt dit jaar 150 euro. Dit kan gestort worden op het rekening nummer: Beste Robinson We hebben jouw hulp nodig. We zitten namelijk met een probleem. De leiding zit vast op een eiland, het eiland X, we hebben jouw hulp nodig om ons daar weg te krijgen. We vragen dus dat jij

Nadere informatie

Wekaweekend 15-17 april. De 4 elementen : Aarde

Wekaweekend 15-17 april. De 4 elementen : Aarde Wekaweekend 15-17 april De 4 elementen : Aarde Liefste weka s en weka-ouders, Misschien weten jullie het, misschien ook niet Lang geleden was er een tijd waar er inwoners waren van 4 verschillende rijken.

Nadere informatie

GIVERKAMP. JULY 13-23 Landrichamps. Music by The Giverleiding & The Givers

GIVERKAMP. JULY 13-23 Landrichamps. Music by The Giverleiding & The Givers GIVERKAMP 14 JULY 13-23 Landrichamps Music by The Giverleiding & The Givers Introductie Beste giverkampgangers, Van 13 tot 23 juli 2014 is het weer tijd voor een legendarische editie van het 10-daagse

Nadere informatie

Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen,

Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen, Kapoenenkamp 2016 19/7/2016-24/7/2016 Beste ouders en kapoenen, Deze zomer vertrekken we met de kapoenen op kamp naar Retie (Schoonbroek). Dit van 19 t.e.m. 24 juli 2016. Het thema van dit kamp is reis-rond-de-disneywereld.

Nadere informatie

Op safari door Afrika

Op safari door Afrika Op safari door Afrika 2 Allerliefste jogi s Welk continent bestaat uit zo n 30.244.050 vierkante kilometer? In welk continent wonen er meer dan 1 miljard mensen? In welk continent bevindt zich de grootste

Nadere informatie

BIVAK 2017 CHIRO SINT-JAN

BIVAK 2017 CHIRO SINT-JAN BIVAK 2017 CHIRO SINT-JAN IN HET VERRE OOSTEN 12-19 JULI 2017 De zomervakantie komt dichterbij en voor échte chirowieten kan dit maar één ding betekenen BIVAK! Hét hoogtepunt van ons chirojaar. Nog 59

Nadere informatie

Pretpark WaliBilzen KAMP!

Pretpark WaliBilzen KAMP! KLJ-KAMP 2017 Beste KLJ ers, Het schooljaar loopt weer op zijn einde en de vakantie komt steeds dichterbij! Hoe kunnen we de vakantie nu beter starten dan met een megabangelijk KLJ-kamp? Dit jaar trekken

Nadere informatie

Beste welpen, Hopelijk kunnen jullie erbij zijn, want we kunnen iedere hulp gebruiken!

Beste welpen, Hopelijk kunnen jullie erbij zijn, want we kunnen iedere hulp gebruiken! Grootkamp Zeewelpen 2 18 27 juli 2013 Beste welpen, Akela, Baloe en Kaa hebben een geheim bericht gekregen van de Belgische geheime dienst. Dit jaar geen grootkamp voor ons, want wij hebben de opdracht

Nadere informatie

Zomerkamp t'heuvelken Heuvelken Engsbergen (Tessenderlo) Limburg

Zomerkamp t'heuvelken Heuvelken Engsbergen (Tessenderlo) Limburg Zomerkamp 2016 Waar? We verblijven dit jaar op kamp in t'heuvelken. Kampadres: t'heuvelken Heuvelken 15 3980 Engsbergen (Tessenderlo) Limburg Wanneer? We vertrekken op vrijdag 1 juli met de trein, we spreken

Nadere informatie

Jonggiverweekend april 2016 Avatar: De waternatie

Jonggiverweekend april 2016 Avatar: De waternatie Jonggiverweekend 15-17 april 2016 Avatar: De waternatie 1 Water, aarde, vuur, lucht Lang geleden leefden de 4 takken van de scouts in vrede samen. Maar alles veranderde toen de Givers aanvielen. Alleen

Nadere informatie

Giverkamp 2016 Couvin

Giverkamp 2016 Couvin Giverkamp 2016 Couvin 1. Algemene informatie Jullie worden gepakt en gezakt in piekfijn uniform verwacht op 1 juli om 8u s morgens aan het station van Ekeren. We vertrekken dan richting Wallonië met de

Nadere informatie

Kledij: (de getallen tussen haakjes

Kledij: (de getallen tussen haakjes Intro: Slaapgerief: In augustus trekken 25 sjo ers naar een onbekende bestemming, waar ze zullen moeten samenwerken om de leiding hun respect te verdienen. 11 dagen lang zullen zij zwoegen, zweten, afzien,

Nadere informatie

Weekend Joro s Maart 2017

Weekend Joro s Maart 2017 Weekend Joro s 2017 24-26 Maart 2017 Heey! allercoolste, tofste Joro s en beste ouders, De dagen zijn langer en het wordt al wat warmer, maar ook het groot kamp kom dichter bij. Tijd dus voor een fantastische

Nadere informatie

CSI Crime Scouting Investigation

CSI Crime Scouting Investigation CSI Crime Scouting Investigation Yoooooo jonggiveeers! Zijn jullie klaar voor het eerste weeeeeekeeeeeend??????!!!!! Want het is bijna zover! 11 November zijn we der mee weg! Zoals jullie hierboven kunnen

Nadere informatie

zwemstage pre, neo en E&B AART Meise Bütgenbach augustus tot 23 augustus

zwemstage pre, neo en E&B AART Meise Bütgenbach augustus tot 23 augustus zwemstage pre, neo en E&B AART Meise Bütgenbach 2014 17 augustus tot 23 augustus Inleiding Liefste zwemmers, Beste ouders, Langzaamaan stijgt de temperatuur buiten, de zomer komt dichterbij. Dat wil ook

Nadere informatie

JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart

JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart JORO WEEKEND!!! 5 tot 8 maart Hey joro s en ouders! Uit goede gewoonte gaan we ieder jaar, met elke groep, een keertje op weekend. Waarom? Omdat dat superleuk is! En ook een beetje omdat het kamp nog zooo

Nadere informatie

Brief zomerkamp 2016. Zomerkamp verkenners 4 juli t.e.m. 14 juli Barvaux (Durbuy) Beste verkenner en ouders,

Brief zomerkamp 2016. Zomerkamp verkenners 4 juli t.e.m. 14 juli Barvaux (Durbuy) Beste verkenner en ouders, Brief zomerkamp 2016 Beste verkenner en ouders, Het is opnieuw bijna zover, het moment van het jaar waar iedere verkenner zo hard naar uitkijkt: zomerkamp! Via deze brief delen we u alle belangrijke data

Nadere informatie

Kabouterland. Wat vind je in dit boekje? Op kamp naar

Kabouterland. Wat vind je in dit boekje? Op kamp naar Wat vind je in dit boekje? Waar gaan we heen? Wat gaan we daar doen? Wat neem je mee? Wat neem je niet mee? Kalender Waar en wanneer speken we af? Praktische info Op kamp naar Kabouterland Waar gaan we

Nadere informatie

Giverkamp 2010 12 juli tot 23 juli 2010

Giverkamp 2010 12 juli tot 23 juli 2010 Giverkamp 2010 12 juli tot 23 juli 2010 Liefste givers en ouders, De zomervakantie nadert met rasse schreden, wat wil zeggen dat ook het scoutskamp dichterbij komt. In dit boekje zit alle informatie die

Nadere informatie

JONGGIVERKAMP 2015. Damiaanscouts Wilsele-Putkapel

JONGGIVERKAMP 2015. Damiaanscouts Wilsele-Putkapel JONGGIVERKAMP 2015 Damiaanscouts Wilsele-Putkapel Aankopen voor kamp: 1 adres Wie gaat er mee? De leiding JOLAN FEBE WILLEM JAPPE THOMAS ROBBE Wie gaat er mee? De foeriers ARJAAN LOTTE SEPPE Waar gaan

Nadere informatie

Voorwoord. Op kamp, niet alleen in België want. je zal onze Keti s zelfs in Spanje kunnen ontmoeten!!!

Voorwoord. Op kamp, niet alleen in België want. je zal onze Keti s zelfs in Spanje kunnen ontmoeten!!! Voorwoord Op kamp, niet alleen in België want je zal onze Keti s zelfs in Spanje kunnen ontmoeten!!! Ik geloof in een bivak Als gemeenschap van mensen die elkaar als persoon Willen ontmoeten: sommige zijn

Nadere informatie

Giverweekend april 2016 Avatar:: De vuurnatie

Giverweekend april 2016 Avatar:: De vuurnatie Giverweekend 15 17 april 2016 Avatar:: De vuurnatie 1 Water, aarde, vuur, lucht Lang geleden leefden de 4 elementen (takken) van de scouts in vrede samen. Maar alles veranderde toen wij, de Givers, aanvielen.

Nadere informatie

JONGGIDSENKAMP 20-30 JULI 2016

JONGGIDSENKAMP 20-30 JULI 2016 JONGGIDSENKAMP 20-30 JULI 2016 Lieve Jonggidsen van Scouts Sint-Michiel / Anne-Frank uit Hasselt, Tot u spreekt Spiegeltje Spiegeltje Aan de Wand. We hebben jullie hulp dringend nodig! Lees dit goed zodat

Nadere informatie

Kamp. KSA-VKSJ Beerse Hamont-Achel 1-10 juli 2013

Kamp. KSA-VKSJ Beerse Hamont-Achel 1-10 juli 2013 Kamp KSA-VKSJ Beerse Hamont-Achel 1-10 juli 2013 Liefste leden, Beste ouders, De dagen worden langer, het zonnetje heeft zich al enkele keren van zijn goede kant getoond en bijna alle groepen zijn op weekend

Nadere informatie

Lees dit boekje grondig door. Hierin vind je alle belangrijke informatie voor dit spetterend kamp.

Lees dit boekje grondig door. Hierin vind je alle belangrijke informatie voor dit spetterend kamp. Beste scouties en ouders, De grote vakantie komt steeds dichterbij. Twee maanden geen school, geen huiswerk en geen toetsen. Maar wel spannende avonturen, veel plezier en niet te vergeten het scoutskamp.

Nadere informatie

Dit jaar trekken we er opnieuw op uit om ons tien dagen te. amuseren in De Hoge Rielen. Zoals gewoonlijk gaan we ook dit

Dit jaar trekken we er opnieuw op uit om ons tien dagen te. amuseren in De Hoge Rielen. Zoals gewoonlijk gaan we ook dit Kamp 2014 De examens of toetsen zijn bijna achter de rug, de zon zorgt voor tropische temperaturen, de terrasjes zitten vol jongeren, de zwembaden worden weer gevuld en dan dan is er het fantastische VIB-KAMP!

Nadere informatie

GIVERKAMP 2017 BERTRIX

GIVERKAMP 2017 BERTRIX GIVERKAMP 2017 BERTRIX Giverkamp 2017 Ze leerden vallen maken, ze leerden water zuiveren en ze leerden vissen fileren. De givers van scouts wijnegem werden op het overlevingsweekend volledig klaargestoomd

Nadere informatie

Kapoenenkamp juli 29 juli

Kapoenenkamp juli 29 juli Kapoenenkamp 2017 23 juli 29 juli Inleiding Het einde van het scoutsjaar is aangebroken en dat betekent dat ons kamp er aan komt. De leiding heeft er al heer veel zin in! Met dit kampboekje zorgen we ervoor

Nadere informatie

Jonggiverkamp Scouts Goorein

Jonggiverkamp Scouts Goorein Jonggiverkamp 2017 Scouts Goorein Dag jonggivers & ouders! Het is weer bijna zover het hoogte punt van het jaar: het scoutskamp! Dit jaar gaan we alleen met de jonggivers op kamp. We trekken dit jaar naar

Nadere informatie

Scouts de Pelgrims presenteert

Scouts de Pelgrims presenteert Scouts de Pelgrims presenteert De Olymp!che zomer"elen 2016 Discipline: Atletiek WELPEN Algemene info Dit jaar vindt het kamp plaats van 24 tem 31 juli te Nismes. We kijken er heel hard naar uit en hopen

Nadere informatie

vrijdag 2 december zondag 4 december

vrijdag 2 december zondag 4 december vrijdag 2 december zondag 4 december Beste Kapoen en Welp De Sint is weer bijna in het land en dan is het natuurlijk tijd om op Sinterklaasweekend te gaan. Dit jaar gaat dit door van vrijdag 2 december

Nadere informatie

HERFSTWEEKEND. 6-7-8 November 2015 Te Malle

HERFSTWEEKEND. 6-7-8 November 2015 Te Malle HERFSTWEEKEND 6-7-8 November 2015 Te Malle Hallo creatievelingen! Woordje vooraf De herfst laat zich al volop voelen. Je merkt dat de bladeren meer en meer de bodem bedekken in plaats van aan de takken

Nadere informatie

WELSCO WELLEN PRESENTS

WELSCO WELLEN PRESENTS WELSCO WELLEN PRESENTS KERSTKAMP DELUXE AANDACHT! AANDACHT! AANDACHT! DEADLINE inschrijvingen KERSTKAMP: 01/01/2017 Meer info op volgende pagina s! YEAHHHH Ook dit jaar gaan we weer op een crazy-kwoel

Nadere informatie

KAMPBOEKJE MOL 2014. Als je t mij vraagt: Chiro Gijmel. BE42 7785 9287 3654 (met vermelding kamp 2014 + naam kind)

KAMPBOEKJE MOL 2014. Als je t mij vraagt: Chiro Gijmel. BE42 7785 9287 3654 (met vermelding kamp 2014 + naam kind) KAMPBOEKJE MOL 2014 Leven op het ritme van de wind & van de zon, Zingen op de melodie van bos en beek en bron, Slapen met t getrommel van de regen op het dak, Ontwaken met de morgendauw, Joepieee, we gaan

Nadere informatie

Groepsweekend. 31/03 01/04 02/04 Opoeteren LETTER-WEEKEND

Groepsweekend. 31/03 01/04 02/04 Opoeteren LETTER-WEEKEND Groepsweekend 31/03 01/04 02/04 Opoeteren LETTER-WEEKEND Beste vrienden van de letterkunde Mag ik me even voorstellen? Ik ben Tita, meester in de Letterkunde en baas van het volledige alfabet. Ik woon

Nadere informatie

ROADTRIP DENEMARKEN 2017

ROADTRIP DENEMARKEN 2017 ROADTRIP DENEMARKEN 2017 1. Inleiding Beste ouders en jinners, Het laatste kamp als lid komt eraan en naar traditie kiezen de jinners wat voor een kamp zij graag willen om hun scoutscarrière af te sluiten.

Nadere informatie

Sprokkelblad. Chirokamp Sint-Truiden

Sprokkelblad. Chirokamp Sint-Truiden Sprokkelblad Chirokamp Sint-Truiden 0 Inhoud 1. Inleiding...2 2. Een dag in het sprookjesbos...3 3. Praktisch...4 4. De valiezen...6 5. Extra...7 6. De Banier...7 7. Wegbeschrijving...8 1 1. Inleiding

Nadere informatie

KAMPPARETTER!!!! Kampparetter! Kampparetter!!! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel

KAMPPARETTER!!!! Kampparetter! Kampparetter!!! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel KAMPPARETTER!!!! Kampparetter!!! Kampparetter! v.u. Elke Herbots Hoogstraat 47 1650 Beersel Kleinkamp We zitten er allemaal al een heel jaar op te wachten, de beste week van de vakantie! Scoutskamp!!!

Nadere informatie

HERFSTWEEKEND. 31/10-2/ Te Tollembeek

HERFSTWEEKEND. 31/10-2/ Te Tollembeek HERFSTWEEKEND 31/10-2/11 2014 Te Tollembeek Hej creatievelingen! Woordje vooraf De herfst laat zich al volop voelen. Je merkt dat de bladeren meer en meer de bodem bedekken in plaats van aan de takken

Nadere informatie

Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE

Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE 1 Thema YES YES YES, het is eindelijk zover! EINDELIJK buitenlands kamp. En jullie zijn dan wel de oudste, maar jullie zijn naar onze mening nog niet té oud voor een super

Nadere informatie

DICTATOR KAMP GIVERS 2013

DICTATOR KAMP GIVERS 2013 DICTATOR KAMP GIVERS 2013 2 14 Juli 2013 Het Thema Wat hebben Stalin, Chavez, Moebarak, Khadaffi, Mussolini, Hitler, Mugabe, Mao, Assad en zovele andere vrolijke knapen gemeen? Buiten dat ze allemaal steeds

Nadere informatie

WOORDJE GROEPSLEIDING

WOORDJE GROEPSLEIDING KAMPWIPPLANK 2017 In deze wipplank: ü Woordje van de groepsleiding ü Woordje van de kampi s ü Kampkalender ü Kapoenen ü Kabouters ü Welpen ü Milieu ü Woordje van de uniformjuffies ü Medische fiche à de

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Géééééf acht soldaten! Dit kamp wordt een week voor stoere mannen en dappere vrouwen. Wij welpen laten ons niet kennen en trekken de wildernis in,

Géééééf acht soldaten! Dit kamp wordt een week voor stoere mannen en dappere vrouwen. Wij welpen laten ons niet kennen en trekken de wildernis in, Géééééf acht soldaten! Dit kamp wordt een week voor stoere mannen en dappere vrouwen. Wij welpen laten ons niet kennen en trekken de wildernis in, steken bossen en rivieren over en doen mee aan echte paratochten.

Nadere informatie

HERFSTWEEKEND Oktober 2017 Te Aalter

HERFSTWEEKEND Oktober 2017 Te Aalter HERFSTWEEKEND 28-29-30 Oktober 2017 Te Aalter Hallo KSA-ers! Woordje vooraf De herfst laat zich al volop voelen. Je merkt dat de bladeren meer en meer de bodem bedekken in plaats van aan de takken te bengelen.

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

Kapoenenweekend 15-17 april

Kapoenenweekend 15-17 april Kapoenenweekend 15-17 april De 4 elementen : WIND Liefste kapoenen en kapoenenouders, Misschien weten jullie het, misschien ook niet Lang geleden was er een tijd waar er inwoners waren van 4 verschillende

Nadere informatie

CLUELESS SCHEEPSMAKKERS DOSSIER juli De Kluis GRAAG ALLES NAAMTEKENEN

CLUELESS SCHEEPSMAKKERS DOSSIER juli De Kluis GRAAG ALLES NAAMTEKENEN CLUELESS SCHEEPSMAKKERS DOSSIER 2016 8 17 juli De Kluis Voorwoord Beste scheepsmakkers! Zien jullie het zitten om op het langverwachte kamp te gaan? De leiding alvast wel! We hebben een geweldig jaar achter

Nadere informatie

Sta jij ook te popelen om naar Wezemaal te gaan!? Het kamp komt er aan Maandag 2 juli. 08.30u. dinsdag 26 juni vanaf 14.00.

Sta jij ook te popelen om naar Wezemaal te gaan!? Het kamp komt er aan Maandag 2 juli. 08.30u. dinsdag 26 juni vanaf 14.00. In deze kampbundel vind je: Info over het kamp en de kampplaats De weg naar een goed gevulde valies Een inschrijvingsstrookje Wat info over het kampthema Maar ook nog vele andere fijne weetjes en feiten!

Nadere informatie

Zeeklassen Domein Horizon Kapellestraat Bredene 059/323628

Zeeklassen Domein Horizon Kapellestraat Bredene 059/323628 Basisschool De duizendpoot Leefschool Kameleon Zeeklassen Domein Horizon Kapellestraat 88 8450 Bredene 059/323628 Het is bijna zo ver, binnenkort vertrekken we op zeeklassen. We zullen verblijven in domein

Nadere informatie

Beste Piepers en krieletjes, beste ouders

Beste Piepers en krieletjes, beste ouders Beste Piepers en krieletjes, beste ouders Een zaterdag zonder KSA dat is voor vele leden voor ons een echte nachtmerrie. Een weekend van 2 zaterdagen lang, dat is dan weer een ongrijpbare droom. Maar niet

Nadere informatie

WIJ GAAN OP KAMP!!!! RIEMST 2/ /07/2017

WIJ GAAN OP KAMP!!!! RIEMST 2/ /07/2017 WIJ GAAN OP KAMP!!!! RIEMST 2/072017 10/07/2017 Liefste Roodkapjes, Hebben jullie zin om mee te gaan op kamp? Dit jaar brengen we Hollywood naar België! Wij kijken er alvast naar uit! Lees zeker verder

Nadere informatie

Wanneer? van maandag 08 juni 2015 tot en met woensdag 10 juni 2015. Voorbereiding en verloop

Wanneer? van maandag 08 juni 2015 tot en met woensdag 10 juni 2015. Voorbereiding en verloop Beste ouders, INFO ZEEKLASSEN Antwerpen, Dit jaar trekken we er met de doelgroep weer op uit. We gaan op zeeklassen! We nodigen jullie alvast uit voor een informatie-avond in onze school op dinsdag 28

Nadere informatie

PieKrie kamp. KSA Beerse augustus 2016

PieKrie kamp. KSA Beerse augustus 2016 PieKrie kamp KSA Beerse 24-28 augustus 2016 Beste PieKrie tjes en ouders Onze grote leden gaan al 10 nachten op kamp. Maar voor onze lieve Piepers en Krielekes is dat misschien toch wat te lang. Dus organiseren

Nadere informatie

NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND

NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND 2014 HELP! Geachte ijsberen uit België, Tot jullie spreekt Pol du Nord van de Noordpool. Ik schrijf jullie deze brief omdat het hier niet goed gaat. Eigenlijk gaat het

Nadere informatie

JINKAMP Dagoverzicht en verblijfplaatsen. Beste ouder/jinner,

JINKAMP Dagoverzicht en verblijfplaatsen. Beste ouder/jinner, Beste ouder/jinner, JINKAMP 2016 Het staat vast, het jinkamp gaat een onvergetelijke ervaring worden. Met bestemmingen als de Pyreneeën, Barcelona en de Ardèche gaan we een reis maken waar de ouders jaloers

Nadere informatie

Scoutskamp 2014. Scouts en Gidsen Sint-Franciscus 1

Scoutskamp 2014. Scouts en Gidsen Sint-Franciscus 1 Scoutskamp 2014 Het feit dat je dit kampboekje vast hebt, wil zeggen dat jij (of je kind) het aan durft om met ons 10 dagen op kamp te trekken! Een geweldige keuze, want wij zullen er alles aan doen om

Nadere informatie

maandag 25 juli 14u Lage Mierdse Weg 5 in Oud-Turnhout (Oosthoven). zaterdag 30 juli 14u.

maandag 25 juli 14u Lage Mierdse Weg 5 in Oud-Turnhout (Oosthoven). zaterdag 30 juli 14u. Hey kapoentjes, Helaas is het scoutsjaar bijna afgelopen, maar wees niet gevreesd! Dit wil enkel zeggen dat het grote zomerkamp er aankomt. Over enkele weekjes trekken we samen met jullie richting Oud-turnhout,

Nadere informatie

Zomerkamp Beverbeekse Heide - Hamont

Zomerkamp Beverbeekse Heide - Hamont KSA Maaseik Presenteert. Zomerkamp 2017 Beverbeekse Heide - Hamont Beste KSA ers, Beste Ouders, Het is weer bijna zover: het zomerkamp, de bekroning van een heel jaar werken, staat voor de deur! Wij zijn

Nadere informatie

Enkele nuttige adressen!

Enkele nuttige adressen! Enkele nuttige adressen! Kampadres Kalmthoutsesteenweg 14 2910 Essen Kampleid(st)er Julie Lievens Gasthuisheide 64, 2440 Geel 0496 33 02 85 (Enkel in nood!) Kristof Bogaerts De Bocht 10, 2440 Geel 0472

Nadere informatie

Scouts & Gidsen Vlaanderen Welpenkamp Braveheart - 1 -

Scouts & Gidsen Vlaanderen Welpenkamp Braveheart - 1 - - 1 - Het wordt tijd om jullie eens op de proef te stellen: Hoe dapper zijn jullie? Kunnen jullie zich als welpen bewijzen dat jullie het in je hebben om voor FREEDOM te strijden. Alleen de beste, stoerste

Nadere informatie