Wellness in de salon. Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wellness in de salon. Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling"

Transcriptie

1 Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling Wellness in de salon Introductie Een klant die binnenkomt in de salon wordt ontvangen. Je geeft de klant het gevoel welkom te zijn in je salon. oordat er begonnen wordt met de behandeling worden de haren van de klant gewassen. Uit onderzoek is gebleken dat het wassen van het haar het meest ontspannende moment van de behandeling is. Het wassen van het haar is dus een belangrijk onderdeel van de behandeling. Behalve dat je op dat moment contact hebt met de klant en de klant een ontspannen gevoel krijgt, is het ook uit hygiënisch oogpunt een belangrijke behandeling. Het is natuurlijk belangrijk dat het haar schoon is voordat je verder gaat met de andere behandelingen. Wat ga je doen Je gaat nu een integrale toets maken over het ontvangen van klanten en over de wasbehandeling. Je gaat een (on)bekende klant op school een wasbehandeling geven. Je ontvangt de klant, presenteert jezelf en bent klantgericht. Je geeft het juiste advies en de daarbij behorende wasmassage. Je ontvangt de klant vriendelijk. Je installeert de klant. Je stelt een diagnose. Je geeft advies. Je voert de behandeling uit. Je houdt je aan de planning. Je verleent service. Tijdens de behandeling communiceer je met de klant. Bijvoorbeeld: Een klant komt binnen en je ontvangt deze klant vriendelijk. Je weet dat deze klant gewassen moet worden. Je begeleidt deze klant naar de wasbak. Je zorgt voor je klant door haar op een juiste manier een handdoek om te doen, goed te installeren in de wasbak en te controleren of de water temperatuur in orde is. Je weet door naar het haar te kijken, het te voelen en door het stellen van de juiste vragen welke shampoo, conditioner en eventueel haarmasker je het beste kunt gebruiken. Uiteraard heb je verstand van de producten die je gebruikt. ok kun je aan de klant iets vertellen en/of adviseren over de producten. Doordat je weet welke massagetechnieken er zijn en doordat je ze allemaal kunt uitvoeren kun je bepalen welke het beste is voor je klant. Tevens kun je de werking ervan uitleggen. Nadat je de klant behandeld hebt aan de wasbak ben je in staat om de klant op een correcte manier te begeleiden naar de kapster die de klant verder gaat helpen.

2 Het is de bedoeling dat je na het maken van deze integrale toets: In staat bent om de klant op de juiste manier te ontvangen en te benaderen. Begrijpt wat non-verbaal en verbaal communiceren inhouden. Je jezelf op de juiste manier kunt presenteren. In staat bent de diverse massagetechnieken te benoemen en toe te passen. In staat bent om de klant adviseren, welke producten hij of zij het beste kan gebruiken. De klant een gevoel van welbehagen kunt geven d.m.v. een professionele behandeling. Wanneer doe je de integrale toets Aan het eind van profiel 1. oorwaarde tot deelname Een werkstuk met daarin: Inhoudsopgave Inleiding Uitgebreide uitleg over 20 haarverzorgingsproducten van 2 professionele kappersmerken (10 producten per merk). Een uitleg waarom en wanneer je dit product gebruikt (de werking ervan). Uitgebreide beschrijving van minimaal 2 wasmassage technieken. Aantekeningen over het ontvangen van de klant/model en de begeleiding daarvan. Aantekeningen over de massagetechnieken. Aantekeningen over hygiënisch werken. Een voldoende voor dit werkstuk op het beoordelingsformulier. Werkprocessen 1.1. Afspraak maken en de klant ontvangen In overleg behandelplan opstellen en de behandeling voorbereiden erzorgen van haar en de hoofdhuid. Wat moet je doen, kennen en kunnen? p de juiste manier de klant ontvangen. Inleven in de klant. In overleg de behandeling bepalen. Kan de juiste producten kiezen en gebruiken (shampoos, conditioners maskers, lotions) De gebruiksaanwijzingen begrijpen Diverse massagetechnieken kunnen toepassen. Diverse massagetechnieken kunnen adviseren bij diverse type hoofdhuiden en haar. De klant het gevoel van welbehagen geven d.m.v. een professionele behandeling. Initiatief tonen en duidelijk en beleefd spreken. De juiste kleding dragen. pen vragen stellen en een DAB plan kunnen invullen. Hygiënisch en systematisch werken. Een klant kunnen adviseren en begeleiden tijdens de behandeling. Non-verbaal en verbaal communiceren. Praktische vaardigheden Huid en haaranalyse. Massages. Wassen, beschermen, verbeteren, herstellen enz. Hygiënisch handelen. Gesprekken voeren. Een DAB plan invullen.

3 Theorie Huid en haar. Huidverzorgende producten incl. de lotions. Productinfo van toeleverende firma s. De Code van de Kapper. Materialenkennis. Kwaliteitskennis.

4 Behandelplan HAAR- EN HFDHUIDDIAGNSE pdracht: omgaan met klanten, wasbehandeling Naam student: Spiegelnummer: Naam model: Datum: 1.Conditie van de hoofdhuid De hoofdhuid is: droog normaal vet geïrriteerd schilferig (roos) 2. Conditie van het haar en de haarstructuur Het haar is: droog normaal vet beschadigd poreus nregelmatigheden op de hoofdhuid: geen bultjes wratjes littekens ontstekingen Is het haar chemisch behandeld: blondering verving permanent niet 3. Shampoo- en hoofdmassage a.welke shampoo ga je toepassen op je model?... b. Welke hoofdmassage ga je toepassen op je model?... pmerkingen

5 Beoordelingsformulier werkstuk Wellness in de Salon Naam student: Datum: Klas: Naam docent (beoordelaar): G Inhoud + Inleiding 10 producten beschreven van merk 1 10 producten beschreven van merk 2 Aantekeningen opgenomen over de ontvangst van de klant Aantekeningen opgenomen over het ontvangen van de klant/model en de begeleiding daarvan Aantekeningen opgenomen over hygiënisch werken. Uitgebreide beschrijving van minimaal 2 wasmassage technieken. Netheid + creativiteit Jouw beoordeling is: oor al de onderdelen in bovenstaand schema moet je minimaal een voldoende halen. Mocht je een onvoldoende halen op één van de onderdelen zul je dit moeten aanvullen. Je kunt meedoen aan het praktische onderdeel van Wellness in de Salon als je werkstuk minimaal voldoende is. Na de beoordeling van het werkstuk en de beoordeling van de praktische handeling met voor beide minimaal een voldoende kun je het onderdeel Wellness in de Salon afsluiten (onderdeel van profiel 1)

6 Feedbackformulier werkstuk Wellness (zie handleiding) Datum: Student: Klas: 2F (eindniveau) Ja Nog niet erbeterpunt ormgeving Het werkstuk is goed ingedeeld met een titel, tussenkopjes en alinea s De indeling ziet er verzorgd uit Inhoud De gegevens uit de opdracht zijn verwerkt in het werkstuk Taal Je schrijft de meeste lidwoorden goed. Je maakt spelfouten, maar deze staan de begrijpelijkheid niet in de weg. Je gebruikt hoofdletters (.,?! ) correct. Je past de werkwoordspelling in de meeste gevallen correct toe. Je gebruikt veel voorkomende verbindingswoorden correct (en, maar, want, als, omdat) Je vertoont een redelijke beheersing van de grammatica Je legt eenvoudige inhoudelijke verbanden. Je gebruikt een schrijfdoel. Je stemt je woordgebruik en toon af op de doelgroep waarvoor je schrijft. Je zoekt informatie en schrijft een heldere tekst met een gestructureerde opbouw. Je schrijft over uiteenlopende vertrouwde onderwerpen. Je maakt eenvoudige samenvattingen en trekt conclusies. Je varieert je woordgebruik. Je woordvolgorde van langere samengestelde zinnen is meestal goed. Feedback gegeven door: leerling / docent / praktijkbegeleider Naam en handtekening feedbackgever:

7 Beoordelingslijst mgaan met klanten, wasbehandeling Naam student: spiegelnummer: 1. Eigen verzorging afvinken Bedrijfskleding en platte schoen, hak maximaal 3 cm hoog 2. Klaarleggen materialen voor wassen Materiaal ordelijk klaarleggen: kapmantel, handdoeken, klem, shampoo, conditioner, grove kam 3. ntvangst klant afvinken Klant wordt vriendelijk begroet Geeft de klant een hand Neemt de jas van de klant aan Begeleidt de klant naar de behandelplaats Informeert de klant over de behandeling 4. Haar en hoofdhuiddiagnose afvinken Haar en huiddiagnose a.h.v behandelplan 5. Uitvoeren wasbehandeling afvinken Kapmantel en handdoek zijn omgedaan Gebruik van handschoenen Bij de wassing is de juiste massage uitgevoerd Shampoo en conditioner zijn goed uitgespoeld De rug van de klant is droog De handdoek is als een tulband omgedaan Klant naar de werkplek begeleiden 6. Afscheid nemen afvinken Geeft de klant de jas Bedankt de klant Normen voor afvinken = voldoende = onvoldoende

8 Naam student Gespreksvragen reflectiegesprek wasbehandeling, omgaan met klanten Deze vragenlijst is slechts een handleiding voor het gesprek! Het is niet verplicht deze vragenlijst te gebruiken. Tijdens de behandeling vallen u zaken op en daar kunt u tijdens het reflectiegesprek op doorgaan. U kunt ook een deel van de vragen gebruiken. Bijgevoegd is ook een leeg formulier. Hierop kunt u zelf uw vragen noteren. 1 Wat heb ik geleerd van deze toets? 2 Waaruit blijkt dat ik klantvriendelijk ben geweest? 3 Hoe presenteer ik me naar klanten? 4 Wat zijn mijn ervaringen? 5 Wat kan ik nog verbeteren? 6 Je hebt de klant gewassen met een bepaalde shampoo. Waarom heb je voor deze shampoo gekozen? 7 oor een behandeling leg je een aantal dingen uit aan de klant. Wat heb je uitgelegd en waarom vond je het belangrijk om dit aan de klant uit te leggen? 8 Je hebt de klant een massagebehandeling gegeven. oor welke massagetechniek heb je gekozen en waarom? 9 Je hebt een DAB plan ingevuld. Wat gebeurt er met het DAB plan en waarom is het belangrijk om er een in te vullen? 10 Tijdens je werkzaamheden is het belangrijk dat de werkplek op orde is. Noem twee dingen waarmee je dat kan bereiken. 11 Je gebruikt tijdens de behandeling op bepaalde momenten handschoenen. p welke momenten heb je dit gedaan en waarom moet dat? 12 Tijdens de wasbehandeling schuift de klant onverwachts naar voren en de rug van de klant wordt helemaal nat. Wat doe je? EINDRDEEL reflectiegesprek pmerkingen: 1

9 Naam student Gespreksvragen reflectiegesprek wasbehandeling, omgaan met klanten Wilt u hierop zelf uw vragen noteren EINDRDEEL reflectiegesprek pmerkingen: 2

10 Toets Knippen Kapsel: 1 lengte lijn Introductie Een klant die binnenkomt in de salon wordt ontvangen. De klant voelt zich op haar gemak. Je weet de wens van de klant namelijk een kapsel in 1 lengte lijn. Je weet welk type hoofdhuid de klant heeft en je bent op de hoogte van de structuur en conditie van het haar. De klant vindt jouw voorstel voor de knipen föhnbehandeling goed. Je gaat het haar van de klant wassen en je kamt het haar voorzichtig door. Je bepaalt de natuurlijke valling van het haar. ervolgens ga je het haar van de klant naar je eigen inzicht (horizontale of diagonale lijn) op 1 lengte lijn knippen. Hierbij moet minimaal 2 cm van het haar afgeknipt worden.tot slot ga je het haar drogen. Wat ga je doen Je gaat een kapsel op 1 lengte knippen binnen 45 minuten op model. Je gaat het haar van de klant daarna drogen. (wordt niet beoordeeld) Wanneer doe je de integrale toets Aan het eind van profiel 1. oorwaarde tot deelname Aftekening beheersingslijst kerntaak 1, knippen, 1 lengtelijn in portfolio. Een werkstuk met daarin: Aantekeningen over het knippen van een massieve vorm (horizontaal) Plaatjes van een massieve horizontale vorm Plaatjes van een massieve diagonale lijn naar voren vorm Plaatjes van een massieve diagonale lijn naar achteren vorm Aantekeningen over föhnen. Aantekeningen over hygiënisch werken. Aantekeningen over het gereedschap wat je gebruikt Een beoordeling van het werkstuk wat minimaal oldoende moet zijn Werkwijze Maak samen met je docent een afspraak om deze opdracht af te toetsen. Neem een damesmodel met Europees haar mee waarvan het haar in een 1 lengte lijn* geknipt kan worden. Het model moet ouder zijn dan 15 jaar en de Nederlandse taal spreken en begrijpen. *2/3 gedeelte moet 1 lengte lijn zijn; het overige 1/3 gedeelte is vrij! Werkprocessen 1.4 Knippen (en snijden). Wat moet je doen, kennen en kunnen? De klant naar wens behandelen De behandeling voorbereiden De behandeling uitvoeren 1

11 Wanneer heb je de toets gehaald? Als 2/3 gedeelte van het haar op 1 lengte is geknipt. Als er minimaal 2 cm van het haar afgeknipt is. Als er gebruik is gemaakt van de juiste kniptechniek. Als het vereiste lijnenspel terug te vinden is. Als de behandeling systematisch en hygiënisch is uitgevoerd. Als de werkplek schoon en opgeruimd is. Als de behandelingen in de vereiste tijd zijn uitgevoerd. In een eindgesprek met je assessor(en) zal je eindresultaat worden besproken. Bij een score van minimaal 5.5 heb je de toets gehaald. 2

12 RAPPRT WERKSTUK 1 LENGTELIJN NAAM STUDENT: DATUM: KLAS: BERDELAAR: BERDELING: Aantekeningen over het knippen van een massieve vorm (horizontaal) Plaatjes van een massieve horizontale vorm Plaatjes van een massieve diagonale lijn naar voren vorm Plaatjes van een massieve diagonale lijn naar achteren vorm Aantekeningen over föhnen. Aantekeningen over hygiënisch werken. Aantekeningen over het gereedschap wat je gebruikt Inleiding, inhoud Netheid ptijd ingeleverd? BERDELING

13 Beoordelingslijst naam student: pdracht: knippen van een dame volgens aangewezen techniek: één lengte lijn knippen Criteria Toelichting Werk processen Kerntaak 1: Knipt het haar Aan de opdracht voldaan? Indien nee, code aangeven waarom niet aan de opdracht is voldaan en stoppen met punteren. A. De opdracht is niet binnen 45 minuten uitgevoerd. B. De opdracht is niet in nat haar uitgevoerd. C. Er is geen 2 cm. (minimaal) van het haar geknipt. D. De student gebruikt een scheermes, anders dan voor het verwijderen van overtollig haar. E. Er zijn fixerende en of finishing producten gebruikt. F. Er heeft geen evaluatiegesprek plaats gevonden Gevormde coupe De haarlengte zitten..op de juiste plaatsen en de partijen zijn symmetrisch of bewust asymmetrisch geknipt. = niet 1 = niet voldoende 2 = wel 2. Basislijn voorpartij Het haar is.geknipt. = zeer onregelmatig 1= onregelmatig 2 = overwegend regelmatig 3 = regelmatig 3. Basislijn zijpartijen Het haar is geknipt = zeer onregelmatig 2 = onregelmatig 4 = overwegend regelmatig 6 = regelmatig 4. Basislijn nekpartij Het haar is.geknipt = zeer onregelmatig 2 = onregelmatig 4 = overwegend regelmatig 6 = regelmatig 5. Aansluiting Het haar sluit aan op de zij- en nekpartij = zeer onregelmatig 2 = onregelmatig 4 = overwegend regelmatig 6 = regelmatig 5. Afwerking Het overtollige nekhaar is.weggehaald zonder de huid te beschadigen. = niet 1 = niet voldoende 2 = wel 6. Evaluatie De behandeling is..geëvalueerd. - niet + wel

14 Beoordelingslijst pdracht: knippen van een dame volgens aangewezen techniek Naam student: Gekozen techniek: één lengte lijn Locatie: Datum: Beoordelaar: Criteria Schaal Resultaat Kerntaak1: knipt het haar Aan opdracht voldaan? Indien nee, vul code in(zie bijlage) en stop met punteren. 1. Gevormde coupe Basislijn voorpartij Basislijn zijpartijen Basis nekpartijen Aansluiting Afwerking 1 2 Totaal Max Evaluatie + of - Eindresultaat: oldoende / nvoldoende Handtekening beoordelaar:

15 Kerntaak 3: (nt)kleurt het haar RCvA: Profiel 1 ei, een uitgroei!! PDRACHT UITEREN P WERK/STAGE PLAATS Wat leer je in deze opdracht? Je leert: p een juiste wijze de klant te ontvangen De benodigde materialen en producten ordelijk neer te leggen De klant op een nette manier te instaleren voor de behandeling nder begeleiding het kleurproduct klaar te maken, op te brengen en uit te spoelen De opdracht: Het ontvangen en begeleiden van een klant en het opbrengen van een uitgroei kleurbehandeling. ooraf is het noodzakelijk dat je al een aantal keren (op school of op het werk/stage adres) training hebt gehad in kleur opbrengen. Daarna ben je toe aan je aftoetsing. Wat moet je doen..: Je moet een uitgroeibehandeling uitvoeren bij een model/klant. Hierbij wordt ook gelet: p de manier waarop je met de klant omgaat Hoe je de klant ontvangt Hoe je de klant aanspreekt Bij de spiegel installeert Hoe je de behandeling uitvoert en uitspoelt Het haar van de klant droogt en het eindresultaat laat zien. Hoe ga je dat aanpakken? Maak een plan van aanpak, Beschrijf de uitvoering puntsgewijs zoals dat bij jullie in de salon gewoon is en bespreek deze met je praktijkopleider. Bijvoorbeeld; Hoe regel een model of klant voor de uitgroei behandeling. mschrijf de ontvangst van de klant. Hoe bescherm je de kleding van de klant? (denk aan kapmantel/handdoek etc.) Welke afdeling maak je? Hoe maak je de kleuring klaar? (en waar doe je dit?) Hoe kleur je het haar? Wat doe je tijdens de inwerkingtijd? Hoe spoel je de kleuring uit het haar? Hoe begeleid je de klant van de wasbak naar de werkplek? N.a.v. deze bespreking kan je nog eventuele extra aanwijzingen toevoegen aan je beschrijving. Welke informatie heb je hiervoor nodig? Leermomenten vanuit de praktijk-, theorieles, BP adres over: mgang en ontvangst klanten. Jezelf presenteren. erbale- en non verbale communicatie. Benodigde producten en materialen. Werken met kleurproducten. Gebruiksaanwijzingen lezen. Aan de slag! Bespreek met je praktijkopleider een tijdstip van aftoetsing. Regel hiervoor een model/klant en voer de behandeling uit zoals je het gepland hebt in je plan van aanpak. Let er op dat de behandeling van begin tot eind beoordeeld wordt. anaf het moment dat de klant binnenkomt, totdat de kleur is uitgespoeld en het haar is gedroogd.

16 Laat zien wat je gemaakt hebt! Bewaar je plan van aanpak in je portfolio. Hoe ging het?! Evalueer met je praktijkopleider de uitgevoerde opdracht en maak daar een verslag van. In het verslag moet het volgende aan de orde komen: De beschrijving van je werkvolgorde, wat heb je precies gedaan? (plan van aanpak) Waarom heb je het op deze manier gedaan? Welke kleur heb je gebruikt? oor welk product is er gekozen? Waar ben je tegen aangelopen? Wat zou je de volgende keer anders doen?

17 Naam student: Naam bedrijf: Naam praktijkopleider: Gespreksvragen reflectiegesprek ei, een uitgroei voor de praktijkopleider in de salon. Deze vragenlijst is slechts een handleiding voor het gesprek! Het is niet verplicht deze vragenlijst te gebruiken. Tijdens de behandeling vallen u zaken op en daar kunt u tijdens het reflectiegesprek op doorgaan. U kunt ook een deel van de vragen gebruiken. p de achterzijde vindt u nog een leeg formulier. Hierop kunt u zelf uw vragen noteren. 1 Wat heb je geleerd van deze toets? 2 Waaruit blijkt dat je klantvriendelijk bent geweest? 3 Hoe presenteer je je naar klanten? 4 Wat zijn jouw ervaringen? 5 Wat kun je nog verbeteren? 6 Je hebt de klant ingezet met een kleurproduct. Weet je wat voor een soort kleurproduct dit was? 7 oor een behandeling leg je een aantal dingen uit aan de klant. Wat heb je uitgelegd en waarom vond je het belangrijk om dit aan de klant uit te leggen? 8 oor welke afdeling heb je gekozen en waarom? 9 Je hebt het kleurproduct uitgespoeld. Wat is hierbij belangrijk? 10 Heb je het haar nabehandeld? 11 Waarmee heb je het haar nabehandeld en waarom heb je daarvoor gekozen? 12 Je gebruikt tijdens de behandeling op bepaalde momenten handschoenen. p welke momenten heb je dit gedaan en waarom moet dat? EINDRDEEL reflectiegesprek pmerkingen:

18 Gespreksvragen reflectiegesprek ei, een uitgroei Wilt u hierop zelf uw vragen noteren EINDRDEEL reflectiegesprek pmerkingen:

Wellness in de salon. Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling

Wellness in de salon. Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling Integrale toets omgaan met klanten, wasbehandeling Wellness in de salon Introductie Een klant die binnenkomt in de salon wordt ontvangen. Je geeft de klant het gevoel welkom te zijn in je salon. Voordat

Nadere informatie

Voortgangs toets

Voortgangs toets 2011-2012 Voortgangs toets 3 2011-2012 Periode 3: Een volledige permanentbehandeling (met vloeistof) in een geloot wikkelpatroon inclusief DAB-plan.(zelf plannen tijdens de praktijkles) Graafschap College

Nadere informatie

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING JUNIOR KAPPER cohort 2013-2014

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING JUNIOR KAPPER cohort 2013-2014 PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING JUNIOR KAPPER cohort 2013-2014 Inleiding portfolio In de studiewijzer staat beschreven hoe de opleiding Haarverzorging opgebouwd is. Daarin staat dat je tijdens de opleiding

Nadere informatie

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER BBL cohort 2013-2014

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER BBL cohort 2013-2014 PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER BBL cohort 2013-2014 Inleiding portfolio In de studiewijzer staat beschreven hoe de opleiding Haarverzorging opgebouwd is. Daarin staat dat je tijdens de opleiding

Nadere informatie

NAAM: KLAS: COHORT: OPLEIDING: LEERWEG:

NAAM: KLAS: COHORT: OPLEIDING: LEERWEG: NAAM: KLAS: COHORT: OPLEIDING: LEERWEG: Inhoud portfolio 2014 / 2015 BOL / BBL Portfolio Inhoudsopgave portfolio Pag. 2 Inleiding portfolio 3 BPV 5 Profiel 1 9 Opdracht + beoordelingformulier Wellness

Nadere informatie

NAAM: KLAS: COHORT: OPLEIDING: LEERWEG:

NAAM: KLAS: COHORT: OPLEIDING: LEERWEG: NAAM: KLAS: COHORT: OPLEIDING: LEERWEG: Inhoud portfolio 2014 / 2015 Kapper BOL / BBL Portfolio Inhoudsopgave portfolio Pag. 1 Inleiding portfolio 2 BPV 4 Profiel 1 10 Opdracht + beoordelingslijst toets

Nadere informatie

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER cohort 2013-2014

PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER cohort 2013-2014 PORTFOLIO OPLEIDING HAARVERZORGING KAPPER cohort 2013-2014 Inleiding portfolio In de studiewijzer staat beschreven hoe de opleiding Haarverzorging opgebouwd is. Daarin staat dat je tijdens de opleiding

Nadere informatie

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent BPV-praktijkboek Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent Crebocode 90440, dossier 2013-2014 Bedrijfsnaam :. Naam Student : Cohort :.. Wat is een BPV werkboek Dit BPV werkboek maakt onderdeel uit van de Opleiding

Nadere informatie

Het haar wassen van een zorgvrager in bed

Het haar wassen van een zorgvrager in bed OPDRACHTFORMULIER Het haar wassen van een zorgvrager in bed Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze

Nadere informatie

Cursus Informatiegids

Cursus Informatiegids Cursus Informatiegids Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt. @ Hair Kappersopleiding 2018 2

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR KAPPER

OPLEIDINGENSTRUCTUUR KAPPER OPLEIDINGENSTRUCTUUR KAPPER Referentiekader Beroepskwalificatie Kapper (2014) van niveau 3. Omschrijving Opleiding In de opleiding Kapper leert men klanten ontvangen, adviseren en helpen bij de keuze van

Nadere informatie

SECTORWERKSTUK 2013-2014

SECTORWERKSTUK 2013-2014 SECTORWERKSTUK 2013-2014 1 HET SECTORWERKSTUK Het sectorwerkstuk is een verplicht onderdeel voor alle leerlingen uit het Mavo. Het maken van een sectorwerkstuk is een manier waarop je, als eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

Kerntaak 1: Knipt en snijdt het haar

Kerntaak 1: Knipt en snijdt het haar Kerntaak 1: Knipt en snijdt het haar Werkproces 1.1: Afspraak maken en de klant ontvangen De junior kapper staat de klant te woord aan de telefoon of aan de receptie. Hij schat in hoeveel tijd de gewenste

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Onderzoeken en presenteren Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Inleiding en werkwijze: De meeste ouderen vinden het leuk om samen met jongeren iets te doen. Op deze manier hebben

Nadere informatie

Opdracht Soorten plannen

Opdracht Soorten plannen Opdracht Soorten plannen Wat ga je laten zien? Je gaat onderzoek doen naar de manier waarop op jouw werkplek planmatig wordt gewerkt. Ga als volgt te werk: 1. Zoek antwoord op de volgende vragen: 2. Wat

Nadere informatie

Instructies ontkleuren en verven LADY LXRY HAAR.

Instructies ontkleuren en verven LADY LXRY HAAR. Instructies ontkleuren en verven LADY LXRY HAAR. Let er op dat u geen garantie hebt als u het haar beschadigd door het ontkleuren en/of verven. Lees altijd de instructies goed door en draag oude kleding

Nadere informatie

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning. STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit werkplanning Werkproces 1.5 Ondersteunt bij (sociale) activiteiten STER opdracht: helpen bij een creatieve activiteit Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je te maken met het helpen bij creatieve activiteiten.

Nadere informatie

ORIËNTERING DUAAL LEREN KAPPER

ORIËNTERING DUAAL LEREN KAPPER ORIËNTERING DUAAL LEREN KAPPER Oriëntering eerder verworven competenties 0 Jongere kan dit niet. 1 Jongere kan dat niet nog niet goed 2 Jongere kan dit goed 3 Jongere kan dit heel goed Competentieprofiel

Nadere informatie

Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort

Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort Niveau 3 KAPPER Gebaseerd op KD 2014 Dit portfolio is eigendom van : Naam Adres Postcode / plaats Telefoonnummer E-mail Telefoon, Portfolio

Nadere informatie

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2, voor de kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Deze proeve sluit

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 1 e herziene druk: november 2013 ISBN:

Nadere informatie

Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer. Dossiers 2013-2014

Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer. Dossiers 2013-2014 Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begrippenlijst... 4 Informatie BPV-beoordeling... 6 Kerntaken, werkprocessen, competenties, beoordelingscriteria en Arbo-regels...

Nadere informatie

Vakopleiding Haarknippen

Vakopleiding Haarknippen Vakopleiding Haarknippen Knippen is het fundament van de vaardigheden die een kapper moet bezitten. Je traint met deze Vakopleiding Haarknippen een heel belangrijk onderdeel wat een kapper moet kunnen.

Nadere informatie

Lesopzet docent- en zelffeedback gericht op verder leren door het schrijven van een beschouwende tekst 'Digitaal lesmateriaal'

Lesopzet docent- en zelffeedback gericht op verder leren door het schrijven van een beschouwende tekst 'Digitaal lesmateriaal' Lesopzet docent- en zelffeedback gericht op verder leren door het schrijven van een beschouwende tekst 'Digitaal lesmateriaal' Klas: 4 vmbo-t Leerdoelen door docent geformuleerd: Leerlingen gebruiken het

Nadere informatie

Junior Kapper niveau 2

Junior Kapper niveau 2 Junior Kapper niveau 2 examenperiode: Kapper Proefexamen junior kapper Het proefexamen junior kapper bestaat uit 40 mulitple choice vragen. Telkens zijn drie antwoorden gegeven, waarvan 1 antwoord het

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

SW-B-K1-W2 (C) Maakt een plan van aanpak. Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf

SW-B-K1-W2 (C) Maakt een plan van aanpak. Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf SW-B-K1-W2 (C) Maakt een plan van aanpak Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: 23185 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Colofon * Daar waar hij staat, wordt ook zij bedoeld en omgekeerd. * Waar cliënt staat, kan

Nadere informatie

NIET KOPIËREN. Kom eens kijken EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer: 93500

NIET KOPIËREN. Kom eens kijken EXAMENBANK PROVE2MOVE. Proeve van Bekwaamheid. Crebonummer: 93500 Proeve van Bekwaamheid Kom eens kijken Crebonummer: 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 2 Opdracht 3 Beoordelingsformulier 5

Nadere informatie

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Werkproces VZ-IG 1.1 Stelt (mede) het zorgplan op De verzorgende-ig verzamelt gegevens om de

Nadere informatie

Gedocumenteerd schrijven Schrijfopdracht klas 2. Brainstorm maak hieronder je brainstorm inzichtelijk

Gedocumenteerd schrijven Schrijfopdracht klas 2. Brainstorm maak hieronder je brainstorm inzichtelijk Gedocumenteerd schrijven Schrijfopdracht klas 2 Wat? Datum? Aftrek punten paraaf? Hoofdvragen & deelvragen - ½ punt Bronnen (2 verscheidene) - 1 punt 1 e versie - 2 punten Beoordeling (klasgenoot) - ½

Nadere informatie

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid. Leg het fundament. Crebonummer 91370. Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Beoordelingseenheid A Proeve van Bekwaamheid Leg het fundament Crebonummer 91370 Opleiding Sociaal Cultureel Werker Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opdrachten

Nadere informatie

Schrijf achter elk meetpunt per kandidaat O of V als uitkomst van alle genoemde criteria.

Schrijf achter elk meetpunt per kandidaat O of V als uitkomst van alle genoemde criteria. Beoordelingsformulier Proeve van bekwaamheid schoonheidsspecialist Lichaamsbehandeling of Gezichtsbehandeling + Cosmetische voetverzorging of Cosmetische handverzorging Schrijf achter elk meetpunt per

Nadere informatie

Sectorwerkstuk. Kandinsky College. locatie Sint Jorisschool

Sectorwerkstuk. Kandinsky College. locatie Sint Jorisschool Sectorwerkstuk Kandinsky College locatie Sint Jorisschool schooljaar 2015-2016 1 Wat is het sectorwerkstuk? Het sectorwerkstuk is een werkstuk dat je maakt in klas vier over de door jou gekozen sector.

Nadere informatie

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE

STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE STAGEVERSLAG VMBO LEERLING INSTRUCTIE Naam: Klas: Bedrijf: Stageperiode: Maak een inhoudsopgave zoals hieronder is afgebeeld. Indien nodig je eigen onderdelen tussen voegen en uiteindelijk de inhoudsopgave

Nadere informatie

Integrale opdracht 2 e jaar Kapper Receptievaardigheden

Integrale opdracht 2 e jaar Kapper Receptievaardigheden Integrale opdracht 2 e jaar Kapper Receptievaardigheden Naam: Kapper Crebonummer: 91182 Leerweg: BOL Kerntaken: 1, 2 & 3 Cohort: 2012-2013 Integrale opdracht receptievaardigheden Kapper (summatief) Inhoudsopgave

Nadere informatie

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2 PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

Autoschadehersteller. Crebonummer 91750 / 95030. PvB 01. Voertuig afleveringsklaarmaken na reparatie. Handleiding Proeve van Bekwaamheid

Autoschadehersteller. Crebonummer 91750 / 95030. PvB 01. Voertuig afleveringsklaarmaken na reparatie. Handleiding Proeve van Bekwaamheid Autoschadehersteller Crebonummer 91750 / 95030 PvB 01 Voertuig afleveringsklaarmaken na reparatie Handleiding Proeve van Bekwaamheid Voor de beoordelaar Handleiding PvB Carrosserietechniek voor de beoordelaar.

Nadere informatie

PVB 2.1: Geven van trainingen; (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Squash Trainer 2

PVB 2.1: Geven van trainingen; (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Squash Trainer 2 PVB 2.1 Geven van trainingen (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Squash Trainer 2 enmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Squash Trainer 2 Deelkwalificaties PVB 2.1: Geven van trainingen;

Nadere informatie

Training. Uiterlijke verzorging

Training. Uiterlijke verzorging Training Uiterlijke verzorging Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur(s): Esther de Roode Inhoudelijke redactie: Jo-Anne Schaaf Titel: Factor-E - Uiterlijke

Nadere informatie

Het afleggen van een overleden zorgvrager

Het afleggen van een overleden zorgvrager OPDRACHTFORMULIER Het afleggen van een overleden zorgvrager Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze

Nadere informatie

Uiterlijke Verzorging 2016/2017

Uiterlijke Verzorging 2016/2017 novacollege.nl/uiterlijkeverzorging Haarverzorging Schoonheidsverzorging Uiterlijke Verzorging 2016/2017 Ik wil echt verder in de visagie. Mijn eigen stijl ontwikkelen en neerzetten als een soort handelsmerk.

Nadere informatie

ERN. Klantgericht handelen. Taak. Doelen. Werk jij ook zo klantgericht dat elke klant met een tevreden gevoel de winkel verlaat?

ERN. Klantgericht handelen. Taak. Doelen. Werk jij ook zo klantgericht dat elke klant met een tevreden gevoel de winkel verlaat? VERKOPER Klantgericht handelen Joop heeft zojuist een wasmachine aan een klant verkocht. En hij heeft met de klant afgesproken op welke dag en hoe laat de wasmachine wordt afgeleverd. Een monteur zal het

Nadere informatie

Het uiterlijk verzorgen

Het uiterlijk verzorgen Het uiterlijk verzorgen > Inhoud > Cursus: Het uiterlijk verzorgen 5 > Tekstbron: Het uiterlijk verzorgen 34 > Project: Het uiterlijk verzorgen Hoofdluis bestrijden 47 > Training: Het uiterlijk verzorgen

Nadere informatie

MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT

MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT Jij en het hbo. een succesvolle combinatie? 1 UNIEKE KANS Jij en het hbo..een succesvolle combinatie? Unieke kans..test jezelf voor het hbo! Krijg zicht op jezelf Ontdek je

Nadere informatie

Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort

Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort Ontwikkelingsportfolio + Criteria behorende bij modellenpaspoort Niveau 2 Junior kappen Gebaseerd op KD 2014 Dit portfolio is eigendom van : Naam Adres Postcode / plaats Telefoonnummer E-mail Telefoon,

Nadere informatie

Informatiegids voor de deeltijdopleidingen: Hairstylist. Hairstylist gevorderden

Informatiegids voor de deeltijdopleidingen: Hairstylist. Hairstylist gevorderden Informatiegids voor de deeltijdopleidingen: Hairstylist & Hairstylist gevorderden Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Projectbundel. 2D ontwerpen en visualiseren 2D ontwerp B31/H31. Bloem en vormgeving + In en outdoor design - niveau 3.

Projectbundel. 2D ontwerpen en visualiseren 2D ontwerp B31/H31. Bloem en vormgeving + In en outdoor design - niveau 3. Projectbundel 2D ontwerpen en visualiseren 2D ontwerp B31/H31 oriëntatiefase beroepsfase afstudeerfase Bloem en vormgeving + In en outdoor design - niveau 3 auteur: Marij Verheugen eindredactie: versie:

Nadere informatie

Het gezicht van een zorgvrager scheren

Het gezicht van een zorgvrager scheren OPDRACHTFORMULIER Het gezicht van een zorgvrager scheren Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze

Nadere informatie

Inleiding Tijdspad TechSkills Monitor Voorbereiding Doelstelling Activiteiten Resultaat... 5

Inleiding Tijdspad TechSkills Monitor Voorbereiding Doelstelling Activiteiten Resultaat... 5 Studenthandleiding Contents Inleiding... 3 Tijdspad TechSkills Monitor... 4 Voorbereiding... 5 Doelstelling... 5 Activiteiten... 5 Resultaat... 5 Verkenning bedrijf en verkenning functies... 6 Doelstelling...

Nadere informatie

PVB 4.1 Geven van trainingen Pistool Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Pistool

PVB 4.1 Geven van trainingen Pistool Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Pistool PVB 4.1 Geven van trainingen Pistool Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Pistool Inleiding Om het door de KNSA en NOC*NSF erkende diploma trainer-coach 4 Pistool te behalen, moet je vijf kerntaken op

Nadere informatie

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2 PVB 2.1 Geven van lessen (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Leider Sportieve ecreatie niveau 2 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NS erkende diploma Leider Sportieve ecreatie niveau 2 te

Nadere informatie

SW-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf

SW-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf SW-B-K1-W3 (C) Versterkt de eigen kracht van de groep Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: 23185 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Colofon * Daar waar hij staat, wordt ook zij bedoeld en omgekeerd. * Waar cliënt

Nadere informatie

Een zorgvrager helpen bij het verzorgen van de nagels

Een zorgvrager helpen bij het verzorgen van de nagels OPDRACHTFORMULIER Een zorgvrager helpen bij het verzorgen van de nagels Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Zorg & Welzijn Opleiding MBO Verpleegkundige Leerjaar 4 periode 13

Zorg & Welzijn Opleiding MBO Verpleegkundige Leerjaar 4 periode 13 Zorg & Welzijn Opleiding MBO Verpleegkundige Leerjaar 4 periode 13 Titel integrale opdracht:?? Uitstroombranche: VVT Werkprocessen: invullen branchespecifieke en brancheoverstijgende werkprocessen (zie

Nadere informatie

Theoretische Toets WerkPortfolio Body 1

Theoretische Toets WerkPortfolio Body 1 Je naam... Cijfer Je klas... De datum... Vraag 1 Noem drie momenten wanneer je je handen wast en desinfecteert Voordat je met uiterlijke verzorging/zelfzorg begint Nadat je naar de toilet bent geweest

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Nieuwe medewerkers/ leerlingen begeleiden

Nieuwe medewerkers/ leerlingen begeleiden productbeoordeling/praktijkobservatie Nieuwe medewerkers/ leerlingen begeleiden Toetscode: SD 4.3 Behorende bij OER Vormgeving ruimtelijke presentatie & communicatie cohort 2009-2010 uitstroom: vormgever

Nadere informatie

De spreekbeurt. In welke groepen wordt een spreekbeurt gehouden? De spreekbeurt wordt gehouden in de groepen 5 t/m 8.

De spreekbeurt. In welke groepen wordt een spreekbeurt gehouden? De spreekbeurt wordt gehouden in de groepen 5 t/m 8. De spreekbeurt mei 2011. Wat is een spreekbeurt? Onder een spreekbeurt verstaan we een vertelbeurt voor de klas. De leerling leert in het openbaar voor een groep te durven spreken over een bepaald onderwerp.

Nadere informatie

Het maken van een casus is een onderdeel van beroepsprestatie 1.5 Zorgen voor veiligheid in onverwachte situaties

Het maken van een casus is een onderdeel van beroepsprestatie 1.5 Zorgen voor veiligheid in onverwachte situaties Docenthandleiding. Inleiding opdracht 1: schrijven van een casus. Het maken van een casus is een onderdeel van beroepsprestatie 1.5 Zorgen voor veiligheid in onverwachte situaties Voor de leerlingen is

Nadere informatie

Sportleider 2 Badminton Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3

Sportleider 2 Badminton Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3 Sportleider 2 Badminton Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een ingevulde vragenlijst waaruit blijkt

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Overal. Kiezen. Uiterlijke verzorging. Afwisselend. Voor iedereen. Toekomst

Waarom dit boekje? Overal. Kiezen. Uiterlijke verzorging. Afwisselend. Voor iedereen. Toekomst Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de keuken of in een magazijn. Of in de uiterlijke verzorging.

Nadere informatie

Kort (boven de kin) Halflang. Lang (over het sleutelbeen)

Kort (boven de kin) Halflang. Lang (over het sleutelbeen) Welkom bij Novelli kappers. We hebben deze menukaart met zorg voor u samengesteld zodat u kan ervaren wat Novelli kappers u te bieden heeft. Heeft u vragen over een behandeling, spreek dan gerust een medewerker

Nadere informatie

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl.

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. STER opdracht ADL Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. In de eerste 10 weken van je opleiding heb je

Nadere informatie

Het verwijderen van een PEG-sonde en het inbrengen van een G-tube

Het verwijderen van een PEG-sonde en het inbrengen van een G-tube 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 Opdrachtformulier Het verwijderen van een PEG-sonde en het inbrengen van een G-tube Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en

Nadere informatie

Feedback geven en ontvangen

Feedback geven en ontvangen Feedback geven en ontvangen 1 Inleiding In het begeleiden van studenten zul je regelmatig feedback moeten geven en ontvangen: feedback is onmisbaar in de samenwerking. Je moet zo nu en dan kunnen zeggen

Nadere informatie

De Handeczeemtest veilig en gezond werken, een serieuze zaak!

De Handeczeemtest veilig en gezond werken, een serieuze zaak! De Handeczeemtest veilig en gezond werken, een serieuze zaak! Colofon Tekst: Healty Hairdresser Eindredactie: diezit. Ontwerp en realisatie: diezit. Fotografie voorkant: Richard Monsieurs Disclaimer Niets

Nadere informatie

De school is van ons

De school is van ons De school is van ons Werkboek sociale vaardigheden op school Uitgeverij Eenvoudig Communiceren LEZEN VOOR IEDEREEN UITGEVERIJ EENVOUDIG COMMUNICEREN Dit werkboek is van: Voornaam:... Achternaam: Leeftijd:...

Nadere informatie

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010 BPV Styling Design 3 e jaars cohort 2009 2010 BPV STYLING DESIGN 3 e jaar 2011-2012 Voor je ligt het werkboek voor de BPV-periode van het 3 e jaar, deze stage beslaat 20 weken. Deze periode loopt van 12-09-11

Nadere informatie

Verzorging van Foxy Star Hair Extensions

Verzorging van Foxy Star Hair Extensions Verzorging van Foxy Star Hair Extensions Awesome De Awesome producten zijn speciaal bedoeld voor non- Remy en Remy extensions. Bevat de juiste siliconenbasis, voedings-en beschermingsstoffen om de extensions

Nadere informatie

PORTFOLIO NEDERLANDS NAAM: OPLEIDING: KLAS: Portfolio Nederlandse taal, deel 1 Versie 11-07-13 Pagina 1

PORTFOLIO NEDERLANDS NAAM: OPLEIDING: KLAS: Portfolio Nederlandse taal, deel 1 Versie 11-07-13 Pagina 1 PORTFOLIO NEDERLANDS NAAM: OPLEIDING: KLAS: Portfolio Nederlandse taal, deel 1 Versie 11-07-13 Pagina 1 Het portfolio voor de Nederlandse taal bestaat uit de volgende onderdelen: - Inleiding - Algemeen

Nadere informatie

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE STUDENT

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE STUDENT EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K0440 2. INFORMATIE VOOR DE STUDENT Versie 1.0 31.05.2016 Informatie Deze informatie is voor jou omdat je examen gaat doen in het keuzedeel Verrijking

Nadere informatie

PVB 3.3 Organiseren van activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3

PVB 3.3 Organiseren van activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

Communicatie enzo. Over autisme en communicatie. Periode 4 Communicatie en Organisatie. Aline de Vries

Communicatie enzo. Over autisme en communicatie. Periode 4 Communicatie en Organisatie. Aline de Vries Communicatie enzo. Over autisme en communicatie Periode 4 Communicatie en Organisatie Aline de Vries aldevries@rocfriesepoort.nl Inhoud Inleiding...3 1 De opdracht...4 1.1 Het onderzoek...4 1.2 De casus...4

Nadere informatie

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon:

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon:   Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon: Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: E-mail: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Naam studieloopbaanbegeleider:

Nadere informatie

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Kerntaak 1 Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning STER opdracht ADL Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. In de eerste 10 weken van je opleiding heb je

Nadere informatie

Ondernemerschap mbo (K0165)

Ondernemerschap mbo (K0165) Examen Keuzedeel Ondernemerschap mbo (K0165) Twee belangrijke termen spelen een rol in dit examen. Haal ze niet door elkaar! PMC = Product Markt Combinatie (Een op een bepaalde doelgroep afgestemd product)

Nadere informatie

PVB 3.4 Aansturen van sportkader (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3

PVB 3.4 Aansturen van sportkader (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 PVB 3.4 Aansturen van sportkader (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

SPEELWIJZE VAARDIGHEDENSPEL

SPEELWIJZE VAARDIGHEDENSPEL SPEELWIJZE VAARDIGHEDENSPEL Met dit spel kun je op speelse wijze nagaan of je over de juiste vaardigheden beschikt om de omgang met anderen zo prettig en effectief mogelijk te maken. Het Vaardighedenspel

Nadere informatie

DE TOENEMENDE LAGENSNIT MET PROJECTIE (vanaf 120 )

DE TOENEMENDE LAGENSNIT MET PROJECTIE (vanaf 120 ) DE TOENEMENDE LAGENSNIT MET PROJECTIE (vanaf 120 ) Algemeen Als klanten met lang haar geen massieve snit hebben, is het meer dan waarschijnlijk dat zij lagen in het haar hebben en meestal toenemende lagen.

Nadere informatie

Sport en Gezondheid Hoe fit ben ik? Inleiding

Sport en Gezondheid Hoe fit ben ik? Inleiding Inleiding Dat bewegen gezond is, dat weten we. Maar wat is gezonde beweging voor je? Hoeveel beweging heb je nodig? Om antwoord te krijgen op deze vragen en te ontdekken hoe fit je bent, is er de Fitkit.

Nadere informatie

Sportleider 2 Badminton Geven van (delen van) trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1

Sportleider 2 Badminton Geven van (delen van) trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 Sportleider 2 Badminton Geven van (delen van) trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent tot

Nadere informatie

project: Introductie Helpende Zorg & Welzijn

project: Introductie Helpende Zorg & Welzijn project: Introductie Helpende Zorg & Welzijn. > Cas us Vmbo Morgenland heeft een afdeling Zorg & Welzijn. De school merkt dat de leerlingen van deze afdeling graag wat meer willen weten over het beroep

Nadere informatie

PvB 3.1 Geven van trainingen

PvB 3.1 Geven van trainingen PvB 3.1 Geven van trainingen Titel kwalificatieprofiel: Basis Baanatletiektrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Geven van trainingen (KSS 3.1) 29-10-2012-1 - 1 PvB 3.1 Geven van trainingen Om het door de Atletiekunie

Nadere informatie

Concept, ontwerp en/of visualisatie presenteren

Concept, ontwerp en/of visualisatie presenteren productbeoordeling Concept, ontwerp en/of visualisatie presenteren Toetscode: SD 1.5 Behorende bij OER Vormgeving ruimtelijke presentatie & communicatie cohort 2009-2010 uitstroom: vormgever productpresentatie

Nadere informatie

DIGITALE VIDEO MET WINDOWS MOVIE MAKER. H. Foole

DIGITALE VIDEO MET WINDOWS MOVIE MAKER. H. Foole DIGITALE VIDEO MET WINDOWS MOVIE MAKER H. Foole 1. INHOUDELIJK Een film moet kort en helder laten zien waar het om gaat. De filmopnamen kun je meestal maar één keer maken, bijvoorbeeld als je praktijksituaties

Nadere informatie

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van Zitvolleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma zitvolleybaltrainer 3 te behalen, moet je 2 kerntaken op niveau 3 beheersen. Door met succes een proeve

Nadere informatie

SECTORWERKSTUK 4VMBO - T 2014-2015

SECTORWERKSTUK 4VMBO - T 2014-2015 SECTORWERKSTUK 4VMBO - T 2014-2015 handleiding leerlingen inhoud: inleiding stappenplan logboek beoordelingsformulier tijdpad 1 INLEIDING SECTORWERKSTUK VOOR 4 VMBO Alle leerlingen van het vmbo theoretische

Nadere informatie

3.1 Portfoliobeoordeling De portfoliobeoordeling heeft betrekking op het door u opgestelde en deels uitgevoerde en geëvalueerde jaarplan.

3.1 Portfoliobeoordeling De portfoliobeoordeling heeft betrekking op het door u opgestelde en deels uitgevoerde en geëvalueerde jaarplan. Sportleider 3 Geven van trainingslessen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.1 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio (jaarplan)

Nadere informatie

Het aanbrengen van een condoomkatheter bij een incontinente zorgvrager

Het aanbrengen van een condoomkatheter bij een incontinente zorgvrager OPDRACHTFORMULIER Het aanbrengen van een condoomkatheter bij een incontinente zorgvrager Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen

Nadere informatie

Toetsplan Prestatie Looptrainer 4

Toetsplan Prestatie Looptrainer 4 Toetsplan en PvB-beschrijvingen Toetsplan Prestatie Looptrainer 4 Atletiekunie Afdeling Opleidingen Augustus 2015 Tekst Inhoudsopgave 1. Overzicht... - 3 - Kenmerken kwalificatie... - 3 - Kenmerken sportbond...

Nadere informatie

Praktijkexamen Logistiek medewerker. Kerntaak 1 Ontvangt en slaat goederen op

Praktijkexamen Logistiek medewerker. Kerntaak 1 Ontvangt en slaat goederen op Praktijkexamen Logistiek medewerker Kerntaak 1 Ontvangt en slaat goederen op naam deelnemer praktijkexamenperiode bpv-bedrijf praktijkopleider onderwijsinstelling praktijkbegeleider praktijkexaminator

Nadere informatie

4 SOCIAAL TECHNISCHE WETENSCHAPPEN

4 SOCIAAL TECHNISCHE WETENSCHAPPEN INSTAPBUNDEL NIEUWE LEERLING 4 SOCIAAL TECHNISCHE WETENSCHAPPEN Beste nieuwe leerling Vermits je vanuit een andere studierichting naar het 4 de jaar S.T.W.stroomt, zouden we graag uitleg geven over een

Nadere informatie

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum:

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum: Naam Datum: INHOUDSOPGAVE 1. Introductie 2. Persoonlijke gegevens 3. Rapportage kwaliteit van leven 4. Persoonlijke ontwikkeling plan (POP) 5. Competenties waar nu aan wordt gewerkt 6. Binnen de stichting

Nadere informatie

Handleiding Mbo-hbo doorstroomassessment jij en het hbo ..een succesvolle combinatie?

Handleiding Mbo-hbo doorstroomassessment jij en het hbo ..een succesvolle combinatie? Handleiding jij en het hbo..een succesvolle combinatie? Inhoudsopgave Leeswijzer 3 Inleiding 4 1. Het portfolio 5 1.1 Kwaliteitseisen 5 1.2 Samenstelling van het portfolio 5 1.3 Inleveren portfolio 6 1.4

Nadere informatie

Werkzaamheden op locatie voorbereiden

Werkzaamheden op locatie voorbereiden praktijkobservatie Werkzaamheden op locatie voorbereiden Toetscode: SD 3.2 Behorende bij OER Vormgeving ruimtelijke presentatie & communicatie cohort 2009-2010 uitstroom: vormgever productpresentatie crebo

Nadere informatie

Organisatie van werkzaamheden

Organisatie van werkzaamheden Organisatie van werkzaamheden Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteurs: Rubus Opleidingspartners, Richard Prins Inhoudelijke redactie: Jessica Satink

Nadere informatie

TE VERWERVEN BEROEPSCOMPETENTIES Code Jaar Aan te leren door Beheersingsniveau na 2 de jaar

TE VERWERVEN BEROEPSCOMPETENTIES Code Jaar Aan te leren door Beheersingsniveau na 2 de jaar OPLEIDINGSPLAN DUAAL LEREN KAPPER Leerdoelstellingen 2 de jaar Leeronderneming: : Mentor (patroon): Opleidingsverstrekker: Trajectbegeleider: Leerjongere: In dit opleidingsplan vind je in de kolom beheersingsniveau

Nadere informatie

Oriëntatie. Wat??? een zeepkist??? Oriëntatie. Welke. Dit ga je doen Onderzoeken wat nu eigenlijk een zeepkist is.

Oriëntatie. Wat??? een zeepkist??? Oriëntatie. Welke. Dit ga je doen Onderzoeken wat nu eigenlijk een zeepkist is. Oriëntatie Dit ga je doen Onderzoeken wat nu eigenlijk een zeepkist is. Welke Dit is een groepsopdracht. Dit doe je dus met je eigen groepje waar je de zeepkist mee gaat bouwen Aan deze vaardigheden ga

Nadere informatie

Een tracheacanule verwijderen en de stoma afplakken

Een tracheacanule verwijderen en de stoma afplakken 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 Opdrachtformulier Een tracheacanule verwijderen en de stoma afplakken Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek

Nadere informatie