Investment sheet. Bedrijfsnaam. Kartent BV Contactpersoon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Investment sheet. Bedrijfsnaam. Kartent BV Contactpersoon"

Transcriptie

1 Investment sheet Bedrijfsnaam Kartent BV Contactpersoon Jan Portheine KvK nummer Oprichtingsdatum Adresgegevens Smitstraat XS, Amsterdam Website Telefoonnummer Pitch Elk jaar worden er duizenden tenten achtergelaten op festivals. 1 op de 4 laat zijn tent achter wat een enorme milieu impact heeft omdat deze niet meer gerecycled kunnen worden. De KarTent is de oplossing van dit probleem. Een kartonnen tent die 100% recyclebaar (vaak ook herbruikbaar) is en voor veel minder CO2 geproduceerd kan worden dan een gewone tent. Om het milieu nog verder te ontlasten laten we deze tent daarbij zoveel mogelijk lokaal produceren zodat we de uitstoot bij transport minimaliseren. Je koopt de tent met je festival kaartje vooraf. De tent staat dan al voor je opgezet. Daarnaast is de tent natuurlijk waterdicht maar blijft hij ook donker en brand je niet je tent uit in de ochtend! Samengevat Voor het milieu: - Minder CO 2 uitstoot tijdens productie - Volledig recyclebaar Voor de festivalorganisatie: - Minder schoonmaakkosten - Duurzamer imago - Nieuwe inkomstenbron Voor sponsoren: - Branding op een ludieke wijze - Geen aankoop van banners ed. Voor festivalbezoekers: - Goedkope overnachtingsmogelijkheid - Gemak (geen tent meenemen, noch opzetten/afbreken) - Slaapt beter (Geluidsisolerend, blijft donker en temperatuur constant) Tot nu toe: Hebben we aan 10 festivals in Nederland meer dan 600 tenten verkocht. Zal onze tent dit jaar al op 85 evenementen (~ tenten) in Nederland en België worden aangeboden.

2 Zijn er al tenten besteld voor corporate evenementen dit jaar. Zijn er met 4 distributeurs in het buitenland overeenkomsten gesloten en zitten er meerdere deals in de pijplijn. Naast bovenstaande resultaten krijgen we op dit moment zoveel orders dat we opzoek zijn naar additioneel werkkapitaal om de tenten voor te financieren. We kunnen met ons doelbedrag van EUR de productiecapaciteit in Nederland vergroten. Met euro kunnen we ook lokale productie in andere landen opzetten. We verwachten in de toekomst ook met andere versies van de KartTent op de markt te komen (binnentent voor de Jaarbeurs Utrecht, kindertent voor thuis en de KarTent speciaal voor campings, daklozen en vluchtelingen). Team KarTent bestaat in Nederland uit twee oprichters, 1 parttime medewerker en 1 stagiair. Naam Functie Taken Jan Portheine General Manager Sales NL / BE, All General Business Relating, Finance, Contacts Partners Abroad, Legal Wout Kommer Creative Director Marketing, Product Design, Branding Juliette Eulderink Transport & Logistics Transport & Logistics NL / BE Joris Hens Intern Product Development Investeringsdoelen en Financieringsbehoefte Ons doelbedrag van euro zullen we gebruiken om een stans in Nederland aan te schaffen (4.000 euro) en deze funding is nodig voor de productie van ongeveer duizend tenten ( euro). De overige euro zullen we gebruiken om een groot deel van de onkosten van het eerste half jaar te bekostigen en het bedrijf verder te professionaliseren. Bij een bedrag van euro (streefbedrag) zullen we ook de lokale productie in andere landen kunnen opzetten. Dit zullen deze zomer als eerst Frankrijk en Spanje, en later Tsjechië en Engeland zijn. Eerdere investeringsrondes en leningen Investeerders Nee, er zijn momenteel geen andere investeerders betrokken. Kredietverstrekkers EUR van de vader van Jan Portheine (Renteloze lening voor onbepaalde tijd) Prijzengeld EUR (Ondernemerswedstrijd Delftse Ondernemers Competitie) EUR (ADE Green ondernemers wedstrijd) EUR (5.000 EUR per en intentie tot EUR per ) van Climate-KIC

3 De markt Wij focussen zelf op de evenementenmarkt in de BeNeLux. Via distributeurs en partners doen we andere landen. De BeNeLux bestaat uit ongeveer 200 meerdaagse rendabele evenementen (met meer dan 100 tenten per event). Beschrijving van directe en indirecte concurrenten Directe concurrenten - Campsolutions (Totaal pakket van allerlei tenten. Wij doen een test samenwerking met hen op 3 festivals dit jaar. Grote verschil is dat hun goedkoopste oplossing begint bij 90 euro). - Festitent (2 en 4 persoons tenten, prijs circa 95 euro en meer). - Festipi (2 persoon Tipi s, prijs circa 250 euro). - G3Presets (Opereert wereldwijd en bied tenten in de verkoop aan festivals. Prijzen beginnen bij 85 euro). - One Nights Tent (Bedrijf is per 2015 gestopt). Indirecte concurrenten - Supermarkten en Decathlons waar tenten aan particulieren worden verkocht. Concurrentievoordeel - Goedkoper, wij kunnen de tenten op festivals veel goedkoper aanbieden omdat de handelingskosten en bedrijfskosten vele malen lager liggen. - Wij kunnen meerdere evenementen tegelijk bedienen omdat wij met leveranciers werken die snel grote volumes kunnen produceren. - Schaalbaar, wij kunnen de tenten op bijna meerdere plekken ter wereld lokaal produceren. - Milieuvriendelijker, de KarTent kan voor minder CO2 geproduceerd worden (tov een normale tent) en is achteraf volledig recyclebaar (of herbruikbaar). - Bedrukbaar, de KarTent kan als enige tent zeer snel en goedkoop bedrukt worden. - Extra eigenschappen, geen scheerlijnen, donker, isolerend, snel op te zetten Technisch De KarTent wordt geproduceerd bij karton fabrikanten met standaard golfkarton. Meer specifiek is dit een kraftliner golfkarton met een lage Cobb-waarde waardoor deze weinig water opneemt. Door de constructie van de KarTent zal deze niet instorten, hooguit vervormen. Dit geeft geen verdere problemen, en de tent zal van binnen droog blijven. Afgelopen seizoen hebben de kartentjes heel wat slecht weer moeten doorstaan, en op basis van deze ervaring is het nieuwe model ontwikkeld die dit seizoen gebruikt zal worden. Verbeteringen ten opzichte van vorig jaar zijn bijvoorbeeld de dubbele deur die extra bescherming biedt, en de verandering van een driehoek naar een vijfhoek, waardoor de ruimte in de tent efficiënter wordt benut.

4 Organisatie KarTent is een BV geregistreerd bij de KvK per 22 april Jan Portheine bezit op dit moment alle aandelen, er is intentie tot het opzetten van een persoonlijke holding voor Jan en Wout om de aandelen van KarTent BV over te dragen in een onderling afgesproken verdeling naar deze holdings. Overige Wist je dat Jan en Wout nog nooit op een festival hebben overnacht voordat ze met KarTent begonnen? En afgelopen jaar op meer dan 35 festivals zijn geweest! Financieel Winst en verliesrekening (prognose) Omzet Inkoop Brutomarge Operationele kosten Kantoorkosten Personeel Transport Opslagkosten EBITDA Terugbetalingscapaciteit (DSCR) 1,2 1,8 2,8 Wij verwachten dit jaar een marktaandeel in de Benelux van ongeveer 40% te hebben met een gemiddelde van 100 tenten per event. Wij maken dan een omzet van gemiddeld 35 euro per tent. Dit betekent een totaal omzet van , Wij hebben ons dit jaar goedkoop in de markt gezet om zoveel mogelijk marktterrein te winnen. Met het geleende geld van deze crowdfund kunnen we de eerste grote productie voorfinancieren. Met de winst hiervan kan de volgende productie weer besteld worden. Hier bovenop komen nog de verkopen in andere landen waar (nog) geen partner aanwezig is (zeker zijn al festivals in Zweden en Canada), sponsordeals, medewerkersweekenden, en grote indoorevents. Verwachting is een totaal van circa tenten (Al getekende orders: tenten) voor zomer Daar bovenop komen nog alle gemaakte sales door buitenlandse partners.

5 Analyse Oneplanetcrowd Bevindingen Kartent groeit snel en loopt hierdoor tegen een begrotingstekort aan omdat de productie van tenten betaald moet worden voordat het geld van de festivals ontvangen is. Ten opzichte van veel concurrenten heeft Kartent een schaalbaarder leveringsmodel omdat zij de productie uitbesteed aan een externe partij met grote productiecapaciteit in meerdere EU landen. Risico s en mitiganten Kartent wordt geleid door twee net afgestudeerden die nog weinig zakelijke ervaring hebben opgebouwd. Mitigant: In het directe netwerk van de ondernemers bevinden zich meerdere personen met zakelijke ervaring. Eén hiervan is de vader van ondernemer Jan Portheine, die op financieel gebied internationale ervaring meebrengt en tevens in euro persoonlijk aan Kartent heeft geleend. Het concept van een kartonnen is niet juridisch beschermd en daardoor bestaat er de kans dat concurrenten met soortgelijke producten komen. Mitigant: Doordat de festivaltentenmarkt te klein is voor echt grote spelers om in te stappen verwachten we dat enkel andere kleine bedrijven dit zullen proberen. Door als eerste een groot marktaandeel te pakken, kan Kartent hier een voorsprong opbouwen die mogelijke concurrenten kan afschrikken. Het is belangrijk dat Kartent ieder festival betrouwbaar, op tijd het juiste aantal tenten aflevert. Als dit bij één festival fout gaat, kan dit sterke reputatieschade opleveren. Mitigant: Kartent is zich bewust van dit risico en heeft een logistiek manager in dienst. Lees hier meer over hoe Oneplanetcrowd ondernemers beoordeelt. Financieringsvorm en voorwaarden Lening Het betreft hier een lening met een looptijd van 36 maanden, oftewel 3 jaar. Aflossing geschiedt jaarlijks achteraf, in 3 gelijke termijnen. De ondernemer biedt een rentepercentage van 6% per jaar. Opgelopen rente wordt aan het eind van ieder jaar, tegelijkertijd met de jaarlijkse aflossing, uitbetaald. Het maximaal te lenen bedrag is op gesteld. Achterstelling De crowd is achtergesteld aan toekomstige bankfinanciering. Op dit moment is er geen bankfinanciering verstrekt. Zekerheden en borgstelling Ondernemer verstrekt een eerste pandrecht aan de crowdfunders, tot zekerheid van de nakoming van verplichtingen. Het eerste pandrecht wordt gevestigd op de volgende zaken: alle huidige en toekomstige vorderingen alle roerende zaken, en alle huidige en toekomstige intellectuele eigendomsrechten.

6 Tevens is er sprake van persoonlijke borgstelling van de ondernemers Jan Portheine en Wout Kommer, ieder voor 25% van het opgehaalde leenbedrag. Disclaimer en financieel risico Oneplanetcrowd geeft in geen enkele vorm door middel van dit investment sheet beleggings- of investeringsadvies. De aangeboden profielen op de website zijn uitdrukkelijk geen aanbevelingen van de zijde van Oneplanetcrowd om geld te verstrekken. De investeerder dan wel crowdfunder maakt zelf zijn of haar eigen beoordeling en investeringsbeslissing, al dan niet met behulp van een eigen adviseur. Diversificatie is hierbij een essentieel onderdeel van risicoreductie. Het is raadzaam de verstrekte informatie bij de projecten en bedrijven goed te lezen. Tevens is Oneplanetcrowd van mening dat het raadzaam is niet meer dan 10% van uw vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding-projecten en uw risico s te spreiden door uw totale investering over meerdere projecten te verdelen. Investeren met geleend geld wordt zeer afgeraden. Daarnaast kan de waarde van uw investering fluctueren. Hierbij geldt dat in het verleden behaalde resultaten geen garanties bieden voor de toekomst. De berekeningen van gegevens die in deze investment sheet staan zijn theoretische berekeningen. In de praktijk behaalde en te behalen resultaten kunnen hiervan afwijken.

Investment sheet. Help Greentom om de wereld groener achter te laten voor onze kinderen! Contactpersoon

Investment sheet. Help Greentom om de wereld groener achter te laten voor onze kinderen! Contactpersoon Investment sheet Bedrijfsnaam Contactpersoon Greentom Holding BV Maarten Wellens KvK nummer 57725179 Doelbedrag campagne 375.000 Streefbedrag campagne 750.000 Financieringsvorm Looptijd lening Lening 4

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: RG Plastic Recycling www.rg-plastic.com Guy Bracke guy@rg-plastic.com Lening Doelbedrag (minimum): 200.000,-

Nadere informatie

Oneplanetcrowd. 60 maanden

Oneplanetcrowd.  60 maanden Investment sheet Oneplanetcrowd Bedrijfsnaam Website Oneplanetcrowd http://www.oneplanetcrowd.com Doelbedrag campagne 250.000 Streefbedrag campagne 1.000.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare

Nadere informatie

Investment sheet WebChair. WebChair maanden

Investment sheet WebChair. WebChair maanden Investment sheet WebChair Bedrijfsnaam Website WebChair www.webchair.com Doelbedrag campagne 100.000 Streefbedrag campagne 500.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare lening Rente 4% Looptijd

Nadere informatie

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7%

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7% Crowdfundingproject Oneplanetcrowd Bedrijfsnaam Website Oneplanetcrowd B.V. www.oneplanetcrowd.com Doelbedrag campagne EUR 250.000 Streefbedrag campagne EUR 1.000.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare

Nadere informatie

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 6%

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 6% Investment sheet Bedrijfsnaam DutchSpirit Contactpersoon Erik Toenake KvK nummer 56611757 Doelbedrag campagne 50.000 Streefbedrag campagne 75.000 Financieringsvorm Lening Looptijd lening 4 jaar Rente 6%

Nadere informatie

Investment sheet Haerst. Haerst. 60 maanden

Investment sheet Haerst. Haerst.  60 maanden Investment sheet Haerst Bedrijfsnaam Website Haerst www.haerst.eu Doelbedrag campagne 150.000 Streefbedrag campagne 500.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare lening Rente 6% Looptijd 60 maanden

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier www.utrechtseheuvelrugbier.nl Linda van der Lans (lindaleersum@live.nl) Lening

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Minpex B.V. www.minpex.nl Roy Erdmann (roy@minpex.nl) lening Doelbedrag (minimum): 150.000 Streefbedrag (maximum):

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Coolmix B.V. www.coolmix.nl (webshop) Ajmal Gholzad Lening Doelbedrag (minimum): 200.000 Maximale leenbedrag:

Nadere informatie

MEMO Crowdfunding Algemeen

MEMO Crowdfunding Algemeen MEMO Crowdfunding Algemeen Introductie Door middel van deze memo willen wij u graag nader informeren over (de mogelijkheden van) crowdfunding. Crowdfunding heeft zich de afgelopen jaren in Nederland ontwikkeld

Nadere informatie

Investment sheet. SpeedComfort BV. www.speedcomfort.com. info@speedcomfort.com. Converteerbare lening

Investment sheet. SpeedComfort BV. www.speedcomfort.com. info@speedcomfort.com. Converteerbare lening Investment sheet Bedrijfsnaam Website Email SpeedComfort BV www.speedcomfort.com info@speedcomfort.com Doelbedrag campagne 200.000 Streefbedrag campagne 500.000 Financieringsvorm Converteerbare lening

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Circular Recycling Services (SNEW) Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Circular Recycling Services B.V. (handelsnaam: SNEW) nl.snew.eu Martijn van

Nadere informatie

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 7%

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 7% Investment sheet Bedrijfsnaam For Your Taste Only Contactpersoon Marcel van Bruggen KvK nummer 62929542 Doelbedrag campagne 75.000 Streefbedrag campagne 100.000 Financieringsvorm Lening Looptijd lening

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: PCService.nl B.V. www.pcservice.nl Jamie Lesser (jamie@pcservice.nl) lening Doelbedrag (minimum): 50.000 Maximumbedrag:

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Wasbundles Assets B.V. ( Assets BV ) www.bundles.nl Marcel Peters (marcel.peters@bundles.nl) Lening Doelbedrag

Nadere informatie

Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties

Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties Programma van de avond Welkom Proces van voorbereiding tot realisatie en exploitatie Hoe worden investeringsrisico s beperkt? Onderzoek:

Nadere informatie

Investment sheet energieproject

Investment sheet energieproject Investment sheet energieproject Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Van Eijck Groengas B.V. www.vaneijck.nl Ton van Eijck [groengas@vaneijck.nl] Lening Doelbedrag (minimum):

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: ECONNETIC B.V. www.econnetic.nl Hage de Vries Lening Doelbedrag (minimum): 150.000 Maximale leenbedrag: 250.000

Nadere informatie

Investment sheet. Wocozon voldoet haar financiële verplichtingen vervolgens uit de huurinkomsten die ze ontvangt van de woningcorporatie.

Investment sheet. Wocozon voldoet haar financiële verplichtingen vervolgens uit de huurinkomsten die ze ontvangt van de woningcorporatie. Investment sheet Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Wocozon Noord-Hollland BV www.wocozon.nl Doelbedrag (minimum): 250.000 Streefbedrag (maximum): 750.000 Financieringsvorm: Lening (overbruggingsfinanciering)

Nadere informatie

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions 1 FAQ Algemene vragen over Crowdlease Wat is crowdfunding? Bij crowdfunding financiert de menigte het beoogde doel. Een onafhankelijk alternatief dat al geruime tijd bestaat

Nadere informatie

Jouw persoonlijke financiering intake rapport

Jouw persoonlijke financiering intake rapport Jouw persoonlijke financiering intake rapport Jouw persoonlijke financiering intake rapport Gefeliciteerd! Je hebt de eerste stap gezet in The Funding Network van Symbid; de snelste en meest efficiënte

Nadere informatie

Investment sheet. Lineair per kwartaal. Aflossingsvrij in het eerste jaar.

Investment sheet. Lineair per kwartaal. Aflossingsvrij in het eerste jaar. Investment sheet Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: M&M International Fashion BV www.moniquecollignon.com Filip Otten Lening Doelbedrag: 80.000 Maximale leenbedrag: 100.000

Nadere informatie

Najaarsseminar VAB Geld als Water

Najaarsseminar VAB Geld als Water Najaarsseminar VAB Geld als Water 7 november 2013 Lodewijk Kolfschoten Stelling 1 Mijn klanten willen alleen maar bankfinanciering Page 2 Crowdfunding Page 3 Wat is crowdfunding? Een alternatieve wijze

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Wasbundles Assets B.V. ( Assets BV ) www.bundles.nl Marcel Peters (marcel.peters@bundles.nl) Lening Doelbedrag

Nadere informatie

Starten als investeerder. Hulpgids voor investeerders

Starten als investeerder. Hulpgids voor investeerders Starten als investeerder Hulpgids voor investeerders JOUW INVESTERING KAN MEER DAN ALLEEN RENDEMENT OPLEVEREN Door rechtstreeks via Funding Circle aan bedrijven te lenen, kun jij meer dan alleen een aantrekkelijk

Nadere informatie

Behoefteonderzoek MKB Financiering. 22 maart 2016 BCDN Werner Käller

Behoefteonderzoek MKB Financiering. 22 maart 2016 BCDN Werner Käller Behoefteonderzoek MKB Financiering 22 maart 2016 BCDN Werner Käller Inhoud Pitch 1. Het behoefteonderzoek 2. Financieringsbehoefte Zzpér / Klein MKB 3. Bekendheid en gebruik financieringstypen 4. Opmerkelijke

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor de gehele Crowdfunding actie. Definities

Algemene Voorwaarden voor de gehele Crowdfunding actie. Definities Algemene Voorwaarden voor de gehele Crowdfunding actie Definities 1. AFM: de Autoriteit Financiële Markten 2. Algemene Voorwaarden: deze algemene voorwaarden. 3. De onderneming: V.O.F. De Ertepeller, ingeschreven

Nadere informatie

Week van de financiën 2017

Week van de financiën 2017 Week van de financiën 2017 Online financiering 1 www.spotcap.co m Agenda Toelichting thema: Online financiering Voor- en nadelen Overzicht online financieringsmogelijkheden Spotcap en een voorbeeld uit

Nadere informatie

Beleg in kmo s en diversifieer uw portefeuille dankzij crowdlending

Beleg in kmo s en diversifieer uw portefeuille dankzij crowdlending Beleg in kmo s en diversifieer uw portefeuille dankzij crowdlending Kristien De Smedt Business Development Manager 3 Verschillende types van crowdfunding Niet-financiële Crowdfunding Financiële Crowdfunding

Nadere informatie

Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen

Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen Zakelijk krediet 1 Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen In deze algemene brochure leest u wat de twee belangrijkste zakelijke kredieten van ABN AMRO zijn, en wat de kenmerken en risico

Nadere informatie

De ondernemer. De onderneming PROJECT INFORMATIE

De ondernemer. De onderneming PROJECT INFORMATIE Projectnummer PF0019 Totale financiering 168.000,00 Omschrijving MTU Maritiem Transport Urk Zekerheid, o.a. 2 e hypotheek Financiering Annuïtaire lening Looptijd 7 jaar Object Aankoop Mvs Douwe Hendrik

Nadere informatie

Pop up is de toekomst

Pop up is de toekomst Pop up is de toekomst Trotter, een pop-up product, het eerste geïndustrialiseerde mobiele reclamebord met de uitstraling van straatmeubilair, Dutch Design. Trotter is een bedrijf met een kraakheldere visie

Nadere informatie

Financiering. (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden. Financiering - MCN

Financiering. (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden. Financiering - MCN Financiering (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden Financiering - MCN De kapitaalmarkt in Beweging Toegang tot bancaire financiering meer onder druk Investeerders schuiven op in het gat dat banken

Nadere informatie

Affiliates. Eigenschappen van een affiliate Een affiliate bezit de volgende eigenschappen:

Affiliates. Eigenschappen van een affiliate Een affiliate bezit de volgende eigenschappen: Affiliate Manual Symbid is een aandelen-crowdfunding platform, gevestigd in Rotterdam. Het platform is opgericht in 2011 en groeit sindsdien hard. Symbid wil zoveel mogelijk ondernemers, met behoefte aan

Nadere informatie

Obligaties Briqchain Real Estate

Obligaties Briqchain Real Estate Belangrijkste informatie over de belegging Obligaties Briqchain Real Estate van Briqchain B.V. Dit document is opgesteld op 02-okt-2018 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van

Nadere informatie

Certificaat van aandelen in ISG Groeifonds BV

Certificaat van aandelen in ISG Groeifonds BV Belangrijkste Informatie over de belegging Certificaat van aandelen in ISG Groeifonds BV Van ISG Groeiffonds BV Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging beter te bedrijpen.

Nadere informatie

Verschillende vormen van financiering. dr. Lex van Teeffelen lector Financiële en Economische Advisering

Verschillende vormen van financiering. dr. Lex van Teeffelen lector Financiële en Economische Advisering Verschillende vormen van financiering dr. Lex van Teeffelen lector Financiële en Economische Advisering lex.vanteeffelen@hu.nl Vooraf De beste financiering is geen financiering! Kijk eerst eens goed naar

Nadere informatie

Crowdfinance Crowdfunding met financieel rendement in Nederland

Crowdfinance Crowdfunding met financieel rendement in Nederland Crowdfinance 2016 Crowdfunding met financieel rendement in Nederland CROWDFINANCE 2016 www.crowdfundmarkt.nl www.crowdfundpanel.com i OVER ONS Beleggers in crowdfunding staan bij Crowdfundmarkt.nl en Crowdfundpanel.com

Nadere informatie

financieel management les 2 interactive marketing communications

financieel management les 2 interactive marketing communications financieel management les 2 leerdoelen 1. inzicht krijgen in de totale financiele huishouding van een bureau 2. wat is een balans, een winst- en verliesrekening en een kasstroomoverzicht 3. begrippen:

Nadere informatie

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%)

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%) Hogere volumes zorgen voor stijging toegevoegde waarde en ebitda met meer dan 10% Resultaat Resilux na belasting stijgt met meer dan 25% Resultaat JV Airolux blijft voorlopig nog negatief Kerncijfers eerste

Nadere informatie

Aanvullende informatie Obligatielening Nuon Samen in Zon Eemshaven Nuon Samen in Zon B.V.

Aanvullende informatie Obligatielening Nuon Samen in Zon Eemshaven Nuon Samen in Zon B.V. Aanvullende informatie Obligatielening Nuon Samen in Zon Eemshaven Nuon Samen in Zon B.V. 13 februari 2019 Foto: Zonnepark Eemshaven INHOUDSOPGAVE 1 WIJZIGING ZONNEPARK EEMSHAVEN 3 2 ZONNEPARK EEMSHAVEN

Nadere informatie

Investment sheet lening. 6% in geld, plus 2% in natura, uitgekeerd in ketchup

Investment sheet lening. 6% in geld, plus 2% in natura, uitgekeerd in ketchup Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: The Ketchup Project B.V. www.theketchupproject.nl Anne Janssens anne@theketchupproject.nl Lening Doelbedrag (minimum):

Nadere informatie

UW BEDRIJF FINANCIEREN

UW BEDRIJF FINANCIEREN UW BEDRIJF FINANCIEREN BEDRIJFSFINANCIERING Zonder financiering kan een onderneming niet bestaan. Of het nu gaat om de omvang van het eigen vermogen of de ontwikkeling van uw werkkapitaal: de wijze waarop

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20

Inhoudsopgave. Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20 Ondernemingsplan Inhoudsopgave 1. Ondernemer... 4 1.1. Persoonlijke gegevens... 4 1.1.1. Persoonlijke gegevens... 4 1.1.2. Opleiding... 4 1.1.3. Arbeidssituatie... 4 1.2. Medeondernemer... 4 1.2.1. Medeondernemer(s)...

Nadere informatie

Halfjaarcijfers Amsterdam 18 juli, 2002

Halfjaarcijfers Amsterdam 18 juli, 2002 Halfjaarcijfers 2002 Amsterdam 18 juli, 2002 René Takens Hielke Sybesma Agenda Samenvatting resultaten halfjaar Markt Accell Group in 1 e helft 2002 Aandeel Accell Group Financieel Samenvatting halfjaarresultaten

Nadere informatie

Verschillende vormen van financiering. dr. Lex van Teeffelen lector Financiële en Economische Advisering lex.vanteeffelen@hu.nl

Verschillende vormen van financiering. dr. Lex van Teeffelen lector Financiële en Economische Advisering lex.vanteeffelen@hu.nl Verschillende vormen van financiering dr. Lex van Teeffelen lector Financiële en Economische Advisering lex.vanteeffelen@hu.nl Vooraf De beste financiering is geen financiering! Kijk eerst eens goed naar

Nadere informatie

8% ACHTERGESTELDE OBLIGATIELENING

8% ACHTERGESTELDE OBLIGATIELENING 8% ACHTERGESTELDE OBLIGATIELENING 27 Januari 2015 DG press HoldinG B.V. Hallseweg 21 6964 AJ Hall 0313-671911 Inleiding U kunt geld uitlenen aan ons, DG press HoldinG B.V. (in deze brochure DG press genoemd).

Nadere informatie

Zelfstroom SPV 6 Investeringsmogelijkheid I 175 operationele zonnestroomsystemen

Zelfstroom SPV 6 Investeringsmogelijkheid I 175 operationele zonnestroomsystemen Vertrouwelijk en eigendom van Zelfstroom B.V. Zelfstroom SPV 6 Investeringsmogelijkheid I 175 operationele zonnestroomsystemen Samenvatting voor de investeerder - 28 juni 2016 Inhoudsopgave I 28 juni 2016

Nadere informatie

Slimme financiering voor slimme energie. Kleinschalige financiering van schone energie in het MKB

Slimme financiering voor slimme energie. Kleinschalige financiering van schone energie in het MKB Slimme financiering voor slimme energie Kleinschalige financiering van schone energie in het MKB Introductie voor Investeerders Januari 2017 Samenvatting Obligatielening Vast rendement uit gediversifieerde

Nadere informatie

Slimme financiering voor slimme energie. Kleinschalige financiering van schone energie in het MKB

Slimme financiering voor slimme energie. Kleinschalige financiering van schone energie in het MKB Slimme financiering voor slimme energie Kleinschalige financiering van schone energie in het MKB Introductie voor Investeerders September 2016 Samenvatting Obligatielening Vast rendement uit gediversifieerde

Nadere informatie

Beantwoording vragen BOB Autowas. Markt

Beantwoording vragen BOB Autowas. Markt Beantwoording vragen BOB Autowas Markt Wie zijn de concurrenten van BOB Autowas en hoe positioneert BOB Autowas zich ten opzichte van deze concurrenten (onderscheidende karakter van BOB t.o.v. concurrentie

Nadere informatie

Investment sheet. Overzicht. Floris van Hoogenhuyze Doelbedrag: ,- Maximale leenbedrag: ,-

Investment sheet. Overzicht. Floris van Hoogenhuyze Doelbedrag: ,- Maximale leenbedrag: ,- Investment sheet Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Barqo B.V. www.barqo.nl Floris van Hoogenhuyze floris@barqo.nl Converteerbare lening Doelbedrag: 350.000,- Maximale

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Algemene Vergadering van Aandeelhouders Beter Bed Holding N.V. 28 april 2004 Agenda Resultaten 2003 Strategie en gang van zaken Formules Aandeelhouderswaarde Samenvatting en verwachtingen Omzet per kwartaal

Nadere informatie

Dit Pitch & Go aanmeldformulier is er in drie varianten, geef hieronder aan welke u invuld. Starter Bestaande klant (pag. 6) Nieuwe klant (pag.

Dit Pitch & Go aanmeldformulier is er in drie varianten, geef hieronder aan welke u invuld. Starter Bestaande klant (pag. 6) Nieuwe klant (pag. PITCH & GO aanmeldformulier Rabobank IJsseldelta Dit Pitch & Go aanmeldformulier is er in drie varianten, geef hieronder aan welke u invuld. Starter Bestaande klant (pag. 6) Nieuwe klant (pag. 10) Aanmeldformulier

Nadere informatie

FAQ - Achtergestelde converteerbare lening

FAQ - Achtergestelde converteerbare lening FAQ - Achtergestelde converteerbare lening 1. Wat is een achtergestelde converteerbare lening? Een achtergestelde converteerbare lening is een lening waarop in de eerste fase geen aflossing plaatsvindt,

Nadere informatie

Hoe krijg ik ruim 1 miljoen etc

Hoe krijg ik ruim 1 miljoen etc Hoe krijg ik ruim 1 miljoen van ondernemers voor verbetering van de binnenstad? Kennisnetwerk centrumontwikkeling In Krimp- en anticipeergebieden 16 april 2015 Winschoten 1 Hoe krijg ik ruim 1 miljoen

Nadere informatie

Handleiding voor investeerders

Handleiding voor investeerders Handleiding voor investeerders 1 Welkom bij Capital Circle 2 U bent zojuist toegetreden tot de groep van 1000 en investeerders die goede resultaten behalen met het lenen aan MKB in heel Nederland. Uw nieuwe

Nadere informatie

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam Ondernemersplan Bedrijfsnaam 1. De ondernemer 1.1 Persoonlijke gegevens Naam : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Geboortedatum : Geboorteplaats : Nationaliteit : Burgerservicenummer

Nadere informatie

Vragenlijst Financieel Plan

Vragenlijst Financieel Plan Vragenlijst financieel plan Om mee te beginnen.. 1. Welke rechtsvorm heeft je bedrijf? Selecteer: Eenmanszaak Selecteer: Een Vul de antwoorden op de privé vragen in bij Ondernemer 0% is berekend: 100%

Nadere informatie

Wethouder Werk en Inkomen, Stads en Wijkbeheer en Sport 2. Op weg met talent

Wethouder Werk en Inkomen, Stads en Wijkbeheer en Sport 2. Op weg met talent Voorstel aan de raad Nummer: 141024839 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Wethouder Werk en Inkomen, Stads en Wijkbeheer en Sport 2. Op weg met talent 2.3 Verhogen arbeidsparticipatie Steller:

Nadere informatie

Mei Zakelijk rekeningcourant

Mei Zakelijk rekeningcourant Mei 2019 Zakelijk rekeningcourant Krediet 1 Het zakelijk rekening-courant krediet van ABN AMRO In dit productinformatieblad leest u hoe het zakelijk rekening-courant krediet van ABN AMRO werkt, en wat

Nadere informatie

Projectinformatie AGF Fresh agf-fresh.nl

Projectinformatie AGF Fresh agf-fresh.nl Projectnummer PF0046 Doelbedrag 125.000 Omschrijving AGF Fresh Zekerheid, o.a. pandrecht Financiering MKB lening Looptijd 3 jaar Object Werkkapitaal Risicoclassificatie!CP B3 Partner Agrifunding Rente

Nadere informatie

Luc Colebunders, CEO CROFUN BVBA

Luc Colebunders, CEO CROFUN BVBA Luc Colebunders, CEO CROFUN BVBA Maak deel uit van de financiële revolutie! Crowdfunding helpt uw dromen en projecten te realiseren CroFun, the crowdfunding company www.crofun.com 2 CroFun, Crowdfunding

Nadere informatie

Certificaten van aandelen

Certificaten van aandelen Belangrijkste informatie over de belegging Certificaten van aandelen van Stichting Administratiekantoor Quest Photonic Devices Dit document is opgesteld op 23-mei-2018 Dit document helpt u de risico s,

Nadere informatie

Hoe werkt financiering voor ondernemers?

Hoe werkt financiering voor ondernemers? Hoe werkt financiering voor ondernemers? 3 stappen om jouw kansen aanzienlijk te vergroten Deze whitepaper wordt mogelijk gemaakt door SVEA Finans: factoring voor het MKB en ZZP Hoe werkt financiering

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE OEDIPUS MAAK EXTRA BIJZONDER BIER MOGELIJK MET 18 ZONNEPANELEN. Samen met:

INFORMATIEBROCHURE OEDIPUS MAAK EXTRA BIJZONDER BIER MOGELIJK MET 18 ZONNEPANELEN. Samen met: INFORMATIEBROCHURE OEDIPUS MAAK EXTRA BIJZONDER BIER MOGELIJK MET 18 ZONNEPANELEN Samen met: Oedipus gelooft in een kleurrijke en diverse wereld. Oedipus maakt kwaliteitsbier met alle karakters en voor

Nadere informatie

Algemene vergadering van Aandeelhouders. 20 mei 2010

Algemene vergadering van Aandeelhouders. 20 mei 2010 Algemene vergadering van Aandeelhouders 20 mei 2010 Agenda Terugblik 2009 Algemene financiën Brutomarge per BU Resultaten Prestatie indicatoren Terugblik 2009 Zeer sterke afname van het aantal opdrachten

Nadere informatie

Gewone Aandelen. van NEO Finance, AB. Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging beter te begrijpen.

Gewone Aandelen. van NEO Finance, AB. Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging beter te begrijpen. Belangrijkste informatie over de belegging Gewone Aandelen van NEO Finance, AB Dit document is opgesteld op 08-mei-2019 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging beter

Nadere informatie

Strategisch marketingplan voor een startende ondernemer die een webwinkel voor dameskleding wil realiseren, waarbij de consument de items kan

Strategisch marketingplan voor een startende ondernemer die een webwinkel voor dameskleding wil realiseren, waarbij de consument de items kan Strategisch marketingplan voor een startende ondernemer die een webwinkel voor dameskleding wil realiseren, waarbij de consument de items kan customizen Daphne Burgwal Juni 2013 Titel: Auteur: Strategisch

Nadere informatie

Handleiding voor investeerders

Handleiding voor investeerders Handleiding voor investeerders 1 Welkom bij Capital Circle 2 U bent zojuist toegetreden tot de groep van duizenden investeerders die goede resultaten behalen met het lenen aan MKB in heel Nederland. Uw

Nadere informatie

FACTSHEET 23 juli 2013

FACTSHEET 23 juli 2013 FACTSHEET 23 juli 2013 Bedrijf : Trotter International Holding B.V. ( Trotter ) Opgericht : 26-4-2012 Gevestigd in : Nederland Branche : Dienstverlening Werknemers : 0 50 Jaarrekening : Unaudited concept

Nadere informatie

Vormen van financiering. Vormen van Financiering. Vormen van Financiering Vormen van financiering. Startersdag 2016 Kamer van Koophandel

Vormen van financiering. Vormen van Financiering. Vormen van Financiering Vormen van financiering. Startersdag 2016 Kamer van Koophandel Startersdag 2016 Kamer Koophandel financiering Programma De presentatie vind je op KvK.nl/startersdag Welkom & Introductie KvK & Qredits Geldzaken op een rij Ondernemingsplan (financieringsvormen) Qredits;

Nadere informatie

Verkorte jaarrekening

Verkorte jaarrekening Geconsolideerde winst- en verliesrekening voor het jaar eindigend op 31 december 2011 x miljoen Doorlopende activiteiten Beëindigde Vóór Bijzondere activiteiten bijzondere posten posten Netto-omzet 9.048-9.048

Nadere informatie

De invloed van de btw op uw werkkapitaal

De invloed van de btw op uw werkkapitaal Fred Vervaet Agenda LyondellBasell Industries NV Trapped refunds; Crediteuren Debiteuren LyondellBasell Industries NV Omzet wereldwijd: ongeveer $51 miljard; Productie chemische en petrochemische producten;

Nadere informatie

De tien gouden regels voor het beleggen in aandelen door Aberdeen Asset Management

De tien gouden regels voor het beleggen in aandelen door Aberdeen Asset Management De tien gouden regels voor het beleggen in aandelen door Aberdeen Asset Management Finance Avenue, 14 november 2015 Christophe Palumbo, Senior Business Development Manager Benelux Aberdeen Asset Management

Nadere informatie

Financieringsmogelijkheden Verenigingen of MKB (#020)

Financieringsmogelijkheden Verenigingen of MKB (#020) Financieringsmogelijkheden Verenigingen of MKB (#020) (Voor)financiering door een derde 1. Zonline Doneer de zon: Zonline biedt in samenwerking met Urgenda de mogelijkheid om via crowdfunding zonnepanelen

Nadere informatie

Verkorte jaarrekening

Verkorte jaarrekening Geconsolideerde winst- en verliesrekening voor het jaar eindigend op 31 december 2012 x miljoen Doorlopende activiteiten Beëindigde Vóór Bijzondere activiteiten bijzondere posten posten Netto-omzet 9.131-9.131-9.131

Nadere informatie

Financiering Motorcross accommodatie Noord-Holland

Financiering Motorcross accommodatie Noord-Holland Financiering Stichting NHGS Phoenix Financiering Motorcross accommodatie Noord-Holland Versie : 1.0 Datum : 18-6-2016 Inhoud 1. Toelichting financiering... 3 2. Uitleg crowdfunding... 4 3. Uitgifte van

Nadere informatie

INFORMATIE PROSPECTUS

INFORMATIE PROSPECTUS INFORMATIE PROSPECTUS 1 INHOUDSOPGAVE 3 Achtergrond 4 De Lening 5 Risico s aan uw belegging Informatievoorziening Overdraagbaarheid Inschrijvingsproces 7 Samenvatting van de aanbieding 2 ACHTERGROND GK

Nadere informatie

Beginner. Beginner. Beginner

Beginner. Beginner. Beginner Beginner Nummer 1 Beginner Nummer 2 Beginner Antwoordmodel Antwoordmodel Antwoordmodel Nummer 3 2014: uitgave 0/kosten 30 Afschrijving De waardevermindering van de auto (een onderdeel van de vaste activa)

Nadere informatie

EASE2PAY N.V. publiceert vandaag de jaarcijfers over 2018

EASE2PAY N.V. publiceert vandaag de jaarcijfers over 2018 Persbericht Te verspreiden op 8 april 2019 Continental Time 18.00h. EASE2PAY N.V. publiceert vandaag de jaarcijfers over 2018 Ease2pay, de disruptieve betaaldienst die betalen goedkoper wil maken, is stevig

Nadere informatie

CO2-voetafdruk van beleggingen

CO2-voetafdruk van beleggingen CO2-voetafdruk van beleggingen Waarom meet ACTIAM de CO 2 -voetafdruk van haar beleggingen? Klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen van de komende decennia. Daarom steunt ACTIAM het klimaatakkoord

Nadere informatie

Obligaties van MGF III B.V.

Obligaties van MGF III B.V. Belangrijkste informatie over de belegging Obligaties van MGF III B.V. Dit document is opgesteld op 08-dec-2017 Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging beter te begrijpen.

Nadere informatie

PROEFEXAMEN Praktijkdiploma Boekhouden

PROEFEXAMEN Praktijkdiploma Boekhouden PROEFEXAMEN Praktijkdiploma Boekhouden onderdeel Bedrijfseconomie Beschikbare tijd 2 uur. Op de netheid van het werk zal worden gelet. Deze opgave is eigendom van de Examencommissie en dient, tezamen met

Nadere informatie

Blockport Securities (BPS)

Blockport Securities (BPS) Belangrijkste informatie over de belegging Blockport Securities (BPS) van Stichting Administratiekantoor Blockport Holding Dit document is opgesteld op 22-03-2019 Dit document helpt u de risico s, de kosten,

Nadere informatie

DE NIEUWE HYPOTHEEK VOOR ONDERNEMENDE MENSEN

DE NIEUWE HYPOTHEEK VOOR ONDERNEMENDE MENSEN DE NIEUWE HYPOTHEEK VOOR ONDERNEMENDE MENSEN DE NIEUWE HYPOTHEEK VOOR ONDERNEMENDE MENSEN Genia Financieringen is een nieuwe naam in de financiële wereld. De kans is daarmee groot, dat u ons nog niet kent.

Nadere informatie

Tradealot Obligatie II van Tradealot B.V.

Tradealot Obligatie II van Tradealot B.V. Tradealot Obligatie II van Tradealot B.V. Belangrijkste informatie over de belegging Dit document is opgesteld op 16-feb-2018. Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging

Nadere informatie

Geld ophalen met crowdfunding: zo doe je dat

Geld ophalen met crowdfunding: zo doe je dat Geld ophalen met crowdfunding: zo doe je dat 1 Geld ophalen met crowdfunding: zo doe je dat Starten en groeien als ondernemer Steeds meer ondernemers maken gebruik van alternatieve financieringsvormen

Nadere informatie