Toets Schetsen & Tek.lezen (BMT)/ Techn. Tek. (WB) 8 oktober 2003 pag. 1/9

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toets Schetsen & Tek.lezen (BMT)/ Techn. Tek. (WB) 8 oktober 2003 pag. 1/9"

Transcriptie

1 Voorbeeldtoetsen

2 Toets Schetsen & Tek.lezen (BMT)/ Techn. Tek. (WB) 8 oktober 2003 pag. 1/9 1. Welke richting/plaatstolerantie is van toepassing op gat A en B? Hoe groot is maat C (nominaal)? Hoe groot is de aangegeven maat D minimaal? Welke ruwheidswaarde heeft het gat B? Wat is de algemene ruwheid van het werkstuk? Welke ruwheid heeft oppervlak E? Wat is de maximale van gat A? Wat is de minimale h.o.h. (hart op hart) afstand van gat A en F? Wat is de maximale van gat B? Wat is de maximale hoogte van het werkstuk? Hoe wordt dit werkstuk grotendeels gemaakt? (1) Extrusie (2) Frezen (3) Zagen (4) Gieten Hoe groot is gat F maximaal? Welke soort passing levert dit gat met een as met een h-tolerantie? (1) losse passing (2) vaste passing (3) overgangspassing 13.

3 Toets Schetsen & Tek.lezen (BMT)/ Techn. Tek. (WB) 8 oktober 2003 pag. 2/9 1. Wat is de minimale afmeting van de aangegeven maat E? Wat is de maximale hoogte van het werkstuk? Wat is de maximale van gat A? Welke soort passing levert dit gat bij een as met een h6-tolerantie? (1) Vaste passing (2) Overgangspassing (3) Losse passing Wat zou de maximale speling tussen de as en dit gat zijn? Wat is de ruwheidswaarde van gat A? Wat is de ruwheidswaarde van oppervlak D? Hoe wordt dit werkstuk waarschijnlijk gemaakt? (1) Frezen (2) Draadvonken (3) Gieten (4) Draaien Wat is de ruwheid van het ondervlak? Hoe groot is de aangegeven maat F (nominaal)? Hoe groot is de aangegeven hoek G (nominaal)? 11.

4 Toets Schetsen & Tek.lezen (BMT)/ Techn. Tek. (WB) 8 oktober 2003 pag. 3/9 1. Wat is de ruwheidswaarde van oppervlak A? Wat is de ruwheidswaarde van oppervlak B? Als een as met 21h6 in gat C zou worden gemonteerd, wat zou dan de maximale speling tussen beide oppervlakken zijn? Wat is de straal van cirkelboog F (nominaal)? Hoe groot is maat G nominaal? Hoe groot is de vlakheid van vlak H? Hoe groot is maat K nominaal? Hoe groot is maat L maximaal? Hoe groot is de ruwheid van vlak H? Hoe groot is maat J maximaal? Hoe groot is maat E nominaal? 11.

5 Toets Schetsen & Tek.lezen (BMT)/ Techn. Tek. (WB) 8 oktober 2003 pag. 4/9 1. Hoe groot is afstand A (nominaal) in de tekening linksboven? Wat is de ruwheidswaarde van het met C aangegeven potgat? Wat is de ruwheidswaarde van gat B? Wat is de maximale diepte van potgat C? Hoe groot is afstand G minimaal? Ten opzichte van welk referentievlak is de richtingtolerantie (evenwijdigheid) van oppervlak D gedefinieerd? (1) I (2) II (3) III (4) C Ten opzichte van welk vlak is de richtingtolerantie van oppervlak E gedefinieerd? (1) I (2) II (3) III (4) C Hoe groot is maat F maximaal? Hoe groot is maat H minimaal? 9.

6 Toets Schetsen & Tek.lezen (BMT)/ Techn. Tek. (WB) 8 oktober 2003 pag. 5/9 De samenstelling (instelling V-blok) bestaat uit 6 onderdelen (zie onderstaande tabel en nevenstaande figuur). Positie Benaming onderdeel 1 Geleiding 2 V-blok 3 Shaft 4 Ring 5 Asborgring 6 Asborgring De onderdelen 1 en 2 zijn op de volgende pagina weergegeven. Van u wordt het volgende gevraagd: 1. Geef voor de maten A t/m F (weergegeven in de tekeningen) in de tabel aan welke toleranties er voor de functionaliteit van de samenstelling gebruikt moeten worden. Indirect volgens ISO passingstelsel Direct (asym./sym. tolerantie) A: 44 B: 44 E: 50 F: 50,2 C: 31 D: Geef in onderdeel 1 (op de volgende pagina) de functionele bemating aan voor de vier gaten. 3. Geef, in de tekeningen op de volgende pagina, alle vorm- en plaatstoleranties, die van belang zijn voor de functie van het product, aan op de betreffende onderdelen.

7 Toets Schetsen & Tek.lezen (BMT)/ Techn. Tek. (WB) 8 oktober 2003 pag. 6/9

8 Toets Schetsen & Tek.lezen (BMT)/ Techn. Tek. (WB) 8 oktober 2003 pag. 7/9 Bijgaande onderdelen tekeningen, vormen in samengestelde toestand de gereedschaphouder van een bewerkingsmachine. De exploded vieuw geeft de samenhang weer. Deze beitelhouder is bevestigd aan de beitelslede, die zorg draagt voor een mogelijke verticale instelling van de beitelhouder. Op zijn beurt is de beitelslede weer gemonteerd aan de langslede van de machine. De langslede voert tijdens normaal bedrijf een heen- en weergaande translerende beweging uit. Hiermede wordt bereikt dat bij de heengaande slag (in de tekening van rechts naar links) middels een in de houder geklemde beitel, materiaal kan worden verspaand van een op de tafel van de machine bevestigd werkstuk. Tijdens de teruggaande slag wordt de beitelhouder d.m.v. een mechanisme enigszins gekanteld, zodat de beitel niet meer met het werkstuk in aanraking komt. Deze kanteling is mogelijk omdat tussen scharnierstuk #2 en de wangen van het bevestigingstuk #1 (de contactvlakken) een geringe speling aanwezig is. In de doorgaande sleuf van de houder as #3 wordt een schaafbeitel, met de snijkant naar beneden gericht, geplaatst. De door deze houder as #3 gestoken beitel (beitelschacht) wordt middels de klemschroef #4 tegen het voorvlak van scharnierstuk #2 geklemd. Het scharnierstuk wordt door middel van 2 schroefpennen #5 scharnierend verbonden met bevestigingsstuk #1. Dit bevestigingsstuk is voorzien van een centerboring ø 30H7, waarmee het nauwpassend om de (niet getekende) centreeras van de beitelslede kan zwenken. Op zijn beurt wordt deze zwenkbeweging weer gefixeerd d.m.v. een zeskant bout M16 x 40, die gemonteerd wordt door de gekromde sleuf naar de beitelslede. Aanvullende gegevens: Het gegoten bevestigingsstuk (1) is vervaardigd uit gietstaal GST 375, terwijl de contactvlakken door middel van frezen zijn nabewerkt. Het centreergat alsmede de gaten ø 14 zijn geboord en geruimd. De mechanisch bewerkte onderdelen (2 & 3) zijn vervaardigd uit carboneer staal 2C10. De overige onderdelen zijn gemaakt uit stafmateriaal Fe 590. Voor de duidelijkheid zijn op de laatste pagina deze onderdelen incl. een complete maatvoering op schaal weergegeven. Schets Opdracht: Dus zonder passer, liniaal e.d. in potlood Vervaardig op een vel ruitjespapier (5x5) een samenstelling schets. 1. Gevraagd wordt deze samenstelling van de beitelhouder als een verticale langsdoorsnede, aangegeven als B-B, te schetsen. Let op ook de zeskantbout M16 x 40 ligt in het vlak van doorsnede! 2. Geef op ordentelijke wijze de stuk # s weer. De beitel en de centreeras worden niet getekend. Succes!

9 Toets Schetsen & Tek.lezen (BMT)/ Techn. Tek. (WB) 8 oktober 2003 pag. 8/9

10 Toets Schetsen & Tek.lezen (BMT)/ Techn. Tek. (WB) 8 oktober 2003 pag. 9/9 hoh Ø35 g6 105 Ø46H8 Ø12 M16 Ø44 f Ø28 5 zesk 8 70f M Ø14H7 M10 vierk Ø14k6 Ø18 15 Ø35H7 R R H7 70 H M H7 75

11 Herkansingstoets Schetsen & Tek.lezen (BMT) 7 november 2003 pag. 1/4 1. Wat is de minimale afstand tussen lijnstuk A en B? Hoe groot is maat H maximaal? Wat is de maximale van gat C? Welke soort passing levert dit gat bij een as met g6 tolerantie? (1) Vast (2) Overgangs (3) Los Wat zou de maximale speling tussen de as en dit gat zijn? Wat is de ruwheidswaarde van gat D? Wat is de ruwheidswaarde van oppervlak E? Hoe wordt dit werkstuk grotendeels gemaakt? (1) Frezen (2) Draadvonken (3) Gieten (4) Draaien Wat is de algemene ruwheid van het onderdeel? Hoe groot is de h.o.h. (hart op hart) afstand minimaal van de gaten in vlak F? Hoe hoog is vlak G maximaal? 11.

12 Herkansingstoets Schetsen & Tek.lezen (BMT) 7 november 2003 pag. 2/4 1. Welke richting/plaatstolerantie is van toepassing op gat A en B? Hoe groot is de afstand tussen de lijnstukken K en L maximaal? Hoe groot is de h.o.h. (hart op hart) afstand van de gaten D en G minimaal? Welke ruwheidswaarde heeft het gat B? Wat is de algemene ruwheid van het werkstuk? Welke ruwheid heeft oppervlak E? Wat is de maximale van gat A? Wat is de minimale h.o.h. afstand van gat F en G? Wat is de van gat B minimaal? Wat is de maximale afstand tussen de lijnstukken H en J? Hoe wordt dit werkstuk grotendeels gemaakt? (1) Extrusie (2) Frezen (3) Zagen (4) Gieten 11.

13 Herkansingstoets Schetsen & Tek.lezen (BMT) 7 november 2003 pag. 3/4 1. Hoe groot is afstand A minimaal? Wat is de ruwheidswaarde van het met B aangegeven gat? Wat is de ruwheidswaarde van gat C (aanzicht linksonder)? Hoe groot is maat J maximaal? Hoe groot is afstand D minimaal? Ten opzichte van welk referentievlak is de richtingtolerantie (evenwijdigheid) van oppervlak E gedefinieerd? (1) I (2) II (3) III (4) IV Ten opzichte van welk vlak is de richtingtolerantie van oppervlak (gat) F gedefinieerd? (1) I (2) II (3) III (4) IV Hoe groot is maat G (hart op hart afstand) maximaal? Hoe groot is maat H minimaal? 9.

14 Herkansingstoets Schetsen & Tek.lezen (BMT) 7 november 2003 pag. 4/4 In onderstaande figuur zijn een 3D perspectief aanzicht en een bovenaanzicht van een blok weergegeven. Om de tekening duidelijk en zonder al te veel aanzichten weer te geven is ervoor gekozen om een verschoven doorsnede volgens doorsnedelijn A-A te maken. Het volgende wordt gevraagd: Schets op het bijgevoegde ruitjespapier de verschoven doorsnede A-A op ware grootte (1:1).

TECHNISCHE SYSTEMEN SCHROEFMAATHOUDER B. VERVOORT

TECHNISCHE SYSTEMEN SCHROEFMAATHOUDER B. VERVOORT / TECHNISCHE SYSTEMEN B. VERVOORT VOORNAAM: ACHTERNAAM: NUMMER: NAAM EN NUMMER: [TECHNISCHE SYSTEMEN] 1 Schroefdraad Een Op onze tekeningen komen ook M5, M6 en M8 voor. Het gaat hier om bevestiging- of.

Nadere informatie

TECHNISCHE SYSTEMEN BANKSCHROEF B. VERVOORT

TECHNISCHE SYSTEMEN BANKSCHROEF B. VERVOORT / TECHNISCHE SYSTEMEN B. VERVOORT VOORNM: CHTERNM: NUMMER: NM EN NUMMER: [TECHNISCHE SYSTEMEN] 1 Schroefdraad 1.1 Bewegingsschroefdraad Een rotatie van de spil (4) doet de losse bek (9) horizontaal verschuiven.

Nadere informatie

Week 3: Maatinschrijvingen

Week 3: Maatinschrijvingen Technisch tekenen Week 3: Maatinschrijvingen Technisch tekenen 3.1 Basis van de bemating 1 Het doel van de maatinschrijving is de gebruiker van de tekening informatie te geven over de maateisen die aan

Nadere informatie

Cursus KeyCreator. Oefening 12: Perspectief in 2D

Cursus KeyCreator. Oefening 12: Perspectief in 2D Cursus KeyCreator Oefening 12: Perspectief in 2D Maken van een 2Dtekening in isometrisch perspectief. Methode 1: Belangrijk: teken zoveel mogelijk op de verschillende lagen. Zie onderaan. Bij deze oefening

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 : Projectie en Stelling van Thales

Hoofdstuk 6 : Projectie en Stelling van Thales Hoofdstuk 6 : Projectie en Stelling van Thales - 127 1. Projectie op een rechte (boek pag 175) x en y zijn twee... rechten. We trekken door het punt A een evenwijdige rechte met de rechte y en noemen het

Nadere informatie

Introductie freesbank en freeswerkstuk

Introductie freesbank en freeswerkstuk Introductie freesbank en freeswerkstuk 2 Inhoudsopgave Benaming onderdelen 3 De freesbank 4 De tafel of bed 4 De freeskop 4 De slede 5 Het frame 5 Gereedschap bij de freesbank 6 Inspannen van de frees

Nadere informatie

Eindexamen wiskunde B1-2 havo 2001-II

Eindexamen wiskunde B1-2 havo 2001-II Eindexamen wiskunde -2 havo 200-II erdegraadsfunctie In figuur is de grafiek getekend van de figuur functie f (x) = (x 2 ) (x 2). y y p Toon langs algebraïsche weg aan dat voor de afgeleide functie f geldt

Nadere informatie

Voorbeeld toets opgaven Productie 1a 2013

Voorbeeld toets opgaven Productie 1a 2013 Voorbeeld toets opgaven Productie 1a 2013 Omdat we dit jaar voor het eerst met het nieuwe onderwijs model werken is er geen oude toets beschikbaar voor Productie 1a. Onderstaande vragen zijn wel representatief

Nadere informatie

Bolvaasje in balk. Nico Oosthoek

Bolvaasje in balk. Nico Oosthoek Bolvaasje in balk Nico Oosthoek Dit artikel over het draaien van een bolvaasje in een balk is gemaakt met goed vinden van de bedenker Paul Masyn uit Belgie. Denk aan de veiligheid en gebruik stofmasker,

Nadere informatie

INHOUD. www.contimac.be 2

INHOUD. www.contimac.be 2 INHOUD 1. Gebruik... 3 2. Gebruik en onderhoud... 3 3. Technische kenmerken... 5 4. Smering... 5 5. Accessoires... 5 6. Geleverde delen... 5 7. Onderdelenlijst en -tekening... 6 CE Certifikaat van overeenstemming...

Nadere informatie

Klankkast. Figuur 2. Figuur 3

Klankkast. Figuur 2. Figuur 3 Klankkast We gebruiken een stevige plaat met een minimale afmeting van 1040 x 400 mm en ca mm dik als tijdelijk support. Teken vervolgens parallelle lijnen op afstanden zoals gegeven in figuur 2. Deze

Nadere informatie

Eindexamen wiskunde B1-2 havo 2001-II

Eindexamen wiskunde B1-2 havo 2001-II Eindexamen wiskunde -2 havo 200-II erdegraadsfunctie In figuur is de grafiek getekend van de figuur functie f (x) = (x 2 ) (x 2). y y p Toon langs algebraïsche weg aan dat voor de afgeleide functie f geldt

Nadere informatie

Bij deze PTA-toets hoort een uitwerkbijlage, die behoort bij opdracht 4c. Pagina 1 van 8. Vestiging Westplasmavo

Bij deze PTA-toets hoort een uitwerkbijlage, die behoort bij opdracht 4c. Pagina 1 van 8. Vestiging Westplasmavo Vestiging Westplasmavo vak : Wiskunde leerweg : TL toetsnummer : 4T-WIS-S06 toetsduur: : 100 minuten aantal te behalen punten : 56 punten cesuur : 28 punten toetsvorm : Schriftelijk hulpmiddelen : Geodriehoek,

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. metaaltechniek CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen een bijlage en een uitwerkbijlage.

Examen VMBO-KB. metaaltechniek CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen een bijlage en een uitwerkbijlage. Examen VMBO-KB 2011 gedurende 920 minuten metaaltechniek CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage en een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 11 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 124 punten te

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. metaaltechniek CSPE BB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en een digitaal bestand.

Examen VMBO-BB. metaaltechniek CSPE BB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2016 gedurende 890 minuten metaaltechniek CSPE BB Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 9 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 110 punten

Nadere informatie

Freeshandleiding. Algemene richtlijnen

Freeshandleiding. Algemene richtlijnen Freeshandleiding Algemene richtlijnen Introductie Welkom in de PMB! Veiligheid is hier het allerbelangrijkst. Zorg ervoor dat je altijd een veiligheidsbril, veiligheidsschoenen en een stofjas draagt. Lang

Nadere informatie

Examen HAVO. Wiskunde B (oude stijl)

Examen HAVO. Wiskunde B (oude stijl) Wiskunde B (oude stijl) Examen HAVO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Maandag 27 mei 1330 1630 uur 20 02 Voor dit examen zijn maximaal 90 punten te behalen; het examen bestaat uit 18 vragen

Nadere informatie

HepcoMotion. Nr. 2 Installatie details

HepcoMotion. Nr. 2 Installatie details Dit datasheet behoort bij de PRT2 catalogus PRT2 Catalogus 40-41 HepcoMotion Nr. 2 Installatie details HepcoMotion precisie ringen en rondgeleidingssystemen worden gemaakt volgens hoge kwaliteitseisen

Nadere informatie

Eindexamen wiskunde B havo II (oude stijl)

Eindexamen wiskunde B havo II (oude stijl) Derdegraadsfunctie In figuur 1 is de grafiek getekend van de figuur 1 functie f (x) = (x 2 1) (x 2). y y O x x p 1 Toon aan dat voor deze functie geldt f (x) = x 2 4x 1. 4p 2 Bereken voor welke waarden

Nadere informatie

Workshop Verpakkingen NWD 18 februari 2012 hm/rvo. Bijlage berekeningen inpakpapier kubus. 1. Geef de helling van lijn OD.

Workshop Verpakkingen NWD 18 februari 2012 hm/rvo. Bijlage berekeningen inpakpapier kubus. 1. Geef de helling van lijn OD. Workshop Verpakkingen NWD 18 februari 2012 hm/rvo Bijlage berekeningen inpakpapier kubus 1. Geef de helling van lijn OD. O E D O 2. Geef de helling van lijn OE. 3. Staan de lijnen OD en OE loodrecht op

Nadere informatie

Examen HAVO. Wiskunde B1,2 (nieuwe stijl)

Examen HAVO. Wiskunde B1,2 (nieuwe stijl) Wiskunde,2 (nieuwe stijl) xamen HVO Hoger lgemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 2 Woensdag 20 juni.0 6.0 uur 20 0 Voor dit examen zijn maximaal 86 punten te behalen; het examen bestaat uit 8 vragen. Voor

Nadere informatie

tekentaken [ TO ] technisch tekenen [ A ] BA VA RZA graa klas 1

tekentaken [ TO ] technisch tekenen [ A ] BA VA RZA graa klas 1 tekentaken [ TO ] technisch tekenen [ A ] BA VA RZA graa klas 1 Waaraan moet een technische tekening voldoen? Ontwerpers werken hun ideeën eerst uit in de vorm van schetsen. Schetsen is snel tekenen uit

Nadere informatie

Examen HAVO. Wiskunde B (oude stijl)

Examen HAVO. Wiskunde B (oude stijl) Wiskunde B (oude stijl) xamen HAVO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 2 Woensdag 20 juni 1.0.0 uur 20 01 Voor dit examen zijn maximaal 79 punten te behalen; het examen bestaat uit 17 vragen. Voor

Nadere informatie

Examen HAVO en VHBO. Wiskunde B

Examen HAVO en VHBO. Wiskunde B Wiskunde B Examen HAVO en VHBO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Vooropleiding Hoger Beroeps Onderwijs HAVO Tijdvak 1 VHBO Tijdvak 2 Dinsdag 23 mei 13.30 16.30 uur 00 Dit examen bestaat uit 19 vragen.

Nadere informatie

Eindexamen wiskunde B havo I (oude stijl)

Eindexamen wiskunde B havo I (oude stijl) Twee functies en hun som In figuur 1 zijn de grafieken getekend van de functies f ( x) = 2x + 12 en g ( x) = x 1 figuur 1 y Q f g O x De grafiek van f snijdt de x-as in en de y-as in Q 4p 1 Bereken de

Nadere informatie

Wiskunde-onderdeel Meetkunde november Cijfer=aantal behaalde punten : 62 x Pagina 1 van 7. Vestiging Westplas Mavo

Wiskunde-onderdeel Meetkunde november Cijfer=aantal behaalde punten : 62 x Pagina 1 van 7. Vestiging Westplas Mavo Vestiging Westplas Mavo vak : Wiskunde leerweg : TL toetsnummer : 4T-WIS-S05 toetsduur: : 100 minuten aantal te behalen punten : 62 punten cesuur : 31 punten toetsvorm : Schriftelijk hulpmiddelen :Geodriehoek,

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. metaaltechniek CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-KB. metaaltechniek CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2015 gedurende 920 minuten metaaltechniek CSPE KB Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 122 punten

Nadere informatie

1. INLEIDING... 3 2. PERSPECTIEVEN... 4 3. PROJECTIEMETHODEN... 8 4. AANZICHTEN TEKENEN... 10 5. PERSPECTIEF TEKENEN... 14 6. BRONVERMELDING...

1. INLEIDING... 3 2. PERSPECTIEVEN... 4 3. PROJECTIEMETHODEN... 8 4. AANZICHTEN TEKENEN... 10 5. PERSPECTIEF TEKENEN... 14 6. BRONVERMELDING... 1. INLEIDING... 3 2. PERSPECTIEVEN... 4 3. PROJECTIEMETHODEN... 8 4. AANZICHTEN TEKENEN... 10 5. PERSPECTIEF TEKENEN... 14 6. BRONVERMELDING... 22 Leerplandoelstellingen Perspectieftekenen 9. De afgewerkte

Nadere informatie

Willem-Jan van der Zanden

Willem-Jan van der Zanden Enkele praktische zaken: Altijd meenemen een schrift met ruitjespapier (1 cm of 0,5 cm) of losse blaadjes in een map. Bij voorkeur een groot schrift (A4); Geodriehoek: Deze kun je kopen in de winkel. Koop

Nadere informatie

1.0 Aanzichten (2) bovenaanzicht vooraanzicht zijaanzicht

1.0 Aanzichten (2) bovenaanzicht vooraanzicht zijaanzicht 1.0 Aanzichten (1) In de figuur hiernaast zie een afbeelding van een lucifer doosje. 1. Kijk je recht naar de voorkant dan zie je figuur a 2. Kijk je vanaf de zijkant dan zie je figuur b 3. Als recht op

Nadere informatie

01. Tekening lezen. 1.4. Maatinschrijvingen 30-12-2014

01. Tekening lezen. 1.4. Maatinschrijvingen 30-12-2014 01. Tekening lezen 1.4. Maatinschrijvingen 30-12-2014 Inhoudsopgave Leerdoelen... 2 SCHALEN..3 SCHROEFDRAAD... 4 MAATINSCHRIJVINGEN... 6 BEPERKING VAN AANZICHTEN EN DOORNEDEN... 7 Versie 1 Tekening lezen-maatinschrijvingen

Nadere informatie

Week 1: Basis van het tekenen

Week 1: Basis van het tekenen Technisch tekenen Week 1: Basis van het tekenen Doel van de tekening Methoden van tekenen en verwerking door productieafdeling Normalisatie Lijntypen en gebruik ervan Projectiemethoden Voorbeelden van

Nadere informatie

Eindexamen wiskunde B havo I (oude stijl)

Eindexamen wiskunde B havo I (oude stijl) Een functie Voor 0 < = x < = 2π is gegeven de functie figuur 1 f(x) = 2sin(x + 1 6 π). In figuur 1 is de grafiek van f getekend. y 1 f 4 p 1 Los op: f(x) < 1. De lijn l raakt de grafiek van f in het punt

Nadere informatie

Cursus KeyCreator. Tekenen van een ratel

Cursus KeyCreator. Tekenen van een ratel Cursus KeyCreator Tekenen van een ratel Maken van een ratel. Bij deze oefening gaat men gebruik maken van verschillende onderdelen van KeyCreator. Der tekening bestaat uit volgende onderdelen: Een blok

Nadere informatie

Introductie draaibank en draaiwerkstuk

Introductie draaibank en draaiwerkstuk Introductie draaibank en draaiwerkstuk 2 Inhoudsopgave Benaming onderdelen 3 Draaibank 4 De vaste kop 4 Het bed 4 Support 5 Losse kop 5 Gereedschap bij de draaibank 6 Opspangereedschap werkstuk 6 De drieklauw

Nadere informatie

VORM & PLAATSTOLERANTIES

VORM & PLAATSTOLERANTIES VORM & PLAATSTOLERANTIES Vorm & Plaatstoleranties Tekening Werkelijkheid Toegelaten NIET Toegelaten Werkelijkheid (past niet in de boring) Vorm & Plaatstoleranties Vorm tolerantie Zonder referentie Plaats

Nadere informatie

Eindexamen wiskunde B1-2 havo 2003-II

Eindexamen wiskunde B1-2 havo 2003-II Eindeamen wiskunde 1- havo 00-II Lichaam met zeven vlakken In figuur 1 is een balk D.EFGH getekend. Het grondvlak D is een vierkant met een zijde van cm. De ribbe G is cm lang. Door uit de balk de twee

Nadere informatie

Afmetingen Aanzicht zie basistekening 3 van 2D tekenen. Afmetingen van gleuf voor V- riem

Afmetingen Aanzicht zie basistekening 3 van 2D tekenen. Afmetingen van gleuf voor V- riem 2D naar Solid Afmetingen Aanzicht zie basistekening 3 van 2D tekenen Afmetingen van gleuf voor V- riem Veranderen van een 2D tekening naar een solid. Teken een 3D tekening van een aandrijfwiel vertrekkende

Nadere informatie

SolidWorks tutorial 13-4 Opwindend

SolidWorks tutorial 13-4 Opwindend SolidWorks tutorial 13-4 Opwindend Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs (VMBO) en Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) Voor gebruik met SolidWorks Educational Release 2010-2011 Initiatief: Jack van den

Nadere informatie

TEKENEN. beeldende vorming. Vlakvullingen. hoofdstuk 13: vlakvulling

TEKENEN. beeldende vorming. Vlakvullingen. hoofdstuk 13: vlakvulling Vlakvullingen Tekeningen zoals hierboven heb je vast weleens eerder gezien, bijvoorbeeld op één van de posters in de wiskundelokalen. Het is het werk van Escher.Je kent hem misschien ook wel van de onmogelijke

Nadere informatie

Verder zijn er toetsen bij de theorie en praktijk. Je hoort van jouw leraar wanneer je die moet maken.

Verder zijn er toetsen bij de theorie en praktijk. Je hoort van jouw leraar wanneer je die moet maken. Voorwoord Beste leerling, Voor je ligt de map Stappenplan houtbewerken. Dit Stappenplan is speciaal geschreven voor leerlingen die praktijkonderwijs volgen, maar is ook te gebruiken in andere situaties.

Nadere informatie

HIEROP MOET JE LETTEN!

HIEROP MOET JE LETTEN! Tekengereedschappen Potlood Een potlood is een mengsel van klei en grafi et dat in een oven wordt verwarmd alvorens het in een houten omhulsel wordt gegoten. Tekengereedschappen Mengsel grafi et en klei

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2013 V gedurende 890 minuten bouwtechniek-timmeren CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 11 opdrachten. Voor dit examen

Nadere informatie

Tafelgrill. Stuklijst 0,5 x 200 x 400 mm

Tafelgrill. Stuklijst 0,5 x 200 x 400 mm is uniek 112.198 Tafelgrill Stuklijst 2x zwart 0,5 x 300 x 400 mm 2x zwart 0,5 x 0 x 400 mm 2x rondhout ø x 100 mm 1x spaanderplaatschroef 3 x 16 mm 4x bolkopschroef 3 x 16 mm 22x bout, cilinderkop 4 x

Nadere informatie

Examen HAVO. Wiskunde B1,2 (nieuwe stijl)

Examen HAVO. Wiskunde B1,2 (nieuwe stijl) Wiskunde 1, (nieuwe stijl) Eamen HV Hoger lgemeen Voortgezet nderwijs Tijdvak Woensdag 18 juni 1.0 16.0 uur 0 0 Voor dit eamen zijn maimaal 8 punten te behalen; het eamen bestaat uit 18 vragen. Voor elk

Nadere informatie

Examen VMBO-GL en TL 2008 wiskunde CSE GL en TL tijdvak 1 donderdag 22 mei 13.30-15.30 uur

Examen VMBO-GL en TL 2008 wiskunde CSE GL en TL tijdvak 1 donderdag 22 mei 13.30-15.30 uur Examen VMBO-GL en TL 2008 wiskunde CSE GL en TL tijdvak 1 donderdag 22 mei 13.30-15.30 uur Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 23 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 80 punten

Nadere informatie

Deeltoets II E&M & juni 2016 Velden en elektromagnetisme

Deeltoets II E&M & juni 2016 Velden en elektromagnetisme E&M Boller, Offerhaus, Dhallé Deeltoets II E&M 201300164 & 201300183 13 juni 2016 Velden en elektromagnetisme Aanwijzingen Voor de toets zijn 2 uren beschikbaar. Vul op alle ingeleverde vellen uw naam

Nadere informatie

Examen HAVO. Wiskunde B1,2

Examen HAVO. Wiskunde B1,2 Wiskunde B1,2 Examen HAVO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Dinsdag 23 mei 13.30 16.30 uur 00 Dit examen bestaat uit 18 vragen. Voor elk vraagnummer is aangegeven hoeveel punten met een goed

Nadere informatie

Cursus KeyCreator. Oefening 3D: klemspanner Deel 1: onderdelen tekenen

Cursus KeyCreator. Oefening 3D: klemspanner Deel 1: onderdelen tekenen Cursus KeyCreator Oefening 3D: klemspanner Deel 1: onderdelen tekenen Tekenen van een klemspanner. Het tekenen van de klemspanner is een oefening die in 3D gemaakt wordt met hulplijnen enz. in 2D De volledige

Nadere informatie

Cursus KeyCreator. Oefening 3D: éénvleugelraam

Cursus KeyCreator. Oefening 3D: éénvleugelraam Cursus KeyCreator Oefening 3D: éénvleugelraam Tekenen van een éénvleugel raam. Een eenvleugel raam tekenen kan via meerdere methodes. Een eerste methode is een constructie met de vleugel als een geheel,

Nadere informatie

Eindexamen wiskunde vmbo gl/tl 2008 - I OVERZICHT FORMULES: omtrek cirkel = π diameter. oppervlakte cirkel = π straal 2

Eindexamen wiskunde vmbo gl/tl 2008 - I OVERZICHT FORMULES: omtrek cirkel = π diameter. oppervlakte cirkel = π straal 2 OVERZICHT FORMULES: omtrek cirkel = π diameter oppervlakte cirkel = π straal 2 inhoud prisma = oppervlakte grondvlak hoogte inhoud cilinder = oppervlakte grondvlak hoogte inhoud kegel = 1 3 oppervlakte

Nadere informatie

Oefenexamen wiskunde vmbo-tl Onderwerp: meetkunde H2 H6 H8 Antwoorden: achterin dit boekje

Oefenexamen wiskunde vmbo-tl Onderwerp: meetkunde H2 H6 H8 Antwoorden: achterin dit boekje Oefenexamen wiskunde vmbo-tl Onderwerp: meetkunde H2 H6 H8 Antwoorden: achterin dit boekje Indien van toepassing: schrijf je berekening op. Tekening altijd met geodriehoek en potlood. Omtrek rechthoek

Nadere informatie

Neem [pr]=[ps] en beschrijf uit r en s twee cirkelbogen met dezelfde straal, die elkaar in c snijden. [cp] is de loodlijn op [ab].

Neem [pr]=[ps] en beschrijf uit r en s twee cirkelbogen met dezelfde straal, die elkaar in c snijden. [cp] is de loodlijn op [ab]. Met a en b als middelpunt en met straal groter dan de helft van [ab] trekt men met dezelfde straal twee cirkelbogen, die elkaar snijden in c en d; cd is de middelloodlijn en m het midden van [ab] Neem

Nadere informatie

2.1 Cirkel en middelloodlijn [1]

2.1 Cirkel en middelloodlijn [1] 2.1 Cirkel en middelloodlijn [1] Hiernaast staat de cirkel met middelpunt M en straal 2½ cm In het kort: (M, 2½ cm) Op de zwarte cirkel liggen alle punten P met PM = 2½ cm In het rode binnengebied liggen

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 : VLAKKE FIGUREN

Hoofdstuk 2 : VLAKKE FIGUREN 1 / 6 H2 Vlakke figuren Hoofdstuk 2 : VLAKKE FIGUREN 1. Wat moet ik leren? (handboek p. 46-74) 2.1 Herkennen van vlakke figuren In verband met een veelhoek: a) een veelhoek op de juiste wijze benoemen.

Nadere informatie

HAWGOOD veerscharnieren

HAWGOOD veerscharnieren DICTATOR HAWGOOD scharnieren sluiten deuren snel, probleemloos en houden deze gesloten. Na een kort pendelmoment zorgen deze scharnieren ervoor dat de deur in gesloten positie staat. Dit maakt ze bijzonder

Nadere informatie

OPGAVE A. Bijlagen Bijlage A1: brief van de cliënt Bijlage D1: gepubliceerde octrooiaanvrage

OPGAVE A. Bijlagen Bijlage A1: brief van de cliënt Bijlage D1: gepubliceerde octrooiaanvrage OPGAVE A Uw cliënt ontwikkelt en fabriceert onder meer snoerstellen voor het aansluiten van elektrische apparaten op het lichtnet. Hij is van mening een uitvinding gedaan te hebben die de veiligheid van

Nadere informatie

Slijpmal voor vlakbankmessen SVH-320

Slijpmal voor vlakbankmessen SVH-320 Slijpmal voor vlakbankmessen SVH-320 VLAKBANKMESSEN VAN SNELSTAAL Kan iedere lengte aan. Min. breedte (a) 13 mm. Schaafbeitels van hardmetaal kunt u niet slijpen. * De Tormek Blackstone Silicon SB-250

Nadere informatie

Cursus KeyCreator. Oefening: briefstaander

Cursus KeyCreator. Oefening: briefstaander Cursus KeyCreator Oefening: briefstaander Tekenen van een briefstaander in 3D. Hier gebruikt men functies uit 2D en ander uit 3D. Volgorde: Gebruik volgende instellingen: Aanzicht : bovenaanzicht Kleur:

Nadere informatie

wiskunde CSE GL en TL

wiskunde CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2008 tijdvak 1 donderdag 22 mei 13.30-15.30 uur wiskunde CSE GL en TL Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 23 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 80 punten

Nadere informatie

Gebruik van constructievlakken.

Gebruik van constructievlakken. Gebruik van constructievlakken. 1- Standaard constructievlakken. Bij normaal gebruik heeft KeyCreator 8 verschillende constructievlakken die overeenkomen met de aanzichtvlakken. 1- Boven aanzicht = boven

Nadere informatie

Examen HAVO. wiskunde B1,2

Examen HAVO. wiskunde B1,2 wiskunde B1,2 Eamen HAVO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Woensdag 25 mei 13.30 16.30 uur 20 05 Voor dit eamen zijn maimaal 86 punten te behalen; het eamen bestaat uit 22 vragen. Voor elk

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2003

Examenopgaven VMBO-BB 2003 Examenopgaven VMBO-BB 2003 tijdvak 1 maandag 19 mei 13.30-15.00 uur METAALTECHNIEK CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Bij dit examen hoort een bijlagenboekje.

Nadere informatie

WERKWIJZE EN KWALITEITSZORG

WERKWIJZE EN KWALITEITSZORG WERKWIJZE EN KWALITEITSZORG HANDLEIDING VOOR UITBESTEDEN Inhoudsopgave: Offerte aanvragen... 3 Aanleveren tekeningen:... 4 Digitale formaten:... 5 Aanleveren van Adobe bestanden... 6 Snijkwaliteiten:...

Nadere informatie

Extra oefenmateriaal H10 Kegelsneden

Extra oefenmateriaal H10 Kegelsneden Deel 1 Extra oefenmateriaal H10 Kegelsneden 1. Bereken de inhoud van de volgende twee afgeknotte figuren. 2. Hiernaast zie je een afgeknot zeszijdig prisma. Het grondvlak is een regelmatige zeshoek met

Nadere informatie

D.14 VALSCHAREN. Indeling. Kip- en klapramen

D.14 VALSCHAREN. Indeling. Kip- en klapramen D.14 Kip- en klapramen VALSCHAREN Indeling 1. Valschaar nr. 40140-550 D.14.02 2. Valscharen nr. 4308-... D.14.03 2.1. Valscharen nr. 4308-361 en 4308-361B D.14.03 2.2. Valscharen nr. 4308-360 en 4308-360B

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. metaaltechniek CSPE BB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. metaaltechniek CSPE BB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2015 gedurende 890 minuten metaaltechniek CSPE BB Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 9 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 107 punten

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE 6/2013 NL PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE Aangezien het Duofuse houtcomposiet poortje duurzamer is dan een houten poortje, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te kunnen genieten.

Nadere informatie

Premium-Line "Reedcontact-motor"

Premium-Line Reedcontact-motor is uniek 111.172 Premium-Line "Reedcontact-motor" Benodigd gereedschap: LET OP! Dit produkt bevat kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden. Kans op verstikkingsgevaar. Dit produkt bevat een magneet.

Nadere informatie

M6131 Antwoorden 1 Pennenhouder

M6131 Antwoorden 1 Pennenhouder M6131 Vul het juiste antwoord in: 1 In de voetplaat van de pennenhouder, stuknummer 3, zitten twee gaten. De diameter van deze gaten is 8 millimeter. 2 De afstandsbussen, stuknummer 2, worden aan de bovenkant

Nadere informatie

10 Afstanden. rood. even ver van A als van C even ver van A, van C en van E. 10 m. blauw

10 Afstanden. rood. even ver van A als van C even ver van A, van C en van E. 10 m. blauw 28 1 10 fstanden even ver van als van C even ver van, van C en van E 10 m Q ligt even ver van P als van Q, net zo. Dus is middelloodlijn van lijnstuk PQ, dus lijn staat loodrecht op lijn. 180 + = 90 2

Nadere informatie

Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Dinsdag 20 mei uur

Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Dinsdag 20 mei uur Wiskunde B (oude stijl) Examen HAV Hoger Algemeen Voortgezet nderwijs Tijdvak 1 Dinsdag 0 mei 13.30 16.30 uur 0 03 Voor dit examen zijn maximaal 90 punten te behalen; het examen bestaat uit 0 vragen. Voor

Nadere informatie

KOGELLAGERS KOGELLAGERS

KOGELLAGERS KOGELLAGERS Zelfinstellende kogellagers Zelfinstellende kogellagers Uitvoering Zelf-instellende kogellagers zijn met name geschikt voor toepassingen waar uitlijnfouten optreden door montagefouten of asdoorbuigingen.

Nadere informatie

Extra opgaven Aanzichten, oppervlakte en inhoud

Extra opgaven Aanzichten, oppervlakte en inhoud Piramide (bewerking van opgave uit CE vmbo-gtl wis 2009-II) Hierboven is een piramide getekend. Het grondvlak ABC is een gelijkzijdige driehoek met zijden van 6,5 cm. De top T van de piramide ligt recht

Nadere informatie

Let op: Indien van toepassing: schrijf berekeningen bij de opdrachten. Gebruik bij de tekeningen een passer en geodriehoek/hoekmeter.

Let op: Indien van toepassing: schrijf berekeningen bij de opdrachten. Gebruik bij de tekeningen een passer en geodriehoek/hoekmeter. Vestiging: Westplasmavo vak : Wiskunde leerweg : TL toetsnummer : 3T-WIS-S-01 toetsduur: : 100 minuten aantal te behalen punten : 56 punten cesuur : 28 punten toetsvorm : Schriftelijk hulpmiddelen :Geodriehoek,

Nadere informatie

UITKIJKTOREN STAYOKAY BERGEN OP ZOOM

UITKIJKTOREN STAYOKAY BERGEN OP ZOOM UITKIJKTOREN STAYOKAY BERGEN OP ZOOM technisch ontwerp 03 mei 2016 Personal Architecture BNA INHOUD 1. BESTAANDE TOESTAND 2. NIEUWE TOESTAND www.personal-architecture.nl 134 - uitkijktoren Bergen op Zoom

Nadere informatie

Cabri werkblad. Meetkundige plaatsen

Cabri werkblad. Meetkundige plaatsen Cabri werkblad Meetkundige plaatsen 1. Wat is een meetkundige plaats? We geven direct maar een Definitie Een meetkundige figuur heet meetkundige plaats van punten met een bepaalde eigenschap indien: 1.

Nadere informatie

wand- en standverdelers univers IP65 - voor speciale installatietoepassingen

wand- en standverdelers univers IP65 - voor speciale installatietoepassingen wand- en standverdelers univers IP65 - voor speciale installatietoepassingen De wandverdeler is uitgevoerd in polyester. Vanwege de hoge beschermingsgraad IP65 wordt toepassing aanbevolen, waar contact

Nadere informatie

2. Vind een configuratie voor een lens-geleiding die aan de specificaties kan voldoen. Geef deze configuratie weer in voldoende schetsen.

2. Vind een configuratie voor een lens-geleiding die aan de specificaties kan voldoen. Geef deze configuratie weer in voldoende schetsen. Uitwerking van de ontwerpopdracht Constructieprincipes door: Anton Verbruggen. 1. Welke coördinaten oeten worden vastgelegd. Alle behalve de z-as. Overigens ga ik ervan uit een zeer geringe rotatie o de

Nadere informatie

Eindexamen wiskunde B vwo 2010 - I

Eindexamen wiskunde B vwo 2010 - I Gelijke oppervlakten De parabool met vergelijking y = 4x x2 en de x-as sluiten een vlakdeel V in. De lijn y = ax (met 0 a < 4) snijdt de parabool in de oorsprong O en in punt. Zie. y 4 3 2 1-1 O 1 2 3

Nadere informatie

Voorbeeld toets opgaven Productie 1b 2013

Voorbeeld toets opgaven Productie 1b 2013 Voorbeeld toets opgaven Productie 1b 2013 Omdat we dit jaar voor het eerst met het nieuwe onderwijs model werken is er geen oude toets beschikbaar voor Productie 1b. Onderstaande vragen zijn wel representatief

Nadere informatie

Eindexamen wiskunde B1-2 havo 2000-I

Eindexamen wiskunde B1-2 havo 2000-I ioritme Op een pagina op Internet staat te lezen dat ons leven beheerst wordt door een drietal toestanden, namelijk door onze fysieke, onze emotionele en onze intellectuele toestand. Op de ene dag voel

Nadere informatie

Het draaien van een Viking

Het draaien van een Viking Het draaien van een Viking De opdracht in juli voor de afdeling Haarlemmermeer en omstreken was het draaien van deze Viking. Door middel van een foto, geleverd door Jan van der Ploeg, heb ik 2 tekeningen

Nadere informatie

Overzicht Verspanende machines

Overzicht Verspanende machines Overzicht Verspanende machines Slangen staal bv Nijverheidsstraat 24a 2802 AL Gouda T : 0182-527155 E : info@slangenstaal.nl W : www.slangenstaal.nl Gildemeister CTX 510 eco Werkstukbereik Omloopdiameter

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. metaaltechniek CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-KB. metaaltechniek CSPE KB. gedurende 920 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2016 gedurende 920 minuten metaaltechniek CSPE KB Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 123 punten

Nadere informatie

Examen HAVO. Wiskunde B1,2 (nieuwe stijl)

Examen HAVO. Wiskunde B1,2 (nieuwe stijl) Wiskunde B1,2 (nieuwe stijl) Examen HAVO Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Maandag 27 mei 1.0 16.0 uur 20 02 Voor dit examen zijn maximaal 88 punten te behalen; het examen bestaat uit 19 vragen.

Nadere informatie

Het tekengereedschap en zijn hulpstukken hebben tot doel het tekenwerk te vergemakkelijken en te verkorten.

Het tekengereedschap en zijn hulpstukken hebben tot doel het tekenwerk te vergemakkelijken en te verkorten. HET TEKENGEREEDSCHAP Het tekengereedschap en zijn hulpstukken hebben tot doel het tekenwerk te vergemakkelijken en te verkorten. 1 Tekenpotlood Het tekenpotlood bestaat uit een stift gevat in een houten

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. wiskunde CSE KB. tijdvak 1 donderdag 22 mei 13.30-15.30 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage.

Examen VMBO-KB. wiskunde CSE KB. tijdvak 1 donderdag 22 mei 13.30-15.30 uur. Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Examen VMBO-KB 2008 tijdvak 1 donderdag 22 mei 13.30-15.30 uur wiskunde CSE KB Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 25 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 77 punten te behalen.

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. metaaltechniek CSPE BB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en een digitaal bestand.

Examen VMBO-BB. metaaltechniek CSPE BB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2018 gedurende 890 minuten metaaltechniek CSPE BB Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 9 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 107 punten

Nadere informatie

Kijkwijzer Ruimtelijke Kunst

Kijkwijzer Ruimtelijke Kunst Kijkwijzer Ruimtelijke Kunst Beeldbeschrijving * Inhoudsopgave Deel I Deel II Deel III Deel IV Deel V Basisopdrachten Wat is het? Techniekverkenning Beeldbeschrijving Opdrachten voor thuis of in de klas

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. bouwtechniek-metselen CSPE BB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen bijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. bouwtechniek-metselen CSPE BB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen bijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2015 gedurende 890 minuten bouwtechniek-metselen CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 118 punten

Nadere informatie

Technisch Product Dossier. Serieproduct Sp7- Überdruck G.M.B.H.

Technisch Product Dossier. Serieproduct Sp7- Überdruck G.M.B.H. Technisch Product Dossier Serieproduct Sp7- Überdruck G.M.B.H. Technisch Product Dossier Serieproduct Sp7- Überdruck G.M.B.H. Jasper Hop, Sinyo Dekkers, Guus Figdor, Jesper Kuhlmann, Maarten Neijmeijer,

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2010 gedurende 850 minuten bouwtechniek-timmeren CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen

Nadere informatie

REALISATIE FEESTSTER. Plantyn MODULE METAAL EN ELEKTRICITEIT. Naam Klas Nummer Startdatum Inleverdatum

REALISATIE FEESTSTER. Plantyn MODULE METAAL EN ELEKTRICITEIT. Naam Klas Nummer Startdatum Inleverdatum REALISATIE Plantyn MODULE METAAL EN ELEKTRICITEIT FEESTSTER Naam Klas Nummer Startdatum Inleverdatum Puntlassen 1 Puntlassen 40 12,5 2 Schaal 1/2 3 3 06100803 00 Steun 1 Pl d: 1 lxb: 110x25 S235JR A4 2

Nadere informatie

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018

Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 MONTAGE VAN HET DRAAGSYSTEEM: Deel II : Montagehandleiding Van n Bike model 2018 Montage adapter rechtsboven Opmerking Foto A. Open de doos en leg alle onderdelen overzichtelijk. B. Verwijder voorzichtig

Nadere informatie

Wiskunde Leerjaar 2 - Periode 1 Meetkunde

Wiskunde Leerjaar 2 - Periode 1 Meetkunde Wiskunde Leerjaar 2 - Periode 1 Meetkunde Vierhoeken Vierkant Rechthoek Parallellogram Ruit Trapezium Vlieger Vierhoek 1. Vierkant zijde zijde Een vierkant is een vierhoek met vier rechte hoeken én vier

Nadere informatie

NORMEN EN RICHTLIJNEN BETREFFENDE HET TECHNISCH TEKENEN HOUT

NORMEN EN RICHTLIJNEN BETREFFENDE HET TECHNISCH TEKENEN HOUT INHOUDSTAFEL VOORWOORD 2 1. PAPIERFORMATEN 3 2. POLOOD 4 3. LIJNSOORTEN 4 3.1. Lijnpatronen 4 3.2. Lijndikten en toepassingen 5 3.2.1. lijndikte 5 3.2.2. toepassingen 5 4. OPBOUW 7 4.1. tekening 8 4.2.

Nadere informatie

Cursus KeyCreator. Oefening 3D: Spiltrap

Cursus KeyCreator. Oefening 3D: Spiltrap Cursus KeyCreator Oefening 3D: Spiltrap Tekenen van een spiltrap. Het tekenen van een spiltrap bestaat uit verschillende delen en bewerkingen. In het kort kan men zeggen dat volgende bewerkingen uitgevoerd

Nadere informatie