SITUERING. Op de site van het voormalige bouwbedrijf Maes aan de Toemaattragel in Gent plant Alides een nieuwe projectontwikkeling Forum.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SITUERING. Op de site van het voormalige bouwbedrijf Maes aan de Toemaattragel in Gent plant Alides een nieuwe projectontwikkeling Forum."

Transcriptie

1 SITUERING Op de site van het voormalige bouwbedrijf Maes aan de Toemaattragel in Gent plant Alides een nieuwe projectontwikkeling Forum. Belle Vue fietsverbinding centrum RUIMTELIJKE STRUCTUUR n pe r e w Ant t- Gen Groenas Tussen Bermen FORUM Ge nt- Bru / sse l ruimtelijke structuur INRICHTINGSPLAN LEGENDE wand massief wand skelet lichte scheidingswand Het nieuwe project betekent een transformatie voor de brede buurt: de industriële gebouwen maken de komende jaren plaats voor een aangename woon- en werkplek die optimaal geïntegreerd wordt in de omliggende woonbuurten. zichtlijn bovenliggend verborgen 00 RUIMTES. beschutte buitenruimte. onthaal. publieke trap. fietsenstalling. terraszone ecohuis. stadsakker / reservatiestrook kinderdagverblijf. douches. sanitair. traphal. lift. berging. technische ruimte schaal 0 0 /0 op A N TITEL SUBTITEL 0 Z / datum PROJECT FASE. 0 O.0.0 W De terreinen van de Group Maes waarop het project Forum zich de komende jaren zal ontwikkelen, wordt ten noorden begrensd door de spoorlijn Gent-Antwerpen, ten oosten door de Schelde, ten zuiden en ten westen door de Moutstraat en de Ottergemsesteenweg. afbraak /0/ inrichtingsplan 0/0/ /

2 WANNEER WORDT DIT GEREALISEERD? 0 voor de zomer sloop bestaande gebouwen en loodsen en bouwklaar maken van de terreinen Alle bestaande gebouwen op de site worden gesloopt. We hopen de sloopwerken op te starten na de paasvakantie. Om overlast van het werfverkeer te vermijden, wordt alle beton op de site gehouden voor het onderfunderen. Ander materiaal (ijzer,...) wordt wel van de site afgevoerd. 0 opstart wegeniswerken en na de zomer aanleg nutsvoorzieningen publiek groen - start uitvoering parkweg A - start uitvoering publiek groen 0 effectieve start bouw Parkweg B kantoor Alides 0 0 ontwikkeling bedrijvengedeelte (zone E+A) E C In een eerste fase van de bouwwerken wordt de D zone voor bedrijven ontwikkeld. De bedrijfsgebouwen komen in het noordelijke en oostelijke deel van de site. 0 realisatie groenas langs de Schelde samen met de stad 0 0 ontwikkeling woongedeelte (zone C+D+B) Om een deel van de site te ontwikkelen als woongebied, is een bestemmingswijziging nodig. Daarom wordt de ontwikkeling van het woongedeelte pas in een tweede fase opgestart, na de goedkeuring van het RUP stedelijk wonen dat de bestemmingswijziging regelt. Het woongedeelte komt in het zuidelijke deel van de site. RUP stedelijk wonen Via het RUP stedelijk wonen zou de helft van het terrein omgezet kunnen worden van Het BPA Toemaattragel bepaalt dat de projectsite bestemd is voor bedrijven. Met de betrokken diensten van de Stad Gent werd echter besproken om een gemengde invulling van werken en wonen na te streven. Daarvoor is een bestemmingswijziging nodig. bedrijvenzone naar woonzone. Die procedure is lopende. De definitieve goedkeuring van het RUP wordt in het eerste semester van 0 verwacht. Eénmaal die er is, kunnen de nodige vergunningen aangevraagd worden voor de realisatie van het woonprogramma.

3 WONEN EN WERKEN OP DE SITE bedrijven appartementen De combinatie van de woon- en de werkfunctie op de projectsite maakt schakelwoningen rijwoningen maisonettes (>0m) van de nieuwe wijk een dynamische plek waar zowel overdag als s avonds beweging zal zijn. Overdag zal de wijk dienst doen als haven voor de werknemers van de bedrijven die zich op de site zullen vestigen. Na de kantooruren en in het weekend neemt de woonfunctie het weer over. In het woongedeelte komen wooneenheden, die samen een diversiteit aan woonvormen De keuze voor deze mix van wonen en werken vertegenwoordigen, met bijzondere aandacht voor gezinnen met kinderen. vertaalt onze visie op mobiliteit: een volledige invulling met bedrijven creëert namelijk meer verplaatsingen op piekmomenten. De mix woon-werk zorgt ervoor dat deze verplaatsingen meer gespreid verlopen. % zijn grondgebonden gezins- woningen met tuin De bedrijfsgebouwen worden voornamelijk aan de noord- en oostkant van de site ingepland, het zuidelijke deel van de site krijgt een woonfunctie. het resterend saldo zijn appartementen van verschillende groottes % -slaapkamerappartementen 0% -slaapkamerappartementen Voorbeelden van bedrijven die we graag willen aantrekken op de site zijn onderzoekscentra, labo s, IT bedrijven,... In totaal wordt.0m bruto vloeroppervlakte voor bedrijven voorzien. % -slaapkamerappartementen op vraag van de stad wordt in velden een optie op sociale huurwoningen voorzien. Zowel in het woon- als het werkgedeelte van de site komen gebouwen van maximum bouwlagen. Enkele hoogteaccenten worden voorzien met kroonlijst op bouwlagen. Er komt dus geen hoogbouw op de site.

4 MOBILITEIT: OP DE SITE Het Forum-project trekt volop de kaart van duurzaamheid. Zo werd bij de inrichting van de site maximaal rekening gehouden met het STOPprincipe* en met dubbel gebruik van ruimte. Door het project kan een gedeelte van de Toemaattragel worden geknipt en omgevormd tot groenas met doorsteek voor fietsers en voetgangers. Zo komt er niet alleen extra groen voor de buurt, ook het doorgaand verkeer via de autoverkeer fiets- en wandelpaden Moutstraat en de Toemaattragel wordt op die manier verhinderd. Een groot gedeelte van de site krijgt een verkeersluw karakter: Er worden verschillende maatregelen genomen om de gemotoriseerde verplaatsingen van, naar en op de site te beperken. Er worden verschillende groene fiets- en wandelpaden voorzien voor langzaam verkeer. Er komt een oost-west doorsteek voor fietsers en voetgangers, die Tussen Bermen verbindt met de Toemaattragel. Er komt ook een kwalitatief fietsenstallingenaanbod op de projectsite. De inritten van de parkings bevinden zich aan de parkweg. Gemotoriseerd verkeer in de parkzone en het woongroen wordt op die manier vermeden. Er wordt een systeem van deelauto s voorzien, dat zowel door de bedrijven als door de bewoners gebruikt kan worden. Er zal ook een parkmanager aangesteld worden die bedrijven ertoe zal aanzetten om een duurzaam mobiliteitsbeleid uit te werken (zie ook infopaneel parkeren ). * STOP-principe: prioriteit voor het Stappen, dan voor het Trappen, vervolgens voor het Openbaar vervoer en pas dan voor Personenwagens.

5 MOBILITEIT NAAR DE SITE We blijven inspanningen leveren om de site zo goed mogelijk te ontsluiten voor zachte weggebruikers en openbaar vervoer. Volgende verbindingen zijn al voorzien: FIETS Ten noorden van de projectsite loopt een functionele fietsroute langsheen de Burggravenlaan. Deze fietsroute sluit aan op de fietsroute langsheen de Zwijnaardsesteenweg, richting centrum Gent en Zwijnaarde, en op de fietsroute richting Sint-Amandsberg en Merelbeke. Via de Burggravenlaan is ook het station met de fiets bereikbaar. De eerste corridor Campusroute verbindt Zwijnaarde met het centrum van Gent. De route loopt via de Zwijnaardsesteenweg en is vanaf de projectsite bereikbaar via de Moutstraat. De tweede corridor Noord-zuidroute verbindt het dorp Flora (Merelbeke) met het centrum van Gent en het station Gent-Dampoort. Deze route is ten opzichte van de projectsite gelegen aan de andere zijde van de Schelde. In de omgeving van de projectsite lopen ook twee fietscorridors. Deze fietscorridors werden door Vanaf de site is deze route bereikbaar via de Burggravenlaan en de Achilles Heyndrickxlaan. de Stad Gent aangeduid om de buitenwijken van de stad te verbinden met het centrum. Om deze route makkelijker bereikbaar te maken, leeft bij bewoners de vraag om een fietsbrug aan te leggen over de Schelde. In de omgeving van het projectgebied lopen eveneens enkele routes van het recreatief fietsroutenetwerk.

6 MOBILITEIT NAAR DE SITE TREIN De projectsite ligt op km van het station Gent- Sint-Pieters, dat rechtstreekse verbindingen heeft met de grootste steden van het land. Vanaf het station is de site bereikbaar met: bussen: de buslijnen aan het station bereiken via de Burggravenlaan de nabijheid van de projectsite. fietsen: aan het station worden Bluebikes verhuurd, en ook MaxMobiel verhuurt fietsen voor bedrijven. BUS De projectsite is bereikbaar met de bus: We doen er alles aan om een optimale ontsluiting met openbaar vervoer mogelijk te maken. Welke Aan de rand van de site liggen de haltes stappen hebben we daartoe al ondernomen? Gent Stropkaai, Gent Toemaattragel en Gent Spoorwegbrug die bediend worden door buslijnen en. We zijn van bij het begin van het ontwerp uitgegaan van een bushalte op de site. Iets verderop, op de Burggravenlaan, bevindt zich de halte Zomerstraat, die op haar beurt bediend wordt door de buslijnen,,,,,,,, en N. We knoopten hierover reeds gesprekken aan met de stad. De stad is momenteel in overleg met De Lijn om een stopplaats op de site te voorzien, en om het aantal bussen te verhogen. BUSLIJN weekdagen zaterdag zondag Mariakerke - Gentbrugge x x x - Dendermonde - Gent x x x per uur - Gent - Merelbeke/Melle x x x per uur - Gent - Ursel/Eeklo x x x per uur - Aalst - Gent x x x per uur N Nachtbus x per dag frequentie van doorkomst bussen

7 MOBILITEIT NAAR DE SITE WAGEN De site is relatief goed ontsloten naar de E en de E0. De zuidelijke ontsluiting van het gebied via de De Pintelaan B0 en de Corneel Heymansstraat zorgt voor een goede ontsluiting naar de E. Vandaag zien we echter dat deze ontsluitingsweg snel verzadigd is en dat mensen alternatieven zoeken via Ottergemsesteenweg en Moutstraat. Samen met de stad kunnen maatregelen onderzocht worden om het sluipverkeer via de Ottergemsesteenweg te beperken. Vermoedelijk zullen de knip van de Toemaattragel en van E de Stropkaai ook een belangrijke impact hebben op dit sluipverkeer. De noordelijke ontsluiting van de site kan via de B0. De verkeersstudie van het bureau MINT gaat ervan uit dat vooral de zuidelijke ontsluiting naar de E gebruikt zal worden. ontsluiting autoverkeer Verkeersgeneratie Door de nieuwe bedrijven en woningen die op de projectsite voorzien zijn, zal het Forumproject uiteraard wat bijkomend verkeer genereren. Toch blijft de impact ten opzichte van de bestaande situatie beperkt, aangezien de bestaande activiteiten op de site Maes uitdoven.

8 PARKEREN Op de projectsite worden drie ondergrondse parkings voorzien. In de bedrijfszone worden parkeerplaatsen voorzien, en plaatsen voor het woongedeelte (= iets meer dan per wooneenheid). De huidige 0 parkeerplaatsen die bij het bestaande bedrijfsgebouw van Alides horen, blijven behouden, en worden grotendeels ondergronds voorzien. Er zal gebruik gemaakt worden van de diensten van Bepark om parkeerplaatsen van bedrijven buiten de kantooruren ook maximaal in te zetten voor de bewoners op de site. autoverkeer ondergrondse parking Op niveau van de projectsite wordt ernaar gestreefd om parkeerneutraal te zijn, en extra parkeerdruk op de omliggende straten en wijken zoveel mogelijk te vermijden. Bedrijven en bewoners zullen daarover gesensibiliseerd worden, o.m. door de parkmanager. Zo wordt een systeem van deelauto s uitgewerkt dat zowel bedrijven als bewoners zullen kunnen gebruiken. In de straten rond de projectsite waar op vandaag nog onbeperkt gratis geparkeerd kan worden, bestaat op vandaag een hoge parkeerdruk. In het kader van het parkeerplan Gent 00 zal het regime betalend parkeren echter uitgebreid worden naar de straten rond de projectsite (Toemaattragel, Moutstraat, Ottergemsesteenweg). Daardoor zullen deze straten voor een groot deel ontlast worden van de bestaande parkeerdruk.

9 GROEN Op de site krijgt groen een belangrijke rol: de nu volledig gebetonneerde site zal geleidelijk evolueren naar een aangename woon- en werkplek waar groen op verschillende manieren geïntegreerd wordt. centraal groen plein groenas langs de Schelde groene doorsteek fiets- en wandelpaden Langs de Schelde komt een groenas van 0 m met een fiets- en wandelpad. Op middellange termijn is het de bedoeling om de Toemaattragel Op de site zelf wordt zacht weggebruik maximaal gestimuleerd. De fiets- en wandelpaden op de site worden als groenassen ingericht. langs weerskanten te knippen, zodat de zone tussen de Moutstraat en de sporen verkeersvrij wordt. Op die manier kan de Toemaattragel opgewaardeerd worden als fietsas en kunnen water, groen en rust op die manier een hoofdrol Aan Tussen Bermen komt een doorsteek voor fietsers en voetgangers naar de site. Zo krijgen deze bewoners directe toegang tot het park en een vlotte verbinding naar de groenas. gaan spelen langs de Schelde. Tot slot komt er ook een centraal groen plein dat ingericht zal worden als aangename verblijfsruimte voor de omwonenden. Dit plein wordt een ideale ontmoetingsplek voor de wijk.

10 KANSEN VOOR DE BUURT OMGEVING MOBILITEIT Gebetonneerde, industriële site maakt plaats voor aangename woon- en werkplek met verschillende groenvoorzieningen en buurtondersteunende functies Keuze voor duurzame mobiliteit en voor een verkeersluwe site. Een parkmanager neemt dit actief op met de bedrijven en bewoners op de site Een systeem van deelauto s wordt voorzien op de site Er wordt gestreefd naar parkeerneutraliteit op niveau van het project, om parkeerdruk op omliggende straten te vermijden Onderzoek naar milderende maatregelen voor het sluipverkeer via de Ottergemsesteenweg Onderzoek naar betere verbindingen met het openbaar vervoer GROEN Groenas langs de Schelde met fiets- en wandelpad Inrichting van een centraal groen plein als aangename ontmoetingsplek voor de wijk Groene fiets- en wandelpaden op de site

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken?

Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? Doelstellingen: Wat willen we met het Project Gent Sint-Pieters bereiken? 1. Knooppunt van duurzame mobiliteit vernieuwd treinstation met een geïntegreerd tram- en busstation voldoende en comfortabele

Nadere informatie

groen wonen in een park aan het water

groen wonen in een park aan het water KASTEELLOOP www.kasteelloop.be Concept project Kasteelloop In opdracht van Kastelenloop bvba / De ARK en OCMW zal in het hart van Turnhout het project Kasteelloop opgericht worden. Dit situeert zich pal

Nadere informatie

Wijk van de maand. Stationsbuurt Noord en Zuid

Wijk van de maand. Stationsbuurt Noord en Zuid Wijk van de maand Stationsbuurt Noord en Zuid Wat verandert er zoal voor de voetganger? Heraanleg trottoirs Veilige oversteek Circuit Walk - Citadelpark Heraanleg trottoirs Sint-Denijslaan tussen Vaerwyckweg

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

De nieuwe entree van Hilversum

De nieuwe entree van Hilversum De nieuwe entree van Hilversum Het stationsgebied over vijftien jaar: een waardig visitekaartje voor de Mediastad in het groen. Door de ontwikkeling van deze belangrijke entree zet Hilversum zich weer

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Project Gent Sint Pieters. Mober zone B (excl. B1) en C

Project Gent Sint Pieters. Mober zone B (excl. B1) en C Project Gent Sint Pieters Mober zone B (excl. B1) en C AGENDA Studiegebied Mober Huidige verkeerssituatie Zone B (excl. B1) en C: programma, verkeersgeneratie en parkeren Mobiliteitseffecten Flankerende

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Ruimtelijk uitvoeringsplan Groenas 4 - Bovenschelde Concept-RUP. Infomoment 9 januari Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning

Ruimtelijk uitvoeringsplan Groenas 4 - Bovenschelde Concept-RUP. Infomoment 9 januari Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Ruimtelijk uitvoeringsplan Groenas 4 - Bovenschelde Concept-RUP Infomoment 9 januari 2014 Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Verloop van de avond Algemene toelichting groenassen en RUP

Nadere informatie

Stadsproject Ragheno

Stadsproject Ragheno Stadsproject Ragheno Historisch overzicht Verlaten industrie Algemene ambitie Een kwalitatieve mix van wonen en werken Werken met een grensverleggende stadsplanning De unieke ligging achter het station

Nadere informatie

u bent hier > VORMGEVING: Noot:

u bent hier > VORMGEVING: Noot: Binnenkort start Leiedal, in samenwerking met het gemeentebestuur van Zwevegem, met de realisatie van Losschaert. Een plek waar wonen, werken en ontspanning harmonieus samengaan. Langs de gewestweg en

Nadere informatie

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016 ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN bewonersavond 20 september 206 AGENDA. conclusies bewonersavond 2. algemene visie. opbouw masterplan - algemeen - fasering. uitwerkingen deelsites CONCLUSIES BEWONERSAVOND

Nadere informatie

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 84 A Relatie met het afbakeningsproces In de hypothese van gewenste ruimtelijke structuur van het regionaalstedelijk

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

ONGEZONDE SITUATIE GEZONDERE SITUATIE. Creëert een ongezonde situatie: slechte lucht door uitlaatgassen

ONGEZONDE SITUATIE GEZONDERE SITUATIE. Creëert een ongezonde situatie: slechte lucht door uitlaatgassen In een zone 30 verplaatsen mensen zich vaak over een korte afstand. Kies daarom voor meer ruimte waarin de burger zich actief kan verplaatsen (zoals met de fiets of te voet). Creëer ook een aangename omgeving

Nadere informatie

Project Eiland Zwijnaarde Infovergadering infrastructuur. Merelbeke, 09/02/2015

Project Eiland Zwijnaarde Infovergadering infrastructuur. Merelbeke, 09/02/2015 Project Eiland Zwijnaarde Infovergadering infrastructuur Merelbeke, 09/02/2015 Panel Mathias De Clercq, eerste schepen Stad Gent; en voorzitter Raad van Bestuur nv Eiland Zwijnaarde Michel Deveen, Waterwegen

Nadere informatie

STEDENBAAN Station Moerwijk

STEDENBAAN Station Moerwijk STEDENBAAN Station Moerwijk 400 meter 800 meter Bron: Gemeente Den Haag / 2005 Dauvellier Planadvies in opdracht van de Zuid-Hollandse Milieufederatie. Den Haag / januari 2006 Ideeschetsen voor verbetering

Nadere informatie

Niet alleen de bouw van een nieuw station!

Niet alleen de bouw van een nieuw station! Niet alleen de bouw van een nieuw station! Maar ook de heropwaardering van de stationsbuurt 1. Het optimaliseren van de mobiliteit in de stationsomgeving 2. Creëren van een aangename levendige stationsbuurt

Nadere informatie

Mober Gent-Sint-Pieters. Bewonersoverleg van 18 maart 2013

Mober Gent-Sint-Pieters. Bewonersoverleg van 18 maart 2013 Mober Gent-Sint-Pieters Bewonersoverleg van 18 maart 2013 Presentatie resultaten: Verkeerseffecten nieuwe ontwikkelingen 1. Huidige knelpunten in de verkeersnetwerken 2. Verkeersgeneratie nieuwe ontwikkeling

Nadere informatie

Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk. Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken

Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk. Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken Keerdok/Eandis start van een nieuwe stadswijk Raadscommissie Stadsontwikkeling, Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken 14/11/2018 Keerdok/Eandis, situering Loods Keerdok/Eandis, situering Loods Keerdok/Eandis,

Nadere informatie

HERTOGENSITE, LEUVEN een nieuwe start voor herontwikkeling ziekenhuissite

HERTOGENSITE, LEUVEN een nieuwe start voor herontwikkeling ziekenhuissite HERTOGENSITE, LEUVEN een nieuwe start voor herontwikkeling ziekenhuissite TRANSITIEARENA DUURZAME WIJKEN 27 mei 2014 _situering _situering _situering _situering 5. Erfgoed _bestaande toestand _bestaande

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

Het Mobiliteitsplan Gent

Het Mobiliteitsplan Gent Het Mobiliteitsplan Gent Belangrijk om weten Mobiliteitsplan schetst het globale kader Parkeerplan wordt in het tweede kwartaal 2016 ingevoerd Circulatieplan volgt in april 2017 Mobiliteitsplan: van vraagvolgend

Nadere informatie

een extra visuele versmalling en veilig fietsverkeer. voorzien.

een extra visuele versmalling en veilig fietsverkeer. voorzien. mobiliteit Het bedrijventerrein wordt fietsvriendelijk ontsloten via de Hoogmolenstraat, de Deerlijkseweg en de oude spoorwegbedding. Loodrecht op de Hoogmolenstraat komen twee groene assen met bomenrijen

Nadere informatie

10 jaar Project Gent Sint-Pieters

10 jaar Project Gent Sint-Pieters 10 jaar Project Gent Sint-Pieters Resultaten van de enquête Infopunt Project Gent Sint-Pieters Prinses Clementinalaan 215, 9000 Gent info@projectgentsintpieters.be 09 241 24 11 Tussen 24 januari en 12

Nadere informatie

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 Gemeentelijk RUP nr. 2quater 'Zeedijk-Tennis' te Middelkerke Verordenend grafisch plan

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier!

Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! Naar de Sinksenfoor? Kom op een slimme manier! De Sinksenfoor op het juiste Spoor De Sinksenfoor gaat dit jaar voor de derde keer door op Spoor Oost. De kermis begint op zaterdag 3 juni en u kan er van

Nadere informatie

Klankbordgroep Oude Dokken 21 maart 2009

Klankbordgroep Oude Dokken 21 maart 2009 Project Oude Dokken - een nieuwe thuishaven Klankbordgroep Oude Dokken 21 maart 2009 Project Oude Dokken - klankbordgroep 1 Klankbordgroep 21 maart 2009 Verloop van de dag - Kennismaking - Verwelkoming

Nadere informatie

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING AnnA staat voor: 1. Levendig wonen, voor iedereen bereikbaar. Levendig woonmilieu met circa 2.000 woningen Van micro-appartementen van 40m2 tot grotere appartementen

Nadere informatie

VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid

VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid ALGEMEEN Kan ik de binnenstad inrijden tijdens de ommegang? Bij elke ommegang wordt een veiligheidszone ingesteld rond het parcours, die verkeersvrij

Nadere informatie

Heraanleg Prinses Clementinalaan Situering van de werkzaamheden

Heraanleg Prinses Clementinalaan Situering van de werkzaamheden Situering van de werkzaamheden Prinses Clementinalaan Kruispunt Prinses Clementinalaan / Kortrijksesteenweg Kruispunt Kortrijksesteenweg / Sint-Denijslaan Koningin Maria-Hendrikaplein Waarom werken in

Nadere informatie

DE SCHELDE GENIETEN AAN

DE SCHELDE GENIETEN AAN Ontdek de ideale horecalocatie met zicht op de Schelde. In het project "Wetteren aan de Schelde" of W2O vindt u een toplocatie die centraal in Wetteren gelegen is Laat u verbazen door haar troeven! 4.

Nadere informatie

beschrijving plankaart.

beschrijving plankaart. 06. plan. "Op en langs het voormalige tracé van de A9 wordt de vrijkomende ruimte gebruikt om nieuwe hoogwaardige woongebieden te realiseren binnen de bebouwde kom van Badhoevedorp. Deze gebieden krijgen

Nadere informatie

Studie fietsroutes Beethoven

Studie fietsroutes Beethoven Studie fietsroutes Beethoven mogelijkheden tbv fietsroutes Zuidas concept 12-10-2011 1 bron: Hoofdnet Fiets dienst IVV 2005 1ste fase project Beethoven (plot 1,3en5) Hoofdnet Fiets toekomstig Hoofdnet

Nadere informatie

aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins - (070) 326 15 91

aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins - (070) 326 15 91 MEMO aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins datum doorkiesnummer bijlage(n) 01-10-2013 (070) 326 15 87 - (070) 326 15 91 betreft Voorlopig Faseringsdraaiboek Haagweg

Nadere informatie

Project Gent Sint-Pieters op het juiste spoor?

Project Gent Sint-Pieters op het juiste spoor? 31/05/2018 1 Project Gent Sint-Pieters op het juiste spoor? Enquête en themawandelingen Enquête (12 februari 2018) 31/05/2018 2 1098 respondenten met een goede mix: Gent/niet-Gent, bewoners/pendelaars/werknemers/studenten

Nadere informatie

Gebied voor stedelijke activiteiten

Gebied voor stedelijke activiteiten Provincie Antwerpen Stad Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gebied voor stedelijke activiteiten Kievit fase II te Antwerpen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk

Nadere informatie

Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19)

Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19) p.1/5 Verslag klankbordgroep 10 maart 2010 (nr. 19) Agenda: de toekomstige ontwikkelingen van de zonesofa langsheen de Koningin Fabiolalaan Aanwezigen: 1. Situering zone SOFA wedstrijd 2. Verloop van de

Nadere informatie

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord werfbijeenkomst 25/10/2016 In Meulestede Noord kan de kwaliteit van het openbaar domein verbeterd worden door een groenere inrichting en nieuwe verbindingen

Nadere informatie

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Dorpsraad, 7 april 2015 inhoudsopgave 1. Eisen en wensen halte 2. Locaties 1. Californische weg 2. Burgemeester van Kempenstraat 3. Sportpark 3. Vragen

Nadere informatie

Plannen met Hoekakker

Plannen met Hoekakker lannen met Hoekakker Nieuw park en woningen WELKOM IN Vandaag is Hoekakker een landbouwgebied, waar maïs groeit in de zomer. Een fietspad bevindt zich aan de rand van het gebied De stad Antwerpen en het

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 13.0008 Rv. nr.: 13.0008 B en W-besluit d.d.: 15-1-2013 B en W-besluit nr.: 13.0018 Naam programma: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Haagwegterrein Oost Aanleiding:

Nadere informatie

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT Persinformatie Zomerse projecten WoninGent goed voor 161 nieuwe sociale woningen Deze zomer gaan vijf projecten van start, samen goed voor 94 sociale huurwoningen en 39 sociale koopwoningen. Daarnaast

Nadere informatie

Nieuws uit Sint-Bernadette

Nieuws uit Sint-Bernadette Nieuws uit Sint-Bernadette De komende jaren staat heel wat te gebeuren in uw wijk. Lees in deze brochure alles over de belangrijkste projecten. november 2014 Renovatie school Gustaaf Callier Na enkele

Nadere informatie

Tuinen van Puurs. 24 april 2018

Tuinen van Puurs. 24 april 2018 Tuinen van Puurs 24 april 2018 24 april 2018 Tuinen van Puurs 1 Situering Puurs Hondsmarkt en omgeving Open Oproep - masterplan 2 Puurs anno 2018: even voorstellen Meer dan 17.500 inwoners in 5 leefgemeenschappen

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

WELKOM op de tweede bewonersavond Randenbroek-Zuid

WELKOM op de tweede bewonersavond Randenbroek-Zuid WELKOM op de tweede bewonersavond Randenbroek-Zuid 09.12.2008 AGENDA > Welkomstwoord > Terugkoppeling avond 1 > Presentatie denkrichtingen > Themagesprekken > Afsluiting TERUGKOPPELING AVOND 1 PRESENTATIE

Nadere informatie

Visie stationsomgeving

Visie stationsomgeving Visie stationsomgeving 2015-2025 7 mei 2014 Ideeën 10 maart 3 thema s Perronoversteek / wijkverbinding Functies bebouwing Stationsplein Huidige perronoversteek Ideeën 10 maart Gelijkvloerse oversteek Oversteek

Nadere informatie

RUP Kanaalzone West Wielsbeke. Bewonersvergadering OC Leieland 24/08/2016

RUP Kanaalzone West Wielsbeke. Bewonersvergadering OC Leieland 24/08/2016 RUP Kanaalzone West Wielsbeke Bewonersvergadering OC Leieland 24/08/2016 Inhoud Wat is een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP)? Welke plannen worden vervangen? Situering van het plangebied Hoger beleidskader

Nadere informatie

Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning

Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning Sessie 4 - wat mag waar (niet): een duidelijk kader als basis voor onderhandelingsgesprekken 24 april 2018 - CONGRES OPEN RUIMTE VRP Stad Gent Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning RUP s ALS EEN KADER

Nadere informatie

Opstart Buurtwerkgroep

Opstart Buurtwerkgroep Opstart Buurtwerkgroep Maandag 28 november 2016 Agenda 1. Inleiding door Rinkkaai NV Ontstaan van het idee voor een buurtplek Uitgangspunten voor de buurtplek Ruimtelijke randvoorwaarden 2. Toelichting

Nadere informatie

stationsomgeving Gent Sint-Pieters - Koningin Fabiolalaan

stationsomgeving Gent Sint-Pieters - Koningin Fabiolalaan GEWESTELIJK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN stationsomgeving Gent Sint-Pieters - Koningin Fabiolalaan Bijlage II STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN colofon samenstelling Ruimtelijke Planning Verantwoordelijke

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: - Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel en

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: - Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel en gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 januari 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00024 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/01184 Dig - Voorhavenlaan, 9000 Gent - zaak van

Nadere informatie

Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10

Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10 Nieuw Zurenborg Klankbordgroep 2 09 l 02 l 10 groene singel - Plan van de Vlaamse overheid - Doelstelling: duurzame oplossing voor de Antwerpse verkeersproblematiek - bestaat uit 16 projecten Drie doelstellingen:

Nadere informatie

Stedenbouwkundige reactie

Stedenbouwkundige reactie Stedenbouwkundige reactie 1. Stedenbouwkundige visie Stationsgebied Buitenpost Naast het voornemen voor de bouw van een passerelle over het spoor, is er ook een plan gemaakt voor de totale invulling van

Nadere informatie

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012 Postadres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Projectmanagement Spuiboulevard 300 DORDRECHT www.dordrecht.nl Contactpersoon R. Domenie T 078-7704293 E rhcm.domenie@dordrecht.nl Datum 25 juni 2012 Ons kenmerk

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist

Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist bijlage II. Stedenbouwkundige voorschriften Historisch gegroeid bedrijf Verhelst te Knokke-Heist 2 gewestelijk

Nadere informatie

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Heraanleg Antwerpsesteenweg 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500 km autosnelwegen Aanleg, onderhoud en verbeteren

Nadere informatie

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal

Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Voetgangers- en fietsbrug over het kanaal Dessel-Schoten: meer dan een brug over het kanaal Inzender dossier: Bouwheer: Stad Turnhout Stad Turnhout Ive Van Bouwel Campus Blairon 200 coördinator projecten

Nadere informatie

Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel

Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel Krimpen aan den IJssel Maart 2017 Voorwoord Met dit document doet de -fractie een voorstel om de bereikbaarheid van Krimpen aan de IJssel te verbeteren.

Nadere informatie

Spoorwerken in het kader van de stationsvernieuwing Gent-Sint-Pieters:

Spoorwerken in het kader van de stationsvernieuwing Gent-Sint-Pieters: Spoorwerken in het kader van de stationsvernieuwing Gent-Sint-Pieters: Verbreden spoorwegtalud A. Musschestraat Vernieuwen brug Krijgslaan Renoveren brug Kortrijksesteenweg Aanleg dienstpaden Kristin Berckmans

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Doorsteken in de gebouwde omgeving: een kerkhof in de stad is ideaal om een doorsteek te voorzien. Foto: Campo Santo, Gent, Google maps

Doorsteken in de gebouwde omgeving: een kerkhof in de stad is ideaal om een doorsteek te voorzien. Foto: Campo Santo, Gent, Google maps Via het opzetten van mobiliteitsplannen wordt bepaald hoe de gewenste verhoudingen zijn tussen de verschillende vervoersmodi (modal split) en hoe een beleid kan opgezet worden ten voordele van meer duurzame

Nadere informatie

STEDELIJKE ONTWIKKELING FABIOLALAAN GENT INRICHTINGSPLAN ZONE A

STEDELIJKE ONTWIKKELING FABIOLALAAN GENT INRICHTINGSPLAN ZONE A stedelijke e ontwikkeling ng Fabiolalaan ala an Gent / inrichtingsplan i ZONE A STEDELIJKE ONTWIKKELING FABIOLALAAN GENT INRICHTINGSPLAN ZONE A - 2014 POPONCINI & LOOTENS IR. ARCHITECTEN BVBA IN OPDRACHT

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

FORUM. Schonekeer. Hier komt u thuis. Woon, Adem, Beweeg & Leef in Forum Schonekeer. Groen wonen nabij de dorpskern

FORUM. Schonekeer. Hier komt u thuis. Woon, Adem, Beweeg & Leef in Forum Schonekeer. Groen wonen nabij de dorpskern FORUM Schonekeer Hier komt u thuis Woon, Adem, Beweeg & Leef in Forum Schonekeer Groen wonen nabij de dorpskern Woon Forum Schonekeer Lauwe is een duurzaam inbreidingsproject van 41 woonunits met veel

Nadere informatie

DO STEDENBOUWKUNDIG PLAN LAAK 3

DO STEDENBOUWKUNDIG PLAN LAAK 3 DO STEDENBOUWKUNDIG PLAN LAAK 3 Oktober 2015 OBV West 8 urban design & landscape architecture b.v. 2 DO Stedenbouwkundig plan Laak 3 Inhoudsopgave Laak 3 in zijn context Stedenbouwkundige opzet Plankaart

Nadere informatie

Aantal aanwezige bewoners 40. Vertegenwoordiging

Aantal aanwezige bewoners 40. Vertegenwoordiging Aantal aanwezige bewoners 40 Vertegenwoordiging Vertegenwoordiging Stad Mechelen / college: burgemeester Bart Somers, schepen Katleen Den Roover, schepen Greet Geypen, schepen Marina De Bie. - wijkinspecteur:

Nadere informatie

Project Gent Sint Pieters. Mobiliteitsaspecten

Project Gent Sint Pieters. Mobiliteitsaspecten Project Gent Sint Pieters Mobiliteitsaspecten p 2 Inhoud studie Capaciteit van de parkeergarage Fietsersstromen, voorlopige en definitieve fietsstallingen Ontsluiting stationssite voor autoverkeer m.iv.

Nadere informatie

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo.

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Leidraad opstellen mobiliteitsplan Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Over dit document In de gemeente Ermelo worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zowel de organisator als de gemeente Ermelo

Nadere informatie

park appartementen sterke architectuur terras & park exclusief monumentenzicht en stadszicht www.groenkwartier.be

park appartementen sterke architectuur terras & park exclusief monumentenzicht en stadszicht www.groenkwartier.be park appartementen sterke architectuur terras & park exclusief monumentenzicht en stadszicht www.groenkwartier.be wonen in het park van morgen De volledige site van t Groen Kwartier wordt een autovrij

Nadere informatie

L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s

L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s MOBILITEITSPLAN RIDDERKERK L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s 20-06- 2 0 1 9 INTROD UC TIE WAAROM NIEUW M OBILITEITSBELEID? VIGEREND BELEID Verkeersplan Ridderkerk Module Openbaar Vervoer

Nadere informatie

Ruimtelijk Uitvoeringsplan Oude Dokken Informatievergadering 9 juni 2009

Ruimtelijk Uitvoeringsplan Oude Dokken Informatievergadering 9 juni 2009 een nieuwe thuishaven Ruimtelijk Uitvoeringsplan 135 - Oude Dokken Informatievergadering 9 juni 2009 agenda Situering Historiek Stedenbouwkundige voorgeschiedenis Stadsontwerp Ondersteunde onderzoeken

Nadere informatie

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Herontwikkeling Mekkelholt > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Mekkelholt is in beweging! Verschillende plannen krijgen steeds meer vorm. In deze brochure informeren we u over welke ontwikkelingen

Nadere informatie

VERSLAG BEWONERSAVOND 2 - NR LUCHTFOTO 1.1 SPECIFIEKE OPMERKINGEN. Structuurschets Wuytsbergen Stad Herentals. 22 juni 2016

VERSLAG BEWONERSAVOND 2 - NR LUCHTFOTO 1.1 SPECIFIEKE OPMERKINGEN. Structuurschets Wuytsbergen Stad Herentals. 22 juni 2016 OMGEVING. 2 september 2016. 15047_VS_017_bewonersavond 2_160622.docx VERSLAG BEWONERSAVOND 2 - NR. 17 Structuurschets Wuytsbergen Stad Herentals 22 juni 2016 1 LUCHTFOTO 1.1 SPECIFIEKE OPMERKINGEN De aanwezigen

Nadere informatie

RISICOTOETS PLANSCHADE

RISICOTOETS PLANSCHADE RISICOTOETS PLANSCHADE met betrekking tot de vestiging van Iriszorg op de locatie Gondel 3611 te Lelystad. CONCLUSIE Het planschaderisico taxeren wij op: 16.000,--. Opdracht: 3232360 Datum: mei 2012 Adviseur:

Nadere informatie

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren 5 52 Verkeer 5.1 Autoverkeer Huidige situatie De verkeersstructuur van de Stationsbuurt en de Schilderswijk is historisch gegroeid, de wijken liggen ingeklemd tussen de historische grachten en het spoor.

Nadere informatie

Stationsproject De Groenling

Stationsproject De Groenling Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid Stationsproject De Groenling Stacey D heyger 5 november 2015 Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Aanleiding van het project... 2

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE KAVELPASPOORTEN

INHOUDSOPGAVE KAVELPASPOORTEN Kavelpaspoorten INHOUDSOPGAVE KAVELPASPOORTEN 01. Engelandlaan 02. Kwadrant A 03. Denemarkenlaan 04. Kop Bredewater 05. Van Aalstlaan 06. Belgiëlaan 07. Nederlandlaan 08. Brusselstraat 09. Frankrijklaan

Nadere informatie

Ruimtelijk kader CBS locatie

Ruimtelijk kader CBS locatie Bijzonder Woongebied De gemeente en ontwikkelaar Schouten willen van de werk - locatie CBS-kantoor een bijzonder woongebied maken. Uitgangspunt is een duurzame, toekomstgerichte, kind - vriendelijke woonwijk.

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

ONDERWERP: ACTUALISATIE VERKEERSGENERATIE EN PARKEREN OOSTDUINLAAN

ONDERWERP: ACTUALISATIE VERKEERSGENERATIE EN PARKEREN OOSTDUINLAAN AAN: VAN: VAN RIEZEN EN PARTNERS P. KROEZE ONDERWERP: ACTUALISATIE VERKEERSGENERATIE EN PARKEREN OOSTDUINLAAN DATUM: 15 OKTOBER 2014 Vraagstelling Het voormalige kantoorpand van Shell aan de Oostduinlaan

Nadere informatie

(GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL. Spoorwegviaduct, Masterplan Publieke Ruimte (Stramien)

(GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL. Spoorwegviaduct, Masterplan Publieke Ruimte (Stramien) (GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL Spoorwegviaduct, Masterplan Publieke Ruimte (Stramien) 2. visie concept stadswal (GROENE) VERBINDINGEN CONCEPT STADSWAL Stationsomgeving Noord 2. visie concept stadswal

Nadere informatie

Breda Duurzaam Bereikbaar

Breda Duurzaam Bereikbaar Masterplan Mobiliteit Breda Duurzaam Bereikbaar D66 krijgt het voor elkaar Inhoud Aanleiding 3 Visie 4 Fietsen en wandelen 5 Openbaar vervoer 6 Autoverkeer 7 Aanleiding 3 Breda slibt dicht. Niet alleen

Nadere informatie

sportpark Molenkouter 2 e infovergadering 29/06/2017

sportpark Molenkouter 2 e infovergadering 29/06/2017 sportpark Molenkouter 2 e infovergadering 29/06/2017 Verloop infovergadering Inleiding Toelichting bij ontvangen opmerkingen en presentatie aanpassingen aan inrichtingsschets door diensten Presentatie

Nadere informatie

Masterplan vernieuwing stationsomgeving Kortrijk Projectnota mobiliteit. versie 6

Masterplan vernieuwing stationsomgeving Kortrijk Projectnota mobiliteit. versie 6 Masterplan vernieuwing stationsomgeving Kortrijk Projectnota mobiliteit versie 6 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding en historiek 7 1.1 Historiek en doelstellingen startnota 8 1.2 Advies RMC startnota 8 1.3 Leeswijzer

Nadere informatie

Electrabelsite te Schelle en Niel. Participatiemoment 18 maart 2019 Addendum verslag PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN

Electrabelsite te Schelle en Niel. Participatiemoment 18 maart 2019 Addendum verslag PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN DIENST RUIMTELIJKE PLANNING Departement Ruimte, Erfgoed en Mobiliteit Electrabelsite te Schelle en Niel Participatiemoment 18 maart 2019 Addendum verslag Colofon

Nadere informatie

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu:

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: 79 Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: Foto 4.4. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat, begin 20 ste eeuw Foto 4.5. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat in 1990 Foto 4.6. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat

Nadere informatie

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten 1328 / Herontwikkeling Woonzorgcentrum Tuindorp Oost Utrecht Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Stad en NMBS rollen groene loper uit voor nieuw parkeerpark bij station Aarschot

Stad en NMBS rollen groene loper uit voor nieuw parkeerpark bij station Aarschot Stad en NMBS rollen groene loper uit voor nieuw parkeerpark bij station Aarschot 24 april 2015 André Peeters, burgemeester stad Aarschot 24 april 2015 Masterplan Aarschot op Sporen Masterplan Goedgekeurd

Nadere informatie

RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018

RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018 RUP nr. 2ter Zeedijk-Mouchotteplein Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan juni 2018. Gemeentelijk RUP nr. 2ter 'Zeedijk - Mouchotteplein' te Middelkerke Verordenend grafisch

Nadere informatie

RAADSGRIFFIE DDRnRPr.WT. Gemeenteraacr Presidium Commissie Griffie DIV team 2 M \

RAADSGRIFFIE DDRnRPr.WT. Gemeenteraacr Presidium Commissie Griffie DIV team 2 M \ Gemeentebestuur DOSSIER Afschrift: - PM (M. Beringer) - wethouder Van den Oever - secretaris Adviescommissie Postbus 8 Aan 3300 AA Dordrecht de gemeenteraad RAADSGRIFFIE DDRnRPr.WT Ontvangen: l^\ IC Griffier:

Nadere informatie

PRESENTATIE NIEUWBOUWRESIDENTIE BELIZE BRUGSESTEENWEG 11-8630 VEURNE HANDELSGELIJKVLOERS (1.278M²) MET 42 PARKEERPLAATSEN

PRESENTATIE NIEUWBOUWRESIDENTIE BELIZE BRUGSESTEENWEG 11-8630 VEURNE HANDELSGELIJKVLOERS (1.278M²) MET 42 PARKEERPLAATSEN PRESENTATIE NIEUWBOUWRESIDENTIE BELIZE BRUGSESTEENWEG 11-8630 VEURNE HANDELSGELIJKVLOERS (1.278M²) MET 42 PARKEERPLAATSEN Residentie Belize Brugsesteenweg te Veurne Langsheen de Brugsesteenweg 11 te 8630

Nadere informatie

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen

Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Gemeente Moorslede Dienst ruimtelijke ordening Marktplaats 1 8890 Moorslede Tel.: 051/788 914 Gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter bevordering van het kwaliteitsvol wonen Principiële goedkeuring

Nadere informatie

Stadsvernieuwingsproject Stationsomgeving Aalst. Een samenwerking tussen

Stadsvernieuwingsproject Stationsomgeving Aalst. Een samenwerking tussen Stadsvernieuwingsproject Stationsomgeving Aalst Een samenwerking tussen NMBS-Groep Christiane Van Rijckeghem districtsdirecteur Station Aalst Een poort naar spoor en stad Christiane Van Rijckeghem districtsdirecteur

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene bepalingen...35 Artikel 1: Zone voor wonen en jeugdverblijf...38 Artikel 2: Recreatief parkgebied...42 Artikel 0: Algemene bepalingen 0.1. Ruimtelijke kwaliteit

Nadere informatie