Reglement betreffende de subsidiëring van de erkende Wielsbeekse jeugdwerkverenigingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement betreffende de subsidiëring van de erkende Wielsbeekse jeugdwerkverenigingen"

Transcriptie

1 Reglement betreffende de subsidiëring van de erkende Wielsbeekse jeugdwerkverenigingen HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daarte gedgekeurd p de gemeentebegrting, vrziet het gemeentebestuur van Wielsbeke financiële middelen die ten beheve van de jeugdwerkverenigingen uit de gemeente Wielsbeke zullen aangewend wrden. Deze telagen wrden verleend vlgens de nrmen en vrwaarden die in dit reglement wrden vastgelegd in uitvering van de delstellingen in het geldende jeugdbeleidsplan. De verdeling van het budget ver de verschillende hfdstukken in dit reglement gebeurt als vlgt: - basissubsidie: 15 % - werkingstelage jeugdbewegingen: 65 % - jeugdhuissubsidie: 15 % - kadervrmingstelage 5% Artikel 2: tepassingsgebied Dit reglement is van tepassing p de tekenning van subsidies aan plaatselijke jeugdwerkverenigingen die een kwaliteitsverbetering van de samenleving nastreven dr het vervullen van meerdere van vlgende functies: ntmeting, spel & recreatie, creatieve activiteiten, permanente grepsvrming, dienstverlening, vrming, werken aan structuurverandering, bevrderen van integratie van maatschappelijk achtergestelde jeugd en/f jngeren met een mentale/fysieke beperking. Alleen jeugdwerkverenigingen die dr het Cllege van Burgemeester en Schepenen als dusdanig erkend zijn p basis van de erkenningvrwaarden mschreven in het reglement betreffende de erkenning van de plaatselijke verenigingen en bepalingen aangaande de uitkering van subsidies aan deze vereniging ; kunnen p basis van dit reglement gesubsidieerd wrden. Plitieke, mutualistische en syndicale jeugdwerkverenigingen kmen niet in aanmerking vr subsidiëring. Ok studentenclubs kunnen geen aanspraak maken p jeugdwerksubsidies. Artikel 3: berekening De telagen wrden verdeeld vlgens een puntensysteem (met uitzndering van de subsidie m.b.t. kadervrming). De berekening van de jaarlijkse subsidies gebeurt dr de gemeentelijke jeugddienst, p basis van het gedgekeurde subsidiereglement. Het vrstel van berekening wrdt, na advies van de gemeentelijke Jeugdraad, ter gedkeuring en vr uitbetaling vrgelegd aan het Cllege van Burgemeester en Schepenen. De jeugddienst kan zich vr de cntrles bij de verenigingen en in de lkalen, laten bijstaan dr leden van de jeugdraad mits deze wrden aangeduid (p vrstel van de jeugdraad) dr het Cllege van Burgemeester en Schepenen.

2 Artikel 4: definities Onder jeugdwerk wrdt verstaan: grepsgericht sciaal-cultureel werk p basis van nietcmmerciële delen vr f dr de jeugd, die daaraan deelneemt p vrijwillige basis, nder educatieve begeleiding en gerganiseerd dr particuliere jeugdwerkverenigingen en dr gemeentelijke f prvinciale penbare besturen. Jeugdbewegingen zijn jeugdwerkverenigingen die zich in hun werking richten naar kinderen en jngeren, vaak verdeeld in leeftijdsgebnden subgrepen. Meestal huden de jeugdbewegingen hun werkingen in het weekend en wrdt het werkjaar afgernd met een jaarlijks kamp. Met jeugdhuis wrdt bedeld: de erkende jeugdwerkvereniging die een jeugdhuis heeft pgezet. Deze werkvrm biedt jngeren een vrijetijdsruimte waarin ntmeting, recreatie, vrming en infrmatie wrdt geïntegreerd. Artikel 5 De subsidies beschreven in dit reglement wrden uitbetaald p basis van de gegevens van het werkjaar, lpende van 1 mei tt en met 30 april van het daarp vlgende jaar. Om recht te hebben p deze telage, dient de vereniging vr 31/05, vlgend p het werkjaar, een vlledig subsidiedssier ingediend te hebben p de gemeentelijke jeugddienst. Artikel 6: tijdsschema Het tijdschema vr het indienen en behandelen van de dssiers werd als vlgt pgesteld: - De betelaging geldt vr een werkjaar, met name vr de peride van 01/05 tt 30/04; - De aanvraag tt betelaging wrdt ter beschikking gesteld dr de gemeentelijke administratieve diensten en dient dr de aanvrager ingediend te wrden bij het gemeentebestuur tegen 31/05, vlgend p het werkjaar; - De verwerkte gegevens mtrent de betelaging wrden dr de adviesraden behandeld tegen 30/09; - De gedkeuring dr het Cllege van Burgemeester en Schepenen gebeurt tegen 30/11; - De betaling dr de gemeentelijke financiële dienst gebeurt vr 31/12. Artikel 7: indienen van de subsidiedssiers Ter ndersteuning van de jeugdwerkverenigingen, wrdt het werkjaar verdeeld in drie perides. Ten laatste 1 maand na elke peride, dienen de jeugdwerkverenigingen telkens een gedeelte van hun subsidiedssier in: - Peride 1: mei juni juli augustus (dcumenten in te dienen p 30 september) - Peride 2: september ktber nvember december (dcumenten in te dienen p 31 januari - Peride 3: januari februari maart april (dcumenten in te dienen p 31 mei) Artikel 8: laattijdige indiening van subsidiedssiers Wanneer de indiendata (telkens 1 maand na aflp van elke peride) niet wrden gerespecteerd, krijgt de jeugdwerkvereniging ng 1 maand de tijd m alsng de juiste dcumenten in te dienen, maar dit slechts vr de helft van de punten. Er wrdt geen rekening gehuden met de dcumenten die ng later wrden ingediend.

3 HOOFDSTUK II: BASISTOELAGE VOOR JEUGDWERKVERENIGINGEN Artikel 9 De basissubsidie wrdt ingeverd m het bestaan van de rganisatie mgelijk te maken en wrdt jaarlijks uitgekeerd, mits vldaan werd aan de vrwaarden inzake ledenaantal en rde en netheid. Artikel 10 Het bedrag van de basissubsidie wrdt verdeeld vlgens een puntensysteem p basis van het ledenaantal en de puntentekenning vr rde en netheid. Artikel 11: ledenaantal De punten vr ledenaantal wrden alsvlgt tegekend: elke jeugdwerkvereniging krijgt 1 punt per lid p de ledenlijst. Bestuursleden/leiding/mnitren wrden niet als leden beschuwd. Ok met leden die de leeftijd van 26 jaar reeds hebben bereikt, wrdt bij de berekening van het puntenaantal geen rekening gehuden (hierbij wrdt rekening gehuden met het gebrtejaar, niet met de exacte gebrtedatum). Het betreft de ledenlijst van de jeugdwerkvereniging p datum van 31 augustus van het lpend werkjaar. Deze ledenlijst met een fficieel karakter hebben en z mgelijk afkmstig zijn van de betreffende federaties. In ieder geval met de lijst vlgende gegevens van de leden bevatten: naam, vrnaam, adres, gebrtedatum en vermelding van de eventuele afdeling. De ledenlijst met ten laatste p 30 september bij de jeugddienst wrden binnengebracht. Artikel 12: rde en netheid Er zullen per jaar drie cntrles dr de jeugddienst plaatsvinden in de vaste lkalen van de jeugdwerkverengingen. Bij twee van deze cntrles zal de jeugddienst p vrhand aankndigen in welke maand ze zal plaatsvinden, een derde cntrle is vlledig naangekndigd. Tijdens deze cntrles zal telkens een scre p 10 punten wrden gegeven, aan de hand van vlgende checklist: 1 De keuken is prper, er is een branddeken aanwezig p een zichtbare 1 punt plaats 2 Het sanitair is prper en hygiënisch 1 punt (indien het gaat m gezamenlijk sanitair met andere verenigingen, zal hier rekening mee wrden gehuden) 3 De lkalen zijn pgeruimd en geveegd (k achter en nder de meubels) 1 punt 4 Er zijn vldende vuilnisbakken aanwezig in de lkalen, er staan geen 1 punt vervlle vuilniszakken 5 De nduitgangen wrden vrijgehuden, een vltte evacuatie is steeds 1 punt mgelijk. Indien er ndsignalisatie is, blijft deze ten allen tijde zichtbaar 6 Er is geen materiaal (kledij, vdden, papier, ) terug te vinden p en rnd 1 punt de verwarmingstestellen 7 De EHBO-kffer staat p een zichtbare plaats en bevat in elk geval: 1 punt ntsmettingsmiddel, pleisters, verbanden, steriele kmpressen, krtsthermmeter, tekentang, schaar, flamigel, cldpack 8 Er is geen alchl, f verwijzingen naar alchl te vinden p plaatsen waar 1 punt leden (-16jarigen) kmen 9 Gevaarlijke prducten staan buiten het bereik van kinderen 1 punt 10 De buitenruimte is pgeruimd: er is geen spelmateriaal te vinden 1 punt Na de drie cntrles, wrdt het gemiddelde genmen van de behaalde punten, zdat pnieuw een scre p 10 wrdt bekmen. Indien afrnding ndig is, wrdt afgernd p basis van de algemene indruk qua rde en netheid.

4 Artikel 13: berekening basistelage De basistelage vr elk afznderlijk jeugdinitiatief wrdt als vlgt berekend: Het ttale aantal punten van alle jeugdwerkverenigingen die een aanvraag hebben ingediend, wrdt pgeteld. Het vrziene bedrag vr de basistelage wrdt verdeeld dr deze sm. Z bekmt men de waarde van 1 punt. Z kan de basistelage vr elke jeugdwerkvereniging wrden berekend, dr de waarde van één punt te vermenigvuldigen met het aantal tegekende punten vr die vereniging. HOOFDSTUK III: WERKINGSTOELAGE VOOR JEUGDBEWEGINGEN Artikel 14: Het ttale bedrag vrzien vr werkingstelagen vr jeugdbewegingen wrdt verdeeld aan de hand van een puntensysteem. Het puntenaantal wrdt tegekend p basis van verschillende criteria, meer bepaald: - activiteiten - ledeninfrmatie - ledenwerving - aanwezigheid p jeugdraad en werkgrepen van de jeugdraad - begeleiding - kamp Artikel 15: activiteiten 1 Aantal gewne activiteiten (minimum 2u) Er wrdt 1 punt tegekend per activiteit van minimum 2u. indien gewerkt wrdt met verschillende afdelingen, wrdt het gemiddelde genmen van de sm van de activiteiten per afdeling, m het puntenaantal vr de jeugdwerkvereniging te berekenen. Vergaderingen, vrbereidingen van activiteiten, leidingsactiviteiten en winstgevende activiteiten tellen niet als activiteit. 2 Aantal speciale activiteiten Met speciale activiteiten wrdt bedeld: dagactiviteiten, vernachtingen en leidingsweekends: Dagactiviteit Minimum 6 uur, al dan niet p verplaatsing 2 punten Overnachtingen Minimum 24u, al dan niet p verplaatsing, tegekende puntenaantal is afhankelijk van het aantal deelnemers (deelnemers = leden, dus geen leiding) 1 vernachting, ngeacht aantal deelnemers 3 punten 2 vernachtingen, tt 10 deelnemers 4 punten 2 vernachtingen, met meer dan 10 deelnemers 5 punten 3 vernachtingen, tt 10 deelnemers 6 punten 3 vernachtingen, met meer dan 10 deelnemers 7 punten Vanaf 4 vernachtingen, tt 10 deelnemers: 8 punten Vanaf 4 vernachtingen, met meer dan 10 deelnemers 9 punten Leidingsweekend Maximum 1 per jaar, mag niet in eigen lkaal gerganiseerd wrden, zelfde puntentekenning als bij vernachtingen (er wrdt geen rekening gehuden met het aantal deelnemers) Vr speciale activiteiten dient de jeugdbeweging telkens een bewijsstuk vr te leggen: ledenlijst, uitndiging, huurcntract, tegangsticket, betalingsbewijs, Speciale activiteiten van verschillende afdelingen die p eenzelfde plaats en tijdstip wrden gerganiseerd, wrden als één activiteit beschuwd.

5 Artikel 16: ledeninfrmatie 1 Infbekje vr leden Per uitgifte van een ledeninfbekje krijgt de jeugdbeweging 3 punten. Er kunnen maximaal 3 edities per jaar in rekening wrden gebracht. 2 Website Als de jeugdbeweging haar website up-t-date hudt, wrden 3 punten tegekend. Onder upt-date huden wrdt verstaan: minimaal telkens bij het begin van het werkjaar wrdt de website aangevuld met de (cntact)gegevens vr het nieuwe werkjaar. Artikel 17: ledenwerving Onder ledenwerving wrdt verstaan: een activiteit die buiten de nrmale uren van de werking valt en die bedeld is m nieuwe leden aan te werven. Er wrden drie punten per ledenwervingsactie tegekend, met een maximum van vier acties (en dus 12 punten) per werkjaar. Artikel 18: aanwezigheid p de jeugdraad en werkgrepen van de jeugdraad Iedere aanwezigheid van minimum 1 persn p de jeugdraad en werkgrepen van de jeugdraad, geeft recht p 1 punt per vergadering. Per bijeenkmst kan maximaal 1 punt wrden verdiend. Daarnaast wrden k punten tegekend indien de vereniging meewerkt aan sensibiliserende acties die dr het gemeentebestuur wrden gerganiseerd (bv. zwerfvuilactie). Artikel 19: begeleiding Elke jeugdbeweging krijgt punten vr hun leiding, die instaat vr de begeleiding van de kinderen, meer bepaald: - 1 punt per leid(st)er znder kwalificatie - 2 punten per gekwalificeerde leidster, dit is: Huders van een attest animatr in het jeugdwerk Begeleiders die 3 jaar ervaring kunnen aantnen bij de leiding van een jeugdwerkvereniging. Ok anciënniteit bij een andere jeugdwerkvereniging wrdt meegeteld. Huders van een diplma f getuigschrift hger nderwijs, uitgereikt vr studies die ten minste 60u pedaggische vrming mvatten + studenten van dergelijke pleidingen die ten minste 1 jaar met vrucht hebben vltid (een psmming van de pleidingen die hiervr in aanmerking kmen, is te bekmen bij de jeugddienst en wrdt regelmatig, na advies van de jeugdraad, aangevuld) - 3 punten per leid(st)er met een attest hfdanimatr in het jeugdwerk Daarnaast wrdt 1 extra punt tegekend per leid(st)er met een EHBO-brevet f die minimaal het eerste jaar van de pleiding verpleegkunde, geneeskunde f kinesitherapie met vrucht heeft vltid.

6 Artikel 20: kamptelage 1 Leden mee p kamp Per lid dat deelneemt aan het kamp, wrdt 1 punt tegekend. 2 Begeleiding Elke jeugdbeweging krijgt punten vr hun begeleiding die meegaat p kamp: - 1 punt per leid(st)er znder kwalificatie - 2 punten per gekwalificeerde leidster, dit is: Huders van een attest animatr in het jeugdwerk Begeleiders die 3 jaar ervaring kunnen aantnen bij de leiding van een jeugdwerkvereniging. Ok anciënniteit bij een andere jeugdwerkvereniging wrdt meegeteld. Huders van een diplma f getuigschrift hger nderwijs, uitgereikt vr studies die ten minste 60u pedaggische vrming mvatten + studenten van dergelijke pleidingen die ten minste 1 jaar met vrucht hebben vltid (een psmming van de pleidingen die hiervr in aanmerking kmen, is te bekmen bij de jeugddienst en wrdt regelmatig, na advies van de jeugdraad, aangevuld) - 3 punten per leid(st)er met een attest hfdanimatr in het jeugdwerk Daarnaast wrdt 1 extra punt tegekend per leid(st)er met een EHBO-brevet f die minimaal het eerste jaar van de pleiding verpleegkunde, geneeskunde f kinesitherapie met vrucht heeft vltid. Vr de EHBO-punten mgen k leden van de kkpleg, vlwassen begeleiders in rekening wrden gebracht. 3 Orde en netheid p kamp Tijdens de kampperide krijgt elke jeugdwerkvereniging een bezekje dr de jeugddienst en de jeugdraad. Op dit bezek wrdt k de rde en netheid p de kampplaats gecntrleerd. Hierbij wrdt een scre p 10 punten gegeven, aan de hand van vlgende checklist: 1 De keuken is prper, er is een branddeken aanwezig p een zichtbare 1 punt plaats 2 Het sanitair is prper en hygiënisch 1 punt (indien het gaat m gezamenlijk sanitair met andere verenigingen, zal hier rekening mee wrden gehuden) 3 De lkalen zijn pgeruimd en geveegd 1 punt 4 Er zijn vldende vuilnisbakken aanwezig in de lkalen, er staan geen 1 punt vervlle vuilniszakken 5 Veiligheid: de nduitgangen wrden vrijgehuden, een vltte evacuatie is 1 punt steeds mgelijk. Indien er ndsignalisatie is, blijft deze ten allen tijde zichtbaar. Er wrdt lint bevestigd aan de draden en piketten van de tenten, gevaarlijke plaatsen wrden afgebakend. 6 Er is geen materiaal (kledij, vdden, papier, ) terug te vinden p en rnd 1 punt de verwarmingstestellen 7 De EHBO-kffer staat p een zichtbare plaats en bevat in elk geval: 1 punt ntsmettingsmiddel, pleisters, verbanden, steriele kmpressen, krtsthermmeter, tekentang, schaar, flamigel, cldpack 8 Er is geen alchl, f verwijzingen naar alchl te vinden p plaatsen waar 1 punt leden (-16jarigen) kmen 9 Gevaarlijke prducten staan buiten het bereik van kinderen 1 punt 10 De buitenruimte is pgeruimd 1 punt

7 HOOFDSTUK IV: WERKINGSTOELAGE VOOR HET JEUGDHUIS Artikel 21 De werkingssubsidie vr het jeugdhuis wrdt enkel tegekend als het jeugdhuis aan alle hiernder pgesmde vrwaarden vldet: - het jeugdhuis neemt de juridische vrm van een vzw aan en kan zelfstandig zijn beleid frmuleren, zijn prgramma bepalen en financiën beheren - het jeugdhuis richt zich hfdzakelijk tt alle jngeren tussen 16 en 25 jaar, znder nderscheid van ras, geslacht, levensbeschuwing f plitieke vertuiging - het jeugdhuis zrgt ervr dat een ged uitgeruste EHBO-kffer aanwezig is - na elk weekend wrdt de mgeving van het jeugdhuis gekuist - het jeugdhuis heeft een huishudelijk reglement dat zichtbaar uitgehangen wrdt - het jeugdhuis heeft een brandverzekering en een verzekering vr burgerlijke aansprakelijkheid - het jeugdhuis vervult minimum 4 van de vlgende functies, waarvan ntmeting als verplichte functie wrdt vrzien Ontmeting: het jeugdhuis biedt jngeren de gelegenheid elkaar te ntmeten Recreatie: het jeugdhuis vrziet in creatieve en ntspannende activiteiten vr de jngeren Vrming en infrmatie: het jeugdhuis rganiseert vrmingsactiviteiten vr zijn delpubliek, besteedt cntinu aandacht aan de prblematieken waarmee jngeren gecnfrnteerd wrden. Daarnaast heeft het jeugdhuis een infrmatieve taak ten aanzien van de leden: regelmatig wrdt een nieuwsbrief verspreid. Kadervrming: Maatschappelijke participatie: het jeugdhuis zet zich actief in vr het plaatselijke jeugdbeleid advies en hulpverlening internatinale uitwisseling Artikel 22 Afhankelijk van he het jeugdhuis bvenstaande functies invult, heeft het jeugdhuis recht p een basissubsidie. De functies wrden als vlgt gewaardeerd: Functie Omschrijving Punten per actie Maximum punten Infrmatie Infstand met maatschappelijk relevante 5 5 thema s vr jngeren, minimum 4x per jaar geactualiseerd Infrmatie Tijdschrift f digitale nieuwsbrief vr leden, 5 20 maximum 4 exemplaren per jaar Infrmatie Up-t-date huden van de website 5 5 (minimum tweemaandelijks) Infrmatie Ledenwervingsactie 5 5 Recreatie Organisatie van een sci-culturele activiteit 3 15 (muziek, tneel, film) Recreatie Medewerkersweekend, max 1 per jaar 5 5 (minimum 1 vernachting) Recreatie Sprtieve activiteiten, waarvan maximaal activiteit enkel bedeld is vr de medewerkers Recreatie Andere recreatieve activiteiten 3 30 (gezelschapsspelletjes, fuif, ) Vrming Frmeel vrmende activiteiten, expliciet 2 6 bedeld en aangekndigd als vrming Vrming Interne vrming, ten beheve van de eigen bestuursleden en/f medewerkers, waarbij 5 10

8 Maatschappelijke participatie Maatschappelijke participatie Maatschappelijke participatie Ontmeting Ontmeting minimum de helft van de bestuursleden en/f medewerkers aanwezig is (2x per jaar) Per vertegenwrdiging van het jeugdhuis met min. 1 persn in de jeugdraad en werkgrepen van de jeugdraad Het maximum aantal te behalen punten is hierbij afhankelijk van het aantal bijeenkmsten. Inspraak en participatie: rganisatie van een algemene vergadering Mgelijkheid tt inspraak en participatie in het jeugdhuis: ideeënbus, Nrmale peningsuren (duidelijk geafficheerd en gratis tegang), minimum 10u per week (enkel de uren vr 2u wrden meegeteld), verspreid ver minimum 2 dagen, waarnder 1 dag tijdens het weekend Uitzndering: vr fuiven van Wielsbeekse jeugdverenigingen en sprtverenigingen met uitgebreide jeugdwerking, mag het jeugdhuis m 24u sluiten Occasineel en gratis pen, buiten de nrmale peningsuren, znder speciale activiteit (wrdt p vrhand bekendgemaakt) Artikel 23 Het jeugdhuis dient de activiteiten te bewijzen a.h.v. affiches, uitndigingen, nieuwsbrieven, Indien gebruik gemaakt wrdt van digitale prmtie, zrgt het jeugdhuis zelf vr de screenshts van deze prmtie. Artikel 24 Het verscht van de jeugdhuissubsidie wrdt vergemaakt aan de subsidies bedeld vr kadervrming.

9 HOOFDSTUK V: SUBSIDIE KADERVORMING Artikel 25 Om het jeugdwerk in Wielsbeke kwalitatief te bevrderen, stelt het gemeentebestuur een telage in, ter subsidiëring van de leden van de leiding die zich vrmen. Artikel 26 Om in aanmerking te kmen vr een tussenkmst, met de cursist aan vlgende vrwaarden vlden: - de cursist is minstens 15 jaar en maximum 25 jaar ud; - de cursist is (kandidaat) leid(st)er f verantwrdelijke in een erkende Wielsbeekse jeugdvereniging f is mnitr bij de gemeentelijke speelpleinwerking - Inwners van de gemeente Wielsbeke die geen leid(st)er meer zijn bij een erkende Wielsbeekse jeugdvereniging, maar wel de cursus vlgen in functie van het Wielsbeekse jeugdwerk, kmen eveneens in aanmerking vr subsidiëring. De jeugdraad rdeelt f de betrkkene zich ten dienste stelt van het Wielsbeekse jeugdwerk. - de cursist vlgt de cursus met de vaste vertuiging m het geleerde k in het plaatselijke jeugdwerk tt uitdrukking te laten kmen. Cursisten die niet in de gemeente wnen, maar zich wel ten dienste stellen van een erkende Wielsbeekse jeugdvereniging, kmen enkel in aanmerking vr subsidie indien zij in de eigen gemeente geen subsidies kunnen ntvangen vr de gevlgde cursus. Vr het vlgen van een cursus dr eenzelfde persn kan slechts eenmaal een telage wrden tegekend, k al is de cursist actief binnen verschillende erkende jeugdverenigingen. Artikel 27 De aanvraag tt telage kadervrming gebeurt aan de hand van een aanvraagfrmulier dat kan verkregen wrden p de jeugddienst. Bij de aanvraag wrdt steeds het rigineel (geen kpie) bewijs van deelname tegevegd, zals dit werd afgeleverd dr de rganisatr. Daarnaast dient k het bewijsstuk van lidmaatschap bij een erkende Wielsbeekse jeugdvereniging bij de aanvraag gevegd te wrden. Artikel 28 Vlgende vrmingsinitiatieven kmen in aanmerking vr subsidiëring: - cursussen die ingericht wrden dr rganisaties die hierte erkend zijn dr het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, afdeling Jeugd en Sprt, met als del het behalen van een attest (animatr in het jeugdwerk, hfdanimatr in het jeugdwerk, instructeur in het jeugdwerk, hfdinstructeur in het jeugdwerk) - cursussen die gericht zijn p specifieke vaardigheden in functie van het jeugdwerk Hiervr wrdt dr de gemeentelijke jeugddienst een verzicht ter beschikking gesteld van cursussen die in aanmerking kmen vr subsidiëring. Wanneer een aanvraag binnenkmt vr een cursus die ng niet vermeld staat in het verzicht, wrdt deze aanvraag vr advies besprken p de gemeentelijke jeugdraad en wrdt de lijst aangepast. Kmen in geen geval in aanmerking vr subsidiëring: - cursussen die aansluiten bij een berepspleiding - stages verbnden aan mnitrencursussen - cursussen die uitsluitend de pleiding f vervlmaking in een sprttak begen

10 Artikel 29 Maximum 50% van de cursusksten kunnen terugbetaald wrden, met een maximum van 75 per cursus. Verplaatsingsksten kunnen niet in rekening wrden gebracht. Artikel 30 Aanvragen vr een kadervrmingssubsidie wrden ten laatste p vlgende data ingediend: - 30 september, vr cursussen gevlgd in mei, juni, juli f augustus - 31 januari, vr cursussen gevlgd in september, ktber, nvember f december - 31 mei vr cursussen gevlgd in januari, februari, maart f april Één keer per jaar wrden de aanvragen dr de gemeentelijke jeugddienst gebundeld en nadien uitbetaald. Met aanvragen die te laat ingediend wrden, wrdt geen rekening gehuden. Artikel 31 De telage kan wrden uitbetaald p wrdt uitbetaald p de rekening van de vereniging waarte de cursist behrt. Indien de cursist mnitr is bij de speelpleinwerking, f niet langer tt een Wielsbeekse jeugdvereniging behrt, maar zich wel ng ten dienste stelt van het plaatselijke jeugdwerk, kan uitbetaald wrden p de rekening van het individu. Artikel 32 Het tekennen van de telage is afhankelijk van de kredieten die hiervr jaarlijks in de gemeentebegrting wrden pgenmen. In het te subsidiëren bedrag grter blijkt te zijn dan het vrziene krediet, wrdt het te subsidiëren bedrag herleid tt het vrziene krediet. Artikel 33 Het eventuele verscht van de kadervrmingssubsidie wrdt tegevegd aan het krediet vrzien vr de basissubsidies van erkende jeugdverenigingen (zie hfdstuk II van dit reglement). Artikel 34 Het gemeentebestuur kan de telage gedeeltelijk f geheel terugvrderen, indien blijkt dat de telage werd verkregen p basis van een njuiste aanvraag.

11 HOOFDSTUK VI : SLOTBEPALINGEN Artikel 35 Het Cllege van Burgemeester en Schepenen wrdt belast met de cncrete uitvering van deze reglementering. Artikel 36 Dit reglement treedt in vege p 01/06/2010 en is van tepassing p het werkjaar dat start p 01/05/2010. Artikel 37 Vr de peride tt 30/04/2010 blijft de bestaande reglementering van tepassing. Artikel 38 Een afschrift van nderhavige beslissing wrdt bezrgd aan de teziend hudende verheid.

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN. 1) Omschrijving subsidie GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR JEUGD(WERK)INITIATIEVEN 1) Omschrijving subsidie Deze subsidie bestaat uit een basistelage, een werkingstelage, een engagementstelage en een extra telage vr rde, netheid

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID

SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID GR 30.08.2012 SUBSIDIEREGLEMENT LOVENDEGEM GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID TITEL I: ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK 1: De verenigingen en persnen die subsidies kunnen verkrijgen Artikel 1. De erkende

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSVELD JEUGD M.B.T.MEERJARENPLAN 2014-2019 Gemeentebestuur Zulte - jeugddienst Centrumstraat 10 9870 Zulte T 09 280 96 05 F 09 280 96 09 jeugd@zulte.be www.zulte.be/jeugd 1. Telagen

Nadere informatie

REGLEMENT: VERDELING WERKINSSUBSIDIES ALGEMENE OMKADERING. Artikel 1 - algemene omschrijving

REGLEMENT: VERDELING WERKINSSUBSIDIES ALGEMENE OMKADERING. Artikel 1 - algemene omschrijving REGLEMENT: VERDELING WERKINSSUBSIDIES I ALGEMENE OMKADERING Artikel 1 - algemene mschrijving De tekenning van de financiële en materiële steun is afhankelijk van het jaarlijks uittrekken van de daarte

Nadere informatie

KINDEREN EN JONGEREN.

KINDEREN EN JONGEREN. SubsidiereglementJEUGDWERK VOOR MAATSCHAPPELIJK KWETSBARE KINDEREN EN JONGEREN. Art. 1 : Delstelling Dit reglement begt de financiële ndersteuning van rganisaties die jeugdwerk aanbieden aan maatschappelijk

Nadere informatie

1. INLEIDING. 1.1. Definitie jeugdwerkinitiatieven. 1.2. Erkenning van jeugdwerkinitiatieven

1. INLEIDING. 1.1. Definitie jeugdwerkinitiatieven. 1.2. Erkenning van jeugdwerkinitiatieven 1. INLEIDING 1.1. Definitie jeugdwerkinitiatieven Jeugdwerk: sciaal-cultureel werk p basis van niet cmmerciële delen vr f dr kinderen en jngeren van drie tt en met dertig jaar, in de vrije tijd, nder educatieve

Nadere informatie

Subsidiereglement Steenokkerzeel 2016

Subsidiereglement Steenokkerzeel 2016 Subsidiereglement Steenkkerzeel 2016 Hfdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daarte gedgekeurd p de gemeentebegrting en rekening hudende met de gebden mgelijkheden m

Nadere informatie

Sollicitatie MADITOPIA

Sollicitatie MADITOPIA Sllicitatie MADITOPIA speelpleinwerking stage / animatr / hfdanimatr Slliciteren kan tt en met wensdag 20 februari 2019 vr de paasvakantie en tt en met zndag 26 mei 2019 vr de zmervakantie. Bezrg je frmulier

Nadere informatie

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging Departement Cultuur, Jeugd, Sprt en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel subsidiedssierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad vr het aantnen van de mdules als landelijk gerganiseerde jeugdvereniging

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het jeugdwerk

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het jeugdwerk Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en de subsidiëring van het jeugdwerk 2 I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 - Binnen de perken van de kredieten, daarte gedgekeurd p de gemeentebegrting, kunnen

Nadere informatie

Naam van de jeugdvereniging: NAAM AFDELING/TAK/BAN LEEFTIJD AANTAL LEDEN AANTAL LEIDING

Naam van de jeugdvereniging: NAAM AFDELING/TAK/BAN LEEFTIJD AANTAL LEDEN AANTAL LEIDING DOCUMENT A LEDEN - AANTALLEN Werkjaar 2013-2014 NAAM AFDELING/TAK/BAN LEEFTIJD AANTAL LEDEN AANTAL LEIDING 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7*. TOTALEN LEDENTOELAGE = ( leden + leiding) * Onder grep 7 kunnen persnen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/1 Prvinciaal Biblitheekcentrum. Aanpassing van het

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Infotoelagen voor sensibiliserende en educatieve activiteiten INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Inftelagen vr sensibiliserende en educatieve activiteiten Stad Aalst wenst niet enkel prjecten in andere landen te steunen, maar wil k de Aalstenaars warm

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIES JEUGD

REGLEMENT SUBSIDIES JEUGD REGLEMENT SUBSIDIES JEUGD AFDELING 1: PERCENTUELE VERDELING VERSCHIL- LENDE SUBSIDIES Artikel 1: Algemeen Binnen de perken van de daarte dr de gemeenteraad gedgekeurde kredieten p de begrting, vrziet het

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende de toekenning van toelagen aan jeugdhuizen

Stedelijk reglement betreffende de toekenning van toelagen aan jeugdhuizen Stedelijk reglement betreffende de tekenning van telagen aan jeugdhuizen Gedgekeurd in de gemeenteraad van 25 nvember 2013 Bekendgemaakt p 28 nvember 2013 Art. 1 - Vrwerp Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

Gelet op de Panathlonverklaring over de ethiek in de jeugdsport, die de rechten van het kind in de sport centraal stelt;

Gelet op de Panathlonverklaring over de ethiek in de jeugdsport, die de rechten van het kind in de sport centraal stelt; 3.2. Het subsidiereglement De gemeenteraad, Met tepassing van de nieuwe Gemeentewet, in penbare zitting vergaderd; Gelet p het Decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet p de Wet van

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIEREGLEMENT voor erkende Kortenbergse cultuurverenigingen ACTIVITEITEN

AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIEREGLEMENT voor erkende Kortenbergse cultuurverenigingen ACTIVITEITEN AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIEREGLEMENT vr erkende Krtenbergse cultuurverenigingen ACTIVITEITEN 2016-2017 Belangrijk: - Lees grndig het subsidiereglement (zie bijlage) na. Dit is de algemene basis waarp het

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagfrmulier evenementen Aan de hand van dit dcument kan u al de ndige gegevens en aanvragen bezrgen aan het feestlket van de gemeente Lepldsburg. LET OP: dit frmulier is enkel vr de vergunningen die

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract

Huishoudelijk reglement beoordelingscomité Starterscontract Huishudelijk reglement berdelingscmité Starterscntract Gedgekeurd in de gemeenteraad van 22 maart 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december 2015 Bekendgemaakt p 25 maart 2010 en 15 december 2015

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT STIMULEREN TOT PROFESSIONALISERING VAN DE GOOIKSE SPORTVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT STIMULEREN TOT PROFESSIONALISERING VAN DE GOOIKSE SPORTVERENIGINGEN I. ALGEMENE VOORWAARDEN GEMEENTEBESTUUR GOOIK SUBSIDIEREGLEMENT IFV STIMULEREN TOT PROFESSIONALISERING VAN DE GOOIKSE SPORTVERENIGINGEN Artikel 1 Algemene bepalingen Dit reglement geeft uitvering aan Besluit

Nadere informatie

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging

Leidraad voor het aantonen van de modules als landelijk georganiseerde jeugdvereniging Departement Cultuur, Jeugd en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel subsidiedssierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad vr het aantnen van de mdules als landelijk gerganiseerde jeugdvereniging

Nadere informatie

REGLEMENTERING Jeugdfonds zwemsport 2016

REGLEMENTERING Jeugdfonds zwemsport 2016 REGLEMENTERING Jeugdfnds zwemsprt 2016 1.Inleiding In samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap en BLOSO werd in 2012 dr de Vlaamse Zwemfederatie het Jeugdfnds Zwemsprt pgericht. Dit jeugdsprtprject zal

Nadere informatie

ERKENNINGSREGLEMENT VERENIGINGEN

ERKENNINGSREGLEMENT VERENIGINGEN Besluit: Enig artikel Gedkeuring te verlenen aan het erkenningsreglement. Reglement erkenning, inspraak- en subsidiëringsmgelijkheden van Schtense verenigingen Art. 1. De gemeente Schten erkent met ingang

Nadere informatie

Samenvatting reglement mantelzorgpremie per gemeente (bijlage 2)

Samenvatting reglement mantelzorgpremie per gemeente (bijlage 2) Samenvatting reglement mantelzrgpremie per gemeente (bijlage 2) Mantelzrgpremie Kenniscentrum mantelzrg Vr wie: Vr iedere MZ die de zrg pneemt binnen de vertruwde mgeving van de zrgbehevende Vrwaarden

Nadere informatie

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie.

Reglement betreffende een Provinciale herkenbaarheid bij elke vorm van provinciale subsidie. Reglement betreffende een Prvinciale herkenbaarheid bij elke vrm van prvinciale subsidie. DE PROVINCIERAAD VAN WEST - VLAANDEREN, Overwegende dat het belang van de prvinciale herkenbaarheid, naar aanleiding

Nadere informatie

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010.

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Werkjaar:

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016

Reglement Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs Onderzoeksbeurs & Uitwisseling 2016 Reglement Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeurs Onderzeksbeurs & Uitwisseling 2016 In 2016 kennen de Vlaamse en Nederlandse verheid pnieuw de Vlaams-Nederlandse Jurnalistenbeur(zen) (VNJB) te aan Nederlandse

Nadere informatie

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel.

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. 1 Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. Aan de jeugdraad wordt een nominatief bedrag van 1.500 toegekend

Nadere informatie

zitting van 18 juni 2009. verontschuldigd : S. Van Heybeeck, raadslid. De Raad, vergaderd in openbare zitting,

zitting van 18 juni 2009. verontschuldigd : S. Van Heybeeck, raadslid. De Raad, vergaderd in openbare zitting, Gemeente KALMTHOUT - Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de GEMEENTERAAD. zitting van 18 juni 2009. Aanwezig : L. Jacbs, burgemeester-vrzitter ; J. Van Hydnck, A. Van Ln, C. De Rydt, R.

Nadere informatie

Leidraad voor het aantonen van de modules als vereniging informatie en participatie

Leidraad voor het aantonen van de modules als vereniging informatie en participatie Departement Cultuur, Jeugd, Sprt en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel subsidiedssierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad vr het aantnen van de mdules als vereniging infrmatie en participatie

Nadere informatie

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen

Subsidiereglement Energiezorg op School 2014. Hoofdstuk I: Algemene bepalingen Subsidiereglement Energiezrg p Schl 2014 Hfdstuk I: Algemene bepalingen Artikel 1.- Stedenfnds De subsidie Energiezrg p Schl past in de Beleidsvereenkmst Stedenfnds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de

Nadere informatie

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen

Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Aanvraag verlening eenmalige subsidie gemeente Wageningen Dit aanvraagfrmulier is bedeld vr een eenmalige subsidie. Een eenmalige subsidie wrdt verleend vr een eenmalige activiteit f ander incidenteel

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehuden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester vrzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Prvincie Ost-Vlaanderen Arrndissement Gent Gemeente Gavere UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD zitting van 21 nvember 2011 Aanwezig: Hug LEROY Willy BENOOT, Karel HUBAU, Denis DIERICK, Nadine

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen

Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen Besluit: met 31 stemmen ja (eenparig). Enig artikel SUBSIDIEREGLEMENT: WERKING VAN SCHOTENSE JEUGDVERENIGINGEN Gedkeuring te hechten aan vlgend subsidiereglement vr het dienstjaar 2014: Subsidiereglement:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT SINT- MARTENS-LATEM

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT SINT- MARTENS-LATEM SUBSIDIEREGLEMENT SPORT SINT- MARTENS-LATEM VERSIE DECEMBER 2014 LUIK 1: SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN AAN DE HAND VAN KWANTITEIT- EN KWALITEITSREGELS ARTIKEL 1 Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

PROJECT JEUGDSPORTFONDS SEIZOEN 2014-2015

PROJECT JEUGDSPORTFONDS SEIZOEN 2014-2015 PROJECT JEUGDSPORTFONDS SEIZOEN 2014-201 Net als de vrige jaren geven we de clubs de kans infrmatie ver hun jeugdwerking dr te geven aan de Vlaamse Vlleybalbnd (VVB). Op basis van criteria waaraan de clubs

Nadere informatie

Controleprotocol Sociaal Domein

Controleprotocol Sociaal Domein Cntrleprtcl Sciaal Dmein Cntrleprtcl vr de accuntantscntrle bij: dr de gemeenten in de regi Amersfrt* gesubsidieerde rganisaties vr Jeugdzrg en WMO dr de gemeenten in de regi Amersfrt f dr de gemeente

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagfrmulier evenementen Aan de hand van dit dcument kan u al de ndige gegevens en aanvragen bezrgen aan het feestlket van de gemeente Lepldsburg. LET OP: dit frmulier is enkel vr de vergunningen die

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Reglement betoelaging lotgenotengroepen. Kom op tegen Kanker

Reglement betoelaging lotgenotengroepen. Kom op tegen Kanker Reglement betelaging ltgentengrepen Km p tegen Kanker 1. Del Km p tegen Kanker wil ltgentengrepen stimuleren, begeleiden en ndersteunen een kwaliteitsvlle werking uit te buwen. Dit det ze nder meer dr

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK 1 Nominatieve toelagen jeugdraad 1500... 2 2 Toelagen voor jeugdverenigingen... 2 2.1 Jeugdraadtoelage 800... 2 2.2 subsidie De Flodder 1400... 2 2.2.1 Werkingstoelage 1100...

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

REGLEMENT. Artikel 1. - Doelstellingen. de onderwijskwaliteit en het leerrendement verhogen

REGLEMENT. Artikel 1. - Doelstellingen. de onderwijskwaliteit en het leerrendement verhogen REGLEMENT Subsidiereglement vr de aankp van uitrustingsgederen vr het TSO-BSO en het Stelsel Leren en Werken en vr het STEM-nderwijs in het KSO-ASO vr het schljaar 2017-2018 Investeren in uitrusting draagt

Nadere informatie

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties Verslag algemene vergadering jeugdraad 26 juni 2014 Aanwezig: Sisse Verstappen (vrzitter), Charltte De Decker (penningmeester), Gedele Vermeiren (schepen van jeugd), Rb Smits (dagelijks bestuur), Céline

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK NIJLEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK NIJLEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK NIJLEN Reglement van kracht vanaf 1 juni 2017 1 Algemene bepalingen 1.1 Wat is jeugdwerk? " is sciaal-cultureel werk p basis van niet-cmmerciële delen vr f dr kinderen en jngeren

Nadere informatie

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020.

Handleiding Handleiding Communicatie voor. Promotoren. Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020. Handleiding Handleiding Cmmunicatie vr Prmtren Eurpees Fnds vr Reginale Ontwikkeling VLAANDEREN 2014-2020 1 Eurpese Unie Inhud 1 Inleiding... 1 2 De minimale cmmunicatieverplichtingen... 1 a) Weergave

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 08/01. Fiches

BIJLAGE. Bijlage nr. 08/01. Fiches BIJLAGE Bijlage nr. 08/01 Fiches Titel initiatief: Vruwenwerking Caleidscp Gemeenschapscentrum De Vaartkapen Prjectmschrijving Caleidscp rganiseert activiteiten vr vruwen. Centraal staat de educatie/emancipatie

Nadere informatie

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven

Voorwaarden waaraan een arts moet voldoen om geaccrediteerd te worden en te blijven BIJLAGE 2: VOORWAARDEN VOOR ACCREDITERING Brn: http://www.riziv.be/care/nl/dctrs/accreditatin/individual accreditatin/cnditins accreditatin.htm Vrwaarden waaraan een arts met vlden m geaccrediteerd te

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma Deel 1. Prcedure vr het indienen van een schakelprgramma Waarm een schakelprgramma? Vr telating tt de pstinitiële master pleiding Kwaliteit en veiligheid in de patiëntenzrg is een geaccrediteerd master

Nadere informatie

Aanvraagformulier Reglement voor de subsidiëring van muziekevenementen 2017 IDENTIFICATIE VAN HET MUZIEKEVENEMENT

Aanvraagformulier Reglement voor de subsidiëring van muziekevenementen 2017 IDENTIFICATIE VAN HET MUZIEKEVENEMENT Aanvraagfrmulier Reglement vr de subsidiëring van muziekevenementen 2017 PRAKTISCH - Dit frmulier dient ten laatste p 1 maart 2017 ingediend te wrden bij cllege van burgemeester en schepenen, Btermarkt

Nadere informatie

6 verschillende systemen derdebetaler

6 verschillende systemen derdebetaler 6 verschillende systemen derdebetaler Systeem 1: prcentuele tussenkmsten p abnnementen Systeem 2: tussenkmst p kaarten Systeem 3: tussenkmst p biljetten Systeem 4: gratis netabnnement vr bepaalde leeftijdscategrieën

Nadere informatie

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK DOEL EN PERIODE De subsidiëring van het jeugdwerk heeft tot doel het jeugdwerk financieel te ondersteunen zodat zij hun werking behouden, verder uitbouwen en differentiëren.

Nadere informatie

PROJECTOPROEP VOOR VERENIGINGEN EN PROJECTEN AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOLKSGEZONDHEID 2017

PROJECTOPROEP VOOR VERENIGINGEN EN PROJECTEN AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE VOLKSGEZONDHEID 2017 Pagina 1 van 5 Gemeente Sint-Gillis Dienst Vlksgezndheid Munthfstraat 70 1060 Sint-Gillis Dienstgegevens (aan te vullen dr de dienst Vlksgezndheid) DOSSIERNUMMER: DATUM: PROJECTNAAM: NAAM PROMOTOR: PROJECTNAAM:

Nadere informatie

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking --- Statuten ---

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking --- Statuten --- Gemeentelijke Raad vr Ontwikkelingssamenwerking --- Statuten --- Hfdstuk 1 INLEIDING Artikel 1 De Gemeentelijke Raad vr Ontwikkelingssamenwerking, hierna GROS genemd, werkt p het vlak van de ntwikkelingssamenwerking,

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN

REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND. 1. UiTPAS 2. PARTNERS 3. RELEVANTE DOCUMENTEN REGIONALE SAMENWERKINGS- OVEREENKOMST UITPAS MEETJESLAND 1. UiTPAS Deelname aan vrijetijdsactiviteiten is een recht vr iedereen. In dat kader ntwikkelde publiq de UiTPAS. Een participatiebevrderend prject

Nadere informatie

Veel gestelde vragen, Producties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017)

Veel gestelde vragen, Producties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017) Veel gestelde vragen, Prducties en Festivals 2018 (gewijzigd: 28 juli 2017) De regeling 1. Vr welke activiteit kan subsidie wrden verleend in het kader van de regeling? U kunt een subsidie aanvragen vr:

Nadere informatie

Aanvraagformulier Reglement voor de subsidiëring van muziekevenementen PRAKTISCH

Aanvraagformulier Reglement voor de subsidiëring van muziekevenementen PRAKTISCH Aanvraagfrmulier Reglement vr de subsidiëring van muziekevenementen PRAKTISCH - Dit frmulier dient ten laatste p 15 april 2015 ingediend te wrden bij cllege van burgemeester en schepenen, Btermarkt 2,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden

Aanvraagformulier subsidie gevelrenovatie en renovatie handelspanden Vak bestemd vr administratie Dssiernummer:................. Aanvraagdatum:................. Aanvraagfrmulier subsidie gevelrenvatie en renvatie handelspanden Met dit frmulier dient u een aanvraag in vr

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagfrmulier evenementen Aanvraagfrmulier Evenementen fuiven bijzndere activiteiten wijkfeesten Aan de hand van dit dcument kan u al de ndige gegevens en aanvragen bezrgen aan het feestlket van de

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meerhout kan jaarlijks subsidies verlenen aan erkende jeugdhuizen en jeugdverenigingen van Meerhout die werken met vrijwilligers, en dit binnen de

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST ANIMATOREN

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST ANIMATOREN Naam: VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST ANIMATOREN JOC Ieper vzw Fchlaan 3, 8900 Ieper Tel: 057/239 560 sprrewan@jcieper.be Wesley van Sprrewan f www.facebk.cm/speelpleinwerkingsprrewan @sprrewan1 Sprrewan Sprrewan

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderpvang KOM Kinderpvang verzrgt kinderpvang vr kinderen in de leeftijdsgrep 0 tt en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich vlledig in m kwalitatief

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR LOKALE ECONOMIE GEMEENTE KNOKKE-HEIST VAN 9 APRIL 2013

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR LOKALE ECONOMIE GEMEENTE KNOKKE-HEIST VAN 9 APRIL 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR LOKALE ECONOMIE GEMEENTE KNOKKE-HEIST VAN 9 APRIL 2013 Inhud 1. Benaming en del... 2 1.1. Benaming... 2 1.2. Del... 2 2. Samenstelling van de Raad vr Lkale Ecnmie... 2

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) Nadere regels subsidies Aanjaag Onderwijs en Arbeidsmarkt Het cllege van burgemeester en wethuders van de gemeente Almere; gelet p titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; raadsbesluit gemeente werkendam zaaknummer 59873 nderwerp Verrdening individuele stud ieteslag Participatiewet gemeente Werkendam 2015 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het vrstel van burgemeester

Nadere informatie

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT

IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT BIJLAGE 1 IMPLEMENTATIE WET VERPLICHTE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING GEMEENTEN NOORDOOST-BRABANT 1. Inleiding Op 1 juli 2013 is de Wet verplichte meldcde huiselijk geweld en kindermishandeling

Nadere informatie

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen Samenvatting Deelprjecten Ouderen Samen Vughtse Ouderen aan het Wrd In januari 2007 zijn dr het Prject Ouderen Samen vier bijeenkmsten gerganiseerd waarvr alle Vughtse inwners van 55 jaar en uder waren

Nadere informatie

Servicedocument vrijstelling generieke examinering Nederlandse taal, rekenen en Engels

Servicedocument vrijstelling generieke examinering Nederlandse taal, rekenen en Engels Servicedcument vrijstelling generieke examinering Nederlandse taal, rekenen en Engels In dit dcument vindt u een verzicht van de regelgeving ver het verlenen van een vrijstelling van deelname aan de examens

Nadere informatie

Subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant - provincie Noord-Brabant -

Subsidieregeling economie en innovatie Noord-Brabant - provincie Noord-Brabant - Subsidieregeling ecnmie en innvatie Nrd-Brabant - prvincie Nrd-Brabant - Het del van de Subsidieregeling ecnmie en innvatie Nrd-Brabant (ECOINNONB) is het realiseren van een aantal delstellingen uit het

Nadere informatie

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN Stedelijke jeugddienst Borgloon St-Rochuslaan 12a 3840 BORGLOON 012 67 37 01 www.jeugddienstborgloon.be jeugddienst@borgloon.be

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

Leidraad voor het opmaken van het werkingsverslag van een landelijk georganiseerde jeugdvereniging

Leidraad voor het opmaken van het werkingsverslag van een landelijk georganiseerde jeugdvereniging Departement Cultuur, Jeugd, Sprt en Media Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel subsidiedssierjeugd@cjsm.vlaanderen.be Leidraad vr het pmaken van het werkingsverslag van een landelijk gerganiseerde

Nadere informatie

Specifieke lerarenopleiding

Specifieke lerarenopleiding Specifieke lerarenpleiding Aanvraag tt vrijstelling van een f meerdere mdules. Algemene infrmatie De directie van het centrum kan vrijstellingen van pleidingsnderdelen (mdules) verlenen. Deze kunnen leiden

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdverenigingen uit Kluisbergen

Subsidiereglement voor erkende jeugdverenigingen uit Kluisbergen Subsidiereglement vr erkende jeugdverenigingen uit Kluisbergen Inhudstafel 0. Vrwrd 1. Subsidie vr kadervrming 2. Subsidie vr Kampverver 3. Subsidie vr Persnenverver 4. Subsidie vr Jeugdinfrastructuur

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

in het kader van het EFRO-project KI:SS West (Kernversterking door Innovatie: Samen Sterk in West- Vlaanderen)

in het kader van het EFRO-project KI:SS West (Kernversterking door Innovatie: Samen Sterk in West- Vlaanderen) vr het verkrijgen van een financiële tegemetkming vr initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in de prvincie West-Vlaanderen in het kader van het EFRO-prject KI:SS West (Kernversterking

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN ARTIKEL 60BIS/3, 2, 1 VAN

Nadere informatie

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014

Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren betreffende de toepassing van ISQC 1 11.08.2014 Actieplan van het Instituut van de Bedrijfsrevisren betreffende de tepassing van ISQC 1 11.08.2014 Algemene beschuwingen 1. De Raad van het IBR is zich bewust van de meilijkheden die de cnfraters ndervinden

Nadere informatie

Schoolreglement KUNSTACADEMIE MAASMECHELEN BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN. Kunstacademie Maasmechelen Beeldende en Audiovisuele Kunsten 1/6

Schoolreglement KUNSTACADEMIE MAASMECHELEN BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN. Kunstacademie Maasmechelen Beeldende en Audiovisuele Kunsten 1/6 Schlreglement KUNSTACADEMIE MAASMECHELEN BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNSTEN Kunstacademie Maasmechelen Beeldende en Audivisuele Kunsten 1/6 Hfdstuk 1 Tepassingsgebied Art. 1 Dit schlreglement is van tepassing

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap vr de Veiligheid van de Vedselketen Omzendbrief betreffende de cntrle van de identiteit van paarden en de uitsluiting vr de slacht vr menselijke cnsumptie van buiten de wettelijke termijn

Nadere informatie

WMO 2015 en Huishoudelijke hulp

WMO 2015 en Huishoudelijke hulp Kennisdcument WMO 2015 en Huishudelijke hulp De gevlgen van uitspraken van de Centrale Raad van Berep vr gemeentelijk beleid biedt u dit kennisdcument aan in samenwerking met haar partner: Auteur: mr.

Nadere informatie

VADEMECUM GESELECTEERDE PROJECTEN

VADEMECUM GESELECTEERDE PROJECTEN Diensten van de Vrzitter Cördinatie Wetenschappelijk Onderzek Cel Cntractueel Onderzek Zelfbestuursstraat 4 1070 Brussel VADEMECUM GESELECTEERDE PROJECTEN 1. Cntract - Ondertekening : z snel mgelijk :

Nadere informatie

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten Inleiding Stichting Kwaliteit in Basis GGZ gelft dat de mentale zrg in Nederland

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

Verslag JAL. 23 januari 2015 GC Gerard Walschap

Verslag JAL. 23 januari 2015 GC Gerard Walschap Verslag JAL 23 januari 2015 GC Gerard Walschap Aanwezigen: Ken Zwetslt, chirjngens Lnderzeel Thmas Van Crmbruggen, chirjngens Lnderzeel Yentl Biebaut, chirmeisjes Lnderzeel Dina Ghrd, chirmeisjes Lnderzeel

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING

AANVRAAG VOOR HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING AANVRAAG VOOR HET HUREN VAN EEN SOCIALE WONING In te vullen dr het OCMW Derden cde Inschrijvingsnummer Ingeschreven p Datum inschrijvingsbewijs 1. Gegevens van de aanvrager 1. GGEVENS VAN DE AANVRAGER

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA DE DATUM VAN DE AUTHENTIEKE AKTE VAN SCHENKING

Nadere informatie

Als aanvrager kunt u per tijdvak één aanvraag indienen. Het bundelen van festivals of producties in één aanvraag is niet mogelijk.

Als aanvrager kunt u per tijdvak één aanvraag indienen. Het bundelen van festivals of producties in één aanvraag is niet mogelijk. Veel gestelde vragen, Prducties en Festivals 2018 De regeling 1. Vr welke activiteit kan subsidie wrden verleend in het kader van de regeling? U kunt een subsidie aanvragen vr: - het maken van een prductie

Nadere informatie

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse In werking vanaf werkjaar 2014-2015 1.1. Algemene bepalingen art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het

Nadere informatie

Subsidiereglement gemeente Wachtebeke

Subsidiereglement gemeente Wachtebeke Subsidiereglement gemeente Wachtebeke Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art.1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het jaarplan van het jeugdwerkbeleidsplan,

Nadere informatie